Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

aludni én is bal oldalon tudok, szopipárnát ölelgetve (apa a jobbomon van :lol: ) vagy háton, lábak felpolcolva...mi lesz később?

Ruhák: voltunk ma a Brendonban, de nem találtam egy normális felsőt, amit megvennék. Ami fazonra jó volt, az tuti keresztbe vastag csíkos, ami azért nem túl előnyös, főleg később...

Viszont megvettük a babakocsit :lol:
Kata, pont olyan, mint a Tietek:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =4&whid=25

Mózest nem vettünk végül hozzá, mert majdnem vízszintesig dönthető és téliesíthető, így nem használnám a mózest. A hordozónk meg bubis zöld :lol:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =6&whid=25

Ez kompromisszum volt Apával, mert én kocsit is bubisat vettem volna, de az neki nem tetszett...
Nem így terveztük, Olaszban akartuk megvenni szept-ben, de a Kikában pont volt egy db, és ma-holnap 20% kedvezmény van az összes készleten levő babakocsira, így alig volt drágább, mint Olaszban.

Olyan jó nézegetni :lol: Már alig várom, hogy legyen "utasa" :lol: :lol: :lol:

Kép
vickybabe
 
 


Poszani! anyukám mesélte, hogy ő evett állandóan nyers krumplit:) a végén már oylan cikinek tartotta, hogy beült a ruhásszekrénybe rágcsálni :lol:

Kata! ó én befizetek arra a menzára! Nem eszem túl sokat és válogatós sem vagyok:)
Igen igazad van, Máté mellett nicns idő lustulni. Meg most van meló ittohn bőven, apának segítenem kell, hogy hétfőn este tudja szállítani a játékokat kolozsvárra. Úgyhogy délután lefestettem két csúszda állványt, egy hinta állványt meg egy homokozó keretet. Közben fel sem tünt, hogy Máté zokniban játszik kint...

Vickybabe azért jó, hogy egyforma kocsit vettetek mert így ha rendezünk majd babatalit akkor nem kell agyalni melyik kinek a kocsija, csak felkaptok egyet és kész:)

Éljenek a pizzás fiúúúk!!!!!
katuska79
 
 


Vickybabe!

Gratula a szerzeményekhez! Naná, én is alig várom, hogy legyen utasa!!! Addig is bent van a leendő babaszobában :D
A Tiétek összeszerelve érkezett? Mert a miénket a raktárból csomagolva hozták, vastag nejlonban, így nekünk csak azon keresztül pompázik :lol:
Tök jó a bubis hordozó is -- az ugye kicsit másabb zöld, mint a kocsi? :wink:

Jajj, ez olyan izgi!!!
Kívánosságra visszatérve, épp most tüntetek el egy nagy tál müzlit joghurttal...khmmm :oops:

Tüzijáték van pár házzal arrébb: látnotok kellene a cicáinkat, a fehér kiscsaj kérdőjelként kunkorodik a teraszajtóban, nézelődik, a cirmos srácok meg be vannak tojva :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 

 
 

Kata, össze volt szerelve, mert ez az 1 db volt. Nem baj, itthon úgyis első dolgom lett volna, hogy Apával összeszereltetem :lol: Betoltam az üres (lomos :oops: ) babaszoba közepére :lol:
Most nézem, nem is zöld a teteje, mint a képen, hanem sötétszürke - a Tiednek is?
A hordozó élénkebb zöld (ezért nem tetszett apjuknak...de együtt úgysem fogom a kettőt használni, a vázon meg szuperül mutat a bubis :lol: )
Müzli + joghurt: legalább egészségesen nasizol! Én most a téliszalámit kívánom, megyek is a konyhába :lol:

Liuska, 4 danette puding- nem semmi :lol:

Batkata, párod tényleg futni fog a kocsival? Vagy csak az tetszik neki?

Katuska, jövőre benevezek hozzátok egy homokozóra :lol:

Petne, jó nyaralást! 8)

Hanna, én néztem a Chicco trio for me-t, de végül elvetettem, mert nem isofixes a hordozója.

Peni, még nem jött pü... :roll:

Vcrane, én is érzem néha, hogy valahol keményebb, de nem merem tapogatni, nehogy összenyomjam :roll:

Rita, csini vagy nagyon! :lol:

Ercsa, örülök, hogy jobban vagy, vigyázz Magatokra!!!!!!!

Kép
vickybabe
 
 


Vicky!

Igen, komolyan gondolja, hogy futni fog a babakocsival.

Azt nem tudom, most indul-e a NIKE Félmaratonon, de jövőre tutira menni fog. Most egyébként ettől függetlenül kimegyünk a Városligetbe, megyünk szurkolni a nagyobb tesóknak: a párom nagyobb gyerekeinek (GErgő, Réka) és Marcinak, ők 100%, hogy mennek a Ligetkörre. Juli eddig "csak" egy versenyen volt, májusban duatlonozott Soroksáron. A kiscsaj lefutott 200 m-t, biciklizett 700 m-t, majd megint lefutott 100 m-t, s a korosztályában a lányok között a harmadik lett. A párom azt mondta, hogy teljesen kifulladt mellette, míg ment vele végig. :D

Az egészben én vagyok a kakukktojás: én nem szeretek futni.Inkább túráznék, s napokig táncolnék. Olyankor mnden megszűnik, csak a zene van, meg a mozgás!!! ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Vickybabe: látod, most megfogtál -- azt hiszem, nekünk is szürke a tető és a 'peremek' a világoszöldek. De szerintem olyan lehet, mint a Tietek! Majd holnap megnézem világosban a nejlonon keresztül :lol:....Nem bírtam ki, megnéztem: a mózes napvédője zöld,a sporté úgy nézem szürke -- de az össze van csukva meg jól betekerve nejlonba, úgyhogy kisülhet, hogy zöld az is -- de inkább szürke lesz.
Kaja témában reggelre benyomtam egy akkora sajtos kiflit szalámival, aminek az uram is csak a felét bírta megenni :oops:

Katuska: nem hiszem el, hogy milyen ezermester vagy! :D Máté meg, a kis zoknis, meg kell zabálni!!! :lol:

Ez jó,hogy a babatalin majd ki-ki felkap egy-egy kocsit, aztán indulás :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Batkata: micsoda egy sportos család vagytok Ti!! :D Csatlakozom hozzád, én sem szeretek, nem is tudok 'jól' futni -- levegővétel rossz, szúr az oldalam :oops: :lol: Az olyansportokat szeretem, aminek 'célja' van, például imádok röplabdázni, 8 évet játszottam, illetve úszni is kilométereket...de ez a futás...

Párom kollegája futott a Ligetben a kislányával, 3 kerekű kocsival, pedig jó csöpp volt még a leányzó :D

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata!
Igazából apa a sportos, meg a gyerekek. Én csak voltam... :(
Nekem a futással az a bajom, hogy iszonyatosan uncsi.
Asszem két éve lefutottam a Ligetkört a fiammal, de köszönöm, énnekem az elég volt.

Ugyanez van a biciklizéssel.
Lemenni a boltba, ide-oda, OK lenne, ha kisvárosban laknánk, de az, amit a nyaralás alatt megcsinált az uram és a nagy lurkók, hogy "röpke" fél nap alatt megkerülték a Tisza tavat a gáton... Hát azt már nem. Tök szép a tó, meg olyan izgi látni a madarakat, de a tizedik kócsag és vízityúk után nekem már nem repes a szívem, ráadásul tűz a nap és néha elrobog melletted egy-egy ámokfutó horgász az autójával...

Szóval inkább a tánc. Na jó, a tollaslabdázás is a gyengém, imádok tollasozni!!! DE: a gyerekekkel kész katasztrófa, egyébként meg nincs arra lehetőség, hogy kettesben tollasozzak a "zurammal" vagy bárki mással :cry: :)
Ha a szeptemberi tali időpontja jó lesz, akkor szerintem elviszem magammal. Júliusban sikerült tollasozni, s talán pocaklakó még engedélyezi, hogy valakivel tollasozhassak. Ha nem, akkor majd a gyerkőcök fognak vele "randalírozni".

Na jó éjt, elteszem magam holnapra, hátha addigra eláll az eső.
Elmaradt ragálások hosszú listája holnap reggel, mert nem látok ki a buksimból... :shock:
Mea culpa... :oops:

Batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Batkata: micsoda sportos család vagytok!!!
NÁlunk a férjem még a legsportosabb bár az aktív sportot abbahagyta pár éve....
Jó ötlet hogy a férjed futni fog a picivel...majd ha oda jutunk meséld el hogy megy nekik!!

Nagyon klasszak a babakocsik!! MI még semmi ilyesmit nem vettünk. TEgnap betévedtünk a H&M-be ahol zabálnivaló babaruhák voltak...nézegettük őket, ott termett rögtön egy eladó aki felvilágosított hogy ha 12 ezer forint felett vásárolunk bármilyen gyerekruhát kapunk 20 % kedvezményt. A nagy fiamnak úgyis kellett venni nadrágot, pulcsit (nő mint a gomba) így szert tettünk az első babaruhákra is :) . Nagyon helyesek.....és bár nem vettem a legkisebb méretket hiszen SOma fiam is 60 centivel született, azért nagyon picikék ezek a cuccok:-)

Én valami olyan babakocsit szeretnék amiben magasan van a gyerek.....meg olyan ágyat is amibe nem kell nagyon hajolni. AZ első terhesség után nekem ez okozott problémát nagyon komolyan ráadásul....hajoldozni és emelgetni a majd 5 kilós bébimet. Majd körülnézek babakocsi ügyben.............

Szép napot nektek!
PEni

KépKép
peni
 
 


Peni!

Milyen babaruhák vannak a H&M-ben? Mert én vettem Martinnak -amikor szerintem még nem is tudtam, hogy fiú :oops: - egy tündéri égkék kord kertésznacit, de ahogy elnézem, lehet, kicsi lesz rá! De nem tudtam otthagyni a kék-fehérben -- azt írják 5kg-ig,de valahol szerepel, hogy 56 centi...Azt akarom ebből kihozni, hogy van esetleg valami hasonló, ami nem rugi/body hanem ilyen kiskrapekos? :lol:
Ágy ügyben a miénk, amit kinéztünk,állítható és nem is olyan eszelős drága -- nekünk kell ugye komplett babaszobát venni, lévén első baba és így mindenestől elég normálisan jövünk ki.

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok!

Végre van egy kis időm és gyorsan próbálok felzárkózni a témákban.
Vicky nagyon klassz a kocsi és a hordozó is,remélem én is találok majd valami klasszat.

Katuska a végén már én sem mertem mondani ,hogy mit is eszem szivesen ,ezért megértem anyukádat,! :D

Batkata nem semmi ez a sportosság!Nagyon szeretném ,hogy majd az én gyerekeim is sportoljanak és szivesen is csinálják.Én is sokmindenben részt vettem annak idején de a legjobban a kézilabdát szerettem.

Kép


Kép
poszani
 
 


Kép

Kép
vickybabe
 
 


Batkata, nem semmi egy sportos família vagytok :lol: akkor tényleg masszív kocsit kell venned :D

A táblában szóljatok, ha valami nem stimmel, vagy megvannak a nevek vagy bármit módosítsak!

Kata, azért a babáinkat majd lecsekkoljuk, melyikben kié van :lol: Bár még ők is majdnem "kompatibilisek" egymással, a korukat és a nemüket tekintve :lol: :lol: :lol: Már nem tudom hányszor szétszedtem, összeraktam a kocsit, annyira szuper!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kiságy: nálunk most ez a befutó:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Sajna nem túl nagy a babaszoba, így az átalakítható, nagyobb méret kilőve. Ebben tetszik, hogy kerekei vannak és bölcsőtalpas, illetve, hogy 2 rácsot ki lehet venni az oldalán, ha majd nagyobb lesz a Manó, egyedül is ki tudjon mászni belőle :lol:

Ti milyen pelenkázót vesztek? Most ezen agyalunk ezerrel, mert a hagyományos komód, ami a pelenkázólappal kb 80 cm mély, elfoglalná a fél szobát...valami praktikusabb megoldás kell, pl nekem az is tetszik, ami egy gurulós állvány fürdőkáddal és a tetején van a pelenkázólap, valami ilyesmi:
http://www.bimbomarket.it/en/product.as ... &cf_id=179

Vagy egy fenyő komód, felhajtható pelenkázólappal (ilyet még nem láttam, csak elképzeltem... :roll: )

Kép
vickybabe
 
 


Vickybabe: :lol: :lol: :lol: Jó, a Bébikre majd figyelünk! De jó Neked, hogy látod már összerakva a járgányt! :oops: Apa azt mondta, majd mire születik, összerakja, mert olyan szépen be van csomizva, nem porosodik, stb.... :roll: Én me úgy szeretném kicsit toligálni :oops: Szupi a kiságy, láttam a Brendonban, hogy van jó sok féle -- mi tegnap leméregettük a szobát, befér egy 2 ajtós, egy 3 ajtós szekrény, 2 polc, kiságy és pelenkázó komód. Nem kellett csntizni, de pont jó méretűek, úgy szépen betöltik a helyet,de középen mégis marad üres hely, hogy később ,majd lehessen ott játszani.
Ez az ágy, de jól látszik a többi rész is, csak nincs rajta a 3 ajtós szekrény, de szerencse, hogy lehet elemeket pluszban rendelni.

http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=1555

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Vickybabe! az ikeában lehet kapni oylan pelenkázót, ami lehajtható! szerintem jól is néz ki, megy az ágyikóhoz. Ha jól emlékszem a pelenkázó helyiségben is oylan van! Nem árt ha jó stabil mert nem sokáig maradnak ám nyugton a pelenkázón és aztán ki kell bírni egy komplett közelharcot is! De ha nem találsz ne ess kétségbe, vannka oyaln pelenkázó lapok amike egyszerűen keresztben felraksz a kiságyra és kész. Egy idő után meg úgyis ott pelenkázol ahol épp utoléred a gyerkőt:)

Kata! írtad azt az összegombolhatós takarót. szerintem jó dolog. Az első két hétben mivel téli babák, nem ajánlott még kivinni őket, meg -5 fok alatt. Viszont levegőztetni kell. Na ez nagyon jó arra, hogy belebugyolálod és oda állsz vele az ajtóba, ablakba mikor szellőztetsz!
A kocsit meg mindenképp szereljétek össze időben, különben nem derül ki, hogy megvan-e minden alkatrésze! előfordulhat, hogy valami hiányzik stb!
Én is vagy ezerszer összeraktam, szétszedtem annó...aztán szülés előtt egy nappal gyorsan összeraktam hátha csak azért nem jön a baba mert még nincs minden kész:) és úgy volt :lol:

JAj festenem kéne még de már annyira utálom!

Éljenek a vízilabdás fiúk! Nagyon ügyik voltak 8)
katuska79
 
 


Katuska: köszi!!! És két hét után (kb), ha mondjuk nincs hófúvás, hanem szép napos, tiszta idő, akkor kivihetem majd egy kicsit a teraszra? Csak a levegő végett, jól bebugyolálva, felöltöztetve? Ha meg látogatóba visszük, pikk-pakk lent vagyunk a garázsnál, nem fázik meg -- tényleg, egy rövid időre (fél óra-óra) mikor lehet autóval utazni? Nagyszülőkhöz, ilyesmi.

Éljenek a Kemény-legények, másodszori címvédés, nagy gratula Nekik!!!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok!

Kata 8110: én most organikus pamutból vettem 2 együttest. Ezeket állítólag nem vegyszerezik annyira mint a többi pamutot. Nagoyn kellemes a tapintásuk és állati vagányak. Kisgatya és body, keresztbe csíkosak. Van hozzájuk ugyanilyen kis zokni....kényelmesek puhák, hamar száradnak.

Katuska: segíts nekem légyszi egy kicsit! TUdom hogy neked téli baba Máté. MIben alszik egy téli újszülött? Vékony rugi vastag hálózsák? Vagy fordítva? NEkem SOmám nyári....ő kezdettől egy vékony rugiban aludt tekintve hgoy 40 fok volt a lakásban......
A mi házunkban olyan 21-22 fok van általában télen........
TUdnál tanácsot adni? Köszi előre is!!!

KépKép
peni
 
 


Húú, de sokat írtatok :shock:

Cuccok :lol: : hát, mi még semmit nem vettünk, mindig csak nézelődök a bébicuccoknál... Pedig lassacskán tényleg itt lesz az ideje :P meg hát, ha az ember lánya meglát valami csini szerkót, az nem biztos, hogy ott lesz majd decemberben, amikor már, ugyi, muszáj mindent beszerezni. Úgyhogy, követni fogom a példátokat -kedvet is csináltatok hozzá- , és beszabadulok ide-oda vásárolgatni.

a babakocsit még csak tervezgetjük megvenni, pedig azt sem lenne jó az utolsó időszakra hagyni. Szóval, nekem a háromkerekűek tetszenek, meg aminek nagyobb kerekei vannak (elég sz.. utak vannak errefelé), többfunkciós, és persze jó színe (strapabíró) van :roll:

moffli :wink: én sem érzem, hogy mozogna még, bár ma hintáztam a hintaágyban, és mintha "betámasztott volna", :?: :?: :?: de ebben nem vagyok biztos... Tényleg jó lenne néha --mondjuk naponta-- megbizonyosodni arról, hogy mindek oké odabent, de hát pont ez adja a várakozás szépségét, neeeem :lol:

katuska :lol: tök igazad van a védőnővel kapcsolatban. Jobb jóban lenni vele. Egyébként egy szavam sem lehet eddig, mert nagyon normális, mindent részletesen elmond :)

biga.csiga :lol: még a pár nappal ezelőttire nem reagáltam, pedig annyira a szívemből szóltálé, én is valami ilyesmit érzek!!! :lol:

férjem javasolja, ahogy így mutogatlak Titeket Neki, hogy nekem hozzátok képest mekkora a pocim, hogy én is tegyek fel pocifotót. úgyhogy ha készítettem, teszek...

a vizilasztisok tényleg elképesztőek voltak!!!Hurrá-hurrá!!! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Vicky :lol: :lol: köszi a friss táblát! jó képben lenni!

az én aranyosom a vonalzón rácsücsült a 4-esre!! juhéjj!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Kata! naná hogy kiviheted! Sőt! Mindkettőtöknek nagyon jót fog tenni egy kis séta. Eleinte csak rövid kör a ház körül, aztán egyre hosszabb! De tapasztalni fogod, hogy a baba is egyre jobban fogja élvezni ezeket a sétákat. Ha jól bebugyolálod akkor nyugodtan kint is altathatod ebéd után, szélvédett helyen 0 fok felett nem fog megfázni, jót fog szundikálni!

Peni! én akövetkezőkben altattam Mátét. kb 20 fok volt a szobában, hajnalban kicsit hűvösebb. Hosszú ujjú body, hosszú ujju rugi és egy hálózsák (a vastagabb) Ha a vékonyabb frottir szerű hálózsákot adtam rá, akkor kapott rá egy vékony plédet.

Vagy hosszú ujjú body, rékli és rövid ujjú pántos rugi+hálózsák.
Észre lehet venni ha fázik emrt felébred, nyugtalanul alszik, sokszor csak azért akarta hogy kivegyem mert így megmelegítettem. Akkor mondta a sógornőm, hogy biztosan csak fázik...na akkor vettünk egy szivacsot a kókuszmatracra pluszba mert tényleg hideg volt a matrac amin aludt. Ha másnál is hideg a padló akkor érdemes a akár a kiságy alá tenni valami szőnyeget, a falra pedig falvédőt ha onnan jön a hideg.

Egyébként nappal is így volt. Hosszú ujju body, rugi, zokni vagy harisnya ha vékony a rugi. Ha fázott akkor egy kardigán. Persze azt a védőnő mindig levette róla....
Sapkát nem ígényelte sem éjszakára, sem nappalra idebent.
katuska79
 
 


Katuska! Köszi szépen! Azt hiszem, majd jövök még tanácsokért a gyakorló Anyukákhoz! :D

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy majd eltűntem kissé, de a munkahelyemen taktikusan letiltják a fórumos oldalakat, és én mostanában esténként pont annyira fáradt vagyok, mint az első két hónapban, így a kanapé a törzshelyem.

De lassan visszaolvasok:)

Köszönet Katus79-nek a vonalzóért!

Kérdezte valaki terheléses cukrot: a Margitban a 16. héten az AFP-vel automatikusan megcsinálják, és a többiek mondták, hogy a 24. héten is. De az eredményközlést nem sietik el, holnap kapom meg az AFP és a cukor eredményét, 15 perccel a genetikai UH előtt.

Remélem a kis ravasz megmutatja magát, hogy fiú-e vagy lány. :))

Kép
gombócmakka
 
 


Sziasztok!

Katuska: köszi az infókat. Én egy réteggel kevesebbet gondoltam (hosszú ujjú rugi és hálózsák) dehát azért kérdezlek mert tudom hogy mindenben a tapasztalat számít. KÖszi szépen!
Én most láttam egy olyan jó kis meleg huzatot kiságyba, gondoltam megveszem a kókusz matracra...hogy ne legyen hideg.

Köszi szépen az infót! :)

KépKép
peni
 
 


Kata, szép a bútor! Picit irigy vagyok, nekünk olyan pici lesz a kis szobája :? 9 négyzetméter... De ezt is aranyosan be lehet majd rendezni, csak kicsit nehezebb, mindent háromszor le kell mérni és átgondolni, mielőtt megvesszük...

Katus, köszi az ikea tippet! Már voltunk ott babacuccot nézni, de az ágyak nem tetszettek, így most eszembe sem jutott volna magamtól. Tényleg van ilyen falról lenyithatós pelenkázójuk, lehet, hogy az lesz a nyerő, alá meg veszünk egy sima fenyő komódot. :D

Madaran, tényleg ráült a 4-esre :lol: Pocifotót várjuk! :wink:

Gombóc, gyere majd az eredménnyel, drukk mára!!!!!!!!! Táblához nem küldesz adatokat?

Kép
vickybabe
 
 


Sziasztok! :)

Szombaton mentünk Auchanba, megnéztem a rucikat 2-300 Ft-ért, amit Hanna is említett. Nos, nálunk csak ujjatlan bodykat lehetett kapni, elég kis méretben (azt hiszem 56-os volt a legnagyobb). És ahogy néztem, csak fehér volt vagy pedig csíkos. ... Bár lehet, hogy a nagyobbakat már elkapkodták. Én mindenesetre nem vettem.
De láttam rugikat 7-800 Ft-ért.

Amúgy ti a rugik hívei vagytok vagy inkább fölső + naci + zokni?

Fekvés: igaz, hogy azt ajánlják, hogy a bal oldalunkon feküdjünk, de nekem pl. Kristóf tiltakozik olyankor, és bizony át kell fordulni a jobb oldalamra. :) Aztán mégis vagy a bal oldalamon ébredek, vagy a hátamon. :)
Már az is megfordult a fejemben, hogy azért van úgy oda a jobb oldali elalvásért, mert az apja a jobb oldalamon szokott aludni. :lol:

Mozgás: egyelőre még mi is ott tartunk, hol érzem, hol nem, de legalább újra érzem. :)

vickybaby: szerintem 9 nm-es babszoba, elég a kicsinek. :) Nekünk a hálószoba 9 nm, és simán el tudnám képzelni babaszobának is. :) Csak mi már eleve anno úgy költöztünk be, hogy a 9 nm a háló, és a 18 nm a gyerekszoba, és ezen már nem variálunk. :)

moffli: férjecskédnek tényleg be kell majd látnia, hogy kénytelen leszel venni pár db kismama ruhát, mert egy idő után már a bandázzsal sem lehet a nadrágot felvenni, a fölsőkről meg ne is beszéljünk. Jön az ősz, tél, nem fogjuk tudni a pocak miatt felvenni a tavalyi pulcsijainkat.
Én egyelőre elvagyok így, mert bandázzsal a naci még jó, felsőim még jó, de remélem, hogy hamarosan majd meglendül a poci, és akkor beszerzek 1-2 nacit pár felsővel. :)
De egyelőre még pici a poci. :)
Meg is mutatom. :)
Kép
Vendég
 


Picuranyu! Pont jó az a poci! A tavalyi pulcsik meg jók lesznek majd...csak épp melltartónak :lol: :lol:

Én a rugit jobban szerettem mert nem volt ki belőle sem a dereka, sem a lába, bokája. Főleg mikor midnenki emelgette, nem csúszott fel a nyakába a cucc. Még most is tipegőt adok Mátéra aludni, aminek nincs lábfeje.

Peni! ha esetleg melege van akkor a hosszú ujjú bodí helyett adj rá rövidet! Szerintem jó ráadni mert rétegesen jobb öltöztetni meg a body tök jól megtartja a pelust is.

NA megyek kiengedem a kisördögöt csajához:)
katuska79
 
 


Nem fogjátok elhinni, ki látogatott meg most reggel!!! :shock:
a védőnő kopogott... férjem épp indult dolgozni... én meg egy szál köntösben, hajam szanaszét... :oops: lakás persze szintén :oops: egy hét múlva lesz kiállítása a páromnak, úgyhogy mindenhol képek, képkezdemények, keretek (az ágyon , a kanapén, a székeken), alig tudtam hová leültetni....jujj, de ciki volt!
De egyébként sztem csak nekem, ő tök normális volt, csak "gondolta, benéz, mert erre járt", meg érdeklődött az eredmények után :roll: , beszélgettünk egy 10 percet, aztán ment is. Ja, megmutattam neki a babaszoba-kezdeményt :wink: Na, az tök üres... :roll: tetszett is neki, hogy jó világos, tágas (most, hogy nincs benne semmi :wink: )...Ez azért nem lesz semmi, ha így fog érkezni mindig....áÁÁ!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Sziasztok!
Hazajöttünk, olyan jó volt kikapcsolódni :)
Lányom igazi nagy pacin lovagolt :)

Katus:
Én is a négyes tesztet választanám, sokkal nagyobb a pontossága. Szerettem is volna, hogy megcsinálják, de mi már kifutottunk az időből a 20. hétig tudják megcsinálni. Ezért maradt az Uh.
Te annak idején voltál a 12. héten kombinált teszten?

mozgás:
Sokkal aktívabb, mint Anna volt. :) Ráadásul 21-én reggel szerintem megfordult, ha jól érzem, most fejjel lefelé van. Kiváncsi leszek, hogy így van-e.. :) Tény, hogy befelé rúgdos, és a szeméremcsontomon ,plusz a húgyhólyagomon tornázik, ami nem a legkellemesebb érzés.. Ezt Anna is csinálta, 2 hétig iszonyat volt..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok, latom nezelodtok ti is kocsi ugyben, mi is elmentunk a Chicco uzletbe itt es megneztuk a Triot bemutattak, es hat nekem nagyon tetsett, persze meg mast nem is neztem.
Olvastam azt szem itt, hogy a mezeskosar nem szukseges? Miert nem? Nekem ugy tunik, ohgy csak azt fogom 4 honapig ahsznalni ilyen hidegbe. Szoval letszi vilagositsatok fel.
Ja es ez a chicco isofixes, na de mi az az isofix?
Jaj marha jo volt ez a kocsi nezegetes, apa ki is jelentette, hogy ezek mar lassan tobbet tudnak mint az o sajat autoja:)
vicces volt.
hat tudtok tanacsot adni jo lenne.
puszi
Rita

Kép
brestovsky
 
 


Picuranyu, helyes a pocid! :D

Mágnes, üdv itthon! Én nem tudnám megállapítani, hogy fejjel lefelé van-e... :roll:

Madaran, vicces ez a védőnő - rajtaütésszerű látogatás :lol: :lol: :lol: én délután megyek, új védőnőnk lesz, kíváncsi vagyok :roll:

Katuska, Máté csajozik? :lol:

Rita, a chicco-t én is néztem (trio for me) és nagyon tetszett, meg is vettük volna, mert kisebb és könnyebb, mint a Peg perego, de arra jutottunk, hogy NEM isofix-es a hordozója, ezért lett végül a Pliko p3.
ISOFIX-ről itt olvashatsz, sokkal biztonságosabb rögzítési rendszer, mint ha a biztonsági övvel teszed be az ülést!
http://www.origo.hu/auto/uton/20061203azisofix.html

Persze előtte csekkoljátok, hogy az autótok isofix-es-e. Mi tegnap jöttünk rá, hogy csak az én autómban van isofix, a pároméban nincs :evil: Sajnos nem evidens még a vadiúj autóknál sem...

Mózes: én írtam, hogy nem vesszük meg a kocsihoz. Szerintem attól függ, mire, hogyan fogod használni, hogy Nektek kell-e. Nekünk a babakocsi sportrésze is teljesen téliesíthető, lábzsák, tető, vízszintbe lehet dönteni. Kézben hordozásra kapunk egy mózest használtan, autóban meg ugye ott lesz az ülés. Ezért írtam, h nekünk fölösleges lenne megvenni, de ezt persze nem általánosságban írtam. :D :wink:

Kép
vickybabe
 
 


Mágnes! nem volt 12. heti teszt! Beszéltem velük, ők is azt mondják, hogy akkor szükséges további vizsgálat ha az UH valami rendellenességet talál! A genetikai UH tökéletes volt, de most szombatra kaptam a bolgárkerékbe is időpontot 4D-re. Ha ott valami bibi van akkor leveszik a vért a négyes teszthez.

Rita! Azért április május környékén már igen jó idő szokott ám lenni! Plusz a legtöbb baba nem igen szeret hanyat feküdni tök vízszintesben hónapokig. PL Mátét 3 hónaposan már csak megdöntve lehetett tologatni, hogy tudjon nézelődni, már nem igazán kötötte le sem a kék ég, sem a babakocsi oldalának látványa.
A sima mózeskosár nélküli babakocsiban sem fog megfagyni ababa, csak legyen hozzá lábzsák!

Peni! nekem is a magasabb babakocsik a szimpik...nekem oylan furcsa mikor földközelben van a baba...egyébként felkapni is könyebb egy magas kocsit, nem kell hétrét görnyedni.

Anna! hát ez azért kicsit illetlen volt a védőnénidtől! Legközelebb ha látod, hogy Ő csönget és nincs megbeszélve ne engedd be! MAjd megtanulja, hogy illik odatelefonálni előtte!
katuska79
 
 


Viki:
Szerintem többedik gyerkőcnél már érezni fogod te is :wink:

Rita:
Így van, ahogy Katus mondja, mózesben nem tud nézelődni, és ezért mérgelődhet. A babakocsiban nagyon jól be lehet bugyolálni, lábzsákkl pláne. Na és, ha szél van, akkor még az esővédőt is ráteheted, ami megvédi a huzatól, de nem fülled be.

Védőnéni:
Nálunk is váratlanul jön... Még nem volt, ezért most minden reggel speedybe vágom magam, és rendrakással kezdek, mert bármikor betoppanhat, pláne, hogy költöztünk, és új védőnánink van..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Vickybabe! Hát mi ez ha nem szerelem????? kezdhetem venni a malacokat meg a tyúkokat a lagzira!

Kép
katuska79
 
 


Sziasztok LÁnyok!
Megjöttünk a nyaralásból :) Igyekeztem visszaolvasni, de 4 oldalt "termeltetek" amíg távol voltam :D nem semmi :)
Röviden rólunk:
hát, az úszást azt nem bírtam ki, nagyon kellett, és baromira jól esett :) a derekam mintha újjá született volna :) szerencsére a sportmedencében kevesen voltak, nem kellett félni attól, hogy hasba rúgnak
rengeteget kirándultunk... előre felkészítek mindenkit: ha 7-8 évesek lesznek a gyerekek, nem lehet ám csak úgy elmenni várost/várat nézni, hogy be a kocsiba, és nézni: egy-egy kirándulásra min. 1 órát készültem... hogy aztán a kérdések jelentős részére úgy kelljen behasalni a választ (ez milyen kard? - izé: török :lol: ami persze nem volt kielégítő válasz :))
sajnos sikerült összeszednem egy hasmenéses-hányós valamit, így a tegnapi napot ágyban tölöttem :( estére be is lázasodtam, és úgy érztem, ennek Kispocok egyáltalán nem örült :( ma alig mocorog, pedig eddig szinte folyamatosan dolgozott
sport, mozgás: egyetértek Batkatával: tánc ezerrel :) sajnos csak ritkán jön össze, de aug. 20-án táncház volt a standon, és végignyomtam a széki táncrendet kicsi fiammal :) egy kicsit gáz, mert fele akkora, mint én, és egyáltalán nem tud táncolni, de azért elvoltunk :)
Mágnes: nekem is befelé-lefelé mocorog, eddig meg balos foci volt, jobbos boksszal kombinálva...
A felvetett témákhoz, a teljesség igénye nélkül:
öltözködés: gyerekfüggő, majd megmondja, mi esik jól neki (ebben biztosak lehettek), vagy egy földre szállt angyal, és mindenben elvan, csak a rétegzésre kell figyelni... nos az enyémek megmondták: Meskó: hálózsák, majd a láb nélküli rugik zoknival, Zaza meg rugiban még olyan nagy korában is, amikor már régen járt... ilyenek...
Védőnéni: hozzánk csak a gyerekek megszületése után "szállt ki", eddig én is egyszer voltam, majd megyek... Csak vérnyomást és súlyt mért...
Apropó, súly: jelenleg 3-4 pluszban járok.... azt hiszem, ez jó, nem? de igazából nem érdekelnek a referenciaértékek, amíg nem hízok durván el, vagy nem fogyok drasztikusan. Hanna: nagyon örülök, hogy végre hízol...
Gratula a pocis képekhez. Nagyon csinik vagytok... :) Nekem inkább Rita-féle pocim van, tehát kicsit magasabbra jön föl.
Fekvés: háton egy halál, leszakad a derekam, egyelőre még megy hason, felhúzott lábbal, és bal oldalon. Jobb oldalon nem jó.
Rucik: még várok, hátha ránk szakad valahonnan egy adag kinőtt :) A babakocsi témát meg még napoljuk... majd még átgondoljuk...
Datolya: nagyon sajnálom :cry: nagyon sok erőt és kitartást Neked.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Katuska: nagyon helyesek :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Katuska!

MEGZABÁLOM MÁTÉT!!! Asszem, tényleg kezdhetsz készülödni a lagzira :lol: Jajj, majd ha Martinunk is ilyen nagy legény lesz :lol:

Védőnéni: ma voltam, végre eljutottam! Egyáltalán nem orrolt rám, mondta is, hogy nyár volt, szabi volt, semmi gond az ég világon, hogy csak most megyek! Lemázsált, és nagyon megdícsért, hogy mindössze 3 kg plusz van rajtam és mindjárt betöltöm a 22.hetet. A vérnyomásom is tökély, az AFP eredménynek is nagyon örült. És esze ágában sem volt bejelentkezni családlátogatásra. Bár gondolom, egyszer majd eljön az is.
Kérdeztem, hogy mit gondol a munkáról, meddig lehet/szabad csinálni? Azt mondta,egyénfüggő, ami persze jogos, de amint érzem, hogy a megszokottnál jobban keményedik a pocakom, akkor álljak le, de véleménye szerint jobb lenne minél hamarabb. És igaza van, jobb egy kiegyensúlyozott, jókedélyű kismami, mint hogy most 2 rugival többet vegyünk neki, mert 2 héttel tovább dolgozom.

Mózes: én addig tervezem használni, amíg igazán hideg van és amíg nem igényli, hogy üljön -- a mózes is emelhető valameddig, vagyis nem kell mindig tök vízszintben feküdnie, ha nagyobbacska de még nem ül, akkor kicsit fel lehet támasztani a hátát.

Fújj,de nem akartam ma dolgozni jönni :twisted: :oops:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata: kitartás :) én is eléggé küzdök :oops: ráadásul a hányingerem sem múlt el teljesen :( de 2 hét távollét után elég sok minden rámszakadt :( és a gyerekek is be vannak sózva: Mesikémnek 1 hét múlva kezdődik az iskola, csomagolna, cimkézne, meg pakolászna, de várnia kell rám :(
Mózes téma: Zaza 6 hetesen már nem volt hajlandó feküdni a kocsiban... igaz, nem ez volt az egyetlen dolog, amit kikövetelt magának korábban, mint kéne... ezért még gondolkodunk azon, van-e értelme a mózesnek egyáltalán... arra a 10 percre, amire télen kiviszem szellőzni, lehet, hogy elég, ha kézben tartom... de ezt még tényleg át kell gondolnom

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Hát én nagyon nagyon irigylem azokat akik dolgoznak,mert én 4 hónapja vagyok itthon és elviselhetelen ez az egész napos tétlenség.Nem olyan munkahelyem volt előzőleg,ami kismamáknak való,de nem is bírtam volna.Én is dolgozni szeretnék,ha csak két hónapot is,dehát persze ez csak álom

Csöre a rosszullét még engem is kerülget,reggelente boldogít és délután.

Rugdosás:mostmár nemcsak apró mozgásokat érzek,hanem igazi rúgásokat,főleg a bal oldalon

liuska
 
 


Liuska: sajnos ez nem "boldog babavárós" hányinger, hanem fertőzés :( Ha bal oldalt focizik, akkor Tomi is úgy fekszik, mint Kispocok :)
Az otthonlétről: tudom, hogy nehéz elfogadni, hogy nem tudtok dolgozni, de úgy is fel lehet fogni, hogy sokkal több időtök van fogllakozni azzal a kis Élettel, ami Bennetek fejlődik... sajnos néha úgy érzem, hogy a munka, háztartás, 2 gyerek mellett nem marad időm Kispocokra :( pedig igyekszik felhívni a figyelmet magára :) "Anya, én is itt vagyok, nézd, mekkorát focizok :)" Néha meg sértődötten visszavonul, vagy csak éppen más hangulata van... szerintem, ha több időm lenne rá, sokkal jobban rá lehetne hangolódni a kicsikére :? néha azon gondolkodom, hogy nem éri meg dolgozni tovább, és kiíratom magam... de egyelőre nem tettem meg, végülis otthonról dolgozom, nem annyira strapás.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


én egész jól lefoglalom magam. Azért a lakásban mindig van mit csinálni, végre van időm olvasni :wink: szóval, nem olyan rossz ez! meg a főzést is kimondottan élvezem, sütök.

na, ehhez a babakocsihoz mit szóltok? nem nagyon értek még hozzá, de ez jónak tűnik.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =3&whid=25

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


háromkerekűben meg ez tetszik, de nem sok kép van róla, csak írja, hogy újszülött kortól lehet használni...

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Liuska: jó sokáig kíntat Tomika Téged... Nekem a gyomrom ég baromira, eszem a Rennie-t :oops: Megvígasztalt a védőnő, hogy ez csak rosszabb lesz :?

Csöre: én is így vagyok, pedig nincs másik két gyerkőc még körülöttem... Annyira szeretnék Martinra figyelni, simizni a pocit, nem csak lefekvéskor, beszélgetni vele...

