Sziasztok!
Na én is előkerültem, inudlhat a regény, jó sokat kell bepótolnom.
Nyugtonmalac!
Miért nem szereted a Zapp-ot? Én most elkértem Aidan-ét és azt használom, mivel sokkal könnyebb, mint a nagy bugaboo-ja. Egész jó kis kocsi, de pl. nagyon könnyen felborul (szerencsére még nem forult elő, de érződik, h vigyázni kell), és nincs bevásárló kosara, ami elég negatív, de végülis lehet hozzá ebay-en kapni. Szal még nemtom hogy döntök...de köszi a lehetőséget, ha vennék is majd, akkor abból is újat szeretnék, itt kint nem egy nagy összeg.
Gratula a 8.hónaphoz!
Tökjó, hogy már készen álltok!
Ez a türelmetlenség nekem is ismerős. Én is annyira siettetek mindent, h teljen már el. És ez miatt csomó mindent sajnálok, hogy már vége. Pont mostanában gondolkodtam el ezen én is, hogy "jobban meg kéne élnem" az életet, mert ez így nem jó. Hihetetlen, hogy már 23 éves vagyok, gyereket várok, és úúúristen! Rohan az idő, én meg legtöbbször csak mégjobban siettetem. A terhességen mondjuk már tényleg jobb lenne túl lenni, mert én azért nem élem meg olyan szép időszakként, hogy majd esetleg később visszasírjam, igaz nem is szenvedek nagyon, sok problémám sincs viszonylag...de ez mégis olyan dolog, aminek már várom a végét. Utána viszont tényleg lelki gyakorlatokat kell végeznem magamban, h változzon ez a dolog.
Tényleg kicsit rendet kell tennem a fejemben a felfogásomat, és gondolkodásomat illetően.
Sajnálom a lakásavató bulit, aminek akaratlanul is részesei voltatok. Lehet, hogy én vagyok még túl fiatal ehhez, de én az ilyeneket mindig csöndben elviselem, elvégre néha belefér, és tudom, hogy ugyanúgy a mi részünkről is működik ez. Itt is néha elszabadul a pokol, mert hát fiatalok vagyunk, van ilyen...és természetesen nem arról van szó, h lármás társaság lennénk, mert egyáltalán nem.
Örülök, hogy végül anyóség elkényeztettetek a sok finomsággal!
Ez talán kárpótolt...
Kata!
Ezektől a cuccoktól nem lesz beteg a gyerek, csak hosszútávon lehet káros a szervezetére. Pl a sót a kicsik még nem tudják úgy feldolgozni, úh pl. itt 2 éves korig nem is sózzuk a kajájukat EGYÁLTALÁN. A cukorral is kb ez a helyzet, hogy később okozhat gondot, meg nem jó rászoktatni. De én nem foglalok állást, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Majd én is.
Képzeld! (többiek is!
) Tegnap voltam midwife-nál, és már fejjel lefele találta a kiscsajt.
Valahogy sejtettem, hogy megfordulhatott, mert jó ideje már annyit mocorgott, rendezkedett, nem voltak határozott, erős mozdulatok, rugások, csak lassú sompolygások.
Csütörtök este félig ülve/feküdve a laptopommal az ölemben hevertem az ágyon, és valami olyan durvát csinált a leányzó, hogy egy hatalmasat ugrottam, és felkiáltottam, hogy auuuu!
Nem fájt, csak nagyon meglepődtem, mert tényleg vm hatalmas mozdulat volt, belülről meg is csikizett, valszín ez lehetett a nagy befordulás. Másnap már meg is erősítette a midwife. Most tökjó érzés, hogy nem rugdossa már a hólyagomat, mert az igen kellemetlen tudott lenni.
Szerencsére mostmár nem is lehet túl sok helye, és nem nagyon rugdos, így a gyomromat is békénhagyja. Oson inkább, ami tök fura, csikizős érzés, meg érzem, ahogy vonultatja a testrészeit bennem.
Persze nem tudom megmondani, h mi micsoda, csak sejtem.
