Új privát üzeneted érkezett!

Holka,
olyan jóóó volt olvasni a történetedet!! arról az "apró" kitérőről meg nem veszek tudomást, hogy Emma nálad már a 2. babó.
Ha ez kívánság műsor lenne, én is ilyen szülést szeretnék!! :D :D

monee,
szegénykém, nem irigyellek most a bizonyzalanság miatt. Dokid mennyi időre megy el szabira?

márti,
M0-t ki tudjátok kerülni kórházba menet?
Azt ugye tudod, hogy ha nagy gáz van és beragadtatok valahova, lehet rendőrséget hívni és nekik kutya kötelességük ilyenkor vagy felvezetést biztosítani, vagy bevinni téged.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Én is kíváncsi vagyok, hogy ki lesz a következő?
Nálam most nyugi van. Nem is sokat keményedtem ma. :roll: A picike viszont nagyon élénk volt ma.

gwini

csajok,

A dokinak és a szülésznőnek mikor szokás odaadni a "borítékot" ?
Rögtön szülés után, vagy pár nap múlva ha távozok a kórházból?
Mi a leghatékonyabb?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bocsi csajok, csak kicsit elköszönni jöttem. Most voltam a dokimnál, egész nap keményedgettem, végül elmentem hozzá. Megint ki akar bújni Maja.... :)
Mivel holnap töltöm be a 36 hetet, azért még megpróbálják egyszer legalább egy hétig visszafogni, szóval legkorábban pénteken jöhetek haza.
Addig is mindenkinek kellemes babavárást, remélem újabb örömhirekre jövök legközelebb. :D
Ha valami lesz velünk starlarkkal üzenek. ;)

Starlark!
Igy a holnapi talink azért nem marad el, megyek le az ambulanciára, de ha éppen nem futnánk össze, mindenképpen nézz be hozzám, valószinű az első emeleten leszek.

Puszi mindenkinek:
Yvette

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Hétvégén csak olvasni volt lehetőségem, most végre enyém a gép! :)

Szedernek gratulálok Adélhoz!

Aztán visszafelé reagálok:

Honey, én most megkérdeztem a dokit, és a kórházból hazamenetel napján kéri a pénzt (ő előre megmondta a fix tarifát).
Az első szülésemnél nem érdeklődtem, csak a kórházi szobatársakkal beszéltük meg, ott varratszedéskor adtam (még a kórházban, ha jól emlékeszem, 4. nap).
Választott szülésznőm akkor nem volt, az ügyeletesnek viszont adtunk, ő akkor helyben, szüléskor megkapta, vele később nem is találkoztam.

Holka!
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a szülés, és szurkolok, hogy továbbra is békésen teljenek a napjaitok!
Ha még esetleg babás kiegészítőkön gondolkodsz Heninek, akkor ajánlani tudom a Quelle internetes áruházat http://www.quelle.hu/hu/q4r/kinderwelts ... b01c65df15 , ott nagyon tuti játékbabás cuccok vannak, bolti árnál néha olcsóbban. Én végül a helikopter mellé (azt már a férjem rég megvette) rendeltem egy fürdethető játékbabát és egy nagyon speckó babakocsit is a Nagynak. (A mostani babái mind puhatestűek, nem fürdethetők.)

Am!
Tökjó hangulatú a hozzászólásod, pityergés normális ilyenkor :) Ennél nagyobb változás nem hiszem, hogy van az ember életében, ezt is fel kell valahogy dolgozni :)

Lolababa!
Hajjaj!! Nem tudok mit hozzátenni, együttérzek veled, de mást a távolból nem tudok.
Az Otthon Segítünk ALapítványt http://www.otthonsegitunk.hu/ szerintem ideje felhívnod, ha igénybe szeretnéd venni a szolgáltatásukat (én is gondolkodom rajta). Amikor a Nagyot vártam, és két hónapon belül mindkét Nagyi meghalt, akkor a védőnő elhozta nekem a szórólapjukat. Akkor nem hívtam őket, de a hathónapos mellett már úgy éreztem, nem bírom tovább, de akkor meg pont nem volt szabad önkéntesük, csak három hónappal később... Ennek ellenére nekem segítettek, mert kijött egy hölgy "szemlét tartani", és végülis megálapította, hogy legfőbb bajom a magány, járjak el baba-mama klubba, stb., és ez ugyan aprósának tűnik, de valóban segített.
AMúgy ha jól tudom, az alapítvány önkéntese három hónapon keresztül heti rendszerességgel egy alkalommal 3-4 órát segít a kisgyerekes családnak bármiben, de beszéltem anyukával, aki kisírta, hogy egy évig is segítsenek neki.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a tesód hogyhogy nem tud segíteni? Te eljársz társaságba? Játszótérre, ahol veled egykorúak között vagy, és a gyerkőc is jól érzi magát? Van más kisgyerekes barátnő a közelben? Ne haragudj, ha látszólag ennek semmi köze a vitátokhoz a pároddal, de nekem pl. a napi eszmecsere felnőttekkel könnyebbé tette a házimunkát otthon. Most lehet, hogy nem vagyok érthető, de úgy nem zsongtam be annyira estére. Sorstárs vagyok, ne felledd ;)

Kép
Kép
sarkantyúka

lolababa - hajrá!! simán bent tartod még egy hétig Maját!!
Pihenj nagyon sokat, és főleg NE IDEGESKEDJ!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Lolababa, nagyon szurkolunk!!

Kép
Kép
sarkantyúka

Lola!

Drukk Nektek! Várjuk majd a híreket!

Honey!

1 hétre asszem, tehát a teljes 40. hetet doki nélkül fogom tölteni. :?

Ha adunk/adnánk lóvét, akkor az orvosnak én csak a 6 hetes kontrollon adnám oda a borítékot. Addigra kiderül minden, hogy tényleg mindenki jól van, rendesen elvégezte a munkáját, ilyenek. A szülésznőt nem tudom...

Eszike!

