Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megjöttem a dokibácsitól. Megvolt a 2. NST, levették a Streptococus kenetet (bár nálam ennek nincs jelentősége), jövő héten NST, labor, EKG. Pénteken dokibácsi, 25-én altatóorvos-találkozó ééééééés
szeptember 1-én
lesz Annácska születésnapja!!! :D :P :D
(Persze ha addig nem akarna nagyon kibújni.)
A méhszájam továbbra is 2000, ez nem változik, sőt dokibácsim azt mondta, hogy annyira hátra van tolódva, hogy alig éri el (pont mint Tamásnál).
Úgyhogy kezdek visszaszámolni. Örülök, hogy letisztult a dolog és biztosan tudom, hogy mire számíthatok!
Vizesedés a lábamon elég durva méreteket öltött: olyan lábam van, mint egy elefántnak. :shock: De sebaj, már látom a végét és borzasztóan várjuk a NAGY NAPOT!
Ami egy kicsit lehangoló, hogy csak a 6. napon mehetek majd haza a kórházból a körülmények pedig odabent nem valami bizalomgerjesztőek. :? Az 1 ágyas külön szoba 12 ezer, ennyire pedig azért nem állunk jól! Majd eltelik valahogy!

Kép
Kép
konan

Konan: akkor már ti is tudjátok a dátumot :) Addig sincs már 1 hónap :D

Kép
kistiggrincs

Kistiggrincs!
2,5 hét! Hihetetlen!!! :P

Kép
Kép
konan

A.m., Konan!

Tökre meg vagyok hatódva. :D
Annyira jó látni, hogy már tényleg csak napok választanak el minket a babáktól. Hüpp-hüpp. :)

Induuul a bébi bumm hamarosan! :D

Tök türelmetlen lettem hirtelen. :) Közben meg a kétségek is cikáznak bennem, hogy biztos, hogy jól meggondoltuk mi ezt?! Jó anyucija leszek ennek a pöttömkének? Pfff....

Csehi!

Nyákdugesz egy része?!
Az is simán lehet.

Konan!

Ezt a hátratolódott méhszájat én nem értem. Mitől van ez? Mit jelent?
Az előttem vizsgált kismamának is ezt mondta a doki...

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!
Miért is ne lennél jó anyucija a pöttömkének??? Persze, hogy az leszel!!! :D

A hátratolódott méhszájat én sem értettem. Anno a dokibácsim Tamás születése után azt mondta, hogy annyira el volt tolódva a méhszájam balra, hogy Tamás nem tudott volna rajta kijönni. Nem is tágultam szinte semmit. 26 órányi vajúdás után 1,5 ujjnyira voltam kitágulva. Gondolom (nem tudom) most is valami hasonló a helyzet: ahogy nőtt a méhem a méhszáj úgy tolótott hátrafele. Legalábbis így tudom ezt elképzelni, de amikor a dokibácsira rákérdeztem, akkor azt mondta, hogy önmagában az eltolódott méhszáj nem jelent semmit sem. :roll:

Kép
Kép
konan

A.m, Konan, Holka, Szeder te jo eg ti mar abszolut a celegyenesben vagytok. Nagyn jo, es olyan izgalmas. Nalunk meg a haz romokban meg folynak az atalakitasok. Kozben ket - harom het mulva Szept 2-utan nekem is jo lenne beinduljin magatol, hogy megusszuk a csaszit. Most tiszta para vagyok, hogy mindenfelet be tudok*e fejezni...

szisziKép
sziszi7

húú, konan, akkor már neked is tuti időpontod van!

képzeljétek, most volt a Nat Geo-n az "élet az anyaméhben" sorozat 2. része. Bőgtem rajta egy sort! :oops: hogy miért, azt ne kérdezzétek.... :)
ezen a héten leadják a teljes sorozatot újra. Minden este 18:00-kor, utánna másnap 13:00-kor az ismétlés, ha valaki lecsúszott volna róla.
Ma este az állatos rész lesz, holnap az ikres, pénteken meg a "tanulékony magzatok"

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey:
én is néztem a héten.. én is jót bőgtem rajta.. meg mindenen bőgök.. már félek ajtót nyitni, ha épp jön hozzánk valaki.. mert mit gondol, hogy folyton vörösek a szemeim.. :oops:

konan!
nem hiszem el, hogy már Te is tudod.. így sokkal jobb, mert még jobban lehet készülni a nagy napra.. de jó neked!!!

am:
akkor már "csak" 1-szer kell menni a védőnődhöz.. olyan hihetetlen.. nem???

szeder74

Halihó!
Vagyok én is, csak hosszú és tartalmas volt a hétvége és az elmúlt két nap.

Wiona!
Nem semmi, hogy megfordult a kiscsaj. De hátha visszafordul még időben.

Koraszülés: ma voltunk a 2. szülésfelkészítőn, és itt Kméten azt mondták, hogy a 37. hét előtt illetve a 2500 gramm alatti babák számítanak koraszülöttnek nálunk. Ezeket a babákat kezelik koraszülötteknek. Vagyis ha valaki a 38. héten 2500 gramm alatti babát hoz világra, az is koraszülött.

Roni!
Jó a kiságy, sok minden elfér majd a szekrény részben. A lábad meg szépen alakul.

Csehi!
Csini a pocakod és te is. Jövő héten szülsz???? Mert csaszi lesz? Akkor beelőzöl itt mindenkit?
Nem lehet, hogy a nyákdugó egy része távozott?

Humanka!
Én is ma vettem meg néhány kórházba való dolgot, de még mindig nincs meg minden. Így én még nem állítottam össze a csomagomat.

Szeder!
Tényleg közeleg a nagy nap, így hogy elment a nyákdugó. Nagyon kezd izgissé válni a helyzet. Ti már teljes felszereléssel várjátok a babát? Megvan minden? Kórházi csomag összepakolva?

Kistigris!
Nem semmi a költözéses sztori. Bocsi, de jót nevettem rajta, egy vígjátékba pont beleillene. Tudod, vizuális típus vagyok. Bár ott élőben biztos nem volt vicces. Azért örülök, hogy sikerült elköltözni, és mostmár megnyugodhattok. Csini a pocid és te is.

Starlak!
Sok-sok pihi!

Konan!
Szépek vagytok nagyon, mármint a babacuccok.

Honey!
Én is érzem mostanában, hogy minden nap csuklik. Főleg este vagy éjszaka, és sokáig eltart. De azt mondják, így edz a tüdeje. Vagy rosszul tudom?
Régebben én is szenvedtem sok nyavalyával, és nekem a következő vált be. 1kg nem jódozott, nem tisztított, tehát a legolcsóbb 30 Ft-os konyhasót tedd bele a fürdővízbe, ami kb. a köldök alattig érjen, és ülj benne fél órát. Ezt egy pár napig ha csinálod, elmúlik minden panasz.

