Új privát üzeneted érkezett!

dawn utánanéztem a barnázásnak, és ezt találtam róla, talán lessz benne hasznos információ számodra. :roll:

“Menstruáció”-,,Barnázás " a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

* a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a “szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
* a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
* hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor


A terhesség alatt jelentkező “menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

Itt pedig orvostól is tudsz kérdezni ilyen témában:
http://drcserhalmi.hazipatika.net/messages

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa!

Hát bítzom benne, hogy normálisnak számít! Mindig a vajúdás jut eszembe vagy mikor piriztem és nagyon fájt, akkor szokott ilyen lenni! De ha felkelek és teszek pár lépést, elmúlik, ezért gondolom, hogy talán a fekvéstől van! Visszatérve amit írtál, tényleg kell előzmény, mert a 3100-as méhszájamat kiröhögték, hisz az akár normális is lehet! Sajnos én csak vagy vetélést tudok felmutatni vagy korszülést, ez eléggé indokolta a varrást, de főleg a tavalyi dolog.... :cry:

Tünci!

Császároztak? Régen írt egy lány a lombikos oldalra, szegényke ugyanígy járt, a 25. héten elfolyt a magzatvíze és sajnos nem maradt meg a baba! Nekik is nagyon nehezen jött össze a baba, asszem donorspermás volt! Nálatok mi az oka, hogy ilyen sokat vártatok a babára? Ez olyan igazságtalan! :cry: Mi is már röpke 11 éve várunk a tesóra, az utobbi két évben volt egy 18 és egy 19 hetes vetélésem, előtte meg semmi csak fiam után rögtön egy 8 hetes vetélésem! Gyakorlatilag 8 év sikertelenség van a hátunk mögött, ami inkább 11 év, ahogy nézzük! :(

Kép

Kép
gröni
 
 


Gröni!

igen, császároztak,haránt- faros baba volt..szóba sem jöhetett semmi más, így volt csak esélye.az a régi fajta császár,a függőleges.Tiszta hülyén viselkedtem a varratszedésen, végülis nem tudták kivenni csak a felét, kedden újra megkísérlik..találkoztam olyanokkal, akikkel együtt vajúdtam, mire behívtam egy órája bőgtem, nemigen gyógyul a seb...

A meddőségi kivizsgálásnál nem derült ki semmi, amikor mentünk volna az első beültetésre, egyszercsak megfogant, sikítva bőgtem amikor kétvonalas lett a teszt!!!!!Még most sem hiszem hogy ez történt..időnként érzem ahogy mozog bennem..pedig nem...
tünci28
 
 
 

 
 

Gröni
Az a 11 év is nagyon-nagyon sok :oops:
Na de most lessz egy klassz, csodálatos kis legényke :lol:
És különben is , gondolni kell ránk is, lányosokra, hogy aztán majd legyen aki jön udvarolni :lol: :lol: :lol:

Tünci
Kitartást kívánok neked a Keddhez. Egyáltalán nem csodálkozom rajta hogy így kikészültél. :cry: Nagyon sajnálom

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa!
Köszi az infot! Hálás vagyok! :P
dawn
 
 


Ancsa!

Kislányt várunk! A neve: Laura lesz. Még a jövő hét végéig mindenképpen fekszem. Akkor töltöm be a 36. hetet. Jövő hét csütörtökön doki, pénteken UH, NST.

gwini
 
 


dawn
Nagyon szívesen :lol:
Hogy vagy?

gwini
Gratula a kislányhoz! Laura nagyon szép név!
Gondolom már várod az Nst-ét :lol:
Én is nagyon izgatott voltam a legelső alkalommal :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


a haskeményedésnek utánanéztem, hogy mégis mennyi számít normálisnak! :shock:
mert ugye hiába vagyok 2 gyermekes anyuka, mivel előtte ilyen gondjaim nem voltak így én sem tudom igazán hogy hol van az a bűvös határ, ami még normálisnak számít. Így szeretném megosztani veletek, hogy nektek is segítségetre legyen az információ.Bemásolom.

Összehúzódások várandósság alatt

A méh a terhesség kezdetétől éppúgy mutat rendszeres összehúzódásokat, mint nem terhesen. Ezek a méhösszehúzódások, a terhességben semmilyen bajt nem okoznak, de az odafigyelő - és ma már igen élesen figyelünk - gyakran észleli és ijesztőnek, veszélyesnek találja őket (hiszen ez is az eredeti funkciója - figyelmeztetni a veszélyre).