Nagy hajrá megy Nektek! :wink:

Holka!

Köszi a történetet! :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Lola!
Nagyon sajnálom, amiket leírtál, remélem azért valamit javul a helyzet! Szorítok érted a kórház miatt!

Holka!
Olyan jó volt olvasni Emma születésének történetét, én is ilyet szeretnék!!!!!!!

Eszike!
Hajrá! Várjuk a babahíreket!

Kép
Kép
petra1980

Honey!

Én még nem beszéltem a pénzről az orvosommal, de én szerintem szülés után, a kórházból hazajövetelkor fogom odaadni neki.

Kép
Kép
petra1980

lola :)
sajnálom, hogy igy alakul a pároddal, nem is tudok nagyon hozzátenni a többiekhez.
Kh-hoz nagyon szoritok, hogy maradjon még ben a picur.

Rólunk: Voltam du dokinál: Tökre el vagyok keseredve. Persze minden rendben, méhszáj abszolút zárt és nagyon fent van, baba feje kimozditható, magzatviz elegendö, lepény jól mükszik, tehát SEMMI jele a szülésnek. (hja, most 10 perces keményedéeim vannak, ezek szerint ezek sem "érnek" semmit, nincsen hatása.) Nagyon nekikeseredtem, itt bögök, Csabi szerint lökött vagyok és inkább azt nézzem, hogy minden rendben van és ez a természetes, hogy 38 hetesne még nem szül az ember lánya...
Nos, ha igy marad, akkor 1-én 11-re kell bemennem, 2-án vizsgál meg a doki és akkor "tovább menedzseljük a babát" ahogy ö fogalmazott. Rákérdeztem, hogy mi fog történni, és meddig várunk, erre azt mondta, hogy 2-án tud konkrétat mondani, de a befekvés után, megcsászározhat a kérésemre, "ha a föorvos úr is jóváhagyja" (tehát neki nincs ellene kifogása, nem rajta múlna, de a kh nem erröl hires...), egyébként ha igy maradunk, most annyira fenn van a méhszáj, hogy megkatéterezni sem tud, tehát max várni tudunk a csodára. Más inditást nem alkalmazhat, se zselét, se oxitocint. És most magam sem tudom, mit szeretnék. Azt tuti nem, hogy benn fekszek 2 hétig, aztán megcsászároznak. De persze sürgetni sem akarom a dolgokat, merthát táncsak tudja ez a pici ember, hogy mi a jó neki...

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu:
Ne sírj, velem is ez a helyzet . Zárt a méhszájam, a baba fent van. De mondtam az orvosnak, hogy görcseim vannak, sokat keményedek, de az mondta látni akarja előbb az nst-t, így csak a holnapi nst-re számíthatok: lépcsőzni fogok előtte, hogy mutasson valamit.(persze nem olyan gyorsan, csak lift helyett 4 emeletet.) Bálint is elkísér, ez az ő ötlete volt :)
Már nagyon nehezen bírom, alig bírok mozdulni :?
Ne szomorkodj, bizti jön a baba hamarosan.

Honey:
Elmúltak már a görcseid? Hogy vagy?

A pénzt mi a szülés után adjuk oda (60.000). Az ápolónőknek bonbont adunk.

Am:
A pityergés tényleg normális, meglátod, pillanatok alatt el fog múlni.
A pici nagyon édes, és szerintem nagyon hasonlít rád!! :lol:

Tényleg, ki lesz a következő? Már én is kíváncsi vagyok :P

Eszike: Drukkolok! Most hogy vagy??

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Roni: Sok Boldogságot kívánok nektek! :D Várjuk a képeket!

Holka: Tényleg jó volt olvasni a sztorid, kicsit megnyugtatott :)

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Honey!

El tudjuk kerülni a 0-st, csak nagyon lutri az egész, mert,ha nem áll be, gyorsan haladunk, ha beáll, akkor meg Csepel felé kell mennünk, de reggelenként Tököl, Szigethalom és Halásztelek felől is nagy a forgalom Csepelen át, szóval a legjobb lenne este, éjjel vagy reggel 6 előtt indulni, de ezt még meg kell beszélnem a kiscsajjal! Bercinél egyébként a hétfő reggeli csúcsban, reggel 7h-kor kellett indulnunk, égnek állt a hajunk, a doki észak felől, mi pedig ugye délről próbáltunk bejutni a városba, közben a doki rendszeresen hívott, hogy sűrűsödnek-e a fájások, met Ő a dugóban ül... Végül felajánlotta a Kálvin teret mint találkozási pontot, hogy esetleg ott levezetrheti a szülést... Hát, vidám lett volna, de végülis másfél óra alatt sikerült beérnünk! A rendőrös dolgot nem tudtam, de most megjegyzem, mert hátha szükség lesz rá, köszi!!!
Mentőállomás van itt, úgyhogy azt is lehet hívni, de a tapasztalat az, hogy kocsival hamarabb beér az ember, mintha mentőre vár!
Arra meg figyelni kell, ha mentőt hív az ember, hogy a kiskönyvbe a választott doki beírja, hogy hol szül a kismama,mert egyébként alapból visznek az ügyeletes kórházba! Mondjuk a dokim erre azt mondta, hogy ez leginkább akkor fordul elő, ha a mentősök úgy látják, nem kapnak pár ezrest!

Ja, és a hálálkodás! A szülésznővel a férjem "szokta" intézni a dolgot, szülés után, mert akkor Ő mobilabb mint én, de nem muszáj rögtön, mert a választott szülésznő csak meglátogat már az osztályon is! A dokimnak a 2 nagynál varratszedéskor adtam oda, a kicsinél már nem volt varratszedés a felszívódó varratok miatt, de a dokim akkor is minden nap meglátogatott, volt, hogy nem is egyszer és egyik alkalommal kapta meg, igaz, akkor egyágyas fizetős szobában voltam, így diszkrét tudott maradni a dolog!

