Sziasztok!
Üdv az újaknak: Gabilány!
Szerettem volna hamarabb jönni és mesélni nektek, de akinek van már gyereke, az tudja, hogy nem olyan egyszerű géphez ülni az elején... Sajnos képet még nem tudok rakni, de ami késik, az nem múlik...
Most apa elvitte Julcsit strandra, Adélunk alszik, hát megpróbálom leírni mi történt velünk júl. 31-n
Előző este jól bevacsoráztam gombapaprikásból, apukám szedte, vargányát, nagyon finom volt, de kicsit féltem a gyomorrontástól, amikor épp túl voltam egyen. Amúgy a málnalevél tea volt a ludas, mint kiderítettem, abbahagytam és megszűnt a hasmenés, gyomorgörcs, émelygés, minden!
Másnap reggel 8 körül kicsit húzott a hasam alja, de néztem az órát: 10-12 percenként. Délelőtt pihiztem, olvastam, aludtam, zuhanyoztam és ebédeltem, majd fél 2-kor szóltam a szülésznőnek, ekkor 5-6 percenként fájtam, aki bent volt a khban és mondta, hogy menjünk, megnézi CTG-n. Legfeljebb visszafordulunk. Hát, én még a kocsiban is azt hittem, ezek nem "igaziak", de ha már elindultunk, járjunk a végére...Negyed 4kor értünk khba, a CTG 3-4 perceseket mutatott, meg éreztem is, hogy erősödtek is. Éva szülésznő szerint öltözzek át, nem fordulhatunk vissza, elkezdődött, erre vártunk!!! Éva meg is vizsgált, csak ceruzányi tágulásom volt, ez egy kicsit elszomorított. Elkezdődött a séta fel-alá járkáltam, ki az erkélyig és vissza, nagyon meleg volt. Fél 7kor újabb CTG, ekkor 2 percesekkel, jól haladunk, gondoltam én, naiv. Aztán az ügyeletes doktor is megvizsgált (Erdélyi Zs.), bő 1 ujjnyi tágulás, de a vizsgálat után erősödtek a fájások. Tovább sétáltunk férjurammal, ettem, ittam, szenvedtem, Éva beöntést adott, leborotvált, lezuhanyoztam és említett valamit a burokrepesztésről. Szerencsére 8kor megrepedt magától a folyosón, láttam, hogy szép tiszta a víz, megnyugodtam...Ezután felfeküdtem a szülőágyra, már Lőrincz doktornő is ott volt, megvizsgált, éjfélre jósolta a babát és mondta Évának eresszen vizet a kádba, mert ekkor már percenként fájtam, jó hosszan. Rövid Ctg volt még az ágyon, aztán, mintha tolnom kellett volna a kitolnivalót, szóval a kádba már nem tudtam beülni, mert az újabb vizsgálat során kiderült, hogy eltűnt a méhszáj! Első tolófájásnál rájöttem miről van szó, másodiknál éreztem, hogy halad lefelé a babci és szétszakadok, ha nem nyomom kifelé. Aztán 3 fájást el kellett sóhajtani, vagyis nem nyomni, csak éppen engedni, amennyire muszály. Na, ez nagyon nehéz volt, még szerencse, hogy olyan gyorsan jöttek már egymás után a fájások, hogy hamar túl voltam rajta. Majd 1 fájás alatt 3-t nyomtam és kinn volt a fejecske, köv-nél a kis teste is! 21.15. volt...
Adél gyönyörű volt, jó színben gőgicsélt, Éva csak az arcát törölte le és megkaptam őt a mellemre. Pár perc múlva elvágták a köldökzsinórt és a csecsemős nővér lemosdatta, felöltöztette. Apa a karjaiba vehette pici lányát én meg gyönyörködtem csak tovább...
Ezután összevarrtak, ez nálam másfél óra volt, Erdélyi dr is segített, nagyon sok vért vesztettem, repedtem, vágtak is, ez nagyobb menet volt úgy éreztem, mint az egész szülésem...Ja, előtte a bizonyos császáros heg ellenőrzése kézi betapintással, na ez se kellemes, de végig a lányomat néztem, így bírtam ki, összeszorított fogakkal.
Aztán nem bírtam pisilni, katéterezés és 2 óra együttlét, boldogságban...
Éjjel fél 2kor toltak ki a kétágyasba és mondták, hogy Adélt beviszik babaszobára, hogy pihenjek. Na én kértem, hogy velem maradhason, úgysem bírok aludni, fel vagyok spanolva teljesen. Így megkapta a szemcseppet, K-vitamint és már hozták is vissza!
Összességében nagyon meg vagyok elégedve drnővel, szülésznővel, khzzal, semmi olyat nem tettek, amit velem nem beszéltek meg, a babát csak az esti fürdetésre adtuk be a babaszobára, de ott is maradhattam, ha úgy esett jól. A gyerekorvosi vizit is a szobákban zajlott, audiológus is oda jött, nem vitték el mellőlem egy percre sem. Én így akartam.
Szóval ennyi, ha más egyéb részlet érdekel titeket, akkor kérdezzetek
Azóta nagy erőkkel szopizunk, fél kilót gyarapodtunk, néha felcseréljük az éjjelt a nappallal...
A nagy és okos testvér sokat segít, bár néha megunja és a nagymamihoz van kedve de alapból jól viseli.
ennyi volna, bocsánat a terjedelem miatt.