Új privát üzeneted érkezett!

Anita

Nagyon jok a babauszis kepek. Annyira irigyellek, hogy van erre lehetosegetek. Mark is imadja a vizet. Igaz a tegnap egy kicsit el volt keseredve, amikor az ulofurdo vizet lehutottem 38 fokrol 28-ra, de nagyon hamar lement a laza.
Ma voltunk egy orr-ful-gegesznel. Azt mondta, hogy nem a mandulaja piros, hanem a torka. Paracetamol kupot ne adjak neki, hanem csak Nurofent 3* + az antibiotikum. Ma is 38 fok korul volt a bebi laza, de mar 2* allottvizeslepedobe tettem es 10 perc alatt lehozta a homersekletet.

Milyen zeneszek a ferjed es a csaladtagok? Lehet, hogy mar irtad, de elfelejtettem.

Szuper, hogy ilyen jol uszol, meg merulsz. A tengeren en is megprobaltam buvarozni a derekig ero vizben, szuper volt de jobban elveztem volna, ha lett volna egy orrcsipeszem. A tenger vize kb. annyira sos, mint az emberi szervezetben levo viz, igy egyaltalan nem csipi a szemet.

Kép
Kép
meli78
 
 


Meli

Írtam privát üzenetet. :)

Nagyon szeretjük a babaúszást mi is. Itt Temesváron is találtam, de nem annyira jó, mint Magyarországon, de legalább van és tiszta a hely. Én nagyon hasznosnak tartom, de nem a búvárreflex miatt, az nem érdekel annyira. Mozgásfejlesztő, erősítő, jó az immunrendszernek, a szívnek, a tüdőnek. Sajnálom, hogy Márkot nem tudod vinni. Hol adtak át egy uszodát Székelyföldön? Kézdivásárhelyen? Vagy hol?

Nem megyünk Alsópáhokra mégsem, nagyon drága. A bioházra lenne pénzünk, de mindkét család lemondta. Ha legalább egy jött volna, akkor megfizethető lett volna. :(

Írtatok még helyeket, ahol van babaúszás? Mik is voltak azok?
Mind ennyire drága?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Márknak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Még tegnap volt téma az alvás, ma egy dolog eszembe jutott: van valami kis állatkájuk/rágókendőjük a nem alvó gyerekeknek este? Arról jutott ez eszembe, hogy Csabi ma nem akart elaludni, amikor este 8-kor betettem az ágyába, pedig álmos volt. Ott ordított nekem, és rázta a rácsot. Aztán eszembe jutott, hogy a kis nyuszikás rágókendőjét, amivel aludni szokott, ki kellett mosni, és még nem száradt meg. Gyorsan odavittem neki a maciját, mert azt is szereti. Hát magához ölelte nagy boldogan, és már fordult is be a fal felé. Szóval esetleg valami anya-pótló kell a nem alvó gyerekeknek. Persze ezer más oka is lehet a nem alvásnak, de hátha ez is számít.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 

 
 

Étkezés témához akartam még írni, hogy mondtam a védőnőnek, hogy az egészségügyi kiskönyv szerint alig lehet még pár féle kaját adni a gyereknek, és kérdeztem, nem esünk-e át a ló túlsó oldalára azzal, hogy mindent olyan későn vezetünk be, hiszen egy-két éves koráig tanul a gyerek immunrendszere, nem lesz-e baj, ha ezt követően ismer csak meg egy csomó ételt. És hát mondta, hogy igen, ez egy létező elmélet az allergia kialakulásával kapcsolatban.

Szóval itt legyen okos az ember. Mondjuk az fix, hogy tejet, halat tényleg nem szabad még adni, amúgy elvben egyetértek mindenkivel, aki bátran próbálgatja kis falatokban a különféle ételeket.

Másrészt Csabinak sajnos hasmenése lesz a joghurttól, úgyhogy egyelőre kefírt sem merek neki adni. Pedig szeretnék mihamarabb: a Babapatika c. lap májusi számában volt egy cikk, a lényege: angol gyerekeken végzett felmérés alapján két összefüggést találtak az allergia kialakulásával kapcsolatban: az olyan gyerekek körében, akik sok kefírt, joghurtot esznek, illetve akik sok zöldséget, gyümölcsöt esznek, azok körében számottevően kevesebb az allergiás.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ágnes

Valami alvókendőt kipróbálok, de Apor eddig nem ragaszkodott semmihez annyira, persze lehet az én hibám, mert nem rakom mellé állandóan.

Az ételekről picit más a véleményem. Én azt hallottam az óvatosság fontos, és éppen ez előzi meg az allergiát. Apor pl. nem kap még tejterméket, megvárom vele a 10 hónapos kort, asszem akkortól szabad. Halat valóban még nem kaphat, de ritkán adtam bébiételben, mert imádja. Szerencsére nem allergiás rá.
A táblázatom szerint a spenót és a sóska sem szabad még, de azt hiszem a spenőtot hamarosan kipróbálom.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Te Tusi, én annyira imádlak!!!! :lol: naná hogy mi is szeretnénk ha éjszaka nem kelnének, mert a lelkünknek is jót tenne. Egy idő után megszokja az ember, mást nem tehet, de persze hogy jobb lenne, ha aludnának, nem igazán lehet erre azt mondani, hogy nem zavar minket, de hát ez van, majd kinőjjük ezt is, addig meg kelünk. Manó nehezebben viseli, mint mi Anikával:-)))) ugyhogy Manó Te keményítsél be. Ha Berti simán vissza aludt, akkor eszedbe ne jusson cumit dugdosni neki!!!! NÁlunk ez hatalmas ordításba torkollana..... ma is úgy túlspanolta magát.,,,hogy alig lehetett megvígasztalni, na hát nem egyformák ezek a kölkök... Manó ma annyit gondoltam rád, mert hát ugye nektek ugyaz ez a felállás fordítva. Nem is tudom mit kéne tenni, na kérem, Te hagytad Emmát ilyen picinek hisztizni, vagy ennyi idősen nem volt nálatok??? Ugyanis Balázsnak mindíg a kedvébe kell járni, ha nem úgy van vmi, akkor hiszti, reggel hagytam ülte vele szemben, ő nyomatta, néha hatásszünetet tartott és nézett rám...aztán 5 perc után BArni megsajnálta és elkezdett neki bohóckodni, hgoy ne sírjon....ennyit erről, kíváncsi voltam meddig bírja :?
Akkora egy fazon, ma jött este a dédi, én kinnt csináltam a dologom, megetette, letette aludni, és úgy elaludt ahogy letette a kiságyba, és otthagyta... ááá és ez már nem az elő eset. Mondtam neki ,hogy ha haza jövünk, ő fog mellette aludni:-))))

