Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok

Új vagyok,,a nevem ,,,remélem befogadtok :) ,,,,igy láttam jónak,,,de annyira fain társaság vagytok,h nem fogok lelépni! :wink: a Zárt Topik érdekel!

Aisha
Szted én hány kérdéest tettem fel amire nem érkezett válasz????Küldtem privit célirányossan!
Öszintén ritkán nézek be a másik topikba,egy,mert időm nincs,kettő 3 éve derült ki a pco ,de még mindig sült halnak érzem magam ,ha a betegségről kell beszélni,,,,van pár lány akik nagyon képbe vannak,,,de rájuk várni kell,azért meg lehet érteni nem!?

Monee
Neked nyugi,egyébként valóban ugy jött le,mintha azonnal át akarnád harapni RamBóka torkát! :lol:

Mona
Küldtem pár napja privit,megkaptad,vagy újra küldjem????

Pussz

Indulatok,,,hess -hess,!!!

Drága jóakarói,a drága jó Topiktárasinknak,,,remélem tapsoltok örömötökben!!! de Lesz ez még fordítva is!!! :!:
kiscsaj

E.
kiscsaj

Aisha!
Én sem reagáltam tegnap, nem láttam értelmét, és én sem éreztem jogosnak, amit írtál!
Ha feltűnt, én továbbra is vagyok itt is, eggyel lentebb is, és igyekszem segíteni, ha tudok!

Kép
Kép
zazzy

És nem vagyok egyedül!Többen is vannak itt!
Ennek tényleg az volt inkább a lényege, hogy nem akarunk régi ismerősöket elveszíteni!
Őszintén nem is igazán értettem, amit írtál, pedig elolvastam vagy háromszor!

Kép
Kép
zazzy

jaj, csajok. ne szenvedjünk már itten kérem. és tessék itt is maradni. igaz mostanában gyereknevelési téma már nincs is......
úgyhogy tessék írni kivel mi van. és gyerkőc képeket kérünk!! én is teszek majd egy "túróstésztáttömökafejembeezerrel" képet :D annyira aranyos volt zsss. :)

egyébként miért is kell kilépni? (ok, van akiket értek)
és miért kell kilépni, új néven bejeletnkezni? le vagyok maradva:))))))

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Szerintem azért egy kicsit túlzás, hogy mindenkinek hirtelen új név kell, meg kilépni. Mondjuk mindenki tudja a maga okát, de szerintem most ez inkább közhangulat. Más. ha valaki követi a fórumot, az új nevet is hamar beazonosítja. Néha viszont nekünk nem megy. Na mindegy. (Nem azoknak szól, kaiknél jogos, félre ne értsetek!)

:twisted:

Nekem van egy gyereknevelős témám: újabban Marci semmit nem hajlandó megenni, csak a kenyeret meg a barackot. Jó ez túlzás, mondjuk a palacsinta, sajtos tészta, és néhanapján a hús is jöhet.
Próáltam trükközni, hogy a kenyérfalat mögé jut egy kis ebéd is, de most már leveszi a kenyeret, és csak azt eszi.
Pedig szerintem nincs elrontva. Ha valami az adott kaja volt, arra az étkezésre sose kap mást, max. kenyeret ehet hozzá, azt se túl sokat. Van ötletetek??????

Kép

Kép
csillagfény

csillag, nálunk is szokott ilyen lenni, hogy nem eszik, csak 1-2 féle kaját pár napig. szerintem hagyd. elmúlik. :) persze próblkozz mással is, hátha. nekünk sincs kedvünk mindig enni. vagy csak egyfélét enni. nekem anno pl. volt olyan, hogy napokig csak pirítóst ettem :D jaj....

