Új privát üzeneted érkezett!

Lolababa: Sajnálom a vitát, ha jól esne leírni, írd le nyugodtan, nem hiszem, hogy bárkit is untatnál. Remélem minél hamarabb kibékültök!

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Megjöttünk az Nst-ről. Most is volt 2 fájás de nem tudom mekkora, mert elég szarul mért a gép. Aztán a szülésznőm inkább megvizsgált és a méhszáj változatlan: 1 ujjnyi. Jól bírja ezeket az erős keményedéseket!
Vasárnap este megyünk legközelebb a kórházba a dokimhoz. Akkor ő fog vizsgálni. Most hazafelé elég erős fájásaim voltak és még vannak is. Remélem, hogy azért éjjel nem kell visszamennünk.

gwini

Szívből gratulálok Szedernek, és Adélnak!!!!!! nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok!

Nostawen! Örülök, hogy újra itt vagy. gyere gyakran!!!

A.m. csodálatos a kis Gyuszi! Hihjetelen, hogy csak pár napos, olyan szép!!!!!

Biztos hülyének fogtok nézni: nálunk soha nem problémáznak azon, ha nincs mozgás, viszont jók a szívhangok.

Kép
blúmi

Sziszi!
Át tudom érezni a helyzetedet, én is jártam hasonló cipőben. Mi az, hogy 2 héttel előtte lehet szabira menni? Ezt ki mondja? A főnököd vagy az állam? Miért nem mész táppénzre?! Nem éri meg az idegeskedés. Én is sokáig dolgoztam, de elég is volt. Nem éri már meg anyagilag sem az a plussz x ezer forint. Meg különben is, hogy hangolódsz rá a babavárásra, ha még mindig a meló jár a fejedben? Én elgondolkodnék a helyedben, hogy megéri-e ezt csinálni. Ideje lenne neked is pihenni és magaddal és a babáddal törődni. Bocs, ha okoskodásnak tűnt, nem azt akartam.
Azt mondják, hogy az együttlét csak akkor indítja meg a szülést, ha a baba és a te tested is érett rá. De én drukkolok, hogy akkor szülj, amikor szeretnél.

Honey!
1. Igen, én még mindig vezetek. Van, hogy napi szinten itt a városban, mert hol vizsgálatra, hol piacra kell menni, ezekre a helyekre meg mindig kocsival megyek. Bár most azon gondolkozok, hogy ezentúl egyéb körútra is kocsival menjek be a központig, ott lerakom az autót, elintézem a dolgom, így nem kell hulla fáradtként még haza is cammogni, hanem csak kocsiba ülök, és már itthon is vagyok. Én nagyon szeretek vezetni, főleg ezt az autónkat. (fél éve vettük Skoda Fabia). Hosszú utakon már nem jó vezetni, bár legutóbb egy órás utat én vezettem végig, anyu nekem is mondja, hogy ilyen hosszú úton már nem kéne. Én erre azt mondom, ha nem akarom/tam volna, akkor szólok/tam volna és kész. Addig, amíg nem zavar, addig miért ne?
2. Bevallom, hogy ritkán. Már nagyon nehéz a hasam, meg estére mikor már megpihenek, akkor érzem, hogy görcsölgetek. Ma annyit mentem a városban, hogy néha nagyon rossz volt, erősen is éreztem időnként a fájdalmat, kíváncsi lettem volna, a görbe mit mutatott volna.

Csibe!
Lehet, hogy nem a penicilinre vagy allergiás, hanem valami segédanyagra ami még benne vagy a gyógyszerben. Nálam is volt ilyen. Kaptam penicillin tartalmú gyógyszert, attól semmi bajom nem volt, egy másiktól meg igen. Így kiderült, hogy az egyik segédanyagra vagyok allergiás.

Eszike!
Hogy veled mindig történik valami. Még szerencse, hogy nem lett semmi bajod. Ez is egy filmbe illő jelenet volt.

Bagz!
Aranyos volt a megjegyzés, miszerint kész a kicsi.
Háááát, elég érdekes a recept a viszketésre. Még belegondolni is. Mi van, ha elszakad a cérna? Akkor szüléskor előbb nem a gyerek fejét látják, hanem, felszólnak, hogy nini, hát ez meg csak nem fokhagyma? J
Még jó, hogy Siminek nem lett baja.

Szeder!
Nagyon nagy gratula! Sok örömöt és tejcsit!

a.m.!
Nagyon tündéri mini Gyuszi! Gondolom, most mindenki már várja, hogy eljöjjön az idő, amikor a sajátunkat nézegethetjük a saját babaágyban. Hogy megy a szoptatás? Kezdetek belejönni? Van elég tejcsi?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!
Gondoltam bekukkantok, ha már aludni nem tudok.
Szedernek nagy gratula Adél babához! Reméljük néhány napon belül otthon lehettek! Sok boldogságot, és egészséget kívánok mindkettőtöknek!

Ormolya! Köszi a homeos infókat!
Monee: én maradok annál amit Te kalkuláltál ki. Most már nincs értelme variálni szerintem, ebben a hátralévő pár napban.

Én ma ezerrel felpörögtem, felnyaltam az egész lakást, már minden készen áll Noémi fogadására, remélem ezt már ő is érzi és tudomásul vette. Már nem lesz lelkiismeret furdalásom, ha bármikor szülni indulnék. Hogy Úristen még ez meg az nincs kész, most mi lesz? A nagy takarításom hatására csak annyit értem el, hogy most este még jobban nyilalgatok ott alul. (csak ha nekiállok mászkálni). A lábam szép dagadt, de szerintem kezd kimenni a víz belőlem, mert fél óránként járok pssssilni. De úgy közlekedek, mint egy nyugdíjas. Egyrészt a nyilalgatások miatt (minden lépés egy nyilalás), másrészt a hajolgatás eredménye: idegbecsípődés a derekamban! Szóval tiszta rokkant vagyok!
Noémi meg bent vigyorog a pocakomban, és akkorákat rúg, hogy már lassan meg kell nevelnem valahogy!

Minyu: már aggódtam érted!

