Új privát üzeneted érkezett!

Ja és a főtt kenyér: knédli :lol:
én is imádom de nem tesz jót a kilóimnak :oops:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Lekri!

Milyen nagy már Kristóf is...ugy rohan az idő...

Lituka!

boldog szülinapot!

Szőlő!

köszike.
Nem tudtam mit tenni, annyira akarta fogni, hát kirántotta a kezemből....még jó hogy ott volt mellettem a telefon és lekaptam.
Nekem is elegem van ebből a melegből. és télen meg havat szeretnék....és kész...

Bogi ma is délelőtt zenére aludt. Már van egy rajongóm legalább... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Fruzsi: nem az ali baba elötte van pár száz méterrel. :) arra kell menni ahol a Castello disco van.Próbáljátok ki egyszer.

Ollem és Lolka: köszi de még 3 hét :D
szeptember 7-én lesz...

Szőlő ha jól emlékszem te is szeptemberi vagy ugye?
Vendég
 

 
 

Lituka, igen, szeptemberi vagyok én is. :) 20.-a. Te? Mondtad már egyszer csak nem emlékszem :oops:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Kép -no egy jobb kép -múltkor a klubban lefotózott vki -Lolkának!

Kép Kép
celesztina
 
 


Kép ez én vagyok kb annyi idősen mint most Bogi Kép itt voltam egy éves Kép kicsit nagyobbacskán Kép és találtam egy képet . ez a cél. igy szeretnék megint kinézni. 20 évesen... Kép és Bogi

Akkor mondjátok meg....tényleg annyira hasonlit rám Bogi???
várom a véleményeket!

és bocsika a sok képért, remélem nem baj. szóljatok nyugodtan, ha uncsi.... :oops:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


a minőségért bocsi. a régi képeket fényképről fotóztam

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Hú, Mary, de hasonlít!!! :D ,ármint Bogi hasonílt rád! -pedig azt mondják a lányok az apjukra ütnek (nálunk Lau nagyon de nagyon -hihi- párom oda is van ettől :lol: -mármitn szerinte ez nem jó)

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok!

Emi: én csak az olimpia miatt kelek fel4-kor, etetnem szerencsére nem kell, mert Beni 6 körülig alszik!

Zsuzsófi: gratula a fogakhoz és Boldog házasségi évfordulót Nektek!

Szőlő: 5 órás alvás napközben? Nálunk még sosem volt ilyen... De még a fele is ritkán! :D

[quote="celesztina"][ írta:celesztinacolor=indigo]
És képzeljétek, tegnap megint majdnem olyan tejcsatornazáródási vagy mellgyulladás izém lett, mert fájni kezdett az egyik mellem, piros lett és melegebb is, mert olyan levertnek éreztem magam :? de aztán fejtem ezerrel (80 ml-t ami csoda egy ideje semmit sem tudok fejni amúgy) szval ma már jobban vagyok, bár még fáj [/color]


Tegnap ugyanez volt nekem is. Felment a lázam is, este voltam a legszarabbul, akkor nagyon lázas lehetettem, mert van vagy 30 fok a lakásban én meg nyakig betakarózva, felöltözve vacogtam a paplan alatt! :shock:

De mára egész jól vagyok... :D

Ollem: nagyon hasonlít rád Bogi... :wink:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Zorróné, nálunk pár hetes-egy hónapos korában pár hétig volt olyan hogy délben 4 órát aludt, de ez az 5 engem is meglepett. :) Most egyébként megint már másfél órája húzza :) (a kiságyban keresztben, úgy hogy a talpa kilóg a rácson :D )

Kép Kép
szõlõ
 
 


Zorróné: hú, szerencsére nekem nem volt lázam, se hőemelkedésem, és képzeld: pezsgő esett jól! (szülinap kapcsán volt itthon és volt kibontva és olyan jól esett, sokkal jobban lettem miután ittam -fura) Ma már jól voltál -vagy akkor? Remélem, igen, a múltkori elég rossz lehetett :? nagyon drukkolok, hogy többször olyan ne legyen!

Kép Kép
celesztina
 
 


jó reggelt!

hát akkor nekem sikerült jól kinyírnom a topikot tegnap este :cry:

Kép Kép
celesztina
 
 


jó reggelt

mi rendesen megéreztük a frontot.Sajna fenn voltunk fél kettőkor:(nyüsziiiii, s ha már nyüszi akkor rájött, hogy éhes)

marjan

Kép
marjan78
 
 


Sziasztok,

Mary,
tényleg nagyon hasonlít rád a lányod :)

Lolka,
próbáltam feljebb kötni, de nem megy még segítséggel sem.

Zorróné,
Nem semmi, hogy csak az Olimpia miatt felkelsz ilyen korán. Bár mostanában én is korábban kelek, ill. nem alszok vissza az első szopizás után, ami olyan 5 és 6 között van, hogy tudjak szurkolni.

Lituka,
tőlünk nem kérnek semmilyen plusz oltást az uszihoz, sőt még azt sem kellene megvárnunk, hogy a kötelező oltások meglegyenek, de mi azt azért megvárjuk. Csak egy igazolást kér az uszoda, hogy a gyermek nem szenved keringési és légzőszervi rendellenességben.

Celesztina
örülök, hogy jobban vagy!

