Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

MA voltunk Anyukáméknál, egész nap majdnem náluk voltunk. Ebéd után elmentünk vásárolni :) van pár cuccom újra :roll:
Vettünk Botinak a Brendonban egy Tiny Love márkájú készségfejlesztő, 2 oldalú textilkönyvet. Boti már most imádja :) HA tehetitek, vegyetek majd, most kuponnal 2500 Ft.
A pihenőszékben már Boti is csapkodja az állatkáit, és a héten már sokszor mosolygot, nevetett, nagyon cuki :D

Mi azért mentünk fizetős has+koponya uh-ra, mert a Heim Pálba csak nov.be lett volna időpont :(

Én nem bántam meg a fogadott orvost és a szülésznőt, mint már korábban is írtam, sőt! NAgyon hálás vagyok az orvosomnak mindenért!

holnap itthon pihizünk, remélem már jó idő lesz.

Jó pihit nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


sziasztok!
Melus - de jó lehet, hogy vettél új ruhákat magadnak! Tudom milyen érzés! Nekem a régi ruháim mind kicsik (és emiatt a hülye nyílt seb miatt még nadrágot se tudok felhúzni), a terhes ruhákat meg látni sem bírom...
Holnapután van férjem igazi 30. szülinapja, megpróbálok egy órára ellógni és valamivel meglepem :D
Na követtük a Suttogó "tuti" tippjét: a 18-kor és 20-kor megtömős módszert. Szegény kis Pincikém!!! Utána 2 órán keresztül csak nyüglődött, mert fájt a hasa annyit evett. Ilyen kisbabának még nem szabad szerintem ilyen sokat ennie, kicsike és még nem elég edzett a kis gyomra. Egyébként nagyon jól gyarapszik Glória - egy hét alatt 320grammot hízott :lol: 20 híján 3 kg :shock: . Ma talán kimehetünk sétálni egyet. Ti mikor mentetek ki először?
Ha egy kisbaba hasfájós az mikorra derül ki?
Andi - gondolok Rád! Kitartás!
sziasztok! szép vasárnapot!

Kép
chesther
 
 


Hello csajok!

Még mindig egyben és szerintem ez még napokig így is lesz. Ma CTG-én semmi fájás, minden ok. Doki megvizsgált volna, ha nyitott lett volna a belső méhszáj. Így a magzatvíz vizsgálat kedd reggelre csúszott át.
Nem is bánom, hogy csúszunk, mert most rengeteg szülés volt.
Ja és elég jó fejnek tűnik a Fábián doki. jön megy, kedves.

Eszter ez az amikor az anyai ösztönre hallgatsz és úgy eteted, ahogy te érzed.

Találkoztam cupicicával, azaz CSillával. :-) Megvárjuk egymást úgy látszik, azaz ő engem :-)

Kép
andaka
 
 

 
 

sziasztok! vagyok am, fel kezzel:( ez a kislany nagyon nincs el egyedul, csak kezben es meginkabb cicin. vedono leteremtett minek van ennyit cicin, igy terror volt 3 orankent kapott de ma megesett a szivem mert ugy orditott h 2 ora utan adtam neki. valtozatlanul nem alszik- csak kendoben- sot mar ejjel se nagyon :twisted: kicsit durva, semmit nem tudok csinalni :twisted: :evil:
Amugy ma vagyunk eloszor kettesben, hogy feloltozzek, meg oda tegyek egy levest, bekapcsoltam a porszivot, igy aludt fel orat :lol: ez van magatol nem alszik, meg altatassal sem.

Irigylek is mindenkit, akinek 3 orai vannak, mert alszik a babo......

eves: cici megy ezerrel, de meg mindig nem eleg, min 2szer eszik tapot is.



kerdes: az lehet h horog es szorcsog, pedig nem nathas? leginkabb ejjel eves utan, meg siras utan, ez normalis vagy vigyem orvoshoz:?

suly: penteken mertek 3490:) szoval meg a keves tejcivekl is hizik a draga.


en: pentek estere mero kiutes lettem, majd megzakkantam, egy napig tetotol talpig ellkepett, fogalmam nem volt mi az, mitol, ugyeletes orvos mondta semmnit nem adhat mert szoptatok, de csodak csodajara elmult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tegnap a margit szigeten jartunk, oda kendoben vissza babakocsiban utazott a lanyka es mindkettoben aludt, ugy latszik a levego sokat segitett, igaz ennek koszonhetoen fel egyig ejjel fen volt, es 2 elott ujra majd 4.15kor, mad 5.50kor:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
mar erom nem volt felkelni, szopi kozben en aludtam el, nem o:)


valaki tud mondani valamit, h tudok ezen az allapoton javitani?a) onnalo alvas, b) ne kelljen alandoian cicizni, c) el legyen ebren egyedul is???????????????????????????????????????????????

koszonok minden tippet!!!!!!!!!!

szep napokat
aaa3
 
 


Derűs szép napot!


Eszter: én még nem próbálkoznék a Suttogó féle láncetetéssel, amit írtál. Azt csak szereintem 6 hetes kor után érdemes, bár Boti (holnap már 8 hetes lesz) este eszik 6-7 és 8+9 körül is, mégis felkel éjjel 2-3 között is enni, és biztos kajás a lelkelm, mert 15 percet szopizik :oops: De ez csak az én véleményem...

Tamara: szépen hízik Anna Baba :D Hát, szerintem próbáld ki, hogy éjjel csak cumit adsz neki valamelyik kajázás helyett, ha csak szomjas, akkor meg egy kis vizet. Náluk a cumi bejön, így van hogy még 2 órát alszik, tehát ne éhes, csak valamire felébredt és cumival könnyebben elalszik. Mondjuk ki is köpi, amikor már elaludt, nagyon rendes :roll:
Napközben én pihenőszékbe teszem, ott van 3 kis állat a fejénél, első időkben csak az én rajzaim voltak ott neki, azokat nézi, meg dumálgat nekik. Próbáld ki, hogy rajzolsz neki, nekem ezt Linda tanácsolta és nagyon bejött!

Andi: további kitartást és Csillának is! Főleg a meleg miatt, vigyázzatok magatokra!


Kriszti, Tündi, Timi veletek mizujs?



Valakivel előfordult már hogy a Picúr 3-5 perc szopi után elkezdett tekeregni és sírni, majd csak kb 15 perc nyugi után szopizott? ez ugye csak azért van mert szopival beindul a bélműködésük és ez okozhat hastekerést?!Akinek volt már ilyen, kérem ossza meg velem tapasztalatát!Előre is köszi!

Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Tamara, a szipogás normális, Botinak is van ilyen néha. Általában 1-2 tüsszentés után minden ok. nálunk ez szopinál és erősebb sírásnál fordul elő.

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Örömmel olvasom, hogy Mindenki többé-kevésbé rendben és egyben :lol: van.

