Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog Uj Esztendot kivanok!!!

Viszont nem tudom, hogy mi van, de szinte rendszeresse valt, hogy hajnali 5 korul felkelek, mert sehogy sem jo aludni. Aztan nagynehezen elalszom. Szerintetek ez mitol van? Na meg tegnap a himnusz utan mind a ket mellembol jott egy kis tej. KépKép

Eszty 26+3
eszty
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek boldog új évet kivánok.

Mi jól vagyunk, jól telt a szilveszter, de fél kettőkor bezuhantam az ágyba, nem bírtam tovább. Nővéremék voltak nálunk, de nem buliztunk, kártyáztunk, társasoztunk, meg a gyerekekkel memoriáztunk. Norbi fél 12-kor kidölt, Betti velem együtt feküdt le.

Mariann: mi is szándékozunk kimenni Bécsbe a párommal, megtudnád mondani hogy hol vettétek a ruhákat és tényleg megéri bevásárolni ott? Mennyibe kerültek a rhák? Esetleg orrszívót légzésfigyelőt is érdemesebb ott venni, vagy az már nem olcsóbb?

Gabi
30+1 (69 nap mulva találkozunk)

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Eszty! Nekem is folyamatosan csorog a tej, eleinte mindkét mellemböl folyt, most már több hete csak az egyikböl. Nincs jelentösége, ez természetes.

Karmen 35+0

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 

 
 

Mindenkinek boldog új esztendőt!

Ez a tejfolyásos dolog teljesen természetes, az első terhességnél nekem is folyamatosan csepegett az előtej a mellemből, és az én tapasztalatom az, hogy nekem valószínűleg emiatt nem kellett 3 napot várni szülés után hogy belövelljen a tej, hanem szülés után másnap egyből tudtam enni adni a kislányomnak, sőt még fejtem is ki!

üdv

Erika
goczane
 
 


sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre, vissza olvasgattam. Remélem jol van mindenki. Mi nagyon jol vagyunk, Babo ezerrel mozog néha már megijeszt. Valoszinü lányunk lesz, de ez nem biztos.

Mariann. egy kérdés. Mi is járunk pandorfba és a szüdbe, én általában a H&M-ben és a C&A-ba járunk. Hallottam már hogy vissza lehet igényelni az áfát. Letudnád irni pontosan hogy hogy kell. elöre is köszi

Viki 26 hetes
bencebaba
 
 


Sziasztok!

Nekem eddig egyszer sem volt egy csöpp előtejem sem (most sem, ha megnyomom akkor sem) , és nekem is a 2. napon már rendesen volt tejem, és utána is rengeteget szoptattam és fejtem. Ez szerintem alkati kérdés, van akinek van előteje, van akinek nincs, de ez nem befolyásolja, hogy később kinek mennyi teje lesz.

Jövő héten a TV2-n indul egy új dok. sorozat Szülőszoba címmel, a bemutatóját láttam, lehet,hogy érdekes lesz, különösen annak aki még élesben nem járt szülőszobán.

Kitty
kitty123
 
 


AKi már szült. Ha a korházban már lesz nekem is annyit tejem, akkor ott hogyan oldják meg a fejést? Mibe kell fejni? Vitessek be magamnak napi több steril üveget? És ök fagyasztják majd a tejcsimet, ha a gyereknek nem kell annyi? Hülye kérdések lehet, de én sokat gondolkodtam ezen, és nem tudom kitöl megkérdezni. Védönöm 2ónapja nem jelentkezik.

Kitty! Én is láttam, meg akarom majd nézni ezt a sorozatot. Bár amit láttam belöle, én nem bánom hogy császár lesz.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Kitty,
en is lattam a bemutatot, engem is erdekel, kivancsi leszek, hogy milyen lesz. Foleg nekem, mivel en meg nem voltam szuloszobaba. Kép

Mi jol vagyunk, herpesz kezd elmulni, hanyas 3-4 napja nem jelentkezik. Kép Pici rugdos, egyik nap erosebben es tobbet, masik nap kevesebbet. Hetfon megyek cukorterhelesre, + ellenanyag vizsgalatra. Mar alig varom. KépKép Tovabbi jo pihenest kivanok mindenkinek.

Eszty 26+4
eszty
 
 


Sziasztok!

Nekem is volt mindkét gyereknél előtejem, de nincs összefüggésben azza hogy lesz e szülés után vagy nem és mikor indul be. A császárosoknak késöbb indul be a tejtermelés. Ami először fog jönni az egészen sárgás színű colostrumnak vagy előtejnek nevezik, ebben van a legtöbb immunglobulin, ami nagyon fontos a védekezésben a babának.
Karmen én vittem magammal mellszívót, ehhez van legalább is az enyémhez üveg amibe a tej megy, ott nem nagyon sterilizáltam, de nekem a csecsemős osztályon is adtak üveget amibe lehet szívni.
Viszont azt tudom tanácsolni hogy nagyon sokszor tedd cicire majd a babát hogy minél hamarabb meginduljon a tejcsi, és általában császáros mamáknak sok helyen adnak a babájának pótlást mivel nincs még tej, ha egy mód van rá ne nagyon engedd, mert hamar átszoknak a cumisüvegre, és nagyon nehéz a cicire vissza szoktatni.

Én is láttam a bemutatót, majd én is nézni akarom.

Képzeljétek éjjel majdnem a korházban kötöttem ki, 10 órától éjjel fél egyig keményedett a hasam, de már fájdalom is társult hozz. Végül is jósló fájások voltak, de megijedtem hogy valami baj lesz. Aztán elmult szerecsére.


Gabi
30+2

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Karmen!