kaja, mi már elég sokmindent eszünk, Barninál óvatos voltam nagyon, majd meglátjuk:-) ma lenyúlta a fagyimat, gyorsan le is kaptam, annyira cuki volt ahogy rácsapott. Spenótot miért nem? már régóta adok neki.

Ja, és Agnes, nekünk van pelusunk, meg cumink, mindkét gyerkőc elalvás alapfeltétel, de nálunk nem volt megoldás az éjszakai kelésekre . Volt egy idő, hgoy BArni addig nem aludt el, amíg nem adtam rá a hálózsákját.
Babuci, nem tom hogy tudod majd leszoktatni, csak óóórdítással max a cumidugiról. BArni ilyen volt, de nála nem hatott az órdítás dolog, amikor meg kijöttek a fogai aludt , de ez ugye másfél évesen. :D Lehet nála is akkor javulna a helyzet, vagy ha álmában is megtalálja és beteszi magának, tegyél jó sok cumit köré. Annyira cuki a csajszi, olyan érzésem volt, mintha Balázsról írtál volna.

Anika, tul . képpen miért olyan helyre akartok menni ahol uszitábor van??? Más szállodákban is van szupi uszimedence, nem kell ahhoz foglalkozás, hgoy jól érezzétek magatokat. Pl. Berekfürdőn a Szívek szállodájában, heti 1*van babauszi, de annyit fürdőzhettek amenynit csak akartok. Én biztos nem mennék uszitáborba drága pénzért. nagyon jó lett a montázs!

Meli, remélem jobban van már DJ Márk! sok-sok gyógypuszó neki!

na meg még nem tom mit akartam, de már apa vár a gépre.
teszek képet, hogy ne feljtsetek el, míg nem leszek, holnap reggel indulunk a Balcsira.

pussssz

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, és Manó akartam már kérdezni, jól van az allergiás kuttyotok???? Nekem is van egy pár ilyenem, de én akkor rögtön szuri mellé adatom azt is, ugyhogy kicsit húzós egy kombi+veszettség oltás ezzel. Egyszer egy új szurit kapott Dolcsi, mert tetanszos volt, erre hajnalban ébredek arra, hogy tiszta pufi lett a kutya, még jó hogy velünk aludt az ágyban. sprint Budára a klinikára... szuper volt....

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép Kép Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


és megmutatom a remekművemet is:-))) Kép Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Ma éjjel kb. 6-szor keltünk. Már nem is számoltam. :)

Era
Igazad van, de Alsópáhokon a babaúszásért külön nem kell fizetni, a szálloda maga drága eléggé. Amikor nincsen tábor akkor is van babaúszás csak nem tudom hányszor. Megnézem amit ajánlottál, köszi.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Era!

Igen, jól van már a kutty, 1,5 nap alatt kiheverte, kb 5 adag kálciummal :roll: Minden évben ez van oltáskor.

Hiszti: a te fiad nem olyan hisztis mint Emma volt ezt bizton állíthatom. Egyetlen 1x hagytam Emmát sírni, orvosi tanácsra, mondván anyuka, szabd sírnia, elfárad , abbahagyja. Délután 2-től hajnal 3-ig üvöltött, kb 2 peces bealvásokkal, ebből kb 5-től az ölünkben volt, de úgy felspanolta magát hogy ez lett belőle. Mondanom kell még valamit a természetéről? Volt vagy 3 hónapos. És 2 éves koráig minden egyes hisztinél össze vissza hányta magát, tehát cirka minden nap, utána m,ár csak kb hetente, míg végre a hányásról már leszokott 4 éves kora körül, az örjöngő hiszti maradt. 8) Ki van zárva hogy még egy ilyen hisztis gyerek van Budapest és környékén, de lehet Magyarországon sem :lol:

Étel: Én Ágnessel értek egyet, vagyis amit hallott, a túlzott óvatoskodás sem jó. Nyilván más ha látjuk hogy nem bírja.

Ja, és Era, képzeld csak egy nap nem adtam _Bertinek enni hajnal 1-kor, azóta nem kel fel akkor csak 1/2 5 felé amikor adtam neki enni azon a napon is :o Szóval nálunk működik úgy tűnik ez a suttogós módszer. A 1/2 5-ös evést csak azért tartottam meg mert így reggel alszik fél 8-ig kb, amúgy meg kel korán ha nem kap akkor enni. De így máe egész jót alszom, legalább az 5 óra megvan egyben.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

Oltásról ez nem jó hír, pedig én be akartam adatni és számítottam rá hogy ingyenes lesz.

Tusimi!

