Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok:)

Csandikámat benntfogták a kórházban, burokrepesztés lesz, ahogy lesz friss info, szólok:)

sniky

Sziasztok!

Szuszu nagyon gratulálok Andrishoz, gyönyörű baba!

És hát látom, több pályán is indulnak a versenyzők, szóval nagy drukk Nekik, sokat gondolok Rátok, csajszik!!!

Barbikám, végre jelentkeztél, már aggódtam, hogy eltűntél, sajnálom, hogy beteg lett a kislányod, jobbulást Neki, és Döncinek üzenem, hogy ne ijesztgesse a mamáját :) Lili meg egy nagy cuppantóst küld hátha attól elmosolyodik :)

Csajszik, én elkezdtem fejni, mert mindenki azt mondja kell, nehogy elapadjon a tej, de nem jön valami túl sok a kézi fejővel, csak 5-10 ml, nincs valami tippetek, hogy hogyan tudnék hatékonyabb lenni, már tiszta izomláz vagyok, és elszomorít, hogy nem sok a látszatja... eszem sokat, iszom a laktoherbet. Egyéb ötlet?

Puszi mindenkinek!
Ági

KépKép
columbine

Köszi Csajok a tel.számokat.
Írok ha van valami,bár ebédeltem és elég jól vagyok,a reggelihez képest.

Akik már szültek,mennyire volt jellemző h kevesebbett mozgott a baba szülés elött?

Cs-Andi Drukk Drukk Drukk Drukk Drukk!!!!!!!!!!!!!!

nicike

Köszi Csajok a tel.számokat.
Írok ha van valami,bár ebédeltem és elég jól vagyok,a reggelihez képest.

Akik már szültek,mennyire volt jellemző h kevesebbett mozgott a baba szülés elött?

Cs-Andi Drukk Drukk Drukk Drukk Drukk!!!!!!!!!!!!!!

nicike

Hajrá Mecsi és Cs-Andi!!!!!

Most már csak 8-an maradtunk pocakosok! Fogyatkozunk-fogyatkozunk! Azaz én úgy érzem, hogy csak növekszek és növekszek, és örökre így maradok!

Nicike, nekem is sokkal kevesebbet mozog, sőt, azt is mondhatnám, hogy igen ritkán ahhoz képest, amit korábban levágott bent a pocakomban. Na de majd meglátjuk, jelent e ez valamit.

rizsimami

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy bepofátlankodok hozzátok. :oops:

Először is szeretnék mindenkinek jó egészséget és sok boldogságot kívánni a babákhoz, aki pedig még előtte áll, annak kitartás!

Másodsorban pedig: van egy eladó AVENT elektromos mellszívóm!

Sajnos 2 hónapig tudtam használni (inkább csak használgatni...). Mindenből van pótalkatrész, ami még original..
Van hozzá kézivé alakítható alkatrész is. Nagyon egyszerű és könnyű a használata, nem zsibbad le a kezed, mire befejezted a fejést...

Jótállás is megvan még, ami 2009. március 12-ig érvényes.

Ára: 26.000 Ft. (36.000-ért vettük)

Ha érdekel valakit, írjon privit, vagy ide is válaszolhattok!

köszi

Kép
pété

Lei,

En megkerdeztem a dokit, amikor mondta hogy kinyilt a mehszaj, azt mondta lehet nyugodtan egyutt lenni, nem fog gondot okozni, inkabb segithet. :) Azt mondta, amig a burok megvan, nem lehet fertozesveszely. Azt is mondta, hogy azert a mehnyaknak is rovidulnie kell, hogy valami hatasa is legyen az egyuttleteknek, nekem egyenlore az meg mindig 3 cm.:(

Mi is ovatosak vagyunk azert - de jo lenne, ha mar kibujna a kislanyunk - ezek az utolso napok szornyuek, nem tudod mikor lesz mar vege...

Csandi - megy a drukk, remeljuk mara meg lesz a babatok!

Nekem egyebkent a labam kezdett el bedagadni nagyon durvan, meg megy a folyamatos nyilalgatas.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Ági!

Bár én nem vagyok szoptatási tanácsadó, de szerintem ha jól szopik a gyerkőc, akkor nem apad el a tejed, attól, hogy nem fejed ki. Nekem is alig hagy benne, egy- két cseppet, mikor jól lakik. Én is próbálkoztam utána mellszívóval, de aztán rájöttem hogy teljesen felesleges. Egyszerre egy ciciből eszik, aztán a következő szopinál a másikból. Épp ma volt itt a védőnő, azt mondta gyönyörűen fejlődik, kezd ,,hurkásodni,, és mi azt sem tudjuk hány kilót hízott, mert nem vettünk mérleget se. Tejem van elég, iszom a laktoherbet és néha alig várom, hogy felébredjen és szopizzon, mert feszít az éppen soros mellem.
Valószínűleg Nálad is beállt a kereslet- kínálat egyensúlya és nem termel többet a szervezeted, mint amennyire szükség van.
bende

A szülőszobán lévőknek kitartás, nagyon drukkolunk nekik.

