Sziasztok!
Nagy gratu Yuyunak!!! Én így már nem is bírom számon tartani, hogy ki van még egyben. Bár gyanítom, hogy azok, akiknek sok hozzászólását látom
Nem sokat tudok visszaolvasni sajnos, mert most ezerrel pörögnek a dolgok körülöttünk. Legalábbis én így érzem.
Megírtam már a szüléstörténetet is, de baromi hosszú lett, nem is tudom, fel merjem-e rakni. Lehet, hogy majd írok egy "vágott verziót".
Mi péntek este leautókáztunk Pécsre, úgyhogy már innen jelentkezek. Réka nagyon ügyes volt, és végigaludta az utat, úgyhogy sztem meglepően simán ment minden.Nagyon élvezzük a nagy lakást, és már a picur is hozzászokott az itteni körülményekhez.
Amúgy jó kislány továbbra is, csak néha nyűglődik, kb 3órákat alszik, 80gr-okat eszik. Heti gyarapodás 200gr. Azért az egy kicsit fárasztó, amikor olyan napja van, hogy minden ruciját összekakilja (tök mindegy milyen pelus van rajta, 3 félét próbáltunk), és 8x kell átöltöztetni. Na de ez benne van a pakliban.. Azért szerencsére nem minden nap ilyen
Ami elég vacak, hogy az egyik mellem sikeresen begyulladt, tegnap előtt szűk 39fokos lázzal fetrengtem, lázcsillapítót csak kalmopyrint tudtunk szerezni, azzal meg nem lehet szoptatni, így egy rövidke ideig a fagyasztott tejcsire és a cumisüvegre voltunk utalva.
Azóta dokinál is jártam, kapok antibikát, meg ha lázas vagyok, vehetek be algopirynt, és ezek mellett szoptathatok. Persze a gyulladt mellből nem, úgyhoy most kicsit káosz az élet.
Az előzmény az, hogy Réka tök jól beállt 2-3 óránkénti szopira, én is nagy nehezen átállítottam magam, hogy egyszer egyik-egyszer másik mellből szopizzon, szóval minden hepi volt.
Aztán két napja Réka meglepett minket egy éjszakai 6órás alvással, azaz nem ébredt fel a szokásos 2-3 órási evésre. Reggel 6-ra az egyik mellemen szép piros folt jelent meg, és baromira fájt(gondolom nem abból etettem utoljára, és a 9 óra sok volt egyben). Na ezután lázasodtam be. Pedig minden szopi után becsülettel lefejem a maradékot, és miután a piros folt megjelent, külön ügyeltem, hogy azt mindig jól kiürítsem. De hát nem volt elég.
Ja azt mondanom se kell, hogy Réka akövetkező éjszakát is átaludta. A mostanit viszont nem.
Most nagy nehezen kezdek visszaállni arra, hogy egy mellből 3 óránként, de így még néha pótolni kell cumisüvegből.
Az újabb küzdelem megint az lesz, hogy viszaálljunk váltott cicire. Tapasztalt anyukák! tudtok erre vmi jó trükköt?
Dia!
Nekünk is néha nyűglődik Réka a poci miatt, azért tud nehezen elaludni. A védőnő javasolta az Espumisan L oldatot, ami a buborékokat megköti és vmi habbá alakítja, így nem csavarja annyira a pociját. Azóta sokkal nyugodtabb. Büfizni ő se nagyon tud, erre meg azt a tanácsot kaptam, hogy tegyem le vízszintesbe úgy 5-10 percre, és amikor nagyon tekereg, meg mocorog, akkor próbáljam büfiztetni, mert addigra "felúsznak a buborékok a gyomrában és könnyebben kijön. És tényleg. Néha ez beválik.
Próbáljátok ki esetleg ti is.
Most mennem kell, a kishölgy felébredt, és reklamál az üres hasa miatt...
Üdv: Panna