Nevünk még sajnos mindig nincsen. Otthon az összes barátunk, ismerősünk a Zara-ra voksolt, ezért eléggé előkelő helyet kapott a sorban, nekem is nagyon tetszik, jól is hangzik úgy, hogy Ördög Zara Africa, de nem tudom még rámondani az ámment. Valahogy nekem jobban illene a kiscsajhoz a Maya vagy Lilla (Lilinek hívnánk). Szal nem tudom. Szerintetek??? Benne van még a sorban a Nóra, Anna, Mango, Mia. Ebből az uccsó 3 daddynek nem tetszik, nála meg a Natasa a favorit, ami részemről kizárva. Szal most így állunk.
A mi csajszink 25+1-en volt 705g, 26+4-en 835g, szal most 1100-1200g lehet 29 hetesen. Nem lesz egy nagy gyerek, de én is egy kis megymag voltam 2.6kg-al és 46cm-el.
A genesisben a Márta 3kg-ra becsülte a súlyát, ha időre jön, de van egy olyan érzésem, hogy még ennyi sem lesz, ha hamarabb jön, akkor meg pláne.
Jaj, szegény Zsófi, ennyire rápörgött a nyaralásra?
Remélem jól sikerül majd! Aranyos volt a búcsú!
Jó nyaralást!!!
cola, nass: A gyerek nem fog kapni, én sem szeretem, bár a tizenvalahanyadik hét körül volt egy pár hetem, amikor nagyon kívántam, és vettem 1-2x egy-egy fél literes üveggel.
Meg buliban pl nekem egy pohár cola volt az alkohol (na nem mintha amúgy innék alkoholt, mert kb 3 éve nem iszom egyáltlaán alkoholt)
Az édességet én a minimálisra fogom leredukálni. Itt kint szerencsére a gyerekek ezt tök normálisnak veszik, eszükbe nem jut a másikat piszkálni azért, mert nem volt mekiben, vagy nem ivott cola-t, akármi. Elfogadják, hogy nem lehet és kész, mert alap az egészséges táplálkozás, sőt, ha egy másik családban esetleg alacsonyabb a mérce ebben a témában, akkor sem megy az irigykedés, vagy hülyére zabálás, merthogy otthon úgysem kaphat. Nemtom, furák ezek az angol gyerekek, de sokmindenben tökjól működnek. Nem tudom még mi hol leszünk, de ezt a témát én már simán tudom kezelni, úh az lesz majd ahogy én akarom, és nem fog érdekelni, hogy mit szól a többi gyerek, ha jó voltam, akkor ez a gyerekemet sem fogja érdekelni.
Aztán majd meglátjuk.
Boltban nasi meg tuti nem lesz.
Macianyu!
Gratula a kis hobbithoz!
Én is tökre szeretném, ha hajas babám születne, de nem nagyon bíztatott a Márta a genesisben. Azt mondta lesz haja, de nem egy határozott mennyiség.
pisi: nekem most elmúlt az iger, hogy nem lábbal lefele van a csajszi, és tök másképp fekszik...viszont sajna megint azt érzem, hogy nehezen pisilek, mintha nem lenne teljes útja a folyásnak.
Parázok, hogy nehogy gáz legyen, mert ugye tudjátok, hogy mi történt velem...nem mondom, hogy csípő érzésem van, de vm nem ok, azt érzem. A midwife nem talált sem fehérjét, sem glükózt tegnap, de bacit sajna nem tud nézni. Azt mondta, amíg nem csíp, szerinte nincs baj.
Nusildi!
Naaaa, azért annyira nem borzalmas ez! Oké, nekem is vannak kellemetlenségeim, de azért ki lehet bírni. Meg hát pozitívan kell felfogni, a jó oldalát nézni. Én a 4 napos borzalmas szenvedésem után (vesekő) valahogy átértékeltem a dolgokat, éa azóta tökjól vagyok, ezek a kis nyavaják, mint a nehézkes mozgás, pisilés, keményedések, légszomj, hordó érzés, az hogy nem tudok már rendesen kajálni, meg inni, mert nem fér, mind mind sehol sincsenek ahhoz képest, amit én akkor átéltem. Szal nagy valószínűség szerint a pszichológia tényleg sokat sszámít. Egyébként sok nő, aki átélte ezt, azt mondja, hogy rosszabb a szülésnél. Hát ha ez tényleg így van, annak meg örülök, mert én a szülésre vm sokkal rosszabbat, és elviselhetetlent számolok, és bevallom eléggé félek tőle.
