Új privát üzeneted érkezett!

szeder: ezer drukk neked, bárhogy is alakul.A lényeg,hogy ha jönni akar had jöjjön, és akkor drukk ahhoz ,hogy minél könnyebben túl legyél rajta :))

Kép
csehi77

Sziasztok!

Szeder, hűűűű, de izgi! :lol: :lol: :lol:
ha azt szeretnéd, szorítok hogy még egy hetet bent maradjon Adél! :wink: De ha ki akar már bújni akkor meg azért szorítok, hogy könnyen, gyorsan megszülessen! :)

Márti, örülök, hogy minden rendben van! És naná hogy együtt leszünk bent! :) Szerinted mit szólnának ha kérnénk hogy egy kórterembe tegyenek bennünket?! :P
Annyira tetszik, hogy Apa és a család előtt eddig tudtad titkolni a baba nemét! Én erre tuti nem lettem volna képes. :)
Lehelnek jobbulást!
A Schlecker engem is érdekelne! Merre van boltjuk?

Holka, takarítás, fészekrakó ösztön... :lol: Készülj Te is lassan! :wink: :) De azért csak óvatosan, vigyázz Magadra!

Blúmi, otthon hagyott telefon :? Enyém pasi is ilyen, egyszer a fejét is elhagyja...

Lanta, széééép poci!!! :lol:

Honey, azt a levegőztető zsákot itt vettem a piacon! Nagyon jó, nem nagyon vastag, átmeneti időre való, finom puha... :) Van itt egy néni, minden kisruhát tőle vásárolok, mert csak magyar ruhái vannak és tényleg jó minőségűek.

Segítség: párom hazajövetelünk után 3 hétig itthon lesz velünk. Szerencsére azt is meg lehet oldani, hogy utána itthonról dolgozzon, így Dorkát el tudja hordani oviba.

Tegnap Dorka alkotott, Apája nadrágját próbálgatta. Olyan édes volt! :lol: Néhány kép róla:

Kép Kép Kép

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Hú, Szeder, gondolunk Rád!!

Nálunk nem lesz segítség a Baba születése után, az apának járó öt nap szerintem elmegy arra az időre, amit a kórházban töltök, mert Apa vigyáz addig a Nagylányra. Rajtuk kívül egyéb rokonom nincs, úgyhogy egyedül kell mindent megoldanom. Ebédrendelésen gondolkodom. Kérek mindenkit, szorítson, hogy majd ha szülök, lehetőleg problémamentes legyen, hogy egyből házitündérkedhessek itthon! :!:

Kép
Kép
sarkantyúka

Szeder!
Ez nagyon izgi! :lol: Szurkolok, hogy minden rendben menjen!

gwini

szeder :)
húúú, izgi :) azért drukkolok, hogy maradjon még a Csöpp.

segitség: a Zuram itthon lesz 1 hétig, anyum és anyósom is szivesen jön segiteni. Kaját rendelni fogok, itt helyben van házias menüs rendszerü kajakiszállitás, de elég egysikú, viszont egész olcsó és hatalmas adag. De már fagyasztgatok le kisadagos gyorsan felmelegithetö kajákat (töltött paprika, pörköltek, bolognai stb)

schlecker: van boltjuk az Örsön a Sugárban lent és egy az Erzsébet krt-on is, asszem a Wesselényi és krt sarkán. Én csak ezt a kettöt ismerem. Popsitörlöt mi is vettünk ott anno, csak mostanság ritkán járunk arra.

Márti :)
hü, ez tényleg nehéz kérdés. Én nem szivesen engedem el Nándit, mikor lázas, lehet, hogy ez az én hülyeségem (és csak egy gyerekes tapasztalatom :oops: ), mert én tudom legjobban, mikor mire hogyan reagál.

ja, köszönjük a dicséreteket Csongi-méret ügyben. Utánanézve az adatoknak, sztem azért irta ilyen nagynak a gép a súlyát, mert a combiját lényegesen hosszabbnak mérték, mint az ilyenkor átlagos (a 4D-n is egyébként) Egyébként Nándit is "túlbecsülték", már 38 hetesen 3100 gr-ra, végül terminus elött 2 nappal született, 3130 gr-al.

na, megyünk apájával bowlingozni (vagyis én megint csak drukkolni és dumcsizni :) )

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Anyooka!

Ha úgy alakul és nem lesz tömeg, szólok a dokimnak és elintézi! A tesómnak is sikerült így 1 szobába kerülni egy ismerőssel! íííínagyon édi a lányod! és az a diadalmas mosoly, amikor végre sikerült belebújni a nadrágba!

Minyu!

Ha lázas, tuti nem engedem el, csak akkor mi lesz a naggyal? Epedve várja az utazást, de Lehel nélkül nem akar, Lehel meg annyira érzékeny kisfiú, a lelkét törném össze, ha neki itthon kell maradnia! Szóval tényleg nehéz ügy, reggel visszük dokihoz, ha nem láztalan és meglátjuk, mit talál ki! Az is zavar, hogy olyan fura ez a betegség, az antibiotikum máskor sokkal gyorsaban hat, hétfő óta szedi és még mindig lázas!

Márti
borossné becz márta

Halihó!

Bocsi Kismamik, de mióta nem dolgozom (1,5 hete) azóta itthon sem volt net. Nap mint nap gondoltam rátok! És ma végre visszatért a netünk és visszaolvashattam (nagyjából :lol: ). Szóval múlt hét kedd óra végre NEM DOLGOZOM!!! Isteni érzés, már csak azért is, mert már nem is bírnám. Mára már ott tartok, hogy minden mozdulat nehezemre esik. Legszívesebben feküdnék egész nap. Persze ha a fekvés jó lenne, de nem az! :? Már feküdni sem tudok kényelmesen - ebből következően aludni sem nagyon tudok, így egyre fáradtabbnak érzem magam. És borzasztóan bosszant a bénaságom. Ja! És persze ahogy kimozdultam itthonról egy kis vásárlásra a párommal rögtön sikerült ismételten elesnem. A párom kivételesen a kocsiba maradt, mert telefonon keresték és pedig ahogy teszek egy-két önálló lépést rögtön borulok! :( De szerencsére nem ütöttem meg a pocimat, csak a térdemet és a könyökömet horzsoltam le. A melegtől is borzasztóan szenvedek, már egy kis szellőcske-fuvallatnak is rettentően tudok örülni. Ágyból, székről már csak daruval lehet felhúzni. Ismét olvastam a plusz kilókat: 0-2-4, max. 15. Úgy látszik sikerült mindenkit bőven leelőznöm +21-el (nem mintha büszke lennék rá, de most már ez van :roll: ) Kb. egy hete már vizesedem is rendesen: kezem, lábam, és a számba sem kell szilikont tetetnem. Annácska egyelőre borzasztóan élvezi a helyzetét: soha nem volt még ilyen aktív és mozgékony, mint az utóbbi pár napban. Kedden voltunk az első NST-n, ahol meg is kérdezték, hogy ittam-e kávét vagy valami hasonlót, amitől így be van indulva a kiscsaj? Hát az biztos, hogy nem kellett noszogatni...! Így első felindulásból jól kipanaszkodtam magam :oops:

Eszike!
Mint fentebb olvashatod én is borzasztóan nehezen bírom ezt az utolsó időszakot. Egyáltalán nem bánnám én sem, ha augusztusi baba lenne Anna-babából! Kitartás!!!

Humanka!
Sajnálom, hogy ilyen rosszul érzed magad! Vigyázz magatokra!

Gwini!
De jó, hogy előkerültél!!! Sajnálom a kinyílást, pihenj sokat, már nem kell sokáig kibírni! Most már ne tűnj el légyszi!!! :D

Bagzerka!
Nagyon boldog 30. szülinapot kívánok Neked utólag!!! Remélem azóta sikerült beköltözni és élvezitek az új lakást!

