Új privát üzeneted érkezett!

Linda!

Érdekeset írtál, sok szempontból megfontolandó, elgondolkodtató (jó olvasni téged, mert hasznosak a tanácsaid, véleményed :-)) ... az ember belesem gondol ezekbe a dolgokba (legalábbis én). Spec én teljesen elvagyok foglalva a kisvilágunkkal, de ha jönne a második baba, akkor ugyanez a szitu lenne itthon is.
Köszi, a tapasztalatokat.

Tamara!

Jó, hogy jelentkeztél ... nem lehetett semmi egy ilyen radiátor csere most nálatok. De legalább készen van, sajnos néha a káosz muszáj :roll:
Anna baba hogy viseli ezt a meleget?

Mindenkinek kitartást a melegben. Pocakosok sokat pihenjenek!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Hozzon-e ajándékot a tesó? - Adél talán a legkisebb nagyobb testvér a most kicsivel megáldott családokban. Én arra gondoltam, hogy ő hoz majd a tesójának egy plüss alvó 'párnát'. Ő pedig kap majd egy Mondókáskönyvet, amit majd a kórházban velem fog olvasgatni. (Ez most nagyon romantikusan kitölti a gondolataimat, nem tudom, hogy reális -e. Nincs tapasztalatom. :) ) A tesót meg csak akkor akarom majd megmutatni neki, ha érdekli. Ő akkor még 20 hónaposnál fiatalabb lesz. Azt gondolom, azt kell éreznie, hogy én nem változtam meg (annyira). Szerintem az is sokkoló lesz, hog y nem leszek itthon olyan hosszú ideig. Néha az is eszembe jut, hogy egyáltalán jó-e, ha bejön és megnéz, majd hazajön nélkülem. Szerintetek? Bár elég értelmes, így jobb, ha lát és megmagyarázom neki, mintha x napig nem lát, nem tud rólam. Hogy fogom az elválós sírását kibírni?! :cry:

Tündi! Hamarosan mi következünk!! :D

Tamara! Vigantol olajat minden baba szed 1 éves koráig, bár nekem még mindig adnom kéne Adélnak. Néha eszembe jut, akkor kap egy adagot. A drnő nekem azt tanácsolta annak idején, ha 1nap kimarad, akkor a következőn nyugodtan adhatom a dupla adagot. Nem a 'nagy ' kutacsa miatt kapta.

Zsuzsa
fazsu
 
 


Tamara! Talán te írtad, hogy belázasodott egy lány a vajúdás alatt, mert nem törődtek vele. Szerinted , ha 'agresszív ' lett volna, és a doki után jár, akkor jobb ellátást kapott volna? A válaszod tanácsadásnak minősül. :lol: (Ha nem Tamara írta, akkor légyszi' válaszoljon az illetékes. :) )

Zsuzsa
fazsu
 
 

 
 

sziasztok!

ma nagyon rossz éjszakánk volt. lehet az idő miatt? dorka sokszor felébredt.
na meg imád rosszalkodni. éjjel 4körül rra ébredtem, hogy valami kopog a rácson. első gondolat: a feje nemlehet,mert már dupla fejvédő van körberakva neki. rohanok oda hozzá. a kisasszony háton volt, és úgy is elfordult keresztbe a kiságyon, és azzal szórakozott, hogy a lábával valahogy leszedte a fejvédőt,és rugdosta a rácsot :evil:
mikor ránéztem ,a nagy szemeivel rámnézett,és mosolygott. ilyenkor meg tudom zabálni. :lol:

persze még mindig húzza a lóbőrt. nekem a kutya kiverte az álmot a szememből :cry:

majd délután megpróbálok aludni.

Kép
.ivett
 
 


Zsuzsa tudom hogy minden baba kap, de o napi 2 cseppet, mert azt mondta a doktorno nem ket ujjnyi a kutacsa hanem 3, es ezert jobb a dupla adag, h elosegitse a csont kepzodest vagy mi.

Igen en irtam A lany benn volt gorcsokkel, de semmi nem volt hazaengedtek, aztan 2 napra jott vissza 5 perces fajasopkkal, de mivel epp valtas volt igy nem vizsgaltak meg, a 8asba tettek mondva varjon. Majd jott a valtas, de hiaba lett 8 ora o meg mindig csak setalt es setalt, majd 10 ora o meg mindig a folyoson, ferjet hazakuldtek mondvan nem lesz szules, ezek joslok, Jex doktorno ugyelt, o megvizsgalta, de ennyi- es a poen az egeszben mi a noverszoba melletti szobabn hallottuk h a tema az volt ki mennyire nem dolgozik a noverek kozul igy ok sem fognak( no comment, szoval ok ezen az ejjelen nem akartak szulest) .....majd nem tudom hanykor szuloszobara kerult szegeny lany eddire a baba szivhangja leesett, tobb mint valoszinu a laztol, es surgossegi csaszarral altatassal vettek ki a kisfiat, a ferjet nem ertesitettek, csak reggel Krisztina nover( na o egy angyal) a valtas noverke.
A lanynak nem volt valasztott orvosa, kerlelni kerlelte o Jex doktornot( a poen az egeszben elotte is o vette fel, amikor meg nem szulni jott es tok kedves volt vele stb, ja es az ejjel nem volt mas szules!) meg mindenkit, a ferje is az anyukaja is, mint nekem is neki is bemagyaraztak csak joslo fajasok, csak o szegeny rosszabbul jart.

Rossz ebbe bele is gondolni hogy embereletekkel szorakoznak, es sajna tul sok ilyesmi eset volt mostansag az Uzsokiban- ezt maga a vedonom mondta, hogy ok hogy rengeteg gyerek szuletett most egyszerre meg le vannak terhelve, de hogy ijesztoen sok negativumot hallott az elmult honapban.

A szules elott allokat nem akarom elijeszteni, megremiszteni, hisz sajat tapasztalat alapjan en meg mondog pozitivnak itelem meg a korhazat es elsosorban a dokikat, csak hat sajnos vannak nok, - meg sajat dokival is- akik csalodva tovaoznak( gondolom minden korhazban...).