A.m: nagyon édes a Kis Gyuszi. Tiszta formás arcocskája van! Pihenj sokat ha tudsz! Remélem van tejcsi!
Nekünk is pont ugyanez az ágyunk van. De látom egy picuri baba hogy el tud veszni benne!

Gwini: kitartás!

Kistigrincs: nem-nem akarok előbb szülni! Csak valahogy befolyásolnak külső tényezők. Nekem is az ismerőseim az utóbbi napokban egyre sűrűbben jelentkeznek, kérdezgetik, hogy nem szültem-e még meg. Meg látom itt a topicban, hogy elkezdődött a babaeső... Nem érzem, hogy le vagyok késve valamiről! Csak olyan izgatott vagyok már! Ez biztos természetes!

Remélem a többi babás anyuka is hamarosan jelentkezik! (Sugi, Holka, Szeder)

Mindenkinek jó éjt!
Vendég

Csehi: Te hogy vagy?
Vendég

Kép

Szedereknek oriasi gratula !!!

A.m.: szepseges a Mini-Gyuszi, nagyon kis kisimult, aranyos pofija van :lol:

Kistiggrincs: ne aggodj, en eredetileg is mogotted vagyok, es vmiert en is ugy erzem, hogy tul fogom hordani Benedeket. Nekem lehet, hogy az oktoberi topikba kellett volna tarsulnom?! :roll:

Most tobbre nem futja, mindenki vigyazzon magara !!!

KépKép
Kép
humanka

jaj de szépen alakul a kis táblánk!!! :D
humanka, kszönjük a lelkes adminisztrációt!!!

jaj csajok, én úúúúúgy utálom az éjszakákat!!! Folyamatos görcök, keményedések. De olyanok, hogy totál be tudok parázni, hogy mindjárt menni kell. Ma reggelre meg úgy elzsibbadt 2 ujjam, hogy meg kellettt tapogatnom őket, hogy ott vannak e még. :shock:
Aztán mire ilyenkor felébredek, mintha mindent elfújtak volna! Se görcs se semmi. :shock:
Ki érti ezt.... ,?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok !

eszike: köszi jól vok, bár néh én is úgy közlekedek,mint egy nyugdíjas:) de sztem természetes. Néha vannak fájások, meg keményedések,ezek egyre gyakrabban. De ennyi. Pénteken kell mennem NST-re,meg vizsgálatra, kíváncsi leszek mennyit tágultam. Ha tágultam egyáltalán:) Egyenlőre egy ujjnyira vok nyitva.

a.m.: Gyuszika gyönyörű baba, egyáltalán nem látszik rajta,hogy most született:)

Csajok! Ma hidegfront :) Kíváncsi vok, hány baba születik :) Na és hogy ki lesz a következő. :lol:

Kép
csehi77

Sziasztok!

Először is gratulálok Adél születéséhez!!! :D Szép méretekkel rendelkezik a kisassszony!!!

A.m., nagyon formás kisbaba Gyuszika!! Büszke lehetsz rá!!
Én a te számodat mentettem el a telómba, ha nem baj..... :oops:

Vezetés téma: Győrtől 30 km-re lakunk, úgyhogy én még mindig vezetek, amikor mennem kell!! Tegnap is egész nap ügyeket intéztem, este így is hulla fáradtan értem haza! De legalább Balunak minden megvan az ovikezdéshez!!!
Szex: Egyre ritkábban... :oops: Estére sokszor örülök, ha az ágyig elérek.... de azért szülésig még remélem összejön egy-két alkalom, mert utána bizony a 6 hetet (minimum 6 hetet) betartjuk!

Eszike, úgy látszik te a soron következő babások között leszel!!! Hajrá!!! :D

Kép
Kép
netti77

Sziasztok!

Még egyben maradtunk! Éjszakára elmúltak a fájások. Remélem, hogy holnap este sem akarja majd megindítani. Én még a jövő hét végéig szeretnék egyben maradni! Akkor már nyugodtabb lennék. Lehet, hogy rábeszélem a dokimat holnap este egy UH-ra, mert aggódom, hogy 1 hete még csak 2370 gr volt a súlya.

gwini

Sziasztok!
Mi is egyben maradtunk. Estere elmult a rosszullet, a gorcs minden. Sot mi tobb csodak csodajara reggelre lelohadta a bokam is.

Agi: Itt ugy mukodik hogy nagyon indokolt esetben mehetsz el betegszabadsagra. De ket hettel a szules elott, ha minden normalis, szules utan meg meg nem kapod a gyereknevelesi penzt, hanem meg a normalis betegszabadsag penz jar, amikor letelik a betegszabi akkortol jar a gyereknevelesi penz. Na de amig az allam kiutalja elso alkalommal az felvehet akar 2-3 honapot is, es ugyebar elni kell valamibol. Tehat minden kismama igyekszik minel tobb betegszabit hagyni szules utanra, hogy amig az adminisztracio utvesztoibol kikerul addig is legyen egy kis penz. Nagyon jol tudom, hogy nem eri meg de hat ez van. ezen kivul pedig a fonokok is ugy allnak hozza hogy utolso pillanatban engednek el, mert ha mondjuk 28 hetesen en eljottem volna tappenzre lehet kirugott volna egy az egyben. Mikor en munkaba alltam ala kellett irnom egy papirt hogy ket evig nem esek teherbe. Ha megszegem a szavam azonnal elbocsajthat.
NA de 4-eig remelem mar eltelik valahogy, es nem az irodabol kell szulni mennem.

Csehi en is elmentettem a teszamodat a telomba :oops:

Labdagados sorstarsaktol kerdeznem, nektek is viszket a labatok? az ejszaka ota nekem ugy viszket a kezem is es a labam is, foleg a talpam, hogy maszok falra...

szisziKép
sziszi7

sziasztok! Még én is egyben. Az éjszakám jól zajlott. Végig aludtam. Nem csoda, mert éjfélkor sikerült elaludnom.
Reggelre a szemeim körül marhára bedagadtam, meg a kezeim is eléggé dagik. Lábam az kb. olyan, mint tegnap. (olyan közepes elefántos) Pocakom még fönt, nyákdugesz még bent.
Párom persze ma is vidéken, kb. 6-kor ér haza. Addig kímélem magam nehogy nekiálljak itt szülni.

