Új privát üzeneted érkezett!

Nyaralok éppen még másfél napig, és röstellem, hogy így írok, de nem tudom most elolvasni, amiket írtatok. Csak azért ugrottam be egy percre, hogy szóljak, hogy úgy tervezem, megyek 8án a klubba. Attól tartok csak utána lesz időm visszaolvasni, mi történt itt, de majd nagyon igyekszem!

hordozo
 
 


Sziasztok!

Kipróbáltam a Wiggleproof hordozási módot. Hát a gyerek a kötözést végig kacagta. Gondolom rajtam, ahogy szerencsétlenkedtem, de sikerült. Csak kidugta a kezét, úgyhogy nem teljesen olyan lett, mint a videón. Miután sikerült felkötni, onnan kezdve folyamatosan a hajamat tépkedi, és közben nagyokat sikkangat. Hát neki nagyon tetszik, bár a hajamnak nem igazán.

Így néz ki:

KépKép
ancsurka77
 
 


A képek lemaradtak. :oops:

Szóval így néz ki:

Kép

KépKép
ancsurka77
 
 

 
 

Nem fért fel mind egyszerre. Itt a többi:

Kép Kép Kép

Szép napot!


Ancsurka

KépKép
ancsurka77
 
 


Ági! De jó :)

Várunk! Helyszínt ismered, ugye?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Nem tudna vki feltenni képet hordozás közben saját Didymos v. Lana kendőjéről? A neten szinte semmi "élő" képet nem találtam (na jó a Didy honlapján vannak, de nem sok). Köszi.

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Nem tudna vki feltenni képet hordozás közben saját Didymos c. Lana kendőjéről? A neten szinte semmi "élő" képet nem találtam (na jó a Didy honlapján vannak, de nem sok). Köszi.

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Nem tudna vki feltenni képet hordozás közben saját Didymos v. Lana kendőjéről? A neten szinte semmi "élő" képet nem találtam (na jó a Didy honlapján vannak, de nem sok). Köszi.

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Bocsi a 3x hsz-ért, közben lefagyni látszott a gép. :oops:

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Gabi, itt találsz többféle színű/mintájú kendőről is képet! Picike babával, nagyobb gyerekkel, minden van :-)

Jut eszembe link: Livus, annál ami nem jött be neked, már nem tudom ki tette fel nemrég, töröld ki a végéről, hogy [img]és%20akkor%20jó%20lesz%20[/img]
danann
 
 


Jelentem, visszaolvastam. :) Virág! Minden lényegi dolog jó a hátrakötésedben, amiről felraktad a képet: elég szoros, terpeszben van a lába, jó a magasság. Ami segíthet, hogy még kényelmesebb legyen, ha arra figyelsz, hogy a felső szegésnél kevesebb anyag legyen, alul legyen több.
Gabi! Itt van sok Lanás kép.

hordozo
 
 


Ja, most jutott eszembe, hogy találsz köztük egy-egy Didys képet is.

hordozo
 
 


Köszi, Lívia! :)
Kisvic: szerintem uúgy köti, minha elöl kötné ugyanezt (az a kötés, amit rugalmasal szoktak). Az már egy nagy gyerek, talán nyugton marad addig a hátán, míg köti. vagy nem tudom. Kizárt dolognak tartom amúgy, hogy a rugalmas jól tartana egy ekkora gyereket :shock: Ott baloldat is volt egy elég extrém/horror háti kötés. Olyan "Bóbitás-stílusú" :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
livus
 
 


Kisvic, ügyes vagy, szép az SSC! Én nagyon szeretem a piros szint. Ez lenne az általad kifejlesztett Erduca?

Mindenkinek köszönöm a kézkitevéshez adott tanácsokat. Zsigi jól tarja magát, de most felemás megoldást választottam: azt a kezét kiteszem, amelyiken szopja a hüvelykujját, a másikat berakom a kendőbe. Ágival meg majd tanácskozunk 18-án úgyis :wink:

De jó a klubozóknak...

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Szia Nuska!