Kép

dimet

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy idepofátlankodok megint, de kérdezni szeretnék valamit.
Voltam IR vizsgálaton és kiderült, hogy az IR nem párosult a PCO-hoz. Viszont több helyen is olvastam- azt hiszem itt is-, hogy a metet felírhatják csak PCO-ra is. Felhívtam a belgyógyászt, kicsit húzta a száját, azt mondta határeset, de felírja.
Van erről esetleg valami tapasztalatok?Ilyen esetben is segíthet úgy, mintha IR-em lenne? Így is elmúlhatnak tőle a ciszták?
ranita1979

Sziasztok!

dimet hogy vagy?? többi kismami? zsizsik apple anyoo rambóka??

ranita milyenek lettek az inzulin eredményeid??
nem vagyok nagy tudor de sztem ha teljesen jók az inzulin eredményeid a metet megpróbálhatod nekem is alig emelkedettek voltak az értékeim és mégis hatott a met,

csillag tippet nem tudok

lányok tegnap volt egy éve hogy elkezdtem kétcsíkosat pisilni :D
jajjjj úgy végigcsinálnám

még nem végeztem a vasalással csak volt egy altatási akció közben
Vendég

7 kincs!
A 0 perces 10,1, a 120 perces pedig 18,7.
Azt elfelejtettem írni, hogy volt drillingem -erre inkább ne is mondjatok semmit-, az elmúlt 3 hónapban volt is pé, most, ebben a hónapban viszont nem éreztem. De a legutolsó uh szerint a jobb petefészek megint tele van cisztákkal, az orvos szerint abból nincs is esély pé-re :( .
ranita1979

kincs, köszike jól vagyok. totál más,mint zsuzsival.
igaz most az elején fáradékonyabbb vagyok.
és ne kívánj ilyeneket,hogy jó lenne megint kétcsíkosat pisilni,mert hamar teljesülhet :D

Kép

dimet

Szasztok!!!!!

Dimet!
Egyszer bégre eljutok oda, hogy ihaj de elmegyünk hozzátok!!!!! :):):):):):):):):)

A jövőhéthétfő nem jó, mert nem jó...... Forgatás lesz............ :shock: :? :lol: :lol: :lol: Fosok kicsit!

Várjuk a fotókat!

Jah, hát csakúgy emgemlíteném, hogy megint van tejem!!!!! Célirányosan megoldottam a dolgot, két éjel Nóri mellettem aludt és cumika helyett cicit kapott, azon csöcsörőzött jódarabig. Ígyaztán én ugyna nem pihentem túl jól, de lány is csendben volt, tejem is viszajött!
Persze lesz még ennek feketelevese, mert hát majd hogyan is fogom megértetni majd vele, hogy csak kát este volt iylen ihaj dejódolga.................. Szegénykém!
Vendég

Sziasztok,

én is sajnálnám, ha nem lenne ez a topic. bár nem írtam ide sokat, és nem is mindig olvastam, de nagyon sok hasznos dolgot , tanácsot kaptam itt is, még ha nem is lett nekem címezve, mert más kérdezett.
meg jó volt olvasni gyerköcös storykat is!!

szerintem , az h vki meddő, v nehezen jön a baba , nem szégyen, de én sem dicsekedtem vele sehol senkinek. most , h van Mákszem, most mondom a mhelyen , barátoknak, h milyen sokat dolgoztunk érte, mennyit jártam dokihoz, és gyerünk, senki ne halogassa a babát, ne akarjon egy új kocsit, nagyobb lakást, egy jobb állást a baba előtt, mert soha nem lehet tudni. de csak most, előtte soha senkinek, csak a szülőknek , tesvéreknek beszéltünk róla. nem szégyeltem, de nem akartam, h a mhelyem azért szünjön meg, mert babát akarok.
ha meg vki felismert és azon csámcsog(ott), h mit éltünk / éltem át, milyen depis - hisztis p voltam, válljék egészségére. igaz , én szürke kisegér vagyok, egy ,,kis könyvelő,,. bár minden embernek van ellensége, írigye, még nekem is (pl a főnöknőm :twisted: ).

