Új privát üzeneted érkezett!

Sziaszok Kismamikak!

Balcsin vagyok es meg egyben. (Bocsi nincs ekezetem)
Eloszor is nagy nagy gratula az elso kismamiknak!!!
Sugi, A.m., Holka!!! Minden jot es szepet kivanok nektek!!!
En mar borzasztoan szenvedek, alig alszom, mozogni is nehezemre esik, de a dokim nemhogy elobbre hozta volna a csaszit 2 nappal eltolta. Igy most Annacska szulinapja szeptember 3. 2-an kell befekudni es 3-an kiveszik. Persze ha addig kibirjuk. Vasarnap mar mi is ugyeleten voltunk. Du. 3-tol ugy bekemenyedett a hasam, hogy mozdulni sem tudtam, fel 9-kor felhivtam a dokibacsimat, aki azt mondta, hogy nezessem meg magunkat az ugyeletessel. Bementunk a korhazba, ahonnan majdnem elzavart az ugyeletes doki, hogy mit keresunk itt. Nem ilyenkor kell jonni, hanem amikor mar annyira faj, hogy alig birom ki es ha elfolyt a magzatviz. Nem kicsit akadtam ki! Mondtam neki, hogy en is sejtem, hogy nem szulunk, csak meg ilyet soha nem ereztem. A parom ha bent lett volna a vizsgaloba biztosan megveri. A szuleszno csinalt CTG-t ami mutatott mar joslo fajasokat, de ennyi. Megnyilva sem vagyok, bar en nem is leszek Tamasbol kiindulva. Igy hazamentunk es azota szenvedek. Mar nagyon varom a veget! Azota voltam UH-n is. Teljesen elkepedtem! Annacska mar most 3700 g!!! :shock: Es meg van hatra 2 het!!! Biztosan meg lesz 4 kg. Meg jo, hogy nem vasaroltunk be 56-os cuccokat a babonak.
Szoval igy allunk.
Nagyjabol visszaolvastam es orulok, hogy mindenki rendben van!
Lanta! Gondolom nagy volt a riadalom, de a lenyeg, hogy minden OK!
Roni! Nagy nagy gratula az eskuvohoz!!! Kerek majd kepeket!
Nekem mar 2 naponta kell mennem CTG/NST-re! :? Masnak is ilyen suru???
Vigyazzatok holnapig magatokra! Holnap hazamegyunk mar mi is, mert menni kell a dokibacsihoz du. Utana jelentkezem ha az otthoni gep is ugy akarja (mert mielott eljottunk nem engedett netezni, osszeszedett valami virust :? )

Szeder! Gondolok rad! Ugyik legyetek!!!

Kép
Kép
konan

lanta,
üdv újra itt köztünk!! Örülök, hogy már jól vagy!!

monee,
kitartás!!!! Adokik így a vége felé már azért sem nagyon szeretnek vizsgálódni, mert a "manuális" vizsgálattal fel lehet tolni bármilyen jó kis fertőzést, ha van.
Köszi az NST/CTG felvilágosítást. Nálam mértek fájást is.
Akkor ezek szerint Ákos nálad is végig aludta a vizsgálatot?

petra,
NST miatt szerintem te se aggódj!! Ha nem rendeltek vissza 1 hétnél hamarabbra -mint ahogy engem sem - akkor biztosan minden ok, és a dokik is tisztában vannak vele, hogy a gépek minősége hagy némi kivetni valót maguk után!
Bár nekem az NST-s néni csak a kezembe nyomta a papírt, doki nem nézte meg, majd csak jövőhéten.

konan,
tyűűű milyen méretek!!! Gratula! :D Szeder után te leszel a következő?!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Lola!
Nekem ilyen keményedéseim vannak már vagy 1 hónapja! De holnap is megyek Ctg-re, meg vasárnap is.

Lanta!
Üdv itthon! Örülök, hogy jobban vagy! :lol:

Monee!
Sajnálom, hogy nem éred el a dokidat. :cry: De próbálj meg nem idegeskedni! Nehogy ezért bajod legyen!

Lányok! Tudom már, hogy miért voltam tegnap olyan szarul és miért keményedett annyit a pocim. Már napok óta nem tudtam Wc-re menni és most sikerült! Hát meg is könnyebbültem! Sokkal puhább lett a pocim és nem is keményedik annyit. :lol:

gwini

Ja még a "legkedvesebb" élményemet nem is meséltem: amikor NST-re vártam volt velem egy másik kismama is - 38 hetes.
Rámnéz, és furi arccal megkérdezi, hogy "már te is a vége felé jársz?!! - Jesszus de kicsi a hasad!" :evil: :shock: ( anyád.... )
Tudom, hogy a baba mérete nem a has méretétől függ, de rohadtul utálom az ilyen tapintatlan megjegyzéseket!

Na lépek, mert megyünk össejt céghez apával szerződést aláírni. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

lanta: örülök, hogy most már jobban vagy és most már tényleg csak Kornéliázz!

Ormolya

Kép
ormolya

Konan: kitartás Neked is. Annácska tényleg szép nagy baba lesz!

Gwini: néhány hete én is így jártam :D Már ideges is voltam, nehogy koraszüljek, aztán kiderült csak a WC-re kell eljutni

Kép
kistiggrincs

Honey!