Még később benézek!

Sziszi: hátt elég szörnyű a helyzet nálatok! Nem irigyellek!
Vendég

sziszi7: nagyon durva helyzet van nálatok, én le vagyok döbbenve. Nem is gondoltam volna,hogy ott ennyire más minden :( Nem irigyellek. Kitartás neked. És persze,hogy nem gond,hogy elmentetted a számot:) Tudod,ennek csak örülök :lol:

eszike: ez tök izgi, azt hallottam valakitől ha bedagad az arc akkor valószínűleg szülés lesz :D DRUKK neked:) Gondolok rád. Azért várja meg apát.:)

Kép
csehi77

Sziasztok! :)

Gratula Szeder! :) Sok-sok boldogságot! :)

A.M: Nagyon jó képek, nagyon aranyos formás babó Gyuszi! :)

Sziszi7: Románia is már EU tag, ilyen papírt már nem irathatnak veletek alá, és szerintem az is EU-s szabályozás hogy amint bejelented hogy terhes vagy védett státuszba kerülsz nem rughatnak ki.

lábdagadás: igen sajnos viszket is... főleg fürcsi után az vmi borzalom.
hamarosan meglesznek a pindurok és vége, addig már kibírjuk vhogy.

Görcsölőknek: Nektek is kitartást még egyben egy picit!

Itt továbbra is punnyadás van most ébredtem fel nem rég. Szerintem ez se normális.... :?

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Gwini: látom te is jósolgatsz már rendesen. :) Drukk, hogy a doki ne akarjon indítani, és kihúzhassátok még egy darabig egyben.

Eszike: óvatosan azzal a nagy takarítással, nekem a fenekembe szokott néha becsípődni egy ideg, ha éjszaka rosszul fordulok egyet, utána meg órákig rokkant vagyok.
Naná, hogy természetes, hogy izgulsz, remélem nem vetted rossz néven amit írtam. Én pont most gondolkoztam egyébként, hogy Zalán nálunk ne is akarjon sokkal korábban jönni, mert csináltam még néhány programot a következő 3 hétre, amit nem szeretnék lemondani. Ismerőseidet egyébként nem tudod megkérni, hogy majd te szólsz, hogyha meg van a babó? Persze ha nem zavar, hogy naponta kérdezgetnek, akkor nem gond, de én pl tudom magamról, hogy falra másznék, ha naponta hívogatnának, hogy mikor szülök.

Humanka: dehogy kellett volna az októberi topicba menned, jó helyen vagy te itt :)

Honey: sajnálom a görcsölgetéseket. A kezem nekem is zsibbad reggelre, csak tudnám mitől.

Sziszi7: nagyon durva amit írsz megint :?

Starlark: én is most keltem, és a héten nem keltem 10 előtt, bár elég ritkán fekszem éjfél előtt.

Lanta? Tessék jelentkezni, hogy minden rendben Veletek :)

Kép
kistiggrincs

Durva ami itt van, de nekunk ez a termeszetes. Romania meg fenyevekre van az Eus normaktol... sajnos

szisziKép
sziszi7

sziszi7: ne haragudj,hogy megkérdezem, de érdekelne. Azt szeretném tudni,hogy nálatok hogy működik ez a GYED,GYES téma. Mert hogy gondolom nálatok is van ugye? Mert a GYED a fizetés után számítják, a GYES pedig egy fix összeg,nahát az nálunk is nagyon kevés kb.28.000 Ft. Nálunk úgy van,hogy a gyerek két éves koráig jár a GYED és után 3 éves koráig pedig a GYES. Na szóval csak arra lennék kíváncsi,hogy ez nálatok,hogy működik. Remélem érthető volt :shock: :lol:

Kép
csehi77

Hahó!

Megvagyunk mi is, de eléggé fáradt vagyok, igy most inkább ledölök egy kis sziesztára. Csak bekukkantottam, hogy mindenki jól van-e.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Hello!

Mi is egyben. Tegnap görcsölgettem, keményedtem kicsit, de 1 óra alatt elmúlt, azóta semmi.

Viszont, még jó hogy most került képbe a szex téma.
Probléma van.
Izé, tegnap este szereti-szereti. Előjáték, stb., minden ahogy kell, aztán jönne a barlangba bújós rész. Basszus, nem fért be!!! :shock: Próba innen, próba onnan, de nem ment. Összement a hely odabenn... A normális, átlagos férfi méret felét sikerült csak begyűrni! Először azt hittem hülyéskedik a Férjem, hogy letörik, hagyjuk abba, de nem. :oops: Hogy fogjuk így kiszekszelni belőlem a gyereket?! 8) :lol: :lol:

Eszike!

Tudod nézni a vérnyomásod?
Az arcod és a kezed bedagadása árulkódó jel lehet.

Honey/Kisstigrincs!

A kéz zsibbadás szintén természetes velejárója a terhességnek. Ne ijedjetek meg tőle!

Kisstigrincs!

Az ismerősöknek vagy nincs füle, vagy nem tudják helyesen értelmezni, hogy mit jelent az, hogy MAJD JELZÜNK HA MEGSZÜLETETT A BABA! :twisted: Ezt nálunk speciel nem tudják feldolgozni. Mellesleg a nagyanyám sem. Két naponta hív izgatott hangon, hogy "Mivaaaan?!" Mi lenne... :twisted: Biztos nem szólnék ha lenne valami... Beszéltünk róla a Férjemmel, hogy a legközelebbi ilyen hívásnál azt fogom mondani, hogy "53 centi 3580 gramm és fiú... jah, bocs, elfelejtettünk szólni!" :lol: :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!!

Kistiggrincs itt vagyok! Nagyon aranyos vagy, hogy érdeklődsz!! Ma már kicsit több energiám van és ezerrel mosok meg pakolok! Összepakoltam teljesen a kórházi táskámat meg a babaruhákat mosom, szóval teszek veszek mert a tegnapi állapotom után úgy gondoltam, hogy így a keddi nst után megint nem fognak hazaengedni! De már tényleg sokkal jobban vagyok! Vannak a nyilalások meg a keményedések de nem olyan keményen mint tegnap!! Te jól vagy??? Mert most nem írtál Magadról semmit!!!

