Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dia gratulálok, nagyon szépséges a kislány!!

Rita, én is küldöm a sok +++++ energiát, hogy minden rendben menjen!

Velünk minden rendben, már úgy érzem, Lili hónapok óta velem van, olyan messzinek tűnik a terhesség.
Tegnap elmentünk apával vásárolni és addig a nagyira hagytuk Lilit, szörnyen rossz volt, nagyon hiányzott és képzeljétek, ahogy apának meséltem a babáról, elkezdett folyni a tejcsi. :) Nagyon muris volt, karbatett kézzel kellett sétálnom aztán. Hihetetlen, hogy a psziché mennyire kihat a tej dologra. Elég csak Rá gondolnom, ha nincs velem és már folyik is :)

Egy mai kép:

Kép

KépKép
columbine

eddig szugeráltam ezt a 8-i szülést... tegnap tévézés közben szenvedtem is, de nem a görcsöktől, hanem csak attól, hogy olyan nehéz volt minden mozdulat! a hasam meg a derekam húzott, persze gondolom, hogy már csak bemagyaráztam! :) szóval én 8-án már tuti nem szülök, kevés az idő rá...

Julcsi, nekem is ez volt NST-n múltkor, tehát a nagy semmi! mindegy! majd lesz valahogy!

a piszkálással szerintem nem feltétlenül indul be a szülés, legalábbis csodálnám! amúgy a barátnőm azt mondta, hogy a dokija neki vajúdás közben segített rá a dologra, akkor kézzel tágította őt, de így is sokat szenvedett. mondjuk bevallása szerint nagyon hamar bement a kórházba, se rendszeres fájása, se magzatvíz elfolyása nem volt, csak egyszerűen fájt a dereka baromira, hát szegény így járt!

ja, és a másik, nekem a dokim azt mondta, hogy kiírás +1 hét, addig nem csinálnak semmit, de van, ahol ez +2 hét, szóval nem hinném, hogy be kellene feküdnöd, max akkor, ha valami gáz van, vagy lesz, de ilyen nem lesz! ;) szóval még kivárod Te is kislánykád természetes indulását! ;) én drukkolok, hogy jó legyen!

de mondjuk "túlhordásnál" jobban odafigyelnek már rád, szóval nem hetente kell nst/ctg vizsgálatra járni, hanem sűrűbben! de ez is dokifüggő!

na, megyünk ebédelni, mert a pakolással már készen vagyunk, szóval jár a megérdemelt jutalom! ;)

sophie27

sziasztok!

Gyors beköszönés, mert a billentyűtől felébred Prücsim.
Ma már jobb volt az éjszaka egy fokkal, aludtam 4-5 órát. :lol:
Így eljutottam a lakás összeszedéséig is picit.

Ági, de bátrak vagytok, hogy csak úgy elmentek vásárolni. Vagy volt otthon póttejci? Én még nem merném.

Ma megkaptam, hogy elzárom a gyereket, mert a kórházas 10 fős látogatást lemondtam, most meg azt kértük, hogy ne az összes Peti-tesó jöjjön, 9 ember látogatni holnap csak 2.
Amikor lemondtam, olyan szarul voltam benn, hogy beszélni sem tudtam Petivel sem már, most meg mindketten betegek vagyunk Péterrel és nem lenne jó, ha idejönne 9 ember. Olyan nagy gáz ez így?
Na mindegy, ez van....

Gratulálok az új babóknak, amióta nem jöttem.
Kismamik, kitartás!!!
Szuszu, köszi a táblát!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés.
Szopi ügyben kérdezett valaki. Nálunk nincs mérleg, tehát nem tudom méregetni, hogy mikor mennyit evett. Van, amikor nagyon mohón nekiesik és akkor hamar befárad, egy óra múlva újra kéri. Van amikor 3-4 órát alszik egyhuzamban. Én az ő igényeit veszem figyelembe, nem mondom neki, hogy várjál még 1 órát. 24 órás szobaszervíz van :)
Szerintem Te se méregesd mert csak parázol rajta. Én nem is tudom hogy hány kiló, csak látom, hogy egyre jobban gömbölyödik és minden bizonnyal elég neki a tejci, mert nagyon jókat tud aludni.
Megint valaki, nem emlékszem- ha szopi után is feszít a melled, nyugodtan fejd ki, de előtte, vagy két szopi között ne. Néha én is fejem, de csak 2-3 naponta van. olyan hogy becsomósodik. Fagyasztásra nem gondolok, mert csak 10-30 milliket fejek, ezzel meg nem érdemes bajlódni.

Aranyér problémára, melyik a legjobb kúp??? légyszi segítsetek!!!!

Minden új babához gratulálok!

Mecsi! mielőbbi gyógyulást kívánok a férjednek, Neked pedig kitartás!