Szerintem dicsinek szánta a kismama a megjegyzését. :D :D :D
Én amúgy örülök, amikor ilyet mondanak, csak sajna nem sűrűn van benne részem... :D :D :D

Legközelebb végj neki vissza, hogy "Jesszus! A tiédhez képest tényleg!!!! Mennyit szedtél fel vele?" :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
lolababa

Irtam csomót és nincs is itt :evil: :evil: :evil: Úgyhogy most csak zanzásitva:

lanta :)
örülök, hogy már otthon vagy, pihizz és gyüjts energiát.

Judit(báló anyukáj)
de jó, hogy te is felbukkantál! irj azért többször is! Vagy akár Báló is irhat. Hogy van? Várja a tesót?

honeymoon :)
jaj, az ilyen kedves beszólásokat én se csipem... :evil: és tényleg olyan rossz elvonatkoztatni és meg nem hallani...

konan :)
3700 gr??? Azannya, akkor még jó, hogy csaszi lesz...

rólunk: hajnalban klassz kis 7 percesek jöttek, 2 órán keresztül. Már agyaltam, hogy mi legyen, hogy tervezzem a napot, de végül csak sikerült elaludni (félálomban még 3 mensis görcsre emlékszem)

Holnap nekem is újabb nst/ctg (monee :) tök igazad van, amit irtál, de minden kh-ban máshogy hivják, a Szt Imrében pl nst-nek nevezik, pedig fájást is mutat) Hétfön meg doki.
Ma meg még el akarunk nézni az IKEÁ-ba apájával polcokat nézni :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Csatlakozok en a nyugosekhez :( Sajna nem javulok, szedulok, fekszem, es a hanyas megint mindennapossa valt. :evil:

Lanta: orulok, hogy minden rendben van veled, es kivanom, hogy maradjon bent a babo, en nem is emlekeztem, hogy nalad is farfekveses ... ez most azt jelenti, hogy csaszar vagy mivel mar nem elso babo, ezert "megprobalkoztok" a normals szulessel? Es akkor szept. 22??? De izgis, mar te is tudod. Es jol otthagytal egyedul engem a tabla vegen :cry:

Monee: nyugi, nem olyan nagy baj az, hogy nem vizsgalt meg, tenyleg lehet, hogy csak artott volna. Ha szules beidnul, ugyis lesz vmi jele, de azert meg neked is van egy kis idod hatra :wink: (Engem meg SOHA nem vizsgalt meg a dokim!!!)

Lola: helyes a pcid, es orulok, hogy jobban vagy mar :) Es te mit sportotal?

Kistiggrincs: gratula a nagypocakos felirathoz - pedig szerintem nincs is nagy pocid :wink: Persze a babafalva nem nezi :lol:

Ormolya: es veled mi ujsag? Kell meg dietaznod vagy vegul felmentest kaptal a vegerol?

Gwini, Szeder: nagyon mennek a drukkok nektek is

Honey: milyen volt a musor? Hogy tetszett Floranak? Nekem mindenki kivetel nelkul az mondja, hogy kicsi a hasam, mert tenyleg az, engem nem zavar, es semmit sem jelent.

Sziszi7: en is a 15-ot cekoztam meg, akkor lesz telehold, allitolag akkor teli vannak a szuloszobak is.

Bejci: akkor te igazi boszi vagy? Es ki lesz a kovetkezo?

Bagzi: sajnalom a viszketest, a babaagy meg tenyleg raer, mire mentek haza. Hogy alltok a berendezkedessel? Gondolom, mar nem konnyu

Szia Balo anyuja Jo teged is latni, es hallani feloled! Nalatok miert lesz csaszar?

Konan: de jo neked, hogy Balcsizol, elvezd ki. Jo nagynak josoljak Annacskat, de azert nem biztos hogy ilyen nagy lesz, eleg sokat tevednek. :wink:

KépKép
Kép
humanka

Ja, Minyu toled akartam kerdezni, hogy neked hasznal vmi a gyomoreges ellen? Mert en nagyon kinlodok vele, es most mar ott tartok, hogy se tej, se Rennie, se semmilyen mas savlekoto nem mukodik. Nincs vmi jo praktikad?

KépKép
Kép
humanka

Honey!

Szerintem dicsinek szánta a kismama a megjegyzését. :D :D :D
Én amúgy örülök, amikor ilyet mondanak, csak sajna nem sűrűn van benne részem... :D :D :D

Legközelebb végj neki vissza, hogy "Jesszus! A tiédhez képest tényleg!!!! Mennyit szedtél fel vele?" :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
lolababa

humanka :)
Nekem a tej és a Rennie szokott segiteni (elöbbiböl csak 3-4 korty, utóbbit meg szétrágom és ugy nyelem le) Barátosnémnak a natur pattogatott kukorica jött be. hm, esetleg az?

Kép
Kép
Kép
minyu

Koszi, mindjart csinalok egy kis pattogatott kukoricat :D ... ez meg nem jutott eszembe.

Hacsak meg nem hulyulok kozben a vizilandas lanyoktol :twisted: Ha most elveszitik ezt a bronzmeccset, nagyon merges leszek. Most eppen hosszabbitas van (csak azert latom, mert az ausztralokkal jatszanak), es a hosszabbitas elso reszeben az ausztralok vezetnek 1 gollal :roll: Remelem, a vegere osszakapjak magukat, mert idegosszeroppanast kapok :shock:

KépKép
Kép
humanka

humanka :)
hááát, gondolom láttad... :cry:

Kép
Kép
Kép
minyu

juj, lehet, hogy nálatok nem élöben ment és lelöttem a poént??? Bocs...

Kép
Kép
Kép
minyu

5 meteresek vannak, mindjart idegbajt kapok :evil: :P :shock:

KépKép
Kép
humanka

Nem, most neztem meg :( :( :(

Hogy mar megint igy alakult ... pedig ugy szurkoltunk a csajoknak :roll:

KépKép
Kép
humanka

Hát, én is végig izgultam a vizilabdás lányokat, bár nem vagyok egy nagy sport-ember, de nagyon sajnálom, hogy így alakult a meccs eredménye. :(

humanka: köszönöm az érdeklődést, de sajnos nem úsztam meg a diétát, ugyanis azt a terhesség végéig tartani kell. De sebaj, már belejöttem. Szerencsére az eredményeim mindig egyre jobbak lettek, az hétfői vérvételkor is már csak 5 lett a vércukrom!!! Ennek nagyon megörültem, hiszen nem minden helyzetben könnyű betartani. Pl. szombaton voltunk egy esküvőn, ahol is étteremben tartották a lagzit, hát... volt ott mindenféle finomság, aminek nem nagyon tudtam ellenállni! :)
De már nem kell több kontrollra mennem, csak tartani a diétát! Bár a férjemnek "kiadtam" az utasítást, milyen finomságokat szeretnék majd enni a szülés után (pl. kakaóscsiga,...).

Van valakinerk ötlete, hogy majd ha nst-re megyek, és a Baba nem nagyon szeretne mocorogni, akkor mivel "pörgethetem" fel? Ugyanis csokit vagy bármiféle édességet nem ehetek!

Ja, és humanka: hogy lehet az, hogy az orvosod még sohasem vizsgált meg?

Ormolya

Kép
ormolya

Ormolya: itt nem "divat", A baratnom fel eve szult egy masik dokinal, es ot sem vizsgalta meg soha, eloszor akkor, amikor szulni ment. Szoval fura, lehet, hogy nyitva van a mehszajam akar az elejetol fogva, de ezt sosem fogom megtudni ...

KépKép
Kép
humanka

ormolya :)
nekem a szénsavas ásványviz is be szokott jönni.

Kép
Kép
Kép
minyu

Ormolya!

Állati nagy gáz akkor sincs, ha nem mozog. Majd jön a szülésznőci vagy aki a vizsgálatot csinálja és megrázza a pocakod kicsit. Akkor tuti kalimpázik egyet-kettőt és a gépnek az elég. De lehet, hogy szerencséd lesz és épp ébren lesz Botond amikor a vizsgálat van. :wink:

Honey!

Aham, Ákos is végig kussban volt. Alul matatott kicsit, de arra meg nem mertem rányomni, mert nem éreztem határozottan a mozdulatait. Igazam is lett, csak a nagy kapálózásokhoz (a megrázás után) rajzolta ki egyértelműen a megfelelő görbét a gép.
Sajnálom, hogy nálunk fájást nem mérnek...

Minyu/humanka!

Ezek szerint 4.-ek lettek a lányok?!

Konan!

Szép méretek!!!! :D A newbaby korszak Nektek is igazából kimarad. :D Kíváncsi vagyok lesznek-e a kislányodnak hurkái már amikor megszületik. :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Köszi Lányok!!! Közben már aludtam egyet de még nagyon gyengusznak érzem Magam!!! Már jó lenne erőre kapni!

Humanka igen az Én babám is végig faros volt, de Nálam nem sok jelentősége van mert az első szülésem is császár volt és mivel nem telik el a 2 év a két szülés között így autómatice császár lesz! A 22-e még nem 100 %! A férjem szeretné ezt a dátumot igazán mert Nálunk a kettes a szerencse szám és mivel 27-re vagyok kiírva azt mondta a dokim hogy a kiírás előtti 10 napban csinálja meg a műtétet! Jövő héten megyek legközelebb NST-re Ő szabin lesz de utána való héten mondta, hogy talizunk és akkor megbeszéljük a dátumot!!! :lol: :lol: Sajnálom, hogy Te még mindig nem javulsz! Azért nem semmi ahogy végig rosszul vagy! Én ettől az egy éjszakától teljesen a padlóra kerültem, abszolút nem irigyellek és minden tiszteletem a Tiéd, hogy így bírod!! Remélem a pattogatott kukorica segít azt Nekem is javasolták!!

Na megyek vissza pihizni!! Majd így szép apránként jövök!!

Kép
Kép
lanta

Monee: igen, 4-ek lettek, es szerintem ugy, hogy vegig meg tudtak volna nyerni ... de ezen mar tenyleg nem idegeskedek :roll:

Lanta: nekem egy baratnom (o is epp szept. 27-ere van kiirva :lol: ) szulhet termeseteses uton, pedig 16 honapja szulte az elozot csaszarral. De akkor ezek szerint ez is orvosonkent/korhazankent valtozik. Sajnos a rosszulletekkel kapcsolatban meg nincs mas teendom, mint turni. Amig a Mano mocorog rendesen, addig nem akarok idegeskedni, hogy mi bajom lehet, a szulessel meg remelem, hogy mindent elfelejtek :wink:

KépKép
Kép
humanka

Lanta!