Kép
Kép
lanta

Monee: süket rokonok nem hangzanak jól. Hála a jó égnek az enyémek ilyen szempontból eddig nem voltak problémásak. de én lehet a 3. érdeklődő fejét leharapnám. :oops:
Problémára: nem lehet, hogy te is bevizesedtél és bedagadtál egy kicsit odalenn? Nálam ugyanis ez a helyzet, dokim az utolsó két vizsgálat alkalmával mondta. :oops:

Lanta: meg vagyok, nincs velem semmi különös. Párom a hétvégén nincs itthon, van egy meló ami ilyenkor augusztusban van, minden évben egyszer, egy hétvége, én meg azt mondtam menjen nyugodtan, azzal a feltétellel, hogyha hívom jön, De valahogy nagyon szenvedek nélküle, bár lehet erre rátesz az idő is, errefelé elég borongós. Holnapra van programom, ma takarítanom kéne, de valahogy nagyon nincs kedvem. Illetve most először elmegyek, és beszerzem a hiányzó dolgokat a kórházi csomagomhoz.

Kép
kistiggrincs

Szeder!

Nagyon sok boldogságot Adél babához!

A.m.!

Gyönyörű kisfiatok van! Majd , ha van egy kis időd, mesélje milyenek az első napok!

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok! Látom délután nem volt aktív senki. Megjött a hidegfront. Olyan kellemes idő lett!

Monee, Csehi: az arcom már pár hete teltebb, deformálódott, mert állandóan mondogatják. A szemem meg reggelre mindig be szokott dagadni a vesém miatt. Annyi különöset vettem észre, hogy az orrom marhára megnőtt, de már rég!
Vérnyomásom szerencsére rendben van. Eddig alacsony volt, most érte el a normális szintet. (120/70-80) Szóval az eddigiekhez képest magasabb, de épp ez a normális-emberi érték!

Hivatalosan 10 napom van vissza, de semmi szülésre utaló komolyabb jelet nem tapasztalok egyelőre. Sokáig azt gondoltam, hogy augusztusban szülök, de úgy néz ki átcsúszok szeptemberre. Például keményedésem soha nem volt, és görcsöm sem! Csak a nyilalgatás van estére. Fizikai aktivitásom is még a régi, és alapvetően jól érzem magam a bőrömben.

Kistigrincs: de folyamatosan mondogatom mindenkinek, hogy fogunk szólni ha megvan a baba. De akkor is kíváncsiak, türelmetlenek. És minden nap újabb emberek hívnak fel. Egyedül anyukám hív minden nap kitartóan, pedig neki is elmondtuk, hogy fogunk szólni.
De végülis pozitívan is fel lehet fogni ezt a dolgot: mindenki aggódik és gondolnak rám! :)
Vendég

Sziszi!
Nem gondoltam volna, hogy ilyen durva a helyzet nálatok. Bár gondolhattam volna az ellenőrzés miatt.

Monee!
Jót kuncogtunk férjemmel a sex próbálkozásotokról.

Mi ma hoztuk haza az apukám által felújított kiságyat (amiben még én is, tesóm is, meg sokan mások már felnőttek benne), meg a babakocsit, fürdőkádat, mérleget, hordozót, pelenkázódeszkát, meg ilyen dolgokat. Olyan fura, hogy a helyükre kerültek a dolgok. Bár a babakocsit össze kell rakni, mert teljesen szétszedtük. Holnap összerakom én is a kórházi csomagom, izgatott vagyok. Ma görcsöltem du. rendesen, bár egész de. rohangáltunk, bár kocsival.

Kérdés:
Biztos hallottátok, hogy a kocsiba szerelhető hordozónál a 3-as és 4-es szabvány használható jövőre, mert az 1-es és 2-eseket büntetni fogják. De ugye jól tudom, hogy az E1, E2, E3, E4 számot kell nézni, és nem a sorozat számot? Ami 03-al kezdődik. Mert mi sajnos amikor vettük, nem hallottuk a törvényt, és E1-est vettünk bár használtan, de így is drága volt. Így most majd megpróbáljuk, hogy vegye vissza az eladó, mert nekünk venni kell mindenképp másikat, és ez felesleges pénzkidobás volt. Tud valaki erről valamit?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

ági :)
A totálkáron én azt olvastam, hogy nem az E betűset kell nézni, hanem a számsort:
"Feltüntetik még a testsúlyhatárokat is, majd egy körben E betű jelöli, hogy az ülés átment a megfeleltetési eljáráson, az utána következő szám a megfeleltetést kiadó ország kódszáma. A következő számsor a nagy E alatt megfelelést azonosító számsort találunk. ha az ülésünk megfelelő, akkor ez vagy 03-mal, vagy 04-gyel kezdődik. Legalul az ülésben használt biztonsági rendszer sorszámát látjuk."
ill. egy másik oldalon egy "autójogász" szintén ugyanezt irta: "A leselejtezendő gyermekülések jóváhagyási száma (az E betű alatti számsor az ülésen) 01-gyel és 02-vel kezdődik, ami 03-as és 04-es kezdetű, az továbbra is megfelelő lesz."

Kép
Kép
Kép
minyu

Lányok!

Egy kérdés!
Ki mit tud és gondol az epidurális érzéstelenítésről? Akar valamelyikőtök így szülni? Van valakinek tapasztalata erről?

gwini

Végre megérkeztek a bababútoraink, bepakoltam mindent, már csak néhány apróság kell. Olyan hihetetlen, hogy pár hét múlva már élesben használjuk őket.

Monee! Sajnálom a szex ügyet. Tényleg!! És nagyon megértelek! (mi kb 4-5 hónapja nem "gyakorlatozhatunk", úgyhogy minden ilyen jellegű problémával együttérzek.)

Nekem folyamatosan olyan érzésem van, hogy feszülök, és egyszercsak kipottyan a bébi. Pedig nagyon fent van még, mégis nagyon feszít alul. Nálatok van ilyen?

Roni, Rönééé régen voltatok! Mi újság nálatok?

Kép
blúmi

Ági: ha 03-al kezdődik akkor az jó
Mi is aggódtunk mert travel systemes babakocsit vettünk pont a hordozó miatt, de hálisten E4 és a sorszám is 04-el kezdődik. Alig lettem volna mérges ha nem lenne szabványos.

