Új privát üzeneted érkezett!

Vok,
most még nem kérek, köszi.

Ma meglátogattuk Olgot és Henit. Olgo nagyon szép kismama és hihetetlen aktív. Max 2 hete van még Emma érkezéséig, a dokink szerint. Heni meg nagyot nyúlt, olyan nagycsaj már ő is. Jót játsziztunk négyesben és még hajba se kaptak a csajok. :D
angi79
 
 


Gyöngyi: Gratulálok a kis pocaklakóhoz!!!Vigyázz magatokra!
Vendég
 


Gyöngyikém, azta, nagyon nagyon gratulálok!!!!!!


Kép
vas
 
 

 
 

Sziasztok!

Gyöngyi,
gratulálok! Szóval mégiscsak összejött! :lol:

Eszti,
az én alapmesterségem német nyelvoktató-tanító, tehát a kicsik nyelvoktatása az egyik része. Tanítottam is jópár évet. Én nem tanítanám a nyelvet 10 éves korig, mert az anyanyelvi ismeretek (spontán és tudatos elemek) ekkorra rögzülnek pontosan és biztosan, tehát egy idegen nyelv szerkezetét erre lehet ráépíteni. Az más kérdés, hogy a kicsik nagyon fogékonyak, és gyorsan tanulnak. Ha tehát ilyen oviba készül a gyerek, akkor elvileg jó, de két alapvető dolgot szem előtt kell tartani: a legfontosabb, hogy a gyerek örömmel csinálja, a második, hogy tudatos nyelvtanulás ne legyen az intézményben (tehát pl. ne tanítsanak nyelvtani ismereteket semmilyen szinten, még úgy sem, hogy szóképeket mutatnak nekik). Csak dalok, mondókák, rövid kis versek, és nagy hangsúly a rímeken, a jó hangzáson legyen, mert ebben a korban ez a legszórakoztatóbb a kicsiknek. Szerencsés, ha találkozhatnak olyan anyanyelvű hasonló korú kicsivel, aki ezt a nyelvet anyanyelvként birtokolja, és együtt, játék közben tanulnak.
Sajnos, ma a legtöbb iskolában már első osztályban elkezdik az idegen nyelvet tanítani, és bizony negyedikre már komoly nyelvtani szabályokat tanítanak nekik, pedig a magyar nyelv szerkezetét igazából csak negyedik osztályban kezdik el tanulni (vagy ott kellene kezdeni, de mint mindennel, ezzel is sietnek).
Alapvetően nem értek egyet a magyar oktatási rendszerrel, igaz,m Svájcban voltam ösztöndíjas, és ott teljesen más rendszer alapján tanulnak a gyerekek. Sokkal nyugisabb tempóban, felszabadultabban, nem tragédiaként élik meg a mindennapos iskolába menetet, hanem úgy, hogy ma is találkoznak a társaikkal, a felnőtt "barátaikkal" (ezek a pedagógusok), és valami izgit mutatnak nekik ma is. Valahogy ez jobban tetszik. Bár az is igaz, hogy nem is tudnak karácsonyra írni-olvasni, de nem is kell, mert ez az alsó 4 osztály feladata, nem egy félévé.
Elnézést, ha kissé hosszú voltam, ha gondoljátok iskolás korúak, szívesen adok tanácsot, segítek nektek.

Tünde,
lécci nézd meg a postafiókodat, írtam egy kis levelet, szeretnék veled beszélni. Köszi!

A gyerkőcök csudaszépek! Nem is tudnék a kis menyeknek valók között választani, a fiúk meg igazi hapsikák. :D

Bencussal átestünk kedden az orrmandula-műtéten, azóta összehasonlíthatatlanul jobban van és alszik, remélem, elmaradnak a hurutos betegségek is. Nem is hallom szuszogni, úgy kell közel hajolni hozzá éjszaka, hogy minden rendben van-e, és megszüntek az éjszakai hánykolódások is. Ahogy leteszem, szinte úgy is ébred. A fülét is megnézték, rendben volt, nem kellett csövezni, mert ez az orrmandula egy alattomos dolog, tünetek nálkül megy rá a fülre, akár teljes halláskárosodást is okozhat. És ez általában csak iskolás korban derül ki, amikor már nem sok mindent lehet tenni.... Szóval örülök, hogy túl vagyunk rajta.
A kicsi pocaklakó még mindig nem valami aktív, remélem, vele is minden oké, majd a jövő héten megyünk a 19-20. heti uh-ra.

Jó nyaralást, pihenést mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Hozok képeket :D Végre feltöltöttem, meg kicsinyítettem :D:D

Kép a vagány jamaikai :D

Kép altatás...

Kép éheztetjük... :D látszik is rajta :D:D

Kép hát, végső esetben a toll is jó kaja. :D:D

Kép a mester fest :)

Kép a csipesz mellé mulitivitamin jár :D

Kép Luca (BorkaDorka)

Kép Eszter és Luca

Kép apja lánya?

Kép vagy anyja lánya? :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Kép és nem keveset fogytam április óta... :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Gyöngyi! Hurrá!!! Gratulálok!

