Új privát üzeneted érkezett!

Akkor tömören.
Hát csak nagyjából olvastam vissza és nézegettem a képeket.

Nagyon édesek a babák!!! És nagyok!!!

Magi!

Ügyi vagy, hogy ilyen fotókat készitesz.

Szösszenet!

Aliz ügyesen ül,Bogival is mindig küzdeni kell, hogy te ehhez még kicsi vagy...

Aki szavazott Bogira köszönöm!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Akkor tömören.
Hát csak nagyjából olvastam vissza és nézegettem a képeket.

Nagyon édesek a babák!!! És nagyok!!!

Magi!

Ügyi vagy, hogy ilyen fotókat készitesz.

Szösszenet!

Aliz ügyesen ül,Bogival is mindig küzdeni kell, hogy te ehhez még kicsi vagy...

Aki szavazott Bogira köszönöm!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Jezsek: azta 8 kiló felett? :shock: az szép :lol: pép nemtom fog-e azóta nem volt széklete, de lehet pont ez a válasz -majd kiderül

Kamilla: nagyon szépek a kicsik, jó a kép :)

Mary: csuda édesek vagytok :)

Zsu: babakocsi kontra hordozó -mi is így vagyunk -nemrég még itt keseregtem, hogy miylen nehéz jó babakcosit találnom ami elég kicsire csukódik és kisbabának is jó erre már nem is tudom mikor vettük elő legutóbb -jellemző ;) de nem baj :) remélem apa belemegy hogy eladjuk és jó babacuccokat vegyünk belőle ősszel ;)

Bolygó: igen, fura, de olyan hogy issza tejecskét megtölti a pociját de inna még mert nem elég neki viszont férni nem fér több. Ilyenkor túleszi magát, bukik egy rakatot ettől, ez szerintem nem jó.
Korához képest a súlya nagyobb, meg a hossza is kicsit.
Most uzsira kap tej után pépet (ez nem is tejpép megnéztem hanem tejbedarapép és 4 hótól adható) és így a délutáni nyűgi elmarad, nem is bukik. Amúgy sem eszik sokat (kb egy lapos felnőtt-kanálnyit) de ettől jóllakik -arra gondolok nagyrészt az állaga miatt, hogy ez nem folyékony hanem kicsit összeállóbb, mint a híg tejbedara.
Mint látom Magika is hasonlót írt Katicáról.
Szóval erre gondolok, aztán figyelem ezerrel, fáj-e hasa, stb, de egyelőre semmi gond és jobb a kedve meg jó nézni ahogy vigyorogva eszi, húzza a kanalat a szájához, még úgy is, hogy a du-i egyik szopi után kap pépet. De szopizik, utána kis szünet majd pép és utána kis szünet után képes még egy adagot szopizni. jó az étvágya az biztos és már múltkor is csodálkozott a doki, hogy nem kap mást ilyen súllyal...
Aztán ahogy más írta majd 20-30 év múlva kiderül igazam volt-e, de persze remélem, igen-ugyanakkor a gyereknevelésben biztosra ritkán lehet menni.
Szóval egyik anya sem akar ártani a gyerekének, sztem utána is néz (olvas) mindenki mit lehet mikortól, meg vannak ezek a 4. hótól adható cuccok...
Páromat és engem is kb 2 hós korunkig szoptattak anyáink, neki van enyhe tejallergiája nekem nincs, olyanokat eszem egymás után amiktől neki égnek áll a haja.
Persze jó lenne tudni a frankót, meg hogy mi lesz majd ha nagyobb lesz de ezt még az orvosok sem tudnák megmondani -kusza lett ez nagyon, ugye?

Kép Kép
celesztina
 
 

 
 

Celesztina, az apróbetüs részben van az igazság. Én is csak reménykedem, hogy nem szúrok el valamit, amit majd 20-30 év után a szememre hányhat. :lol: Nem tudom mitöl,( lehet hogy a barack?), de még mindíg alszik. fél 10-kor kapott barack-tápszer párost, negyed 1-kor kb 200gr tápszert, és még mindíg durmol :D
Holnap megint kap tízóraira barit. Jó lenne, ha beválna.
Vendég
 


Ezt az oldalt érdemes megnézni, www.kismamablog.hu/szoptatas/a-4-honapos-baba nézzétek meg a filmeket is. ismerős?
Vendég
 


Celesztina
Kikinek is olyat adtam este.vagyis azt hiszem:)tejpép gabonával,
banános.bár ő is kevesett evett.vagyis inkább nem is evett:)
ma amit kapott pár falatot,paradicsomos krumplit,meg utánna cicizet és mi fene 3 óra hosszát aludt.ilyet Kristóf rég nem csinált,hogy nappal ennyit aludjon.mióta felkelt,cicizett és vigyorog ezerrel.szoval az én fiamnak tényleg ugy veszem észre,hogy kevés volt a tejcsi.de igy elég.

azt hiszem te irtad multkor,hogy Lau a szobájába dühöng:)
na szóval ugy gondoltam Levinél bevetem ha hisztizik.és bevált.ha hiszti beküldöm a szobájába és addig nem jöhet ki még be nem fejezi.nagyon hamar vége a hisztinek igy:)
Vendég
 


nem tudjátok Lányok, hogy a barackot lehet-e tartósítani valahogy, hogy később, amikor nincs tudjak adni az Almának? Gondolom fagyasztani nem lehet

KépKép
kisfruzsi
 
 


Fruzsi
szerintem lehet fagyasztani.

télire is inkább a fagyóból kivett zöldségeket ajánlják babának főzibe,amit te raktál el.mert amit a boltba veszel télen azok ugye nem olyan igazi napon nőt friss zöldségek,hanem vagy behozott vagy esetleg foliás és állitolag azok nem jók.legalább is nekem Levinél azt mondták.
na azért ezt jól megirtam :roll: :roll:
Vendég
 


lekri
köszi pont most találtam egy oldalt ahol írja, hogy lehet pürésítve is fagyasztani. Azt hiszem fagyasztok le, hogy azt is tudjon majd enni az ősszel a törpém

KépKép
kisfruzsi
 
 


Ezt most csináltam:
Kép Valyon hány centi vagyok?
Kép

Szerintem lehet fagyasztani a barackot, csak kicsit plöttyettebb lesz, de úgy is pépnek kapja, úgyhogy mindegy.