Kép
emi29
 
 


Délre megyünk usziba, hurrááááá, remélem DádiZsomi is így fog örülni:)

Bohémmamát próbált valaki?(hordozó)

Marjan

Kép
marjan78
 
 


Marjan: boldog hónapforulót a Nagyfiúnak! :)
drukkolok, hogy jó legyen az uszi DádiZsominak is ;)
bohémmamát nem próbáltam, de láttam másnál élőben -olyan ahogy néztem mint a babaközelbenes erszény, olyanunk van.

Emi: köszi, szerencsére már tényleg jó :) A felkötés (mei tai) kapcsán: és ha kicsit szorosabbra kötöd? Tegnap nekem véletlenül úgy sikerült, kicsit aggódtam, nem lesz-e túl szoros a gyereknek, de nem lett, sőt, kényelesebb volt :shock:

Kép Kép
celesztina
 
 



Kép Kép
celesztina
 
 


Emi: az uszi nem kéri sőt beszéltem az oktatóval és szte nem kell a gyereket teltömni mindenféle oltással azért mert uszni megyünk...az immunrendszere akkor minek van.
nekem a doki mondta hogy addig ne vigyem el....és most tök ciki mert ha nemet mondok a dokinak és közben megbetegszik a gyerek vmi pont olyan betegséggel amire lett volna oltás???
és akkor anyósomék is majd leírnak hogy egy szar anya vagyok...
fogalmam sincs mit csináljak...nincs annyi pénzem hogy beadassam ezeket gyorsban...és nem is akartam hogy őszinte legyek.
Vendég
 


ocs, most Badacsonyból csak Marjannak: Bohémmamát Évuska használ a mamain. Láttam, hogy regisztráltál. írtam is:) ja és ő az az Évuska, akitől Katjám van kölcsön.

ja és egyszer nekem is lesz bohémmamám. de sztem kendőzz, mert nehéz Zsomi. Ja és a Girasolommal ezerszer könnyebb a batyu, mint Katjával, ha hazamentem próbáld ki. Én egyedül megcsináltam

lolka_zs
 
 


Lolka : :D nekem az olyan kinai amit irtál Marjamnak :D nagyon kivagytok képezve :)

Valaki aki nagyon toppon van védőoltássokkal kapcsolatban segítsen nekem:

2 hónapos kortól adható agyhártyagyulladás, Meningococcus ellen (kb 4000 ft) ezt kortól függően 1-2 vagy 3 alkalommal kell adni ( + 2000 ft a beadás). Súlyos betegség, nagyon javasolt a beadása. Nem azonos sem a kullancs által terjeszetett agyvelőgyulladás, sem a kötelezően kapott agyhártyagyulladás elleni oltással.

- 2 hónapos kortól súlyos hasmenés elleni (rota vírus) ( 16-18000 ft), ezt 2-3 alkalommal kell adni, attól függően melyik oltóanyaggal végezzük, de 6 hónapos korig mindegyik oltást be kell adni, utána már nem adható! (+ 2000 ft a beadás). Érdemes beadatni, mert az oltás évekig véd. Bár 1 éves kor alatt, tapasztalataim szerint aránylag ritkábban fordul elő, azonban a későbbiekben mindenképpen elkapja minden gyermek különböző mértékben, s szinte mindíg infúziós kórházi kezelés szükséges! Viszont később már nem adható be a védőoltás, csak 6 hónapos korig.

- 2 hónapos kortól pneumococcus ellen (tüdőgyulladás, középfülgyulladás, agyhártyagyulladás) (14000 ft), ezt 1-2-3 vagy 4 alkalommal kell adni, kortól függően (+ 2000 ft a beadás), közösségbe adás előtt mindenképpen javasolt. 2 éves kor felett egyszer kell beadni. Ha mégis csecsemőkorban kezdjük, akkor 3 oltás szükséges. Beadatása megfontolandól - különösen óvodás testvér esetén, vagy ha a családban gyakori középfülgyulladás fordult elő, s ezáltal feltételezhető a hajlam.

- 9 hónapos kortól bárányhimlő (6800 ft ft) összesen egy oltásból áll, a XVI.kerületi lakosoknak a beadási díjként 1000 ft-ot átvállalt az Önkormányzat. Nagyon javasolt a beadása, manapság gyakoribbak a szövődmények, esetenként súlyosabbak is.

Ezen kívül bizonyos esetekben ajánlott: hepatitis- májgyulladás ellen is, főként utazóknak, nyaralás előtt (4-6000 ft + 2000 ft a beadás), 2-3 alkalommal kell adni


ugye ezek vannak....nekem a 2 legdrágábbat kéne beadatnom a picinek ha uszni vinném..annyira annyira tanácstalan vagyok...nem tudom ...soha életemben nem voltam ilyen tanácstalan...........

a 14 000 Ftos pneumococcusra gondoltam mert az köépfülgyulladásra is van és énis nagyon nagyon középfülgyulladásos voltam...
a meningitekre amugyis megkapa a 4000 ftosat azt már rég megbeszéltünk....
de a rotát nem akartam..és nem is akarom..tényleg olyan gyakori ez????



de a rota és a
Vendég
 


Lituka!
A védőoltás nálunk is nagy dilemma volt. Nálunk a kerületben a Meningococcus elleni ingyen van (illetve volt, most pont vitatkoznak róla), úgyhogy ezt mi automatikusan kaptuk. Én még úgy döntöttem, hogy a Pneumococcus ellenit adattam be, de Trudinak ez is kedvezményes (koraszülöttség miatt). A rotáról úgy döntöttem, hogy talán mégsem olyan gyakori, és nem kapja - remélem, nem bánom meg. De mi nem fogunk babauszira menni. Én is tanácstalan vagyok /voltam, bár én inkább a védőoltások mellett vagyok (a férjem meg nem).
Jó, hogy újra itt vagy egyébként!