Eszter! Szépek vagytok! Aztaaa, Hanna mekkorát nőtt! Döbbenet!

Hűű, Olgo mindjárt szülsz? Jaj, de izgalmas!!! Nagy drukk nektek!

Kép
Kép
~melitta~
 
 


Lyly, köszönöm a hosszú választ, és örülök, hogy egy szaki is megerősített abban, amit én is gondolok. :wink: Nagyon hasonló a véleményem. :wink:

Eszter, nagyon jóóóó képek. Luca hihetetlen, mintha legalább 3-4 éves lenne. :shock: 8) Hanna pedig ezekkel a loknikkal....nagyon szép. :wink:
Te pedig jól lefogytál!!!!!!!! +++++++++++++++ Juhhhééé, gratulálok.
Vendég
 


Sziasztok!

Eszti!
Luca egyszerűen hatalmas! :) Boriék meg találtak végre egy házat, ami tetszett nekik. Remélik szeptemberben költözhetnek. Rajzokat láttam a házról. Szépnek tűnt úgy is. :D KÍváncsi leszek rá.
Nyelvről: hát, az óraszerű nyelvoktatást én se szeretem. Én, mint németes, elsőre biztos, hogy németül tanítanám (tom) Hannát és majd magtanul angolul. Hiszen mindenhol az folyik... A német bonyolultabb, utána egy angol pick-pack megvan :D
Én most olaszra pályázom nagyon. A cég fizeti a nyelvtanulást. Meg még egy csomó mindent, szóval nekiülök az olasznak végre :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Gyöngyi, éljen!!! Nagyon - nagyon örülök Nektek! Gratulálok, problémamentes pocakosodást!

VokEszter, gyönyörűség Hanna, és te is szuper jól nézel ki! Nagyon ügyes vagy! Jó látni az ikreket is, köszi! :)

Angi, akkor ügyesek voltak a csajok,hogy nem marakodtak :D Olgo is megint eltűnt...

Csajok, Boti légzésfigyelője elromlott (már több mint egy éve, miután már nem használtuk, csak bébiőrnek), földhöz vágta és vmi ketyere jól eltört benne, amit még a nagypapák se tudtak megcsinálni. Ez a bébiőrös Angelcare (nem a legújjabb, hanem ami akkor is volt, mikor ők születtek). A szülői egysége jó. Szerintetek elég megvenni a szimpla AC (ugyanazt a sorozatszámú) légzésfigyelőt, és kompatibilis lesz egymással a kettő? Elvileg két külön egység... Ha az új képes a hangtovábbításra, a szülői egység tudja azt fogadni, nem? Tud vki ebben segíteni?

Velünk egyébként mindent rendben, csak nem nagyon vagyunk idehaza.

Sziasztok!

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Sziasztok!

Annyi mesélnivalóm van, hogy egyetlen hozzászólással megtöltöm az oldalt! :oops: :lol:

Gyöngyi!
Itt is gratula! :D

Eszter!
Rengeteget fogytál! Még Attila is rácsodálkozott, pedig ő azt se szokta észrevenni, ha új frizurám van! Hogy csináltad? Szoptatás után nekem is aktuális lesz... :?
Hanna gyönyörű, egyértelműen anyja lánya! Csak az orra Ádámé, de az még alakulhat!
Én még nem leveleztem veletek amikor Borkadorka írt ide. Luca a mi gyerekeinkkel egykorú iker? :shock: :shock: :shock: :D Mekkora?

Lyly!
Örülök, hogy minden rendben, remélem, így is marad! Bencust mennyire viselte meg a műtét? Hogy zajlott? Ti hogy bírtátok?
Pocaklakónak még mindig van ideje a mocorgásra, ne izgulj! :wink:

Anita!
Nekem fogalmam sincs, de én szőke nő vagyok... :wink:

Eszti!
Én is úgy tanultam, hogy a túl korai, komoly nyelvoktatás az anyanyelv kiművelésének és az anyanyelven való helyesírásnak a rovására történik, stb. DE! A saját és a környezetemben lévő számtalan példa nem erre utal. Általános elsőben csak horvátul (akkor még szerbhorvátul) tanultunk, a cirill írásmódot előbb ismertem, mint a latin betűset. Az osztály 20 fővel indult, ketten magyarul nem beszéltek, néhányan mindkét nyelvet beszélték, mert az egyik szülő magyarul, a másik horvátul vagy szerbül beszélt a gyerekkel születése óta, és volt egy lány, aki az óvodában tanult meg magyarul. A többség ott kezdte a nagyon intenzív nyelvtanulást (napi 20 új szó), első osztály téli szünetében már kötelező olvasmány is volt :shock: . Ebben az iskolában a többség a gimit is itt végzi. Én soha nem érzékeltem, hogy aki innen került ki, annak bármiben is kára származott volna abból, hogy ezzel a rendszerrel, és ilyen korán tanulta meg a nyelvet.
Én Kevét szívem szerint oda járatnám óvodába, mert kislétszámú csoportok vannak, általam is biztonságosnak ítélt játékai, és a volt osztálytársnőm lenne az óvónénije, csak tőlünk messze van. :cry: :? Igaz, hogy Attila kb. 20 méterre dolgozik, így ő tudná hozni-vinni, csak sajnálom a gyereket napi másfél óra utazásnak kitenni. :roll:

Melitta!
Jövő héten valamelyik nap egy tali? (Másokkal is persze, csak naaaaaaaaagyon szeretném már Szoficát látni!)

