Új privát üzeneted érkezett!

Lilla!
Nitácska leírta a lényeget. Fürcsi előtt jó vastagon olajozd be a hajas fejbőrt, hogy jól felpuhuljon a koszmó, aztán fürcsi előtt a puha hajkefével finoman dörzsöld le, ne ijedj meg, szépen mint a korpa le fog peregni. Ha ez nem válik be, akkor a dokival irass fel gyógyszertári kenőcsöt koszmóra. Az szintén zenész, fürdés előtt kb. fél órával be kell vele kenni a fejecskéjét, érdemes rá húzni ilyenkor vékony pamutsapit, hogy ne legyen minden tiszta kenőcs (ill. ezt az olajjal is megteheted, mármint, hogy sapit húzol a buksijára), és a többi ugyanúgy, mint az olajjal. Ha szerencséd van, akkor az olajjal túl lesztek rajta, de ne aggódj ez aztán tényleg hétköznapi dolog a piciknél.
Jut eszembe, szájpenészetek volt már? :wink: :lol: Csak mert írtad, hogy minden jelentkezik, ami jelentkezhet....

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

én is akartam kérdezni hogy volt e szájpenészetek?
nekünk az is koszmo is volt! :lol: :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Csajok!

Ladiva: ha van egy pici időd, akkor olvass vissza minket illetve ezt a topicot mert mást sem csinálunk, mint folyamatosan dicsérjük a Jáhn Ferenc Kórház szülészetét illetve a gyermekágyas osztályát. Én a terhespatológiát is megjártam de leírtam véleményemet, hogy mennyire emberien viselkednek az Anyákkal :P A korházról csakis jót lehet mondani. Sajnos hallottam már negatív kritikát is a szülészetről, de a "hölgy" (ha lehet hölgynek nevezni) szerintem a szülészetet összetévesztette a Hilton Szállodával nem érezte, hogy úgy "szolgálták"volna ki ahogy Ő szerette volna. Nevetséges és egyben nagyon szomorú volt hallgatni a bántó szavait :cry: Sajnos így tudják lejáratni a korházak jó hírnevét. Szóval csak azt szerettem volna írni, hogy nem kell egyből minden butaságot elhinni ami pletykák terjengenek. Be kell menni, mondjuk a szülőszoba látogatásra és körűl kell nézni. Ha mégsem színpatikus amit látsz, még mindig választhatsz, bár kétlem hogy másik korházat választanál. Itt mindenki imád "visszajárni" nosztalgiázni. :wink:
bluebox

MORCA NAGYON ELTŰNTÉL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mit csinál Veled a kicsi Fiad??????????? Még nem küldtél képeket.
bluebox

szia bluebox hogy vagytok? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Márti!

Nagyon köszönöm a dícsérő szavakat, azt hiszem, hogy megerősítettél abban, hogy jó választás lesz, és tényleg be fogok majd menni a kórházba szétnézni.

Köszönöm,

L.
Vendég

ladiva csatlakozom Mártihoz!Nagyon jo korház!
erre akkor jöttem rá mikor januárba az istván korházba vittek a meghalt babám miatt,ott szo szerint szartak rám,de a mostani vetélésemnél a jahn ferencbe vittek és ot mindenki öntötte belém a lelket és foglalkozott velem!!!
szoval nagyon jo választá a korház! annyi biztos hogy a második babát is itt fogom szülni!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Nitacska: Nagyon szorítok Neked!!!!!!!!!!!!