Tényleg, csak kiváncsiság: a Szent Imréből hanyadik napon küldik haza a kismamákat, ha minden ok.? Úgy hallottam, annyian szülnek ott, hogy kell az ágy és elég hamar mennek haza a kismamák!

Lola!

Nagyon drukkolok, hogy Maja még ne akarjon kibújni! Te pedig nyugodj meg,azzal is csak segítesz neki! Vigyázz magatokra, gondolunk Rátok!

Márti
borossné becz márta

Judit!

Vigyázz a lépcsőzéssel, életem 1. ctg-jére készülve felsétáltam 6 emeletet a doki rendelőjéhez, erre a kisfiamnak olyan gyors lett a szívverése, hogy az aszisztens nem szólt, csak rohant a dokiért, a doki a lázamat kezdte volna mérni, aztán elküldött, hogy egyek egy palacsintát, sétáljak kényelmesen és menjek vissza 1 óra múlva! Hát addigra már jobb volt a helyzet, de 2 nap múlvára visszarendeltek, mert komolyan féltek tőle, hogy baj lesz! Szóval csak csínján, szerintem lépcsőből 2 emeletnyi is elég lenne...

Márti
borossné becz márta

Madárfüttyös jóreggelt mindenkinek!

Ma én nem alszok. Ráadásul fejfájással is ébredtem, hogy minden jó legyen.

Minyu!

A legteljesebb mértékig együttérzek Veled. :?
Görcsök-keményedések, rendszeresen is képben vannak, mégsem történik semmi. :( Kiborító tud lenni. Nem hallgatnak ezek a gyerkőcök az anyukájukra...
Megy a +++ energia Hozzád is.

A mai programom 10-re védőnő, utána meg rohanás UHra.

Monee

monee85

Előre is bocsánat, de nyavalygás jön: elborított a nátha, éjjel alig kaptam levegőt. Ráadásul szó szerint negyedóránként kellett mennem pisilni, mire visszabotorkáltam az ágyamba, végülis indulhattam újra. (de legalább ma reggelre már nem volt véres) Amikor felálltam, akkor persze elkezdett folyni az orrom, de megállíthatatlanul. És mindeközben folyamatosan görcsölt a pocakom. Azon gondolkodtam, hogy én ilyen állapotban nem is tudok majd szülni. Szóval nem ez volt életem legjobb éjszakája.

Lola! Szorítok, hogy picit még bírja a bébi, a kórházhoz kitartást.

Minyu! Fel a fejjel, ne kenődj el!!!

Kép
blúmi

Ja, és a begyulladt anyajegyemnél egy nagy kemény csomó nőtt a hónom aljára, ami miatt azon az oldalon nem tudok aludni. (Időpontot a bőrgyógyászatra szeptember 29-re tudtak adni.) Bocs lányok a sok panaszkodásért, de már azt reméltem, hogy itt a végén boldog elefántként már csak a várakozással töltöm az időmet.

Kép
blúmi

Blúmi!

Jaj, Te szegény! Gyógyulgass gyorsan! Szopogass Propolisz tablettát, az jó nem csupán a felsőléguti nyavajákra, hanem az estleges hólyagproblémádra is! Igyál rengeteget és szerintem menjen nagy dózisban a C-vitamin és némi Calcium sem ártana! Tényleg meg kéneerősödnöd szülés előtt! Van egy ismerősöm, aki az utolsó szülését betegen csinálta végig, hát nem mesélt túl jókat a köhögve kitolásról! Szóval jobbulást!

Minyu!

Te nem veted be az indítós trükköket? Szolidan persze, végülis nem erőszakkal akarjuk kirángatni a babánkat a kuckóból! Egyébként pedig lehet, hogy nem tágítanak a görcsök-keményedések, aztán meg úgy jársz mint én Bercinél, hogy kinyílsz 4 ujjnyira érdemi fájások nélkül!
Csongi baba, ne vicceld meg Anyát!

Márti
borossné becz márta

Nekem is sűrű napom lesz ma! A védőnőm e múlt héten kitalálta, hogy mégis látni akar még szülés előtt és megkért szépen, hogy, ha ráérek, menjek ma be! Délután meg megyek dokihoz és megcsinálják az 1. ctg-met is! Nagyon kezdődik a visszaszámlálás, mert ctg-t nálunk a 36. héttől csinálnak hetente és nekem ebből 3 db szokott lenni...

Márti
borossné becz márta

Blúmi!

Jobbulást Neked. Márti mindent elmondott a gyógymódokról, de gondolom Te is mindent megteszel, hogy jobban legyél.

Az anyajegyedről az jutott az eszembe, hogy lehet, hogy Neked is olyan van, amit nekem már mondtak egyszer, hogy nem csupán anyajegy a dolog, hanem összeköttetésben van a tej, nyirok mirigyekkel. Nem tudom szebben leírni, mert állati régen mondta egyszer nekem egy sebész, hogy a melleim vonalában négyzet alakban a hasamon elhelyezkedő anyajegyek lehetnek ilyen mirigyesek is. Ha... akkor ez talán Nálad is logikus lenne, mert pont most durrant be így a babó előtt, ráadásul a hónalj részen van, ahol rengeteg nyirok mirigy van.
A bőrgyógyászat menjen a fenébe! :evil: Ha van rá erőd, menj be vele az ügyeletre este. Biztos van a bőrgyógyászaton is ügyelet, nézzenek meg! Ciki, hogy este kell menni, de legalább nem kell várni. Elzavarni biztos nem fognak. :wink:

Monee

monee85

Sziasztok!

Lola!
Szurkolunk, hogy maradjon még egy picit a baba!

Blúmi!
Jobbulást! :cry:

gwini

Hahó!
Nagyon jól esik, hogy ennyire biztattok.

Márti :)
Praktikákat terveztem/tervezem bevetni, de tegnap annyira elkeseredtem, hogy azt sem tudom, van-e értelme. Még a bábakoktélhoz is vettem alapanyagokat, nemtom, van-e értelme meginni, ha ennyire hátul van a méhszáj... Majd talán szombaton, hátha addig sutyiban történik valami.

blúmi :)
drukk, hogy odébbálljon ez a fránya nátha...