Andi: Csak nem megvárod Csapót? Egyébként nem jelent semmit, hogy a CTG nem mutat szülési jeleket. Lucával nálunk az volt, hogy a délelőtti CTG-n semmi jel, este meg jöttek a fájások és másnap délelőtt megszületett a Kisasszony. :lol:

Mi sikeresen túléltük a lagzit (még táncoltam is). Most egy kicsit még fáradt vagyok, de mindjárt ledőlök, kihasználom, hogy Lucu is bealudt. És most már tényleg összepakolom a kórházi cuccot (a szülőszobait már összepakoltam és azt vittük is magunkkal), hiszen már a koraszülöttséget biztos megúsztuk. :lol:

Kép Lucu csinosan

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok Lányok!

Pocakosok hogy vagytok? Már az is lehet, hogy Ti is babáztok. :D

Eszter!
Szerintem hallgass az ösztöneidre, szívedre, nekem az vált be ... néha bele bele olvasok egy-két babaápolási könyvbe, de pl. a nagyon dicsért Suttogóról is hallottam már rossz tapasztaltokat. Nem egyformák a babák, így nem minden jön be ugyanúgy minden gyereknél. De nagyon szépen hízik Glória, így tovább :lol:

Tamara!
Ne keseredj ... minden babának vannak nehezebb időszakai ... nálunk a 3. hét környéke volt borzasztó. Nem akart normálisan aludni, enni ... ha nálatok is ez a helyzet, akkor hamar túl lesztek rajta, csak egy kis türelem kell. Most nem tudom pontosan hogy Anna baba hány hetes, de lehet, hogy kb. ennyi és akkor azért vágyik több cicire, mert a 3. hét környékén (6. hét, 3. hónap környékén is ez a szitu) fokozottabb az étvágyuk, amit az intenzív növekedési és fejlődési szakasz vált ki.
De próbáld ki azt is amit Melinda javasolt (cumi, víz, vagy tea) lehet hogy nem is éhes, csak szomjas. Főleg ha ilyen sűrűn kel éjszaka akkor valószínűleg nem lehet annyira nagyon kajás.
Még talán korai tőle elvárni, hogy egyhelyben el legyen egyedül. Nem tudom lehet, hogy valakinél már bejön, nálunk Blanka igényli, a foglalkozást ha fent van. Max. akkor van el a szopipárnán, ha már jól bekajált és minden rendben körülötte. De akkor hamar el is alszik.

Tápi után is ilyen sokszor felkel? Mert lehet, hogy annyira nincs tejed hogy nem bír ki 3 órát a 2 etetés közt. Tudom, most sokan mondnak nekem ellent, de ha ez a helyzet, lehet hogy tápiztatni kellene, mert csak szenved ő is és te is. (ő az éhségtől, te a fáradtságtól) Van ilyen; nekem ugyanígy volt egy barátnőm.

Nem akarom elkiabálni de nekem most nagyon jó baba Blanka. A hétvégén voltunk esküvőn és délután 4-kor mentünk el otthonról (vagyis anyósoméktól) és hajnal 1 után értünk haza. Ezalatt az idő alatt anyósom 2x etette egyszer fél 7- körül és egyszer este 10-kor. A 10 órási etetés után volt félóra nyekergés, de aztán elaludt szépen. Mikor mi hazamentünk gyönyörűen aludt, hajnali 5-kor kelt csak fel szopizni. Bár én már tűkön feküdtem, hogy mikor kel, mert a melleim kőkeményre voltak duzzadva.

Ma reggel is az első ébredés 5:22-kor volt. Szuper egy csaj, és utána igaz, nehezen alszik el, kb. 1,5 óra evés, ringatás ... befektettem az ágyba közénk (cicin aludt el) ... stb. de 10-ig megint aludt egyhuzamba.

Szóval ő sokat tud aludni, de utána sokat is eszik, akár többször is mellre kell tennem, mert akkor pótolja be a lemaradást. Nem fáj a hasa, pedig 100 ml simán eszik. Mondjuk én 3-4x is büfiztetem egy etetés alatt. Ja és Espumisant is adok neki a nagy evések előtt!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!
köszönöm a jótanácsokat - azt hiszem, hogy én is fenntartással fogadom a Suttogót....
Timi - de jó, hogy már ki is mozdultatok... és egy esküvő... szerencséd van a Blankával, hogy ilyen jó babus!!!
Tamara - a szörcsögés természetes, pont a védőnő mondta, nálunk is ez volt, amikor fekve etettem, mert az orra meg a szája túl közel van és óhatatlanul átmegy a tej.
Tündi - aranyos a kislányod! Kis királykisasszony :D !
Melus - nálunk szokott ilyen tekergés lenni, és egyértelműen a bélmozgás indítja, mert sokszor egyidőben eszik, alszik és kakil :oops: a kis drága :-). Sírni nem szokott, csak feszeng, meg picit szünetelteti az evést...
Szerintetek az lehetséges, hogy Glória megint 2 óránként akar enni? Mert ma ez van. Tejem az van szerintem, mert duzzad a cici (de azért le is fejem biztos ami biztos), de 2 óra alvás után fájdalmasan sír a cici után...
Andi - egyben vagy még???

Kép
chesther
 
 


Melinda, Timi: koszonom az otleteket!epp ma 3 hetes, hat remelem akkor ez csak atmenet, mert ma is meg csak 2szer 20 percet aludt a koztes idoben ha nem evett vagy ringattam, akkor sirt. mar 50 tapot is evett szoval ehseg kizarva. cumit nem fogadja el, vizet is csak ritkan. espumisant kapja igy tud nagyokat pukizni, de meg neha igy is szenved.
tudom jol h muszaly kapjon tapot meg ha nem is akarom, amugy ehezne:(


a rajzokat majd kiprobalom, bar sajna tenyleg nincs el 5 prcnel hosszabba, en egy csikos kendot szoktam odarakni neki, egyedul a zenelo nyuszi koti le picit vagy ha teszek veszek mellette es kozben eneklek vagy beszelek.

sajna sokszor cumizasra megnyugvasra hasznalja a cicit, de nincs szivem elvenni tole, igy legalabb van esely h elalszik. szoval nalunk a suttogo barmennyire szeretnem, nem mukodik:(


Timi irigyellek az alvasert, en 2szer 2orat aludtam most ejjel, vegul 5kor magam melle vettem, es allando felriadasokkal " aludt" fel 8ig, es az a baj delutan se alszik h akkor pihenjek. eleinte legalabb 4 korul aludt es en is aludhattam, de most csak rajtam alszik el, vagy kendoben vagy ha hasamra fektetem, igy meg en nem tudok aludni.


na de akkor bizok es remenykedek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aaa3
 
 


Melus!

Nekem is tekereg néha Blanka. Valószínűleg a bélműködés miatt. Csinálja néha evés előtt, és után is. Bár inkább akkor ha túl ette magát. Mert szokott olyat is a drágám; és utána alul és fölül is jön belőle. De legalább megnyugszik. Nála a masszázs lehet, hogy hat nem tudom, inkább a vállon való járkálás a nyugtató. És a háta simogatása, feneke apró emelgetése ... ettől bármi van megnyugszik.