Most megyek amíg a Lujzám alszik befejezem az ebéd főzést és megpróbálok egy kicsit ledőlni, mert irdatlanul fáj a fejem.
bende

Mecsi férjétől kaptam üzit:

Ma 12.45-kor szüleim legnagyobb örömére 3250 grammal 55 cm-rel megérkeztem! Áron Dániel!

Nagyon nagyon sok boldogságot kívánok nekik a bébihez!

Mecsi nem vártál meg!!! :cry:

CSandi hajrá, drukkolok nagyon!

Lányok már alig maradtunk páran.

Kép
andaka

mazska, lei, andaka, csenge, rizsimami, beleki, nicike, makadu

ennyien maradtunk :)

nagy gratula Mecsiéknek Áron babához!!
makadu

Mecsikém, nagyon gratulálok az anyaságodhoz, Áron babának pedig boldog születésnapot!!!!

Bende, köszi a gyors választ!!

KépKép
columbine

Mecsi, Áronhoz Boldogságos hosszú éveket!

Ági, én éjjel majdnem kivágtam a mellszívóm....kétszer szívtam eddig és utána 1 napig ment az ordítás, mert nem termelődött vissza semmi.... :evil:
Szegény kincsem tegnap este 8tól hajnali 1ig fennvolt és ordított, fél óránként volt cicin, nuku tej...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi! Gratulálok!

Andaka! Mecsi nekem is megígérte, hogy együtt szülünk! :( Erre én még itthon ülök!

rizsimami

Apró, én is így jártam! Tegnap lefejtem így a gyereknek nem jutott elég, fél óránként kért enni, és szenvedtünk vele. Ugyan ez...Nekem se több lesz a fejéstől, hanem kevesebb. Ki érti ezt...

KépKép
columbine

Én baromi pipa lettem ettől...Azt mondják, hosszú távon segít, tehát többször kell üríteni, de nekem ráadásul úgy fájt utána a cicim, plusz a gyerek is üvöltött fél éjjel. Kiakarja ezt magának...végülis nagyanyáinknak sem volt ilyen szerketyűjük...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Én azt nem értem, hogy ha a természet ezt megalkotta úgy ahogy van, akkor miért kéne fejni? Vagy ez így van kitalálva? De nekem az agyamra megy, hogy mindenki ezzel macerál, hogy fejjek, mert nem lesz elég a tej vagy gyorsan elapad majd, ha nem fejek. Tisztára kiborít. Eddig nem fájt a cicim, nem feszült és a gyerek is jól lakott, akkor meg mi a fenéért?

KépKép
columbine

Sziasztok!

Bocsi, hogy így ismeretlenül írok nektek, de lenne egy kérdésem. De előtte Áginak és mindenkinek írok, hogy mi most voltunk hétfőn szülésfelkészítőn, és ott azt mondták, hogy ezek a teák nem túl sokat használnak, viszont egy nagyon jó megoldás van arra, hogy legyen elég tejed. Az a lényeg, hogy amennyi mennyiségű folyadékot megiszol naponta átlagban, ahhoz képest másfél-2 literrel több folyadékot kell inni szoptatás alatt, mert így fog termelődni tejcsi. Ezért nem jó, ha azt mondjuk, hogy igyál szoptatás alatt 3 liter vizet, mert ha te eddig 3 litert ittál, akkor mínusz másfél-2 literben vagy. Én alapból megiszok napi 3 litert, tehát nekem 4,5-5 l-t kell innom. Ha viszont ti csak 2 litert isztok, akkor értelemszerűen 3,5-4 l-t kell innotok naponta. Ezt azzal magyarázták, hogy gondoljunk bele, hogy naponta mennyi tejet eszik a gyerek. Kb. 1 litert. Ha viszont ezt nem pótoljuk plusszba a szokásos folyadékmennyiségen felül, akkor honnnan a fenéből fog termelődni, ha nincs plussz tartaléka a szervezetnek. Szerintem lehet benne igazság, mindenki gondolja végig, nem kötelező, de ki lehet próbálni. Plusz 2 liter víz pedig olcsóbb, mint ezek a teák, amik nem is biztos, hogy használnak. Ja, a fejésről meg annyit, hogy ha érzed, hogy szopott, és még mindig feszül a cicid, akkor kell fejni. Nekünk ilyeneket mondtak.