Gwini: én szerettem volna epiduralt, de itt csak 1 doki ért hozzá, most anesztest már nem fogadok a szülésznő meg a dokim mellé, és ezért nem cserélem le a dokimat... marad max a kéj gáz, de az is csak az alternatív szobában van.

Ma ittam először málnalevél teát. Egész jó íze van úgy minden nélkül :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Bocsika, de rémesen működik a netünk, így nem tudok olyan gyakran bejelentkezni, ahogy szeretnék. :cry:

Örülök, hogy mindenki jól van, már amennyire itt a végén jól lehet lenni!

A.m.! Sugi! Holka! Szeder!
Nagy-nagy gratula az újdonsült anyukáknak és pici családjuknak!!! Minden jót kívánok nektek és sok-sok képet kérünk!!! Ja! És a beszámolókat!

A.m.!
Irigyellek, hogy már otthon vagytok!!! :D Alig várom azt a pillanatot, amikor hazajöhetünk majd a kh-ból.

Viszont egyelőre még egyben vagyunk. Én már borzasztóan szenvedek és a legújabb verzió szerint 3-áig ki kell birnunk még valahogy. Mozogni már alig tudok. 1 nap csak egy dolgot birok csinálni aztán végem van. Annácska még nagyon mozgékony, néha úgy érzem, hogy ki szeretne bújni, csak nem ott ahol kéne! :?
Tegnap voltam a dokibácsinál. A méhszáj még mindig zárt. Szerintem nem is fog megnyílni, de majd meglátjuk. Jó sűrűre csinálta a jövő hetet: hétfő: labor, altatóorvos, kedd: NST, csütörtök: NST, dokibácsi, 2-án pedig befekvés. Rákérdeztem még egyszer a szülés tarifára. :evil: Az elején még 50-60 e-ből 60-70 e lett. Még jó, hogy mindjárt vége. A párom még nem tudom, hogy fogja ezt megemészteni??? :roll:

Gwini!
Én nem szeretnék epidurált, inkább csicsikálnék egyet! :wink: Majd meglátjuk hétfőn mire megyek az altatóorvossal.

Blúmi!
Igen-igen feszít engem is a kiscsaj néha. De úgy, hogy mozdulni sem tudok tőle! Alig várom, hogy idekint csápoljon és rugdalózzon már!!! :lol:

Eszike!
Az én arcom sem a régi! :? Főleg a számon veszem észre a változást: teljesen ki van fehéredve és meg van dagada, de gondolom a többi része is az arcomnak, mert én is folyton hallom másoktól. Ja meg apósomnak volt egy jó megjegyzése a súlyomra: "azért jó sok háj is van rajtad, ugye???" Kedves! Nem?

Mindenki vigyázzon magára! Holnap próbálok ismét bejelentkezni.

Anikó

Kép
Kép
konan

Sziasztok!
Bekukkantottam most is, hogy nem érkezett-e újabb baba a hidegfront hatására....
Mondjuk én megéreztem a hidegfrontot, fájt a fejem és olyan fáradt voltam egész nap. Meg a hátam kezdett el pár napja fájni, de nagyon.... :(

Ági, ugye milyen jó érzés, hogy már lassan minden készen áll a picur fogadására!? Ma mi is előhalásztuk a babakocsit és a hordozót, de nem volt erőm nekiállni kitakarítani őket. MOndjuk szerencse, mert nem száradt volna meg.... délután óta esik az eső!

Gwini, nekem a dokim anesztes is egyben és ezért ragaszkodom hozzá. Balázsnál ő ajánlotta az EDÁ-t, amit pikk-pakk be is adott. Nagyon hosszú vajúdás volt és félő volt, ha nem pihenek egy kicsit, akkor nem tudok nyomni a végén. Így volt egy kis enyhülés a fájásokban és a végére újult erővel tudtam "dolgozni"..... Amúgy semilyen mellékhatása nem volt és ha most is úgy alakul, kérni fogom ismét.

Na, holnap én is átnézem az összes gyerekülésünket! :D

Kép
Kép
netti77

Sziasztok!

Bocsánat, csak nagyon felületesen olvastam vissza. :oops:

Tegnap volt az esküvőnk, nagyon szép volt, meghitt. Utána volt egy kis esküvői ebéd, amivel megint nagyon megvoltam elégedve. Én jól vagyok, vannak már jósló fájásaim, de viszonylag hamar elmúlnak. Nekem a jövőhéttől kell kezdenem NST-re járni, szerdán megyek, és akkor csinálják meg az utsó UH-t. Ugyhogy én még adatokkal sem tudok nektek szolgálni.

SZEDER, NAGYON NAGY GRATULA ADÉL BABÁHOZ!!SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!VÁRUNK VISSZA, GYERE AMINT TUDSZ és hozz képeket.

a.m. csodálatos baba MiniGyuszi, tényleg nagyon édes!

Monee
, őszintén szólva baromira tetszik a fogalmazási stílusod! :D :D Mindig olyan jót kacagok azon, amin és ahogy írsz! Mindettől függetlenül, megértem, hogy elég kellemetlen ez a szex dolog. Nálunk, hébe hóba van egy kis etye petye, de sokszor kényelmetlen. Néha éreztem, hogy mintha "összement" volna belül,vagy legalábbis nem úgy mennének a dolgok.

Alíz

KépKép
roni0422

Roni: eljen az ifju par !!! :lol: 1-2 kepet szivesen vennenk am a fiatal hazasokrol :wink:

Gwini: en is akarok EDA-t, mindenkitol azt hallom, hogy mennyit segitett, es azt hiszem segiteni fog, ha elhuzodo lesz a vajudas. MAs kerdes, hogy nekem volt nehany terdmutetem, igy en mar megtapasztaltalm, milyen is valojaban. Nekem a mellekhatasokkal nem volt semmi bajom, en siman felkeltem, ahogy kiment az erzestelenito, es semmi fejfajas, hanyas, egyebek nem voltak. De amikor beadtak, az nekem tuti rossz volt, de ez a doki hibaja kellett, hogy legyen, szoval en ettol a reszetol tartok egy kicsit. De azt hiszem, hogy el fogom viselni, hogy aztan a szules reszere jobban tudjak majd koncentralni.

