Új privát üzeneted érkezett!

Cat, leírod, hogyan is készül ez a paradicsomos tészta? jól hangzik...

Kép
arwen***

hopp, tetőőőő :lol: :wink:

Kép
arwen***

Itt vagyok!

Nagyon finom az ebéd. :D
Apa háromszor szedett, és Beni is evett annak ellenére, hogy fél órával előtte fejezett be egy zsemlét és 5-6 szelet sonkát...

Arwen!

Nagyon egyszerű.
Most a tészta különleges volt hozz, de ezzel a legfinomabb eddig. Barilla: Mezze penne tricolore (3 színű penne tészta, a piros paradicsomos, a zöld pedig spenótos ízesítésű.)

A szósz: 1 fej vöröshagyma apróra vágva olíva olajon megpárolni, kb fél kg darált húst hozzátenni, (vagy ahogy az én családom szereti egy nagy konzerv darálthúst), és fűszerezni: só, fokhagyma, bazsalikom, oregánó, petrezselyem.

Ja, és a tésztára miután kifőtt, tejfölt teszek. Így nem ragad össze, és sokkal finomabb.
Vendég

paradicsomszósz vagy paradicsom nem kell bele?

Kép
arwen***

Pici!

A tesztek:

Kép

De ahogy nézem, a 10. dpo már alig látszik.

És nem is csinálok már, mert ezek a rosszullétek elég egyértelműek... :D
Vendég

Arwen!

Én Happy-frucht 500g paradicsompürével szoktam.
Vendég

köszi a receptet!

Elrakod ezeket emlékbe? vagy csak a legelsőt?

Kép
arwen***

na szépen termeltetek pedig hétvége van :):):):)

megjöttünk odafelé busszal mentünk hazafelé kocsival igaz nem nagy távolság de babakocsi nélkül elég nagy távolság lenne a gyereknek :):))

nika70
Salgótarján

Arwen!

Még nem tudom, hogy megtarom-e.

Szerintem amíg meg nem tudjuk, hogy fiú-e vagy lány, addig igen.
Ha lány, akkor lehet, hogy elteszem, hátha érdekli majd felnőtt korában. A fiúkat ez nem, nagyon izgatja szerintem.

Nika!

És mi jót ebédeltetek?
Anyósodék merre laknak?
Vendég

Megyek megnézem a F-1 Q3-at, aztán alszom egy picit.
Vendég

Csak egyszerű ebéd volt most :) pöri nokival húsi leves ubisali meg kávés csoki torta :):):):)

nem laknak messze de gegének hosszú lenne 4 buszmegálló de hát nem nagyok a hosszok:):):) ha Gabi is jön akkor mindig gyalog megyünk fel kb 15-20 perc séta nekünk :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Megjöttünk Gödöllőről végülis apu kivitt minket igy kocsival egyszerűbb volt.márk a parkot nagyon élvezte jól el is fáradt. Elaludt a kocsiban és csak miután hazaértünk ébredt fel.

Cat: tudsz válaszolnio az előző oldalon feltett kérdéseimre?
Jók a tesztek., jó nézni őket.

Mi csirkemájas rizottót főztünk,de anyuéknál babaleves volt palacsintával.
Vendég

nem akarok senkit megbántani,szóval aki tud irjon nekem vmit a nega teszt kontra szopival kapcsolatban.

Köszönöm
Vendég

Sissi!

HA jól emlékszem két kérdés is volt.

1. A szoptatás nem befolyásolja a hcg hormon termelődését, amit teszt kimutat.
Ha negatív, és még mindig nem jött meg, annak lehet az egyik oka, hogy később volt péd, vagy még nem szabályos a ciklusod a szoptatás miatt.
Ha még egy hét múlva sem jön meg, és ismét negatív a teszt, akkor irány a nőgyógyász.

2. Kisebesedett mellbimbóra csak a bimbóvédőt tudom megoldásként, azt viszont most már nem hiszem, hogy el tudod fogadtatani Márkkal.

Meddig akarod szoptatni?

Lehet, hogy most fogja abbahagyni majd...

