Új privát üzeneted érkezett!

Kata!

A szent jános kórházban fogok szülni,január 12.-ére vagyok kiírva.Az orvosválasztással volt egy kis gondom mert hármat is felhívtam és mindegyik azt mondta hogy januárban szabadságon lesz,úgyhogy beletelt pár hétbe mire megtaláltam a megfelelőt.Már kezdtem megijedni hogy nem lesz ki elvállaljon.A kisfiunkat Tominak fogják hívni.Én már két hete érzem ahogy kalimpál odabent,de kedden mikor megtudtam hogy kisfiú,egész nap annyit mocorgott, mint még soha.Lehet hogy megérezte az örömömet.

Én is gratulálok mindenkinek a kisfiúkhoz és a kislányokhoz!
liuska
 
 


Sziasztok!

hú mennyit írtatok az este:)
NA megvettük az öltönyt a Weiner Leó utcában, 19900.-volt! és tök szép! vettünk még inget meg cipőt is hozzá, úgyhogy neki már kész a toalettje:)
...én csak egy feketet melltartót vettem mert nekem a pocakom sehova nem nő, ellentétben a melleim már megint nőttek egy méretet. ELőtte 85B, két hónapja már 85C és most D-s kosarat kellett vennem...nem mondom tetszik:) végre jól nézek ki a kivágott ruhákban:) VAgy én ott hordom a babát:)

De furi Biga csiga nekem a doki nem hallotta a szívhangot...azt mondta iyeln fiatalon még nem nagyon hallatszik. Pedig emlékszem, hogy Mátét is hallottam nagyon erősen! Lehet csak szar volt a gép? NAgyon remélem...
Én majd 28-án megyek a genetikai UH-ra...oylan messze van még:(

Kata! feladtam a postát! szerintem hétfőn megkapod!
katuska79
 
 


Csöre: irgum-burgum, ne tessél izgulni, rendben van odabenn Kispocok, ezt garantálom!!! :D Ez az AFP egy rakás sz.r, tényleg csak paráztatni jó :evil:
Van nózicsontja, nyakiredő szuper, láttad az UH-n, kalimpál, mi kell még?? :) Viccet félretéve, tudom, hogy most zaklatott ez a pár nap, de te érzed, hogy minden rendben van és úgy is van, ez 1000%!!!
Moffli! Örülök, hogy minden OK a babussal, de ez csak természetes!
Meg mindenkinek, aki most volt UH-n, tiszta hülye vagyok, 2 perce olvastam vissza és nem tudom név szerint... :oops: Bocsi! :D
Jandrea, képzelem, milyen lehet a sónélküliség, én is tuti a husilevest kívánnám :oops: Kitartás!
Katuska! Köszi a szabásmintát -- bizti tök béna leszek, de azért megpróbálom! Ez jó, ez a melltartós sztori -- csak nem ott van tényleg a Tesó? :lol: Én 75B-t hordok, egy C kosarasom van, de nagy részük B-s.
Örülök, hogy sikerült az öltöny!!!
Liuska! Én ugye január másodikára vagyok kiírva, most azon izgulok, mi lesz, ha szilveszterkor 'kopogtat' és a dokimat valami buliból kell elrángatni? :oops: Nekem keddden, a genetikai UH másnapján táncolt egész nap Martin, lehet, hogy focista lesz? :lol:
Hanna! Nem kapunk ízelítőt a névből? :lol: Te kis titokzatos! :D

KépKép

KépKép
kata8110
 
 

 
 

Kata: :) jó jó, csak tényleg kiborultam, érzem, hogy nem lehet gond... olyan édesen kalimpál egész nap. De akkor is: valamiért alacsony az az AFP ... vagy sem. Szóval, ha az AFP célja a paráztatás, akkor gratulálok, túl jól sikerült: rendes kajálás mellett leadtam 1 kilót. Azért igyekszem összeszedni magam, mert ez az állapot nem tesz jót a kicsikémnek. Most éppen az idegbaj utáni kóma állapotához közelítek... :?
A szilveszter miatt ne aggódj, mert akkor csakazértis akkor fog megszületni :) Egyébként a dokid biztos bevethető akkor is, ha éppen buliból jön... nem hiszem, hogy olyan bulikba járna, ahol működésképtelenné válik. Azaz biztos vagyok benne, hogy nem jár ilyen bulikba.
Melltartó: Én is a B kosárnál tartok, de még van mit nőlnöm bele :) D? Az már nem semmi :D
Katuska: szívhangot már talán a 12-ik hét óta hallganak nekem... vagy csak a 14-ik? Uff... már ezt sem tudom :( de szóval nem most volt az első, és tök jól hallatszik kezdettől, igaz, idővel tényleg rendesen erősödik.
Liuska: nem csinálsz vonalzót? Úgy jobban tudjuk követni :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre: máris jobban tetszik a hozzáállás! :D Tudom, hogy beparáztattak, de csak úgy nyugszol meg teljesen, ha elhiszed, hogy minden OK, mert így van :D Fogalmam sincs, mitől alacsony egyébként -- talán ugyanattól, mint ahogy nekem az Istenhegyin 3.35MOM-os GCG-t mértek, holott 1 körülinek kell lennie a 12. hétnél. Khmmm, erről ennyit! Aztán most meg az uhus néni is szerelmes a fiamba, olyan széééééééééééép :D És mindnom sem kell, makkegészséges, csakúgy, mint Kispocok! MOSOLYOGJ!!!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