szóval remélem a privis topicotok mellett megmarad ez a topic is, és ide is fogtok jönni még!!!szeretnék jó storykat olvasni és jó tippeket kapni!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

sziasztok

mindenki jól van?
Micsoda bejelentkezés :wink:
Mona örülök a tejcsinek,nálunk is valszeg azért van annyi tejcsi mint amennyi.2-3-4 hete Aput vagy kitúrja az ágyból Tomi sé a földön alszik vagy köztünk hepázik egész éjszaka,de így legalább alszik mindenki!!!!!!!!!!!!!!!!1 éjszaka kb 3-4-szer eszik rossz esetben,jóban 2-szer,olyan 11 körül és 4-5 fele.A 11-es kelést nem lehet kihagyni,de ha nem mellettem ébred akkor ,ne tudjátok meg milyen visításba kezd! :? Sokszor csak ölben tud visszaaludni,mert még nem éhes és cici nem kell.Van hogy segít neki a dentinox gél,a borostyánnyakláncról nem vagyok túl jó véleménnyel!Bocsi akinek használ,de nekünk szerintem nem igazán!

Ja és eszeget kanállal is már,de csak a barackot szereti,a körtét immel-ámmal megeszi,alma tabu a zöldségektől meg rázza a hideg,de majd arra is megérik! :D
Forgolódik mint a ringispír,már meg is volt az első ágyról leesésünk. :roll: Aludt az ágy közepén ,de ő álmában is forglódik már.Pedig ott volt a takaró,de valahogy sikerült kikerülnie.Egy pillanatra mentem ki a szobából a konyhába,megyek be,erre a gyerkőc talpát látom az égnek meredve,épp csúszott le az ágyról a rattanfotel és az ágy között.Nem igazán ütötte meg magát,mert tényleg szép lassan csúszott ,de azért felriadt álmából és sírdogált.

képet majd csinálok és rakok fel frisset.

Na ennyit magunkról!!!

Monee rajtad a világ szeme mostmár,finish közeleg!!! :D
Többi kismami meg vigyázzon magára!

Kép

Kép
lecso

Szió!

Dimet miben más? Mindenki azt mondja hogy még a szopi is más minden gyereknél..nekem még furi elképzelni.. képek jöhetnek!
nem bánom ha teljesül :D
Rejoról tudsz vmit??

Czinkeb megy ez a topik is :wink: írj gyakrabban!! Hiszen te is basás kérdésekkel jössz hamarosan!
(te kérdezted az elocomot? terhesen javult nekem egy kis pocakolajjal kenegettem néha,ma meg kérdeztem gyerekdokit hogy minimális helyen heti 1-2alkalommal használhatom e azt mondta nyugodtan!)

Szia Lecso muris így olvasni a leesős talpacskás sztorit.

Rambóka!!!
Rotának volt vmi mellékhatása nektek???
:?: Másoknak?? :?:
ez a gyerekdoki se volt vmi nyerő...még nem kértek rotarixet ez volt az első neki :roll:

Vendég

én sem ilyedtem meg nagyon Kincs a leeséskor,Levinél más volt anno,de már "tapasztaltabb" vagyok és nem annyira ijedős!
:wink:
Ja egyébként elfelejtettem írni,hogy csatlakoztam a menstruáló csajok társoságába!!! :D Aug.10-én jött meg előszőr,háát rendesen tisztilós cucc volt(bocsi hogy undi vagyok).Kíváncsi vagyok mikor látogat megint meg a mikulás!

Kép

Kép
lecso

Kincs: köszi!!! :lol:
nem én voltam az elocomos kérdés. most kerestem rá, h mi is az, ekcémára van, szerencsére az nincs nekem! remélem nem is lesz.

örülök, h marad ez a fórum is, még ha csak ritkát, de most már egyre sűrűbben , olvasom!! :D

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

bocsi czinki :oops: :oops:

néha/gyakran gyorsan olvasok :oops:
Vendég

Kincs: ugyan már!!! :wink:
annyian vagyunk, h keverednek a dolgok néha!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!