Nem is mindig könnyű elkülöníteni ezeket a veszélytelen, normális összehúzódásokat a veszélyesektől, melyek vetéléshez vezetnek vagy koraszülést okozhatnak. Az orvosok rendelkeznek természetesen eszközökkel, melyekkel vizsgálni tudják, hogy van-e ilyen veszély, de a fájdalom természetéről, mivel az igen szubjektív, valós képünk nemigen lehet. Ez az oka annak, hogy ezeket a panaszokat gyakran túl komolyan vesszük, abból kiindulva, hogy inkább kezeljük feleslegesen a "beteget", mint elkésve - különösen a jelen helyzetben, amikor minden kudarcért valakit felelőssé tesznek, okkal, ok nélkül.

Pedig ezek az összehúzódások az esetek 90%-ban természetesek. Természetes az, hogy szexuális élményszerzés közben a méh erősebben húzódik össze, de ez, hacsak nincs valamilyen ismert betegség (pl. több előzetes vetélés a 12. hét után), semmi bajt nem okoz.



Természetes az is, hogy a 28. hét után egyre gyakrabban és egyre erősebben érzünk összehúzódásokat. Ha ilyenkor megtapintjuk a méhet, keménynek érezzük - ezek a közismert "keményedések", melyek, ha nem gyakoriak és nem fájdalmasak, teljesen ártalmatlanok.

Mi az, hogy nem gyakori? A normális összehúzódási gyakoriság a 25-28. héttől kezdve óránként egy-három "keményedés", de ez lehet úgy is, hogy órákig nem érezzük (pl. mert nem figyelünk oda, munka közben) és aztán egy óra alatt több is van. Közös jellemzőjük, hogy nem fájdalmasak, és hol rövidek (beleszúr), hol pedig viszonylag hosszabb ideig tartanak.


Nem csak a keményedések száma és jellege fontos annak eldöntésében, hogy normális vagy kóros (fenyegető koraszülés) jelenséggel állunk szemben.

Nagyon fontos az előzmények vizsgálata is. Akinek már volt koraszülése (nem ugyanaz, mint hogy fektették óvatosságból), azoknál későbbi terhességben is nagyobb az esély koraszülésre, általában jobban oda is figyelnek és jelentkeznek vizsgálatra.

Három dolgot lehet vizsgálni: lehet mérni a méh összehúzódásait, vizsgálni ultrahanggal, vagy "egyszerűen" a méhszájat és egy, a hüvelyben lévő anyag (fibronectin) jelenlétét.
A döntő a méhszáj állapota.

Ha a méhszájat a keményedések nem nyitották meg, akkor azonnali veszély nincs, általában teendő sincs, ilyenkor szoktak "óvatosságból" gyógyszert adni vagy "lefektetni" a kismamát. Ha a méhszáj nyílik, akkor ezt fenyegető koraszülésnek nevezzük, és kezelést kezdünk. Ilyenkor lenne jó segédeszköz a fibronectin, mely segít eldönteni, hogy tényleg van-e baj, de ez itthon nem bevezetett eljárás.

Kevesen tudják, hogy alig van hatásos eszközünk azokban az esetekben, ahol a méhösszehúzódások már a koraszülés megindulását jelzik. Ilyenkor ugyanis a teljes gyógyszertár sem tud többet tenni, minthogy a szülést egy rövid ideig késleltetik, amíg a szükséges kezeléseket (pl. az un. tüdőérlelést) elvégzik, és a vajúdót olyan helyre szállítják, ahol a koraszülött ellátása optimális körülmények között történhet.

Ez az időhúzás tehát életet menthet, az erre alkalmas gyógyszerek hatékonyságát nem szabad lebecsülni. Az "időhúzásra" használható gyógyszerek között említik a magnézium készítményeket is, nagyobb adagban, infúzióban adott magnézium szulfát használható, más magnézium készítmények (pl.MgB6), igen kevéssé hatékonyak, ha tényleg baj van.

Vannak azonban hatásosabb szerek is, ezeket infúzióban vagy szájon át is lehet adni. Ha a méhszáj zárt, a keményedések nem a fenyegető koraszülés jelei, akkor ezek a szerek mindíg "hatásosak", éppúgy mint pl. a fekvés. A közhittel szemben ugyanis a fekvésnek, kórházi fektetésnek alig van hatása, sőt a szigorú utasítások által kiváltott szorongás néha éppen ront a helyzeten. A MgB6 legalább nem árt, és néha, főként a hajnali alszárgörcsöket hatásosan csökkenti.

A válasz tehát az, hogy ha nincs az előzményekben nagyobb vetélés vagy koraszülés, akkor a "keményedések" szinte soha sem okoznak bajt, kezelést sem igényelnek, de ha az előzményben ilyen esetek fordultak elő, vagy egyszerűen nyugtalanok vagyunk a keményedések miatt, egy vizsgálat elég nagy biztonsággal megnyugtathat.