Én annak idején (10 éve) Szegeden a Klinikán szültem, és ott mindenkinek adtak steril poharat fejni, ott erőltették is, hogy mindenki próbáljon valamit fejni. Összegyűjtötték a tejeket, közösen sterilizálták és odaadták azoknak a babáknak, akiknek nem jutott valami oknál fogva. Szerintem amit Te majd a kórházban fejsz tejet, ne add semmiképp a babának, hanem ahogy Gabi írta minél többször tedd mellre. Lesz ott neki elegendő tej, az a cél, hogy jól belejöjjön a szopásba.
Ja, és én is azt mondom, hogy ne engedd megitatni mással (tea, tápszer, lefejt tej) a babát, csak szopjon. Ha éjjel-nappal veled lesz, meg tudod oldani, de ha éjjelre elviszik, szóljál, hogy hozzák csak be,ha éhes, majd megszoptatod.
Én ráírtam az ágyára, hogy ez a baba nem kér pótlást, éjjel inkább hívjanak ki szoptatni. Ha normálisak a csecsemősök, megteszik. Mert egyszerűbb éjjel a síró babák hasát cumisüvegből jól megtömni, és nekik is nyugi van éjszaka. De otthon is megszoptatja a babát az ember, legjobb, ha nem is ismeri meg a cumisüveget. És ne aggódj, amig megjön a tejed nem fog éhezni a baba, legfeljebb egy kicsit visszaesik a súlya, de ha megjön a tej, hamar behozza, sőt gyorsan gyarapodni kezd.
A 2. lányomat már itthon szültem, itt meg egyáltalán nem kell fejni, legfeljebb,ha valakinek nagyon bedurran a melle, van kórházi fejőgép, ott kifejheti. Én is csak itthon álltam már neki a fejésnek.

Gabi!
Gondolom azért megijedtél, és csak akkor nyugodtál meg amikor elmúlottak a fájások. Hát jó hamar elkezdted a jósolgatást.
Én még mindig megijedek, ha egy picit görcsölget a hasam, pedig tudom, hogy belépve a 35. hétbe, ez már egyre többször lesz így.

Kitty
kitty123
 
 


Kitty:
Hát igen megijedtem, gondoltam felhívom ma a dokit, de aztán hogy nem volt semmi bajom, így nem hívtam, de lehet hogy hétfőn még is beszélek vele, hát ha azt mondja hogy menjek be, esetleg megnézi a méhszájat.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Köszi a szoptatásról amit irtatok. Én is ugy gondoltam, hogy minél többször akarom mellre tenni. Itt este 10-töl elviszik a babákat, csak szoptatásra hozzák ki, de akkor mondom, hogy pótlást nem kaphat.
Barátnöm igért motoros mellszivot, de még nem hozta. Remélem addigra ideér, ha nem akkor megsürgetem én.

Gabi! szegény, örülök hogy nem lett baj!! Maradjon csak még bent a babus.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok,

GabiKép
Parndorfban inkább márkás dolgokat lehet vásárolni, de azokat nagyon jó áron. Nem vagyok cimke mániás, de Parndorfban a különböző nevesebb márkák üzletei vannak csak, ahol a korábbi szezonbeli cuccokat árulják elég olcsón.
Néhány ár: Mexx kiskabát 10 Euro, Schisser ill. Sanetta body 4-7 Euro/db, Schisser naci (gyönyörű), pulcsi 7 Euro/db, Nike pulcsi 8 Euro. Ezen kívül a C&A-ban vásároltunk, pl. 15 euroért egy újszülött szettet (body, rugi, cipő, sapka, előke) ami szerintem nagyon aranyos. Vettünk hálózsákot, az 15 euro volt. Be kell vallanom az itthoni C&A árakat nem ismerem, úgyhogy nem tudom hol olcsóbb, de Ausztriában nem tűnt drágának, és ha már ott voltunk... Vettem magamnak is hosszú ujjú pamut pulcsikat leárazva 9 euro/db, és nagyon kényelmes. A Mariahilfer Strassen 4 emeletes a C&A, úgyhogy a választék jóval nagyobb, mint a Stop Shop beliben.
Egyéb babafelszerelést nem néztem, úgyhogy az árakat sem ismerem.

BencebabaKép
Áfát akkor lehet visszaigényelni, ha egy nap, egy üzletben 75,01 € felett vásárol az ember. Parndorfban a kajáldákhoz felvezető lépcsővel szemben van egy üveg pult, ott intézik a papírmunkát. Miután befejezted a vásárlást elmész oda a blokkal, és kiállítják a visszaigényléshez szükséges papírokat. A C&A-ben a Mariahilferstrassen a bejárattól kb. 10 méterre, a mozgólépcsőnél van az információ ill. a pénztár, ahol kiállítják a papírokat. Egyébkémt arra érdemes figyelni, mikor bemész az üzletbe, hogy ki van-e ragasztva az ajtóra a Tax Free felirat, ha igen, akkor biztosan intézik a papírokat.
Hazafelé a határon az osztrák vámossal le kell pecsételtetni a kapott papírokat. Ezzel igazolod, hogy az árut kivitted az EU-ból. Eztán ezzel a vámos által lepecsételt papírral lehet a pénzedhez jutni. Én idáig jutottam, pénzt még nem igényeltem vissza. Még január végén készülünk Parndorfba és akkor ott lehet beváltani a papírokat pénzre. Más módja is van, pl. vissza lehetnek küldeni valahová és akkor a számládra utalják, de az biztos plusz költség.

Mariann (24+3)
tmarianna
 
 


Sziasztok!