Gwini!
Jól néztek ki így hármasban!

a.m.!
2 hét? Az nagyon gyorsan el fog telni. Nagyon izgi mostmár tényleg. Akkor lehet, hogy te leszel az első?

Anyooka!
Én is észrevettem a nagy árkülönbségeket. Én világ életemben egy spórolós voltam. És ebből kifolyólag össze is vesztünk tegnap a párommal, mert egész du. a várost jártam, mert árakat néztem, de persze vásároltam is. Így viszont nem tudtam elrakni a zöldségeket a fagyasztóba, és emiatt összekaptunk. Teljesen kibuktam. Mondván, nem mindegy, hogy pl. egy sterilizálót meg tudok venni a Tescoban majdnem 2000 Ft-ért, míg a város egyik boltjában 1800-ért, de egy másik boltban ugyanazt (!) 1200-ért. (és ez csak 1 példa) Mert ő a rá fordított időt sajnálja. De abba nem gondol bele, hogy most, hogy táppénzen leszek aug-tól, kb. 50 ezerrel lesz kevesebb a kasszában, és így valahol meg a kiadást kell csökkenteni. Meg hogy ő nem fogja a boltokat járni, nekem kell mindent megvenni, mert maguktól nem fognak a lakásba jönni a dolgok, ehhez persze sok idő kell. Persze mondanom se kell, hogy du. 1-től 5-ig nagyon-nagyon elfáradtam. Már szó szerint vonszoltam magam haza, alig vártam, hogy hazaérjek.

Petra!
Én TP-re megyek, és csak a szülés után igénylem a T-Gyást. Azt kell nézni, hogy utóbbi így is úgy is 168 napig jár. Ha előbb kezded, akkor 1 hónappal előbb jár le, és kezded a Gyedet. Azt kell megnézni, hogy most mennyi táppénzt kapsz, és mennyi lesz a Gyeded. Mert ha a táppénz összege magasabb a Gyednél, akkor érdemes szülés után kezdeni a T-Gyást, mert ha akkor indítod el (és nem 28 nappal a kiírt idő előtt), akkor 1 hónapig több pénzt kapsz.

Holka!
2 hét múlva már te is babázol? Tök jó! Hogy állsz a teendőiddel baba ügyben?

Szeder!
Én is gondolkoztam/ok málnalevél teán. Csak nem tudom, mikortól és mennyit kell inni naponta. Valaki tud valamit?

Pelenka téma: unokatesómék a Pampers-re esküsznek. Mi úgy vagyunk vele, hogy van néhány bababolt itt, és sokkal de sokkal olcsóbban kijön, hogy van olyan pelusuk, amik nincsenek kivasalva, viszont ezért olcsóbb (31 Ft/db), és az eladó azt mondta, hogy nagyon sokan visszamennek hozzá vásárolni, nem győzik a pelus beszerzését, annyira keresett dolog. Esetleg ti is nézzetek szét, hátha a környéken a bababoltokban van ilyen vasalatlan pelus, szerintem egy próbát megér.

Honey!
T-Gyás után Gyed van, sajna nem táppénz. Itt nincs választási lehetőség.

Konan!
Szept. 1.? Az is közel van.

Monee!
Nyugi, igenis jó anyuka leszel, bízz magadban és az ösztöneidben!

Rólunk: tegnap voltam dokinál. Minden ok. Hatalmas baba lesz. Először 3130 grammnak mérte a gép (és 37 hetesnek), ezt soknak találta a doki. Megnézte kézzel is, szerinte nincs ekkora. Újra mérte, ekkor már 2800 grammot számolt. Ez reálisabb. De így is nagy. És még kb. 1,5 kg-t og hízni elmondása szerint, így több, mint 4 kg várható. Jaj, na ettől félek, hogy jön ki belőlem ekkora bébi? Ja, és úgy gondolja a doki, hogy a kiírt időpont körül fogok szülni a jelek szerint a méhszáj állapota alapján.
És, tök fura belegondolni, hogy hétfőtől már elkezdem az NST-t. Végre hallhatom a kicsi szívdobogását. Eddig csak egyszer hallottam. Már várom nagyon.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

kistiggrincs: hát tényleg látszik rajtad,hogy alapból vékony vagy. Hát mondjuk én nem vagyok vékony testalkatú, de legalább most nem szedtem fel sokat:) Ez is valami.

konan: azért így izgi lehet,hogy már pontosan tudod a születés dátumát:) szeptember 1. ? :) mindjárt itt van. Tök jó:)

monee: igen valószínűleg nyákdugó, mert most délután is jött egy kis darabka :)

ági: köszönöm szépen :) nem azt írtam,hogy jövőhéten szülök, hanem azt,hogy elképzelhető. A doki mondta amikor megvizsgált. Nem csaszi lesz. Tényleg jó nagy babátok lesz, én holnap megyek uh-ra,kíváncsi vok mekkora a babó:)

Kép
csehi77

Konan!
Örülök,hogy már te is tudod a NAGY NAPOT!Én is szerettem volna szept. 1-én szülni,mert anyukámnak akkor van a szülinapja,de addig nem akar az orvos várni. Szóval "vágjuk" a centit visszafelé! :D

Ági!
Biztosan ilyesztő lehetett hallani,hogy nagy baba lesz,de hidd el,hogy nem te leszel az egyetlen itt a topikban. Elég sok 4 kg körüli baba szokott születni mostanában ahogy olvastam másik fórumokon is.
A lényag,hogy a fejecskéje ne legyen több 10 cm-nél. Akkor biztosan nem lesz gond :wink:

Csehi!
Szóval te is túl vagy a nyákdugón,nem semmi :D csak így tovább a cél felé :wink:

Szeder!
De igen,hihetetlen!Ez egy csoda jobbat nem tudok mondani :D

honeymoon!
Tegnap a 6-órásat láttam én is. Mindig megnézem és köszi,hogy írtad a többi részt,én is nagyon szeretem,mintha az egész rólunk szólna :)

Kép
Kép
a.m.

Kint szárad az első adag babaruha a száritón :) És még van még egy mosásnyi (plusz a takarók, lepedők, pelenkák, törölközők)

Monee: jó anyuka leszel! Egyébként néha bennem is felmerül, hogy úristen mi lesz, fogom én ezt bírni, mit fog szólni a férjem a babához, ha már itt lesz, lesz-e időnk egymásra, meg ilyenek.