Bocsi, hosszura sikeredett, de remélem hogy így megnyugodtok, hiszen én sem tudtam, hogy óránként akár a 3 is normálisnak számít még!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Tudtok nekem segíteni? Borzasztóan ég a hüvelyem, meg ott a környékén mindenhol. Már 2 napja, de nem igazán javul. A dokim szabin van és nem tudom felhívni, mert külföldön van. Hétfőn lesz újra. A szülésznőm azt mondta, hogy vegyek intim mosót. Vettem tegnap a Seba Med intim mosót. Az jól esik rá. Főként az a jó, amikor zuhanyzok és hideg víz megy rá. Nem viszket, csak ég. Használok még rá Neogranormont.
A dokim még régebben, a terhesség közepe felé adott erre egy kúpot: Pevarilt. Akkor is ilyen gondom volt és az segített. Csak most a nyitott méhszáj miatt nem tudom, hogy lehet-e használni. Pedig az segítene. Szerintetek? Valami módszer erre? Nem merek bemenni a kórházba, mert nem akarom, hogy másik doki megvizsgáljon most. A méhszáj miatt sem.

gwini
 
 


Ancsa!

Köszi, de én még így sem tudom mikor mi a normális! :roll:

Gwini!

A recept nélkül kapható Pavarilra gondolsz? Biztos, hogy lehet, mert én már két alkalommal is használtam és nyitva voltam! De én nem használnám úgy, hogy nem látott doki! Nem tom ez nálad gomba lehet-e és azt sem, hogy lehet-e kapni recept nélkül a Pimafucort kenőcsöt, de az nagyon jó az ilyen tünetek megszüntetésében! Nekem mindig ír fel a doki, hogy együtt használjam a kuppal, mert ami kifolyik olyankor, az nagyon tud csípni és éget!

Kép

Kép
gröni
 
 


gröni

óránként az 1-3 keményedés normális :roll:

de az is normális, ha mondjuk 3 óráig nincs 1 se, utána meg 1 órában akár több is a 3-nál . :roll:

én legalábbis így értelmeztem :roll:

gwini
ezt én még nem használtam, de azt tudom, ha ég, vagy viszket az a gyulladás - fertőzés jele :roll:
nekem most a dokim azt mondta,amíg szabin van és esetleg ilyet tapasztalok akkor nyugodtan vegyek a gyógyszertárban / recept nélkül is lehet kapni /
Betadine hüvelykúpot 1 dobozzal és használjam el. :roll:

Hát remélem ezzel segítettem neked valamit :roll:

Amúgy jól vagy?

többiek?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ma mennem kell mellvizsgálatra, de csak 2-3 hét múlva lessz szerintem eredmény :oops: annyira izgulok, hogy fogom kibírni, amíg nem tudom meg az eredményt :(

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa!

Rosszul írtam, már látom! :oops: Az a bajom, hogy fogalmam sincs, hogy keményedek-e! Néha befeszül a hasam, de ez olyan, mint mikor valamilyen nehezet emelek (persze nem terhes állapotban) és megfeszül a hasizmom, ami nincs! :lol: Néha rosszabb, akkor meg olyan, mintha kővel lenne kitömve! Ez lenne az? :roll: Miért mész mellvizsgálatra? :shock:

Kép

Kép
gröni
 
 


gröni
szerintem igen :roll: nekem se mindíg kőkemény :roll: néha olyan feszülést érzek csak és kicsit találom keménynek :roll:
vagy estleg ilyenko húzódik a has, és azt érezzük? és ez csak a pocak növekedésétől lenne?
nehéz eldönteni tényleg sokszor hogy most valóban keményedés-e :roll:

Hát ez egy hosszú történet, de mint kiderült daganatom van ,egyenlőre eddig jóindulatú volt, :oops:
és most vissza kell mennem ellenőrzésre, hogy rosszabodott-e a helyzet :oops:
ha igen, akkor nem is szoptathatom majd a kicsit :oops: mert nekem nem csomó van a mellemben, hanem a tejútrendszer van tele ezzel a jóindulatú daganattal .
Lehet semikképpen sem szoptathataom, még akkor sem, ha nem rosszabbodott az eredmény, mert ugye a tejutrendszeren keresztül az anyatejjel átjuthat a kicsi szervezetébe :oops:

Ha pedig egy kicsit is rosszabbodik az eredményem,akkor leveszik mindkettő mellemet, mert bejuthat a daganat a véráramba, és akkor nincs az az isten, aki megment engem :oops:
ezen már vitatkoztak az orvosok, volt aki már le akarta venni mindkettőt, és volt aki azt mondta csak akkor ha rosszabbodik az eredményem.
Ugyhogy mennem kell Pestre is majd ezzel a mostani eredménnyel a Kékgolyó utcai klinikára :oops:

nem is csoda hogy stresszes vagyok az utóbbi iőben :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


megyek is öltözni, aztán indulnom kell lassan, de hasmenésem van az izgalomtól :oops: ilyen vagyok sajnos, ha idegeskedem, egyből megy a hasam :shock: csak azt nem tudom, így hogy fogok eljutni odáig :shock: csak kibírom az utat valahogy, mert amugy se mászkálhatok a nyitott méhszájam miatt , így taxival megyek a kórházba is, haza is azzal jövök

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Honnan tudom ha magzatvíz jön belőlem?? Az előbb vmit éreztem, hogy jön ott van a fehérneműmön, utána meg a WC-n is jött vmi, lenéztem, akkor olyan fehéres, folyékony vmi úszkált ott. Ez lehet magzatvízzel keveredett hüvelyváladék?? Mert hüvelyáladék azért ilyen sok nem szokott.. Olyan volt mintha pisilnék, csak nem ott..

Pls help!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida!
a gyógyszertárban lehet kapni olyan betétet, ami kimutatja ha az, de ha bizonytalan vagy, ne várj vele, rögtön kérdezd meg a dokidat, ha nincs akkor is beszélj valaki orvossal!
tünci28
 
 
 


aida

Olvass vissza pár oldalt, mert leírtam a nevét annak a betétnek,ami kimutatja hogy magzatvíz szivárog-e vagy nem! csak most nekem nincs időm kikeresni ,mert megyek el itthonról! bocsi

ezt egyépként a gyógyszertárban tudod megrendelni!

én is megrendeltem,de nekem itt tatabányán nem tudták megszerezni sajnos :oops:
Viszont budapesten lehet hogy már betudják szerezni! Remélem! :roll:
És több sikerrel jársz,mint én!

sziasztok, lépnem kell :arrow:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Mi ennek a betétnek a neve? Hogyan kérem a gyógyszertárban? Orvos nagyon messze van innen, az autónk a páromnál, szóval leghamarabb is csak délután 3-kor tudok orvos közelben lenni, amikor párom hazajön. Bár most párom azzal nyugtat, hogy mivel a fertőzésemre hüvelytablettát használok, az is vissza-vissza folyik. Szóval egyelőre várok.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


na el is késtem már, kikerestem a nevét

Al Sense-KIT

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Köszönöm ancsa!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Beszéltem a szülésznőmmel. Azt mondta, hogy tegyem fel nyugodtan azt a Pevaryl kúpot, amit még a doki írt fel, csak ne tegyem mélyre. Mondta ő is, hogy bemehetek a kórházba és megvizsgál egy doki, de épp a nyitott méhszájam miatt nem akarom, hogy egy idegen doki piszkáljon. Inkább megvárom a hétfőt, mert akkor már lesz a saját dokim is. Mivel a belső méhszájam még zárva van, így a picinek nem lesz baja, ha várok. Ez a kúp legutóbb is rendbe tett.

gwini
 
 


Aida...pár oldalal elöbb írtam egyszer erről! Én megkérdeztem a szülésznő unokatesóm, mert én is tapasztaltam ilyet.
Ne aggódj! Lehet betét se kell! A magzatvíz nem tiszta fehér, vagy átlátszó!
Ha a bugyidon ilyen halávány sárga vagy vizes folt van és a folt pereme narancs sárgás(remélem érted hogy mondom) akkor az magzatvíz!Ja, és görcsökkel jár! :( Nagyon sok kismamának hígabb folyása van, de van akinek a vizelet szivárog! :roll: Ez is gyakori!
Szóval szerintem ez nem magzatvíz! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Gwini...remélem használ a kúp! Már pont akartam írni, hogy ha a belső méhszáj zárva van akkor úgy tudom,lehet kúpot használni!De jól tetted hogy felhívtad a szülésznőt!
Jobbulást! :( Rémes lehet!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ancsa,

a másik topikban kérdeztem, de most itt meg is kaptam a választ arra, hogy miért kell menned mellvizsgálatra...

Hát ez borzasztó!!Sajnálom, hogy neked is már minden összejön..Komolyan mondom, szinte már hihetetlen, hogy milyen szörnyűségeket kell átélni manapság a fiataloknak..