Bluebox: Meg vagyok, csak nem sok időm van írni még. Ákos baba elég hasfájós (bár most javulni látszik a dolog, mert kipróbáltunk egy homeos bogyót), Matyika pedig meglehetősen aktív, úgyhogy nem unatkozom. De azért remekül elboldogulunk!!! Most már egész napokat is elvagyok egyedül a két manóval és egész jól kezdenek kialakulni a dolgok. Egyedül az alvással állok hadilábon, mert abból nem jut valami sok. Néha el is gondolkozom, hogy mitől is működök egyáltalán.
Ákos már rendesen ki van kerekedve, kedden mértük, 4,1 kg. (3.4-el jöttünk haza) Matyika továbbra is nagyon szereti a tesóját, és már velem is teljesen megbékélt, csak most épp a dackorszak kellős közepén vagyunk és háát az én drágámnak elég komoly akarata van. Nem győzők fifikázni, hogy megússzam a nagyobb balhékat!!!!
Ja, 25.-én megyünk be a kórházba ultrahangra 11.15-re. Ha esetleg arra sétálnál Kristóffal, annak nagyon örülnék!!!!!

Küldöm a képeket is nemsokára!!!!!!!!!!

Na, most már megyek, mert még fel kell mosnom, azután pedig megpróbálok aludni egy kicsit!

Szép álmokat!

Móni

Kép

Kép
morca

Szia Morca!

Örűlök, hogy ilyen remekűl megoldod teendőidet :P Matyihoz most még több türelemre lesz szükséged, mint eddig, de ahogy Téged megismertelek, ebből nem lesz hiány :wink: Nem tudom, mennyire tudok a kórház felé sétálni, megpróbálok, hisz hiába lakom a Jáhn Ferenc utcában, teljesen máshol vagyok mint a korház, közlekedni BKV-val pedig teljeséggel lehetetlen, de hátha meg tudom oldani.

Nitacska: köszönöm, a hiányolást :wink: Köszönjük kérdésed, jól vagyunk. Végre 1 hónap elteltével tegnap Kristófnak sikerűlt egyedűl kakálnia :P :P :P :P Nagyon boldog voltam és megnyugodtam végre. Már mindent kipróbáltunk, de mindhiába. Már elkezdtünk egy pici barackot fogyasztani több-kevesebb sikerrel. A barack hozta a kakit :wink: Múlt hét szerdán voltunk a 2 hós oltásokon, hát egy pici pityorgás volt, de meg tudtam nyugtatni olyannyira, hogy egyből elaludt a karjaimban :wink: Már 5770 gr :wink: Gondolom, mostmár van 6 kiló is :wink: A mérleget már visszavittem, nem mérjük. A tejcsim sajnos elfogyott, így nincs mit mérni :cry: Mindjárt dobok egy aktuális képet :wink:

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok :P

Anhel, Kisvitéz?????????? Eltűntek :shock: :shock:
bluebox

Mostanában így szeret aludni, hogy a fejére húz egy pelust :P

Kép
bluebox

Sziasztok!

Lilla, a koszmónál nekünk nagy segítség volt a BABÉ sampon. Patikában lehet kapni, nem olcsó, de esetünkben jobban bevállt az olajnál. Egyébként amennyire nem olcsó, olyan kiadós, én akkor vettem amikor 2 hós volt a láynkám, maholnap 10 lesz és kb. legalább félig van még a doboz! Ha gondolod, ez is egy megoldás a koszmó eltűntetésére!

Az újaknak üdvözlet! Sajnos Dr. Séra Pétert én sem ismerem, viszont merem az én dokimat Dr. Fekete Tamást ajánlani bárkinek. Erszébeten van magánrendelője és én nagyon elégedett vagyok vele! Nála szültem és mind emberileg mind szakmailag nagyon ott van! Ha valakit érdekel szívesen elküldöm az elérhetőségeit!

Krisz, gartula a fogyókúra eredményéhez!

Márti, Kristóf csuda édes kispasi!

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

SZIASZTOK!!!

ÜDV NEKTEK ÚJ CSAJOK!!!
ÉN IS HARTANN DOKTORT TUDNÁM NEKTEK AJÁNLANI MERT SZÁMOMRA IS Ő AZ ISTEN SZÜLÉS SZEMPONTJÁBÓL!!!SÉRA DOKTORRÓL ÉN SEM TUDOK SEMMIT SAJNOS!!!