HCG-t, már írni sem tudok...nagyon péntek van :P

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Ma voltam vérvételen, és igazából nem tudom, jókor vették e le az Afp-re a vért. Mindegy.
A védőnő azt mondta, hogy csak a jövő héten kell, a doki, aki a kórházban a beutalót adta (merthogy ezért külön nem mentünk a saját dokimhoz), azt mondta, hogy most. még csak most kezdtünk a 16. hetet.
Kiváncsi leszek, mit mond szerdán a saját dokim. Lehet, hogy kétszer csinálják??? Jobb, mintha későn. MOst komolyan. néha azt sem tudom, jól mérjük e az idejét a bébinek. Kész téboly
Egyébként ma annyi vért vettek tőlem (vagy 6 üveggel), hogy tök szarul voltam egész délelőtt. Megint hánytam, pedig már vagy 3 hete nem volt róki. Szerintetek ez normális???

Tök jó, hogy elkezdődött az olimpia... Repülni fognak a hetek!!juhéjj!! Jó sok aranyat, érmet kívánok magunknak!!! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Szerintetek a 16.hetin mennyi az esély, hogy mi is megtudjuk a nemét???? éN is akarom tunnni!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Kata: :) (ez egy félénk mosoly :))
Anna: a 16-ik héten mérik... ha bizonytalan a baba kora, és esetleg fiatalabb, akkor újra mérik. A hányás miatt ne aggódj: bármikor beüthet :(

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Köszi Csöre :lol:
én is erre gondoltam. Elvileg 16+1, de az elég korai, igaz? Főleg, hgoy 12. hetin voltunk utoljára...
Ó, én mit nem adnék, ha egészséges bébit látnék jövő héten ---akár fiú, akár lány!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Madaran! Én kereken 16 hetes voltam mensi szerint az AFP levételekor és 1.2 lett az eredmény. Szóval szerintem ti is jó időben vagytok!
És akkor a 16 hetes UH-n szétdobta a tappancsait, úgyhogy azóta tudjuk, hogy kisfiú!!! :D Ha nem szégyellős, simán megtudhatjátok!
Csöre: mit írtál (nem lapozok vissza,mert az irományom elszáll :oops: )? Hogy betöltött 17 hetesen volt? Akkor nem lehet, hogy az befolyásolja? Mert hogy 16 hetes pár naposan kell, ahogy hallottam, ha már 17 vagy akkor teljesen más referenciaértékek vannak? Mondjuk a doki jobban tudja, csak próbálok agyalni. De látod, a doki is azt mondta, hogy nem kell aggódni, minden OK, továbbra is bizti!
Ilyan mosolyt kérek: :D

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata: olyan most nincs :( majd szerdán, ok? Csak félénk :)
17 + 0 voltam, de úgy tudom, a gyerek korával nől, és nem csökken az AFP értéke.
Anna: szerintem jó kell, hogy legyen a 16 + 1 , majd szorítok, hogy megmutassa magát, jó? :) Nekem a 18 hetes UH-on sem lehetett látni, de nem bánom, majd kiderül, csak egészséges legyen ...

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre: jó, akkor megelégszem :) -al! Tényleg nem értem az egész AFP történetet, nem tudok okosat mondani. Csak annyit hallottam, hogy a 16.héten fontos levenni, mert akkor reális az érték.

Csak AFP vizsgálat alapján Down-kór kockázat nem adható!
Ez így van fenn az Istenhegyi honlapján!!!
Nagy-nagy ölelés Neked, hogy megnyugodj!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


:) köszi

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


AJJAJJJ!

Töröljék már el végre itthon is ezt az AFP szűrést!!!Mert itt kész kismami roncsok lesznek!

NEkem már most lenne mitől félnem,hisz 15+6 naposak leszünk mensi szerint, de méret alapján mégcsak 15+3, mikor leveszik a vért. És már most 100%,hogy kapom a szép kis meghívót Győrbe az UH-ra. De nem érdekel. Higgy az érzéseidben csöre!!!Az anyai megérzés többet ér minden számadatnál!

Kép
moffli82
 
 


Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat, nagyon sokat segítettetek vele. Tényleg köszi

Csöre
Átérzem az aggodalmad, bár én a másik véglet voltam. Tavaly az afp-terhes értéke: 257, 35 volt a MOM: 6.22 és a korrigált MOM: 6:48.
Mindezen értékek ellenére (amin a genetikus a SOTÉN kiakadt) a kislányom egészséges volt.
Én úgy tudom, hogy az afp akkor (is) magasabb, ha valami záródási rendellenesség miatt még bejut az anyai véráramba az a valamilyen protein ( AFP - alfa-fetoprotein, Az alfa fetoprotein egy plazma protein amit a magzat termel) amit ezzel a vizsgálattal szűrnek. Eszerint viszont a baba korával logikusan csökken az érték. (Ha jól emlékszem tavaly nekem így magyarázták a genetikai vizsgálat során.) Szóval próbálj megnyugodni, mert ettől simán minden rendben van.
Vendég
 


Csöre sajnos nem tudok felrakni vonalzót,odáig eljutok hogy bemásolom a kódot,aztán mindig azt írja ki hogy a profil megváltozott,egyelőre feladom.

