Új privát üzeneted érkezett!

Nymalac, tudom én, hogy ha szakember masszírozza, akkor valószínűleg jobb, de ennél a dolognál is úgy gondolom, mint a csíkoknál: alkati kérdés az egész. Vagy hormonálisan tágul valaki szépen, vagy masszírozhatja egy egész regiment szülésznő, akkor sem lesz jobb. Rengeteg nőnek második szülésnél már nem is csinálnak gátmetszést. Bárcsak szülhetnék normál úton. :(

Kép
szöszke
 
 


Ildi
Értem, hogy érted, hogy így is drága... :lol: Asszem nekem nem kell magyarázni az anyagi dolgokat... :cry: Minden pénzünk benzinre megy el. Gyakorlatilag Bori még semmit nem kapott, persze elméletileg meg van mindenünk, de azért szeretném, ha lenne néhány dolog, amit NEKI vettünk... Most még várunk pénzt egy pár helyről, remélhetőleg majd abból sikerül vásárolnunk, de eddig mindig az volt, hogy amikor azt gondoltam, hogy most majd könnyebb lesz anyagilag, akkor jött valami, és még sokkal nehezebb lett... :cry:

Sajnálom a 4d-t!! De sebaj! Nemsokára személyesen látjuk a babákat!

Dalma
Nálatok egyáltalán nem derül ki, ha valaki cukorbeteg? Nem semmi! Mondjuk az se normális, amit velem csinálnak, de azért örülök, hogy tudok róla, hogy gond van, mert így legalább oda tudok figyelni a dolgokra...

marek
 
 


Szöszke
Te miért nem szülhetsz normál úton? Faros a baba? Lehet, hogy már írtad, csak nem mindig vagyok képben... :roll:

Képzeljétek, egész délután a gép előtt ültem és dolgoztam. Persze még mindig nincs kész, de tízkor van pótvacsi, addig még csinálom. Viszont már tök rég tornáztam, úh. most beiktattam egy R.R. szünetet és megdöbbenve tapasztaltam, hogy még mindig végig tudom csinálni... :lol: :lol: Egy gyakorlatot nem tudtam megcsinálni, mert kényelmetlen volt a nagy hasam miatt és nem akartam Borit rugdosni.... :lol: Helyette csináltam egy csomó karizmot. A seggemmel, meg a combommal nem tudok mit kezdeni, legalább a karom nézzen ki normálisan!

marek
 
 

 
 

Marek, a citológia P3 miatt (HPV vírussal) császárra kell készülnünk a dolgok 8 héttel ezelőtti állása szerint. Különben anatómiailag, is rendben vagyok, a baba fejfekvésű...semmi egyéb nem indokolja.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Macianyu!
Nagyon édi a babyd, és te is tökjól nézel ki! Asszem nekem is kényelmesebb lenne egy ekkora pocakkal. (megjegyzem, az enyém sem sokkal nagyobb) :)

Marek!
Én csak olvasom tátott szájjal, amiket írsz...hihetetlen, h mit művel veled az egészségügy! Fogalmazhatnék úgy is, h vadbarmok! De tényleg....most nem azért, de ez már túlzás! Csak annyit tudok mondani, h kitartás, szurkolok neked, h minél hamarabb elteljen ez a kis maradék idő, mert már tényleg nincs sok hátra, és ott tartsd a kezedben a gyönyörű lányodat...ezek az idióták meg hagyjanak végre békén. :P

Nusildi!
Sajnálom, hogy Lotti megint jól elbújt, de tényleg nem sok van már hátra, és élőben is láthatjátok! :) A hőmérő 20font volt, kb 6000ft, de elektromos cucc, úh csak szobahőmérő. Nem is mondtam még, h nekem tetszik a Lotti!!!
Tudom, h már 6x lejárt a lemez, de a tojásos storyhoz annyit fűznék még hozzá, h tényleg nem szabad, és kizáróag a szalmonella miatt nem. Szal ha belenyaltál, és nem lett tőle semmi bajod, utána az egészet be is fahattad volna, mert ha szalmonellás lett vona a tojás, akkor már az a kicsi is megfertőzött volna. Amúgy ezen kívül semmi gáz nincs a nyers tojással. Én azért otthon, míg ilyen kánikula van, inkább hanyagolnám...de itt sztem simán megeszem a lágyra sütött tükörtojást, mert elég kicsi az esélye a szalmonellának.

Inez!
Daddy is magyar, együtt jöttünk ki kb 2 éve, már otthon is együtt voltunk jóideje... :) A mi babakocsink is 8kg.
Lehet, hogy most csak nézni fogsz nagyokat, de ha nem tudsz több kaját magadba erőltetni, akkor egyél durvákat, Úgy értem, h Big Mac menü, tésztás ételek, kicsit nehezebb kaják. Ezekben rengeteg energia van, és ez az, amitől a kiscsaj hízni fog majd. Több a kalóriaértékük ezeknek a kajáknak, így mennyiségre nem kell többet enned, és valszín a nagy energia tartalom miatt nem is leszel éhesebb, de így könnyebb lekűzdeni a kaját, h nem kell sokat enned, csak durvákat. Ezt én onnan tudom, hogy olvastam egy 5-ös ikres csajt, akinek az orvos külön megkövetelte a napi 2 Big mac menüt, meg hasonlókat, különben az 5 baby nem tudott volna fejlődni rendesen. Ebben az esetben az energia fontosabb, mint a minőség. Ezek mellett persze egyél meg 2-3 gyümit napközben kaják között nasinak, meg a kaják mellé 1-1 adag zöldséget, mint 1paradicsom, vagy egy kb 5cm-es kígyóubi darab, pár salátalevél, fél avokádó ilyenek, h azért vitamin is menjen a szervezetedbe. Így fel tudod hízlalni egy kicsit a kiscsajt.
Én is úgy tudom, hogy az irrigálás terhesség alatt nem igazán jó.

Ancsa!
Sajnálom, h nem szoptathatod majd a kiscsajt, de hidd el, így is szép, egészséges baby lesz.
Nekem az Anna tetszik (nálam esélyes, de daddynek nem tetszik), a Kyrát pedig tuti, h csak Kíra-ként engedik, y-al nem.

Bettyna!
Szép nagy pocid van már! :)
Örülök, h minden ok veletek, szép nagy a kissrác már!

Nymalac!
Tudom, hogy már késő, de mi 78-ért vettük a maxi cosi-nkat. Ez kb 23500ft. Egyébként általában 85-ért lehet kapni minden féle színben az olcsó weboldalakon, de az a szín, ami nekem a legjobban tetszett (happy flowers) olcsóbb volt mindegyiknél...mázli. :) Otthon úgy tudom, h 35e ft körül vannak...
Igen, az én esetemben nekem kell lefárasztani a gyereket, és még azt sem tehetem meg, h belököm a tv elé 1-2 órára, vagy otthagyom egyedül, h elfogalalja magát, én meg leülök vagy vm, mert ettől lelkiismeretfurdalásom lenne. Sajna elég lelkiismeretes vagyok meló témában, úh így jártam. :P Azért büszke is vagyok magamra, mert Aidan hónapokkal előrébb jár a kortársainál, most 16hós, és pl. a házban lakó 19hós és 2 éves kiscsajok is bőven le vannak maradva mögötte, meg általában a játszótéren, baby clubban is a többi gyerek. Tényleg rengeteget foglalkozom vele, nonstop, kivéve mikor alszik. :)
Én is ugyanezt a hintát nézegettem, de aztán úgy döntöttem, h ennyit nem adok érte...itt 30e ft. Így megvettem a Mamas&Papast pont fele annyiért, amiről már raktam fel képet.

szoptatás: Szerintem az enyémeknél kisebb cicije senkinek nincs, de remélem majd mi is boldogulunk. Max nem fogok fektetve szoptatni, mert el sem érné a kiscsaj. Majd jól felpolcolom a szopis párnára, aztán mehet a kaja. :)
Apropóóó!!! Otthon tudtok olyan szopis melltartóról, ami tul.képp. ilyen sportmelltartó, hogy is írjam körbe, mint a kiscsajoknak a bikini felsője, szal semmi kosár meg ilyenek (azokban mind elvesznék, még tejjel tei cicikkel is), csak top szerű, és le-fel lehet csatolni elől, ahol a pánt kezdődik. Szal én ilyet fogok venni, de itt, amit találtam elég drágák, kb 20font, 6000ft...igaz nem néztem még rendesen körbe...de otthon ezt lehet olcsóbban megtalálnám. Légyszi szóljatok, ha tudtok ilyenről.
Én a főnökömtől fogok kapni egy elektrmos Medela-t kölcsön. Legalábbis még annó nekem igérte, most nemtom mi van vele. Ha véletlen elajándékozta volna, vagy vm, akkor én kézi tomee tippee-t fogok venni, abban az esetben is, ha eseteg az előbbit megkapnám, de nem jönne be. Ilyen üvegeink és cumijaink is vannak, meg nekem egyébként is bejönnek a cuccaik.

Zsuzsu!
Nemtom még mikor megyek vissza dolgozni, és azt sem tudom, hogy hova. A legelején még azt mondta a főnököm, h mehetek simán vissza a kiscsajjal, és majd úgy nőnek fel a gyerekek, mint a tesók. Azóta viszont rájött, h a pasinak ez valszín nem jönne be, mert néha még a saját gyerekét is el kell paterolni, ha épp dolgozik, vagy vm...van h kora délutánig otthon döglik, elég gagyi melója van...na mind1. A lényeg, h most úgy állunk, h nem akarja, h vigyem a gyereket, a legutolsó állás szerint azt ajánlotta, h kb fél év után menjek vissza csak délelőttre, a kiscsajt meg bízzam rá vk-re, vagy adjam daycare-be. Na hát ez részemről kizárva, mert nem akarom senkire rábízni ilyen korán a lányomat, hamár eleve a munkám is ugyanaz, h gyerekekről gondoskodom, akkor pont az enyémről mondanék le a más kedvéért? Hát nem... nagyon sok család simán belemegy, h saját gyerekkel menjen a nanny, úh valszín keresek majd egy ilyet. A másik, h részmunkaidőben nekem nem igazán éri meg visszamenni. Egy másik lehetőség, h childminder leszek, ami azt jelenti, h a saját otthonodban vigyázol mások gyerekére, a tieddel együtt, ha van. Így be tudnék vállalni még 2 gyereket, és pénzben akkor kb ott lennék, mintha elmennék egy családhoz teljes munkaidőben.... Szal még nagyon nem tudom. Kb fél éves kora körül visszamennék már dolgozni, de akkor meg jön a nyár, és azt meg szívesebben tölteném otthon a jó időben, anyukám tanár, így nyáron ő is szabad, miután reggel megtartotta az úszótanfolyamait...szal akkor már kivárnám a szeptembert, úgy is akkor van szezon az én melóm szempontjából, mert akkor kezdődik az új tanév, úh egyrészt a gyerekek is ekkor mennek vissza oviba/suliba, és a nannyk is ugyanekkor sokan haza, így váltás van...ugyanez még a január az évkezdés miatt, ilyenkor meg sokan karácsony előtt haza húznak, és már nem jönnek vissza. Szal még meglátjuk, nagyon képlékeny egyelőre.
Sajnálom, h nem sikerült túl jól a pesti túra.

Perdo!
Jaj, sajnálom ezt a streptococcust, az meg mekkora pech, h allergiás vagy a gyógymódra! :( Szurkolok nagyon, h Vivi maradjon bent, ameddig csak lehet!!!

Tücsök!
Ez az alvás dolog borzalmas lehet, nagyon sajnálom! Főleg, h neked aztán nappalra ott van Dorka is, csak nem aludhatsz órákat mellette, még ha tudnál sem. Remélem azóta jobb már!