Köszönöm! Nem Erduca, nem is akarom már annyira (pedig ki van szabva), mert podegi őrült lettem!!!! Varrtam egy wrap-pod-ot, és rájöttem, hogy ez a legideálisabb számomra. Lana szétvágásán is újra erősen gondolkodom, mert tanfolyam nélkül nekem hosszú távon a pod kényelmesebb és egyszerűbb is. SSC-t azóta szétszedtem, átalakítás alatt van MT-á, ívelt body-val. Még a vállpánt nincs rajta.

Valaki válaszolna a belinkelt kérdésemre??? Bár egyre kevésbé foglalkoztat már a kendő...

kisvic
 
 


Köszi a linkeket! :)

Kép
Kép
szfgabi
 
 


akit megszall a sopingolas itt tud olcsobban:

To thank you for your input, you and your friends are offered a 10% discount on your next order at BebeCannelle.com. Use code "DL0908" at the checkout. Your discount code applies to all orders with unlimited uses before 30 September 2008 and is valid on all products: breastfeeding tops, soft leather shoes, maternity tops, eco-friendly baby clothes, natural skin care...
doc
 
 


Kisvic: sajna én nem jöttem rá (bár ehhez nem nagyon értek) milyen a kötés a linken amit kérdeztél :? pod-it mennyi idős kortól lehet használni szerinted?
(használtál már mt-t és pod-ot is, jól értem? Neked melyiket könnyebb megkötni? én hmongot és mt-t próbáltam és az utóbbival kissé még hadilábon állok pedig a hmongot olyan könnyen ment bár az még csak a nagyobb gyerekemnek jó...)

Kép Kép
celesztina
 
 


Kisvic: én válaszoltam... :roll:

KépKép
livus
 
 


Köszönöm a tanácsokat! Sajnos a tanfolyam elég messze van nekem, igaz, Törökbálinton lakom, de a férjem nem kap több szabadnapot és tömegközlekedéssel, két gyerekkel nem merek elindulni. Talán a klubba eljutok egyszer, jó lenne megnézni az a sok szép csodát, amikről írtok. Majd megpróbálom a videók alapján hátra tenni a babát, a kötés nem tűnik nehéznek, én a hátraemeléstől félek.
Ez a zsebes keresztezett, a sima keresztezettben elgörbült, lehet, hogy nem kötöttem elég szorosan. Itt a fejét is sikerült elfordítanom, miután elaludt, engem nyom, ha nem így van a feje. Megszakértenétek a felkötést?
Nagyon köszi!
Tündi Kép Kép
poppany
 
 


A sima keresztezett lemaradt. Kicsit homályos lett... Kép
poppany
 
 


poppany,
ez milyen kendo? nekem simeretlen.
doc
 
 


nandu :lol:

KépKép
Kép
gyuzso
 
 


Nandu :)
poppany
 
 


Ja, nem frissítettem a válasz előtt :D
poppany
 
 


Tündi! Jól áll a lába a babának, és tetszik a kötés. Bizonytalan vagyok a kép alapján, de ha tudod még szorosabbra kötni, akkor ajánlom, hogy kösd még szorosabbra. Ha szorosabbra kötve fuldokolsz, akkor bocs, téves tipp.

hordozo
 
 


Ági! Köszi a véleményt!! A sima keresztnél én is úgy éreztem, hogy lehetne szorosabb, csak még ki kell tapasztalnom, hogy mekkora helyet kell hagyjak, mert azt előre meg szoktam kötni és úgy teszem bele a babát. A zsebesnél viszont beleteszem a zsebbe, meghúzom, és a szárakat utána szorítom rá és kötöm meg. Így mutatta egy Nandu oktató. De nem vagyok benne biztos, hogy jó, mert a derekamnál szoros, a baba fejénél is, a vállánál viszont szerintem nem eléggé, ugyhogy ma útközben kibontottam és még húztam rajta, de a szárak már szét voltak húzva és úgy nem tudtam rendesen meghúzni. Rendeltem rugalmast Líviától, talán abban könnyebb lesz (remélem).
Az öthetes baba hátratevéséről tudtok valami videót linkelni? Vagy szóban is jó, ha le tudjátok írni, hogy hogy kell hátratenni. Hogy tudom közben tartani a fejét?

