Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Tünci!!

Nagyon nagyon sajnálom ami veletek történt,sajnos én át tudom érezni a történteket,mert nekem 2006 10-hó 28-án a 40-dik héten halva született a kisfiam.Nagyon nehéz volt,de erőt adott a családom,és az a tudat,hogy megpróbálhato mégegyszer,és sikerült.Ha valamiben tudok segíteni,írj privibe és nagyon szivesen segítek!

Üdv:Kriszti

Kép
flacsikriszti
 
 


Tünci28!
fogadd őszinte részvétemet. biztosan nem a te hibád.
amikor tavaly elvetéltem, én is magamat okoltam érte, de feleslegesen.
akkor azt mondták, hogy valószínűleg még nem volt ott az ideje, hogy megszülessen. de akkor ez nem vigasztalt. aztán bár azt mondták, várjak egy fél évet, hogy regenerálódjak, két hónap múlva már ott mocorgózott a pocimban a kislányom.
ne add fel! nagyon vigyázz magadra! és nagyon szorítok neked, hogy hamarosan ott ugribugrizzon egy kismanó és jó híreket írjál!!!
Vendég
 


ancsi_pacsi, bende!
hát nagyon "irigy" vagyok ám rátok! az én Zsófinak nem működik a szopija. pedig de szeretném, ha cicin lógna egész nap, vagy sebesre szívná... de jó is lenne...
van egy "ipari" méretű fejőm... valahogy annak tudatában is nehezen adom a tejet, hogy tudom, az én picikém fog nagyra nőni tőle...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég
 

 
 

Nagyon megsirattam Tüncit,jesszusom hogy fordulhatnak elő ilyen szörnyű dolgok!Rettenetes,főleg hogy tegnap meg a másik topicban egy kismamát sirattunk meg akinek 21 hetesen kiderült hogy a magzatnak genetikai rendellenessége van,1 %-os túlélési eséllyel!El kell most vetetnie az éppen két hete rúgkapáló szintén első babáját!Borzasztó...Jaj nagyon vigyázzon mindenki magára és a megszületett egészséges picurkájára.Ancsi ne azon aggódj hogy a baba folyton a melleden lógva alszik,hanem hogy egyátalán van ki ott lógjon!Majd nől,aztán elhagyja hidd el,de ha még elég neki és nem kell mellette tápszerezni addig szerintem ne aggódj.
Én jól vagyok,a babám nagyokat rúg már,sokszor még fáj is.Megy az épitkezés,egész jól haladunk...Várjuk a nyaralást ,aug.28-án megyünk 4 napra.Közben apránként készülünk az ovira,vesszük meg a z ágyneműt,zsákot cipőt stb.Mindenkinek szép napot.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Kedves Tünci!
Szomorúan olvastam az írásodat. Remélem vígasztalni tudlak azzal, hogy egy élet bármennyire is rövid, soha nem értelmetlen. A kislányod sem ok nélkül hagyott téged el ilyen hamar. Az életben mindig mindenből tanulni KELL!!! Erre a saját vetélésemkor jöttem rá. (Szintén első baba) Az ő feladata talán az volt, hogy még jobb anyává tegyen téged a következő kisbabánál. Mert most valami biztosan nem volt még tökéletes. Nem a te hibád, az biztos!!! Ez közös választás, az övé és a tiéd is. Ő valamire fel akarta hívni a figyelmedet, ha magadba nézel és felismered mi volt, akkor már értelmet nyer ez az egész történet. Így már nem is lesz olyan gyötrő.

Nálam a vetélés nagy fordulatot hozott a kapcsolatunkban. Rádöbbentem milyen nagyon számíthatok a férjemre és ő is arra, hogy én mennyire fontos vagyok neki. Nagyon kettős érzés volt, a nagy bánat és a nagy felismerés miatti öröm, hogy mi ketten tényleg egyek vagyunk. Úgy érzem, hogy ez a baba az alatt a pár hét alatt is annyit adott nekünk! Másodszorra pedig már rendben ment minden.

Kitartás!!!! A rossz után mindig jó fog következni!
hettuli
 
 


Jaj Lányok! Nem is tudom ... Mindíg sírva olvasom ezeket a híreket és el sem tudom képzelni hogy akivel ez megtörténik hogyan is tudja kezelni vagy átélni.
Nagyon érzékenyen érint pedig hála az égnek nekem nem kellett ilyen szörnyűséget még átélnem.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Kösz lányok!
Nem aggódok a cicin lógáson. Inkább örülök, hogy van neki mit adni enni. Ma voltunk a védőnéninéll, megint 180 grammot híztunk, így már túlszárnyaltuk 10 dkg-val a születési súlyunkat. Most vagyunk 3630 grammosak.