Lolka!
Te tényleg nagyon ki lettél képezve! Alig várom, hogy ideérjen hozzánk Ági (pénteken jön), hogy én is kiokosodjak. Mi most utcán Ergózunk, nagyjából belenőtt. Ma voltunk először szűkítő nélkül vele piacon, és végig nézelődött a leányzó, nagy kerek szemeket mereszttt mindenfelé.
Aztán voltak is emiatt élményeink, egészen ellentétesek is, mindenféle beszólások:
"Nem kényelmetlen neki abban az izében?" - férjem: "Majd szól, ha az lesz neki."
"Biztosan nagyon jó neked ott közel apukához!" - a férjem vitte őt.

Celesztina!
Jó, hogy nem lettél rosszabbul.
Mostanában nekem is többször becsomósodott a másik mellem is, nagyon figyelnem kell rá. Szerencsére nincs gond, csak nem akarok még egy mellgyulladást.

Zorróné!
Az olimpia m iatt kelsz? Akkor te tényleg nagy sportrajongó vagy. Én etetni kelek olyankor :lol:

Mary!
Tündéri Bogi, ahogyan kanalaz! Tényleg rád hasonlít.
Vendég
 


Litu,
Biztos, hogy a doki a nem kötelező oltásokra gondolt, amikor ezt mondta? Én úgy tudtam, hogy csak a kötelező oltásokat kell/ajánlott megvárni. Lili a Rotát és a Pneumo-t kapja meg. A rotából egyet már megkapott a Pneumoval meg várunk még, mert azt mondták, hogy ingyenes lesz... (A napokban hallottam, hogy mégsem, vagy csak később)
Mi szeptember 6-án kezdjük az uszit, addig csak a kötelező oltásokon leszünk túl.

Kép
emi29
 
 


Celesztina,
Próbáltam minél szorosabbra kötni, de ennyire futotta. Fogok még ügyesedni szerintem :) :)

Benettke,
köszi a meghívást jogára, de nekem az nemigazán való. Én nem bírok fél percet egyhelyben lenni. Örökmozgó vagyok...

Kép
emi29
 
 


sziasztok!

Régen nem írtam már, de olvastalak benneteket.

Marjan,
boldog hófordulót Dávid Zsombinak, majd írj, hogy milyen volt az uszi, mit szólt hozzá a nagyfiú.

Emi,
jó a hajad, bár sajnálom h a hajhullás továbbra is megmaradt. Nekem tonna számban hullik, már fésülködni is alig merek..

Szőlő,
nagyon aranyos mazsi, olvastam h. miket csinál..Nem semmi ez a gyerkőc. Ő nem kapott új frizurát, csak a szülők? :)

Zorróné, Celesztina
örülök, h jobban vagytok, nem semmi ez a mellgyulladás..

Zsuzsófi, tényleg nagyon rendes és figyelmes a férjed, gratulálok a házassági évf-hoz, és a fogacskákhoz. Teljesen kibújtak már??

Kritta,
remélem jól vagy, és rendeződnek a dolgok. Írjál azért!!

Lolka, Nici láttam a blogotokat, nagyon ügyesen megcsináltátok!
Szösszenet a Tiedet is láttam, nagyon aranyos a kanalazó nagylány!

Lituka, megértem a dilemmádat, mi a rota elleni oltáson vacciláltunk nagyon. Én úgy tudom, hogy 2-szer kell beadatni (szájon át) és mind 2-szer 18 EFt. Végül úgy döntöttünk, h nem adatjuk be, mert állítólag nem véd a vírus minden törzsével szemben, ráadásul Bálint továbbra is rengeteget bukik, tuti kijönne belőle. Bár vki írta, hogy nem tudják kibukni, mert h nyálkahátyán keresztül szívódik fel. Remélem jól döntöttünk...Az agyhártya gyull. ellenit mi is mindenképp majd beadatjuk, a Pneumococcus elleni oltással pedig mindenképp várj, mert állítólag ingyenes lesz mindenkinek, csak egy kicsit csúszik a dolog, először őszre ígérték. Reméljük tényleg mindenki megkaphatja ingyenesen. A kismama bérlettel is így volt, aztán jó nagy késéssel de bevezetik.

kiscica, hol vagy? Már megjöttetek a nyaralásból úgy tudom?

Rólunk:

Bálint szépen fejlődik, 7.30 Kg, csak anyatejet kap még mindig, még a vizet sem fogadja el...Mostanában az orrocskája dugul el mindig, eddig tengervizes sóoldattal próbálkoztunk, de nem mindig jön ki. Sajna majd muszáj lesz az orrszívó-porszívót alkalmazni, de nincs hozzá elég lelki erőm, ráadásul szerintem nem olyan sok van benne, bár ahhoz épp elég néha, hogy a szopizást megnehezítse.
Ti próbáltátok már az orrszívó-porszívózást???

Majd hozok képet Bálint babáról

Timi

Kép
tim27
 
 


Marjan: Boldog hófordulót DádiZsominak!

Kerekes: Boldog hófordulót Biankának!

Zsu: Gratula a házassági évfordulóhoz! Kibújtak már Liza fogai?

Tim27: Én már Bogi pár hetes korában kipróbáltam, csak 1-2 másodpercig tartom oda az orrlyukához, felváltva szívom vele, hol az egyik, hol a másik orrlukát, és fél perc az egész. Elég jól tűri. Előtte tengerisóoldattal (Fluimare) befujok 1x az orrocskájába és ezt az oldott váladékot szívom ki. Nekünk bevált, egy héten 1x alkalmazom.

Celesztina, Zorroné: Sajnálom a mellgyulladást! Remélem, már jól vagytok! Vigyázzatok magatokra!

Megint szép babákat láttam!

Rólunk: Továbbra is jó étvágya van lányomnak, szerdai mérés szerint Bogi már elérte a 7,1 kg-ot és 63 cm. Már nincs hasfájás, esti nyűgi is minimális, inkább csak akkor nyűgösködik, ha fáradt, vagy unatkozik.

Csípő-gondok: Kinek van itt probléma a babájának a csípőjével (kötött csípő). Bevált nála a terpeszpelenka? Nálunk semmi hatását nem látom, ráadásul Bogi úgy izeg-mozog benne, hogy lassan szétmegy! :( Úgy tartja a lábát, ahogy akarja, mert azt a kemény rész, aminek szét kellene tartania a lábait ő mindig félrenyomja, olyan erős. Annyira aggódom. 1,5 hét múlva kell visszamennünk kontrollra, és félek, hogy Pavlik-kengyel lesz belőle! (Mikor oltáson voltunk, megkérdeztem a doktornéni, hogy kötött-e még, és egyből rámondta, hogy igen!!! :( ) Kinek van még ilyen problémája? Mik a tapasztalatok?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok!

Véééégreee nincs meleg! Esküszöm annyira jól esik, ráadásul rá tudtam adni a kapucnis pulcsiját amiben annnnyira cuki :lol:

Timi, én mindig kiporszívózom Mazsi orrát amikor bukik és az orrán jön ki (nálunk az esetek felében az orrán bukik, valszínű a szájpadhasadék miatt). Eleinte még mosolygott is közben, mostmár azt azért nem, de nem sír, jól tűri. Szerintem ahogy tudatára ébred, egyre kevésbé fogja elviselni.

Mi ma otthon voltunk Anyuéknál Fehérváron, beszéltünk Robi atyával, aug 31-én lesz a keresztelő. :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Tudom még a fotókkal adós vagyok.... lesz. Bár nem mondom, hogy megbántam a hajvágást, de hatása nem lett. Ugyanúgy csomókban hullik, és nem áll jól, DE nincs melegem.

Ma megint hasra fordult, és megint nem láttam a folyamatot. Jófej a fiam!

Ma úgy jártam mint LItuka SEHOL NINCS MÁSFÉL HETE A NESTLÉ BEBA HA START AKTIV és ez tök felháborító. Ráadásul a dokinénink szabin. A gyógyszertárba egy ártatalan tini képű pasi ajánlgatja a BEBA HA at, mert az nem vényköteles. Jó mondom, és ez tök ugyanaz, mert akkor minek írják fel a másikat. Ő ezt nem tudja... és mi a különbség, csak rángatja a vállát.. b...us minek dolgozik ott egy ilyen, ha azt se tudja mi mire van. Gondolja csak úgy poénból elviszem. NA aztán 1 órás autókázás következett és az Europarkban volt. DE ilyen ideges régen nem voltam, úgyhogy olyat kap a Nestlé tőlem, hogy csak na.
Bocsánat... hogy kiborultam, de muszáj volt leírni.

Zsuzsa Biankának boldog hófordulót!

Kép
téjé
 
 


Bolygó, Szőlő
köszi az "orrszívós" válaszokat, sokat segítettetek. (Nem is gondoltam, hogy ennyien már alkalmazzátok)
Ki is próbálom holnap, lesz ami lesz, inkább mint hogy összegyűljön és lerakódjon..Az a baj, hogy Bálint már az orrspraytól is olyan hisztit lever, hogy alig vesz levegőt. sőt,már ott tartunk, hogy ha az orrához érünk már megfeszíti magát...és a porszívó még csak most jön. Bár ha így is úgy is sír szegénykém, akkor legalább legyen a hatékonyabb megoldás..
MÉG KÉRDEZNÉK :) akkor elég, ha csak az orrához teszem, ne dugjam bele? és szerintetek nem baj, ha 1500 wattos a porszívónk (nem lehet állítani a teljesítményt) mert az van az orrszívó dobozán (Pesztonka) h. 800-1500 w között menjen a porszívó?? bocsi h. ennyire bizonytalan vagyok, köszi előre is a válaszokat.

Bolygó,
sajnálom h Boginak még kötött a csípője, nálunk nincs ilyen gond, sajna nem tudok segíteni a terpesz pelus kapcsán. Bogi is akkor szépen gyarapszik, kb. Bálint formája lehet, mert ő 7.30 kg és 65 cm.
szőlő, épp gondoltam rád, mert tegnap írtad, hogy bárcsak jönne rossz idő, és bejött..Bár én is örültem, én kantáros farmer nacit tudtam ráadni. Akkor nemsokára keresztelő. Ki lesz a keresztanyuka? Nagy banzáj lesz?

Téjé, sajnálom a tápszer dolgot, ez tényleg dühítő..

Ja, elfelejtettem írni, hogy Bálint kedden megfordult hátról hasra!! Úgy örülök, mert előtte egyáltalán nem próbálgatta.

Bambi, jól esett a hiányolás :wink:

Kép
tim27
 
 


Sziasztok!

Köszi a 4 hós köszöntést:) DádiZsomi is köszönti Biankát.

Voltunk uszin, kisfiam elég sírós, de ez nagyon tetszett neki (nem sírt, nagyon figyelt:))) Sajna ismét szembesültem vele, hogy mennyire kötött a csipője és a lába, ahogy tornáztatni kellett, ez egy hosszú folyamat lesz (Soksok Dévény torna)
Bolygó, sajna nem tudok mit mondani a kötöttségre, csak látom, hogy nem gyorsan változik a babó. De tornáztasd minden este szerintem:)

Téjé, tök jogos, hogy kiborultál.

Én nem szoptatok és elkezdett hullani a hajam...

Timi, mi is orszívózunk, szerintem ne félj tőle. Mi úgy csináljuk, hogy babót a pelenkázón fejjel a hasamhoz fordítom és nincs semmi gond.

Most látszik a holdfogyatkozás!

És végül két kép:

Kép Ki a király??? Kép

Kép
marjan78
 
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.05.18 09:14-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Sziasztok!

Köszi a dicséretet és a hasonalvással kapcsolatos válaszokat. Szerintem a doki azért mondja, mivel hason nehezebb emelni a mellkast, mint háton. Meg a bölcsőhalál miatt, de van légzésfigyelőnk.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok, még mindig Tördemicről jelentkezem.

csak pár dologra reagálnék:

Marjan, tuti jók a képek és Boldog hófordulót Zsominak és Biankának is:)


Kötött, laza csípő: azt mondták a tanfolyamon, hogy a kendő mindkettőt korrigálja!


Téjé, nekem van egy tartaléktápszerem, szerintem ez afajta (beba ha start ez van írva a fémre, mert a doboza otthon, mert ez egy fél bontatlan csomag). holnap megyünk haza és ha az és neked S.O.S, akkor szívesen odaadom. Remélem én sosem fogom használni.

S.O.S kérdés: ezer éve volt piercingem, kivettem és most begyulladt a köldököm. De már kb 2 éve kivettem. mitől lehet, nem fáj, hanem iszonyat viszket. mi lehet ez?

lolka_zs
 
 


Marjan,
ez nem ér!! Nektek nem kötelező az úszósapka??? Nálunk minden 3 év feletti egyednek kell :(
Nagyon édi Dádi abban a úszógumiban :)

Lolka,
Én szülés után egyből visszatettem a piercinget. Egyáltalán nem gyulladt be, nem viszketett. Nem értem, hogy a tied miért gyulladt be. Kenegeted valamivel?

Örülök, hogy már ilyen sok forgó babánk van. Nagyon ügyik ezek a Csöppségek.

Biankának és Dádinak boldog hófordulót.

Kép
emi29
 
 


Emi: a nem kötelezőkre gondolt...megis mondta hogy 35 000 Ft :( hát a többit beadatom de a rotát nem....és csak remélni merem hogy nem lesz beteg :(

az oltás amit mondotok benne volt tegnap az ujságban...hogy csak a koraszülött,kis súlyú...stb stb babáknak lett ingyenes...és hát nem akarok vele jövő évi várni mert én nagyon középfülgyulladásos voltam...olyanok babájának pedig főként ajánlott ahol a családban ez gyakori volt...hát nálunk nagyon :(

Marjam : irigy vagyok :) mi is szeptemberben kezdjük az uszit.
ti milyen oltásokat kaptatok???

Téjé: szegény...nem kívántam senkinek amin mi is keresztül mentünk tápszert kutatva....örülök hogy végül sikerült találnod..
olyan kiborító ez....mit gondolnak mit adjon az ember a gyereknek?? zsíros kenyeret hagymával...ááhh...ez megint csak a nagybetüs MAGYARORSZÁG.

Bolygó: nekünk is kötött volt..de 6 hét alatt helyre jött..a gyerekdoki szerint..kontrollra majd most megyünk vissza.nekem jól viselte a terpesztő pelust de akkor még ugye sokkal kisebb volt és nem ilyen mozgékony.már nem használjuk...
merthát látszólag sinc smár semmi baja...igaziból nekünk csak picit volt kötött...
de nem tudom..a ruha alá teszed neki??? mert én alá tettem és a body megtartotta neki ugy hogy nem csuszkált el semmerre.nem lehet hogy nagy rá?? nekünk 62es van.és tényleg nem csuszizott el.

Azt hiszem Ollem irta hogy bogi mindig fel akar ülni...hát Máté is ...már nem tudom ölbe venni met nyomja fel magát és még nem kéne neki igy erölködni...:(

jajj ..na megyek mert nem lesz belőlem ma semmi.

Tényleg Pumpi nem járt erre mostanság?? Hol vagy nagyszájú csajszi??? remélem minden oks otthol :)
Vendég
 


Sziasztok!

Még mindig Nagyiéknál vagyunk. Olyan jó itt, Nimród is szereti és nekem is több időm van. Így szorgalmasan olvasgatok vissza... Most tudtam elolvasni, amiket reagáltatok a történetemre is. És olvasgatok tovább. Persze már nem nagyon reagálok azokra a dolgokra, mert már nem sok értelme van, de azt mindenképpen megjegyzem, hogy gyönyörű babafotók vannak azokon az oldalakon is.:)

Téjé! Írtam választ.
Szerintem jogos a felháborodásod. Örülök, hogy megoldódott a probléma és remélem nem kell legközelebb is így vadásznod.