Tündi
poppany
 
 


Tündi! Én úgy látom, hogy az elöl keresztnél elöl van Neked a csomó. Ennek a megkötésnek pontosan az az előnye, hogy utólag állítható a bősége. Először csak egy csomót köss rá! Rakd be a babát! Ha szoros vagy bő, akkor kikötöd a csomót, állítasz a bőségen és visszakötöd. Ha pl. csak egy szegés laza, lehet csak azt a szegést külön meghúzni. A végén, ha szeretnéd, megkötheted duplacsomóra, de igaziból egy csomó is ugyanolyan jól megtartja a babát.
Öthetes baba fejét hátravevés közben a kendő tartja, merthogy belecsomagolod a fejét is a kendőbe. A többi ugyanaz, mint nagy babával. Nem egyszerű műfaj ez így távban...

hordozo
 
 


Sziasztok, megszületett eprócska kisfiam (közel öt kilósan), és egyelőre jó a rugalmas kendő, bár katja már itt vár bevetésre. A rugalmassal a zsebes elölkeresztet kötöm, és rendesen lóg belőle még anyag, amit eldolgozok. De a le és felvételnél eléggé macerás a hosszú résszel küzdeni. A katja is hasonló méretű (520), és azt kérdeném, hogy esetleg milyen rövidebb változatot lenne érdemes beújítani mellé, ill. mihez kell ekkora hosszúság? Köszi a segítséget.

potyka
 
 


Potyka! Az 5,20-as kendőméretre ritkán van szükség, akkor ha a hordozó maga erős testalkatú. Ha nem annyira, akkor minden kötéshez elég a 4,5-4,7 méteres kendő. Ha elkezdesz háton hordozni, akkor elég lesz a 4 méter is minden háti kötéshez, illetve az elöl kereszthez is (kivéve Wiggleproof, ahhoz kéne az 5,20 - de ezt ritkán használják). Batyuhoz - a legegyszerűbb háti kötés - elég lehet a 3,5 - 3,7 méter is.

A rugalmas kendők általéban egy méretben készülnek csak, és azért olyan hosszúak, hogy tényleg mindenkinek elég legyen.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Szia Potyka! :D

Ha van rá anyagi kapacitás, jó egy rövidebb kendő a Katja mellé, az 5 méteres tényleg hosszú. A csípőkötésekhez, batyuhoz, tibetihez, SCC-hez elég egy 3 méteres kendő is, a többit meg megkötöd Katjával. :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Ok, elkezdem vadul kiárusítani a kismama ruhákat... Sztem kijön belőle egy rövidebb, és akkor lehet neki vmi más mintája. Sose hittem volna, hogy ennyire lehet egy darab szövött anyagért rajongani...

potyka
 
 


Potyka! Sok boldogságot kívnánok a fiadnak és az egész családnak! Az 520as kendőhöz hány cm vagy? Vagy feltűnően nagyon gömbölyű vagy vékony (a kettő között mindegy)?

hordozo
 
 


Ági, köszönöm a segítséget! Hát igen, nagyon nehéz így írásban...de megint megnéztem a helyszíneket, de a közelebbi helyen voltam egyszer valamiért egy gyerekkel, felkötve és alig bírta ki, kettővel nagyon nem merem bevállalni. Ráadásul a nagyobb olyan, hogy folyamatosan szórakoztatni kell, nem tud egyedül játszani, nem tudnék a kötésekre figyelni, ha ott van. Az elől kereszttel valahogy nagyon nem boldogulok, az nagyon jó amit írtál, így utólag állítom be mostmár a szorosságot, de valahogy nem az igazi. Teljes erőmből megszorítom (már levegőt is alig kapok), a derekamon szorít, a gyerek mégis kifli mire kiveszem (főleg, ha hajolgatok, amit kénytelen vagyok, mert a nagyobb is még csak a combomig ér). Ma le akartam fényképezni, de nem jutottam odáig, sírva ébredt. Nem is tudom, hogy kívülről látszott volna-e. Rendeltem Líviától egy rugalmast, remélem, hogy azzal nem lesz ilyen gondom, valahogy úgy érzem, hogy a Nandu ellenáll nekem, szinte küzdök vele, bár biztos én vagyok a béna. Mindenesetre, köszönöm a tanácsokat, olyan jó, hogy segítetek!
Tündi
poppany
 