Nagyon-nagyon szomorú olvasni ezeket a sorokat, de Tünci azt kívánom tiszta szívemből, hogy ez után a szörnyűség után csak jó dolgok történjenek veletek. Fogd a párod kezét, szeressétek egymást nagyon-nagyon, és ne okold magad! Nem szabad! Kívánok sok erőt, és kitartást mindkettőtöknek!
Én hiszem, hogy odafennt van valaki, aki mindíg terelgeti az életünket, és semmi sincs ok nélkül, és tényleg a rossz után mindíg jó jön.
Nekünk úgy volt, hogy nem is lehet babánk. Már én is magamat okoltam, kétségbe estem, haragudtam az egész világra....
Rengeteg vizsgálat, huzavona, mindenféle próbálkozás után
épp beültetésre készültünk, amikor egyszer csak nem jött meg a menzeszem.....és láss csodát teherbe estem!
Ezért is lett Dóra a kislányom, mert a név jelentése Isten ajándéka!
Ne add fel Tünci! Kitartás! Biztosan lesz kistestvérke! Én imádkozom értetek!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Nekem is azt mondták nem lehet mert kicsi a berendezésem. Utána elmentem másik dokihoz aki azt mondta ilyet még nem hallott legfeljebb az elsö nem de a második megmarad. :cry:
Mindenek ellenére másfél év után jött a pici lányunk most meg elsöre összejött a tesó. Az én lányom Dorottya engem is megfogott a jelentése nagyon!
Kép
Kép
s. zsófia
 
 


ez lehet, hogy egy hülye kérdés, de a védőnőnek pontosan mi a dolga?
mármint szopiügyben...

ugyanis a nagymamám mesélte, hogy (nem itt hanem csongrád megye egyik szegletében) az egyik szomszédjának Zsófibaba előtt egy héttel született kislánya. és megtanult szopizni kéthetes korára.
mégpedig úgy, hogy a védőnő majdnem egy héten keresztül minden nap kijárt napközben minden etetéskor, hogy segítsen az anyukának.

vagy ez védőnőfüggő???
Vendég
 


ez lehet, hogy egy hülye kérdés, de a védőnőnek pontosan mi a dolga?
mármint szopiügyben...

ugyanis a nagymamám mesélte, hogy (nem itt hanem csongrád megye egyik szegletében) az egyik szomszédjának Zsófibaba előtt egy héttel született kislánya. és megtanult szopizni kéthetes korára.
mégpedig úgy, hogy a védőnő majdnem egy héten keresztül minden nap kijárt napközben minden etetéskor, hogy segítsen az anyukának.

vagy ez védőnőfüggő???
Vendég
 


hopsz...
bocsi a duplázásért...
Vendég
 


Anyany: Szerintem kérdezd meg. Ha egyszer szükséged van segítsgre meg kel adniuk. Szerintem

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


anyany,

szerintem védőnő függő is a dolog. De azért én a helyedben több védőnőnek is szolnák.

Lányok ti mit visztek a kórházi csomagba? Van már listám, de azért kiváncsi lennék rátok. :)

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Anyany. Úgy sajnálom, hogy még mindíg nem megy a szopi!!!!
Annyira szeretnék segíteni neked!
Nincs lenőve a nyelve a kislánynak?
A velem egy szobában lévő kisfiúnak is az volt a baj, de a kórházban meg is csinálták neki.
Te most fejed a tejcit, és cumisüvegből issza? Abból megy neki?
Nem akarja szívni a cicit? Vagy mi a baj?

A kórházban volt egy fekete hajú védőnéni, nekem is mutatott technikát, mert nekem még az orrát is befedte Jázminnak a cici, és nem nagyon kapott levegőt, de aztán mutatta, hogy húzzam lejjebb a lányzót, és akkor szabad az orra....és nem kell kézzel elhúzni az orra elől a cicit, hogy kapjon levegőt.
Persze honnan tudná az ember, ha még nem volt gyermeke....

Szerintem nyugodtan kérj segítséget a védőnénitől. Azért van! Ha meg nem segít, akkor pedig lehet, hogy jobb lenne másikat keresni.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Sziasztok!

tünci

Sírva olvastam ami veled történt, nagyon sajnálom :cry: :cry: . Én két babát veszítettem el, de helyettük kaptam kettőt. Én is magamat okoltam, de ne tedd,semmi értelme. Ahogy a többiek is írták hamarosan lehet hogy egy tündéri bébit fogsz majd ringatni a karodban. Csak ne adjátok fel. Egymásba kapaszkodva a párroddal könnyebb hidd el. Én kívánom hogy mihamarabb örömhírrel gyere. Sok erőt és kitartást.



anyany

Sajnálom hogy még nem megy a szopi, viszont nagyon ügyi vagy hogy ilyen kitartó vagy. A védőnéni meg azért van hogy segítsen, ha nem akar akkor igaza van ancsinak lehet váltani.

tücsinke

Most látom hogy neked sincs sok hátra. Hogy viseled így a végéhez közeledve?
Vendég
 