Rólunk:

Köszönöm a szülő kidobásával kapcsolatos válaszokat!
Megírom, mi történt, csak hogy mindenkinek erőt adjon a jogok érvényesítéséhez ha esetleg ilyen helyzetbe kerül.
Bátyámék két hónapos anyatejes kisfia elkezdett sugárban hányni (negyedik gyerek, úgyhogy nem ők reagálták túl). Addig nem is nagyon bukott, így ők azt hitték, hogy valami vírus, vagy ilyesmi. Mikor éjszaka és másnap reggel is megismétlődött, elvitték a gyerekorvoshoz, aki azt mondta, hogy a tünetek alapján gyomorszáj szűkület, másnap reggel :shock: vigyék be a Tűzoltó utcai klinikára. Legjobb barátnőm unokatestvére ott gyereksebész (nagyon elismert a szakmában), így már hozzá mentek. Doki még éjszaka üzent a bátyáméknak, hogy ha úgy érzik, vigyék be a gyereket, hivatkozzanak rá, nehogy összeomoljon a keringése. Nem vitték be, mert addigra a sógornőm tartva a kiszáradástól már lefejt tejet adott a gyereknek kiskanalanként, így nem jött ki belőle. Reggel bevitték a gyereket, valóban gyomorszáj szűkülete volt, másnap reggel már műtötték is. A műtét után az intenzívre került a gyerek, ahol a szülő csak reggel 9 és este 6 között lehet bent. Nem akarták éjszakára otthagyni a gyereket, de végül mégis megtették (arra hivatkoztak, hogy ott csupa rákos kisgyerek van, akiknek a szülei nincsenek bent, meg hogy ez intenzív, itt minden babára jut egy ápoló). Első éjszaka jól telt, másnap kezdték a gyereknek adni a lefejt tejet apránként, jól reagált. Következő éjszaka is jól telt, kapta szépen a lefejt tejet, tegnap már szopott is, minden rendben volt. Doki lágyszívű volt, mondta, hogy ma délelőtt elengedi őket. Éjszakára hagytak bent 300 mili lefejt tejet, reggel mentek a gyerekért, erre azzal fogadták őket, hogy baj van, a gyerek éjszaka csak 50-et evett, azt is kihányta, a sebe be van gyulladva, és a hasa is kemény, az ügyeletes orvos már el is kezdte antibiotikumozni. Mire ők odaértek már kiütéses volt a baba. Befutott az ismerős orvos, aki megnézte, azonnal leállíttatta az antibiotikumot, mert a seb is, és a pocak tapintása is normális volt. Kérdőre vonta az ápolókat, hogy mi is történt valójában, és magyarázkodás közben az egyik elszólta magát, hogy a gyerek a tápszert hányta ki. Sógornőm kérdezte, hogy miféle tápszert, mire kiderült, hogy azt adtak neki, a lefejt tej meg a hűtőben vigyorog érintetlenül. A hányás+kiütés a tápszertől volt, allergiás reakció! Mikor a sógornőm felháborodott, hogy ez nem történhetett volna meg, ha ő bent van, még ki is oktatta őt az ápolónő, hogy mit pattog, csak egyszer kapott tápszert a gyerek, miért olyan nagy baj az, ő újszülött intenzíven dolgozott, ott is tápszerezik a gyerekeket! A történtek miatt nem jöhettek haza, de a doki kerített nekik egy teljesen külön szobát a sebészeten, most ott vannak. A másik három kisfiú meg egy hete lepasszolva. :roll: :cry:
Én eléggé ki vagyok akadva, mert bár nem velünk történt, de annyiszor eszembe jut, hogy a Déva is még milyen pici, és milyen szörnyű lehet most nekik. :cry:

Enyéim:
Déva hihetetlen ütemben fejlődik, bejárja kúszva a lakást, mindent megfog, megcsócsál. Döbbenten néz, mikor Keve ezt-azt elvesz tőle, mert nem szabad a szájába vennie. Kezdődik nála a szeparációs szorongás is (Kevénél nem volt). Kutyázik, éééééééééés ha mondjuk neki, hogy pá-pá, integet! :D
Én nagyon büszke vagyok magamra, mert hétfőn lesz Déva fél éves, és nem volt különösebb probléma a szopival. Esténként még csinálok egy szaporító fejést, ha kevesebbnek érzem a tejet, akkor délután is, és így minden rendben ment. :D 8) Kisasszony más több, mint 8 kiló. Kb. három hete néha megkínáljuk vízzel, de nem szokott kérni. Ma megvettem az első almáját, amiből majd ünnepélyes keretek között kostolhat.
Keve mostanra állt vissza a terhességem eleje óta a "normál" kerékvágásba. Előtte ugye nagyon apás volt, engem csak "megtűrt", és ezt gyakran éreztette is. :cry: Mikor terhes lettem (még nem is tudtuk) egyik napról a másikra normalizálódott a kapcsolatunk, hirtelen elkezdett hozzám ragaszkodni, tőlem várt vigasztalást, melegséget, szeretetet, Attilával meg elkezdett (majdnem) úgy viselkedni, ahogy mások szoktak az apjukkal. Úgy három hete (nem történt semmi különös) lassan elkezdett visszaállni a régi rendre. :cry: Mára ez odáig fajult, hogy többször elmondta, hogy nem szeret engem :shock: :cry: , de mikor kérdeztem tőle, hogy tényleg nem szeret, vagy csak mérges rám, mert le szeretném fektetni, akkor azt mondta, hogy csak mérges, úgyhogy szerintem csak nem tudja még rendesen kifejezni az érzelmeit. Azért nem esett jól.
Keve trágárságai ellen nem használt, hogy nem vettük észre, nem hallottuk meg, így úgy döntöttünk, hogy beszélünk a fejével. Kiderült, hogy nem is tudta, hogy ezek a szavak mit jelentenek, és azt sem, hogy csúnya szavak. Elmagyaráztuk neki, hogy ezek csúnya szavak, és csak a buta gyerekek beszélnek így. Azóta csak nagyon ritkán csúsznak ki a száján, akkor is rögtön kapcsol, és zavarában vigyorogva a szája elé kapja a kezét. :lol:

Kérdés: A bili tisztításának mi a módja? Én pisi után csak ki szoktam öblíteni, van, hogy azt sem :oops: , mert Keve ugye mindent maga intéz, és néha kimegy a fejemből, hogy használta :oops: . Kaki után eddig Domestost csöppentettem bele, föltöltöttem vízzel, aztán 10 perc múlva kimostam, öblítettem. Ez így jó szerintetek, vagy sok, vagy kevés? :roll:

Jó éjt!

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Lidke, én pontosan ugyanígy tiszítottam a bilit (Domestosban állt kaki után, pisi után csak öblítés). Benyó most már csak WC-ben nyomul, így már ezt is kiküszöböltük.
Vendég
 


Lidke!
Naaaaagyon durva ez az intenzíves történet. Komolyan mondom!!! Hogy képzelik ezt? Én lazán feljelenteném a kórházat a tápszer miatt!!!!!!! Meg arról nem is beszélve, hogy nem lehetett a gyerekével, aki szopizik még. Ilyen nincs!!!!

Biztos el fog múlni Keve apás korszaka is. Elhiszem,h ogy szarul esik!!! el se tudom képzelni, milyen lenne, ha Hanna azt mondaná komolyan, hogy nem szeret. :? :shock: :cry:

el se hiszem, hogy már fél éve, hogy megszületett Déva... komolyan! csinálsz képeket az első almáról??? :D:D Én csináltam Manciról. :D:D Persze nem ízlett neki hihi :D:D

Bilit én ugyan így csinálom. :D A bölcsiben is igy csinálják. :)

Borka ikrek: Januáriak. Ők a legidősebbek a topikban, de 2006osak ők is. :D Csak Luca hatalmas. Az Eszti az kb akkora mint a Hanna. ÉS még mindig az Eszti a domináns kettőjük közül. Olyan fura volt látni, hogy tényleg a kisebb dirigál. Meg beszélgettek egymással. Annyira édesek voltak! :D:D



Beszéltem Erával!
Hát, kicsit kiakadtam... még mindig nem kap családi pótlékot Mirára. Volt az önkormányzatban, hogy mit tudnának adni: évi 2x 5000 Ft rendszeres nevelési segély és havi 4000 lakhatásit. Komolyan mondom... hihetetlen. Hagyatéki tárgyalás meggyorsítva se volt még (mikor lesz akkor apámnak???) így a házat se tudja még eladni. És azért egy 3 szintes ház fenntartási költsége nem jön ki 4 ezer Ftből. A gyámhatóság se csinált még semmit. Nem kapnak még árvaságit sem, csak az alapot, mert nem bírták még megállapítani sem. Persze az özvegyi nyugdíj ugyan az. Ilyenkor úgy fel tudnék robbanni!!! :evil: :evil:
Azt ígérte Era, hogy jön, mostanában nem jutott ide írni...

Lidke!
elfelejtettem:
Hát, szerencsétek volt és valószínűleg jó módszerekkel tanítottak. Én itthon tanultam elsőben és második első félévében. Utána mentünk ki Bécsbe. Full elfelejtettem magyarul helyesen írni. Alapvetően 4dikben,a mikor visszajöttünk kezdhettem elölről mindent és baromi szar volt/van a helyesírásom. (bár 19 évesen megtanultam végre a nagyját)
A hosszú-rövid magánhangzókkal még mindig vannak problémáim. Németül tökéletes a helyesírásom.
Az itthoni nyelvoktatás nem jó. Már azóta szajkózom,a mióta hazajöttem Bécsből. Értsd 12 éves korom óta... :D:D Valószínű, hogy nálatok nem azt csinálták. :D Hanem a horvátot, nem? :D

puszi nektek

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Lidke! Bili ugyanígy tisztul... :lol: Tali szuper lenne, de úgy tűnik még a jövő hét nem jó, csak utána.