Ez egy ugrálóváras játszó, igazából Emma miatt mentünk, de van egy ksi rész ahol Berti is jól elszórakozott. Ez épp Rákoskeresztúron van, de van egy ilyen a Lurdy házban is, illetve sima játszóház ami nem ugrálós az van a sugárban is pl. 1 éves kor alatt ingyenes, amúgy elég húzós felett már, talán 1200 Ft egy óra, de nálunk Keresztúron van napijegy is és az 1800 Ft mi azt szoktunk venni mert Emma 2-3 órát simán elvan, többet is ellenne, de Berti még ennyit bírt. Itt szoktuk Emma szülinapját is tartani. Kaja az cska a büfében vett fogyazstható, meg ital is, de a babáknak a bébiételt megmelegítik a vittet is, mivel azt nem árulnak, van etetőszék is, szóval hamegyünk 1x ott szokott enni Berti.

http://www.jatszohaz.net/17ker/

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mg az ételekhez: Én már ha levest csinálok szoktam mixelni belőle Bertinek, pl húsleves, gulyásleves csirkéből, sőt a múltkor zöldborsó levest is evett, ráaádásul héjastól, semmi baja nem volt tőle. Adtam már neki karfiolt, karalábét, ezekkel sem volt gond. A spenótot lehet adni de csak heti 1x mert van benne valami anyag ami a vesét megterheli, a felnőttekét is egyébként, de amúgy meg sok hasznos anyga is van benne szóval mértékkel jó. Sóskát még nem adtam, mert az szerintem csak egy vagon cukorral ehető.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tejtermék: Az ő ételébe nem keverek direkt semmit. Kunyerálás címen eszik az én joghurtomból néha, szintén néha kapja a krémtúrót uzsonnára. A sajtot mindíg megesszük előle, szóvala bból is csak néha kap :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era!

Nem lesztek most Kh környékén? mi megyünk egy hétre ma. Vettem is Bertinek egy kis cipő szerűt, de nagyon vékony talpút, teljesen hajlik, tök cuki, mert ott sokat leszünk az utcán szerintem mert nem nagy az udvar és nincs benne játszóhely, mégse a zoknija kopjon, de a rendes keménytalpú cipő még nagyon zavarja meg hülyén is áll a lábán és ht főleg mászik úgyis Kép . Képzeljétek 19-es volt csak ilyenből fiús színben, és hááát, éppnehogy még jó rá, végigér a lábujja benne, szóval neki is 20-as lába van tul képp. Emmának is ekkora volt 10 hósan :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Babuci!
Hannának nincs foga? :D :D ééédes! Akkor még mindig olyan a mosolya, mint kisbabaként, annyira helyesek fogatlanul. Zitusnak már jó nagy a felső kettő is, és teljesen megváltozott a mosolya tőle. Olyan kis betyáros :D
A bnőm kisfiának is csak 9 hós kora körül kezdett el nőni a foga, akkor viszont négyesével, így kicsit jobban megszenvedett tőle a kisfiú.

Nyafi, nem semmi a puklis sztori! Hála Istennek, hogy nem történt baj. Gratula, hogy ilyen szépen elkezdett enni. Látod a te lányod megjavult evésben, az enyém meg alvásban, ne is kellett őket elcserélnünk :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Banyus!
Hogy te milyen ügyes vagy! Eszméletlen nőci vagy, hogy kifestettél egyedül, és látom hogy még a plafont is lekented! Hogy csináltad a köveknél körberagasztgattad, hogy ne kend össze, vagy ment annélkül? A ragasztgatás része (ablakok, ajtókeretek, beépített bútorok stb :twisted: ) sokszor tovább tart, mint maga a festés. A plafont pedig kifejezetten sz*r festeni, ezért külön gratula. Jó bevállalós ez a narancsszín :D

Ágnes, nagyon édes lehetett Csabi a kis macijával. Sajnos Zitának sincs kifejezett alvótársa, ez gond is volt, amikor nehezen aludt el, de mostmár nem gond. Ennek ellenére, hónapok óta mindig bent van az ágyában a bocija, meg egy takarója, de inkább birkózik velük, meg rágja a boci fülét, minthogy dédelgetné, de ez is az elalvásának a része, gondolom. Balcsira is vittük magunkkal, biztos ami biztos, sztem tudja ő, hogy ahol a boci, ott neki aludni kell :D

Régebben nagyobb egyetértésben voltunk etetés terén, én egyre több mindennel nem értek sokakkal egyet, különösen a tejtermékekkel kapcsolatban. Minek adtok tejterméket? Lehet, hogy most semmi baja, de évekkel később, még okozhat problémát. Annyi minden mást lehet adni nekik, én 1 éves koráig akkor is várnék a tejtermékkel, ha nem lenne allergiás rá. Évek óta ezt szajkózzák mindenhol. Tejet is csak 2 évesen adnék, Zizi esetében meg fogom várni a 3 éves kort. Szerencsére a doki is így gondolja. Van többgyerekes orvosbarátom, ő is ezt szajkózza évek óta, és mikor mondom neki, hogy a többség már jóval egy éves kor alatt ad tejterméket, teljesen elhül. Azt mondja, sok orvos nem képzi magát megfelelően, ezért ajánlják ilyen hamar. Nem tom, én inkább a fokozott óvatosságnak vagyok a híve ezen a téren.
Viszont a halat nem tudtam, azt nem lehet még adni? Már megint egy ellentmondás. Épp múltkor ajánlotta nekem a védőnő, hogy kezdjem el a tengeri halat, az omega3 zsírsav miatt. Adtam is bébiételben egyszer, 5 hós kortól volt kecskeméti. Mondjuk ez nem olyan sarkalatos kérdés, mint a tejtermék. Mondjuk én, ha főzök, akkor is omega3-as olajat használok, már magunknak is régóta, mióta van a floriolnak ilyen olaja.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Manó!
Veled álmodtam! Pedig nem is találkoztunk még sosem, vicces :D Örülök, hogy Bertit ilyen könnyen leszoktattad a hajnali 1es kelésről, miért nem próbálsz meg te is egy órával korábban lefeküdni néha-néha, és akkor már 6 órát alhatnál egyben. Nekem egyszerűbb dolgom volt, mert Zizi csak 4 körül kelt, arról kellett leszoktatnom, nekünk 2 alkalom kellett. Eleinte ő is kelt korábban f7 felé, de hamar visszaállt a f8-8as kelésre. Igaz én etettem őt este 11kor is álmában, de már arról is leszoktunk. 12 órát bír kaja nélkül, és 10-11 órát alszik egyhuzamban éjszaka. Nappal is szépen alszik ismét, jókedvű, kiegyensúlyozott, így nagy a boldogság idehaza. :D Mondtam én már múltkor is, hogy szentté kéne avatni ezt a suttogós nőcit. :D
Szóval idővel sztem az 5ös kelésről is le tudod majd szoktatni, vagy fokozatosan kitolni, de nyilván nem megy minden egyszerre, már ez is tök jó! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Babuci, kerestem fogacskás képet, ugye milyen csibészes? :)

Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


na ne, megirtam egy regenyt es erre eltunt :evil:

a lenyeg

Anita
irtam privit

Mark: ma voltunk az ugyeleten, mivel a nurofen es az ulofurdo ellenere 38.8 volt a laza. Elkaptunk egy teljesen kezdo dokinenit, aki meg a toroknezesnel hasznalando kanalakat tartalmazo dobozkat is alig tudta kinyitani. Ezt jol leirtam.
Szerinte Mark rozsahimlos lesz, igy akar egy hetig is eltarthat ez a lazas allapot a kiutesek megjelenese elott. Kivancsi vagyok.

Era
Nagyon ugyes vagy, az en furdomre is raferne egy kis felujitas, nincs kedved hozza? :wink:

Spenot:
Mar en is adtam a kislegenynek.

Alvas
Nekunk is van a cumi mellett egy kis gezpelenkank, amit elalvas kozben mark markolaszik, meg dorzsoli vele az orrat. Ez azert jo, mert amikor kb. 2 evesen elveszem majd tole a cumit, akkor megmarad neki a kis pelusa. Ezt zsofinal talaltam ki es bevalt, 2 nap alatt leszokott a cumirol.

Kepek
Nagyon jok, meg toltsetek fel sokat-sokat!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
meli78
 
 


igy alszik a kisbeteg
Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Meli, egyem a kis szívét, nagyon édesen alszik! Hajjjajjj, akkor még egy darabig húzzátok ezt a dolgot, hogy viseli???
Oksi, megyek szívesen :D

Tusi, nem ragasztottam, hanem szívtam vele :lol: :lol: :lol: több idő volt a követ végig ecsetelni, mint a plafont végig gurítani! :twisted: A hálóban meg a dekorcsíkkal kinlódtam, hogy ne kenjem össze...na szóval a plafon festés tényleg óriási szívás, de a végére úgy bele jöttem, hogy már nem félek neki állni majd a nappalinak, ami jóval nagyobb:-) én is ragaszgtgattam az ajótkat, ablakokat. Jó, hogy nekivágtam, rengeteg pénzt spóroltam meg vele. Ha haza jövünk a nyaralásból befejezem a házat.

Manó, nagyon sajnálom, de pont nyaralni leszünk, azaz már ott lennénk, ha nem lett volna némi bökkenő. Mert hogy ugye mindíg akkor van valami kutyás akció! Tegnap este a szomszéd kutyáját kellett gatyába ráznom, mert hőgutát kapott, csórinak már a szemei kifordultak, menni nem tudott, de szerencsére még hűthető állapotban volt. Aztán ma reggel meg az én egyik szukám volt rém rosszul. Rohantunk vele orvoshoz, de biztosat csak véreredmény után tudtak mondani, ezért este 7re vissza kellett vinni. Tehát ma nem tudtunk elindulni a Balcsira. Ráadásul bennt maradt a kórházban, kb. 3napig, mert több dolog miatt is kezelik ... ááá kész vagyok, és persze mindíg ilyenkor van vmi, amikor nyaralni mennénk. Tavaly ugye jött is velünk egy:-)

Húúú Manó, neked nagyon jóóóó dolgod van. Na ha BAlázs fel kel, akkor hiába próbálok cumit adni, ha sír, még jobban besértődik, amíg nem kap cicit:-) Már van fehér pont az ínyén, szerintem lassan kibújik a felső is. Babuci, BArninak is soká jött ki, asszem 10hósan, és előtte 5hónapot nyűglődött vele.
na de akkor nem irígyellek, hmmmm asszem Bazsi mégsem olyan hisztis, de Ő is túl tudja pörgetni magát. Na nem baj, kell egy ilyen is a családba:-) Ja egyébként meg féltékeny a Barnira!!! :roll: Ha Barni ül az ölembe, vagy puszilgatom, már visít jön mászik rám, öleli át a nyakam, aztán ölbe veszem, és elkezdi tépni Barnit, hgoy menjen onnan:-) vicces kis mérges kiskakas. Egyébként meg imádja, csak olyan ne legyen, hogy BArni hamarabb ül az ölembe, mint Ő:-9 kétgyerkőcösök, nektek is ilyen kis szeretet harcias a pöttöm???Csikken, Manó, Meli???