Anyany: Beírtam a keresőbe, hogy szoptatási tanácsok

Ezekr e linkekre bukkantam: nézd meg, hátha találsz valami értelemes tanácsot!
Ha van időd kukkancs be ezekre az oldalakra. Én is találtam érdekes dolgokat. Az első fórumnál (babnet) egy szoptatási tanácsadó válaszolgat....

http://www.babanet.hu/faq/szoptat.php

http://www.kismama.hu/baba/tiz_legrossz ... nacs/3225/

http://www.szoptatasportal.hu/temak/abc

http://www.lll.hu/node/178

http://www.mama-babaszerviz.hu/bemutatkozas

Itt az utolsónál regisztrálni kell azt hiszem, és küldhetsz kérdést..
...remélem tudtam segíteni!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


törp,

köszi elég jól viselem. Bár már be vagyok kicsit parázva. Sajnos még nincs kész a baba szoba és sok még az elintézni való. Jobban félek mint az első szülés előtt.

De amúgy minden oké, hál istennek. Meg szerintem jó dokim is van. Szedem lelkesen a homeos bogyókat és iszom a málnalevél teát. Na meg gátmasszázsolok. Hátha egy kicsit könyebben jön a picurka.

Lili már nagyon várja és kérdezi, hogy mikor nől már meg a tesó körme, hogy végre kibujjon. :D

Veletek mi van? Elég ritkán jössz mostanában.

Kép
Kép
tucsinke
 
 


tücsinke!

pár oldallal előrébb írtam egy kórházi csomagos listát, hogy én miket vittem! remélem segít!
Vendég
 


szopiügyben a kétségbeeesés szélén állok. csak az a baj, hogy ilyenkor a tejem is kevesebb.

védőnőt is lehet válatni? ezt még nem hallottam, mert elivleg körzetek vannak, nem? az én védőnőm, amikor megmutattam neki, milyen bömbölést levág Zsófi a cicimnek, (próbáltam motiválni), nemhogy segített volna, hanem inkább elkezdett karba tett kézzel arróol beszélni, mkilyen oltásokat kap egy baba kéthónaposan. (5hetesek voltunk :( )

amúgy ma próbálkoztunk megint, de a vége bimbóvédő lett, amit el is kezdett szívni mint egy kis vákuumszivattyú, eleinte jött is a tej, de 5-6 perc után abbamaradt. és persze jött is a bömbölés...


holnap megyünk és megnézünk egy másik védőnőt.


ancsipancsi!
a kórházi feketehajúnak nem tudod a nevét véletlenül?

igazából szervi baja nincsen. összesen 8 gyerekorvos látta. 7 a kórházban + a háziorvos.
ehhez hozzáveszem még a szopitanácsadót is...

a probléma tualjdonképpen az, hogy akárhogy próbálkozom, nem kapja be a cicitmet.
legutóbb a szájába fejtem pár csepp tejet. az lett a végeredmény, hogy fogta magát, nem keresgélt, hanem egyszerűen lenyalogatta. nagoyn édes volt, de hát...
Vendég
 


Anyany!

Ha felhívod a kórházat kérni kell a kórházi védőnőt, azt mondta kapcsolják a mobiljára..a nevére sajnos én sem emlékszem, többször feljött hozzám, de nem voltam olyan állapotban..
azon az emeleten van az irodája, ahol a gyermekágyasrészleg.
Biztos segít, nekem is többször elmagyarázta hogyan tudom minél gyorsabban elapasztani a tejet...úgy néz ki sikerült is, látni sem bírtam.

Tünde
tünci28
 
 
 


Ma voltunk 4d-n. Kislányunk, hugica lessz! 18 perces lett a felvétel igaz félbeszakitva mert nem akarta megmutatni magát az végén fél percre mutatta meg a pofiját. 1025 kg-ra saccolták.

Kép

Kép
s. zsófia
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy bezavargok ide, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy babákkal, gyermekekkel, szüléssel, szülőséggel kapcsolatos portált.

A portál elérhetősége: http://portal.lilimode.hu

Találtok itt sok érdekes dolgot, például cikkeket, (cégek tömény mennyiségű hirdetéseitől mentes) apróhirdetési rendszert, fórumot, szakértőket, recepteket, meséket és verseket, ajánlókat.

Ezen kívül egy különleges dolgot is találtok: egy ingyenesen letölthető havi magazint, amely teljesen reklámmentes.

Minden hónapban nyereményjátékot is indítunk, ami például most az iskolakezdéssel kapcsolatos, így akinek iskolába menő, vagy iskolás korú gyermeke van, azt biztos érdekelni fogja! :)

Azok, akik szeptember 15-ig regisztrálnak sorsoláson is részt vesznek, ahol értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Kérlek nézzétek meg a portált, és ha tetszik, regisztráljatok!

Köszi,

hanee
hanee
 
 


Kedves Tünci! Mélyen megrendített a kisbabád rövidke élettörténete. Őszinte részvétem, és nagyon sok erőt kívánok nektek az elkövetkező nehéz időszakra!

s.zsófia, gratulálok a kislányhoz! Van már nevetek?
Fehérváron csináltattátok a 4D-t?