Egy fél órája azt hallgatom, hogy : gligligligligli..., különböző magasságon, és hangerővel. :D
Vendég
 


Celesztina: Most már értem. :)

Jezsek: Biztos finom ez a pikáns sült oldalas.

Na, Bogi sír, megyek is.
Még ennyit.

Magika: Én a bimbót értettem a mellem alatt, tehát a mbimbóm feszül, fáj, lüktet stb. Ügyes kis szopós babád van, hogy így kiszívta férjed arcát! Nem semmi!!! :lol:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Magika: bosszantó bizony...gatyaszármeghúzás van mert házat vettünk...és most meg tessék...3szor 16 ezer Ft...csak mert a kormány egyszer igy dönt egyszer ugy...röhejes...de mostmár nem tudok mit tenni elkezdtük..oktoberig pedig megkapja mind a 3at :( de nem is tudom mit higgyek...lehet kamu az egész igy legalább nyugodt lehetek mert megkapja azt ami ugy is kötelező lesz egyszer..

Medina: én 5 napos kora óta csak johnsonnal fürdetem...mindene johnson még a popotörlője is...én meg le nem cserélném semmire :)

ja evés: Máté ujabban reggel 4kor kel utána eszik 7kor 10kor 1kor 4kor 7kor és fél10kor....sajnos..és 210eket eszik...egyszerüen állandoan enne..:( és nagyon sok kg is...7kg2dkg :(

Attila nagyon édes...tényleg Rudit evett???

Ollem: remélem tényleg nem nagy gond ez a dolog Bogival...remélem minden rendben lesz

Lekri: Kristóf nagyon édes...azok a nagy szemek :) mit evett épp?

Zorroné: Hogy tetszik Beninek a Tanuló kutyus??? mi is szeretnénk neki venni névnapjára..nagyon édes volt Beni a keresztelőn.

Nici: tényleg huncut Barbi :)

Emi: igen hozzánk első 2 hónapban kijött..adtam neki második alkalommal 3000 Ft-ot.általában nálunk az a szokás hogy ha kihivunk vmi dokit vmit adunk neki ha nem pénzt akkor tojást húst ilyesmit.

Lolka: én köszönöm :)

Magika: a kajcsistatázhoz nem tudok hozzászólni..én csak ámulok néha már miket esznek a picik. én a klasszikus barack alma dolognál megálltam egy időre még...nem is értek hozzá nagyon...anyukámra hallgatok ezügyben..és majd mindennek eljön az ideje..én nem akarom a gyomrát leterhelni még egyenlőre.

Kamilla: Máté sem forog...5 hónapos koráig kell ennek megtörténnie..semmiről nem vagyunk lemaradva... én legalábbis nem erőltetek neki semmit...maximum nem az én babám lesz a leghamarabb forgó,ülő.álló baba de majd a saját tempójában fejlődik,gyakorolunk sokat de majd ha akarja ugyis megcsinálja :)

Ollem: nagyon helyesek vagytok Bogival :)

Pelus: nálunk a pelus morzsolás a minden mivel mi nem cumizunk és nem is cumiztunk...(hál istennek) vettem neki csacsis morzsolgató kendőt és az a kis megnyugtató barátja

Jezsek: Marci baba is cukika
Vendég
 


Csak egy kérdés: Nektek is mindent a fejére húz a gyerek? Marci állandóan mindent a fejére rángat. Úgy alszik el, hogy a két kezébe fog egy textilpelust és az arcára húzza. Ma mikor bementem hozzá, mikor aludt, a paplan volt a fején. Attol félek mindíg, hogy megfullad.
Mint pl. most is:
Kép
Vendég
 


Lituka sajnálom a szuri dolgot, mi 15.-én megyünk a dokihoz, kiváncsi vagyok ő mit mond.
A forgással kapcsolatba teljesen igazad van, Marci sem forog még, mostanába félholdazik, de ennyi. Mi is tornázunk, szerintem majd ha akar úgy is megfordul, ha akarom, ha nem borzasztóan akaratos, úgyhogy esélyem sincs. :lol:
Az én kis prücsköm ugyan abba az időbe eszik, mint Máté, azzal a különbséggel, hogy mi este 7-kor eszünk utoljára, és reggel 4-kor kezd enni. Ezek szerint csak egyel kevesebbszer. Máté sem lehet kicsi. Bocsi, nem emékszem, raktál fel képet rola? Vissza keresnék, de borzasztó lassú a netem, és örülök, ha az aktuális oldalt betölti. (Bocsi, szörnyen rossz a memoriám :oops: :lol: )
Vendég
 


Jezsek!

Bogi is mindent a fejére húz. Ő is a pelusával alszik és általában a fején van, ugy kell leszedni.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Ollem, akkor megnyugodtam, hogy nem csak Marci ilyen bujkálós :)
Vendég
 


Lituka

hát ez a szuri ügy tényleg gáz.:(
tejpépet evett Kristóf.:)

Jezsek
nagyon szép a fiad és ügyes:)
Kristófóm még nem nagyon nyükál dolgok után.

Kamilla
Leventém 7,5hósan kezdet el oda vissza forogni.8,5hósan megmár kapaszkodva járt.minden baba tényleg más.én is paráztam,hogy ez a gyerek semmit nem csinál.doktornő meg állandóan nyugtatgatot.
most hiába 2.baba Kristóf most is mindenért izgulok. :D :D
Vendég
 


Sziasztok!

MAgika, én is azt írtam döntse el mindenki maga.

De abban az egyben vitatkoznék, hogy a tápszer nem műkaja. Lehet hogy az a vmi valamikor tehéntej volt, de mesterségesen állították elő, port csináltak belőle, hozzáadtak egy nagy adag nyavaját...mi ez ha nem műkaja?