Dalma!
Szép nagy pocid van, és tökjó, h a házatok is halad szépen lassan! Csak óvatosan a pörgéssel, ne vidd túlzásba!
Itt sem mérik a terheléses cukrot, hála az égnek! Viszont a fehérjét és glükózt vizeletbő minden hónapban, mostmár lassan kéthetente, a végén meg hetente nézni fogják. Úh ebből gondolom kiderülne, ha baj lenne. Csak az idegesít, h a bacikat nem nézik, ahhoz külön laborba kell küldeni a cuccot. :(

terhesség: Sztem nem szégyen bevallani, h ez sokunknak tényleg nem egy álom. Nekem nincs különösebb problémám, vagy fájdalmam (azért a vesémmel, meg egyébb dolgokkal én is megszenvedtem), de én akkor sem tudom élvezni ezt az állapotot. Irigylem azokat, akik ezt elmondhatják maguktól. De nekem valahogy nem jön be, hogy 10 kg-al nehezebb vagyok, hogy a hasam miatt nehezebben mozgok, nem tudok lehajolni, kiapttanni az ágyból, emelni stb. Hogy kimaradok sokmindenből (pl tnap daddy elment bulizni, majdnem az összes barátunk ott volt, én meg savanyodtam itthon, mert ez egy nagyon hangos party volt, és nem vállaltam be, pedig tudjátok, h én aztán fesztiáloztam, meg minden...szal tnap eléggé magam alatt voltam itthon egyedül), h mindig van vmn aggódni. Most pl húgyúti fertőzéstől tartok, mert érzem, h vm nem oké...köszönhetően a múltkori vese storynak. Az is elég rossz, h dolgozom napi 10 órában, így még megélni sincs nagyon erőm a kellemes részét, elég fáradt vagyok mindig, és nincs is nagyon időm a babyvel foglalkozni, nincs igazán kapcsolatom vele, legalábbis olyan, amit szeretnék. Egyébként meg tökjó, hogy mocorog bent a kiscsaj (bár néha kellemetlen, mert én nagyon csikis vagyok, és a nagyobb mozdulatok nem esnek jól, csikiznek, meg ha túl sokáig tombol, az már elég, és akkor kérem, h mostmár pihenjen :) ), jó megélni, hogy növekszik bent egy baby, és egyre nagyobb lesz...de ez nekem inkább tényleg egy terhesség, mint az életem legszebb része...az majd sztem akkor fog eljönni, mikor kibújik, és itt lesz végre. Mert ezt már alig várom, h legyen vége, és itt kint legyünk együtt. Egyébként elvagyok, mint a befőtt, telnek a napok, és nem vagyok negatív, nem is gondolok arra, h jaj milyen terhes ez a terhesség, és nem nyavajgok, hanem viszonylag mindig jó kedvem van, vagy legalábbis nem rossz...de ha őszintén le kell írnom a véleményem arról, h hogy érzem a terhességet, akkor így.

légzésfigyelő: Mi már megvettük a világoskék Angelcare-t, mostmár csak egy életmentő tanfolyamra kell elmennem, mert anélkül tényleg nem sok értelme van. A video érdekelne, Ancsa! Csak nekünk most haldoklik a gépünk, úh nem hiszem, h sikerülne átküldeni...na mind1, majd valahogy lesz, vagy szerzek vm videot én is, vagy elmegyek tanfolyamra.

Emmaléna!
Örülök, hogy mostmár nagyjából békénhagynak ezek a kiütések! Látom, neked is terhes már ez a terhesség, kitartááááás!!!!

Lkata!
Nagyon tetszenek a bútorok!
Hűha, ez a jóslófájás komolyan hangzik! De nyugi, biztos nem fog olyan hamar jönni a baby, h gond legyen! Ha meg egy kicsit hamarabb túl vagy rajta, az csak jó. Nekem legalábbis ez az elméletem, és ezt próbálom tanítani a kiscsajnak is. :)

gátvédelem: Hát én nagyon szretném megúszni, h repedjek, vagy vágni kelljen....tudom elsőre erre nem sok esély van, de azért hátha. 1-2 hét múlva én is elkezdem a masszázst, majd nézek vm speckó olajat hozzá, biztos van itt is. Én sem akarom túlzásba vinni, de ez az U alakú edzegetés is biztos segít vmt. A feállás meg addigra kiderült, hátha elérem még én is...ha nem, akkor megemlítem daddynek, de nem vagyok biztos benne, h segít. :?

Rólunk....hát asszem jó sok dolgot már beleszőttem a hozászólásaimba. Ezen kívül egész jól elvagyok. Viszont lenne pár kérdésem.
Naponta többször is van olyan, h úgy érzem, mintha feszülne picit a kiscsaj,ilyenkor érzem, h nyomja a húgyhólyagom, aztán meg ezzel együtt olyan, mintha a tüdőmet is összenyomná vm, de az viszont nem ő, az másmilyen. Ez kicsit égő érzés is egészen a torkomig, és légszomjam van, mert úgy érzem, h nem tud kitágulni teljesen a tüdőm, és jön egy meleg hullám. Ez az egész kb 1 percig tart, de elég kellemetlen, és főleg nem tudom, h mi ez. Lehet, hogy a húgyvezetékeket elzárja, és azért van ez az egész érzés? Elvégre akkor mondták nekem a hőhullámokat, mikor a vesével volt gondom, és akkor a vezetékeken csücsült, azt mondta a Márta...nemtom...Szerintetek?
A másik, h leírná vk, aki konkrétan tudja, h milyen, amikor csukik a baby? Mert sztem nekem ezt csinálja a kiscsaj. Lehet, minden nap, de 1-2 naponta tuti, ilyen nagyon pici ritmikus mozgások, kb 1-2mp-enként ugrik egyet, egyfolytában ritmusosan. Kb 1-2 percig nyomja ezt. Nagyon enyhén lehet csak érezni, és általában a feje felől érzem. Ez lenne a csuklás?
Akartam még vmt, de most csak azért sem jut eszembe...na mind1, majd jelentkezem később. :)

Juhééé, betöltöttem a 30 hetet, ez nagyon durva! Harminccal kezdődik, ez már komoly...mindjárt vége! :D Azért most be is paráztam egy kicsit, a szülésre azért még fel kell készülnöm lelkiekben. :oops:

Jó hétvégét!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Ja, és még van egy jó hírem is. Végre eljutottunk addig, h daddy is személyes kapcsolatot létesített a lányával. :) Tegnap előtt tette rá először a hasamra a kezét, a kiscsaj rugdosott is ezerrel. Épp néztünk vm filmet, és a csajszink totál elemében volt, kérdeztem tőle, h ide teszed a kezed? Szerintem tetszett neki, nekem meg olyan jól esett. :) Hát igen, nálunk ilyen tyúklépésben alakulnak a dolgok, de jobb később, mint soha. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Jaj, képzeljétek mi történt! Most jöttem rá, h elvesztettünk kb 1000 képet a gépről. Kb 800volt a szüleim nyaralásáról, amikor itt voltak Londonban, a többi meg az otthoni reggae camp-es képek. Totál plafonon vagyok az idegtől, nem hiszem el, h elveszett 1000kép tele emlékkel, és nem lehet sehogy visszavarázsolni őket! :( Szar a gépünk, és a legutolsó telepítés alkalmával daddy nem mentette el őket, mivel csak az asztalra voltak kitéve...így az összesnek kampó. Ááááááááá! :evil: :evil:

Azért itt vannak a 30 hetes képeim, ma reggel készültek. Bocsi, kicsit nagyok.

Piercingesek!
Tudom, h volt sokunknak ebből a topicból. Az enyém helye még mindig piros, ritkán pici fehér trutyi is jön belőle, ha nagyon ki akarom erőltetni, de nem mondanám, h be van gyulladva. Esténként kenem tetrán krémmel is, de semmi változás. Beforrni, és összezsugorodni sem nagyon akar. Pedig már kb 10hetesen kivettem, mert már feszített. Van még vknek ilyen? Tudtok rá ajánlani vmt?

Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Nyugtonmalac, megnyugtattál a babruha mennyiségét illetően! :lol: így már nem is érzem olyan soknak a mieinket!:D

Macianyu, a rossmann-os pléd sztem inkább vastag!Az a műszálas, szőrös fajta!

Szöszke, sztem teljesen igazad van!A gát is alkati kérdés, mint a csíkok!Persze valamennyit bizti lehet rajta segíteni,de ha olyan fajta az ember úgysem ússza meg!Sajnos....
A kezeléssel hogy állsz? Drukkolok,h szülhess természetesen!

Ildi, sajnálom,h a kiasszony most sem mutatta magát!Na de nemsokára lehet nézegetni éjjel-nappal! :D

Sensi, köszi, így már képben vagyok!Ne hari,h ennyit kérdezősködök!...És köszi a tippet!Majd alkalmazom!Ettem is ma egy kis szalonnás, túrós tésztát cukorral! :lol:
Nagyon szép pocid van!És az én piercingem helye is piros és olyan mintha szét akarna szakadni,de én megmondom őszintén nem foglalkozok vele!A testápolóból úgyis jut rá!

Most hirtelen ennyi,mert indulunk boltba és már csak rám várnak! :lol:

további jó hétvégét!:D
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap elött este volt 3-4 görcs egymás után, ami olyan erős volt hogy megmozdulni nem tudtam! :shock: :( Kellett még bevennem magnéziumot, meg azt a nyugtatót(Sevenalettát)...és úgy enyhült! :roll:
Tegnap sem voltam jól, nagyon keményedtem és fájt minden csontom!Megint ez a front, lehet! :( Csajok én még a végén megelőzök pár embert!!!! :( :( :(
Tegnap meglátogatott a szülésznő unokatesóm, olyan jó volt, sokat beszélgettünk, ő fog velem bejönni! De sajnos azt mondta hogy szerinte lennt van a pocakom! :shock: és hogy nem szabadna még ilyen erős fájásnak lenni és ilyen gyakran! :( Úgyhogy ő azt tanácsolta hogy készítsem össze a csomagom, és feküdjek, feküdjek, feküdjek!
Még fejletlen a pici tüdeje, jó lenne még kihúzni 1 hónapot!
Jövő héten már le kell tényleg mennem a hivatlba a házassági anyakönyvi kivonatért, és ha jól leszek elmegyek betétet, melltartó betétet, bugyit, papucsot venni! Legalább az legyen....Bevallom kicsit félek! :cry:

Ja, és még valami, nekem megint nagyon fáj a jobb cicim :( de csak a bimbóm! Mitől lehet???

Sensi...szép nagy a pocak már! :lol: Tök jó vékony maradtál, legalább is a combodon nem látszik túl súly! :wink:
Meddig dolgozol még? Nem túl megterhelő?

Marek...ügyi vagy hogy még így tudsz tornázni :shock: :lol: , de óvatosan, mert a 8.hónapban már nem szabad erős gyakorlatokat végezni! :wink:

Szép napot! :) Megyek pihizni......megint! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jó reggelt!

El van tünve majdnem mindenki látom :lol:

Marek - én nagyon gondolkozom, hogy megvesszük azt a hordozót, a sárga-kéket. Jó, én sem sárga-kéket szerettem volna, hanem a szuperaranyos rózsaszín virágosat, de az drágább most 6 e forinttal, és az sok, és amúgy is nem az a lényeg, hogy milyen színű, nem? Amúgy ez még ráadásul csak 2,75 kiló!
Ha valakit még érdekel, belinkelem:

http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25

Ez az akciós és van még feketében is.