(Beni is 15 hónapig szopott...)
Vendég

Cat: köszi a válaszokat.ASz a baj,hogy Márk még szeretne szopizni,de nekem nagyon fáj és igazad van már nem fogadja el a bimbóvédőt.
Te hogy szoktattad le Benit?
Vendég

Kb 5 hónapja jött meg először, utána 10 napot késett majd 1 hetet de azóta beállt a 30 napra. Szoptatni pedig inkább csak este szoktam ill. éjjel ha felébred. Máskor már nem nagyon kéri kivéve amikor beteg volt.Én is arra tudok tippelni,hogy később volt pé-sem.
De vajon miért szúrhat a bal oldalam ill. ma már a jobbat is éreztem.Bocsi a sok kérdésért.
Vendég

sziasztok! terveimmel ellentétben végigaludtam a délutánt...elkezdtem olvasni, és tessék...egy órája keltem fel,vacsit csináltam...biztos az idő teszi...

Kép
arwen***

érdekeseket írtatok, nem is gondoltam, hogy egy éves kor felett is kell szoptatni...vagy addig kell míg tej van?

Kép
arwen***

De jó,hogy ennyit aludtál :D néha én is szibvesen aludnék.Bár néha ha Márk alszik délután én is lefekszek.

Nem kell csak ha van ls úgy érzed,hogy akaraod akkor miért ne.Persze gyerek függő ill. attól is függ,hogy mennyi tejed van.

Nekem már kb 3 hónapja csak a bal mellemben van tej.
Ma bekentem a cicimet és mivel csak most este szopizott igy már nem fáj annyira.
Vendég

arwen: mi is szopizunk még délutáni alvás csak azzal megy meg ha éjszaka felébred nem igazán lehet visszasimizni ilyenkor legegyszerűbb a cici és általában addig van míg akarod ha nincs nagyobb gond :):):):) én azon izgultam hogy csak hat hónapig bírja ki és még most is van pedig már 19 hónapos de lassan azért már jó lenne ha leszokna róla :):):)

nika70
Salgótarján

Sissi!

Beni magától szokott le róla.
A nagyszülőknél voltunk tavaly augusztusban 8-10 napig, és annyira lefoglata minden más, hogy nem érdekelte a szopi.
Nekem így nagyon könnyű volt.
Én egyébként úgy terveztem, hogy 1 éves koráig, de max másfél évig fog szopizni. És sikerült.

Szúrkálás lehet baba miatt, lehet, hogy csak most volt péd, vagy felfáztál...
Vendég

Nem szeretnék még egy ilyen éjszakát!

Alig aludtam valamit, és akkor is folyamtosan rosszakat álmodtam.

Ráadásul este órákon keresztül görcsölt a hasam, és szédültem. A vérnyomásom tökéletes volt, tehát az nem lehetett az oka.
Most meg eltűnt a mellem érzékenysége és már nem is "feszül" úgy mint eddig...

Remélem csak az időjárás az oka ezeknek!
Vendég

cat nyugi ne idegesked nem lesz semmi gond foglald el magad valamivel ne járjon állandóan a baba körül a fejed csak pozitívan minden rendben lesz

nika70
Salgótarján

Jó reggelt!
Cat, elhiszem,hogy egy rossz álom után rossz érzésed van, de ne aggódj, stramm picikéd van!

Lányok, tegnap egész délután éreztem a feszülést(vagy az ovut,vagy a tüszőt).
Tegnapelőtt este és tegnap este is együttvoltunk Zsoltimmal...mennyi így az esélye,hogy találkozott a két fél?

Ma hagyjunk ki azért egy napot? és holnap próbálkozzunk mégegyszer?

Kép
arwen***

ja, amúgy nevettem, mert nekem jár a harmonet napi harmóniakártyája, és ez jött ma reggel:

http://www.kartya.harmonia.hu/harmonia_kartya.php?azonosito=harmoniakartyajwAM9eTtlE6pXtL1N2s1219525461

Kép
arwen***

Jó napot mindenkinek!!!!