Jó, hogy itthon vagy! Pihizz, amennyit kell és ne foglalkozz a háztartással! Jó fej férjed van, nagyon!

Ormolya!

1 emeltnyi lépcsőzés egész jól felébreszti a babákat! Próbáld ki nst előtt!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Csak gyors bekukk: még egyben vagyunk.
Ma reggel 9-től majdnem 2-ig dokinál voltunk. Illetve a doki sehol, mi meg a váróban...
Most meg éhes és hulla vagyok. Holnap délelőtt jövök, és mesélek.
Minden rendben velünk...
Ja és visszaolvasok!!!
Vendég

Sziasztok!

Először is GRATULÁLOK HOLKÁNAK ÉS CSALÁDJÁNAK!!!! Jó egészséget és mielőbbi hazatérést Neked és a kis Emmának!!!!!!!!

Képzeljétek, engem pedig hazaengedtek a kórházból!!!!!!!!!!!!!!!!! Persze jövő héttől megint járhatok majd be, mert NST meg egyéb vizsgálatok lesznek. Bízok benne, hogy még legalább jövő hét végéig egyben maradunk, és addig el tudom intézni azt a sok mindent, amire eddig nem volt időm.

Szeder,
Bár gondolom most nem tudsz netezni, de azért a távolból is nagyon drukkolok nektek a nagy eseményhez. Remélem, holnap ilyenkor már látni is fogod Adél babát!

Eszike,
Azok a nyilalgatások már jól jönnek így a vége felé. Talán már tágulgatsz is, és az nem baj, ha nem a nulláról kell kezdeni a szülést.

Márti,
Köszi a hősugárzós ötletet, én ki fogom próbálni. Nekünk ugyan van ablakunk, de télen elég hideg van a fürdőben. A picit pedig szeretném ott fürdetni, mert nekünk amikor a fiam még kisbaba volt, az volt a legrosszabb, hogy az akkor még nagyon pici fürdőszobában el se fért a fürdetőkád, csak zuhanykabinunk volt. A vizet kiönteni a babakádból úgy, hogy keresztül kell hurcolni a fél lakáson, hát elég macerás volt.

Csehi,
Jópofa a pocakos képetek!!!!!

Gwini,
Kíváncsi vagyok mi van azóta veletek. Drukkolok, hogy a kis Laura még bírja egy darabig.

Bejci,
Azért ha rólam álmodnál, légy szíves értesíts hogy mire is számíthatok. De csak ha jó híreid
vannak!!

Lanta,
Örülök, hogy már jobban vagy!!! Ne haragudj, hogy ezt mondom, de olyan jókat röhögtem a férjed hozzászólásán. Ugye bemegy veled a szülésre? Szerintem ha úgy is szövegel, mint ahogy ír, vidám és könnyebb szülésed lesz:D

Lolababa,
Nem lehet, hogy a baba nyom el valamilyen eret, és azért fáj a combod? Persze ezt Holka doktornéni biztos jobban tudná, de ő most igen elfoglalt lehet ;)

Monee,
Így a vége felé, már teljesen természetes hogy türelmetlen vagy. Szerintem legtöbbünk így van ezzel, pláne, ha még túl is hordja valaki. (jaj, mennyi ilyen kismamát láttam a kórházban)

Konan,
Nem semmi az ügyeletes doki!! Nálunk ilyet nem mondana egyik sem, szerintem. Sőt!!! Itt, ha a legkisebb dologgal bemész, garantáltan heteket töltesz bent. Mondjuk, én meg is értem őket. Én csak két és fél hónap alatt láttam annyi rosszat, akkor ők a sok évtizedes tapasztalatukkal joggal féltik a kismamákat és a babákat.

Humanka,
Neked aztán kijut a vukból! Szegényke. De már csak pár hét és vége a rókakomáknak! Én háztartási kekszet szoktam eszegetni, ha nagyon sok a savam. Vagy sajtos tallért.
És ez a no vizsgálat??!!! Eszem megáll. Itt meg piszkálgatnak ha kell, ha nem.

Kép
nostawen

Hello lányok!

Lanta: Jaj de jó, hogy jobban vagy! Minden esetre pihizz még! Amikor én nyaltam be ilyen hányós vírust, akkor 2 nap alatt végigszaladt, úgyhogy remélem neked is hamar visszajön az erőd!! A férjednek meg akkora humorérzéke van, hogy tegnap este a párommal együtt röhögtünk az irományán.. természetesen azzal együtt, hogy Téged borzasztóan sajnáltunk!

Honey: Én meg annak örülnék, ha valaki nem azzal lenne elfoglalva, hogy "az nem lehet, hogy csak szept. végén szülsz, biztos elszámolták.." "akkora hasad van, hogy majd alig bírod megszülni".. Szóval ne foglalkozz vele!

Bagzerka: Jó, hogy jöttél! Hiányoznak az esti bejelentkezéseid!! Remélem hamar lesz Internet és gyakrabban olvasunk! :wink:
A torzult fejet nekem a Sparban szokták nézni a pénztárosok, pedig még nem torzulok.. illetve torzulok, de nem a szüléstől, hanem a kilóktól! :?

Humanka: Téged meg annyira sajnállak!!! De komolyan! ANnyira szar lehet, hogy mindenféle nyavalya kínoz!! Jobbulást és kitartást! Nemsokára eljön a mi időnk is!