Nekem az, és gyűlölöm, még ha azt is kell adnom a gyereknek muszájból....


Allergia: Szerintem igenis hallgasson mindenki a saját eszére, én is érzem hogy mikor van erre vagy arra felkészülve, megérve a gyerek...

Az egyik ismerősöm 6 hónapos (nem tévedés) csak anyatejjel táplált gyerekről derült ki hogy tej, tojás, lisztérzékeny. Ha ezt néznék, sose adnánk neki semmit, igaz?

Az szerintem látható, hogy a baba mikor van rá felkészülve. Ha eszi, ha nem megy a hasa, ha nincs szorulása, nem fáj a hasa, és megemésztette a kaját, akkor fel van rá készülve, legyen 4 hónapos, vagy hat :)

Vitatkozni semmiképp nem kell rajta, és ha javasolhatom hallgasson mindenki a saját orvosára, az a legegyszerűbb :) A mienk 2 hónaposan mondta hogy kaphat gyümit Liza, másé meg csak 6 hónapos kortól engedi. Ez van. A mi dokink egyébként allergológus...

Akartam még sok mindent írni, de Liza üvölt mint a fába szorult féreg :) Megyek, adok neki műkaját :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Lekri, köszi a dícséretet. A nővérem fisfia pl egyáltalán nem mászott. Hiába mondták neki, hogy kéne, ő is ilyen kis husi volt, és lusta is. Viszont korán elkezdett járni.
Vendég
 


Jezsek, és most mennyi idős a tesód kisfia?

Azért kérdem, mert a mászás segíti a két agyfélteke közötti kommunikációt, és ha kimarad, az olvasási nehézségeket okozhat. Bence sem mászott, de azt mondta a doktornő, meg a gyógytornász, hogy még 1-2-3 évesen sem késő, mászassuk sokat. Ilyen bújócskás játékok pl, vagy bármi..

Mondjuk a bölcsiben, és az oviban is direkt ezért játszanak ilyesmit...

Jajj a fejem. Mindjárt szétrobban, Liza meg nyekereg, semmi nem jó neki. Mondjuk érthető, mert oltást kapott ma, de akkoris....nagyon fáj :(

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 



Most a taplalasrol ennyi.

Nem vitatkozni akartam, csak a velemenyemet most en is leirtam.

Magi
Vendég
 


Sziasztok!

Jól végigolvastam mindent, de megint alig emlékszem valamire.... :oops:

Emi, hozzánk eleinte hetente kijött a gyerekorvos is, nem tudom hogy ezt az extra figyelmet a szájpadhasadéknak köszönhettük vagy mi, de kb 2 hós koráig ő is meg a védőnő is hetente jöttek. Mondjuk engem nem zavart mert mindekettő nomrális nagyon, főleg a védőnő, ő nagyon kedves. Na, száz szónak is egy a vége, én kb kétszer adtam neki 2000 ft-ot, első oltásnál hármat. A másodiknál nem adtam.

Csak nem beteg Lili?

Lolka, én is köszönöm nagyon az MT-t. Sajnos párszor mikor bele akartam tenni baromira behisztizett a kisasszony, pedig ugynaúgy kötöttem fel... Pedig eleinte nagyon csípte, nem tudom mi változott meg. Lehet hogy nekünk egyszerűen nem jön be a hordozás.

Hozzátáplálás: nem tudok hozzászólni. Néha én is meglepődöm itt hogy már miket eszenk a velünk egyidős babák, de tudom hogy mindennek meg van a maga ok, és mindenki pontosan érzi hogy melyik babának mi jó. Mi még nem kezdtünk semmit, egy hónap múlva szeretném elkezdeni ismertetni a gyümölccsel.

Nagyon édes képeket láttam.

Jezsek, Marciban Mazsit vélem felfedezni ahogy a fejére húz mindent. :D Mazsi is ugyanez. A legviccesebb az mikor a feje alatti pelust úgy húzzá magára, hogy a homlokát meg afejét takarja és csak a szeme látszik ki, akkor hívjuk fehér ninjának. :lol:

Velünk minden OK, bár Mazzser mostanában picit nyűgös, alig lehet magára hagyni, nem szórakoztatja el magát úgy mint szokta. Így aztán kissé fárasztó, de most nagyon jó hogy Jani itthon van szabin.

Kép Kép
szõlõ
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 20:11-kor.
Vendég
 


[quote="pumpóka"]A írta:pumpókaki akarja, de aki nem akarja, nem kéne megpróbálni átterelni a másik "tábor" által helyesnek itélt útra! Ahogyan megirtam már a szoptatás-tápszer vitánál is, most is azt látom, aki már most hozzátáplál az egész egyszerüen (burkoltan) nemnormálisnak van titulálva, ugyanúgy, ahogyan akkor, amikor már sokunknak nem volt tejük vagy vmiért nem tudtak szoptatni, megkaptuk, hogy biztosan nem is próbálkozunk.... :twisted:


Senki itt nem vitázik szerintem, pont mindenki azt írja, és gondolja is sztem, hogy úgy csinálja bárki, ahogy akarja akár táplálásról, akármiről legyen is szó. Csak mindenki leírja azt, hogy ő hogy csinálja, vki 2-3 hónaposan kezdi, valaki csak 6 hónaposan akarja kezdeni a ht-t, szíve joga ezt eldönteni akármilyen hülye vagy nem hülye cikkek alapján, vagy védőnők és orvosok tanácsára, nem írhatunk erről mind egyformán, mert magunk is különbözőek vagyunk. Persze, hogy Magika közzétette a cikkeket, más is közzétett más cikkeket, de mindenki maga dönti el úgyis, mit tesz, mit olvas, ez nem meggyőzés. Amúgy tudományos eredmények: hát azért van bennük valami, bár sok ellentmondás is akad köztük, de vannak már tények is, bármennyire is furcsa ez. És itt senki sincs lenézve még burkoltan sem, ezekszerint én is lenézem az anyámat, mert ő már 4 hósan vagy hamarabb anyatejen kívül adott mást is nekem és a tesómnak. Csakhogy én az anyámra felnézek, és másra is, aki jót akar a gyerekének, és látszik, hogy mindent belead. Itt a táplálás csak egy dolog a sok közül amúgyis.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Erről ennyit.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok, én mentem.
JÓ ÉJSZAKÁT MINDENKINEK! :D

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


[quote="bolygó"]I írta:bolygótt a táplálás csak egy dolog a sok közül amúgyis.