 


Livus köszi és bocsi!!!!!!! Azóta megoldottam a háton keresztet afrikai indítás nélkül, csak a két kendőszár kereszteződik és hátizsák pánttal, tehát nem keresztezve. Azt a szabad érzést!!!!!!!!! Azért erről is lehetne egy-egy videó...

kisvic
 
 


Kisvic! Elvesztettem a fonalat, hogy hogyan is kötöztél, de felcsigáztál. Nincs kedved fotót feltenni róla?

hordozo
 
 


[quote="kisvic"]L írta:kisvicivus köszi és bocsi!!!!!!! Azóta megoldottam a háton keresztet afrikai indítás nélkül, csak a két kendőszár kereszteződik és hátizsák pánttal, tehát nem keresztezve. Azt a szabad érzést!!!!!!!!! Azért erről is lehetne egy-egy videó...


ÖÖÖÖÖÖ, szóval nagyjából el tudom képzelni, de azért csatlakoznék az előttem szólóhoz, hogy egy képpel jobb lenne. Sőt, ha annyira király, akkor egy lépésről-lépésre képsorozat lenne a legjobb, ha már nincs videó :wink:
Én is azon agyalok, hogy ezt a ficánkát talán egy keresztezettben lenne a legjobb vinni háton is, de a zsebesnél túlságosan sok réteg menne át rajta, + valahogy nem tudom elképzelni, hogy nem zavarna elöl a melleim felett a csomó, + talán létezik egy olyan megoldás, ami még elsőre is tök gyorsan menne, mert a türelmetlenség még mindig nagyon akadályoz mindent.

Megpróbáltam kezet kilógatva a batyut, csak azért engedte szerintem, mert egy teljes nagyszülői gárda állt körül minket. A fenekéről felcsúszott mondjuk valamennyi anyag, és így szerintem nem tartotta jól a hátát, de nagyon rövid ideig volt csak így. Mondjuk nem kicsit tekerte magét, hogy mindent megtapizzon, nem volt éppen stressz-mentes nekem :-D
danann
 
 


És a tibetit nem próbáltátok még? Az nagyon gyors! ;)

KépKép
livus
 
 


Kisvic!

Milyen ez a kötés?

Engem is nagyon érdekelne, mert a mellkason keresztezett kötések teljesen kidörzsölnek, feltörnek.

Bár lehet, hogy végre döntenem kellene kendőügyben. Most éppen csak 3 között vacilálok. Eddig csak kettő volt. :lol: :roll:

Ancsurka

KépKép
ancsurka77
 
 


Livus, én eddig úgy tudtam, láttam képeken, leírásokban, hogy a tibetinél csak annyi a difi a batyuhoz képest, hogy nem a derekamon kötöm meg a kendőt, hanem a vállpántnál tűrögetem össze-vissza, és fent a mellkasomon lesz a csomó. Ahogy elképzelem, ez kb ugyan annyi idő, illetve mindegy is, mert már azalatt kezdődik a műsor, hogy a vállamon elkezdem ráncba szedni a kendőt, azt meg nem nagyon tudom elkerülni... Általában ez az a pont egyébként, ahol a legjobban tudja aláásni a kötözést, mert valahogy mindig laza lesz valahol. Ha nem a felső szegés, akkor a kendő közepe, mert valami érdekes helyre dugja a kezét, aztán meg átrakja, és máris lóg a kendő középen. A kis szabotőr :-) Vagy a tibeti valami mást (is) jelent?
danann
 
 


Jó, hozok képeket, de ugyanúgy néz ki, mint a BWCC, csak sokkal több anyag marad. Az volt az érdekes, hogy tudtam reprodukálni is. :shock: Térdelve kötöm, bár nem izeg-mozog. Legalábbis amíg nem tart stabilan legalább az egyik szár.

