Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már rég nem jártam erre, olvasgatni szoktalak titeket. Most nagyon kevés szabadidőm van, mert belevágunk egy házvásárlásba, nem sokára költözünk, anyukám és az öcsém is ideköltözik Szabolcs megyéből, így most minden a feje tetején áll.
Flórával minden oké, nagyon csibész és örökmozgó. A bútorok mellett már simán járkál, néha kapaszkodás nélkül, nem áll meg 1 percre sem. A súlyáról nem is mondok semmit, már nem parázok rajta, a múlt héten léptük át a 7 kilót. :D

Klzsuszi!
Gratula a pocaklakóhoz! :D Problémamentes babvárást.

Szilcsi!
Flóra is vérszegény volt egy kicsit, 2 hónapig szedtük mi is a vasat meg a folsavat, aztán kihagytunk egy kis időt és most megint szedjük. Neki nem lett sokkal jobb az étvágya, amíg szedtük. Inkább most amíg volt a kihagyás, azóta kezdett el jobban enni. De ahogy írtad, inkább lehet a gyümölcslevek miatt volt. Flóra sem akarta meginni a vizet, ő is teázott, aztán mikor ilyen 30 fok fölött volt, egyik percről a másikra elfogadta a vizet és már szinte csak azt issza.
Gratula, hogy bekerültetek a játékba! :lol:

Még egy kérdés: tudtok Szegeden olyan helyet, ahol babakocsit szerelnek? Az egyik barátnőméknek az egyik kereket tartó rugó elpattant és jövő héten meg mennének nyaralni. Vagy volt valakinek hasonló és hol szerzett alkatrészt?

Most ennyi voltam, puszi

Betty
Kép
rbetty

sziasztok

csak gyorsan egy kérdés:
hol lehet toll kispárnát venni???? a pláza, tesco, belváros(mert biciklivel mennék és a coráig már nem)
abban a Context vagy micsoda, ott a Kossuth sgt.-n lehet??? vagy ott csak ruha van?
apinak lenne szülinapra, mert a régit szétizzadta.
húúzok sütireceptet keresni.
köszi
toncsi

toncsi80

Toncsi :)
Context: Feketesas u., Teréz u.
Gardénia: Nagy Jenő u.
Ezekben tuti kapsz Naturtex toll- és pehelypárnákat!

De tuti lehet kapni a JYSK-ben is!

Kép
Kép
zituska28

Zituska!
Tökre megértelek!Igazad van!Csak én egy lusta dög vagyok!De biztos csak a szám jár,mert tuti én is vállaltam volna 1-et akkor is,ha Laci sokat melózna.Ha most munkát váltana,és későn járna haza,nem adnám el Málnust! :lol:
Szerika!
Téged is megértelek.Ha véletlen jönne,én sem vetetném el!Én a magánvéleményemet írtam le! :D

Csajok!

Mikortól lehet párnán aludnia a gyereknek?És rendes kispaplan -pána mikortól kell neki??Amire huzatot kell venni olyanra gondolok.Most csak egy vékony plédje van,azt is a lába között fogja úgy alszik!
20140113113746

Sziasztok Lányok,

van 3 kiscicánk meg az anyukájuk, ingyen elvihetők jó gazdihoz! Kertes házban laktak eddig. Valaki szívesen elfogadná közületek, vagy tudtok esetleg valakit/ket, akit/ket érdekelhet?

Íme őkelmék (a nagyról most nem tudtam képet készíteni, mert mikor nálam van a gép, akkor őcicasága általában "beszerzőkörúton" van a kicsiknek:) Ő egyébként cirmos, fehér mellénydarabkákkal):

Kép 1. Kép 2. Kép 3,

Ha valakit érdekelnek esetleg a cicák, szóljon.

Üdv és köszi:

Mónika

vesm

Anett: mar hianyoltunk....nagyon tunci a Malna baba....

Zsuzsu: Orulok hogy minden rendi a pocakkal....es, hogy Abel is jol van. A szomszed no meg eleg....hogy uvoltozik, en is valoszinuleg megmagyaraznam nek, szepen nyugodtan, hogy ha akar uvolteni, azt a sajat gyerekevel megteheti, meg akkor is ha nem ertek vele egyet, de a tieddel valahogy talan nem kene...mivel annak ugye te vagy az Anyukaja!!!!

Mi jol vagyunk, tovabbra sem eszunk mint regen, de tovabbra is nagyon meleg van.....keszulunk a szulinapi partira, amit egyedul kell meszerveznem, es 40-50 emberke lesz...anyos a sogornoimmel elhuzta a csikot az Alpokba...(jokorra foglaltatott helyet, nem lesz jelen az unokaja elso szulinapjan)....szerintem egy kicsit bunkosag, no de mindegy, ha itt lenne sem szamithatnek ra...

pusza Kriszta es Teo

Kép

sziasztok
matteo0808

Sziasztok!

Kb. ezer éve nem írtam, de a cégnél nagyon sok volt a meló, és Peti is rászokott a játszóterezésre, ami jól lefáraszt estére. :)

A képek mindenkinél nagyon jók, ne hari, hogy nem emelem ki mindegyiket külön-külön.

Enikő, Zalánnak kissé megkésve kívánunk nagyon boldog születésnapot! Tényleg csak most született...
Boginak pedig boldog névnapot!

Szilcsi, Zitaa, tudnátok Márton Virág elérhetőséget adni? Van ambuláns rendelése is, vagy magánban rendel? Vagy valaki tud segíteni?
Grat. a játékba kerüléshez, remélem, hogy ti lesztek azok, akik választhatnak!
Számomra mindig hihetetlen, hogyha valakinek iszik a gyereke...Peti elég későn szokott erre rá, és akkor is csak a víz ízlett neki. Mostanság már megbírkózik mindennel. :D
Peti ugyan sosem cicizett, így nem volt gond, hogy miből iszik, de ő mai napig iszik cumisüvegből reggel és este. A varázsitatóval ő sem tudott mit kezdeni, de ezt arra fogtam, hogy nem szívja rendesen. A pohárral viszont jól boldogul.