MÁRTI!!!
HALÁLIAN ARANYOS KRISTÓFRÓL A KÉP!!!Ő IS MÁR KÉSZ PASI HALLOD!!!TÜNEMÉNY!!!

LILLA!!!
ÉN IS AZ OLAJOS MÓDSZERT HALLOTTAM EDDIG DE HEXINA TANÁCSA MÉG JOBBANAK TÜNIK!!!ÉN EGYSZER KENTEM BE NORINA FEJÉT OLAJJAL, IGAZ SEMMI KOSZMÓFÉLÉJE NEM VOLT ÉS UTÁNA OLYAN HÁNYINGEREM VOLT HOGY ENNYIRE MÉG SOSEM VÁRTAM A SZOPTATÁS VÉGÉT MINT AKKOR!!!ÉS JOHNOSOSAL KENTEM BE NEKI A KAMILLÁSSAL!!!HÁT VÉGEM VOLT TŐLE!!!

SZÉP NAPOT NEKTEK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!

Azt hiszem, hogy végleg meggyőztetek Hartman doktor tekintetében. Köszönöm mindenkinek.

Üdv,

L.
Vendég

Ladiva!

Mi is Hartman dokit ajánljuk Domival!!! Nála szültem Istenkirály!

Hexi!

Köszi! Egyébként nekünk is a Babe sampon tüntette el végleg, de kiválóan alkalmazhatja felnőtt is a korpás hajára!!!
A seborheás korpát ezerrel eltünteti!
Bár van kifejezetten felnőtt korpára is samponja, de a Babe nem túl olcsó és így elég egyet megvenni. :D

Márti!

Kristóf nagyon nagy arc. :D

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a gyors válaszotokat, először megpróbálkozunk az olajjal és ha nem múlik megveszem a Babe sampont. A védőnőtől szoktam ilyeneket kérdezni, már listával várom, ha jön. De most nem szólt, hogy meglátogat, csak megjelent tegnap. Kérdezte, hogy van-e kérdésem, én meg úgy meglepődtem, hogy jött, hogy semmi nem jutott az eszembe.

Ladiva!
Ahogy időm engedi írok Neked hosszabban egy privit.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Köszi Lilla, várom.

Szép napot mindenkinek.
Vendég

Sziasztok!

Üdv az új csajoknak!

Kicsit elmaradtunk, most pótoltam az olvasni valókat. Én a Jahn Ferencben csak szülésznőt tudok javasolni, mert orvosom nem volt.
Viszont a szülésznőmmel (és szerintem az összes szülésznőre vonatkozik) nagyon meg vagyok elégedve és nagyon örülök, hogy őt választottam.
Persze orvosom is volt, csak ő a csepeli sztk-ban.

Készítettem pár képet, az egyikről Dominika jut eszembe. Azt hiszem neki volt ilyen evés utáni maszatos fotója, ami nagyon tetszett. Ezért is fotóztam le a kisasszonyt ebben a formában.

Ma négy hónapos, este megünnepeljük neki. Mi tortázunk, ő meg szegénykém majd nézi.

Szép napot, sziasztok!

Judit

Kép ebéd utáni látkép
Kép a két csajszim
Kép Gina és a tornaóra

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Boldog hófordulót Ginusnak! Kis Maszatpofa! :D

KépKép
hexina

Sziasztok!
Ismeri valaki a Jahn Ferenc kórházban dr. Fekete Tamás-t? Hallottatok róla valamit?
kelly

Hexi!