Sensi - a hasad tök olyan szemből még mindig, mint az enyém :lol:
Oldalról már az enyém kicsit nagyobb :shock:
Köszi az infót, szerintem azt a tojáshőmérőt kihagyjuk, mert most már annyira kifogytunk pénzből, hogy sok az a 6 e, bár tényleg nagyon tetszik, de majd veszünk olcsóbbat. Párologtatót is akartam, de marad a sima régi megoldás, a radiátorra kis tartóban víz :? Fasza...
Tök jó, hogy párod idáig eljutott, hogy már megfogta a pocidat! Nálunk rituálé már, hogy minden reggel átfog az ágyban és fogja a hasam, ha rúg vagy hullámzik a hasam, akkor mindig beszél neki, most már Lottinak, a kicsi szívének hívja, jaj, tök aranyos, ahogy mondja neki, hogy kis rosszcsont, gyere el onnan, mert ez fáj a maminak ... :lol: Cukika, szerintem nagyon jó apuka lesz. Párod is biztos hamar megszokja, hogy ott van a kiscsaj, igazán talán akkor lesz kapcsolat, amikor már kint lesznek, hiszen most még inkább mi tudjuk átérezni, hogy növekszik a bébi.
Sensi, szopis melltartóról feltettünk egy linket egy bolt kínálatából, ahol elég olcsó, itt van : http://babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=320
A szülésre mindannyiunknak fel kell készülnie lélekben, nyugi, amúgy én még mindig pont nem attól parázok, hanem minden mástól, hogy hogyan jutunk be a kórházba, hogy ott hogy fogadnak, mit kell majd csinálni, hogy ha megvan a baba, milyen lesz szoptatni, milyen lesz 5 napig a kórházban (sosem voltam még kórházban), milyen lesz, amikor hozzuk haza Lottit, meg ilyenek. Szóval a szülés fáj, ez oké és nem akarom túlparázni, annyi minden lesz még előtte-utána :roll: Te se izguld túl, főleg még most ne, még van időnk rákészülni :wink:
Köszi a névdícséretet, a Lotti már nagyon úgy néz ki, hogy végre végleges, mindkettőnknek nagyon tetszik, a többi meg nem érdekel, mert volt név, ami nagyon bejött, aztán lebeszéltek róla, meg vágták a pofákat és ezért elbizonytalanodtam, ilyen volt pl. a Jázmin vagy a Glória is, pedig nagyon szép név mindkettő. Szóval most megmondtuk, hogy nem kérjük a véleményeket, Lotti lesz és kész! :lol: Amúgy lehet, hogy lesz még egy 2. neve is, csak valami rövidebb kéne, majd meglátjuk.

Adri - nekem is olyan a piercingem helye, pirosas, de tojom le, szerintem amúgy is vissza tudjuk majd tenni, ha megvan a baba és visszaalakult a hasunk. Bár én lehet, hogy már nem is teszem vissza, valahogy tökre megszoktam, hogy nincs :lol:

Tegnap elmentünk az Ikeába, de nem sikerült igazán bevásárolnunk, Lottinak csak lepedőt tudtunk venni, azt nagyon jó árban, két db fehér gumis lepedő, 120X60-as volt 1290 forint, de ennyi, fejvédő csak fehér volt, játék volt dögivel, de az nekünk már van, szóval ennyi, ma lehet, hogy elnézünk még újra a Kenguru Goldba is Dunakeszire, meg esetleg még egyszer a Kikába, ha ezekben nem találunk, marad a Brendon, úgyis van utalványom is. Azért ott is ki lehet fogni olcsóbb dolgokat.

Ti már vettetek textilpelenkát? Mert én még nem és nem is tudom, hogy hol érdemes, csomó helyen láttam, de minőségben ugyanolyan mindegyik? Tudtok ajánlani helyet, ahol lehet kapni jó minőségűt? Esetleg mintásat is érdemes venni? Mert az meg olyan cuki, pl. a feje alá, mert ugye nem lesz párnája.
És aki már vett pólyát, írja már meg légyszi, hogy hol lehet kapni olcsón jót!
Most megyek, mert ma még takarítani is kell, a védőnő holnap jön lakáslátogatásra :? Most először és remélem aztán már nem sokszor, persze tudom, hogy amikor hazajövünk a kórházból, akkor 2 napon belül kijön, de nem örülök neki :cry:

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Azt még lefelejtettem Sensi, hogy én is szoktam érezni, hogy csuklik a baba, és olyan, mint amit te leírtál, nekem már ugye lent van a feje, ott is érzem, kicsit látszik is a hasamon, és egyfolytában kb. 1-2 percig majdnem ugyanolyan ritmusban 3-4 mp-enként mozdul a hasam, mint az apró rúgás, csak ez nem rúgás, hanem csuklás.

LKata - sajnálom ezeket a görcsöket :cry: Milyen érzés, mint egy menstruációs görcs vagy hascsikarás vagy milyen? Pihenj sokat, nem lesz gond, amúgy még egy hónapig mindannyiunknál jobb, ha bent maradnak ezek a bébikék!!
Elhiszem, hogy félsz, de ne engedd, hogy ez az érzés eluralkodjon rajtad, sugározd befelé a babának is a pozitív energiát és mondd meg neki, hogy min. egy hónapig még ott lakik :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!!

Szó volt a hordozókról és a jövő évtől kötelező E számról. Beszéltem egy rendőr ismerőssel és Ő megnézte a mi hordozónkat. Nem a karikában lévő E szám számít, hanem az alatta lévő számsor kezdődjön 03 vagy 04-gyel. Amit Ny.malac feltett ott is látszik, h az övék 04-es....
A mienk 03-as :-) Így nem kell másik. Pedig a mienk kölcsönbe van nálunk és a tulajdonosa 10 éves!! lesz a napokban.... Mivel nem akarunk több babát, így nem veszünk másikat.

Ezzel kapcsolatban ezt találtam a szeptemberi topicban:


A totálkáron én azt olvastam, hogy nem az E betűset kell nézni, hanem a számsort:
"Feltüntetik még a testsúlyhatárokat is, majd egy körben E betű jelöli, hogy az ülés átment a megfeleltetési eljáráson, az utána következő szám a megfeleltetést kiadó ország kódszáma. A következő számsor a nagy E alatt megfelelést azonosító számsort találunk. ha az ülésünk megfelelő, akkor ez vagy 03-mal, vagy 04-gyel kezdődik. Legalul az ülésben használt biztonsági rendszer sorszámát látjuk."
ill. egy másik oldalon egy "autójogász" szintén ugyanezt irta: "A leselejtezendő gyermekülések jóváhagyási száma (az E betű alatti számsor az ülésen) 01-gyel és 02-vel kezdődik, ami 03-as és 04-es kezdetű, az továbbra is megfelelő lesz."

Marek!
Nagyon nehéz lehet Neked, nem is értem, hogy lehet ennyit "szórakozni" egy kismamival.......
Nem tudok mást, mint kitartást kívánni Nektek!

Ildi!
Ábel amiatt hisztis, mert az apja ha itthon van kényezteti......mókáznak, lovacskáznak, ami velem ugye nem megy. Na emiatt hisztis....
Tegnap amíg csuktam be a kaput lökdöste a hintát és a szemhéjának csapodott a hinta.... Kicsit piros lett, sírt, ölbevettem, de semmi komolyabb. Nem is hinnétek, mennyire eleven tud lenni egy kiskölök :-)

Igen azt a pihiszéket néztem ki. Nem tudom megyünk-e Pestre. Megpróbálom majd felhívni Őket és megkérdem postáznák-e.....Nem akarok sokat költeni rá, mert pár hónapra kell csak...

Lotti nagyon szégyenlős! :D Így legalább lesz meglepi, ha megszületik :-)

Pelenka: a cseh tetrapelenka jó, de a minősége közepes. Mi bababoltban (a börzén) vettünk 5db jóminőségüt 210ft /db volt 2 éve. Ezt vittem tanácsadásra. Itthon jó volt az olcsóbb cseh textilpelus is.

Pólya: nekünk nincs, de a kókuszpólyát ajánlják 3-4 ezer körül van és a Nagykőrösi úton kapható az is asszem.

tetszik a hordózod is!!!

L:kAta!
Nagyon szép a babaszoba!!!!!!!! Együttérzésem a kínjaidhoz!!!!!

Sensi!
Jó, h ennyire előrelátó vagy és tudod mit szeretnél szülés után. Jó, h vannak lehetőségek. Látom, az meg sem fordult a fejedben, h hazagyertek..... A párod mivel foglalkozik kinnt?????

Alakul a pocak :-D


Velünk minden OK. Nyilalgatok, de majd csak 2-án megyek dokihoz. Kíváncsi leszek nyíltam-e. A babaholmit kivasaltam, majd csinálok képet a hazahozós ruciról is. Pusziskép is lesz, ígérem!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Ildi....ja, olyan érzés mint egy erős hascsikarás, csak lassan kezdődik, van egy csúcspontja, bekeményedik a pocim és aztán enyhül, majd megszűnik! :( Elég ijesztő!
Szép név a Lotti, és jó hogy mostanában ritka :lol: A Norbert se divatnév, ezért is tetszett!

Textilpelust én bababoltban vettem, magyar, Tetra márkájú, 240 ft volt darabja,azt hiszem! 15 db van! Plusz 2 db textil kifogó, és 2 db flotír ami kapucnis! :)

Itt egy új poci fotó! :D Szerintem most nagyot nőtt! :shock:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


nusildi: Én már 5 féle szert probáltam az ínyemre, azt is amit Ancsa irt, olyat is amit orvos írt fel, és még mindig nagyon gyulladt, fáj is néha.

Voltam dokinál, negatív lett a Streptom, viszont Candidám van, irt fel rá kúpot, és már teljesen elmult a sárgás folyás, meg a gyulladás. Végre...komolyan tök jó érzés:D

Voltam kedden UHn is, minden oké, 1590grammos a pici, azóta már biztos hizott pár grammot.És már fejjel lefelé van, amit tudtam UH nélkül is, sokat rugdalja a bordáimat, néha fáj is, az ülés meg kifejezetten kényelmetlen. Lent, oldalt is érzem a mozgást, erősen és gyakran, de akkor csak a kis testét nyomja ki, olyan jól látszik kivülről:D

Én is kimostam a babaruhákat, pelenkákat.Csak sima mosoporral, semmi mást nem raktam hozzá.

A no-spat jobb, h nem szedtem mikor mondta a doki, tudtam Én, h nem tesz jót. Én nekem se vált be menses görcsökre, be szedhettem akármennyit. Pedig minden mensesnél mikor megjött nagyon erős görcseim voltak, és csak az AlgoflexM segített.

Megvettük a kórházba a védőruhát anyunak amit fel kell vennie mikor bejön velem szülni.

A névkérdés is megoldódott, tegnap beszélgettünk róla párommal, a Léna tetszik neki is, és nekem is, úgyhogy Léna lesz, nem Liza, amit azért sajnálok kicsit, de örülök, h a Léna viszont tetszik mindkettőnknek...kész csoda:D

Mindenki vigyázzon magára, nem tudom mikor leszek legközelebb netközelbe, m az albiba még nincs net:(

Kép
babe.
 
 


Sziasztok!

Inez!
Nyugodtan kérdezz, nem zavar! :)
Te jó ég! Szalonnás túrós tészta cukorral??? :shock: Azt hittem durva lesz, amiket írtam, de látom, h te azt már alapból túlszárnyaltad... :)
Engem csak azért érdekel a piercingem helye, mert sztem nem normális, h még mindig piros, szal vm nem oké vele. Nem csak a kinézetéről van szó. Én nem akarom visszarakni egyébként, nem szerettem, mert már mindenkinek van, én már 8éve csináltattam, és akkor még egyedinek számított. Szal már rég ki akartam venni, de azért nem tettem meg, mert paráztam, h csúnya lesz a helye...és hát most tényleg az. Remélem javul a helyzet, miután kijön a baby, később talán vm lézeres kezeléssel is próbálkozom majd, h eltűnjön, amennyire lehet.

Lkata!
Jaj, nagyon sajnálom a görcsöket! Ne aggódj, pihenj ezerrel, így még tuti bent lehet tartani 1-2 héttel a babyt! Egyébként, ha most születne, akkor sem lenne már gáz, kellene neki kis segítség a légzéshez, de nem lenne már semmilyen maradandó károsodása, főleg, hogy azt írtad, h már szép nagy kissrác.
Daddy is Norbert... :)
Hát a combomon pedig látszik eléggé a hízás, oda és a fenekemre hízom....úúútálom! :(
Még 6 hét van hátra a melóból. :? De, már eléggé megterhelő. Illetve a nyaralás után úgy mentem vissza, h sokkal jobban visszavettem a tempóból, mint előtte, és mikor alszik a gyerek, én is pihenek. Így sem kellemes lenyomni a 10órát, de azért fogjuk rá, hogy elvagyok...nem készülök ki totál, de gondolom a vége majd kb már ilyen lesz.
SZép nagy már a pocid!!!