Timika, én megértelek, valahol nekem is kudarc a csaszi, pedig nem miattam volt, de néha akkor is fáj a szívem, hogy nem jött ki simán, főleg, hogy alapvetően a fejjel lefele volt. De a lényeg tényleg az, hogy egészségesek a manók. Én abban reménykedek, hogy hátha ketteske simán jön majd egyszer... ;)

Kármen, én hallottam erről, erre mondtam a férjemnek, hogy megint egy bőr, amit lehúzhatnak a szülőkről. Jó, bennünket nem érint, mert ami most van, az 04-gyel kezdődik, de akkor is.
Én emlékszem arra, hogy volt itt erről szó, hogy hogy van ez a bölcsi...ezért is jó, hogy mi nagy különbséget tervezünk...a suliból csak nem teszik ki majd.

Klzsuzsi, gratula a pocakbabához!

Vesm, sajnálom, hogy rossz volt az idő rátok. Mi aug.-ban megyünk Győrbe egy hosszú hétvégére, remélem, addigra semmi extrém nem ér ide.

Matteo, remélem, már jobban van a fiad. Szerintem nem a szuri a ludas, mert egy nap még OK, de annál több szerintem már nem az oltás "mellékhatása".

Zitaa, nagyon ügyes Szandi!

Zitacicu, na találtatok új gyógyszert?
Én most nem panaszkodok, ami van, az jó. Én is háromfázisút szedek, azért három színű, mert a hatóanyaga minden tabinak ugyanaz, csak az arányok mások.

Zsuzsu, figyi, a bölcsibe Bence is tudná vinni Ábelt. És igaz, hazahoz sok bacit, de azért szerintem is fontos lenne, ha a picire tudnál koncentrálni. Mert ahogy nézem, Ábel sem egy angyal. :?
Tudod, én is ódzkodtam a bölcsitől, de kezdek rájönni arra, hogy mostmár Petinek is kell a társaság, ahol korabeliekkel lehet, mert a napi délutáni játszózás nem egészen elégíti ki eme igényét. És valld be, semmivel sem lenne nehezebb a bölcsibe hordani Ábelt, mint a játszótérre. (Ezt megmondhatod a férjednek is. :) )
Ja, nem tudom, Ábelnek milyen a habitusa, de nagyon sok babát látok, aki ha ott van az anyukája, akkor csak Ő a jó, de ha elmegy, akkor semmi baja, ilyen szempontból nem biztos, hogy jó az "együtt vagyunk, de mégsem" típusú hely.
Hallod, szerintem az, hogy durvábban nyúl hozzá, az nem bántás. Gondolom, ha a másik kisfiúnak fájna, az jelezné. E tekintetben nem értek egyet azzal az anyukával, aki ordít Ábellel, de az ő megnevelése nem a te feladatod.

Macsek, neked is grat, és jó pocakosodást!

Szilde, Hanna egy hős!

Sznanna, szerintem semmit nem tudtok tenni, Peti is nagyon sokáig csinálta ezt, hogy csak annyit hallottunk, hogy csatt. Peti meg sem ébredt a dologra, pedig a ház belezengett, akkorát csattant a drágám az ágy végében.

Na eddig jutottam...
Igyekszem jönni.
Üdv.

Ági és
KépKép
exdeus

Exi!
Dr Márton Virág
545-757 vagy 06 70 2500-625

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

elvagyok veszve, remélem mindenki jól van.
velünk közben sok-sok minden történt, Vivusnak kivették az orrmanduláját, én elég rosszul viseltem :)

Enikő!
Zalánnak Boldog Szülinapot!

Gira!
faros baba: sztem császár lesz, de hátha fordul.
(sztem nem vállalják be a faros szülést, (csak dumálnak h. mégis...) az én dokim korrekt volt, azt mondta ha elakad a feje, akkor nincs tovább, nem is tiltakoztam a csaszi ellen)

További szép nyarat!
Vendég

Gira!
Én is császáros voltam,szerintem nem nagy ügy!AZ eredmény a lényeg.Utána engem is bántott (mivel olvasom a Kismamát :evil: ) de mára már rájöttem,az eredmény a lényeg.Nekem 2 napig volt szar,utána pikk-pakk helyrejöttem,2 hét múlva már hason aludtam.Pedig nekem aztán minden fáj és olyan nyápic vagyok,hogy nagyon.Szóval szerintem nem félj ettől!
20140113113746

Ja,és a férjem is örült neki,mert ugyanolyan mradtam OTT,mint előtte! :? Pasi! :)
Megfigyeltem,hogy aki egyszer már szült simán,azt óckodik főképp a császártól,legalábbis ismerősök körében,hogy Eda,meg hasfelvágás stb....engem meg a gátmetszéstől ver ki a víz,így igazán nem is vágyom hüvelyi szülésre,ha lesz benne még részem valaha a messzi jövőben!
20140113113746

Krisztinák, Kriszták boldog névnapot!

Kép

Kép
sznanna

Anett :)
Nézd én kettőt szültem hüvelyi úton, gátmetszéssel, és nem panaszkodik a férjem, hogy változott volna vmi "ott", ugyanúgy működik a szex! Szóval ez hülyeség!!! :evil: :evil: ....Már ne haragudj.....

Kriszták! :D
Boldog névnapot!! :D :D

Kép
Kép
zituska28

Ja, és igen, az ódzkodik főleg a császártól, aki már egyszer szült símán! Mert tudja, hogy miről marad le! Semmivel nem összehasonlítható érzés - élmény! Ezért....
De ettől függetlenül a baba egészsége, biztonsága az első, és ha császár, akkor azt is el kell fogadni, sőt fel kell készülni arra is!
Az anyaság milyenségén természetesen semmit nem változtat, hogy császár vagy síma szülés!!! :)

Kép
Kép
zituska28

Zitus! :D
Nem haragszom,persze,hogy hülyeség!Laci is csak viccelt gondolom.Csak gondoltam vmivel vígasztalom Girát,ha mégis császáros lenne!
20140113113746

Ma Málna magárarántotta az üvegasztalt,a térdére,totál feldagadt és piros lila,nagyon sírt,jött pont a gyógytornász,azt mondta el nem tört,borogassam,holnap jön a doktornő,remélem nem lesz semmi baja,szegény,mászni sem tud,kiteszi azt a lábát oldalra és pityereg. :cry: :cry: Csőtörésünk is volt tegnap este,víz elzárva,fürdeni sem tudtunk,Málnának úgy kértem a szomszédból egy kiskádnyi vizet,és már egy karton ásványvíz elment kézmosásra meg fogmosásra! :x
20140113113746

sziasztok

anett
sajnálom Málnust. gyógypusszancsok! nyaralós képek cukik, biztos jó lehetett.
api nálunk sem panaszkodik, hogy szülés után vmi megváltozott volna. max az egyik fülem mindig a kisszoba felé van :oops: :D

zituska
köszi a contextes választ. megvettem tegnap a belvárosiban.

Kriszta
boldog névnapot!!!! majd kérünk fotókat a Teo szülinapi zsúrról! ki ez a rengeteg meghívott?

szilde
Jobban van már a nagy lány?

vannak képeim(mostanában ritkában csinálok)
Kép Kép

és szegényem még mindig sírva-ringatva alszik el este. már mindent próbáltam(szopi, fejem míg meg nem indul a tej-hátha már ahhoz is türelmetlen, pohárból kapja, rázom, világosban, sötétben, dúdolva. na, most vettem egy könyvet éjszakai gondoskodás címmel. a hülye fejem kigondolta, hogy majd könyvből altatok :roll: :oops: :lol: majd meglássuk!
puszi
toncsi

toncsi80

Hali.

Van egy kis időm erre az oldalra. :)

Zsuzska, örülök, hogy minden OK veled, és hogy semmi gond nem volt a CTG-n. Egyébként fel a fejjel!

Anett, csúcs jók a fotók. A napszemüveges haláli.
Sajnálom Málnust, ne aggódj, ők még hamar regenerálódnak!

Rbetty, én úgy tudom, hogy Szegeden nincs babakocsi szervíz. Esetleg alkatrészt valamelyik bababoltban tudnának intézni, de szerintem ott nem valami segítőkészek az "idegenekkel" szemben.

Anett, Petinek kétéves kora előtt nem sokkal tettem a feje alá egy kispárnát, aztán ez után nem sokkal lett nagypárnája is. Mondjuk általában nincs a feje a párnán. :)

Zitaa, köszi, elraktározom magamnak a telcsiszámot.

És Krisztáknak boldog névnapot!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok Csajok!!!

Eloszor is mindenkinek nagyon koszike a nevnapi koszonteseket...el is felejtettem a nagy szervezkedesbe!

Anett: Gyogypuszak a Malnusnak. Az en parom is azzal ,,vigasztalt"....hogy legalabb ott...ugye a meret nem valtozott...jo poen! En sajnos 2 hoap utan tudtam hason aludni....

Toncsi: Gyonnnyoooruuu a Hedi! Rolatok meg ne lattam kepet (remelem oktoberben talizunk)...kire hasonlit az ifju holgyemeny? Az esti pityerges miatt nem kell aggodnod, mar irtam, valahol ez normalis, vagy legalabbis baba fuggo, nalunk is ez volt a helyzet...es meg a mai napig is csak ugy alszik el, ha lefekszem vele a divanyra...es fogja az ujjamat....valahol ez lett a szertartasa, en nem banom...majd ha nagyobb lesz magatol leszokik az anyaval elalvasrol....akor tuti meg hianyozni is fog. Eleinte mi is raztuk a feneket, ma mar hal istennek, nemkell...mivel egy kicsit nehez.
A sok meghivott...baratok....az o csaladja nyaral, az enyem pedig sajnos messze van. Tuti jo buli lesz, sok babaval meg minden...
Termeszetesen rakjuk a kepeket!!!

Szilcsi: Hogy van Lalinko....

Mi jol vagyunk...az etvagyunk is kezd visszaterni....

pusza Kriszta es Teo

Kép

sziasztok
matteo0808

Sziasztok!

Bocsi,hogy csak így ismeretlenül, de van 2 doboz Aptamil tápszerem eladó. Ha valakit érdekel. 1000 Ft darabja.
Bontatlan, nem volt rá szükség.

Üdv mindenkinek: Melinda
melcsikez3

Na szállásra tegnap csak este 6ra értünk ide, Orsi foga hétvégén megint gyulladt, de csak déltöl volt rendelés, aztán az M0 álltunk egy helyben 1 órát! még csurogni sem lehetett, nem tudom mi volt, balesetet nem láttunk. Aztán este ideért a front, ma irto hideg volt, 24 fok van, de de. hatalmas szél volt, legalábbis mi Edericsre mentünk, ott majd megfagytunk, felöltözve is. Holnap már reméljük strandolni is tudunk. Ja Zalakaroson vagyunk amugy

Anett! Sajnálom Málna balesetét, sajnos mindent nem tud az ember kivédeni ha nagyon odafigyel rájuk akkor sem:( Párnát én 2 évesen adtam, de nagyon vékony babapárnát, ami az gágynemüje része volt, otthon azzal alszik, oviban párna nélkül. Én nagyobb párnát még joideig nem szeretnék neki adni

Betty! amikor nekem gondom volt, egy bababolt igérte rendel nekem ami kell, de aztán rájöttem nem is tört le a kerék, csak leesett, vissza lehetett tenni, ennek már 4 éve azota sokat használtuk több gond nem volt vele. Nem tudom melyik bolt igérte amugy, szegedi volt ez a biztos

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszták!Boldog névnapot!!! :D

Ez nem a mi napunk!Rácsukta a lábújjára az ajtót,a nagyra,vérzett is és sírt nagyon :cry: :cry: most is rá van száradva a vér,mert nem engedi kitörölni,de a körme megmaradt!Mi lesz ha elkezd menni?! :?: Úgy sajnálom mikor sír és potyognak a nagy krokodilkö nnyek.Szerencsére utána elaludt és én is jól kibőghettem magam.Bár így utólag nem olyan vészes az egész,de akkor ott megszakad a szívem érte.
20140113113746

sziasztok

szegény Málnus! most már szundi, hogy több baj ne érje ma!

Kriszta
jó, hogy nyugtatgatsz.nem az a gond, hogy sír, hanem ,hogy a szívem szakad meg bele és nemtom mi baja :roll:
rólam egyszer volt fénykép. még a Mini pár hetes korában. nem is tervezem , hogy rakok. mondjuk azóta a 30-40cm-s hajamból 3-4 cm-s lett :D

kérdés a szopis mamákhoz!
lehet enni szőlőt, szedret(aprómagvas), kukoricát(szeles?). tudom próbáljam ki és, ha fáj a hasa akkor nem. de inkább kihagynám a próbát és mások kárán tanulnék :wink: ha lehet.

toncsi
ui. ma extra keveset aludt a csaj, kiváncsan várom most mi lesz :shock: . meg persze kicsit rettegve :oops:

toncsi80

Anett :)
No, ha tényleg csak viccelt a Zurad, akkor megnyugodtam! :shock: :lol: :lol:
Szegény kicsi Málnus!! :( :(
Sok gyógypuszi Neki!! Sajnos tényleg nem lehet mindentől megvédeni, és nem is kell mindentől, de nekem is a szívem szakad meg, amikor fáj nekik valami!

Ja párna sztem felesleges!
Én most nem olyan régen adtam oda Botinak a babaágyneműhöz tartozó vékony párnát, de szinte sose fekszik rajta!

Toncsi :)
Téged is nagyon megértelek, én is rettegve vártam az estéket, mert tudtam, hogy lesz menetrendszerinti üvöltés, és hogy nem tudok neki segíteni, mert semmi nem jó. Nekem is a szívem szakadt meg olyankor, és soxor vele bőgtem én is.. Aztán mikor végre megnyugodott, és elaludt összevissza pusziltam, babusgattam a kezemben, nem akartam sose letenni olyankor! :D
Csak hogy adjak egy kis reménysugarat:
Amikor először végre nem jött a menetrendszerinti ordítás a várt időben, hááááát az az érzés leírhatatlan!! :D :wink:

Hát én a kukoricával, meg a szederrel vigyáznék, a szőlőt nem t'om... :oops:
De sztem egy kicsit ehetsz, ne sanyargasd magad, az rosszabb!! :wink:

Vettünk Botinak "nagyfiús " autósülést! :D
A Brendonban most 32000 helyett 25000 Ft volt!
Ilyen:
http://www.brendon.hu/campaign/viewer.a ... tid=172671

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!!

Csajok kell valakinek, merev aljú pelenkázólap (picit sérült a huzata de abszolút használható), pelenkázótáska, Graco babakocsi....meg még néhány babadolog. Ingyé elvihetők.... vagy adjatok ötleteket, hogy hova vigyem el, ahol örülnek nekik..... :D

Egész héten a gyerekpszihiátrián vagyunk Viussal. Tegnap felvették, ma megfigyelték a játszási szokásait, hogyan viszonyul más gyerekekhez, rajzoltatták, nézték a finommotorikát, nagymozgásokat. Voltunk Aerys terápián...stb
Holnap anyukám viszi Viust, (mert apánk éjszakás, és én hatékonyabban el tudom dugítani a másik kettő, mint anyu), holnapra írtak ki bennünket gyógypedagógus-logopédus kivizsgálásra. Utána lesz még pszihiáter meg még pszihológusi vizsgálat is a héten valamikor...
A konkrét betegségébe nem akarnak belekontárkodni (pedig én nem bánnám ha másik doki is csinálna neki EEG-ét amit megnézne, és megmondaná milyen gyógyszerkombinációt javasol... de erre rá is fogom beszélni a kezelőorvost, több szem mégiscsak többet lát...)
Amúgy a hangulat teljesen jó az osztályon, van egykét érdekes gyerek, de hát pszihiátria, milyenek lennének :) De alapvetően a személyzet is nagyon szimpi, szal nem olyan vészes a hely :D

Toncsi: Nagyon cép a csajod :wink:

Anett: Klasszak a képek, a lányod csupa apája :D Még mindig :)

Zsuzsu: Igen arra is jó az anyatejgyűjtő kagyló, hogy ne áztassad el az ágyat, és nekem nem volt kéynelmetlen, észre se vettem hogy bent volt :oops: :D Jössz erefele valamikor, Neked adom szivesen ha szeretdnéd :wink: Nekem már asszem nem fog kelleni :( :?

Mi a csajok 3 éves korában kezdtünk el párnát-paplant használni. Zalán viszont már most párnával alszik (picivel) szereti átölelni :D

Bocs ennyi voltam mára, mék lefexem, tartalmasak a napjaink.... :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Megint itt, és megint ezer éve nem… :oops:

Most a fenekünkön maradunk egy ideig itthon. A július a nyaralás jegyében telt, voltunk a Garda-tavon és Horvátországban, a kettő között meg mostam, vasaltam, pakoltam. (Csak az utóbbit terveztük, de úgy tűnt, nem jön össze, ezért szerveztem a Gardát, aztán május végén kiderült, mégis van apartmanunk Hvar-on, és úgy döntöttünk, nem hagyjuk ki.) A Gardára ugyanazon a napon indultunk, mint Zitacicu (ahaaaaaaaaa, hogy ti motorral, gyerekek nélkül, jaa, az egész más! :lol: ), nem sikerült 100%-osan, Marcsi rengeteget nyavalygott (azóta se tudom, hogy miért, lestük a kívánságait, és elmondása szerint jól érezte magát), Dóri meg beteg lett, 3 éjszaka lázas volt, és nappal is nyűgös, de az idővel szerencsénk volt és a hely is gyönyörű. Nagy kedvencünk a Garda, de amit igazán szeretünk benne, ahhoz ekkora gyerekek mellett nem jutunk hozzá, erre kellett rájönnünk. :shock: A tengeren anyósomékkal voltunk, így lazább volt az életünk, pl. el tudtunk menni úszni apával, amíg délután aludtak, ez már nagy szó! :D Ott is jó időt fogtunk ki, a hely gyönyörű, én még soha nem voltam, és kellemes csalódás volt.
Ha olyan helyen jártunk, ahol szívesen lettünk volna egy kicsit nyugiban, mindig azt mondtuk egymásnak: na, majd pár év múlva… A sokadik alkalom után már csak összenéztünk és nevettünk rajta. Valahogy nem hagynánk itthon a gyerkőcöket, akkor se, ha tudjuk, hogy nélkülük egészen más lenne. Igaz, így nem pihenés a nyaralás, de most ennek van itt az ideje. :roll:

Oviügyben teljesen egyetértek Jégvirággal, ugyanez a helyzet nálunk is.

Marcsi szörnyű hisztis, néha egy nap kimarad, de úgy egyébként mindennapos a hiszti, sokszor ok nélkül. Ma indulás előtt adta elő, nem akart fogat mosni, öltözni, hagyni, hogy naptejjel bekenjem, de itthon maradni sem akart, végül üvölteni kezdett és nem hagyta abba, hiába kértem, magaráztam, kiabáltam. És ami talán még rosszabb, hogy naponta vagy hússzor nekiáll picsogni-nyavalyogni-nyávogni, nem csak akkor, ha fáradt, ez a legfárasztóbb. Dóri sokkal könnyebb eset, de ha Marcsi üvölt, nyilván ő is sírni kezd, ma és tegnap is reggel 9-kor már mind a kettő bömbölt, hát mit mondjak, én is nagyon várom az ovit! :lol:

Dorcibaba rengeteget ügyesedett az elmúlt hónapban, pl. eléteszek falatokat egy tányéron, és szépen megeszegeti, lehet, hogy ez egy egyévestől nem nagy kunszt, de nekem egy élmény, hiszen a nővére sokszor háromévesen se hajlandó rá. Még nem lépeget, de már akárhol fel tud állni, és megtanult hasrafordulni, ami szintén nem nagy mutatvány az ő korában, de így nem kell kalimpálva segítségért sírnia, ha hanyatt borult. :D

Fogak: Dórinak 8 foga van, de mi valahogy extra mázlisták vagyunk ezen a téren, mert nem éreztük meg egyik csajnál se.

A gluténtilalmat Dórinál 11 hónapos kora után nem sokkal feladtam, a tejtermékekkel sikerült majdnem egyéves koráig kitartani. Mostanában többet eszik, mint Marcsi, különösen gyümölcsből.

Szobatisztaság: Marcsi a Gardán minden éjjel bepisilt, pedig egy hétig előtte itthon már nem. Ki érti ezt? :roll: A tengeren 1x volt pisi az éjjeli pelusban, és itthon is inkább száraz marad, de ha fáradt, mert pl. kimarad a délutáni alvás, nem ébred fel rá szerintem éjjel.

toncsi: a „régi életem”, na az nekem is hiányzik, egyre gyakrabban! És nekem bizony nem múlik el ez. Kaják: én ezt mind ettem, de én a kísérletezgetős fajta szoptatós anyuka vagyok. :wink: Előbbihez kapcsolódva:

Meló-téma: az elmúlt félévben 4 helyről hívtak, hogy mikor megyek dolgozni vissza, én meg utasítok vissza mindenkit szép sorban, és nem szívesen, mert egyrészt már lenne kedvem, másrészt meg olyan rosszul érzem magam miatta, hiszen a mai világban ezt nagyon meg kell becsülni, én meg úgy érzem, hogy „elherdálom” a lehetőségeket. Kicsit riasztóan hangzik mondani, hogy majd 2 év múlva, hiszen D. akkor lesz ovis.

gira: nincs kedved bemásolni azt a verset? Hadd bőgjünk mi is!

timika: Kristóf nagyon jóképű!

Enikő: szépek a gyerekek! Zalán már most igazi kispasis, hogy divatos szóval éljek. Most látom, karmen is pont ezt írta. Így van, Dóri sokkal babásabb még. Viola feloldotta a fotózási tilalmat? Marcsi nem nagyon hagyja magát, elfordítja a fejét, nehéz róla képeket csinálni.

(Bocsi, hogy kicsit el vagyok maradva a témákkal, egyelőre a 767. oldalig tudtam visszaolvasni, meg a legfrissebbet… De majd haladok szépen sorban.)

zsuzsu: szerintem a kagylóval nem jó aludni, de látod, Enikő az ellenkezőjét írta, neked kell kipróbálni. Viszont tényleg ritkán ereszt. Nagyon szépen írtál a szülőszobai látogatásról! Ilyenkor szinte kedvet kapok még egyszer arra járni. Na jó, csak vicc, a kettő is sok rendszeresen.

Anett: Marcsi párna nélkül alszik, én teljesen feleslegesnek tartom. Ja, és hálózsákban. Hüvelyi szülés hatása: egyetértek Zituskával, illetve az én férjem az övével. :lol: Nekem a gátmetszés meg se kottyant, utólag se, pedig én se vagyok nagy fájdalomtűrő. Második nap ülve szoptattam.

Minden pocakosnak kitartást a melegben!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok Lányok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, biztos tudtok segíteni. Dr. Vincze EMőke elérhetőségét és tapasztalatokat szeretnék kérni. Én jókat hallottam róla eddig. Nekem már van két gyermekem, megjártam egy pár nőgyógyászt(Keresztes, Borthaiser, Tarnai), de még nem találtam meg azt, aki igazán meghallgatott volna.
Előre is köszönöm:Gréti
indababa

Sziasztok!

Gira: Nézd meg az első baba nevét :)
http://www.delmagyar.hu/ujszulottek/meg ... d/2066202/

Toncsi: Én eszek mindent. Nincs panasz.

Anett: Gyógypuszik mennek Málnusnak!
Grétinek kicsi, nagyon lapos babapárnája van (szinte semmi, csak a tudat...hogy párna :)), nem emlékszem pont mikor adtam neki, de kb 2 éves lehetett szerintem. Szereti.

Karmen: Jó nyaralást!

Nórus: Dórinak boldog szülinapot utólag! Közösen ünnepelnek a lányok? Neked mi a foglalkozásod?
Nagylányaink nagyon egy hullámhosszon vannak. :D

Enikő: Kitartás!

Krisztáknak boldog névnapot!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Csajok,nagyon el vagyok keseredve,tegnap ment a Barni bölcsibe(3hét után),délelőtt nem volt gond vele,de ez a fránya alvás............
1/2 1-től -3/4 3 úgy ordított hogy a többi gyerek nem tudott aludni, ő nem akar aludni,anyához akar menni................
Ma már bölcsibe sem akart menni................ :cry: :cry: :cry:

Ma bevittem, a nyakamba csimpaszkodva sírt,hogy anya én is megyek veled,aztán megkukucskáltam,és szegény a padon egyedül ott ücsörgött............. :wink: :wink:
a szívem majd megszakadt,hazajöttem jól kibőgtem magam...................................... :cry: :cry: :cry:

Tegnap hazaértünk a bölcsiből.és mondta a Barni hogy nagyon szomjas,mert az Andi nem adott neki inni.
Megkérdeztem tőle hogy miért nem adott,erre ő:
-Mert nem kértem,mert haragudtam rá,mert azt mondta hogy ne kiabáljak,pedig én csak veled akartam beszélni...............................