És amiért jöttem. Én amúgy a szeptemberi topikba "tartozok", és 5 hetem van hátra a kiírt szülésig. Korábban bele-bele olvasgattam hozzátok, és láttam, hogy téma volt nálatok a málnalevél tea. A kérdésem a következő. Mikortól ajánlatos inni, milyen mennyiségben, és hogy kell elkészíteni? Valamint éreztétek-e jótékony hatását?

Köszi előre is, ha válaszoltok, még egyszer bocs, hogy rabolom időtöket.

Az anyukáknak nagy gratula és sok - sok tejcsit, a még kismamáknak pedig kitartás, hamarosan eljön a ti időtök is!!

Üdv :Ági

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Az elapadás a fejéstől sztem teljesen független. Azt mondják, fejni az elején kell, hogy legyen több tej. De ha egyszer nem lesz tőle több....
Nekem ma megint van 80-100 etetésenként, éjjel örültem ha 30 volt. :evil:
Ennyit a fejésről.

Nálunk már elkezdődött a harci hiszti korszak. Esténként megy a sírás, ok nélkül.
Már előre félek az éjszakától. :oops:
Ilyenkor kicsit irigykedem a kisbabókra, akik alszanak éjjel. Nálunk nagy szó, ha 2,5-3 órára elalszik.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Helló!

Bocsi, én is beleokoskodok egy picit.

Tapasztalatom a következező a szoptatással: én mindig csak annyit adtam a babámnak enni, amennyit kért, ha netán kifogyott az egyik mellből, adtam a másikból, de ilyen nem nagyon volt, mert mindig annyi termelődött, amennyit a babám igényelt éppen. De emellett tisztességesen kell enni és inni, és én sosem nézem, hány litert iszom egy nap, lényeg, hogy kb. 1-1,5 óránként legalább egy pohárral fogyasszak, szoptatás előtt pedig mindenképpen behörpölök egy pohárnyit.
Sosem kellett fejnem, csak akkor, amikor még a legelején nem állt be a tejcsi a megfelelő mennyiségre, és sajna volt, hogy begyulladt a mellem a sok anyatejtől, na ekkor kellett a fejés, de az a mennyiség sosem fogyott el, mindig ment a lefolyóba, igaz, nem is fejtem direkt sokat, csak annyit, hogy lemenjen a duzzanat.

Jelenleg még mindig szoptatom a kisebbik fiamat, pedig már elmúlt 1 éves, a első gyermekemet pedig anno 11 hós koráig szoptattam, amikoris ő már nem igényelte a cicit. :P

Ági 78, én a málnalevél teát a 36. héttől ittam+Caulophillum homeos bogyót szedtem emellett, mindkét fiamat 4 óra alatt szültem meg, biztos, hogy ezek is segítettek benne. :wink:
athiz

Sziasztok!
most hogy igy sokan belekontárkodtak a forumba én is megteszem:-)
andaka.hoz lenne kérdésem:
ki a nőgyogyid az uzsokiban? véletlenül tévedtem az oldalra és megakadt rajta a szemem hogy ott fogsz szülni! (én is a lukácshoz járok és szombatra vagyok kiirva. Terhesség előtt ott is dolgoztam az intenziven).
bocsi kicsit összevissza lett de én is nehezen birom a gyűrődést:-)
l.a.dry

És természetesen gratulálok a megszületett babáknak ujdonsült anyukáknak és kitartást akik nég 2in1:-)
l.a.dry

Drága Mecsi!

Nagy-nagy gratula Áron babához!!! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok nektek!!!

Cs-andikámról egyelőre semmi hír... már nagyon izgatott vagyok!!!

sniky

Mecsi - gratulalok Aron babahoz - sok boldogsagot az egesz csaladnak! :)

En most jottem vissza CTG-rol - ma mar voltak fajasok- 70-80 korul,most is erzek valamit. Afeje viszont meg nincs benne a szulocsatornaban. :( Azert remelem hetvegen ki fog mostmar jonni!

Agi78 - nekem a szulesznom a bodzaviraggal ajanlotta a malnalevel teat - 3 ek bodza + 3 tk malnalevel. A 36. hettol lehet inni. Homeos bogyokat en is szedek melle. Meg latjuk mennyire hasznal majd.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Bocs, hogy én is így ismeretlen beleszólok. Szoptatás: nekem a második kislányomnál a védőnő annyit mondott, hogy minden szopi után legalább egy pohár vizet igyak meg, akkor minden rendben lesz. Persze mellette rendesen kell étkezni és bőséges folyadék. Nálam bevált. 20 hó-s koráig szopizott lánykám, most szoktunk le róla.
Gratulálok minden új anyukának.
Vendég

Sziasztok:)))

Íme a várva várt újabb örömhír, Cs-andikától:

18:00-kor megszületett Csenge Boglárka, 3850 gr-al és 60 centivel:))

sniky

Hello csajok!