Nusildi!
Szerintem előbb utóbb majd szerezzetek be egy hideg párásítót, mert állítólag a meleg pára nem jó (amit radiátorral lehet elérni). Amikor megszületik Lotti, még úgysem kell, majd csak a hideg, fűtős hónapokban, novembertől. Űh ráér később beruházni.
Tökjó, h apa ennyire barátkozik a kiscsajjal! :)
Köszi a linket, de én nem ilyen melltartóra gondoltam, hanem a sima top szerűre.
Hát én akkor is magától a szüléstől félek, a fájdalomtól, az epiduráltól (mert már tuti, h kérni fogok), hogy hogy fog kijönni belőlem a gyerek, és ne is legyen közben baja. A többi hozzátartozó dolog nem érdekel, elvégre ha idő van, fogunk egy taxit, bemegyünk, mivel lesz kórház látogatás, meg szülés felkészítő is, valszín tudni fogom hova kell menni, ha nem akkor is van szám, és meg tudom kérdezni. A midwife-ok rendesek, emiatt nem aggódok....itt nem is lehet másról szó. Bár otthon lehet én is paráznék ez miatt, amilyen "kedvesek" az egészségügyi dolgozók. Ha nincs semmi gáz, akkor itt max 1 napot kell bent maradni, illetve csak lehet, mert ennyi után ki is dobnak. A hivatalos elbocsátás 6óra, epidurállal asszem lehet 24órát. Utána meg csak elboldogulunk, elvégre nem a nulláról indulok...meg majd jön anyukám is pár napon belül.
Én textilpelenkát is az Ikea-ban vettem...nem láttál? Sztem az otthon a legjobb minőségű, én ide is, oda is azt vettem. Azok mintásak is, illetve 2 mintás, egy sima, van piros/narancssárga és zöld/kék színben. Jó erős anyagból vannak.
Na akkor tényleg csuklást éreztem én is. :)

Zsuzsu!
Szeretnénk már nagyon hazamenni a barátok és család miatt, mert ők nagyon hiányoznak. De sajnos otthon nem úgy áll a helyzet, h megérné. Szal még maradunk pár évet, gyűjtünk pénzt, aztán majd csak lesz vm. Nem nagyon csábít a dolog, h otthon hónapról hónapra éljünk, elég gáz a helyzet, meló is alig van.
Daddy épp most kezdett egy új helyen, cnc-s gépen dolgozik. Ő gépészmérnökként végzett otthon, forgácsolás szakirányon, úh ez tökjó, ezt szereti csinálni. Pénzben is jobb most, mint eddig volt.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Babe!
Örülök, hogy jól vagytok, és Lénával is minden OK! Nekem tetszik nagyon a neve! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!!

Ide is megérkezett a lehülés. AZ éjjel több órán át dörgött, villámlott. Jöttek-mentek a zivatarok. Ábel is a mi ágyunkban kötött ki. Vagy félt vagy fázott, a lényeg, h átjött hozzánk. Most 12-15 fokkal van hidegebb, mint tegnap ilyenkor. Mindenem fáj, főleg a vérnyomásom vacakol......Jó a lehülés, de ez a hőmérsékletingadozás nagyon megvisel....

Nálatok a párotok menniyire veszi ki a részét a babavárásból??? mennyire próbál kapcsolatba kerülni a pocaklakóval?????

LL.Kata!
Tudod most már híznak a babák a pocakban, így kerekedünk.... Széééépek vagytok! :)

babe!
Gratulálok a jó eredményekhez! A Léna név tényleg szép, jó, h sikerült megegyezni. Anyuddal szülsz??! Érdekes! :-) Nálunk nem kellett előre megvenni a védőrucit apának, ott adtak és mielőtt hazajöttem kifizetettem.

Gyere, amikor tudsz!

Sensi!
Érthető, h vágysz haza, de valamit valamiért.... Egy ismerősömék Svédországban élnek, ott is cnc technikus a srác és jól keres. kersett szakma külhonban...

Lefotóztam nektek a hazahozós holminkat. Ábelt is ebben hoztuk haza, így "kabalából" tesót is...

Kép

Kép 2006.07.19. [/b]

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Én is szépen keményedek ettől a hülye fronttól. Nem baj, holnap már nem lesz front elméletileg. Viszont azt gondoltam, hogy az allergiám jobb lesz az eső után de sajnos most sokkal rosszabb. Most már fulladok is. Hurrá!!! Erre senki nem tud semmi népi gyógymódot? Mert ennél rosszabbat el nem tudok képzelni. És még az ősz el sem kezdődött, amikor még rosszabb lesz. :shock: Nem hiszem el, hogy mindig van valami.
Ja, és tudjátok ma mit csinálok? Egész nap gyűjtöm a vizeletet, reggel megkeverem, megmérem, hogy hány deci és viszek belőle mintát a kórházba. Jó muri... :lol: Annyi baromságot kell csinálnom, hogy az már fáj... :twisted:

Babe
Léna szerintem tök jó név!

Ildi
Már régen akartam írni, hogy a Lotti is! Nagyon tetszik!

LKata
Jó nagy már a te hasad is. Ha hazajön a férjem, akkor megkérem, hogy csináljon egy pocakfotót, hogy fel tudjam rakni. Nagyon durván nézek ki!

Sensie
Nagyon durva, hogy te még hat hétig dolgozol. :shock: Én hat hét múlva már szülni szeretnék, el se tudom képzelni, hogy akkor még napi 10 órát dolgozzak. Nem semmi, hogy így bírod!

marek
 
 


Hali!
Sensi: a Léna név gyönyörű, nagyon tetszik! :)
Cickótartó: nemtom, ki kérdezte, de itt pesten az Örs vezér téren, az Árkáddal szemben van egy "Cédrus" nevű csarnok, és az első emeletén van egy kínai bolt. Ott most csütörtökön vettem 690,-Ft-ért drót nélküli kismama cickótartókat (fekete, fehér- volt halványzöld, de az nem tetszett). A vállfás cickótartók alatt volt összehányva különféle méretekben, nem is jelölték, hogy kismamaruci. Persze ha az eladót kérdezitek, biztos segít. És nem utsó dolog, hogy tudtok ott próbálni is, van vagy 5-6 próbafülke. Én hálóinget is ott vettem, voltak divatosak is (szerintem- bár az egyik Apának is tetszik), és az egyik leárazás miatt 900Ft, a másik 1.400,-FT volt. Papucsot is lehet ott venni, de én okosan jól elfelejtettem... Meg vettem bugyikat is, mert lassan már egyikben sem férek :shock: (350,-Ft darabja, de aranyos divatos mintásak).
Apakapcsolatépítés: nálunk párom szinte minden este beszél a gyerkőchöz, és ez nekem is tök jól esik. De ugyanakkor szerintem ha nem beszélne, akkor is lehet jó szülő- Apósomék idejében példul ez nem volt szokás (ahogy az apás szülés sem), mégis nagyon sok időt töltött a családdal, és nagyon szereti a gyerekeit. Szóval az se bánkódjon, akinél ez később alakul ki, ha megszületik babu, Apában is beindulnak az ösztönök. :wink:
Pelenka: az Elefáni babadiszkontban (18.ker) egy hónapja 10db textilpelust 790,-Ft-ért lehetett venni. Akkor persze nem vettem, mert gondoltam: milyen drága... :shock: Azóta nem voltam ott, de asszem, még egyszer elnézünk oda... :)
No, mindenkinek további szép napot,
Marcsi

macianyu
 
 


sziasztok.
a héten kicsit eltüntem, nem volt idöm jönni. mamám elesett és minden másnap orvoshoz kellett vinnem és megcsináltam a nagytakaritást az egész házban. apránként, beosztva, nehogy baj legyen.
viszaolvastam, de nem sok maradt meg. pár dolog:
jók a fotók, kata ügyes az apud, szépek a bútorok.
sensi: nekem nem piros a piercing helye, nem is nött be, de néha nekem is jön ki olyan fehér, ha megpiszkálom.
méhnyak rövidülés: az se jó, ha túl korán elkezd rövidülni, mert akkor nem mondta volna a dokim, hogy sokat feküdjek felpolcot lábakkal, nehogy baj legyen :cry: !!!!

holnap megyek UH-ra, már alig várom, olyan régen láttam márt a kis Törpét és kiváncsi vagyok már a méreteire :lol: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok

Én jelentem egyre jobban vagyunk! :lol: Jelenleg semmi jel nem mutat arra, hogy előbb akarna jönni a babó. :lol: Az a napi 2-3 keményedés is múlóban van, már csak talán napi 1 ha van :lol::lol:
Ugyhogy ennek nagyon örülök. :lol: Azért várom már a következő alkalmat, hogy megvizsgáljon a doki hogy is van most a méhszájam. De nagyon -nagyon bízom benne, hogy változatlan, így,hogy elmúlóban vannak a panaszaim. :lol:
Viszont a derekamnál a csont, nagyon fáj , főleg amikor fordulnék egyik-oldalamról a másikra. Vagy amikor lépnék, de nem tudok,mert annyira belenyilal. Nincs valakinek erre ötlete, ezzel mit lehet kezdeni?

timirosicka
Sajnálom a mamádat! Jobbulást kívánok neki!

Marek
Tudom milyen ez a vizeletgyűjtés! :( Sajnálom,hogy még ilyennel is foglalkoznod kell :(
A videót megnézted már?

zsuzsi
Édesek a hazahozós rucik! :lol: Jó kabala! :lol:
Hát az én párom nem igazán lép kapcsolatba a kisasszonnyal,bár néha megsimizi a pocakom, hallgatózik,hall-e valamit, egyszer-egyszer beszél is hozzá, de elég ritka az ilyen alkalom,sajnos, :( ,

sensimilla
Még 6 hét meló? :shock: Nem semmi! Fogod bírni addig? :shock:
A videót neked is átküldöm nagyon szívesen, csak vegyél fel msn-re!
Szép a pocakod nagyon! :lol:
A babód biztosan csuklik olyankor, ne aggódj, ez teljesen természetes!

babe
A Léna szép név!nekem tetszik! :lol:
Azt viszont sajnálom,hogy még mindíg gyulladt az ínyed! :( Doki mit mondott rá? Nem írt fel valami specko valamit,ami hatásos?

lovaszkata
Nagyon szép nagy már a pocid! :lol:
Az enyém mostanában nem nagyon nő :(
Remélem a pocid jobban van már és nem fájdogál annyit!

Szöszke
És ez már teljesen biztos,hogy csak a császár jöhet szóba? :shock: Sajnálom.

nusildi
Én már vettem Tetra tesztilpelust, de csak 8 db-ot,annyi volt 1 csomagban. És a bababoltban nem is volt akkor több. Viszont még kell belőle vennem,mert az kevés.

nyugtonmalac
Felvettelek msn-re! Remélem sikerül átküldeni a videót neked!
Most meg is próbálom!

Bocsi ha valakit kihagytam, de olyan feledékeny vagyok terhesen, neharagudjatok! :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Egy kis info a gyerekülésről. Tudom,h már volt szó róla, azért bemásolom nektek a képet is hozzá.

Ha nincs címke, nem használható a gyermekülés!

Nemrég adtunk hírt róla, hogy 2009. január 1.-től csak a legújabb szabványoknak megfelelő biztonsági gyermekülések használhatóak a közutakon. A gyermeküléseken elhelyezett jelekből tudhatjuk meg, hogy gyermekülésünk megfelelő-e vagy sem. De mi a helyzet a használt ülésekkel, ha már lekopott a címke? - kérdeztük meg a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól.

A biztonsági gyermekülések jóváhagyását, amely a szabványoknak való megfelelőséget igazolja, a kötelezően feltüntetendő jóváhagyási jel tanúsítja, melynek minden gyermekülésen rajta kell lennie. - magyarázza Berezvai Gábor, a NKH Közúti Jármű Főosztályának vezetője.