Köszönjük szépen!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

morca sajna negatív lett a regeli teszt! :cry: :cry: :cry:
de viszont egész nap álmos vagyok és fájdogál a hasam jobboldalon!
dokim nem tudom elérni :?
bluebox olyan helyesn alszik Kristóf a pelussal a fején! :lol:
yusz helyesk a csajok így együtt!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Aranyos vagy Márti! :) Nem vesztem/vesztünk el, csak besűrűsödtek a napok - babaszobázunk, lakásfelújítunk, részben még bejárok dolgozni, szóval elvagyunk. Voltam közben 4d-n, amiből az lett, hogy Dóri vállát, valamint a méhlepény egy darabját nézegethettük vagy 20 percig jósokpénzért persze... Egyébként minden rendben, múlt héten volt 1320 g a kisasszony.
Kicsit csalódottak voltunk, annyira számítottunk rá, hogy megmutatja a kis arcát, de aztán megbeszéltük a férjemmel, hogy nem zaklatjuk, majd megnézzük, ha kint lesz. :)

Lányok, nagyon édesek a babák, néha úgy irigyellek Titeket! :)

Morcának annyi pihit, amennyit csak lehet, de azért jelentkezz és várjuk a képeket!

Üdv az új topiklakóknak is!

Kép
anhel

Gius maszatkának boldog hófodulót!!!!

Én is dobok képeket:

Önálló evésünk:

Kép

Uborkát eszik:

Kép

legújabb alvási póz, párna mindig a fején:

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Akik bevezették a gyermek étrendjébe a pépes kajcsit azok hogy kezdték? mikor,mit,mennyit?

Szeretném lassan én is bevezetni!

Lilla: Mi is koszmósak vagyunk:) mi a sampont használjuk és bevállt.

Pussz mindenkinek!

Edina

Kép

Kép
mannogab

Sziasztok!

Üdv kelly közöttünk! Én ismerem a doktor urat, nála szültem, csak ajánlani tudom! Nagyon jó, lelkiismeretes orvos és jó ember! Ha kérdésed van bármivel kapcsolatban írj privit és megy a válasz!

Krisz, Domi szenzációs! Hanna is valahogy így néz ki, bár mi képesek vagyunk akkor is, ha anya etet. :D
Alvásos poziciókról én is tudnék mesélni! :D :D Majd dobok fotót, hogy kell egy személyben kb. 73 cm testmagassággal befogni a teljes kiságyat!

Hétvégére elhúzunk!
Mindenkinek szép időt és kellemes 7végét kívánunk!

Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

sziasztok!
dominika édesen eszik a kislányod,tetszik az önálló evése!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Elnézést, hogy bezavargok ide, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy babákkal, gyermekekkel, szüléssel, szülőséggel kapcsolatos portált.

A portál elérhetősége: http://portal.lilimode.hu

Találtok is sok érdekes dolgot, például cikkeket, (cégek tömény mennyiségű hirdetéseitől mentes) apróhirdetési rendszert, fórumot, szakértőket, recepteket, meséket és verseket, ajánlókat.

Ezen kívül egy különleges dolgot is találtok: egy ingyenesen letölthető havi magazint, amely teljesen reklámmentes.

Minden hónapban nyereményjátékot is indítunk, ami például most az iskolakezdéssel kapcsolatos, így akinek iskolába menő, vagy iskolás korú gyermeke van, azt biztos érdekelni fogja! :)

Azok, akik szeptember 15-ig regisztrálnak sorsoláson is részt vesznek, ahol értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Kérlek nézzétek meg a portált, és ha tetszik, regisztráljatok!