Eszter!

Igen mi is nagyon örültünk, hogy ki tudtunk mozdulni ... végre emberek között (barátok közt) lenni olyan jó volt! De nem mondom, hogy nem paráztam előtte napokat, mert Blanka jó gyerek, de azért picurka és még kiszámíthatatlan, van hogy minden átmenet nélkül a tök jó délelőtt, délután után lesz egy borzasztó esténk és evés után olyan nyűgi, sírós. Hát anyósomék pont nem ezt a "Blankát" fogták ki. Teljesen oda voltak meg vissza, hogy mikor visszük legközelebb :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok.
Ezer éve nem jelentkeztem így bocsi ha nem olvasok vissza.
Mindenkivel oké??

velem anniy hogy a 24-ik hétől kezdve mezsesedik a lepényem így hamarabb fog jönni pár héttel.

és kiderült valami tuti frankó :wink: :wink:
Kép
Kép
és itt van két kép az egyik fiamról. Mot róla készült.
Kép
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


sziasztok!

Tamara! babazene cd-t nem próbáltál hallgattatni a babával? abban is van gügyögés, meg ilyesmik, hátha lekötné a figyelmét.

szégyenlem magam lányok, de én nem tudom mi az a suttogó? :oops:

képzeljétek, nemtudom írtam e már, meg nem is szeretném elkiabálni, de Dorka péntek óta reggel 6-7 között kel fel. este 9kor fürcsi,aztán evés,és alszik. viszont alvás után van hogy fél órával még mindig felsír álmában. tegnap este ki is kellett vennem a kiságyból, mert annyira zokogott. ez miért van?

Kép
.ivett
 
 


Szia Vera!

Gratula a kislányhoz! Ez tényleg nagyon szuper hír!!! :lol:

Vigyázz magadra, sokat pihenj, főleg, hogy tudod meszesedik a lepényed és valószínűleg előbb fog jönni a kiscsajszi. Kitartást!

Ivett!

Szerintem csak felébred valamire, Dorka. Nekem is szokott Blanka ilyet csinálni, van hogy csak felriad és felsír, de mire odamegyek már horpaszt is tovább. De van hogy nagyon sír, olyankor én is megvigasztalom, de kb. csak annyi kell neki, hogy érezze anya közelségét, mert már hallom is horkol tovább :-)
Szuper ügyesek vagytok, hogy így alukáltok ... én még nem akarom nagyon elkiabálni de mi most ezt az 5 órát lőttük be magunknak. Remélem így is maradunk. :-)

Ja igen, Ivett asszem Te tudod annak a csecsemős nővérnek a számát aki házhoz megy a babafülét kifúrni, megtudnád adni nekem? Írd meg légyszi priviben, vagy az iwiwen.
Köszi

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Melus:
megfeszülés szopi közben nagyon néha nálunk is van. Olyankor felveszem büfi pózba vállra fektetem és általában egy nagy büfi kijön. Vagy ha itt nincs semmi akkor várhatóan hamarosan nagy robajjal egy adag kaki jön. Szóval ez csak a kajcsival megindult bélműködés.

Tamara:
ha ez a nem alvás csak most a napokban volt akkor lehet hogy megint az időjárás. Tegnap előtt még pulcsi kellett holnap meg 35 fok lesz. Amikor mi voltunk 3 hetesek akkro is ilyen hülye frontos idő volt én is el voltam keseredve, mert nappal csak küszködtünk, ( igaz mi este azért aludtunk )

Alvás, evés:
Ha valaki, akkor én elszánt Suttogó alkalmazó szerettem volna lenni, de bevallom nem tudom alkalmazni. Vagy csak korán akartam elkezdeni.
Én mindíg cici után rakom le aludni, kéri alvás előtt, mászik le szopi pózba. Mostanában van hogy újra próbálkozom bepilledt állapotba lerakni, van hogy sikerül, hogy utána egyedül elalszik, egy kis hát simogtás rásegítéssel, de kell neki előtte a cici.
Nálunk nem megy a cumi, mert kiköpi, 10 esetből 1x marad a szájában.

Most ne hallgassatok rám, mert valszeg nem ajánlatos dolgot írok, csak megosztom, hogy én nem tartom a 3 órát evés közben. Ha éhes, ha nyűgös, ha csuklik, ha álmos kap cicit. persze nem eszik ekkor hatalmasokat, de kap keveset. Én sem bírok ki étlen-szomjan 3 órát, hogy várhatnám el ezt egy rohamosan növekvő szervezettől. Hál' Istennek mi viszont nem vagyunk hasfájósak, tehát ezzel nem kínzom meg. ( Vizet nem issza meg )
Egyébként a szoptatási tanácsadók nem szeretik a 3 órás etetést. A babavilágban volt egy riport velük. Én pont el voltam keseredve magamtól, hogy nem csinálok-e nagy hüyleséget hogy ennyiszer mellre teszem ( engem is lecseszett a védőnő ), és ott pont az ellenkezősjét mondták.
Persze nem akarom hogy egész nap rajtam lógjon, ha lehet elkerülöm, de ha az kell hogy megnyugodjon, akkor nem kínzom feleslegesen.

Kép
Kép
prünty
 
 


Linda, tök jó, hogy írtál. Mindig megnyufógtat, hogy nálatokis hasonló a szitu, mint nálunk :)

Ti Lányok, milyen cumit használtok? nekünk Avent szilikon cumink van. Használ valaki fogszabályzós cumit? Szerintetek van különbség?

Tündi, Lucu nagyon cuki a képen :)

Vera, gratula a kislányhoz!!!!!

Tamara, altatásnál nekünk még az orr simi jön be!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Mi az este jottunk vissza nyaralasbol, nagyon jo volt, bar hamar eltelt.
A heten jott velunk anyukam es csinalunk egy nagytakaritast, ugyhogy nem fogok unatkozni.

Reggel voltunk UHn. Meg mindig kislany :) es mar 1258 gramm.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok lányok!

Még mindig egyben.... Semmi jel.

Prünty szerintem nem csinálsz ostobaságot azzal, hogy így eteted a babád. REngeteget olvastam szoptatásról és ott azt írják, akkor egyen a baba amikor éhes. Igaz ez neked hátrány olyan téren, hogy nincs napirended szopi terén, azaz nincs az, hoyg tudod 2 óra 21 perc múlva eszik a baba és ráérsz még feljönni a játszótéről. vagy ilyesmi.

Vera nagyon aranyos a kisfiad!