Apróka! sajnálom, hogy rossz élmény maradt a szülés, de azért a végeredmény a fontos nem???:)

Ági! gyönyörűek vagytok! nem hordasz melltartóbetétet? én a legváratlanabb pillanatokban áztatok el mindent, ezért éjjel nappal muszáj.
bende

Ja még valami.
Nálunk Apa fürdet, pelenkáz, egyáltalán mindent megcsinál a kiscsaj körül. Néha nem is engedi, hogy én csináljam. Azért az etetéseknél én vagyok a fix pont :)
A babakocsit is elvétve tolhatom, ma délelőtt ők sétáltak kettesben, míg én itthon főztem.
Egyszerűen szerelmes a lányába. Olyanokat mond neki, amit soha egyetlen nőnek sem fog. Felsírt a gyerkőc, odament a kiságyhoz és abban a pillanatban előbukkant a nap a felhők közül:
,, Apa szeme fénye, a Te hangodra még a nap is kisüt,,
Lehet, hogy mégegyszer szülnöm kell, hogy nekem is jusson egy gyerek? :)
bende

Aprooka, ettől a látogatás dologtól én is tartok... Nem lehet egyszerű lerendezni, úgy hogy senki ne sértődjön meg nagyon ;-)

Jobbulást nektek!!!

Bende, nagyon boldognak tűnsz, és tök jó, hogy apa is ilyen hamar beletanult mindenbe, és ennyire szerelmes a picúrba :-D

yuyu79

halihó!

én is vagyok még. ma reggel bent voltam ctg-n, de a dokimnak nem tetszett a végeredmény,mert a babó aludt közben, úgyhogy elég lapos volt a görbe. meg kellett ismételni az egészet. És persze mindkét vizsgálat után a szülészeten a műtő előtt kellett várnom háromnegyed órákat a dokira, mert éppen császározott. szóval 3 óra várakozás után végre megvizsgált, nem tágultam tovább a múltkori 1 ujjnyi óta, és a 2. ctg már jobb lett, mert mocorgott közben a babus rendesen.Szóval most várhatok megint nyugiban. Elvileg csak 17-én kell mennem legközelebb ctg-re, a kiírás utáni nap....hát kíváncsi vagyok egyben leszek-e még, vagy túlhordás lesz belőle. :?:

bende: akkor amit lefejsz tejcsit, 10-30 miliket, azokkal mit csinálsz, ha nem fagyasztod le? Kiöntöd?

Dia: nagy GRATULA a kiscsajhoz!!! Szépek vagytok együtt!!!

ági: te meg igazi bombázó anyuka vagy! Le a kalappal!!!!
lei

Bende,

Nekem az Aurobin kenocs segitett az aranyeren nagyon gyorsan - csak fel kell iratni a dokival. Egy-ket nap alatt mar nem is fajt. :)

Jo babazast! :)

En is ma voltam a korhazba - volt UH es NST - Laura jol van, de egyenlore meg nem ekelodott be a feje a szulocsatornaba - ugyhogy egy kis ido meg biztos van. Elvileg meg egy het a kiirasig...Ma kevesbe faj a medencem, ilyen folyasom pedig nekem is van - ez megnyugtato, hogy nektek is hasonlo. Kezdtem aggodni, de a magzatviz mennyisege teljesen jo az UH alapjan, ugyhogy biztos nem az.

Ma ugy nez ki, hogy vegre az erkelyunk is kesz lesz - remelem hetvegen mar ki tudunk ulni :)

Rita - megy a drukk neked, remelem minel hamarabb meg lesz a babad! :)

Mecsi - jobbulast a ferjednek, remelem hamar hazaengedik.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Julcsi!
Igen!!!! nagyon- nagyon boldogok vagyunk. Múltkor hajnalban negyedóránként keltett a prücsi 4 és 5 között. Szerintem csak szórakozott... Az utolsó nyekergésnél, felvettem, elvigyorodott, elernyedt a karomban és bealudt. Már nem is voltam fáradt. Pár perc múlva letettem és aludt két órát.

Anyum itt volt, nézte, hogy pelenkázom, szoptatom a picúrt és azt mondta, olyan mintha egész életemben ezt csináltam volna. És tényleg minden olyan magától érthetődő.

Lei: kiöntöm a fölösleget.. Nem nagy mennyiség és mint írtam, csak - naponta van, attól függően mennyire vetem rá magam a laktoherbre.

Mazska! köszi a tippet. Ha nem javul elmegyek dokihoz és feliratom, de egyelőre jó lenne valami recept nélküli...tehát várom tovább a tippeket. Szódabikarbónás fürdő jó lenne, de hát ugye azt még nem szabad...Egyébként nem vérzik csak zavar. Fene gondolta, hogy nagyobb nyűg lesz, mint a gátmetszés....
bende

Sziasztok!

Jegyzeteltem itt mindenfélét, hogy miket akarok írni, lehet, hogy kicsit össze-vissza leszek.

Látogatás: mi anno kikötöttük, hogy 6 hétig senki ne jöjjön. A nagyszülőkön kívül nem is jött más. Most már egy óvodás mellett ennek nem sok értelme van.

bende: én a sperti kúpot használtam, jó volt, mert nem fájt, minimálisat húzódott vissza, inkább a jég hideg zuhanyozás segített és persze a szülés.

mecsi: nekem a kórházban kellett székletet produkálni, hogy haza jöhessünk. az utolsó pillanatban az activia és actimel joghurtok segítettek.