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Dobok gyorsan egy képet,aztán próbálok visszaolvasni! Kép
kezd visszatérni a jókedvem!!!
Számolom a napokat amikor végre mehetünk sétálni a levegőre. Már csak 4 nap! :D

Kép
Kép
a.m.

Hello lányok!

Még mindig semmi? Pedig azt hittem, hogy mára lesz új baba... hát tényleg nem sietik el....

Csibe: Vizesedésre most én is kipróbáltam a tőzegáfonya kapszulát.... és láss csodát! Ez végre levitte a vizet... na nem teljesen, de elviselhető. Próbáld ki!!

A.m: Annyira édes kisfiad van!!! De gondolom nem én vagyok az első, aki ezt mondja. A súlycsökkenéshez pedig nagy gratula Neked!!! Ügyes vagy!!

Lanta: majd mesélj, mi volt nst-n! Visszatért már az "erőd"?

Sziszi: Te mindig ilyen "férfias" munkákat csinálsz? Nem tudta volna valaki más elpakolni azt a fát? Nehogy megeröltesd magad!!!!

Eszike: Mennek a drukkok!!!!

Lolababa: Hát nem irigyellek. Ilyen helyzetben az ember nem tud okosat mondani! Szerintem most a többség nehezebben jön ki a párjával, mert egyrészt mi is érzékenyebbek vagyunk, másrészt szerintem ők is félnek az újtól: az első babás apukák a teljesen újtól, a második babás apukák pedig talán attól, hogy újra picit háttérbe szorulnak. Én a kivárásos taktikát tartom jónak. Anyósod pedig "érdekes"... Én is kerülném!!
Azért jó lenne, ha próbálnál nem idegeskedni, mert biztos ezért viccelődik Veled Maja. Minden esetre pihenj, és próbálj meg csak magadra és babucidra koncentrálni és nem lesz semmi baj!!!!!

Blúmi: Nem lehet, hogy allergiás vagy? Csak mert én az vagyok, és amióta írtad, hogy szarul vagy, azóta engem is macerál az allergia. A bőrgyógyászat pedig NO COMMENT, bár mindenhol ez van, de gondolom ez téged nem vígasztal!! Minden esetre gyógyulj meg hamar!!

Minyu, Judit: Sajnálom, hogy még váratnak magukra a babáitok... kitartás, és pikk-pakk jönnek!

Honey: Én a kórházban fogok "hálálkodni" :)

Holka: Nagyon szép, amit a szülésről írtál, bár hiányolom a képeket Szupercukiról! Mikor dobsz fel néhányat? Mert nagyon kiváncsiak vagyunk Emmára! Milyen érzés kétgyermekes anyucinak lenni?? Sugival mi a helyzet? Ő is jelentkezhetne...

Mi tegnap jöttünk haza Balatonról és már Bius születéséig nem is tervezzük, hogy lemegyünk. Nem nagyon bírok már utazni, mert nagyon keményedik a pocak. Sőt, nemcsak utazni nehéz, hanem már minden nehéz. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen "nehézkes", de a fürdőkádba belépni kész tortúra, a séta nálam már csak annyit jelent, hogy vonszolom magam, mint egy csiga.... szóval már nagyon terhes vagyok.. ahogy A.m. mondaná! Az én kislányom szerintem még nagyon nem akar kibújni- bár még van ideje bőven-, de úgy érzem, hogy kivárjuk a szeptember végét. Bár nem is sürgetem a dolgot, egyelőre most élvezkedem azon, ahogy tök erősen mocorog, mi is hullámzunk sokszor, amitől még a mai napig elfog a röhögés! Annyira élvezem!!
Nekem holnap lesz vérvétel, jövő héten utsó orvosi vizsgálat, kenetvétel, aztán mi is kezdjük az nst-t! Utána meg mindjárt szülünk!!!
Vendég

:twisted: mérges vok, írtam egy csomót és elveszett minden :x
úgyhogy most újra próbálkozom, de már rövidebbre fogom.:)

Szóval csak azt akartam mondani,hogy jól esik az aggódásotok,köszi nektek. De még semmi, nem szültem még meg:) Kismanókám jól érzi magát odabent. Fájások vannak rendesen,meg keményedések is,de egyenlőre semmi. Ha nem lesz semmi akkor pénteken megyek NST-re és vizsgálatra. Kíváncsi vok,hogy állnak a dolgok odabent :lol:

lola: nagyon sajnálom,hogy ilyen problémáitok vannak,én nagyon együttérzek veled, és szívem szerint nagyon-nagyon segítenék neked,de sajnos messze vunk egymástól. De azért remélem van valaki,mondjuk egy barátnő, tesó akivel legalább beszélgetni tudsz??!!! Néha azi sokat tud segíteni. Remélem hamarosan helyre jönnek a dolgok köztetek. Drukkolok nektek és persze abban is ,hogy Maja még bírja ki egy kicsit odabennt. KITARTÁS neked!

blúmi: mielőbbi gyógyulást kívánok neked, remélem szülni már egészségesen fogsz menni.

minyu: Kitartás neked és ne keseredj el, a kismanó tudni fogja ,hogy mikor kell kijönnie :) Bízd rá magad.

sziszi7: köszi,hogy megírtad,érdekelnek az ottani dolgok. Azért remélem már nem kell sokat dolgoznod,vigyázz magadra nagyon.

Kép
csehi77

Pénz: még nem döntöttük el, viszont bon-bont mi is adunk az ápoló nővéreknek, mert azt hallottuk már mástól is, hogy ha ad vki, akkor sokkal többet segítenek, mint egyébként. És ez első gyerekes anyukaként sokat számít (pl. segítenek szoptatni, köldökcsonkot ápolni, pelusozni, stb.)