[mi van még? bocsi, talán lemaradtam :oops:

Lekri: szerintem Nono írta Szonjáról -nálunk csak egy szoba van, Laut max a fürdőbe lehet küldeni hisztizni és ha nagyon rossz akkor bizony oda visszük -ő nem megy be magától. Nekünk vaníliás tejbedarapépünk van -nekem az a kedvencem, szerintem a többi nem ilyen jó ízű...

Fruzsi: én is fagyasztom -pont ma tettem el az első adagot: elkészítettem pépnek és úgy. Én is úgy tudom, jobb mint a téli gyümölcsök nagyrésze, mert azokat sokszor külfödlről importálják és tartósítóval kezelik. Vettem külön erre új jégkockatartókat és abba, mert így majd kis adagokban fogom tudni felolvasztani. Tervezem majd ezt a többi gyümivel is -ha lesz hely a mélyhűtőben, msot tele van. -és annál az egyik cikknél amit MAgika linkelt be van egy link arra hgogy hogyan lehet fagyasztani gyümiket! a picibabás asszem ;)

Jezsek: édes Marci :D gligligli? :lol: aranyos lehet. Néha nálunk is van fejrehúzás, most a baldachin a kedvence de múltkor lekapta a kiságy széléről a pólómat amit kikészítettem és azt fogva aludt el.

Litu: sjanálom a szuri-dolgot :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára celesztina 2008.08.26 20:04-kor.

Kép Kép
celesztina
 
 


Pumpoka!

En nem utallak!
En nem utalok senkit.
Nem is vitatkozom.
Ez az en velemenyem.
Nem nezek le senkit. Csak megjegyeztem ezeket a dolgokat.
Van aki egyetert es van aki nem.

Ha csak azokat az embereket szeretnem akik ugy gondolkodnak, mint en, akkor joval kevesebb szerettem lenne.
Sot talan senkit sem szeretnek, mert nincs ket egyforma ember, meg ikreknel sem.

Lassan megyek en is aludni.

Zoli mar holnap megy oviba.

Magi
Vendég
 


[quote="celesztina"] írta:celesztina
[quote="bolygó"]I írta:bolygótt a táplálás csak egy dolog a sok közül amúgyis.

[mi van még? bocsi, talán lemaradtam :oops:


Celesztina!

Nem maradtal le semmirol.

Amiben meg kulonbozhetunk:

1 meret fejlodes
2 mozgas fejlodes
3 helyrajzi altatas
4 altatas modja
5 oltoztetes
6 babakocsi
7 hordozo
stb......

Meg lehetne sorolni.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Magi
Vendég
 


Helyrajzi altatás? Ez azt jelenti hogy kiságy vagy anyu-apu ágya? :D :D Bocs de így még nem hallottam.

Én nem akarok belefolyni ebbe, de szerintem most semmiféle vita nem volt. eddig.

Kép Kép
szõlõ
 
 


[quote="magika"]
írta:
magikaSzoval bocsi, hogy ezt itt leirtam, de ugy latom neha versenges megy a topicba, hogy ki mennyi mindent ad mar a babanak, es a topicbabak atlag kora 3-4 honap korul van.
Magi


:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Azért ez egy kicsit erős mondatra sikerült!
Én nem éreztem ki semmi versengést, csak inkább azt, hogy leírták/leírtuk páran, hogy ki mit adott a babájának tejcin kívül. És én ennek örültem, mert tanácstalan voltam, illetve kiváncsi voltam, hogy más milyen sorrendbe kezdi.

"....ki mennyi mindent ad már...."=szerintem olyan sok mindent még nem ad még senki sem. És ha valami nem ízlik a gyereknek, akkor jó, hogy az ember nem nyomja le csak azért is a torkán, hanem megpróbálkozik mással.

Nekem a doki javasolta magától, hogy kezdjem el a gyümölcsöt és a tejpépet (10 óraira és uzsonnára).

Valószínű ha mindenkiből ömlene a tej, akkor nem lett volna ez még téma. De vagyunk páran, akikből már nem ömlik. Belőlem már nem ömlik, csak naponta 3x.

Én viszont meg azt nem bírnám, hogy hallgassam, hogy a gyerekem az éhségtől sírdogáljon.

Persze mindenki abban hisz, amiben akar, amit az esze diktál.

Én hiszek abban (is), hogy anyáink sem hibáztak nagyot, amikor ennyi idősen mást is adtak már. Nálam semmi allergia nem alakult ki, még 30 felett sem.

De bocsi Magika, nem vitázom, csak két oldalról kellene a dolgokat nézni.

Tudod, egy csomó mindenben bizonytalan az ember. Én legalábbis. Jó amikor más valaki egy kicsit az ember mellé áll, tanácsot ad, vagy ha ő nem ért ezzel egyet, vagy nem tudja, h mit kell tenni, akkor csak annyit ír, hogy ő ebben nem tud segíteni, és nem azt, hogy ez így nem jó, nem szabad, ez így rossz, stb.

Igen, igazad van a cikkekkel kapcsolatban. Nem kell 100%-osan rájuk hallgatni. A fenti cikk tök ellenkezője jelent meg a Nők Lapjában. Gondoltam, hogy beküldöm a babanetest, és süssenek ki belőlük valamit. De nem tettem. Felesleges. Úgy is mindenki azt mondja, amiben ő hisz.

De érdekes, hogy nem régen azt is boncolgatta több cikk, hogy az anyatej káros.