Orulok, hogy mindenki egyben van, csak igy tovabb lanyok !!! :lol:

Konan: nalad viszont sajnalom, hogy tologatjak az idopontot, de remelem, ez a 2-a most mar a vegso, es mar az is mindjart itt van :wink:

Nekem meg ejszaka keresztbe fordult Benedek :roll: Nem fajt, nem is ereztem, csak amikor felebredtem hajnalban vettem eszre, hogy alul tok lapos a hasam, ahol eddig a buksija volt, meg a csuklast ereztem, most meg keresztbe van egy nagy hurka :shock: , es total jobb oldalon csuklott. De reggel, amikor felebredtem, ujbol visszarendezodott. Ugy dontott, megiscsak kenyelmesebb neki igy :D Remelem, most mar nem ijesztget, mert nem orulnek, ha most kezdene el tornaszni. (Biztos az olimpia ihlette meg)

KépKép
Kép
humanka

Roni! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!! HOSSZÚ BOLDOG KÖZÖS ÉLETET, ÉS - HA SZERETNÉTEK - GAZDAG GYERMEKÁLDÁST!!! (szóval ezért nem voltál sokáig) Képeknek én is örülnék!

Konan! Apósnak dugó a szájába! Engem néha úgy ki tudnak akasztani a férfiak. A terhesség, egy több, mint 3 kg-os gyerek kihordása, és a gyerekszülés bagatell, bezzeg egy kis nátha, amit elkapnak, az maga a világ vége. Simán szülj gyereket, maradj bombanő, és a továbbiakban is minden fronton állj helyt. (én szerencsés vagyok, hogy az én családomban nincs ilyen férfi)

Sajnos fél öt óta fent vagyok, agyalok, hogy mindennel el tudok-e készülni. Ráadásul a hónom alatt van egy anyajegyem, ami begyulladt, és nagyon fáj. Úgyhogy mehetek bőrgyógyászatra. Jó lenne levetetni, de nem tudom, hogy ilyen állapotban szabad-e. Majd hétfőn kiderül.

Az EDA-n én is elgondolkodtam. Ha ezen múlik, hogy maradjon erőm a kitolásra én sem fogok totjázni, és ezt választom.

Kép
blúmi

Roni :)
Sok boldogságot nektek!!!

gwini :)
eda-ról nincs tapasztalatom

konan :)
sajnálom, hogy ilyen nehezen viseled a végét.

Kép
Kép
Kép
minyu

Szép jó reggelt!

Blúmi, Humanka, Minyu, köszönöm szépen a gratulációkat, jó kívánságokat, - reméljük úgy is lesz- nagyon aranyosak vagytok!Persze, rakok képeket, csak aki csinálta, még nem adta oda. :wink:

Blúmi, igen ezért nem voltam :D Jól esik, hogy érdeklődtől felőlem. :wink: Nekem a hátamon van egy bazi nagy anyajegy. Szerintem nőtt, és nő, és érzékeny. Remélem nem lesz vele semmi gond. Engem nagyon zavar, mert most mintha egy kicsit érzékenyebb lenne a kelleténél. Lehet, megkérdezem a dokit, mit lehet vele tenni.

Humanka, én is szoktam figyelni és érezni, mintha totál keresztbe feküdne a gyerek. Olyankor tök lapi a hasam, és totál a jobb oldalamban érzem valamilyét... :)

Konan, én is kaptam ilyen és ehhez hasonló megjegyzéseket - drága nagynénémtől-nekem sem esett túl jól.....De ne foglalkozz vele, vagy legalábbis próbáld meg. Majd lemegy :wink: Reméljük ez az időpont már fix lesz, és nemsokára a kezedben foghatod. Néha én is úgy érzem, hogy nem ott akar kibújni, ahol kéne.... :D

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok!

Roni!

Nagyon sok boldogságot Nektek!!!

Gwini!

Kényes a téma, biztosan erősen megosztja majd a társaságot! Én távolról kerülöm az EDA-t, több okból! Egyrészt, mert az én dokim anesztes is és nagyon nem támogatja! Másodszor, mert, bár nyilván nem szeretek én sem szenvedni, de eddigi életem során megtanultam, hogy amiért megküzdünk-szenvedünk, azt a későbbiekben sokkal inkább megbecsüljük, mintha úgymond az ölünkbe pottyanna (ezzel nem azt mondom, hogy aki EDA-val szül, az nem dolgozik meg a gyerekéért, ne gondoljátok), harmadrészt pedig a nővéremnél nagyon csúnya és durva betegség időződött elő,ennek a következtében is! Szóval én nem akarom, úgy vagyok vele, hogy ki lehet bírni és -vessetek meg érte- igenis büszke vagyok arra, hogy segéderő nélkül végig tudom csinálni, hogy-mivel mindent érzek-tudok segíteni a babámnak az előrejutásban és nem orvosi irányításra kell nyomnom! És azért nem lehet mondani, hogy olyan könnyen-gyorsan-fájdalom nélkül szülős típus lennék, de úgy érzem, vele jár és nem tekintem felesleges kínlódásnak-szenvedésnek, én úgy gondolom, megvan az oka, amiért ezzel jár a szülés! Nem mondom azt, hogy ez az egyetlen üdvözítő megoldás, ez csak az én véleményem, tapasztalatom, érzéseim stb. Soha nem vetném meg vagy nézném le azonban azokat, akik mégis ezt választják és tudom, hogy egy csomó orvosi indoka is lehet annak, hogy valaki EDA-val szüljön (pl. lassú tágulás, magas vérnyomás stb.)! És bármikor adódhat úgy, hogy valamiért nekem is szükségem lehet rá, de azért igyekszem a lehető legtermészetesebb módon szülni, ha a körülmények is engedik, a lehető legkevesebb beavatkozással!

Márti
borossné becz márta

Köszönöm Márti! :wink:

Alíz

KépKép
roni0422

Roni!
Sok boldogságot kívánok nektek egy életen át!!! :D

Netti!
Persze nyugodtan írj nekem ha meg lesz a nagy esemény. Majd én értesítem a topic olvasókat :wink:

NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM a dicsérő szavakat mindenkinek.

