Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Én is gratulálok Ritáéknak! Nekik sikerült egyedül ezt a szép dátumot kifogni úgy tűnik :-D Jó egészséget nekik!!!

Ma étterembe megyünk ebédelni, ha már nem megyünk szülni... Úgyis van egy csomó étkezési jegyünk ;-)

Jó hétvégét mindenkinek! Majd jövök nézni, vannak-e hírek...

yuyu79

Niki, nagyon édes Barnus, szépek vagytok így együtt :lol:

És milyen szöszi haja van! (jól látom?) Az első képen a cicit keresi? ;-) Szopizás jól megy? Minden jót nektek :!: :!:

yuyu79

Hát az időjáráselőrejelzést még nem is néztem :shock: Még csak most fejeztük be a reggelit :)

Régebben rendeltem a Foodexpresstől, nekem ízlett, de már 3 éve, szóval most nem tudom milyen. A rendelésleadás rugalmas volt, azt szerettem és a futár is mindig nagyon kedves volt (pedig csak a kaják árát fizettem mindig). A szomszédasszonyomtól meg kaptam egy Teletál szórólapot, mert még kismama menűjük is van, gondolta szükségem lesz rá :lol: hát majd lehet, hogy kipróbálom.
Vendég

Szia yuyu:)

Az első képen épp a pocimra tették, elég nehezen láttam rá így fentről, de lehet, hogy igazad van:)

ciciről jut eszembe, eléggé meggyűlik a bajunk a szopizással nekünk is, azt hiszem Apró írta, hogy hiszti van emiatt náluk is?!
Nálunk ua. a helyzet, tegnap előtt éjjeltől folyamatosan próbáltam szopiztatni, rengeteget üvöltött a kórházban is és itthon is, mert még nem túl jó a technikánk... bár 3 nap után mit vár az ember...
szegényke tegnap annyira kimerült volt és egész nap nem evett szinte semmit, így kipróbáltam a szülésznőnk tanácsát és vettünk szilikonos bimbóvédőt. az esténk és éjjelünk így már sokkal jobb volt, istenien ment a szopi - tejem is tegnap indult - így átmenetileg felváltva hol sima cicivel próbálkozunk, hol pedig a bimbóvédővel;)

na most mennem kell, mert következő etetés következik ;)

Cs-andikám, remélem a mai nap a Tiéd lesz ;)

Puszi lányok, jövök ahogy tudok;)

sniky

és persze utólag is köszönjük a drukkokat, dícséreteket mindenkinek!!! :)

sniky

sniky:isteni, h. túl vagy rajta, irtó édes Barni, és Te is jól nézel ki!
ki szült még az istvánba császárral?nem tudod?
mert lehet, h. nekem az lesz a végén, mert a kis panna most megint faros lett!egyszer már befordult irányba.szilikonos bimbóvédő??avent?vagy milyet vegyek?már én is gondoltam rá...

mecsi:szegényem!kitartás....télleg gondolj arra, h. még szerencse h. csak ennyi történt.....én a tőzsdeetelfutartol rendelek, nekem bejött mert nem fűszeres és nem agyonsózott...

Kép
winona

Niki, nagyon szépségesek vagytok a képen! Hogy megy a szopizás? Mesélj majd, ha lesz időd.
Vendég

Sziasztok!

Ritáéknak gratulálunk, jó egészséget kívánunk!

Niki! Szépek vagytok a képeken!

Mi most ciciügyileg tök jól beálltunk a váltott cicire. Tegnap és éjszaka is csak szopi, aztán újra kidőlés és alvás.

Judit! én is félek mi lesz majd ha hármasban maradunk. Egy darabig még nekem is lesz segítségem, de aztán... Nálunk nem olyan jó a helyzet, mint Csengééknél, ha beindul a hiszti nem egyszerű a nagylánnyal.

Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok Lányok!

Még egyben vagyok. Tegnap este jött a szokásos program, összehúzódások, keményedések ezerrel, aztán hajnal 3 felé elaludtam. Kilencig húztam a lóbőrt. Hát ennyi. Elvileg holnapra vagyok kiírva (a +280 napos számítás szerint), majd meglátjuk mi lesz.

