Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok!

Hát hétfőn jól ráfáztam, mert az orvosnál voltam jelenésen és mire mehettem volna be hozzá, addigra a kórházból szóltak neki, hogy szüléshez kell mennie.
Így én már pont nem jutottam be, pedig már vártam nagyon. Egyrészt hogy minden rendben van-e, mert mostanában több keményedést érzek és néha fáj is. Másrészt hátha kiderülne mi is lakik a pociban.
Csütörtökön megyek vissza! Kedden mentem a terheléses cukros vérvétel beutalóért. Összefutottam a dokimmal és az Ő jóvoltából kicsit hamarabb jutottam a papírokhoz, mert már megint egy doki volt 2 helyre beosztva. Az UH-t is az csinálta, aki a tanácsadóban volt, így biztos megint kapkodva szórták ki a kismamikat az UH-ról. Én meg is fogadtam, hogy ha még egy gyereket vállalnánk, csakis nyári gyerek lenne, mert Danival semmi ilyen gondom nem volt, hogy valahol siettettek volna. Minden kötelező UH-n még nyár előtt túlestem. Nem érzékeltem ilyen orvoshiányt, mint most nyáron.
Ancsa Örülök, hogy javult a helyzet. Meghozza gyümölcsét a pihenés. Nagyon tetszik a szőnyeg! 4D-t még nem döntöttem el. Az orvosommal még nem tudtam ez ügyben beszélni. De szerintem Lollok lesz.
Szilvia Nagyon helyes Áron! Nekem a védőnénim ennyire nem okoskodik. Ha anno kérdeztem tőle, adott tanácsot és teljes mértékben rámbízta. Mindig elfogadta a döntésemet/döntésünket. Dönts mindig belátásod szerint. Anyai ösztön ugyis van, az sokat segít a döntésben. Úgyis Te látod mi jó a fiadnak!
Apropó védőnő! Nála is jártam hétfőn és 1 hónap alatt 10 centit nőtt a haskörfogatom. Nagyon meg is lepődtünk. Súlyra viszont szinte semmi változás. Amúgy minden Ok. Elvittem magammal Danit is és mikor a szívhangot néztük, úgy felpattant. Lehet valami emlék jött elő neki erről a hangról.
Tényleg Ancsa sikerült használni azt a szívhang hallgatót!????
Lola Örülök, hogy jól vagytok! Biztos jó a két fiúval. Én Daninál nagyon lányt szerettem volna és mikor közölték, hogy fiú nekem 1 hétig tartott, hogy elfogadjam, hogy nem lány. Viszont most meg már lánnyal nem tudnám elképzelni. Mostmár a másodiknál is inkább a fiú felé "hajlok".
Rita Én is a mai napig küszködök az émelygéssel. Pedig az első gyermeknél ilyenkor már nagyban elfelejtettem. De remélem Te is hamar túlleszel rajta.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Most csak röviden. Velünk minden ok, Bence Soma nagyon jó kisfiú. Eszik, alszik többnyire. Már kimentem velük (3 gyerek+anyukám) tegnap a jubi parkba, voltunk egyszer a tescoban, ma meg a három gyerek+hugom elmentünk a stopba fagyizni. Tesókocsival. Hát nem egyszerű, de muszály nekem is terhelnem magam, jövő héttől egyedül leszek én is.

Mire mindhármat megfürdetjük este, meg vacsi, persze mindenki mást kér, leizzadok totál, de tegnap este már vasalni is volt erőm és ma kicsit takarítgatni.

Ancsa: ugyanilyen szőnyegünk van, én nagyon szeretem, tök vidámmá varázsolja a gyerekszobát. De úgy van, ahogy Lola is írta, a parketta közepén van, egy hosszú csíkban, tök jól mutat.

Na mentem, még én, Dórika és apa nem vacsiztunk. Csak Emese és Bence van túl rajta.

Petráról semmi hír? Biztos, hogy őt láttam a kórházban.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Timi

Mostmár tuti Gáborkánk lesz, és már most 2 kg körüli a nagyfiú.
A Varga nagyon rendi volt, mindent kommentált, de sajna a lepényem a melső falon van, Gáborka kispárnának használta, ezért az arcát nem láttuk, csak azt , hogy cumizik egyfolytában. Láttam a lábacskáit, a kezeit, mutatta a doki a fütyköst is, de nekem az nem volt olyan egyértelmű

eagleszem

Neked a Varga a fogadott dokid? Megírnád nekem mibe kerül nála egy szülés, császár esetleg, mert apa teljesen odáig volt tőle, hogy milyen rendes, stb...

Kifestettük a "babaszobát", lassan megleszünk mindennel.
Babás anyuk, ti mikor kezdtétek kimosni a cuccokat, összekészíteni a táskát , stb..???

Itta valaki a szoptatós teát előre, vagy nem kell?
Ezt most hallottam valahol félfüllel...

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Szia Gabi!

Nekem a Varjú a dokim. Bendinél is ő volt :D . Ebben is követem Lolát :D .
Két kukist hoz nekünk a Varjú :lol: .

Elméletileg holnapra lesznek képek a 4D-s uh-ról. Pesten voltunk a G1 intézetben. Régen a Schöpf-Méreiben voltak.
A vizsgálat nekem ingyenes volt, mert babaszobán nyertem az ingyenes 4d-s uh-t :)

Amint lesznek képek, felteszem őket.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Timi!
Üdv. Köztünk :) Én holnap fekszem már be a kórházba. Merrefele laktok? Mi a Réti úton a Bánkival szemben.

Erika!
Jobbulást lábadnak! Katának tavaly vettünk Hamburgban egy fisher price little people játszóteret, homokozó, csúszda, házikó, hinta, bicó van benne, 2 gyerek és zenél. Biztos fog neki tetszeni, mert most már tud csúszdázni, homokozni stb. Meg szeretnék neki papucsot, puzzlet, meg ajánlották a play-doh állatos gyurmát.

Szilvi!
Jó, hogy otthon vagytok már. És ilyen hamar kimozdultok a három gyerkőccel. Dokid tényleg nagyon rendes volt, le a kalappal előtte. Ma láttam a Roykót a földszinten amikor mentem nst-re. A fejfájás durva lehetett, meg a módszer ahogy segítettek rajtad. Bence baba hány óránként szopik? Dórika hogy viszonyul az öcsikéhez? Össze tudod hangolni a két kicsit?

Gabi!
1,5 kg az semmi. Mi Lolloknál voltunk 4D-n. Nem volt rossz, én a kórházba alapból nem akartam menni…kifogtam volna a Ferenczet ott szültem volna meg az idegtől… Ki a dokid amúgy?

Lola!

Már 3 mostanság született kisfiú van a topikban. Petra a 4. és mi jövünk most már tényleg!!!!!! :D
Örülök, hogy jól össze tudod hangolni az idődet, nálunk Kata még kicsi biztos nehéz lesz. Majd alakul, egyelőre nem félek.

Cirmike!
Szuper szép helyeken voltatok!! Milyen finomságokat ettetek? Jó vékony vagy te is. Jársz még tornázni?

Ancsa!
További kellemes kényszerpihit, mindjárt betöltöd a 30. hetet is, látod hogy repül az idő? :wink: Szép, vidám a padlószőnyeg. Rózsaszínes, pinkes takaró meg vmi kép a falra nagyon összhangot teremtene.

TGabi!

Úgy tudom a Vargánál 7ezer a terhesrendelés és a szülés 70e Ft.
Szoptatós teát ráér szülés után elkezdeni, én a Laktoherbet ittam, szerettem nagyon, apa készített minden este 1,5l-t és csak 2 filtert tett bele. Kata sokat, sokáig szopizott 15,5 hós koráig.

Anikó!
Gratula a fiúcskához. Most úgy látom fiús szelek fújnak :wink:

Rita!

Neked ki a dokid?

Szilvi1981!
Nagyon édes Áron baba!!! :) Védőnőd gáz! Hány éves? Megint mondott okosságokat? :shock:

Egyébként ma voltam uccsó védőnőnél meg nst-n.
Védőnőm már két éve nyugdíjba ment, eddig dolgozott, most egy fiatalka van helyette, még abszolút kezdő...remélem nem fogja az észt osztani hihihi
Magázódunk, de fel fogom vetni a tegeződést, fiatalabb nálam, így olyan szar beszélgetni, zökkenőmentesebb tegeződve.

Nst rendben, dokim volt pont, megkaptam a beutalót a kórházba, előző császár miatt ugye be kell feküdnöm. Holnap 7-re kell mennem. Megvizsgált. Méhszáj 3100, mondta nem úgy néz ki, hogy ki akar a gyerek pottyanni...nem is csodálom, napi 1-2 keményedés az nulla. Néha derékfájás, görcs, de az meg belefér.

Kata ma ment anyukámhoz, ott alszik vagyis nyaral amíg én a kórházban tartózkodom. Még pakoltam Katának ezt-azt, már mindene van ott. 2 fióknyi ruha miegymás, jó helye lesz. Lesz homokozó, hinta 1-2 napon belül. Jó lesz neki ott. Nem tudom mikor jön látogatóba, az még majd alakul.

Na majd jelentkezünk , mkit puszilok, gondoljatok ránk, drukkoljatok, be vagyok fosva amúgy is.
Elvileg hétvégén semmit nem csinálnak, hétfőn vizsgál meg a főorvos és ő dönt, vagy várnak pár napot, vagy kiír műtétre, ha nem változik a méhszáj.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok.

Szép jó reggelt mindenkinek. Remélem mindenki jól van.

A tegnapi nap idegileg tikkasztó volt.
Reggel voltam a festékboltban,/ami itt van a tömb aljába/ megkérdeztem őket mennyiért kevernék ki a nekünk tetsző babarózsaszínt és szikrát nem kaptam amikor mondta az ürge, hogy 30.000-35.000. Ft -ért csinálnák meg! :shock: :shock: :shock: Mondtam is neki udvariasan,hogy gyógyíttassa magát :shock: :lol:

Aztán este beszereztem a tescoban a lányomnak a hiányzó füzeteket,ilyesmit. /Autóval mentünk,párom cipekedett,ugyhogy nem sétáltam sokat/ Hát választék nuku volt, azért összességében mégis sikerült jó sokat fizetnem. :lol:

Ami vígasztal,hogy vettünk a kisasszonynak egy együttest / kombidressz,rugi,sapka,előke,cipő/ :lol:
Meg egy termos anyagu nadrág-kardigán együttest. :lol: Édik nagyon. :lol:

Edit!
Továbbra is nagyon drukkolok nektek! Rendben lessz minden! Várjuk a jó híreket!

tgabi80
Hát én sose ittam előre szoptatós teát, viszont szülés után jótékonyan hat a tejtermelődésre,akkor érdemes elkezdeni inni,szerintem.
Én most nem is veszek,mert sajnos egészségi állapotom miatt ugy néz ki nem fogják engedni,hogy majd szoptassam a kislányomat. :(
Gratulálok a kisfiuhoz! Szép nagy már!

gabrielldaniell
Igen,meghozta a gyümölcsét, de szerintem nem a fekvés,mert én már régóta fekszem többé-kevésbé, és eddig nem igazán használt valami sokat.
Én inkább az új por kiszerelésű magnezii citritre tippelek, mert mióta ezt írták ki nekem, azóta jobb a pocakom és kevesebbet keményedik.

Szilvia
Örülök,hogy jól vagytok! :lol:
Hát nálunk sajnos nem megoldható,hogy csak a szoba közepére kerüljön a padlószőnyeg, ugyhogy én ugy rendeltem meg,hogy az egész szobára kerüljön. :roll:
De majd igyekszem a kiegészítőket úgy megválasztani,hogy passzoljon a domináns mintázatú szőnyeghez és ne nyomják el egymást a színek. :lol:

szilvia1981
Nagyon tündéri a kisfiad! :lol:

Nemrégen szült kismamák vagy anyukák!
Van valami jó tippetek,hogy milyen gátmasszírozó olajat érdemes venni,ami jó is? Szívesen venném a tapasztalatokat! :lol:
Nekem az első 2-nél vágtak, de most már gátvédelmes szülésem lessz,amitől egy kicsit tartok,mert olyan sok rosszat halottam ezzel kapcsolatban,másrészt meg örülök neki, mert állítólag szülés után sokkal jobb az anyukának. :roll:
Szóval szeretnék ilyen gátmasszírozó olajat venni,csak azt nem tudom melyiket érdemes megvenni. Köszönöm a tippeket.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Tegnap voltam uh-n meg dokinál és már befordult,nagyon lent van a feje azt mondta. meg sajna nyitva vagyok pihenésre ítélt, persze ezt csak nagyából tartom be. nektek van ilyen tapasztalatotok.mert ez még korai. Egyenlőre még kislány de nem mondta biztosra.

Edi 78!
Szia én Gálon lakom a Ságvári sulinál.
Drukkolok!!!

Gabi!
Nekem is a melső falon van a méhlepényem
úgyhogy nekem se látszott sokminden.
Reménykedem,hogy még nem akar kibújni, még egy jó pár hetet kibírhatna.
Azt mondta a Pazár, hogy lassan pakoljak. 2 hét múlva kell vissza menni. még a végén tényleg egyszere szülünk.

Jó nagy a babád!
/nekem sajnos nem mondták hogy mekkora/

Kép
xytimi

Timi
:( sajnos nekem van.
Ugyanis nekem már a 26. héttől van nyitva a méhszájam 2111-re. :(
Neked mennyire nyílt ki?
Engem is szigorú fekvésre ítéltek, és megemelték a gyógyszeradagomat is, mert keményedett és görcsölt a pocakom. :(
Szerintem tartsd be az orvos utasítását és tényleg feküdj szigorúan. Én is azt teszem a baba érdekében.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Mivel ma hamarabb eljöhettem,most írok bővebben :lol:

Viki jól van,lekopogom......jelenleg a bölcsiben alszik remélem!
Du. sietek érte,kihasználjuk,hogy hosszú hétvégénk lesz :lol:
Szegények úgyis csak bent vannak a teremben,legalább hétvégén legyen kint a levegőn amennyit csak bír.

Sajnos nálunk a lépcsőház alatt van egy felnőtt orvosi rendelő és 2 napja kezdték annak a teljes felújítását,azóta reggeltől késő du-ig fúrnak :evil: ,aludni szinte lehetetlen ilyen zajban,tegnap még egy szomszédnál is volt fúrás du.
Remélem,hogy hétvégén azért csönd lesz,bár holnap anyuéknál lesz paradicsomlé eltevés,délelött meg megyünk az intersparhoz lesz road show.
Vasárnap nagyon remélem hogy jó idő lesz,jó lenne valahol pancsizni egyet :lol:

Nem tudom,hogy írtam-e,lábamat megröntgenezték múlt kedden,sajnos mindkét sarkamnál csontkinövés van,ami gyulladást okozott.
Ezért kaptam Kenalog injekciót,amiből tegnap megkaptam ez első szurit a talpamba.
Lekopogom nem fájt,kis tűszúrást éreztem,remélem a többi is ilyen lesz!
Szept.1-jén megyek legközelebb,mert nincs doki jövő héten.
Doki szerint bal talpamhoz 3,jobbhoz 2 kell majd ebből a fájdalom csillapító injekcióból.
Mindegy csak használjon!!!!!!!!!!!!!
Őszre készítettek lúdtalpbetétet is,mert boka és lábboltozat sűlyedésem is van :evil:
Mindegy ez van,igyekszem meggyógyúlni!!!!!!!!!!!

Aug. első hetében kifestettük a lakásunkat,Viki szobáját kivéve mindenhol.
Férjem kevrerte a színeket,ő festett,én mázoltam :lol:
Szerintem jók lettek a falak,vannak képek róla mindjárt felteszem őket.

Kedden délután Debrecenbe mentünk rokonlátogatára,karnevált megnézni,mediterrán élményfürdőbe is eljutottunk.
Hazafelé szerda este megnéztük Pesten a tűzijátékot.

Elég élménydúsak voltak ezek a napok,kicsit fárasztóak,de élveztük.

Örülök,hogy ilyen sok kisfiú született/születik mostanában,nagyok közül úgyis sok a kislány,megtörni látszik a nőuralom :lol:

Szoptatós tea:
én szülés napjától kezdtem inni a Laktoherb és Fitolac teát,de nekem hígítva nem igazán vált be.
Én 2 dl forró vízbe áztattam 1 filtert reggel és 1-et este,kicsi citrommal ízesítve néha.
Jó melegen érdemes meginni szerintem.
Szerencsére Viki szeretett szopizni,2.5 éves koráig hagytam is.
Sokszor még most is megkérdezi,hogy kaphat-e cicit :P

Edi
drukkolunk nektek!!!!!!!!!!!!!!!
Sztem olyan hülyeség,hogy már ma be kellett feküdnöd,hiszen hétvégén ennyi erővel lehettél volna otthon is.

Emesedora
Boldog névnapot Bencének!!!!!!!!!!
Hogy vagytok?Kezdtek már összeszokni?Napirend alakulgat?

Édes a képen Áron baba!!!!!!!!!

Cirmike
szép helyen voltatok,színetek is szuper! :wink:

Mindenkinek szép hétvégét!
Jön még pár kép,aztán eldugulok :D
Sziasztok:Erika

cseriviola

Nénjéméknek készített csokistorta :P
Kép
Viki tündér :lol:
Kép
kicsit fázott
Kép
sül a kürtöskalács sógorom kezében :P
Kép
Vikinek is nagyon ízlett...
Kép
nagyszobánk festés után
Kép Kép
előszoba festés után
Kép
konyhánk festés után
Kép Kép
rendelésre készült epres torta :wink:
Kép
szintén epres
Kép
Csinikém :lol:
Kép
Debrecen/Virágkarnevál
Kép Kép Kép Kép Kép

Viki megint lenyúlta a fagyimat :twisted:
Kép
Debrecen/Mediterrán élményfürdő
Kép Kép
Nagytemplom előtti téren a templom virágokból
Kép
Kép

és végül egy kis tüzijáték :lol:
Kép

bocs a sok képért :oops: :roll:

Sziasztok:Erika

cseriviola

Erika
Örülök hogy ól éreztétek magatokat! :lol:
A képek nagyon jók! A torták pedig nagyon gusztusosak! :lol: Biztosan fincsik is voltak :lol:
A kislányod pedig tündéri! Nagyon szép :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Végre megküldték a képeket a picurról, így teszek fel párat.
Én Óbudán a G1 intézetben voltam 4D-n. Régen ők voltak a Schöpf-Méreiben. Nagyon-nagyon kedvesek voltak. Nem kaptam letolást, mert késtünk sajnos a dugó miatt. Mondták telefonban, hogy ne idegeskedjek, csak menjünk.
Egy nagyon kedves hölgy vizsgált. Mindent megtett, hogy a lehető legjobb képet tudja csinálni a piciről. Nem volt könnyű dolga, mert végig háttal volt, a pofikája előtt volt a köldökzsinór, a két keze és az egyik talpa. Tornász lesz a gyerek. Viszont a fiússágát rögtön megmutatta. Összesen fél órás volt a vizsgálat. A picur méretei teljesen megfelelnek annak, ahány hetes vagyok. Eszerint nov. 9. és 16. között születik. Nem tudom, hogy a saját dokim, honnan szedett 20-át? Mindegy, úgyis akkor jön, amikor jönnie kell. A súlya a picinek 1103 g. Jó a szívhang és a köldökzsinór véráramlása is.
Készült DVD az egész vizsgálatról. 4 fényképet kinyomtattak, amit mi választottunk ki. És feltöltötték a honlapjukra az összes képet, amit egy kapott kóddal megnézhet bárki 30 napig. Így a távoli-külföldi rokonok is rögtön láthatják a bébit.
Szóval teljesen elégedett voltam. Nekem a vizsgálat (hála a babaszobának) ingyenes volt, amúgy 13e Ft.

Üdv:
Anikó

Ez már tuti, hogy fiú
Kép

Pofi 1.
Kép

Pofi 2.
Kép

Tornász pozíció
Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Edi: megy a drukk. Tudom, ezt már nem olvasod, de majd később. Mindjárt küldök Neked sms-t, hogy mi van Veled :D Dórika nagyon aranyos az öcsikével. Simogatja gyengéden, és mondja neki, hogy baba. Nagyon örül, ha meglátja. Emese meg alapból nagyon várta és kedves vele, puszizza sokat.

Gabi: én a ruhákat, mivel tudtam, hogy két héttel előbb be kell feküdnöm a 36. héten azért biztonság kedvéért kimostam, kivasaltam és szekrénybe tettem. A kiságyas dolgokat is, de azt csak közvetlenül a befekvés előtti napon tettem be a kiságyba.
A szoptatós teát és szüléstől ittam Emesénél, de nem igazán vált be. úgyhogy tavaly már nem ittam és most sem. Nekem jobban bejött az urtica urens 5ch homeopátiás golyó. Most is azt szopogatom, napi 2*5 golyót.

Erika: igen, okésak vagyunk. Kezdünk összeszokni. A középső kis elvenséggel, Dórikával sokat foglalkozott a héten apa, a másik kettő inkább rám maradt. De hát jövő héttől apa dolgozni fog, úgyhogy....
Már kimerészkedtünk többször sétálni, meg voltunk a mamáknál is. Nem olyan vészes, csak előtte elindulni.

Bence szépen fejlődik, egy hét alatt 40 dekát hízott, most 3,6 kiló.Bukós, mint Dórikám volt. De hát sosem lehet megszokni. Nagyon ijesztő tud lenni.

Na megyek, Dórikám felkelt, rohan apa, Bence Soma meg éhes.
Emese anyuéknál alszik.

Na sziasztok, majd jövök.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja Edi: Bence változó, hány óránként eszik. 2,3,4. Ahogy ő kéri. Éjjel inkább 4 óránként, de van, hogy napközben is.

Sziasztok

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Timi
Basszuskulcs, teljesen kiment a fejemből a normál UH- biztos le leszek tolva... :oops:
Hétfőn kezdődne a suli, de akkor először bemegyek a terhesgondozásra.
Szerintetek kapok aznapra uh-időpontot???
Fene vigye el, tiszta lyukas a fejem :evil:

viola
Nagyon szépek a képek...
Én is szeretek sütni, alkotni, bár már vagy egy éve elromlott a sütőm :?

Köszi az infókat Varga doki és tea ügyben.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Kép Kisfiam Hajnal Bence Soma

Egy kép a kisfiamról. Még a kórházban készült róla.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép

Emese Flóra és Dóra Lilla az omegában a játszóházban apával. Ez pár napja készült.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép

Emese és Dórika együtt pancsolnak (ezt titokban raktam fel, Emese nem nagyon engedné :D )

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép

Bence anyán aludt el. Itt még kicsit sárga, de már lement róla...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép

Bence Soma. Szintén még a kórházban, a rooming-in-ben.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép

Dóra pancsizik. Imád fürdeni!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép

Emese májusban az ovis ballagáson. Gyönyörű kiscsaj ám!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Bocs, hogy elhalmoztalak titeket, de még nem tettem fel fotókat. Talán évekkel ezelőtt Emeséről. Így három gyermekes büszke anyukaként ideje volt már :D

Ugye szépek??

Jó hétvégét mindenkinek.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Edi, írdd ám az sms-t Szilvinek, ha van valami!

Szilvi1981!
Nagyon édes Áron baba, úgy bírom az ilyen picurok pofiképét!Milyen az az akvárium hinta, amiben elaludt? Na mennyit híztatok, nem prédikált a védőnőd? :P

Gabrielldaniel!
Inkább kisfiú felé hajlassz?Ez tök furi nekem, mikor egyneműt szeretne valaki.... kétségtelen van sok előnye!!!!Reméljük legközelebb megtudod, ki lakik a pocakban!

Gabi!
Én a 32-33 héten mostam ki a nagyfiam babakocsiját, akkor tettük helyére a kiságyat, pelenkázót, mostam ki a babacucc 1 részét, pakoltam be! Kórházi cuccot nem volt időm berakni, 35. hét után akartam összepakolni :(
Szoptatós tea: Én ittam annó is, de csak a tejbelövellés napjától (Sománál 4.nap), most hamarabb 2-3. naptól. 1,5 liter-hez asszem 6 filter kellene, de sz.tem felesleges annyi, én teafőzőbe 6 adagot főzök 3 filterrel.De biztos ami biztos most urtica urens 5ch-ból napi 3-szor 4-et szedek, ha nem felejtem el.Most sokkal több tejcsim van, de Noé baba erőteljesebben és ügyesebben szopik, szóval nem tudom,hogy a fentiek vagy inkább emiatt!

ANikó!
Gratula a "kisöcsihez", nagyfiad mit szól hozzá? Tényleg ebben is követsz.... :) Varjú nem arról a kör alaku bizbaszról nézte a szülésed várható időpontját? Védőnők is arról szokták! A babaszobán nem nézted, vagy mindegyik mást ír, mi?Természetesen szülted Bendit?

Ancsa!
Nehogy kevertessetek színt, ha nem pasztellt akartok, ajánlani tudom a Polifarbe Platinum-ot, amiben vannak élénkebb színek is, mi ezzel festettük tavasszal a gyerekszobát! Pasztellek is vannak, de azt ugye s.k is könnyű kikeverni diszperzitből, vagy Hérával.
Gátmasszírozó olaj: a DM-ben lehet kapni vmilyet, de nem tudom a nevét, igazából nincs tapasztalatom, csak olvastam itt a babaneten róla...

Timi!
Gratula a kis puncishoz, végre nem csak kukisok potyognak majd!
Nem olyan gáz, ha 1 héttel később mész uh-ra, én is 33 hetesen mentem!Tényleg pihizz, még korai lenne neki itt kinnt!

Erika!
A tortát innen vittétek Debrecenbe? :shock: Nagyon jó lehetett ez a mediterrán fürdő.........egyszer Cirmikéék is itt voltak,nem? Vagy Debrecenbe van más élményfürdő is?
Mit jelent, hogy te mázoltál? :?: Viki nem fáradt el a sok progi végére?

Szilvi!
Tessék sűrűbben képet feltenni, persze hogy nem baj. Nagyon szép Bence Soma, meg persze a csajok is, Emese milyen fotogén. Várja már a sulit?Füzetek, cuccok összekészítve, becsomizva?

lola77

Szia Lola!

De, arról a kör alakú bizbaszról nézte:) De az összes netes szüléskalkulátor 15-16-át ír. Pedig 30 napos ciklusra számoltam, ami volt is valójában.
Bendit természetes úton, nagyon gyorsan (1 1/2 óra) szültem meg. Úgyhogy sztem most lehet, hogy rohannom kell majd a kórházba, ha nem akarom, hogy félúton megszüljek. Bendi örül neki, simizgeti a pocim, és mondja, hogy ott a baba. De, hogy valójában mennyire érti, hogy nemsokára lesz egy másik baba, azt nem tudom.
Most húzos időszak következik nekünk. 1-től szoktatom be bölibe. Már, ha véglegesen is felveszik és nem dobnak ki minket, ha meglátják a nagy hasam. Nem örülnék neki, mert Bendinek szüksége lenne a többi gyerek társaságára, és szerintem sokat fejlődhetne a böliben. Nem azért akarom bölibe adni, mert útban lenne. Már tavaly áprilisban beirattam, hogy idén szeptemberben kezdhessen.
Meglátjuk hogy alakul. Most töltöttem a 28. hetet. Ha ez a pici is úgy születik, mint a Bendi, akkor már csak 10 hét.
Szóval, nem unatkozom.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Szia Lola!

De, arról a kör alakú bizbaszról nézte:) De az összes netes szüléskalkulátor 15-16-át ír. Pedig 30 napos ciklusra számoltam, ami volt is valójában.
Bendit természetes úton, nagyon gyorsan (1 1/2 óra) szültem meg. Úgyhogy sztem most lehet, hogy rohannom kell majd a kórházba, ha nem akarom, hogy félúton megszüljek. Bendi örül neki, simizgeti a pocim, és mondja, hogy ott a baba. De, hogy valójában mennyire érti, hogy nemsokára lesz egy másik baba, azt nem tudom.
Most húzos időszak következik nekünk. 1-től szoktatom be bölibe. Már, ha véglegesen is felveszik és nem dobnak ki minket, ha meglátják a nagy hasam. Nem örülnék neki, mert Bendinek szüksége lenne a többi gyerek társaságára, és szerintem sokat fejlődhetne a böliben. Nem azért akarom bölibe adni, mert útban lenne. Már tavaly áprilisban beirattam, hogy idén szeptemberben kezdhessen.
Meglátjuk hogy alakul. Most töltöttem a 28. hetet. Ha ez a pici is úgy születik, mint a Bendi, akkor már csak 10 hét.
Szóval, nem unatkozom.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Szia Lola!

Szóval, nem unatkozom.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Edi!

drukkolok Nektek,és várom a a híreket!!!

Emesedora!
Nagyon szépek a gyerekeid!Ügyes vagy ,hogy már tudtál takaritani meg vasalni is!!

Tgabi80!
Már egyszer kérdeztem,de akkor nem írtál,milyen suliba jársz?Hogy ha megszüleitk a pici,akkor halasztasz vagy csinálod tovább a sulit?Mennyi van még hátra?

Lola!
Kis erőt meg bíztatást adtál,hogy 2 gyerek melett lehet azért sokmindnet csinálni.Ezt azért írom mert mégiscsak belevágok a suliba.Azt a sulit kezdem el amit még emailbe kérdeztem tőled.Mi is szeretnénk kistesót,és kicsit félek hogy fog menni majd két gyerekkel ,de majdcsak lesz valahogy....

Livi!
Aranyos vol tma Timi nagyon,igazi kis huncut eleven kislány.Dorka is eléggé eleven örökmozgó lett mostanság,pedig ő nyugodt szófogadó gyerek volt,mi lesz ha majd oviba fog menni....

Velünk semmi különös,Dorka már teljesen szobatiszta :) .
készül az oviba,és már egyre többmindent mond,és amit mond azt tök tisztán.Szerintem karácsonyra már tényleg énekelni fogja a dalokat :P .

Szép hétvégét mindnekinek!
Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Edi!

drukkolok Nektek,és várom a a híreket!!!

Emesedora!
Nagyon szépek a gyerekeid!Ügyes vagy ,hogy már tudtál takaritani meg vasalni is!!

Tgabi80!
Már egyszer kérdeztem,de akkor nem írtál,milyen suliba jársz?Hogy ha megszüleitk a pici,akkor halasztasz vagy csinálod tovább a sulit?Mennyi van még hátra?

Lola!
Kis erőt meg bíztatást adtál,hogy 2 gyerek melett lehet azért sokmindnet csinálni.Ezt azért írom mert mégiscsak belevágok a suliba.Azt a sulit kezdem el amit még emailbe kérdeztem tőled.Mi is szeretnénk kistesót,és kicsit félek hogy fog menni majd két gyerekkel ,de majdcsak lesz valahogy....

Livi!
Aranyos vol tma Timi nagyon,igazi kis huncut eleven kislány.Dorka is eléggé eleven örökmozgó lett mostanság,pedig ő nyugodt szófogadó gyerek volt,mi lesz ha majd oviba fog menni....

Velünk semmi különös,Dorka már teljesen szobatiszta :) .
készül az oviba,és már egyre többmindent mond,és amit mond azt tök tisztán.Szerintem karácsonyra már tényleg énekelni fogja a dalokat :P .

Szép hétvégét mindnekinek!
Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

ági01

Bocs, hogy nem válaszoltam a múltkor.
Pénzügy-szávitel tanfolyamra járok a munkanélküli által.
Októberben lesznek a vizsgák, 6-7-én írásbeli+gyakorlat, 2x-én meg szóbeli.
Szóval a babó addigra már bizti meglesz, így majd fejek le tejcit és gyorsan elszaladok vizsgázni, aztán vágta haza a babóhoz.
Természetesen nem kell sort állnom a vizsgán... :)

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy festenék a babaszobába a falra...
Elég szépen tudok rajzolni, festeni.
Azt nem tudom milyen anyaggal lehetne dolgozni, sima tempera is megfelel, vagy kell vmi spec anyag? Sokat nem akarok költeni rá, hacsak nem lesznek jelentkezők, akiknél ki kell pingálni a gyerekszobát :)

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Szia Gabi!

A tempera sajna nem jó, mert leporlad. Vizesbázisú akrilfestéket használj.
Én rajzfilmkészítőit végeztem. Igaz falra még nem festettem, de szeretnék, ha kész a tetőtér (jövőre). Viszont utánanéztem, hogy mivel lehet, ezért tudom.

Legutoljára kulcsosszekrényt pingáltam.

Üdv:
Anikó

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Lola Úgy néz ki - ugyanis csütörtökön végre bejutottam a Varjúhoz - hogy fiú lakik a pocakban, de ez nem 100 %.
Most mennem kell! De bővebben jövök valamelyik nap!
További szép napokat!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

eagleszem
Köszi az infót.
Nagyon édi a szekrény, ügyes vagy :):):):)

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Lola: készül már a sulira. Jövő héten lesz az évnyitó, elsején beindul a nagyüzem! Füzeteket nem csomiztam, szerintem a könyveket sem fogom. Tanítónéni ajánlotta, mivel még nem tudnak olvasni, felmutatja nekik a könyvet és abból tudják melyiket vegyék elő. De már mindenünk megvan.
Fotógén igen, volt egy idő, mikor gyűlölt fotózkodni, mert annyit fotózta mindenki a családban :D

Írt az Edi, hogy tök unalom az élet a kórházban. Nst-je, uh-ja rendben, bár a hege 3mm vastag csak, ami szerintem nagyon vékony. Csodálkoznék ha engednék neki a sima szülést.

Sziasztok, Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van. Én örülök hogy nincs ma nagy meleg...bár biztos akad, aki nem örül ennek annyira így vasárnap lévén....
Áronkám jól van, a mecsek teáról már egy hete leálltunk, úgy veszem észre javult a helyzet kakilás ügyben, de nem akarom elkiabálni... Tegnap előtt hihetetlen, de hat órát aludt egyfolytában, igaz, hogy előtte órákig nyűglődött, sírt stb... és a hintában aludt el. Nem volt szívem átvinni az ágyába, de hajnalban láttam, hogy szegénykém nem valami kényelmes helyzetben fekszik már, ezért óvatosan kivettem, átvittem a szobájába, szopizott egy kicsit, aztán tovább aludt még három órát. Sajna egyedi eset volt... :-) Egyedül még mindig nem alszik el, csak a hintában...

Edit, Gabi
köszi:-) A védőnő nem tudom hány éves, úgy 45-50körül lehet. Múlthéten nem okoskodott annyira, szerintem észrevette, hogy nem tetszett... 44dkg-t híztunk, nem kevés, de már nem foglalkozom vele. Olyan boldog amikor szopizik...és azért megpróbáljuk megtartani a két-három órát. (de inkább kettő...sajnos)

TGabi,

a párom foglalkozik airbrush képekkel (autók, motorok egyedi festése pl) és festett már több gyermekszobába rajzfilmfigurákat is, tehát van egy kis tapasztalata :-). Megkérdeztem Neked, ő vízbázisú színező pasztát használ. A tempera sajna nem jó hosszútávon, mert a fal kivonja a nedvességet belőle és lepattog...

Tényleg, ha érdekel esetleg valakit gyermekszobába (vagy bárhová) dekorációs festés, szóljon :wink:

Emesedora,

csodaszép gyermekeid vannak:-)

Lola,

köszi. Az akváriumos hinta...hát, azért hívják aváriumosnak gondolom, mert halacskák vannak rajta, a hinta fölött a forgón is halacskák forognak, és egy gömbben vízben váltakozó színű lámpa ég, halacskás...
és a hinta megy előre-hátra vagy oldalra. Zene, tengermorajlás, vízfolyás választható.
Nagyon jó, Áron imádja...

Most mennem kell, mindenkinek szép hétvégét, már ami maradt belőle!

Sziasztok,
Szilvia
szilvia1981

Sziasztok!

Tgabi80!
Írtam privit,megkapad?
Azért kérdem ,mert ahogy elküldtem, lefagyott a hülye gépem,és nem vagyok biztos benne hogy átment.

Ági

Kép

Kép
ági01

Üdv!

Sajna nem kaptam meg a leveled Ági01.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy nem írtam eddig, de közben megszületett a kisfiam..
Ugyan már 1 hete itthon vagyunk, de leheletnyi időm alig van és nagyon fáradt is vagyok. Mikor alszik Barni, akkor próbálok aludni én is, vagy épp enni, fürödni..

Röviden elmesélném, hogyan is kezdődött...

Megszületett Barnabás. 38. hétre érkezett augusztus 12-én reggel 5-kor. 50cm 3140 gr. Első 3 nap nem volt még tejci, így 2860gr-mal hoztam haza Barnit. Kis picike, vékonyka, de nagyon formás...
Hirtelen és váratlanul ért a szülés, de nagyon örültem, hogy a kiírt időpont előtt már kezemben tarthattam.
A történet nagyon rövid:-)
Éjszaka 2-kor kezdett elfolyni a magzatvíz,( arra ébredtem, hogy mintha fejbe vágták volna Barnit odalent és , hogy valami folyik--gondoltam a szokásos kis folyás).Ekkor még víg voltam, mert nem volt fájás..
1/2 3-kor bementünk a kórházba, és ezek után jöttek csak a fájások... A szülésznő rám tette az NST-t felvette az adataimat és eközben kezdtem érezni fájásokat. Megvizsgált az orvos, papír vékony volt már a méhszájam, és rohamosan kezdtem kitágulni. Hívták is az én orvosomat. Hamar bent volt a kórházban. Gyakorlatilag a vajúdás 3-tól 4-ig tartott , 4-től 5-ig szültem és mivel a gátmetszés mellett még végbél irányában repedtem is , sokáig tartott a varrás, és fájdalmas is nagyon..Mindig csak azt kívántam, hogy ne kelljen fél napot átkínlódnom a vajúdással és ez bejött. A gátsebem kezd most már javulni, de pokolian fájt, úgy ahogy a tejbelövellés. Még sírtam az első napok fájdalmai miatt..
Ma vagyunk 1 hete itthon.. Elég fárasztó most még, de ez vele jár. Még nem volt ilyenben részem. De nagyon aranyos, sokszor csak nézegetem és gyönyörködöm benne..Remélem jó anya leszek.Majd , ha lesz még egy kis időm, képet is teszek fel...
Dióhéjban ennyi.. Rövid és szép szülés volt...Másnak is csak ilyet kívánhatok, de addig is élvezzétek a terhesség minden pillanatát. Bevallom nekem kicsit hiányzik a pocakom, és hogy nem mocorog benne senki.

Ritkábban tudok itt lenni, de próbálom azért követni a fórumot..
Vigyázzatok magatokra!!
Sokszor puszil benneteket:

petra79

Sziasztok!

Petra!
Nagyon gartulálok Barnihoz!!!!Sok tejcit,és sok örömöt kívánok Nektek!!!
Képeket várjuk!!!

Tgabi80!
Írtam megint privit,ez már remélem átment!

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Petra
Nagyon gratulálok a babádhoz.
Sok-sok tejcit, nyugodt éjszakákat, és jó babázást!!!

Ági01

Megkaptam! Írtam is vissza egy kisregényt... :lol:

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Timcsi

Remélem jól vagtok, és kibírja a kislányod még egy jó pár hétig...
A meló miatt gondolom nem tudsz annyit pihenni, de ha nem érzed jól magad, inkább szólj a csajoknak biztos megértik majd....

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Petra! Szívből gratulálok, és Isten hozta Barnabást!

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Petra! Gratulálok Barnabás születéséhez!Sok-sok tejcit kívánok!

Kép

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Petra: akkor biztos Téged láttalak a kórházban. Mivel Te nem láttál itt rólam fotót, ezért nem tudtál beazonosítani. Nálunk is ez volt majdnem a helyzet. A 38. héten beindult a szülés éjjel, mint Nálad. Magzatvízszivárgás után kórház, nst stb. Aztán császár (erre is készültünk). Nekem mindez 11.-én, hétfőn történt. Szerdán mentem át a roomiba, a 317-es szobában voltam, két sima szülésessel, akik szintén a 38.héten szültek. Ha jól sejtem, Ti a mögöttünk levő szobában voltatok. Mi pénteken haza is jöhettünk. Ti hogyhogy csak vasárnap?

Egyébként nagy-nagy gratuláció!! Nekem is nagyon hiányzik a mocorgás a pocakban, főleg azért kétes érzés, mert tudom, hogy soha többet nem lesz ilyen (mivel a harmadik gyerkőc volt, és harmadik császár, elkötöttek, orvosilag volt indokolt). Igaz, hogy nem is szeretnék több gyermeket, de azért nagyon fura és kettős érzés, hogy nem érezhetem többet ezt a csodálatos érzést!

Na megyek, vasalok kicsit. Közben Emesével filmet nézek. Bence 10-11 között kel, addig "elfoglalom" magam.

Jó éjszakát.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Petra: Gratulálok Barnihoz. Biztos nagyon édes lehet. A "káosz" majd idővel rendeződik. Ettől egy kicsit én is tartok, de már tudom hogy egyszer helyreáll a rend. Csak most a kisfiam végett is nehezebb lesz.
Sok tejcit kívánok!
Nálunk amúgy minden OK! Mint már írtam valszínű, de nem 100 % kisfiú lapul a pocakban. Fejvégűen fekszik. Remélem így is marad. 1 hónap alatt 10 centit nőtt a haskörfogatom. Érzem is. Már most nehezebbnek érzem a mozgást és megnéztem Danival 36 hetesen volt ekkora a pocim. Remélem nem lesz sokkal súlyosabb a gyermekem. Dani 2870-el született. Egyik nap azt álmodtam, hogy sötét barna, vagy tán még fekete sűrű hajjal született és hogy fiú. Ekkor még nem voltam orvosnál.
Azért is vágynék tán jobban egy fiúra, mert Daninak lehet jobban jönne egy öcsike. Elég temperamentumos. Persze lánnyal is boldogulna. Lesz ami lesz csak egészséges legyen.
Két napja könny szökött a szemembe, mert DAni megtett 2-3 lépést egyedül. Annyira boldog voltam. Én már csak a gyermekeimben és a férjemben lelem boldogságom. Csak Ők vannak nekem.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szilvia
Gyönyörűszép Bence! gratulálok! És a gyerekeid is nagyon szépek!:lol: Te jól vagy? Fáj még a heged?

gabrielldaniell
Gratula az első lépésekhez! :lol:
Csodálatos látni őket,amikor megteszik az első lépéseket! :lol:
Hűha,akkor tényleg jó nagyot nőtt a pocakod! És mennyi idő alatt nőtt ilyen nagyot?

Rozika
Ti hogy vagytok?

Lola
Köszi az infót a festéssel kapcsolatban! :lol:
Ti hogy vagytok?

Editről tud valaki valamit!?
Megy a drukk nekik!++++++++++++

Én jelentem még 2&1-ben vagyunk! :lol: Jelenleg semmi jel nem mutat arra, hogy előbb akarna jönni a babó. :lol: Az a napi 2-3 keményedés is múlóban van, már csak talán napi 1 ha van :lol::lol:
Ugyhogy ennek nagyon örülök. :lol: Azért várom már a következő alkalmat, hogy megvizsgáljon a doki hogy is van most a méhszájam. De nagyon -nagyon bízom benne, hogy változatlan, így,hogy elmúlóban vannak a panaszaim. lol:
Viszont a derekamnál a csont, nagyon fáj , főleg amikor fordulnék egyik-oldalamról a másikra. Vagy amikor lépnék, de nem tudok,mert annyira belenyilal. Nincs valakinek erre ötlete, ezzel mit lehet kezdeni?

Bocsi,akinek nem válaszoltam,de oldalváltásnál mindíg gondba vagyok, mert olyan feledékeny vagyok terhesen :oops: neharagudjatok! :

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációt!!

Szilvia(emesedora):
miért nem szólítottál le a kórházban??Igen, én a 318-as szobában voltam...

Egyébként tudtok valami tanácsot adni?Nagyon sokszor kell Barnit mellre tenni, és nem mindig eszik, csak cumizik. Illetve , ha teli ette magát(kb. 1 órán keresztül eszik)elalszik a cicin, de mikor letenném az ágyába, rögtön kipattannak a szemei, és fel kell vennem, mert addig nem hagyja abba a sírást, amíg nem veszem a karomba.Pedig nem szeretném, ha ezt megszokná, mert 1 perc szabad időm nem marad, ez neki sem jó hosszabb távon..most is épp itt alszik a karomban, és egy kézzel ütögetem a billentyűt és gyerekdalokat hallgatunk--alszik..Sőt már ott tartunk, hogy én alszom a szobájában, és a nagy ágyban a szopizás után akkor alszik el, ha a közelségemet érzi..De ez nekem így nem jó, mert azért szeretnék én is a párommal több időt lenni, és persze szeretnék itthon valamit tevékenykedni, vagy netán pihenni..

Ha tudtok valami bevált módszert, hogy elaltassam, vagy hogy ne úgy legyen, ahogy leírtam,írjátok meg légyszi.. Köszönöm!!

Nem olvastam vissza a leveleiteket,mert az több oldal lenni, de remélem mindenki jól van!!

petra79

Képek Barniról

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1219647580.4552.jpg[/img]
[/img] Kép
[/img] Kép
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1219647620.4376.jpg[/img]
[/img] Kép
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1219647646.0842.jpg[/img] [/img]

petra79

Sziasztok!

Petra: utolsó egy-két napban eszméltem, hogy Te lehetsz, de én meg olyan fejfájással küzdöttem, hogy alig éltem. Mellette az ezer látogató, tök ki voltam. Kajálni nem jártam ki, mert hoztak, amikor volt időm enni. Majd élőben talizunk egyszer :)

Próbáltad esetleg két étkezés között teáztatni? Nekem az bevált. Vagy vizzel is próbákozhatsz.
Lehet, hogy nem böfizett eleget, azért sírdogál? Nekem szokott olyan lenni. Ha többször sír, lehet, hogy hasfájós, fiúknál előfordul. Hasmasszír, tornáztatás nem segít?

Nekem egyre többet van fent Bence. Van, hogy két kajálás között majdnem végig fent van, néha elszenderül. Ma volt itt védőnő, mondta, hogy ez normális. Tök jó :) Most már ennyi nyugim sincs:)

Ancsa: köszi a gyerekekre írtakat, szerintem is nagyon szépek :) Imádom őket! Örülök, hogy egyben vagy és kevesebb a keményedés. Látod, megéri pihenni!!!

Mennem kell, takarítok ezerrel! Három gyerek mellett ez nobel díjas cselekedet! :)

Szilvia
emesedora

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?