Bencebaba:
ÁFA visszaigénylés kérdésben folytatnám Mariann által írtakat. Én ugyan nem babaruhákat, várároltam, de már jópárszor igényeltem vissza. Egyrészt bármelyik üzlet köteles kiállítani a visszaigényléshez szükséges papírt, legalábbis nekem eddig még a legkisebb boltban is sikerült megkapnom. Fogalmam sincs, hogy írják, de "merverstaier"-nek ejtik az ÁFÁ-t és ha vásárláskor ezt mondod már tudják miről van szó.
Ami még lényeges: egy üzleten belül bármit vehetsz, összeadódik az ára és így kell 75 Euronál többnek lennie. Én pl. mindig egy helyen veszem meg az élelmiszereket (csokit, kávét, stb.), ruhaneműket, cipőt, műszaki cikkeket... mikor mi kell, így aztán ha bárhova megyek mindig visszaigénylem az ÁFÁ-t.
Az eljárás az amit Mariann írt: az üzletben kapott papírt a határon le kell pecsételtetni, ez jogosít a visszaigénylésre. Én többnyire a határon készpénzben visszakértem eddig mindig az összeget (igaz, hogy akkor kb.20%-ot levonnak, viszont nem vagy időhöz kötve). Útbaigazítanak a határon, hogy hol kaphatod meg a pénzed, ha ott akarod intézni. Régebben itthon az Autóklub irodákban is foglalkoztak a visszaigényléssel - hasonló mértékű kezelési költség mellett -, nem tudom most is így van-e.
Ha jól emlékszem 6 hónapig érvényes a visszaigénylésre jogosító lepecsételt papír, ha ezen az időtartamon belül visszamész a papírral oda ahol eredetileg vásároltál, ott kezelési költség levonása nélkül jutsz hozzá a pénzedhez.

Bocs, ha hosszú voltam.

Üdv:
Humi
humi
 
 


Sziasztok Lányok!

Először is mindenkinek nagyon BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok! Sajnos nagyon régen nem tudtam bejönni, mert 27-én elutaztunk kedvesem családjához Zircre, és csak tegnap este jöttünk haza. Már elvonási tüneteim voltak Kép.
A szilveszter jól telt annak ellenére, hogy már fél 12-kor majd leragadt a szemem Kép. Ittam egy nagyon kis pohár vörösbort és egy korty pezsgőt, de valahogy egyik sem esett jól.

Kicsit kezdek aggódni a súlyom miatt. Szerintem én már most túl sokat híztam. A terhesség előtt 61 kg voltam (164 cm), most pedig 67 kg. Viszont annyira nem látni, a melleim hatalmasak lettem, és a pocim is jó kerek, de a többi testrészemen nem tűnik fel nagyon. Inkább szélesnek érzem magam. Szerintetek nagyon sok ez a 6 kiló 21 hetesen?

Eszty!
Én már nagyon-nagyon szívesen járnék tornára! Meg kell tudakolni, hogy változott-e az időpont, és ha nem, akkor eldöntjük közösen, hogy melyik alkalom jobb. Ha 5-én bemész a kórházba megkérdezed? És utána tőlem már mehetünk is!

Megvette esetleg valaki már a Szoptatás című könyvet, amit most a Kismama magazinban is reklámoznak? És ha igen, akkor mi a vélemény róla? Érdemes lenne beruházni rá?

Mindenkinek szép napot!

Brigi (21+1)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Ja, ezt elfelejtettem: Azt szeretném tudni, hogy normális-e, ha a Kismanóm rúgásai nagyon lentről jönnek. Medence végű fekvésben van, tehát az ok., hogy nem a köldököm táján érzem a rúgást, de kicsit elkezdtem aggódni, mert borzasztó lent (a szeméremszőrzettel egyvonalban) érzem a mozgást.
Tapasztalt valaki ilyet? Ez nem baj?

B

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Ha valaki van itt, aki már szült, kérem feltétlen segítsen!
Tegnap este fürödtem szigorúan langyos vízben. Nem telt el 3 perc, furcsa dolgot éreztem a hüvelyemben. Olyan érzés volt, mint amikor a előtejtermelés beindult nálam, és bizsergett a mellem, csak most ott lent. Vagy még ahhoz tudnám hasonlítani, amikor nagyon nagyon gyorsan remeg a gyomor, vagy ilyen idegzsába miatt mondjuk a szem ugrál. Tettem be betétet, de semmi különöset nem vettem észre. Mivel eddig is volt folyamatosan hüvelyi folyásom, és az is ilyen áttetsző volt, nem tudom megkülönböztetni, ha esetleg mégis a magzatvíz szivárog.
Még éjjel éreztem párszor, és azóta nem, most figyelem a betétet, de kicsit meg vagyok ilyedve.
Most vagyok 32+3, menzesz szerint már betöltöttem a 33. hetet is.
Köszi: Bogi
Ja a babóca rendesen mocorog, nem vettem észre semmi változást.

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Mariann, Humi Kép!

NAGYON KÖSZÖNÖM!!
mi is február elején még kiugrunk, de még soha nem igényeltem vissza remélem fog sikerülni. majd beszámolok.
Mariann amugy te össze hasonlitgattad mi az olcsobb és mi jobb itthon?? Most nem ruhákra gondolok föként hanem elekrtomos dolgok, butor, ilyesmi.

Mégegyszer köszi nektek

Ja még annyi hogy Mariann a C&A-ba a mariahilfer-re érdemes menni?

VIKI
bencebaba
 
 


Sziasztok!