Niki, köszi a képeket és hogy bejelentkeztél. Nagyon édes a kisfiad, én meg már nagyon izgatott vagyok, hogy mikor tarthatom én is Andrist a karjaimban. A bimbóvédőt már én is megvettem előre, én a gyógyszertárban kaphatóra neveztem be és pont azon gondolkodtam, hogy azt is le kell majd fertőtleníteni, de majd csak akkor, ha hazajöttünk a kórházból.

Mecsi, és a munkahelyemen az utolsó időkben mindig az anyucika nevű helyről rendeltem, mert nem is volt drága és soha nem is csalódtam bennük. Mindig finomat főztek. Ráadásul ott lehet kisebb adagokat is rendelni, meg van olyan menü, hogy édes-éhes, ami egy főétel és a desszert, de mindkettő fél adag. Szerintem mi ezt fogjuk választani. A vegafood-ot is szeretem (a férjem vegetáriánus), de ők nagyon drágák, mert egy rendes adag kaja 1000 Ft körül van.

Hol van Cs-andi?

szuszu

Niki, nagyon szépek vagytok. És csatlakozom. Jobb, ha előbb jönnek a fájások. Szivárgó magzatvíz mindig kockázati tényező, nekem is ezt mondták utólag. Ezért tartották benn Sziszkát is!!!
na, sikerült a mobilos képeket átalakítani(ez is vmi), íme a Kisherceg:

pár percesen:

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/SP_A0263-1.jpg[/img][/img]

2-3 naposan:

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/Kp005-1.jpg[/img][/img]
[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/Kp004.jpg[/img][/img]
[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/Kp002-1.jpg[/img][/img]

Most szopiztattam bimbóvédővel, mert reggel fejtem, és nem volt elég, így rágta, de egyenlőre lekopogom, tetszett az úrfinak. Nekünk Avent van!
Ti már használtok cumit (játszót-altatót?)Mert erről is annyi vélemény van....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

A második képen még látszik, mennyire küzdött, hogy megszülethessen természetesen, kis kúpfejű, de mostanra már szépen visszakerekedett, a többi képen is alakulóban van.
Bátyám hazament és közölte a sógornőmmel, hogy ő még ennyire szép gyereket nem látott.....képzelhetitek, 4 gyerekük van. :lol: :oops:
Na jó, nem volt sértődés, viccesen mondta, de annyira jó volt hallani a storyt.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka, neked is gratulálok a gyönyörű kisfiadhoz, tényleg nagyon szép baba (én a kúpfejűséget sem látom). Sok boldogságot nektek is!

szuszu

Sziasztok!

Engedjétek meg, hogy határtalan örömmel és boldogsággal megosszuk Veletek, hogy csütörtök éjszaka Fruzsi megérkezett hozzánk!

50 centivel, 2280 grammal [még valamit szoktak ilyenkor írni, de most nem jut eszembe….. helyette: jó sok, barna haja van [már most majdnem több mint az apjának :-)], és pikk-pakk érkezett: 21.30 kor magzatvíz el, mi kórházba be, és 23.39-kor – egy aranyos idős hölgy szavaival élve – a baba kibújt a póló alól.

Bea és Fruzsi is jól vannak (ha valakiben felmerülne a kérdés: én is :-).

Kívánom Mindenkinek, aki még előtte áll, hogy minél hamarabb éljétek át ezt az élményt!

Üvd, Dani

Kép

Kép

Kép

Beus

Kép
félhold

Sziasztok!

Gratulálok az új babákhoz - nagyon aranyosak. Mostmár én is egyre inkább szeretném Laurát a kezembe tartani - remélem nem várat magára mostmár túl sokat!:)

Szuszu, Yuyu - megy a drukk, hogy mostmár nálatok is megérkezzen a gólya. Cs-andi tényleg eltűnt!

Kellemes napot - kezd kisütni a nap itt nálunk.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

jelentem még itt vagyok és egyben!este szülinapibuliban voltunk és jól elfáradtunk délelött pedig a szülőszobai ctg-ét próbáltuk ki és pont a dokim helyettese volt bent kaptam egy mosolyt is pedig ott rohangált egyik kismamától a másikig...
hát -hát lecsúsztunk a tegnapi gyönyörű időpontról, de az a lényg, hoyg szépen ütemesen készülődik a csöppöm és szerintem csak pár nap és itt lesz köztünk végre valahára :D :D

szuszu!még versenyben vagyunk!!

aproo!félhold!gyönyörűségesek a babucik :!: :!: rettentő irígy vagyok már :wink:
Vendég

FÉLHOLD ROHAMOS SZÜLÉSE MÉG AZ ÉN TÉVES SZÁMÍTÁSAIMAT IS FELÜLMÚLTA!! :!: :!: :!: :!:
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok az új babákhoz!

Niki! Nagyon szépségesek vagytok! :)

Mecsi! legyen inkább 17-e. Akkor azért vasárnap van, nincs forgalom, és Apukám szülinapja is azon a napon van.

Na, megyek nézem az olimpiát! :-)

rizsimami

Beus, nagy gratula! Ahhoz képest, hogy még a tornabérletedet számolgattad a minap, hogy hányszor tudsz még menni, ez nagyon váratlan lehetett. Ügyesek vagytok! Dani, neked is hatalmas gratuláció!

Cs-andi, neked vannak jóslófájásaid? Mert nekem ma reggel óta van összehúzódás meg keményedés. Eddig csak délután kezdődött.

Itt a tábla, mostmár 23 babával:

Kép

szuszu

Beus, Aproo, szépek a babák, gratulálok :!: Beus, Dani, ez nagyon gyors volt... És nem császár volt, ugye? Dani, köszönjük a beszámolót és a képeket :!: :!:

yuyu79

Beus, Dani, gratulálok Fruzsihoz! Jött, mint a gyorsvonat :lol: Jó egészséget kívánok nektek!
Vendég

szuszu!nálam semmi egészen jól vagyok inkább aluszékony de ez a az időtől is lehet...
éjjel fél ötkor fölkeltem egy begörcsölésre és meg is lepődtem , mert nem voltmég ilyen :shock: de tartott kb 20percig aztán annyi és én az esti kajálás utóhatásának tudtam be :roll: :oops:
viszont voltak már ilyen nyilallás szerű érzések ahüvelyemben ami előjel lehet szintén...de simán lehet, hogy az én fájdalomküszöböm elég magas hiszen már mennyire kitágultam anélkül, hogy észrevettem volna :roll:

YUYU IS VERSENYBEN VAN!!NA KI LESZ AZ ELSŐ BEFUTÓ???
Vendég

sziasztok!
én is egyben még. habár ez a mai nap iszonyat kimerített....reggeltől dolgoztunk párommal a lakáson. Lefestettük a pelenkázó mögötti falat, a pelenkázó szekrényt párom lepácolta, polcokat felfúrta falra. Én meg főztem közben,meg mostam, porszívóztam. Szóval jól kidöglöttünk. most pihegünk,nekem meg kicsit görcsöl alul, de gondolom ez a sok mozgástól van.

minden új babának nagyon gratulálok!! félhold szülése tényleg villámgyors volt! Na, ilyenről álmodik mindenki, gondolom.....

A babás képek mind tündériek. Olyan jó nézegetni őket. :lol:

mecsi: igen a balszélső gép iszonyat rossz a Ferkó tereben, szerencsére én még nem kerültem arra. Én is a 17-ét favorizálnám szülés ügyben, mert az hátváége és akkor párom is itthon van még.
Szóval lőjjük be az augusztus 17-ét szülésre, Jó? és akkor rizsimami is jöhet velünk! :P Addig meg kitartás!
lei

Szerintem nem én leszek az első ;-) Még a nyákdugómmal se találkoztam...

yuyu79

Lei, ne hajtsd túl magad!

yuyu79

megjöttem a kórhiból ma kész gyötrelem volt idáig bent lennem, szegény párom tökre bepánikolt. megpróbálom bent tartani Áronkát 17ig de azthiszem nem ígérem. Amíg bent voltam kb fél óránként olyan görcseim voltak csak úgy gúvadtak a szemeim. Áronka meg + küzd a kis kezeivel és még az is fájdalmas. Szegény párom már azt mondta ez meleg kórházi váltás lesz hétfőn hazajön aztán mehetünk is a másikba. :lol: :lol: Nem olyan jó ez a rákészüléses görcsölgetés.

Félhold Családnak nagy gratula és jó egészséget! Milyen picike lehet Fruzsi ilyen kis sullyal.

A táblában lassan egál lesz fiúk lányok közt kéne még egy két fiús erősítés, de már nem is maradtunk olyan sokan! :)

megyek szunyálok egyet!!! hahó megyek szunyálni valaki menjen szülni :lol: :lol: ha szeretne!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, jó pihenést, rádfér ;-)

yuyu79

Sziazstok!

Gratulálok Ritáéknak és Félholdéknak! Sok tejcit kívánok!

Mi is egyben, sőőőt, szerintem mi csak aug végén születünk meg....
ma voltam ctg-n és nem találtuk a szívhangot, pedig centiről centire nézte át a pocakomat a nőci (tiszta karika lett a hasam :) ), viszont mozog rendesen így nem pánikoltunk be...itt-ott keményedek és ennyi. persze nem fordult vissza...

Winona ne aggódj nekem 38 hetesen fordult buksiról popóra....most imádkozunk,h visszaforduljon és ne fojtsa meg magát a köldökzsinórral.... :roll: :oops: :cry:

Nagyon szépek a babás képek....irigyirigy :wink:

kedden megyünk a kórházba ctg-uh-vizsgálatra, kiváncsi vagyok mit mond a dottore....

valami hatása a frontnak?
makadu

yuyu!van akinak a magzatvíz küldi ki!!úgyhogy még be is előzhetsz minket!!megjegyzem félhold is beelőzött titokban:wink:

köszi mecsi, hogy ennyi viszontagság után még alszol értünk is!!drága vagy!!és kitartás napról napra jobban lesz kedvesed és szerintem ő lesz az aki gyorsabban gyógyul mint bárki vagy ahogy a könyvek írják, hiszen micsoda ösztönzést kap!!!!
Vendég

Andi köszönöm szépen az anyakönyves infot!

Hááát, tényleg szülhetnétek már Szuszuval és Julcsival együtt.... :lol: :shock:
makadu

sziasztok!

mi is hazaértünk, és még "természetesen" mi is egyben! semmi jele a születésnek, de jól van ez így, van még időnk!

Aproo, nagyon szép Levi baba, ahhoz képest, hogy jól megszenvedtetek, tényleg semmi nem is látszik a kis arcocskáján! gratula újra!

Félhold Beus, Dani, gratulálok a gyönyörű kislányotokhoz, na meg a szupergyors szüléshez! viszont akkor ez kb. 36 hetesen sikerült. vagy hogy is!? ilyenkor még beteszik inkubátorba? vagy az súly függő?

lányok, aki akar, menjen szülni, engedélyt adok rá! :)

most fáj a fejem, pedig olyan jó levegő van kint, hogy nem is értem!? vagy lehet, hogy most meg a melegfront jön!? :(

jó éjt!

sophie27

jaaa és Mecsi, ami a Bártfaiban volt, az már a kórházban van, szóval legközelebb, ha mész, akkor nehogy eltéveszd a házszámot! ;)

sophie27

sziasztok ismét:)

Gratulálok én is Beus Nektek Fruzsihoz, nem semmi idő alatt érkezett meg a lánykátok;) akár a gyorsvonat;)
jó egészséget és sok tejcsit kívánok nektek!

Gyakorló anyukákhoz egy kérdés szoptatással altatással kapcsolatosan:

Ti ébresztgetitek a babákat 2-3 óránként, vagy megvárjátok, amíg magától felkel? Mennyi ideig tart nálatok egy-egy szopi, mert van hogy nálunk másfél óráig is cicizik Barnus. Van hogy nem elég neki egy cici, még át is kell tegyem a másikra is. Általában sírás a vége, ha nincs a szájában, pedig már rég jól kellett lakjon....
kicsit tanácstalan vagyok, hogy keltegessem-e sűrűn és hogy hagyjam-e ilyen sokáig szopizni???

a másik kérdés pedig ez a fejés dolog, ami szintén elbizonytalanít, hogy most akkor kell-e fejni vagy sem?