Szerintem a fent említett fekete hajú szülésznő tartotta a szülésfelkészítőt 4. alkalommal. Ő egy nagyon szimpi csaj volt.

Az Anyany által összeírt kórházi lista nagyon jó!!

Ma elhoztuk a kiskutyánkat. Nem lesz vele könnyű, de csak 3 hetet kell kibírni vele a lakásban, utána remélhetőleg már költözünk. Nagyon édes kiskutyi.

Kép

Rönééé



Kép
röné
 
 


Röné: igen fehérváron Bácskai dokibácsinál. Én az elsö leányzóval hozzá jártam és nála is szültem csak bezárták Móron a szülészetet. :cry: Zsófia lessz a nevünk!

Kép

Kép
s. zsófia
 
 


s.zsófia!
gratu a Zsófidhoz!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

röné!
édes a kiskutya!

ancsipancsi!
köszi a linkeket!

ma felfedeztem valamit. eddig sohasem volt gondom a mellemmel, de most... szóval azt mondják, hogy befelé forduló, meg lapos meg mindenfféle mellből lehet rendesen szoptatni, mert a baba olyanra szívja, amilyen neki kell.
hát az én melleim egszerűen csak kerekek. a mellbimbóm meg kicsi. lehet ez az ok? ráadásul a tejcsi is elég nehezen jön belőle. ezért nem működik a bimbóvédőzés rendesen...

mostmár elég jól össze vagyok kavarodva. hogy is van ez???
Vendég
 


Sziasztok Lányok!
Nagyon régen voltam már fenn az interneten,mert a miénk sajnos elromlott!Ez idő alatt mindenkivel sokminden történt!
Nekem 07.29-én megszületett Benedek nevű kisfiam 4330g-mal,60cm-el császármetszéssel!Nagyon boldog vagyok,gyönyörű baba!
Tünci!Őszíntén sajnálom,ami veletek történt,sírva olvastam,amit írtál!
Én akkor még az osztályon feküdtem,mikor szültél,mindenki reménykedett,hogy minden rendben lesz a babáddal!Megrendülve olvastam az előbb,hogy mi történt!Nagyon sajnálom!
Mindenkinek jó egészséget!
Mokika
mokika80
 
 


mokika80!
gratulálok a babához!
Vendég
 


Mokika!

Gratulálok! Mi is egyszerre voltunk kórházban- a lányom 07.27-én született- gondolom Te császármetszéssel a másik szárnyon feküdtél. Nem semmi méretekkel született a kicsi fiad. Sok boldogságot Nektek!!!!
bende
 
 


Bende!
megkaptad a privit?még nem annyira megy a társalgó használata, időnként eltévedek..
nagyon köszönöm a bíztató szavakat!
Két napja elég rosszul vagyunk a férjemmel, ő csak a gyógyulásomra koncentrál én meg azt szeretném hogy úgy üvöltsön a fájdalomtól mint én..az előbb beszéltem az Ancimmal, jól kibőgtem magam, kicsit ilyenkor megkönnyebbülök.
nézegettem a képeidet, olyan jó volt látni a babád, lehet hogy hülyeség de mivel ismerlek titeket,közel érzem magam hozzátok..

Mokika!
Szeresd a babád nagyon!!!
Először úgy volt hogy oda tesznek engem is a gyermekágyasba, de aztán jobbnak látták ha egy emelettel feljebb kerülök..egyedül voltam három napig, megengedték hogy velem legyen a családom egész nap..
tünci28
 
 
 


Sziasztok!
Hú, volt két őrült napunk. Szombaton és vasárnap Jázmin tiszta nyűgös volt. Egész nap ordított. Semmi sem volt jó neki. Alig aludt egész nap fél órát. Pedig apával már mindent kipróbáltunk. Úgy látszik a front megviselte...a ti babáitok hogy bírták a hétvégét? Csak nálunk volt ilyen cirkusz?

Anyany: nem emlékszem a védőnéni nevére, de tényleg aranyos volt. Próbáld úgy felhívni, ahogy Tünci javasolta....
És ne legyenek kényszerképzeteid a melleddel kapcsolatban. Szerintem nem azzal van a gond! Lehet, hogy Zsófika kényelmes baba, és nem akar megdolgozni a tejciért.

Mokika! Én is gratulálok a babucihoz. Tényleg szép nagy baba.

S.Zsófi gratula kicsi Zsófikához!
Bácskai dokibácsi is tényleg nagyon jó orvos. Elvállalta a szülést? Úgy tudom már nem vállal szülést..
Én meg a Deákhoz jártam, nála is szültem, bár csak szerződésben van a Fehérvári kórházzal...de elvállalta a szülést, és nagyon rendes volt.
Nem tudom ismered a Mohos nevű dokit? Ő is Móron volt régen, most Fehérváron főorvos. Rám addíg ő figyelt, amíg a Deák nem ért oda, na meg persze Gyöngyi a szülésznő. Nagyon-nagyon-nagyon rendes a Mohos. Még annak idején együtt műtöttek Móron a Deákkal. Jó kezekben éreztem magam...