Sz.Sziszi!
Ehez a haskörfogat dologhoz nem igazán tudok hozzászólni. Remélem azóta minden rendben van és csak elmértek valamit! :)

Ági! Roni!
Ugye milyen jó hogy már nem dolgozunk! Én már egészen kezdek belejönni! :wink: :D

Nostawen!
Jaj de jó, hogy jelentkeztél! Nagyon sokat gondoltam rád! Most, hogy így írtad, lehet, hogy el kéne gondolkodnunk valami fiú néven is???

Csibe!
90 %-ban átalussza a napot??? Melyik az??? Mert nem Annáról van szó, az biztos! Néha úgy érzem, hogy ki akarja magát fúrni belőlem, vagy egyszerűen ki akar szakadni belőlem. :? Az én hasam is hullámzik, rázkódik, púposodik és a púpok jobbról balra, balról jobbra, fentről lefelé és fordítva közlekednek!

Szeder!
Nagyon szorítok érte, hogy Adél még bent maradjon egy kicsit (ha akarod!). Én néha már szeretném inkább a kezemben tartani Annácskát, (kint kapálózzon, ne a bordáimban és egyéb szerveimben :wink: )

A.m.!
Klassz a pocikép! Ismét! Nemsokára babaképeket nézegetünk már!!!

És a pociképek:
Kép Mai poci
Kép Mai poci 2

Kép
Kép
konan

Konan! jaj de jó! Már olyan régen hallottunk Rólad! Úgy látszik, tényleg nem lehet egyedül hagyni! Vigyázz az esésekkel! Nagyon helyes a pocid! 21 ide, vagy oda, tök jól nézel ki!

Szeder! Húúúúú, de szorítok!

Anyooka! Dorka nagyon édes!!! Bár úgy látszik, hónaljban még bő a gatyi. :-)

Nekem egész nap keményedett a hasam, és egész komolyan. A védőnő feltétlenül magne b6-ot javasolt. Szerintetek a 35. hét után még szedhető? Úgy vánszorogtam a védőnőig, hogy lehagytak a 80 éves mamókák. Ez van! Ja és állandó csipkedés van a derekamban, és a hasamban. A védőnő szerint ezek már jósló fájások.

Monee! Engem is idegesít ez a "legalább még eddig maradjon bent" duma! Én pont úgy gondolom, ahogy Te. A 36. hét után én már bármikor szívesen fogadom az érkezését. Felesleges a kismamák stresszelése.

Kép
blúmi

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, hogy elköltöztünk, net iszonyat lassú, visszaolvasni és mesélni holnap fogok, mert ülve alszom el mindjárt.

Remélem mindenkivel minden rendben! :)

Kép
kistiggrincs

Szeder: nagyon-nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen veletek

Lanyok!

Szerintem probaljatok meg turelmesebbek lenni egy kicsit. Lehet, hogy nem leszek nepszeru ezzel a velemennyel, de a termeszet nem veletlenul "talalta ki" a 40 hetes terhesseget: ennyi ido kell a babanak, amig erett lesz arra, hogy a kint vilagban ne legyen semmi gondja. Persze, hogy ma mar megszulethet hamarabb, de azokkal a babakkal, akik hamarabb erkezenek, azert lehetnek gondok. A 36. hettol meg a varandossag 10 %-a hatravan!!! Es ez nem keves ido. En is tudom, hogy kenyelmetlen a nagy pocak, hogy mar minden baja van mindenkinek, de en azt mondom, hogy a BABAk erdekeben ne akarjuk, higy ido elott megszulessenek. Minel nagyobb egy baba, a kesobbiekben is annal tobb eselye lesz a korokozokkal szemben, stb. Szoval TURELEM !!!

En nem nagyon javulok, a szedulesem meg mindig tart, igy mar 2. hete agyban fekszem. Eleg nehezen birom, unatkozok, szerencsere a Mano eli vilagat, folyamtosan rugkapal, ami azert megnyugtat. Jovo het szerdan megyek a dokimhoz, ha meg ez a szedules akkorra sem mulik el, akkor nezetek egy verkepet, mert akkor tuti, hogy vmi mas baj is van. Azert ezt nem szeretnem. Es mar jovo heten vissza is akarok menni melozni ... meglatjuk.

KépKép
Kép
humanka

Erdekessegkent egy cikk a szules idopontjarol:

http://hvg.hu/egeszseg/20080725_szules_ ... tasok.aspx

KépKép
Kép
humanka

Szeder
igen 2 hetet is simán ráhúzhatsz, mennek a drukkok neked és Adélnak!!! Bár a sok görcsölgetés valószínű tovább fog nyitni.
Írj mindennap mi újság?

Sugikám!
Még nem tudom a ma délutánt most Hencével megyek hivatalos papírokat intézni ez kb eltarthat délig....torna előtt vagy után beszéljünk,ok?

Ági
én még 2 hétig nem tervezek szülni!!! Nekem még egy csomó teendőm van!! :D

Humanka
jobbulást Neked!!

Sarkantyúka
legalább valami barátnő a láthatáron aki adott esetben besegít a nagylány körül??

Mindenkinek szép napot!!! :D
holka

Sziasztok!

Humanka!
Én részben egyetértek veled, türelmesebbnek kéne lennünk sokszor,csak nehéz... :roll:
Mivel minden terhesség más ezért nem feltétlenül szükséges a 40 hét,hogy a baba egészséges legyen. Megnéztem az augusztusi babákat 15-ből még egyik sem érte el a 40 hetet amikor megszületett és mégsincs semmi bajuk. Az utolsó pár nap már nem sokat oszt-szoroz. De mégegyszer mondom nincs két egyforma terhesség. Én pl. 40 hétre születtem 2650 g-al,de még magzatmázas voltam...
A kicsi fiam meg már a 36. héten ekkora (becsült) súlyú...
Sajnálom,hogy még mindig szédülsz. Tényleg jó lenne egy laborvizsgálat!!!
Ja és tényleg érdekes a cikk,köszi,hogy leírtad.

Sarkantyúka!
Szorítok,hogy mihamarabb regenerálódj a szülés után,bár biztosan rád is rádférne legalább egy kis segítség ,de tudom,hogy nálatok sajnos az anyukák már nem jöhetek számításba. :(
Esetleg egy szomszédasszony,barátnő???nagynéni???

Kistigrincs!
Gratulálok a költözéshez. Biztosan nagyon boldogok lehettek.
Mi most gondolkozunk házépítésen.A város szokott "ingyen" közművesített telkeket osztani évente többször. Most megpályázzuk hátha sikerül...

Konan!
Ezt nem hiszem el,ugyan ilyen ruhám van nekem is!!!azt hiszem volt már máskor is,hogy olyan ruhában voltál ami nekem is van. Én ezt viszem be egyiknek a korházba meg van egy piros-fehér keresztbe csíkos is :D .
Nagyon örülök,hogy hallunk rólad.
A nyűgösséget abszolút megértem,dettó. Azt szoktam mondani a férjemnek,hogy olyan vagyok,mint egy "terhes pingvin".
Nagyon csini vagy és én sem látom a +21 kg-ot!!!!
Egy napon voltunk NST-n is!!!
:lol:

Kép
Kép
a.m.

Humanka!