- A jóváhagyási jelcsoport tartalmazza a jóváhagyási jelet (egy kör, amely az "E" betűt és utána a jóváhagyó ország számát veszi körül), és alatta a jóváhagyási számot. A biztonsági gyermekülés vásárlója, felhasználója a jóváhagyási szám első két karakteréből könnyedén és egyértelműen megállapíthatja, hogy az adott ülés 2009. 01. 01. után alkalmazható-e: a fenti határidőtől csak a 03-mal, vagy 04-gyel kezdődő sorszámot tartalmazó jóváhagyási számmal ellátott ülés használható.
Kép

Amennyiben a gyermekülésen a jóváhagyottságot jelző címke nincs feltüntetve, úgy a termék nem használható. Az ellenőrzésre jogosult hatóság a közúton is a rendeletnek megfelelő jóváhagyás meglétét - azaz a címke meglétét, és azon megfelelő jóváhagyási számsort fogja ellenőrizni.

kph

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Bocs Babe., a Léna nevet ti választottátok: úgyhogy nektek gratu hozzá :)

macianyu
 
 


Szia Mindenkinek!

LKata - tényleg jó sokat nőtt a pocid, nagyobb, mint az enyém, mondjuk két héttel előttem vagy :lol: Görcsökkel mi a helyzet?

Babe - a Léna nagyon szuper név, nekem is nagyon bejön! Van egy kolléganőm, aki Heléna és mindenki Lénának hívja és nagyon tetszett már akkor is a neve, jó választás, sokkal jobban bejön nekem, mint a Liza!
Gratula, hogy elmúlt a folyásod, sajnos nekem még mindig megvan.
Most fejeztem be a 6napos Canesten kúrát és sajna ma is jött a sárga folyás, úgyhogy valszeg szerdán megyek a dokimhoz a kórházba, hogy megcsinálja a hüvelytenyészetet, mert gondolom utána már célirányosan tudjuk kezelni.
Mennyi idő alatt van meg az eredménye egy ilyen kenetvételnek, tudja valaki???

Sensi - én is combra és fenékre hízok és nem elég, hogy hízok, még egyre jobban narancsbőrösödök is :shock:
Textilpelust nem találtam az Ikeában, lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, annyian voltak amúgy, hogy elég hamar körbementünk. Kikában is láttam tegnap, de árban nem volt túl előnyös, úgyhogy majd veszek máshol, végülis ez még ráér.
Igen, te hamar hazamehetsz a kórházból, ez tény, bár szerintem durva, hogy pár óra után már "kidobnak", azért biztonságosabb ha pár napig bent maradhat az anyuka a babájával, nem? De nálunk, Uzsokiban kötelezően 5 napot kell bent lenni és ez a tudat számomra elég zavaró, mert sosem voltam még kórházban. Bár ki tudja, lehet, hogy élvezni fogom, ha már ott lesz a baba is mellettem.

Zsuzsu - nálunk ugye mint írtam, párom nagyon sokat beszél a babához, sokszor megfogja, simizi, reggelente mindig átölel és fogja a hasamat, már most kapcsolatban van vele szerintem. Ha nagyon izeg-mozog, felhúzza neki a zenélő játékát vagy beszél neki, olyan kis aranyosakat mond, hogy jaj, nagyon, megható is, mert esküszöm, ő többet beszél Lottihoz, mint én :oops:
A vásárlásnál is nagyon aktív, figyeli a dolgokat, együtt keressük, választjuk ki a holmikat, szóval nem lehet panaszom. A takarításban is segít, de azért azt nem viszi túlzásba, de nem is bántom őt emiatt, mert ugye melózik, én itthon vagyok, és megcsinálom, amit tudok, vásárolni együtt járunk, cipelni nem cipelhetek szinte semmit, mindenhová visz kocsival, na szóval el vagyunk kényeztetve :lol:
Jaaaaaaj, de édes volt Ábelke amikor hoztátok haza, istenem, megzabálom, azt a kis szép csücsöri száját! :lol:
Várom a hasrapuszi képet, vigyázz, nem felejtettem el :wink:

Marek - kemény lehet azért a vizeletet gyűjtögetni, méricskélni, gondolom a ...-d is tele van ezzel :? Az allergiához meg kitartást!

Macianyu - én is el szeretnék még menni egyszer az Elefániba, de nem a 18-kerbe, hanem a 8-ba, ott is van boltjuk, csak az nem nagyker, hanem mezei bolt, a pelenka elég jó árban volt, az nem volt drága szerintem.
A melltartók, amiket vettél kismama melltartók vagy szoptatós melltartók? Nekem szopis kéne, amit le lehet csatolni vagy ilyesmi.

Timi - de csak a méhnyakad rövidült vagy nyílt is a méhszáj??? Mert nekem teljesen zárt, a méhnyak rövidült meg 1000-es értékre.
Nekem nem mondta, hogy feküdni kéne vagy vigyázni vagy bármi!
UH-eredményekről kérjük a beszámolót!!

Ancsa - na látod, mennyire aggódtál és most kezdenek javulni a dolgok, örülök neki!!! :lol: A csontok fájnak nekem is, főleg éjszaka és reggel, mielőtt kikelek az ágyból, fordulok jobbra, fordulok balra, de sehogy sem jó, erre szerintem nincs gyógymód, csak kitartás és türelem, vígasztaljon a tudat, hogy ez mindenkinél így van :D
Nekünk Skype van, arra is fel tudlak venni? Nekem is kéne a videó.

Mi megvagyunk, tegnap egész nap annyit mozgolódott Lotti, hogy nem hittem el, már elmentem aludni direkt tök hamar, mert nem bírtam az aktivitását :lol:
Ma jön a védőnő 11-re, tegnap gyorsan kitakarítottunk még, én porszívóztam, párom felmosott, rend van, van keksz is és kávé, de azért remélem sokáig nem akar itt dekkolni :roll:
Szép napot Mindenkinek!
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jó reggelt!

Ildi, kérdezted a pelust meg a pólyát!Mi mind kettőt abban az olcsóbababoltan vettük,amit belinkeltem!
Ott a pelus 2300 volt 10db és a pólya pedig 3500(huzat+betét)!
De pólyát tudok máshonnan is!Ismered a Baby Dream márkát?Mert azt Gyomán gyártják Rajmi ismerősei és tőlük kaptunk egy árlistát,amin 1400 a huzat és 1880 a kókuszpólyabetét!
A védőnőhöz sok szerencsét!Nálunk még csak egyszer volt és nem is tudom mikor akar jönni megint!

Zsuzsu, nagyon édik azok a rucik!

Babe, tök jó,h elmúlt a folyásod!Az enyémnek is vége lehetne már! :? Örülök,h a babával minden oké!:D És sztem is nagyon szép név a Léna!

Sensi, én is néztem ilyen melltartót,mrt nekem is jobb lenne a méreteim és a kényelem miatt is!De itt is csak nagyon drágán(6-7ezer ft) láttam! :(
Hideg párásítót mi is néztünk!Sztem mi is beszerzünk egyet,mert nagyon jó dolgokat olvastam róla és nem csak a babának hasznos!

LKata, szép nagy már a pocid!Bárcsak az enyémről is el lehetne mondani ugyan ezt! :lol:

Macianyu, jól bevásároltál! Ügyi vagy! Én is lassan szétnézek itt szolnokon hátha találok vmi olcsóbb boltot,mert sztem mi már nem nagyon megyünk petre mostanában!

Mérleget vesz vki?van annak jelentősége?
Vendég
 


Adri - köszi az infót, amúgy olyan bolond vagyok, nem a pólyát akartam kérdezni tőletek, hanem a hálózsákot :oops:
Szóval neked is megvan még a folyásod? És mit szedsz rá? Voltál tenyészeten??
Szerintem a mérleg felesleges egyelőre, állítólag igazán akkor kell méregetni, ha a baba nem gyarapszik, mert gondjaid vannak a szoptatással. Lehet bérelni is amúgy, de nem érdemes megvenni szerintem, mert úgyis csak max. 2-3-4 hónapig fogod használni, ha egyáltalán kell.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi, Inez, én a konyhai digitális mérleget fogom használni. Ráteszek egy tálcát, aztán hadd szóljon. 20 kg-ig mér grammban, úgyhogy nem lesz gond vele. Ha egyáltalán méricskélni fogom a gyereket.

Hüvelykenet-tenyészet: szerintem ennek hamarabb meg kellene lennie, mint a citológiának, 1-2 héten belül.

Ancsa, ha nem javul a P3-as eredményem szülésig, akkor lesz császár. Ma hívom fel őket, hogy megvan-e már a 4 héttel ezelőtti kenetvétel eredménye, szerdán megyek dokihoz.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!
Ismét aktivizálom magam a fórumon- Apa dolgozik mától :(
Múlt hét gyorsan telt kettesben, nem csináltunk semmi extrát.

Ildi! Sajnálom, hogy megint így jártatok 4d-n, de tényleg mindjért élőben nézhetitek minden nap!
Hálózsák: én vettem egyet már a Tescoban, de elég nagy (0-6 hónaposnak írják), még be kell szereznem párat, kisebbet is. Az Elefániban is láttam, sajnos eddig mindenhol 2500-3000 Ft körül voltak a vastagabbak.

Inez! Azért jó, hogy Neked a hízlalással kell törődnöd, könnyebbnek tűnik, mint a diéta...Szerintem is egyél brutál kalóriákat, ha már sok nem fér (reggeli kakaós csiga, vacsorára nutellás kenyér, stb.)
Mérleg (több barátnőm mondta): ha nincs baj felesleges, mert csak stresszeled magad, gyermeked miért pont nem annyit szopik, mint az átlag, a szomszéd, stb.
Védőnőnél, orvosnál úgyis megmérik.
Ha meg indokolt valami miatt, akkor tudsz bérelni, nem kell sokáig. Az Elefániban pl. lehet bérelni.

Sensie! Sajnos szopis melltartót én is csak 6-7 ezerért láttam itthon kényelmeset, minőségit. Nekem van már egy, nagyon kényelmes, sehol sem nyomja a növekvő cicim...
Tüdődet nyomhatja a baby, olvastam is, meg néha fekve én is azt érzem, hogy légszomjam van.

Ancsa! Engem érdekelne a video! - evics77@hotmail.com
Nyilalás: nekem volt 1 hónapja - derék tájék, majd besz.tam néha. A baba nyomott egy ideget a dokim szerint, el is múlt, ahogy máshová helyezkedett pár hét múlva.

LKata! Azért az orvosodat hívd fel, és beszélj vele. Ha komoly a baj, adnak tüdőérlelő injekciót, hogy ne legyen baj a babával...
Szép a pocak!

Zsu! Apa-Lánya kapcsolat- néha puszi, simi, de inkább csak futólag.
Szerintem majd ha kijön. :) De amúgy nagyon várt terhesség és főleg Ő lányt szeretett volna, szóval biztosan éjjel-nappal megy majd a kényeztetés.

Timi! Sajnálom ami Anyuddal történt, azért pihenj is, ha tudsz!

Marek! Szüléskor leállósávot is lehet használni (ha a baleset miatt nem oda terelnek....).

Velünk: semmi extra, vas injekció továbbra is ma és szerdán, jövő hétfőn kontroll, de a dokim szerint ez szülésig kelleni fog, mert az 5 alkalom kevés lesz....
Strepto. lelet még nincs, már kicsit izgulok rajta.
Amúgy jól vagyunk, visszatért az álomkór....

Szép gömbölyödést mindenkinek!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Ja, autós ülés-hordozó:én kaptam használtat, címke nincs rajta. :(
De nem veszek másikat. 8 éve vezetek szinte minden nap, eddig háromszor meszeltek le - akkor is a piroson mentem át, meg egyszer a záróvonalon (majdnem sárgán :lol: , éjjel). ebből kétszer kidumáltam magam. a csodálkozó-naív figura bejött - aki nagyon meglepődik, hogy szabálytalan volt, és tényleg nem akarta, nem is tudta, nem vette észre :lol:
Nem tudom elképzelni, hogy ezért megbüntessenek egy kisbabás kedvesen mosolygó anyukát! Max. megdorgálnak.....

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok, most 2 napja jól vagyok, nincs görcs! De a legközelebbi ilyen erős görcsnéll tuti bemegyek a kórházba, mert a doki is mondta hogy kinyílhatok egy-két erős görcstől is! :(
Ráadásul nekem már volt méhszájplasztikám, mert volt méhszájsebem (2001-ben) és úgy tudom hogy a műtött méhszáj könnyebben nyílhat. :roll: Ezt tudtátok?

Most a cicim fáj, illetve a mellbimbóm...megint, és még mindíg! :cry:

Inez...jó árban vásároltál! :D

Szöszke...drukkolok hogy jobb legyen az eredményed és ne császározzanak meg!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata!

Írtam neked pü-t megkaptad????

Kép

Kép
mtücsök
 
 


A csíkjaimat ne nézzétek ez most készült 29 hetesen,sajnos magamról nem tudok rendes fényképet készíteni,nem férek bele a képbe,így csak a pocak látszik ezért
Kép

Érzem a könnyebbedést :shock: nem nyom ugy a pocak,ha lehajolok,mint eddig :shock:
De még korai a pocakleereszkedés nem? Én ugy tudom, hogy többedszer szülőknél nemsokkal a szülés elött szokott leereszkedni!
:shock: vagy rosszul emlékszem már ?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


LKata!

Nekem is volt méhszájsebem, meg is műtötték, de nekem nem jött be a gyorsabb tágulás dolog.12 óra vajudás után ezért lett császár...nyilván ez is alkati dolog.Bár igy visszagondolva, hálát adnék, ha most gyorsan tágulnék.mindent el is követek, lassan kezdem a homeos bogyókat szedni.Csütörtökön megyek a dokimhoz, nagyon kiváncsi vagyok, hogy mizujs velem.Elég gyakoriak a fájdalommentes megkeményedések, főleg este.igaz, ez már a 34.hét, igy akár indolokt is lehet, hisz a 38.héten is simán megszülethet Emma.Apropó név.Nekünk is nagyon tetszik a Léna, azért lesz a 2.neve ez.És ha egybeolvassuk az Emmával, akkor a Maléna név is benne van:-)

Azt hiszem Marek írta, hogy kijött neki az allergiája.Hát nekem is.Szörnyű.Egyik nyavajából ki, a másikba be.de nekem segít a homeós bogyó, igy sem kellemes, de a PUPPP után szinte meg sem kottyan:-) Na, az durva volt.

Hát csajok, én már bazira kezdek parázni. 4-6 hét van hátra, ami elég kevés.Nyűgös is vagyok, aludni nehezen tudok csak, örökké pisilni járok, és kezdődik a combomba való belenyilalás.Ez ábinál is volt, de kicsit később kezdődött.Azt mondta a dokim, hogy a baba feje nekiütődik a medencémnek, és az kisugárzik a combomba.Olyan érzés, mintha baltát vágnának bele.és tök váratlan...

Sokat gondolkodom, hogy hogyan lesz ez két gyerekkel.Bizonyos dolgokban fix elveim vannak, amik ábinál beváltak, dehát ugye minden baba más.izgulok, hogy hogyan fogok boldogulni 2 gyerekkel.
emmalena
 
 


Hali!
Nusildi: nem tudtam, hogy nem ugyanaz a kismama és a szoptatós melltartó :shock: : amit én vettem, annak lecsatolható elől az eleje, alatta egy másik, nagy kör alakú nyilással elátott második réteg- ezek szerint ez a szoptatós verzió.
Csajcik: a hónom aljában megjelent egy kis göb, kb 2cm-es átmérőjű kis csomó. Ez lehet a képződő tejcsivel összefüggésben, vagy mellékhatások tekintetében kérdezzem meg gyógyszerészem és kezelőorvosom? :) Van még valakinek ilyen? Azért nem vagyok nagyon ijedt, mert cickómban nem érzek hasonlót, pedig nem is nagyok, ráadásul két hét alatt nőtt ekkorára, és már vagy egy hete stagnál a méret. De azért nem jó, hogy van. Tejcim egyébként naponta 4-5csepp képződik, úgyhogy arra sem merem ráfogni teljes egészében. :oops:
És mindenkinek egy kis buzdítás: pénteken szült az egyik barátnőm (a baba persze gyönyörű). Otthon szült, de teljesen probléma mentesen (az első szülésnél volt 2-3mm szakadása, most semmi). 3kg-ra jósolták a babut, de 2,5 lett belőle- úgyhogy nagyra tippelt babák anyukái nyugodjanak meg. Olyan jó volt látni, tök édesek. A nagytesó 2 éves kissrác, együtt aludtak el este 3-an, és mikor felkelt a kissrác, ijedten kereste kistesót. Igaz, a régi takaró tesó általi használatát zokon vette, de pár anyai puszi megvígasztalta. Minden tiszteletem a többgyerekes kismamiké! :P Készüljünk, hogy azért senki nem alszik majd eleget :)
Pusz,
Marcsi

macianyu
 
 


sziasztok
A kis Törpém már 1,91 kg :shock: . nem gondoltam volna, hogy már ilyen nagy. csak sajna azt nem tudom, hány cm.
A doki megerösitette, hogy fiú :lol: :cry: . mostmár nekiállok aktivan gondolkozni a neveken. férjem Alexander-t akar /ö is az/, nekem a Zsolti, Tomi, Norbi tetszik. szerintetek? :roll: :roll:

nusildi:szerencsére még én is zárt vagyok.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi - gratulálok a kissrác méretéhez, majdnem 2 kiló, ez tök jó! Most már kezdek kicsit elgondolkozni, hogy mi miért vagyunk "csak" 1,5 kilósak??? :shock: :? Bár most már hetente 100-150 grammot hízik, de én előbbre vagyok egy héttel, mint te és mégis ilyen "kis" súlyú Lotti?? :roll:
Nekem az Alexander nem igazán jön be, a Zsolt és a Norbert viszont nagyon szép nevek. Persze attól is függ, mi a vezetéknév?

Macianyu - én úgy tudom, hogy van kismamamelltartó, ami terhesmelltartó és úgy van varrva, hogy kényelmes legyen és van a szoptatós melltartó, amin le lehet csatolni az elejét. Nekem csak szoptatós melltartó kell és szerintem elég lesz 2 db, úgyis veszek majd melltartóbetétet, szerintem moshatót és eldobhatót is és kikisérletezem majd, hogy melyik a jobb.
Nekem még nem képződik tej egyáltalán. Kell, hogy legyen ilyenkor már pár csepp előtej vagy ez egyénfüggő?
Csomó ügyében sajnos nem tudok nyilatkozni, nekem nincs ilyen és nem tudom, mitől jöhet ki :cry:

Emmalena - pisilni én is marha sokat járok, hála ilyen combfájdalmam nincs, mit amit leírtál, az nagyon kellemetlen lehet.
Viszont én még nem paráztam be, hogy már csak pár hét, mert ha azt nézem, hogy mondjuk október közepén szülök, akkor is van még csomó időm. Lassan a kórházi cuccokat is beszerzem majd és szeptember elején megvesszük a babadolgokat, amik még hiányoznak és párom összerakja a bútorokat. Én még úgy érzem, ráérek. Persze ha neked ez már a 34. hét, akkor rendben is van, hogy készülsz, én még nem tartok ott.

Ancsa - pocak ereszkedése az utolsó hónapban van, nem?

LKata - remélem nem lesznek ilyen erős görcseid még egy darabig, most front se nagyon lesz, talán megúszod. Cicifájás nem tudom, mitől lehet, nekem nem fáj, már nem is feszül, mint az elején, csak nagy és az udvar besötétült és nagyobb is lett.

Peva - sajnálom, hogy még mindig kell ez az injekció :?
Az Elefániba és a Tescoba még megnézem akkor a hálózsákot, köszi az infót. Nekünk ugye az lesz paplan helyett, szóval legalább kellene 3 db, egy vékonyabb és két vastagabb télire.

Túlvagyunk a mai védőnői látogatáson. Feljött, kérdezgetett, írogatott, megnézte, hogy hol lesz a kiságy-komód, a súlyomra tett azért egy lájtos megjegyzést, bólogattam bőszen, hogy hát igen, most már figyelek rá (amúgy ma megint palacsintát sütöttem és megettem vagy 6-7 db-ot :oops: ) blablabla, aztán szeptemberben én megyek még hozzá, októberben még ő akar feljönni, hogy nagy hassal már ne kelljen nekem, bár hozzáteszem, hogy valszeg akkor már meg is szülök. Aztán első 2 napban feljön, a gyerekorvos is külön, majd egy hónapon át ő és a gyerekorvos is külön-külön egy héten egyszer meglátogat :? Annyira nem vagyok oda ezért, de hát ha muszáj? :roll:
Szóval ez van, most megyek pihenni, van egy kiskönyvem, amiben minden hétre van egy jótanács, hogy ne feledje és ez van benne mostanra: " Soha ne álljon, ha ülhet is, és soha ne üljön, ha fekhet is!" Szerintetek? :lol: Bár önmagában is viccesek ezek, mert múlt hétre pl. azt írták, hogy ha eddig még nem szokott volna le a dohányzásról, most elérkezett az utolsó pillanat - és ezt a 30. hétre írták :shock: :x Durva!
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!
Voltam ma szemészeten és diabetológián. Hatkor már haza is értünk. Kaptam inzulint, reggel már szúrom is magam. Egy próbaszúrást azért csináltam a nőci előtt, remegett a kezem, mint az állat, de azért menni fog. Hasba kell szúrni, nem is értem miért... :roll:

Peva
Neked mennyi volt a vasad, hogy szurit kell kapnod? Nekem 4,5, erre kaptam vasat, ami meg szerencsére székrekedést okoz. Jó lesz...

Képzeljétek, ma vettünk néhány rucit Borinak. A férjem végre megenyhült, elkezdhetek vásárolni, nem mintha szükségünk lenne bármire is...

Szoptatós melltartó - nekem kettő van, az egyiket bababoltaban vettem kb. 3000 forint volt, a másikat pedig vásárban, az nagyon olcsó volt és még kényelmes is. Állítólag a kínai boltokban is lehet kapni, méghozzá 1000 forint alatt. Szerintem ott még fogok egyet venni, és annyi. Nekem egyébként van egy triumph kismama melltartóm, hát tényleg nagyon kényelmes, de szoptatásnál nem igazán praktikus, bár tavaly tudtam használni, bár akkor csak fejtem a tejet.

Ancsa
Köszi a videót! Még nem tudtam megnézni, de majd lassan....

súly - nekem két hete mondták, hogy két kiló körül van :shock: Holnap megyek uh-ra és ctg-re, majd megint rákérdezek... De úgy tűnik, hogy nekem nem lesz kicsi a babám.... :shock: Remélem, azért a négy kilót nem érjük el... :roll:

Szöszke
Durva, hogy még mindig nincs eredmény! Mintha ez ennyire nem számítana!!!

Macianyu
Meg kellene nézetned azt a csomót!!!! Szerintem ne várj vele!!!!

Hálózsák
Mi a tescoban vettünk tavaly, de még akarok venni, az itteni bababoltban is tök jók vannak és nem is drágák. Én azt hittem, hogy a kis boltok tök drágák, aztán kiderült, hogy minden itt helyben a legolcsóbb.

Most megyek, mert kissé fáradt vagyok, bocs, hogy nem tudok mindenkire reagálni, de elég felületesen olvastam.

Jóccaka!!!

marek
 
 


Sziasztok!

Zsuzsu!
Ábelről megint csak nagyon édes a kép. :)

Marek!
6hét múlva én még igaz csak 36hetes leszek, de akkor is még rengetegnek tűnik, nem tudom hogy fogom bírni. Bár most még elvagyok, de ennek ellenére utálok már menni. Már csak azért, mert reggel fel kell kelni, 10órát ott lenni, és estére meg már fáradt is vagyok, meg nincs is semmire időm, csak főzök esetleg, aztán elkészülök a lefekvéshez, és alszom...ennyi. :? És ez még 6 hétig így lesz. :(
Kitartás a szurkáláshoz! Tökjó, hogy már 2kg-os a kiscsaj, remélem nem lesz azért túl nagy! A hátra lévő 7hét alatt már csak kb 1kg-ot fog hízni, nem? Én örülök, ha az én csajszim most megvan 1,3kg. :?
Gratula a vásárláshoz! :)

Ancsa!
Örülök, hogy jobban vagy!
Ahogy Mareknak is írtam, a meló egyre nyűgösebb, de vm majd csak lesz. Az a szerencsém, hogy ha tényleg nem bírom, akkor nem muszáj lehúznom a 6hetet, nagyon rendes a főnököm, és ha nem megy, akkor meg lehet vele beszélni, hogy többet otthon marad, és akkor párszor csak fél napot megyek, vagy 1-1-et kihagyok...majd látjuk.
Köszi a videót, de jelenleg katasztrófa a gépünk, úh tuti nem jönne át...majd szólok, ha már stabilabb lesz.
Szép nagy már a pocak!