Köszi,

hanee
hanee

lányok merre vagytok? :shock:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok! Hazajöttem! Egyelőre sátrak-hálózsákok-bográcsok-szennyeshalmok közepette ülök, de: Csodás volt a nyaralás, rendezem itthon a soraimat, utána írok részletes beszámolót.
Kicsit visszaolvastam, jó látni Benneteket, örülök, hogy mindenki jól van. :lol: :lol: :lol: :lol:
bábaildi

szia ildi!de jo hogy ujra vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
majd írd meg ha hívhatlak mert fontos volna beszélnem veled!!!!!!!!
puszi várjuk a beszámolot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

szép jó reggelt mindenkinek! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Bábaildi: Várjuk a beszámolót. Biztos szupi lehetett.
Képzeljétek ma először kipróbáltam a pépes kajcsit. Vagyis jobban mondva 1 kicsi burgonyát jól megfőztem és 100ml anyatejjel jól összeturmixoltam. Még így is elég folyékony volt,de a 2 lyukú Aventes cumisüvegből nem bírta a picur kiszívni,így egy régi 1 lyukút jobban kilyukasztottuk és csak úgy ette a Milán. Nagyon izlett neki. Utána még adtam neki csak simán anyatejet is,mert nem volt neki elég. Azóta pedig szunyál.
Teszek fel pár képet!

Kép

Kép
mannogab

Kép Kép Kép Kép Kép [/img]

Kép

Kép
mannogab

mannogab egyszerűen tündéri baba a Milán!az jó hogy ízlik neki a pépes krumpli! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok lányok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Aki ismeri, kérem írjon nekem akár priviben információkat Dr. Mikó Sándorról, milyen orvos, stb.? Az elérhetőségét is szeretném tudni.

Nagyon szépen köszönöm előre is!

Üdv.
Fenci
fenci

fenci sajna nem ismerem a doktorurat,ő melyik korházban van,hátha tudok infot szerezni rola?! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

SZIASZTOK!!!

EDINA!!!
GYÖNYÖRŰ A KIS MILÁNKA!!!TISZTA APJA AMÚGY Ő IS!!!TALÁN A SZÁJA HASONLÍT RÁD!!!JÖTTÖK TORNÁZNI SZEPTEMBERTŐL ILI NÉNIHEZ???

KRISZTA!!!
A SEGÍTSÉGEDET SZERETNÉM KÉRNI!!!MI IS MENNÉNK NORINÁVAL SZEPTEMBERTŐL USZNI DE TEGNAP LEMENTEM A DM-BE HOGY VEGYEK NEKI USZÓ PELUST ÉS CSAK 7 KILÓTÓL VAN!!!NA MOST KÉRDEM ÉN HOL VAN EGY 3 HÓNAPOS BABA 7KILÓ???NORINA MOST 5600GRAMM ÉS MINDJÁRT 3 HÓNAPOS!!!MEG HA NEM GOND AKKOR LEÍRNÁD HOGY EGY ILYEN BABAUSZI HOGY ZAJLIK!!!UGY AZ ELEJÉTŐL A VÉGÉIG!!!ÉN BABAKOCSIVAL VISZEM MAJD A NORINÁT, CSAK HOGY HOGY KÉSZÜLJEK MAJD!!!
ELŐRE IS KÖSZIKE!!!
JA ÉS JÖTTÖK MAJD TI IS DOMINIKÁVAL???

BÁBAILDI!!!
HOGY TELT A NYARALÁSOD???

LILLA!!!
HOGY ALAKUL KIRUS KOSZMÓIRTÁSA???

SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Sziasztok Lányok!

Fenci: Én személyesen nem ismerem Mikó Sándor Dr Urat, de tudom, hogy hol van a magánrendelője. Ha érdekel, akkor szólj és elküldöm a telefonszámot és a címet. A barátnőm szűlt nála, igazából én is hozzáigyekeztem anno 1 évvel ezelőtt, de tévedésből másik doktorhoz mentem el, de nem bánom, mert isteni az én doktorom is, Dr. Mikecz Tibor. Ugyanabban a magánrendelőben rendel Ő is, mint Mikó doktor :P
bluebox

SZIA ILDI!!!!!! ÖRŰLÖK, HOGY VISSZAJÖTTÉL!!!!!!!!!!!! Gyere majd, ha szusszantál és mesélj nekünk :P

A babák nagyon gyönyörűek lányok!!!!!! Mindenkié kivétel nélkűl :wink:
bluebox

sziasztok!szerdán végre kiderűl mért nem jön meg,megyek uh-ra hála ildinek! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Tündériek a babócákról készült képek!