A rosszabbodás mit jelent a te esetedben? Ha jóindulatúból rosszindulatú lesz vagy elég ehhez az is, ha pl. nőtt a jóindulatú daganat vagy egyéb dolog miatt?
Nagyon remélem és izgulok érted, hogy nem legyen még komolyabb a helyzet!!Milyen gyakran mész kontrollra? És van egyébként panaszod, most hogy a tejmirigyek dolgoznak odabent?Drukkolok érted!!
Majd írj!!

petra79
 
 


Sziasztok!
Megjöttem a dokitól. Uh-on minden ok, nem is nyíltam tovább. A barnás cucc elpattanó hajszálerek lehetnek, nem vészes :) !!!

Gwini,
én hüvelyégésre az Aloe Vera First-öt használtam úgy, hogy kicsit belespriccáltam a hüvelyembe (nőgyógyim javasolta) és működött!
Ancsa!
Drukkolok nagyon!!!!!
Aida!
Nem rég én is azt hittem valami ilyesmire, hogy szivárgok, aztán meg kiderült, hogy babus rugdossa a hugyhólyagomat és ez okoz némi vizeletszivárgást néha :)
dawn
 
 


sziasztok

megjöttem.Uh-án most sem találtak daganatot, de ez nem ujdonság, eddig se volt csomóm :?
a cytológiát levették mindkét mellemből, 2 hét mulva kb kész lessz az eredmény :oops:
De felakarnák tölteni valami folyadékkal a melleimet vagyis a tejutrendszert és ugy megvizsgálni megint, de mivel kismama vagyok, így nem lehet csak utána majd .
Azt mondták ők nem vállalnak felelősséget a szoptatásért, ezt beszéljem meg a nőgyógyógyászommal és a gyerekorvossal, hogy engedéjezik-e egyáltalán vagy most mi legyen.
A nőgyógyászom meg azt mondta, hogy ez az emlőcentrum szakterülete, mégiscsak nekik kell eldönteni mi legyen a szoptatással. Na faxa, akkor most kire is hallgassak? :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa!

Istenem, veled annyi rossz történik már! Viszont az jó, hogy hamar kiderült és, hogy figyelgetnek! Baromi nehéz lesz kivárni ezt a 2-3 hetet! Ez most ilyen manuális vizsgálat vagy szövettant vesznek?

Aida!

Nekem kétszer folyt el a magzatvízem, nem tom milyen színű, mert ömlött, de olyan opálos vízszerűnek tünt! Uh-on megtudják nézni, beszélj dokival ha bizonytalan vagy! Nekem egyik sem volt fájdalmas, mintha mi sem történt volna! De ehhez tudni kell, hogy mindkétszer úgy jártam, hogy napokig vajúdtam, egyik esetben műszeresen kellett befejezni a terhességet, annyira nem jöttek a fájások, a másik esetben a fiam született! Az biztos, hogyha elfolyt, akkor továbbra is szivárogni fog, azt pedig észre fogod venni! Ne tegyél tisztasági betétet, az alsónemün jobban látszik! Egyébként itt az elmúlt hetekben szinte mindenki tapasztalt vízszerű folyást!

Dawn!

Végre valami jó hír! Örülök, hogy minden rendben van!

Kata!

Te hogy vagy? Görcsök már nincsenek?

Petra!

És te? Barnabás ad valami jelet, hogy szeretne már veletek találkozni?

Gwini!

Ez volt a legjobb döntés, hogy beszéltél vele! Azért így megnyugtatóbb, hogy ő mondta! Remélem megszűnnek a panaszok! Én is most vagyok túl egy kúpkúrán, de néha még tapasztalok enyhe égő érzést, erre nagyon jó amit írtam kenőcs! A folyásom teljesen megszünt, remélem elmúlt aminek el kellett!

Kép

Kép
gröni
 
 


Basszus Ancsa, hogy ide-oda passzolgatnak! :evil: Most tényleg, akkor mit csinálj?

Kép

Kép
gröni
 
 


Aida
szívesen

dawn
örülök,hogy minden rendben van veletek :lol:

gwini
örülök, hogy sikerült a szülésznőddel megbeszélni a dolgot :lol: jobbulást kívánok!

petra
jelenleg a cytológiám C:3 ez jóindulatu daganatot jelent még,de bármikor átmehetek mondjuk C.4-be és az már rosszindulatunak számít és azonnali műtétet jelent :?
Nekem nincs csomó a mellembe, hanem a tejutrendszer van telis tele ezzel a jóindulatu daganattal :?
Csak hát a pici onnan kapja az anyatejet majd és én nagyon félek, hogy így átjutahat az ő szervezetébe is és megbetgítheti :oops:

de mint írtam is, egymásra mutatogatnak, hogy ki vállalja a felelősséget azért, hogyha így szoptatom majd a kislányomat, akkor nem lessz tőle semmi baja :twisted:
mindenesetre kell ez a mostani friss eredmény, csak azt nem tudom így ki fogja eldönteni mi legyen a szoptatással :evil: ha egymásra mutogatnak, hogy döntse el a másik :cry:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa!

Jaj, te szegény! Ennyi bajt, ami veled történik! :cry: Reméljük, hogy most sem lesz semmi baj! Csak nehéz kivárni azt a 3 hetet!

Köszi mindenkinek a segítséget!

Reméljük, hogy ez a kúp használ és nem lesz baja tőle a picinek! Legutóbb 2 kúp után teljesen elmúlt ez a probléma.

Gröni!
PevarylG hüvelykúp a neve. És igen, recept nélkül kapható! Ezt használtad te is? Te mennyire vagy nyitva? Hány napig használtad a kúpot?

gwini
 
 


Gröni!

Még 1 kérdés! Most azon aggódom, hogy amikor elmegyek pisilni, akkor a papíron vannak kis vérpöttyök. Nagyon halvány, friss vér. De biztos nem a hüvelyből jön, mert olyan mint egy hámsérülésnél. Ez neked is volt? De arra is gondoltam, hogy mivel meg is vagyok fázva és nagyon erősen fújom az orrom, esetleg egy hajszálér is elpattanhatott a hüvelyben. De tényleg annyira halvány kis vérpöttyök, hogy alaposan meg kell nézni a papírt, hogy lássam.

gwini
 
 


gröni
nem tudom :? komolyan :?
Te hogy vagy?

gwini
biztosan használni fog,de arra figyelj oda, hogyha 2 nap után el is múlnak a tüneteid, akkor sem szabad abbahagyni a kezelést,mert a kúp is olyan mint az antibiotikum, hogy csak kúraszerűen használ igazán :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Gwini!

Remélem még mindig 3100-as vagyok! Én csak a 3 db-ot használtam ami benne van! Mondjuk most azért kellett szednem, mert antibogyót kaptam és az előidézheti a gombát, hát elő is jött valami, de asszem elmúlt! Nekem nem volt semmi ilyen vérzésszerű! Remélem semmi komoly csak irritál! Már eldobtam a dobozt, nem tom mit írnak benne! Neked meg van még? Megkéne nézni, hátha írnak valami megnyugtatót!

Ancsa!

Köszi jól vagyok! Ha pihenek nincs panaszom, ha nem akkor mindig van valami! :? Hát nagyon sajnállak! Nem elég a bajod, még a bizonytalanság is és akkor ez az ide-oda passzolgatás! Ha meglesz az eredményed, keress egy erre szakosodott dokit!

Kép

Kép
gröni
 
 


Csajok

Köszi hogy drukkoltok! Aranyosak vagytok és nagyon jólesik! :lol:
Köszönöm

Hoztam nektek valamit, találtam leírást a szülésről -vajudásról orvosi szempontból, ha valakit érdekel,olvassal el.
http://www.josa.hu/osztaly/honlap/szuleszet/eloadasok/vajudas_szules.pdf

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa!

Hát ez érdekes volt! Elolvastam! Nálam a Nórinál nem vált le jól a lepény és vérezni kezdtem. Aztán el is altattak és valahogy kiszedték a bent maradt részt. Akkor ezek szerint a vérzéstől akár meg is halhattam volna, mi? Másnap vért kaptam, meg infúziót. Nem is tudtam ellátni a Nórit. Olyan rossz volt. Úgy félek, hogy ez megint megtörténik. :oops:

gwini
 
 


Sziasztok kismamik!
Bocsánat, hogy betolakodtam közétek, de van néhány szép téli kismamáknak való holmim! Mikor terhes lettem 55 kiló és 168 cm voltam, tehát a ruhák 36-38-asok! Egy kertész farmer(Mamma mia, eredeti ár 12.000ft), egy Esprit farmerszoknya(eredeti ára 17.000ft), egy babaházas barma kockás térdnadrág(eredeti ára 8.000ft), egy C&A-s fekete sportosabb 3/4-es naci(eredeti ára 5000ft), és egy fekete 3/4-es ujjú hosszú tunika, szintén C&A-s(eredeti ára 4000ft). Az összest odaadom 20.000 ft-ért. Ha valakit érdekel írjon privit! Kép Kép Kép Kép Kép

zsebianya
Kép
Kép Kép
zsebianya
 
 


gwini

Én a lányomat amikor szültem, megszakadt a méhem, majdnem elvéreztem,mert a doki szülésnél nem vette észre :? Mivel este rámnézett az ügyeletes nővér, ő vette észre hogy baj van :? ez volt a szerencsém,különben reggelre meghaltam volna a vérveszteségbe :? én meg első szülésként persze hogy nem tudtam mennyi vérzés a normális,így nem szóltam,hogy ömlik belőlem a vér :oops:
Egész éjjel inekcióztak ,kb 15-öt is kaptam és felkészítettek,nem ehettem,nem ihattam, mert ugy volt, hogy reggel kiveszik a méhemet :? Aztán hajnali 05:30 körül megvizsgált a doki, nagyon borzalmas volt és akkor mondta,hogy csillapodik a vérzés így nem kell kivenni a méhemet :? így usztam meg :?

