Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

picit hozzászólnék én is Zazzy témájához: én is sajnos +10 kg-mal kezdtem a terhességet, (igaz, hogy előtte meg 14 kg-ot elvesztettem valahol :lol: )
Szerdán voltam terheléses cukor és inzulin vizsgálaton, ahol szuper eredmények lettek:
Cukor: 0' :4,26 120':5,04
Inzulin: 0': 10,34 120': 35,83

Nagyon megdicsértem magam ! :lol: Ettől rosszabb volt a múltkori eredményem, és az után emeltük meg a metet a max. adagra, most már csak 2x1000-et szedek, és közben odafigyelek a kajára (eddig, 14. héten +2 kg), így jött most ez az eredmény ki.
Szerintem Zazzyval mi kb egy lovon haladunk, én is nagyon félek elhagyni a metet, még meglátom, mit tudok Tűűvel alkudozni, nem szeretnék sem sokat hízni, sem a babának ártani, sem terhességi diabos lenni.
zsizsik

Zsizsik, szuper gratulálok! :lol:

Monee, ez nem ítéletmondás, hanem egy vélemény egyrészt, másrészt én ha bünöztem, bizony beleszámoltam a bűnözésemet is :? mert ha egy terhes szervezet kíván valamit, akkor annak oka van de nem engedtem hogy az plusz ch-ba menjen bele.

Aztán, azért te nem voltál tipikus ir-es, ezekkel nem voltak gondjaid eleve, metet is abbahagytad még a terhesség előtt, így azért nem vagy képben, milyen az, hogy rosszak a terhesség előtti eredményeid, és tartani kell attól, hogy gond lehet később vagy akár gond is van.
Vendég

Sziasztok Lányok,

bocsi, de otthon voltam most 3 napot, pihiztünk, ránk is fért!

Anyóka, Rambóka: köszi a választ!! de szerintem tuti nem a baba rugdosott. hétfőn már 2 hete éreztem a babát, és pont azért rémültem meg, mert nem olyat éreztem. a baba eddig mindig oldalt rugdosott és nagyobbakat, és egyszerre mindig csak 1-t, majd később még. most meg a szeméremdombom felett közvetlen 4-5 apró (sokkal kisebb, mint a rúgás!) rángás volt 4 alkalommal is (mint amikor ideges az ember és rángatózik a szeme!). de szerencsére du már nem volt ilyen csak menszis fájás érzés, rángás már nem.
szedem a magneb6-t, de akkor cserélem béres magnéziumra!!!! köszi!
köszi a segítséget!!

metformin: cukortól függően szeditek? mert én kb a 15. héten hagytam abba. terheléses cukrot még nem néztek a terhesség alatt. de nekem a cukrom igazából jó volt előtte, csak az ir-em nem, de az is legrosszabb esetben 120p-esen is 56 volt márcban. terheléses cukrot meg csak 26. héten fognak nézni.
kismamik mennyi metet szedtek??? lehet, h azért ajánlatos vmennyit szedni? 2*500-nak van értelme? v 1*500 v 1*850?
köszi!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Hunci!

Az én lelkemnek az a gáz kicsit, hogy most az mellett megy a keresztes hadjárat, hogy a met igenis kell a terhesség alatt.
Nézd, Zazzy, Zsizsik is neki fog állni vitatkozni az orvos véleményével az itteni tapasztalatok miatt. Czinkeb meg most "dobott egy hátast", hogy mi lesz vele, mert ő meg nem szedi.
Ez mellett szerintem bele kell hogy férjen az is, hogy én meg elmondom, hogy én bizony nem szedtem és kössz jól vagyok. Szerintem nem lenne jó, ha elmenne a terhesség alatti met dolog is olyan irányba, mint a met-lapar dolog annak idején amikor én csatlakoztam Hozzátok.

De egyébként meg mindegy is, mert Zazzy pl. egyértelműen elmondta a véleményét az én terhességgel kapcsolatos laza felfogásomről és minden jel szerint ő nem így szeretné csinálni. Úgyhogy én most befogom. Legyen mindenkinek úgy tökéletes, ahogyan ő akarja csinálni. :wink:

Czinkeb.!

Nekem is néha szokott ilyen rángásom lenni. Nem a baba rugdos, hanem olyan mint egy izomrángás. Nemtudom mitől van, szerencsére hamar el is múlik.

Megyek vissza varrni. A cérnabótba azóta sem tudtam bejutni, úgyhogy vettem a Lidl-ben egy nagy doboz midenféle cérnát. :evil: Nem szúr ki velem a cérnabótos. :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Czinkeb, ha abbahagytad, abbahagytad, el ne kezdd!

A terhesség alatti met szedés egyéni döntés.Nem teszel vele rosszat, ha abbahagyod egyáltalán.Van aki szedi, van aki nem. Ezzel nincs gond.

Monne, jaj dehogy megy arra a beszélgetés,csak gondoltam, leírom, hogy azért te és a met marha messze álltok egymástól, és ha nem írok más véleményt, mint a tiéd, akkor egy olyan irányba terelődik a beszélgetés, ami azért elég egyoldalú...
A lelkednek meg pláne nem akartam ártani, csak az én lelkem is zavarta, amit leírtál...most és akkor amikor én voltam terhes és marha okosakat mondtál nekem a diétámról.

És hálistennek nem vagyunk egyformák, erre ezt szokták mondani.
Vendég

Hunci: azért ha jól emlékszem nálad se volt minden olyan egyértelmű. Mintha neked teljesen jó lett volna a cukrod MÉGIS diétáztattak és minta ez téged kifejezetten stresszelt volna... Meg mintha neked is folyton mondtuk volna, hogy ez nem lesz így jó...

Na mindegy. Úgy általában amit most gondolok a cukorról és a terhességi diabról.

A cukor kezelése a terhesség alatt szerintem tök gáz téma.

Az orvosok általában oltári nagy seggfejek (bocsi), a paráztatás a legfontosabb az életükben. Csak azt nézik, hogy lehet a kismamákat minél kiszolgáltatottabb helyzetbe kergetni, félinformációk, átverések, életszerűtlen helyzetekben rossz kajákkal beállított diéták, hetenkénti szekálások stb. Tehetségtelen, 50 éve képzett dietetikusok osztják az elavult infókat és táblázatokat (mert a kismama az hülye ugye, ne beszéljünk már a GI-ről neki mert csak összezavarja)...