Mi tegnap délelőtt elmentünk bevásárolni, aztán apa dolgozott egy picit Érden, én meg shoppingoltam a New Yorkerben és társaiban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aztán elmentünk délután bográcsozni barátokhoz és éjszakai fürdőzésre Ceglédre a termálba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szóval fantasztikus napunk volt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MA meg mióta felkelünk, meg sem állok.... reggeli, kávé, pakolás, rendrakás, mosogatás, mosás, áztatás, sikálás..... és még nincs vége :? :? :? :? :? :? :?

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sissi!
Köszi a drukkot :wink: :lol:
Nagyon édes lehet Márk, ahogy vonszol magával mindenhova :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hogy tetszett maga a kastély :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Szerintem gyönöyrű :P

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Hűha Zsuzska, tényleg nem unatkozol...a bográcsért meg piszkosul irigykedem...
Miskolcon is van a Barlangfürdőben éjszakai...jó is az...romantika, miegymás... :lol:

Kép
arwen***

Pici!

Szióka:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Akkor most Hévízen nem is voltatok :?: :?: :?: :?: :?: :?: Vagy ott is voltatok :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Apa is azt mondja, hogy mire inszemre mennénk, összehoz nekem egy bébit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajrá mozgás:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Én biciklizni fogok elvileg már a jövő héttől:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: Csak még át kell nézni :shock: :shock: :shock:
Azt hiszem, jövő hónapban kipróbáljuk a hason fekvést a törcsis dolog helyett:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Én tegnap shoppingoltam és már láttam mindenhol csizmákat:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Igen, nagyon tetszik az is.... csak messzebb van, mint Cegléd :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Győztek a vízilabdás fiúk :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Arwen!

Apa szeme kiakadt rendesen a mutatványodtól :?: :wink: :lol: 8)
Biztos nagyon ügyes voltál :wink:
Nemsemmi, hogy ismeritek egymást Nemlajossal...... kicsi a világ :P
Roma osztály miatt nem irigyellek :? :? :? :? :?
Szupi az új vonalzód :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Grat a leptetőhöz :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Nika!

Grat laptetőhöz :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Gege szeret buszozni :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Apának gyors munkát :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Hát igen.... amikor van, akkor kell megfogni a melót:shock: :shock:
:shock: :shock: :shock:
Azért az szörnyű, hogy napi nyolc óra munkával nem lehet semmit elérni :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Cat!

Hogy sikerültek a tegnapi rajzok:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Nem fényképeztétek le őket:?:
Gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűű tesztjeid vannak :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nekem isssssssssssssssssssssssss :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

A többieknek puszi és kismamiknak pocisimi!!!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsu!
köszköszkösz!

Muszáj volt már bevetnem valami újat, tudjátok, tőlünk,nőktől függ elsősorban a változatosság....
Jó bicajozást Neked!Én maradok a tornadvd-nél...

Még mindig várom a tanácsotokat!Inkább kihagyjuk a mai napot?

Kép
arwen***

Most megyek,csinálok egy kis gyümis túrókrémet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Hát ha tegnap kétszer is együtt voltatok, szerintem igen, hagyjátok a mai napot, hagy legyenek újra jó fürgék a katonák :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

”…Tudod, kisfiam, a világon nagyon sok a csalán, a tövis, a gyom. Mert az emberek sokkal több rosszat cselekszenek, mint jót. És a csalán, a tövis meg a gyom a rossz cselekedetek nyoma ezen a földön.
De láthatod, hogy pillangó is van azért. A sok kicsi pillangó a sok kis jóság hírét hordozza magával. És vannak aztán szép, nagy, tarka szárnyú pillangók: ezek a ritka, nagyon jó cselekedetek. Minél szebb és nagyobb jót teszel, annál szebb, nagyobb és színesebb pillangó száll föl a nyomában.
Igyekezz, kisfiam, hogy amerre jársz, sok pillangó legyen. Ne lépj reá a csigára, hanem tedd félre az útból, hogy más se léphessen reá. És ebből újra megszületik egy pillangó.
Bárki, ha bajban van, segítesz rajta, ugye? Nem baj, ha az emberektől nem kapsz érte hálát. Minden jótettedet egy pillangó viszi hírül.”