Tényleg eltörölhetnék az AFP szűrést,csak felesleges idegeskedést okoznak a rossz eredmények.De ha ennyi kismamánál jön ki túl alacsony vagy túl magas érték holott a baba egészséges,akkor tényleg mire való.Nekem még kb. a 6. héten a háziorvosom kért egy vérképet mert nagyon fájt a derekam és meg akarta nézni van e valami fertőzés.A lelet szerint elég magas volt a vércukorszintem,meg is lepődtem mert eddig nálam ilyesmiről szó sem volt.Elkezdte ecsetelni hogy szigorú diéta, és ha nem megy lejjebb akkor további kezelések.Az egy héttel későbbi leletemen minden teljesen rendben volt.Kérdeztem a háziorvosomat hogy az előzőnél miért volt magas.A válasz az volt:hát valószínűleg elírták

liuska
 
 


na úgy látszik mégis összejött,csak azt nem értem miért 17 hetet dobott ki amikor már a 18.-ban vagyok,amúgy minden más stimmel.Jó éjt mindenkinek

liuska
 
 


Sziasztok, bocs, hogy betörök a topicotokba, de hátha érdekel valakit pár dolog, amire nincs szükségem

eladó:

-chicco go kenguru 5500 Ft (eredeti ár: 7200 Ft)

- baközelben rugalmas kendő M-es bézs 5500 Ft (eredeti ár: 6200 Ft)

Suttogó titkai 1. 1800 Ft (eredeti ár: 2400 Ft)

A suttogó mindent megold 2300 Ft (eredeti ár: 2800 Ft)

A könyveket nem olvastam, a kengurut egyszer használtam, a kendőt pedig kb 10 szer, de ez ér a legtöbbet sztem:)
írj privit, ha érdekel.

köszi

zsófi

lolka_zs
 
 


Jó reggelt!

Bár, én még nem vagyok túl az AFP-n így könnyű mondani, de tényleg nyugi. :) Az AFP nagyon elavult, az UH-n meg úgy is minden rendben lesz.
Ráadásul totál ellenmondó dolgokat olvastam, hogy mikor is kell elvégeztetni.
NYUGI! Annyi mindenen fogunk még izgulni januárig! Állítólag a legpontosabb az, ha a 12. heti UH-t + vérvételt vesszük alapul, már akinek aznap vettek vért a kombinált vagy az integrált teszthez. Mi pont így megyünk. 17-én vették le a vért, és 14-én (jövő héten) megyünk AFP-re.

madaran: mi 15 hetesen és 5 naposan voltunk 4D-sen, de megnéztek minket 2D-ben is, és 2D-n is nagyon jól lehetett látni a nemét. :) Bár kisfiúknál könnyebb, hisz valami fityeg a lábuk között. ;)
Vendég
 


Gratulálok a kislányokhoz, kisfiúkhoz :lol: :lol: :lol: :lol:

Én nagyon örülök, hogy kisfiam lesz... de egy lánynak is örülnék... :wink:

Eperfagyi
Szívvel, ésszel lehet normális fickót nevelni... :wink:

AFP
Nagyon függ a terhesség korától, a kismama testsúlyától...
(én nem is nézetek... majd alaposan megnézzük UH-n Alexet)

Nálam még itt tartózkodnak az aranyos kis vörös állatkák :cry:
(apától meg kaptam egy plüss rókit is :lol: :lol: :lol: :wink: )
Vendég
 


Már én is kezdtem nézegetni, hogy miket kell majd bevásárolni a babának...

www.baby-walz.at
www.myToys.at
www.kika.at
www.neckerman.at
www.innobaby.at
www.babyone.at
www.dohnal.at

Meg vannak babaholmik a KIK, a C&A, a H&M, a Kleider Bauer, a NEXX, a Benetton üzletekben is...
Vendég
 


Sziasztok!

Moffli, fel a fejjel, így 18 hetesen nekem még néha mindig előjön a hányinger. Szerencsére ritkán, és nem is marad sokáig!

Csöre, aranyos vagy, de azért nem írtam, mert nem történt semmi extra. Csüt-pénteken sok melóm volt, azzal voltam elfoglalva, így még Julcsit sem éreztem túl sokat. De nem baj, most hétvégén mindent bepótolunk.
Ne parázz az eredményen, hidd el, az UH-on már látták volna, ha baj van!!!

Jandrea, miket tudsz enni, amiben nincs só? El sem tudom képzelni (legalábbis hosszú távon). Egyébként szerintem biztosan azért nincs még hatása, mert idő kell neki, hogy kiürüljön. Kitartás! Ja, és soha nem gondoltam volna, hogy még a kakaóporban is. Figyi, ennyire figyelned kell, hogy az összetevők sem tartalmazhatnak sót? Az nagyon durva!

Liuska, akkor lehet, hogy együtt szülünk? Én jan. 10. Szt. János.

Katuska, gratula a jól sikerült bevásárláshoz!

Madaran, én 16+2-n voltam AFP-n, és teljesen rendben volt, nem kellett ismételni. Nyugi! A baba nemének megállapítása ilyenkor szerintem két esélyes, de itt olyan sokaknak meg tudták akkor mondani, hogy szerintem reménykedhetsz. Izgulok, hogy ne szégyellősködjön!