Zituska, Barninak is ilyen ülése van,csak s.kékbe,én nagyon szeretem!!!! :wink: :wink:

Kép
bibi226

Sziasztok!

SOS sgítség kellene. Hogy kell azt a vizeletgyűjtő tasakot használni???? Már kettőt elhasználtunk, de mindkétsdzer levállt a nagy löket pisitől...
Ha nem adok rá pelust és csak a zacskó van rajta Nórin birizgálja és pár pill alatt letépi, a pelusban meg leválik...
Valahogy pisit kéne gyűjtenem...
Egyéb ötleteket is szívesen várok..

Kép

Kép
sznanna

Szia Indababa!

Én már évek óta járok Vincze Emőkéhez, nagyon szeretem, mert emberileg is nagyon normáis ember!
Sokan járnak hozzá, bár most már csak magánrendelése van szerintem, az Arany János utcában rendel.

Az asszisztense, Bea tud neked adni időpontot, a szám:0630-3851875

Én pont ma megyek hozzá rákszűrésre:)

Timcsi
timcsi26

Csajok a lengyel utcai bababolt ma hogy van nyitva????
köszike

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

sznanna!
Én is igy jártam anno. A pelusba tettem egy nylon zacsit, rá egy steril gézt jó vastagon és feltettem a pelust. Kb 1 óra múlva levettem az egészet és a gézből kifacsartam a pisit alaposan megmosott tiszta kézzel. Jobb ötletem nem volt, a labor meg nem szólt hogy gond lenne vele.

Bocs csajok többet nem irok, mert eléggé magam alatt vagyok, majd jövök!

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Köszönöm szépen Timcsi, nagyon sokat segítettél, én is pont rákszűrésre akarok menni:))))
Gréti
indababa

Enikő :)
Kitartást Nektek erre a hétre!!

Bibi :)
Elhiszem, hogy aszíved szakadt meg, ez általában így van bölcsi- oviszünet után, de hidd el, pár nep múlva megint imádni fogja a bölcsit Barni!!
Örülök, hogy Nektek is bevált az ülés! Szerintem is tök jó, Botinak is nagyon tetszik! :D

Sznanna :)
Vááááá, előre rettegek, hogy hogy fogok vizeletet gyüjteni Noncsinak! :shock:
Botinak ugyebár viszonylag könnyű volt, bár azért még vele is elpazaroltunk 1-2 zacsit, de a csajnak hogy..... :roll:

Cseppek :)
Mi a baj? Vagy nem publikus? :(

Bea :)
Tegnap válaszoltam Neked az msn-en, nem tudom, megkaptad-e! Állandóan kidobott az a sz..r! :evil:

Norus :)
Dórinak utólag, Marcsinak pedig előre kívánunk nagyon boldog szülinapot!!!!! :D :D :D

Gira :)
Életjelet!!!!!!!!!!!!

Szilcsi :)
Mi újság? Rég voltál...

Kép
Kép
zituska28

Üdv.

Anett, gyógypuszik Málnusnak!

Zituska, nekem ezek az ülések azért nem tetszenek, mert nincs saját övjük. Én jobban biztonságban érzem Petit, ha az ülés saját öve van előtte...

Enikő, örülök, hogy alapvetően elsőre pozitív véleményed van a pszichiátriáról. Remélem, hamarosan többet tudsz Viussal kapcsolatban.

Norus, Dórának utólag boldog szülinapot!
Azta, hogy bír Marcsi hálózsákban aludni? Peti már kicsi korában is utálta...hiába, anyja fia. :D

Bibi, jaj, akkor én is féljek? Ma épp Peti alig akart elengedni, a mamákhoz én vittem reggel...meg is fordult a fejemben, hogy akkor mi lesz a bölcsivel, ami ugye idegen hely.

Sznanna, pisiügyben passz, Petivel könnyű dolgom volt mindkétszer. Én reggel próbáltam, akkor mindig pisilt szinte azonnal, nem kellett lesni, hogy mikor termel a zacsiba.

További szép napot.

Ági és
KépKép
exdeus

Exi :)
15-36 kg-ig üléseknek már nincs saját övük! Ezek már nagyobb gyerekeknek van kitalálva, őket pedig patentul tartja ez az ülés is az autó 3 pontos biztonságiövével! :wink:
Eddig nekünk is olyan volt, aminek saját 5 pontos öve volt. Ezt már kezdi kinőni Boti, így megörökölte Noémi!
:)

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

jégvirág: nagyon köszönöm D. nevében! :wink: Nagycsaládilag együtt tartjuk a szülinapokat jövő hétvégén, mi külön felköszöntjük itthon Marcsit holnap, Dórinak meg ittunk az egészségére a tengerparton egy hete. :D Én biológusként végeztem, Marcsi előtt pár évig környezetvédelmi, minőségirányítási ügyintézéssel és pályázatírással foglalatoskodtam. Volt egy 4órás állásom az olajiparban, meg egyéni vállalkozóként garázdálkodtam mellette.

Zituska, exdeus: nagyon köszönjük!!! :wink:

Bibi: szegénykém… Én le vagyok maradva, dolgozol, azért kell beadnod?

sznanna: azt a zacsit használja, aki kitalálta! :evil: Ugyanígy jártunk 2 éve Marcsi 1 éves státuszvizsgálatához gyűjtendő pisinkkel, mint ahogy írtad. Abban a zacsiban egy csepp se maradt! Végül vattát tettem a pelusba, és kicsavartam a pisit belőle. Dórival ez is egész más: tegnap ráültettem a bilire, megkértem, ugyan pisiljen már, pisilt, ma elvittük. :lol:

Exdeus, autósülés-biztonsági öv: melyik az az ülés ebben a kategóriában, aminek saját öve van? (Nem tudok róla, hogy létezik ilyen.) A nyáron én is száz kört futottam, nekem is ez a Cybex volt az egyik jelöltem, de lebeszéltek. Aztán maradt a Trimax Marcsinak mégis, mert ő még nem nőtte ki, és Dóri kapott egy MC Priorit (ez még 9-18 kg kategória), a 15-36 kg -osat pedig jövő nyárra halasztottam (jó döntés volt!), addig tuti jó a Trimax még. Akkor eladom a Trimaxot, és az új Römer Kid Plus lesz vagy MC Rodi.
Hálózsák: Marcsi szereti, soha nem tiltakozott, a takarót azonnal leforogja magáról. Nem is tudom, mi lesz, ha kinövi a 24-36 hós méretet. :roll: :)

A babaszobás hírlevélben azt olvastam, hogy egy „átlag” 3 éves gyerek rajzai felismerhetők, de kört rajzolni még nem tud. Ez mondjuk így egyszerre fura nekem. :roll: Tudom, hogy mindenben nagyok a különbségek, a ti gyerkőceitek hogyan és mit rajzolnak? Marcsi csak nagy kuszákat firkál.
:lol:

Voltunk méretőzni. Dóri 9250, 3 hónap alatt +150 g, ez nem valami sok, amióta mozog, nem gyarapszik. De nőtt 3 cm-t, most 74 cm. Gyakorlatilag pont akkora, mint M. volt egyévesen. Marcsi 15 kg, 97 cm, 3 cm-t nőtt másfél hónap alatt (nem tudom, miből, vacakul eszik).

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Zituska!

Élek és virulok. Ma reggel volt először olyan jóslófájásom, hogy a fésűt (az utolsó darabot) is betettem a kórházi táskámba :lol: , de aztán elmúlt. A férjem szerint a holnapután lenne tökéletes a szülésre (a számok a mániám): '08.08.08. lenne a születési dátuma. Gyönyörűűűűűűűűű :) De azért még maradhat bent, ha neki nem sürgős :lol:

Norus!

Réka is a pálcikaemberkénél van leakadva, de azt is csak én ismerem fel :lol: Ellenben Hajna már anya pocakjába is lerajzolta a kistesót teljesen kivehetően :shock: Szóval ha tesók között ekkora különbség van, akkor nem lehet csodálkozni, hogy nem lehet átlag 3 évest nézni egy készség terén.
Vendég

Na jól van! :wink:
Tessék itten bejelentkezni mostmár, mert izgulunk, no!! :lol:

Norus :)
Miért beszéltek le erről az ülésről?? :shock:
Én is sokat vívódtam, nekünk is Trimaxunk van, amit Noémi most örököl. Botinak Concord LiftPro-t néztem, de engem meg arról beszéltek le!
Ennek az ülésnek nagyon jó teszteredményei vannak, a dönthető fejtámlája pedig egyedülálló! Mindemellé kényelmes is, a vállvédője rugalmas, így a szélesebb vállú gyerkőcöknek sem kényelmetlen (mi ebbe a kategóriába tartozunk :lol: ), fejtámla pedig tök magasra állítható.
Később, ha mégis szük lenne a háttámla, leszedhető, és marad ülésmagasító.

És friss képek:
Bocsi, ha sok... :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
zituska28

Zituska,nagyon édik a gyerkőceid!!!!!!!!! :lol: :lol:

Lányok nincs valakinek olyan ismerőse,aki elektromos 12w,2 személyes kisautót adna el?????Köszi

Kép
bibi226

Zituska!
Zabálnivalóan édesek az első képen,hogy hasonlítanak! :D :D Ilyenkor én is mindig akarok másodikat ,hogy így imádják egymást! :D

Nórus!
Utólag sok boldog születésnapot kívánok Dórinak! :D

Köszi csajok a párnás hsz-eket,akkor még nem adok Málninak,anyuék csesztetnek ezzel örökké!Nem jött ma a doktornő hozzánk,mert megcsúszott,holnap reggel jön csak,pedig a nagyújjkörmét meg akartam mutatni,mert elég ronda,na de most már holnap reggelig kibírjuk.Extra hisztis ma is,a foga lehet,félig van kint az alsó kettő,de brutál nyűgös!
20140113113746

Sziasztok Lanyok!

Norus: Dorikanak es holnapra Mariettanak nagyon sok boldog szulinapot kivanunk.....ezer pusza!!!!!!!!!

Zituska: Nagyon csucs a puszilkodos kep!!!!! Olyan edik a tesok......

Karmen: Erezzetek nagyon jol magatokat a nyaralaskor...sajnalom Orsit, hogy ennyitszenved a kis fogacskaja miatt!

Anett: Jol osszejottek a dolgok a Malnusnak....ezer pusza a kicsil labikajara!

Toncsi: Tudom, hogy szar amikor sir....enis sokszor bogtem a Teoval...de csak proballak vigaszatalni. Meglatod, majd minden magatol rendbejon!!!!

Bibi: Sajnallak benneteket....kitartas, szerintem gyorsan be fog szokni.....nem lesz semmi baj! pusza

Szanna: Mi minden honapban csinaltuk....igaz szerintem a pasi pipigyujto tasak valahogy konnyebben hasznalhato, mi mindig visszaraktuk a pelust, es igyekeztem jol a borehez ragasztani a zacsit....es termeszetesen meg a reggeli elott felraktam, igy azonnal megvolt az anyag....kitartas!

Ceniko: Oulok, hogy jol viselitek a pszichologiat....tuti nem lehet egyszeru. Meglatod, minden ok lesz....

Gira: Hajra mar nincs sok hatra....a datum tenyleg jo...a ienk 07.08.08.

Pusza Kriszta es Teo

KépKép

sziasztok
matteo0808

Sziasztok,
szóval nincs semmi különös csak eléggé nyomaszt több dolog is.

Apukámat egy hete engedték haza a kórházból egy enyhe infarktus után.
A házépités befejeződött, mindenféle szemét papirt be kellett szerezni a szolgáltatóktól, kiderült, hogy az épitési hatóságnál a p.csa megszivatott bennünket cirka 50eFt-tal, mert nem ismeri, hogy hogyan tüntetnek fel egy-egy pillért a földhivatali vázrajzokon és újraterveztette a 15 éve álló garázsunkat.
A férjemet kirugták a melóhelyéről, igaz már van másik lehetősége.

Szóval szerintem a stressz most jön ki rajtam igazán.

Zolit, mármint a kicsit - úgy érzem - nem tudom semmivel sem lekötni. Elég szépen eljátszogat amikor délelőttönként csinálom a dolgomat, néha a lábam száráról kell leráznom, de egyre ritkábban, ebédel, egy órát alszik és amig ebben a melegben ki nem jutunk az udvarra rajtam lóg, vagyis inkább ugrál. Ez kb. 1/2 2- 5-1/2 6 között van. (Pozitiv dolog van: egy hete átaludja az éjszakát, drasztikus módszerrel ugyan, de leszoktattuk 2 nap alatt.) És legfőképpen az megy az agyamra (tudom, hogy ez nem szép dolog), hogy semmi, de semmi időm nincs magamra az éjszakán meg a déli alváson kivül. Egy kicsit kikapcsolódnék már. Tudom nagyszülők... az egyik pár 120 km-re, a másik 30-ra, de ők még igen aktivak, mármint ami a munkát illeti. Itt Sfalván nincs senki, aki ismerős lenne hasonló korú gyerekkel.

Elkezdtük a tesóprojektet is (igaz elméleti sikon), már 4. hónapja kb. dokihoz járok. Kiderült, hogy ugyanúgy, mint prücsöknél nem igazán működik az egyik petefészkem, a másikban meg elég picike tüszők érnek. Az idő meg szalad. Nem igazán akarok a 35-be belépni egy babával. Szörnyen hangzik, hogy amikor ő 20 lesz, én már 55. Meg sem érem! Meg valahogy nem tudom elképzelni sem magam 2 gyerkőccel. Szóval Zolcsi is összejött az első Clostyl kúra után, nem panaszkodom, de akkor úgy éreztem, hogy valahogy majd csak lesz, 31 éves voltam, meg akartam váltani a világot. A mostmár több, mint 2 év itthon töltött idő egy kicsit megváltoztatott. Sőt szerintem nem kicsit.

A párom itthonról távmunkázik, mások összetennék a kezüket, ha hasonló lehetőségük lenne, de igy a hétköznapok összemosódnak a hétvégékkel és egy taposó malomnak tűnik az egész. A kötetlen munkaidőnek vannak elég rossz tulajdonságai is.
Na... eljutottam megint az önsajnálathoz és bőgök is. Hurrá.
Megyek lefekszem, hátha jobb lesz. Bár délután már egy kicsit jobb volt. :)

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Zituska!

Ééééédik a gyerekeid :) És nagyon hasonlítanak egymásra. Mindig így szeretik egymást? Én annyira félek, hogy Hajna "kinyírja" a húgát :?

Kriszta!

:wink: Anyukám is 08.08. született... hmmm, nálunk még a 16. jönne be... 5. házassági évforduló, és a férjem ezen a napon fogja letenni az állampolgársági esküt.

Anett!

Nálunk is nyűglődés van... lehet, hogy a levegőben is van valami. Még a legkisebb is ki akarja rúgni az oldalam, pedig mostanában nyugis volt :roll: Hajna meg egész nap: "Annnya, anya, anya..." vártam már az estét nagyon :oops:
Vendég

Üdv.

Zituska, értem én, de Peti kb. 15 kg, és azért neki még kell a saját öv (szerintem biztonságosabb is). A miénk olyan, hogy elvileg 9-18 kg-ig használható, így alakra teljesen olyan, mint Botié, csak van saját ötpontos öve.
A puszis kép fenomenális!

Norus, 15-36 kg kategóriában én sem láttam sajátöves változatot, ahogy írtam a miénk 9-36 kg változat, de én inkább úgy írnám, hogy egyéves kor felett. Egyébként volt egy 9-18 kg kategóriás autósülésünk, de Peti hosszra kinőtte. :?
Jelentem, Peti max. vonalakat rajzol. Ez szerinted gond?

Gira, tesóm is aug.8-án született, annak idején 8 óra 5 perckor (nem tudom miért nem várt még három percet :) ).

Cseppek, fel a fejjel, látod, van az éremnek jó oldala is! Próbálj erre koncentrálni.

Egy kép a tejszínhabevő gyerekemről.
Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Igen, mindíg így imádják egymást! :D :D :D
Hihetetlen szerencsés vagyok, Boti még soha nem nyúlt szándélosan durván Noémihez! Imádja! Hát remélem, ez később is így lesz... :D

Exi :)
Én is értelek, de egy idő után nem fér bele a gyerek olyan ülésbe, aminek 5 pontos öve van, és csak olyat kapsz ,amibe csak a kocsi bizt.övével tudod bekötni a gyereket! :lol: :lol: :lol: Boti pedig kinőtte azt, amibe 5 pontossal tudom bekötni. :wink:
Még ami azt írja, hogy 9-36 kg-ig, az is olyan, hogy 18 kilcsiig be tudod kötni 5 pontossal, utána valszeg csak az ülésmagasítóként tudod használni 36 kilcsiig.
Én így tudom. :oops:

Cseppek :)
Fel a fejjel!!!
Sajnos a rossz halmozottan jön, de aztán reméljük a jó dolgok legalább ennyien lesznek! :wink:

Megyünk Noémivel barackot enni. 60-70g-ot eszik meg belőle. Az jó adag egy ekkora gyereknek? :?:
Hiába csináltuk ezt végig Botival, nem emlékszem.. :oops: ...meg arra sem, hogy melyik étkezés következik rendes kajával: az uzsonna, vagy az ebéd? Mert én szívem szerint az 5 órai uzsonna szopit váltanám ki először, mert akkor szopik a legkevesebbet Noncsi... :oops:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!!

Bibi!
BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!

Csajok!
a 36 hetes vérvételről mit tudtok?????? mit kell megnézetni?????

CSODASZÉPEK A BABÁK!!!!!!!!!!

Cseppek!
Szorítok, tarts ki!!!!

Enikő!
EZER KÖSZÖNET!!!!!! Vius?????

Kép vendégségben voltunk..

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu!

Vasat és ellenanyagszintet néznek főleg. Legalábbis a vérképből ez az, amire "kíváncsiak"... ja meg a vizeletben lévő fehérjére. Én nem mentem el rá... a kutya se érdeklődött felőle... szóval elküldenek, de senki nem ellenőrzi a vérképedet, mert a centrálisba már nem kell visszamenned, más meg letojja... kivéve, ha a dokid nem.
Ábel :) :) :) Ilyen apa kell az unokáimnak... lecsapunk rá még időben ;)

Exi!

Peti iszonyat gyorsan nő :shock: Ez a gyerek, mindjárt kamasz... úgy néz ki :)
Vendég

Hali.

Bibi, boldog névnapot!!!

Zituska, igen, egy idő után ebből is ki kell szedni az övet. ;)

Gira, hát ez van. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?