Nyafi, hogy van Gigi púpja? Rendben vagytok?
Csajok szept . baba tali mit szóltok. Nyafi már vissza kéne adnom az egereteket:-) nem ugrotok ki??? :D

Monáékkal mi lehet , nem tudja vki hogy hívják? iwiwen megvan, de nem emlékszem a nevére:-( hátha azt nézi

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Meli, naggyon édi az alvós kép! 8)

Anika, Tusi, én eddig nagyon tartottam magam az egészségügyi kiskönyvhöz, mivelhogy arra itt a fórumon azt írták/írtátok többen is korábban, hogy az nagyon keveset enged meg, túl óvatos. És ez 8 hónapos kortól írja a joghurtot. Ezért próbáltam meg. Merthogy ez feldolgozott tejet tartalmaz. De hát most még ebben is elbizonytalanítottatok.

Én csak azért láttam logikusnak az ellenkező véleményt is, mert ugye, a koszt is meg kell, hogy ismerjék még addig, amíg az immunrendszerük a dolgát tanulja. De persze nem értek az egészhez, csak sokat jár az agyam ilyesmiken.

Spenót: egyszer kapott Csabi, 8 hós bébiételből. Most megnéztem: kb. 30% spenót volt benne. Nem tudtam, miért nem lehet még adni.

Anika, még te kérdezted korábban, mennyi bébiételt kap Csabi: hát a gyümölcsöt minden nap frissen kapja, a zöldséges/húsos ételekből úgy fele-fele a bébikaja és a saját kotyvasztás.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Hello! Gigi jól van!!! Boldog, kiegyensúlyozott, lila puklis kölök! Köszönjük az érdeklődést!
Banyus! Naggggyon jó a szín! Ja, ja jó lenne kimenni hozzátok, de én nem vok mobil, mert még mindíg nem merek vezetni...
Spenót: Gigi eszi már. Joghurtot 8 hós korától adok, elég sok írja, hogy azt és túrót is lehet egy héten egyszer. Olvastátok itt a babanet is írja a kezdőoldalon, hogy a későn kezdett bevezetés tejtermékből szintén allergiát okoz?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!!!

Annyit gondolok a Monáékra..olyan rég nem adott hírt magukról..senki sem tud semmit?????????? Nagyon aggódom, iwiw-re sem lépett be július eleje óta..és fesan? Visszanéztem..neki vonalzója sincsen már...róla valami hír?

És jahra?????????? Elindult a Lackó babája, ezért nincs ideje lehet írni?????? :D

Sziasztok!

Kép
dytt
 
 


Banyus

ZSofi nagyon szereti Markot, es forditva is fenn all a helyzet. A leznyzo nagyo apas, mar kicsi kora ota, igy ha Mark az olemben van nem igazan zavarja. Viszont ha az apja jatszik a kicsivel, akkor o is maszik oda, probalja magara felhivni a figyelmet, de nem agressziv. O lassan 4 eves, igy megerti, hogy a kicsivel is kell foglalkozni, jatszani. Egyebkent a ferjem inkabb Zsofival foglalkozik, hogy ne erezze mellozottnek magat.

Joghurt: en is adok marknak bananba vagy barackba kavarva. Nagyon kemeny a szeklete, kis golyokat potyogtat a sok zoldseg meg gyumolcs ellenere, a johurt egy kicsit meglagyitja.

Kezdunk pottyosodni, igy a laz is lement, most mar 37.5 korul van. Ez volt az elso ejszakank szerda ota, hogy nem kellett Markot egesz ejjel huteni. Igy egy keveset sikerult pihenjek.
Kép

Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Manó!
Segíts már légy szíves, égen földön nem találok autósülés teszteket. Tudsz feldobni linket, nagyon hálás lennék! Köszönöm!

Meli!
Kristálytisztán emlékszem, hogy írtam neked is tegnap néhány sort, de szőrén szálán eltűnt. Azt kérdeztem, hogy mi az az "állottvizeslepedő"? Bevizezed és állni hagyod? De miért? Meddig?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Meli

Szegény Márk... :( Jobbulást neki..nagyon látszik a szemén, hogy beteg...ezt a rózsahimlőt jó korán szedte össze, nem? Ilyen kicsi korban nem veszélyes ez??? Hol kaphatta el???A pötyik viszketnek is, ugye majd? Szegénykém! Nagyon sajnálom..A családban volt már mindenki rózsahimlős nálatok? Mert ez fertőző ugye?

Kaja

Én sem adok tejterméket, én egy éves koráig...meg kekszet, ilyesmit sem..
bonita szépen fejlődik, hízik, nem tömöm fölös szénhidráttal...meg én enm szeretm at, amikor ül a gyerkőc a babakocsiban és mindig lóg a kezében valami kaja, pl. keksz vagy ilyesmi, nálunk a kajáknak megvan a maga ideje, közte meg sohasem éhes, ez van. Ő pl vizet iszik csak napközben kaják között , teát egyebet semmit, de ennek is örülök, a víz a legegészségeseb szerintem.m
eg én azt vallom, fog még úgyis annyi mindent enni majd még, nem akarom 9 hósan terhelni mindenfélével a kis pici gyomrát, adom, ami kell és kész..ha eljön az idő, majd eszik mást is, de még bőven ráér olyasmit enni, amit mi pl...és itt nyilván nem a husileves répájára-krumplijára gondolok...De nyilván ki így, ki úgy csinálja, mindenkinek a maga döntése és mindenki úgy csinálja jól, ahogy gondolja, nem?

Ételmelegítés
Mi sokat vagyunk úton, szabadban, ilyenkor mindig van nálam fölforralt víz üveg cumisüvegben, ezt otthon beleteszem egy babatermoszba, 1000 ft körül van, két rekesze van, belül hungarocell (?) van benne, tartja a meleget. és viszek forralt, lehűtött vizet is. Na meg tápit és üveges hamit meg kanalat. és kész. Az üvegeset melegben úgysem kell melegíteni, ha mégis, akkor kiteszem a napra kicsit, a tápihoz meg minden kézre áll.