Kép
petne
 
 


Köszi Lányok. Igyekszem összeszedni magam. Lehet, ha nem lett volna olyan katasztrofális hetem amúgy is, akkor nem akadtam volna ki ennyire... bár azt hiszem, nem csak ezen múlott. És down-ra tényleg szűrtek a 12-ik héten... szóval várom a szerdát... nagyon.
Vicky: a súlyomat csak megkérdezték... nem mértek meg. Az otthoni mérlegem meg nincs hivatalosan kalibrálva, arra jó, hogy a változásokat kövessem, abszolút számot nem ad.

Liuska: a 18-ik hétben vagy, ezért azt írja, hogy betöltött 17 hét + 5 nap :)

Vicky: köszi a linkeket is :) azt hiszem, a németre még gyűrhetek :) (ez az a nyelv, amit már 3-szor kezdtem el tanulni, és 2 hétnél tovább nem bírtam :oops: nem az én hibám :oops: pár másikat sikerült többé-kevésbé elsajátítani), de azért ki lehet találni, mi micsoda :)

Csináltunk (dekoráltunk) a gyerkőcökkel unokatesójuknak frankó dobozkákat dekupázzsal :) holnap lesz 1 éves :) egész jók lettek :) Most próbáltam először tapétaragasztóval a dekupázs lakk helyett... hát, remélem, sikerül :) végülis majdnem ugyanaz...

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


AZ afp-nél figyelembe kell venni az anya életkorát is a testsúlyán kívül, valamint akár az utóbbi napokban elfogyasztott ételek is befolyásolják az eredményt. Ezért is tartják már elavultnak...

Ja azt nem is meséltem hogy jártunk a Deichmannban. Ott szoktam Máténak cipőt, szandit venni mert mindig van akciós gyerekcipő bőrből és még jók is. Már éppen kilóg a lába ujja holott egy hónapja vettem neki akkor is direkt nagyobbat. NA találtam is egyet, 4990.-ről volt leárazva 2990-re. Egy piros matrica volt ragasztva a dobozokra meg a cipő belsejébe is, hogy új ár. Megörültem neki mert ráadásul még tetszett is, igazi kis vagány szandi.
A pénztárnál beütik, 4990.- mondom, hogy a matricán nem ez van, nem én ragasztottam rá! Erre elkezdi a csaj vonogatni a vállát, utánunk meg kilóméternyi sor... elkezdenek ide oda telefonálni, polcot, dobozokat vizsgálni, vezetőnek szólni. MAjdnem úgy volt, hogy bocsi de akkor is ezt kell kifizetni mert ez van beárazva. Akkor jött ki az üzletvezető és mondta, hogy ok akkor árkorrekció és vihetjük annyiért...a többi cipőnek nem tudom mi lett a sorsa, de az egyik csaj el lett küldve, hogy ygorsan nézze át őket. Micsoda egy link társaság!

Akik még dolgoznak azoknak üzenem, hogy amikor úgy érzitek, hogy tök bunkó és kibirhatatlan és felhúz idegileg a főnök, munkatárs, akkor csak legyintsetek egyet és fogjátok fel előképzésnek. A saját gyereket ezerszer jobban ki fog borítani időnként:)
Én legalábbis oylan szinten borultam ki tegnap este a vásárlás után, hogy rácsuktam Mátéra a kocsiajtót és leültem bőgni az útpadkára...jó, hogy nem látta senki. Nem is szóltam hozzá hazáig meg itthon sem. Persze aztán elkezdett itthon bohóckodni meg jól viselkedni és elmúlt minden haragom. Az a hiszti amit levágott miközben próbált kivetődni a bevásárló kocsiból az nem tűr nyomda festéket...
katuska79
 
 


Sziasztok kismamik!
Bocsánat, hogy betolakodtam közétek, de van néhány szép téli kismamáknak való holmim! Mikor terhes lettem 55 kiló és 168 cm voltam, tehát a ruhák 36-38-asok! Egy kertész farmer(Mamma mia, eredeti ár 12.000ft), egy Esprit farmerszoknya(eredeti ára 17.000ft), egy babaházas barma kockás térdnadrág(eredeti ára 8.000ft), egy C&A-s fekete sportosabb 3/4-es naci(eredeti ára 5000ft), és egy fekete 3/4-es ujjú hosszú tunika, szintén C&A-s(eredeti ára 4000ft). Az összest odaadom 20.000 ft-ért. Ha valakit érdekel írjon privit! Kép Kép Kép Kép Kép

zsebianya
Kép
Kép Kép
zsebianya
 
 


Sziasztok!

Petne: a dokim annyit mondott, hogy felejtsem el a sótartót, mégcsak rá sem nézhetek, a főzéshez sem használhatom.
Ezért úgy gondoltam, hogy azt sem szabad enni, amiben só van (persze ezt akkor elfelejtettem megkérdezni, csak telefonon beszéltünk, nem akartam sokáig zavarni).
Idő közben rájöttem, hogy ezt egyszerűen lehetetlen kivitelezni.
Úgyhogy most figyelek, hogy magas sótartalmú élelmiszereket ne egyek (pl. felvágottak), de ha enni is akarok valamit a nyers gyümölcsön és zöldségen kívül, akkor elkerülhetetlen a só-fogyasztás. Na persze a csokit kivéve, de azt most bezzeg egyáltalán nem kívánom! Na persze, ha az lenne tiltó-listán, biztos majd megőrülnék érte!!! :lol:

katuska: Jót mosolyogtam! :D Na persze nem a te dühödön, csak olyan fura belegondolni, hogy leszünk majd nagyon-nagyon idegesek is arra a picurka emberre, aki most bennünk van.