De ha tényleg "csak ennyi" lesz, akkor azzal azért megbírkózom majd így a végén.
Főleg ha az csak olyan kb 12óráig fog tartani.
A csíkokkal kapcsolatban pedig az a baj, hogy én olvastam nagyon sok tapasztalatot erről, és nagyon sok kismama járt úgy, hogy egész végig semmi, majd az utolsó héten, vagy akár a szülés előtti napon repedt ki a hasuk. Szal én addig nem nyugszom meg, míg ki nem bújt a kiscsaj, és tényleg nincs egy csíkom sem. Addig is olajozgatok reggel-este szorgalmasan.
Nem semmi a nyanyás story.
Én sem tornázok egyáltalán.
Bár én napi 10órában egy 15hónapossal vagyok, ebben benne van 2óra séta/játszótér/babaklub, úh lehet, h ez talán mégis felér egy tornával...nemtom.
Tökjó cuccokat vettél! Az uccsó képen felismertem a Primark-os fecnit.
Itt megjegyzem, hogy a Primarkos 0-3 hós méret nagyon nagy, a mieink tutira jók lesznek fél éves koráig kb, mivel valszín nem lesz nagy baby, meg mondom egyébként is nagy méret.
Jajj, sajnálom, hogy így alakult a mai uh. De szerintem jövőhéten mindenképp menjetek vissza, mert nagy élmény lesz, ha nem fog elbújni annyira a kiscsaj. Simán lehet a front miatt. Szerintem most azért vagy csak ennyire felzaklatva, mert nagyon rákészültél, és a nőci tuti megtett mindent, nem akart ő bántani, főleg fájdalmat okozni, biztos csak érzékenyen érintett a dolog. Ki volt egyébként a Márta, vagy a másik nő?
Az ágyneművel kapcsolatban nagyon jól döntöttél. Paplant-párnát is kimondottan nem ajánlanak 1 éves kornál hamarabb. Teljesen jó a hálózsák és takaró téma, fejvédővel. Nekem mondjuk a baldachin nem jön be, bár az Ikea-sak tetszenek. Ja, és takaró legyen egy vastag, egy vékony, hőmérséklettől függően tudod őket rápakolni...jobb időben elég lesz majd a hálózsák is, bár tavasz végére lehet kinövi már a legkisebb méretet.
Takarítás? Hát, izé...hogyismondjam, én nem igazán csinálok túl sok mindent. 4-en lakunk, valaki mindig megcsinál vmt, próbálunk rendet és tisztaságot tartani, így nincs is sok minden csinálni való. Kettőnkre mosni is csak kb heti 1x kell, szal a teregetés sem téma. Én meg most visszavonultam takarítás téren. Tegnap pl daddy nyalta fel a lakást, mert nem dolgozott. Szal valahogy mindig alakul, én inkább mosogatok, elpakolászok, a konyhában rendbe rakom a dolgokat, és heti 4-5x főzök. Sajna többre nem futja napi 10óra meló mellett 29hetesen. Most derült ki, h a másik pár is babát vár, úh jó lesz!
Ők már próbálkoznak egy ideje, de az első próbálkozás sajnos nem sikerült, és most lett megint a csaj. Rákérdeztem, hogy hogy állnak, és mondta hogy most 5hetes már, csak most direkt nem mondják senkinek a korábban történtek miatt. De mostmár rosszul van, ami jó jel, múlkor nem volt ilyen tünete...de még mindig cigizik ezerrel, mint multkor is, amiről próbáltam erélyesebben lebeszélni, nem sok sikerrel.
Na jól kifejtettem a takarítást.
Marek!
Kitartás! A súlyoddal pedig ne foglalkozz! Neked is nemsokára jön a nagy szabadság, ugye? Sajnálom, hogy szar lett a cukor, de igazad van, te mindent megteszel, úh nincs okod lelkiismeretfurdalásra! Bori pedig szépen fejlődik, ez a lényeg!
Anyós durva!
