Sziasztok!
Ezer éve nem jeneltkeztem! Most is panasznapot jöttem tartani remélem nem haragusztok, akit nem izgat a nyavalyám ugorjon át
Egy kicsit megzuhatnam az utóbbi időbe.
Ugyanis nemtom mitcsináljak
A Viussal.....
A gyerekpszihiátrián speciális ovodát javasoltak neki, hogy intenzív beszéndindítás céljából napi szinten kapja a logopédiai és egyéb fejlesztést! Ez eddig rendben is van, de ahhoz, hogy felvegyék a Sólyom utcai specális oviba kell a Regionális Szakértői módszertani bizottság szakvéleménye. Azunk meg még nincs
. Pedig már 3 helyről beadtuk a kérvényt, hogy vizsgálják meg Viust és adjanak szakvéleményt! (az Odú még év elején, én , mint szülő tavassza, és nyáron a Teréz utcai ovi is ahova beirattam) Tegnap elmentem a szakértőihez (szabin voltak tegnapig) de elhajtottak, hogy majd hívnak. mondom mikor még az idén? Mert Vius helyére szeptember 1től már van gyerek a bölcsibe. A Terézbe nem viszem, mert nem akarom rövid időn belül 2 helyre is beszoktatással kínozni az így is lelkileg instabil és érzékeny gyerekemet! A Sólyomba, meg a szakértői vélemény nélkül nem veszik fel
Szal itt állok a beteg gyerekemmel egy háromszög közepén és várok, mint egy hülye! Nagyon gáz az a rendszer
Hja maradhatna itthon is a gyerek, persze, csak reggeltől estig ordít, még nem sikerült nagyobb lakást találni ezért a 1,5 szobás panelban heringkedünk, ha apánk éjszakás én a falnak megyek, a héten már nagyon kiborultam
Egyik barátom elvitt pszihiátriára, mert nem bírtam abbahagyni a sírást és úgy éreztem megfulladok....írtak fel kedélyállapotjavítót...basszus annyira kivagyok, egyszerűen nem tudom feldolgozni azt hogy Vius beteg
, még nem tudok róla úgy beszélni, hogy ne sírjam el magam (csak részben, pl az epilepsziájáról tudok a többiről nem
), eddig is tudtam hogy gond van, de most hogy egyre jobban látszik, egyre félelmetesebb, és kilátástalanabb és így ááááááááááááááááá
Hja a pszihiáter akinél voltam Viust is megnézte néhány hete (felnőtt és gyerek egyben+neurológus) és ő is megpedzegette ezt a Hódmezővásárhelyi bentlakásos intézményt! Azt mondta nem mindegyik ilyen jellegű intézményt ajánlaná de ez zseniális, gondoljam meg! Mondtam neki, hogy egyelőre a Sólyomba jussunk be aztán ha ott jól fejlődik és a másik 2 gyerekem tud "élni" Viustól, akkor marad itt, de ha nem hagyja pl Bogit tanulni, akkor visszük át....
Nem tudok mást csinálni, így is a másik 2 gyerekemre (főleg Bogira) szinte semmi időm nincs és egyszerűen fizikai képtelenség egyszerre mindegyik gyerekemmel foglalkozni. Mert összehoznám, hogy mindhárommal egyszerre ugyanazt már Zalán is simán be lehet vonni a játékba, de Viust nem
Ma este pl nem tudtam este egy normális mesét elolvasni nekik, mert Vius kérte a könyvet a kezemből (persze széttépi véletlenül mert ügyetlen) és ha nem adom oda ordít. De ha nála van lapozgatja és nem tudom elolvasni, ha másikat veszek le juszt is az kell neki...
Úgyhogy vagy csak egy nagyon rövidet olvasok nekik (ha sikerül túlikiabálnom Viust) vagy magnón vagy cdén teszek be nekik mesealbumot....
Éjjel rengeteget ébred, üvölt átjön hozzám, odabújik remeg teljes testében, azt hiszi zörög az ég és nagyon fél.... Minden egyes nagyobb zajra felébred borzasztó...
Zaza is kel éjjel legalább 3x ha nem többször az utóbbi időben, úgyhogy faszául ki vagyok pihenve......
Ráadásul a párom alig van itthon vagy dolgozik, vagy maszekol... gyakorlatilag ha itthon van akkor is alszik, a gyerekek alig látják... én is... Most így kivagyok nagyon eza pár nap kikapcsolódás nem volt valami sok amíg odavoltunk dédimamánál....már nem érzem a hatását valahogy
N meg utána egy hétig mostam/vasaltam szal hna..
Szal az az egy óra hossza amit ma az agyturkásznál töltöttem úgy jól esett, sokat bőgtem neki
, azt mondta senki sem tudja elképzelni hogy milyen érzés fogyatékkal élő sérült gyereket nevelni,de sok családban még az apuka sem, mert nem ő van a gyerekekkel (hanem apukák főleg dolgoznak), és ezért gőzük sincs... Hanem anyuka nyakába hárul minden...
Hát ezt én is így érzem
és még a hivatalok,szomszédok, ismerősök se könnyítik meg a helyzetünket mindent nekem kell kiharcolni azt is h vizsgálják meg, azt is hogy a játszón ne nézzék Violát ki a gyerekek (mert a szülők többsége nem ül le a gyerekével beszélgetni hogy elmagyarázza neki,hogy Vius miért viselkedik furcsán) na nem kell aggódni kiosztom én a csapatot
, sőt már a Bogi is megvédi a hugát ha bántják (mert bántják
) és kiáll érte, elmagyarázza gyereknyelven hogy mi van... Aki meg nem tolerálja az menjen a picsbe és ennyi!
Hú szófosásom van bocsika!!!!!! És elnézést nagyon kivagyok muszáj volt kiírni magamból....