Kép
andaka
 
 


sziasztok!
hát ma mi közelében sem jártunk annak, hogy 3 óránként egyen Glória. A 2 óra még nem gáz szerintem, csak én attól tartok, hogy ha állandóan cicizik (1-1,5 óránként) akkor az előző adag tejcsit nem tudja megemészteni és fájni fog a hasa...valami ehhez hasonlót mondott a gyerekorvos...meg hát tényleg jó lenne valami napirend... de türelmes vagyok, mert Pincike még csak 2hetes :D
Andi - ma kell szülnöd :D és én 8 nap után mennék utánad... Nem vicces? Milyen gyorsan eltelt, igaz?
Ma is olyan hihetetlen volt, amint teregettem a pelusokat és a babauhákat, hogy hm...... milyen hirtelen lettem anyuka...még fel sem fogtam...
De ezen a héten még jó világ van mert apa velünk van és mindenben segít :D

Kép
chesther
 
 



Sziaztok!

Nemrég regisztráltam és olvasgatom az oldalt, mert az Uzsokiban tervezem a szülést de majd csak 2009 február első hetére irtak ki.
Sok hasznos dolgot tudtam meg de most számomra egy égető kérdés lenne esetleg tapasztalati megoldások érdekelnének.
A parlagfű allergiám kitört rajtam ami még eltart egyideig. Tudtok valami olyan hatásos szert ami csillapítja a szem viszketését, orfolyást, torokviszketész? Már egy zombira hasonlítok. Bedagadt szemem, nem kapok levegőt. Az orvosom nem talált semmit és az allergologus sem ajánl semit amit most szedjek...
Nincs más mint a csendes türés??? vagy utazás tengerpartra legalább október elejéig??

Előre is köszi a válaszokat.
Emese
kemse
 
 


Sziasztok!

Linda, teljesen egyetértek veled. Mi is így csináljuk!
Igényszerinti szopi van, de ez nem azt jelenti, hogy összevissza eszik. Én kisfüzetbe írom, hogy mikor cicizik és szinte nagyjából mindig ugyanakkor, úgyhogy nem MI alakítjuk ki a napirendjét, hanem idővel szépen lassan Őmaga. Az elején paráztam én is, hogy mikor fogom előre tudni, hogy mikor kell ... stb.
De annál többet, hogy kb. 7-8 között eszik, vagy 10-11 között nem tudok pontosan előre ... nekem azt mondta a védőnő ennél többet ne is várjak egy 1 hónapos babától.

Blanka a vizet nem fogadja el (gondolom azért mert nincs íze), csak a teát, Mecsek bébi teát főzök mindennap (hasfájásra is jó), kb. 1-2 kortyot iszik egy nap csak belőle, de neki ennyi is elég.

Andi!
Kitartást neked, nem sokára meg lesz a baba! Nagyon izgulok értetek :-)) Valahol/Valakitől nem rég hallottam, de nagyon jó mondás: Repülőgép fent, gyerek bent még nem maradt :lol:

Szia Emese!
üdv itt. Nagyon gáz lehet allergiával szenvedni ebben melegben, ráadásul babára várva. Érdeklődj esetleg homeopátiás szer után, hátva van valami jó cucc ami használna. :-)

Kriszti!
Jó, hogy megjöttél. Te legalább egy kicsit kipihented magad :-) Gratula a kiscsajszihoz, szépen növöget. :-) Meddig dolgozol még?

Melinda!
Mi is Aventos cumit használunk a legkisebb méretet. Azt hiszem ez is szilikonos, de valami olyan extrát tud még, hogy légáteresztős vagy mi a franc :lol:, egyébként ha cumi csere lesz akkor mi is fogszabályzósat szeretnénk venni, szerintem van olyan az AVentnak is. Hát hogy van-e különbség? Nem tudom, szerintem biztos.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Kép

Kép
chesther
 
 


Eszter!

Nagyon cuki Glória :lol: Édes kisbogárka, ahogy alszik. Imádom mikor alszanak, olyankor a legédesebbek!

Tamara!

Mizújs? Milyen volt az éjszakátok? Nyugi, megfog oldódni ez a nyűgösség, nem alvás Annánál ... Blankával is nehéz volt az elején. Most sem könnyű, de napról napra jobb. :wink:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!
na ezt az egy képet sikerült feltöltenem Pinciről...majd még próbálkozom
cumi - mi nem használunk cumit...kéne? teát se iszunk meg vizet se :oops: lehet, hogy lesz ez még máshogy is.. Viszont Glória már egyhetesen felfedezte az ujját és azt szokta nagy ritkán bekapdosni :)
Emese - üdv közöttünk - én is homeopatiás szert tudnék ajánlani...vagy esetleg a János Kórház Pulmanológiai intézetét, nekem ott vizsgálták az asztmámat - van ott egy rendkívül kedves orvosnő - csak kell kérned beutalót gondolom a háziorvostól. Ha gondolod megírom priviben a doktornő nevét...
Kriszti - merre is voltatok nyaralni?
Andi - mostmár óránként jelentkezz be, hogy tudjuk egyben vagy még :D
Ivett - a Suttogó, az egy módszer. Egy gyereknevelési módszer. Ez a könyv címe is. Jóságfokáról megoszlanak a vélemények. Szerintem vannak benne jó tanácsok, és alternatívaként (mondom ezt én az öreg, tapasztalt anyuka :oops: ) is ki lehet próbálni... Mindenesetre fenntartással kell kezelni. Szerintem.
Ma volt itt a gyerekdoki. Ha nem kérdezek rá, akkor nem is mondja ezt a csípőszűrést, pedig 4 hétig nem is találkozunk mert szabin lesz. Jófej, nem? A szerencse, hogy van itt Börsön is szűrés, csak nagyon nehéz időpontot kapni, mert heti 1x 3 órát rendelnek. Úgyhogy fel is hívtam őket, és persze nem volt hely, de aztán sikerült mégis pont 6 hét múlva időpontot szerezni :D

Kép
chesther
 
 


Hello csajok!

Még mindig egyben! Ez a gyerek...
Ma voltam CTG-én, csak egy nagyon pici fájást mutatott.
Fábián doki ismét megvizsgált, de megint zárva voltam. :? Nagyon szimpi különben most már ez a doki, örülök, hogy CSapó neki passzolt át. De aztán, ha így haladok, akkor a végén még tényleg megvárjuk Csapót!

Emese talán a homeós bogyókat lehetne szedned csak ahhoz egy ilyen orvos kellene aki tudja miből mennyit. Talán gyógyszertárban is tudnak segíteni.

Eszter nagyon cuki Glória!!! Több képre nem futja??? :D

Kép
andaka
 
 


Eszter ne adj cumit és mást inni tejcsin kívül, ha így elvan Glóri!
Figyelmes a dokid!