Neked van igazad! Jó, én könnyen beszélek, a 40.hetet még nem próbáltam, a fiúk a 39. héten születtek mind! De nekem is egy az egyben az a véleményem mint Neked! A 36-37. héten született babák még koraszülöttek, csak a 37. betöltött hét után számítanak időre születetteknek! Megéri a türelem, mert annyira sokat számít, hogy egy érett baba már a szülőszobán megszoptatható, nem viszik el az anyukájától órákra inkubátorba, nem kezdenek el okoskodni, hogy miért is van szüksége a babának tápszerre. Az érett babák kevésbé alszanak be szopi közben, ritkábban sárgulnak stb. Szóval mindenhogy jobb nekik, ha nem érkeznek túl korán! Persze más az az eset, amikor szükség van egy túl korán érkezett baba estében különböző speciális ellátásokra, de a mieink úgyis ki fogják várni az idejüket! :lol: Egyébként meg annyira jellemző, hogy pont azok hordják túl a babát, akik a legtürelmetlenebbül várják a minél korábbi érkezését!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Tudtok nekem segíteni? Borzasztóan ég a hüvelyem, meg ott a környékén mindenhol. Már 2 napja, de nem igazán javul. A dokim szabin van és nem tudom felhívni, mert külföldön van. Hétfőn lesz újra. A szülésznőm azt mondta, hogy vegyek intim mosót. Vettem tegnap a Seba Med intim mosót. Az jól esik rá. Főként az a jó, amikor zuhanyzok és hideg víz megy rá. Nem viszket, csak ég. Használok még rá Neogranormont.
A dokim még régebben, a terhesség közepe felé adott erre egy kúpot: Pevarilt. Akkor is ilyen gondom volt és az segített. Csak most a nyitott méhszáj miatt nem tudom, hogy lehet-e használni. Pedig az segítene. Szerintetek? Valami módszer erre? Nem merek bemenni a kórházba, mert nem akarom, hogy másik doki megvizsgáljon most. A méhszáj miatt sem.

gwini

Jó reggelt!

Gwini - Szintén zenész!!! :( Tegnap óta - "hála" a Balcsiban fürdésnek és a vizes fürdőruciban ücsörgésnek - nekem is ugyan ez a bajom. :cry:
Most parázok rendesen, nehogy beindítson bármit nálam.... ráadásul most megyünk apával 4 napra wellnesselni. Szóval no szex. :cry:
Sajnos a candidával "jó ismerősök" vagyunk. Nekem szerencsére volt kupom itthon az ilyen esetekre ( amit a doki előre felírt ) , így remélem sikerült idejében elejét vennem a dolognak.
Nem merek neked semmi okosat mondani, mert gondolom nagyon nem mindegy, hogy nyitva van a méhszáj!! Tudom, hogy extra szar érzés más dokihoz menni, de szerintem mindenképp menj be!!!! Sajnos az intimszappan és a várakozás ezen nem fog segíteni!
Viszont akár óráról órára is rosszabb lehet a helyzet, ha nem kezelteted ki.
Tudnék neked tippeket mondani ( canesten kúp, borax stb ) DE EZ MOST NAGYON NEM AZ A HELYZET, AMIKOR EGYMÁST KELLENE LÁTATLANBAN KEZELGETNÜNK!!
Főleg, mivel, hogyha nálad nem gomba áll fent, hanem baci, az nagyon nem tűr halasztást!!!!

márti,
én is nagyon várom már az előadást. Ráadásul évek óta szeretnék Szegedre menni a nyári játékokra. Sajna a szereposztást nem tudom, mert a jegyeket úgy kaptam egy volt ügyfelemtől.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

lehet, hogy félreérthető voltam. Én nem siettetem, hogy a 36. héten megszülessen a bébi! Sőt, folyamatosan győzködöm, hogy minél tovább maradjon. Türelmesen várok én akár a 42. hétig is. :-) Úgyis a természet dönt. Nekem azzal van bajom, hogy próbálják a kismamákat idegenek azzal pánikoltatni, hogy micsoda óriási probléma lenne, ha most megszületne. Persze vannak kockázatai még a 36. héten történt szüléseknek is, de azért már komoly eséllyel indulnak ezek a babák is! (mivel már két hete elég vacakul érzem magam, engem megnyugtat a tudat, hogy, ha valami oknál fogva korábban is jönne, akkor is minden rendben lenne. Elég aggódóak a kiamamák így is. Felesleges ezt azzal tetézni, hogy sulykolják belénk a lehetséges problémákat!)

Humanka! Írj majd, hogy mi volt a dokinál.! Remélem elmúlik a szédülés!

Gwini! Ez csak az én hozzá nem értő véleményem: én nem mernék doki nélkül nyitott méhszájjal semmit sem alkalmazni. Ha nagyon vacak a helyzet, inkább menj be egy másik dokihoz... Még mindig jobb, mintha szenvednél. Remélem hamar javul!!!!

Kép
blúmi

Blúmi!

Én is úgy gondolom, ahogy Te.
Szeretettel várom, hogy kibújjon, de majd a természet és a baba eldönti mikor akar jönni.
Engem az zavar ezekben a megjegyzésekben, hogy hogyis mondjam, eddig a terhességem alatt egy csomó minden mással is foglalkoztam, nem csak a babázással és most végre, amikor eljött a lelkemben az az idő, amikor teljesen csak a bébire vagyok hangolódva, akkor jönnek ezek a hülye megjegyzések. Ez most a mi időnk, nem kell senkinek a tanácsa vagy a véleménye. Én csak annyit szeretnék, hogy hagyjanak békén, had várjam úgy a babát, ahogy én szeretném.
Apróságokban nyilvánul meg a várás. Hétvégén pl. nem leszünk itthon, és engem örömmel és izgalommal tölt el, hogy a csomagtartóba a normál cuccom mellé a szülőszobás motyó is bekerül, mert sosem lehet tudni. Ettől még nyilván nem fog megszületni a gyerek, de a mamám tuti tesz majd valami megjegyzést rá, amitől idegrohamot kapok. Nah, ezek a megnyilvánulások nem kellenek.

Honey, Gwini!

A francba ezzel a hülye valamivel! :(

Gwini!

Nagyon patt helyzet, de inkább egy másik doki nézzen meg, mint hogy beszedj valami "felmászós" nyavaját. Zárt méhszájnál sem mindegy, mit hurcolsz magaddal, de nyitottnál meg pláne nem. Szerintem ne kockáztass!

Márti!

Bár a puding próbája az evés....... de nálunk nem viszik el a babákat, ha a születési értékeik jók, akárhány hétre is születtek. Ha a baba jól van, bizony 36 hetesen is odaadják szopizni és nem viszik el megfigyelésre sem. Friss tapasztalat, most szült két ismerős 36-37 hetesen. Nyilván ha nincs jól a bébi, akkor elviszik, de a 40 hetest is ugyanúgy, mint a 36 hetest. Ez miatt sem akarok ráizgulni a hetekre, mert a szülés utáni helyzet alakulása megint csak nem rajtunk múlik, hanem az adott pillanaton.
Rámburult a rózsaszín köd, most nem vagyok hajlandó semmit sem szkeptikusan vagy negatív szemszögből látni. :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Bocs hogy most nem olvasok vissza, de reggel óta olyan hasmarsom és gyomorgörcsöm van hogy itt pusztulok meg...

Remélem a szén és a kamilla hamarosan segít mert ez így nagyon nem lesz jó ... :(:(

Kép

Kép
starlark

Beszéltem a szülésznőmmel. Azt mondta, hogy tegyem fel nyugodtan azt a Pevaryl kúpot, amit még a doki írt fel, csak ne tegyem mélyre. Mondta ő is, hogy bemehetek a kórházba és megvizsgál egy doki, de épp a nyitott méhszájam miatt nem akarom, hogy egy idegen doki piszkáljon. Inkább megvárom a hétfőt, mert akkor már lesz a saját dokim is. Mivel a belső méhszájam még zárva van, így a picinek nem lesz baja, ha várok. Ez a kúp legutóbb is rendbe tett.

gwini

Nagyon gyors leszek:

Márti:
Csatlakozom Moneehoz és Blúmihoz! Nálunk is odaadják a babát akár 36. héten, akár 40. jöttek! És én is örülnék, ha nem a 42. héten akarna előbújni Bianka, hanem korábban, akár a 36., akár a 37. héten. Egyébként én úgy tudom, hogy csak a 36. hét előtt született babák korababák, és nem a 37. betöltött hétig! Holka?
És nem a természet találta ki a 40 hetes terhességet, hanem az orvosok! Pont az a lényege, hogy a menstruációhoz igazítják a 40 hetet, az pedig nem mindig igaz! Én vagyok rá a legjobb példa a novemberi utolsó menstruációmmal! :wink:

Gwini, Honey, Starlark: Jobbulást!