Kincs!
Az én Törpömnél csak annyi volt a Rotarix mellékhatása, h egy ici picit lágyabb lett a széklete tőle az akkori szokványostól.

Kép
lara26

Sziasztok lányok! :D

Szeretném a segítségeteket kérni. 3x850-es metet szedek tavaly október óta és most úgy néz ki sikerült összehoznunk egy édes kicsi babót. :D
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy meddig kell a metet szedni és milyen tempóban kell majd elhagyni?
Van-e valami fontos amit fontos tudnom a várandósság alatt így pcosan? Diétát tartom rendesen és végig ez is a célom.

Nagyon köszönöm előre is!

Üdv.
Fenci
fenci

Czinke, teljesen egyetértek Veled, hogy nem szabad halogatni a babát.
szerintem a férjhezmenést se. egy csomó lány kivár 30-ig, jó állás, tanulás, minden, aztán mikor azt mondják, most kéne egy pasi, kakor sehol senki, aztán már gyorsan repülnek az évek. Vagy beleugranak valamibe. Ismerek egy pár ilyet.
Pedig a család, gyerek nagyságrendekkel fontosabb mint a jó melóhely. főleg, hoyg legtöbbször kiderül, nem is olyan jó.

lecso, gratula menszihez! és 5 hósan! nagy dolog! nekem is jobb lestt a szülés után.

fenci, az orvosod mit mond?????? nekem anno azt mondták a 10. hétig szedjem, utána fél adagot, és a 12. héten menjek terheléses vcra, és akkor annak alapján megnézzük, hogyan is tovább.

Kép

Kép
csillagfény

Szia Fenci!

Gratula a növekvő babuhoz!!! :D A Metet nyugodtan szedd végig a mostani adaggal, szoptatás alatt nem javasolják mivel csökkenti a tejtermelést! Én is így tettem!

Kép
lara26

Csillagfény, Lara :D Köszi.

T. doki asszisztense nekem is ezt mondta hogy 10. hétig szedjem rendesen, aztán felesben és 12. héten terheléses. Ma kérdeztem a nőgyógyászt, azt mondta szerinte hülyeség a terheléses, a lényeg hogy tartsam a diétát.
Anno még azt mondta T. hogy valszeg a 12. hétig kell majd szednem. :roll: :oops: Na most akkoooo mit tegyek? :roll:
Azt nem értem hogy régebben T. doki mindig azt mondta nem csinálunk terhelésest hogy ne terheljük a szervezetem. Most meg hogy baba van, most mááá lehet? :shock: :roll: Elbizonytalanodtam.... :oops: :oops:
fenci

Fenci! A terhesség alatti terheléses nem az terheléses!!! Próbareggelis. amit egyébként reggelizel, azt kell magaddal vinni.
szerintem nem hülyeség, mert nyilván ennek a vizsgálatnak az eredményétől sokminden függ. ha nagyon rossz, lehet, hogy a dokid is azt mondja, szedd a metet, ha tökéletes, akkor lehet, hogy nem kell.

Szerintem ha a dokiban bízol, csináld amit mond, vagy egyeztess vele, ha másképp gondolod.
Nőgyógyász? ők csak a kötelező terhelésest csinálják a 16. héten. a pcos inkább endokrin probléma, mint nőgyógyászati.

Kép

Kép
csillagfény

Csillagfény :D Így már mindjárt másképp hangzik! :wink: Köszönöm szépen, megnyugodtam, akkor valszeg elmegyek erre a 12. héten.
Nagyon köszönöm még egyszer a segítséget! :D :wink:
fenci

Kincs!
Én voltam az elocomos! :lol: Terhesen is lehet???Nekem nem is kell heti 1-2 , csak néha ha előjön, és pici helyen, két ujjamon(kéz)a hajlatban, de nagyon rossz, és nem igazán múlik mástól, pedig próbálkozom.

