Új privát üzeneted érkezett!

Kindertojás, gratulálok!!! Sok örömet meg a szokásosakat! :D

Ha valakit érdekel, kendő megkötése újszülött babának:
http://www.wrapyourbaby.com/crosscradle.htm

Voltunk mérésen, havi hízás 80 deka, ez a sok bukás mellett tök jó! 8)

Írnék mást is, de nincs időm.

Marhára érdekli a játék :lol: :lol: :lol:
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Délután nem volt időm, most meg fáradt vagyok :( A hordozó nekünk is napirenden van, egy hét múlva 700 km-t utazunk, nem mindegy, hogy fog sikerülni. Most úgy van, hogy hátul kell üljek, pedig rosszul szoktam lenni :(

Na jó éjt, megyek is ...

KépKép
Kép
el..né
 
 


Jó reggelt!

Joli hova mentek? Nyaraltok?

Gabuska tök jó az a pihenőszékes kép! Haláli ahogy el tudnak aludni! Nagyon aranyos!

Tegnap este csak 80-at votl hajlandó szopizni a leányzó. De utána hamar elaludt és aludt addig, ameddig szokott kb. 2 kor kelt, evett és aludt 6-ig. Azóta megint alszik.

Voltam tegnap nődokinál. Minden ok. Fél év múlva rákszűrés.

Mondtam már, hogy megkaptam a TERGYÁST? Egész sokat kaptam és így a dupla családi pótlékkal most többet kapok mint amikor dolgoztam. Persze ha most dolgoznék, még több lenne, de már ennek is nagyon örülök, na meg annak, hogy megjött időben és nem kell vele kínlódni.

Kép
szly27
 
 

 
 

Szly,
mi tegnap a védőnőnél megmértünk egy szopit. 50 gramm. Kizárt, úgyhogy a mérleggel továbbra is fasírtban vagyok. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska! Én az estit mindig megmérem, mert utána van egy kis nyűgösködés és így tudom, hogy már nem éhes, vagy esetleg még ehet. Mert arra is hajlamos a kiscsaj, hogy túlegye magát. Múltkor is 190-nél már én mondtam hogy elég, nem adok többet.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Kindertojás!
Hatalmas gratula Mátéhoz, Gyuri, köszönjük a híreket! :) Nagyon sok boldogságot kívánunk!

Pat!
Hát, nem vagy egyedül... :(
Tegnapelőtt a kertben voltunk, voltak nálunk babalátogatóban, és én beindultam szopiztatni, persze nem csak Vincét vittem a kezemben, hanem az ajándékok egy részét is, meg egy pokrócot. Gondolom a kevés alvás, meg a figyelmetlenségem is közrejátszott, de egyszer csak megbotlottam, és utána már csak azon voltam, hogy Vincét el ne ejtsem, valahogy leérteztünk a földre, nem is ejtettem, el, de ahogy érkeztünk, egy kicsit RÁESTEM a gyerekre! Pont a bal oldalára, ahol a lépe is van, nagyon megijedtem, felsírt panaszosan, gyorsan megszoptattam, és rohanás az ügyeletre. Szerencsére semmi baja nem lett, UH is készült, ú.hogy megynyugodtam, de nem kívánok senkinek ehhez hasonlókat... :? :? :( :(
Ezentúl a fékre is figyelek...Meg mindenre... :(

Köszi a válaszokat, teljesen megnyugodtam, tejem is több lett, bár Lactoherb-el rásegítettem! :)

Most mennem kell, felébredt...

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Szly, nem tudom, nyaralás sikerül-e pár nap, lesz keresztelő, lakodalom, rokonlátogatás...
Gabuska, szerintem is többet eszik ötven grammnál, mert ha annyit enne, akkor nem így nőne :)
Évi(és tegnap Pat) sajnálom ezeket a rossz élményket :( Sajnos nem lehet mindig mindenre figyelni és megtörténnek ilyen apróságok. csak ennél nagyobb gond sose lenne velük!
Én a héten, hogy már betöltöttük a 8 hetet, azon igyekszem, hogy 3,5 óra legyen nappal a szopizások közt. Általában sikerül még 4 óra is, de tegnap is este már egyszer 2 ra múlva kérte a cicit:) Vagyis addig nyügörészett, amíg kapott. Éjjel még mindig jól alszik:)

KépKép
Kép
el..né
 
 


Tényleg nem járt erre senki? :(
Merre vagytok, mit csináltok? Az én Csanádom újabban rágja az öklét :o Nem tudom, miért, azt kérdezte ma a tesója, hogy talán jön a foga? :shock: Mondom, még nem jöhet, hisz csak holnap lesz két hónapos. Lehet ha csak most találta meg a saját kezét?! :P

KépKép
Kép
el..né
 
 


Joli, a barátnőm 2 hós kisfia 2 kibújt foggal rendelkezik. :wink:
Ökölrágás éhség jelei is lehet, de sztem minden különösebb ok nélkül is csinálhatják.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Bocsi, csak a férjem elutazott másfél hétre, addig tesómék nyaraltak nálunk 2 gyerekkel. Így még a gépet sem kapcsoltam be.