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Vera! Gratulálok a kiscsajhoz! :lol: Azt meg ne vedd 100 %-ra, hogy meszesedés miatt előbb fog megszületni a kisasszony. Nekem a 28. héten azt mondták, hogy már erős 2-es fokozatú a méhlepény érettsége és láss csodát megállt és még mindig az. :lol:
Eszter: Nagyon édes Glória.
Prünty: Én is igény szerint szoptattam Lucut, hiába mondta a védőnő a 3 órát meg, hogy adjak vizet, teát Neki - nem tettem, mentem a saját fejem után és nem bántam meg. Hogy most mi lesz, azt nem tudom, majd kialakul.
Melinda: Nálunk nem volt cumi - kiköpte a kisasszony - és furcsa mód az ujjára sem szokott rá. Szerintem cicizett helyette. :oops:
Emese: Üdv. itt! Tippem nincs. :cry:
Tamara: Kitartás, lesz ez könnyebb is.
Andi: Mit mond a doki, meddig vártok?

Csajok segítsetek légyszi, hogy mi kell még a szülőszobai cucchoz. Íme amit bepakoltam:
- törölköző
- tusfürdő
- papucs (férj és én)
- víz
- szőlőcukor
- WC papír
- hálóing
- Tena betét + hálós bugyi
- fényképezőgép
- kiskönyv + iratok
- kaja (férj)
- zokni

Köszi: Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Tündi én is ennyit pakoltam be, másra nem emlékszem. Ja, szülés utánra csoki és valmi édes ivólé. TEttem be oda még hajgumit is. Nedves WC papír és ha szedsz akkor a homeós bogyókat.

Azt mondta Csapó mielőtt elment, hogy ha nem indul be, akkor 18.-án hétfőn reggel találkozunk és indítjuk. Nem szeretnék 20.-áig várni, mert a férjemnek aznap tuti dolgoznia kell. Sőt, azt sem szeretném ,ha indítani kellene!
Szülésznőmmel lehet a baj, mert három kismamája van csúszásban most velem együtt. :roll: :D

Kép
andaka
 
 


Tündi nagyon édes Luca, igazi kis hercegnő! Olyan szépen lehet öltöztetni őket! Lehet tudat alatt CSapót várom, azért nem jön még Zsófika :D Pedig Fábián doki nagyon szimpi lett. Ma is meglát: na maga sem úgy néz ki, mint aki szülni akarna ma.

CSillának holnap indítják a szülést, ma taliztam vele. És a kisfiával is, nagyon helyes. Ja, apuka is ott volt. :D

Kép
andaka
 
 


Sziasztok,

Eszter, nagyon tunderi ez a kiscsaj, kerunk meg kepeket.Nyaralni videken voltunk nagyszuloknel.
Vera, gratula, gondolom nagy az orom.
Nallunk is igeny szerinti szopi volt es nem lett tole hasfajos. Az se jobb hasfajossag szempontjabol, ha fel orat uvolt a gyerek, mert ehes vagy szomjas es teleszivja magat levegovel, szoval en nem tartottam neha meg a 2 orat se es tenyleg kialakitja maganak a baba a napirendet.

Egesz nap maszkaltam ma, tobbek kozott beszabadultam a Rakoczi uti turiba is. Hat botranyos, hogy mennyit hagytam ott...mostmar, hogy egyre valoszinubb, hogy kislany elindult a vasarlas.

Megyek kihasznalom, hogy van segitsegem es pihizek kicsit.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Tündi - és a házassági anyakönyvi kivonat (bár aztán lehet belegondoltad az iratokba) én mindenesetre még a háőzasságunk időpontjában sem voltam biztos annyira eufóriában úsztam...
Andi - szóval hétfőn már lesz Csapó? Nekem majd a sebem miatt kellene mennem hozzá...
még pár kép... Kép Kép

Kép
chesther
 
 


Tündi - és a házassági anyakönyvi kivonat (bár aztán lehet belegondoltad az iratokba) én mindenesetre még a háőzasságunk időpontjában sem voltam biztos annyira eufóriában úsztam...
Andi - szóval hétfőn már lesz Csapó? Nekem majd a sebem miatt kellene mennem hozzá...
még pár kép... Kép Kép

Kép
chesther
 
 


Eszter tündéri Glória! :D Gyönyörű bébike!
Hétfőn már lesz CSapó igen.

Lányok hogy kellene megszülni minél hamarabb? Mostmár nem valami könnyű, feszül a hasam, néha fáj itt ott. Melegem van, szakad rólam a víz, pláne, hogy megint itt ez a bolond meleg. Mondjuk azt nem bánnám, ha a kórházban a hűvösebb napokat fognám ki.
:lol: De ugye ne akarjak mindent jót egyszerre.

Kép
andaka
 
 


Andi! Koncenrálj!!! Kitartás már nem lehet sok hátra! Bár most jön a 38 C, de ne aggódj, mert amikor nekem elment a magzatvizem, akkor az időjárás stagnált... Zsófika tudja mikor kell előbújnia. A nagy meleget én egyáltalán nem érzékeltem a kórházban...talán csak éjjel, amikor nem tudtam csak háton aludni, és aztán reggelre szakadt rólam a víz... Kriszti barátnődet (akivel rövid ideig együttvoltam egy szobában) rendben hazaengedték?
Látjátok ilyen sok időm van Pincike mellett...Napközben főztünk is, most voltunk sétálni, apa elment edzeni, aztán jön a fürcsi...
Ha egy gyermek hasfájós az mikorra derül ki? Hány hetes korára - tud valaki segíteni?

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!
Már nagyon várom , hogy én is babázhassak. Olyan szépek a babák, meg már a szülésen is jó lenne túl lenni. :)

harivera! Örülök, hogy kislány(nak tűnik)! Kívánom, hogy kapj még jó néhány megerősítést, meg hogy a szülés után is ezt mondják neked! :wink: :lol:

kemse! Egy barátnőm, aki mindenre allergiás azt is csinálta, hogy rendes étolajat gargalizált, meg az orr nyálkahártyáját is kenegette vele. Az óvodás gyermekének is ezt 'használta'. Én nem hiszek a homeós bogyókban, csupa hókuszpókusz az egész.


Adéllal nemrég voltunk szemészeten. Azért írom le, mert már 6 hónapos kortól lehet vinni a babákat az első szűrésre. Mi a Gyöngyösi utcához (XIII. ker.) tartozunk, nem tudom, fogadnak-e nem oda tartozókat is. Ez a Heim Pál, Madarász utcai Kórházának Szakrendelője. A vizsgálat során a baba az öledben ül, ránéz 2-3 másodpercre egy 1m messze lévő zenélő-villogó gépre, és már nyomtatja is ki a számítógép az adatokat. A dr.nő egyből megkérdezte. Anyuka! Észrevette, hogy a jobb pupillája nagyobb a gyereknek? Dehogy vettem. Szerintem ő se tudta volna, ha a gép nem mutatja ki. Nekünk azért is volt ajánlatos, mert én ovis koromban, a férjem már 1,5 éves korában szemüveget hordott. Remélem ér számotokra valamit a tapasztalatom. A részleg neve Orthoptika- szemészeti csecsemőszűrés. :)

Zsuzsa
fazsu
 
 


Eszter milyen Kriszti barátnőmre gondolsz?