Bábaildi!
Nagyon hamar elment a három hét, örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok!

Nitacska!
Szurkolunk ezerrel, várjuk a híreket szerdán!

Ági!
Az olajos módszer nemigazán látványos, megyek venni Babe sampont. Örülök, hogy kérdezted a babauszit, én is kiváncsi vagyok rá, hogy mit ír majd Kriszta. Annyit olvastam a honlapjukon, hogy igazolást kell vinni a babáról és magunkról, hogy nincs fertőző betegségünk. Ez azért megnyugtató, hogy erre figyelnek. A tornára én meg megyek venni kengurut, mert nagyon nehéz a babahordónk, így meg majd könnyebben felmegyünk az emeletre.

Kriszta!
A babauszira csak 3 hónapos kórtol lehet menni? És 1 héten hányszor ajánlják? Még azt írd meg légyszi, hogy nekem az orvosi igazolást a házi orvostól kell vinni?

Sziasztok
Lilla
Vendég

Na akkor közkívánatra a babaúszás:

Ami kell:

úszópelus, 5 kilós gyerekre a 7-12 kg-ig tökéletes
arra egy spéci pelus még, ami helyszínen vásárolva 2000 Ft és 1x kell megvenni
Anyának fürdőruha, úszósapka, orvosi igazolás a házi orvostól, hogy nem állsz fertőző és krónikus betegség alatt
Babának a gyerekorvostól igazolás, dettó ugyanerre
Babának törülköző
Kaja legyen kéznél (cicinél)

Így zajlik:

Editkénél időpont egyeztetés kell, aztán heti 1 alkalommal ugyanabban az időben fogtok úszni.
Babákat felöltöztetitek meg magatokat fürdőruciba.
Leültök egy padra, ahol a kicsit az öletekben ülve masszázst kapnak, amit Editke egy babán szemléltek.
Közben énekeltek és mondókáztok is.
A kb 10 perces masszázs után zuhanyzás (jobb a manót hozzászoktatni a hűvösebb vízhez és a zuhany hangjához)
Ezután mentek be a 32 fokos vízbe.
MINDENKI BEMEGY A VÍZBE A SAJÁT BABÁJÁVAL ÉS MINDENKI MAGA CSINÁLJA A GYAKORLATOKAT!!!!
Editke kintről mutatja a fogásokat.
Aztán lubickolás van, különböző gyakorlatokkal, fogásokkal folyamatos énekléssel, mondókázással.
Ha nagyon sír a baba, akkor ki lehet menni a vízből.
Utána ha vége , akkor szauna, hogy mindenki átmelegedjen (érdekes de élvezik a babák).
Annyi időd van öltözni, amennyi jólesik. Szopiztatni az öltözőben tudsz.
Van gyerekágy is, amíg Te öltözöl.
A tényleges víz alá merítés kb 2 hónap után jön el, és akkor sem kötelező. Érdekes, egyébként addigra úgy megszokják a lelocsolgatásokat, hogy boldogan mennek a víz alá.
Semmi sem kötelező, semmi drasztikusság nincs benne.
Általános tapasztalat, hogy az első 1-2 órát csak megtűrik és utána élvezik.
Domi pl 1 hónap után kezdte el élvezni igazán. Mameg már ki se lehet robbantani a vízből.

Jótanácsok: papucs van, ne vigyél. A Manót előtte közvetlenül ne etetsd meg, mert bukni fog. Éhesen se vidd el!!!
Ja és az óra végére egy botrányosan fáradt, nyűgős békát fogsz kapni, aki 2 napig "agyoverve" alszik. :D

Ha kérdés van, írjatok.
8000 Ft 1 hónapra.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Lilla!