Ági: az UH-k 500g-ot simán tévedhetnek. Ettől persze lehet, hogy nagy baba lesz, de az is lehet, hogy nem :)

Kép
kistiggrincs

Hello lányok! Vagyok én is, de írni nem nagyon van időm.

Lanta: Jó fészekrakást! Én is a férjem aktivitásától függök néha.. amíg ő nem csinálta meg a polcot, hiába is rámoltam volna... Mondd meg neki, hogy kicsit csipkedje magát kicsit, mert sosem lehet tudni, mikorra kell elkészülni vele...

Ormolya: Ügyes vagy, hogy tartod a súlyodat!

Szeder: Érdekes amit írtál a kenetvételről! Nem is hallottam még olyanról akitől nem vették le. Bár mint kiderült, nekem meg nem nézték eddig a toxoplazmát. De ami késik nem múlik alapon a 36. heti vérvételen megnézik.... érdekes

Holka: Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál! Úúúú, már Te is mindjárt szülsz!!! Ez olyan izgi! Amíg kórházben leszel csak a párod lesz otthon Henivel, vagy jön valamelyik nagyszülő? Drukkolok, hogy augusztus 20. dupla ünnep legyen Nektek: az Államalapítás és a családbővítés ünnepe!! :wink:

Starlark: Cipő kérdés: Én még az első lábdagadásomkor kínaiban vettem egy fekete meg egy fehér "balerina" cipőt, aminek gumis az oldala. Most nem azért, mert én vettem, de még jól is néz ki, ráadásul, kb. duplájára tud dagadni a lábam benne! És az ára: 2000 Ft körül volt! :)

Konan, A.m: Tök jó, hogy már tudjátok a babáitok szülinapját! :lol: Nem is tudom, mitől izgulnék jobban, attól ha tudnám, mikor lesz a nagy nap, vagy a váratlan szüléstől... :shock:

Csehi: Ahogy leírtad, nekem is nyákdugónak tűnt, akkkor viszont a Te napod is közeleg! Drukk a holnapi uh-hoz! :wink:

Ági: Látom Nálad is újra a régi para van napirenden: Nagy a baba! Tudod, én is megijedtem a múltkori méretektől, de megnyugtat a tudat, hogy eddig még egy baba sem maradt odabennt, úgyhogy a mienké sem fog! :wink: Azért drukk, hogy a 2. méret legyen az igaz!

Honey: Köszi a film- infót. Én csak az ikres részt láttam, még asszem olyan 10 hetesek lehettünk. Úristen de rég volt már!!

Kistigrincs, Gwini: Nagyon csinik vagytok.

Petra: Tgyás-táppénz ügyben :én csak a szüléstől igénylem a tgyást, mert tök jó a táppénzem is, meg a tgyásom is, a gyedem viszont a maximum lesz, tehát nekem az a jó, ha minél tovább kapom a tgyást.

Monee: Jó anyuci leszel, NO PARA! De ha ez vígasztal, szerintem az első gyerekes anyukákban előbb- utóbb felmerül ez a kérdés. Én legalábbis már gondoltam rá!

Mi jól vagyunk - továbbra is-, bár esténként kicsit jobban fájdogálok, mint eddig. De ez még nem lehet jósló, mert annyira azért nem fáj! Csak az a furi, hogy baloldalon, mindig ugyanott fáj, illetve szúr. Ott, ahol a vakbél szokott. De ez nem lehet vakbélgyulladás ugye? :?
Babaruhák mosásával, vasalásával szerintem a héten végzek, aztán reményeim szerint jövő héten berendezzük mi is a babasarkot! Azt nagyon várom már! :D :D
Vendég

Sziasztok!

Szeder!

Annyira nem lep meg, ahogy beszélt Veled a doki! A SOTE egyszerűen betegközpontú, ami azt jelenti, hogy a tök egészséges kismama is páciens, beteg a szemükben! Sokkal hamarabb döntenek gyógyszerek beadásáról, infúzióról stb.,mint más kórházakban, mert arra álltak rá, hogy minél hatékonyabban és gyorsabban megelőzzék vagy megszüntessék az esetleges komplikációkat!Mivel sok ott a patológiás eset, koraszülés stb., ezt talán nem is lehet a szemükre vetni nagyon, egyszerűen ehhez vannak szokva és a futószalagszerű ellátáshoz! Ez van, rengetegen szülnek ott.
Hogy beszéltétek meg a dokiddal, rögtön neki szólsz, ha megindul a szülés vagy majd a kórházból telefonálnak neki? Mert lehet, hogy jobb lenne, ha rögtön a saját dokid kezeibe kerülnél!

Málnalevéltea:
Hát, én nem merem inni, mert a 2. kisfiammal annyira gyorsan tágultam, hogy a kórházban a villámgyors felvétel és előkészítés után a dokim épp csak megérkezett, bő 4 ujjnyi méhszájnál burkot repesztett, 3.03-kor felültem a szülőágyra és 3.21-kor kint volt Lehel baba! Szóval nem szándékozom a kocsiban szülni, mert akkor ugye éjjel kellett indulni, de ki garantálja, hogy Szigetszentmiklósról, mondjuk a hétfő reggeli csúcsforgalom idején biztosan időben érkezem-e a kórházba? De 1. babásoknál tényleg sokat számíthat, hogy felpuhul-e a méhszáj és könnyebben tud-e tágulni, biztos sok időt/energiát meg lehet vele spórolni! De azért vegyétek figyelembe, hogy Ti hogyan és mennyi idő alatt születtetek, mert ez alkati dolog és hasonló lehet a szülésetek mint a születésetek!

Márti
borossné becz márta

Márti!

Igen egyetértek veled a SOTE-val kapcsolatban.. no comment..
A dokim jövőhéten hétfőtől lesz. most szabin van.. és igen őt kell hívnom.
De tudod??? Pont azon filóztam, hogy a legtöbb orvos -tisztelet a kivételnek- a finisre fut be.. és a szülésznő az, aki segít neked.. többnyire ez így zajlik.. vagy néha-néha rád néz.. az orvos és biztat..hát kíváncsian várom, hogy hogyan alakul majd :wink:

szeder74

ESZIKE MERRE VAGY???

szeder74

sziasztok!
ma voltam az istvánba a szülésznőmnél...és amíg ott dumcsiztunk, toltak le szülés után lévő nőket....és kérdezték, h. melyik szobába vigyék őket...hát isteni lehet nekik...majd hozták utána a bébit is, gondolom valami csecsemős nő, egy kézzel fogta a bébit és dumált a kolleganőjével, mintha közértben lennének. én meg ott olvadoztam, könnybelábadt a szemem..
nekem a jelen állás h. fejvégűű de szerintem még fog forogni...úgyhogy majd meglátjuk h. jön ki.....kár h. nem tudok mire készülni dehát ez van.....talán majd a 38 heti uh. állapot lesz az igazi....és addig még keresi a helyét....nemtom....

