sziasztok!
csak gyorsan beköszönök, illetve rögtön segítséget is kérnék, mert gázban vagyunk!
először is, gratula minden újdonsült anyucinak! ügyik vagytok!
mi tegnap tértünk haza, persze a legnagyobb hőségben, úgyhogy nagy menet volt, de itthon vagyunk!
köszönjük a gratulációkat és kitartást mindenkinek, aki még egyben van!
én sajnos eléggé szarul jártam, de ezt majd legközelebb, elég hozzá annyi, hogy kicsit úgy voltam a kórházban, mint, aki csak úgy véletlenül betévedt... nem mondtak semmit, nem tájékoztattak semmiről, így voltak érdekességek! pl. a gátsebem, mivel sajnos vágni is kellett, meg persze repedtem is elég durván, hogy jó legyen, így a szülést követően, apa kb. 1 órát volt kettesben a gyerekkel, amíg mindenhol összestoppoltak!
sajnos a kötőszövetek miatt nálam nem csak gátsebet varrtak, hanem a hüvelyben is repedtem, állítólag rendesen, így ott is ügyködtek...
az egyik, amit szerettem volna kérdezni, hogy nektek mikor kezdett gyógyulni a sebetek, illetve, otthon hogyan kezelgettétek, mert nekem még mindig nagyon húz, és be is van dagadva a gátvarrás, szóval gondolom, hogy be van gyulladva picit! lehet, hogy ez természetes, de nem tudom... :S
a másik a szopi téma! már a kórházban kiderült, hogy a tejem, vagy előtejem, ami van, az nem elég a gyereknek, hiszen elég nagy baba lett, így szegényem éhes mindig, pedig tényleg sűrűn teszem/tettem cicire! a kórházban az volt a módi, hogy először cukros vizet adtak nekünk, ha még mindig volt hiszti, akkor pedig tápszert! na, mi persze az utóbbiba kerültünk, így tegnap a hazabocsátáskor a dokinéni fel is írta a receptet a tápihoz!
és a gond ezzel csak annyi, hogy hiába ciciztetem, egyszerűen nagyon lassan akar csak beindulni a folyamat, hogy kialakuljon a mi kereslet-kínálat arányunk, így szegényem mindig sír... tegnap este is, olyan balhé volt, hogy csak na, mire adtunk neki tápit és akkor bealudt végre!
nem tudom, hogy másnak volt-e ilyen gondja, hogy hozzá kellett táplálni, illetve, hogy amíg nem tudta, hogy kevés a tej, és nem kezdett mást adni neki, addig mivel tudta megnyugtatni? fejni kellene? vagy mi a hatásos??? tök el vagyok kenődve, na arról meg nem is beszélve, hogy mindig parázom, hogy béna vagyok, stb. stb. szóval jól elvagyok!
tehát, a sok rizsából a lényeg!
1. hogyan tudom gyorsítani a gátseb gyógyulásának folyamatát?
2. mivel tudnám serkenteni a tej termelődését? és bár szerintem már nem előtejem van, de még mindig nagyon minimális a mennyiség? mindenképpen feszülnie kell a mellnek, hogy tudjam, hogy belövellt?
és akkor pár képecske a mi kicsi fiúcskánkról!
és bocs, hogy rögtön ennyit írtam, ráadásul a szülést meg nem is... de majd jövök, ígérem! és akkor vissza is olvasok!
születés után pár perccel
cukika 2 naposan
nagy ásítás