Nem mondom,hogy könnyűek az első napok. Ne értsetek félre.Imádom a kicsi fiamat,de azért felmerülnek nehézségek. NA meg a hormonok. Semmi pillnat alatt pityergek. Bár azért jobb a helyzet,mint a 3-5 napon...Pedig tudjátok én életvidám csajszi vagyok és azt hittem nálam nem lesz majd depi...,bár azt hiszem ez enyhe fokú.
A szopi megyeget... mostmár,de ha anyósom nem lenne én már Tiszának mentem volna... A bimbómmal voltak gondok,nem volt mit "bekania" mini Gyuszinak,de a sok fejéstől és szopitól már nemigen van vele gond. A bimbóvédő nekem nagyon nem vált be,mert nagyon nagy a mellem...Perzse ki is sebesedett aze gyik és amikor réharap csillagokat láttam,de már a Garmastantól sokkal jobb a helyzet csak ajánlani tudom majd nektek is.
Gondolom majd egyre többet tudok jönni.
Ja és nagyon fontos. Akinek felajánla a családja,hogy segít azt FOGADJA el. Nekem anyósom és anyukám csinálják a házimunkát. A férjem meg egyre többet segít etetéskor és persze 2 személyes a fürdetés is. Az apukáját mindig lepisilja ez a ki manó.. :lol:
Egyébként egyenlőre beálltunk a 3,5-4 óránkénti etetésre. A tejcsit ha nem is mindig,de ki kell pótolni tápszerrel. Fejek is,hogy minél több termelődjön. Minden nap egyre többet eszik a kis drága.
Most megyek,mert énúbredezik és mindjárt éhes lesz.
Vigyázzatok magatokra :wink:
a.m.

Sziasztok!

Roni!
Sok boldogságot kívánok nektek! :lol:

Köszi az Edás hozzászólásokat! Kíváncsi voltam a véleményetekre.
Én is sokat olvastam róla a napokban. De én nem merem kérni, mert a vérnyomásom egyébként is nagyon alacsony és nem hiányzik, hogy még lejjebb vigye. Meg aztán van bőven mellékhatása is, ahogy olvasom. Én úgy vagyok vele, hogy ha az első babát megszültem nélküle és nem kiabáltam, pedig jó 10 órát vajúdtam (ebből az utsó 4 óra fájt), akkor talán most könyebb és gyorsabb lesz.

Márti!
Én teljes mértékben egyetértek veled! Én sem tudtam volna a véleményemet nálad jobban megfogalmazni! És amiket olvastam az utóbbi napokban az Edáról, az alapján én is pont ezt szűrtem le.

gwini

Gwini!

Én az 1. ksfiammal 14 órát vajúdtam és az utolsó 9 nagyon kemény volt! A 2. kisfiam nem egészen feleannyi idő alatt érkezett és igazából bő 2 óra volt az ,ami igazán durva volt! Szóval a 2., ha minden rendben megy és nem is sokkal nagyobb az 1-nél a baba, akár fele-harmada idő alatt megszületik! Bízom benne, hogy Nálad is így lesz! Én konkrétan még fel sem fogtam, hogy szülünk (az 1. hasmenéstől a köldökzsinór elvágásáig 5 óra 21 perc telt el) és már a pocakomon szuszogott a picikém!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Eszike: várd ki a végét, van még 7 nap az augusztusból. De az is lehet, hogy tiéd lesz az első tényleg szeptemberi babó.

Gwini: nekem nincs tapasztalatom, de szeretném elkerülni az EDA-t, már csak azért is, mert feküdni kell vele, illetve nem sok jót hallottam/olvastam eddig róla. De aztán lehet kérni fogom, tényleg nem tudom.

Roni: gratulálok!

Blúmi: huh, gondolom ez az anyajegy dolog „nagyon” hiányzott most még így a végére.

Konan: apósod no comment.

A.m: drukk, hogy a kisebb nehézségeken minél hamarabb túl legyetek, de olyan jó olvasni még így is a soraidat :)

Kép
kistiggrincs

Én csak egy pillanatra kukkantottam be, hogy van-e új babánk, de látom nincs...
Bocs, most nem olvasok vissza, majd hétfőn vagy kedden jövök.

Csak EDA-témában egy vélemény a másik oldalról: Én EDÁ-val akarok és fogok szülni... ha a körülmények is úgy gondolják. Oka egyszerű: Tesómnak nagyon bejött. Az első babájánál úgymond "természetes módon" szétszenvedte magát, baba alig akart kibújni, kék-zöld foltokkal született, második baba (EDával) szinte kicsusszant. És mindez nem fájások nélkül, mert nem rögtön kötötték be és nem végig kapta. Nem az orvos irányította a nyomásokat, hanem érezte, mikor kell nyomnia, szimplán a vajúdás egy szakaszában volt könnyebbség az EDA. Az tény, hogy az első szülése katartikus élmény volt, de az sem véletlen, hogy olyan negatív élményei is voltak ezzel kapcsolatban, ami miatt 8 évet vártak, mire újra "bevállalta" a szülést. Ja és a sétálós EDÁról ne feledkezzünk meg!!! Nem mindegyikkel kell feküdni! Szóval vessetek meg, de ha kicsit megszépíthetem a vajúdást akkor meg fogom tenni.
Márti: És bocsi, de szerintem én ugyanúgy meg fogom becsülni - és a fogantatásától megbecsülöm- a babámat, akit EDÁ-val szeretnék szülni, mint Te, aki EDA nélkül.

..."eddigi életem során megtanultam, hogy amiért megküzdünk-szenvedünk, azt a későbbiekben sokkal inkább megbecsüljük, mintha úgymond az ölünkbe pottyanna"

.... ebbe nem csak a szülés, hanem a megelőző 9 hónap is beleszámít... ergo mindenki megszenved a babájáért!! Szerintem... (bár én ezt eddig sem tartottam szenvedésnek!!).... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Roni!
Sok boldogságot kívánok nektek! Nálunk is csendes esküvő volt anno szűk családi körben, vacsorával befejezve. Én szerettem volna fehér ruhásat, de sok minden közbejött. Sebaj, majd a kislányomnak nagyszabású esküvőt rendezek! :D

A.m.!
De jó, hogy írtál pár sort, milyenek az első napok. Már nem csak a szüléstől félek, hanem az utána elkövetkező napoktól is.