Gyöngyi! Gyömbérgyökér: egy karika, mint a répából és rá fekete tea pár percre: rókakoma már el is illan!

Kép
Kép
~melitta~
 
 


Lidke,
olvasni is elég rossz volt a kórházi történeten, nemhogy átélni.
Bencussal egész jól sikerült átvészelni, azt hiszem, ő bírta jobban.
A legrosszabb az volt, hogy a műtét előtt kapott egy kúpot, aminek elvileg el kellett volna kábítania. Na ez Bencusnál egyáltalán nem jött össze. Szóltam is, hogy az én fiam egyáltalán nem kábul, nem vigyorog, nem álmosodik, teljesen éber és mindent pontosan észlel, ellentétben a szobatársaival, akik ekkor már hallucináltak (aranyosan).
Rá sem rántottak, így jött a műtős néni, hozta a kocsit, amire elvileg Bencusnak fel kellett volna feküdnie. A gyereket kikapta az ágyból, rá akarta tenni a kocsira... és majdnem leugrott a másik oldalon. Jött egy nővérke, ő a másik oldalon próbálkozott, és ketten sem tudták lefogni, mert ekkor a kicsim már teli torokból ordított és sikított, hogy anya gyere, anya segíts! Csak ezt hajtogatta megállás nélkül, magas fejhangon (soha nem hallottam még így sikítani).
Szóltak, hogy én vigyem a műtőajtóig, de már én sem tudtam megnyugtatni, mert ekkor már tudta vagy érezte, hogy nem megyünk vissza a szobájába, ahová egyfolytában mutogatott, hogy menjünk vissza oda.
Ekkor még uralkodtam magamon, hogy ne éreztessem vele, én is nagyon félek és sírni szeretnék, mindenféle hülyeséget súgtam neki, meg puszilgattam, aztán a műtőajtóban elvették és elvitték az előkészítőbe. Úgy sikoltozott, hogy a műtőből többen kijöttek már bemosakodva és beöltözve, hogy mi történik. Mivel nyitva volt a műtőajtó, hallottam, hogy teszik rá az altatómaszkot, és még az alatt is sikított: anya gyere, anya segíts. Az egész néhány mp volt, mert elaludt, de nekem ÓRÁKNAK tűnt, és úgy sírtam, hogy leroskadtam a földre. Látták, hogy nagyon kivagyok, kijött az egyik műtőasszisztens, és mondta, hogy nyugodjak meg, már alszik, minden rendben van. Az egész műtét kb. 10 percig tartott (még a fülét is megnézték, átszellőzik-e, nem tett-e kárt benne az eddigi sok gyulladás, de szerencsére nem). A végén megint kijött a srác, és mondta, hogy most ébresztik, mindjárt sírni fog, ne ijedjek meg, ez jó jel, és már hozzák is. Sírt, de már nem úgy, mint mikor bevitték, hanem nyüszítősen, nem tudva magáról. Az ajtóban ráborultam, és puszilgattam. Bent a kórteremben kb. 15 percig vergődött, nem volt hajlandó oldalt aludni (a hányás veszélye miatt kell így maradniuk kb. 2 órát), így az ölembe vettem, és ott aludt el végül. Egyfolytában puszilgattam a feje búbját, suttogtam neki, lassan megnyugodott, ki- kinyitotta a szemecskéit, és megismert, suttogta: aja, itt vagy... Szóval jól kialudta magát, délután 2-re már kutya baja sem volt. A sebész dokinő nagyon ügyes volt, akiket ő operált, egyik gyerek sem hányt (vagyis nem nyelt sok vért), de a nagyobb gyerekek rosszabbul viselték az ébredést. Hosszabb ideig tartott, míg magukhoz tértek.
Estig több liter(!) lötyit megivott, rengeteget evett (kis evőgépnek hívták), és igazából nem emlékezett semmire (ahogy az óvatos kérdezősködésből kiderült), az operáló dokinőnek kérés nélkül tátotta a száját. Az első estétől nagyon jól alszik, alig hallani, hogy levegőt vesz, újra tud hason aludni, égnek álló popsival (ez a kedvenc póza), és nem dobálja magát éjszakánként. Egyelőre ennyi a pozitív jel, reméljük, a hurutos tünetek is ritkulnak. Másnap reggel hatkor ébresztettek minket, fél nyolcra kezünkben volt a zárójelentés, túl voltunk az ellenőrző vizsgálaton, 9-kor már itthon mostam-főztem. Valamire azért emlékezhet, mert a műtő felé vezető folyosót a délutáni séta alkalmával nagy ívben kerülte...
Az ágyszomszédunknak, egy 5 éves kisfiúnak kb. pingpong-labdányi orrmandulát vettek ki az egyik oldalról (estig ki is csövezték azt az oldalt), és furcsa volt, hogy az addig lefelé homorú szájpadlása visszaugrott estére szép magas domborúvá, hiszen ott egy "lyuk" keletkezett, ahol eredetileg az orrmandula volt. A kicsinek a hangképzéssel voltak bajai, egyes hangokat emiatt nem tudott kiejteni, és most furcsa volt hallani, amikor újra megszólalt. Újra kell tanulnia az egyes hangok képzését. Eszméletlen, milyen dolgokban bűnös ez az orrmandula.
Senkit nem akartam megrémíteni, csak leírtam a mi élményünket.