Kép
jandrea
 
 


Andrea! de jó neked, hogy nem kívánod a csokit! bezzeg én: szögletes, kerek, mogyorós, lukas, töltött mindegy:) most sültek ki a lekváros ééééés csokis buktáim:) hmmm nincs benne só! küldenék neked szívesen:)

amúgy tényleg mivel lehet pótolni a sós ízt? Mondjuk a levesben? VAlaha olvastam erről, hogy miylen fűszereknek van sózó hatásuk...de már olyan régen volt. :( erről eszembe jut a mese: Úgy szeretlek, mint emberek a sót!

Andrea neked küldöm ezeket a só nélküli buktákat:)
Kép
katuska79
 
 


Nézd mit találtam: sómentes fűszer!

http://plaza.velvet.hu/product/speciali ... verek.html
katuska79
 
 


katuska: nagyon jól néznek ki a bukták!!!!! Kár, hogy még nem találták fel a Mézgáék féle fénypostát! :lol: Akkor a szavadon fognálak!!!!

Ez a fűszerkeverék nagyon érdekel!!!! Gondolom bio-boltokban is megkapható. Na! Majd utána nézek! Köszönöm szépen az ötletet!!!!

A munkahelyemen valami kristálysóról hallottam, de egyenlőre még nem sikerült kiderítenem, hogy annak van-e vízmegtartó tulajdonsága (írtam egy e-mailt a forgalmazónak, de még nem válaszolt, pedig a honlapon az volt, hogy a megadott e-mail címen lehet érdeklődni a termékekről).

Egyébként levesben szerintem semmivel nem helyettesíthető a só vagy a vegeta. Ezért van az, hogy én a tiltás óta a húslevest kívánom, de nagyon. :lol:

Kép
jandrea
 
 


Hmmm......
Beírtam a google-be, hogy sómentes fűszerkeverék és nagy meglepetésemre nem is egy van! De jó!!!!!!!!! :-)

Kép
jandrea
 
 


Katuska, nagyon inycsiklandóak a buktáid!!!

Jandrea, kitartás, és remélem, hogy a sómentes élet hatására legalább enyhül a vizesedés!

Mi is azt a bababútort néztük ki, amit Katáék, bár ez még képlékeny. Eléggé nehezen berendezhető szobánk van, még sakkozni kell, hogy beférjen minden, és jól is nézzen ki. Majd meglátjuk.

Kép
petne
 
 


Petne
Igen valóban úgy néz ki hogy eggyütt fogunk szülni,az izgi lenne.Az már más kérdés hogy a babák mikor akarnak majd kijönni.Te a Jánosba tartozol lakóhely szerint?Mert én nem,csak onnan választottam orvost.Az orvosom javasolta a szülésfelkészítő tanfolyamot is,ami a kórházban van,azt mondta érdemes megnézni.

Csöre
köszi,mostmár értem ezt a számítási módszert

liuska
 
 


A héten a dokim elvégezte a méhszájvizsgálatot is(gondolom ezentúl minden hónapban sor kerül rá) én a vizsgálatból nem éreztem semmit,de amikor mentem haza akkor már elkezdett fájni a hasam,meg a derekam,mint amikor meg akarna jönni és ez kb. másfél napig tartott.Volt valakinek hasonló tapasztalata?

liuska
 
 


Sziasztok!

Katuska, ezek a bukták!!! Hmmmm :D Receptet kérek :lol: :lol:
Én is főzőcskéztam tegnap, gyümölcskrémleves, csirkepörkölt, fini lett :lol:
Petne! Ezek szerint tetszik a bútor! Örülök! :lol: A többi is olyan cuki, de ez olyan kis finom, eltart, amíg iskolába megy, legalább -- a szekrény része :lol:
Én is kicsit meg vagyok lőve a szobájával, mert igaz rendes szobaméret (15-16 m2), viszont kicsit nehézkes a berendezés. Családi házban lakunk, a babaszoba a második szinten lesz, de mivel a garázs van alatta, így néhány lépcsőfok vezet le hozzá, így a szoba kissé L alakú. Viszont cserébe nagy belmagasságú, világos és a későbbiekben igazi kis 'vár' lesz Martinnak, lehet a lépcső alatt játszani, bújkálni. Mi is azon agyalunk, hogy leméregetjük, aztán az interneten lévő méretek alapján próbálunk rajzolgatni, hogy mit hova lenne jó tenni :lol: Azt hiszem, ritka kellemes kötelesség ez :D
Liuska! Én még nem jártam így, mármint ezzel a fájdogálással, nem tudom, mitől lehetett :(
A szülésfelkészítőket én is hallottam, hogy jó, ami most meg nagyon izgatja a fantáziám, az az ASRAM jgaközpontban a 30.héttől a szülésfelkészítő, kispapás jógaórák, pozíció, légzésgyakorlás. Fogok majd menni rendes jógaórára addig is, hisz az még 10.5 hét :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Liuska nekem még nem néztek méhszájat, Mátéval is csak a 36. héttől néztek...addig semmiylen hüvelyi vizsgálat nem volt, elvileg minimálisra kell csökkenteni az iylen vizsgálatok számát hacsak valami nem indokolja előző terhességek kapcsán.