Remélem ma jól viselted az esküvót és a vele járókat!
Zsuzsu!
Na ja!
Ha 20 éves koráig nem is, de jövő nyárral bezárólag már megvan minden.
Na jó, egy etetőszék még kell addig, de azt majd csak akkor vesszük meg, ha kell...meg játékok, ahogyan fejlődik szépen.
Hűha! Már kórházba cuccolsz? Izgi! Olyan hihetetlen, hogy lassan már tényleg mindenki ott fog tartani, hogy indulás, és jönnek sorban majd a babyk.
Én persze a sor végén, aztán meglátjuk, hogy ténylegesen hogy alakul.
Nálunk is lesz a nagyszülőknél komplett babaszoba (az én szobámban), de asszem ez érthető.
Mármint csak anyukáméknál. Én amíg nem dolgozom majd, hosszabb időre is haza akarok menni, úh kell is. Meg hát csak nem fogunk mindent innen cipelni, még ha egy hétre is.
Később is, ha még mindig itt lennénk, tutira menni fog Mo-ra a kiscsaj hosszabb időre nyáron...anyukám tanár, így szabin is van, és az mindenkinek jó is lesz. Én nem tervezem összenőve lenni a gyerekkel, van sajnos sok anyuka, aki órákra, vagy 1 napra is parázik odaadni bárkinek a gyereket...emelett meg persze depressziós. Nekünk lesz babysitterünk is (akár egy-egy barátnő formájában, akinek fogok pénzt adni, ettől függetlenül, akár idegen babysitter), attól függetlenül, h nem vagyunk és valszín nem is leszünk gazdagok, min. heti 1 alkalmat megengedhetünk majd magunknak, és ennyi kikapcsolódás kell is. Mert ugye itt kint nem lesznek nagyszülők.
Gartula Ábel legújabb tudományához!
Már újszülöttként is egy kis angyal volt!
A 36. hétig tervezek eredetileg melózni, szal okt. 3-án pénteken tenném le a lantot...most úgy tűnik, h talán bírni is fogom energiával (igaz még 7hét hátra van), de majd meglátjuk...de jófej a főnököm, ha úgy érzem, bármikor szólhatok, hogy már nem bírom annyira, és akkor marad ő otthon többet, és kevesebb órában megyek, a végén meg ha már nagyon nem bírom, akkor kevesebb napot is. Meg aztán 34. héten lesz egy ellenőrző uh-m a gyerek veséje miatt, és ott kiderül majd hogy áll a méhlepény. Ha azt mondják, h na itt lassan szülés lesz, akkor tuti leállok, amilyen hamar csak be tud ugrani helyettem valaki.Most úgy néz ki, h a barátnpm megy helyettem, aki már egyébként is babysittel nekik esténként jóideje, ha el akarnak menni, mert én azt már rég nem bírom a heti 50 óra mellett.
Peva!
Gratula a jó eredményekhez! Izgi, mi, hogy már mindjárt itt a vége?
Gratula a kiscsajhoz is!
Nevetek van már? Nem értem a szomszédaitokat, sztem apukám is inkább lányos, látszik rajta, h értem jobban odavan, meg mittomén...persze nem arról van szó, h öcsémet kevésbé szeretné, mint engem...nemtom, ez ilyen megfogalmazhatatlan lányos apa dolog.
Szerintem az unokájától is odalessz, először nem akarta tudni a nemét, aztán csak mondta, h mondjuk el, mert mondtuk neki, h nem fogjuk tudni titokban tartani, mert vagy véletlen kicsúszik, vagy a vásárlásnál azért kiderül. És igaz nem láttam rajta, de tuti, h nagyon örült neki, h lesz mégegy kiscsaj a családban. Nekem sokszor mondta, h de szeretné, ha még mindig olyan coffos baby lennék.
Mostmár nem persze, mert jön az utánpótlás...
Sajnálom a vasat, remélem segíteni fog az a pár injekció! Én születésem óta vérszegény vagyok, ezért most különösen figyeltem erre, a terhes vitaminban is van 17mg, de emellett is az alsó határon volt az értékem az első vérvétel után, így szedek azóta még 14mg-os külön vastablettát. Remélem mostmár jobb lett a helyzet azóta, ez a mostani 28hetes vértesztemből fog kiderülni, amit jövőhéten postáz a midwife állítólag. Mondjuk én abból lehet nem sokat fogok látni, majd a házidoki mond vmt az értékre, ahova majd csak 3 hét múlva kell mennem.