Én nem tudok igazán véleményt mondani az EDA-val kapcsolatban, igazából épn még a szülésről részletesen nem is beszéltem az orvosommal, és szülésfelkészítőn sem voltam. :(
De jövő csütörtökön megyek hozzá megint, és mindenre rákérdezek.

Nekem elég rossz volt az éjszakám, sokat fenn voltam, biztos a hidegfront. Sőt enyhe mensiszerű görcseim is voltak.

Holnap a férjem Debrecenbe utazik, én is szívesen elmennék vele, de nem tudom be merjem-e vállalni, tőlünk 180 km. Szerintetek? De talán jobb lenne, ha nem mennék.

Kép
Kép
petra1980

A.m. tök jó, hogy jöttél. Gyere gyakran, minden érdekel! Szopi ügyben kitartás, és örülök, hogy a család ennyire melletted áll. Remélem pár hét, és könnyebb lesz minden!!!!

Jaj, eléggé beparáztam! Napok óta percenként kell pisilnem, de nem tudom megkülönböztetni a felfázásos pisilést, és azt, amikor a baba nyomja a hólyagot. (mind a kettő elég fájdalmas, és elég nehezen sikerül) Ráadásul most volt egy kis vér is pisi után, és végképp nem tudom, hogy ez a nyákdugó előjele, vagy felfázástól van. a dokim holnaptól van, remélem nem lesz későn, ha reggel hívom.

Kép
blúmi

Sziasztok!
Még egyben vagyok, de nem tudom meddig.
Ma egész délelőtt mászkáltunk, ennek hatására asszem elment a nyákdugesz. Egy kis rózsaszínes váladék, és azóta kicsit nagyobb mennyiségű váladékozásom van, mint eddig.
Fájások egyelőre nuku. Remélhetőleg 1-2 nap, vagy nem tudom.
De legalább már haladok valamerre.

Látom nem született újabb babó.

Ha egyben maradunk éjjel, akkor holnap reggel megyek védőnőhöz, utána meg jövök, és reagálok mindenre. Most pihi!
Vendég

Sziasztok! :)

Roni: Sok sok boldogságot nektek szeretetben! :)

A.M: Összeszoktok hamarosan Gyuszival és a babyblues is jó messzire sunnyog majd tőletek. Jó hogy az anyósod sokat tud neketek segíteni.

Lola: Merre vagy? Tessék kijönni a kuckódból. Remélem megbékéltetek már a pároddal.

Blúmi: Remélem semmi gond nem lesz, ha van otthon tőzegáfonya kapszulád az erre nagyon jó. Mármint a felfázásra.

Most hogy vége a hidegfrontnak még mindig elefánt méretü a lábam, de nem feszül és viszket. Annak hogy bogyesz jönni akarna semmi jel.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok lányok! :D

Szeder
szívből gratulálok Adélhoz!!! Nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek a kicsilányhoz!!

Köszönjük szépen a gratulátiókat!!!
Tegnap jöttünk haza. Emma is az alvós-evős baba kategóriába tartozik éppolyan mint Heni volt.....egyenlőre.
Szopi után 3-4 órát beájultan alszik :D ki is egyeznék ezzel a helyzettel :wink:
Heni nagyon kedvesen fogadta tesót. Puszilgatja sokat,de nagyon ügyesen,finom puszkókat ad..
Mivel Emma rengeteget alszik (kopp-kopp) Henikénkkel is sokat tudok foglalkozni.
Egy dolgot nem szeret a kisdrágám és az a kiságya.Pedig a kórházban végig az ágyam melletti kis babaágyban aludt. Mondjuk emiatt nem izgatom magam Henim se aludt az első 2 hónapban a kiságyában aztán minden gond és sírás nélkül át lehetett tenni 2 hósan. Én abszolút azt a nézetet vallom ha 9 hónapig együtt voltunk most nem fogok "szabály az szabály" szerint nevelni...
Végülis óriási változás ez az én kicsim életében és ha anyuja közelsége kell neki akkor megkapja,maximalisan!!! :D

szüléstörténetet írok majd és képeket is teszek fel holnap Szupercukiról! :D

Tesósanyuk!!
Mesekönyv remek ötlet!!! Nagyon jó ajándék sok nyugodt percet szerzel vele magadnak! :lol:
Remélem mindenki jól van! puszi
holka

a.m
gyönyörű kisfiú Gyuszika!!!
Olyan jó,hogy már itt szuszognak mellettünk,igaz?

De egy bő hónap és már mindenki a kezében tarthatja a picikéjét!!!

Eszike
akkor a hét elején tuti megszületik Noémi!

Blúmi
a nyákdugó tényleg nyákos,folyásos jellegű... hólyaggyulladás esetén pár csepp tiszta vér távozik pisilés végén.
Ha ez utóbbi tessék menni megnézetni magad! Én nem várnék a saját dokimra rendelési idejére...
holka

Bejci!

Szerintem teljesen igazad van, tiszteletben tartva Márti véleményét persze. Az én fiam tíz éve 14 óra alatt született meg, ebből 10- 11 óra igazán borzalmas volt. Mostanában, hogy közeleg a szülés időpontja rettegek és rémálmaim vannak. Nem azért, mert félnék a fájdalomtól hanem, mert tényleg nagyon rossz élmény volt a szülés. Akkor én egyáltalán nem féltem, de még ma is rémálomként él bennem a szülés. Tény, hogy életem legnagyobb ajándéka a mai napig a fiam, de szerintem egyetlen nő sem "vérdrámaként" akarja megélni az első babájának az érkezését. Szerintem, ha van rá mód, hogy egy picit könnyebb és szebb legyen az élmény senki ne tagadja meg magától ezt a lehetőséget, és ettől még őszintén hálás lehet a sorsnak, mert anya lehet. Szép szülést mindenkinek, úgy ahogy eltervezte! :D

Kép
dan6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?