Minyu!
Majd csak ki akar jönni az a baba. Ő jobban tudja, mint te vagy az orvosod. J

Blúmi!
Jobbulást.

a.m.!
Mi az hogy kezd visszatérni a jókedved? A kép alapján ugyanolyan vagy még mosolygósabb vagy, mint pocakkal. Jó nézni kettőtöket! Hamarosan eljön az a 4. nap.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági!

Hát úgy értettem,hogy tegnap már nem is pityeregtem és tényleg kezdek a régi lenni.Egyre jobban élvezem az anyaságot. :D

Minyu!
Csak annyit tudok írni én is,hogy kitartást és lehet,hogy nem kell sürgetni a babát hisz ők jobban tudják nálun,hogy mikor van itt az idő. Erre nekem is rá kellett jönnöm, hiába volt eltervezve az időpont a császárra. Szóval nem pityeregjél, próbáld meg kiélvezni a hátralévő napokat amíg 2:1-ben vagytok! :wink:

Lola!
Mindkét dologhoz nagyon drukkolok. Sajnálom,hogy nem túl rózsáa a helyzet a pároddal és az anyósoddal sem. Tényleg jól jön ilyenkor(is) egy jó barátnő aki legalább meghallgat...Remélem rendeződnek a dolgok mire megjön Maja :)

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!
Még én is egyben! Úgy látszik az én babám sem akar kibújni.
Látom mindenki kezd bedepizni aki a tábli elején van. Én is már nagyon várom a nagy napot, de most lelkileg nem vagyok megviselt.
Nálam se görcs, se keményedés. Csak a dugómat veszítettem el 2 napja.
Ha nem történik semmi, akkor csütörtökön NST és vizsgálat. Utána talán többet tudok!
Mindenesetre nagyon leálltak a babák, senki nem akar kibújni?

A.m: nagyon édes a kép, egyáltalán nem látszik az arcodon, hogy egy hete szültél! Szuper, hogy jön vissza a jókedved! Gyuszika nagyon szép!

Lola: mennek a drukkok, hogy legalább még egy hétig egyben maradjatok!

Blúmi: Te aztán rendesen lerobbantál, nem irigyellek! Jobbulást kívánok!

Minyu: dobsz egy táblit újra? Megnézném, hogy ki hogy áll dátumilag! Köszi

Ki az aki még dolgozik Humankán és Sziszi7-n kívül?
Valakinek már elment a dugó rajtam kívül?
Vendég

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Hat lanyok en ma hazajottem, nem tom mi van de en olyan szarul vagyo hogy az csoda... Gorcsol a hasam de elegge elesen, huvelybe mintha csipkdo erzes lenne, neha meg a derekam is benyillal, nem kapok levegot rendesen, kemenyedik a hasam pedig semmit nem csinaltam tegnap ami megerolteto lett volna nagyon. Mar az ejszaka kezdodott mikor szo szerint 20 percenkent jartam pisilni, gondolkodtam rajta egyszerubb lenne beagyazni a furdokadba, akkor megsporolnek par kilometert.Kezdek beparazni... en szeretnem megvarni meg a szeptember elso hetet...

Csehi jo hogy eletjelet adtal magadrol, mar gondolkodtam rajta kuldok sms-t hogy mi van veletek.

Eszike szerintem rajtunk kivul mar senki nem dolgozik, de ha ma nem szulok meg es ha holnap is igy fogom erezni magam akkor en nem megyek vissza az szent. Iratok ki betegszabit erre az egy hetre. Most tenyleg megijedtem a mai rosszuletektol.

Bajci en nem vegeznek ferfias munkat csak az a nagy budos helyzet, hogy ha nem allok melle es nem csinalom akkor a kedves parombol is hianyzik az a + hogy egyedul nekialljon. Igy en pakoltam kosarba meg dobozokba o meg hordta. Amint leultem pihenni azon nyomban eltunik sorozni. IGy jobb hian muszaly nekilendulnom es csinalnom a dolgokat ha azt akarom, hogy meglegyen minden. Ugyanigy van ez a lakasfelujitassal is. Hazajovok a melobol es akkor rutty neki az itthoni dolgoknak, mert attol felek nem leszunk meg idoben. Segitsegem meg nincsen. A gyerekek delelott oviban vannak, anyosom tudja hogy kell mennem barmikor szulni de le se sz@rja elment nyaralni, az anyukam meg detto. Itt lakik 10 percre, de nem szereti a gyerekeket, igy ide sem dugja az orrat. Ugyhogy ha picur megszuletik akkor sem lesz segitseg. Igy volt ez az ikrekkel is, most sem szamitok a szentlelek mukodesere. A parom meg genetikailag nincsen arra kodolva hogy magatol meglassa ha kupi van, vagy ha mosogatni kell, vagy esetleg, hogy telik az ido es mar be kellene fejezni a meszelest meg rendezkedest. Neha nem is kevesszer engem is elkap a depi es boghetnekem van. Most is olyan szarul vagyok nem allok a labamon de senki meg nem kerdi hogy kelle esetleg segiteni valamit, mondjuk fozni vagy stb. Tehat ez meg ram var.
Jaj ne haragudjatok, hogy ekkora hosszura nyultam csak jkijott belolem, es asszem jol esett.

szisziKép
sziszi7

Minyu! Köszi!
Szóval akkor: Csehi, Konan, Monee! Hajrá! Szedjük össze magunkat, most már mi következünk!