A kerdesre a valasz, nem hiszem h agfresszivitason mulna ki milyen ellatast kap, az adott teamen es az ok hangulatan mulik:(
aaa3
 
 


hat en tegnap majdnem megzakkantam 2kor mikor minden rendben volt sem allt vissza a rend, kapott egy "potya " szopit mondvan hatha megnyukszik, elalszik, aha 10 percre elbobiskolt, ezt meg 2szer eljatszotta amugy este 7ig uvoltott> mindenhogy, kezben, cicin, agyban, kocsiban, hordozoban.......en ultem es bogtem, hogy mit tegyek, nem birom hallani, levittem lenn is uvoltott, folhoztam, megfurdettem 7kor( azt meg vegig uvoltotte) majd evett, persze belaudt, letettem, 20 perc mulva ebren volt, es utana masfel oran at altattam.9kor elaludt a dragasagom vegre. Nagyon durva egesz nap osszesen aludt max 3 orat- aaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
ejjel meg, kelt ejjfelkor, ok, tapi, bobiskolt is volna vissza, de jott a kaki, nekialltm pelusozni erre mindent osszekakilt, hat mire kivakartam belole, persze h felebredt, ujabb 1 ora altatas, vegul mellettem aludt el, aludt 4.45ig akkor ujabb eves, majd a helyen aludt 8.30ig.
A mai nap kicsit normalisabbnak tunik, ugyanis evett 8.45kor es utana beraktam a kisagyaba, kicsit nyoszogott mikor elunta magat es most epp szundizik:)

Jo lenne ma lenne egy bekesebb napunk, mert tegnap tenyleg az idegi turokepessegem hataran jartam :oops:


Tenyleg elso gyermekes anyukak, ti nem szoktatok felni attol hogy valamit artotok a babanak azzal hogy nincs gyakorlat tapasztalat es mindent ugy csinaltok, ahogy erzitek, tudjatok?
en neha ugy parazok, mi van ha kesobb gerincferdulese lesz, mert en rosszul tartottam, szuvasak lesznek a fogai, mert tejaztattam, ....tudom is en...ez csak az en parasagom netovabbja?
Neha tok termeszetesen tudok mindent csinalni, de aztan ha elkezdek gondolkodni jon a miert, biztos jo e, nem kene tobbet/ kevesebbet ennie, oldalan is aludnia.....tudom is en.


Na jo nem farasztlak titeket tovabb!

szep napot!
aaa3
 
 


Sziasztok Lányok!

Nekünk is rosszabb éjszakánk volt, Boti sokszor fent volt, és elég nehéz volt visszaaltatnom. Én a melgnek tudom be. JA és alig eszik, gondolom most inkább ő is csak szomjas, mint mi. Ezzel nyugtatom magam :)

TAmara, kitartást!Bízzál magadban, biztos mindnet jól csinálsz. Én is sokszor elbizonytalanodom, de szerinte ez normális :roll:

Szép napot mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Tamara Gina elég jól és hamar felépült őket hétfő reggel engedték haza, Flóráékat pedig vasárnap. Flórának javult a bukása mert nem is említették míg együtt voltunk.

Eszter, én a 12-es szobában voltam. Szerintem tuti, hogy találkoztunk a folyosón csak nem tudtuk kit kell keresni.

Prünty, érdekes kérdés ez a bölcsi. Én megmondom őszintén, hogy Benőt beírattam a bölcsibe. Kivenni még ki tudom. Én is azt vettem észre, hogy egyrészt keresi a gyerekek társaságát másrészt hiába játszom én vele nem tudom már annyira lekötni. Pláne most, hogy itt van a kicsi is. Kíváncsi vagyok hogy viseli. Szerintem nem lesz probléma mert nem szokta megrázni ha a nagyiknálott hagyjuk. Igaz az a nagyi a megszokott személy.

Iszonyú meleg van hogy bírjátok?!

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok,

Hat nem birjuk a meleget...

Tamara, eleg durvan hangzik amit irsz, az en ferjem tuti, hogy agyoncsapta volna ezt a "team"-et, ha reggel azzal hivjak, hogy "Bocsi az ejjel surgossegi csaszar volt...", foleg, hogy elotte "kerleltek" a doktornot. Ez szamomra erhetetlen...mondjuk ez az erem egyik oldala, a doktornonek is biztos megvan a sajat vezioja.(en eddig nem hallottam rola semmi rosszat).

Kata felvettek Benot a bolcsibe, ugy hogy Te otthon vagy a tesoval? Hol van ez a hely?

Senkinek nincs javaslata a pluss ruhas problemamra?(az elet nagy problemai). De teny, hogy 1 hete nem dolgozom, itt van anyukam segiteni, ugyhogy borzalmasan ellustultam.

Tegnap szereztem vegre egy utonevkonyvet (nem mintha a neten nem lenne 1000), de sajna csak 1 nev van amire mindketten rabolintunk es az az Anna. Adam es Anna. Hat nem vagyunk tul kreativak nevek teren, de talan megse annyira borzaszto, mint az Adam es Eva :). Sztem futunk meg par kort ezen a teren, van meg idonk...

Holnap megyek a belgyogyaszatra vervetelre a cukorm miatt. Remelem nem lesz semmi sokkolo eredmeny.

Ja es a lenyeg, ma van a 4 eves hazassagi evfordulonk, ugyhogy este mozizas lesz KETTESBEN (ugye a vacsi kilove a dieta miatt). Mar nem is tudom mikor volt ilyen, mar tortenelemnek szamit, olyan regen :))

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Kriszti!
én 40 °on mosom a rucikat. csak a pelust 60-on. ráadásul a rucikat könnyű progin.

Tamara!
még jó, hogy már túl vagyok a szülésen. eléggé szörnyűek ezek a dolgok amiket írtál. nekem úgy látszik szerencsém volt. én váltás előtt olyan 1 óráva estem be.

Kép
.ivett
 
 


Kriszti, én is 40 fokon mosom a rugikat, így a plüssnek sincs semmi baja!