A másik topicunkból hoztam egy linket a diabéteszeseknek: Remélem hasznos!

http://diabetes.freeweb.hu/kaja/ertekek.html
Vendég

Éjjel megitn nem aludtam, igaz most csak fél 1-ig voltam fent. Visszaolvasgattam, de a hsz-hez már nem volt kedvem..

Gwini, a szülésznő is elég tapasztalt, jó hogy megkérdezted! De ha nem javul, én nem várnám meg a hétfőt, mert tényleg veszélyes lehet egy esetleges baci fertőzés is! Szóval inkább egy másik doki, mint a baci szabadon garázdálkodjon. A kúp az remélhetőleg segtí!

Szeder, egyre izgisebbek ezek a hetek. 2-3 hét és itt nálunk is beindulhat a babaeső :lol: Már előre örülök a baby-fotóknak!!

Meghoztuk a kiskutyát! Naggyon édes. Szegény, én úgy sajnálom, hogy el kellett választani az anyjától! De eddig jól viseli. Néha nyafog egy kicsit, de alapban elvan. Alszik, eszik, iszik, és pisil.. 6 hetes.

Olyan rendes, lelkiismeretes tenyésztőtől vettük, hogy leesett az állam. Még "használati útmutatót" is írt nekem a kutyhoz. Meg adott egy egész üveg házilag készült főzeléket, mert ezt imádja a kis Kajla. Turmixolva, pürésítve... 5x kell adni neki egy napi enni, de majd meglátom, mert szerintem a napi 3 is elegendő, ha tápláló ételt kap. Mjad kitapasztalom, mert azért ugye egy nagytestű németjuhászról van, szó, nem egy pl. uszkárról (korábban nekünk az volt 13 évig). Neki kell valamiből energiát nyernie a nagy növekedéshez.
Nagyon szép, édes pofija van. A 1,5 órás autóutat végigaludta a dobozában! Remélem így is fogja folytatni, mert a 3. emeleten nehezebb vele, mint egy családi házban lenne.
Nem lépcsőzhet, így ölben visszük le (most csak én, mert apa elutazott osztálytalálkozóra), de még nincs veszélyes súlya. Remélem mire elkezd gyarapodni, addigra meg leköltözünk végre a házba. (Még kb. 3 hét)

Majd legközelebb mellékelek képet róla!

Bocs, hogy nem a babatémával kapcs-ban írtam, de úgy élvezem hogy itt van velünk!

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Ok., Lányok, azért ne harapjátok le a fejem, csak mert egyetértek Humanka-val! Sajnos a tapasztalatom alapján mondom, hogy ha valamire rá lehet fogni, bizony elviszik a babát, ha nekik úgy kényelmesebb! Persze mást mondtak nálunk is szülésfelkészítőn, de leginkább azon múlik, hogy éppen ki és milyen szemléletű az a neonatologus vagy csecsemős, aki erről dönt, amikor szülünk! De a 37. betöltött hétben biztos vagyok, gondolom ez egységes, nem változik kórházanként!
Blúmi, Monee! Nem voltatok félrérthetőek és türelmetlennek sem neveznélek benneteket, csak mert annyira várjátok a babátokat! Így van ez jól! Mindannyian várjuk, egyre izgatottabban a nagy napot,csak másképp éljük meg az izgatott várakozást! Én pl. úgy mint Holka: nagyon sok a tennivaló még addig és aki mellett már ott tipeg legalább 1 gyerkőc, az sajnos nem is tudja biztosan kiszámolni, hogy mi az amit 1 nap alatt meg tud csinálni, mert bármelyik pillanatban borulhat a terv, persze ez így van jól és nekünk meg ettől izgalmas az egész! Én azt szeretném, ha minden tuti lenne itthon, amikor bemegyünk szülni, minden kész legyen, mindenkiről gondoskodhassak (ugye nekem már ovis gyerekem is van, drukkolok, hogy még visszazökkenjen az ovis hétköznapokba, mire érkezik a kicsi lány) úgy, ahogy neki kell...
Szóval ugyanarról a dologról beszélünk, csak más-más oldalát látjuk, azt hiszem! Ahogy Ti is írtátok, a legjobb, ha a babákra bízzuk a dolgot! Ők tudják, nekik mikor a legjobb megszületni! A középső fiamnál pl. egyértelműen annak volt betudható a terminus előtt 12 nappal való érkezés, mert a nyakára tekeredett köldökzsinór miatt már nem érezte jól magát odabent, a magzatvíz is meconiumos volt, erre fogta magát és rekordsebességgel elhagyta a pocakomat! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti: Hidd el, nem vitatkozni akarok, de én meg a 36. hétben vagyok biztos. Ezt is érdemes elolvasni:

http://www.vital.hu/themes/baba/koraszulott.htm

Ettől függetlenül én is osztom azt a véleményt, hogy jobb a babának, ha minél tovább bennt marad, de attól még nem lesz baja, ha egy kicsit előbb jön. De ez csak az én véleményem. Bár a mi családunkban anyum is és a tesóm is túlhordta a terhességeit, anyum pl engem 2 héttel!! Én tudom, hogy a babáért mindent el kell viselni, szerintem ha ezzel nem lennénk tisztában, nem is vállaltuk volna a babáinkat, de azért valljuk be, a 42. héten az ember lánya már elég türelmetlen.... én meg aztán a türelmetlenség mintapéldánya vagyok amúgy is, de valószínűleg nem emiatt fogom túlhordani, ...ha túlhordom... :wink:
Amúgy én a Te 39. hetes szüléseiddel is kiegyeznék... de ezt majd úgyis az én kicsi lányom fogja eldönteni, nem pedig én! :wink:

Amúgy a köldökzsinóros csavarodást uh-n nem látták?
Vendég

sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek.
Jól vagyok jelenleg. Szugerálom a pici lányomat, hogy még legalább 1 hét.. :) (osztán lehet, hogy fogja magát és Pálfordulással gondol egyet és kivárja a kiírt időpontot.. hisz olya sokszor volt már erre példa.. )

Látom felkorbácsolódtak az indulatok: koraszülés, és nem koraszülés..
Nekem is furcsa volt hallani már a 35. héten, hogy megszülethetne nyugodtan! ÉÉs ezt egy SOTE-s orvostól!!!
Egy biztos:
azért a 35-36 héten született babák nem olyan érettek, mint a később született babák.. Már az arcocskájukon is lehet látni, hogy korábban születtek.. DEEE ez pár hét alatt el is tűnik.. de a születés után közvetlenül lehet látni a különbséget!!!!
Úgyhogy eltérőek a vélemények, ez természetes.. Viszont az orvosok egy 36. héten beindult szülést meg sem kísérelnek leállítani!! Ezt én személyesen hallottam -rámszabva-.