Én nem hiszem, hogy csak nem hozzáértők írják ezek a cikkeket, nyilatkozatokat. Bizots akad köztük olyan is aki nem ért hozzá, de azért sok okos, művelt, kutató, stb. ember is szokott publikálni.

Bocs, hogy most megint kicsit zugolodok, de annyira röhej, hogy mindig ezen a hozzátápláláson megy a vita, sértődés, stb. Miért nem lehet elfogadni, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy ő gondolja, ahogy neki javasolják, stb. Senki sem pacalpörkölttel kínálja a 4-5 hónapos gyerekét!!!! És mennyivel jobb a friss gyümi, mint a télen megvásárolt kitudja honnan, hogyan érkező, hogyan tárolt, mivel kezelt gyümölcs.


Magika!
Ez most nem Neked szólt, meg továbbra is csíplek :lol: :lol: :lol: :lol: ez csak egy elgondolkozás volt a részemről. Bár ha a gondalataimat leírnám erről, akkor a gyerekem hajnalban sírhatna az éhségtől, mert én csak akkor is ütném még a billyentyűket.
1Bambi

Kép
1bambi
 
 


emi, mi a baj, hogy dokit kell/kellett hívni?

topic babák,
tök helyesek, és rengeteget változtak a pár hónap alatt. érdemes lenne felrakni "ilyen volt - ilyen lett"-eket. Talán Zsu rakott fel régebben ilyent.
Különösem a morci marcis kép upgade-lt változatta érdekelne :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
1bambi
 
 


Én azt gondolom, hogy mindenki másképp csinálja és ez normális. Én arról sem vagyok meggyőződve, hogy amit én magam csinálok az jó. illetve most meg vagyok róla győződve, de nem biztos, hogy ugyanerről leszek meggyőződve később is:)

de komolyan. én amit az elején képzeltem a gyereknevelésről (első 1-2 hónap azért ütném magam, pedig akkor is jót akartam)

szóval én a kulturált vita híve lennék továbbra is:)


Különösem a morci marcis kép upgade-lt változatta érdekelne
--------------------------------------------------------------------------------

Bambi, nagyon röhögtem ezen:) tudok én neked ilyet produkálni, holnap megkapod:)

lolka_zs
 
 


http://makkmarci.blogspot.com/2008/08/morcimarci.html

itt a másik két képen kb 2 hónapos, de van mostanában is. na holnap csinálok egy Morcimarcis egyveleget:)

lolka_zs
 
 


Csak 2 oldalt bírtam visszaolvasni ..

Magika - Én is óvatos vagyok a hozzátáplálással kapcsolatban. A tejtermékeket még sokáig hanyagolni fogom ...
A cikkekkel kapcsolatban teljes mértékben egyetértek - annyi sületlenség jelenik meg, hogy szörnyű.
Viszont hogy melyik oldalnak van igaza, arról fogalmam sincs .. éppen ezért, én egy dolgot próbálok betartani .. hallgatok a dokinkra! Mégiscsak ezer éve a pályán van, egészséges babák/gyerekek nőnek fel a "kezei között", csak jót hallottam róla, így bizodalmat szavaztam neki ..
Nekem azt mondta, hogy barackkal kezdjünk, majd sűrítsük almával (de ez is csak a betöltött 4. hónap után), és majd ha betölti az 5.-et, akkor kezdhetek krumplit és társait fokozatosan bevezetni ..
De mindig hangsúlyozza, és szerintem is fontos - a fokozatosság!
Én is csak leesek, hogy babák egyik nap ezt kóstolnak, másik nap azt .. nem hiszem, hogy verseny lenne, inkább tudattalan siettetés .. jó érzés, ha elfogad valamit a baba ... mindenesetre én is az óvatosak táborába tartozom .. pedig Alíz az egyik legkorábbi fórum-baba :)

Lolka - Köszi, aranyos vagy :) Büszke is vagyok a kiscsajra :D

Kamilla - Alíz is nemrég fordult meg, és úgy, hogy egyik reggel lekezdte próbálgatni, és sikerült .. ne aggódj, nincs lemaradva semmiről :)
A kiskönyvben is a 6 hónapos készségekhez írják .. ha addig sem fordul meg, és nem próbálkozik, akkor megnézi a dokinő .. de addig még rengeteg ideje van :)

Jezsek - Nekem azt mondta a dokinő, hogy a tápszer tápanyag értéke magasabb a barackénál .. utóbbi nem valami laktató. Viszont jó, hogy azzal kezdesz ..
De a tápszer is tökéletesen elég a te babádnak :) elég ha tízóraira adsz neki gyümit :) aztán szép lassan a többit ..

Mary - Nagyon cuki a Bogi :)

Fruzsi - Nekem a dokinő ajánlotta, hoyg felezve fagyasszam a barackot télire :) Szóval lehet :)

Zsuzsó kimondta a frankót - mindenki hallgasson a dokijára :P ennyi :D


Alízom meg pasizik :D ...

Kép

... és stúdiózik :D

Kép

... és meglelte a neki megfelelő hangszert :D




Kép

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok!

Emi: én nem adtam eddig pénzt sem dokinak, sem védőnőnek! :roll: Pedig 6 hétig gyakorlatilag minden héten jöttek! Mondjuk én nem hívtam őket! Sőt! A védőnő mindig a legrosszabbkor jön és soem telefonál előtte, és ha nem vagyok itthon akkor legközelebb megjegyzi, hogy múltkor keresett és nem voltam itthon! :evil:

Lolka, Kamilla: a kersztelős ruhát sajna anyum Sopronban egy "no name" bababoltban vette! 3000Ft volt!

Magika: 5 perc alatt 180gramm, az nem semmi! :D Benevezhetnétek egy szopi versenyre! :D :D :D Na, majd én is lemérem, mert Beni is tud 5 perces villámszopikat! Meg maratoni 40 perceseket is... :roll:

Lituka: a tanuló kutyust imádja Beni! De nemcsak ő, mi is odáig vagyunk érte! :D :D :D Jókat röhögünk pl. este amikor pakolom a játékait és odébbrakom a kutyust az meg megszólal, hogy "ölelj meg" vagy "úgy szeretlek"! Haláli egy találmány ez...

Jezsek: Beni is mindent a fejére húz, de mikor alszik én már csak egy pelust, a szundikendőjét meg a takaróját merem a kiságyban hagyni! Na, ezek viszont mind a fején vannak! :shock: :shock: :shock: Ezért mostanában már napközben is légzésfigyelővel alszik, mert nem merek levenni róla semmit, mert akkor egyből felébred!

Hozzátáplálás: mi asszem az egyik végletet képviseljük: Beni már elmúlt 4 hónapos, de még anyatejen kívül nem kapott semmit, azt is csak ciciből, még életében nem kapott kaját cumisüvegből! (csak vizet, de azt is kb. 2x eddig) Egyelőre nem is szándékozom mást adni, bár most pár hete stagnál a súlya, de a szülőszném azt mondta, hogy ez 4 hóapos korában az anyatejes babaáknál normális és én neki hiszek... :wink:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Lanyok!

Micsoda lavinat inditottam el ezzel a hozzataplalassal. :oops: :oops: :oops: :oops:

Bambi!
Nem sertodtem meg.
Nem erzem ugy, hogy valaki is tamadna.
Elismerem, hogy mas velemenyen vagy.
Orulok, hogy nehanyan egyet ertenek velem es nem zavar ha valaki nem ert velem egyet.

Nekem is van: ilyen volt, ilyen lett fenykepem.

Lolka!
Miert utned magad?
Mit csinaltal?

Szosszenet!
Nagyon jok a kepek.
Nem semmi Aliz ennyi pasival. :lol: :lol: :lol: :lol:

Zorrone!
Katica sem kapott meg anyatejen kivul mast.
Talan nemsokara majd kap Sinlac-ot.
Nalunk sem viz semmi nem ment.
Kiveve az elso heten, a veres tejem miatt kellett tapszer egy napig. :shock: :shock: :shock:

En almaval fogok kezdeni okt 1-tol, majd sutotok, majd barack.

Egy eves koraig szeretnem, ha maradhatna a napi 3 szopi.
De ezt majd ugy is O donti el.

Zoli 6 hoig csak tejci volt, majd 8 hoig 3x kapott, de akkor egyik naprol a masikra nem kert tobbet. :shock: :cry: :cry: :cry:

Remelem Katica nem lesz ilyen.

Na szep almokat mindenkinek.

Magi
Vendég
 


Zorróné, írigyelhetlek :) Olyan jó lenne még szoptatni :) Elég sok mindent odaadnék érte :)

Na jó, nem mindent, de azért..... :):):):):)

Szöszke, azért eme ténnyel hogy a tápszer laktatóbb a baracknál, vitatkoznék, legalábbis az én gyerekem esetében :) Ugyanis tápszerből lemegy akár 220g is egyszerre, míg a barackból 120-130 + egy kis víz. Akár cumisüvegből kapja (ha úton vagyunk) akűr kanálból. És ugyanúgy elvan vele 4-5 órán keresztül mint a 220g tápszerrel. :)

MI pont azért kezdtük el, mert nem volt elég a kaja. Azaz anno nem volt elég a cici, a tápszert nem ette meg, így maradt a gyümi. Mostmár megeszi a tápszert, viszont megenné 4-5x is a 220-at, azt meg én nem akarom, főleg a zsírban oldodó vitaminok miatt. (no meg azért mert ha többet adok, akkor nagyon hízna tőle) így nálunk maradt a ht. Egymás után nem kap új dolgot manó, nekem az a tapasztalatom, hogy min.3 nap kell, hogy lásd, van-e vmi reakció az adott kajára. 3 nap után be lehet vezetni új dolgot. De heteket sem kell várni. Az én csajom finnyás is, nem eszi meg több napon keresztül ugyanazt.
Túl sok mindent Liza sem eszik, barack, alma, banán, krumpli, répa, pedig már lassan 1,5 hónapja eszik rendes kaját.
5 hónaposan fogjuk próbálni a husit, 6 hónaposan a tejterméket.
Aztán még ki tudja, lehet változni fog :)

Nagyon édes Alíz, jól áll az apjának :) És látom ismerkedik a hangszerekkel :) sosem korai elkezdeni :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


semmi durva Magi, csak baromira nem értek egyet az akkori "elveimmel"
beletelt egy kis időbe, míg rájöttem, hogy a kötődő nevelés való nekünk...
de kinek ez, kinek az.

Zorróné, nagy kár, hogy a ruha olyan messziről van. bár nekünk most úgy néz ki novemberben lesz

lolka_zs
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 20:12-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 20:13-kor.
Vendég
 


Jó reggelt!

Zsuzsófi a keresztfiam már 10 éves, és valóban voltan problémái, többek közt az írás, rajzolás terén. Most már úgy nézki rendben sőt nagyon jó tanuló, szeret olvasni.

Ht: Hál' istennek, úgy néz ki a barack bevált, mert a hasa sem fájt, és kaka is volt reggel (nem kis adag :lol: ). Mi a héten 10 óraira barackozunk, a jövő héten rakok bele almát is. Önnmagába az amát nem merem, mert félek hohy megint megfogja a pociját.

Éjjel semmit nem aludtam. 1 órakor fölébredt, és éhes volt. Ilyet már régen nem csinált, mostanába 3-4 óra körül ébredt. Mindegy megetettem, de utána is zaklatottan aludt. Nem fájt a pocija, csak van egy olyan hülye szokása, hogy éjjel nem kakil. Reggel 6-kor aztán mindent bele! Most édesdeden alszik. Mindjárt megyek készítem a barackot, hogy ha ébred tudjon enni.

Szösszenet jók a pasizós képek.

Zorroné irigyellek borzasztóan a sok tejcsi miatt. A kutyust én is meg akarom venni a Marcinak, de azt hittem még kicsi hozzá. De nekem nagyon tetszik.