Dia! Gratulálunk Nektek!

Apro! Üdv újra köztünk!

Ritának meg mennek a drukkok!

Ezt a szopi mennyiséget én is akartam kérdezni, mert nekünk is azt mondta a védőnő, hogy olyan 50-eket kéne szopizni. Nálunk még nyolcvan után is megy a követelőzés. Viszont ha nagyon bekajál, akkor meg küzd szegénykém a kiságyban, húzogatja a lábát és bukik. Nekem császár után kb. egy hét volt mire úgy éreztem elég a tejem. Ma apa csinált neki tápit, mert én a fogorvosnál voltam és reggel nem volt időm fejni. Kihúzták a fogam. :cry:

Zsófi! Én is csak addig vasaltam, amíg még pocaklakó volt a Viki, azóta eszembe sem jut, nincs rá idő.

Kitti! Apa nálunk is bolond időnként, ne foglalkozz vele, valószínű még szülés után is el fog telni bőven idő, hogy foglalkozni tudjon a picivel. Nálunk így volt az elsővel.

Szép napot! Andi

KépKép
jazmin2005

Ja, bende a Sperti recept nélküli.

Julcsi, anno engem befektettek amint betöltöttem a 40 hetet, de szerintem ezt orvosa válogatja.

Meg akartam kérdezni, hogy nektek milyen a köldök? Nekünk még megvan a csonk, de eléggé váladékozik, véres pöttyös a body és a pelus is. A dokinő mondta, hogy csak egyszer alkoholozzam, amúgy elég a hintőpor. Nálatok volt ilyen?

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Sajnos kedden be kell feküdnöm a kórházba. Ma voltunk nst-n és a dokim mindent rendben talált. Nagyon vizesedik a lábam és 22 kilót híztam. Szerinte ez sok és ennyit nem kéne. Megvizsgált és a cg.2110 volt. Ez mit jelent??????????? Légyszi írja meg valaki!!!!
Mert eddig csak 3000 volt.
Örülok hogy ilyen sok babánk lett és anyukánk. Gratulálok mindenkinek és kitartás aki még nem szült.

Kép
nitty

Andi, nálunk a köldök még nagyon szép, de minden pelusozásnál kell alkohol és hintőpor. Elvileg már le kellett volna hogy essen nem?
Nekünk a védőnéni azt mondta még 3-4 nap. Akkor nálatok ma vagy holnap talán.
Ha bepirosdik körülötte, az nem jó, nekem azt mondták. Védőnő látta?

Ági, milyen habos fürdit használtok?

Amúgy Ti már túlvagytok a körömvágáson? Én nagyon rettegek tőle de ma vagy holnap kell már...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

NITTY:
Méhszáj lelet

Mit jelentenek az egyes értékek?

A leletre írt négyszámjegyű értékből az első azt jelzi, hány ujjnyi a méhnyak, a másik három pedig a külső, középső és belső méhszáj nyitott vagy zárt állapotára utal. Ha 1-es, akkor nyitott méhszáj, a 0, akkor zárt. A méhszáj akkor nyitott teljesen, ha mindhárom érték 1-es, azaz a nyitott külső és középső méhszáj még semmi komoly problémát nem okoz. Gyakran ezek már a 30. hét előtt kinyílnak, a belső pedig még a 41. héten sem akar )

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
lei

Apro! Igen, már időszerű, hogy leessen, eléggé lifeg is. Védőnő és gyerekorvos is látta. Remélem nem lesz gond belőle, de Cintusnál nem volt ilyen. Hogy vagy így császár után?

Én múlt pénteken levágtam a körmét alvás közben, mert jó nagyokkal született. A védőnő azt mondta, ha már alá lehet nyúlni akkor le lehet, ha még úgy össze van tapadva a bőrével akkor nem.

KépKép
jazmin2005

Bende, én eddig a Reparont használtam aranyérre, de most elfogyott és Spertit vettem, ami úgy tűnik végre használ is. A legfontosabb, hogy vedd meg a kúpot és a krémet is, mert csak együtt érnek valamit. A kúpot tartsd a hűtőben így még az is egy plusz jó érzés, ha este a hideg cuccot dugod be. És én szoktam a zuhi végén egy pár váltott zuhanyt is csinálni ott, szóval a hideget és meleget váltogatom, mert az meg fokozza a vérkerigést ott alul. Nem tudom, hogy annak, aki szült szabad-e ilyet.

szuszu

fürdéssel kapcsolatban nem az van, hogy eleinte nem ajánlják ezeket a baba fürdetőket, csak a gyógyszertárit? vagy a gyógyszertári az is ilyen folyékony, habos? :roll:

de az aranyérre akkor is használjátok ezeket, ha vérzik, vagy vérzett? vagy akkor mindenképpen sebészetre kell menni?