Csillag!
Ez komoly???Terhesen ilyen a terheléses???Mindenhol vajon???Én ezen parázok mióta, hogy diétával úgy érzem egész jól tartom az értékeket, de mi lesz, ha megitatják velem azt a löttyöt? :shock:
Így én sem igazán értem a lényegét különben, mikor így is állandóan mérek, tiszta lyuk már az ujjam, tudom, hogy oké.
És képzeljétek eddig nem híztam egy dekát sem!Nem tudom, ez ilyenkor nagy eredmény-e, én nagyon örülök! :D

Kép
Kép
zazzy

nem mindenhol ez a terheléses. nekem a bajcsyba 75 gr-os cukros volt. viszont az istvánban zsemlés lesz. legalábbis barátnőmnek az volt tavaly. az logikusabb. vagy ki tudja :) de 75 gr cukrot egyszerre csak ünnepnapokon nyomok be:)

fenci, én szedem. végig fogom, első gyerkőcnél is végig szedtem, igaz csak 500 mg-ot. most majd meglátom mennyi kll a szervezetemnek.

Kép

dimet

hali

Zazzy okés :wink: a 12.hétig ne használd! Aztán esetleg ritkán ha már nagyon nem bírod bekenheted, én a szopi miatt kérdeztem most meg azt mondta szopinál lehet..nekem terhesen bababőröm lett :) egyébként pindurit érzékeny a súroló/ mosó szerekre kesztyűben meg nem tudok dolgozni :? bár terhesen nem súroltam :lol: bezzeg most a kakis bodykat ma ketőtt rottyintott tele,ez már a szuri hatása lenne? :shock:

Köszi Lara!!

Fenci Te döntésed ha a dokid szavát elfogadod tedd azt!!
(én áthágtam mindenki szavát :oops: nőgyógy leállított,belgyógy kiakadt már azon is hogy 12hétig szedtem, diabos dokim 12.hétig ajánlotta a győzködésem után azt mondta tegyem amit akarok :lol: így szinte végig szedtem bár csökkentettem az adagot 3*850 ről 850-re
Vendég

fenci az MMben ilyen a 12. heti terheléses. mondjuk itass meg egy hányingerrel küszködő kismamával 75g szőlőcukrot. :twisted:
én a múltkor meg is mondtam a telefonban, hogy még 1 darabkát se tudnék megenni nemhogy ennyit. azt mondták, ez természetes.

a 16. heti terheléses, olyan mint az orvosod kér. vagy etj-zsömlés, vagy cukros. az enyém azt mondta, a tejzsömlésen is látszik, ha van vmi, akkor lehet menni a másikra.

Kép

Kép
csillagfény

Lányok :D Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat! :wink:
Akkor felhívom a Mensmentist, megkérdem ott milyen a terheléses, ha csak reggelis, akkor bevállalom és a 10. héttől csökkentem az adagot. :P
Nagyon köszi még egyszer és cupp minden babónak és mamának! :wink:

Fenci
fenci

Csillagfény :D Köszönöm, teljesen megnyugtattatok! :wink:
fenci

sziasztok,

a szt istvánba megyek a jövőhéten terhelésesre. és ott nem is néznek 0 percest, hanem otthon meg kell ennem egy üres zsömlét + 2 dl tejet és irány a kórház. 1 órásat néznek , nem is 2 órásat. :roll:

múltkor érdeklődtem én is, h mi legyen metszedés terén. én 15. hétig szedtem, de most újra elkezdtem, mert ha nem ettem édességet egy nap úgy éreztem meghalok. és most igencsak felszaladtak a kg az elmúlt 1 hóban. tudom a baba nő, és szerencsére szépen, de látom az arcom kikerekedett , és a combim - popsim is. :roll:
most én is kipróbálom , h reggel és este veszek be 850/2-t.

Kincs: te is felezted a 850-t, v egyszerre vetted be, amikor annyira csökkentetted??