Kép
winona

Szeder
Én nem iszok. Heninél vettem egy zacsival aztán nem ittam,most nem is veszek.
Dokim ugyis azt mondta nagyon fel vagyok puhulva…
Popsitörlő: Johnson’s sensitive
Pelus: Pampers newbaby

Ági
Mi teljesen készen vagyunk. :D Egyetlen dolog kell még:zenélő-forgó az ágyra!
Múlt héten nagyon összekaptuk a lakást így most csak szinten kell tartani a rendet.

Minyu
Nem csinálnak automatikusan flowt.

Honey
Csak jövő héten akarta levenni a doki,de vizsgálat közben rögtön meggondolta magát és levette hiszen mire megjön az eredmény az is egy hét.
+ a 38 hetes laborjaimat is a héten kell megcsináljam…

Blúmi
Hááát..szerintem mást se a munkahelyi teendők kötnék le így a vége felé….

Lola,Lanta
Hihetelenül sokat jelent minden hónap….javulni fog a helyzet ahogy egyre nagyobbak lesznek. :wink:

Konan
De jó!!!

Monee
Minden természetesen fog jönni szülés után. Jó anyukája leszel!

Bejci
Peti dolgozni fog,szabit akkor veszi ki ha hazaértünk a kórházból….így van értelme.
Heni anyumnál lesz abban a 3 napban. Én így leszek a legnyugodtabb.
Anyósom is egy tündér de anyum mégiscsak anyum!!
Bius valószínűleg nyom egy ideget azért szúr.

Márti
A SOTE az a hely ahol én sose szeretnék szülni….hihetetlenül nem bababarátok!!

Winona
A jelen állás szuper!!!36.hét után már csak nem forog a kisbabád…

Amúgy én egész babavárás alatt most érzem a legfittebbnek magam. :D
(heninél pont fordítva volt…7 hóig meg se éreztem,hogy babát várok a végén meg nyűgi voltam….
Emmával pedig eddig minden bajom volt… most meg olyan könnyűnek érzem magam és egész nap teszek-veszek, Heni 14 kilós popóját cipelem…és meg se kottyan)
holka

Jó reggelt!

Most kel fel a napocska.. :) és ma nagyon-nagyon fog sütni, és melegíteni.. úgyhogy, akinek dolga akadna kint a szabadban, az nagyon vigyázzon magára.

honey!
azért válltottam kórházat, mert szükség volt rá.. illetve tanácsolták, hogy nézzek körül.. hogy miért?? ::::
- mert félő volt, hogy Adél koraszülött lesz... illetve viszonylag nagy esély volt rá.. és a telki nem vállal koraszülést.. no csak ezért... így a 27. héten kerestem meg a mostani orvosomat -tanácsra, mert ő állítólag jó- szóval így kerültem a SOTE-ra... de nagyon - nagyon nem érzem magam ott jól, ha vizsgálatra kell mennem.. az egy babagyár... tele kismamákkal.. és futószalagot szinte érzed a talpad alatt, ahogy a nővérek is bánnak veled..
/hozzáteszem az orvosom jó, tényleg, és abszolút egy hullámhosszon vagyunk, úgy érzem, hogy jó kezekben vagyok nála -bár most szabin van, már említettem, de hétfőtől ismét dolgozik-.
Úgyhogy ez a mi kis történetünk a kórházválltással kapcsolatban.. ugyanakkor hozzá kell tennem: a legjobb helyen vagyunk Adéllal, ha bármilyen probléma adódna a szülés közben, vagy a babával.. ez óriási megnyugvást okoz nekem. Most erre van szükségem, már csak azért is, mert én tényleg hallgattam eleget a terhesség alatt, hogy : jaj.. nehogy koraszülött legyen .. -és orvosoktól.. -mivel olyan sokat keményedtem.. és be is véreztem. ..
Büszke vagyok a testemre, hogy szót fogadott, és nem engedte el Adélt előbb, mint kellene.. -ezt most komolyan mondom!-
Most meg???
Már várom, hogy jöjjön a drágám..
:wink: :D

szeder74

Sziasztok! :)

Már tapintani lehet itt az izgalmakat :) Hajrá tábli eleje! :)

Én is vettem málnalevél teát mert ajánlották a szülésfelkésztítőn. Ott 35. héttől ajánlották először 1 csészével aztán lehet emelni az adagot. Most hogy nyíltam inkább csak 36. héttől fogom inni.

Pelusból most huggies és babydream /rossman saját márkás/ van itthon. De nem semmi hogy a rossmannál a huggies akciósan volt 2999 ugyanez a DM-nél akció nélkül 2099...

Ma pedig nekiállok a babaruha, ágynemű mosásnak, had száradjon a napon :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok Lányok!

Nagyon izgi, hogy már mindenki itt van a célegyenesben!
Problémamentes szülést, és egészséges kisbabákat kívánok Nektek!

Puszi!
Vendég

Szia Luca!!! :D :P :D

De örülök Neked!!! Hááát igen! Ez már a vége. Nagyon sokat gondoltam rád/rátok. Remélem jól vagy és jó hogy Te is gondolsz ránk! :D Ha van kedved írjál, hogy mi van veled, hogy érzed magad és amihez még kedved van! Jó hallani felőled! :P

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Ne haragúdjatok, hogy megkérdezem, de Lucával történt valami? Én lemaradtam, mert sokáig nem voltam ezen a topicon. :roll:

gwini

Szia Luca!!!! De jó, hogy jelentkeztél! Én is sokat gondolok Rád, remélem jól vagy!!!! Az, hogy néha jelentkezel nálam azt jelenti, hogy nagyon erős vagy! Vigyázz magadra!!

Szeder! Babagyár ide, vagy oda: jó kezekben vagytok, és ez a lényeg! És büszke is lehetsz a testedre. Amennyi nyűgöd volt eddig, és mégis nagyon szépen kivártátok a végét. Szorítok!

Monee! Bennem is sokszor felmerül, hogy milyen anyuka leszek! bízzunk az ösztöneinkben, meg a babákban.

Konan, A.m.! Húúúúú ti már nemsokára túllesztek rajta! irigy vagyok, :-) mert ti sokkal korábban a kezetekben tarthatjátok! Én már ezt várom a legjobban!!!

Ez a kenet dolog nálam kínai. A dokim semmi ilyen vizsgálatról nem beszélt eddig.

Márti: jó hallani, hogy valakinek - igaz másodjára - de ilyen jó kis szüléstörténete van. (persze, ha attól kell parázni, hogy beérünk-e a kórházba, akkor nem vidám a sztori, de ha a baba, és a mama fájdalmaira gondolok, akkor nekem tetszik!)

Kép
blúmi

Gwini, mindegyik kisbabát elveszítettem sajnos.
Vendég

Blúmi, érdekel, hogy mi van Veletek, ezért néha benézek. :wink:
Vendég

szeder,

igen, így már érthető a váltás. De most már minden tutira rendben lesz. A SOTE-t én sem csípem ( volt benne részem bőven a genetikai vizsgálatok miatt ) Viszont - az én szememben meg van az az előnye - hogy ha a leghalványabb gyanúja is felmerül a komplikációnak, akkor azonnal császároznak. Az Imrében ezt már csak nagyon nagyon a legvégső esetben teszik meg. :? Aminek én mondjuk annyira nem örülök....

márti,
irigyellek a szüléses sztori miatt. :D Én is én is ilyet akarok!!!!
ezek után én tuti fogok teát inni. Mondjuk nálam meg van az az előny, hogy ha minden kötél szakad, akár még gyalog is át tudok csoszogni az Imrébe. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Luca, mi mindig örülünk neked ha látunk!!!! :)
Hogy vagy? - ez most nem a szokásos illedelmességi kérdé, tényleg érdekel!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Tapasztal anyukákhoz intézném a következő kérdést: a babó kinti bioritmusa hasonló lesz szerintetek ahhoz, mint ahogyan most az utolsó hetekben van?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey, kösz, megvagyok.
Nehéz feldolgoznom a történteket, de majdcsak túl leszek rajta egyszer!
Visszatért az életem a régi kerékvágásba, dolgozom, túrom a kertet, szóval a szokásos dolgok.
Voltunk nyaralni a Balatonon egy hétig.

Bioritmushoz nem tudok hozzászólni, bár azt megfigyeltem, hogy amelyik lányom a pociban élénkebb volt, Ő kiskorában is sokkal elevenebb volt.

Mindkét lányom 3 óránként evett az első időkben, és 8 hetesen aludták át az éjszakát először.

Ha jól belegondolok, sok köze nem lehet a benti bioritmusnak a kintihez, mert bent folyamatos volt a kaja-ellátás, kint meg nem az.Kint az éhség is diktál.
De ez csak az én véleményem...
Vendég

Sziasztok!

Winona: csak eldönti, hogy hogy is szeretne feküdni végre. Megértem, hogy zavar a bizonytalanság.

Luca: jó hallani néha felőled!

Honey: én azt hallottam semmi köze a benti bioritmusnak a kintihez. Tehát élénk benti babából is lehet nyugodt kinti baba és forditva is igaz.

Kép
kistiggrincs

Eddig csak visszaolvastam, de most, hogy Lucat meglattam, megorultem. Olyan jo latni teged is nehez, gondolom, nehez lehet, benezni hozzank neha, de sok szeretettel varunk am, hiszen te is a topikhoz tartozol. :) :wink:

KépKép
Kép
humanka

Winona: nem semmi kis Huncutkad van :wink: Ugy latszik, o nem akarja hagyni, hogy felkeszulj az akarmilyen szulesre is, mar most latszik, hogy sajat akarata van, az van, amit o diktal

Tiggrincs, Minyu, Gwini: nagyon szepek a pocakok :lol:

Konan, A.m.: nektek meg mar a szulinapok is megvannak, hihetetlen, es mindjart, mindjart ... :lol:

Hacsak Csehi vagy Szeder be nem eloz itt a mellekutcaban :lol:

.. es mar milyen sokan vannak a finishben :shock:

Lassan eleht mar fogadni is :D

Mi a tabla vegen kullogok, meg varhatunk egy jo darabig, de en nem vanom, nojenek csak azok a babak jo nagyra :D

Bejci: ha elkeszultok a babasarokkal, majd johetnek a kepek :wink:

Bocsi, hogy nem irok mindenkinek, de csak az utolso oldalt neztem vegig, meg kapkodva a tobbit :oops:

KépKép
Kép
humanka

Humanka, már nem nehéz benézni ide, nincs bennem fájdalom ilyen téren.
De én már nem tartozom ide, nem tudok hozzászólni a dolgokhoz, ezért nem írok.Csak néha megállapítom, hogy oké, mindenkivel minden rendben van. :wink:

Szeder folyton rámhozta a frászt, ezért kellett gyakran benézni.
De látom, Adél baba már most is úrinőhöz méltóan viselkedik, és tudja, mikor illik kibújni. :wink:

Meg persze a többi babára sem lehet panasz!
Vendég

Luca!

Én is nagyon sokat gondoltam rád,hogy mi lehet veled. Örülök, hogyazért jobban vagy. Gyere ha van kedved bármikor :wink:

Kép
Kép
a.m.

Luca!

Nagyon sajnálom! :cry:
Én csak arra emlékszem, hogy te vártál ikreket, ugye? És az egyik baba talán beteg volt, ugye? Már nem emlékszem pontosan, mert annyian vagyunk itt. Mi történt és mikor? Ne válaszolj, ha nem akarsz róla beszélni! :cry:

gwini

Es elfelejtettem irni, de vasarnap ota nekem is vannak kemenyedeseim, olyan napi 4-6, szoval mi is elkezdtunk keszulodni :wink: Persze majd 6 het mulva lesz aktualis a dolog.

Honey: Benedek is csuklik, o csak mostansag kezdte, naponta tobbszor is erzem, es jo sokaig eltart :lol:

KépKép
Kép
humanka

Drága Luca!
Olyan sokat gondoltam rátok, volt hogy minden nap olvastalak a másik topikban. Remélem jól vagy, de tudom, hogy te egy erős nő vagy. Minden jót kívánok neked!! Tudom, volt téma még rég, hogy te már nem szeretnél több babát a történtek miatt, ez megváltozott mostanra?
„Szeder folyton rámhozta a frászt, ezért kellett gyakran benézni.” Ez aranyos volt.

Honey!
Én azt hallottam, hogy a baba az utolsó időben felveszi a mama ritmusát, ha tehát valaki későn fekszik le, akkor a baba is ezt teszi, és ez kint is igaz lesz. Azt én is megfigyeltem az utóbbi időben, hogy nagyon sokszor fennt van olyan sokáig, mint én, és ezen jó lenne változtatnom. Meg ha éjszaka felébredek pisilni, akkor Ő is felébred, és ezt jelzi is. Ami már baj, hogy nagyon sokáig szenvedek a visszaalvással (ált. 1 óra), és Ő is addig fészkelődik, nem alszik. Hogy ez mennyire helytálló és igaz, nem tudom.