Bemutatjuk nektek Áron babát:
Kép Áron baba

Kép Áron baba.

Ladry Csapó Csaba a dokim, később irok még.

Kép
andaka

Melinda és a baba is nagyon jól vannak! Hétfőn jönnek haza, ő majd elmesél mindent!

Kép
andaka

oké:-)
l.a.dry

Mecsi, CsAndi, gratulálok! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok mindkét családnak! Áron baba nagyon édes a kinyújtott nyelvecskéjével :)

Nemrég értünk haza, lehet ezzel nem kellene borzolnom a kedélyeket :lol: de egy nagyon jót strandoltunk Dorogon, a Pala strandon. Gyönyörű környezet, szép tiszta víz, homokos elkerített rész kicsiknek. Úsztam is egy jót. Azután meg sétáltunk az esztergomi bazilikánál. És a párom is hazajön végre holnap reggel. Úgyhogy nagyon jól telt a mai nap.
Vendég

jóestét!
húhh nagy gratu mecsinek és cs-andinak!!!!!!

Kép
winona

Mecsi, CS-andi sok boldogságot a kicsi babákkal! :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Engem ért a megtiszteltetés:

Éjjel, 3000 grammal és 50 centivel megérkezett közénk Nicike kislánya. Lepényleválás miatt császárral született. Hosszú barna haja van és nagy hangja.
A többit majd az újdonsült anyukától!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hűha, nem jövök egy napig és babaeső :D

Andi, Mecsi, Nicike,
NAGY-NAGY GRATULA ÉS SOK TEJECSKÉT KÍVÁNOK!!!!!

Minden baba gyönyőrű! Szuszu, Andris mintha nem is most született volna :wink:

Rizsimami,
igen, a tonik a kinin miatt jó, de állítólag van olyan gyömbér is, amiben van, én nem találtam.

Nekem sajnos (?) fejnem kell, annyi a tejem. Nem fejek minden szopi után, mert nincs időm, de szinte folyamatosan csomós a mellem, és fáj. Azt várom, hogy Csanád egyen egy kicsit nagyobb mennyiséget.
Különben Csanád is jó baba, csak néha nyűglődik, sírni meg csak a ciciért sír, asszem kijárt már egy ilyen gyerkőc nekem is, Zalán az üvöltős-nemalvós típus :wink: Remélem nem is fog elromolni :lol:

Minden kismaminak jó erős frontot és várjuk a híreket!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Én is gratulálok Mecsinek, Andinak és Nicikének!

KépKép
jazmin2005

Micsoda babazápor! Azt a mindenit! Gratulálok Mecsinek, Nicinek, és Cs-andinak! Ügyesek vagytok csajok! Jó egészéget és bőséges tejcsit mindenkinek!!!

Ki van még hátra? Augusztus közepe van, de úgy sejtem nem sokan vagytok már akik még egyben vagytok. Szóval?

Ági!
Nekem is elegem van a fejésből. Én is kezdek átállni arra, hogy csak akkor fejek, ha úgy érzem feszül a cici.
Amúgy azt olvastam, hogy amit te le tudsz fejni attól a baba még kb 20-30ml-rel többet tud kiszívni. Tehát ha éhesebb lesz, és többet akar majd enni, akkor szopiról szopira totál kiszívja majd, és így serkenti a tejtermelést.

Újdonsült anyukák! Az idősebb női családtagok nálatok is osztják a tanácsokat? Egy ismerősöm azt mondta, hogy mindenki megmondja, majd, hogy hogy kell gyereket nevelni, meg mit hogy csináljunk, de a mi gyerekünk, és úgy csináljunk mindent ahogy mi akarunk. Ne hallgassunk senkire. Kezdem belátni az igazát...

Megyek porszívózni, Réka lent alszik, én meg kihasználom az alkalmat, hogy rendet tegyek az emeleten...