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Lyly!
Jajj, ez a műtétes út... bakker.. Nagyon sajnálom! :(
Annó, amikor Hannának vették ki a pénzt a torkából, akkor a műtőben kapott szurit és azzal aludt el. Végig bemehettem vele és egyáltalán nem volt félelem érzete szerencsére. Én persze kész voltam. De így, sokkal rosszabb lehetett!!! :(:(

Örülök, hogy ilyen jól sikerült nektek a műtét!!!
Biztos jobb lesz!

Mikor mész uh-ra? Gondolom ott megnyugtat majd a doki, hogy minden rendben a kicsivel :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Lidke: nagyon sajnálom ami a bátyádékkal történt!!Jó egészséget kívánok nekik! Hihetetlen hogy már Dévababa is fél évet tölti. Nagyon ügyes nagylány! Sajnálom hogy Keve ilyenek mond Neked! Vizsont aranyosak ahogy kikuncogják a saját kis hülyeségüket! :lol: Fannikánál most a basszus a menő :lol: A bili ha nagyritkán abba kakilik(pl.mikor foglalt a nagy wc) akkor hasonlóan tisztul mint itt többeké! :wink: :wink: Az én véleményem az(kövezhetnek akiknek nem ez a véleménye) hogyha Te úgy látod jónak hogy az az ovi lenne a jobb a nagylegénynek, és Attila is vállalja az elvitelt, akkor szerintem tarts ki mellette. Tudom hogy télen, fagyban hóban nem mindegy mennyit kell menni hogy elérj az oviba, de szerintem az sem mindegy hogy MILYEN oviba jár be a gyerkőc reggelente!

Vokeszti: anyja lánya :lol: :wink: Hihetetlen mennyire lejön a képekről hogy lefogytál! Még nem is láttam a régebbi képet amikor megjegyeztem magamban hogy hú milyen sokat fogyott vokeszti :lol: Irigyellek a nyelvek miatt :wink: Köszi hogy adtál hírt Eráékról, kár hogy nem jó hírekkel jöttél(tudom nem rajtad múlik)Kitartást nekik!Hanna gyönyörű!

Esztipeszti: én nem vagyok nagy tapasztalt, még csak elméletben tudom amit tudok, de anno én is azt tanultam, hogy előbb a saját anyanyelvének az alapjainak kell megerősödnie, aztán jöhet a többi :wink:

Lyly: borzasztó volt még olvasni is ami Veletek történt, viszont annak örülök hogy úgy látod azóta sokkal jobb Bencének.

Anita: Örülök hogy Veletek minden rendben!Légzésfigyelő ügyben holnapra megpróbálok infót szerezni!Lehet hogy csak egy telcsiszámot, de igyekszem! :wink: :wink:

Rólunk: mi a hétvégén átestünk egy fosós hányós víruson! Mára már úgy néz ki mindenki helyrejött.De azért még nem kiabálom el. Fannika kezdte pénteken(szombaton egész nap semmi baja) aztán vasárnap mind a hárman megint! Fannika kapott még péntek éjjel szurit, lehet az javította egy kicsit fel szombatra, de vasárnap megint hányt, és ment a hasa. A mai napra mindennek nyoma tűnt, de azért még nem kiabálom el....

Jó éjt Mindenkinek.
Vendég
 


Sziasztok

Gyöngyikém
Micsoda hírek!!!!! :D
Nagyon örülök, hogy sikerült :D
Én már most lányra tippelnék. :lol: :lol:
Átérzem a hányingered, mert három napja szenvedek tőle, és szétmegy az agyam is. :evil: Na nekem nem attól, amitől neked, :wink: mert tegnap a mensi is utolért ,és most már a pocim is fáj. :(

Boscó
Szerintem nálam is az van ami nálatok, csak a többi részig nem juttok el. :roll: Pedig jobb lenne , ha kijönne valahol , mert így sose múlik el. :?
Nálunk , most nincs ronda beszéd ,de van helyette elzavarás. :shock:
Menjél innen, azonnal menjél innen, menj ki a konyhába. És ezt jó mérgesen, néha a boltba mondja vagy utcán ,akkor baromi ciki tud lenni. :oops: Na ebbe az a szép , hogy én mondom neki ezeket, amikor rosszalkodik, hogy menjél a szobádba, és ha jó leszel, akkor gyere ki.