Ormolya: A.m. mindig a Sport szeletet emlegette Nst-hez. Az biztos bejön, mert amikor én azt eszem, az én Biankám nagyon felélénkül!

Gwini: Örülök, hogy "megkönnyebbültél" ! :wink: :lol:

Konan: KITARTÁS!!!!!! Én is már csak vonszolom magam, derekam leszakad, bokám mint egy vizilóé.... és én csak szept végén szülök! MAjd Annácska kárpótol mindenért!! :wink:

Álmok: Hát csajok, mostanában nem álmodtam senkiről. Minden esetre én hiszek az álmok jelzéseiben, mert a tudatalattink figyelmeztet minket előre bizonyos eseményekre, csak fel kell ismerni a jelentését!

Vettem én is tőzegáfonya kapszulát, mert tegnap kicsit besz@rtam! Totál bedagadt a lábam, bevizesedtem, gondoltam mérek egy vérnyomást, az meg 140/90 volt! Na gondoltam f.sza, pacsizhatok Szederrel... Egész nap polcolt lábak, óránként vérnyomás mérés, de szerintem a mérő félremérte az elsőt, mert utána egész nap csak 120-130/70 volt. Reggel azért elpattintottam egy fehérje- tesztcsíkot, de szerencsére nincs fehérje a vizeletemben. Ma kipróbálom ezt a kapszulát is, aztán ha semmi, akkor még gyümölcsnapot is beiktatok! Nekünk még 2 hetet- de legalább egyet- ki kellene bírnunk 2 in 1, kórházba meg inkább még nem mennék, ha nem muszáj.
Ja és ma megvettük a baldachint és az ágyneműgarnitúrát Biusnak, annyira örülök! Most keddig Balcsin vagyok megint, de jövő héten már felállítjuk a kiságyat... juhéjjjjjjj!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nostawen! Pont most jutottál eszembe, hogy Neked megígértem, hogy írok, ha baba születik!! :lol: :lol: Akkor viszont nem írok, mert így a legjobb, hogy már otthonról olvashatod a jó híreket!! És azért óvatosan intézkedj! :wink:
Vendég

Humanka,
Én is szenvedek a savtól - szinte már mindentől előjön és a Rennie nekem se működik
Néha a tejföl segít, meg a tej

Kép
Kép
csibe21

Nostawen: Vége a fogságnak? :) de jó. :) Csak óvatosan azért az intézni valókkal.

Bejci: én is detto, a lábamról a víz már le se megy. Szedhetek én erre homóbogyót, tőzegáfonyát polcolom mégse... Nagyon rossz mert húzódik is, tisza elefánt feeling a papucsom nem tudom rendesen felhúzni, mert ugye nem csak a bokám dagad mint állat hanem az egész lábfejem, a sarkamat meg így töri a széle. áááááá de már ott tartok hogy a leszarom tablettát veszem be rá. :)

Sav: Érdekes, amíg nem voltam terhes rengeteget szenvedtem savtúltengéstől refluxtól, most savmarás miatti gyomorfájásom egyáltalán nincs mióta várom a babót refluxom is csak hébe hóba de kicsit másmilyen az is mint eddig volt.
Nekem a 3.6-os hideg tej vált be akkor /no ez a mostani refluxra viszon kifejezetten nem vált be/ a rennie akkor mint halottnak a csók, most nem is vettem. Ha nagyon rossz volt féldeci pálinka, no ezt meg most a bébi miatt nem ajánlanám.
Kekszek se igazán váltak be mert amiben cukor van az mégjobban ingerli ilyenkor a gyomrot, bár lehet ez is egyén függő...

Kép

Kép
starlark

lolababa,
a csajból nem a merő jóindulat szólalt meg. Még rosszindulatnak sem nevezném, inkább csak döbbenetnek. De lesz@rom.... az én 180 cm-en nem olyan "feltünő" egy nagy pocak, mint pl aki csak 165 cm. azon kívül nem fogok sírni, ha nem 4 kg fölötti lesz a gyerekem.

minyu, bejci, igen.. az ilyen beszólás meg a másik véglet... :?
bejci, vigyázz nagyon ezzel a vizesedés dologgal!!

humanka,
sajna az előadás számomra elmarad, mert eléggé el kezdett fájni a pocakom és nem mertünk nekiindulni Szegednek. még most is olyan furi érzés van benne... :? Fájdalomnak nem nevezném, se görcsnek... csak úgy "zsizseg" vagy mi... odalent.
nagyon komoly, hogy nálatok az orvos meg sem vizsgál 9 hónapig!!!
Gondolom azért mert panaszmentes voltál. - már ami a keményedéseket és görcsöket illeti.