Réka, nagy gratula Máté babának!

Nekünk még mindig meg van a mérleg. Bár csak ritkán mérem meg az evését (mert NEM MEREM). Általában 60 ml-t eszik :shock: :shock: :shock: . Megőrülök. Néha azért sikerül 90-100 ml-t beletuszkolni, de nagyon ritka :( .
Igaz, nem sír evés után, azért nem aggódom túlzottan. Ha nem lenne mérlegem, nem is tudnám, hogy csak ennyiket eszik.

Bejelentkeztünk Dévényes tornára, mert szinte mindig balra néz. Hiába van minden érdekes dolog jobbra :? . Túl sokat Bogi sem mosolyog, néha rám se néz, hiába beszélek hozzá. Már az jutott eszembe, nincs-e valami gond a fülével vagy a szemével :shock: :( .
Különben meg vagyunk, most 4 és fél kiló volt.

Toncsi is jól van, szörnyen nagy kópé.

Remélem minden babó és családja jól van.

Toncsi:
Kép

Kép

Hármasban:
Kép



Jó éjt,
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Csillala! Már kezdtelek hiányolni! Van egy lány egy másik topicban, aki szeretne veled beszélni. Neki is nyílik a méhszája és ezzel kapcsolatban. Nem kaptál esetleg tőle privit? Ancsa2727 a neve. Az Anyaságró Méhszáj topicba is írogat.

Jázmin is szereti jobb oldalon tartani a fejét, de azért szokott a balon is aludni magától, meg szépen forgatja, úgyhogy ezen én nem aggódom.

Nagyon aranyosak a képek. Jó nagy már Bogi!

Jázmin csak azt várja, hogy szóljunk hozzá, rögtön mosolyog. TEgnap tesómnak már valami gőgicséléshez hasonló hangot is adott. Annyira édes!

Joli! Jöhet a foga! De ugye az is lehet, hogy jön a foga, de beletelik két hónapba mire kibújik.

Este 9-től hajnal 4-ig aludta drágám, utána 6:30-ig és még most is alszik.

Kép
szly27
 
 


Kép Kép

Kép
szly27
 
 


sziasztok!
Már 3 hónaposak vagyunk! 59 cm és 4300g.

kedden műtik a Sára agykamráját. nagyon szorítsatok, nem lehetek bent vele ,szóval az OITI folyosóján fogok "csövezni", de majd írok.


puszi mindenkinek! Nagyon sok boldogságot az időközben megszületett porontyokhoz!!!!!
inerke
 
 


Kép Sára [/img]
inerke
 
 


http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=117&cid=44258

aki császárral szül (t), érdemes elolvasnia!
puszi
inerke
 
 


Hűha Inerke! Nagyon fogok szorítani Sárának! Mennyire veszélyes műtét ez? Drukkolok hogy minden jól menjen! Jelentkezz a hírekkel!

Szépen növöget már Sára is! Nagyon aranyos a képen! A szemével minden ok?

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!
Nagyon nagy gratuláció Kindertojásnak a kis Mátéhoz!!!!

Inerkének és Sárának a legjobbakat a műtéthez.
Inerke! Miért, te tudod, hogy téged hogyan varrtak össze? (gondolom császárral szültél, én is). Nekem azért az a véleményem, hogy el van egy kicsit túlozva ez a cikk...A császár akárhogy is vesszük nem egy "természetes" dolog és igyis ugyis megvannak a hátrányai (megjegyzem, hogy én nagyon nem akartam császárral szülni, de muszáj volt, mert részleges lepényleválásom volt amikor már beindult a szülés, és nem lehetett - vagy az orvosom nem akart - kockáztatni a természetes szülést). De igy utólag azért vannak előnyei is...Én hála Istennek nagyon hamar felépültem a műtétből, és "alul" semmi panaszom ugye nincs, és nem is volt, aminek nagyon örülök. A hüvelyi szülésnek is egyébként vannak szövődményei. Most ez ugy hangzik mintha császárpárti lennék, pedig nem, csak túlzásnak érzem ennek a varrástechnikai kérdésnek az ilyenszintű riogató stilusu boncolgatását...