Sziszi7: Nem lehet, hogy felfáztál? Mert a tünetek szerint én arra tippelnék. Persze nem vagyok szakember!
Látom ezek a férfiak eléggé egyformák mindenhol! Tisztelet a kivételeknek!
Kérlek ne borulj ki, mert az még ronthat a helyzeten!
Vendég

Szisztok!

a.m. Gyuszi naaagyon kis cuki! szopizással meg az éjszakákkal hogy álltok?

velem az utóbbi napokban minden ok. De már előre félek a hétvégi hidegfronttól. :?

lehet hogy most nem váltok ki nagy szimpátiát azokból, akik már nagyon a végét járják.... de miért estek ennyire kétségbe, hogy a bébi nem jön ki a 38. hét környékén?! ( moneet megértem a dokija miatt ) de amúgy a többieket nem. Az vili, hogy már mindenki türelmetlen... de hát a terhesség nem véletlen 40 hét. Ha a babó fejlődését / súlyát nézitek, simán lehet még plusz fél kg azalatt a 2 hét alatt. Szerintem a baba jobban tudja, hogy mikor van itt a szülés ideje, mint mi vagy az orvos. Amelyik baba tovább húzza, annak biztosan oka van rá!
Ha megnézitek az augusztusi topicot, ott 1 kivétellel minden időben jött vagy túlhordott baba, teljesen normális, átlag paraméterekkel rendelkezik!!
Ha ezek a babák előbb jöttek volna, pl 38. hétre, mint ahogy ti szeretnétek, akkor jó pár közülük a 3 kg-t sem érte volna el!!!
Szóval türelem és nyugalom, az anyatermészet okosabb nálunk!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Van vkinek Angel Care Captiva kukája? Tapasztalatok? Most akarok venni, mert akciós itt 5000.-ért.

gwini

Bocsi az ismételt zavarásért, csak egy gyors hirdetés, ha valakit érdekel, priviben jelentkezzen :)

Eladó a képen látható BabyFehn játszószőnyeg, keveset (talán 4-5x) használt, tökéletes állapotban van! (mint mindenből, ebből is többet kaptunk, így van, amitől meg kell válnunk)
Csörög, zörög, zenél, sipol, csipog, tükrös, pihe-puha anyagból :)

Eredeti ára 15 ezer Ft:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?productid=165976&pageno=1&whid=32

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Meg tudom oldani a személyes átvételt a XI. kerületben, vagy valameddig el is tudom vinni Bp-en belül!

Köszi, és bocsi még egyszer :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Egyetertek Honey-val: tessek kicsit turelmesebbnek lenni. Nyilvan mindenkinek nehez, mindenki szeretne mar latni, a kezebe fogni a babajat, de a gyerkocoknek az a legjobb, ha akkor szuletnek (kb. a 40. heten), amikor mar eleg erettek a kinti letre. En is nagyon kivancsi vagyok a KisTokire, de tudom, hogy azzal teszem a legjobbat, ha varok turelmesen, pihizek, es csak szep es jo dolgokra gondolok :lol:

Ahogy itt Ausztraliaban mondjak mindenre: NO WORRIES !!!

Az en Manom szerintem forgolodni kezdett :cry: En azt hiszem, hogy most nem ugy fekszik, ahogy kene, de holnap reggel van a dokimhoz idopontom, akkor biztosan tudni fogom, hogy a kisHuncut most tenyleg kicseszik velem, es ennyire a vegen kezd rosszalkodni, vagy en erzem rosszul (remelem az utobbi!!!)

KépKép
Kép
humanka

JA, es meg akartam kerdezni, hogy legzesfigyelot van aki nem vett??? En most olyan nagy dilemmaban vagyok, eddig nem akartam, de vhogy mostansag egyre jobban hajlok ra. Velemenyek?

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!!

Gyors lejelentkezés! Labor rendben! Nst-n is túl vagyok! Bár kétszer kellett menni mert elsőre a Babócámat egyszerűen nem lehetett felébreszteni! Aztán egy kis lépcsőzés, séta egy kapucsínó és rendben volt! Legközelebb jövő hét hétfő! De éjjel megint Rám ijesztett! Mensi szerű hasfájás, mint mikor Kornélia beindult! Nagyon megijedtem mert még egyrészt korai más részt dokim szabin a héten! De szerencsére sikerült elaludnom!

Holka szép a történeted, jó volt olvasni!! Képek???

A.m. nagyon jó a kép! És nagyon jól nézel ki Te is és persze Mini Gyuszi egy tündér!! :lol:

Lola annyira sajnálom, hogy ilyen rossz a helyzet Nálatok! Rengeteget gondolok Rád és szorítok, hogy Maja még ne akarjon kibújni!!!

Noni sajnálom, hogy be kell feküdnöd!!

Blúmi nem irigyellek!! Elhiszem mekkora nyűg ez most még a terhesség mellé!! Kitartás!!

Minyu drukkolok, hogy Csongi baba kibújjon gyorsan!! :)

Bejci örülök, hogy jól vagy és élvezed a mocorgásokat!!! Ezt nagyon jó olvasni!!! Én is remélem még élvezhetem legalább egy 4 hétig :lol:

Sziszi7 sajnálom, hogy Te sem vagy jól! Gyógyulgass minél előbb!!

Csehi jó, hogy jelentkeztél!! Mennek a drukkok és persze Eszikének is!!

Kép
Kép
lanta

Ó, hát én csak azért akarok szülni, mert hétfőn be kell feküdnöm kórházba, csak úgy megfigyelésre, amihez nem sok kedvem van. Ha marad a jelenlegi állapot, akkor meginditani sem tudják a szülést, tehát vagy megcsászároznak, vagy várunk. Aztán ha beindul magától, akkor is kétséges az elözö csaszi miatt, hogy hüvelyi úton megszülöm, vagy megcsászároznak.

humanka :)
Nekünk Angelcare van. Mi anno azért vettünk, mert egyrészt a kh-ban elég sok rémtörténetet hallottam, másrészt a 2. szomszédunkban meghalt egy baba bölcsöhalálban. Ki tudja, segitett volna-e a légzésfigyelö...

gwini :)
nekünk csak hagyományos kis kukánk van, nemtom ez milyen. :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Humanka!
Nekünk volt a Nórinál is légzésfigyelőnk: Angel Care. Szerintem jó! Én biztos vennék!

gwini

Sziasztok!

Voltam ma a kórházban és Lolával is találkoztam, jól vannak és még 2in1, pénteken hazaengedik ha nincs gond. Puszil mindenkit.