Húúú, képzeljétek. Eddig is éreztem, hogy elkezdett esténként edzeni a szervezetem a nagy eseményre. De tegnap este jöttünk haza anyósométól a kb. normál esetben 20-25 percig tartó úton gyalog, és tegnap iszonyatosan elkezdtem görcsölni. De úgy, hogy azt hittem, mehetünk a kórházba. Nem figyeltem, milyen gyakran jöttek a görcsök, de megfordult a fejemben, hogy nézni kéne. Kétszer is le kellett ülni. A másodiknál meg beton keménnyé vált a hasam. De a légzésnek köszönhetően jobb lett, de vagy 40-50 percig tartott, mire hazaértünk. Pedig tegnap nem is csináltam semmi extra dolgot.

Lenne egy kérdésem:
Mi a jobb szerintetek, a baba mama szoba, vagy a régi hagyományos kórterem? Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya, de nem tudom, ha odakerülök, melyiket válasszam. Ti hogy fogtok dönteni? Mert ugye a baba mama szobánál megismered a babát, így nem egy „idegent” viszel haza, hanem már tudod mit kell tenni vele, míg a másik szobában több a pihenési lehetőség. Én első babás vagyok, mert ez is számít szerintem. Szóval, kérlek, segítsetek a döntésben.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy bepofátlankodok hozzátok.

Először is szeretnék mindenkinek jó egészséget és boldog babavárást kívánni!

Másodsorban pedig: van egy eladó AVENT elektromos mellszívóm!

Sajnos 2 hónapig tudtam használni (inkább csak használgatni...). Mindenből van pótalkatrész, ami még original..
Van hozzá kézivé alakítható alkatrész is. Nagyon egyszerű és könnyű a használata, nem zsibbad le a kezed, mire befejezted a fejést...

Jótállás is van hozzá, ami 2009. március 12-ig érvényes.

Ára: 26.000 Ft. (36.000-ért vettük)

Ha érdekel valakit, írjon privit, vagy ide is válaszolhattok!

Köszi!

Kép
pété

ági,
nálam is hasonló a helyzet.
Éjszaka nagyon rendes gyerek :D , úgy tud aludni, hogy meg sem moccan. Még soha nem volt olyan, hogy Flóra miatt ébredtem volna fel. Néha persze ezzel rám hozza a frászt.
De miután felkelek, kb fél órával beiindul ő is. Aztán van egy elég aktív 1 óra, majd megint mély álom következik. Kora délután megint kb fél óra forgolódás, aztán estig megint mozdulatlan alvás. :D
mondjuk most tuti jön a szar idő, mert nagyon belassult a drágám.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Honey,
sajna nehéz megmondani, hogy mi a baba bioritmusa a pociban, mert a nap 95%-át átalusszák, és ahogy mi felnőttek is, ők is forgolódnak, helyezkednek álmukban is.
Egyetértek Lucával, a kinti életet leginkább az éhség irányitja, befolyásolja. Amelyik baba nem "lusta" az többet is megeszik egyszerre bealvás nélkül, igy tovább húzza álomban.
Laurám 3 óránként evett, azon kivül pedig aludt folyamatosan. Viszont a mai napig ritka az olyan éjszaka, hogy legalább inni adni ne kéne felkelni hozzá... :?
Van olyan baba is, amelyik pocifájós, stb, azzal nehezebb, mert szegény sokat van ébren amiatt is.
De nagyon eltérő a dolog, egy barátnőm kislánya Lucáéhoz hasonlóan kb 2 hós korától átalussza az éjszakát... ez áldás tud lenni, mert elég kimeritő a folyamatos készenlét...
Viszont csodajó dolog érezni, hogy tőled függ, rád van szüksége egyedül (számára pótolhatatlan leszel). ;)

Luca,
én is sokszor gondoltam rád, és jó látni, olvasni, hogy rendben vagy. Ha kedved van, ne csak olvasgass, irj is magadról, magatokról!

Ági,
nálunk nem lehet választani, minden mama babás szobába kerül, úgyhogy nem tudok neked okosat mondani.
De a privát véleményem, hogy nagyon jó dolog, ha az első perctől a babáddal lehetsz, te próbálod gondját viselni, mert ha normálisak a csecsemősök, sokat tudsz bent tanulni (akár még szobatársaktól is), ami később is nagyon hasznos lehet. Ráadásul a szopi is fontos, én személy szerint nem szerettem volna, ha azért nem tudok szoptatni, mert a pici rászokik a tápra, cumira...
Viszont valóban nem mindegy a pihenés sem, ezért én anno azt tettem, hogy a szobatársakkal együtt megkértük a csecsemősöket, éjjelre hadd adjuk be a babákat (ilyenkor a leszivott tejcit is adtuk velük, mégiscsak anyatejet kapjanak). Ez persze úgy nézett ki, hogy este 10 körül betoltuk őket, és hajnalban 5 körül visszakaptuk. Sokat számitott az a pár óra pihenés nagyon, nappal pedig kiélvezhettünk minden pillanatot. ;)

Kép
Kép
lolababa

hahóó!!!
na szeder még egyben :)

luca sziaaa!!!!! örülök hoyg jól vagy!!

voltam tegnap dokinál, levette a kókusz szűrést, majd holnap vihetem vérvételre magánlaborba nézetni. ők legalább köv nap vagy aznap du küldik emaiben az eredményt!! megvizsgált, még nem nyílt, nem rövidült, vagy hát ő nem írt számot, és aszonta másodiknak pont jó.... én meg nem kérdeztem rá és labdázott a fejével gondolom így mutatta meg hoyg nem illeszkedett be még, és fel nyomta 3x...vicces volt, ahogy ugrált bébike!! és olyan, mintha rögtön kiesne viszont, a feje a combtőknél van kb, nem is értem hoyg nem jön ki.... nagyon lent van!!! de már odanőtt magától, a bugyi dolog, mint siminél, hjogy csak a végén gördül le a pocakról, amikor lement a has most nincs, mert már kb 2-3 hónapja nem lehet rendesen hordani!
ja és szept 1.-től lesz újra a dokim, így addig ki kell húzni bár sztem bőőven, és nem kihúzás lesz, hanem megint egy min. 40 hetes szülés lesz, persze nem bánom én. meglátjuk :)

kórházi csomag szinte mindennel elő van készítve, majd a hálóingeket a végén betuszkolom. baba ruhák kimosva, ágynemű, matrac huzat is, ma meg babakocsi huzat meg autósülés huzat is kipipálva :) én vasalni nem fogok....hiába, második gyermek
:lol:

jaa és 19kg-ot híztam!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: nem hiszem el...de már látszik is!! szörnyűűűűű. lesz még ebből megint 22 is.... váá csak annál nem kéne több....brühüü...ja és persze visszafogni sem bírom magam és a legtöbbször nem is akarom, illetve megvan a szándék, de félresöpröm hamar...én hüüüülyeeee :roll:

ma írt a tcom, végre beindulhat a dolog net-téren.....

na rohanok, bocsi a monológért.... mosdt ennyi fér bele...