Melus

Kép
melus79
 
 


http://gedeon.fw.hu/

ezt most találtam. nagyon hasznos. mondókák és miegymások vannak rajta

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Linda! Köszi az infókat. Hát készülök rá, hogy nem lesz egyszerű, de majd csak megbírkózunk vele. A baj csak az, hogy én egyáltalán nem számíthatok a férjemre, úgy néz ki, hogy még a 2 gyerek fürdetését, altatását is nekem kell majd egyedül megoldanom, ugyanis a munkahely váltással még sehogy nem áll - nagy a pangás melóügyben így nyáron. :cry:
Bölcsi: Én azt olvastam, hogy nem jó, ha akkor kerül bölcsibe a Nagy, amikor megérkezik vagy a közelmúltban érkezett a kistesó, mert úgy érzi, hogy a szülei elpaterolják otthonról a Kicsi maitt. Nálunk az allergiája miatt nem is mehet bölcsibe, meg hely sincs, de én azt tervezem, hogy van a közelünkben egy családi napközi, ahova akár csak pár órára is le lehet vinni a gyereket. Hát majd meglátom.
Zsuzsa! Igen, Andi után már mi jövünk. :lol: Adél miatt ne izgulj! Itt az utcában van egy család, ahol 21 hónap van a 2 gyerek között és most 2 hónapja született a Pici. Dorina (Ő a Nagy) nagyon jól viselte, hogy távol volt az anyja - minden hiszti nélkül jött el a kórházból (minden nap bementek) és zökkenőmentes volt az apjával töltött 5 nap. Igaz, hogy Ő nagyon apás - inkább az viselte meg, hogy 2 hét után ismét az anyjával (na meg a kisöccsével) kellett lennie.
Kriszti: Nekünk nem nagyon volt plüss cuccunk, de ami volt azt én Perwollal mostam. Anna? Nem Te írtad, hogy nem akarsz gyakori nevet adni a lánykának? Hát sikerült a leggyakoribbat kiválasztanotok. :lol:

Ma voltam NST-n. Kólával és csokival indítottam - meg is lett a hatása, mást sem csináltam csak a gombot nyomkodtam. :lol: Ja igen, már szép méhösszehúzódásokat is mutat a diagramm. :lol:
Képzeljétek, ma 1/4 4 óta fent vagyok, így elég hullának érzem magam. :cry: Még szerencse, hogy Luca ma nagymamázik, majd csak este hozza haza a férjem. Ja, és kaki már napok óta csak a WC-be landol :lol: , pisivel még vannak baleseteink, főként, ha sétálunk vagy gyerektársaságban van a kisasszony - ilyenkor biztos megfeledkezik magáról.
Még valami! Eddig földút volt nálunk - babakocsival nem volt rajta egyszerű közlekedni, pláne esőben, hóban - és tegnap kaptunk egy levelet az önkormányzattól, hogy szept. 30-ig lebitumenezik. Ma már neki is kezdtek a munkálatoknak. :lol:

Na ez jó hosszúra sikeredett. Bocsi.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Tundi,

Igen, en nem akarok gyakori nevet adni, eppen ezert bujom meg mindig az utonevkonyvet, hatha talalunk egy masikat, ami tetszik mind a kettonknek es nincs benne a top 10ben. Amugy erdekes, mert a mi kornyezetunkben 1 szal Anna sincs, 20 eves kor alatt. De Adam se volt, aztan most mindig van legalabb 1 masik a jatszon :).

A pirosakat en is 40en mostam es valoban nem ment annyira tonkre, mint a feher a 60 fokon.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Tamara!
Elég szörnyű lehetett a szobatársadnak, az én férjem biztos üvöltött volna a kórház folyosóján, ha ilyet csinálnak a feleségével. Érdekes engem nem hagytak szenvedni és a váltás vett igazán kézbe, ők dolgoztak rajtam többet.

Szerintem a nagy meleg miatt volt tegnap Anna ilyen nyűgös. Nálunk is nyűgös volt a tegnap este ... legalább 4x próbáltam ágyba dugni mire sikerült. Amiatt meg ne aggódj, hogy evés közben éjszaka közeépen bekakil, ilyet minden gyerek csinál ... engem már úgy lekakilt Blanka hogy a kanapénkon is folyt. Azt hittem elbőgöm magam :lol: A legjobb amikor hajnalban 2x kell pelenkázni mert egymás után bekakil ... fúúúúúú azt úgy utálom :-) Minden gyereknek vannak rosszabb napjai, ezzel nem csak Te vagy egyedül. A mai nap már valamivel jobb nálunk is. Holnapra mondják a lehülést, így valószínű, hogy még jobb lesz.

Ja és hallgass a szívedre, biztos, hogy mindent jól csinálsz. Ne parázz!!! Én csak egy dologtól félek, a betegségtől, mert attól tartok, hogy nem tudom, majd mit kell tennem. De remélem még sokáig nagyon de nagyon egészséges lesz mint a makk!

Zsuzsa!
Ha nagyon összevagytok nőve a naggyal akkor lehet, hogy sírni fog mikor haza megy tőled.

Bent voltam a kórházban mikor láttam egy ilyen szitut. Éppen melegítettem a tálalóban a levesem, mikor hallom, hogy nagyon sír egy gyerek, kinéztem a folyosóra és látom, hogy apuka ölben viszi a nagyot és a nagy sír anyukája után, karjait anyukája felé nyújtva mintha visszaakarna repülni hozzá. Anyukája pedig állt a folyosón integetett neki, mellette a kocsiban a pici. Láttam, hogy anyuka is sír, annyira meghatódtam, hogy be kellett mennem a konyhába mert én is bőgtem. Szóval ez jutott eszembe, arról, hogy a nagy meglátogatja anyukát ... :? De pl. ott volt a szobatársam, náluk semmi gond nem volt ebből. A kisfiú tök természetesnek vette, hogy anyuka még a kistesóval bent kell hogy maradjon. Szóval ezt nektek kell érezni!