/ Wass Albert: Tavak és Erdők könyve /

Ezt most találtam, sok szeretettel Nektek...

(Én amúgy tényleg félrerakom a csigabigákat...szeretem őket nagyon...)

Kép
arwen***

Ez nagyon szép volt.......köszönjük neked :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok!

Eddig néztem a fiúkat.Annyira örülök,hogy nyertek :D :D
Márk most alszik szegényke elfáradtn nagyon.Segitett nekem takartitani.

Cat: sajnálom a rossz éjszakát,ne aggodj minden rednben vana babával. Csináltal ma tesztet?

Arwen: nagyon jó idézet.!
Szerintem is ma hagyjatok ki 1 napot aztán holnap újra dolgozzatok a kisemberkén.

Zsu: gyümis túrókrém jól hangzik.Hogy csinálod?
Vendég

Hát igazából semmi ficni facni..... lehet többféleképpen csinálni....
Én ma csak annyit teszek, hogy apró kockára darabolom a gyümit (körte, barack,kopaszbarack), összetörök a túrót, bele a tejföl, édesítőszer..... ennyi.

De lehet úgy is, hogy összepépesíted a gyümit és a tejfölös túrót és akkor igazi krémet kapsz, mint a bolti gyümis túrókrémek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Ez nagyon jól hangzik.Lehet,hogy kipróbálom én is vmelyik nap.
Vendég

Sokszor szoktam csinálni, nálunk már évek óta bevált :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hát remélem,nálato kis bejön majd :wink: :wink: :wink:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

nah,túl vagyok egy lila hagymás kenyérkén...imádom a hagymát...Zsoltim néha oniongirlnek is hív:-)
ez a túrós finomság jól hangzik!

Kép
arwen***

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi nemsokára ebédelünk: lesz aszalt szilvával-sajttal töltött husit baconba csomagolva, ez a gyümis túró, dinnye :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálatok mi lesz a menü :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

nálunk a tegnapi túrós tészta lesz...
hú az aszaltszilvás husi anyukám egyik kedvence...

Jó étvágyat!

Kép
arwen***

Én is jó étvágyat kívánok mindenkinek és egy jó kis délutáni alvást :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Hogy Ti miket főztök...

Nekm nem volt időm, és kedvem sem. A vízilabdát néztük. :D :D :D

Tudom, hogy nem szép ilyet mondani, de engem szinte csak ez érdekelt most az Olimpián. És tudtam, hogy ez lesz a végeredmény! Olyan jól játszottak. Igazán megérdemelték! :D :D :D :D :D :D :D :D

És akicsi fiam is megérdemel egy dícséretet. Nem akarta nézni a meccet, csak mesét. Ezért lejött a nappaliba, és magában játszott több mint egy órán keresztül. :shock: :D :wink: A szünetekben lenéztünk hozzá, hogy minden rendben van-e. Nagyon jó kisfiú. És még csak két éves múlt!
Remélem a tesója is ilyen jó lesz!

Ebédre mi csak gyors gyümölcslevest ettünkj. De senki nem kívánt semmi mást. Beni két adagot is megevett. :D Apának is ezt a kedvence. És én is szeretem.
A főzést most úgyis nehezen viselem néha a szagok miatt.

Baba miatt megnyugodtam, mert az émelygés visszatért, és a mellbimbóm is újra érzékeny. :D Micsoda boldogság tud ez is lenni.
Vendég

Zsuzska!

Jó lehetett a tegnapi napod!
A bográcsozás nagyon jól hangzik.
Nálunk szeptemberben lesz valamikor. Apa és az egyik szomszéd szülinapját ünnepeljük közösen, barátokkal. Már várom.

Úgy megkóstolnám a sok finomságot amit főztél!
Vendég

mi most ettünk Márkkal nemsokara meg viszünk apának ebédet.Nálunk csirkemájas rizotto volt.Vszinű még holnap is az lezs.Legalább nem kell főznőm :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?