Pááá!

panna1

Nicike, gratulálok! Jó egészséget, sok tejecskét és gyors felépülést kívánok! Remélem a cukroddal sem lesz többé baj.
Vendég

Én még itt, egyben!
Vendég

Kiszámoltam a valószínű fogantatási időhöz képest: 19-e...
Vendég

Apró, Ági! dobjátok el jó messzire a mellszívót. amúgy én úgy érzem a laktoherb segít, de gondolom mindenkinek másképp jön be. én a málnalevél teától nem lettem beljebb és másnak az is bevált.
Szerintem hülyeség fejegetni, ha nem feszül szopi után. A gyerek sokkal jobban kizívja, mint bármilyen fejőgép. Én csak ezt a hülye melltartóbetétet utálom, de muszáj hordanom. Ha a bal mellemet szívja a jobból is elkezd csepegni a tej és fordítva. Időnként meg mindkettőből, ha lehajolok, vagy tusolás után megtörlöm.
Más hogy van ezzel?
Apró! nagyon borzolom a kedélyedet, ha azt írom, este némi hiszti után 9-kor letettem és legközelebb fél ötkor kelt fel? :wink:

Mecsinek, Szuszunak, Cs-andinak, Nicikének nagy gratula!!!!
Remélem Niciéknél nem volt túl nagy komplikáció, hogy levált a lepény. És küldünk neki egy csomó turi rudit, csokitortát, meg mindenféle finomságot!!!!
bende

Elfelejtettem írni, hogy 10 éve kivették a vakbelem és most a hegemből kifelé igyekszik egy kb. két centiméter hosszú damildarab :roll:
bende

Nicike gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bende :?
Vendég

Nézzétek miket hoztam Nektek :D Kép Kép Kép
bende

Csandi, Nici, nagyon gratulálok a babákhoz, várunk titeket a képekkel és a beszámolóval!!!

Nem tudok eligazodni a szopi témán, mindenki mást tanácsol, de igazán semmi nem jött be, azt hiszem tényleg az lesz a legjobb, ha megyek a saját fejem után.

Panna, szívemből szóltál, egy kissé sok már a jótanács nekem is, főleg az idősebb korosztálytól, az elavult nevelési módszerektől kezdek a falra mászni és persze mindenki kötelességének érzi, hogy tájékoztasson, hogyan is kéne csinálni. Nagyon tele van a hócipőm.

Anyósom jött hozzánk, én buta azt gondoltam, majd sokat pihenhetek meg csak a gyerekre koncentrálhatok, de most anyós alszik a babával egész nap, én meg kaját csinálok, mosogatok.

Fel is robbantam...jobb ha megyek..
pusz

KépKép
columbine

Istenem milyen édesek vagytok Bende!
Vendég

Gratulálok Nicike,CSandi nagyon gratulálok!!!

Egyre kevesebben vagyunk....

Ladry írok neked privit.

Kép
andaka

hello!

mindenkinek gratulálok a babákhoz! Nagyon édesek!!!

Én viszont már teljesen kétségbe estem, hogy nem szülök....kezdek a sírógörcs határára érni. Ma egész nap takarítottam, hátha az segít, de semmi....mégmegy ici-pici görcsölgetés sem. Mozogni pedig mozog rendesen a baba, de mondjuk erre azt mondta a dokim, hogy nem feltétel, hogy ne mozogjon a végefelé a babó, szóval nem jelent semmit, ha mocorog és az sem, ha nem olyan aktív.

csenge: irigyellek a fürcsi miatt, én percenként állok a zuhany alá, de az nem ugyanaz.

mamik (ági,apró) : igyatok egy kis sört, lehet alkoholmentes is. Az jobban termeli a tejcsit állítólag! :lol:
lei

Ági!!!
Menj a saját fejed után, elvégre Te érzed, hogy mi zajlik a testedben és ösztönösen tudod, hogy mi a jó Nektek. Nálunk is itt járt az orvos, a védőnő és mindegyik ki akart csikarni belőlem néhány kérdést. Nekem nem volt kérdésem, mert a szülés előtti para miszerint nem tudok majd mit csinálni a picivel, abban a pillanatban elmúlt mikor először mellém fektették.
Ne hallgass senkire.
Ha az anyósod egyfolytában alszik legalább addig se jár a szája :)

Nekem szerencsére eddig senki se osztotta az észt, vagy ha igen, szerintem oda se figyeltem.

Beleki! köszönjünk a bókot. :oops:
Neked és Andakának nem kéne már indulni egy bizonyos helyre?????
bende

Lei! ne aggódj. Én se görcsölgettem, a manó is aktív volt, aztán hirtelen elkezdődött az egész. Nem ment pikk-pakk, de mint tudjuk a végeredmény a lényeg. És, ha megkérnéd Apát egy kis akcióra?? Nálunk az segített :)
bende

Sziasztok!- mi is egyben :oops:

Gratulálok Nicinek és Csandinak is a csajokhoz!- irigyirigy :lol:

Bende nagyon édesek vagytok!!
makadu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?