Bogi:
Néhány napja én is hasonlóan jártam és egy kicsit megijedtem, mivel még csak 22. hetes vagyok. Mikor kiszálltam a kádból szép lassan elmúltak a tünetek és azóta semmi gond nincs szerencsére. Aztán eszembe jutott, hogy annak idején mikor a kisfiam vártam ugyanez volt a helyzet. Kb. félidő után enyhe görcsökkel ill. bizsergéssel reagált a méhem minden "ülőfürdőre". Így aztán megfogadtam, hogy maradok a zuhanynál, nem kockáztatok. Régebben valahol olvastam, hogy a 3. harmadban ellenjavalt lehet a "fürdés" Kép , mert fokozza a méh görcskészségét. Ne izgulj, ha azóta nem érzel semmit akkor biztos nincs semmi baj! Kép

Brigi:
Én megvettem a "Szoptatás" könyvet, de még nem volt időm elolvasni. Ha átnéztem megírom milyen.

Üdv:
Humi
humi
 
 


Szia Humi!

Köszi a választ. Már beszéltem a védőnővel, most hívom az orvosomat. Az a helyzet, hogyha nem lett volna tegnap az a bizsergő érzés, ma nem is foglalkoznék ezzel, ugyanis a folyásom eddig is rendesen megvolt, de most úgy érzem jobb biztosra menni.
Nekem az ég világon semmi görcsöm nincs, és azóta sem éreztem a bizsergést, csak éppen olyan érzésem van, mint amikor a hüvelyváladék folyik.
Szóval mindjárt megtudom mit mond az orvos.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szisztok!

Gabi,
remelem mostmar nem lesz semmi gond, es baboca idoben fog jelentkezni.

Brigi,
hetfon ha megyek vervetelre, akkor megkerdezem oket, hogy valtozott-e valamit az idopont. Ha nem, akkor eldontjuk, hogy mikor es mar megyunk is. Nem fog nekem artani egy kis mozgas. Kép

Viszont arra is rakerdezek, hogy miert kemenyedik be ennyire a hasam a gyomromnal. Nem mindig, de legtobb esetben. Lent meg nem ereztem kemenyedest, vagy gorcsot, igy annyira nem aggodom, de jobb azt hallani, hogy ez normalis, ne torodjek vele.

Eszty 26+5
eszty
 
 


Bogi!

Na mit mondott a dokid???
goczane
 
 


Brigi! Nekem is volt hogy annyira lent rugott.

Bogi! Olvastam valamelyik ujságban, talán Babapatika hogy van olyan tiszt.betét, ami a magzatviz szivárgást jelzi. Valahogy elszinezödik ha az folyik, nem más. De remélem neked még nem az volt!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Bogi!

Írd meg mi van veled!

Üdv:
Humi
humi
 
 


Bogi,
mit mondott a doki?

Eszty
eszty
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, hogy aggódtok. A doki azt mondta, hogy szerinte nem a magzatvíz, így figyeljem, hogy mennyi és milyen, és hétfőn megvizsgál. Azt mondta, hogy észre venném biztosan, ha a magzatvíz lenne. Sokat pihenek, és azóta semmi szokatlan dolgot nem tapasztaltam, úgyhogy még van remény Kép
Próbáltam azt a tisztasági betétet tegnap beszerezni, de csak egy patikában volt, és az is hétfőn nyit (Al-Sense Kit a neve), akkor meg már úgyis megyek az orvoshoz.

Ha addig nem, holnap este jelentkezem, hogy mi volt az orvosnál.
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Lányok! Nekem már nagyon fáj ahogy a 2 oldalamon egyszerre nyomja ki a csontjait, olyankor görcsösen fáj, de csak addig amig nyujtozik. Ez jobb mintha a méhem görcsölne, mindenesetre én max. 1,5-2 hétig vagyok hajlando elviselni, mert már emelték a nyugtatot duplára, de azota ujra vannak a fájdalmak. Szoval doki se akarta kivárni az idöt, de én is kérem lehet még hamarabb meglegyen. Attol függ mennyire lesz gyakori ez a fájdalom, én már lassan a falat kaparom hogy órákig görcsölget. Ere még tesom is jol megszolt miért akarok hamarabb szülni, mondtam akkor dumáljon, ha neki is folyamatos fájdalma lesz.
Amugy se érdekel már ki mit gondol, csak a baba egészséges legyen és nekem megszünjön a fájdalom.
Biztos sokan itt is csoválják a fejüket miért nem türök jobban, hát most igy gondolom.
Nagyon várom a keddet, akkor megyek dokihoz.

Kivánom nektek gond nélküli legyen a hátralevö idöszak.

Bogi! Várjuk a hireket, doki mit mond majd. Biztos nincs gond!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Karmen: hányadik hétben vagy most? Szerintem te tudod a legjobban hogy mennyire fáj neked, nekem valószínű megfordult már fejjel lefelé, de még így is képes akkorákat rúgni hogy fáj, hát ha még keresztbe is fekszik, akkor még jobban eltudom képzelni.

Bogi: szerintem sem a magzatvíz volt, de azért holnap mindenképpen jelentkezz hogy mi volt a dokinál.

Mi jól vagyunk, azóta görcsölgetés nem volt, még has keményedés sem nagyon. Max 1-2. Most elkezdtem szedni a magnéziumot, de csak este veszek be belőle, így a vége felé már nem akarom hogy a méhem teljesen leálljon. Minden esetre holnap azért felhívom a dokit hogy tudjon a dologról, lehet hogy azt mondja menjek be.

Olyan gyorsan elment ez a két hét, megint jönnek a dolgos szürke hétköznapok, már alig várom hogy jó idő legyen és többet kint lehessen lenni a kertben.

Gabi
30+4

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Mindenképp írjál, hogy mit mondott a doki, de ha magzatvíz lenne, akkor azt észrevennéd. Mint a vízfolyás olyan, nem hiszem,hogy az. Már nekem is egy ideje néha úgy hirtelen indul meg a folyás, hogy azt hiszem a magzatvíz szivárog, de aztán abbamarad.