Rólunk: UH-n a bébi 3260gr, a fejátmérője pedig 9,17cm. Továbbra is szép nagy. Levették a kenetet és most már mindegyik mészájam nyitva. C2111.
Jelenpillanatban pedig megőrülök úgy fáj a hátam, sehogy se jó, fekve se ülve, se séta se semmi...

Megyek is szenvedek tovább vhol... :(

Kép

Kép
starlark

Blúmi
Budapesti vagy? A Mária utcába kell menned a Bőr Klinikára?
Mert mikor nekem Henivel várandósan (kb 35 hetsen) volt problémám akkor kaptam beutalót és jó messzi időpontot is….de azt tanácsolták menjek 8-ra oda és be fognak hívni valamikor az időpontosok között…. Ne hagyd magad!!!!Egy utolsó hónapban lévő kismamit nehogy már elküldjenek!!!!

Minyu
Nekem szülés előtt 2 héttel viccelődött a dokim hogy vagy nagyon fenn van a méhszájam vagy már el is tűnt és 2 perc múlva szülök. Az előbbi volt. Egy hétre rá papírvékony méhszáj…majd újabb egy hétre rá 4 centire nyitva voltam… Ne izgulj,gyorsan változhatnak a dolgok!!

a.m.
nagyon édes Gyuszika! És te is sugárzol a boldogságtól!!! Mondjuk meg is értem…

Lola
Nagy drukk Nektek!! Mivel a kórházban nem tudsz mást csinálni mint pihenni jó esély van rá,hogy Maja még benn marad egy kicsit..

Humanka
Szerintem KELL légzésfigyelő. Én tuti nem tudnék éjjel nyugodtan aludni nélküle…
Nekünk is Angel Care van.
holka

kis Emmánk :D

Kép
holka

Jaaaaj, hát ez a Kis Emma nem is olyan kicsi!!!!!! Nagyon tündéri szép baba!!!!!!!!!!

És Gyuszika is tündér! Nagyon jó látni A.m., hogy milyen boldog vagy!

Holka! Megint nagyon köszönöm a tanácsot. Sajnos vidéki vagyok, de azért megpróbálom.

Mindenkinek köszi a jókívánságokat! Mindenkinek kitartást!!!!! Csajok ez már a vége!!!!

Kép
blúmi

Jaj, az ilyen képek után mondjátok azt, hogy várjunk türelmesen!!! :roll: :D

A.m., Holka! Nagyon szépek vagytok! :D

Starlark!

Köszi az infot Loláról!
Hogy csinálod, hogy nyílsz ki? Neked is első babád, nem? (Nem nagyon komolyan kérdeztem. :wink:) :D

Humanka!

Nekünk is lesz, bár mi bérelni fogunk majd. Apa intézni mire mi hazajövünk a kórházból. Ha minden igaz, akkor nekünk Baby Control lesz. Ez egy magyar termék, lehet hogy Nálatok nem lehet kapni.

Gwini!

Egy másik fórum anyukái a következőket mondták a kukáról.
Egyöntetű véleménye volt mindenkinek, hogy bár szagmentes a cucc, de hosszú ideig ebben sem lehet tárolni a pelusokat, mert ez is büdös lesz. Ők inkább olyannak ajánlották, aki mondjuk a 4. emeleten lakik és nem tud/akar minden kakis-pisis pelussal leszaladgálni az utcai konténerhez. Te biztos jobban tudod, egyéb körülmények közt a pelust a lakásban tárolni kész vegyitámadás. :D Szóval lényeg a lényeg, hogy jó, használható, lehet asszem ehhez a fajáthoz utángyártott zsákot is venni, de nem éri meg annak, aki mondjuk kertes házban lakik és ki tudja vinni záros időn belül a műsoros pelust a kukába.

Minyu!

Mi felé hajlasz inkább? Csaszi vagy természetes úton?
Nem kikérdezés, csak érdekel. :wink: :)
A bábakoktél Nálad miből áll?

Monee

monee85

sziszi,lanta: köszi az aggódást :) jól esik.

sziszi: nagyon vigyázz magadra, és ha nem múlik akkor inkább gyorsan menj dokihoz. Nem hangzik túl jól amit leírtál,inkább nézzen meg feleslegesen,mint hogy valami gond legyen.

holka,a.m. : : gyönyörű babáitok vannak :D

starlark: gratula ,szép nagy a baba:)

eszike: hát igen,most már tényleg mi jövünk. Hihetetlen nem? Annyira kíváncsi vok,ki lesz a következő. Lista szerint te :D

Kép
csehi77

márti!

az imrében nekem a dokim aszonta 2 nap, de ez inkább a többedik babásoknak, különben meg 4. de lehet 2 helyett 4et is, ha szeretnéd... kiváncsi vagyok! elég álom-szerű lenne csak 2!!!!!

blúmi!

sajnálom!!!!!! próbálj valami nagy vitaminbombát, oscillo-val, ezekkel, hátha még segít így az elején elkapnod!!!

minyu!!!

én is én is együttérzek nagyon!!! annyira frány türelmetlen lettem hoyg csakna!!!! nálam még van a 3as érettségű lepény is, tehát még esélyes is lenne...de semmi... néha egy kósza valami fájdogál, keményedik egy nagyot, de nem hoyg rendszeresség, hanem semmi nem figyelhető meg, csak egy-egy jön néha.... még nem tartok a sírásnál, te se tedd!!! :) :) fel a fejjel!! az a jó végülis, ha minél tovább bent maradnak, nem?!?!?! meghát ha szobatársak akarunk lenni... ;) szóval még ráérünk, végülis...de mondon, én is már azoin törtem a fejem, hoyg otthon, a páromat megkérem hoyg találjon ki valami módszert a burokrepesztésre :D:D:D komoly.... persze nem tennénk meg, de már ennyire "deszpret" vagyok én is!!!!!

lola!

szurkolok hoyg még egy kicsit egybemaradjatok!!!!!!

most olvasom (nagyjáéból) hogy pároddal mi volt.... nem semmi...sajnálom! bízom benne hoyg megtaláljátok az utat, ami mindenkinek a legjobb, remélem megoldjátok!