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Sajnos már tényleg nem válal szülést csak 4d voltam nála . Dorottyánál még szerencsénk volt mert februári volt és utána pár hó. zárták be Mórt. Ismerem Mohos dokibácsit is. Én szülés elött 3 nappal már bent feküdtem és ö felelt a mi szobánkban fekvökért minden reggel ö vizitelt. Nagyon szinpi, lelkiismeretes doki. Deákot csak látásból ismerem.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


tucsinke

Ne parázz, a második hamarabb meglesz mint az első :wink: A málnalevél teán kívül én szedtem a homeós bogyikat. Azok is sokat segítenek.
Kívánok neked is olyan könnyű szülést mint az enyém volt :wink:
Remélem elkészül a babaszoba is addigra bár nincs sok idő már. Aranyos lehet Lili, már nagyon várja már a tesót? Bizti sokat fog segíteni, úgy mint nálunk a nagy. Ő már alig várja hogy focizzanak :lol:

Mostanába elég nyűgi a picur ezek a frontok megviselik, azért nem jövök, de igyekszem képben lenni :roll: Meg a szuri is megviseli, de már csak egy van hál' istennek.

Tényleg akinek megvan a babája kapott levet hogy oltassa be rota vírus ellen?

Mokika80

Hatalmas gratula a nem is olyan pici fiadhoz :D

s.zsófia
Neked is gratu a kis Zsófihoz :D
Vendég
 


Sziasztok Lányok!Tünci:Őszintén sajnálom ami veletek történt sírva olvastam :( Ne bántsd a párod ő is ugynazon megy át mint te de a férfiak nem szeretik kimutatni az érzéseiket.Már régen voltam itt ma léptünk a 37-ik hétbe kicsit elfogott a pánik mindig izgulok hogy minden rendben van-e Hannával egészséges-e meg ilyenek.Ancsi:Szegény akkor ez nehéz hétvége volt biztos a frontok.Jaj még azt szeretném kérdezni hogy mikor adtátok oda a pénzt a dokinak meg a szülésznönek?
Vendég
 


Köszönöm mindenkinek a gratulációkat!Majd teszek fel a nem is olyan pici fiamról képeket,ha sikerül!Olyan nyugodt,jó kis baba,csak mostanában kicsit hasfájós!Nincs valakinek ötlete a hasfájás kezelésére,megelőzésére?
mokika80
 
 


mokika! sztem kérdezd meg inkább a gyerekorvost, mit javasol. mi 1hónapos kora óta adunk Zsófinak hasfájásra gyógyszert.


a frontok a picilányomat is megviselik. főleg,hogy össze vissza jön valamilyen. a hétvége nehéz volt, a mai nap sem könnyebb...
nagyon nyugtalan, nem bír valami miatt aludni.
ráadásul apája is frontérzékeny, úgyhogy ketten "bőgtek"...

ma voltunk csípőszűrésen. azt mondta a doki, ha akarom tornáztathatom, de nem szükséges. semmi baj ninscen a csípőjével. :)
Vendég
 


Tünci!

Nem kaptam meg a privit, talán próbáld meg még egyszer elküldeni. Ne várd, hogy ordítson a párod a fájdalomtól, nem fog. Az én párom is magába fojtotta a bánatát, vagy másnak mondta el, hogy ne engem terheljen vele. Egyébként Ő nem szerette szóba hozni a témát, mert nem tudta mennyire tépi fel a behegedt sebeket.
Megirod majd honnan ismersz minket???:) kiváncsivá tettél....
Ha ismerjük egymást talán még többet tudok segíteni... Ölelések ...mennek... puszi
bende
 
 


Bende!
megint, küldtem,remélem most jó...
tünci28
 
 
 


Anyany: mi Infacol nevű szuszpenziót használunk hasfájás ellen. Gyerekdoki javasolta. Recept nélkül kapható. 1600 Ft körül van. 3-4 nap után hat. Evés előtt kell beadni, van kis csepegtetője.
Valamivel jobb lett nekünk, de tornáztatnom is kell Jázmint, ő is hasfájós. Sok levegőt nyel. Ő sem akar aludni már 3. napja egész nap kb. fél órát alszik....lezsibbadtam már....

Lara: örülök neked, hogy jelentkeztél, már aggódtam miattad. Hú, már mindjárt itt a vége...
A pénzt rögtön a szülés után adtuk oda a dokinak, ő meg odaadta a szülésznőnek a magáét.
Ki lesz a szülésznőtök??
A Gyöngyi elment azt hiszem aug. 1-jével. Pedig nagyon-nagyon rendes volt!
Ne aggódj Hannával biztos rendben lesz minden.
Szedd a homeós bogyókat, meg csinálj gátmasszázst addíg is, míg nem jön el a 40. hét.

Törp: én nem kaptam levelet, hogy oltassam be rotavírus ellen, de érdekellne, hogy mennyibe kerülhet. Szeretném megelőzni. De azt olvastam, hogy szájon át adják be ezt a fajta vakcinát, és 6 hetes kortól lehet adni, és asszem 2-szer kell......

Bende: ahogy néztem a szülőszobás képed, nekem is ismerős vagy..nem dolgoztál az IBM-ben régen? Valahonnan nagyon ismerős vagy....:)

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


ancsi!
mi is infakolt használunk. előtte espumisanunk volt, de az nem nagyon használt.
a rotavírus elleni oltás két oltásból áll és összesen 34.000 Ftba kerül.
én is gondolkodom rajta.

tündi!
amikor tavaly elment a baba, a párom szntén nem mondta el, mit érez. csöndben volt, engem próbált egyben tartani.
valamikor tavaly karácsomkor mondta el, mennyire szerette volna azt a babát, júliusban...
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon régen néztem be hozzátok, próbáltam visszaolvasgatni az utóbbi pár oldalt.

Nagyon megrendített ami Tüncivel történt. Az én kislányom koraszülött volt, nagyon sokat aggódtunk-sírtunk a férjemmel, de szerencsére kűzdött a kisasszony és mára minden rendben van vele.
Én valamennyire hiszek az ezotériában. A nézet azt vallja, hogy a születendő gyermek választja ki a szüleit, és néha van úgy,hogy idő közben úgy dönt, hogy mégsem akar megszületni ebben a "pillanatban" és elmegy. Az életünk egy nagy tanulási folyamat, melyben mindennek megvan az oka. Van egy mondat, ami nagyon meghatott: "Anya ne sírj, egyszer úgyis megszületek!" Lehet, hogy egy másik kis testben,és egy olyan lélek aki csak minket akar boldoggá tenni.

Tünci!
A fájdalmadat senki sem tudja átérezni, hisz te voltál az, aki ezzel a kis csöpséggel élted a mindennapjaidat. A párod, a férfiak sokszor nem merik kimutatni az érzelmeiket, mert úgy gondolják, hogy akkor ők így erősek , könnyebb rájuk támaszkodni a bajban. Ő közel nem volt olyan kapcsolatban a kisemberrel mint te, persze ez nem azt jelenti, hogy az elvesztése nem fáj neki nagyon. Az emberek pedig nem tudják hogyan közelítsenek feléd. Szerintem a legjobb dolog, ha a hülye mondatok helyett ("majd lesz másik...stb") inkább meghallgatnának, melletted lennének, fognák a kezed, vagy nyugalmat biztosítanának neked erre a nehéz időszakra. sajnos ez nem mindenki ismeri fel. Nem tudják a helyzetet kezelni, és mindenféle sületlenségeket mondanak, pedig hidd el legszívesebben megölelnének és átvennének a vállukra a fájdalmadból.
Kívánok neked nagyon sok erőt és még valamit amit szavakba nem tudok önteni!!!

Ancsi-pancsi!

Mi anno a Rotán nagyon sokat gondolkodtunk a párommal. Végül is nem adattuk be. Ennek több oka is volt. Két éves korig ad védettséget, a vírusnak több mutációja létezik, lehet, hogy nem is az fertőzte meg, mint ami ellen megkapta az oltást, 18000 Ft egy oltás. Mi inkább a Prevenart és a Neisvacot adattuk be.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
jaffa4
 
 


Tünci! Írtam privit!

Rota- mi úgy döntöttünk, hogy beadatjuk, bár levelet még nem kaptunk róla, csak a doki néni hagyott itt egy táblázatot, a kötelező és beadatható védőoltásokról.

Any-any! nahát, hogy ,,öregszik,, a pici lány.:)

Niki vasárnap volt két hetes. Kezd ,,elromlani,, Első héten még nem igényelte ennnyire a társaságunkat, de most az esti lefekvés kész cirkusz. Fél nyolckorvan fürdés. Itt egy kicsit félős a kiscsaj, csak akkor nyugszik meg, ha egyik kezével szorosan az apukájába kapaszkodhat. ( jut eszembe, ma a párom 24 órázik, és eddig mindig Ő fürdette a manót, most meg itt maradtunk kettesben :(
Fürdés után szopi, böfi és itt elromlik a dolog, ha leteszük sírdogál, elég kitartóan, ekkor visszateszem még egy kicsit cicire, de átver a leányzó. Tudja, hogyha nem szívja, akkor kiveszem a szájából, ezért szívja, de mivel nem éhes hagyja, hogy a szája alsó szélén kicsurogjon a tej. Ezt nem is veszem észre, csak akkor mikor már mindketten úszunk a tejben. Ekkor megint leteszem, megint nyekereg. Tegnap beáldoztam egyik elvemet, kifőztem neki egy cumit. Egy óráig elvolt vele, el is aludt, aztán felébredt, kiköpte. Onnantól kezdve nem kellett neki. Megint nyekergés...De mikor végre elalszik, átalussza az éjszakát!!!!!! fél tíztől- fél ötig, vagy mint tegnap fél tizenegytől, fél hatig.
Várom a tippeket, hogy mit tudok tenni, a kevésbé nyűgi elalvásért. Hozzáteszem, napközben nincs semmi ilyen probléma. Leteszem a kiságyba, akkor elalszik fél órán belül, a babakocsiban meg 10 perc sem kell hozzá.

Ancsi-pancsi: az ibm-ben nem dolgoztam, csak a videoton területén egy akkor még nagyon kis cégnél, de a nevére már nem is emlékszem. Rövid kitérő volt, mert mikor abbahagytam a főiskolát, rögtön elmentem dolgozni. Csütörtökön még bementem a suliba, eldöntöttem, hogy nekem ez nem kell, hétfőn meg már ott kezdtem. Talán 4 hónapig dolgoztam ott...
De jó, mindenkinek ismerős vagyok :) 17 órás vajúdás után, elnyűtten...
bende
 
 


Törp,

köszi, remélem igy is lesz és könnyen jön a tesó.

A Mohos dokiról nem nagyon nyilatkoznák, itt Móron sokan nem szeretik. Sokszor nem ért be szülésre és szabin abszolút nem megy be, pedig elvállalja a szülést akkora is. De kinek a pap, kinek a papné.

Pocira nekünk anno a homeos bogyó vállt be (chamomilla 15 CH). Feloldod egy kis vízben ilyen pici babának és azt adod be neki. Na meg a tornáztatás és a masszírozás.

Képzeljétek tegnap megint voltam NST-n. Délelőtt 9:45-től ott voltam 14:25 ig. Ilyen még nem volt. Azt hittem idegbajt kapok. Csak két gép volt és azzal is elég lassan ment. Na meg dokik sem nagyon voltak, mert 9 szülés volt akkor. Remélem én nem fogok ki ilyen forgalmas napot.

Hétvégén esküvőn voltunk nagyon jól éreztük magunkat, főleg a Lili. Vasárnap pedig a Veszprémi állatkertben. Minden évben egyszer elmegyünk oda. Most már nagyon élevezte a Lili. Nagyon szépen felújították tavalyi évhez képest is. Érdemes megnézni, mindenkinek ajánlom.

REmélem mindenki jól érzi magát. ÉN túl jól, úgyhogy lehet hogy ráhúzok megint. :cry:

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Sziasztok!Ancsi:Köszi szépen az infót.Igen a Gyöngyi aug.1-ig volt a mi szülésznönk Rumplerné Éva lesz már találkoztunk vele nagyon szimpatikus ő is :) Szedem a homeos bogyókat meg iszom a málnalevél teát is.Majd pénteken megyünk dokihoz.Teszel majd fel képet a kislányotokról?Tucsinke:Lehet hogy mi egyszerre leszünk kórházba?!Mi szept 1-re várjuk a picurt de azt mondta a doki bácsi hogy augusztusba meglesz aztán majd kiderül :)
Vendég
 


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hát "öregszünk", de még nem nagyon ügyesedik.
ma reggel elheatároztam, hogy megtanítom szopizni, azaz ráveszem valahogyan,hogy megtanuljon.
hát az eredmény egyelőre siralmas. reggel még ment. aztán délelőtt elszöszmötölt a cicimen (csak bimbóvédővel!! :( )
aztán egyre kevesebbet szívott, utána elveszítette a türelmét és üvöltött. vigasztalhatatlan volt, úgyhogy előkerült a cumisüveg, de azon meg elaludt, fél óra múlva megint kért, de nem a ciciből. aztán újra elaludt.
ma már nem próbálkozom tovább, hanem majd holnap reggel.
holnap a "szoptanít" is megjön majd és azzal hajrá.
a családomban a nőknek alig volt tejük. nekem van, én meg nem szoptathatok? na nem....


(na megint jól kisírtam magam...)
Vendég
 


lara25!
majd írd meg, mennyire használt a málnalevél tea, meg a homeos bogyók... lehet, hogy nekem is jó lett volna valami, mert úgy érzem, a picilány a 20 perces kitolással hagyott pár nyomot...
Vendég
 


bende!
Zsófibaba, mivel elég hasfájós, csak kézben nyugszik meg. az elalvás is egy szertartás. fél 8kor fürcsi, utána kaja. abba belealszik néhányszor. aztán büfi. utána általában jön egy óra hasfájás, hol erősebb, hol gyengébb, olyankor aztán csak a kezemben nyugszik meg, bár sokszor napközben is fáj a hasa, mert annyi levegőt nyel. fél 10kor már alszik ügyesen. éjfél körül még kér enni, aztán alszik kb fél6ig... utána megint eszik és csak reggel 9kor kel fel.
nekünk ez vált be.
Vendég
 