Szöszke!
Szerintem egyszerűbb mindenkinek az igényét kielégíteni.
Szerintem babakocsitok így is úgy is lesz, és szerezzetek be egy kendőt is, h apa is boldog legyen. Aztán majd cipelheti abban a babyt, ha együtt mentek valahova, vagy ő esetleg elugrik vele sétálni, hogy te addig pihenj. Nálunk is lesz mind2, illetve babakocsi, és megvan már a kengurunk is. Nekem is tetszik a kendő ötlete, amíg pici a baba, csak én attól tartok, hogy mi ezt télen nem fogjuk kihasználni. Mert a hidegben overálostól, mindenestől együtt lehet nem pakolnám bele egy kendőbe a gyerket. Tavasszal meg már elég nagy lesz ahhoz, jöhessen a kenguruba, ha babakocsi nélkül akarunk kimozdulni. Szerintem az praktikusabb, amikor már nagyobb a gyerkőc, és nekem stabilabbnak is tűnik a dolog. A kendő nagyon piciknek szuper jó, hogy imitálni lehessen vele a magzat pózt, és tudjon benne feküdni,l kuckósabb az egész. Tudom, hogy rengeteg kötési techinka van későbbre is, de én akkor is a kengurura szavazok.
Ja és mégegy gondolat. Ha pl arra is akarod használni a kendőt, hogy otthon mozoghass, és tehess-vehess babával együtt, akkor megéri a kendő téli babának is. (bár szerintem is ez az elkapatás legkorábbi módja, ahogy Nyugtonmalac is írta, úh nálunk sem lesz)
Gratula a 6,5kg-hoz! Irigy, irigy!
Nagyon édesek a képek a kissrácról!
Inez!
Sajnálom, h ilyen nehéz az anyóssal. Nálunk szerencsére nincs gond. Nem is nagyon szólnak semmit az egészhez. Amikor otthon voltunk, volt egy esti grillezés, amikor nálunk összejött a 2 család, kajáltunk, aztán megmutattuk nekik az eddigi 4D dvd-ket. Tetszett nekik, de hála az égnek ennyi. Tudom, h daddyt megkérdezi néha az anyja telefonon, hogy hogy vagyok, aztán ennyi. De nálunk azért ugye más a szitu...daddy hozzáállása eleve ugye egyedi (itt megjegyzem, h azért már klasszisokkal másabb, mint az elején), házasságról mégcsak nincs is szó, szal így a családi kötelékek is másképp alakulnak...
Sajnálom az allergiát!
Igen, tényleg a bal oldalon jobb feküdni, én ezt már nagyon rég olvastam, és próbálok is úgy feküdni amennyit csak tudok...főleg nekem így is kell mostmár, mivel a jobb vesémben volt még mindig legutóbb tágulat, a bal szerencsére kiürült.
Ne aggódj ilyenek miatt, állítólag amikor eljön az ideje, akkor annyira csak magadra, és a gyerekre fogsz koncentrálni, h nem fognak érdekelni ilyen külsős dolgok. Apa meg valahogy úgyis beér majd a kórházba, ha épp nincs is otthon, első gyereknél erre valszín lesz is kb 12 órája.
A doki meg hátha nem utazik, ezt kérdezd meg tőle előre, h mikor tervezi, és ha így lesz, ki lesz a helyettese stb. Én egyébként ta
xival fogok bemenni mindenképp a kórházba (itt van pont a lakásunk alatt a taxi szolgálat
), ha daddy itthon van, akkor együtt, ha dolgozik, akkor majd jön utánunk.
Rémsztorikat meg ne olvass! Veled minden rendben lesz!
Jajj, ne ijesztgess ezzel a húgycső dologgal! Voltál már dokinál? Ha igen mit mondott? csak azért, mert én is tapasztaltam ilyet, persze én sem vagyok biztos benne, hogy ez most honnan is jön. És nálam meg még esély is lehet minden pisivel kapcsolatos problémára, mivel volt ez a vese-storym, mert a kiscsaj a húgyvezetékeimen szeret trónolni. Asszem jövőhéten besétálok a kórházba vmkor, h csináljanak egy labort, mert nálam ez nem játék, nehogy baj legyen. Hiába mondta a midwife, h szerinte minden ok, én érzem, h vm nem stimmel...nem csíp kifejezetten, vagy ilyenek, de már megint mintha alig akarna kijönni a pisi, mintha nem lenne jó az átfolyás, meg érzek is vmt, ami nem normális, de nem is csípés. Nekem is fehér a cucc, amit nem tudom, honnan jön...de én érzem azt is, h néha egy-egy csöpp pisi is kijön. Erre kell majd vm izomtornát csinálni, mert később is megmarad, itt azt írják minden kismama magazinban, h rengeteg mindenkinek van ilyen. Hurrá!
Én is néztem korábban ezt a babakocsit, és képről nekem bejön...de én azt a véleményt olvastam róla, élőben kicsit gagyi. Hát nem tudom, én még közelről nem láttam, Ti kipróbáltátok már?
Bettyna!
Kitartás! Már nem sok van hátra!
Szerintem a tüsszögés nem árt, én is szoktam, főleg korábban tüsszögtem rengeteget, meg is voltam már fázva 3x, meg a melóhelyen volt egy macska, amire allergiás lehetek, de szerencsére elpaterolták, mert míg nyaraltak, rájöttek, hogy a gyerek sem taknyos többet (pedig hajszál híján már műteni akarták mandulával, meg fülébe csövet akartak rakni, mert állandóan taknyolt, meg az apjának is megszűnt az ekcémája). Így aztán a macsek maradt ott, ahova elpasszolták pesztráltatni, és ennek én is nagyon nagyon örülök, mert nem tüsszögök többet.
Amúgy sem szeretem őket. Kutya párti vagyok. A lényeg, h nem hiszem, h árt.
Remélem jól sikerült a lagzi, és a meglepi!
Babe!
Valszín a tejeskávé tette meg a hatását, ne parázz rá! Nálam a hasmenés ugye elég normális dolog volt eddig is, mert tejallergiám van, és eszem ennek ellenére tejes dolgokat. Szerencsére nem súlyos szinten, így két esélyes a dolog, vagy megszívom vagy nem. A terhesség alatt viszont 3-4x jártam úgy, h nagyon kutya rosszul lettem vm tejes cucctól, iszonyatos hasmars, aztán rohantam a wc-re, kimelegedtem teljesen, és az ájulás kerülgetett. Így aztán úgy döntöttem, hogy oké, akkor ezek szerint nem ártana most mégiscsak odafigyelni erre, és ráhagyni a tejes dolgokat legalább addig, míg ki nem bújik a kiscsaj. Főleg, hogy nem is tudom, hogy ezzel most ártottam-e neki, hogy allergiás vagyok rá, mégis ettem...remélem ő ettől nem lesz allergiás. A legdurvább eset az volt, mikor lenyomtam egy mekis fagyit, aztán elmentünk a gyerekkel a parkba. Na onnan aztán úgy futottam haza, hogy azt nem kivánom senkinek. Iszonyatosan megkínzott, totál kivert a víz, a görcsöknél meg is kellett állnom, annyira szenvedtem, így lassabban is haladtunk, nem beszélve arról, hogy alig bírtam magammal, ha 2mp-el később érünk haza, akkor ott f.stam volna össze magam, ahol épp vagyok.
Gratula a vásárláshoz!
Timi!
Sajnálom, hogy mindig van vm! Remélem, h minden ok lesz! Otthon a gyógyszertári cuccokat szokták ajánlani az elején. Én itt kint az első pár hétben csak sima vízzel fogom fürdetni a babyt, és valszín rakok a vízbe vm organic (bio) levendula illatú babaolajat, mert annak jó nyugtató illata van, külön nem fogom bekenni sem, hacsak nem száraz a bőre, mert itt azt sem ajánlják. Későbbre is organic levendulás fürdetőt és krémet veszek neki, már ki is néztem.