Lei, én 13-án megyek legközelebb a kórházba, mert most ott van az NST a 2. emeleten, de itt kelteni kell a gyereket, ha nem mocorog! illetve az asszisztens néni szokta mozgatni a pocakom. de én inkább magam szoktam szegénykét csesztetni, és akkor mindig kapok egy-két rugit, ha amúgy nyugiban is van...

a másik, hogy a túlhordás amúgy nálad is elég képlékeny, mert mondtad, hogy nem annyira tudták megmondani, hogy mikor is fogant Csabi, nem? szóval lehet, hogy pont, hogy időben fog születni! ;) drukkolok, hogy azért ne siesse el a dolgot a kiskrapek, még hízhat egy picurit ő is odabent!

Nitty, akkor neked is mennek a drukkok, ne izgulj, biztosan minden rendben lesz! ;)

kíváncsi vagyok, hogy Niki hazaért-e rendben!? biztosan jön, amint tud!

lányok, friss babás anyucik! képeket nagyon várjuk ám, jó látni, ahogyan fejlődnek ezek a kis csöpségek napról napra, szóval csak nem szégyenlősködni! lökjétek a sztárfotókat, had irígykedjünk! :)

Aproo, szerintem egyáltalán nem gáz, hogy nem kérsz/kértek most a nagy látogatási rohamból! szerintem ők is tudhatnák, hogy ilyenkor ez még azért tök új dolog, szóval először Ti szokjatok össze, és, ha már megvan a napi rutin, már amennyire lehet, akkor jöjjenek, vagy csak jöjjenek darabokban! gonosz dolog ezen sértődősködni! :(

nálunk is csak nagyszülők jönnek először, meg max. az 1-1 db tesónk, oszt kész! a többiek majd később! ráadásul nálunk sok a kisgyerkőc is, akik lehet, hogy épp betegek, akkor meg amúgy sem jönnének! szóval majd lesz valahogy! aztán majd mindenki elfejelti, hogy meg volt sértődve!

sophie27

Nitty, én is drukkolok, úgyhogy tuti minden rendben lesz :-)

HRK Ritának is mennek a drukkok!!!

Nézitek az olimpiai megnyitót? Tök jó, kiteszenk magukért a kínaiak, ahogy várható volt... Szóval megkezdődött az olimpia, most már nálunk is megkezdődhetne valami ;-) Na mindegy, próbálok türelmes lenni... legalább most lesz mit nézni a tv-ben, amíg itthon leszünk :roll:

yuyu79

he-he!nekem csütörtökön már C:2222-ős értéket kapott a méhszájam a keddi C:2111 után :!: :!: juhéjjj :!: :!:

nikikét mindjárt megcsörgetem aztán írok ha tudok vele beszélni..
Vendég

én is az olimpiai megnyitót nézem és gondoltam ha már ekkora ünnep van igazán kibújhatna a kicsikém mondjuk még a mai napból bőven van idő akár kétszer is meglehet szülni :D mertugye első szülésnél óránként tágul az ember lánya 1újjnyit én meg kettőröl indulok, nos akkor jól számoltam :D :D
Vendég

Ha neked ilyen méhszáj-leleted van, akkor már illene megszülnöd, nem? Na akkor hajrá :D Nehogy már senki ne szüljön ezen a szép napon... Ha már nekem nem sikerül, szívesen átengedem a lehetőséget :lol:

yuyu79

Köszi a tippeket Lányok!

Andi a szülésen már túl vagyok, éppen ott jött ki. Kipróbálom ezt a Sperti dolgot, remélem majd használ.

A gyógyszertári fürdető krém állagú. Érdemes egy kis vízzel mikróban felmelegíteni és egy flakonba beletölteni, akkor már nem csomósódik vissza. Egyébként egy csomó ídő mire a kádban, a vízben feloldódik.

Ha piros a köldök, az nem jó. Nekünk azt mondta a védőnő, hogy ne csesztessem minden pelenkázásnál az alkohollal, csak ha látom, hogy váladákos. Prücsié is elég szép és bár már elmúlt 10 napos még nem esett le. Én nem aggódom. Ami késik nem múlik.

A körömre azt mondták, hogy két hetes kornál előbb ne nyúljak hozzá, mert addigra erősödik meg annyira, hogy biztonságosan le lehessen vágni. Egyébként ami puha az folyamatosan levált neki, mert a kórházban még kellett a kesztyű, hogy ne karmolja össze magát, de itthon már nem használjuk. Szépen egyesével lejöttek. L
bende

Cs-andi!

Óránként egy ujjnyi tágulás????? de szép is lett volna.... Szerintem vagyunk jó néhányan akik már megszültünk és kicsit tovább tartott a dolog. ha a te számításodat veszem alapul, akkor 5 óra a vajúdás, mert ugye 5 ujjnyira kell kitágulni. Nos, nekem ez cirka 16-17 órát vett igénybe :)
bende

Hát igen, fő az optimizmus ;-)

yuyu79

Megjöttünk a reptérről, párocskám már repül az 5 karika felé.
Jó kis programot találtunk ki Zétivel, megnéztük a repülőgép emlékparkot, 1 órától, a tűző napon sétáltunk egy órát a mezőn a gépek között, majd utána majd egy órát aszalódtunk a reptér kilátóteraszán, persze ugyancsak tűző napon, hogy lássuk felszálni párom gépét. Hát én se vagyok normális, de túléltük :D Zéti el is aludt azon nyomban, hogy beültünk az autóba hazafelé, csoda, hogy addig is bírta.