Karmen!
Hát, én nem szóllak meg a biztos. Nekem fejjel lefelé van a baba, de ha nyujtózik egyet nagyon fáj. Meg aztán írtad, hogy nem is tágul úgy a méhed, mint másnak, hátmég így keresztbe fekve a babó.
Beszéld meg a dokival, és ha Ő is úgy látja, hogy fejlett a baba, úgy is megcsinálja a csaszit. Már betöltötted a 35. hetet, még szerintem 1 hetet várj, utána már teljesen érett a baba. A Húgom is 36. hétre szült, 1,6 kg volt a fia, de rá 1 hónapra amikor láttam, nem ismertem meg,akkorát nőtt a pici. Lehet, hogy a babának sem kellemes már túlzottan.
Azért írd meg kedden, mit mondott a doki.

Gabi!

Nekem még mindig 3x1 tasak Mg. zitrátot írt a doki, azt mondta, hogy a 36. hét után kell leállni vele. Lehet,hogy ez túl sok, és nehezen fogok szülni? De ma is volt olyan kis jóslófájás félém, deréktáji fájdalom, kb. 1 rán át, aztán elmúlt. Mostanában többször keményedik is a hasam. Nem tudom milyen lenne, ha nem szedném a MG-ot. De én még szeretnék 3 hetet kihúzni. Akkor töltöm a 37. hetet.( Nekem betöltött 40. hétre szokott 2,7 kg és 2,9 kg-os babáim születni. Nem akarom, hogy túl pici legyen.) Szerinted sok a Mg,amit szedek?

Kitty
34+5
kitty123
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Drukkolok, hogy holnap minden rendben menjen a dokinál! Én is mindenhol azt olvastam, hallottam, hogy kerülni kell a fürdést. Azért olyan betétet talán érdemes lenne beszerezni így a finishben.

Karmen!
Ne foglalkozz mások véleményével! Teljesen igazad van abban, hogy szeretnéd fájdalommentesen tölteni a napokat. Ez biztos a babának sem annyira jó, hiszen érzi, hogy benned milyen reakciók vannak. Az orvos biztosan tudja a dolgát és Te is helyesen érzed!

Eszty!
Megkérdeznéd akkor azt is, hogy Kata jöhet-e velünk? Már én is várom, mert nagyon eltunyultam...Főleg a karácsonyi kajálás tett be.

Holnap vizsgázom logikából (fúj!), úgyhogy még megyek kicsit tanulni.

Jó éjt mindenkinek!
Brigi (21+2)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Bogi,
az AL SENSE KIT- et erdemes megvenni, en is vettem, ugyanis nekem is szivarog valami eleg gyakran. Aztan ezzel a betettel kiderult, hogy vizelet es megnyugodtam. Ha keznel van, barmikor hasznalhatod.
A pocakom nekem is kemenyedik kozben, neha gorcsol is. A sulyom nagyon elszaladt, +10 kg. A pocakom is akkora, mint a mas ket terhessegnel 9 honaposan volt( legalabbis most nekem ugy tunik)

Ildiko
kildiko
 
 


Sziasztok!

Kitty nem tudom hogy sok e 3x1 tasak, csak félek hogy nehéz szülésem lesz, nekem van esélyem a nagy babára mert mindkettő nagy volt, én is szeretném kihúzni a 37. hétig.

Beszéltem a dokival. Azt mondta hogy mindenképpen menjek mert meg kell nézni hogy volt e hatása a görcsöknek a méhszájra, ír fel gyógyszert amit csak akkor kell bevenni ha jön megint a görcs, majd jelentkezem este hogy mit mondott a doki.


Gabi1
30+5

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

BUÉK mindenkinek! Én ma jöttem először dolgozni és otthon még nincs internet, így lemaradtam az itteni történésekről, de most próbálom pótolni.

Jó volt ez a kis szünet otthon, bár a végére már minden bajom volt a sok fetrengéstől, meg kajálásától. A gyomrom jól ki is készült, így a végére, vagy valami olyat ettem, amit nem kellett volna, de nagyon fájt.

Brigi, szerintem nem híztál olyan sokat, ez inkább normálisnak mondható. Igaz, a nagyja még csak most jön! Kép Nekem két hét alatt pl. meglehetősen sokat nőtt a pocakom. Be is kellett ruháznom néhány új holmira, hogy legyen, amibe még beleférek.

Az ünnepek jól teltek, kaptunk egy nagy adag baba ruhát ajándékba és már játékok is érkeztek ismerősöktől. Kép Most majd a babakocsi projektet akarom felpörgetni, mert vidéken szétnéztem és azt hiszem, hogy sokkal olcsóbban lehet ott hozzájutni ilyenekhez, de azért itt is el akarok menni a néhány helyre, hogy legyen összehasonlítási alap.

Bogi, ne izgulj, biztos nem a magzatvíz, bár valszeg én hasonlóan meg lennék ijedve. MInden furcsa, vagy ismeretlen érzéstől megijedek.
Én viszonylag gyakran érzem, hogy keményedik a hasam, vgy néha fáj, de nekem a dokim azt mondta, hogy ez normális, mert ilyenkor nő a legtöbbet a méh és ezt érzi az ember. Megyek hozzá szerdán, majd meglátjuk mit mond.

Azt meg tudjátok mondani, hogy a Praxisba délután meddig lehet menni?