Nostawen,
de jóóó hogy hazaengedtek!!! Azért csak finoman a sok elintézni calóval! Nehogy átess a ló tulsó oldalára!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Aki már volt NST-n vagy kapásból tudja: mi az a tartomány a babák szívritmusában, ami normális?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

"Milyen elven működik a kardiográf?
A cardiográf ultrahanggal, ún. Doppler elv alapján érzékeli a szívlüktetést. Két szívösszehúzódás között eltelt időből kiszámítja a pillanatnyi, egy percre vonatkoztatott szívfrekvenciát. Ezt folyamatosan regisztrálja a CTG papíron. A magzati pulzusszám pillanatnyi értéke 120-160/perc között normális a terhesség 36. hetétől. Megfigyelhető, hogy a magzati szívfrekvencia szinte állandóan változik, így a görbe „fűrészfogszerű” apró ingadozást mutat. Ez a szívműködés ún. oszcillációja. Az oszcilláció nagysága (amplitúdója) és időbelisége (oszcillációs frekvencia), szintén fontos jelzője a magzat állapotának. Az alapfrekvencia rövid időn belüli változásai a görbe emelkedését (akceleráció) vagy süllyedését (deceleráció) okozhatja. Ezek a jelek a magzat oxigénellátottságára utalhatnak. (lásd később). A magzati szívfrekvencia ilyen gyors változékonyságának a magyarázata a magzati vérkeringés szabályozásának éretlenségére vezethető vissza. Míg egy érett szív a kisvérkör és a nagyvérkör felől érkező vérmennyiségek közötti egyenlőtlenséggel és az erek ellenállásával a szívizom erejének szabályozásával küzd meg, addig a magzat szíve a pulzusszám gyors változásával reagál. "

Monee

monee85

Sziasztok Kismamik,anyucik,babucik! :D

Ma fél 1-kor értünk haza a korházból. Tejcsi az van csak a szopizás még nem az igazi,úgyhogy a végén üvegből kapja a drága.
A férjem megírta a történet úgyhogy arról nem írok,mert már tudjátok.
Nem mondom,hogy egyszerű a helyzet,de azért ez a "Kisherceg" kárpótol minden fájdalomért, fáradtságért :)
Majd igyekszem jönni. A férjem behozta a korházba a 169. oldalig olvastam a fórumot.
Puszi,
u.i: van már 3. baba??

Kép
Kép
a.m.

Honey!

Annyit még ehhez, hogy ha nagyon mozog a bébi, akkor kiugorhat nyugodtan akár 180-190 köré is, 1-1 pillanatra, az teljesen normális, csak azt nem szeretik, ha tartósan ebben a magasabb tartományban van! És ez is megtörténhet, ha a kismama túl sokat mozog alőtte (mint én, amikor életem 1.ctg-je előtt 6 emeletet gyalogoltam fel a rendelőbe :lol: )! Szóval 1 emelet alkalmas arra, hogy felébressze a babát, de 6 már nagyon felpörgeti!
Sajnálom, hogy lemaradtál az előadásról, de asszem én sem indultam volna neki ilyen hosszú útnak, ha nem vagyok 100%-os!

Márti
borossné becz márta

a.m!

Jó, hogy itthon vagy! Azért vigyázz a cumisüveggel, nehogy cumizavar legyen belőle (persze nem okoskodni akarok :oops: )!
Bizony! Időközben Holka kislánya is megszületett tegnap!!!
Pihenj sokat, remélem van, aki segít, hogy most ne kelljen a házimunkával törődnöd!
És szívesen nézegetnénk még képeket a kis trónörökösről! Igazán nagyon formás, szép baba! :lol:

Márti
borossné becz márta

A.m.!

Üdv itthon! :D
Írjál majd, hogy hogy teltek az első napjaitok! Milyen érzés babázni? Milyen volt anyukaságra ébredni? :D Apa otthon van Veletek?
Jah és igen, kéééééépet! :D

Monee

monee85

Bálo anyuja: gyere gyakrabban, ha tudsz!

Humanka: sajnálom ezt a savas dolgot :(

Minyu: látom már te is a végedet járod. :)

Nostawen: üdv odahaza! :)

Honey: sajnálom, hogy lemaradtatok az előadásról, bár bevallom őszintén, én ha teljesen jól vagyok, se mertem volna elindulni, egyszerűen már 1 órányi autókázástól is mindenem fáj.

A.m: tök jó, hogy már otthon lehettek, ha tudsz tegyél majd még képeket a Kishercegről, amíg nincs sajátom, hadd gyönyörködjek a többiekében.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

a.m.: Isten hozott otthon! Remélem jól vagytok mind a hárman!!!!

humanak: sajnálom ezt az orvosi dolgot, biztos nem lehet egyszerű!

minyu, monee85, Márti, bejci: köszönöm szépen az ötleteket!!!! Bár elég mozgékony a Baba, de azért jó lenne, ha ott is produkálná magát, ha meg nem, lehet, hogy felhívom a kedves Apukáját. Ugyanis, ha a férjemmel beszélek telefonon, mindig el kezd mocorogni! Majd meglátjuk!

nostawen: tényleg vigyázz azért ám magadra, csak mindent sorjában intézz!

Ormolya

Kép
ormolya

A.M!
Üdv itthon! Gratulálok és jó babázást kívánok nektek! :lol:

gwini

A.M: De jó hogy már otthon is vagytok :) Gyors regenerálódást!
És képet, képet, képet! :):)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!
Az előbb írtam egy regényt és eltűnt!!!! :cry:

Na ma már nincs erőm újra megírni!
Holnap reggel jövök!

Jó éjt
Vendég

Te jó ég, mennyit tudtok írni.