Most egy hétig nem jöhet ki a pőocaklakó, szigorúan tilos neki! :lol:

Nitty, nem egészen értem a dokidat, miért akar befektetni? Ez melyik kórház?

Ági, nagyon szépek vagytok :)
Vendég

Sziasztok!

Sophie,Yuyu köszi a drukkokat.

Lei köszi a lelet kodokat, sokat segítettél.

Még egy jó hír. Elment a nyáldúgom. :D
Akinek elment az már megszült ugye????
Mennyi ídő telik el kb. a dugó és a szülés között???

Előre is köszi a válaszokat. Olyan okosak vagytok hogy ti mindent tudtok.

Kép
nitty

Csenge:
Biztonság kedvéért fektet be a doki. Tatabánya Szent Borbála.

Kép
nitty

Az okosok azt mondták, hogy lehet 2 nap, de még két hét is a szülésig. Vagy kevesebb :) szóval, ettől még nem lehet megmondani mikor szülsz, de mivel a méhszájad is már részben nyitva lehet, hogy nem kell már sokáig várnod.
Vendég

bende! Tudom, hogy szültél már, de nekem meg épp azért jött helyre.

KépKép
jazmin2005

Nitty, de van olyan is, aki nem találkozik a nyákdugójával, és mégis megszül(t)! ;)

Cs-andi, Bende, én óránként 1 cm tágulást hallottam első szülők esetében, persze ez is csak egy átlag, úgy pedig azért már reálisabb, mert kb. 1 ujjnyi az 2 cm, tehát cirka 10 óra a teljes tágulás, és akkor még van a kitolás is, stb. stb. Na mindegy, én még nem tapasztaltam, hiszen full zárt vagyok, és még sosem szültem! :P

Csenge, hát le a kalappal! Mi nem mentünk végül be a városba, mert nagyon nem volt kedvünk, és a meleg is elriasztott, de már úgy várom a hidegfrontot, mint a messiást!

Cs-andi, háát, akkor lehet, hogy Te leszel a következő!? ;)

Egyébként olyan szombati hangulatom van, de biztos csak azért, mert apa ma itthon volt szabadságon! ;) És ez akkor azt jelenti, hogy hosszabb lesz nekünk a hétvégénk! Juhéjj!

Én már annyira, de annyira kíváncsi vagyok a kis babócáinkra! Miért nem lehet pontosan megmondani, hogy még meddig kell türelemmel lenni!? :/ Eddig vártunk hosszú hónapokon át, ez a vége már annyira kínlódos, de inkább csak a várakozás miatt! Minden nap úgy kelek fel, hogy na, talán ma!? Aztán ma sem... :( Persze nem szeretném sürgetni a dolgokat, de jó lenne már találkozni a kis fütyissel! ;)

Nikianyuékról nincs még hír?

sophie27

őőőőő, lehet, hogy úgy akartam írni óránként 1cm tágulás?!?!?!(könyvszerint)
jogos a számításom felülbírálása, de természetesen csak vicceltem...

nitty!
engem is elhagyott a nyákdugóm és még itt vagyok!!mára vagyok kiírva a dokim holnap hajnaltól szabin lesz, tegnap kétújjnyis méhszájat tapasztalhatott és azt mondta mostantól kétnaponta ctg!!

most készülődök a ma 50.szülinapját ünneplő ismerősömhöz, de ugye bármi lehet még útközbe is kitalálhatja a csöppöm, hogy akkor ő most elindul :) :) :) :)

makadu!
nikivel beszéltem és azt mondta 10 nap míg elkészül a szül.anyakönyvi kiv.a babának amit a (baba)születése szerinti kerületben lehet átvenni.
tb kártyaigénylőt is töltöttek, de azért érdemes bemenni az oep-be , akkor azonnal kiadják különben 30napon belül postázzák , de addig nemtudod a többi papírt intézni...
már otthonvan , de az első nap az olyan ismerkedős mindenkinek, így majd holnap próbálkozik bejelentkezni...megbeszéltük, hogy mostmár mehetek szülni mert átveszi a tudósítói szerepet :D :D
Vendég

ma 16:12-kor megszületett Rózsa Csanád Balázs, 3500g-mal és 56 cm-rel, jól vannak mind a ketten

HRK Ritus üzente

sophie27

Sziasztok!

Rita, gratulálok a kisfickóhoz, minden szépet, jót nektek!!!!

Aproo, a habfürdőt kérdezted, mi két nap után feladtuk a küzdelmet a gyógyszertárival, és azóta a J&J top to toe fürdetőjét használjuk, ami nagyon bevált.

KépKép
columbine

hello lányok!

Sajnos a páromat nem engedték haza majd csak hétfőn, de én már az ágyában fetrengtem ma mert máshogy nem birtam. ülve sokáig kényelmetlen stb............. Kicsit elvagyok kenődve még mindig főleg most hogy megint egyedül leszek itthon. Bár már mondta a doki miért nem maradtam bent ő letudná vezetni a szülést az egyik nővérke szülésznő volt ........ vicces lenne. Mondta párom neki ha ágyat kaphatok akkor visszamegyek.
:lol:
Én már nem bízom a kórházi nst-s gépekben mert mindenki csak rosszat mond róla a dokim is mondta már rég lekellett volna cserélni őket, a 3ból az egyik a szélső az tuti rossz . a legjobb a középső talán...

Ritusnak nagy gratula Csanád babához!

Nikianyu is végre hazatért és látom anyucik egész jól boldogulnak, köszi tőlük a sok tanácsot :)

Barátnőmék fürdetéshez pl Babe fürdetőt használnak ami antiallergén és bevált nekik nem is használják a gyógyszertárit , de hát ezt is a baba bőre válogatja..
Aranyérre én is a sperti krémet használom , fürdésnél meg hideg vizes enyhe zuhany utánna kenem.

Szerintem Mormikám érzi hogy még nem jöhet , de most kicsit ő is nyugodtabb talán , mintha érezné hogy még nem jöhet.Néha mocorog apának produkálja magát aztán bealszik. mikor meg hazajövök hiszti van odabent rendesen!

Ma is jól elfáradtam jó pihit mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Nagy gratula Ritusnak és Csanádnak!

Úgy látszik egy lépcsőházzal mellé ment a gólya. :D De majd csak én is sorra kerülök.

Mecsi, eszembe jutott egy nagyon jó módszer székrekedés ellen (ebben is ki vagyok művelődve), ami nekem mindig bejött. Reggel ébredés után éhgyomorra be szoktam venni két púpos teáskanál lenmagot és ráiszok vizet. Nem kell szétrágni, hanem vízzel lenyelni. Asszem ilyet a kórházba is viszek majd magammal.

szuszu

Ja és a friss és ropogós tábla:
Kép

szuszu

Ritus nagy gratula Csanád babához! Jó egészséget, sok tejecskét kívánok nektek!

Mecsi, sajnálom, hogy a párodat még nem negedték haz. Hogy érzi magát? Nagyon fáj a keze?

Most értünk haza egy Auchan nagybevásárlásból, rájöttem, hogy néhány alapvető élelmiszer hiányzik itthon. Most azt hiszem nagyon be fogok vacsorázni :lol:
Vendég

jó éjt mindenkinek! ha valaki megy az éjjel "valahova", jelezzen! ;) én amúgy holnapra egész napos kimenőt kaptam, így igazoltan leszek távol!

Mecsi, és melyik szélső NST gép a szar? vagy egyáltalán egyről beszélünk? a II. emelet nőgyógyászati Ferkó teremben lévő NST-ről van szó? én eddig 3-ból csak egyszer voltam a szupi gépen, tehát a középsőn! ;) ilyen az én formám!

jó éjt nektek, most kicsit tévézek, aztán lehet, hogy még bekukkantok, de akkor holnap este, vagy vasárnap reggel jövök! remélem jó hírekre! ;)

sophie27

Csenge, nálad lehet, hogy így jön ki a fészekrakó ösztön, hogy egész nap pörögsz! ;) de kívánom, hogy ne így legyen!!!

Mecsi, remélem, hogy párodnak már jobban van a keze, és hétfőn végre együtt lehettek otthon!

sophie27

Szisztok!

Gratula az új anyukának és babájának.

Mindenkinek köszönöm a nyáldugós válaszokat.

Kép
nitty

Sziasztok!

Voltam délelőtt ctg-n, babó végig aludta, próbáltuk felébreszteni, de semmi... :) a méhtevékenység még 5-ig sem ment fel...
A kiírt időpontig 6 nap, hát nem tudom...

Pihenjetek sokat!

K.
Vendég

nálunk egyenlőre bejön a gyógyszertári krém, csak a zacsijáról nem lehet azzal lemosni a popsikrémet, de az nem is baj. Aztán majd ha lejön a köldök, akkor habfürdőzünk...

Drukkoljatok, mert nekem kezd elmúlni a betegségem, de párom most rohan bele és félek, nehogy Levi is elkapja....kicsit szörcsög, bár párom szerint az folyamatos lenne, ez inkább olyan nyálas-horkolás szerű hang. De én már mindenen parázom....

Na megyek aludni, most van még kb 1 órám tálalásig.... :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na, holnapra párom megígérte, hogy lesz kép.....bár szegény nagyon szarul van, totál kiütötte ez a szar, amit átadtam neki.....
azért majd nyüstölöm.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Sajnos csak gyorsan, mert amit délelőtt írtam Nektek kisregényt, az az egész eltűnt... és a kismanók mellett nem egyszerű hozzájutni a géphez hosszan. Most "okosabb" vagyok, mert megírom wordben és bemásolom inkább.
Szóval most már beköltöztünk, de a gépünk szerelés alatt, ez most apa laptopja, de az az ígéret, hogy keddre legkésőbb lesz gép is, és akkor tudom küldeni a képeket Lucáról, és ha a gyerkőcök engedik, akkor jövő 7en leírom a szüléstörténetet is.

Minden megszült anyukának gratula, akinek még nem tettem meg!! Minden kis jövevénynek sok tejcsit és anyukáknak viszonylag nyugodt éjszakákat! :)

Mecsi drága-KITARTÁS!!! Tudom, már mások írták, de arra gondolj, hogy még ennél is rosszabb történhetet volna; ahány hülye szaladgál az utakon! (Amúgy kísértetiesen hasonló történt 2 hete a barátainkkal: a barátnőm most 31 hetes, a férjét meg egy idióta nő elütötte, neki a vállát kellett összecsavarozni, szintén a Jánosban; neki 6-8 hónapot mondtak, és szegénynek nagyon fontos a karja, mert buszsofőr)

Csenge- Soma eleinte nagyon rosszul viselte, hogy anya csak fekszik, őt meg mások látják el és játszanak vele, nagyon hisztis volt 2 hétig, viszont ma meg ott tartunk, hogy iszonyú apás lett, anya most nem igazán érdekes; ami nekem persze baromi szarul esik, nehezen viselem, de az eszemmel tudom, hogy most ez a jó, mert így jól fogadta Lucát: puszilgatja, bedobálja neki a játékait stb.

Második babát várók: Kiváncsi leszek Nálatok hogyan fogadják majd a tesót, meg, hogy Ti, hogyan szervezitek majd az időtöket, mert most még itthon van a férjem, meg majd anyum is jön 2 hétre; de hogy mi lesz azután, már előre félek... tudom-tudom mindenki megoldotta eddig is, de akkor is izgulok egy kicsit....

Barbi- Most érzem különösen, hogy minden tiszteletem a Tiéd!! Hogy tudod Te kezelni a helyzeteket 4 gyerekkel?! Érdemrendet érdemelnél...

Sophie- Nekem az uccsó 4 hétben nagyon erős, sűrű átlátszó folyásom volt, néha én is azt hittem a magzatvíz, vettem is tesztcsíkot a patikában, de nem az volt; nem tudtak vele mit kezdeni, annyi volt, hogy mikor Lucus megszületett, leoltották, ami azt hiszem annyit jelent, hogy leellenőrizték, hogy nem kapott-e el vmit tőlem.

Pöttöm- Micsoda hajszerkezet, mintha Lucát látnám, jól mutatnának együtt! :) Gyönyörű Noel baba!!

Niki- Barnus is édes Csillag!

Columbine- Már látom magam előtt Lilit a pilótadzsekiben; nagyon helyes kis pofija van! ;))

Szopi- én állandóan aggódok, hogy kevés a tej; nem tudom a hasija fáj, vagy még enne; de azt meg nem akarom, hogy 1/2 óránként a cicin lógjon, azt mondták, hogy 2 hetesen elég kell, hogy legyen neki az a 60-80, amit szopizni szokott, de én állandóan kételkedem és vacilálok, mit is tegyek.... Sománál más volt, mert szigorú szabályok voltak a koraszülöttsége miatt, és ráadásul lefejve kapta a tejet, tehát más volt a helyzet...

Holnap nem jövök, mert laptomom se lesz, de remélem legkésőbb hétfőn újra leszek! Addig is kitartás anyukák; pocaklakósok hajrá, hajrá!!!

Jó, hogy újra Veletek lehetek!!!!

Kép

Kép
mákszem

Rita nagy-nagy gratula Csanád babához; klassz dátumot választott Magának szülinapra! ;)

Dia- nagyon édes a kiscsaj igazán!!

Kép

Kép
mákszem

Nyertek a magyar kézis lányok a svédek ellen :lol: Csak a második félidőt láttam, de nagyon jó mecs volt.

A Babe tusfürdőt én is csak ajánlani tudom. A híres neves gyártók babafürdetői tele vannak allergizáló adalékokkal, illatosítókkal meg miegymással. Szárítják is a bőrt többnyire, amire persze lehet venni testápoló krémet, meg masszázsolajat, de szerintem ez a piciknek csak még több, felesleges kemikáliát jelent.

Aproo, a zacsit nem is kell krémezni, csak mellette. Gyógyuljatok meg hamar. levi miatt meg ne aggódj, nem valószínű, hogy megbetegszik, mert kapja tőled az ellenanyagokat a tejen keresztül.
Vendég

Mákszem, biztosan boldogulsz majd egyedül is a törpékkel! :) Én most előre nem izgulok emiatt, persze majd meglátjuk, hogy milyenek lesznek a hétköznapok hármasban. De nekem úgysem lesz segítségem, max pár napig a férjem az elején. Egyelőre bíztató, hogy Zétivel mostanában nagyon jól megvagyunk, olyan okos kis kölyök már, sok mindent meg lehet vele beszélni és a maga módján segít is nekem. Tegnap is ő tolta a bevásárló kosarat az üzletben :D meg kipakol a pénztárnál, segít kiszedni a mosogatógépet, kihordja nekem a teraszra a ruhákat teregetésnél és este még arra is rávehető, hogy elpakolja a játékait a szobájában. Egy kis tündér, remélem nem zavarja meg nagyon az öcsike érkezése.

Anyum nyaggat, hogy ne maradjak itthon egyedül a fiammal hétvégére, úgyhogy lemegyünk ma hozzájuk, bár most nincs sok kedvem az M7-esen autókázni. De ha jó lesz az idő legalább elviszem a fiamat a Balcsira egy kicsit.
Vendég

Jó reggelt!

Tegnap azt a tanácsot kaptam, hogy mindig 1 ciciből legyen a szopi egyszerre, de mivel tegnap reggel benyakalt egy 100ast, most nem elég a kis drágámnak az egyből 50-60 mennyiség. Most légy okos domonkos....
Mákszem, az 50-70 teljesen elég, tegnap volt itt a dokinéni, amikor mondtam neki a 100t, közölte, hogy az gáz, sok, ne engedjem. Mintha a 80 után elkezdene villogni a mellem.... :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

jó reggelt!

Én megint mint mindig úgy aludtam mint a tej. De már ébren, egy barátnőmnek megszületett a kislánya tegnap és most irt reggel fel is ébredtem egyből :D

Zsófi én nstre eddig a bártfai rendelőbe jártam az uh melletti szobában volt 3gép és a középső volt az amelyiket nem kell nyomkodni mozgáskor az volt nekem a jó. Az egyik nyomkodós ami az asszisztens felé esik az volt elég gagyi. De a doki szerint már le kéne cserélni az összeset. :)

Este még sikerült megnéznem az olipia nyitó ismétlését. Hát jó sokat költöttek rá az biztos , de nem tudnék ilyen smogban élni mint ezek a pekingiek.

Sajnos a párom keze nagyon fáj , kapja a fájdalomcsillapitokat de csak álmos lesz tőle, ma már cseréltek neki kötést azt mondták eddig minden rendben csak igy is mardjon. válltól kézfejig van begipszelve csak az ujjai lógnak ki , valamilyen fél gipsze van ami tartja a kezét és igy tudják a vágásnál cserélni neki a kötést. De majd kell bejárni a kórházba. Mozgatni kell az ujját ami elég nehezen megy még de lelkesen csinálja főleg amikor ott vagyok. :)
6hét gipsz az már tuti 3dik hétnél cserélik neki könyékig érőre. Addig meglesz a támaszték a babus fejének. Milyen jó hogy vettem pólyát, bár nem ezért de hát nagy szükség lesz rá ugy látom.

Aki kajarendelés mellett döntött melyik céget választjátok ami finom is? lehet párszor én is muszály leszek rendelni mert igy egyedül nehéz lesz minden nap még főzni is.

Valakinek hozott valakit a hidegfront? CsAndi Szuszu yuyu ?
Rizsi szerintem várjuk meg a 18dikát aztán vonuljunk be szülni együtt?! :lol:

Csenge hogy mentek igy balcsira egész hétvégén ilyen szar időt mondanak sajnos :( jövőhéttől meg megint meleg lesz.

Na megyek főzni beindul a napi programom. reggel kelés főzés, kicsi pihi , fürcsi , kórház , haza , kaja , fürcsi kidölés!

Vigyázzatok magatokra! Képeket szeretnék látni a babusokról. Katicánál az iwiwen mindig látok ujjakat :D a kis büdősbogaras alvós a legcukibb!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok lányok:)

Végre itthon:) Nem tudtam visszaolvasni, annyit írtatok, ha lesz egy kis időm, pótolom. Most épp elaludt a mi kis drágánk, így egy kis lélegzetvételnyi időm maradt, hogy ideüljek.

Gratulálok az új csöppségekhez mindenkinek. Látom azért az 5.-e elég sűrűre sikeredett, jó kis frontok:))

Röviden:
Ahogy Ferci is írta nektek nagyon nem volt egyszerű menet, de amint a pocimra rakták Barnust a fájdalmat mintha elvágták volna!
Ha tanácsolhatom, senki ne sürgesse a magzatvíz elfolyását, sokkal inkább a fájdalmak jelenlétét és a tágulást, mert sokkal "kellemesebb" úgy szülni. Sajnos nekem csak infúzióval sikerült kellő fájásokat produkálni, a homeós bogyók pedig lassan, de biztosan segítettek a tágulásban. Málnalevél tea sajnos semmit nem ért önmagában.

A lényeg viszont hogy akármilyen megpróbáltatáson kell is nekünk anyáknak átesnünk, a legcsodálatosabb dolog a világon, hogy életet adhatunk!!! Ez lebegjen a szemetek előtt:)

A még egybenlévőknek kitartást és könnyű szülést kívánok és íme egy pár kép a mi gyönyörű szerelmünkről:

Kép Születésünk

Kép

Kép apával:)

Kép egy kicsit anya is pihenhet;)

sniky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?