Hali Csajok!
De jó, h itt vagytok, úgy el voltunk tűnve!!!
Hunci, neked is úgy örülök! Milyen a kedved? Gondolom vannak még rossz pillanatok bőven...
Hihetetlen amiket írtok, meg is mutattam a páromnak, a gyerekek úgy tűnik valahol mégiscsak nagyon egyformák ugyanis Marci detto ugyanezeket csinálja:
1. Tápszert csak ímmel-ámmel, este kb. 100 ml (ezt egészítem ki utána vmi pépessel) és reggel azért általában megissza a 200 ml-t, de van, hogy nem, ahogy kedve tartja (ezt is csak több szakaszban, kétszeri büfi után)
2. indokolatlanul bőg, hisztizik már kb. 1 hete. Totális dühkitörések, hisztirohamok, bőgések, csak kézben jó, játszani magában nuku. Este, altatásnál nálunk is megy a hiszti, előtte sosem volt, sőőőőőőt, ami a legdurvább, néha fürdés közben is, pedig azt imádja. Múltor azért bőgte végig a fürdetést, ill. az öltöztetést, mert megmostuk a haját és neki ehhez nem volt kedve asszisztálni. Úgy látom, nem a fog miatt csinálja, hanem rájött, h van neki saját akarata és azt próbálja erősen érvényesíteni. Nem akarok enni, nem akarok aludni, nem akarok hajat mosni, stb.
A nem-et eddig tök jól elfogadta, most a tiltásoknál mindig bőg egy sor.
Ez van, anyukám azt mondta, h most hagyjuk rá, hadd hisztizzen, ne nőjjön a fejünkre, persze szeretet és türelem meg miegyébb, de állítom, hogy mostanában "hülyébb", mint bármikor eddig
3. Evés. Na Marci előző héten is, és előtte héten is csak 20 grammot hízott egyik hétről a másikra, nem tudom mi van vele. Étvágya is nagyon változó, ahogy írtátok ti is, néha óriási mennyiségeket bekajál, aztán napokig minden sz@r, ami mindig jöhet az a HIPP-nek a tejbegríz babakeksszel, ill. a Danonino, ja meg a Túrórudi nálunk is
Én is sokat kotyvasztok neki, nagy adagokat, aztán lefagyasztom, de kap bolti bébikajót is.
Blongyi! Marci is öklendezik a darabostól, mi most szoktatjuk doktornéni módszere szerint: jórészt pépesítünk botmixerrel, de egy részét csak villával töröm (kb. 1/5-ét) és lassan, lassan folyamatosan növelem a darabos mennyiségét, illetve mostanában csináljuk azt is, hogy kis, apró kockákra vágok répát, krumpli, megfőzöm és egy-egy darabban kóstolgatja azokat
4. Mozgásfejlődés
Kúszik, mászik, felül, feláll vmi mellett és lépked is egyet-kettőt, stabilan ül. Viszont nagyon béna még a finommotorikus dolgokban
Tudjátok mire gondolok?? Pl. nem tudja még a dolgokat a kis ujjait összecsippentve felvenni, úgy látom, h nem jött még rá, hogyan használja a hüvelykujját
Valahol olvastam, h ilyenkor már tudnak simogatni, nem csak markolni. Hát Marci nem tud, csak markol, csíp, mar, szörnyű
Újságokat nem lapozza, tépi csak. Nálatok ez jobban megy??
Ja és még kérdezni akartam egy fontosat!!! Nálatok ismer már dolgokat a neve szerint?? Pl. labda, autó,stb. Marci ebben is nagyon le van maradva szerintem. Egyelőre csak saját magát ismeri (Marci), de még minket sem nagyon tud (apa, anya), pedig mindig mondjuk neki, illetve kérdezgetjük: hol van apa, hol van anya. Vagy csak én siettetem szegényt nagyon??
Ndombi: mi is megnéztük az új Batman-t, annyira jó volt, h azóta azon filózok, h tudnám újra megnézni!!! Nyilván egyedül megyek el újra, mert a párom (akinek pedig szintén tetszett) nem jön el megint rá...
na jó sokat írtam, bocs
, de ez már napok óta bennem volt
Mindjárt dobok képeket is!