A klubos képeknek (Livi képei :D ) és Áginak hála most tudtam csak igazán kényelmesen felkötni a batyut, eddig mindig BWCC-ztem. Amikor Évusnak mutattad, az nagyon klassz volt, sokat segített!!! Köszi Lili és Ági!!!!!!!! 8)

kisvic
 
 


Lívia! Igen, a tibeti alatt magyarul másik kötést szoktunk érteni. Alapból olyan, mintha a batyunak "felcsúszott volna" a baba fenekéről a kendő. Szóval csak egy pántként megy a kendő a gyerek hónalja magasságában, majd rajtad elöl hátizsák pántjaként vagy keresztezve, majd a gyerek lábánál a szokott módon. Meg lehet variálni, hogy a kendő közepét nem a gyerek háta mögé teszed, hanem a mellkasához, és úgy körbetekered a pánttal a gyerek törzsét, aztán jön előre Hozzád a kendő. Ez szabadulóművészeknél ajánlott variáció, mert így nem tudja kihúzni a kezét. Fél éves kortól használható kötés. Gyors és kicsit kényelmetlenebb, és nem támogatja annyira a helyes lábtartást, de azért megcsinálható vele, csak figyelni kell rá.
Kisvic, örülök! :)

hordozo
 
 


Ági, köszi, akkor ez olyasféle mint amit valami flickr-es fotón láttam, amit valaki linkelt be ide pár hónapja, ami valahol tényleg Tibetben vagy Nepálban vagy hol készült :-)
Az én fiam tényleg szabadulóművésznek készül :-D, közben találtam a TBW-n egy linket a batyu lexi twist-tel verzióra, még megpróbálom azt, aztán ha az is túl sokáig tart neki, akkor ezt a tibetit is.
Itt egy kép, ezen batyu akar lenni, kitett kézzel, de rohanni kellett a vonathoz, meg valahol beakadt a keze, amit mikor kihúzott, meg visszarakott, tök laza lett az egész, fel akart csúszni a popsijáról is, szóval akkor egy kicsit hasonlíthat a fíling a tibetire... azért nem akart kiesni, de hihetetlen mértékben tekeredett ki és feszegette magát, csak hogy elérhesse a vonaton a fejtámlát, meg a kapaszkodót, meg általában mindent, ami koszos... :lol:
Kép Kép
danann
 
 


Szóval kipróbáltuk ezt a tibetit is. Elmentünk az Obiba, sima hónalj alatti batyuval, én nem tudom, hogy miért, de itthon jónak tűnt a kötés, aztán 10 perc séta után tiszta laza lett a kendő közepe, aztán elkezdett kicsúszni a feneke alól, és kb 20 perc alatt jutottunk el oda, hogy ki is csúszott, pedig húzogattam vissza. Az áruház közepén nem akaródzott teljesen újra kezdeni, de ehhez nem kellett levenni, csak igazítani. Ilyen lett:
Kép Kép
A drága egy idő után elaludt, gondolom, annyira nem lehetett neki kényelmetlen, és tulajdonképpen nekem sem volt az. Fura volt látni teljesen a gyereket, amikor benne van a batyuban, akkor mintha máshogy állna, bár szerintem csak a kendő csal. Azért gyúrok még egy kicsit a batyura, mert itt egy picit tényleg féltem, hogy kihúzza a kezét.
A lexihez meg vagy rövid a karom, vagy még ki kell kísérletezni a megfelelő technikát, mert próbáltam azt is, de egyszerűen nem tudtam a derekához felhúzni a 'csomót', csak a fenekére, amit nem is értek, mert mei tai-jal mindig sikerül. Talán jobban csúszik az anyag vagy mi...
danann
 
 


Lívia,
helyes kis szabadulóművészed van, a Madrid pedig továbbra is gyönyörű!