A fiamnál meg nekem se vált rendesen a méglepény, és szintén nem vette észre a doki :? 3. napon altatás, érzéstenítés nélkül kézzel akarta belőlem kiszedni :? ordítottam mint amikor a farkas üvölt ,annyira fájt, mire a párom berohant a kezelőbe és nem engedte a dokinek,hogy kézzel szedje ki, így másnap csináltak egy egészségügyi kaparást,hogy kitudják szedni belőlem. :?

Nagyon szeretném,ha most nem lenne semmi ilyen baj és nem kellene megint szülés után műteni. Talán harmadszorra sikerülni fog. remélem .

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa!

Hát az én bajom az semmi nem volt a tiedhez képest! :shock:
Én már nem is panaszkodom. DE, hogy te hogy bírtad 3 napig a rossz lepényleválással? Ezt nem értem. Én rögtön szülés, varrás után elkezdtem vérezni és már lilult a szám, kezdtem elájulni. Gyorsan el is vették a karomból a Nórit, mert elejtettem volna. És már altattak is. Körbeálltak a dokik és engem sem akartak elaltatni, de a saját dokim nem engedte, szerencsére!

gwini
 
 


gwini

Nem lessz semmi baj,meglátod! :lol: Az nem létezik,mert én minden nap szorítok neked és a többieknek is 1000-el! :lol: :lol: :lol:

Mit szolnátok TEL szám cseréhez? :lol:
Csak hogyha bármi van ,tudjuk értesíteni a többieket!
:roll:

Tünci
hogy vagy? sokat gondolok rád! :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.10 10:47-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


ancsa:
Mi jót csinálsz a napokban?? Csak fekszel napi 23 órában? A kinyílt méhszáj miatt kérdem.. Én néha nem tudom mit engedhetek meg magamnak és mit nem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Igen,fekszem :cry:
Még szerencse hogy tudok az ágyból netezni, filmet nézni így nem annyira unalmas :? enni,fürdeni,ilyesmire kelek csak fel :?
Kár hogy nem tudok szépen kötni,mert különben a babónak kötnék ,az sokkal jobban tetszene :lol:

És te?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa!
Nagyon szurkolok Nekted, látom szépen mennek a hetek, feküdj amennyit csak lehet,möstmár nem történhet semmi baj..
Indítottam egy másik topikot a szülészetek, kórházakban-*SOS...

azt hiszem a családom magamra hagyott, nem tudják , nem akarják látni ezt a fájdalmat..

hétfőn azt hiszem el kell mennem a háziorvoshoz, romlik a fizikai állapotom, egyre jobban fáj a pisilés, már alig merek elmenni,azt mondták császár után pár napig normális, de eltelt egy hét és nem javul.
a férjemmel eljutottunk odáig hogy nem szólunk egy szót sem, nem is nézünk egymásra..

KépKépKép
tünci28
 
 
 


jaj a vonalzó megint!
tünci28
 
 
 


ancsa:
Jórészt én is pihengetek, de én nem tudok egész nap az ágyban maradni. Szoktam kicsit jönni, menni, meg ülni is, mert az olyan jól esik és olyankor soha nem fáj a pocak. Vidékre viszont most nem mentünk le. Majd lehet hétfőn bemegyünk az orvoshoz vizsgálatra, de én olyat is hallottam, hogy a túl sok méhszáj vizsgálat sem tesz jót. Mit tudsz erről? Tanulj meg kötni, neten van sok lecke! :D

tünci:
Nagyon sajnálom, hogy így érzed a dolgok alakulását.. Adj időt mindenkinek, legfőképp magadnak és meglátod jobb lesz!

Múlt éjjel, egész éjszaka feszült, húzódott, kemény volt a pocakom. :( Néha már nem tudom eldönteni, hogy baba feszíti ki vagy valódi keményedésem van. Hasonló tapasztalat?