Kata! hááát jó az a lépcső bunker de akkor midnenképpen tegyetek majd rácsot a lépcsőre, ugyanis a gyerekek még járni sem tudnak máris mániájuk lesz a lépcsőn közlekedés az első időkben még fejjel előre:)
Viszont ha jó nagy a belmagasság akkor később galériásra is kialakítthatjátok!

Tessék a recept:
50dkg liszt
5dkg cukor, 3dkg élesztő és 3dl tej (felfuttatni a cukros tejben az élesztőt)
3tojás sárgája, 6dkg margarin
Összegyúrni míg hólyegokat nem vet.
Lelisztezni a tetejét, ruhával letakarni és meleg helyen kb 30 percig keleszteni amíg duplájára nem nő.
lisztezett deszkán kinyújtani, négyszögekre végni, megkenni lekvárral, csokival amivel szeretnéd, felgöngyölni.
VAjazott tepsibe tenni, tetejüket olvasztott margarinnal megkenni és kb 20 percig tovább keleszteni langyos sütőben.
Majd kb 170 fokon (közepes lángon) sütni amíg kész nem lesz. Kb 25-30 perc volt ha jól emlékszem.
És kész....
Ha a tésztába teszel 20dkg tört krumplit akkor tovább marad friss a süti! de krumpli nélkül is nagyon fincsi!
Máté most is egyet majszol:)

Régebben sosem tudtam sütni, de tavaly karácsony előtt rámjött az 5perc és midnen nap sütit sütöttem:) VAn oylan, hogy hajnalban felébredek és sütök reggelire fonott kalácsot:) tökre élvezem mióta rájöttem, hogy egyáltalán nem nehéz, ráadásul nagyon jó sütis könyvem van, ha pontosan betartom a receptet akkor mindig jól sikerül még a legbonyolultabb is. szeretném ha majd mikor iskolásak lesznek a gyerekeim, hogy tudjanak vinni magukkal házi rétest, buktát stb-t.
katuska79
 
 


Katuska
Igazából nem indokolta semmi a vizsgálatot,mert ez az első terhességem és problémamentes.De majd megkérdezem a védőnőt hogy akkor hogy is van ez.Remélem kapok valami megnyugtató választ.Dokimhoz legközelebb csak egy hónap múlva kell mennem.

liuska
 
 


Katuska! Igen, erre mi is készülünk! Nézegetem a 'babakerítéseket', hogy ne induljon meg a gyerkőc nagyon, ha még nem kellene. :lol: A galéria annyiban kérdéses, hogy ugyan nagy a belmagasság, de 'sátortetős' a ház, vagyis a teteje annak is 'tetőtérbe hajlik'... De arra mindenképp lehet gondolni, ha nem is egy hatalmasat, de hogy a kuplerájt fent tartsa, arra lehet majd csináltatni :lol: :lol: :lol: Nem vagyok ám ilyen szigorú mami, az az Ő szobája lesz és majd megtanul rendet tartani... Mondom ezt addig, amíg hanyatt nem vágódok az első kisautón és össze nem töröm magam :lol:
Köszi a receptet, összefutott a nyál a számban! Ha majd megjövünk a nyaralásból, akkor Katuska féle tunikát fogok varrni, miközben a Katuska féle bukta sül a sütőben :D :D :D Mindig tanul az ember!
Én is szeretek sütni, én kaptam karácsony előtt egy 'kalász-kalács' receptet, asszem már írtam, az a kakaós feltekerhető fajta és olyan szép csííííííkos lesz, vagyis spirálos, meg nagyon fini!!!

Vizsgálat: nekem kell majd menni a dokihoz kb 2 hét múlva -- nem tudom, akkor milyen vizsgálat lesz vajon?? Nem indokolja semmi, csak a dokimnál ez benne van a protokollban. Rákszűrés megvolt, minden OK, lehet, hogy nem is vizsgál olyan behatóan?

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok ha nem zavarok!
Január 20-ra várom a babámat és a Szt.Imrében fogok szülni,
ha minden jól megy.

Szerencsére eddig minden rendben volt,most vagyok túl az
AFP vérvételén és kiváncsi vagyok milyen lesz,mert elég sok érdekes dolgot olvastam nálatok.
Abban én is egyet értek ,hogy nem igazán tudják mikor kellenne
ezt elvégezni, mert nálunk is a védőnő a lelekemre kötötte, hogy
csak 17-hetesen csináltasam.Ezzel szemben a nőgyógyász pont 16-hetesen küldött el.

Szóval kiváncsian várom a fejleményeket!

Kép


Kép
poszani
 
 


Kata! valószínűleg csak a szokásos protokoll lesz amit minden hóban meg kell csinálni. Most még csak súly és vérnyomás mérés, szívhang hallgatás, elmonod van-e valami panaszod és kész. És esetleg megkapod a beutalót a terheléses cukorra. AZ általában a 24. hét körnéykén van. MAjd csak a végén lesznek megint érdekes vizsgálatok...kenetvétel, hogy van-e fertőzés és ctg. De ezek már csak a finisben. Addig meg még UH.