Anyany ne sírj! Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen kitartóan próbálkoztok.
én használtam homeos bogyót és ittam málnalevél teát is. nagyon kicsi vágásom van és egyáltalán nem fáj. mikor friss volt a seb néha húzódott, akkor segített a zuhany és spriccelgetem aloe first- tel is. belső varratom egyáltalán nincs, ezek meg felszívódóak, lassan már el is tűnnek. nekem jobban fáj az aranyerem :(
bende
 
 


Anyany:Nem szabad sírni!Meglátod majd belejön a kislányod.Zsófi a kórházba se szopizott?Én is kiváncsi leszek a hatásra,majd kiderül hogy segít-e a tea meg a bogyó.Ancsi is szedte legalábbis úgy emlékszem.Bende:Én is készültem aloe first-el aranyérre meg a zöld tubusos gélt ajánlják meg az ajakápolót.
Vendég
 


Én is szedtem a homeós bogyókat, teát is ittam. Gátmasszázs kimaradt, de lehet használt volna. Nekem sajna belső varratom nagyon sok lett, bár infúzióval szültem, mert abszolut nulla fájásom volt, és tágulni sem nagyon akartam, úgyhogy még valami injekciót is kaptam a popómba. Külső varrat 4 volt. Vajúdás alatt is szedtem a bogyókat, de azt mondta a szülésznőm, hogy csak sutyiba, mert Orosz doki volt az ügyeletes, és ő utálja ezt, úgyhogy ne lássa meg. Viszont valami Szilvia doki néni vizsgált meg, ő meg azt mondta, hogy szedjem őket fél óránként...de csak titokban (Orosz doki meg ne lássa :))

Viszont most szülni készülők Aloe First-öt mindenképp szerezzetek be. Nekem pikk-pakk rendbe tette a külső varratokat. Azt mondta a doki a varratszedéskor 4. napon, hogy nagyon-nagyon szép a seb, mit csináltam vele??? Mondtam, hogy az Aloe First-el fújkodtam. Ja, és a cicimet is azzal fújtam, mikor Jázmin kirágta, arra is szupi volt.

Lara: teszek majd fel képet mindenképp, ha több időm lesz...

Anyany: kitartás, nagyon türelmes, és kitartó anyuka vagy. Lesz ez még jobb is, hidd el!!!

Bende: nálunk úgy megy az este, hogy mi is fél 8 körül fürdünk, és utána hami. Elalszik a cicin, közben én is elsunnyogok fürödni, addíg apa vigyáz rá. Persze, amint belépek a kádba, már üvölt is. És megy a cirkusz este 9 óráig, vagy 10-ig, addíg szopizunk, elalszunk, szopizunk, elalszunk. Néha már annyit bukik, mert hülyére kajálja magát, de még szívná a cicit. Én is próbáltam a cumit, néha elfogadja, néha nem....
Aztán 10 körül beájul, és reggel 4-ig 5-ig bírja alvással.
Néha felkel éjfélkor, vagy 3 körül. Attól függ, mennyire bírja...

Lehet Nórika estére lesz hasfájós, vagy akkor jön ki rajta. Jázmin amikor kakilnia kell akkor úgy szívja a cicit, vagy a cumit, mint a szivattyú, aztán trottyant egyet, és megkönnyebbül....
Próbáljátok tornáztatni picit, vagy masszázs...hátha bejön.

Akkor nem az IBM-ből ismerlek...nem tudom, de tényleg ismerős vagy :))

Rotán még gondolkodunk. Elég drága, és lehet, hogy ki is bukja majd...

Lányok sokan vagytok a finis-ben! Kitartás!!!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Látjátok, az aloe first tényleg tuti. Én is kaptam infúziót, meg egy csomó szurit a fenekembe. Meg kell mondjam a szurik helye tovább fájt, mint a gátmetszés helye.

Tegnap Niki leány meglepett. Az esti fürdésre kicsit bealudt, de gondoltam lesz ami lesz felébresztem. 19.45 fürcsi, aztán szopi, 20.30 körül elaludt én meg ültem és lestem meddig tart a csend. Aztán én is bealudtam. Nos, a csend éjjel fél háromig tartott, de ekkora már jogosan éhezett meg újra. Szóval azt hiszem nálunk az esti hiszti, időnként annak köszönhető, hogy előtte túl nagyot alszik- ha meleg van este sétálunk- és fürdés után felélénkül és társaságra vágyik. Tegnap a kellemes szél miatt korábban volt a séta. Kiváncsi vagyok mi lesz ma. Lehet, hogy rossz Anya vagyok, de én még nem igazán bírtam napirendet kialakítani, egyedül a fürdés dátuma a tuti, meg hozzávetőlegesen a reggeli sétáé.
bende
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?