Nyugi lányok!
Ha jól emlékszem már mindenki betöltötte a 32. hetet.. nos.. ez a lényeg!!!
-mert a 32. hét után a koraszülött babáknál nem nagyon szokott lenni agyvérzés.. míg a 32. hét előtt igen gyakran előfordulhat!!-
-ezt most hallottam én is.

szeder74

hahóó!!

húú Szeder! ez izgii, azért vigyázz magadra! -bár tuuudooom, nem kell külön mondani :)

köszönöm lányok a szülinapi köszöntéseket!! :) azóta kárpótolva lettem mindenhogy!!! tegnap megkaptam gyerekkori-élet álmomat: egy varrógépet!!!!! :) úgy örülök nekiii!

az új lakás meg egyszerűűen szuper! annyira más! jobb kedvvel ébredek! szóval remek!!

nekem néha-néha van egy keményedés, de annyi... 13.-án doki, utána gondolom beindul az nst is. kiváncsi vagyok!!! simivel soha egy görbület nem lett...hátha most.

akik rosszul vannak, nektek jobbulást! szegények, így a végén végképp nem bírnék semmi ilyesmi rosszullétet....

na, még határozatlan ideig nettelen vagyok :( szóval majd jövök, ha tudok!!
pááá
mindenki vigyázzon magára!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

a.m., ari vagy!!!!csók érte!!Nagyon csini vagy!!! :wink: Neharagudj, hogy megkérdezem, lehet csak én voltam felületes, de mi a helyzet a kis Gyuszi fekvésével?

konan, én is rég hallottam felőled, örülök, hogy itt vagy és méginkább annak, hogy már te sem dolgozol!!!!Én nagyon de nagyon élvezem!!!!Végre van időm magamra, mindenre. Leginkább a felkészülésre!Nem hízelgésből mondom, de nem is látszik rajtad az 21 kiló!!!!én már 16 kilónál járok, pontosabban jártam még a múlthét hétfői méreckedésen, és totál el voltam keseredve, mikor megtudtam mennyi az annyi!! :cry: :cry: Tény, hogy egy része víz, de azért van egy kis fölös is. De mindegy. Majd lemegy. (a remény hal meg utoljára.... :wink: )

gwini, honey, sajnálom ezt a borzasztó kellemetlen hüvelybetegséget!!!Én nagyon sokat szenvedtem tőle. honeyhoz hasonlóan canesten krémet és kúpot szoktam venni, ami nagyon gyorsan hat, de azért én sem szeretnék innen a székből okoskodni. Egy betegség tünet sem azonos. Remélem hamar rendbejöttök.

Honey, a balcsi melyik részén voltatok? Jó wellnesselést azért. :wink:

Röné, grat a kiskuttyhoz, majd rakj fel képet róla, imádni való lehet!

Szeder, az a lényeg, hogy ne idegeskedj, nyugodj meg (könnyű mondani :oops: ) én hidd el nem lesz semmi baj.

Én csatlakoznék Bejci, Monee, Blúmi táborához. Azonos véleménnyel vagyok. (nem mintha számítana valamit.... :oops: ) De nekem is azt mondta az orvosom, sőt több orvos is, hogy a betöltött 36. hét után már semmiképpen sem minősül koraszülöttnek a baba. Probléma pedig a betöltött 40 hét után is felmerülhet. A 36. héttel már totál egészséges baba születik. A kérdés itt nem ez, hanem az, hogy az anya méhe mikor kész "elengedni" a babát.

Végre megvettük- használtan- a babaágyat. Rakok fel képet róla.
Meg a lábamról.... :oops:

Kép

Kép

Egy kicsit festékes is..... :oops:

Alíz

KépKép
roni0422

sziasztok!
képzeljétek el, h. egy hónapja voltam doknál és akkor befordult fejvégűnek.(nem foglalkoztam vele, h. úristen be fog fordulni vagy sem.....nem paráztam rajta.)akkor örültem, h. na mint a nagykönyvben....ma voltam és visszafordult a kiscsaj!!!!úgyhogy ha így marad akkor császár...
de ezen a doki is meglepódött...nem szoktak már így forogni.....de mostmár akkor így készülök, remélem nem fog megint visszafordulni....mert lélekben szeretnék felkészülni erre vagy arra...tudom h. bármi lehet...de mégis...
valaki szült közülünk az istvánba császárral, nem emlékeztek?

Kép
winona

roni:szépen alakul a lábad :)
bagz:tök jó h. minden sikerült, ahogy képzeltéttek!
szeder:drukk, jöjjön amikor szeretnéd!azaz mikor ő is szeretné :)
humank:szegény...ilyen rosszul lenni hetekig!le a kalappal előtted!és drukk h. javuljál.

a dokim nekem a 40. héten szedné ki a babót ha így marad és nem ringispílezne...ez is orvosa válogatja, bnőmnek 38 szedték ki...
mindenesetrre izgat a kis punis, h. most h. dönt......anyját már most izgatja.. :D

Kép
winona

Jaj, Lányok, nehogy már összevesszünk itt ezen! A jelek szerint mégis eltérő az orvosok álláspontja arról, hogy ki számít koraszülöttnek! Én ezt találtam elsőre, ahogy beírtam a keresőbe: www.vital.hu/themes/baba/kilencho7.htm
A lényeg úgyis az, hogy a babáink akkor érkezzenek, amikor a legjobb nekik!

Szeder!

Jó, hogy itt vagy! Minden ok. lesz, okos kislányod van, kivárja a legmegfelelőbb időt!

Bejci!

Sajna nem mindig látszik a nyakra tekeredett köldökzsinór, mert a baba már nagyon nagy és takarhatja. Ráadásul van, hogy közvetlen szülés előtt gabalyodik bele a bébi, amikor már nemigen csinálnak uh.-ot, csak ha indokolt, pl. a ctg-n lassul a baba szívhangja! De nyilván ahány (kór)ház, annyi szokás! Egyébként nagyon sok baba születik így és, ha nem túl rövid a köldökzsinór vagy nem tekeredik bele többször a baba, akkor nem okoz gondot, nem akadozik a keringés! Nekem a 2 kicsi így született és 10/10-es, illetve 9/10-es Apgart kaptak, a ctg-n pedig semmilyen változást nem lehetett tapasztalni!

Megoldódott a dilemmám! Elengedtem a 2 nagyfiút hétvégére a Balatonra, mivel Lehelkém már teljesen láztalan volt tegnap du. és ma is! :lol: Viszont Bercivel elkaptunk tőle valamit, Kicsi fiam lázas, nekem csak a torkom fáj nagyon és folyik az orrom.

A rengeteg rózsaszín és napsárga ruha pedig végre kimosva-vasalva ülnek a pelenkázószekrényben, de már kimostam a fehéreket és a textilpelusokat, szopis melltartókat is! A lábam katasztrófa vizesedés szempontjából az egész napos állás miatt, de akkor is nagyon élveztem a vasalást! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti:nem vagy semmi a sok vasalással......mostmár tessék pihenni!szegény te és a fiúk.....ilyen betegen....gyógyulást!

Kép
winona

Márti, úgy ismersz minket? :wink: Mint ahogy sok más témában, ezek szerint ebben is eltérőek az orvosi vélemények, de én ezen már abszolút nem csodálkozom. A lényeg: mindenkinek megvan az ideje, és egészséges kisbabák fognak születni. :wink: Én tegnap vasalgattam, ülve, és abban az össz vissz 1 órában olyan szinten elfáradtam, mintha komoly fizikai munkát csináltam volna.

Alíz

KépKép
roni0422

Márti, nem semmi az energiád! De te legalább már ezen is túl vagy. Nagyon izgi játék ez a babaruha -dogdosósdi! Biztosan nagy meglepetés, öröm lesz a férjednek a kislánya!

Winona, sajnálom, hogy visszafordult a babád. Gondolom jobban örülnél a természetes úton való szülésnek. Azért még nem add fel a reményt, ha ilyen aktívan pörög az a kislurkó, még befordulhat!

Kép

Rönééé

Kép
röné

Márti!

Nagyasszonyosan ülve vasalni? :D
Én már tökéletesre fejlesztettem, máshogy nem élném túl a Férjem 5000 pólóját. :D
Ügyi vagy ezzel a sok melóval! :wink:

A kórház dologgal kapcsolatban nincsenek vérmes reményeim. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a szülésfelkészítő elmondott kép nem fog százra egyezni a valóssal.
Ez ügyben amiért inkább izgulok, hogy az orvosom tényleg annyira jó fej és liberális legyen, mint amilyennek eddig gondoltam. Nagyon nem szeretném ha ő rajta múlna a babánk születésének a szépsége.

Winona!

Ha ezt szeretnéd, akkor mennek a drukkok, hogy a lánykád megállapodjon egy állapotnál. De azért ugye tudod, hogy még a szüléskor is megfordulhat?! Semmire nincs garancia.

Roni!

Azért kíváncsi lennék, ha levarázsolódna Rólad a víz, akkor mennyi lenne az annyi... A lábadról ítélve biztos nagyon sok a víz, úgyhogy fel a fejjel! :wink: Jó a kiságy-pelenkázó! :wink:

El kell mesélnem, tegnap lefekvéskor annyira begörcsölt a pocakom, mint még soha. Mélyről, alhasból jövő görcsös fájdalom volt. Egyből eszembe jutott, hogyhát mit nekem a mensi görcsök, a szülés mindent visz majd. Nem nagyon volt idő gondolkodni, csak a fájás közbeni szuszogás jutott eszembe menekülésként és mit ne mondjak, alig győztem csinálni. Egyébként a légvétellel kapcsolatos szkepticizmusom is foszlott valamelyest az az egy fájás alatt, tényleg nagyon sokat segített. Főleg elterelte a figyelemem. Akkor azért így eszembe jutott, hogy a szülés tényleg fájni fog... mindenféle rózsaszín köd nélkül. :roll: :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee
Leszállás:észre fogod venni mikor mindenki aki meglát ezzel fogja kezdeni… :wink:
Én mondjuk szülési fájdalom tekintetében a legrosszabb fájdalomra voltam felkészülve…ehhez képest nem volt ooolyan vészes….És most nagy örömteli várakozással várom a Napunkat!!!

Gwini
Én is megmutatnám magam a helyedben dokinak. Nem feltétlenül kell manualisan megvizsgálni,megpiszkálni a méhszájat...már a látvány,folyás szaga,konzisztenciája megmondaná mi a baj…
Amúgy jobb lett a Pevaryltól?

Starlak
Hogy vagy?

Bejci
Koraszülött 36.hét előtt,2500 gr alatt.
Van ahol a 36-37hetes picúr 2 órára megy inkubátorba egy kis melegítésre..de semmi más extra nem kell.
Nálunk Heni az utolsó 2 hétben nem nőtt benn…ilyenkor kiveszik mert akkor már nincs értelme benn tartani…aztán megoldódott magától a dolog nem kellett a császár…mert beindult magától is a szülés 38.héten,több mint 3 kilósan. Már a víz is meconiumos volt..

Röné
Örülök,hogy jó a kedved. :D Nagyon édes a kutyád!!

Roni
Babaágy nagyon klassz. :D Lábad pedig ajajj….

Winona
Sajnálom a visszafordulást.Nálam Emma napi 2-3x csuklik,így mindig lehet tudni merre van a kis feje,hol kattog…. :lol:

Márti
Jobbulást nektek!! Torokfájásra Tantum Verde.

anyooka
Dorka tündéri a képen,kis huncut!! :lol:
Nem veszed észre,hogy ahogy egyre nagyobb a hasid Dorka is egyre jobban bezsong tesó érkezésére?? Heni eddig is minden este foglalkozott a hasammal...de mostmár nappal is ahányszor ölbe veszem már buksizik a hasamhoz! Tegnap kérdezem mit csinálsz? Erre :dumálok a tesóval!!. :D A játszótéren pedig nagyobb kislányok,5-7 évesek meg szokták kérdezni babát várok? Erre Heni mindig felkapja a fejét,bólogat és mondja Emma tesó!!!

Konan
szülés után alapból sok le fog menni!! Amúgy csinos vagy!
Éljen a munkamentes pihi!!!

Vége az átaludt éjszakáknak :( …..pedig 4 egymás utáni éjszakám volt szuper!!!
Ma meg minden órában ránéztem az órára… :roll:
holka

Jó reggelt Mindenkinek!

Szeder!
Drukkolok Neketek!Adél baba akkor jön, mikor jönnie kell!

Konan!
Szép a pocikép, a plusz kilókkal ne törődj, az úgyis lemegy szülés után.

Roni!
Nagyon szép a kiságy, és úgy nézem jó nagy is. Hát a lábad.....Nekem mikor dolgoztam durvább volt, most már nem vészes. A védőnőm azt mindta gyakran mérjem a vérnyomásomat, nem megijesztésképp mondja, de a toxémia egyik tünete a lábdagadás, ezért kell gyakori vérnyomás éa vizelet ellenőrzés. De szerintem nálunk a súlynövekedés miatt is lehet lábdagadás.

Röné!
Jaj de szép a kiskutya! Gondolom jó kis virgonc! Hogy neveztétek el?

Bagzerka!
Örülök a költözésnek!Én is varrógépet kaptam a férjemtől!!!!Úgyhogy el is kezdek ágyneműt varrni a kislányomnak!

Tegnap mi is átrendeztük a hálót, felállítottuk a kiságyat, majd teszek fel képet, ha minden meglezs, de még most akarunk pelenkázót csináltatni.

Jaj lányok, nem tudom közületek valakinél van-e, de nekem azt hiszem kijött az aranyerem!!!Tegnap fájt is nagyon. Nem tudom mit tehetnék vele?

Kép
Kép
petra1980

roni: húúú... tényleg nagyon vizes a lábad, szegénykém. valamelyik este nekem is ilyen volt, aztán egész éjszaka vizesruháztam, meg másnap is és fel is polcoltam, és most sokkal szebb :)

petra: nekem már sajna nagyon régen van, örököltem :wink: kétszer műtöttek is, úgyhogy elég tapasztalt vok a témában :shock: a kamillás ülőfürdő / bár ilyenkor terhesen nem tudom ,hogy szabad-e/ és a körömvirág kenőcs a leges legjobb,leghatásosabb.Azért remélem neked elmúlik.

Kép
csehi77

jaj,rakok fel tegnapi képet :) Kép tegnapi

Kép
csehi77

Roni! Nagyon jó lett a babasarok!!!! Hát a lábad, az sajnos elég lufi! Próbáld a polcolást, nekem beválik!

Röné! Eddig nem nagyon villanyoztak fel a kutyás írásaid, de mióta láttam a képen..... Nagyon aranyos!!!!!!!!!!!!

Winona! még bármi történhet. Az utolsó pillanatig. Szorítok!!!

Aranyér: részvétem, komolyan!!!

Kép
blúmi

hahóó!
épp a sarki kávézóban, zene szörnyûû, személyzet iszonyat, hangulat 0, de a sarkon van, és van wifi is :D:D valamit valamiért :P

aranyér..... nekem is lett.... és az dühít legjobban hoyg én csináltam magamnak, mostanában nem annyira figyeltem a soksok víz meg gyümölcs fogyasztásra, francba is!!!!! én egyenlôre baba popsivédô krémmel kenegetem :) ez van kéznél. de tegnaôp gyógyszertárban kikérdeztem a nôcit, aki egy homeós gyógyszertárba tovább küldött, ahova nem mentem még el..... de javul, asszem, scak nem szabad tovább erôltetni.... mást én sem tudok, asszem hideg zuhany is segít, meg ülôfürdô valami cuccal--- de nekem nem volt ezelôtt sosem. szóval én is szívesen fogadnék tanácsokat!!!!!

asszem ma mosok elsô adag babaruhát!!!!!!! :) :) meg a babakocsit is nemsokára levetkôztetem és kimosom. hurráááá el sem hiszem hoyg lesz újra egy kis golyó babucim!!! úúgy várom már!

na szaladok, épp hûtôt vadászom neten.... nem egyszerûûûû

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Csak egy gyors aranyeres tanács! SPERTI kenőcs homeopátiás ezt lehet terhesség és szoptatás alatt! Nekem nagyon bevállt! Én terhesség elején küzdöttem inkább vele! De nagyon jó volt, Én Kornéliánál is már ezt használtam! Azt hiszem kúp is van belőle! Azt még nem próbáltam!!

Kép
Kép
lanta

Sziasztok lányok!

Ismét sikerült internethez jutnom!

Jelentem velünk eddig "minden" rendben. Kivéve azt a fránya diabeteszt (bár legutóbb megdicsértek és szülés előtt már csak egyszer kell mennem, aztán pedig szülés után 3 hónappal lesz egy terheléses vizsgálat), meg az állandó keményedést :(

Valameddig visszaolvasok majd, de most szeretnék kérdezni vmit. Lehet hogy már korábban kitárgyaltátok a témát, akkor írjátok meg, hogy kb mikor és visszakeresem...

mi a véleményetek a bébiőrökről és légzésfigyelő készülékekről?
Tényleg igaz az, hogy nem elég ha van egy légzésfigyelőd, hanem vmi tanfolyamon is részt kéne venni, ahol megtanítanak arra mi a teendő ha riaszt? Én azt hittem ha riszt akkor fel kel a baba, újra lélegzik és minden rendben, de állítólag ez nem így van...

Nekem egyebkent az angelcare termékét javasolják, ami kettő az egyben és 35e újonnan, de bizományi boltokban is láttam használtan cuccokat tök jó áron.

KépKép
druska

Köszi lányok a tanácsokat aranyérre!

Csehi!
Azt hiszem én is örököltem, anyukámnak is terhesség, szülés után jött ki. Szép a pocikép, az enyém is hasomlít a tiédhez.
:)

Lanta!

Ki fogom próbálni a kenőcsöt, hétfőn meg is veszem.

Kép
Kép
petra1980

köszi csajok az együttérzést....igazából a császárt se bánom....ha a természet azaz panna így szeretné...legyen így...csak tudnám, h. most még hová fog forogni :)
holka:az az érdekes, h. a csuklását én is lent érzem...szóval ezt nem is értem, hogy van..... :roll:
druska:mi is angelcaret vettünk amiben van bébiőr funkció is, és elmentünk egy ilyen két órás dologra, ahol elmondták h. mit kell csinálni, azaz h. kell újraéleszteni, ha jelez a készülék és gáz van...nekünk megnyugtató volt, h. résztvettünk rajta..

Kép
winona

Hello Csajok!

Jol felkavartam itt a kedelyeket, aztan meg eltuntem, nem volt szandekos, bocsi. Szoval en egyszeruen csak leirtam, mit gondolok a korai szuletesrol. Senkit nem allt szandekomban megbantani, az en velemenyem volt, amit olvastatok. Egyszeruen arrol van szo, hogy en bar milyen turelmetenul varom is a babot, es barmenyire is szeretnem a kezemben tartani, megis ugy erzem, hogy neki az a legjobb, ha nem szuletik meg a 38. het elott. Pedig en vagyok az, aki utoljara lattam a Manomat, mert nalunk a 20. heti az utolso UH, es azota nekem bizony semmilyen elmenyem nincs a szivhangon es mozgasokon kivul a bebirol. De nekem eleg az, hogy tudom, hogy jol van, hogy fejlodik, es boldog leszek majd, ha a kezemben tarthatom. Addig pedig en is turelmet eroltetek magamra, ne gondoljatok, hogy nekem konnyebb ez, mint barki masnak. Eddig is kizarolag a babo erdekeit neztem, es eztuan is azt fogom.

Gwini, Honey: sajnalom a gombakat (vagy akarmiket), remelem, mar jobban vagytok
Honey: nektek pedig jo pihizest a wellnessben, remelem, meg nem kestem el
Starlak: remelem, jobban vagy mar, es a hasmars is tovabb allt
Bejci: a 40 hetes terhesseget nem az orvosok talaltak ki, hanem a szuletesekbol szamoltak ki, amik atlagosan 282-283 naposak, tehat 40=2-3 nap, innen van a 40 hetes meghatarozas
Rone: orulj csak nyugodtan a kuttyodnak, hiszen nemcsak mindig babatemarol beszelunk itt sem. Sot, szerintem elvezd csak ki, amig nincs itt a babod, mert utana ugyis sokkal kevesebb idot tudszamajd vele tolteni. Nagyon kis edes a “fenevad”
Szeder: orulok, hogy veletek minden rendben, es Adel is ugy dontott, hogy marad meg egy darabig
Bagzerka: jo, hogy tulvagytok a koltozesen, es hogy ilyen szuperul erzitek magatokat. Gratula a varrogephez, es jo rendezkedest a tovabbiakra, azert remelem, sikerul a netet is megoldani hamarosan, es ujra gyakrabban latunk.
Roni: a babaagy nagyon jol nez ki, a labad mar nem annyira. Szegeny, nem hasznal a felpolcolas, hidegvizes borogatas sem?
Winona: nem semmi a kiscsaj, hogy meg most is kepes forgolodni. Hatha visszafordul, es szurkolok, hogy ez meglegyen, ha ezt szeretned!
Marta: de jo, hogy Lehel el tudott menni, biztos nagyon orulnek a sracok. Az viszont nem anyira, hogy most ti is elkaptatok, gyogyulast
Holka: sajnalom az ebren toltott ejszakat, szurkolok, hogy terjen vissza a ”regi” rend, es ismet nyugiban teljenek az ejszakaid
Csehi: csini a pocakod nagyon, es latszik, hogy te sem hiztal, csak pocakra, az meg hip-hop eltunik majd a szulessel
Druska: a tanfolyamot ajanljak, hiszen ha nem vegzed el, akkor nem tudod, mit kell csinalni ha riaszt. Szerintem van ertelme, en jokat hallottam rola. Persze csak hallottam, en nem veszek legzesfigyelot, es tanfolyamra se megyek

Rolunk: tegnap megvettem a szoptatos haloingeket, atombugyeszokat, beteteket magamnak a korhazba, ugyhogy ma osszepakolom a cuccot. Eleg remiszto, hgoy mar ilyen kozel vagyok en is, pedig en vagyok ugye hivatalosan az utolso. Ti mar osszeraktatok? A bebinek mennyi rugdalodzot visztek be? En ebben olyan bizonytalan vagyok. Nalam annyira fugg az idojarastol is, itt kezdodoik mad a tavasz, ami azt jelenti, hogy akar 35 fok is lehet, de 5 is – minden benne van a pakliban. Lassan javulgatok, bar a szedules meg mindig tart. Holnap megint megprobalok elmenni melozni, remelem, birni fogom normalisan. Tegnap este nekem is volt egy komoly kemenyedesem, jol meg is ijedtem, mert nekem ez volt az elso. Raadasul akkor jelentkezett, amikor mar eppen lefekudtem pihizni. Gyorsan bekaptam 2 Mg-ot, aztan elaludtam, de reggelre mar elmult. :lol:

KépKép
Kép
humanka

Na, megint korrekcio::oops:

Bejci: a szam termeszetesen 40 +2-3 nap

KépKép
Kép
humanka

Druska :)
Mi is Angelcaret vettünk anno és voltunk az elöadáson, mi a Madarász u-i kh-ban, asszem.Nekem megnyugtató volt, hogy ott van a légzésfigyelö. Bébiörünk is volt, és nálunk nagyon jól bejött, mert kertes házban lakunk, 2 szintes épülettel, igy Nándit ott hagyhattam a kiságyban szuszókálni.

röné :)
jaj, úgy imádom a németjuhászokat, mikor ilyen pici szörgombolyagok. Az én nagykutyámat még kézben hoztam el 9 éve, ö is ilyen pindur volt. :)

humanka :)
nálunk nem kell ruhát bevinni a babucnak, mert kh-i egyenszerkóban vannak, csak a hazavitelhez kell összekésziteni. Nálatok meddig kell benn maradni? Mert készithetnél be 2-3 garnitúrát, aztán apája visz be, az idöjárásnak megfelelöt.

rólunk:
no, hát tegnap egész nap hánytam, ma már jól vagyok, reggelizni is tudtam és akedvem is sokkal jobb. Viszont éjjel volt 2-3 elég fájdalmas keményedésem :roll: Meg azt vettem észre, hogy reggelre mindig "egyben van" a pocakom, olyan, mintha belenne keményedve, de nem fáj és nem is kellemetlen és csak néhány óra múlva enged ki. Másnál is van ilyen?

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Holka, Humanka: Most már sokkal jobban. A pénteki napom nagyon kemény volt már a kórházban gondolkodtam, mikor végre sikerült /bocsi/ hányni egy hatalmasat, utánna csak a durva gyomorgörcs és a víz is átmegy rajtam azonnal maradt meg. A gyomorgörcsről annyit hogy ha a szülés ennél rosszabb lesz akkor nekem annyi. Rendesen be is voltam parázva mert olyan szép 20, 18, 10 percenként olyan érzésem volt mintha egy kést végtak volna a gyomromba. 4-re végre hazaért a párom a no-spa-val az végre hatott. Azóta normaflore és diétázom mert még mindig nem vagyok tökéletes.
Bébibogyesz jól van többet mozog mint vha :)

Humanka: az UH-t ne bánd :) én a 30. hetin már semmit nem láttam annyira össze volt tekeredve a babó. Nem is értem a szonográfusok hogy a fenébe látnak rajta bármit is :)

segítség: Mivel a páromnak az esküvői készületek + a nászút miatt nagyon kevés szabija maradt így először anyukám fog két hétig segíteni aztán megy a párom az 5 napos papa szabira. Aztán sajna jönnek anyósék remélem nem maradnak sokáig, mert anyámmal ellentétben nekik muszáj bentlakásosan lenni...

Koraszülés: Nekünk is azt mondtaák hogy a 36. héttől nem próbálják visszafordítani ha jönni akar hát jön. De én is szeretném ha 38. hétig itt maradna a pociban mégha néha vitatkozunk is hogy a borda alatti terület kihez is tartozik :)

Kép

Kép
starlark

Na végre, kisajátítottam a gépet, így végre tudok "kicsit" írni!

Druska: De jó, hogy jöttél! Örülök, hogy minden O.K Veletek! Nekem is angelcare-em lesz, tesóméktól kapjuk. Azt mondják, hogy nem árt, ha a szülő tisztában van az újraélesztéssel is, erre Pesten vannak tanfolyamok. Én is el szeretnék menni a Madarász utcai kórházba, ahol asszem minden kedden van ilyen.
Szeder: Hogy vagy? Görcsölések szűntek kicsit?
Röné: Édes a kutyid! :wink: Bár én félek a kutyáktól, de ilyen pici korban még nagyon helyesek!
Csehi: Szép a pocid és ahogy látom, nem nagyon híztál máshova! :wink:
Konan: Jók a pocis képek!! :wink: Egyetértek Veled babamozgás ügyben, az én Biám sem alszik annyit, vagy ha igen, akkor elég aktívan, mert én csak az állandó mocorgást érzem!
Winona: Drukkolok, hogy babukád még meggondolja magát és beforduljon!
Starlark. Remélem hamarosan rendbejössz! Átérzem a parát, én be is mentem a kórházba, amikor először hánytam és szarul voltam! Vigyázz magatokra, és ha úgy érzed, inkább tényleg menj be kórházba, ha másért nem, legalább a babóra ránéznek!
Minyu: Sajnálom a hányást, a 3. trimeszterben már engem is utolért egypárszor. A hasam nekem nem reggelre "áll egybe", hanem napközben, ha sokat ülök egy helyben. A madarászba be kell jelentkezni a tanfolyamra, vagy csak odamegyünk? Mennyi ideig tart?
Humanka: Szerintem nem korbácsoltad fel a kedélyeket. Én is úgy gondolom, hogy jobb azért a 38. hetet megvárni, de semmi baj nincs akkor sem, ha 36- 37. héten jön a babó. Ezt nem én mondom, hanem az ORVOSOK!Amúgy itt szerintem minden kismama a baba érdekeit nézi, attól függetlenül, hogy esetleg nem bánná, ha ici-picit előbb jönne.
Amúgy azt nem írtad, hogy szerinted a 40 hetet- vagy ahogy Te írtad 40+2-3 napot- honnan számolják? :wink: Én úgy tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától. De mikortól beszélünk terhességről? Hát nem az utolsó menstruációtól... A peteérés időszakában ugyanis még nem vagyunk terhesek, de számszakilag mégis!
A 40 hetet azért találták ki, mert a nők ÁTLAGÁNAk 28 napos ciklusa van, és ÁLTALÁBAN a közepén van a peteérés. De nem mindenkinél. Van akinek pl. a 28 napos ciklus 25. napján van peteérése, de a könnyebb számolás érdekében a terhesség számítása az UTOLSÓ MENSTRUÁCIÓ ELSŐ NAPJÁTÓL SZÁMÍT, holott a kismamák nem akkortól terhesek! (Ha a szülés mindenkinél az utolsó mensitől számított 40. héten lenne, akkor én augusztus végén szülnék :wink: Nekem a teherbeesés előtti fél évben volt 54 napos, sőt 76 napos ciklusom is) SZóval a 40 hetes terhesség az valójában nem 40 hét, csak technikailag így oldották meg! De ha nekem nem hiszel, kérdezd meg erről az orvosodat, ő lehet hogy jobban el tudja magyarázni Neked, én csak ilyen bénácskán. :oops:
A keményedésekre ha szeded a magnéziumot, akkor semmi baj nem lesz, ne ijedj meg! Viszont ahogy közeledünk a vége felé, valószínűleg egyre többször fogod érezni.
Hazahozós ruciból szerintem is rakjál össze többet, aztán majd a párodnak megmondod, hogy melyiket vigye be Nektek. Én is ezt fogom tenni, mert Mo-on a szeptember is elég szeszélyes, lehet 25 C°is, meg 10 C°is.
Roni: Nagyon jó kiságyat vettetek! SZép a babszoba! A lábad viszont túltesz az enyémen is! Neked a bal bokád dagad? Nekem a jobb! AMúgy elnézve a lábad, a Te 16 kg-d nagy része víz, úgyhogy valószínűleg hamar visszatérsz a régi formádhoz! :wink:
Petra: Sajnálom az aranyeret! Biztos tök kellemetlen lehet, de gyógyírt nem tudok ajánlani. :(
Bagzerka: Grat a költözéshez! Hogy viselted? Dobhatnál majd képet az új lakásról!
Márti: Remélem a srácok jól érzik magukat a nagyszülőknél! Nem vagy semmi ezzel a bujkálós mosós-vasalásos dologgal! Drukkolok, hogy a kis "titkod" a születésig meg tudd őrizni!
A nevet is csak akkor árulod el nekünk? :wink:
Holka: Kezet rázhatunk! Nekem is annyira eltérőek az éjszakáim! Egyszer alig pisivel majdnem végigalszom, máskor meg csak nézem a csillagtalan plafont!
Játszótér: Én is ilyen anyuka szeretnék lenni mint Te, majd amikor a második babát várom! Olyan jó, hogy mindig viszed Henit mindenhová, meg programoztok ezerrel! Nagyon jól teszed! Pláne ilyen melegben! Én olyan dög vagyok ilyen időben, ki sem mozdulok otthonról...

Mi még mindig Balcsin! Bár amióta itt vagyunk a szüleimnél, egyszer sem mentem le a vízpartra, pedig a lábdagadásra biztos jó lenne.. de hát nem kívánkozok strandra..sem... :oops:

Lányok! A jóslófájást miről ismeritek fel? :?:
Vendég

Sziasztok!

Gyors bekukk!

Roni!
Sajna nem fordult még be Mini Gyuszi :( ,de már megbarátkoztam a gondolattal,hogy császár lesz...legalább ponosan fogom tudni,hogy mikor tarthatom a kezemben a kisdrágámat :D
Nagyon jó az ágyikó,de a lábdagadást sajnálom. Nagyon hasomló az enyém is:(

Winon!
Kezet foghatunk,de azért remélem még ujra visszafordul a kicsi lánykád.

Majd jövök még később.

Egyébként egyre többször keményedik a hasam,de ez már ilyenkor normális :)

Kép
Kép
a.m.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?