Timi! Mi is szoktunk porszívózni. Azaz Apa porszívóz én a kis kezeket fogom, mert már határozott mozdulattal el tudja lökni a porszívó csövét, el akarja hárítani a veszélyes tárgyat. :lol: :lol: Ritkán sír, és csak azért nem sajnálom, mert tudom, hogy nem fáj neki és jobban kap majd levegőt. Mi is egészen betoljuk az orrába. És ha nem szív jól a porszívó, akkor többet kell vele kínlódni.

Marjan! Aranyos a "király" a vízben. :D
Én is mennék már úszni a nagyfiúval. Csak meg akarom várni, amíg ülni fog. Vagy nem muszály? :roll: Igaz, ha tehetné, már ülne. Annyit "veszekedik" velem, hogy hagyjam ülni, erőlködik és amint valamiben meg tud fogózni, felhúzza magát. :shock: De még kicsi ehhez, nem?

Most ennyi... mennem kell.

Szép napot mindenkinek!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Timi, csináld úgy a porszívón, hogy ott ahol fogod, a nyelén elvileg szokott lenni egy ilyen kis csúszka izé (dejólmagyarázok....), azt nyisd ki, akkor gyengébben szív.

A keresztelő nem lesz nagy banzáj. Nem is egyedül leszünk ott, négy babát keresztel aznap, mind a négy baba szüleit még ez az atya adta össze korábban. :) A keresztszülők, háááh igen.... Egészen a hét elejéig úgy volt hogy bátyám meg a felesége lesznek, erre kb kedden "bomba robbant" bátyóéknál, ami előtt azóta is értetlenül áll mindenki. Még semmi nem biztos, de bátyám azt mondta hogy inkább ne a (még) felesége legyen a keresztanya, mert nem tudja mi lesz velük, úgyhogy így unokatesóm lesz. Utána kimegyünk Gárdonyba, ott lesz kaja, aztán mindenki hazamegy. Mi is rendelünk tálakat, mint Magikáék, aztán mindenki eszik amikor akar. Apósom amúgy se hajlandó sose leülni enni velünk, így meg kirakjuk aztán egyenek amikor akarnak, én meg nem leszek ideges rajta hogy hogy lehet valaki ekkora bunker.... Esküvőnkön, amíg Apukám a kaja előtt mondott pár szót (nem volt több 3 percnél), Após addig megette a levest, aztán mikor mindenki kajált ő felment aludni a szobába... Jó fej nem?

Lolka, én sem tudom mitől gyulladhatott be a köldököd... Én is visszatettem már egy jó ideje, de nekem nem lett baja.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Az előbb elfelejtettem...

Lituka! Mi beadattuk/beadatjuk (2-őt már megkapott és a 3.-at 4 hósan fogja kapni) a rota elleni oltást. A védőnőnk nagyon ajánlotta és összefutottunk egy ügyintézés kapcsán egy nőcivel, akinek a lánya annó elkapta ezt a betegséget. Azt mondta, hogy azóta minden kisgyerekes anyukának elmondja, hogy milyen rossz volt nekik. Hasmenés, hányás, kórházba kerültek, nagyon legyengült a kicsi. Szóval mi úgy döntöttünk, ezt megkapja. Bár, hozzáteszem, hogy kaptunk rá kedvezményt, így nem olyan borsos az ára.

Lenne egy kérdésem. :?:
Tudom, hogy még egy kicsit korai, de már szeretnék szétnézni az etetőszékek között. Akiknek már van, melyiket ajánljátok? Mire kell figyelni? Lehet, hogy még ebben a hónapban megnéznénk Nimród névnapjára.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Hát Litu, nem értem, hogy miért ragaszkodik a dokid ennyire a nem kötelező oltásokhoz. Bár az tény, hogy a pneumot érdemes beadatni, ha te is beteges voltál.

Lili is próbál már ülni. Amikor utpoljára dokinál voltunk akkor is próbálkozott, ezért mondta a doki, hogy rövid időre lehet már ültetni, csak legyen kitámasztva a háta.

Szőlő, jajj, de jó fej az apósod. Ha az enyém is ilyen lenne, alighanem lemaradna a keresztelőről, mert nem hívnám meg.
Ja, nálunk nem is lesz keresztelő. Hallgatok is miatta eleget :oops:

Gumimaci,
de jó, hogy jöttél! Örülök, hogy jól vagytok!

Tudjátok ki tűnt el nagyon? Gitka. Talán egyszer jelentkezett, mióta megszült.

Kép
emi29
 
 


Gumimaci,
mi a Rota elleni oltásból csak kettőt kapunk. Ti miért kaptok hármat??

Kép
emi29
 
 


Sziasztok!

Tegnap esküvőn voltunk! Jó hosszú volt, mert már fél 3-kor kezdődött a polgárival! Beni jól bírta, bár őt a szüleim az esti 9 órás szopi után hazahozták aludni, mi csak 3 körül értünk haza…

Beni az esküvőn apa nyakkendőjében:
Kép
Kép

Tim: mi is próbáltuk már az orrszívót, amikor Beni mégcsak pár hetes volt és egyáltalán nem sírt, sőt… Mintha még tartotta is volna oda az orrocskáját, hogy szippantsuk! Szóval csak bátran! :D

Téjé: felháborító ez a tápszer dolog…

Bolygó: sajnálom a kötött csípőt… :( Nekünk csak minimálisan az, nem kellett terpeszpelus, de kontrollra megyünk 1 hét múlva! De szerintem most már abszolút nem kötött neki, annyit tornásztattuk…

Marjan: nagyon jók az uszis képek és örülök, hogy Dádi élvezte… :wink:

Anetto: de jó, hogy jelentkeztél! Mellgyuszid rendbe jött?