Artemisz egyébként az elmult két napban angyalian viselkedik :) Már kétszer sikerült az ágyában elaludnia egyedül, és nem ölben ahogy eddig. Most ezt tűztem ki célul, hogy erre rászoktatom, persze csak ha nem hasfájos este van. Ti hogy altatjátok este őket?
A másik kérdésem, hogy a ti babáitoknak milyen gyakran van széklete? Artemisznek csak minden másnap. Azt olvastam, hogy ez is normális, de a második nap már ugy látom, hogy eléggé szenved emiatt. Lehet ezen segiteni valahogy?
Mi továbbra is "mérlegmentesek" vagyunk, viszont ma lemértük cm-rel, és 56 cm :D
Joli! Artemisz is sokat rágja az öklét, de sokszor akkor is, ha nem lehet éhes, inkább ha fáj a hasa, vagy megnyugtatásra vágyik. Én egyébként nem adtam neki cumit, valószinű ezért is, de nem hiszem, hogy ez baj lenne. GAbi!Tényleg már lehet foga???? Nahát erre én sem gondoltam!
Most ennyi, mert megyünk lassan anyósékhoz, és nekem van igy 1 órácska "szabadidőm" és úszhatok egyet a tengerben!!

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Inerke,
én is gondolok Rátok!
+++++++++++++++

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska, 2 fog két hósan? :o Ez azért nem általános :) Én még nem találtam semmit a szájában:)

Csilla, jó, hogy végre ránk is van időd! Örülök, hogy jössz! Nem az a fontos, hogy mennyit eszik Bogáta, hanem hogy elégedett és fejlődik! Toncsi egy tünemény! És ti is a babóval :)

Szly, Jázmin ügyes, hogy hagy aludni :) A képeken meg olyan, mint egy mini Piroska a meséből :)

Inerke, Sára ezen a képen csanádra hasonlít! :o :P Drukkolunk már most, biztosan minden rendben lesz! ++++++++

Adri, azt kívánom, hogy Artemisz maradjon továbbra is ilye ügyes :) Csanád mindig a kiságyban aludt el, de az első hetekben csak cumival, most már többször elalszik egyedül is. Neki elég változatosan van széklete, van hogy ő is kínlódik, ha több összegyűl. Nem sír, de úgy nyög :(

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

Inerke!
Drukkolok én is nagyon, Sára is nagyot nőtt már! :)

Csilla!
Szerintem se aggódj, ha nyugodt és szépen fejlődik! Aranyosak vagytok a képeken!

Neirda!
Én mindig ugyanúgy altatom, hason fekve, mert ő csak ezt szereti, és én adok neki cumit (amit ált.ban hamar "elhagy" a nagy fejforgatások közben :) )
Kakiügyben nem tudok segíteni, nekünk mindennap van, sőt... :? Csomószor a háta közepéig folyik...

Ma mérek tiszta súlyt, de már tuti elhagytuk a 6 kilót! :? :) Viszont hosszra is nagyot nőtt, azt nem mérem, de látom, hogy már alig fér el a mérlegen, még másfél hétig mérem, és visszadjuk a mérleget.Kop-kop alakulgat valamiféle rendszer nálunk, 6x eszik, este fél 8-8 után hajnali fél négykor, és napközben mi is 4 óránként eszünk.

Egy tegnapi fotó:
Kép

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Na, azt látom, hogy tegnap mindenki szabad szombatot vett ki :lol: Mi is elvoltunk keresztanyut látogatni és este 11 körül értünk haza.
Végre a tegnap este a kisfiam megajándékozott két félmosollyal :) Már a múlt vasárnap kacagott jó széleseket egy kétéves kislányra, de azonkívül csak komolykodott:)

Évi, jó, hogy te legalább írtál és Vince baba is megajándékozott általad egy mosollyal :)

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy bezavargok ide, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy babákkal, gyermekekkel, szüléssel, szülőséggel kapcsolatos portált.

A portál elérhetősége: http://portal.lilimode.hu

Találtok is sok érdekes dolgot, például cikkeket, (cégek tömény mennyiségű hirdetéseitől mentes) apróhirdetési rendszert, fórumot, szakértőket, recepteket, meséket és verseket, ajánlókat.

Ezen kívül egy különleges dolgot is találtok: egy ingyenesen letölthető havi magazint, amely teljesen reklámmentes.

Minden hónapban nyereményjátékot is indítunk, ami például most az iskolakezdéssel kapcsolatos, így akinek iskolába menő, vagy iskolás korú gyermeke van, azt biztos érdekelni fogja!

Azok, akik szeptember 15-ig regisztrálnak sorsoláson is részt vesznek, ahol értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Kérlek nézzétek meg a portált, és ha tetszik, regisztráljatok!

Köszi,

hanee
hanee
 
 


Sziasztok!

Kicsit zombi vagyok, fent voltam éjjel sokat az olimpia miatt. Ti nézitek?

Holnap lesz a 6 hetes kontrollom, meg Nórinak az 1 hós tanácsadás (kicsit megkésve), Livinek az ovi előtti orvosi vizsgálat, ebédbefizetés, szóval nem fogunk unatkozni.
Ráadásul Livit ébreszteni kell korán reggel, nemtom mi lesz, nincs hozzászokva. De az ovi miatt amúgy sem árt elkezdeni hozzászoktatni...