Citromfű teáról mit gondoltok? Jótékony hatásáról most olvastam. Görcsoldó meg nyugtató. Holnap gondoltam kipróbálom.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida!
nekem sajnos ilyen volt a pocim, nagyjából az utolsó hétben, egész éjjel ébredeztem miatta..beszélj a dokival, nekem nem volt elég a nagy adag mgb6, de szerintem már a dokim is másképp csinálná.feküdj sokat, lehewtőleg az oldaladon, vagy felpolcolt csípővel..és igen a sok méhszáj vizsgálat nem jó, nekem se nézték csak ahányszor muszáj volt, az erősebb görcsöknél...
tudom hogy nehéz, de feküdj, feküdj..
tünci28
 
 
 


Aida
Nekem is szokott feszíteni a hasam, de szerintem észre lehet venni mikor feszít ő és mikor a méhkeményedés miatt van :roll:

Citromfü tea
Jó nagyon,de azt nem tudom hogy terhesség alatt lehet-e inni :roll:
Megkérdezted a gyógynövényboltba vagy valahol?

Tünci
Tudom mit érzel,én is így voltam vele,mert én is veszítettem el babát :oops: többet is :oops: és láttam is az egyik babámat :oops:
Minden évben November 1-jén és szent este meggyújtok 1 gyertyát értük és magamban gyászolok :oops:
Mert szerettem őket és sajnos ugy látszik csak nekem voltak fontosak,mert másnak nem jut eszébe :oops:
A mai napig is fáj nagyon,de muszály volt felállnom és erősnek lennem.Nagyon nehéz volt egyedül :cry:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Tünci....remélem már jobban vagy? jól teszed ha elmész dokihoz, nehogy valami szövődmény legyen. :roll:
A lelki dolgok is nehezen gyógyulnak gondolom! De ez nem jó ha nem beszéltek a pároddal! :( Ő se próbálkozik? Vagy te nem akarsz vele beszélni?
Remélem nem egymást hibáztatjátok! :( Mert erről nem tehettek! Össze kell kapaszkodni a bajban, mert úgy könnyebb! Bízom benne hogy ez is megoldódik idővel!

Ancsa...ez olyan szomorú! :cry: Szörnyű lehet hogy 2 babát te is elvesztettél! Most erre a babára koncentrálj, hogy most minden oké legyen! :)
Én is emlékszem rá hogy melyik napon volt a vetélésem. Sőt, március 11-re voltam kiírva, aznap én is sírtam. Mondam is a páromnak hogy ma már biztos megszületett volna a babánk! :cry:
De sajnos....valaki, valami nem így akarta. Túl kell lépni! :(

Aida...valóban 3-4 hetente szoktak méhszáj vizsgálatot csinálni, de azt is csak akkor ha indokolt! :roll:
A citromfű tea jó, szabad inni, de nekem azt mondták hogy hígabban kell lekészíteni. Persze a legjobb gyógymód a pihenés a bal oldalon!(bár baromi zsibbasztó, néha fáj már mindenem nekem is :? )
Próbáltál Kalciumot szedni-inni???Valamikor az okoz feszülés nem a magnézium hiány! :wink:

Nekem meg olyan hirtelen vizelési ingereim vannak, pedig nem is tudok pisilni, mert nincs már mit, mégis érzem, szúr, nyilal :( Ezt a baba csinálja? Ennyire eléri a hólyagom? :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Ancsa!
Köszi! Cseréljünk tel. számot pü-ben!
Én is pont ezt csinálom, amit te. 23 órát fekszem, csak arra kelek fel, mint te. Én is netezek, tv-zek, olvasok. Még a jövő héten mindenképpen fekszem ennyit, aztán doki, aztán meglátjuk mit mond!

Tünci!
Nagyon sajnálom, hogy a családod nem áll melletted. A férjed és a te szüleid sem? A férjeddel mi a baj? Miért nem beszéltek?

Én még mindig szenvedek ezzel a hüvelyproblémával. :cry: Most már nem ég annyira, de most elkezdett viszketni. Lehet, hogy gyógyul? Még egy kúpom ma este hátra van, aztán holnap már dolgozik a dokim. Biztos, hogy ez valami gomba, vagy egyszerűen csak a folyásom kimarta. Ha valami baci lenne, akkor más színű lenne és más szagú a folyás. De az teljesen olyan, mint máskor.

gwini
 
 


Gwini!

Lehet, hogy attól van ami kijön! Holnap beszélj a dokival, bár már nagyon a finisben vagy, nem lesz ebből probléma! :wink:

Kata!

Nem lehet, hogy felfáztál? Nekem is volt múltkor ilyen, akkor kaptam az antibogyót és elmúlt! Laborba mikor kell menned? Vagy lehet, hogy a védőnő is megtudja nézni, nem tom mit tud nézni a házi laborjában! :roll:

Kép

Kép
gröni
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?