Lidke
Szegény tesódék. :cry:
Nem is lehet erre csak csúnyákat írni. :evil:
Nálunk Lacit zavarja el többször, és neki is nagyon rosszul esik. :cry: Remélem nem tart sokáig ez az időszak?
Cory ,Tünde ,Ildi ??? Mondjatok valami bíztatót :roll: Anita
Nagyon szép a kiscsaj ,és tényleg tiszta Boti! :D
Nagyon ügyi vagy ,hogy csak ennyit híztál.
Dobjál már egy mostani poci képet. :wink:

Eszter
Hát egyértelmű ,hogy rád hasonlít a lányod! :lol:
Nagyon cuki ,és az ikrek tényleg nagyon nagyok. :shock:
Szegény Era, :cry: de sajnos ez várható volt. Nálunk minden olyan jól működik :evil:

Nálunk nincs bili, így nem kell takarítani :lol:

Lyly
Ez nagyon durva. :cry:
A szívem szakadt meg, ahogy leírtad. :cry:
Ez jó hír,hogy megszűntek a panaszok. :)

Ildikém
Nagyon el vagy tűnve!
Csak nem ennyit nyaralsz?? :wink:

Annácska
Rólad már ne is beszéljünk!!!! :)






Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta
 
 


pár kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Szomszéd kislány, aki 5 nappal előbb született :D

Kép

bocsi ha sok lett. :lol:







Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta
 
 


Babetta,
jobbulást! Ezek a képek Lellén készültek? Levi jó sokat nyúlt. Igazi kis huncut csávó. :D Látom élvezte a pancsolást.
Lyly,
sajnálom hogy így történt, ahogy leírtad... De úgy tűnik nálatok a kivétel muszáj volt és használt is. Gyógyulást!
Vok,
szerintem anya és lánya képen látszik a legjobban, hogy jó sokat fogytál. :D Hanna látom elszórakoztat Titeket rendesen. Az altatós képen sapiban van? :)
Boscó,
jobbulást!

angi79
 
 


Lányok,

meghalt a kis pocaklakó babánk, holnapután megyek megszülni.
Most nem tudok többet írni.

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Lyly!
Nagyon sajnálom! :(
Nem is gondoltam, hogy baj lehet! :(
Nagyon sok erőt kívánok! Kitartás!!!!

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Lyly,
sajnálom... :( :cry:
Csütörtökre nagyon sok erőt kívánok Neked!
angi79
 
 


Jaj, Lyly, elmondhatatlanul sajnálom! :cry:
Nagyon sok erőt kívánok a történtek feldolgozásához!

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Lyly:nagyon sajnálom :cry: :cry: Sok erőt, kitartást kívánok!
Vendég
 


Lyly: ... nagyon sajnáljuk, sok-sok erőt kívánunk!!!... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Lyly
Nagyon sajnálom :cry: :cry:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta
 
 


Lyly: nagyon sajnálom :(

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Köszönöm, lányok, most nagyon nehéz.
20 hetes lennék, de a tegnapi uh csak 16 hetesnek mutatta. Én éreztem, hogy nincs minden rendben, mert elég korán megmozdult, de a mouzgások gyengültek, majd elmaradtak. 3 orvosnál is voltam, apróbb görcsökkel, de egyik sem vizsgált meg (az utolsónál én kértem egy manuális vizsgálatot, de zárva volt a méhszáj). Azt mondták, ÉN MÉG NEM ÉREZHETEK magzatmozgást, mert ez később jelentkezik! UH sehol, egy áramlásvizsgálat sehol, pedig valszeg elmaradt valahol a fejlődésben, hiszen minden rendben volt eddig, szépen nőtt. A 3 dokiból 2 nő volt...
Ma már okosabb lennék, és ÜVÖLTVE kérnék műszeres vizsgálatot, ehelyett az egyik Pipolphent, a másik kétszeres adag Magne B6-ot írt elő minden vizsgálat nélkül. Amikor mondtam, hogy görcsök, ritkuló és gyengülő mozgások, kisebbedő pocak, egy deka hízás sincs (sőt, inkább fogyok), erre senki nem figyelt oda.
Tanulságként írom ezeket, a legkisebb intő jelre menjetek, és ordítva kérjétek a megbízható vizsgálatokat. Nálunk egy baba életébe került.
Lehet, hogy így sem maradt volna meg, de legalább tudnám, hogy mindent megtettek/megtettünk érte.

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Lyly!
Nem igen lehet ilyenkor se okosat, de jót írni.
Úgy gondolom, mivel TE 3 orvosnál jártál, megtettél mindent!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Lyly, mi is őszintén sajnáljuk, legyetek nagyon erősek... :(

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Ma 13:19-kor megszületett OLGOék EMMA babája.
A kisasszony 2910 gramm és 52 cm. A szülés könnyű volt.

GRATULÁLUNK itt is.
angi79
 
 


Emma baba!
Üdv eme földön! :) Aranyos vagy, hogy nem kínoztad meg anyát nagyon! :)
Várjuk majd anyudat, hogy meséljen!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Emma babának és a családnak sok boldogságot!

Ez az oldal nem egyszerű...

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Tünde... hát igen. :(

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Olgo családnak mi is gratulálunk a kis Emmához!