Nóri már kezd nyitni a külvilág felé, nézegeti a zenélő forgót, bámulja a nővérét, mikor az hülyéskedik neki, és a kedvencem: vigyorog! Meg kell zabálni! Szegényke sokat kínlódik a refluxszal (így kell írni?), nála nincs ám olyan, hogy belealszik a szopiba, hanem jóllakik, befejezi, de már el is kezd dolgozni a gyomra, így nuku nyugodt pihenés. Csak a sírásba alszik bele szegénykém előbb-utóbb. Az a marha nagy szerencse, hogy éjjel nem. Fene se érti, a reflux az éjjel is reflux, nem? :roll: Na, mindegy, nincs más hátra, mint előre, szépen kivárjuk míg kicsit nagyobb lesz. Livinek 8 hós korában múlt el ez az állandó hányás, de mikor már kikerült az újszülött korból, akkor "csak" küldte ki a cuccot, de nem sírt miatta.
Viszont ez a folytonos átöltöztetés, bútor és szőnyegtakarítás, jáááááj! Hiába vetek be mindent, mégis a ruhájára és egyéb helyekre landol a gyomortartalma. :evil:
Azt képzeljétek el, hogy van kb. 30 textilpelenkánk, és mégis minden nap mosnom kell, hogy ne fogyjon el...

Na jó, hagyjuk, inkább itt egy mosoly nektek :wink:
Kép

Bocs, hogy ilyen homályos, de vigyorból csak ilyen kép van egyenlőre. :oops:

Tesók
Kép

8)
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Gabi! Annyira édesek a képek! És az utolsón Nóri pont úgy tartja a kezét mint Artemisz szokta, azok a kis behúzott öklök :D
Artmeisz is már mosolyog a világra, olyan édes, főleg ébredés után nagyon jókedvű, és ha megpusziljuk, akkor külön nevet :D
Már próbálom "nevelni' és egyre többet van el egyedül ébren nézegetve a járokában.
Együttérzek a bukások miatt, nálunk hála Istennek csak 4x fordult eddig elő, pl. tegnap este, és végre apa kapta, nem én :)
Nálunk már ez a harmadik nap, hogy nem volt kaki...Egyelőre nem aggódom most éppen békésen alszik...
Tegnap este megint csúcs volt egyébként, megint "kiruccantunk", kivilágitott csónakfelvonulás volt este a közelben, édesen nézelődött a hordozókendőben, majd a tüzijáték és hangoskodás kellős közepén elaludt, hazajöttunk, letettem az ágyába, és reggel 6-ig aludt :D
Na most röviden ennyit, mert kint alszik a verandán egyedül, megnézem.

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Gabuska, milyen szépek vagytok lányokul :) Tényleg, egy ilyen mosolyért érdemes mosni naponta a pelenkákat:) Sajnálom a sok hányást, nagyon rossz lehet neki is, de a fő az, hogy jól fejlődjék annak ellenére is.
Adri, jó programok vannak felétek! És ügyesek vagytok, hogy el is mentek. Mi eléggé itthonülők lettünk :(
Mi szerdán utazzunk el két hétre, meglehet, hogy holnap nem lesz időm benézni, így már most elbúcsúzok. Legyetek jók és nőjjetek sokat :)
Holnap ne felejtsünk el szorítani Inerke Sárájának!

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sára +++++++++++++++++++++++++++

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Mindenek előtt nagyon drukkoounk Sárának!

Mátéról: Angyali baba, csak akkor szól, ha valami oka van rá: cici, hasfájás... ez utóbbit sajna úgy néz ki, nem úsztuk meg, lassan gondolkodom a cumin, de úgy néz ki, kezdi megtalálni a pracliját...

Ti mikorra szabadultatok meg a köldökcsonktól? Nekünk még mindig olyan, mintha mégtartalékolná valami működésre.. semmi látványos száradás. :shock:
Viszont visszanyertük a születési súlyunkat. (mármint Máté... én maradok gombóc tisztelettel :twisted: )

folyt köv.

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Anno azt hiszem, igértem, hogy mindent leírok, most megpróbálom. (Manó itt nézelődik mellettem a hordozóban és úgy tűnik, tűri :-) )