Szia Poszani! Én is 16+1 naposan voltam. Nálunk a rendelőben az van kiírvva, hogy a 15-18. hét közt kell elvégezni az Afp-t. A legjobb a 16. hét betöltésekor. Szóval pont jókor voltál. A védőnő azért mondhatta mert félt, hogy esetleg fiatalabb a baba és biztosra akart menni. A dokira kell hallgatni...a védőnők időnként mondanak furát:)

KAta! akkor mondjuk csinálhattok olyat, hogy pl az IKEA-ban lehet kapni galéria ágyat. Amin fent aludni lehet, alatta meg elfér az írósaztal, kanapé stb. A ferde tető alatt jót lehet aludni:)
Jaj de jó már a nagykorát tervezzük MArtinkának:) Feleséget is kerítsünk neki :lol:
katuska79
 
 


Poszani
És tudod már hogy kisfiú vagy kislány?Nálunk már egyre több a kiskukis,április környékén tényleg férfihormonok voltak a levegőben

liuska
 
 


Poszani! Üdv itt és nagy gratula a Babához! Én ezt az egész AFP-t kezdem nem érteni, mármint, hogy miért mondanak ilyen eltérő időpontokat. Én is a 16 hetet tudtam, akkor is voltam pont, jó eredménnyel, de lehet 1-2 nap ide vagy oda és értékelhetetlen... Lassan ki kéne venni a vizsgálati protokollból :wink:
Katuska! Tényleg, a terheléses cukor... na,az fini lesz, tuti rosszul leszek. Majd megkérdem a dokit, hogy lehet-e hozzátenni picike citromlevet, mert talán nem olyan émelyítő úgy és benn tudom tartani :oops: Az egyik barátnőmnek valamiért most, a 18.hét környékén is volt, pedig ő aztán mintaegészséges és így javasolták neki, azt mondta, így kibírható. :lol:
4D-s-re azt mondta uhus dokinéni, hogy a 25.hét körül menjek, de az még 5 és fél hét, asszem el kell mennünk kukkolni valahova mondjuk a 23. hét táján, aztán meg a 27.-en, mert a protokoll szerinti UH csak a 30.héten lesz... :oops:
A galériás ágy bőven elfér, hisz van vagy 4 m a belmagasság, úgyhogy így sem fejelgetné le túl gyakran a tetőt :lol:
Nevetni fogtok, de amikor kiderült, hogy fiú, az UH-ról hazafele kérdeztem a férjemet, hogy vajon milyen felesége lesz :lol:
Na megyek, felteszem főni a kukoricát :D

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Szerencsések vagytok, hogy megúsztátok eddig a cukorterhelést. Kétszer volt szerencsém ehhez a vizsgálathoz. Próbáltam csalni a citromlével, de nem tudtam bent tartani. Sok helyen már kefírrel és zsemlével "terhelik" a szervezetet, ami azért jobban hangzik. Nem is tudom mikor kell legközelebb mennem. Ti hányadik héten mentek erre a vizsgálatra??

Katuska
A buktát kipróbálom. Régóta szeretnék kenyérsütőt venni, mert a kelt tészták elkészítését szuperül átvállalná. Nagyon ügyes és multifunkcionális vagy. :)))))
A tunika csak vékony anyagból lenne mutatós, vagy esetleg van valami téliesített változata is? Úgy tudom jövő hónapban a Kismama újságban lesz szabásminta melléklet.
Vendég
 


Sziasztok Lányok!
Hm, Katuska, látom, megint valami finomsággal lepsz meg minket :)
Liuska: nekem eddig minden alkalommal csinált hüvelyi vizsgálatot (amikor megnézte azt is, hogy nyitva van-e a méhszáj) az orvosom, ugyanúgy, mint az első két gyerekemnél. Nekem soha nem fájt utána. Nem lehet, hogy mástól volt?
A rutinvizsgálatról (havonkénti): hát ezek szerint eléggé eltérő az orvosok gyakorlata. Vérnyomást nekem is szoktak mérni (orvos is, védőnő is), de a súlyomat csak a védőnő (nála még csak egyszer voltam, majd 3 hét múlva megyek). Néz mindig szívhangot (az orvos), és méhszájat (meg hogy van-e hüvelyi fertőzés), és UH készüléke is van, így oda is be szoktam menni.
Kata: azt a rendrakás dolgot hamar át fogod gondolni :D Biztos szuper szobája lesz Martinnak :) Mi még csak a nagyok szobáit tervezzük... de még ugye az övék is a padlóburkolatra vár :) Mint a Picié is a tetőtérben. De nem oda fog költözni, először a mi szobánkba, és a bútorigényei is elég szerények lesznek (kiságy, pelenkázó van, meg valamelyik szekrényt beüzemeljük neki).
Üdv Poszani!

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Eperfagyi: miért csinálnak többször terhelésest? Alapból nem csak egyszer van? :shock: Eddig egyszer sem volt, és nem is fenyegetett vele a doktornénim egyelőre... talán most is sikerül "elbliccelni" bár most 4,0 volt a cukrom az éhgyomorra...