Autósülés
Mi is veszünk újat

Bonita ma nagyon sírós, pedig ő szinte sosem sír..nem tudom mi van vele, már kezd kibújni a 3. foga, szerintem ez kínozza, úgy sajnálom szegénykémet!!!

Alvás
Nekünk egy textílpelusunk van, összetekertem és kötöttem rá két csomót úgy, hogy a két végén lóg ki rész a csomó mellett, azt pödörgeti, meg középen is tudja a két csomó között. Mindig evvel alszik, el nem engedi sohasem, cserélni is tudom, ha kimosom, kap egy másikat ugyanígy. Nagyon bevált ez a morzsikendő!!!

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!


Meli
Nem kaptam meg az üzenetedet, pedig értesítést is kaptam róla és mégsem kaptam meg. Elküldöd még egyszer.
Örülök, hogy Márk jobban van. A mi orvosunk azt mondta, hogy hűtőborogatást hideg csapvízzel kell csinálni, de csak lábujjtól derékig. A hast és a mellkast nem szabad.

Tusi, tejtermék
Én sem adok 1 éves korig semmit. Talán a 10. hónaptól túrót, de nem hiszem, szerintem nem fogok adni.

A spenót az a kiskönyv szerint 1 éves kor után adható. Én ritkán adok halat, mert Apor szereti. Azért nem szabad, mert sok babát allergizál. Aport nem.

Era

Apor is addig sír, míg nem kap cicit. :) Próbálom simogatni, bármit csinálhatok csak a cicin nyugszik meg az éjjeli felébredésekkor.
Ha Apával átöleljük egymást és Apor látja, akkor odamászik hozzánk, belénkkapaszkodik és nyöszörög. :))))

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Dyt. MEli

Márknak szerintem nem rózsahimlője van. Vagy Meli ezt orvos mondta? Van ez a háromnapos láz betegség, ami kiütésekkel jár a betegség végén. Egy herpeszvírus okozza. Gondolom ez van Márknak.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Megjöttem Szigetről, király volt a Tankcsapda!!!! Köszi itt is a férjemnek, aki addig Gigizett! Nagyon feltöltődtem!

Kép
nyafi
 
 


Hol vagytok? Tessék írni! :)

Apor ma alig evett, szinte csak cici kellett neki. Egyedül a reggeli gyümölcsöt ette jól. Remélem nem lesz megint beteg.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Készítettek már paradicsomot? És hogyan? Nem nehéz kimagozni?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


anika miért magozod a parit? mondjuk vágd negyedbe és kiskanállal...de miért is?
Gigi és a homokozó! Kép Kép Kép

Kép
nyafi
 
 


Nyafi

Azt hittem talán allergiás lehet rá. Én mindent ki szoktam magozni. :)
A tököt is, padlizsánt is.

Tetszenek a homokozós képek. Apor még nem is homokozott.

Apor ma visszaaludt, ilyenkor nem alszik többet fél óránál, most meg 1,5 órája alszik.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusi!

Zizi nagyon vagány csajszi és annyira ügyes! :) Mozgékony kiscsaj, nagyon bírom. :)

Tejtermék. Visszakérdezek én is Tusi! Te miért nem adsz még semmilyen tejterméket? :D Látod ahány orvos, annyi féle. Én is Manó véleményén vagyok és egyre többet olvasok arról, hogy a későn bevezetett tejtermékek is ugyanúgy allergiát okozhatnak. Én túrót és sajtot adok Hannának, a tejjel én is várok legalább 2 éves koráig. Az én dokimra nem lehet mondani, hogy nem képzi magát, mert sokat jár konferenciákra meg találkozókra és már nagyon régóta praktizál. Csak tudod pont ő mondta, hogy - durván elnagyolva, de - amikor bejött ez, hogy ehet tejterméket/nem ehet tejterméket, akkor hónap elején jött anyukának azt mondta, hogy persze ehet, hónap végén jövő anyukának viszont azt mondta, hogy Isten őrizz, dehogy. Unokanővéremnél a két lány között nincs egész 2 év (15 és 13 évesek) és a nagyobbik 3 hónaposan már tejet ivott, a kisebbik meg 2 éves koráig nem kapott tejet és 6 hósan kezdte hozzátáplálni. Egyiknek sincs semmi baja. És ő mindig csak betartotta amit UGYANAZ az orvos mondott.

A lényeg amire ki akartam térni, hogy nem biztos, hogy azzal tesztek jót ha SEMMILYEN tejterméket nem adtok, mert a mostani állás szerint ugyanolyan allergiát okozhattok a babáknak a későn bevezetett tejtermékekkel....

Hát igen. Most légy okos domokos...

Nyafi!
Gigi nagyon édes a homokozóban :D Tényleg, nem beszéltünk azóta róla, hogy melyik CD nincs meg nektek? Küldjem valamelyiket?