31-e éjfél tájban kezdtek gyanús görcsölgetések kezdődni. Akkor feküdtünk le aludni, dumáltunk az emberemmel, aztán olyan 1 tájában ő elaludt. Én onnantól mértem az időket. Kb negyed éls fél 3 közt ébresztettem, hogy itt az idő. 3-re bennt voltunk a kórházban és értesítettük a gólyanénit (no meg a szülészt, aki félálomban közölte, hogy a szülésznő szól majd, mikor érdemes indulnia, egy ujjnyi méhszájnál neki semmi dolga... ) Innentől sűrűsbödtek az események, a fájások...
A férjem végig mellettem volt, igazi papás szülés lett a dologból, pedig eredetileg nem akartuk, mégis ez volt a legjobb. REngeteget segített hogy ott volt, hogy gondolatolvasóként hol a hátamat masszírozta, hol törülgetett... szuper volt.
Kb 8 - fél 9 körül indult meg a szülési szakasz, és 10.37-re Máté a hasamon nyekereghetett :P
A gátvédelem azt kell mondjam, sikerült(gólyanénink masszírozott, nyújtott, mindent csinált), mert bár vágtak a végén, de 1 cm-rel megúsztam és nem repedtem tovább, és a kis csúcsfejűt sem kínoztam sokáig. A csecsemősök meg simán lekésték a kibújást, mert amikor a dokinénim közölte, hog y a következő nyomásra már kinnt is lesz, már vettem is a levegőt. :P Így a kórházi protokoll dacára azonnal a hasamra tették!
Mivel minannyian jó voltunk, másnap aláírtam, hogy felelőtlen, rossz anya vagyok, haza is jöttünk, azóta itthon.
:twisted:

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerültünk, de nem tudom, mikor tudok megint leülni a géphez...
Puszi mindenkinek, r

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Joli!
Jó nyaralást nektek! Mi délelőtt "otthonülők"vagyunk, de délután mindig megyünk anyósékhoz (5 percre laknak, szóval azért nem olyan messze), és estefele pedig ha nekünk mehetnékünk van, akkor visszük őt is sokszor magunkkal, de persze legkésőbb 10-re már hazamegyünk fürdetésre, lefektetésre. Egész jól kezd beállni az esti lefekvés egyébként, nem akarom elkiabálni...

Kindertojás!
szuper, hogy ilyen gyorsan és jól ment a szülés nektek! Én is igy terveztem, de sajnos másképp alakult, és császár lett...igy a vágyva vágyott első találkozás csak nagyon rövid volt, amikor a műtőben odamutatták az édes kis pofiját pár másodpercre, éppen hogy meg tudtam puszilni (micsoda finom érzés volt!!!!!) és már vitték is el, és csak 40 perc múlva láttam újra és ölelhettem meg...

na most sir, mennem kell!

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Sziasztok!

Gabuska! Édik a csajok!

Kindertojás! Szuper, hogy Máté ilyen jó baba! Reméljük így is marad! Örülök, hogy jó élmény volt a szülés!

Patrícia! Látom eltűntél!

Berni?

Mi jól vagyunk. Jázmin jó baba. Egyszer kel éjszaka. Annyi a gubanc, hogy fürdésre haza kell érni, mert ha nem, semmi sem vígasztalja meg.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Gabuska!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök! :) A bukásokat sajnálom, remélem Nóri hamarabb kinövi! És meg van emelve kicsit az ágya (párnája)? Violka is kicsit refluxos volt, én betettem a fejénél a szivacs alá egy nagy párnát, és így kevésbé jött vissza a kaja!
Vince pont az ellenkezője: ő kaját még vissza nem adott, csak "befelé" termel! :) Sokszor majd megfullad, úgy eszik, félrenyeli, de akkor is visszanyeli! :shock: Mi e miatt küzdünk sokat: a sok levegővel! :?

Joli!
Jó utazást nektek, bár én erről lemaradtam, hová is mentek? :oops:

Kindertojás!
Örülök, hogy jelentkeztél! :) Képeket még kérünk!

Hát, én is eléggé otthonülős vagyok, valahogy ebben a hőségben nem igazán szeretek kimozdulni! De majd szeptembertől, ugyanis kezdődik az ovi, nincs messze, de azért húzós lesz két gyerekkel. Val.leg kenguruban viszem majd a picit, mert emeletre nem tudom felvinni a babakocsit, ha meg kiveszem, akkor hogyan vetkőztetem-öltöztetem Violát fél kézzel? :?

Inerke!
Remélem minden rendben..., sok ++++++++++++++++++++++ energia megy!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Évi,
Livinek meg volt emelve, semmivel sem volt jobb, ráadásul folyton lecsúszott a gyerek, így Nórinak már nem emeltem meg. Viszont evés után egy darabig a pihenőszékben van, mert az nem teljesen vízszintes.
Mi az, hogy kicsit refluxos? :lol: :lol: :lol:
Én úgy vettem észre, mindkét lánynál, hogy a kaja úgyis visszajön, ha akar, felesleges bűvészkedni. Lehet, hogy vannak a refluxnak is fokozatai, nemtom, de akkor az övék az a szint, amikor tökmindegy mit csinál az ember, úgyis kijön ,ami ki akar jönni. Addig meg takarítom a bútorokat meg a szőnyeget. :lol: És sajnálom a gyereket, aki folyton kínlódik a nyelőcsövében fel-le liftező cucc miatt. :(