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

sziasztok!!!

Épp klippeket nézegetek a youtube-on,őszintén bevallom könnyeket csalogatnak ezek a számok a szemembe!Imádjuk!

http://www.youtube.com/watch?v=aEKMrwl-D70&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=0VMlljzJ ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=XPqEHABmgEk

http://www.youtube.com/watch?v=3JlTIhHHwLo

Kép

Kép
lecso

Rambóka
Bocsi, hogy zaklatlak. Lenne egy "off" kérdésem. Nem tudod véletlenül, hol lehet Pécsett Venus hímzőfonalat venni? Anno még a Búza téri üzletházban volt egy bolt, ahol lehetett kapni, de időközben megszűnt. Amúgy a netről szoktam rendelni, de egy szín miatt nem érné meg. Előre is köszi!!

Többiek!
Lécci maradjatok a topikban, mert szoktalak Titeket olvasni és sok jó tanácsot lestem el. Nem is vagyok önző! :D Meg jó társaság is vagytok. :)
gtünde

Lecso jók!

Czinki feleztem, reggel és este vettem be.
Vendég

Lányok, lányok! Nem szűnik meg a topik, csak a társaság egy része máshol is irogat ;) Ugyanúgy visszajárunk ide, csak a nagy magánéleti dolgokat, amiket nem akarunk minden rosszakaró orrára kötni, máshol beszéljük meg ;)

Terhesség kontra met: Van aki végig szedi van aki csak a 12. hétig. Mindenképpen meg kell beszélni a dokival... Asszem pont nem rég volt egy elég részletes vélemény csere itt a topikban ;) Sztem nincs 1 hónapja sem talán :)

Izé, akkor én is dobok egy kérdést... :)

Tudom, hogy nagyon fiatal még Bence, de vettem egy őszibari+alma bébiételt. Elég rossz a fiacskám pocija, nagyon nehezen megy a kaki, ezért gondoltam, hogy esetleg 1-2 kanál barack jót tehet neki... Még nem mertem adni neki, gyűjtöm a bátorságot, de mindig az jut eszembe, hogy minket anyáink már igen hamar lekezdtek ilyesmivel etetni, ráadásul azok nem ilyen-olyan bébiételek voltak :roll: Igyekeztem olyat venni, amiben nincs hozzáadott cukor, meg mittomén milyen adalék, hanem csak alma (60%) és barack(20%) meg egy picike víz és keményítő... Vélemény? Mekkora marhaság?

Kép

Kép
bettica

szia Bettica!

Nem tudom mekkora marhaság,passz.Pedig 2.babás vagyok :wink: .Én csak azt tudom,hogy a barackot szereti Tomi és amióta eszeget napi legalább 1-szer pépes a kakija tőle nem pedig híg mint csak az anyatejnél.Sőőőőőőőt,a hét elején bogyókat kakált :lol: (szintén baracktól).
A másik topikban cukros kamillateát ajánlottak reggel és attól állítólag jött a kaki.Nekünk hála nem volt gond a kakival!!!
Ja tényleg.Mielőtt még evett volna kanállal kapott barack ivólevet cumisüvegből,csak az íz kedvéért és az nem csinált pépes kakit.De biztos gyerek válogatja is.Védőnőd nem mondott valami okosat?Igaz ha olyan mint a mienk akkor csak árthat!!!! :x 1 hónapja kb lekváros kifkit adatott volna Tominak,hagy cuppogtatsa!NORMÁLIS????(glutént+a fene se tudja miből álló lekvárt?)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lecso 2008.08.22 12:57-kor.

Kép

Kép
lecso

ez az etetés dolog tök érdekes. a sógornőm a mindjárt 11 hós fiának még mindig csak konzerves bébiételeket ad, meg natúr megfőz zöldségeket. anyukám meg fogja a fejét, h miért nem adja neki ua amit ők esznek csak turmixolva, pépesítve. szerintem majd én is bajban leszek, h mikor mit lehet már neki adni. de ha vmi nem túl fűszeres, és lehet pépesíteni, nem hiszem h ne lehetne már korábban adni neki. :roll:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!