3 hónapos kortól, igen.
De valójában 5-6 hónaos kortól fogja díjazni.
És igen, a háziorvostól.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Hát akkor a szülésről egy kicsit részletesebben:

Júl.18.-án hajnali fél négykor arra ébredtem, hogy folyik a magzatviz. Eredetileg úgy terveztem, hogy nem indulunk el rögtön a kórházba, mint Matyi születésénél, hanem itthon vajúdgatok, amíg csak lehet. De a fájásokat már az elején sokkal erősebbnek éreztem, mint amire emlékeztem, a pocakom, pedig folyamatosan kemény volt és nem igazán éreztem a babát mozogni. Ilyen körülmények között jobbnak láttam elindulni. Fél hatra értünk a kórházhoz, de még egy kis időbe telt, mire sikerült betotyognom, mert a fájások alatt már meg kellett állnom. A szülésznőm Gizike, már fent várt, intézte a papírmunkát, és olyan édes volt, mert szinte futott, hogy mienk legyen a Kika szoba. (ha jól emlékszem hárman érkeztünk egyszerre szülni) A szülőszobán megvizsgált, akkor egy újjnyira voltam nyitva, (már egy hete) úgyhogy mentem megkeresni a labdát és már csücsültem is rá. Gyakorlatilag azon ültem végig.(kb. 2,5 órát) Nagyon hálás vagyok többek között azért is Gizinek, mert gyakorlatilag háborítatlanul vajúdhattam, mással nem is találkoztam csak vele és a drága doki bácsimmal. Még egyszer elhívott a vizsgálóba Gizi, hogy megnézze, hogyan is állunk, kell-e már az orvosomat hívni. Akkor már betyárosan kapaszkodtam a kezeibe és bizony a fájások alatt nem tudtam mozdulni egy lépést sem. Kérdezte is, hogy nem érzem-e úgy, hogy wc-znem kéne. Mondtam neki, most, hogy megemlítette, tulajdonképpen érzek valami ilyesmit, de csak nagyon haloványan.
Na ekkor már hívta az orvosomat, aki nagyon hamar ott is volt és megkért, hogy pattanjak fel a szülőágyra, mert megvizsgál. Vizsgálat közben jól begörcsölt a bal lábam, majd átterjedt az egész oldalamra, végig a hátamon egészen a nyakamig. Na erre vizsgálat felfüggesztve és mondja a dokim, hogy sebaj mindjárt visszajön, addig fájjak kettőt jobb oldalon, aztán fájjak kettőt bal oldalon. Ezen kicsit elcsodálkoztam, nem igazán hittem, hogy már ennyire közel a kezdet. Pár perc múlva visszajött és egy próbanyomás után kérte Gizit, hogy rakja össze a szülőágyat. Én meg csak pislogtam nagyokat, hogy miről beszélnek, mert meg voltam győződve róla, hogy még nagyon sok fájáson kell túl lennem. Érdekes, hogy most sokkal intenzívebbek voltak a fájások, de valahogy mégis sokkal elviselhetőbbek. Ezek után nyomhattam és kb. az ötödik nyomásra megszületett Ákos baba. A mai napig hálás vagyok Godóné Gizinek és Dr.Zeitler Miklósnak, hogy úgy szülhettem, ahogy mindíg is szerettem volna.

Anhel: mindenképpen fogok válaszolni a kérdéseidre, csak még egy kis türelmedet kérem! (ez az iromány is cirka négy óra alatt készült el, kisebb-nagyobb megszakításokkal, feláldozva az alvásra szánt időmet is) Úgy tűnik Dóri már most igazi nő, szeret titokzatos lenni. Kitartás, nemsokára a kezedben tarthatod a kis hölgyet!

Bábaildi: Üdv újra közöttünk, már nagyon vártunk vissza!

Húú, csajok naaaagyon édesek a babócák!!!!!!!!