Banyus!
Nagyon bevállalós csaj vagy! Így kifesteni mindent! Le a kalappal! Nagyon jó lett a narancssárga szín!
A kölkök meg nagyon édesek! :D A kádban Barni itatja a fürdővízzel Balázst ? :lol: :lol: :lol:

Anika!
Paradicsomnak, töknek, cukkininek én is kiveszem a magját. Nem tudom milyen megfontolásból :shock: De nekem is szimpatikusabb ha nincs benne a magja :D Én csak negyedbe szoktam vágni és az ujjammal kikotrom.
NAgyon jó az az uszis kép mikor a hátadon viszed :D

Meli!
Márk már jól van?
Hannának detto ugyanez a (3 napig magas láz és utána pöttyök) betegsége volt nyaralás alatt. Nekünk ez nem volt rózsahimlő.
A pöttyökre fenistil cseppeket kellett adnom napi 3x7 cseppet 5 (vagy 7? erre már nem emlékszem) napon keresztül. Szépen el is múlt és nem viszketett neki.
Ezután a betegség után kellett adnom neki a Re+ general probiotikumot is, mert mondta a doki, hogy a vírusokat támadjuk meg egy kis "egészséges" bacikkal. :)

Hanna.
Az én drágám napok óta éjjel 3-kor felkel, nyüglődik 1,5-2 órát és utána alszik vissza. Közben adok neki tápot, mert utána mint a krumpliszsák kidől és elalszik... arra tippelek, hogy szomjas, de persze mivel nem iszik semmit, ezért ezt a hígabb tápot beszürcsöli (170-et simán lehúz 2 perc alatt :shock: :shock: ugyhogy tuti éhes vagy szomjas) és utána elfordul és alszik... tippek? mi lehet ez? hogy szoktassam le róla?

Horrorisztikus éjszakánk volt a mai. Hanna 3-kor kelt. Fél 4-ig bírtam, utána csináltam tápot. Nyüglődés a kiságyban, férjem mondta, hogy kimegy aludni a nappaliba. Kint viszont ciripelt egy tücsök az előszobában. Hallom, hogy két percenként motoszkál, de nem találja. Hanna addigra elaludt, kimentem, én sem láttam. Bejött aludni, mert mondta, hogy inkább Hanna mint a tücsök :D
Mind2-en elalszanak, én virrasztok, mert az a szemét tücsök rákezdett. Kimegyek, 5 perc után végre megtalálom, jobb híjján egy fésűvel agyonnyomom. MEgyek vissza, férjem büszke, hogy megvédtem a családot :D Kérdezi, hogy mivel nyomtam agyon. Mondtam, hogy fésűvel. Erre elkezd nevetni, hogy megfésültem a tücsköt? Kínunkban iszonyúan kuncogunk, erre Hanna álmában hangosan elkezd kacagni :lol: :lol: :lol: Azt hittem kinyúlok :lol: :lol: :lol: Mivel így felpörögtem, 6-ig nem aludtam semmit, kelt a férjem dolgozni. Utána visszaaludtam, Hanna kelt 7-kor... hulla vagyok ....

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Az a reszeltsajt.... :lol:

Kép


Kép Kép megint szenved valamin a kis drága :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


sziasztok!

Én is adok már pici sajtot és túrót is. Gluténra is azt mondják, hogy 6hós kor alatt nem, az egyik doki nénink pedig most volt egy konferencián, ahol azt mondták, hogy 5-6 hónapos korban kifejezetten ajánlott a glutén valaminek a fejlődése miatt. No ez egyenlőre nem hivatalos, tehát nem mondhatja az anyukáknak. De most akkor mit és mikor adjunk???? Úgyhogy én a védőnénimre és a józan eszemre hallgatok.

Babák nagyon aranyosak!!!

Kép
vargaviki
 
 


sziasztok

Mark mar jobban van, sokat nevet meg maszkal. Meg egy picit tobbet alszik, mint amennyit normalisan szokott. De jo az etvagya, igy remelem, hogy legyoztuk a betegseget.

Anita
Onnan gondolom, hogy rozsahimlo volt, hogy az arcan utott ki es onnan terjedt vegig a kis testen a labaig. A haromnapos laznal azt irta a konyv, hogy a hason es a haton jonnek ki a kiutesek. Az ugyeleten a gyerekorvos is azt mondta, hogy ebbol rozsahimlo lesz, pedig akkor meg egy potty sem volt rajat. Azt mondta, hogy a rozsahimlonel a tarkojan levo nyirokmirigyek duzzadnak meg, innen volt a diagnozis.
En is kaptam a rendszertol uzenetet, hogy van privim, megsem volt semmi a postaladamban. Megirom iwiwen, amit a multkor irtam.

Tusi
Tobb konyvben olvastam, hogy allott vizes borogatast kell tenni a lazas betegre, honaljtol combkozepig kell beletekerni, mivel a torzs ad le a legtobb hot, a karok es a labak kevesebbet. Fogalmam sincs, hogy mi a lenyege az allott viznek. Mi a kadban mindig tartunk vizet, mivel a negyedik emeleten vagyunk es mar tobbszor megjartuk, hogy elvettek a vizet, valami munkalatok miatt es eleg nehez volt a negyedikre vizet hordani. Ebbe martottam bele Marknak a lepedojet, majd racsavartam a kisbetegre.

Dytt
A rozsahimlo nem viszket, csak a baranyhimlo, aminel holyagok vannak, ezek fakadnak ki. Allitolag ezeken a gyerekbetegsegeken jobbb hogyha minel hamarabb atesnek a gyerekek. Lanyoknal nagyon fontos, mivel a terhesseg alatt a rozsahimlo magzatelvaltozasokat okozhat.

Paradicsom: en az ujjammal a paradicsom husabol letepkedek ici-pici darabokat es azt adom reggelre Marknak a vajas morzsa melle. Imadja.

Kép
Kép
meli78
 
 


babauci

Hannanak hol jottek ki eloszor a kiutesek?
Marknak vasarnap jottek ki es most mar alig latszanak.

Kép
Kép
meli78
 
 


Babuci
Bocsi, az elobb egy kicsit elutottem a neved :lol:

Kép
Kép
meli78
 
 


Meli

Ha jól emlékszem először a kis nyakán vettem észre, hogy millió kis pötty van és aztán onnan terjedt tovább.