Poppany,
én mostanában egyre többet kötözgetem a négy hónaposomat a hátamra, és úgy érzem, hogy a legkevesebb ördöngösség az, hogyan kerül a hátadra a gyerek. Az megy a legegyszerűbben, aztán JÓL megkötni a kendőt, na, az művészet, legalábbis nekem.... :roll:

Kisvic,
wrap-podról van fotód?

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Lívia: jó lett! 8)
Próbáld majd ki azt is, milyen gyors a felvevésnél! ;)

Amúgy a batyunál nem az a baj, hogy túl szorosra húzod az alsó szegést? Akkor szokott felcsúszni

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!

Szakértést szeretnék kérni:
elmentünk sétálni hmonggal vittem a gyereket (naygobb 2 éves múlt és kb 10 kilós) vmiért nem stimmelt a kötés, lógott a lába, de miért?
Kép
ha lenne vmi tippetek azt kérlek írjátok meg ;) köszönöm előre is

Kép Kép
celesztina
 
 


Lívia! Jó lett a tibeti. Az előző beszólásomban leírtam, hogyan tudod úgy kötni, hogy ne tudja kiszedni a kezét. A vonatos attrakciót olvasva nekem az jutott eszembe, hogy ilyen szituban (annyi alapján, amit olvastam róla), én azt hiszem, leszedném a hátamról a gyereket, ha ennyire kűzd a mozgásszabadságáért. Akkor is, ha a vonat koszos. Hacsak nem szállunk le egy-két megálló múlva, de akkor meg asszem felállnék vele és elmondanám, hogy mindjárt leszállunk, úgyhogy most nem jöhet le. Ez csak úgy eszembe jutott innen, a gép elől, ha a helyzetben benne lennék, lehet, hogy másként látnám.

hordozo
 
 


Köszönjük a bókokat Samu és a Madrid nevében :-)
Majd kipróbáljuk persze felvéve is, meg körültekerve is, legközelebb eleve így indulunk.
Ági, az a baj a vonattal, hogy tényleg rövid ideig megyünk csak, kb 15 percet, Rákospalota Újpesttől Alsógödig, de ezt hetente egyszer oda-vissza, nagyszülőkhöz. Kosz nem zavarna, de ez tényleg nagyon rövid idő. Odafelé jobb, mert a villamoson vagy a várakozás alatt elalszik, de hazafelé nem ilyen egyszerű, mert kb 2 percre vagyunk a vonattól, annyi idő kevés az elalváshoz. Egyébként ha bent van a keze, akkor nem is akar nyúlkálni, hamarabb elálmosodik, sétálunk fel-alá és mire leszállunk alszik, de amikor a képek készültek, akkor pl hazáig ébren volt. Inkább ehhez kellene szoktatnom magam, gondolom, mert ahogy nő, egyre kevesebbet alszik... Az meg, hogy megbeszélem vele, mi az ábra, a jelek szerint majd 18 éves korában fog csak működni, egyelőre biztos, hogy tojik a fejemre :lol:
danann
 
 


Még akartam írni Livusnak: lehet, hogy tényleg túl szoros alul, amikor kötöm, igazítom, akkor kicsit előredőlök, és úgy jónak tűnik, lehet, előbb kéne felegyenesednem, mert akkor ugye mindig lejjeb süllyed a gyerek. Lehet, hogy csak amiatt van a szorosság, hogy a többi rész kilazul a gyerek akciója miatt, de az nem, és így az már szorosnak számít. Passz :roll: de igyekszem erre is figyelni.

Ági, a szabadulóművészes tibetinél jól értem, hogy kendő közepe gyerek mellkasára, kendő át a hónalja alatt, majd vissza a másik hónalj alatt, elöl összefogom, feldobom, vállamon hátra, lába alatt, megkötöm? Nem lesz túl sok anyag a gyerek hónalja alatt?
danann
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?