Várom a tapasztalatokat;) Előre is köszi!

sniky

sziasztok!
gratu a sok sok új bébihez. :)

makadu:azért neked sem semmi....ez a fordulás.akkor ha marad, így akkor neked is császár....nem?
és mit mondott a dok, h.még visszafordulhat?
CSAJOK!!NEM TUDTOK SEGÍTENI, HOGY KI SZÜLT AZ ISTVÁNBA MÉG SNIKYN KÍVŰL?

Kép
winona

egyébként szerintem tuti ma is születik egy jó pár babus a front hatására, szóval hajrá lányok, Andi, Szuszu, Julcsi, Kitti most már Ti jöttök és Zsófi is soron van, nemde? :)

István kórházas tapasztalat:

Nagyon meg voltunk elégedve a személyzettel, napjában többször ránk néztek, hogy minden rendben van-e illetve nagyon segítőkészek, ha bármi kérdés felmerülne.
Mi a 3 ágyasban kaptunk helyet, ami nagyon rendben volt, viszont a kaja pocsék, viszont nem is nagyon jut idő evésre;) legalábbis nekem nem nagyon volt rá időm...

Ami tapasztalat és nagyon hasznos volt, érdemes vinni a kórházba:

Tena hálós bugyi, sokkal jobb, mint a DM-es eldobható és nedves WC papírt mindenképp vigyetek, mert nagyon jól tudja hűsíteni a dolgokat odalent:)
Kitti, az anyakönyvezést másnap intézik a kórházban, és a Bakáts tér 1 szám alatt lehet majd személyesen átvenni a születést követő 10. munkanap elteltével. Taj-kártya igénylést is a kórházban indítják, de érdemes személyesen elmenni érte, mert 30 napon belül postáznák ki, ami elég sok és nem tudsz nélküle semmit intézni...

Bármi egyéb kérdés felmerül és tudok esetleg segíteni szóljatok;)

sniky

SNIKY:
köszi a tapasztalatokat!
akkor mégegyszer:itt a fórumról még ki szült az istvánba?és ki császárral?

Kép
winona

Rita, nektek is hatalmas gratula Csanád babához és nagyon jó egészséget, sok tejcsit kívánok nektek is;)

Apró, nagyon édes Levi baba, nagyon formás kiskrapek;)

sniky

Winona, Pöttöm volt császáros Istvános

sniky

köszi sniky!kár h. ő ritkán jelentkezik be.....de majd írok neki...hátha császár lesz nekem is....
és a szülésznőd ok volt ugyi?mert tudod nekem is ő lesz.....ha...
jó babázást Nektek :lol: jó is lehet.... :wink:

Kép
winona

még vmi eszembe jutott...

szerintetek érdemes venni has leszorítós bugyit, vagy az a jobb, ha "edzésben" vannak a hasizmok és majd magától szépen lemegy a poci?!

sniky

Winona, nagyon rendben volt a Marika, kedves, segítőkész, teljesen rábízhattam magam!
Csak az nem tetszett, hogy szerinte "igazi" fájásaim / fájdalmaim csak kb. éjjel egytől voltak.
Nem tudom, ha ő érezte volna ugyanazt, akkor is ezt mondja... na mindegy, rendben volt és az a lényeg!

sniky

sniky:én már vettem egy hasleszorítő övet......gyógyászati segédeszközbe, mert szerientem az segít....én úgy gondolom, h. fogom használni.....kis rásegítés nem árt.
és Te edát nem kértél??

Kép
winona

jah és még eszembe jutott valami, marikának mennyit adtatok?úgy tudom h. szülésznőnek, olyan 20-30 körül szokás.....ugyi?

Kép
winona

Niki, nekem is lett hasleszorító övem, igaz még nem láttam, mert anyukám vette meg. Azt mondják nagyon hasznos az első hetekben, de azt is hallottam, hogy nem szabad állandóan viselni, mert azért hagyni kell a hasizmokat is dolgozni. 4000 Ft körül van a gyógyászati segédeszköz boltban.

Winona, becsatolom ide az excel táblát, abból láthatod, hogy ki hol szül(t), hátha az segít.

várandós tábla

Megyek, elteszem magam holnapra. Meglátjuk mi lesz.