Fenci!
Persze vannak itt olyanok is akik csak az elején szedték, + itt van Monee is aki nem szedi a pocakosodás alatt. :D

Kép
lara26

Bettica, Lecso!
Ez roppant izgat engem is. Mit egyen a csöppség? Sok ötletet (honlap) olvastam már, de egyik sem tetszett nagyon. Törpömet (6 hónaposan friss gyümölcs volt a repertoár nasinak) 7 hónapos korában kezdtem el etetni bébikajával (5 hónapossal indítottunk). Volt is izgalom amikor elkezdett erölködni székeléskor. Anyu mindig kérdezte (Lara kb. 5 hónapos korában), h eszik e már piskótás gyümölcsöt. Mondtam is neki, h manapság már nem lehet kiigazodni, h mi a jó egy babának. Régebben nem volt ennyi kutatás, h mi az egészséges nameg vegyszer sem.
A pláne pedig az, h amióta beindult Lara "fogzásidénye" nem alussza át az éjszakát 4 körül kel. Kis tejet kér, aztán durmol tovább 6- 7 -ig.Tegnap alul a jobb elsője áttörte az akadályokat. :D

Rambóka!
kissé kovász fejem van ám!!!
Gratulálok a kislányhoz!!! Biztos nem fog már "bekukacosodni"!!!
:D

Kép
lara26

Lara: gratula a fogicához!!
szerintem régen is voltak vegyszerek, tartósítószerek csak ma már komolyabban veszik!
bár azért meglepődtem, amikor a sógornőm etette a kisfiát és a már nem tudom milyen márkájú bébiételre rá volt csillagozva, h tartósítószert és szinezéket csak a megengedett mennyiségben tartalmazza. :shock:
[quote]& írta:quot;bekukacosodni"
:lol: :lol: :lol:

jó hétvégét és jó pihit mindenkinek!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Lara: Gratula ahhoz a fogacskához!

Én nem akartam semmilyen bébiételt adni Bencének (max télen, amikor a gyümölcsökből korlátozott a választék és ami van annak is érlelő mittoménmit tartalmaz pl a héja), de a friss barack sajna annyira savanyú (amit eddig kaptunk), hogy azt tuti nem enné meg. Nem tudom hogyan, milyen alapanyagokból készülnek ezek a bébiételek, de én félek, hogy a friss gyümölcs, amit most vennék meg nem teljesen vegyszermentes... :roll: Ezekbe a kajákba meg talán nem tesznek olyan gyümit, ami agyon volt permetezve, gondolom van rá vmilyen eu-s jogszabály vagy mi... Ó, ha lenne bogdányban őszibarackfa, na az tuti bio lenne :D Sárgabarack van (tettem is el a fagyiba), de gondolom azt nem lehet nekik adni még egy darabig vagy rosszul tudom?

Kép

Kép
bettica

Bettica!

Mi lenne ha adnál neki egy kis natúr héj nélküli szilvát?
Az édes is, puha is és asszem nem is permetezik.

A sárgabari az őszibarack után jön elvileg 7-8 hónapos kortól. Az őszibarackot meg elvileg lehet neki nyomatni már 6 hónaptól.

Én majdnam úgy szándékozom főzni Ákosnak, hogy amiből lehet, egyen a mi kajánkból. Levesből zöldséget, husit pl. Se sósan, se fűszeresen nem eszünk, ennyi szerintem belefér.

A babapiskóta/piskóta szerintem állatira nem nyerő mostanság, pedig régen bőszen etettek azzal. Egyrészt a glutén, másrészt a tojás, de leginkább a cukor miatt. Én mostanság szoktam eszegetni (had hízzon a seggem :lol:), és olyan de olyan édes, hogy az borzalom.