Szerintem otthon is próbálj vm bio terméket venni, organic vagy nemtom hogy hívják otthon. Én az első fél évben biztos nem vennék Johnsont vagy vm ilyesmit. Tetszik nekem is a lila Johnson, én magam is használtam már, de ilyeneket én max 1éves kora után fogok venni. Bár lehet maradok azután is az organic-nál, elvégre nem sokkal drágább, talán 1vagy2 fonttal.
Lovaszkata!
Örülök, hogy jók lettek az eredményeid, de sajnálom, hogy a keményedés miatt gond van. Remélem nem kell befeküdnöd, és nem is lesz gáz ez miatt. Ha feküdnöd kell, akkor ez van, nem nagyon lesz ilyenre alkalmad később.
Kitartás, már nem sok van! Szerintem ha még kihúzol 3-4 hetet, utána fel is lélegezhetsz, nem lesz semmi baja a picúrnak, még ha az elején kell is egy pici segítség a légzéshez, vagy inkubátor vagy vm. De ha most születne, sztem már akkor sem lenne nagy gáz.
Perdo!
SZURKOLOK!
vérteszt: nekem az elején kiosztották a papírokat, és ha eljön az idő, akkor csak be kell sétálni, és megcsináltatni...asszem 16hetesen volt egy, most voltam a 28 hetin, és még van egy papírom 34 hétre. De foglamam sincs mit néznek ezekből.
Dalma!
Dejó, h neked sem kell már melóznod!
Emmalena!
Örülök, hogy sikerült némileg orvosolni a dolgot! A teljes gyógyulásig pedig kitartás, már nem sok van hátra!
Gratula Emmához, hogy ilyen szépen fejlődik! Sajnálom, h a mozi viszont annyira nem jött be...én még nem láttam.
Tücsök!
Sajnálom, hogy nem alszol jól! Próbáltad már, h egy párna a fejed alatt, egy pedig a lábad között, és végig a hasad alatt? Erre a legjobb a hosszúkás alakú, nekünk az Ikeából van. Én olyan jókat tudok így aludni, csak sajna mostanában egy pár napja hülyeségeket álmodok össze.
Szerencsére nem a babyvel, csak úgy általában baromságokat.
Gratula a méretes kissráchoz!
Nospa: Hát én nem értem ezeket a rémtörténeteket. Nekem azt adták az urológián a veseköves story alkalmával (tudták, h terhes vagyok), utána a biztonság kedvéért felhívtuk a nődikomat is, és ő is rábólintott, azt mondta, hogy nyugodtan szedhetem, semmilyen fájdalomcsillapítót inkább ne, de a nospa mehet gond nélkül. Na most legyetek okosak!
Én aztán persze nem szedtem be, inkább szenvedtem, és kibírtam szerda reggelig, amikoris kijött a kő és megszűnt a szenvedés, mintha elvágták volna (hétfőn délelőtt voltam a dokiknál), mert én is próbálok teljesen gyógyszermentesen létezni, míg kibújik a kiscsaj. Persze a vesémre bevettem jópár paracetamolt a 4 nap alatt, de azt gond nélkül szedhetik kismamák, és szigorúan betartottam a 4 órát, majd amit erősebbet kaptam, annál a 6órát, de azt is hansúlyozta az angol doki, h veszélytelen a gyerekre...én ezt meg el is hiszem, mert itt kint tényleg semmit nem szedhetsz be paracatemolon kívül, semmilyen megfázásos gyógyszert, SEMMIT! Szal ha erre azt mpndják, h lehet, akkor azt tényleg lehet. Meg még régebben egy megfázásomra bekaptam 2-3 paracatemolt, mert már annyira szenvedtem. Ennyivel meg is úsztam eddig.
Huhh, csajok, asszem én most mondom azt, h ez elég, és sok(k) volt!!! Soha nem csinálok többet ilyet, h egy hetet kelljen bepótolnom (merthogy ma megcsináltam ugyanezt a novemberieknél is), már tényleg golyózok, és bekattanaok.
Ezt most elküldöm, aztán bemásolom a novemberiektől azt, h mi van velem, mert azt már tuti nem fogom mégegyszer megírni.