Kép
andaka
 
 


Sziasztok,

Harivera: Gratulálok, és ennek a kislánynak aranyélete lesz ennyi fiú között.

Melus: Avent szilikonos cumink van nekünk is, de nem szereti. Más cumit próbáltam az sem kell neki. Viszont a cumisüveget elfogadta amikor nem voltam itthon. Nem tudom mikortól kell fogszabályzós.

Levi sem cumizott, nem is ujjszopizott, cicivel nála sem tartottam a 3 órát. Nem ész nélkül szoptattam akkor sem, de ha kért kapott egy kis cicit. Nagy szopik között pár kortyot ha csuklott, nyügi volt.

Képzeljétek Vivinek beállt az alvási ciklusa saját magától, végre tudok ütemezni egyéb dolgaimmal ( tesó és háztartás, pihi ).
És nem tudom, hogy ez minden babánál így van-e, de lényegében ugyanúgy vagyunk mint annak idején Levivel. Délelőtt 40-50 perc, délután kb 3,5 óra és kora este 20-30 perc.

Timi: Az Espumisant minden szopi előt adod Blankának? Ettől jönnek büfi-pukik vagy elmúlnak? És könnyedén, vagy ez is összegyújti? Mert az Infacolt most felfüggesztettem, mert volt hogy akkorára növesztette a sok kis buborékot, hogy az volt a baja, hogy túl sok és nagy puki akart kijönni. Volt itt ma a dokinő, kérdeztem tőle, azt mondta hogy Ő Infacolt szokott ajánlani, ismeri ezt a szert de csecsemőknek büfi-puki céllal nem ezt szokta ajánlani, és nincs tapasztalata, de majd utánanéz.

Tündi: nem tudom mik a tervek, hozzáállás, lehetőség, fájdalomküszöb stb, de én mindnekinek azt ajánlom, hogy ha teheti készüljön fel egy EDA vésztartalék borítékkal a szülőszobai csomagban, max nem él vele.
Nekem a második szülésnél a vajúdás nagyon gyors, de nagyon intenzív volt.

Eszter:
Nagyon édes Glória baba.
A hasfájós korszak a 3. héttől kezdődhet és 3. hónapig bármikor megjelenhet, 3. hónapban viszont mintha elvágták volna egyik napról a másikra megszűnik. Remélhetőleg elkerülitek.

Kép
Kép
prünty
 
 


jó reggelt!

Eszter! nagyon édes Glória!

Timi! talán még apukának valami kekszet vagy ilyesmit tegyél be, hátha nem tud lemenni a büfébe, és nehogy rosszul legyen az éhségtől.

Dorka tegnap nagyon nyűgös volt délelőtt, késő délután nyugodott csak meg. talán a nagy szeles idő zavarta. most is horpaszt még. este 10 óta. néha hallom a hangját, de visszaalszik. a hétvégén megyünk nagy útra, haza Sopronba, a Dédiéknek bemutatni. nagyon izgulunk :)

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok,

na van egy kis időm írni. Mind a két fiú alszik. Hát nem semmi két gyerekkel. Néha lelkiismeretfurdalásom van, hogy Benővel nem foglakozom eleget de közben a picur is üvölt és néh meg az az érzésem, hogy ha Benőre szeretnék időt fordítani akkor meg a Levente kap keveset.
Lányok, akiknek már több gyereke van Ti hogy csináltátok??
Nálunk sajna meg van az esti sírás. Ez Benőnél is megvolt olyan este 6-8 ig sírt és nem tudtuk, hogy mitől aztán mondta a doktor néni, hogy nem lehet hasfájás mert akkor minden étkezés után sírna. Nem tudják, hogy mitől van a babaáknál de egyik pillanatról a másikra el fog múlni. Így is lett olyan másfél hónapos korában. Leventénél is megvan csak nála olyan este 7-9 tart. Egyébként jól vagyunk csak én küzdök idő hiányban. Sjan még egy csomó doboz nincs kipakolva de minden nap egyet-egyet sikerül és így lassan elfogynak.

Eszter gratula a leányzóhoz. Egy pár napot együtt voltunk bent kár, hogy nem találkoztunk.

Tamara neked is gratula Annához. Sajna nem találkoztunk csak én kaptam meg az ágyat utánad és a csajok a szobában emlegettek, hogy veled is hogy bántak. Azért gondoltam, hogy Te lehettél akiről beszéltek.

Lányok a gátseb fájdalma vagy érzékenysége mikorra múlik el?

Nem tudom eldönteni melyik volt jobb a császár vagy a normál szülés. A doki azt mondta, hogy a harmadik ha van ilyen tervünk akkor az már tök simán megszületik. Poénból én is ezt mondtam a férjemnek, hogy császárral kezdtük aztán hüvelyi vákuummal aztán a következő már teljesen ok lesz.

Feldobom a táblicskut mert már én sem tudom ki következik.

Kép
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


sziasztok!
Kata - kár, hogy nem találkoztunk!!! Hányas szobában voltál? Én a 3 ágyasban, a 11-esben. Köszi a táblicskut!
Andi - Kriszti, vöröshajú, kedvesarcú, fodrészcsajszi. Mondta, hogy ismer téged.
Megyek délután sebturkálásra az Uzsokira, dr. Jex-hez. Remélem gyorsan végzek!!! Jó lesz ilyen forróságban autókázni....
Zsuzsa - köszi az infókat a szemészettel kapcsolatban.

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

CSak röpke bekukk, mrt főzök miközben Boti alszik. Ki kell használnom minden percet mert pár napja nagyon nyűgős!

Köszi a cumis hozzászólásokat!

Linda, ti most kapjátok a 2 hónapos oltást? Mi hétfőn megyünk. Remélem nem lesz semmi gond Botival!

Andi, kitartást! ZSófi kibújik, amikor majd ő akar :D

Eszter: csoda aranyos Glóri :) a szobéja is!Addig örülj, amíg nem fáj a hasa!

Engem is érdekelne, Timi, az Espumisan, Nekünk eddig se az Infacol, se a Grippe water (Angol víz) nem jött be :(

Kata, kitartást a 2 gyerekhez, meg a pakoláshoz. HA vigasztal, nekem csak 1 van, de így is mindig el vagyok maradva aházimunkával, pedig a férjem sokat segít :oops:

Tamara, mizujs?

Kriszti, jó pihit!Ádi jól van?

Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Kösz Mindenkinek a szülőszobai cucchoz a tippeket. A házassági anyakönyvit pl. nem vittem volna magammal, úgy tudtam, hogy az Dalma anyakönyvezéséhez kell. Teszem hozzá Lucával nem kellett és amikor kikértük az önkormányzattól ott is azt mondták, hogy nem értik miért kell, mivel számítógépes nyilvántartás van és az illetékes le tudja hívni az adatbázist. :roll: A csoki szintén jó ötlet, a hajgumival viszont nem tudnék mit kezdeni. :lol: Nedves WC-papír nálam a kórházi csomagba került.
Kata: jó hogy jelentkeztél. Hát, hogy 2 gyerkőccel hogy lesz, attól én is félek, főleg hogy Lucu már most féltékeny.
Csajok: Nálatok hozott ajándékot a Kicsi a Nagynak? Én azt tervezem, hogy amikor hazajövünk a kórházból, akkor Dalma egy babát fog ajándékba hozni Lucunak.

Képzeljétek, aug. 30-án visszük Lucát ismét tejterhelésre. Most azon izgulok, hogy addig kihúzzam, mert ha baj van - a bőrteszt pedig fájdalommal jár - akkor csak velem van el. Na meg nehogy akkor kelljen rohannunk a kórházba.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Én is csak egy gyors bekukkantásra jöttem, mert nálunk is elég nyűgösek a délelőttek, sőt 2 napja nehezen alszunk. Én ennek a nagyon melegnek tudom be. Blanka többet is enne, de közben már a melleim is úgy kivannak. Most végre alszik úgy hogy örülök :-)

Espumisan: nem csinál nagy buborékot mint az Infacol. Vannak babák akik nem tudják a nagybubikat olyan jól kibüfizni!

Én nem mindig adom Blankának, csak a nagyobb étkezések előtt. Fürdés utáni vacsorakor, vagy a hajnali felkeléskor, reggeli előtt. Azaz igazság, hogy amikor egyfolytában tömtem belé semmivel sem éreztem, jobban büfizne. Nálunk igazából a büfi a nehézkes, nem a puki. Így most azt csinálom, hogy "veregetem" a hátát a picurnak, ha az nem jön be akkor a szódásüveg efektust vetem be, mert ott is ha fejreállítjuk a palackot feljönnek a bubik. Szóval ha egyenesben nem jön ki Blanusból a büfi akkor egy picit lefektetem hanyatt, gyengéden megemelem a popót (óvatosan ne hogy hányjon) és majd újra fel a vállamra. (nekem ezt ajánlották) Ezt csinálom, ha nagyon nem akar büfizni, de most már hála az égnek egész ügyesek vagyunk, egy evés alatt 2-3x is megy.

Egyébként az Espumisant nagyon sok kisbabás ismerősöm használja, van aki erre van aki az Infacolra esküszik. Egyik sem olcsó, és egyfolytában a gyerekbe tömni nem is gazdaságos. Nem is szeretném hozzászoktatni a gyereket ehhez, több okból sem, 1.) nem jó ha csak ilyen szerektől képes csak büfizni, 2.) ezer valamennyibe kerül és ha minden étkezéshez kap, akkor egy üveg nem elég 1 hétre. Így fokozatosan szoktatom most le róla. :roll:

Egyébként olyan banános illata van és imádja, és nagyon ügyesen használja a kiskanalat is már ... ha jön az espumi minden sírást abba hagy, mert tudja hogy szopi következik szóval nagyon okosak ezek a babók :-)

Szemvizsgálat: Fazsu ez nagyon jó tanács köszönjük ... bár nálunk nincs szemüveges a családban, de ha valami nem stimmel Blanka látásval legalább tudjuk, hogy merre induljunk.

Házassági: nem kérik a kórházban, én is vittem de csak akkor volt rá szükség amikor a baba születésijét 1 héttel később apucika intézte az önkormányzatnál.

Hasfájás: 3 hetes kortól jelentkezik és 12 hetes korig tart. Állítólag akkor fáj a hasa, ha felveszed és akkor is húzogatja fel a lábait és sír.

Avent cumi: most olvastam el az Avent-es tájékoztató és az összes cumija az Aventnak fogszabályozós, és szimetrikus vagy mi a fittyfene, vagyis bármilyen irányból berakható a baba szájába.

Tündi: ajándék kicsi a nagynak ötlet nagyon jó! A kórházi szobatársam is csinálta és a nagy nem volt így féltékeny, de asszem ő is hozott valamit a kicsinek amikor jöttek meglátogatni a kistesót.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

nekem azt mondta a szülésznő még mikor megnéztük a szülőszobát, hogy akkor nem kell a házassági, ha a XIV-ben házasodtatok.

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok,

Melus,

Adi, koszonjuk a kerdest, nagyon jol van, megint hatalmasat nott :). Mondtam is apanak, hogy keszitse a penztarcat, mert oszre teljesen uj ruhatar kell neki:).

Szemvizsgalat: en is nagyon ajanlom mindenkinek. Adi 1 eves volt, amikor egyszer hunyorogva nezte a Tv-t es nem tudtam eldonteni, hogy nem tetszik neki amit lat vagy nem latja rendesen. Gondoltam maxi megint kihajitanak, mint extraparas anyukat, de nagy meglepi volt a dokineni. A vizsgalat konkretan 10 perc volt (varakozassal egyutt) es a doktorno is mondta, hogy o ezt is kotelezove tenni, mint a csiposzurest, mert nagyon sok mindent lehet korrigalni ilyen idos korban. Hala egnek nincs semmi baja, de mivel ez ilyekor meg ki is alakulhat fel ev mulva ismetelt szurest ajanlott. En ezekkel a dolgokkal ugy vagyok, hogy "ingyen" van es ertunk van, a legkevesebb, hogy idot szakitok ra es elmegyek.

Lanyok, Ti a pluss rucikat mivel mossatok? Konkretan az a bajom, hogy mikor megveszem puha es barsonyos, de az elso mosas utan mar nem az (lehet nem 60 fokon kene mosni, de nekem az a megnyugtato baba ruha teren). Adinak epp ezert alig vettem pluss rucit, de mivel most teli baba lesz, nem igazan fogom tudni kikerulni.Koszi a tippeket.

Amugy meglepodve olvasom, hogy a "regi" reszen van 3 agyas szoba, azt hittem ott csak 6 agyas van...huto ott is van a szobakban?