téynelg, valaki tud a szexen kívül valami beindító praktikát????? mert én anno olyat hallottam, hoyg egy narancs leve, egy grapefruit leve és reszelt gyömbérrel remek indító, ha kész a menet!!!!! ma ajkarok beszerezni :D persze nem tudom pontosan mennyi miből, de majd valamit kotyvasztok :P

a.m..!!!!!!

gyönyörűűűek vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

humanka!!!

nekünk angel care van, valahol a csomagok közt...nekem bejött!!! én nyugodtabban aludtam miatta! különben meg azt figyeltem álmomban is, ha az álom volt egyáltalán és nem a félalvás, hoyg hogy veszi a levegőt! mert kicsikék szoktak kicsit várni néha levegővétel előtt, és az aztán az idegtépő... szóval én mellette tudtam aludni csak, mert tudtam hoyg szóül, ha kell! aztán meg hamar lett a mellettem alvás, és akkor meg hallod, érzed, és alszol úgy! meg elvileg az együttalváskor a te lélegzeted az arcán beindítja neki is, tehát szinte kizárt hoyg baj legyen, ha melletted van!!! -és nem 10évesen került ki az ágyunkból, hanem 1 évesen, és semmi gond nem volt, egyszer sem sírt emiatt!!! szóval én csak ejánlani tudom!!

holka!!!

nagyon drááága!!!!

el sem hiszem hoyg ti már babáztok!! annyira jóóó nektek :)

holnap jön a tcomos, végre beindult a net felé az út....

dokim meg szülésznő is 1-én lesznek majd, addig bába van, 30-ig, és csüt nst is, de vizgsálat nélkül, szóval csak azt tudom majd, amit látok ott....:(

szóval még ezer intéznivaló, és váááá, kicsit kezdek bekattanni...párocskáém meg most kezdett el megint egy cuccon melózni, éjjel, és nappal alvás, amjd be.. szóval rá is kivagyok :P

na szaladok, majd jövök, ahog ytudok!!!

pááá

KépKép

KépKép
bagzerka

Eszike,
Humanka és sziszi7 mellett még a héten én is dolgozom. Illetve utána is dolgozom, de már otthonról csak, csökkentett üzemmódban

Humanka,
nekem nem volt és most sem tervezünk babafigyelőt
Mercivel sem volt, pedig ő koraszülött volt, de egyrészt ugye azt említettem, hogy az első két hónapban elég speciálisan tudtunk csak aludni (azaz csak úgy aludt valamicskét a hasfájás miatt, hogy a hasamon volt, én meg megtanultam mozdulatlanul háton aludni), így aztán én voltam a légzésfigyelő. Utána pedig még jó ideig a szobánkban volt a kiságy, így azért nem kellett. Barátnőmnek volt, és azon kívül, hogy sokszor tévesen riasztott. Majd igyekszünk betartani minden előírást, de a múltkor olvastam, hogy igazából azoknál áll fenn a veszély:
- ahol a baba koraszülött
- a szülők dohányoznak
- a szoba túl meleg vagy túl van öltöztetve a baba
- valami az ágyban marad, amibe belesüppedhet
- leginkább fiúknál fordul elő
- a hasonfekvést sem javasolják, de az sem jó, ha csak háton fekszik, mert akkor csak úgy tanul meg bizonyos reflex szerű dolgokat, és ha utána hasra fektetik, abból adódóan méginkább megnő a veszély - úgyhogy mindenhogy kell fektetni (gondolom hason akkor, ha jobban oda tudunk rá figyelni)
Meg még pár dolgot írtak (azt hiszem a legutóbbi Kismamában volt) , és azt olvastam, hogy sok szakember sem javasolja a monitor használatát. Magyarországon sem, de külföldön főleg nem. Persze sokan meg mellette vannak. A lényeg, hogy a mama hogy érzi, szüksége van rá, vagy sem ahhoz, hogy biztonságban tudja a kisbabáját.
http://www.kismama.hu/baba/bolcsohalal/1899/

Én is ma reggel voltam védőnőnél. Hát modta ő is, hogy vizesedek szépen. Már pár napja szedem én is tőzegáfonya kapszulát, de én még a hatását nem látom (pedig 2-3 kapszulát szedek naponta - 3 a max a leírása szerint) és csipkebogyó és csalántea keveréket is iszok. Na mindegy, már nem sokat kell kihúzni, max 1 hó. Én is szeretnék hamar túl lenni már rajta, de végül is egyetértek Honey-val, hogy akkor jön majd, amikor jönnie kell. Én meg addig próbálok már a jövő héttől kicsit pihizni is.

Kép
Kép
csibe21

Holka!
Nagyon szép a kis Emma baba! :lol:

Starlark!
Én is 2111 vagyok már vagy 2 hete. :roll:

Monee!
Köszi a kukás tapasztalatokat. Nekem is csak azért kell, hogy ne kelljen állandóan leszaladgálnom a tetőtérből 2 emeletet. Így csak 1 vagy 2 naponta kell lehoznom.

Én holnap reggel megyek újra a kórházba vizsgálatra, Nst-re és UH-ra. Aztán lehet, hogy már bent is fognak. :roll: Ma elég sokat keményedtem.

gwini

gwini,
Nem annyira környezetbarát megoldás, de mivel anyuéknál így is úgy is nagy mennyiségű Tesco és Auchan szatyor gyűlik mindig össze, és ezek akárhogy nézzük, egy idő után a kukában kötnek ki, mi ezt használtuk fel. Egy-egy szatyor 3-4 pelust vitt el, ha összekötöd, semmi szag nem jött ki, egészen addig míg kakás nem került bele, akkor kikerült a nagykukába. És ez nagyon jól működött. Mint mondtam, nem környezetbarát, de legalább nem üresen kerültek a kukába a szatyrok, hanem valamire felhasználtuk.

Kép
Kép
csibe21

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?