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Zorróné: Beni nagyon elegáns a nyakkendőben :lol:

Oltásból megnéztem Lau meningococcus ellenit kapott

Marjan: jók az uszis fotók, úgy látom, élveztétek :)

Gumimaci: nekünk Lauval nagy dilemma volt az etetőszék mert tök korán kapott anyumtól egy sima műanyagot de abban nem maradt meg, utálta. Azt hittük mint olyan az etetőszékeket de egyszer véletlenbül kipróbálhatott egy peg peregot (prima pappa) és azt imádta! Így lecseréltük és azóta is odavan érte, csak ott akar enni. Ez a szék azér tis jó, mert állítható a magassága (amikor aktívkorszaka volt alacsonyra vettem és nem kellett annyira féltenem) meg gurul, összecsukható (bár nálunk mindig nyitva áll) dönthető a szöge így már Tesó is ült benne.
De itt van egy nagy összehasonlítós írás: http://kismamaknak.freeblog.hu/archives ... etoszekek/
(Mi majd Tesónak hordozhatót akarunk venni -Lau úgysem fog lemondani a pp-jéről, de nem baj mert a hordozhatót majd tudjuk vinni nagyikhoz is)

Kép Kép
celesztina
 
 


Téjé,

én is vettem már ezt a tápszert Almának recept nélkül és receptre is. Most legutóbb felirattam, hogy legyen nálunk, amikor itt vagyunk anyunál. De receptre is 2000 Ft volt és recept nélkül is azthiszem 2600....szóval lehet kapni recept nélkül is a HA start aktívot is.

KépKép
kisfruzsi
 
 


sziasztok!

Marjan, Anetto Gumimaci, Zorróné, SZőlő köszi az infókat, olyannyira hatott, hogy reggel már túl is voltunk az orrszívózáson. Tényleg nem sírt jobban Bálint, mikor csak az orrsprayt kapta. Szőlő, a férjem is pont azt csinálta, hogy "elhúzta" a csövön azt a mizét (értettem különben tök jól amit írtál :) ) de aztán visszacsuktuk, tényleg jobb a nagyobb erősség.

Zorróné, de jó nektek, hogy voltatok esküvőn! Nagyon jól áll Beninek az a nyakkendő!

Gumimaci, jó hogy jelentkeztél és h Nimród is élvezi a nagyizást
Én is 2 oltásról tudok a rota elleni vírus kapcsán, érdekes, hogy nektek 3 van??

Szőlő, nálunk is kb. u.az a helyzet, mert a nővérem lesz a keresztanya, csak a keresztapa személye kérdéses, mert 1 éve ismerkedett meg vkivel, és még kivárnák, hogy mi lesz a kapcsolattal.

Bolygó, írtam, hogy a csemetéink kb. egyforma paraméterekkel rendelkeznek, csak 1 hónap különbséggel... :)

És egy kép Bálintról:



Kép

Kép
tim27
 
 


Sziasztok!

Mennyi jófej baba:)

Zorróné, jó lehetett az esküvőn. Én is táncolnék már egy nagyot :)
Nagggyon vagány a fiad a nyakkendőben!

gumimaci, mi is beadatjuk a Rotát, kedden kapja a 2.-at. nekünk is csak kettő kell; Ti melyiket kapjátok hogy ennyi kell?


Etetőszék: nekünk peg perego van, dönthető támlás. Bár ezt a funkcióját sosem használtuk ki, az állítható magasságot viszont igen. Összecsukható, de mi nem szoktuk, szerencsére van helye a konyhában. Nagyon masszív. Így utólag azt mondom nem kellett volna ennyire drága, de mostmár mindegy, kiszolgálja mind a két lurkót rendesen. Aztán meglátjuk hogy eltesszük e hármakának és négyeskének :)


Á pill, elküldöm aztán még jövök.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Na, én is akartam dobni képeket, de bekrepált a gépem, ugyhogy majd holnap:)

Szép estét!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Köszi a hsz-eket a kötött csípővel kapcsolatban. Én is tornáztatom minden pelenkázás alkalmával + igazgatom a lábát, hogy jól tartsa, de nem könnyű eset. Sajnos ez örökletes nálunk, mert nekem is az volt, de persze megjavult a csípőm. Egyébként nagyon mozgékony és ügyes baba, egyik oldalról a másikra szinte pörög, hason totál tartja fejét-mellkasát. Le is fotóztam, majd felteszem.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok,
Most csak röviden.
Annyira kiakadtam, hogy nem lesz ingyen szeptembertől a p. oltás, hogy írtam egy e-mailt az eü. miniszternek. Kiváncsi vagyok, hogy reagál-e. Nagyon nagyon kiakadtam!!!!!
Ti nem akartok reklamálni???Nem akartok írni neki? Csak 10 perc és hátha...

Ja, és megjött tegnap :( :( :( :( :( :( Gondoltam, hogy lassan nálam is eljönnek a "szép napok", de bizakodtam még a halasztásban.

Jó éjt!

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok!