Honey!
Na, akkor hasonlóan jártál, mint én első alakalommal. Nekem is tartani kellett a tappancsokat, és zsibbadt a kezem. Ja, és persze nekem se mocorgott Dávid, aminek örömére megmozgatta a hasamat a néni, aminek én nem örültem. Mivel ezt nem akartam megismételni mert nem mozgott erre sem, így elkezdtem simizni, és egyszercsak azt mondta Dávid, hogy hagyjatok már békén, és lerúgta a tappancsot.
Nekünk 120 és 140 között mozogott a pulzus. Azt viszont honnan lehet látni, hogy hanyas a fájás mértéke? Mert 40-es, 60-as fájásokat hallottam az aug-i topikban még régen, de ezen a papíron csak egy felső 100 %-os csík van. (Amit egyszer el is ért a görbe, meg van két nagyobb is. Ha jól megnézem a pöttyözést, akkor 20-asával megy fentebb, mire eléri a 100 %-ot. Ezek szerint van még két kiugró érték. Egy 60 és 80 %. Akkor ezt nézik, csak a %-ot nem mondják hozzá?). Ha jól fejtegetem itt kútfőből az eredményemet, akkor emiatt mondhatta a helyettes doki, hogy inkább megnézi a méhszájat a 35. héten és szedjek Mg-ot a biztonság kedvéért. Jól gondolom?

Keurus!
Köszönjük a beszámolót. Lanta, jó hogy már otthon vagy.

Lola!
Csini vagy a pocakoddal. Nekem csak dagad újabban a lábam és a combom.

Konan!
Akkor neked is nagy babád lesz. Nekem is 4 kg-t mondanak.

Bejci!
Ez komolyan hangzik, ami veled történik. Még szerencse, hogy nincs fehérje a vizeletedben. Tényleg érdemes minden nap mérni a vérnyomit és nézni a pisit.

Nostawen!
Jaj de jó hír! Kiengedtek. Azért pihenj is a sok teendő mellett.

a.m.!
Én is üdvözöllek itthon! Csatlakozok az előttem szólókhoz. Kérünk még beszámolót és képeket!

Gyomorégés:
Én tegnap voltam a tesóm névnapját megünnepelni, de olyan fűszeresen szokott főzni, hogy az egész familiámnak még ma is fájt a gyomra. (Ja és annyira bedagadt a lábam tőle még este, hogy alig tudtam hazasétálni, annyira fájt a talpam. Még szerencse, hogy két tépőzár van az elején, így is alig bírtam felvenni.) A többieknek már elmúlt, most én még itt szenvedek. Bár már előtte is égett kb. 1-2 napja. Most korpovit kekszet majszolok hátha segít (mindenkinek ajánlom aki megkönnyebbülni is kíván, mert rostokban gazdag és nem édes), ha holnap is fáj, én is megyek pattogatott kukoricát venni. Úgyis olyan rég ettem (szerintem már biztos van 1 éve) :)

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

AM, örülök, hogy aránylag problémamentesen indulnak az első napok és már otthon lehettek!!! Mesélj, milyen volt a kórházban? És kérünk KÉPET mini Gyusziról!!!!

Szeder, hajrá!! :D

Kép
Kép
netti77

Jó reggelt Mindenkinek!!

ÜDV A.M újra köztünk!!! :D

ági,
igen nálam is pontosan ez volt, szar a gép.
Ha megnézed a papír csíkot, akkor az alsó rész a fájásmérő és 0-100-ig megy. Szerintem úgy vannak a fájások, ahogy te mondtad. És nem véletlen mondta a doki, hogy megnéz téged. Az én leleteimet a dokim még nem látta, majd csak jövőhéten.

Hu csajok.... mi lehet szederrel!? :D
Rettenet szarul voltam éjjel. A keményedéseket felváltották nálam a mesi szerű görcsök. Még csak enyhe formában, de ahhoz épp elég erősen, hogy hajnalban felébresszenek. :(
Most átéreztem szeder aggodalmát, mert ő ilyeneket már a 24. hét óta érez.. Én még így is pánikba estem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jo reggelt!

A.M Ud otthon!
Nagyon jo, hogy kiengedtek. Azert te is irhatnal arrol, hogy milyen erzes volt neked megelni a tortenteket. Arra ebredni, hogy a kis alberlod melletted szuszmog? Meg kepek - kepek - kepek.

LAnta, jo hogy hazaengedtek pihengess!

Szeder legyetek ugyesek!

Csatlakozom a labdagadok klubjaba. Nekem mar faj is. Marokszamra eszem az afonyat, meg gyumit de mar reggelre sem lohad le. Mondjuk a tegnapi nap ertheto volt. Irtam mar, hogy meg dolgozom, terepre kellett menne, mivel kamiont kellett onditani. lehuztam nyolc orat a 40 fokban egy fatelepen. Azt hittem mar del korul hogy agybajt kapok. Ugy kemenyedett a hasam, hogy nem tudtam hova tenni magam. De mivel a kollegano szabadsagon volt, a fonok meg valahol a vilag vegen igy kenytelen voltam ott ulni. Hisztis is lettem del fele de nagyon. Persze a parom itta meg a levet, mert delutan mindenert osszevesztem vele 66-szor. Nagy boldogsagomra meg ejszaka azt almodtam, hogy kellett mennunk szulni. De en meg nem akarok majd csak 15-en....Na de mondat is a fonoknek ma hogy en tobbet terepre nem megyek...
Szoval es tettel a bokam faj, es meg mindig rohadt nagy... a fejem meg akkora mint egy kaposztashordo. NA de ma mar pentek, bizom benne hogy tuleljuk egyben a mai napot is es akkor hipp hipp hurra mert holnap atlepjuk a buvos 36 hetet. Utana mar nem lehet nagy baj. Na nem szaporitom tovabb a szot, de olyan jo volt panaszkodni :oops:

szisziKép
sziszi7

Jó reggelt!