Pumpoka gyere sűrübben, mostanába elg ritkán jössz. Szerintem senki nem bánja, ha őszintén elmondod a véleményed. Én specie pont azért vagyok itt a babaneten, hogy minél több tanácsot kapjak, mert elég bizonytalan vagyok.

Lolka én is másképp csinálnék nagyon sok mindent egész a szüléstől kezdve..

Na megyek barackot gyártani, majd még jövök.
Vendég
 


Hol vagytok lányok?

Sikerült lemérnem kb. 30gr barackot evett a Marci, és utána lenyomott még 130gr tápszert. Kíváncsi vagyok meddig lesz elég neki. Ez most nnyira nem jött be neki, mint tegnap, egy kicsit savanykásabb volt a barack. De azért falta :)
Vendég
 


sziasztok!

Hú, nagyon forró a hangulat, pedig szerintem sem volt vita egyáltalán. Az, hogy vki leírja a véleményét, sőt tapasztalatát, még nem ok arra, hogy személyes sértésnek vegye azt bárki is!!!
Mindenkinek a legfontosabb a gyermeke, így mindenki a legjobbat akarja neki ki így, ki úgy. Szerintem mindenkinek a saját felelőssége, hogy milyen tanácsot fogad el, és alkalmaz a gyereknevelésben, gondozásban és szelektálni tudni kell, még akkor is ha egyáltalán nincs adott dologban tapasztalata, vagy tanácstalan néhány dologban, mint ahogy én is.
Pl. Anyukám szerint is már el lehetne kezdenem a hozzátáplálást (amúgy egészségügyis) de elfogadja, hogy én még várok vele és én is elfogadom, hogy velünk anno hamarabb kezdte a szilárd ételek bevezetését, és egészségesek vagyunk.

Az is igaz, hogy nagyon befolyásolható az ember lánya, és sokszor nehéz eligazodni a "jó tanácsokban" volt már rá példa, hogy a dokinőnk és a védőnőnk ugyanarról a dologról tök mást mondott.

Ennyit erről.


Jezsek,
nagyon aranyosak a képek Marciról, nem semmi ahogy takargatja magát.

Szösszenet, Alíz nagyon vagány a fiúk körében, gondolom oda vannak érte!

Zsuszófi,
mi van a kiruccanásotokkal? Találtál szállást?

Emi, tényleg mi van Lilivel??

Nono, Kiscica, Geni, Csöppke és a többiek hol vagytok?

Kép
tim27
 
 


Sziasztok,

köszönöm, akik aggódtak értünk. Nincsen semmi baj, csak az egyik ismerősöm kérte, hogy kérdezzem meg, hogy mennyit szokás adni a dokinak, ha kihívjuk a babóhoz.
Egyébként teljesen jól vagyunk:)

Nem akartam írni, de látom, hogy megint téma a HT és bizony én is meglepődtem Magika írásán, ugyanis nekem is a dokim javasolta, hogy adjak Lilinek barackot, vagy almát. Hozzáteszem 4 hónapos elmúlt Lili, amikor először kapott és még most is csak 20-25 milinél tartunk és még mindig csak a levét kapja az almának. Pont tegnap voltunk dokinál és azt mondta a doki is és a védőnő is, hogy teljesen rendben van ez így. Magamtól eszembe sem jutott volna még a hozzátáplálás. A dokimat nagyon jónak tartom, nem hiszem, hogy tudatlan lenne, vagy rosszat akarna bárkinek, úgyhogy én hallgatok rá. Ki másra hallgathatnék? Nyilván ha elég tejem lenne akkor várnék még, de ha a fene fenét eszik, akkor sem tudok több tejet termelni.
Kicsit keménynek és tulzónak tartom azt a kijelentést, miszerint megy a verseny, hogy ki ad többféle kaját a gyerekének...
Én maholnap harminc vagyok és három hétig szoptattak. Az ég világon semmilyen allergiám nincs és nem is volt soha. A teherbeesésem előtt 17 évesen találkoztam utoljára a háziorvosommal, akkor is csak azért mert lógtam a suliból és igazolás kellet... nem hiszem, hogy a korai ht-ra fogom fogni, ha pár éven belül bármilyen betegségem lesz...

Na most jól kiduzzogtam magam úgyhogy megyek is a dolgomra. (Nem haragszom senkire, de ez nagyon kikivánkozott belőlem.)

Kép
emi29
 
 


Lányok,

én szerintem pont erre van a babanet, én legalábbis ezt is szeretem benne, hogy olvashatom más véleményét is. Én is a dokinéni tanácsait követem, eddig csak anyatej+tápszer ha kellett.

Én is abba a "táborba" tartozom, aki nem tartja jónak, ha túl hamar kap ht-t a babó. Főleg nem mindennap valami újat, kekszet és babapiskótát pedig egyenesen károsnak tartom a növ. fehérjék miatt. A tápszer igenis nem MŰKAJA!!!! Tehéntejből hidrolizált fehérjék és vitaminok vannak benne, ehhez spec értek is, szóval ez tuti nem igaz 8) A gyümölcs pedig nem olyan laktató, mint a tápszer csak több benne a szénhidrát (cukor). De mindegy, van aki idegenkedik tőle. A tej és tejtermék etetéssel én is óvatos leszek a hússal szintén, kivárom az időt.

Mindenki jót akar a babájának az biztos, de az hogy valaknek 2-3 gyereke van az még nem biztos, hogy jobban ért a témához!!!!!
Mi is 4-en vagyunk tesók, kaptunk hamar ht-t, mert akkor azt ajánlották a dokik, én nem vagyok allergiás egyik tesóm igen (asztma ekcéma, allergia), nem tudom hogy ettől-e, de az emésztésünk nem tökéletes az biztos.

Szóval nem volt vita, mindenki leírta hogy ő hogy csinálja mit gondol erről. Pumpókának meg szerintem üldözési mániája van, mert ha valamiről beszélgetünk vagy ésszerűen vitázunk rögtön magára veszi és szerintem nem megfelelő módon ír egy olyan majdnem gyűlölködő hozzászólást, mintha mindenki őt bántotta voltna....pedig dehogy, itt senki nem bánt senkit csak Pumpóka, Te mindig magadra veszed...önértékelési problémáid vannak????