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok Csajok!

Bocsi, de annyit termeltetek, hogy fél nap lenne megint visszaolvasni.
Nem tűntem el,csak még mindig kupizom a lakást. Állandóan van valami fúrás-faragás nálam. Nem tudom mikor lesz vége.

Ma voltam NST-n (2. alkalom), most már Noémi aktívabb volt, mint előző héten. Azt mondták minden rendben. Méhösszehúzódásról, vagy ilyesmiről nem beszélnek, szóval nem tudom hogy állunk szülés ügyileg.
Az orvosom még mindig szabin van, úgyhogy helyettes vizsgált, ő azt mondta zárt a méhszáj. Kenet vétel nem volt, nem is említették. Vérvételre bekönyörögtem magam, mert a védőnő azt mondta, hogy most aktuális egy vérkép, és mondjam majd az orvosnak. Hát mondtam, amúgy nem vettek volna vért. És kértem egy UH-t is, mert eredetileg azt sem akartak csinálni, de 4 hete voltam utoljára, és azért kíváncsi vagyok NA!
Méretei alapján 1 héttel kisebb a kis pocaklakó, de ezt már megszoktam, mindig így van.
Nagyon úgy néz ki, hogy engem még nem "fenyeget" mostanában a szülés, pedig a tábla elején vagyok.

Csajok! Nagyon belehúztatok! Mennyire be vagytok már programozva, ki mikor szül!!! Ez hihetetlen.
Csehi jövő hét???
A.m 2 hét múlva???
Ezt el sem tudom hinni! Szurkolok!

Málnalevél teát nem iszom, de lehet, hogy be kellene szereznem. Nem tudom cukrosok ihatják-e? Valaki, akinek van otthon elolvasná a dobozát, hogy mennyi cukrot v. szénhidrátot tartalmaz? Köszi

Holnap is megnézlek benneteket, most vár a pakolás, takarítás!
Vendég

Eszike!

Én Herbáriás málnalevél teát vettem. Nincs rajta se cukros, se szénhidrátos info. Azt gondolom, hogy nem bántaná a cukrodat, mert gyakorlatilag ez egy natúr tea levél örlemény. Konkrétan úgy néz ki, mintha ledaráltak volna egy málna bokrot. :)
Az íze nekem egyáltalán nem rossz, bár én cukorral iszom. :D

Bagzerka!

Nem hiszem el, hogy látszik! A múltkori kép amit felraktál, azon is olyan jól néztél ki! Kibújik a baba és lejön a víz, utána olyan karcsú leszel mint hajadon korodban. :lol: :lol:

Ági!

Nálunk is csak babás szoba van. Teljes rooming-in, tehát pelusozni, etetni, fürdetni is nekünk kell majd a babát. Szerintem teljesen jó is ez így, bár az elején biztos nehéz lesz. :)
Viszont emelett megvan a lehetőség, hogy beadjuk a bébiket megőrzésre, amikor úgy érzem, hogy szükség van rá.
Gyakorlatilag szerintem úgy fog kinézni nálunk is a dolog, ahogy Lola írta. Napközben együtt a bébivel, este viszont beadásra kerülnek, ha sokan, nem alvós babákkal leszünk egy szobában. A rooming-in "hátránya", hogyha mondjuk az én gyerekem nem alszik, akkor a többi baba sem alszik a szobában, mert szolidaritásból egymást fogják túlüvölteni felváltva. :D

A fájás dolog meglepő, nekem is volt egy ilyen elsöprő erejűm egyszer. Nekem mondjuk éjjel volt, de hirtelen azt sem tudtam hova legyek, annyira begörcsölt. :roll:

Ma végre úgy tűnik sikerül kiszabadulni a 4 fal közül. Este elmegyünk a Férjemmel fagyizni és romantikus sétázni, mert kezdek begyogyózni itthon. Legközelebb tavaszi érkezésű babát szeretnék csináltatni magamnak. :lol: A meleg mondjon le!!! :evil:

Jósolgatok én is folyamatosan. :wink:

Monee

monee85

Halihó!!

Jó régen jutottam géphez, megint csak ámulok-bámulok, mennyire közel van a szülés jónéhanyatoknál. Mi csak kullogunk, ugye, Humanka? :wink:

Monee, az én Nagyom márciusi, január-februárban meg olyan hideg volt, hogy nem nagyon mertem az utcára kimenni, nehogy elcsússzak a jégen. Van a nyári/őszi babavárásnak is ám előnye! ;)

Luca, nagyon örülök, hogy benéztél ide! Igazából én szoktam lesni, hogy másik topicban mit írsz, de szerintem itt mindenki örül, ha bejelentkezel!

A.m., Holka, köszönöm a "hangotokból" kiérezhető aggódást segítség-ügyben, de én komolyan remélem, hogy meg tudom oldani egyedül. Persze beletettétek a bogarat a fülembe, és lehet, hogy egyik barátnőmtől majd segítséget kérek a Nagyhoz, csak ez olyan nehéz, mert a régi barátaim még dolgoznak, az újak meg kisgyerekesek, babások, most kit terheljek ilyesmivel..? [size=9]Vacak dolog rokon nélkül lenni, ezért is vállaltunk Kistestvért, hogy legalább a gyerekeim ne legyenek felnőttkorukban egyedül..

Kép
Kép
sarkantyúka

Bagzerka!
Nem olyan vészes az a súlytöbblet! Pár hét és úgyis elindul lefele!! :wink:

Ági!
Úgy gondolom, mint Lolababa. És a tapasztalatom alapján is ezt választanám, választom. A baba egész nap velem lesz, de szülés/császár után szerintem kell még az a pár éjszaka pihenés. Amikor hazahozzuk a babócát úgyis éjjel-nappal ott kell lenni a babák mellett. De azt is megértem, aki éjjel is ott szeretné tudni maga mellett a kórházban a babáját. Ezt úgyis érezni fogod, hogy jobb neked. :)

Monee!
Jó romantikázást Nektek estére!

Kép
Kép
konan

gwini, nem gond beszélnem róla, de nagyon szomorú történet, nem akarom itt rontani vele a hangulatot.

Ági, úgy érzem, nem vagyok még felkészülve egy újabb terhességre, talán soha nem is leszek.Sok olyan dolog van még, amit nem tudok megemészteni.
Pedig a korom miatt sokat már nem várhatnék...

Nekem az első lányomnál úgy volt, hogy 2 mamaszoba között volt egy babaszoba, és üvegen átlátott, aki úgy feküdt.Én nem láttam át, ezért mind a 8 baba sírására kimásztam az ágyból, hátha az enyém sír.
Akkor tudtam végre aludni, amikor éjszakára elvitték a kék fénybe, mert besárgult.Tudtam, hogy az enyém nem sírhat ott.Teljesen kimerültem jöttem haza.

A második már velem volt éjjel-nappal, de fürdetni és pelenkázni nem nekünk kellett, csak etetni..Szerintem úgy jobb volt, bár az éjszakák akkor is durvák voltak, valamelyik baba mindig sírt...

Szerintem az az ideális megoldás, hogy nappal legyen az anyukával, éjjel meg az összeset vigyék el,és hadd pihenjen mindenki.Szülés után igenis szükség lenne rá, akár császár volt, akár spontán.Ez nem bűn, éppen elég lesz éjszakázni, otthon is.
Vendég

Sarkantyúka!

Én az április-májust szeretném legközelebb választani magamnak. Akkor talán nagy pocakkal még/már nem kell csúszkálni a jégen, és mégis elviselhető a hőmérséklet. :) Persze, mintha a bebabásodás kívánságra menne... :lol:

Konan! Köszi! :D

Jóslófájások rulez!
Kb. fél óránként jönnek ma egész nap és eltartanak 1-2 percig. Dolgozik a babám. :wink: :)

Monee

monee85

Luca!

De jó, hogy azért szemmel tartasz minket! Nagyon sokat gondolok Rád én is!

Ági!

Előre mondom, nem tudok objektív lenni, ha erről a témáról van szó! Sokak szerint ősanyatípus vagyok, az a fajta, aki semmiképp nem adná ki a gyerekét a kezei közül! Ennek elsődleges oka, hogy mivel 9 hónapig szimbiózisban élünk, szülés után szinte fizikailag fáj a hiánya, gyönyörködni akarok benne és nem szeretem, ha nincs a közelemben! Számít, hogy a kórház, ahol szülsz, milyen csecsemősökkel rendelkezik! Én 2 csecsemőosztályt láttam,az egyiket bababarát, a másikat normál kórházban. Ami egyformán működött: éjjel a csecsemőosztályon éles fény, megy a tv vagy a rádió és az ébredő babákat a lelkisebb csecsemősök vitték ki szopizni, a lustábbak meg borították beléjük a vizet, teát,tápszert,esetleg csak bedugaszolták a szájukat 1-1 cumival. Ezek után ne is csodálkozzon az ember lánya, hogy 1. a baba éjjel is azt hiszi, hogy nappal van, tehát minek is aludni, 2. jóllakatják, kialakulhat a cumizavar 1-2 nap alatt is, vagy csupán a szopási igényét elégítik ki a cumival és annál kevesebb időt tölt majd a cicin, az pedig lassíthatja a tejtermelés beindulását. Szóval sok dolog eldől abban a pár napban, ami persze cseppet sem visszafordíthatatlan, csak épp megnehezítheti az újdonsült anyuka napjait.
Azon is sok múlik, hogy egy babás szobában hány anyuka/baba van elhelyezve. Nálink 3 ágyasak a szobák, csak babás szobák vannak, de persze ki lehet vinni a babát éjjelre. Én voltam már úgy, hogy a többiek kivitték, én magamnál tartottam az enyémet, de, ha sírt felvettem, megszoptattam és már aludtunk is tovább, nem zavartunk senkit (ezt minden reggel megkérdeztem a szobatársaktól)! Én egyszerűen olyan vagyok, hogy akkor tudok nyugodtan pihenni, aludni, ha a kicsim velem van, TUDOM, hogy nem éhes, tiszta a pelusa, LÁTOM, hogy nyugodtan alszik, nem fázik,HALLOM, hogy békésen szuszog mellettem. De mindenki más és nem mondom azt, hogy ez az egyetlen jó megoldás, de magamról tudom, hogy én így működöm, és a babámnak is jó, ha a születése után azt tapasztalja, hogy nem veszi körül éles fény, az éhségét azonnal csillapítani tudja és a legfontosabb, hogy mivel én vagyok neki az egyetlen kapocs a korábbi életével (az én illatomat, szívehangomat ismeri), mellettem biztos, hogy nyugodtabb mint egy gondosan fertőtlenített szobában a többi csecsemő között.

Honey!

1. szülésnél azért ne erre készülj, nekem az érezhető fájások kezdetétől 14 óra volt, mire Csabi megszületett és állítólag 1. szülésnél ez egy átlagos idő! A dokim is nagyon meglepődött, hogy Lehel ilyen viharosan érkezett, pedig a 2. baba akár feleannyi idő alatt is előbújhat! De senki nem mondja meg előre, mennyi ideig tarthat egy szülés! Nekem van olyan ismerősöm, akit a 3. szülése viselt meg a legjobban! Én imádtam az 1-t is! Hihetetlen élmény volt és minden fájás közelebb vitt a babámhoz, éreztem! Ezért nem mindegy, kik vesznek körül a vajúdás/szülés alatt! A lehető legjobb dolog szülni! És ezt most nagyon komlyan gondolom, mert olyan emberek vettek körül, akik tisztelték bennem azt, hogy életet tudok adni, akkor segítettek és azzal, amivel kellett, úgyhogy nekem valóban életem 3 legszebb napja, a gyerekeim születésnapja! És bocs, ha ez most nagyon csöpögősen hangzik, de így éltem meg őket és alig várom a 4. legboldogabb napomat!
Nekem meg az a jó, hogy meglepi lesz az érkezése, hogy nem tudom, melyiki nap lesz az, amikor a kicsi lány elő akar bújni! Annyi mindent tudok már róla, nekem jó, hogy ez még titok!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól! A helyzet az, hogy teljesen nyitva van a méhszájam és a kicsi feje teljesen lent van. Ő strartra készen áll! :lol: Az eddigi 3110-es méhszáj, most 2111-re módosult. Azt mondta a doki, hogy még 1 hetet jó lenne kihúzni, de már bármikor megrepedhet a burok. Holnap megnézi UH-án és ha elérte a 2500 gr-ot, akkor már szülhetek a Bajcsyban is!
Apa elvitt kocsival a dokihoz. Kb 40 perc volt az út és azalatt 8 keményedésem volt. Na meg visszafelé is! :shock: Remélem azért én is, hogy még legalább 1 hetet kihúzunk! Holnap reggel vérvétel, Nst és UH. Most levette a streptoc. kenetet is.

gwini

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?