Egész jó éjszakánk volt! Kornélia is mint a kisangyal 5-ig egyhuzamban aludt, és utána még visszaaludtunk 8-ig! A férjem hát igen ilyen kis humor herold!! Nem lehet mellette unatkozni :lol: :lol: :lol:

Ez a sok keményedés látom már Mindenkinél meg van! Hát igen Nálam is folytatódik, pont mondtam a férjemnek, hogy most az elkövetkezendő egy hónapot úgy fogom tökteni mint egy rokkant nyugdíjas??? Úgy közlekedek mint egy csiga mert ha egy hirtelen mozdulat már feszül a poci! Nagyon rossz, pedig még nagyon sok teendő lenne! De már nem kockáztatok! A férjem olyan jól helyt állt amíg nem voltam itthon, hogy Magam is meglepődtem! Nem elég, hogy Kornéliával nagyon elvoltak de mellette, kitakarított, mosott szóval le a kalappal előtte! Most így nyugodtabban vonulok majd kórházba ha a szülésre kerül a sor! Na de Magamról most már ennyi elég volt :oops:

A.m. örülök, hogy újra otthon vagy és igen várunk képeket Mini Gyuszikáról és persze a Te beszámolódra is kíváncsiak vagyunk! Te, hogy élted meg a nagy pillanatot, ezért ha lesz időd várunk! :)

Nostawen örülök, hogy végre Téged is haza engedtek!!! :lol: :lol:

Szeder +++++++++++++++++++++

Kép
Kép
lanta

SZiasztok!

Hú, mennyi esemény! :)

Gratulálunk Holkának és családjának, jó egészséget, sok örömöt és sok pihenést kívánunk!!

Most Szedernek szurkolok nagyon-nagyon, remélem, hamarosan jelentkezik a jó hírekkel.

A.m., nagyon örülünk, hogy már itthon vagy, remélem, tudsz pihenni, tudtál vmennyit a kórházban is, és lesz időd KÉPET feltenni MIniGyusziról.

Lanta, jó, hogy itthon vagy, nehéz lehetett.

Petra, nekem a Nagylányomnál volt, hogy másnapra visszarendeltek NST-re, másnap meg semmi gond nem volt, csak én nem aludtam egy éjszakát. :cry:

Honey, én vagyok az általad sokat emlegetett 165 centis nő! Én a Naggyal végig hallgattam, hogy milyen kicsi a hasam, még azt is, hogy nem baj, ha kicsi baba lesz... :evil: (3370g-mal született, hölgyeknél átlagsúly) Tényleg le kell tojni, mert szerintem itt csak arról van szó, hogy vmi megjegyzést mindenképp tenni akar az illető.

Hú, Monee, amit a múltkor írtál, azon teljesen meghatódtam (a várandósság a legjobb dolog, ami eddig történt veled). Én tiszta hülye vagyok, de már várom, hogy ha nem is a régi ruháim, de olyanok feljöjjenek rám, amikben nem egy fagyigombócra hasonlítok... Szóval tényleg tök klassz, hogy Baba van a hasunkban, és közben én meg itt nyűglődöm.. Biztos én tehetek róla, de úgy érzem, a sok bombanőci az újságokból meg a plakátokról mind azt üvölti rám, hogy kövér vagyok...

Sziszi, neked meddig kell dolgoznod?

Humanka, sajnálom, hogy nem vagy jól. Szerintem nem kell aggódni a vizsgálatok hiánya miatt, külföldi szüléstörténetekben szoktam olvasni, hogy először szüléskor nyúlkálnak. Biztos megvan rá az orvosi magyarázat, nem hiszem, hogy rosszabbak lennének a koraszülési statisztikáik, mint nálunk.

Nálunk még mindig nincs név, ami azért van, mert a Nagy nevét a férjem választotta, ezért úgy volt, hogy a másodikét én fogom, de amit javasoltam, nem tetszik neki, én meg megmakacsoltam magam, úgyhogy nem tudom, mi lesz ebből.

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziasztok!

Ezerrel mennek a drukkok Szedernek !!!!!!!!!!!!!!!!!!

A.m.: udv ujra itthon. En is csak csatlakozni tudok a tobbiekhez, kepeket kerunk az elso babankrol :lol: :lol: :lol:

Sziszi: sajnalom a labdagadast, remelem, legalabb ma lesz lehetoseged pihizni, mert azert szukseged van ra :wink:

Honey: nalad is sajna, hogy nem tudtatok elmenni az Istvan a kiralyra, talan jovore mar a kishercegnovel :D Meg a gorcsoket is sajnalom, azert neked is kijut rendesen :?

Azt hiszem, mar igy a vege fele tenyleg kezd mindenkinek elojonnie minden nyavalyaja :( Kitartas lanyok, a vegeredmeny majd mindenert karpotol minket, most mar csak erre szabad gondolnunk :D

KépKép
Kép
humanka

Haliho!

Most nekem szallt el minden amit irtam! :evil:
Akkor majd kesobb.....

Kép
Kép
konan

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X