Aki PCO-s (és a neten is otthon van plusz ugye metezik) a nagy átlaggal ellentétben (jó esetben) azért képben van a cukorral és a diétával kapcsolatban így általában idegesíti a sok hülyeség amit az átlag diabos dokik művelnek.

Tudja, milyen értékek kellenének (vagy utánajár), kísérletezik (jó esetben) és bizony némi segítséggel (elég egy dietetikus) képes arra, hogy szépen beállítsa a diétáját. Pont ezért csal a sima vérvételen. Nem azért mert struccpolitikát folytat (mennyivel könnyebb a 24. hétig kétpofára dőzsölni és malmozni mint már az elejétől a cukrot lesni, hogy minden rendben van-e megkockáztatva ezzel azt, hogy esetleg már a legelejétől kezdve diétára lesz szükség) hanem mert valóban érti, hogy miről szól ez az egész és mit kell tenni ha gond van (ld. ha tényleg gond van akkor elkezdi a számolgatós diétát, az ilyenkor sztenderd kajabeosztást és CH-leosztást, ha meg nem javul a cukor akkor bizony doki és ha kell akkor sajna inzulin!!!!!).

Hát én ezért tartom feleslegesnek a jóelőre elkezdett diétát. Persze ha valakinek vannak "tartalékai" azt nem viseli meg annyira, de én akkor is úgy vagyok vele, hogy a józan paraszti ész (ld. nem eszünk meg egy nap alatt egy csomag kekszet csak 2 darabot az íze miatt) ezerszer többet ér mint a diétával járó stressz (jelentkezzen már az akit nem visel meg lelkileg egy kötelezp diéta???? Engem kikészít pedig én önként ezerszer keményebben éltem, nulla (!!!!) édesség, készkaja, tej, kenyér stb. amitől az emberek teljesen ki voltak borulva... de az önként volt és kifejezetten élveztem, hogy egészségesen élek... ).

Szóval kemény dió ez.

Látszólag én is folyton dőzsölök (höhö... és tényleg:) viszont emellett azért odafigyelek arra, hogy ha necces kaját ettem akkor utána mérjek egy cukrot és csak akkor egyek valami mást ha a cukrom már lement a kb. éhgyomri szintre (ld. nagyobb ebéd után desszert csak 1-2 óra múlva) plusz ha tehetem az alacsonyabb GI-s cuccot eszem plusz azért besaccolom a CH-t is és megpróbálok odafigyelni, hogy nehogy túl sok vagy túl kevés (!!!) CH-t vigyek be egy nap (nekem ez a nehéz). Plusz nem eszek olyan gyümölcsöt amiről tudom, hogy orzalmasan magas a GI-je (sárgabarack, szőlő, szilva, datolya stb. narancs is kilőve, banán csak ünnepnapokon) viszont számolás nélkül eszek olyat aminek jó a GI-je (dinnye, alma) stb. stb.

Mindezt abban a tudatban, hogy ugye abszolut veszélyeztetett kategória vagyok a GDM szempontjából mert ugye Lillánál előjött.

Vannak mázlisták (erről szerintem jó régen beszélettünk is) pl. akik a terhesség előtt jojóztak egy kicsit a súlyukkal így a szervezetük bizony hozzá van szokva a magasabb súlyhoz, ők szerintem kevésbé veszélyeztetettek mint a magamfajta "soványabb" típusok (megjegyzem nem vagyok sovány csak ugye tök pici vagyok -talán 152- ehhez meg a 44,5-ös indulósúly kb. ideális).

Plusz ugye ott vannak azok a dolgok amikre senki se gondol.

Pl. a folyadékfogyasztás. Én baromira rossz ivó vagyok. Szó szerint fizikai fájdalommal jár ha sokat kell innom (sok=napi 2-3 liter!!!) és nálam valszeg ez okozza a legtöbb gondot. Nem véletlen talán, hogy amióta reggelente megiszok legalább 1/2 liter vizet azóta a reggeli cukrommal sincsenek gondok. AZÓTA!!!!!

Na most ennyi jutott az eszembe...

(plusz ma reggel is disznó voltam... capuccino, fél csokis croissant -hatalmas csokitömbbel:), fél sajtos croissant.... és 3/4 liter víz!!! 70 perces cukrom 6.1... de ez ugye nem követendő példa és nem is olyan gyakori... csak ugye a férjem itthon van és reggel bevásárolt:)
Vendég

Ja... és irígylem azokat akiknek nem kell se a met se a diéta mégis tökéletes a cukruk. Ennek örülni kell de sajna a többségnek tényleg vannak gondjai és veszélyeztetettek... (ez olyan mint a cukorbetegség... akinek nincs rá hajlama lehet, hogy egész életében megihat napi 5 liter kólát és tökéletes lesz a cukra, akinek meg hajlama van rá már 2 decitől is kiütődik...)
Vendég

CSakegy,a terhelésesem 9 volt, de utána jó volt a cukrom, azért stresszeltek engem mindig, mert szerintük az 5-ös cukor nem jó és erre akartak inzulint adni és azt mondták, nincs olyan kismami aki tartja a diétát, hazudok, ha azt mondom, én tartom, de egyrészt nem hagytam, másrészt meg tartottam magam a diétát.
Vendég

Monee: igen olyan 4-5 izomrángásom volt 4 alkalommal is egy de alatt. de szerencsére csak ennyi volt, remélem több nem is lesz!!
igazából nekem a nődokim mondta, h most már abbahagyhatom a metet, nem kell végig szedni. persze cukrot, ir-t nem néztünk. lehet, h kellett volna!! de most ezek hiányában nem kezdeném el a metet.

ha szokszor nagyon kívánom az édességet (jégkrém, édes keksz, puding), akkor az hipónak számít?? v csak normál terhességi velejáró? lehet, h kellene a met erre? az viszont csak cukor és ir-ből lehetne megállapítani igaz?

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinkeb, te már ne szedj metet!Édességkívánás ettől is és attól is lehet...GYógyszertárban szokott lenni vc mérés ingyenesen,kérdezz rá és menj el ha gondolod.De a meten már ne agyalj!
Vendég

Skacok... aki PCO-s és terhes az szánjon már rá 10e-t és vegyen egy cukormérőt... ha az ember a kisujját szurkálja akkor az nagyon nem gáz ráadásul egyes erősséggel is lehet szúrni úgyhogy nem is fáj... Pszichésen nagyon jó egy ilyen ketyere, az ember nincs rászorulva a gyógyszertári stb. mérésekre és csak ezzel tudja igazán beállítani az ideális étrendet...
Vendég

nekem a cukrom jó , még a terheléses is, nekem ,,csak,, a terheléses ir-em volt rossz. de most megnézetem a gyogyóban a terheléses cukrot is!
engem pl pszichésen fusztrál , ha állandóan csak vizsgálom magam. nem a szurkálásoktól félek, a puregonkúráim óta úgy lövöm magam, mint egy vérbeli narkós, tehát egy vc méréshez a szúrás núdli! :lol:

köszi az infókat!!! kiváncsi vagyok, megméretem a vc-mat a hétvégén!

jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinkeb: akkor te a hipózással vigyázz nagyon... azzal is lehet ártani sajna a babának... (ld. rendszeres kajálás, odafigyelni a GI-re nehogy hirtelen lezuhanjon egy magas GI-s kaja után a cukor stb.)...

Hunci: Na pl. a te eseted is csak megerősítette bennem, hogy én bizony csalni fogok a terhelésesen... csak azért, hogy több pénzt csaljanak ki a TB-ből engem ne kezdjenek el szivatni... (szerintem neked aztán semmi bajod nem volt a cukorral, egyszerűen oda kellett figyelni de én még arról sem vagyok meggyőződve, hogy az GDM volt vagy csak elszúrtak valamit a laborban esetleg peched volt mert front volt és olyankor mindenkinek magasabb a cukra stb.)
Vendég

Sziasztok!

Bár én még nem voltam terhes, de szerintem teljesen egyén függő, hogy kell-e met, ill., diéta. Alapvetően a mérleg - méricskéléssel nem értek egyet. Akinek persze szükséges, annak kötelező, DE, ha minden rendben van, szerintem csak egy plusz stressz. Az ember azért érzi, hogy mi jöhet még, és mi az ami már a "bűnözés" kategóriába tartozik. Alapszabályokat kell betartani: kiegyenlített CH mennyiség, 3 óránkénti étkezés, sok gyümi, zöldség.
Kész innentől pedig mindenki maga érzi, hogy mi az, ami belefér. Pl. nekem nem megy a barna kenyér. Andi is rábólintott. Reggel kell egy kis gyorsan felszívódó is, mert egyébként nagyon dúrván leesik a vércukrom. Szóval tényleg nem vagyunk egyformák.
Met-téma: mivel hivatalos tudományos álláspont még nincs, kár visszatérni állandóan ehhez a témához, mert mindenki a saját meggyőződését tudja csak elmondani. Igazi érvek nincsenek. Csak tapasztalatok, de azok eltérőek. Így legyünk okosak! ;)

Czinkeb, ha úgy érzed, nincs szükséged met-re, akkor nehogy visszaállj rá!

Hú, akartam még írni egy csomó mindent, de rohanok. Igen, Anyooo, csini a pocid!

Monee, te és a túlsúly? Most jól megmosolyogtattál! :D

Kép
mamint

Mamint: én speciel nem érzem (fizikailag) mikor léptem túl a határon, mikor ettem túl sok CH-t vagy túl keveset. Soha nem hipózok és a magas cukornak sincs jele. Ráadásul olyan dolgok viszik fel a cukrom amik másnak nem, olyanok meg meg se piszkálják amik másnál kilövik a biztosítékot.

Na én ezért méricskélek (és nem gyakran, csak az olyan kaják után ahol sanszos, hogy esetleg gond lehet - kb. hetente max. 1-2 alkalommal - vagyis most kicsit többször, hogy tudjam, mennyire lehetek nyugodt a nyaralás alatt:) (ld. kávézóban reggelik stb. mennyire mehetnek)

Ez nem stresszeli az embert mert senkinek sem tartozik elszámolással (a diéta melletti naplóvezetős méricskélés viszont igenis stresszel mert arról be kell számolni és bizony akármikr akárki beleköthet vagy esetleg pont amiatt akarják inzulinra rakni stb.)... viszont a méricskélés miatt jöttem rá, hogy ha marha sok vizet lenyomok akkor mehet a normál reggeli diéta nélkül (ami ugye jó hír nekem:)

Szóval mérlegelni kell, de tapasztalatból mondom, hogy nincs is annál sokkolóbb mint amikor az embernek a terheléses utn derült égből villámcsapásként mondják, hogy xar a cukra és mostantól MINDENT felejtsen el mert szigorú diéta plusz ő egy gyerekgyilkos a magas cukor miatt stb.... akkor már jobb ha tudja, hogy nem lehet olyan nagy gáz mert eddig is nézegette néha a cukrát... (főleg ha addig tényleg tökéletes volt... így hót mindegy mit hoz ki a terheléses cukor mert ő úgyis észnél volt/lesz)
Vendég

Mamint!

A 168 centimhez a 76 kiló bizony a testtömegindex számolós programok szerint túlsúly.
Bár ugye ezen megint csak el lehet gondolkodni, hogy egy program mennyire veszi számításba a genetikai adottságokat... Én ugye egy széleshátú, széles vállú, nehéz csontozatú nőci vagyok, a normális 68 kiló eléréséhez szó szerint éheznem kell. És persze amit az éhezés abba marad, azonnal felugranak a plusz kilók. :evil: :lol:
Terhesen a 83 kilómmal nehezebb vagyok, mint a Férjem. Jóval. :roll:

Kész a nagy kondér gomóc levesem! Éljen a bűnözés. :lol:

Monee

monee85

Huh, megint jól felborzolódtak a kedélyek. :roll:
ÉN NEM MÉRICSKÉLEK!!!Januárban mikor szigorú diétára fogtak, akkor vettem mérleget, és mértem ezt-azt, amiket eszek, hogy mennyi.De pl.a férjem azóta is annyiszor jegyzi meg, ahányszor meglátja, hogy "Ezt meg minek vettük?" :lol: Szóval ennyire mérek.
Kb.tisztában vagyok vele, hogy mi mennyi, és igyekszem figyelni, ennyi!

Egyébként a diétának köszönhetek a 18-ból legalább 13 kilót.5 valahogy lement magától. a többi a diétától!

Senki nem akar itt szerintem minden terhes pcost metre biztatni, DE legalább vannak egymástól tapasztalataink(és bár rólad vehetnék példát Monee, de a te eseted tényleg egész más, én mikor bekapcsolódtam, egy darabig azt hittem, nem is vagy pcos :shock: :lol: mindig írtad, hogy hanyagul szeded a metet, nem is hat, nem is kéne)és bár a doktornő állítja, hogy az én értékeim a 12.hét után met nélkül, diétával is kordában tarthatóak lesznek, én ebben nem vagyok ennyire biztos!És mi van, ha mégsem?Akkor majd azt mondják, bocsi???
Ha egyszer a metnek nincs káros hatása a babára, és biztonságot nyújt, akkor miért ne?Ezt nem értem én.Mi szól ellene?

És azt is szeretném leszögezni(mert emlékszem mennyit kapott annak idején Hunci), hogy a diéta NEM KOPLALÁS!
Egyetlenegyszer sem voltam éhes, ill.nem korgott a gyomrom, mióta terhes vagyok!Legalább ötször eszek, és igen, pl.valamelyik nap 3!!!!kocka csokit megettem, mert kívántam.És nem léptem túl (szerintem, bár nem "dekázgattam ész nélkül")a napi ch-mat.
pont.

Beszéltem a dokimmal, szerdán fél ötkor megyek hozzá, kétszer is gratulált a kb másfél perc alatt, amit beszéltünk :wink: )

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Hunci!

Szerintem neked többet ártottak a végén, mint amennyit használtak.
A cukormérés helyett egy nyomorult vérképet kellett volna csinálniuk májfunkcióval, és akkor időben kiderül az epeproblémád.
Az égvilágon semmilyen, de semmilyen magzati tüneted nem mutatott a GDM irányába, inkább az idő előtti lepényelöregedésre, de mégis a GDM-mel b.szogattak az utolsó pillanatig. :evil:
Lehet, h. ha időben és korrekten kezelik a vérnyomásodat és nem stresszelnek folyamatosan, akkor nem alakult volna ki az idő előtti lepényprobléma sem. De ezt már sosem tudjuk meg.
És félek, h. a kórházbezárásos história sem kedvezett a terhességed végének.
Ezt akkor is megbeszéltük. Egyszerűen vérlázító!
Nagyon sajnálom, ami akkor veled történt! :(

Csakegy!

Én mindig azon röhögök, h. jössz itt olyan kajákkal, ami még átlagembernek is energiabomba! :lol:
Bár én meg főtt kukoricán, dinnyén, barackon és túrórudin élek. :oops: (Na jó azért eszem husit is, csak ilyen melegben leginkább gyümölcsot kívánok)
De én nem lennék képes folyamatosan szúrkálni az ujjam! (Istenem, add, h. ne is kerüljön rá sor!!!!)

Az én véleményem a fenti vitában (nem követendő példa, csak leírom!):
Az én IR-em már évekkel ezelőtt jól definiálható hipoglikémiás rohamokban értesített a jelenlétéről, csak éppen senki nem foglalkozott vele.
Az első terhességemnél nem mertem volna abbahagyni a metet, szerencsére a dokim támogatta a szedését, bár inkább én írtam fel magamnak. De nem is volt semmilyen gond.
A szülés után, hiába olvastam el minden létező szakirodalmat, inkább nem szedtem szoptatás elején, mert Gergő eléggé hasfájós volt és nem mertem még tetézni is.
Aztán viszont annyira durván jelentkeztek a hipoglikémiás attakok, h. nem volt mit tenni, mint elkezdeni, ha nem akartam az utcán elájulni.
Az, h. a ded 4. hónapos növekedési megtorpanása ennek köszönhető vagy a vérvétellel is igazolt vashiányának, esetleg teljesen normális jelenség, ahogy a LLL írja, nem tudom.
Nem tudom, h. tényleg elviszi-e a met a tejet, mert addigra már nem lehetett mérni a dedet szopi előtt és után, annyira ficergett a mérlegen.
Ha azt vesszük alapnak, h. a szénhidrátbevitel tejserkentő lenne, akkor akár lehetne is benne valami, mert a met csökkenti a CH felszívódását a bélből, de ha azt vesszük alapul, h. a postprandiális hipoglikémia viszont sokkal rosszabb, mint egy met által limitált, de állandó vércukorszint, amit a met állít be az IR kiküszöbölésével, akkor dől ez az elmélet is.
Nem tudom.
Mindenesetre az egyre szaporodó ragyák is azt jelezték, h. szüksége van rá a szervezetemnek.

Most Kistesónál már a teherbeesés előtt emelnem kellett, mert a 2X850 mellett is újból megjelentek a ragyák és elkezdődött a hipózás. Érdekes módon a met emelését követően nem sokkal teherbeestem, de ez lehet a 3 hónapos Premens kúra hatása is, vagy az átjárhatósági vizsgálattól való tudatos ill. tudatalatti rettegés következménye is, nem tudom. (Látjátok, soha semmi nem egyértelmű! :roll: )

Aztán a terhesség 20. hete körül megint jelentkeztek a hipós rohamok, jellemzően nem a gyógyszerszedést követően, hanem inkább a gyógyszer kiürülési fázisában, a másik tabletta bevétele előtt, tehát hajnalban, ill. késő délután (tehát nem a met miatt esett le a cukrom, hanem éppen a met hatásának híján).
Mivel nem igazán akartam amúgyis jól fejlett gyógyszerkészletemet még egy déli gyógyszer beiktatásával is megspékelni, meg nem voltam biztos benne, h. jó ötlet-e a terhesség közepén adagot emelni, azt találtam ki, h. váltok a Merckformin XR-re. Ez egy retard készítmény, vagyis elhúzódó felszívódású, egyenletes gyógyszerszintet biztosít egész napra, elvileg este bevehető lenne az egész adag, de én inkább a szokásos 2X1000 mg-ot szedem, így látom biztosítottnak az egész napi egyenletes gyógyszerszintet.
Azóta elmúltak a hipók. Remélem hosszabb távon is beválik.

Nekem az a véleményem, h. a hipoglikémiás rohamok tuti nem kedveznek a babának.
Ha valaki érzi is őket, akkor legalább tud róluk. Ilyenkor vagy a meten lehet módosítani, vagy a bevitt kajamennyiséget növelni.
Ha valakinek nincs problémája a cukrával, akkor ha szedi a metet és mellette szigorúan diétázik, akkor lehet, h. annyira leviszi a vércukrát, h. már az a baj (Hunci, neked is elég durván alacsony cukraid voltak a végén, ha jól emlékszem! Nyugi! Nem bántásiból írom, tudod nagyon jól!!!!!!)
Ha valakinek felső határérték közeliek a terheléses cukrai, tehát arra utaló jel van, h. a hasnyálmirigye nem fogja bírni, az viszont talán jobb, ha végig szedi a metet és diétázik, nem dobja a lovak közé a gyeplőt. Ez utóbbi esetben szerintem célszerűbb már az első trimeszter végén is megcsináltatni a cukorterhelést, de legalább HgA1c-t nézetni, ez ugyanis jelzi, ha az utóbbi 3 hónapban tartósan emelkedett vércukorértékekkel bírt valaki (ezt a vizsgálatot a háziorvos és a nőgyógyász is kiírhatja!!!!).

Egyesek azt mondták, h. nekik javult a terhesség alatt a cukorháztartásuk, kevesebb met is elég volt, van akinek viszont romlik a cukra és több met kéne, még az is lehet, h. nekem is emelnem kell majd. Majd kiderül.

Szóval semmi sem fehér vagy fekete! Ez az egész betegség annyira szerteágazó, egy csomó minden attól is függ, h. valaki a gömbölyded PCOS csoportba tartozik, vagy a vékonyba, van-e a családban vagy nála diabéteszre való hajlam, vagy nincs.
Itt nem lehet egyértelműen azt mondani, h. ezt vagy azt csináld, mert az az egyetlen út! Olyan ez, mint amikor a kezdő topikosok az után érdeklődnek, h. most akkor mennyit is kell szedni a metből, mert nekik csak 2X500-at, 3X500-at 2X850-et stb. írt fel a dokijuk. Nincs pontos recept, itt mindenkinek a saját bajának a fokától és a saját egyéni reakciójától függ a dolog.

UFF beszéltem! (És már megint többet, mint kellett volna! :roll: )

rambóka

Basszus éppen most csap le ránk egy olyan vihar, amihez képest az augusztus 20 kismiska!!!!!! Még jó, h. a panelen nincs tető, amit levihetne! :shock:
A város eltűnt egy sötét felhőben és hatalmas darab szemeteket sodor a szél!
Hihetetlen!

rambóka

Ja!Azt elfelejtettem írni, hogy én még sosem hipóztam!(kopp-kopp), és lesz a 12.héten terheléses cukor.De titokban nem akarom szedni.Majd elválik, mi lesz.

Kép
Kép
zazzy

zazzy: legálisan viszont nem szedheted. Nálam is az van, hogy egy ismerős írja fel amiről tud a nődokim de abszolut "feketén" megy az egész...

Rambóka: én a mai napig meg vagyok róla győződve, hogy a hipózás többet árt a babának mint a néha kicsit magasabb cukor...
Vendég

[quote="hunci"] írta:hunci
[quote="hunci"]K írta:hunciérdés:
1 hete folyamatosan édességet kívánok, ma is csokiztam, sütiztem...tudom van valami öf az IR meg a javulás és csoki között, de hogy is van, és miért 1 hete kezdődött???

ui.nem vagyok terhes :lol:

Ezt megválaszolná valaki???

RAmbóka, igen, nekem a végén már 5-ös aztán 4-es cukraim lettek reggelente a kaja után 1 órával, kaja előtt néha még 3 sem...a Hb1ac-m meg 2 havonta 4.9 és 5 és 5.1 voltak :shock: . De nem mertem nem diétázni. És a metet sem akartam abbahagyni.Viszont hát nekem már akkor semmi sem kedvezett, szarul jött ki az egész, még jó hogy van 5 évem elfelejteni :lol:
A vérnyomim sem volt gáz, de ott már mindent magasnak véltek sajnos (130/90 volt a legmagasabb, bár a pulzus 120 volt mindig, a cukrom meg...szóval mindig azt mondták,én rossz terhes vagyok , magas vérnyomás és magas cukor.)
Én küzdöttem és még jó hogy írásban a fél kezelési stratégiát lemondtam, mert 3-4-es cukorral inzulint adni, hááát nem tom, mi lett volna...

És Rambóka, tudom, hogy nem bántásból írtad :lol:

Én SOHASEM mértem, mi mennyi...kitapasztaltam és kb-ra ettem.

amit én a következő terhességnél csinálok az előzővel ellentétben, a többi meg marad a jól bevált "recept":
12 hetesen magánban terheléses cukor, onnan tudom majd, mi újság és amennyire keményen kell, diétázni fogok, amit amúgy is, de értéktől függöen, mennyire
a hivatalos terhelésesen meg csalok, mert ezt velem mégegyszer egy hülye sem fogja végigcsináltatni, azt tutti, ha gdmes leszek, megoldom magam...vagy magánban T-vel cak hivatalos papír ne legyen róla...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.08.09 08:40-kor.
Vendég

Engem az bosszant, amit egyszer Tűű doki mondott, miután rákérdeztem, mért van az, h a második babához nem elég az a mennyiségű met amivel első összejött. Azért mert, terhesség alatt borzalmasan romlik az inzulin.

Az tuti biztos, nem fogom tudni tartani a szigorú diétát, nem tudok Wasa kenyéren élni. Sőt menzán kajálok, így az ebédemet sem tudom mindig számolni, marad a kaja utáni cukormérés. Persze nem eszek, csokit, meg fehér kenyreret, krumplit stb. Csak az bosszant, h most hétvégén kell abbahagynom a metet, de csak szerdán megyek terhelésesre. Ha szar lesz a terhelésem, csak nem kezdhetem el újból a metet. Most azon a varián gondolkodom, h szedek 250et reggel meg 250et este. Meg a másik dolog az, amit Csakegy is írt, legnehezebb azt betertani, h ne együnk se túl sok CHt meg keveset se.
Na nem tudom, még ma éjszaka megálmodom.
apple

Csakegy!
És ha valami gáz lesz?Akkor muszáj bevallani, nem?Vagy én vagyok naiv?
Ezért reménykedtem, hogy ez a hülye doki kiír majd egy csomót, és legalább lesz, de nem.Bár a saját házidokim meg annyira hülye(lásd 10 doboz duphaston :lol: tényleg üzletelnem kéne vele!)hogy lehet, hogy megdumálható, vagy hogy lehet ezt megoldani???De jó neked Rami!

Apple!
Nem irigyellek a szituért, basszus.

Most olvastam a nlcafén egy lányt, aki 20 kilót fogyott a terhessége előtt, 14.héten abbahagyatták vele a metet, és majdnem mindet visszahízta
:shock:
Na ezt nem szeretném!

Kép
Kép
zazzy

Zazzy, hát én bevallottam a nődokimnak és T-nek is...de ha ellenezték volna sem érdekelt volna, a házidokim írt ki mindig, így volt, bár ha nem lett volna is megoldom, az tutti.Bevallottam a kórházban is, na ott mindenféle retardált meg ilyen-olyan beteg gyerekkel hülyítetteek, azonnal abbahagyatták velem a metet, én meg azt mondtam, abbahagytam...Erre ők:helyes. abbahagytam igen, a császár előtt 1 nappal...
20kg?ez rettentően sok, el sem tudom képzelni, én a 0 kg hízásommal elég jól betartottam,hogy vigyázok a súlyomra.Szerintem ő nem a met elhagyása miatt hízott, hanem hogy nem fogyelt oda, ami nehéz, ezt aláírom....
Vendég

De diétával és mozgással fogyott ennyit!Képben van.Nem hiszem, hogy azóta meg ész nélkül eszik.Nem tudom...Hülye egy betegség ez, az tuti.

Kép
Kép
zazzy

Szép lassan alattomosan érkezik ide is a vihar.Ha ez onnan tőletek jött Rambóka, akkor gyorsan ideért :shock: , férjem éjszakás...izgi lesz.

Kép
Kép
zazzy

zazzy: a nődokim tud róla... valszeg a kiírt dátum előtt néhány héttel abbahagyom (ld. nem lesz császár de azért fene kockáztat) aztán annyi. Eljárok a vizsgálatokra, az Istenhegyin megcsináltattam az összes genetikai cuccost (ld. UH-k, tesztek) és ennyi... többet nem tehet az ember. Igazából tudja mennyit szivattak Lillánál a cukrom miatt ezért ő is arra törekszik, hogy minden OK legyen és papíron ne legyek diabos:) (persze a lelkiismerete nyugodt mert az elején ugyan mondtam neki, hogy csalni fogok a terhelésesen most azonban csak annyit mondtam, hogy jó, megcsináltatom... úgyhogy még ha sejti is, hogy csalok inkább nem kérdez rá... viszont gyanúsan sokat vizsgálgat... Lillánál a 26. hét előtt lényegében rám se nézett most meg 2 soron kívüli UH is volt már... gondolom a magzatvizet és a lepényt lesi folyton hátha sunnyogok... de ő ugye TB-re van, csak a szülésért kap majd pénzt úgyhogy hagy lessen ha akar... legalább nyugodtabb lehetek:)
Vendég

Hölgyeim!

Rambóka, ha kérhetem! Hunci talán megérti miért! :?

rambóka

Rambóka!

Nálunk is volt vihar. :D
Elég nagy erejű dolog lehetett, mert általában vagy Nálatok esik vagy itt. :D Szerencsére viszonylag hamar elcsitult, és mégsem fújta el a házat, pedig tartottam tőle. :D

Én személy szerint sajnálom a fent kibontakozott vitát. Azért leginkább, mert felbújtónak érzem magam, pedig tényleg nem akartam semmi rosszat senkinek.
Az is elgondolkoztatott, hogy vagy változtatnom kell a fogalmazási stílusomon (én élő szóban is így beszélek), vagy egy hanyag csukló mozdulattal az egész írásomat beteszem idéző jelbe, hogy ne értődjön minden félre rajta, vagy egyszerűen nem írok. :( Fene se tudja mi lenne a jó, el vagyok kenődve.

Monee

monee85

Monee: én nem éreztem, hogy gáz vita lett volna (pedig ugye a hormonok:))))) viszont ez egy igenis fontos téma amit nem kéne tabuként kezelni...
Vendég

Csakegy!

Most megint eszembe jutott egy vissza-vissza térő momentuma az életemnek, mégpedig, hogy néha igenis be kell fognom a nagy szám. Nem mindenkinek van szüksége az én véleményemre és nem mindenki tud csak úgy elmenni mellette, hogy ne bántódjék meg. Ez most amolyan személyes fajta dolog, a lelkemre vettem a vitát, de majd elmúlik ez is. Nálam dolgoznak a hormonok. :cry:
A Norka-féle strucc politikát építenem kell, nekem a babával kellene most csak foglalkoznom. Bocs.

Monee

monee85

Monee!

Nyugi!
Nincs itt semmi baj!
Nem veszekszik senki senkivel, mindenki leírta a véleményét, nem volt ajtócsapkodás, se becsületsértés (pedig ilyen hidegfrontban még akár az is lehetett volna! :twisted: ).
Szerintem tök normálisan meg tudtuk beszélni a dolgokat.
Nem az a lényeg, h. mindig mindenki értsen egyet, aki pedig nem áll be a sorba, azt irtsuk ki! Ez a topik nem erről szól!

És én is úgy érzem, h. dolgoznak a hormonjaid. De szerintem ne vedd ennyire a lelkedre, tényleg nem volt itt semmi vérremenő!
Ne legyél elkenődve!

rambóka

Rambóka, átírtm azt a hsz-t...
a kérdésem még mindig él mert már egy hete izgat a kérdés...ha esetleg valaki válaszolna...

A topikok lényege a viták és az abból az egyének mert mindenki egy én, részére levont következtetések sorozata.
Ez nem feltételezi azt, hogy mindenki jóban van mindenkivel. Sőt, szerintem nem is várható el...mert sokunk az életben messze elkerülné egymást, ami ott kint normális, itt meg elfogadjuk, megszokjuk vagy megszökünk.
Azonban ha egy hsz kétélű, jogos ha a másik fél javítást vagy cáfolatot kér...és én így láttam ma.Ennyi.
Vendég

Hunci!

Köszi! :D

Miután senki sem válaszolt a kérdésedre, én arra tippelnék, h. meg fog jönni a mensid.
Legalábbis annó nekem a csokizabálás tipikus PMS tünet volt. (meg postmenstruációs is... meg talán inter..... :lol: ).
A másik lehetőséget kizártad. :D

De lehet, h. csak a front.

Na megyek, megeszek egy túrórudit, mert ez most előhozta belőlem a csokifalót. Lehet, h. átmegyek kívánós kismamába????
Speciel meg tudnék enni egy párizsi csúcsot is, hálistennek ilyen későn már nem lehet beszerezni. :twisted:

rambóka

Rambóka!
Tőlem is bocsi, pedig, szerintem én nem is szokta ilyet írni! :oops: Mégegyszer bocs!Figyelek!

Na csak, hogy mindenki megnyugodjon, vacsorám egy tányér (nem nagy!)krumplipaprikás(galuskát talán kettőt ettem, direkt, mert renes liszttel csináltam)2 szelet(nem a nagy kilós fajta, hanem fél kilós kenyérből, tehát igazából egy nagy szeletnek felelt meg)fehér kenyér.
Cukrom:60 p. 7,7 90p 7,7!!!! 120 p. 7,2
Mi lenne reggel, mikor még ennyire sem tolerálja a szervezetem a ch-t?
És mindez mettel!Met nélkül???
Amikor figyelek(nem mérek, csak figyelek)6,6-nál még nem volt magasabb a 60 perces!
Erről ennyit.

Monee!
Nem haragszik rád senki, én pláne nem! :D
Én csak azt látom, hogy szeretsz tűzön-vízen keresztül ragaszkodni az elképzeléseidhez, ami nem is biztos, hogy rossz!Az meg hogy megmondod a véleményed, ne baj, kritikára mindenkinek szüksége van(és ráadásul itt mindenki azt csinálja, hogy megosztja a véleményét a többiekkel!), meghallgat, aztán vagy kér belőle vagy nem.De innentől már mindegy is, mert nem cselekedhetünk senki helyett, de a véleményünket elmondhatjuk!
Úgyhogy nyugi, nincs veled semmi baj! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Zazzy, szerintem, ez nagyon magas érték...pedig nem ettél sokat, mert nekem ez terhesen egy vacsora, én terheesn 1.5 szelet fehérkenyeret ettem mindenféle feltéttel...tényleg oda kell figyelned, mert met mellett is ennyi és ez sok, elég sok pláne este, amikor jobb a cukorfelhasználás...(én nem merném így abbahagyni a metet, mert ha nem figylesz oda, legalább kicsit lentebb viszi, de így is ott az inzulin-kard a fejed fölött...)
Vendég

zazzy: szerintem sokat és rosszul ettél, az vitte fel. (a krumplipaprikáshoz nem kéne pl. kenyeret enni... van abban minden ami szépen felviszi a cukrot... ha kell egy kis szárazanyag akkor sajna marad a Wasa kenyér ilyenkor... esetleg Korpovit, az még egy praktikus megoldás) plusz azzal is számolnod kéne, hogy mindenkinek másra érzékeny a cukra. Nekem is felviszi a krumpli és a rizs is. Valakinek meg nem. (hála a jó égnek én rizst max. akkor eszek ha indiaiba megyünk évente kétszer, krumplit meg általában sültkrumpliként ha néha étterembe megyünk, otthon nagyon ritkán...)

Ha nálad pl. ciki a kenyér akkor ne egyél kenyeret. Ha a krumpli a ciki akkor ne egyél krumplit - vagy csinálj olyan paprikást amibe répát, zöldbabot, karfiolt és hasonlókat is teszel (a zöldbab GI-je pl. tökéletes!)... akkor az íz megmarad viszont az egész kajának SOKKAL alacsonyabb lesz a GI-je és egyrészt többet ehetsz belőle (és nem kell hozzá kenyér) másrészt a lelkiismereted is tisztább... (harmadrészt meg ha jól csinálod akkor egészségesebb is:)

Az viszont jó, hogy nézegeted, így majd szépen be tudod állítani mit ehetsz és mit nem...

(plusz ha nagyon magas a 60 perces kezdjél el inni... 10 percenként néhány deci vizet... az segít levinni!!!)

Hajrá:)))
Vendég

sziasztok

Csajok, valamelyikőtök babája van/volt olyan hogy nem akarja /t a elfogadni a kaját (kanállal)?Több félét próbáltam már,nem akarom elhinni hogy nem tetszik neki semmi!
1-2 hete nektarin még lecsúszott+néha az alma is,de most semmi.Még a száját is összeszorítja nehogy betudjam rakni a hamit,de a cici az jöhet
Alma,barack,sütőtök,répa,krupli volt próbálva,de nem menő.A tökből még eszegetett is,de a krumpli tiszta tabu,a répa meg jött vissza ahogy bement.
Mit javasoltok mit próbáljak ki?Hogy szerettessem meg vele a kanalas evést,ételeket?
Levivel nem volt ilyen gond,ő mindent megevett amit a szájába tettem.

5,5 hónapos,lassan igazán kellene eszegetni már.Persze evés után még szopizik/na.(napi kb 7-9-szer.2-3-szor éjszaka és 5-6-szor nappal)
Köszike előre is az ötleteket!!!!!!!!!!!!!

Kitartást a kismamáknak és vigyázzatok magatokra!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
lecso

Véletlenül vettem észre, de akiknek szól tudják, miről beszélek, sajnálom, és megértem...
Vendég

lecso: Lilla 6 hónaposan tudta meg egyáltalán, hogy van élet az anyatejen túl is... és hónapokig volt, hogy max. reszelt almát vagy répát kapott összesen... 3/4 éves kora körül kezdtük el komolyabban etetni ha jól emlékszem... Amíg anyatejes (tápos) IS egy baba addig nem kell rohanni... (Lilla ritka jó evő -igazi zabagép- csak ezért, hogy megcáfoljam azokat akik szerint ha nem kap 3 hónaposan almát a baba akkor rosszevő lesz!!! Szerintem semmi köze a kettőnek egymáshoz... ha egy gyerek teljesen jól elvan az anyatejen/tápon akkor lehet, hogy egy évesen se akar majd mást enni)

(plusz ugye mi soha nem is etettük Lillát hanem magától evett... hála a jó égnek... ma is egész nap takarítunk, elég volt kipakolni neki az ebédet a kisasztalára, leült szépen és egyedül megebédelt -villával persze mert azt úgy kell:) mi meg tehettük a dolgunkat... Nekünk ez életmentő... de az első hónapokban a szilárd kaja értéke lényegében nulla volt mert egészben kakilta ki, kellett egy kis idő amire elkezdte megemészteni... de pont ezért kapott anyatejet 1 éves koráig és utána tápot amitől szépen el is kezdett kikerekedni a feje :) )
Vendég

Ezek szerint nem nekem szól, mert én nem értek semmit... :roll: :(

Kép
Kép
zazzy

köszi Csakegy! :D Épp olvasgatok cikkeket a neten a hozzátáplálásról és el is döntöttem,hogy fityiszt a pépnek ha nem kell neki!MAJD!!!!!!!!Ő biztosan tudja mi jó neki,nem?
Hála tejcsi van(igaz Tomi is tesz érte az éjszakai zabálásával :wink: )
Néha majd próbálkozunk hátha már megérett rá,de nem erőltetjük!

Kép

Kép
lecso

lecso: persze... szerintem az eröltetés miatt lesz sok baba rosszevő... (plusz mert olyan kaját is letuszkolnak a torkukon amihez akkor vagy nincs kedvük vagy eleve rühellik...). Ez van... Olvass utána a baby lead weaningnek, érdekes :) (annak is az a lényege, hogy hagyd, hogy a babád diktálja az iramot)
Vendég

Lányok, le sem merem írni, mit ebédeltem :oops: annyit elárulok, hogy desszert is volt, legalább 8-as cukorra számítottam 60perc múlva, erre 6,8 lett! :shock: Komolyan mondom, a fene se érti ezt!(De kenyér nem volt benne!)

Kép
Kép
zazzy

zazzy: a csokitorta és a krémes (stb.) nekem se viszi fel:) (Ez Lillánál se vitte fel). A zsír u.is durván csökkenti a GI-t így ha az ember nagyon egészségtelen és zsíros dolgot eszik akkor az van, hogy meg se piszkálja a cukrát... nem véletlenül szokták azt mondani, hogy ha egy cukorbeteg ölni akar az édességért akkor fagyizzon (nem vizes hanem krémes zsíros fagyit) mert az a legkisebb rossz...

Plusz ugye a frontok és egyéb tényezők... (viszont jó lenne vezetned egy naplót hátha akkro kiderül mi viszi fel és mi nem a cukrod... mert akkor lehet, hogy ha mázlid van elég ha néhány kaját kihagysz...)

(Megjegyzem ha az ember vigyázni akar a cukrára viszont nem tud mindig ottho és csak egészséges/ajánlott alapanyagokból főzni akkor úgy haza tud vágni mindent a bendőjében, hogy ihaj... az pl., hogy az ember kaja után közvetlenül iszik elég necces kategória... én korábban fél órával evés utánig soha nem ittam mert akkor jobban felszívódnak az ásványi anyagok, vitaminok stb. most meg ugye inni kéne... Nem ettem zsíros cuccokat most meg ha édesség kell kénytelen vagyok olyat enni (a sima piskóta jobban bejött mint a zsíros krémmel töltött)... Krumpliból se ettem olajban sültet most meg ha idegenben vagyok még az a legkisebb rossz... stb. stb.
Vendég

sziasztok ,

én nagyon örülök , h kerekedett ez a terhesen metet v nem metet ,,vita,,.
nagyon köszi!!! én sokat tanultam belőle!!
Rambóka magyarázata, meg hát.... nagyon köszi!!

Csakegy:
[quote]L írta:illánál a 26. hét előtt lényegében rám se nézett most meg 2 soron kívüli UH is volt már... gondolom a magzatvizet és a lepényt lesi folyton hátha sunnyogok
... a magas cukor a magzatvizet és a lepényt rontja??? bocsi , de én még ilyet nem hallottam, azért kérdezem? ez most azért beparáztatott!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Skacok, elköszönök... holnap (izé... ma) reggel indulunk és még sehol sem tartunk a pakolásban... Ha lesz valahol net akkor benézek:)
Vendég

Csakegy!
Jó pihenést nektek!És köszi a hozzászólásokat a kaja témához! :D

Kép
Kép
zazzy

vagyunk.

nem is tudom, mire reagáljak, mert ez a met-diéta-terhesség téma érdekes, és nálam már megint időszerű :)

nyaralás jó volt, majd teszek fel képeket kommentárral. de zsuzsi is kb. 10ig riszálta a popóját az utcai zenészek ritmusára. úgyhogy bogival együtt mehetnek táncosnőnek, éjszakai lokálba :twisted:
sajna éccakák rosszak voltak, sokszor felsírt, közöttünk landolt. de lehet jön a foga. viszont tök hézagos a fogsora, vagyis az a 8 fog ami eddig kijött :? :shock:

amit nem értek: a névtelenek miért névtelenek???? vagy nálam béna a babanet??

met: én sopi alatt kezdtem el szedni, ugyanazért, mint rambóka, hipóztam, híztam, zabáltam. de keveset szedtem. terhesség alatt 12. héttől csökkentettem, napi 1szer 500at szedtem. most ugyebár kb. 3-4 hónapja szedek 3szor850et, ami úgy helyrerázott, hogy jön tesó. viszont mióta babás vagyok nem bírom ezt a mennyiséget,mellékhatás rendesen. most 2szer 850et szedek pár napja, majd meglátom. de nem vagyok kívánós, semmi hippó, viszont sajna összevissza ettem nyaralás alatt :? és fogom szedni végig, és a szervezetemre fogom megint bízni,hogy mennyit. méregetem a cukromat, jó. de nem diétázok, úgy esezk, ahogyan pár hónapja eszem. szerintem mindenki érzi azt,hogyan kell csinálnia. zsuzsival híztam 18(!!) kilót, ami szülés után lement majdnem.(sokan el sem hitték,hogy annyi plusz van rajtam) na, de szoptatáskor, hinnye sok visszajött..... :? viszont most még 5 kilót le kellett volna adnom, úgyhogy ez necces, de a helyzet nem vészes, mert a terhesség előtti nacijaim bővek rám, amit nem értek,mert kilóba kevesebb voltam 3-4 kilóval,mint most. na, ez voltam én :) zazzy, tudom ez a baba nagyon várva várt baba, de ne parázd, agódd, gondolkodd túl. a szervezeted jelezni fog, és mérdddd a cukrodat!!!

holnap elugrom dokihoz, itt gyuszin, kukkantson ránk. pesten még fel sem hívtam a nődokit. nemtom kihez menjek. tökre mennék a bajcsyba, ahhoz a fiatal dokhoz, aki UH-zott egyszer, nagyon szimpi volt. dehát a bajcsyba nem kéne mennem...ugyanakkor bosszant, hogy miért ne mehetnék!!!!!! viszont az istvánba az a nőci meg szintén jó fej volt, pl. ő azt mondta, hogy szerinteeeee...a met szedése szoptatás alatt növeli a tejmennyiséget. vmi cikket említett. és támogatja a met-et terhesség alatt. úgyhogy nemtom. ez a két kórház van közel, máshova nem akarok menni.

hurka-babák aranyosak. annyira nyomkodnivaló mindegyik baba!!!

ja, zsuzsi totál rákattant a babákra. etetni kell őket, itatni. altatja őket. lovagolnak a térdén :D beszélget velünk. bigye-bigye-bigye.....ez a legújabb.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?