Köszi, sziasztok,

Kata (25)
katca
 
 


Köszi, hogy megértetek, nem számitottam rá. Holnap kiváncsi vagyok mit mond a doki, ö hogy látja a dolgokat ill. hogy mekkora lehet a baba. Ha még kellene neki erösödni akkor inkább kihuzom.
Végülis ö a fontosabb. Azért már becsomagoltam Kép

Gabi! 35 hetes vagyok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Bogi,
irj, hogy mi volt a dokinal.

Brigi,
mindent megkerdeztem. H-Sz 11-12 oraig, K-Cs 15-16 oraig van torna. Aki a III. keruletben lakik, vagy a Margitban fog szulni, mehet oda tornara, tehat Kate is johet. Mostmar csak egyeztetni kene idopontot.
Milyen volt a vizsga?

Karmen,
teljesen mindegy, hogy mas mit mond, Te tudod, erzed, hogy mi a jobb. Miert itelne el barki is, mikor nem tudja, hogy milyen lehet neked.

Na, ma voltam cukorterhelesen. Termeszetesen a szokasos volt, 30 perc utan kiraktam a cukros lotyit. Meg szerencse, hogy nem lesz tobb ilyen. Kép Megkaptam a hepatitis eredmenyt, negativ lett. 30-an megyek uh-ra, mar alig varom. Voltam egy Kenguru nevu bababoltban a Margit krt-on. Nagyon jo kis bolt. A legdragabb holmi 5400 forint volt, de az is kis felsobol es egy rugdalozobol allt. 3-400 forint egy cipocske, 600 forint egy felso, stb. Szerintem jo araik vannak. Egy polyat vettunk, ami 1200 forint volt. Persze kell majd ra huzatot vennunk, de igy is 4-5 e forint lesz. Mar alig varom a februart, hogy megvehessek mindent. KépKép

Viszont ma tudtam meg, hogy a kolleganom, aki 6 hettel volt idosebb mint en, megszult. 1,84 dkg a baba es most nemreg vettek ki az inkubatorbol. Allitolag jol van, anyukanak van teje, de 1 honapig bent kell lennie a picinek.

Eszty 27+0
eszty
 
 


Sziasztok!

Eszty!
Tök jó, hogy megkérdezted. Nekem elméletileg mindkét időpont jónak tűnik, talán kicsit jobban örülnék a délelőttnek, de ha Kata még dolgozik, akkor neki az biztos nem jó. Te melyiket választanád? A vizsgaidőszakban biztos lesz még egy-két alkalom, ami üti majd a tornát, de szerencsére február 4-én végzek az utolsóval (nyolcadikkal), szóval az már csak egy hónap. A mai egyébként 4-es lett, de tök elégedett vagyok, mert logikából kellett mennem, ami sosem volt az erőséggem. Szóval én nyitott vagyok mindkét időpontra, a döntés a tiétek. Ha a délelőtt marad, akkor jövő hétfőn tudnék menni először, mert szerdán délelőtt megint szóbelizem.

Kata!
Nyilatkozz Te is!

Irány az íróasztal, pedig mennyire nem fog az agyam...

Puszi: Brigi (21+3)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok,

KarmenKép
nekem eszemben sincs elítélni téged ezért. Ha az orvos azt mondja majd, hogy mehet akkor biztos nem lesz gond.

Viki (Bencebaba)Kép
Eddig csak a ruhákkal foglalkoztam, de már gondoltam rá, hogy körülnézek az osztrák honlapokon árügyileg. Ha eljutok majd odáíg az eredményeket közlöm veletek is.
A C&A-ban megkezdődött itthon is a leárazás. Egész jó kis ruhácskák vannak jó áron. Én már nem vettem semmit, mert tényleg nem kell több Kép

Képzeljétek, az unokatesoméknál voltunk hétvégén és egy nagy kosárból kerültek elő olyan ruhák, amik a '70-es évekből maradtak. Még 1-2 olyan is van köztük, ami az enyém volt. Van egy nagyon helyes narancs-sárga-rózsaszín virágmintás (tipikus '70-es) frottír ruha is köztük, az a kedvencem. Anyukám pedig előbányászta az én gyerekkori takarómat. Most mosok ki mindent, ha végeztem velük, kiderül jók lesznek-e. (elég puhák meg ilyesmi...)

Mariann
tmarianna
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy ilyen későn jelentkezem. Megvizsgált a doki, a méhszájam már csak 2000-vagyis rövidült. Azt mondta "Nem fogod túlhordani a babát." Kép Ami miatt nem is vagyok szomorú. Egyébként viszont maximálisan meg van velem elégedve! Olyan büszkén dőlt hátra a székében, és kérdezte, hogy "Na mit szólsz? Hogy haladunk?" Nem a magzatvíz folyt, írt fel Kliont, talán egy kis bakteriális fertőzésem van, és attól bővebb a folyásom, de szerinte minden oké.
Úgyhogy lányok, lehet, hogy ez a baba pár héttel előbb kikéretőzik Kép

Holnap megyek UH-ra. Remélem minden rendben lesz. Én úgy vagyok vele, hogy ha még három hetet kibírok vele, az szuper, onnan már nem aggódok.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Brigi,
megvarom, hogy mit nyilatkozik Kate. Hozza igazodom.

Bogi,
tok jo, hogy a dokid meg volt elgedve veled. A lenyeg, hogy nincs semmi gond. Uh-on sem lesz, ne aggodj!

Mar 2 napja annyira erzem mano mozgolodasat, hogy nemigaz. Most este pedig inkabb anuyujtozkodast gyakorolta, mert egy jo par helyen ereztem ahogy kinyomja a hasam. Tok jo volt. Ma ratettem egy taviranyitot a hasamra, tok muris volt, ahogy mozgott. KépKép

Eszty
eszty
 
 


Sziasztok!

Bogi örülök hogy minden rendben van.