De most mind2 betegség után utánaolvastam és gyakorlatilag ugyanazok a tünetek :shock: :shock: :shock: magas láz 3 napig, után pöttyök az egész gyereken és duzzadt nyirokcsomók. Ezt azért jegyeztem meg, mert a doki mondta, hogy kissé duzzadtak a nyirokcsomói a tarkójánál hátul és mikor mentünk vissza ellenőrzésre, akkor mondta, hogy már kisebbek, de még jövő héten kell mennünk még 1x.

Nem mondta a doki, hogy rózsahimlő lett volna... de azt sem mondta, hogy 3 napos láz... azt mondta, hogy vírus fertőzés... én gondoltam, hogy ez bizony a 3 napos láz volt.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Gondolkodom :lol:

Szal sztem azért nem lehet ez rózsahimlő (ugye ez a rubeola) mert a gyerekeket 15 hónapos korukban oltják ellene itt. Ahol utánaolvasok mindenhol azt írja, hogy csak szorványosan fordulhat elő. Hol szedte volna össze az én lányom? A rubeola lappangási ideje 21 nap. NEm hiszem, hogy az volt...

nálatok nem oltják a gyerekeket?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, hogy emlékeztek-e még ránk, csak gondoltam szólok
43! nap múlva hazajöttünk a kórházból!!!!! :lol: :lol: :lol:
Igyekszem nagyon rövid lenni, mert különben 3-4 oldat tele kellene írnom!

Bementünk 4 napra rá megműtötték(9-kor tolták be és 13:45-kor tolták ki), azt mondták minden ok, egy kicsit vérzik, de ez előfordul ilyenkor. Másnap hajnalban újra fel kellett nyitni és operálni, mert befele vérzett már. Műtét után 6 nappal úgy nézett ki minden szép és jó, pár nap és megyünk haza. Amikor hirtelen leesett a pulzusa este 9-kor, azonnal betolták, újabb altatás és beavatkozás, ideglenes pacemakert kap(az szívritmuszabályzó).Senki nem érti mitől történt ez, de mindenki reméli, hog renbe jön. Közben 1 hét múlva elfertőzött a pacemaker bemenete, újabb beavatkozás, mert ki kell venni, és a másik oldalra kell ideiglenes pacemaker. Újabb várakozás, végül, mivel nem teljesen stabil, kap pm-t.Megint nyitott motoros szívműtét megkapja.A műtét után, gyulladás lép fel, és folyadék lesz a szívburokban.
A folyadék szinte már nincs is, de pénteken megyünk kontrollra, a gyulladás is elhanyaglható, de 10 napig még kap antibiotikumot.

Eredmény:Lyukat befoltozák, a billentyű maradt a sajátja, de majd a hirtelen növekedések döntik el

majd folyt

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mona, jajj, nagyon sokat gondoltunk Rátok, és nagyon jó, hogy végre jelentkeztél, mert nagyon nem tudtuk, hogy mi van Veletek!

Szegény Milu, nagyon nehéz lehetett neki. Talán csak az jó benne, hogy nem fog erre az egészre emlékezni.

Az jó hír, hogy nem kapott műbillentyűt! Hát a többihez nem tudok mit hozzászólni. Remélem, ezentúl már csak csupa-csupa jó hírrell fogsz jönni!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


folyt köv: szóval, amikor hirtelen nagyobbat növekszik fenn áll a veszélye, a hogy a billenytűje nem bírja és műteni kell.(reménykedni kell, hogy nem lesz rá szükség)illetve a pm-t is 3-5 évenként cserélni kell, de ha már nagyobb, akkor a kulcsontja alá kerül, ami sokkal egyszerűbb műtét, de az is lehet, hogy nem is lesz rá később szüksége.

Na röviden ennyi, majd még később írok.

Ui: Remélem Ti jól vagytok!

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok! De jó, hogy jól vagytok!!! :D Kicsi Milu nagy hős! Hogy bírta a korházat? És te?

Kép
nyafi
 
 


Mona!
Rengeteget emlegettünk titeket, ha egyszer lesz időd visszaolvasni, látni fogod. Nagyon kemény hetek vannak mögöttetek, remélem mostmár tényleg minden rendben lesz. Hogyan sikerült megoldani, hogy minél több időt a kórházban tölthess?

Babuci!
Én is nagyon bírom Hannát, sztem ő is hatalmas egyéniség! :D A mozgása most hogy áll? Tényleg babatali nem lesz vmikor nálatok? Persze nem akarom erőltetni.
Amikor írod, hogy Hanna lusta, akkor azt csak úgy írod, vagy tényleg annak tűnik? Azért kérdezem, mert a házunkban volt egy kisfiú, akire szintén ezt mondták, aztán később kiderült, hogy kicsit le voltak tapadva az izmai, így tornára kellett járatni. Kicsit későn derült ki, ezért lassabban tanult meg mindent. Gondolom Hannánál nem ez van, de inkább leírom, mert lusta baba sztem nincsen. A babák-gyerekek természetüknél fogva mozgékonyak, persze nyilván van amelyik jobban és van amelyik kevésbé.
Na menek, szinkronúszás van a tévében, nagyon bírom.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok,

benéztem mert időm szinte semmi, de most örülök ennek nagyon mert látom, hogy kicsiMilu átesett a műtéten otthon van. Jól megszenvedtetek ezzel a műtéttel. Remélem minden rendben lesz.

Nagyon jók a képek.

Aakrtam írni, hogy kérdeztem a dokinőnket erről a penomo oltásról amiről azt mondták szeptemberben ingyenes lesz. Na most azt hozták ki, hogy aki eddig támogatva kapta mert rá volt szorulva (koraszülött, betegség) az ingyen kapja aki meg nem volt rászorulva az ugyanazon a teljes áron. ( Jó fejek, nem?

Pusszancs, Csikken


Jó nyaralást mindenkinek aki most megy.

KépKép
Kép
csikken
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?