Márti: Kristóf nagyon vagány kis pasi!!!!!!!!!!!!! Igyekszem küldeni a képeket!

Lányok: Ki, hogyan hordozza a kis/kisebbik babáját? Én eddig két babakocsival rallyztam a faluban, hát mit mondjak nem volt egyszerű így pl. bevásárolni. Most kaptam anyukáméktól egy kengurut, amibe fektetve is bele lehet tenni a babát. Nagyon szupi, de nem minden helyzetben ez a tökéletes megoldás, ezért ki szeretném próbálni a kendőt is, mert a nyűgösebb napjainkon azt sokkal jobbnak gondolom, mivel teljesen testközelben van a baba és a kezeim is szabadok maradnak. Kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra!

Na most már befejezem, majd jövök még amint tudok!

Üdv mindenkinek! Móni

Kép

Kép
morca

lilla köszönöm a szurkolást!
morca nagyon szép szülésed lehetet!Gratula mégegyszer!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

SZIASZTOK!!!

KRISZTA!!!
KÖSZIKE A RÉSZLETES FELVILÁGOSÍTÁST!!!NAGYON SOKAT SEGÍTETTÉL NEKÜNK!!!TI JÖTTÖK MÉG DOMIVAL???VALAMI BABAKOCSI TÁROLÓ FÉLE VAN OTT VAN SEM MERT MI AZZAL MENNÉNK!!!
DE NEM BAJ HA NEM TUDOD MAJD AZ EDITTEL LEBESZÉLEM CSAK MÁR NAPOK ÓTA NEM TUDOM ŐT FELHÍVNI!!!
MÉG EGY HÜLYE KÉRDÉSEM LENNE!!!EGYRÉSZES FÜRDŐRUHÁBA KELL LENNI???
KÖSZIKE ELŐRE IS!!!
PUSZIKA!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

DOBOK PÁR KÉPET NEKTEK!!!

Kép A METALLICA CUMIM!!!

Kép A VONATOS JÁTSZÓN!!!

Kép
Kép
snápi

snápi tündéri baba Norina!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

SZIASZTOK!!!

NITÁCSKA!!!
KÖSZIKE A DÍCSÉRETET NORCSIRA!!!

SZERINTEM IS TÜNDÉRI ÉS TUTIRA IDŐJÁRÁSJELENTŐ LESZEK HA NORINA OVIBA MEGY MAJD MERT MEGFIGYELTEM HA NORINA VÉGIGALUSSZA AZ EGÉSZ NAPOT AKKOR JÖN A HIDEGFRONT!!!EZ VOLT MULTHÉTEN CSÜTÖRTÖKÖN IS!!!7:30KOR EVETT ÉS 14:45KOR ÉN KELTETTEM FEL HOGY NEM-E SZERETNE ENNI ESETLEG!!!PÉNTEKEN MEG IS JÖTT A HIDEGFRONT ÉS SZOMBATON EGY PERCET SEM ALUDT NAPPAL SZEGÉNYKE MERT HA EL IS BÓBISKOLT 10 PERC MULVA MÁR NÉZELŐDÖTT ÉS TÁRSASÁGOT KÉRT!!!
MA IS AZT CSINÁLTA HOGY 7KOR EVETT ÉS 13KOR KELT FEL ENNI!!!GYORSAN KITAKARÍTOTTAM MEG MEGFŐZTEM HOGY HA MEGINT TÁRSASÁGIGÉNYLŐ LESZ AKKOR NE USSZAK BE SEMMIVEL SE!!!
ÉS MÁR AZ ÉJSZAKÁKAT IS VÉGIGALUSSZA!!!
20:15KOR TENTIZIK ÉS 4:30 ÉS 5 KÖRÜL KEL REGGEL!!!
NA MEGYEK MERT IGÉNYEL MEGINT!!!

SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

snápi akkor Norina igazából egy tündérien jó kislány már most!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007