Kriszti!
Én minden ruhát 50 fokon mosok és Dreft-tel (kisbabásat) minden ruha idáig nagyon finom puha ... pedig mindegyik használt, én nem vettem új ruhát!

Tündi!
Az életapró örömei :-) egy kis bitumenezésnek is tud az ember örülni :-)

Lányok, szerintem Andi megszült, mert nem jelentkezik :wink:


Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Egy kis olvasnivaló, hogy jobb kedvünk legyen:

Anyai dolgok:

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1. Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2. Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3. A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1. Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2. Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3. Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1. Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2. Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3. Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1. Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2. Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3. Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1. Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2. 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3. Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1. Mosás, szárítás, vasalás.
2. Mosás, szárítás.
3. Szárítás.

Babaprogramok
1. Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2. Eljártok babatornára.
3. Eljártok a közértbe. Mert kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1. Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2. Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3. Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1. Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2. Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3. Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1. Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2. Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3. Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok

Zsuzsa:
nem tudom nálatok kivel lesz a kicsi amikor kórházba leszel, csak apával, vagy nagyszülőkkel bevonva?
Nálunk nagyszülőkkel bevonva volt és hogy szokja az anya nélküliséget mi kórház előtt 1-2 héttel csináltunk nagyszülős napokat, amikor elvitték magukkal 2 napra. A telken voltak, egész nap játék volt, rengeteg élmény. Eszébe sem jutottunk. Mi annál inkább szenvedtünk a hiányától itthon, csend volt a lakásban, de nagyon. :)
Ez arra volt jó, hogy nem a kórházi távollét volt az első anya nélküli időszak, aminek ugye a tesó az oka. :)

Bent a kórházban nálunk a Levitől való elvállás nem volt gond részéről, de Ő 2,5 évesen ezt már megértette hogy én még maradok. Meg a nagyszülők elvitték ismét a telekre 2 napra, ami nagy kaland volt.
Nekem sokkal nehezebb volt viszont megvállni tőle a kórházban ( meg mindne alkalommal amikor elmegy egy pár napra mai napig is ) , én bőgtem és úgy hesegettem el őket, hogy ne lássa hogy sírok. Én azt mondom ennek ellenére hogy menjen be, lásson téged ott, lássa a picit már a kórházban, meg más pici babákat is a folyosón, csak készülj fel, hogy neked is nagyon nehéz lesz megválni tőle. A sírós hormonok 2. napon már nagyon beindulnak. :)

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziazstok,

Kriszti ez a hely Budafokon van. Van két barátnőm Zuglóban és tudom, hogy ott elég kritikus a helyzet. Mikor volt a jelentkezés akkor még dolgoztam részmunka időben és a cég adott egy papírt, hogy dolgozom így megfeleletünk a "kövteleményeknek".
Szerintem az Anna név nagyon szép.

Tündi én is olvastam ezt majd meglátjuk hogy viseli ezért írtam azt, hogy egyszerűbb kivenni a gyereket, mint beíratni. H nagyon megviseli akkor itthon marad vagy csak de megy be már az is nagy segítség. Még van egy hónap addig meg van még beszoktatási idő is és ott szerintem sok minden kiderül.

Nálunk Benő bejött a kórházba de nem volt probléma belőle. Igaz, hogy ő előtte egy héten egy napot az egyik nagyinál egy napot a másik nagyinál volt amíg én dolgoztam. Így már mondhatni azt, hogy megszokta ha anyától el kell válni. De ahogy Timi írta ezt nektek kell érezni hogy a gyerek hogyan viseli az elválást. Ha eddig nem nagyon volt rá példa, hogy egy vagy több napot távol volt akkor szerintem célszerűbb ha nem zaklatjátok fel az elválásokkal és inkább nem megy be.

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok,

Timi, hulyere rohogtem magam anyukammal. Koszonjuk. Es ezek utan ugy dontottunk lehet kell meg nekunk egy gyerek, hatha tenyleg ennyire laza leszek. Babas dreft, kiprobalom.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Timi: szerintem az "olvasnivalóban" jó nagy igazságok vannak. Látom a szomszédban, hogy valahogy így megy - holnapra van kiírva a csajszi a 4. gyerkőccel. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Tamara! Köszi a választ! Én örülök, h. csak most kezdek ilyeneket hallani! :? Bár kár, hogy hallani lehet ilyet. Oké, h. mindenkinek van rossz napja, amikor nem akar dolgozni. Csak az a gáz, ha az egészségügyben történik ez vagy pl. a tűzoltóknál..., akkor az emberéletekbe kerülhet, vagy minőségi romlásba. :(
Az egyik ismerősömnek nagy babája született, és nagyon gyorsan nőtt és hízott, neki is 2 cseppett kellett szednie.

Köszi a látogatós hozzászólásokat! Távol tőlem apájával volt max. 1,5 órára Adél. Hát nem tudom, hogy lesz. Az biztos, hogy ki fog alakulni! :) A sírós hormonokat ismerem! :wink:

Timi! Jó az írás. :lol:

Tündi! Én is ma voltam CTG-n. :) Hát beléptünk a finishbe.

Zsuzsa
fazsu
 
 



Timi!

nagyon jó volt ez a kis iromány. ha találsz még olyet, bátran tedd be :wink:

Kép
.ivett
 
 


sziasztok!
Tud valaki valamit Andiról? Nagyionel van tűnve.... remélem minden oké vele!
Timi - tényleg vicces és tanulságos volt azirás. Tényleg így van - nővéremnek 4 gyereke van....
Tamara - mikor mentek Akarattyára?
Glória ma kicsit nyűgösködött az éjjel - biztos a meleg. Nekem ma volt először melegem. Nem tudom: mióta megszültem nincs nagyon melegem, sőt délután mikor lepihenek még a hideg is szokott rázni...
Tud valaki abban segíteni, hogy milyen játékot lehet adni egy ilyen csöppségnek? Pinci 3 hetes. Rajzokat már raktunk az ágyába, azt délelőttönként szívesen elnézegeti, csak nekem hiányom van. hogy nem játszok vele, vayy nincs játéka. Délelőtt fent szokott lenni, akkor szívesen elnézeget. A pihenőszéke és a játszószőnyeg mikortól kell? Ti látjátok értelmét a pelenkázótáskának?
Ti milyen popsikenőcsöt használtok? Mert amit a doki felír: naturlandos, az olyan ragadós.... A Bepanthen viszont kegyetlen drága...
Na jó sokat kérdeztem...

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Ez a meleg Botit is kikészíti...éjjel alig aludt, alig eszik, már nagyon várom a lehülést!

Szerintem Andi szül :) tegnap sem írt!

Eszter: Hogy van a sebed?
Kérdéseidre válaszok: mi kb 4-5 hetesen kezdtük el a játszószőnyeget használni, addig nem kellett botinak, 3 hetesen rátettük, akkor sírt!
a pihenőszék szerintem nagyon hasznos, amióta a kórházból hazajöttünk Boti ott tölti a nap nagy részét, imád nézelődni belőle, és van hozzá egy rúd amin van 3 játék, azokat paskolja, nézegeti, gügyög hozzájuk, de ezt is csak kb 3 hete, addig idegesítette.
Szombaton megvettük neki az első játékát egy textil kiskönyvet, a Brendon oldalán meg tudod nézni, most akciós. 2 oldala van, az egyik 3 hónapos korig, a másik 3-6 hónapos kor között ajánlott. Szerintem ne izgulj, olyan sok dolog még nem kell nekik. Boti a kezével van el legtovább, az köti le leginkább!
Popsikenőcsnek nekünk jó volt a Sudocream, de most gyógyszertárit használunk.
Nekem van pelenkázótáskám, én szeretem, ha megyünk valahova abban vannak Boti cuccai (pelenka, törlő, cumi, játék, váltóruha stb.) A Minimanó honlapján tök jók vannak, pl.Pierre Cardin és nem is vészes az ára.

Lassan megyek ebédelni, szép délutánt mindnekinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Eszter: kedden este megyunk vasarnapig, ott "unnepeljuk " Anna elso honapforduljat:)

popsikenocs: sodukrem, az is igen draga, de jo es mi felnottek is hasznaljuk- na nem a popsinkra :lol:

pelenkazotaska: van es en praktikusnak tartom, foleg mikor nem csak leugrunk egy ket orara setalni hanem pl mikor a szigeten voltunk fel napot meg en ugy tapasztaltam nagyobb gyereknel is hasznos mondjuk utazaskor, de aki nem szeret a sajat ataskajan kivul cuccolni az egy nagyobb valltaskaval is megoldhatja.

jatek: nekunk a textil konyvon kivul, ami nezni szokott meg a kis pluss egerken kivul van 3 anyag kockank, egy piros egy sarga, egy kek, minden oldalan mas van, meg csorog zorog, azzal szoktam tudni picit lekotni, amugy csak enekelgetek neki, megbeszelek hozza.pihenoszek, jatszoszonyeg nincs, nem is lesz.nincs hely a lakasunkban:(


Timi: az aziras tuti, es igaz is!az anyuka szobaban akinek 4ik lanya szuletett o ondta o is igy csinalta.


mosas: en valamikek dobozos baba mososzert vettem, foltokra vanish de eddig mindent mrgmentettem, foleg a kolcsondolgokra nagyon vigyazok- ja es en mar nem vasalok, csak a pelusokat
:oops:


koszonom a biztatast!majd evek mulva kiderul mit csinaltam rosszul.....amikor meg mindig nem fog egyedul aludni,. stb....ez van lehet a jovore kene gondolnom, de nekem a pillanatnyi jolete elobbre valo.meg akkor is ha most semmi mast nem tudok csinalni. en megmondtam mar mikor vartuk ot, nekem ez lesz a "feladatom" es erre szanom az elkovetkezo x evet h vele legyek, apoljam, neveljem, tanitsam....meg ha sokszor nehez is, amugy meg szerintem osszeegyeztetheto a felnott elet a gyermekkel.
aaa3
 
 


Sziasztok!

Úgy tűnik a meleg kicsit-nagyot megvisel. :cry: Mi szinte semmit nem aludtunk az éjjel - inni kérek, cica kaki, WC-re akarok menni, kilóg a lábam ment 10-1-ig. Ekkor lementünk a nappaliba aludni, mondván, hogy legalább a férjem tudjon pihenni. Na ennek meg annyira megörült a kisasszony, hogy elhalmozott simivel meg puszival és hajnal 3-ig be sem állt a szája. :shock:
Popsikenőcs: mi eleinte gyógyszertárit használtuk, ha gáz volt akkor Sudocreamet vagy Bepanthent. Jó még a Neogranormon is. Aztán később már csak Sudocreamet. Drága, de annyira kevés kell belőle, hogy nagyon soká elég.
Pelenkázótáska: Nem volt és nem is lesz. Én imádom a hátizsákom és mindig ebbe pakoltam, pakolok és nem hiányzott egyszer sem a pelenkázó táska.
Játszószőnyeg: Lucánál kb. 2 hónapos kora körül vettünk, most úgy tervezem, hogy már 1 hónaposan bepróbálkozom vele.
Pihenőszék: Nem volt, de most lehet, hogy lesz. Mindenkitől azt hallom, hogy milyen praktikus. Anno az autósülést üzemeltem be Lucunak, amikor pl. főztem, ő meg a társaságomra vágyott. Sajna nálunk a hordozókendő nem jött be.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


mi játszószőnyegezünk,azt nagyon szereti Dorka. van könyvecskéje meg kockája is,de azokat még nem használja. viszont kapott a nagyitól kihajthatós kemény mesekönyvet, és az ölemből bagyon nézegeti,mert szép színes.
mi gyógyszertári kenőcsöt használunk, meg Gabi popsikenőcöt.én meg vagyok vele elégedve.
kettő táskánk is van. az egyik Johnsonos, azon még pelenkázó rész is van. én szeretem.

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok,

Popsikrém:
Kicsinek gyógyszertári, dokinő saját receptje alapján. Levinek is ezzel kezdtük később Sudocreamre váltottunk, mert az nem annyira zsíros.

Pelenkázótáska: szerintem feleslges, hátizsákba pakoltam mindíg, most is ezt teszem. Most van valahol egy pelenkázó táskánk, mert most szettben vettünk babakocsit és adtak hozzá, de látod eddig eszembe se jutott elővenni. :)

Játszószőnyeg:
Nálunk ez most került elő, ezt Levi is szerette. Amit ajánlani tudok, élénk színű játék legyen rajta, de nem is az a lényeg ami most rajta van amikro veszed, hanem keress otthon olyan játékokat amiket fel tudsz rá aggatni. Igy mindíg új és izgalmas nézelődni valót talál. ( kendővel, kis szalaggal bármit odaköthesz, belógathatsz, vagy az eredeti belógatottra aggatva )
AMi nálunk nagyon bevállt most mint kiegészítő az IKEÁ-ban vettem zenélő csirkét meg vizilóvat, jó szinesek, azokat lógattam be, a nyakát kell meghúzni és szépen csilingel is neki ( nem idegesítő csilingelés ). Levi imádja huzogatni mindíg ha leáll a zene, így ez neki is játék. :) Én ebbe is mindíg fokozatot csinálok. Először csak néz egyet. Aztán apránként jön hozzá a többi. Ha unja a nézelődést egy kis csilingelést is kap, de ha Levi közelben van, akkro egyből.

Pihenőszék:
nem volt Levinél, most gondolkozok rajta, de előtte még kipróbálom a hordozót itthon. Órákig úgysem hagyom benne. Most kevesebb időm van vele gagyarászni mint annak idején volt, és így többet lát, ha figyel minket mintha csak feküdne és felfele tudna nézni.

Játék:
Anya hangja, érintése, mosolya.
Persze egyedül is próbáljon meg elleni, arra most még olyan dolgok amiket nézegetni tud. Ez lehet rajz, kép, játék, könyv, kendő stb. Nálunk eleinte egy szép rajzos leporelló volt a kiságyba oldalt kinyitva azt nézegette, plusz egy textil könyv a másik oldalon. Mellékelek egy képet, itt még Levi van 1 honaposan.
Kép

Timi, nagyon király volt amit küldtél. Tapasztalok magamon is egy-két dolgot. :)

Kép
Kép
prünty
 
 


csatolok egy játszószőnyegeset is.
Ezen is még Levi van, így hosszabítottuk meg neki a játékokat, és így imádta püfölni őket, főleg hogy a csörgő zörgött közben.. Itt kb 2,5 hónapos volt.

Kép
Kép
prünty
 
 


és akkor csatolom is :)

Kép

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok lányok!

Sajnos még nem szülök. :(
Eszter aranyos volt, ma már írt üzit, hogy mi van. :D
Férjem tegnap óta itthon van és szerelték a gépet, nem tudtam úgy jönni meg kicsit depis is voltam.
Nem is olvastam vissza, de láttam sok érdekeset írtatok a babadolgokkal kapcsolatban.
Tegnap ment el szeritnem a nyákdugóm, én azt hittem, hogy már kedden azzal találkoztam, de a tegnapi erősebb volt. Tehát lehet van még reményem arra, hogy magától beinduljon a szülés.

Cupicicát nem is tudom mondtam e, hogy azt hiszem szerdán reggel beindították neki és délre már baba volt. :D Azt hiszem így mesélte a közös szülésznőnk, de ma bekuksizok hozzá szeritnem.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok lányok!
Én csak most találtam rá erre a fórumra. Szeptemberben fogok az Uzsokiban szülni. :)
tulli
 
 


Andaka!
Veled találkoztam szerdán az Uzsokiban az UH rendelő előtt?
tulli
 
 


nagyon drágák vagytok! nagyon szépen köszönöm a hasznos infokat a babadolgokkal kapcsolatban!!! Igazán szuper ez a fórum, hogy tudunk egymásnak segíteni és ellátjuk egymást hasznos infókkal - mint egy naaaaaaaaagy család :D
szia Tulli! Üdv közöttünk! van fogadott dokid?
képzeljétek ma kipróbáltam a Suttogó (haladó) négyfázisos altatási módszerét. Azt már megismerem amikor Pincike elfárad a nézelődésbe, de mindig gondot jelentett, hogy annyira kalimpált kezével-lábával, hogy legtöbbször orrbaverte magát, amitől sírt. A másik probléma meg hogy ásítozott, de a szemével közben állandóan nézegetett.
Szóval: 1. készülés az alvásra - besötétítés, lágy zene esetleg. 2. bebugyoláljuk a babát 3. vállunkra, vagy karunkba vesszük, hogy lehetőleg csak a nyakunkat lássa 4. susog-ütöget módszer: ssss a fülébe folyamatosan, és közbe ütemesen ütögetni a hátát. Mindezt 5-10 percig és ha lehúnyta szemét, akkor is még 10 percig, nehogy kipattanjon a szeme. Szóval nekem éppen sikerült (volna) amikor Glória furcsán vette a levegőt és elkezdett csuklani...így aztán puff, annyi az egésznek :twisted: Persze aztán lehet, hogy 20 perc alatt bármilyen más módszerrel el lehet altatnia babát. Nálunk most jelentkezik először, hogy gyre többet van fent és nem kizárólag cicin alszik el. Úgyhogy meg kell tanulnom elaltatni a kicsikét.
Még megyünk sétálunk egyet - ma este érkezik a lehűlés!!! Juhé!!!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!
Tegnap éjszaka Adél is hihetetlen sokszor fent volt. Ma kétszer is aludtam vele nappal. Szerintem ilyen már egy éve nem volt. :) Reggel meg semmi sírás, kiabálás, mint máskor, hanem egyszer csak hallom, hogy a kis tappancsaival közeledik 6-kor. :shock: :lol: Még 3/4 7-ig sikerült pihenésre ösztönözni. Nemrég tanulta meg a reggeli közös 'lustálkodást'. :lol: Bár még most sem tökéletes. Néha orrbarúg, vagy ráül a fejünkre. :wink:

tulli! Én szept 10-re vagyok kiírva.

Pelenkázó táska: nekem ABC designes van, oldaltáska. Mikor mi kerestünk, szinte csak ez volt, ami nem volt sötét színű. A Brendon Outletben vettük. Én szeretem, mert abban 'minden' van, csak 20 perc, mire a kajákat, váltó ruhákat, saját cuccokat elhelyezem benne. :oops: :lol: Azt már most látom, hogy két gyerek cuccai nem fognak elférni benne. Az egyik barátnőmnek Budmil oldaltáskája van, olyan zsák féle, amiben a két literes (3 gyerek) palack is elvész. Még az a tapasztalatom, hogy az a jó táska, ami nincs túl szivacsozva. Üresen mutatósabb a szivacsos, de kevésbé pakolható.
Popsikrém: mi vmi gyógyszertárit használunk most. De Adélnak kiütései voltak a melegtől, ahol a pelenka dörzselte. Most a hátán jelentek meg pöttyök. Erre meg olajos rázókeveréket használunk, nagyon szupi. Olaj és hintőpor együtt. A kicsinél ezzel fogok kezdeni. Ha valakinek kell a pontos név, majd leírom. Ez sem olcsó, de a mi krémünkkel közel azonos. 100g-600Ft.
Játék: A védőnő még annak idején tanácsolta, hogy színes, csillogó csomagoló papírból hajtogassak madarat..., és azt tegyem a pici fölé. Nem kell felhúzni, meg egyebek, mert egy kis szellő is megmozdítja. és a fény játéka lenyűgözi a kicsit. Én akkor eléggé nem értem erre rá, de jó ötletnek tartom. Én a játszószőnyeg alá pokrócot tettem, hogy a játékokat elérje. Adélnak inkább a rúgdosás jött be. Úgy kellett fordítani, hogy a lábával elérje a rudakat.

Zsuzsa
fazsu
 
 


Bocsánat! Lenne egy kérdésem is. A kórház nem kezdi el intézni a gyerek TAJ-kártyáját meg az anyakönyvezést?! Ha jól emlékszem a szülőotthonban megtették. Vagy nem emlékszem jól?

Zsuzsa
fazsu
 
 


Tulli lehet, mert már törzsvendég vagyok ott. :D Szerintem szürke szoknyában voltam. De én a CTG-énél voltam.

Ma voltam cupicicánál. Zsófi baba 3600 grammal és 57 cm-el született. Zsófi baba gyönyörű kislány és rengeteg haja van. :D
Mondtam CSillának, hogy szeretném vasárnap váltani őt az egy ágyas szobában.

Akartam még mást is,de elfelejtettem...

Szép álmokat!

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Gratulálok a babásoknak és kitartást a majdnem babásoknak!
Mondjuk én még hozzátok képest sehol sem vagyok, pedig már tartanék ott szívesen, hogy szülök :lol: Persze parázok is kicsit, de inkább mindentől, ami utána következik, magától a szüléstől nem.
Amúgy szerintetek érdemes szülésznőt fogadni? Mert én nem ismerem a szülésznőket a kórházban, a magándokim szokott az Uzsokiban ügyelni 3 napot hetente és oda viszi szülni a pácienseit, még nem kerültem kapcsolatba szülésznővel. Amúgy ha akarok, hogy kell fogadnom? Vagy kérdezzem meg a dokimat, hogy van-e akivel szívesen dolgozik együtt? :shock:
Ha valaki tud már valami pontos infót a szeptemberben kezdődő szülésfelkészítőről, az kérem, hogy írjon nekem vagy ide vagy egy privit, szeretnék eljárni rá nagyon!
Na megyek pihenni, elég ramaty éjszakám volt, a front megviselt és a babám is tegnap kb. 3 órán keresztül rugdosott egyfolytában :shock:
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


SZiasztok!
Köszönöm az üdvözléseket a fórumon... :D

Chesther: Csapónál fogok szülni, az első babánk lesz, de már 10 éve ő az orvosom. Eszembe sem jutott mást választani...

Fazsu: minket szept.15-re számoltak, aztán szept 17 (azzal az indokkal, hogy az szerda) és most szept 10 körülit mondanak, mert elég fejlett a baba. Szóval lehet, hogy találkozunk odabent??? :D

Andaka: én is CTG-n voltam fél10-től, először. Amikor be kellett mutatni a görbéket a helyettes doktornőnek, akkor egy percet találkoztunk szerintem. :)

Nekem nincs választott szülésznőm. Szerintetek nagy hiba? Akit mások javasoltak, az nekem nem volt szimpatikus, ezért fel sem kértem.
tulli
 
 


Tulli - nekem sincs választott szülésznőm, ezzel kapcsolatban én is várnék tanácsokat, mert pl. az ilyen homeos bogyókat is ők ajánlják, nem?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok,

Vegre lehult a levego, tegnap mar csak fekudtem, mint a partavetett balna :). Kar, hogy eleg rovid ideig fog tartani.

Ma delutan megyunk a Brendonba kisagyat venni. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de en eddig ugy voltam vele, hogy a Brendon draga uzlet es egyre jobban ra kell jojjek, hogy nem az, mert vannak nagyon jo aras termekei.(es nem rossz minuseguek). Vegul megis ugy dontottunk, hogy a kicsi kap meg egy racsos agyat, mert igy jobban kordaba fogom tartani a nagyot(halozsakban meg nem tud kimaszni belole). Tudom, hogy ez meg maxi par honap, de igy tobb hely is marad a szobaba.

Szuleszno: Elsonel nem volt, most lesz. Nem mintha nem lettem volna teljesen megelegedve az ugyeletessel, de mostmar vannak extra kivansagaim is es nem biztos, hogy a ferjem mellettem tud lenni, ezert szeretnem, ha nem "idegen" lenne.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


sziasztok!
Nagy nagy gratula cupicicának! Jó egészséget sok tejcsit!!! Várjuk a történetet!
végre itt a lehűlés - jót aludtunk egész 9 -ig! Na persze előtte 3x volt azért kelés :D . Ma délelőtt kisasszonyka úgy összekakilta magát, hogy meg kellett fürdetni, apa meg moshatta a kisruhát :lol: . De imádom ezt a rosszcsontot, hogy meg kell zabálni!
Férjem mindig kérdezgeti, hogy na mi újság a babaneten, tegnap meg is mutattam neki a válaszokat a babacucokkal kapcsolatban.
Kérdezte, hogy hogy van Boti? Szóval hogy van Boti? Hát nem édes?
Szülésznő - én vadregényes úton jutottam el a szülésznőmig, szerintem az is jó megoldás, ha megkérdezed a dokid, hogy kit javasol, kivel dolgozik együtt szívesen. Én örülök, hogy volt valaki mellettem bár (mivel császár volt) úgy kb. 2 CTG-n meg 2 órában volt dolga velem (előkészítés a műtéthez).
Homeos szereket te is be tudod szerezni - bemész egy ilyeneket árusító patikába és kérsz egy Homeopatia várandósoknak c. ingyenes kiadványt. Abba minden benne van.
A sebem szépen gyógyul - már minden igyekezet ellenére sem tudjuk nagyon nyitva tartani, a a duzzanat azonban sajnos még nem múlt el maradéktalanul. Jövő héten még be kéne néznem Csapóhoz...remélem végre azt mondja, hogy összenőhet mostmár...
mit csináltok hétvégén? Kár hogy így fúj a szél. Így nem nagyon merek menni sétálni. Azért lehet elnézünk a Brendonba?! Nagyon szeretném azt a textilkönyvet :oops:

Kép
chesther
 
 


chesther! ÓÓÓÓÓ, nyitva kell tartani a sebet?! Nektek otthon??? Nem tudom, hogy érdekelnek -e a részletek, de ez azért megdöbbentett! Remélem már túl lesztek ezen! :shock: Őszintén kívánom!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!
Én az Andi férje vagyok és a mai napon sikerült Zsófiának megszületnie 3600grammal és 56cm!Mindketten jol vannak!

Kép
andaka
 
 


sziasztok!

Nagy gratula Csillának és Andinak! A hidegfront csak megtette a hatását:)))Én is sok tejcsit kívánok!

Mi ma családi hajvágáson vettünk részt, Boti is :roll: nagyon cuki lett, majd teszek fel képet!
Eszter, köszi szépen, jól van Boti, nő mint a gomba, tegnap volt 5990 gramm, mondd meg a férjednek is :oops: Hétfőn megyünk a 2 hónapos kötelező oltásra, remélem nem lesz gond. Atextilkönyv pedig hidd el megéri az árát!!!

MA délután voltunk a Városligetben sétálni, tök jó idő volt, bár szerintem a családban én élveztem a legjobban!Jó volt kimozdulni :D

Kriszti, szerintem is vannak jó dolgok a Brendonban, érdemes néha elmenni!Jó vásárlást!

További szép estét!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok Lányok!

Andinak és Csillának nagy gratula a babákhoz! Jó egészséget nekik és sok tejcsikét.

Mi nagyon jó kislányok vagyunk, sokat alszunk és péntek este nagymamánál aludtunk, így volt egy újabb szabad esténk. Isteni volt. :oops:
Bár volt lelkiismeretfurdalásom is ezerrel, de néha ki kell mozdulni!

Majd még holnap jövök, most megyek mert nem sokára fürdés lesz nálunk és már sír a drága ...

Timi

u.i.: örülök, hogy tetszett az iromány :-)

Timi

Kép
manati
 
 


Gartulálok Andinak!!!!!!!Sok tejcsit! Juhééééé! Várjuk a beszámolót!!!
Ma elmentünk a Brendonba és vettünk textilkönyvet! Nagyon tetszik - köszi az ötletet Melus, Prünty! Alig várom a holnap délelőttöt, hogy Glória rácsodálkozhasson!!! Képzeljétek Pinci holnap lesz 3 hetes és 2660 g-ról már 3280 g-ra hízott: szemmel láthatóan nőtt!!!
Timi - a te Blankád alszik míg nem vagytok otthon? Én attól tartok, hogy mást nem ismer még. Nem ismeri még csak az én és apa hangját...Hogy még kell idő amíg minket is megismer és mi is őt. Nagyon sokat nézegetem az én kis babámat, próbálom megfejteni a grimaszait, mosolyait. Olyan édes ahogy álmában "énekel" :D
Melus - a Ligetben nem volt szél? Mert itt Budaörsön olyan szl van.. Szeles időben is lehet a babát sétálni vinni?
na megyek - nálunk is lassacskán fürdés lesz...

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Andi, Csilla: nagy-nagy gratula Zsófi Babákhoz! :lol:
Tulli: Én is csapós vagyok és szept. 2. a várva várt időpont. Már nagyon várom. :lol:

Képzeljétek bekrepált a derekam jobb oldalt. Szúr, nem bírok ráállni a jobb lábamra, amikor van a fájdalom. Szerencsére nincs állandóan, de úgy jön, mint a villámcsapás. :cry: Van valakinek valami ötlete rá? Jól jönne.

Holnap nekiállunk a gyerekcuccok rendbetételének: kiságy összerakás, babakocsi átmosás, fejvédő, lepedők kimosása meg hasonlók. Lucu biztos nagyot fog nézni, hogy mi ez a változás a szobájában. Ugyanis egyelőre egy szobába kerül a 2 csajszink.

További jó 7végét: Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok,


Andi, Csilla: nagy gratula a babakhoz.
Brendon megvolt, bar epp nem volt kisagy, de megrendeltuk aztan majd hozzak. Adi jot jatszott az apjaval kozben, ugyhogy 2 legyet utottunk egy csapasra...

Nezegettem a kisruhakat is (bar anyukam azt mondta, hogy mar 1 szalat se vehetek, annyi van) es megint ledobbentem, hogy nekem ismet ilyen pindurka babam lesz...

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?