Mi lehet a kicsi Sárával?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Szasztok lányok!
Újra itt! :oops: háááááááááát bele kell rázódni a segítség nélküli 2 gyerekes létbe!!! :lol: :lol: :lol:
Ideutunk szuperül sikeredett,Mira Pestig aludt,ott evett,onnan végig aludt megint. Márk 15 percet aludt a 4 órából,de csak az uccsó 10 percben akart kiszállni az ülésből. Az autó úgy nézett ki mintha sátoros ....... ....... lennénk!Az első 2 nap szoktatlan volt mindenkinek,de már úgy érzem kezdünk belejönni.Mra egy tündérbogyó,nappal szinte alig van ébren,ennek ellenére éjjel is csak egyszer ébred,és azonnal vissza is alszik.Kezd mindennapossá válni a nap 6-szori kaja.Édes,nyugis baba. márk nagyon jól érzi magát-hála többek között a szomszéd gyerkőcöknek-akik nagyon váérták már! Egész nap kint vagyunk.Tegnap beiktattam egy kétgyerekes boltbamenést! Húúú!Pici ugyan aludt,de márkó minden fűszálnál,bogárnál,kutyánál,motornál stb. megált! Így kb. másfél óra volt a séta, a boltból hazafelé természetesen pakkal a kezemben! ...holnap megyek 2 gyerekkel tanácsadásra! :lol:
Tegnapelőtt megcsípte Márkot egy darász. Míg a poharát a szájához emelte,beleszállt,onnan meg a szájábs...elképzelhetitek azt a sírást!!!! akkora lett a szája! :shock: De legalább kiderült,h nem allergiás!

Inerke!
Sárának én is szorítottam,benéztem tegnapelőtt is csak nem volt erőm írni. ! Reméljük minden rendben vele!!!!!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Nagyon cuki az összes kép amit feltöltöttetek!!!
Csilla!
Már kezdtünk aggódni!Örülök,hogy bejelentkeztél!A hallásával biztos nincs gond a picinek,úgy tudom minden kórházban elvégzik az újszülöttön a hallásvizsgá! És a tornát ajánlotta doki vagy te gondoltál rá? az mit jelent pontosan,hogy mindig balra néz? A fejét forgatja rendesen,nem? Nálunk meg az a helyzet,h amikor hanyatt fekszi, a feje mindig balra biccen.Át tudja fordítani,de bármikor nézek rá,mindig balra van fordulva a kis feje! holnap rá is kérdezek a dokinál!

Évi!
Örülök,hogy nem történt Vincének baja! Én azóta már a teraszról is majdnem legurítottam a csajt!!! :oops: :oops: Most szerencsére ott is álltam,csak (akár hiszitek akár nem) akkora szél fújt,hogy az indította el a szekeret,de azonnal elkaptam,nem volt veszély!!!

Sly!
Adod még le a tejcsit? Úgy látom neked is nagyon jó baba "jutott",bár én sem panaszkodhatom.Néha amiket írsz,olyan mintha én írnám. nálunk is volt olyan többször is,hogy 70-et 80-at evett Mircsi vacsira,és mégis aludt hajnalig. Kiérti ezt? :idea:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


...csajok,bocsika ha sok vagyok,de olyan sok minden tudnék még írni! :oops: :oops:
Adri!
De jó,hogy nálatok ennyi a program! Van élet legalább!Ami az altatást illeti,én mivel nagyon megszívtam anno Márkkal,így a nap utolsó szopija után (9 és 10 között) leteszem az ágyába és szia!!!! Ha felsír max odaadom a cumit,vagy megsimizem a hátát,de már nem veszem ki!!!! Lehet,hogy ez gonoszul hangzik,de volt hogy Márkot hajnali 2-kor még ringattam,de ahogy a kiságy felé közeledtünk kipattant a szeme!Szóval meg kell tanulnia magától elaludni!!...szerintem.(és remélem ezzel nem indítok el lavinát a másik tábor esetleges képviselői között)..
és ez a magától elalvás(csak el ne kiabáljam) megy is Mirának.Pár napja még a cumit sem kéri !

Joli!
Jó utat nektek! remélem jól fogjátok érezni magatokat,és Csanád is jól bírja majd!!!

Réka!
Várunk ám képeket is! Jó a szüléstörténet! Te olyan humoros vagy,jó olvasni a soraidat! :lol: És egyáltalán nem volt hosszú!!! :wink:

Gabuska!
Nagyon édik a csajok a képeken,és mindkettő rád hasonlít! Bezzeg az enyémek...mindenki szerint tiszta apja mindkettő! De sebaj,majd megszépülnek! :lol: :lol:

Berni,Livi,Noémi,Titi merre? Nekem igazolt hiányzásom volt..nektek?
Remélem senkit sem hagytam ki a szórásból!
Megyek asszem lefárasztottalak titeket rendesen,ezer bocsi!!!! De szófosásom van! :oops: :oops: Jó éjt!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Már alszik a család, csak én kukorékolok, miért nem alszom :shock: ?

Bogi is jó baba, néha evés után nyüszike. Nálunk is mostanában csak 2-3 naponta van széklet :? , pedig eddig naponta volt, ált. többször is.
Éjszaka 1x kel, szavam sem lehet.

Inerke, nagyon szorítottam a pici Sárának! Remélem, minden szuperül alakult.

Bogi még csak mostanában kezdett el célirányosan mosolyogni. Olyan cuki.

Pat, csináltak Boginál is hallás és látás vizsgálatot. Csak aggasztott, hogy hozzá szóltam és a füle botját sem mozdította. Most már azért érdeklődőbb. Tegnap az apja a fülébe kiáltott, szegény úgy elkezdte a sírást :oops: :? . Szóval jó a hallása (vagyis eddig az volt :roll: ).
Bogi is fordítja a fejét, ha akarja. De ált. neki is balra biccen és ált. úgy is alszik. Nem a doki ajánlotta a dévényest, én gondoltam úgy, hogy elviszem. Tegnap voltunk, azt mondta nincs nagy gond a nyakával. Csak ha hagyjuk, lehet a háta is deformálódhat emiatt. Azt mondta, minél előbb, annál jobb.

És most mi van a tejleadással? Bükön folytatod tovább?

Szly, Gabuska, nagyon aranyosak a lányok.

Képeket a többiektől is 8) !!!

Na jó, megyek aludni.
Jó éjt,
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Patrícia! Nem panaszkodhatom, mert jó baba Jázmin! Csak az esti altatás gázos egy kicsit. Én már mindent megpróbáltam, akár a hordozóban is elringatnám, ha úgy hamarabb elaludna, de nem. Kézben sem. Cicin meg pláne nem. Szóval csak a kiságyban, de ha kiesik a cumi ugrani kell, mert ha nem , nagyon felébred. Ez kb 3/4 óra, jobb esetben rövidebb kicsit.

Nekem Roli volt olyan, hogy beraktam az ágyba, cumi, semmi nem kellett és aludt magától.

Most nyüszi van, mennem kell, majd még jövök!

Kép
szly27
 
 


Csak a cumi kellett!

szóval! A tejet még adom le. Most egy hónapja. Most várom a fizetésemet 20000 körül lesz :lol: Kb 3-4 dl van naponta, de előfordul , hogy csak 260ml. attól függ, hogy van időm fejni, és hogy hogy vagyunk itthon.

Szerintem minden babának megvan a kedvenc oldala. Már ami a fejtartást illeti. Jázmin jobbra szereti tartani. De van hogy balra alszik. Én úgy szoktam, hogy este jobbra teszem le. Hajnalban bal oldalára teszem vissza és kitámasztom, hogy ne tudjon visszafordulni, így alszik reggelig. Így nem deformálódik a feje. Napközben úgy alszik, ahogy akar. Teganp is pl 2 órát aludt bal oldalon. Szóval azért ő nem mindig jobbos.

Kép
szly27
 
 


Bogi is előfordul, hogy jobbra tartja, de ált. balra. Már a fején is látni kicsit :( . Én hiába próbálom kitámasztani, mindig sikerül a hátára fordulnia :roll: . Pedig van bölcsőpárna is :? . Már nem merem csak az ágy közepén hagyni, mert mindig elfordul 90 fokban :D .

Nálunk magától alvós a kiscsaj :wink: .

Toncsi játszóházban van, én meg csak itt lébecolok 8) , no azért akadna tennivalóm :oops:
Megyek is. :roll:

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Gabuska!
Hát akkor val.leg nálatok tényleg nem válna be semmi trükk, szerencsére nálunk nem volt ilyen súlyos, Violánál kifejezeztten használt, mikor megemeltem az ágyát. De ő nem is bukott annyiszor.

Patrícia!
Örülök, h. jelentkeztél! Violánál én is nagyon megszívtam ezt az alvás dolgot, most én is arra törekszem, hogy magától aludjon el az ágyában, és kop-kop eddig jól alakul ez a dolog. Az elején, amíg olyan hasfájós volt, többet ringatgattam, de most már ezt kinőtte, és nálunk is max. csak a cumit kell a szájába adni, és már alszik is.

Fejtartás: Vincének is volt egy kedvenc oldala, és ha háton van, még mindig inkább arra néz, de ő csak hason tud aludni, és ott felváltva alszik, sokat mozgatja a fejét.

mennem kell, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!
Mi ma voltunk tanácsadáson,1 előtt nem sokkal vitt minket az uram,és otthagyott,sétáltunk hazafelé! :shock: Negyed 3-tól 3/4-ed 4 re értünk haza! :shock: A gyerek szülinapjára elektromos motort kap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mra 4,75 kg és 58,5 cm. Ugyan még nncs 2 hónapos,de arányaiban már nem fog annyit hízni ebben a hónapban szerintem,mint az elsőben!
A nyakára azt mondta,mint amit ti sznte mindannyian,van kedvenc oldal.Esetleg tornáztathatom,de nincs semmi kötöttség a nyakizmaiban. viszont szerinte van a csípőjében (az egri gyerekorvos szerint nincs) meg picit befelé áll a lábfeje,ezért elküldött csípőiltrahanfra. (mint kiderült itt sem küldenek mndenkit) Ja,és K-vitaminból itt havi 1 a szokás! :)

Csilla!
Itt nem adok le tejet.Otthon volt majd 3 hetem,mire a sok fejés után abeállt a kereslet-kínálat,de mivel már nem akartam többet fagyasztani,nem fejtem tovább,így mostmár nincs is mit! Megmondom őszintén nem is nagyon bánom,mert nekem sok időmet elvette,még éjszaka is kellett fejnem a végén.Ez a része nem hiányzik!
Remélem Bogival nem kell sokáig tornázni járni,úgy hallottam meglehetősen húzós áron csinálják! De a lényeg,hogy nincs nagy gond,gyorsan rendbejön a kis nyaka!

Jevi!
Úgy tűnik,másodszorra jobban jártunk alvásügyileg! Ma is szopi után ágybaraktamés ha márk nem kiabált volna annyit szinte rögtön elaludt volna cumi nélkül is,így meg egyszer odaadtam,de kiköpte,és már aludt is4 Tegnap az este 9-es szopi után csak negyed 6-kor kelt! Tiszta Hawaii!!! :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Budapesti lakhelyű BKV-zóknak:

A szülésznőm hívta fel a figyelmemet rá (milyen rendes, ezért is külön szól!):
http://www.zoom.hu/belfold/szeptembertol-kismama-berlet

Most én is megnéztem a BKV oldalán, hátha bővebben is írnak róla, hogy mit jelent a "rászoruló" szülő. Hát, csak azok az anyukák kapják, akik GYES-t vag GYET-et kapnak, tehát azt a nagyon kevés pénzt. Akiknek TGYÁS, vagy GYED van, ezek szerint kimaradnak. :-(((( Mintha ez olyan sok pénz lenne. Nem tudom, fnt az okosok meg tudnának-e élni ennyi pénzből másodmagukkal, meg fentartani lakást, stb. Nyugodtan belevehették volna az egyedülállókat, vagy akik egyéb szoc.segélyt kapnak az önkormányzattól.
Na, mindegy, ebből is kimaradok.

Ezek szerint ezután sem fogok többet utazgatni, mint eddig, vagy továbbra is lógok, és izgulok, hogy el ne kapjanak. :)

http://www.bkv.hu/home/kisgyermekesberlet.html


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Hali!

Pat, mire rájöttem, hogy hová kell mennetek a csípőjével :shock: :lol: !

Én sem szoktam fejni mostanság, van egy jó adag a fagyóban.

Boginak 5. napja :shock: nincs széklete!!! Adok neki egy fél glicerines kúpot, nem várok tovább. Csak most akartam elmenni ügyeket intézni :? . Úgy különösebben nem látom, hogy kínlódna, de ez már sok.

Pat, nekem is kell hiánypótolni az anyaságihoz :evil: . Most kaptam levelet.

Még pár kép:
Kép

Kép

És a művésznő alkot:
Kép

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Csillala,
Nóri épp 1 hét után kakilt ma. Anyatejes babáknál megesik, hogy sokáig nem kakilnak, és ha nem látni rajta, hogy zavarja, akkor nem kell vele foglalkozni. Szóval N is ritkán kakil, de akkor aznap többször is. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Csillala!
Mi is csatlakozunk, nálunk is csak kb 3 naponta van kaki, és én még azt hittem, hogy az már sok!! De közben én is megkérdeztem a gyerekorvos barátnőmet, és tényleg az anyatejes babáknál ez normális akár 1 hétig is!!!

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Szülinapoztunk 8)
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska! Boldog 3. szülinapot a "nagy" lánynak! Nagyon szupi tortája volt!
Kép

Kép
szly27
 
 


Jázminnak minden nap többször is van kaka, de van hogy már egy egy evésnél kimarad és mostmár éjszaka nincs is. Ennek örülök, mert éjszaka így mostmár nem kell tisztába tenni!

Kép
szly27
 
 


Csilla!
Most olvastam el,h miket írtam :oops: Elég sok gépelési hibát ejtek,de nézzétek el nekem...néha gyorsabban pörög az agyam,mint a kezem :lol:

Nagyon boldog szülinapot Líviának!!! Örült az ajándékoknak? Miket kapott?

Mira is ált. 2-3 naponta kakil,ami nekem nagyon furi,mert a fiam minden evésnél nyomott anno....nagyon sok eltérést mutatnak már most!

KépKép
Kép
patricia83
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?