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre
Sajnos nem tudom. Tavaly azért,mert lombik volt, idén talán azért, mert tavaly is megcsinálták. :lol: Pedig a kettő között még inzulin rezisztenciát is vizsgálatattam, ami a hajlamot, vagy a megelőző állapotot mutatja, de az eredmény tökéletes volt. Próbáltam megúszni, de nem hagyták.
Vendég
 


Csöre: hogy őszinte legyek, már alig várom, hogy nekem is 2-3 gyerkőcöm legyen :D
Egy gyakorlati kérdés: ha hazajövünk a kórházból és ugye Martin alapvetően külön szobában fog lakni, ami nincs messze a miénktől, de az első napok hogy zajlanak majd? A saját kiságyát nem viszem be hozzánk, mert nem is nagyon férne el, meg egyébként is,az már a szobájában várja majd. De ha veszünk neki utazóágyat, azt egy darabig ne rakjuk be magunkhoz? Időszakosan elfér, csak nem tudom, hogy meddig, vagy így átmenetileg van-e értelme? Vagy ha leteszem éjszakára, akkor szokja a saját szobáját? Természetesen lesz ott nekem is egy kis kanapé, vagy valami, hogy vészhelyzet esetén ott aludhassak vele.
Szerintetek??

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Eperfagyi
cukorterhelés nálam is volt a 16. héten.+AFP+hepatitis.Tényleg borzasztó íze volt ennek a löttynek.Legközelebb a 26. héten van cukorterhelés.Én a védőnőmtől kaptam egy általános gondozási tervet,amelyen részletesen le van írva hogy a 9 hónap alatt mikor milyen vizsgálatra kell menni.

Csöre
Most megnyugtattál hogy neked is csinál az orvosod méhszájvizsgálatot.Ezek szerint akkor a köv. alkalommal sem fogom megúszni.Hogy miért fájt utána,el se tudom képzelni.Én csak a vizsgálattal tudom összefüggésbe hozni

Vizsgálatok:hát úgy látom mindenkinél más
Csatlakoznék Katához.Én is alig várom már hogy legalább 3 gyerkőcöm legyen

liuska
 
 


KAta!

Igazából nagyon sok fog múlni rajtad és a babán, hogy bírjátok-e akülön szobát vagy sem. Ha mondjuk nem valami jó alvó és óránként felébred éjjel enni akkor bizony kényelmesebb hacsak kilépsz az ágyból és máris ott van karnyújtásnyira, gyorsan megszoptatod félálmodban aztán visszateszed és alszol tovább. Nem kell sem lámpát gyújtani sem kóvályogni a lakásban. Mi hat hónaposan költöztettük át a szobájába, első két éjszaka ott aludtam vele. Szerencsére hamar átaludta az éjszakákat. Nekem az volt a rossz, hogy eleinte minden kis pisszenésre felébredtem:) Holott csak épp álmodott, nyöszörgött, mozgolódott. csakhát tapasztalatlan voltam, néztem mi baja ugyan. Ma már tudom, hogy nem kell egyből ugrani.
Így is úgyis megtanulja majd a saját szobáját bármikor is költözteted oda. AZ utazó ágy nem rossz megoldás, csak az a baj vele, hogy nagyon mélyre kell hajolni. De át is költözhetsz hozzá, az is jó megoldás. Így apa nyugodtan tud aludni és kipihenten megy dolgozni, ergo nem lesz az egész család lestrapálva. Szóval igazából majd akkor és ott az az élethelyzet fogja meghatározni, hogy mi is a jó. Mge persze az is, hogy Te hogyan fogod érezni magad...
Az első napok úgy telnek, hogy minden nyöszörgésre oda fogsz figyelni, lesed állandóan, időnként pánikolsz, hogy jajj most mi van. Minél hamarabb kialakítod a szokásokat annál könyebb lesz. Következetesnek kell lenni és rugalmasnak és a lényeg, hoyg nem szabad nagy fenket keríteni semminek sem!

Én most szeretném egyből külön szobában altatni, hogy egyből megszokják egymást Mátéval, de apa jobbnak látja ha velünk van. Mondjuk igaza van mert tuti nyűg lenne nekem éjjel átmászkálni szoptatni. Viszont az ágyunk ezúttal is tabu lesz....soha nem aludhatott ott Máté...scak napközben velem összebújva, vagy ha hajnalban felébredt és nem volt erőm szórakozni a vissza altatással. Egyikünk sem tud aludni a másik mellett. Én csodálom azokat az anyukákat akik együtt tudnak aludni a babával....

Eperfagyi! igen a tunikát meg lehet csinálni vastag anyagból is! Én először abból csináltam. Iylen plüssös nem tudom miylen pamut melegítő anyagból!

Kata! Igen lehet citrommal javítani a cukros oldaton! Én teába tettem bele a cukrot meg citromot és gyorsan lehúztam. Úgy nem volt annyira borzasztó szerintem. Nyugi nem leszel rosszul tőle, anynira nem vészes! ÉN abban reménykedem, hogy megint lehet majd úgy csinálni mint Máténál, hogy a már meglévő éhgyomros cukor értéket veszik kiindulásnak és ittohn megihatom és már cska két óra múlva a cukros vért veszik le. Semmi kedvem két órát szambázni az SZTK-ban....

Eperfagyi! lehet nálatok szokás ez a többszöri cukor nézés...minden dokinak van valami bogara:)

Kata! nem lesz túl sok az UH-? be fogsz csavarodni a végére! :) Nyugi a baád egészséges, szépen fejlődik! mi kell ennél több? Miért nem hagysz egy kis varázst izgalmat magatoknak? :roll: :lol:
katuska79
 
 


Sziasztok!

Itthon... Visszaolvasok..

Remélem, mindenki jól van!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: