Új privát üzeneted érkezett!

jó reggelt lányok!

már voltam egyszer fent, de még visszafeküdtem aludni, mert túl korán volt az még... :)

Panna, nagyon köszönjük a képeket, édesek vagytok a fotókon! :)

Kitti, sajnálom, hogy visszafordult a kis lurkód, azért én még drukkolok, mert mondták, hogy akár az utolsó pillanatban is be tud fordulni! viszont az tuti, hogy még nem volt beilleszkedve a buksija rendesen, mert akkor már nem tudott volna megfordulni! :( akkor lehet, hogy neked is még odébb van a nagy nap?

Mecsi, örülök, hogy apa túl van a műtéten! ne aggódj, Áron baba megvárja apáját a születéssel!

Cs-andi, köszi az infót Barnusékról, hát ez a méreckedés elég érdekes... amúgy az nem lehet, hogy esetleg nem fogyott ő annyira vissza!? tehát, hogy inkább már gyarapodott?
nektek viszont drukkolok, hogy végre találkozzatok Csenge babával, mert már nagyon szeretnéd, látom! ;)

Yuyu, ne aggódj, Enikő jön majd, amikor jönnie kell!

amúgy én is 8-án szerettem volna szülni, de a tegnapi orvosi konzultáció lehűtött, úgyhogy én már 20-a előtt nem is várom a kisfiamat! jobb talán így, mert nem idegelem magam nap, mint nap, vagy legalábbis átmenetileg nem! :P

azt azért nézem a képeken, hogy elég sok helyen apa fürdeti a kis babócákat! lehet, hogy elrontottam, de megmutattam Lizo fürdetését apának, hát látnotok kellett volna, hogy kikerekedett a szeme... persze más egy fotó, mint az életben, gondolom apája keze is nagyobb, meg Lizo is vékonyka. szóval nálunk lehet, hogy apa egyelőre nem fog fürdetni! :S

hétvégén még jönnek hozzánk barátaink látogatóba, meg mi megyünk kertiparty-ra, szóval lesz még program... ablakot is kéne pucolni, bár anyum felajánlotta, hogy segít, na meg ugye a vasalás! :( rendrakás! tárolóba lepakolás!

a babalátogatás nálunk biztosan későbbre fog kitolódni, mert szerintem is nagyon fárasztó lehet mindig "jópofizni", max. szülők, vagyis a nagyszülők jönnek, de a többiek csak később!

na, nem tépem a szám így korán reggel, még kiakadtok!

mindenkinek szép napot! én ma itthon punnyadok, holnap pedig apa van szabin velem! ;)

sophie27

Sziasztok,
Elmérték a gyerekünket. Ez milyen? 3430 gramm-al született, én is láttam a mérlegen ami valószínűleg rossz volt, mert tegnap 3650 gramm volt. Egy nap alatt nem tud ennyit hízni, inkább fogynia kellett. Most mit fogunk neki mondani, ha megkérdezi mennyivel született?
Holnap hozom haza őket aztán szerintem visszafoglalja a számítógépet, ami jó mert apa addig büngyűrgeti Barnust. :)
sziasztok mára
Ferci

sniky

Sziasztok Lányok!

Én is itt. Egyben. Kilencig aludtam. Éjjel volt egy-két enyhe görcs, de csak épp olyan felébresztős, visszaalvós. Úgy látszik Andris kivárja a kiírást. Pedig holnap még szülhetnék a szülésznőmmel, utána pedig ki tudja ki lesz vagy mi lesz. Na mindegy. Ezen már nem aggódok.
Panna, köszi a képeket, Réka nagyon szép baba és te is nagyon jó formában vagy. Rajtad se látszik, hogy mostanában szültél.
Szép napot!

szuszu

Sziasztok!

Hát ez nem semmi,h így elmérték Barnusbabát... :shock:

már megint nem tudom mit akartam írni... :roll: :shock:

Mecsi kitartás, most már gyógyulófélben van Párod!

Zsófi lehet mi maradunk a sor végére?! :shock:
Nekem is 2 hetet minimum mondott a doki, főleg így megfordulva.... :oops: Igazából éreztem is szerda este, iszonyat rosszul voltam (talán írtam is), na ezért voltam rosszul.
Szerintem már nem fordul vissza...igen élvezi,hogy bokszolhat a veséimen, én meg nem tudok tőle sem feküdni sem aludni....na nem nyekergek...

Egyébként kész a fasírt, hagymás krumplival és sül a mákos muffinom (hátha segít a szorulásomon....)
Mit főztök? (holnapra ötlet?)

No és persze mire sikerült megszereznem a homeós bogyókat és elkezdtem szedni, most meg hagyhatom abba, hiszen ha császár lesz akkor nem ajánlják... :roll: :cry:

Panna annyira szép Réka baba!!
makadu

Kitti, ha így lesz, hát így lesz! Én megpróbálom most már nem idegelni magam rajta! A lényeg, hogy a baba egészséges legyen! Más nem érdekel! ;) Főleg, ha abból indultunk ki annó, kb. 1 éve, hogy gyerkőcöm sem lesz egyhamar, akkor mit variálok itt 1-2 heten! Nem igaz? :)

Mindegy, én azért szorítok, hátha mégis befordul!

Kajcsi. Én ma lehet, hogy pizzát rendelek, mert főzni csak később tudok, az pedig a holnapi hami lesz.

A múltkori Nikianyu által kreált kelbimbós sajtos csirke, amit én brokkolival csináltam, na most ugyanez lesz a menü, csak úgy csinálom, hogy penne tésztával és sajtszósszal keverem össze, és ezt egyben sütöm meg majd! ;) Remélem, hogy fincsi lesz!

Most meg nekilátok vasalgatni! ... Lassan kezdődik egy film a tv2-n, azt fogom közben nézni!

Amúgy én jövő szerdán megyek újra dokihoz! Addig nyugi van!

sophie27

Sziasztok!

Hát Ferci, akkor ez az Istvános mérleg kuka! Nekünk a szülészeten 3140-et mértek, az emléklapon meg 3180 van. Gondolom a csecsemő osztályon is mást mértek és ők készítik az emléklapot is a tappanccsal! A lényeg, hogy minden rendben van és holnap jöhettek haza!

Fürdetés: Zsóffi: nálunk sem apa fürdet, úgy volt az elején, hogy ő fog, de elsőre lepasszolta, hogy előbb megnézi, majd később, hogy a köldöke miatt még ma sem, aztán már leesett és a doki néni mondta, hogy érheti víz, hát kiváncsi vagyok ma ki fog fürdetni :)

Olyan édik, alszanak mind a ketten: apa a szopipárnán, Zorka meg kiterülve mellette :)

Ritus

Kép
rituspoc

andaka!
igen ezt tudjuk, de születéskor 3440g-ot írtak a tegnapesti fürcsinél meg 3650-et mértek :shock:

makadu!
próbálj négykézláb tölteni idôt (sokat) akkor jobban van helye forogni és hátha visszafordul!!biztosan kényelmetlen már neki és úgygondolta így jobb lesz, de biztos meggyôzhetô, hogy kint mégjobb és még több a hely , de ahoz vissza kell irányba fordulnia!!

megjöttünk a ctg/nst-rôl és bizony szép kis görbét produkáltunk 70-ig is fölment és elég pontosan rendszeresnek tûntek :shock: ja és nem is nevezném fájásnak csak azt éreztem, hogy befeszül a hasam :roll: ez így jó lesz nekem!!és juppijjééé, mert ked óta mégegy újjnyit tágultam, tehát kétújjnyisak vagyunk és bármikor szülhetünk doki szerint is.mondjuk ô nagyon szeretné, ha szombat reggelig nála, de nem erôszakoskodott, ha a baba még maradna...korrektül elmondta, hogy nincsen szerinte akadálya a beindításnak sem, de természetesen is eljön elég hamar az ideje csak még kicsit fönn van és jobb lenne kivárni míg lejjebb ereszkedik.azt is mondta,hogy a helyettese kezében is jó lesz nekem(énis csak jókat hallottam róla) és azért értesítsem, ha meglesz a baba mindenképpen :) szerintem ez így tök jó, mert voltak a környezetemben olyanok akiknek koholt idokkal elindították a szülést, persze nem tágultak és császár lett a vége, hát ezt pont nem szeretném.ha megy minden rendesen akkor nem kell beleavatkozni mert csak a komplikációk esélyét növelnénk vele, ugyebár.

bocsi, h hosszúra sikeredett, de kiváncsi vagyok a véleményetekre :roll: :oops:

szuszu!
szerintem mi egyszerre szülünk :wink:

ja és niki holnap már hazamegy és tájékoztatni fog benneteket , ha velem valami lenne... :wink:
Vendég

Mérleg témában egy jó kis kép:
Kép

szuszu

Sziasztok!

Mecsi, kitartás.küldöm a sok +++++++++++++++++!
Olyan Édesek a babák,ilyenkor olyan irigy vagyok,de nem úgy....jó indúlatú irigység.
Tegnap egész nap olyan furán éreztem magam,tiszta hizti voltam.Ma meg szinte egész nap fájdogál a hasam :cry:
Zsófi, engem hasba akasztott volna tuti,ha közli a doki szeptember első hete :shock: Hátha nem várat meg addig a kis legény.

Indítással kapcsolatban, nálam szerintem maximum a 40. hetet várják meg.ha rosszabodik a cukrom akkor azt se szerintem.Azt mondta doki kedden beszélünk.Akkor okosabb leszek 8)

nicike

Sziasztok!

nem hiszem, hogy vissza tudok majd olvasni pár napig....pedig jó lenne:
(ezt a levelet is reggel 9kor kezdtem el írni)

Szuszu, feltennél táblát, hogy képben legyek?

Fontosabb események, meséljetek?

Pocakosoknak hajrá az utolsó pár napra, hétre.

Szülésélmény: inkább no comment, majd talán pár hónap alatt enyhül.
Kórházból hazamenekültem, mert totál kiütött, hogy amit lehet, azt elkaptam benn. A gyomrom még mindig totál gáz, folyamatos hasmenés, alig bírok enni. Torkom mint egy piros hegy, levegőt sem kapok, és köhögök.... :cry:

Gyors kérdés, főleg csaszisoktól: Mikortól jött meg a tejci normálisan? mert nekem a kórházban alig evett 20-kat, itthon már feltornáztuk 50-re, néha 60, de így sajna 3 óránként kel, nem alszunk, ez kissé nehéz. Szóval mikortól áll be normálisan 80-100-ra?
A másik: még nem mindig találja meg a cicit, így kb. minden 3. szopizás tiszta hiszti, mertha nem sikerül neki azonnal, ordít...innentől meg már löki is el magától, nem kell, miközben baromi éhes. Szóval a technikáján még csiszolni kell azt hiszem....

Mindenkinek sok puszi.
Képek nővérem telójában, Füreden, így nem tudjuk letölteni, persze a mi mobilunkon is van pár, de most még kérek pár nap pihit, mert teljes itthon a káosz. :oops:

Aztán majd elkezdünk fotózni is normál géppel....becsszó. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

lányok, indítással kapcsolatban, nem szeretném, ha meg kellene indítani, így inkább kivárom a végét! persze a szeptember első hete engem is sokkolt, de azért zárójelben megmondta a doki, hogy addig tuti nem húzom ki, de tényleg mindegy! szerettem volna, ha oroszlán lesz, ha mégsem, akkor ez van! ;)

szóval én nem szeretném, ha indítanának, és szerintem ez sem a babának, sem a mamának nem túl jó! :/

Cs-andi, gratula az "észrevétlen" táguláshoz! én még mindig full zárt vagyok! no mindegy!

Nicike, most is szarakszik a cukrod? akkor kedden drukkolunk majd!

Szuszu, aranyos a kép, amit feltettél! ;)

Aproo, hello újra itthon! szép és zökkenőmentes napokat!

lányok, ez a vasalgatás meddig "kötelező"? elkezdtem, de kész vagyok tőle! nem vagyok egy nagy mester benne, és ez meg is látszik a ruhácskákon... :( most csak az ágyneműket, meg az 56-s rucikat vasalom ki, hiszen nem gondolom, hogy rögtön 62-es méretet használnánk, aztán, ha mégis az kellene, akkor majd valaki kivasal helyettem! :D de ezt hány hónapos koráig kell ennyire szigorúan venni?

sophie27

szuszu ez írtó édes
:D :D :D :D
Vendég

Zsófi, a cukrom az vagy leesik vagy felmegy.Kiszámíthatatlan.A diétát nem tudom abba hagyni mert ha épp olyanja van h felmegy akkor diéta nélkül az egekbe van.
De ha épp ugy gondolja h le esik,akkor diétával étkezés után 1 órával multkor 2,0 volt :shock:
Káosz,már nem tudom kordában tartani.Inzulinozni már nem fognak Hála Istennek,de nem tudom h ezzel a leeséssel mi lesz.
Azt is őszintén megmondom,nem is méregetem annyira mert meglátom a Vc mérőt és vagy a cukrom vagy a vérnyomásom megy fel az idegtől :shock:

nicike

Szia Aprooka, örülünk, hogy bejelentkeztél, mert már nagyon vártuk. Remélem hamar túl leszel a kezdeti nehézségeken és meg is gyógyulsz. Én már most beteg vagyok, szóval attól félek, hogy ha megszületik a fiam, akkor egyből meg fogom fertőzni. Már július közepe óta meg vagyok fázva és nem javul a helyzet.
A postom végére felrakom a várandós táblát és a születésest is. Már 20 babája van a topiknak, úgy bizony! És egyik szebb, mint a másik.

Cs-andi, szerintem te hamarabb megszülsz, mint én. Nekem nincsenek erős görcseim és ugye kedden sem voltam még egy ujjnyira sem nyitva. Mondjuk én vasárnapra vagyok kiírva és a ciklusom mindig hajszál pontos volt. Majd meglátjuk, neked mindenesetre drukkolok.

Zsófi, nekem majdnem két hétbe tellett mire minden babaruhát kimostam és kivasaltam, a végén már nekem is nagyon elegem volt. Most is van még egy pár db, ami vasalásra vár és egyelőre erőt gyűjtök hozzá. Asszem én is le fogok szokni erről.

Na akkor a megszületett babák:
Kép

És az eredeti táblánk. Sárga színnel látható, akinek már megvan a babája.

szuszu

szuszu!nekem sincsenek görcseim legalábbi s én nem érzek semmit és bár kitágúltam, d eaz én ciklusom meg mindig hosszabb volt, tán ez már itt a végén már mindegy , mert akkor jönnek ki a kis muksik amikor már elunták bent :wink:
ha kijött a nyákdugód akkor neked is tágulnod kellett, hiszen hogy jöhetne ki különben, nem?

:D ha a táblát nézem akkor most csajoknak kell megint jönni :D
Vendég

üdv aprooka!!izgultunk ám érted!!sajnálom ,hogy ilyen kellemetlenül alakult :cry: mostmár végre otthon vagytok és minden egyenesbe kerül!!tarts ki!a nehezén túl vagy!!és a kisherceg gondolom kárpótol amennyire lehet:wink:
Vendég

sziasztok!
ki vagyok dögölve teljesen. :( éjjel rosszul mozdultam és benyillalt az a bizonyos hely a hasam tetején, ami Nikinek is volt anno. Annyira fájt, hogy majdnem elsírtam magam. :cry:

ma meg ablakokat pucoltam, port töröltem, túróstésztát csináltam, úgyhogy teljesen kész vagyok.

ha nekem már egy ujjnyira ki van tágulva a méhszájam hetek óta, akkor az aztjelenti, hogy nekem már rég elment a nyákdugóm,nem? vagyis akkor nem is vettem észre anno?????

Sophie: nekem is van egy korai UH leletem,amin még augusztus 24-et írtak a szülés dátumára. Szóval még lehet, hogy én is jóval tovább húzom 16-ánál. lehetünk még együtt a kórházban!! :P
férjed amúgy megijedt a fürdetéstől?? mármint, hogy milyen picike egy baba és hogy tud-e majd ré vigyázni? vagy miért nem akarja ő csinálni?

ritus: szerintem is szopiztasd annyit a babát, amennyi neki kell, ne figyelj a mérlegre.

mecsi: nyugodj meg! minden rendben lesz a párod kezével is. de te ne stresszelj most emiatt is. Kitartás!

panna: hát igen, rajtad sem látszik a terhesség....irigyellek!
én most tartok plussz 13 kilónál.A párommeg néha beszól,hogy tovább azért ne hízzak....hát könnyű mondani. :roll:

ági: iszonyú édes Lili a habokban! :P na majd mehetünk pár hónap múlva együtt babakocsizni csengével hármasban :lol:
lei

Ja és szuszu és Zsófi, szerintem sem kell azt a vasalást túlzásba vinni. Most az elején még lelkesek vagyunk, meg van sok időnk, de aztán a babusok mellett szerintem energiánk és időnk sem lesz vasalgatni.....meg a sterilizálást sem kell túlzásba vinni.

A gyerekorvos is felírta a recepteket, sikerült kiváltanom a szükséges dolgokat. Ezt is elintéztem végre. Jó túllenni mindenen.
én holnap megyek ctg-re reggel, de szerintem nem lesz semmi különös, valahogy nem érzem, hogy készülődne valami odabentről.
Tényleg, mi a különbség a ctg és az nst között amúgy? Tudja valaki?
lei

Sziasztok!

Elmentem az Arkadba egy kicsit vasarolgatni, de alig birtam menni, teljesen begorcsolt az alhasam, nagyon faj. Vege lehetne mostmar...olyan rossz, hogy semmit sem tudok mar normalisan csinalni - szinte csak itthon jo, fekudni vagy ulni. Engem ez akaszt ki a legjobban. :(

En kivasaltam amiket vettunk,de szerintem sem lesz kesobb ido mindent vasalgatni - lesz fontosabb dolgunk is. :) Zsofi - ha nincs hozza kedved, szerintem ne eroltesd - majd meg lesz kesobb.

Aprooka - jo, hogy irtal - jobbulast, remelem hamarosan jol leszel!

Ez az elmeres dolog eleg erdekes...

Lassan jonnek hozzank vendegek, ugyhogy megyek keszulni, goffrit sutunk - az legalabb eltereli a figyelmet a hasfajasrol. :)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Zsófi, Lei, úgy látom arra gyúrtok, hogy ne legyek majd egyedül a kórházban :lol: Én ugyan hónap vége előtt nem nagyon tervezem a szülést, de egye fene 20. után ha nagyon akar akkor jöhet a kissrác. Épp írogatom össze, hogy mit kellene makd összepakolni a kórházi táská(k)ba. Mivel férjecském holnap elutazik egy hétre, lehet hogy csak összerakom, mert nem lesz, aki pakoljon nekem, ha mégis megviccelne a drágám egy korábbi érkezéssel.

A szülésindítást én se tartom jó ötletnek. Nekem ugyan nem volt, de én úgy éreztem, hogy megzavarták a normális folyamatot a sok vizsgálattal, beavatkozással (eda, oxitocin, burokrepesztés) és szerintem ezért lett a vége császár. Persze ezt már sose lehet kideríteni... mindegy is. Remélem most nem ez lesz. Most tudtam meg, hogy az előző császár miatt egyrészt a szülőszobában végig rajtam lesz a CTG és szülés után belülről meg kell majd vizsgálni az előző heget, hogy nem nyílt-e szét :?

Nyákdugó témához nem tudok hozzászólni, én nem találkoztam még olyannal. Se most se 3 éve.

Kitti, azért ne add fel a reményt, hogy visszafordul, ahogy meg tudott fordulni, úgy vissza is tud, erre gondolj.

Nem semmi, hogy elmérték Barnust! Ennyit biztos nem hízhatott egy nap alatt.

Ritus, szerintem se méregesd, ha ezzel csak stresszeled magad.

Apró, üdv újra köztünk. Gyors gyógyulást kívánok! A szopizással kapcsolatban nem az a lényeg, hogy egyszerre mennyit eszik, hanem, hogy minél jobban egymásra hangolódjatok és akkor ki fog alakulni a kereslet-kínálat egyensúly. Lehet, hogy nálatok gyakrabban van szükség rövidebb szopizásra, de ez is változik idővel. Bízzál magadban és a gyerekedben, próbáld meg az ő igényei szerint szoptatni!
Vendég

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák, szépen növögetnek. Mindenkinek jó egészséget!! :)

Julcsi, a ctg és az nst között az a különbség, hogy a ctg-nél nem nézik a babamozgást, tehát ott nem kell nyomogatnod a kapcsolót. :)

Ritus, nekem azt mondta a védőnő, hogy nem kell levennem a ciciről és folyamatosan méregetni, annyit egyen amennyi jólesik neki, mert az anyatejcsitől nem fog elhízni. Mi is dupláját esszük annak, amit egy ekkorka babának ennie kellene. :) Ne aggódj emiatt, nyugodtan egyen az a kis picurka. :)

Apróka
, nem baj, hogy még nem eszik sokat a baba, pár hetesen majd megeszi a 100-akat. :) De arra készülj fel, hogy 3 óránként akkor is fel fog ébredni, kb. a 6 hétig. Legalábbis az okosok nekem ezt mondták. Mi átlagban 3 óránként kelünk, annak ellenére, hogy 90-100-akat is eszünk. De ha kevesebbet eszik, akkor 2,5 óránként, illetve ma 50 után 2 óra is alig telet el és éhes volt. Fárasztó az első pár hét, de a 6. hét állítólag vízválasztó, és akkor beáll szépen a rendszer. :) Reménykedjünk benne. :)

Egy tipp, arra az esetre, ha nem találja a baba a mellbimbót, ezért belefárad a szopiba: bimbóvédő (Avent)!! Mi ezzel szopizunk az elejétől kezdve, mert nekem túl kicsi a mellbimbóm és a bimbóudvarom is, és nálunk is ez volt a helyzet, evett volna, de nem mindig tudta rendesen elkapni és aztán behisztizett és feladta. Bimbóvédővel azóta semmi problémám, plusz a mellbimbóm sem repedt ki és nem is fáj, meg stb. Szóval ha gondolod, próbáljátok meg.

Valakinek akartam még írni, de mire ezeket leírtam elfelejtettem... :roll: hátha eszembe jut később. :)

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Na, kicsit eltűntem, ugyanis hétfő úgy döntött a kis picink, hogy már elég volt odabent neki :D
Tehát, augusztus 4.-én 13:55kor megszületett Tavaszi Virág, 3200 g és 52 cm.

Az első napjaim:
Kép
Kép

Itthon:
Kép

Később majd még jövök mesélek, csak msot kell egy kis pihi!

Addig is lányok akik már szültek, nagyon nagyon feszül a mellem, sok a tejcsi viszont Virág még nem eszik annyit. Akkor most fejjem?? Azt viszont nem akarom, hogy emiatt túltermelődjön. Segitség!!

Kép
Kép
dia123

Szia Dia! :)

Gratulálunk, és jó egészséget Nektek! Édes a picurkátok!! :) Szép baba!!
Tejcsi ügyben, szerintem minden szopi után fejd ki azt a melled, amiből evett a baba, de csak azt és csak evés után, máskor napközben ne fejj! Ha így csinálod, szerintem nem fog túltermelődni, de azért kérdezd meg a védőnődet, mert én csak a saját tapasztalatom alapján mondtam ezt. :) Jó szopit Nektek!

k.a.t.i.c.a

Szia Dia! Szívből gratulálok, nagyon formás a kislányotok, legyen benne sok boldogságotok. Betettelek titeket is a táblába (remélem jól gondoltam, hogy normál szülésed volt és nem császár):
Kép

szuszu

Gratulalok Dia - nagyon szep a kislanyotok! Sok boldogsagot! :)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

sziasztok anyucik és kismamik!

ma egész délután a páromnál voltam, az összes nővérke azon izgult hogy nehogy megszüljek látván hogy vonszolom magam. :lol: Párom jobban van nagyon! fáj a keze mozgatnia kéne de nehéz. Jót tett hogy ott voltam ösztönzőleg hatott rá és délutánra sikerült kinyujtania az ujjait . De most nagyon hiányzik, megint itthon egyedül:( Ráadásul lehet hogy csak hétfőn engedik haza, de majd holnap ha kivették a csuklójából a trutyigyüjtő csövet kiderül mi lesz, de nem sok remény lesz hogy hazajön. Akkor meg én beköltözök de haza se jövök !! Bent nem volt semmi bajom erre hazajöttem és itt görcsölgetek és még mindig nem tudtam wc-zni pedig már mindent össze eszek
:? :?
Jaj lányok annyira aranyosak a babás képek már úgy irigykedem !Tök jó olvasni hogy már cicizésről irtok mert mi meg ebből tanulunk.
Dia neked és kis családodnak jó egészséget és sok tejcit. :D

Megyek fürcsizni aztán el is rakom magam mára holnap megint kórház, még szerencse hogy van aki visz hoz. De már igy is nagyon nehéz.
jó éjt mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, kitartás és jobbulást a párodnak!

Csak most esett le nekem is, hogy holnaptól itt maradok én is egyedül Zétivel :( eddig valahogy nem is gondoltam bele, hogy milyen lesz, ha elutazik a párom. Hétvégén lehet, hogy le is megyünk inkább vidákre anyumékhoz, mert barátnőm csak hétfőn érkezik hozzánk.

Dia, gratulálok Virághoz! Sok tejecskét, jó egészséget kívánok nektek. Nagyon szép kislány és te is nagyon vékony lehetsz az arcvonásaid alapján :lol: Mesélj majd a szülésről, ha lesz időd.

Szuszu, hogy vagy? Arról nem írtál :)
Vendég

Dia! gratulálok kislányotok születéséhez! ;) nagyon édes baba!!! tényleg mesélj majd nekünk!

a képek láttán azért a nagy higgadtságom mindig elszáll! ilyenkor mindig annyira szeretnék már én is szülni... :S

na, szép lenne, ha Csenge, Lei és Sophie együtt lennék bent a kórházban! ja, és persze, ha Mecsi is kibírja addig, akkor még ő is! ;)

lányok! ez a nyákdugós dolog szerintem nem függ a méhszáj nyílásától! legalábbis Szuszunak nincs még talán ma sem ujjnyikra nyitva a méhszája, de a nyákdugója már elment... ha jól rémlik! szóval szerintem ez nem feltétlen következményei egymásnak!

a másik, amit a szoptatással, tejcsi túltermelődéssel kapcsolatban gondolok. lehet, hogy most nem akarja egyikőtök sem, hogy túltermelődjön a tej, illetve ne egye meg a pici mindet, de mi van akkor, ha lefejed, esetleg marad is, és azt lefagyasztod? előfordulhat, bár ne szaladjunk ennyire előre, de lehet, hogy 2 hónap múlva nem lesz tejed, és akkor milyen jól jönne a lefagyasztott tejcsi, amit 6 hónapig tudsz tárolni! vagy ez hülyeség így!? anyucik? akik már túlvannak, vagy jelenleg is szopiztatják a nagyobb csemetét?

Lei, hát igen, attól tart, hogy valamit rosszul csinálna, és azt mondta, hogy először én kérjem meg a csecsemősöket, hogy tanítsák meg a fürdetést, és aztán én mutassam meg, és akkor majd ő... szóval lehet, hogy úgy járok, mint Ritus! :P

sophie27

Dia! Gratulálok, nagyon szépek vagytok! :) Ilyenkor, Zsófihoz hasonlóan engem is elkap a hév, hogy most azonnal szülni akarok, berohanok a kiságyhoz, és csak nézegetem, hogy vajon mikor lesz már kint kis lakója. Aztán szépen lassan lehiggadok, és arra gondolok, hogy Csenge baba akkor fog jönni, amikor neki a legjobb.

Az indított szülésről én sem hallottam sok jót, így inkább tényleg ő döntse el! Ezért próbálok türelmes lenni.
Ma voltam nst-n, ahol sajnos rossz gépet raktak rám, így kétszer kellett végig ülni az nst. :( Hát már nagyon untuk mindketten.

Jó éjszakát nektek!

Szilvi

rizsimami

Dia,
nagy-nagy gratula nektek!!! És tényleg nagyon szépek vagytok!

Mi sajnos nem végeztünk a nagytakarítással, még pár ablak hátra van. Ha holnap még hazajövök a vizsgálatról, akkor folyt.köv. :? Ha nem, akkor anyucim bevállalta helyettem, olyan aranyos :lol:

Mindenkinek olyan szép éjszakát, amilyet szeretne :wink:

Mecsi,
Jó, hogy kicsit jobb a kedved :)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

lányok. lenne egy kérdésem!

észrevettem, hogy az elmúlt 2 napban olyan, mintha folyásom lenne, de semmi színe, szaga, szóval tök átlátszó a dolog, és fogalmam sincs, hogy mi lehet ez... ha fürdés után vagyok, ha nem, illetve a doki sem mondta, mikor megvizsgált, szóval biztosan nem fertőzés. de akkor MI!?!?!?!?!?

jó lenne, ha valaki megmondaná, akinek volt már ebben része, hogy milyen az, mikor szivárog a magzatvíz? az is ugyanúgy folyik végig a lábadon? vagy sem?

áhh. utálom ezt a sok vackot, amin idegeskedni kell...

segítség!!! :)

sophie27

sophie!
nekem ue. van és foggalmam sincs mi lehet pedig már egy terhességen túl vagyok!

Egy biztos anno ilyennel mentem be a kórházba de az a szülés napján reggel volt és nem tudták mi lehet épp volt a burok de arra gyanakkodtak hogy magas burokrepedés ami visszatapadt.

az eredmény 4 nap múlva indított szülés és császár!
Reméllem most sikerül spontán de majd meglátjuk.

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Dia grtaulálok nagyon szép Virág baba!!

Zsófi ez a várandós folyás, nekem is volt, elmúlik. Én a dokit is kérdeztem róla azt mondta ártalmatlan. Nyugi.

Istvános Anyukák kérlek válaszoljon valaki, megkaptátok távozáskor az anyakönyvet vagy vissza kellett menni érte? lécciléccii

Megyek én is fürcsizni, Aptyuk ma későn jön haza és korán ment, így egész álló nap egyedül voltam.... :cry:

Jó éjszakát!
Csandi, Szuszu mindent bele jön a front!
makadu

Sziasztok!

Zsófi, a nyákdugóm azért ment ki, mert elkezdett kinyílni a méhszájam. Én előtte végig zárt voltam, szóval valami elkezdődött és azóta több nap is láttam belőle darabokat. Mondjuk ma már nem. Szóval a nyákdugó a táguláshoz kapcsolódik, viszont én még az első nyákdugós nap után csak ceruzányira voltam kinyílva (ahogy a doki fogalmazott). Hogy most hogy állok, arról fogalmam sincsen, mert legközelebb 13-án megyek nst-re, ami szerintem eléggé sokára van, de mit tudok csinálni. Akkor már túlhordott lesz a babám, ha kihúzom addig.

Csenge, köszi az érdeklődést. Néha vannak keményedésem és apróbb görcseim, mindenféle fajta, de egyik sem vészes, szóval ebből gondolom, hogy egyelőre nem szülök.

Ma azért én is mindent kivasaltam, megint mostam egy adagot, de főzni nem főztem, hanem inkább rendeltem ebédet. És délután szunyáltam egy órát, ami nagyon jó volt. Szerencsére az alvókámmal nincsen baj.

Könnyű éjszakát mindenkinek!

szuszu

Zsófi!
nem kell idegeskedni!minden rendben van!
nekem is volt ilyen , teljesen víztiszta kocsonyás cucc, kb 1egy hétig és azt hittem az anyákdugó...ez volt 2-3hete.aztán semmi ezen ahéten kedden meg jött a barnás kocsonyás arra is azt hittem, de a tutifrankó ma reggel marad a kezemben mosdáskor és konkrétan "takonyszerű" :oops: ahogy már más is mondta korábban ...éreztem is hogy jön valami ereszkedik reggel és akkor amikor megláttam tudtam , hogy NA EZ AZ!!és a többi is valószínüleg onnan jött ki csak talán több rétege van a 9hónapos zárnak :? amikor a víztisztát mondtam a dokinak ő rávágta, hogy fertőzés, majd megnézte a friss leleteimet és ami mind jó vol tés nem is beszéltünk róla többet...a niki azt mondta a magzatvízszivárgásra, hogy olyan mintha bepisilnél csak nem tudod visszatartani :) ő kb.5perc alatt megtöltött 1extra tenát
anyukám meg kapásból törölközőt tekert a lába közé mindig :P
fontos, ha nem tiszta víz színe van hanem zöldes akkor rohanás a kórházba mert belekakilt a baba és ha azt benyeli akkor megbetegszik
Vendég

makadu!
niki holnap jön el a kórházból és majd megkérdezem neked...
Vendég

Köszi Andi!
makadu

Sziasztok! Megvagyok ám én is, csak nem tudtam ma írni. De délután olvasgattam azért...

Diának gratulálok és sok boldogságot :!: :!:

Holnap Nst, aztán meglátjuk, mikor kell befeküdnöm... remélem minél később :roll:

yuyu79

Jó reggelt!

CsAndi Szuszu Ti még nem mentek szülni :?: :?: Látszik hogy nem szunyálok délutánonként. Na majd ma bent az uramnál hunyok egy kicsit, majd kilököm az ágyából. Andikám te se nagyon akarsz még menni ahogy tegnap elnéztem?! Kiváncsi vagyok jön e ma hidegfront?!

Én napja székrekedéssel küzdök egyszerűen nem hajt meg semmi! Rostosokkal tömöm magam meg magokkal meg már mindent összeettem ami elvileg megkéne hogy hajtson de semmi ezért is fáj már a hasam. Viszont lent a csontnál annyira érzem a gyerek fejét hogy nyomakszik tuti tágulok, de legalább ma éjszak már tudtam aludni. Csak ne kéne megfordulni az ágyba és ne kéne pisilni felkelni.

Én már a táskámba hordok magamnál egy tenát nehogy nekem utközbe jöjjön rám a szülés. De most aztán nagyon szojitom nehogy kijöjjön Mormikám :D
Megyek rántott tököt óhajt a drágám megcsinálom aztán ebédkor megyek is a kórzázba. Drukkoljatok hogy ma vagy holnap reggel hazaengedjék kicsit!!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, drukkolok, hogy minél előbb kijöhessen a kórházból a párod!!

Ilyen is ritkán van, hogy reggel 8-ig nem jelentkezett be senki... Azt hittem mindenki alszik még ;-) Vagy elment szülni :lol:

Én teljesen jól aludtam, úgy tűnik, ez a mai szülés nem fog összejönni :roll: Na mindegy, jó lesz hétvégén is, vagy jövő hét elején, de azért a következő hétvégét már nem szeretném egyben megvárni.

10-kor NST, meg beszélek a dokival is, ha minden igaz... Majd jövök.. Mindenki vigyázzon magára, aki szülni megy, az meg ügyes legyen :D

yuyu79

Bakker yuyu neked is szülni kéne már menni!!! Doki nem vizsgál meg mostanába? hátha az kicsit meginditaná a dolgot.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Nem tudom, nem nagyon szokott vizsgálgatni... Meg most jött vissza pár hét után szabiról, úgyhogy ma meglátjuk mi lesz... Csak attól félek, hogy azt mondja, ha addig nem lesz semmi, hétfőn feküdjek be pl...

yuyu79

még én is vagyok!
jól aludtunk , de már csak és kizárólag a jobboldalamon tudunk ,mert bazira nyomjuk egymást jobboldalt is és háton is és mindenhogy...és képzeljétek ahogy fordulok érzem ahogy odébbdöntődik ő is a hasam mások oldalára...lassan minden köbcentit kitölt már bennem :shock:
niki ma már hazamegy tudtok majd ti is beszélni vele :D jól vannak és puszil ám mindenkit és híreszteltem a többi kisbaba születését is és természetesen nagyon gratulál mindenkinek :D
Vendég

Cs-Andi!
Most már nagyon RÁD kell koncentrálnunk, hogy végre elinduljatok szülni! :) Rajta leszünk ma az ügyön nagyon!!!! Igaz, Nikinél késett a futár pár napot, de remélem nálad gyorsabb lesz.

Zsófi! Nekem is volt hasonló pár hete! Azt hittem én is, hogy magzatvíz! De nem az volt! Viszont jó, hogy Andi leírta, Nikinél milyen volt a szivárgás, mert most már van mihez viszonyítani! Nekem éjszaka volt két elég erős görcsöm, de ahhoz képest elég jól aludtunk.
Ma én sem nagyon leszek. Megyek zöldkártyát csináltatni :? aztán pedig kiállításra.

Yuyu! Csak nem fektetnek be rögtön. Azért 1-2 hetet várni szoktak ezzel. Inkább az a kellemetlen, hogy 2 naponta kell majd nst-re járni, azt hiszem. De hát gondolom mindenhol más szokások vannak. Ja, és szerintem ha a doki megpiszkál, és úgy indul meg a szülés még aznap, az is valamilyen módon indított szülés, aminek hátrányairól ugyebár már beszéltünk. Jobb az, ha a kismanó akkor indul neki a nagy útnak, amikor ő akar.

Na eldugulok, és megyek készülődni.

rizsimami

köszi rizsi!nagyon értékelem a szándékod!!remélem hálás is lehetek érte, mert odáig fajulnak a dolgok :wink:

nikinél elöbb érkezett a futár, mert tegnapra volt kiírva,biztos pont arra volt dolga :D
Vendég

sziasztok!

én is vagyok, vagyis még egyben, csak ma apa itthon van szabin, és takarítgatunk, meg ügyintézünk, szóval majd csak később leszek!

kitartást mindenkinek, este hátha tényleg jön a front! ;)

sophie27

sziasztok újra!

most jött az sms HRK Ritustól:

benn maradtunk úgy néz ki baba lesz ;)

sophie27

Minden elszállt, így sajnos nem tudok jönni és megírni a regényt újra! :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
mákszem

Sziasztok Lányok!

Ritusnak megy a drukk. Látszik, hogy a második babák hamarabb kipottyannak.
Tegnap éjjel én is előre ittam a medve bőrére, mert ahogy lefeküdtem egyből elkezdődtek a görcsök meg a keményedés, félóránként pisiléssel tarkítva. Aztán hajnal 3 körül elaludtam. Magyarul abbamaradtak. Így fél 11-ig ki sem jöttem az ágyból, hanem bepótoltam a lemaradást az alvásból. Micsoda egyéniség a fiam. Majd megszületik a kiírás napján. Engem megpiszkált a doki mégsem szültem meg tőle, szóval nem biztos, hogy az megindítja a szülést.
Kitartás lányok!

szuszu

Sziasztok! Na, az NST nem igazán jelzett semmit, fájásgürbe 10 és 30 között, szóval ez semmi... Szívhangok szerencsére továbbra is jók...

Azt mondták hétfőn reggel menjek megint, aztán meglátjuk... de ha minden jól megy, kb 1 hétig itthon maradhatok még, ha addig nem indul be magától...

Piszkálás nem volt, de nem is szeretném, inkább induljon magától Enikő, majd ha akar ;-)

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?