Szép álmokat lányok!

szuszu

szuszu:köszi a táblit.
szép álmokat.

Kép
winona

Na jó reggelt! Még mindig sehol senki? Jelenkezzetek le, lássuk ment-e valaki szülni az éjszaka ;-) Ezek szerint én nem :roll:

yuyu79

Szia Yuyu!

Mi még egyben Mormikám kitartóan várja apáját :D :D
Lányok én nagyon szenvedek reggelente, deréktól lefele fáj minden porcikám de borzalmasan. Alig birok felkelni.

Zsófi is mostanába jól alszik ugy látom :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

úúú most megy a Joey a tv2-n megyek nézni :)
Aztám megyek a drágámhoz. Tegnap már mondta a nővér mikor meglátott fussak mert a párja már nagyon várja a két lábon járó fájdalomcsillapítóját :lol: :lol: Perszer persze futok rohanok Én!!

Szép pihenős nyugodt napot mindenkinek!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

A front ránk annyiban hatott, hogy elég rossz éjszakánk volt :( nem sokat aludtam és a hasam is keményedett. Meg a gyomromat is sikerült valamivel elrontani, azt a morgást, amit produkált :shock: Kisfiam meg rosszakat álmodot és felsírt többször is az éjszaka. Fel sem ébredt igazán, mégis nehéz volt megnyugtatni, hánykolódott az ágyban. Reggel sikerült másfél órát aludni egyhuzamban, ez volt a legtöbb. Azt hiszem délután inkább haza is megyek, remélem otthon jobban tudunk aludni.

A hasleszorító császár után nagyon hasznos volt, de addig nem ajánlják, amíg nem "produkálsz". Normál szülés után nem tudom mennyire kell ???

Niki, az eldobható bugyi miért nem jó??
Vendég

jelentem még mindig egyben
annyi kicsinyke fejleménnyel, hogy időnként itt-ott érzek némi nyilallásokat, de még semmi konkrét :(
apája azt mondja babának: ez egy igazán szép nap, születésre meg aztán kiválló :D
Vendég

Aproo, én se látom, hogy csúcsfejű lenne a fiad, nagyon aranyos Levi.

Lei, Mecsi, ha 17-én mentek szülni, akkor még biztos nem csatlakozok hozzátok, mert akkor tartjuk Zéti szülinapját :lol:

Andi, Zétinek is voltak hisztis időszakai, de ezt nagyon keményen kezeltem, mert nagyon nem volt jó egyikünknek sem. Hamar rájött, hogy nálam nem éri el a célját hisztivel és szépen abbamaradt ez a korszak. Nem vagyok túl szigorú különben, de ebben az egyben nagyon következetes voltam vele, mert engem is nagyon fel tudott húzni vele és utána nem volt türelmem hozzá. Most már tudja, hogy sokkal hamarabb elér bármit, ha szépen kéri. Ha nyafog, nyekereg megmondom neki, hogy nem értem mit akar mondani, mondja szépen, addig nem reagálok a kéréseire. Ha pedig olyat akar, amit nem kellene, akkor megbeszéljük vagy kínálok neki valamilyen más alternatívát helyette. Legtöbbször pedig igyekszem megelőzni a hisztit, pl. a játszótérről sose akar elindulni haza, de ilyenkor megkérdezem, hogy kér-e rágót és mivel a kedvence, általában szó nélkül jön velem, csak hogy megkapja :lol: A fagyiért is odavan, de most már tudja, hogy hiába hisztizik érte, mert csak ebéd után vagy vacsi után kap (mert különben nem eszik rendesen). Ezt is szépen elfogadta, persze először nehezebben, de most már nincs ezzel se gond. Így haladunk szépen egyik dologgal a másik után. Most végre elértem azt is, hogy amikor hazamegyünk menjen szépen kezet mosni, ezért is mindig hisztizett nekem, de most már belátta hamarabb szabadul ha gyorsan önként elmegy kezet mosni. Nem mondom, hogy könnyű elérni egy-egy ilyen apróságnak tűnő dolgot, de megéri hosszútávon.

Bocsi a hosszú off-ért, itt még nem téma a nevelés meg a hisztikorszak :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?