KépKép
kisfruzsi
 
 


Sziasztok!

Tim, még nem fix, de van egy pár esélyes... és van egy pár, ahová már nincs hely, pedig nagyo ntetszett :(

De ha van ötleted, szívesen hallgatom :)

Ht:

Én csak 23 vagyok, 2 hónapos koromtól tehéntejet kaptam, semmi bajom. Na jó, allergiás vagyok, a parlagfűre, és a penészgombára :) Pedig nem is kaptam túl korán :)

Na jó, viccen kívül: Én (és szigorúan ÉN) NEM HISZEM EL, hogy a korai ht felelős az allergiáért, pontosan amiatt nem, hogy mindenki más véleményen van, a kismamás, meg a többi babás újság, könyv cikkei semmilyen igazi tudományos kutatással nincs alátámasztva. Az orvosok homlokegyenest mást javasolnak, sőt 2 könyv is ellentmond egymásnak. Inkább magamra hallgatok, akkor legalább egyetértek magammal :)
Szigorúan szerintem :)

De kár ezen görcsölni, mint tegnap is említettem, ismerek olyan babát, aki AZ ANYATEJTŐL lett allergiás. Mert nem kapott mást! Kivizygálták, hogy miért nem hízik, és kiderült hogy tej, tojás, lisztérzékeny. MIóta anyuka ezeket nem eszik, a gyerek gyönyörűen nő :)
Ilyen alapon akkor ti se egyetek semmi ilyesmit, nem ? :):):):)

Az allergia kialakulásának oka nem a gyümölcsökben, más kajákban keresendő. HIszen ezeket ősidők óta esszük igaz? Én inkább arra szeretnék buzdítani mindenkit, hogy tartsuk távol a vegyszerektől a gyerekeinket. A szmogtól sajnos nem mindenki tudja, de aki teheti tegye.
Én nem takarítom domestossal a játékait, lehet így tele van bacikkal, viszont tuti ne mjut a szervezetébe káros vegyszer. Nem mosom a ruháit öblítővel, csak ecettel. Nem adok neki akármilyen gyümölcsöt, mert sajnos a permetezőanyagok, tápoldatok a gyümölcsből is kimutathatóak.
Bármennyire nem vagyunk gazdagok, igenis megveszem a bio cuccot a gyereknek. Télen csak bébiételt fog kapni, abból is csak bio-t.
Szintén megvettem a légtisztítót (na jó, Bence porallergiája miatt muszáj volt) hogy legalább itthon ne a koszos levegőt szívja.

Ezek a vegyszerek gyengítik le a babák, gyerekek és felnőttek immunrendszerét, és emiatt leszünk hajlamosak olyan allergiákra is, amire a szervezet sosem reagálna ilyen hevesen.

Szóval én így igyekszem megelőzni az immunrendszer gyengülését.

(olvastam arról is, hogy a Bölcsödébe járó babák nem azért lesznek betegesek, elsősorban, mert közössége mennek, hanem mert hirtelen rengeteg vegyszerrel találkoznak. Én nem is tartom jó dolognak, hogy naponta többször domestossal, hipóval, vagy ki tudja mivel mosnak fel, mossák le az asztalokat, amin a gyerek eszik, stb...)

Egyébként csak halkan jegyzem meg, hogy a ht majdnem minden fórumon nagyot robban, általában sok embert el is üldöz onnan. Ne hagyjuk.


Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


sziasztok!

nagyon kivagyok, kérlek drukkoljatok!
Juliról nemrég írtam nem is próbál fordulni, erre ma nemhogy fordult de leesett a kanapéról -pedig közelben voltam, csak nem godnoltam, hogy le tud esni :shock:
annyir a kivagyok, hogy hogy hagyhattam, vigyáznom kellett volna jobban, stb
nincs baja, várok páromra, hogy dokihoz vigyük, csak egy kis piros folt van a fején, de szerencsére nem arra esett, annyira féltem és olyan rossz hogy nem kaptam el és egyáltalán oda tettem meg nem álltam mellette :cry: :cry: :cry:
nem sírt sokat, most alszik, kimerült, de ébrezsthető, telefonon doki azt mondta, ez jó és nem kell rohanni hozzá, de akkor is nehéz várni. meg muszáj lenne megnyugodnom, hogy vezetni tudjak biztonságosan. olyan gáz, hogy 2 gyerekkel egyedül nem tudom elvinni, de nem merek elvezetni, nem tudom pontosan hogy kell, taxival meg nem tudunk menni mert nem tudom fogni mindkettőt (vagy laut+bizti ülést) Még jó, hogy párom tud jönni, hamarosan indulok elé.
szóval, kérlek, drukkoljatok, hogy tényleg minden rendben legyen vele!!!!

Kép Kép
celesztina
 
 


Hali!

Na, tegnap amint leírtam ide, hogy szerencsére nem jár már hozzánk a védőnő egyből megjelent. Másfél órát volt itt. Pont fejni készültem úgyhogy mire elment kishíjján felrobbantak a melleim. :evil:
Megmutatta, hogy hogy kell Márkót mozgásra késztetni, úgyhogy most fel van adva a lecke. (Sajna nem tom leírni a módszert, mert mutatni kéne.)

HT-ról lehet eszmétcserélni, szerintem hasznos és érdekes, de nem olyan stílusban ahogyan Pumpóka teszi. Miért nem lehet normális hangnemben hozzászólni a témához?

Én egyébként ezt tartom a legnagyobb ajándéknak az élettől, hogy szoptatni tudom mindkét gyerekemet. Egy hónappal ezelőtt végigsöpört egy jó kis Rota vírus az egész családon és a babácskáim csak azért nem kapták el, mert szoptattam őket. Na, akkor nagyon hálás voltam a sorsnak. Pedig az elején nagyon sokat küszködtünk mi is. Nem akartak szopni, de aztán megtanultak. :)

Kép

Kép

Kép
kamilla306
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?