Én is voltam dokinál, szerencsére zárt a méhszáj, írt fel gyógyszert amit csak akkor kell szednem ha megint görcsölnék.
A magnéziumot, meg 2x2 kell szednem a 36. hétig.
Képzeljétek ahogy ott ültem a dokinál várt rá egy másik kismama aki márra volt kiirva és éppen fájásai volt.

Már én is várom hogy kibújjon, de azért még egy kicsit várni kell.

Na megyek mert nagyon álmos vagyok

Jó éjszakát mindenkinek.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Bogi!

Örülök, hogy minden rendben van, gondolom Te is megnyugodtál. Azért ne vedd 100 %-nak, hogy előbb lesz meg a baba. Nekem már a 26. heti vizsgálatkor 2100 volt az értékem, és egy szót sem szólt a doki, hogy hamarabbra várhatnám. Ismerek olyan is,aki ennél sokkal rövidebb és nyitottabb volt már hamarabb, és mégis túlhordta a babát. Bár azt az orvos tudja,hogy milyen volt az állaga. Mert nekem azt mondta,hogy nem puha, szóval tarthatja magát. Énnálam az a terv, hogy még 3 hét,és szülhetek. Betöltött 38.hét már tökéletes lenne. A férjem azt mondja,hogy a januárt még nyugiban szeretné tölteni, aztán februárban jöhet a babó.

Gabi!
Tök jó, hogy nálad is minden rendben. Azért még egy kicsit tényleg várnod kell, hadd nőjön a babó.

Hát nálunk már tényleg csak a kiságy hiányzik, de az is érkezik szombaton, aztán már teljes lesz a felkészülés. Már a kórházi cuccom is 80%-ban összeállt.

Lenne egy kérésem: Nem tudjátok, hogy pelekázó komódra való pólyázófeltétet hol lehet venni, kb.60 mély és 90 széles méretben? Kisebb lehet egy picit, csak nagyobb nem. Én eddig mindenhol ilyen nagyobb fajtában csak olyant láttam, ami 72 mély volt, dehát nem lóghat le 12 cm-t. 10 éve még egy pont jót tudtam venni, de az már tönkrement. Nem hiszem, hogy azóta kisebb lenne a választék.
Esetleg internetről is rendelnék, mert Bp-re már nincs erőm elutazni, nagyon fárasztana.
Meg babapléd is érdekelne, de drágállom, 6500 Ft alatt nem láttam sehol. Ami meg itthon van, nagyon lelépett.
Tegnap vettem az Auchan-ban Fehérváron tök ari pamut rugit 699 Ft-ért. Egy kicsit nagyobbat vettem, tavaszra,nyárra pont ilyen vékonyabb kell.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!:-)

Boldog új évet mindenkinek!

Látom, beindult az idei társalgás is, örülök, hogy mindenki jól van!

Én szilveszter előtt 1 nappal voltam vizsgálaton, már 1190 gramm volt Lili, szépen fejlődik, BPD 7 cm.

Írtatok a kellemetlen oldalfájásról, az nekem is erősen bejátszik, néha már alig tudok menni tőle, nem megy már a sok nézelődés és bandukolás, mert be akar szakadni az oldalam egy óra után. A hátfájás is megmaradt, úgy látszik, most már nemigen szabadulok tőle.

Karmen, szerintem is jól teszed, amit teszel, másokkal nem kell foglalkozni,hogy mit mondanak!

Egyébként nekem is medencevégű fekvésű Lili, valószínűleg azért is kínlódok ennyit az oldalfájásokkal.

Babaruhákat egyébként most elég olcsón lehet kapni a Tesco-ban és az Auchan-ban is,vannak leárazások és mi nagyon szép ruhákat vettünk, most legutóbb egy bundazsákot...

Sajnos a kilók nálam is kezdenek szaporodni, már +10-nél járok a 29. hétben, csak reménykedni tudok, hogy a végén nem nagyon szalad el a ló...

Ma megyek először terhestornára, már nagyon várom és karácsonyra kaptam egy terhestornakazettát is, azt meg otthon tudom csinálni minden nap (Rubint Rékás, mert DVD-n csak ez volt kapható, kíváncsi vagyok, milyen lesz...)

Tegnap voltam leszámolni a cégnél, olyan jó érzés volt, hogy nem kell már dolgoznom, most szabin vagyok február 10.-ig..

Most már gyakrabban tudok majd jönni megint, ha nem is minden nap, de két-háromnaponta biztosan.

Karmen, majd írjál, hogy mi a helyzet!

Szép napot!

Andi
29+1
bagandre
 
 


Sziasztok Lányok!

Boldog, sikerekben és ÖRÖMÖKBEN gazdag Új Esztendőt kívánok Nektek! Kép

Nehéz visszatérni a 2 hét vakációról (sok pihenés, aktív és passzív, finom kaják, sütik, jajjjKép No, olvaslak vissza Benneteket, ez csak 1 bejelentkezés.

Voltunk dec. 30.-án 3D UH-n. Vegyesek az élményeim. Ami pozitívum: baba remekül van, szép nagy, 1533 gr, BPD 8 cm (plusz egyéb rengeteg adat), szépen fejlődik. Ami negatívum: az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján a legaktívabb időszakában, azaz du. 1 órakor mentünk a vizsgálatra. Drága kincsünk úgy aludt, mint a mormota, lábai a feje tetején, kezei az arca előtt. Doktor bácsi bökdöste, lökdöste, de Ő csak szunyált. Sokat nem láttunk az arcocskájából, kis pisze orrát és dundi pofikáját kicsit. Harántfekvésű jelenleg. Fájni nem "fájok", néha az oldalam, ha odadugja a lábát.

Kilók sajnos nálam is jönnek szépen, most, a 30. héten tartok a +9 kg-nál, bár nem tudom hol vannak, mert a pocak egy fél görögdinnye (de méretes darab!), sehol máshol semmi. Viszont nehéznek érzem magam, a 3.-ra már úgy tolnak felKép Hála a sportolástól tönkrement izületeknek, szalagoknak, a hátam, derekam leszakad, ha sokat ülök-fekszem, a térdeim is "nyikorognak". Csak megérzi a szervezet a súlygyarapodást. Remélem ezek szülés után elmúlnak.

Babaszoba készül, megvarrtam a Micimacis függönyt is.

Most pedig megyek és visszaolvaslak Benneteket, Ti hogy vagytok, remélem Minden Mama és Baba a legjobban! Kép

Szilvus
29+4
szilvus
 
 


Sziasztok Lányok!

Boldog, sikerekben és ÖRÖMÖKBEN gazdag Új Esztendőt kívánok Nektek! Kép

Nehéz visszatérni a 2 hét vakációról (sok pihenés, aktív és passzív, finom kaják, sütik, jajjjKép No, olvaslak vissza Benneteket, ez csak 1 bejelentkezés.

Voltunk dec. 30.-án 3D UH-n. Vegyesek az élményeim. Ami pozitívum: baba remekül van, szép nagy, 1533 gr, BPD 8 cm (plusz egyéb rengeteg adat), szépen fejlődik. Ami negatívum: az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján a legaktívabb időszakában, azaz du. 1 órakor mentünk a vizsgálatra. Drága kincsünk úgy aludt, mint a mormota, lábai a feje tetején, kezei az arca előtt. Doktor bácsi bökdöste, lökdöste, de Ő csak szunyált. Sokat nem láttunk az arcocskájából, kis pisze orrát és dundi pofikáját kicsit. Harántfekvésű jelenleg. Fájni nem "fájok", néha az oldalam, ha odadugja a lábát.

Kilók sajnos nálam is jönnek szépen, most, a 30. héten tartok a +9 kg-nál, bár nem tudom hol vannak, mert a pocak egy fél görögdinnye (de méretes darab!), sehol máshol semmi. Viszont nehéznek érzem magam, a 3.-ra már úgy tolnak felKép Hála a sportolástól tönkrement izületeknek, szalagoknak, a hátam, derekam leszakad, ha sokat ülök-fekszem, a térdeim is "nyikorognak". Csak megérzi a szervezet a súlygyarapodást. Remélem ezek szülés után elmúlnak.

Babaszoba készül, megvarrtam a Micimacis függönyt is.

Most pedig megyek és visszaolvaslak Benneteket, Ti hogy vagytok, remélem Minden Mama és Baba a legjobban! Kép

Szilvus
29+4
szilvus
 
 


Szilvus,
a mi manonk is befele fordult vizsgalatkor, alig tudtunk par felvetelt csinalni. Azt is inkabb profilbol. Mi 16 orara mentunk, azt remeltem jo aktiv lesz a tobbi naphoz viszonyitva. Erre semmi, meg a lokdosesre sem akart megmozdulni. A lenyeg, hogy jol vagytok es minden rendben van.

Lanyok! Mi az az alapveto felszereles ami kell a picinek. Nem ugy ertem, hogy a korhazba, hanem hogy itthon is mi legyen. Nem akarok picivel rohangalni, vagy barkit is kuldozgetni.

Eszty 27+1
eszty
 
 


Sziasztok!

Eszty: pár db rugi, egy méretből nem kell sok mert hamar kinövi, én kising helyett bodyt használok, kissapka annak megfelelően hogy milyen idő lesz, amikor születik, meleg ruha szintén, pelus, textil pelus, pléd,

alkohol, popsitörlő, hintőpor, kamilla, popsi kenöcs, fürdető, ezen kívül majd adni kell neki D-vitamint és K vitamint, ezeket az orvos írja fel.

Most hirtelen más nem jut eszembe

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


SZiasztok!
Kata vagyok.Szeretnék én is csatlakozni hozzátok.Az első babámat várom, 29 hetes és 3 naposak vagyunk.Toldy F ceglédi kórházban fogok szülni.A baba nemét nem szeretném tudni előre, így ha lány lesz akkor Lili,ha fiú Kornél.Szerencsére jól érzem magam, bár a bébi elég virgonc.
Legközelebb 17-18-án megyek uh-ra, már alig várom.Pontos adatokat majd akkor.
Szilvus!Úgy látszik pocaktársak vagyunk!Majd összehasonlítgatjuk az adatokat.
Mindenkinek jó pocakosodást kívánok!
Kata (+8kg)29+3
filep katalin
 


Kata: gratulálok a pocaklakóhoz.

Én 30+6 hetes vagyok, nekünk kislány lesz a 3. baba.

Bogi kérhetünk egy táblázatot? már elég régen láttuk.

Szia
Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Szisztok!
Szeretnék hozzátok csatlakozni.Most vagyunk 29 hetesek és 3 naposak, a ceglédi Toldy F. kórházban fogok szülni.2004. márc 17-re vagyok kiírva.A bébi nemét nem szeretném előre tudni. Fiú: Kornél,lány:Lili.Ő az első babám és 26 éves vagyok.Szeretnék a táblázatba bekerülni.
Szilvus!
Leszel a pocaktársam?Majd 17-én vagy 18-án megyek uh-ra.Majd összehasonlítgathatjuk a méreteket.Bár szerintem ti nagyobbak vagytok.
Jó pocakosodást mindenkinek!
Kata (+8kg)29+3
filep katalin
 


Bocs.Jobb 2x, mint egyszer sem
Kata
filep katalin
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?