Czinkeb.!

Köhmm... a másikra miért nem jössz? Nincs senki kitiltva onnan sem.

Lara!

Gratula a fogacskához! :D

Tünde!

Ugyan nem engem kérdeztél, de...
A Király utca elején, a Replay café (remélem így hívják!) mellett van egy rövidárú bolt, ott elég sok mindent lehet kapni. Kívülről tök trének néz ki az üzlet, de szerintem jó a választék.
Ezen kívül a Jókai utca közepe táján (ha lefelé mész, akkor a bal oldal) van egy kézimunkás bolt. Nem voltam még sosem bent, de a kirakatból láttam, hogy mindenféle márkás cuccot is árulnak, lehet hogy ott lehet ezt a fonalat kapni.

A pocakom nagyon úgy csinál, mintha elkezdett volna valamit csinálni... Nem kiabálom el, meglássuk. :wink:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Bettica!
Barack szerintem is inkább hasfogó, mint hajtó, de ez egyénileg is változó...passz

Monne! :lol: "Úgy csinál, mintha csinálni akarna valamit" :lol:
Drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

Kép
Kép
zazzy

10-ből 9-szer így elírom, de mindig észreveszem, most nem sikerült!Természetesen Monee-t akartam írni!Bocsi!

Kép
Kép
zazzy

Bettica, ne haragudj: NAGY MARHASÁG!!!!!!!

6 hónapos korig csak anyatej vagy tápszer!!! nem képes az emésztőrendszere megemészteni!!!

anyáink sok hülyeséget csináltak, mentségükre legyen, hogy nem tudták, és nézd is meg az eredményét allergiák, emésztőrendszeri betegségek, stb....
anyáink egyébként 4 hónapos kortól adtak, almát és krumplit, de ma már egyértelműen nem ajánlja senki.
eszik, majd még eleget, ne félj.
:D

nem tudom, ha bence szopizik, akkor örülj neki, hogy van tejed. és nem kezd el hozzátáplálni, mert amellet, hogy árt az emésztőrendszerének, amellett le fog szokni szép lassan a szopiról is.
ha a természet által legjobban kitalált táplálékpot nem emészti meg, akkor miért emésztené jobban a bébikaját??????
igyál sokat, akkor hígabb lesz a tejed!!!!!!

ha tápszeres, akkor meg a tápszerek úgy vannak kitalálva, hogy az a babának megfelelő. esetleg adj mellé egy kis forralt vizet.

www.lll.hu - szoptatási tanácsadás. vannak tanácsadónők fel lehet őket hívni, illetve fel is lehet keresni.

mi így csináltuk marcival: 6 hónapig szopi, utána kis gyümölcs (őszibarack, főtt alma)
7 hónapos kortól vettem 1-2 bébikaját, a mi főztünk akkor még nem ízlett neki, aztán fokozatosan csirkehús, zöldségek.
8 hónapos kortól kenyér, tésztaféle, 1 éves kortól tejtermék, és majdnem minden (miis könnyű kajákat ezsünk szóval nem szalonnát, meg hurkát :D ).

magos dolgokat most se nagyon kap, felvágottat mértékkel, inkább sonkát, nem sokat.

Kép

Kép
csillagfény

Monee
Ma már jártam ott, meg a Nagy L. Kir. úton a Pulliban, de egyik helyen sincs. :( A Jókai utcaiban még nem voltam, de akkor majd megnézem. Köszi!
Csak nem?!?! Drukkok!!! :D Amúgy párom és férjed ismerik egymást. :)
gtünde

czinki, istvánba is fogsz szülni?? ki a dokid?

Kép

dimet

Vaklárma volt. 1 óra alatt elmúlt minden tünet. Most csak néha bekeményedik a hasam, de ennyi.

Tünde!

Honnan ismerik egymást? :)

Zazzy!

:wink: Nincs gond. Én is nagy költő vagyok. :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X