Macianyu!
Akartam már írni, de látom rájöttél azóta, hogy a Léna név nem a mi szüleményünk. A mi csajszinknak még mindig nincs neve a változatosság kedvéért. Épp babanetezés előtt írtam egy újabb listát, miután átfutottam újra a teljes utónévistát, mondván hátha ihletet kapok...aha...16név szerepel a listámon. :? Miért ilyen nehéz ez??? :( Esküszöm már kezdem sajnálni, h nem fiam lesz, mert akkor Benedek lenne és kész...esetleg Márk vagy Marci. Na jó, én akartam annyira, de nagyon egy kiscsajt, és persze, hogy örülök is neki! :) De őt hamarabb fogom megszülni sztem mint a nevét. :D

Nusildi!
Igaz nem írtam, de a narancsfa liget rajtam is terjeszkedik. Úúúútálom! :?
Hát ja, itt tényleg kidobnak egy nap után. És igazából még nem tudtam eldönteni, hogy mit érzek ezzel kapcsolatban. Én is úúútálok kórházban lenni, a szülés utáni érzésekkel lehet, hogy túlérzékenyen is reagálnám le, h 5 napot ott kell savanyodnom, pedig csak egy gyereket szültem, semmi bajom...viszont! Van egy olyan érzésem is, hogy biztonságban érezném magunkat bent egy kicsit, ahol figyelnének ránk, meg minden. De hát ez van. Összeségében talán jobb így, h gyorsan hazamegyünk, nem lesz kórházasdi, aztán másnap meglátogat a midwife, úgy rémlik, h az elején két naponta jön, amit én egyáltalán nem bánok, mert nézzen csak ránk, h mindketten rendben vagyunk-e, segítsen szopiban, ha nem menne, én meg kérdezhetek, ha van mit. Ők tényleg segítő szándékkal jönnek, megnéznek minket, válaszolnak, és ha minden ok, már húzzák is a csíkot...és ez engem megnyugtat. Meg hát taxival 5perc a kórház, ha bármi gond lenne....mármint nem vészhelyzetre gondolok (ilyenekre nem is akarok), csak ha nem boldogulnánk, vagy paráznék vmn, bármi.
Ne aggódj a méreteiteken, egyrészt kiscsaj a baby, másrészt van még ideje bőven nőni, és sztem ez a 1,5kg teljesen rendben van.Elvégre van még hátra 9hét, addig még 1kg-ot tutira hízni fog, és az már okés...én is annyival születtem. :) Sztem amúgy nem csak a hasunk lehet egyforma, hanem kb a csajszijaink is. :D Én most olyan 1,3-ra saccolom a miénket.... (25+1-en volt 705g, 26+4-en 835g)

Inez!
Igen, a hideg párásító pl nekem is kell. Még gimis koromban panelba költöztünk, ahol allergiás lettem a padlószőnyegre, és konkrétan orrsprayn éltem...minden nap minimum lefekvés előtt nyomtam, de volt h többször is napközben. Így az orrnyálkahártyám tönkre ment, és a mai napig szívok ez miatt. Persze, az orrsprayt már nem használom rendszeresen, de ha megfázom, akkor tuti azonnal kell, és az orrdugulásom mindig sokkal később is múlik el, mint maga a betegés, és most terhesen is kellemetlen a dolog, mert alapból nem szelel rendesen az orrom (állítólag a hormonok miatt) és mikor korábban 3x is megfáztam, ki kellett húznom minden nélkül, mert orrsprayt ugye nem szabad. Mit mondjak, halál volt. Remélem a maradék 10 hétben mostmár kihúzom, mert egy megfázás még nagyon betenne...próbálok vigyázni magamra ebben a nyári/őszi átmenetben. És a lényeg, hogy a párás levegő, különösen a hideg párás, nagyon sokat segít ezért nekem...szal ezért is lesz, pont ma néztem őket. Itt kb 30font az a pár darab, ami tetszik. (kb 9e ft)
Én a főnökömtől fogom kölcsönkérni a mérleget, mert az elején azért tudni szeretném, h gyarapszik-e rendesen a kiscsaj...de sztem csak 1-2 hónapig fogom nézegetni, utána már úgyis rutinosabbak leszünk, meg igazából az elején lehetnek gondok, amikor még tanulni kell a szopit, meg nem vagy biztos benne, h eleget eszik-e, még ha órákat is lóg rajtad....később meg belejövünk. Szal én kölcsönöznék a helyedben.

Peva!
Kitartás a szurikhoz!

Lkata!
Örülök, hogy jobban vagy most! De tényleg az a jobb, ha bemész, ha úgy érzed...

Emmaléna!
Kitartás ehhez a 4-6 héthez! De jó neked, hogy te már mindjárt túl vagy rajta! :)

Macianyu!
Szerintem is menj el, és nézesd meg azt az izét! Biztos csak vm ártalmatlan dolog a hormonoktól, vagy vm, de azért jobb, ha látja szakember.

Timi!
Gratulálok a szép méretetekhez! :) Az Alexander nekem sem annyira jön be, apukám Tamás, daddy Norbi, a Zsolti sem annyira tetszik. Bocsi, kérted a véleményeket... Én a Tomit választanám. :)

Én ma itthon lógattam a lábam, mert itt bank holiday volt, szal nem dolgozott senki. Jó volt ez a 3 napos hétvége, ami azt jelenti, h a hét így csak 4 napos lesz....hurrá! :) Nem csináltam ma semmit, lógtam a neten, meg délután összedobtam egy paprikáskrumplit. :) Daddy meg egész délután x-boxozott a lakótársaink pasi tagjával...a csajszival meg dumáltunk szakaszosan.
Viszont van egy zavaró tényező, ami miatt holnap be fogok menni a kórházba. Sajna asszem kialakult egy kis fertőzés a pisis szerveim környékén. Azt mondta a doki még otthon, h erre több mint valószínű számíthatok, mert mindkét vesémben pangott ugye a pisi (a jobb-ból a legutolsó vizsgálat alkalmával sem ürült még ki), mert a kiscsaj a húgyvezetékeimen szeret ücsörögni, és valszín ez a hobbija azóta sem változott. Szal a lényeg, h nem ért váratlanul a dolog, majdhogynem számítottam is rá. Már napok óta érzem, h vm nem oké, és hát csak nem múlik, sőt rosszabb...nem érzem, h konkrétan csípne, inkább mintha a húgycsövem fájna pisilés közben, és sokszor nehezen jön ki a cucc. Szal úgy döntöttem, h ezzel nem szabad játszani, nem akarom, h ez koraszülést okozzon, mert mint tudjuk, a pisis problémáknak ez a vége. Holnap fogom magam, és átsétálok a melóhelyről (kb 1perc a kórház, mert egymás mellett van a 2 épület) egy már reggel elkészített mintával. :) Majd akkor megyek, ha Aidan alszik, most egyébként is a nagyanyja és a nagybátyja vannak otthon. Nem örülök, h nem úszom meg az antibogyót, de ennek sztem tuti az lesz a vége. :?

Hát ez a helyzet most velem...más nagyon semmi.
Minden jót nektek, jóéjt!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Jó reggelt mindenkinek! :lol:

Borzalmasan aludtam,fennt voltam vagy 15-ször pisilni :? és aludni se tudtam,így filmet néztem hajnali 3-ig :?

sensimilla
Azért vigyázz magadra a melót illetően,nehogy túlhajtsd magad!
Ha jó lessz a gépetek,szólj csak és küldöm a videót természetesen.

Ildi
Én is ugy tudom valahogy :roll: ezért is kérdeztem meg tőletek is,hátha én emlékszem rosszul :?
Van skype-om,persze. Mi a címed? Felveszlek és akkor küldöm, jó? :lol:
Ne aggódj a baba sulya miatt! Teljesen normális a 1,5 kg ilyenkor!
Megjegyzem az én kisasszonyom a legkisebb a topicban, :roll: mondjuk igaz,hogy én vagyok itt a legfiatalabb terhes is :roll:
Meg aztán nem kell minden babának 4 kg-osnak lennie! Szülésnél se mindegy ám, nagyobb babát nehezebb megszülni is. :roll:
Az a lényeg,hogy egészségesek legyenek a babák! Aztán majd megnőnek idekinnt! :lol:

marek
Látod ezt én se értem,hogy miért kell hasba szurni az inzulint :? főleg egy kismamának :?
nekem apukám inzulinos, de neki se engedték máshova, pedig kérdezte,hogy nem-e lehetne... :?
Kitartás!

Peva, nyugtonmalac
Felvettelek benneteket MSN-re!
De csak akkor tudom küldeni a videót, ha te is elérhető leszel. :roll:
Mindenesetre többször bekapcsolom,hátha elérhetőek vagytok és akkor tudom küldeni :roll:

Peva
Én is gondlkodtam ezen az injekción!
Ugyanis nekem éppen az alsó határ fölött van állítólag a vasam :?
És ugy látszik a gyógyszer nem használ,mert a multkor is ugyanilyen értékem volt :? Lehet majd szólok a dokimnak, ha megyek hozzá, hogy adjon valamit,mert ez így nem jó,másrmint hogy alsó határértéken vagyok.

macianyu
Azért jobb az óvatosság. Szerintem nézesd meg orvossal mindenképpen :roll:
Megnyugtatásképpen mondom, nekem is volt már ilyen,aztán kiderült hogy csak a mirigyállomány duzzadt be és azt éreztem csomónak :lol: legalább teljesen megnyugszol,ha megnézi egy orvos. szerintem.

Timi
Jó nagy már a babád! :shock: és még csak a 31. héten vagy! :shock: Hát hiába, a kisfiuk erősebbek szoktak lenni :lol: Gratulálok!

emmalena
Ne aggódj, fogsz boldogulni 2 gyerekkel. :lol:
Én is féltem egy kicsit anno, de aztán hamar belerázódtam a dolgokba,meg aztán ilyenkor már van egy kis tapasztalat is ugye, ami sokat számít.

Én meg most azon gondolkodom,hogy milyen lessz és hogy fogok majd boldogulni 3-al? :lol:

Remélem nem hagytam ki senkit! :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa...hát, tényleg korai ez a pocakleereszkedés! :shock: Jó nagy lett neked is a pocakod! :D De, vigyázz nagyon, még korai lenne megszülni!

Macianyu...szerintem mutasd meg a háziorvosnak azt a csomót! Lehet hogy tej, de lehet hogy nyirokcsomó. Persze az is ártalmatlan. A hormonok bármit csinálhatnak! :?

Timi...gratulálok a nagy-kisfiadhoz! :lol: Szép súlyú baba!

Emmalena...melyik homeos bogyókat fogod szedni???Mert én is szeretnék szedni, de annyit felsoroltatok hogy tök tanácstalan vagyok :roll:

A cicim már nem fáj annyira....tegnap kijött egy csepp valami a jobb bimbómból! :shock: Az előtej lehet átlátszó? Mert akkor az volt! :D

Hát, már én is parázok a szüléstől! Ez már a 33.hét, és nekem megmondták hogy még egy hónapot húzzak ki! Ami annyit tesz hogy a doki szerint is hamarabb szülök! :?
Ami talán nem is baj, hisz egy 37 hetes baba már elég fejlett, és legalább nem lesz 4 kg! :)

Szép napot!
Ja, mtücsök..írtam választ! :)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!
Egy új kérdésem volna: amikor beindul a szülés, mentőt vagy taxit érdemes hívni? Nálunk csak én vezetek, illetve én vagyok az, aki talán nem izgulná magát halálra vezetés közben- tehát saját kocsi kiesett. De más topikokban vannak, akik mentőt hívnak. Viszont ott azt is írják, hogy figyelni kell, ha mentőt hív az ember, hogy a kiskönyvbe a választott doki beírja, hogy hol szül a kismama,mert egyébként alapból visznek az ügyeletes kórházba.
Bevallom őszintén, a mai egészségügyi helyzetben nem szívesen hívnék mentőt, de hátha mások tudnak valamit, amit én nem. :shock:
Hali,
Marcsi

macianyu
 
 


Sziasztok,

Tegnapi mozgalmas napom miatt a tegnapi tábla most érkezik...

Kép

http://picasaweb.google.hu/NyugtonMalac/Forumra/photo#5238703123792338834

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


macianyu
Én egyszer sem hívtam mentőt, mert éppen ugy alakult mindkettő babónál,hogy pont korházban voltam, vagyis be kellett feküdnöm a végén és ott is indult meg a szülés. :roll:
De szerintem jobb ha mentőt hív az ember,mert ha bármi van, vagy halottam már olyat többet is,hogy tul gyorsan történt minden és a mentőbe meglett a baba :shock: akkor jobb ha hozzáértők kezébe van az ember :roll:
De ez attól is függ,kinek milyen hosszu az ut a kórházig :roll: hacsak 5-10 perc, akkor simán belehet menni saját autóval szerintem,de ha nagyon sok időbe tart beérni valakinek a kórházba,akkor azért már jobb a mentő. :roll: szerintem

lovaszkata
Valóban korai! tartok is tőle vagyis miatta :? Korai lenne bizony, de ennél többet nem tudok tenni,minthogy fekszem állandóan :( és bízom benne,hogy kihuzzuk a 36. hétig :cry:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Jó reggelt!

Mentő-taxi:

Nekünk nagyon könnyű, mert ha kinézek az ablakon, akkor látom a kórházat, ahova menni kell.autóval kb 5 perc, vagy annyi sem.Azt beszéltük meg, hogy ha itthon kezdődne meg a szülés, és Ábel is itthon van nem éppen bölcsiben, akkor én taxit fogok hívni.valószínű gyorsabb is, és akkor nem kell magyarázkodni, hogy hova vigyenek.az egyik ismerősöm járt úgy, hogy hiába mondta hol fog szülni, az ügyeletes kórházba vitték.Hát ezt én kihagynám...:-)Az lenne a legsimább, ha éjjel indulna be, mert akkor taxival berobognék a kórházba, reggel apa elvinnéábit bölibe, aztán bejönne hozzám.ha ugyanez nappal lesz, ésegyedül lennék itthon, annyival egyszerűbb, hogy ábit már nem kell elhelyezni.Az tűnik picit bonyesznak, ha hétvégén és nappal kellene bemenni, mert akkor ábit el kell valahova helyezni(szerencsére az anyosomék közel laknak).Saját kocsiban mi nem nagyon gondolkodunk, márcsak a parkolás miatt sem.Nincs annál bénább, mikor apa pár óránként rohan a parkolóórához.
Ja, és még valami.azt hallottam, hogy amikor taxit hív az ember nem érdemes mondani, hogy szülőnőhöz kell jönni, mert azt utálják.de hamár kint van, kötelessége elvinni, ahova kéred.persze, ha mondjuk valami miatt nagyon nagyon előrehaladott a szülés, akkor a mentő az ésszerűbb.de ezt magamnál nem tudom elképzelni, az első is bazi lassan haladt.


Lkata!

Nekem a szülésznőm a következő homeos bogyókat javasolta.

Caulophyllum CH 30
Cimicifugar CH 30
ezeket a 36.héttől kell szedni, szombat és vasárnap 1szer 5 golyócskát. reggeli után egy órával kb.és a kettő között teljen el fél óra. közben lehetőleg nem szaban enni, inni.de ez nem tul nehéz, ha reggeli után van az ember.
azt mondta még, hogy a málnalevéltea ugyanazt csinálja mint ezek a bogyók.tehát, a máhnyakot röviditik meg és puhitják fel, hogy könnyebben menjen a szülés, hamár egyszer beindult.
emmalena
 
 


Sensimilla!

Nem semmi, hogy még ennyi ideig kell dolgoznod. Én már tuti kipurcantam volna, főleg, hogy még mindig ezzel az alvás dologgal szemvedek. Ma is össz-vissz 1 órát tudtam aludni. Nekem valami altató kéne, mert tuti megbolondulok még a végéig.

Melltartó: Nekem volt szoptatós melltartóm, de megmondom őszintén, hogy itthon utáltam, max. akkor bírtam elviselni, ha mentünk valahova és pont úgy jött ki az etetés. Szerintem most nem fogok venni, inkább ha pont ennie kell mikor nem vagyunk itthon akkor fejek neki.

Textilpelus: én nem veszek, mert szintén maradt az előző babáról, de mindenhol lehet kapni, nem csak bababoltban (auchan, tesco, cora stb...). Én abból sem tartottam olyan sokat mint egyesek, nekem volt 10 db és az pont elég volt.

Babaruha: Azt kell vennem egy párat, de még nem mosok mert azt gondoltam ki ráérek szept utolsó hetében ezzel foglalkozni.

Még az ágyát is meg kell csinálni, de ahhoz a nagyobbnak kéne venni másikat, de botrányos a felhozatal. :cry:

Ti overált vesztek vagy bunda zsákot?
Én vettem egy overált, mert azt mindenhova rá tudom majd adni, de nem tudom, hogy lenne-e szükség így bunda zsákra is.

Majd még jövök, de most mennem kell.

SZép napot mindenkinek.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Jó reggelt!

Ancsa! Du. még fent leszek msn-en, meg általában délelőttönként. Valamikor csak "összefutunk". Köszi előre is. Ja, és picit lassú a netem...szóval majd türelem.

Macianyu! Szerintem anőgyogyidat keresd fel a csomó miatt! MInél előbb....nem paráztatunk, de jobb az elővigyázatosság.
Mentő-taxi: szerintem taxi, mert a mentő az ügyeletesbe visz (én úgy hallottam)

Ildi! Szülésfelkészítő szept. 10. vagy 17. kezdődik du. 5, és 2 hetente lesz. Majd kiírják hamarosan. Nekem elég késő lesz, de az elsőre még elmegyek.

Ancsa, Marek: vas-ügy: a hemoglobinotok mennyi? Azt vasból állítjuk elő, 115-170 a normális, nekem 88 volt....ezért kezdett el szorgosan szurkálni a dokim, hogy 100-ra feltornázzuk, mert vérveszteségnél kelleni fog. Az injekcióra elég sok mellékhatás van írva, szóval Ancsa szedd szépen a tablettát. :lol:

Timi! Gratula a fiúhoz! Névhez kéne a vezetéknév is....de amúgy ha hagyomány, hogy apa nevét örökli, akkor ne feszegesd....

Baba súlya: nekem azt mondta az orvosom legutóbb, hogy a pontos mérés csak a szüléshez közeledve fontos, vagy esetleges hirtelen császárnál, hogy mire számítsanak, stb. Pl. nekem 32. héten elég elnagyolva méricskélt, belső szerveket, lepényt nézte inkább. Kérdeztem is, hogy nem nőtt-e keveset a baba, akkor mondta, hogy nem koncentrált a pontosságra, mert akkor átlagol a gép pontosan. És még akkor is lehet 50-200! grammos eltérés, mert ugye a gép csak fej, has, comb méretekből számol. Lényeg, hogy pocak is növekedjen, ne csak a fejecske, akkor fejlődik, husosodik a baba. Szóval kár ezen parázgatni. Persze akinek nagy babát mondott az orvos, abban lehet valami, hiszen láttak már pár száz uh. képet....
Nálunk még mindig az átlagos, picit nagy fejű baba várható. De már várom a szeptember 8-i hetet, akkor megyünk megint uh-ra (utoljára). Már csak 2 hét...

Megyek is vásárolni. :lol:
Vigyázzatok magatokra!

Marek! Kitartás a szurikhoz! Naponta egyszer kell?

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Nem tudom kit érdekel, de itt megtaláljátok országos szinten, hol és ki oktat babamasszázst :D

http://www.csaladinet.hu/szaknevsor/babamasszazs_oktato_vedonok/

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Visszaolvasva részletekben...

LK:
mikor írtad a nagyon erős görcsöket, nekem is voltak szörnyű pocak fájásaim. Pedig én nem is vagyok front érzékeny… Lehet, hogy nagyon együtt érzünk veled, és más görcsölőkkel Borival?! :S

Nevek: nekem a Liza meg a Lotti annyira megtetszett, hogy majdnem átkereszteltük apával Borinkat Lizára, vagy Lottira… És akkor jött Lili, és közölte, hogy Bori az ő „sesója”, és nem apáé, és megölelte, puszilgatta a pocimat. Apával egymásra néztünk, és megbeszéltük, hogy Bori az már Bori marad… Már nagyon-nagyon megszoktuk :D Amúgy ezért is sürgettem annyira a név kitalálását az elején. Nekem meg kell szoknom a nevet, hogy mire kijön a kiscsaj, tutira legyen neve… Mármint olyan, ami már az övé, és csak össze kelljen kötni a látványt az érzéssel, ha kibújt. Nem tudom hogy elmondani. De pont arra gondolok, ami miatt már nem tudjuk átkeresztelni a legkisebbet nálunk ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: én anno a tescoban vettem pelust. Megpróbáltam valami olcsó helyen venni… És annál aztán tök mindegy a márka. Színes, mintás verziót nem vettem, cserébe marha sokat vettem. Az a helyzet a pelussal, hogy nem csak az orvosnál teszed a gyerek alá, hanem olykor-olykor (főleg hozzátáplálásnál) azzal törlöd meg a száját, kezét, ezt-azt, és persze, hogy a gyerekek az őszibarackot, és a sárga ételeket szeretik a legjobban ebben az időben, amiknek a foltjai nem jönnek ki. :( Azonban a foltos pelus már nem olyan jó a doki nénihez, mikor mérlegre kell tenni a lurkót, tehát mindig újat és újat vettem. Most van egy csomó maszatos, ami nem jön ki, meg egy pár szép is… De azt megtanultam Lilivel, hogy nem lőnek le a rendelőben csak azért mert a gyerek alá puha, foltmentes plédet teszek a mérlegen, és nem pedig hófehér pelust… Úgyhogy Borinak már az elején is pléd lesz a mérlegen, meg a vizsgálón. :)

Csuklás: olyan, mint egy tikk a hasadban, kb. ahol a baba feje van :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Zsuzsu: én hinném, hogy mennyire tud eleven lenni a kiskölök… Szerencsére Lili nyugis. Tényleg az. Ha mondom neki, simán ül a fenekén a váróban, buszon, bárhol. Ha játszón vagyunk, akkor éli ki a hurrikán szükségletét. De van a családban 2 nagyon mozgásigényes gyerek is. Kb. 1 perc alatt merítenek le egy átlag felnőttet. :S Brutál tud lenni.

Pólya: nekem van, mert kaptam még Lilivel. 1x sem használtam. Az én gyerekem nem kötözött sonka. Most is itt van ez a darab, azt sem tudom hova tegyem… A kórházakban azért használtak régen pólyát (tök durva, de igaz), mert így könnyebb volt összedobálni a gyerekeket az újszülött osztályon, és ha valamelyik le is esett baja az nem lett ebben a nagy csomagban. Nem tudom hol hallottam már… De valami eü-s ismerősöm mesélt ilyen sztorikat. :( Ha pólyában van a gyerek, kb. 3at tud 1 karja alá csapni, míg kiviszi a szülőnek…
Amúgy, ha most mégis beletenném a gyerekemet, az csak azért lenne, hogy Lili kezébe biztonságosabban adhassam a tesóját. De szerintem maradok az ’ ágy/ rengeteg párna, és csücsüljél szépen kislányom’ megoldásnál…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?