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


vagyok en is, csak ma kicsit kaosz van, radiatorcsere volt, igy borult minden rend, takaritanom kellett, Anna addig aludt mig levittem kendobe, amugy csak kezben volt el egesz nap, de mot talan visszaall a rend es beke, visszapakoltam az agyat, minden a megszokott lesz....
tegnap soka aludt el, de igy csak 3 kor evett maj reggel 7kor, de akkor amugy is kelnunk kellett mert jott a mester.
egyedul elalvas sajna meg nem megy, vagy cicin, vagy altatassal.
tegnap 11.30kor vegul apukajval aludt el a nagyagyban- parom szerint csak szugeralni kellett:)- de ment a mozesba es aludt a kovetkezo evesig.
amugy en is tovabbra is igeny szerint etetem, jo a nagy evesek 3-4 orankent vannak, de ha csuklik, nagyon sir es az egesz kezfejet cuppogja, annyira ehen akar halni, akkor kap.
Amugy megdicsert minket a vedono, h gyarapszik, meg hogy milyen jo hogy aktiv eletet elunk( voltunk margit szigeten-amitol anyosom guta utest kapott :P -, meg megyunk akarattyara jovo heten), es jo fej volt hozott egy masik anyukatol pelust:)


valakinek van meg ilyen? Anna ket csepp d vitamint kell szedjen mert tul nagy a kutacsa. ez koros?

pocvarek: melyik nap engedtek haza a csajokat a 12esbol? nem tudod Floranak javult a bukasa?es Gina, gyorsan felepult? o lazas lett vajudas alatt es mondez mert orakon at szartak ra :twisted:


Gloria gyonyoruseges! pont mint egy kis angyal!

en ma bevaltottam a kengurus 25%os kedvezmenyt, de ismet meg kellett allapitanom, nem kedvelem a ruhaikat.kis sapit akartam de mind vastag volt es nem is tetszett igy egy kendot vettem, meg mivel olyan icike picike a lanyom, h alig van ruhank vettem egy nacit es egy bodyt neki, 50esek, mivel jovo heten a balcsin nem tudok mosni, csak kezzel, az meg nem olyan tuti.
tegnap kaptam a kengurotol egy kupon fuzetet, de mokas mert kismamaknak valo:), ar a more milk kapszulast lehet kihasznalom, csak varom jojjon mar meg az anyasagi, addig nincs mibol megvegyem:(

Kriszti: rakoczi uti turi, az valami franko hely? hogy lehet oda jutni? latod milyen jo, h lany, vasarolgathatsz :wink: na jo amugy is tok tuti, az "idealis" gyermekaldas, meg jo lesz egy kispasi utan csajos anyukanak lenned!
na leallok mert mar tul hosszu lettem....

szep napot !
csak ne lenne ilyen dog meleg- ez pocakkal....KITARtas
aaa3
 
 


tundi: nekem nem kellett a korhazban semmire a hazassagi, pedig nem vettem fel a frejem nevet, szemelyi kellett meg lakcim kartya.
aaa3
 
 


espumisan: mi is azt eszszuk, masodik hete, es szuper jo, bufizni ugyan tovabbra sem tud, de egesz nap pukizik, es sokkal konnyebben nem gorcsol sir miatta.
Amugy Anna mar 2 hetesen hasfajos volt:( Sajna en is ilyen vagyok minden felfuj, igy o is szenved :cry: Igyekszem nagyon figyelni mit eszem, meg hat iszom az edeskomeny teat, o meg az espumisant, de mi is csak nagy etkezesekkor esszuk, o is szereti.
aaa3
 
 


Sziasztok

írtam az előbb egy jó hosszút, de sajnos elszállt. :twisted:
A lényeget megpróbálom újra:

Tündi:
nálunk nem volt ajándék a tesónak, nekem az elveimmel ütközik, ne azért szeresse, mert kap valamit.... De gyereke válogatja. Az unokatesónál most született a kistesó, ott a nagyobbat így lehetet "lekenyerezni" és nagyon örült az ajándéknak.
Lányoknál talán másabb, mert ha kap egy babát, akkor Ő is tudja úgy dajkálni, mint anya a tesót. Ő is ciciztet, pelenkáz amikor Te és nem téged nyaggat azidő alatt.
Tőlünk kapott Levi egy csomó autót, amikor még itthon voltam kórház előtt, meg amikor kb 2-3 hetes volt Vivi és a régieket már unta kicsit. Így volt elég sok "újdonság" játék amikkel azóta is nagyon jól eljátszik. Meg a Vivinek is megmutogatta őket egyenként, hogy miket kapott. :)

De arra készülj fel, hogy azért nem megy zökkenőmentesen majd. nem tudom másnál hogy volt, nekem egy áldott jó természetű kisfiam van, fel is volt készítve, várta nagyon a tesót, Őt imádja is első perctől kezdve vigyázz rá, figyeli, lesi stb. A nemtetszését azt felém mutatta ki, hiszen én foglalkozok vele kevesebbet most mint előtte.

Két gyerek:
én azon szerencsések közé tartozom, hogy nem egyedül vagyok itthon a 2 gyerekkel, hanem apa itthonról dolgozik. AMi néha előny, néha hátrány. AMikor 2 gyerek nyúz egyszerre, akkor be tud segíteni, de van hogy azt sem tudja hol áll a feje és még mi is csak zavarjuk, ilyenkor mindíg azt mondja, hogy elmegy és bérel egy irodát, mert itthion nem tud dolgozni. De így is azt mondom, hogy nagyon nem könnyű a két gyerekkel itthon. Az ember igyekszik megfelelni, a lehető legtöbbet nyújtani, de mégis úgy érzem hogy nem foglalkozok egyik gyerekkel sem, a lakással sem, apával sem, magammal sem, csak ide kapok - oda kapok és így telnek el a napok. Valamelyik nap ki is buktam ezen, bőgtem egy sort, aztán megnyugodtam. Biztos másnál is így van, csak nem teszik ki a kirakatba.
Pedig én tényleg igyekszem a nappali gyerek éber időket maximálisan rájuk fordítani, de nem tudok velük úgy foglalkozni olyan szinten, ahogy szeretnék.
Bevallom én nagyon gondolkozom a bölcsi kérdésben Levinél. A beiratkozásról már lecsúsztunk, de pótbeiratkozások szoktak lenni, hátha. Korábban azon az elven voltam, hogy amíg csak lehet maradjon velünk itthon, hiszen ennek most van itt az ideje, így kapja a legtöbb érzelmi töltést, de ahogy Ő is változik hónapról - hónapra, meg a kistesóval az élethelyzetünk is, megváltozott a véleményem, hogy mivel teszem a legjobbat neki.
Most azt látom, hogy nem tudom neki ( idő hiányában ) azt a szintű szórakozást megadni, amit igényel, hiszen neki játék az egész élet és ehhez már társakat igényel. Nem tudom friss levegőre, játszóterezni kivinni annyi időre, amire igénye van, hogy szaladgáljon, mászon, ugráljon, motorozzon stb. Sír mert itthon senki nem labdázik vele stb.
Másrészt elérkezett abba korba, hogy keresi a gyerek társaságot, akikkel tud játszani. ( Vivi még ehhez kicsi )
Nálunk a bölcsi nagyon jó és az Ő beszokásához ( személyisége miatt ) ez szerintem sokkal jobban illeszkedik, mint majdan az ovi.
Nagyon sokat változik hónapról-hónapra, amikro a beiratkozások voltak tavasszal még nem éreztem ennek a szükségességét, hogy gyerekközösségbe kerüljön, de most úgy érzem sok az egy év neki itthon unalmas lesz neki. Elvileg januártól mehetne oviba, ha lesz még hely, de az ovit most januárban kezdeni több szempont miatt nem szeretném.

Kép
Kép
prünty
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?