Hétvégén Békéscsabán voltunk, majd hozok képeket :)


[quote="nicci"]H írta:nicciogy a haja az semmi,látná a tetoválást a fenekén!Na ezen tökre kiakadt,és elment! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Ezen úúúúúúúúúúúúgy röhögtem :D :D

Kamilla - Alíz pontosan ugyanilyen hurkás :) Nagyon cuki a te Michelin-babád is :D

Hozzátápi:

Mi nagyon jól haladunk a barackkal :)
Ma 2 db kisebb méretűt megevett, ami úgy 80-90 ml lehetett turmixolva.
Én az első napokban tápszerrel kevertem és úgy turmixoltam .. aztán szépen elhagytam a tápszert.
2-3 nap, és elkezdem sűríteni almával.
Nem tudom, mi lesz ezután a következő .. 22-én megyünk a dokihoz, majd elmondja, hogy csináljuk.
Én annak örülök, hogy lassan annyi gyümit eszik tízóraira, hogy nem kell neki utána tápszer. Ma pl. 60 ml-t sem evett meg :)

Zsu- Utólag is boldog házassági évfordulót :)
Nekünk 12-én volt és 26-án lesz :)
A fogzás nagyon komoly :D ügyes kiscsaj :) Majd hozz képeket. Remélem jól viseli!!

Nici - ez a Barbi lány egyre édesebb :)

Benettke - OK! Az augusztus nekünk is húzós .. de utána én bárhova :) :D

Klarka - Írtó cukik a fiaid :)
Alíz csak hason bír mélyen aludni .. háton felkalimpálja magát állandóan .. ő csak napközben alszik fél órákat háton ..
Nem is értem, miért mond ilyet a doki .. gondolom ezt is inkább baba válogatja.

Szőlő - Mazsi továbbra is nagy fazon :D

Celesztina, Zorroné - Szegénykék .. rossz lehet így szarul lenni szoptatás alatt .. remélem többet nem fordul elő!

Marjan - Cukik a babauszis képek - én is akarooook :D

Timi - Mi nem orrszívózunk .. Alíznak nem szokott bedugulni az orra .. néha van 1-1 fikusz, amit egy fülpiszkálóval már ki lehet takarítani, mert elől van .. Én félek is az orrszívótól .. de előbb-utóbb úgyis sor kerül majd rá.

Zorroné - Cuki Beniről a nyakkendős kép :D

Bambi -
Én már 3. hónapja menstruálos napra pontosan .. ugyanúgy fáj, ugyanolyan szar .. úgyhogy no comment :D

Kép
szösszenet
 
 


Szössz, köszi :) Nagyon ügyik vagytok hozzátápiban :)
Nekem most jött meg, 3 hónapra és 3 napra... viszont ami érdekes, hogy nekem sokkal jobb lett! Anno Szandi előtt sosem fájt, sosem voltak gondjaim belőle, normális ciklusokban volt, azok közé tartoztam, akik észre sem vették, hogy megvan! Aztán megszületett Szandi, 6 hónapig nem jött meg, de utána jött a feketeleves... első két nap még úgyahogy, de utána nagyon kellemetlen volt, fájt, erős volt, meg minden (a 28 napos megmaradt szerencsére)! Reméltem, most ismét változik, de jó irányba, és képzeld, így lett! Legalábbis ez az első 5 nap jó volt, remélem ezután is így lesz, és marad a normál ciklus is! :)

Zorróné, nagyon aranyos Beni apa nyakkendőjében :)

Mary, Lituka, Barbi is állandóan erőlködik, és ülni akar, néha be is hisztizik, ha nem engedem neki :) Ahogy hagyom, kivirul, és ezerrel nézelődik... :)

Bambi, milyen oltás?

Timi, köszi :)

Judit, sógornőm járt úgy nemrég, hogy kiakarta váltani a tápikat, de mint kiderült még nem élt a törpicsek TAJ száma, visszadobta Őt a gép (1 hónapos, és ez kb 3 hete volt), erre mondta a sógornőm, hogy sebaj, akkor adjanak egyet recept nélkül, mert kell, és visszamennek pár nap múlva a többiért... mire kijelentette a csaj, hogy nem adhat recept nélkül (beba ha start aktív), mert vényköteles! A nénikéjét az, simán adhatott volna, csak bunkó volt, szegény gyerek meg éhezzen... végül elmentek máshova, persze, hog adtak... :?

Kötött, laza csípőhöz nem tudok hozzászólni, egyik gyerkőcnél sem volt gond!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Timi jöhetne még kép!
Marjan Boldog hófordulót! Írtam püt!

Litu
nem is kérdeztem még, hogy a kutya gyerek viszony hogy alakult? Aggódtál miatta. Nálunk inkább megijed, ahogy mozog ababakocsiban, de ma pl engem kezdett ugatni. Azt hiszem be kell vezetni napi félóra kutyadajkálást, nehogy ellenem forduljon.

Gumimaci Nimród napot mikor tartotok. Mert a naptárban április 28 van, de én a neten november 11-et néztem. De ez meg nincs a naptárban.

Etetőszék,
én is érdeklődve olvasom. A keresztszülőktől ezt fogunk kapni (közös megvásárlással) Celesztina tök jót raktál fel.

Ülés nálunk is hisztizik, ha nem engedem, úgyhogy egy picit lehet,

Beni pikk pakk belenő a nyakkendő majd meglásd! Olyan gyorsan nőnek, örület!


Emi
az emailcímedről visszajönnek a levelek. kapsz mástól? Privit írok inkább.

Kisfruzsi
receptem volt 3 is! Áru nincsen, azzal van a gondom. Hát most már 12000Ftom áll benne, de mindegy, egy darabig nem éhezik :-) tegnap felvásároltam az europark készletét.

Nálatok milyen dolgoktól félnek a babák? Nálunk „nem lehet” orrot fújni, és fát fűrészelni. De a sövényvágó hangjára síkitozik, úgy tetszik neki.

Kép
téjé
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?