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Lyly!
Én is úgy érzem, hogy mindent megtettél.
Nagyon nehéz lehet most nektek, sokat gondoltam ma rátok! :cry: Én azt hiszem, bár nem vagyok orvos, hogy egy ennyire "fiatal" babát nem tudtak volna megmenteni akkor sem, ha időben észreveszik, hogy baj van. Egy nagyon korai megszületést (vetélést) talán már meg tudtak volna akadályozni, de nálatok nem ez történt. :cry:
Holnapra nagyon sok erőt kívánok!

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Hát, lányok ez tényleg nem egyszerű oldal.

Sírtam Bence miatt, sírtam a pici miatt és örülök Emma babának.

Lylykém! Nagyon sok erőt kívánok nektek és imádkozunk értetek!
Nincsenek szavak...

Emmácska, várunk anyával!

Kép
Kép
~melitta~
 
 


Lányok,
most indulunk a kórházba, köszönöm, nagyon sok erőt adtok ti is.
Olgoéknak tiszta szívből gratulálok, jó egészséget kívánok és sok-sok örömet!
Majd jelentkezem.

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Lyly, nagyon sajnálom, drukkolok ma... :cry:
Vendég
 


Olgoéknak pedig nagyon nagy JUHHÉÉÉ :)
Vendég
 


Lyly!
Gondolok rád nagyon!!!!!!!!!

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Olgo: nagyon jó egészséget kívánunk Nektek! Gratulálunk!
Vendég
 


Kép Kép Kép
No komment :lol: :lol:
Vendég
 


Emma baba Isten hozott!



Angi, köszi a híreket! Hogy vagytok?

Lidke, gratula Dévának a félévhez! Hogy ízlett az alma?
Uhhh, sajnálom a tesódékat...

Edit, nagyon cuki Levi :D Milyen kis karcsú lett :shock: Képet csináltam, de most nem teszem fel...

VokEszti, köszi a híreket Eráékról. Én is várom,h jöjjön kicsit közénk.

Ági, jól vagytok?


Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Ági, nagyon édes! :D

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Lyly, nagyon sajnálom, és sok erőt kívánok nektek most....

Gratulálok Olgóéknak Emma babához!!



Edit, megvagyok, áá..., már nem nyaralok, múlt héten gyerekek nélkül voltam, tanfolyamra jártam, meg papírügyeket intéztem.
Ma meg fül-orr-gégész-allegológusnál voltam.
Kaptam rendes gyógyszeres orrsprayt,orvosságot nem, majd kiderül hogy fog ez hatni.
aztán kiderült, hogy orrsövényferdülésem is van, annek tudtahó a tavalyi arc, meg a téli homloküreg gyuszi, (amik mindnenféle előzmény nélkül jöttek :roll: ) ha megint lesz legközelebb, mehetek egy orrsövényműtétre :shock: Állati jó lesz, már most hiányzik :lol: :lol:


Lidke, nagyon elszomorító a tesódék kisbabájának története..... :?


Edit, Levi tényleg sokat nyúlt. :D
Jövő héten nem talizunk valamikor?
Melitta? Szofit se láttam még :wink:

Anita, nagyon helyes az uh-os kis Emma :D Tiszta bátyja :D


Most ennyi, majd lassan kikeveredek az ügyintézésből, (vagyis már csak egy papír hiányzik, és beadhatom a használatbavételit),aztán jövök sűrűbben

meg már a suli-ovi is mindjárt kezdődik :D

Nagggyon cuki Fannika :D
vas
 
 


Anita: köszi jobban vagyunk. Fannika még fájlalja pocakját, de ügyesen elmondta a dokinéninek most az ellenőrzésen hogy :-fájt pocakom, csikarta, meg hánytam is. Kérdezi dokinéni : -és most fáj valahol? -Igen a fogam. És kinyitotta a száját, és mondta hogy :-itt. :lol: Mindezekmellé növeszti a még hiányzó fogait.(egyszerre) :roll:


Edit: Levike tényleg sokat nyúlt. Annyira édes hogy mindig olyan kis vigyori, jókedvű. :lol:

Ildi: az orrsövényműtét az iszonyat. Remélem hatnak az orvosságok, és megúszod a műtétet.Kicsit csendes lesz a ház ha megkezdődik az ovi, isi :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Először neked írok, Lyly,
nagyon sajnálom, ami veletek történt, sok erőt kívánok!!!!!

Sziasztok!

Hűűű, lehet, hogy valaki még nem is ismer, valaki meg már nem is emlékszik ránk... :roll: :oops: :lol:

Csajok,
visszapörgettem pár oldalt, gyönyörű nagyfiú és nagylány lett mindenkiből!!! Hűűű, mintha tegnap lett volna, hogy hetek alatt szépen sorban született mindenki... :D

Nálunk a soproni topik naon döcög, kacsintgatok ide is, de dolgozgatok is, szal időm persze most sincs, de azért majd jövök.

Olgo,
gratulálok nektek!!!!!!!!!!! Sok boldogságot és nagyon jó egészséget kívánunk Emma babához!! :P :P :P

KépKép
viol81
 
 


Viol Nadine :D örülök Neked! Tyűűűű, de szép nagyleány lett Dorka is! Gyere majd!

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?