Ehelyett itt dekkolok, de megfogadtam, ma elmegyek jógára, most ez a legfontosabb! Persze, mindenki tudomásul vette, hogy babát várok, de senki nem mondaná, hogy azért este 6-7 óra körül csússzak már haza...nem beszélve a vidéki utakról,most például feldobták, hogy Pécsre kell menni, 3 héten belül, ugye megoldható?? Persze, 25 hetesen mindenképp, olyan jó közel van :evil: Kezdem trenírozni magam, hogy megvár a munka holnapig, ahogy lejár a munkaidő elmegyek, tornára, jógára, akárhova, vagy csak pihizni....
Én nem irigylem, akik otthonra kényszerülnek, sőt, de ez sem jó, hogy napi 10 óra munka, utána meg kinyúlni sincs kedvem. Jó volt ez a másfél hét szabi, de mire belejöttem, már vége is lett! :(

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


úgy látszik, nekem is a zöldek jönnek be. Lehet, hogy ha megtudom milyen nemű, változni fog a véleményem, igaz? :roll: asszem egyébként, hogy a legjobb ezeket ott a boltban kiválasztani, így olyan sok kérdés marad bennem, hiába írnak oda ezer dolgot. Szóval jó lenne ott kipróbálni, hogy kell átszerelni meg rátenni a másik tartozékot, esetleg összecsukni. Lehet, hogy az ember inkább másikat választ, ha kipróbálta, nem?

az utóbbi még Capri színben is jól néz ki.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Anna: szerintem mindkettőt csak mózessel vagy hordozóval lehet újszülött kortól használni... egyébként csinosak. A háromkerekűről: vagány, de a sógornőm szerint nehezebb navigálni vele, mint a 4 kerekű bolygóssal. Neki volt mindkettő.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Kata: pedig tényleg megvár.... nem kéne túlórázni... Pécs meg tényleg rohadt messze van, főleg, hogy az autópálya csak Dunaújvárosig van kész... onnan meg lehet biciklizni a régi 6-oson :? Bevállaltad? Ne várd meg, amíg a többiek szólnak, hogy hagyd abba, Neked kell dönteni!
Gyomorégés :( hát, semmi okosat nem tudok mondani, nekem magától elmúlt, de hogy miért?!
Anna: tényleg jobb, ha megnézed... egyébként én a mostani fejemmel esernyőre csukhatót vennék különböző feltétekkel, és nem lapra csukhatót: baromi sok helyet foglal el a kocsiban.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Köszi Csöre :lol: HÁt, igen! A tapasztaltak előnyben ilyenkor! nem biztos, h. elég kipróbálni -ott tologatni a boltban... :roll: Meg lehet, h. baromi jól néz ki, aztán nem is olyan praktikus... Nem is olyan egyszerű ez! Túl nagy a választék...na, hogy még ez is baaaj??!! egyelőre topzódom, csak tetszik-nem tetszik alapon szűkül a kör. :shock: még jó, hogy van egy "kis" idő :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Madaran, a Quinny-n én is gondolkodtam, nekem is a Capri tetszik baromira :D Lehet hozzá mózest és hordozót (Maxi Cosi) is rögzíteni, csak a 3 együtt már elég drága...A Concord is szuperül néz ki. Menjetek el, nézzétek meg, tologassátok, esetleg próbáljátok bele az autó csomagtartójába :lol: aztán hamar leszűkül a kör. Egyébként a Quinnyt baromi könnyű tolni, kipróbáltam :lol:

Kata, ejnyebejnye, ne dolgozzál annyit! :evil: Tudom, hogy nehéz leállni, most én is eljátszottam a gondolattal, hogy dolgozom még 1-2 hónapot, de aztán pont ahogy a lányok írták, elgondolkodtam, hogy mi a fontosabb. Ha itthon leszek, sokat mesélek majd Leventének, zenét hallgatunk, főzőcskézünk, vásárolgatok Neki, olvasok :lol: Soha többet ilyen az életemben nem lesz, úgy, ahogy Csöre is írja, amikor már a 2., 3. gyerkőcöt várjuk majd, akkor magunkra nem lesz idő a tesóktól :lol:

Liuska, Te is gondolj erre, és ne "büntetésnek" éld meg, hogy otthon kellett maradnod! :wink: Dolgozhatsz még 70 éves korodig eleget :wink:

Katuska, gratula, máris anyóspajti lettél :lol: Nagyon aranyosak a gyerkőcök :lol:

Csöre, jó lehetett a nyaralás, gyerekkel tényleg teljesen másfajta élmények várnak majd minket is :lol: 8)

Kép
vickybabe
 
 


Anna: hát, mindenképpen át kell gondolni :) korábban volt egy-két kör levelezés már a babakocsikról, ha gondolod, olvasd vissza :) de eltérőek az igények is, mert terepen az esernyőre csukható kocsik nehezebben boldogulnak, tehát ezer meg ezer szempont, amit át kell gondolni :) nekem most a CAM kocsik tetszenek, de lehet, hogyha még kicsit nézegetek, akkor megváltozik a véleményem :) főleg, hogy Apa egyáltalán nem akar kocsit :? azért egy kis könnyű esernyőset ki fogok bulizni :wink: a másik lapra csukható, de csak ülő pózban használható, mert fekve lóg már a fejrésze... a két nagyobbik időnként egyszerre használta :? persze én tettem bele őket :) és hálója sincs már...
Mágnes: bocsi, igen, a testvérfellépőre gondoltam :) nekünk nagyon bejött :) és Meskó 18 hónapos volt, mikor Zaza megszületett.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


és ez?
nézzétek meg a bemutatót, tök jól lehet látni, hogy hogyan kell összecsukni, miegymás...
természetesen a zöld a tutti... :wink:

http://bababolt.echt.hu/babakocsi/pegperego?cid=49177

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


na még ezt, tényleg a bemutató kedvéért, aztán eldugultam a mai babakocsi-görccsel.. :roll:

http://bababolt.echt.hu/babakocsi/maxicosi?cid=49185

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: