Új privát üzeneted érkezett!

Bizony! Itthon fekszem az ágyamban, ölemben a laptop és szürcsögök az orrommal!
Nickrabló
Nickrabló
 


sziasztok, menta, zsuzsi!
ezt a baba valaszol konyvet hol lehet megvenni? nagyon erdekelne.
koszonom
katta
Névtelen
 


Katta,
Barmelyik konyvesboltban.
Ingeborg Stadelmann: A ba´ba valaszol a cime, Cartaphilus Kiado.

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 

 
 

Kedves Liptai Agnes,
A tobbi nevtelen beszolasa nem zavar, csak az enyem? En nem szoltam le senkit, csak igyekszem valaszt talalni arra, hogy mitol tud nepszeru lenni egy orvos, aki amugy nem is teljesit atlagon felul!
Egyebkent nem felek, mert nincs miert. Csak nem szeretnek attrocitasokat pont az olyan tenyleg nevtelenek miatt, mint te is! Nem szeretnek pocskondiazo, szemet stilusu maileket kapni!

most inkabb nevtelenul, avagy
Bartfai Maria (igy jobb?)
Bartfai Maria
 


Kedves Liptai Agnes!
Jo lesz, ha meghuzza magat, es nem piszkalja a hugomat Marit, mert akkor velem fog meggyulni a baja.
Nem szeretnem, hogy osszeakasszuk a bajszunk!

Bartfai Bela
Bartfai Bela
 


Én tényleg jól szórakozom nickrablón.Kép
Görbe tükröt tart elétek! Mert ilyenek vagytok, ezek vagytok!
Sokadiknévtelen
 


Sziasztok!

Engem azok véleménye érdekelne, akik dr. Banczik Zoltánhoz járnak. Milyen volt nála szülni? Enged alternatívkodni a kitolás alatt is? Pl. lehet nála négykézláb szülni? stb.

A bába válaszol című könyv nekem is nagy kedvencem. Én magamnak állítottam össze a várandós teát, a masszázsolajokat. Gyógynővény boltokban meg lehet szerezni minden összetevőjét, ráadásul variálható, saját panaszok szerint a tea, izlés szerint az olaj illata. Nagyon jó mindegyik, mármint nekem nagyon beváltak.
Bognár Kriszta
 


Én dec. 26-ra vagyok kiírva, és a Banczik a dokim. Első babánk lesz, úgyhogy ilyenekről nem tudok nyilatkozni, de ha érdekel, akkor majd utólag beszámolok róla!
kalló_judit
 
 


Ez egyre jobb!Kép
Kedves alternatívoskodó anyukák, kismamák, az, hogy ez megtörténhetett, nektek is köszönhető, hiszen ti csináltatok a MÁV-ból sztárkórházat, a szülészekből sztárszülészeket.
Névtelen
 


Szia Guba Viktor,

szerintem nincs itt logikai buktato.

A lanyom nala szuletett. Szerdai napon.
Jartunk a budai rendelojebe, mert megert par ezrest, hogy max 5 percet kellett varakoznunk egy kulturalt helyen. A doki szimpatikus, higgadt, megnyero. Arad belole annak a sugallata, hogy minden rendben van, a terhes no nem beteg, csak gyereke lesz, ami egy termeszetes dolog, semmi okod aggodni. Barmit kerdezel, valaszol, magyaraz. Nincs tullihegve a dolog, nem ijeszt meg semmi vizsgalattal, vagy annak eredmenyevel, elmindja mire miert van szukseg, es milyen eredmeny mit jelent.

Apakent -a felesegem fajdalmainak tehetetlen latvanyan tul- a szules is nagy elmeny volt. A szules utan egyedul hagytak minket harmasban a babaval vagy ket orara, nagyon meghitt elmeny volt. A MAV szuleszete kifejezetten kulturalt, a hazai korulmenyekhez kepest a harom szemelyes szoba (korterem?) is rendben volt.

A dokit (es a MAV-ot) nekunk ajnlottak, akik ugyanigy ertekeltek a fent leirtakat. Mi is ajanlottuk az ismeroseinknek, akik meg is fogadtak a tanacsunkat. Ez eddig eleg logikusnak tunik.

Emellett par honapja hallottuk eloszor a ket szomoru esetet osszefuggesbe hozni a nevevel, olvastunk forumokon rola, pletykak, ismeros ismerose beszelt a mittomenkivel. A felesegemmel megis mar ezen a ponton valtani akartunk. Sose fogjuk megtudni, hogy mi az igazsag, de a legfontosabb az, hogy a terhessegebol hatralevo honapokat ne aggodva vagy felve toltse, ne rettegjen a szulestol, hatha vele is tortenik valami.

Aztan felroppentek a hirek ujbol. A helyzet az, hogy mi is voltunk szerda reggeli vizsgalaton. Aztan delutan mar mentunk vissza szulni. Persze 9 honap terhesseg utan, amikor az utolso hetek egyre nehezebbek voltak, nyilvan szegenykem orult neki, hogy esetleg pont a reggeli vizsgalattol, de mar nem kell tovabb varni.

A vajudas a szokasosnal tovabb, hosszu orakon keresztul tartott, elviselhetetlen fajdalommal, ami talan pont a meginditott szulesnek tudhato be. A napokban olvasott veszelyek ismereteben ezt, ha igazak a vadak, -es a sajat peldank sajnos szinten ezt sejteti- valami olyan cinikus, istent jatszo magatartasnak tartom, ami elfogadhatatlan. Halkan jegyzem meg, a doki korabbi eltavolitasa a korhazbol tovabbi vizsgalatok nelkul, es hagyni, hogy praktizaljon tovabb, legalabb ilyen cinikus goreny hozzaallas.

Pont az ilyen sumakolas eredmenye az, hogy az emberben marad egy halk ketelkedes, hogy esetleg megsem igaz az egesz, szakmai feltekenyseg, boszorkanyuldozes, egy ember modszeres tonkretetele zajlik.

Visszakanyarodva a kiindulogondolathoz, hogy mi logikus vagy mi nem. A kezdeti elegedettseg evekkel a szules utan olvasva a hireket, dramaian lecsokkent. Pontosan ertem, hogy miert volt ennyi elegedett, visszatero paciense. Akik nem tudtak semmit a meginditott szulesekrol, plane nem annak valos veszelyeirol, mint ahogyan mi sem tudtunk.
read only
 


Válságban van a szülészet már ami a szakma civiloldali megitélését illeti, és ennek sok oka van.
Egyrészt az esetek nagyobbik részében nem klasszikus orvosi feladatot lát el, hisz nem _beteget_ kezel.
A legtöbb esetben a szülésnél sincs (vagy nem lenne) rá szükség, hisz a természetet - amíg nincs semmi komplikáció - egy alacsonyabb képzettségű, (ennélfogva olcsóbb) szülésznő is kitűnően segíti.
A magyar kórházi állapotokra válasz a világon amúgy is erősödő otthonszülés nálunk még karakteresebben jelentkező divathulláma, mely nyiltan elutasítja a klasszikus kórházi-orvos jelenlétét a szülésnél.
Nagy a bázisa a köztes igényeknek is. A különböző alternatív szülést igénylő anyák egyre újabb és újabb, sokszor lélegzetelállító filozófiával is megtámogatott szisztémák követését kérik számon a szülést levezető orvoson. Aki, ha tiltakozik, akkor vaskalapos és nem halad a korral, ha belemegy, akkor nem csak szakmai környezete támadhatja, de esetleg jószándékúan ugyan, de orvosi esküjével is szembekerülhet, végső soron akár büntetőjogi felelősségrevonásra is sor kerülhet.
Van-e még szak az egészségügy területén, ahol ilyen elszántan ért jobban a "beteg" ahhoz, amit az orvosa közel egy évtized alatt sajátít el?

Bocs, ha hosszú lett, csak elmorfondíroztam...
apa is
 


cdb
én
 


Remélem csak az nyilatkozik az ügyben,aki tényleg ismeri! Én H. SZ. -nál szültem 2 héttel a kiirt idő után! Szó sem volt indításról! Császárral szültem,farosfekvésű volt a lányom. Nála lelkiismeretesebb dokit nem ismerek,pedig nem az első szülésem volt.
Névtelen
 


Sziasztok!

Megnéztem az orbáncfű-kivonatot. BIO-DIäT BERLIN a neve, egy mosonmagyaróvári cég forgalmazza. Azt mondta a patikárius, hogy ez is gyógyszerkönyvi, mert a gyógyszertárakban elvileg ilyenekből csak nagy tisztaságú kivonatokat árulhatnak, Marcsi néni szedte-vette-teremtette szert nem. Mivel az Aromax nem forgalmaz, így ők ezt árulják, szerinte más gyógyszertárakban is van.

A has bőrére kenhető, regenerálódást elősegítő olajokat néztétek már?

Csi
Névtelen
 


Banczik doktor alkatilag nem egy alternatív nőgyógyász. Az ember ilyen irányú elképzeléseit fenntartásokkal kezeli, de azért lehet vele beszélni. No púder, no PR.De körültekintő és korrekt.Legalábbis nekem ez volt a benyomásom.
Imola
 


UGYE HALLOTTA MINDENKI A HÍREKBEN, HOGY NEM H.SZ. VEZETTE LE AZT A SZÜLÉST, AHOL A KISMAMA MEGHALT.
Csak azt nem értem, az miért több nappal az eset után derül ki. Ennyit a médiáról.

Szégyelje magát mindenki, aki előre ítélkezett felette.

Dorka
Dorka
 


Dorka:
Szégyelje magát mindenki, aki előre ítélkezett felette.
De azért azt tudod, hogy a _védő_ügyvéd véleménye nem azonos egy szakértői vizsgálattal, pláne nem egy jogerős bírósági döntéssel?
Névtelen
 


Dorka!

De már ezt is hallottuk. Ettől viszont egyáltalán nem biztos, hogy ő nem felelős a történtekért. Ráadásul épp akkor tevékenykedett a másik kismamánál, akinél méheltávolitás lett a következmény. Hogy ennek miért kellett megtörténnie, az remélhetőleg ki fog derülni.
És vannak olyan kismamák, akik szülésénél szintén hibázott. Némelyik anyuka vallami is fog a rendőrségen.
Ebből következik, hogy talán nem is olyan ártatlan a doktor úr!
Majd amikor lezárul a vizsgálat, utána derül ki pontosan, hogy miben hibázott és mi lesz a következménye. Addig köztes állapot van. Se nem bűnös, de nem is ártatlan.

Másrészről igaz, hogy "holló-holló szemét nem vájja ki",sajnos az orvostársadalom nagyon összetartó és nem mindig dobják ki maguk közül azokat, akik nem oda valók, akik szakmailag nullák.
Aki olvasta Kende könyveit vagy aki eü-ben dolgozik sokat láthat....
Kendét éppen ezért nagyon támadtak, pedig az igazat irta le.
Viszont hallottunk már olyanról is, amikor elmarasztaló itélet született orvosügyben is.Persze ez ritka a rengeteg műhibaper arányait nézve.
Kivánom, hogy igenis vizsgálják ki rendesen az ügyet és megfelelően döntsenek. Ha ártatlan ám legyen, de ha bűnös, akkor kapja meg méltó büntetését.
Megbocsájthatatlan, ha egy orvosi műhiba, nemtörődömség, hanyagság vagy bármi más miatt meghal egy beteg. És aki igy vesziti el a hozzátartozóját, annak még nehezebb ezt feldolgozni...

Szóval mindenesetre elgondolkodtató ennek a doktornak a ténykedése és bár sok elégedett kismama vagy anyuka van,azért a másik oldalon ott vannak azok, akik valami miatt mégsem voltak elégedettek, akikkel ez vagy az történt az ő kezei alatt!
Névtelen
 


Sziasztok!


Ti tudtok olyan dokit, akiről csak jot hallani????? Mert én sajna olyannal még nem találkoztam. Nem lehet minden orvos mindenkinek szimpatikus!!!
És sajnos én sok olyan orvosról hallottam, aki hibázott. A saját családomban is előfordultKép
Szerintem nem kellene addig pálcát törni senki feje fölött sem, amig nem bizonyosodik be, hogy hibázott!!!
Moni
 


Szóval mivel egyszerűen szeretném én magam megszülni a gyermekemet, nem szeretném, hogy oxitocin infúzió mellett, burokrepesztést követően kinyomják belőlem gyermekemet és mivel mindezt olyan pozícióban szeretném, ahogy akkor majd nekem ösztönösen jól esik, mert én fogom érezni, hogy melyik pozícióban feszül legkevésbé a gátam
és
mivel a gátvédelem érdekében képes vagyok már hetekkel korábban évtizedek óta jól bevált szereket alkalmazni, intimtornát végezni, szülésznőt választani ezért én már alternatív vagyok és így sztárdokit és kórházat csinálok abból, aki ezt hajlandó elfogadni és nem megindítani a szülésemet??????

Bár sokan kifogásolják, ha természetesebben élő népekből veszem a példát, de pár évtizeddel ezelőtt még mi magyarok is ilyen természetesebb népek voltunk. Ha úgy szeretnék szülni, mint ezek az ősi emberek, akkor már alternatív vagyok? Nem inkább az az alternatíva, ha az ősitől eltérően (indítás, gyorsítás, repesztés...) akar valaki szülni?
Mindemellett mi is haladunk a korral és arra az esetre, ha mégis valami komplikáció adódna közben, mégiscsak kórházban szülünk egy doki és a teamje mellett.

Csí, köszi, hogy leírtad az orbáncfűolajat! Kép

Katta! Én pl. Batthyány téri aluljáró könyvesboltjában is láttam, meg talán a Corában is.

Akkor mikor is van torna a MÁV-ban?

Menta
menta
 
 


"pár évtizeddel ezelőtt még mi magyarok is ilyen természetesebb népek voltunk."
Mondjuk az 1950-es évekre gondolsz? Például az volt pár évtizeddel ezelőtt...
Névtelen
 


Úgyis tudod, hogy mire gondolok. Akkor meg miért kötözködsz?
M.
menta
 
 


Nem, Isten bizony nem tudom, hány évtizedre gondolsz!
Általában nem tudok mit kezdeni a tiedhez hasonló kijelentésekkel:
-Régen, mikor még egészségesen éltünk...
-Régen a nagycsaládokban...
-Száz évvel ezelőtt amikor még egészséges volt a város...

Tényleg, hány évtizedre gondolsz?
3-> 1974
9-> 1914
?
Névtelen
 


Kép
menta
 
 


Én meg azt kérdezném meg, hogy mit csinálsz, ha az élet átírja a kis forgatókönyvedet? A szülés nem film, aminek te vagy a rendezője.
Névtelen
 


Nézd, ha egészséges a magzat, egészséges a mama, őszintén hisz magában, jó a terhesgondozás és hagyják nyugodtan békében szülni, akkor igenis így fog szülni.
A terhesség nem betegség, és meggyőződésem, hogy sokkal kevesebb komplikáció volna, ha a kórházaknak és az orvosoknak nem lenne elemi érdekük a komlikáció, pontosabban a komplikációk kezeléséért járó OEP pénz.

Naaa, tényleg, hány évtizedre gondoltál?
Névtelen
 


ha, ha és megint csak ha.
Névtelen
 


Azért te adsz az állapotos nők önbizalmának rendesen!
Inkább készítenétek föl a kórházi állapotokra!

Mert az a gyerek addig van biztonságban, amíg bent van! Mikor kijön, és jön a teáztatás, meg a kékítés, aztán csak az ápolónő jóindulatán s hangulatán múlik mi lesz...
Mert ugye, tudjuk, hogy a MÁV a világ legjobb szülészete, de mégis, vannak gyenge pontjai.
(Pl. a nagy panoráma ablakok baromi huzatosak ilyen hideg időben!)
Névtelen
 


Amikor 2 évvel ezelőtt ott szültem, akkor is tél volt. Nem voltak huzatosak az ablakok. Teát sem kapott a gyermekem. Viszont, aki besárgult, azt tényleg sajnos elvitték kékfényezés címén a mamájától és nem szoptathatta igény szerint.

Ebben a topicban már sokat írtunk arról, hogy mire számíthat a csecsemős osztályon, aki itt szül. Jót is és rosszat is. Ezek alapján szerintem még egy első gyerekes mama is fel tud készülni, már amennyire lehet.
Igazából szerintem nem a csecsemős nővérek jóindulatán és hangulatán múlnak a dolgok, hanem az anyuka informáltságán és, hogy mennyire képes szülés utáni hormon- és lelkiállapotban megküzdeni 1-2 dologért, ha szükség van rá.
Azt én sem tagadom, hogy az lenne az ideális, ha semmiért sem kellene megküzdenünk, hiszen szülés után nem ez a dolga egy anyának. De ha tud, akkor tegye meg, ő vagy a párja.
Egyébként én, ha a mostani ügy miatt nem szülhetnék úgy, ahogy szeretnék a MÁV-ban, akkor lehet, hogy átmegyek a Szt. Imrébe, ahol még ennél is szimpatikusabb a szülészet. Viszont a csecsemőosztály meg ennél is sokkal rosszabb.

Menta
menta
 
 


Menta, pont ma gondolkoztam el azon, hogy ha most váltanom kéne (29 hetes vagyok), akkor én is valószínűleg a Szt. Imrébe mennék, de az sokkal messzebb van tőlünk, és különben is, ki tudja, mi vár az emberre akárhol is szül.
Eddig is tisztában voltam vele, és az előző szülésem is csak ezt erősítette meg bennem, hogy nagyon nyitottnak kell maradni, és sok mindent elfogadni, amit a szülés hozhat. Ez a mostani vita a Mávról még fölerősítette bennem ezt az érzést.Most már félek is egy kicsit. Tényleg miért is bízik meg az ember az orvosában, az ítéleteiben?
Egyébként tavaly télen (pont decemberben szültem és igen hideg volt kint). Inkább az volt a baj, hogy iszonyú meleg volt a kórtermekben. A folyosón nem sokat mászkáltam, arra nem emlékszem.
Mentának teljesen igaza van abban, hogy a kismama informáltságán sokkal több múlik, mint bármi máson. Engem a nővérek tanítottak meg fejni, baromira bedurrant a cicim, de utána soha semmi gondom nem volt a szoptatással. Tény, nem ők kérdezték meg, hogy esetleg ne tanítsanak-e meg, hanem én szóltam, hogy fáj, valamit kéne csinálni.

Szerencsére az én babámmal nem volt semmi baj, és a fürdetést kivéve mindig magam mellett tartottam, így nem tudom, valójában milyenek a csecsemősök. Sokat tényleg nem jópofiztak.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Zsuzsó!
Hát ez az! Ez a baj, hogy most már én is félek egy kicsit.
Ha nem lesz semmi komplikáció, akkor attól, hogy vajon engednek-e térdelve, vagy négykézláb szülni? Nem fognak-e minden villanyt felkapcsolni? Engedik-e, hogy a saját magam tempójában lélegezzek, nyomjak, akár saját magamnak védhessem a gátamat?
Mert eddig ezeket egy jó szülész és bába párostíás mellett lehetett kivitelezni a MÁV-ban. De attól félek, hogy vagy nem fogják engedni, vagy minden egyes ilyen kérésemnél egy olyan papírt dugnak az orrom alá, hogy én vállalom a felelősséget. Erre meg akkor nem lesz kapacitásom...

Ha pedig nem lesz komplikáció nélküli a szülésem...? Ezért kérdezem a meg a bábámat, meg olyan embert, akiben bízok és látom, hogy ért hozzá és elfogadom az általuk ajánlott személyt. (Egyébként akit elsőnek ajánlott a bábám, az nem volt teljesen szimpatikus, így másikat mondott.)
Jó-jó, mivel szakmabeli vagyok, kicsit több rálátásom van a dolgokra, talán jobban meg tudom ítélni magam is, hogy szakmailag ki jó és ki nem.
De az az igazság, hogy egy szakmailag kiváló orvos is emberből van, így ő se mindenható, tévedhet, hibázhat.
Na, ezért bízok egy kis részt a "fönntiekre" is. Kép
Egyébként, ha átmennék a Szt. Imrébe, akkor Fülöp Tamáshoz mennék.

Menta
menta
 
 


Egyetértek Imolával Banczik doktorral kapcsolatban. Tényleg nem egy kedveskedő típus, de korrekt és probléma esetén is (nálam volt) szakmailag megbíható orvos. Igaz én 4 éve szültem Nála, remélem azóta ez nem változott.
Angéla
Angéla
 


Van itt egy nőgyógyász vagy inkább, aki tanul/t nőgyógyászatot?? Mit értünk pontosan időzített, provokált, előre hozott szülésen definíció szerint? A következők közül mi tartozik ide: burokrepesztés, oxitocin, gyomorfekélyspray, ujjal tágítás 4 ujjnál, illetve 2 ujjnál(valamit kihagytam?). Mit tanítottak erről az egyetemen mondjuk 20, 10, illetve 5 éve?? Azt hiszem itt megint az a probléma, hogy az emberi agyat nem lehet olyan gyorsan átrendezni, mint egy lakást. Vannak a nyugatról át/visszavett , a gyengéd szülés irányzathoz tartozó normák, és vannak a 10-20-30-40 éve végzett orvosok, akik -hacsak nincs belső indíttatásuk - ezek a normákat csak felesleges manírnak és nyafogásnak tartják, de szeretnek jó presztízsű helyen dolgozni és ott sajna ezek az elvek vannak - legalábbis - meghirdetve.Úgyhogy igazodnak hozzá, de nem vált meggyőződésükké. És ha nincs, aki a normákat érvényesítse - ahogyan az újszülött osztályon sem, hiába van kint angolul, hogy itt nem adnak cumit, mert szoptatásbarát az osztály: adnak -, akkor kényelmesebb a régi gyakorlathoz visszanyúlni. Szerintem. Ha a magzatburok-repesztés is indítottnak számít, akkor nekem is 2X b az volt, most, hogy belegondolok. Az a kérdés, kinek nem.Eddig egyedül a TV2-n mondta el valaki, hogy a 40. hét után, egészséges magzat és anya esetén AZ ANYA BELEEGYEZÉSÉVEL - igenis SZABAD beindítani. A média akkor segíthetne (ismét) legtöbbet, ha ezt a kérdéskört körüljárná és nem bulvarizálná a hírt.
Imola
 


A média nem segíteni akar, hanem üzletet csinálni a sajátmaga számára. Tehát nem értelmes irányból fog közelíteni, hanem szenzáció irányból. És ezzel lehet, hogy többet árt majd, mint használ. Holott Imolának van igaza, ebből valami hasznosat kéne kihozni inkább.
Névtelen
 


ne keverjük a bulvársajtót a médiával
Névtelen
 


Pont ez a baj, hogy a média komolyabbik része is a bulvár módszereivel nyúlt hozzá a történethez. Persze nem vagyok egy médiafigyelő. Van ellenpélda? Örömmel értesülnék róla. Azt hiszem, hogy ennek a szomorú és zűrös történetnek a kapcsán felmerült kérdéseket és ellentmondásokat azért is érdemes lenne tisztázni, mert ettől a jövő szülő nőinek a pozíciója is lényegesen javulhatna.
Imola
 


Menta!
Én a MÁV kórházat nem ismerem, viszont a Szent Imrét igen, két gyereket szültem ott. Érdekelne részletesebben azon megjegyzésed, hogy a csecsemőosztály még a MÁV-nál is rosszabb. Pusztán kiváncsiságból, nem akarom egyiket se védeni vagy bántani.

Névtelen 08:38
Nekem az orvosi műhibáról az a véleményem, ha egyedi eset, nem a tudás hiánya vagy alkalmatlanság okozza, akkor megfelelő kártérítés mellett praktizálhasson tovább, hiszen ő is csak ember. DE!!! Aki szándékosan csinál vmit, amiről tudja hogy tilos, az felejtse el az orvosi hivatást és szerintem előre megfontolt szándéknak minősül. És már olvastam vhol a neten, hogy csak bizonyos körülmények esetén büntethetik meg, hiába derül ki, hogy tényleg provokált szülést. És figyeljétek meg meg fogja úszni a dolgot. És szerintem ez a legnagyobb baj.
Névtelen
 


Menta, ki a bábád?
Ha ez a manóka hajlandó lesz inkább fejjel lefelé közelíteni, én most nagyon szeretnék szülésznőt fogadni.
Köszi,
zsuzsó
zsuzso
 
 


Zsuzsó!

Hegedűs Saci.

Névtelen!

A Szt. Imrében csak akkor kapod meg az első este a babádat, ha megharcolsz érte. A Szt. Imrében cumisüvegből adják a pótlást, akár kérdezés nélkül is, de a cukros vizet nagyon ajánlják.

Ezek a MÁV kórházban legalább elvileg nem valósulnak meg, még ha néha elő-előfordult is hasonló dolog.

Egyébként én is innen a netről ismerem a Szt. Imrét is ilyen szempontból, ill. azért néhány anyukával már összefutottam más úton is, akik szintén ilyeneket meséltek. Félre ne érts, nem tartom a MÁV-ot a legjobbnak csecsemőosztály szempontjából, de jobbnak látom, mint a Szt. Imrét.
Egyébként szerintem a Szt. Imre szülészetét és a Szt. István csecsemőosztályát kéne összegyúrni, abból lenne egy egész tűrhető kórház. És most joggal kérdezhetitek, hogy akkor mit keresek én a MÁV-ban? Kép Kép

Menta
menta
 
 


Mikor a Szent Imrében szültem még csak nappali rooming in volt, így az esti dologról nem tudok nyilatkozni. Pótlás ügyben mi - az egész 5 ágyas kórterem - kijelentettük, hogy márpedig a mi babánk pótlást nem kaphat és bizony mindig éhesen jöttek szopira ( ha épp nem voltak kint, pl éjszaka után )
Ezzel nem vitázni akarok, hiszen én csak a Szent Imrét ismerem, ráadásul tudom, hogy minden kórteremhez másik csecsemős tartozik, így a dolog attól is függhet, hogy éppen kit fogsz ki.
Névtelen
 


NETEN TALÁLTAM
Mikor kell beindítani a szülést?

ha 10 nappal vagy annál többel túlhordja valaki a babát és a placenta már nem bírja
• pre-eclampsia esetén (magas vérnyomás és fehérje a vizeletben)
• nem megfelelően fejlődik a gyerek
• elmegy a magzatvíz és 24 óráig nincsenek összehúzódások
• cukorbeteg az anya

Módszerek:
Természetes (népi): curry, hosszú séta és szex
Mesterséges/ kórházi:
• prostaglandin pesszárium vagy zselé, hogy előkészítse a méhnyakat
• magzatburokrepesztés
• a syntocinon (szintetikusoxytocin) infúzió.
Hogy ez utóbbiak közül melyik, az a méhnyak állapotától és a kezelőorvos preferenciáitól függ.
INFÓ
 


Menta!

Én a MÁV-ban szültem volna a második gyerekemet, de a 35. héten váltani kényszerültem a már ismert történet miatt. Nekem az volt a legnagyobb gondom, hogy nem tudtam semmi biztosat, és nem akartam így várni a szülést. A kisfiam a Szt. Imrében született, a szülészet sokkal jobb, mint a MÁV-ban, itt komolyan gondolják, hogy minden a szülő nő akarata szerint történhet, ha nincs semmi komplikáció. Én magam szülősámlin szültem, tudtommal ilyen nem található a MÁV-ban, az orvosom és a szülésznőm türelmesen üldögéltek, térdeltek a matracon és várták a babát, nem szóltak bele semmibe. Szóval felejthetetlen élmény volt a szülés. A csecsemőosztályról nem sokat tudok mondani, mert a gyermekem 2 órát töltött ott, egyébként első perctől együtt voltunk egy nagyon kényelmes, jól felszerelt egyágyas szobában, de ugyanilyenek a kétagyasak is. Szóval szerintem, egy második gyerekét váró anyukának, főleg ha az elsőt szoptatta, és megfelelő ismeretekkel rendelkezik, a Szt.Imre kórház tökéletes hely. Gond nélkül hazajöhettünk a negyedik napon, de ha ragaszkodom hozzá, akár harmadnap is jöhettünk volna. A szülésznők itt is nagyon jók, de itt orvost is találhatsz olyat, aki mellett az elképzeléseid szerint szülhetsz.

Kucori
kucori
 
 


Kucori,
Hasonló cipőben lárok (30. hét), nem feltétlenül fogok kórházat váltani, de ki tudja...
Ki volt az orovosod és a szülésznőd?
Köszi,
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Zsuzsó,

Küldtem levelet privátban.

Kucori
kucori
 
 


Névtelen
 


Kucori, köszi az infót!

Január 20-ig kellene igazából eldöntenem, úgyhogy azt hiszem elmegyek a januári Szt. Imrés kismamaklubba, beszélgetni az ottani szülésznőkkel. Aztán majd meglátom! Egyébként én 2 óra múlva szeretnék hazamenni, legfeljebb 24 óra múlva, ha minden jól megy. Szerinted ez is lehetséges?

Köszi!
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Nem akarok kétszer leírni mindent. A MÁV pro és kontra leírtam az aktuális véleményeimet. És a MÁV kórházban szültem-ben október 3.-án (dicsu) a szülésem történetét, a szóban forgó orvosnál. Olvassátok el, talán segít, elgondolkoztat!

Minden jót
dicsi
 
 


off:
Menta!

Én a Szt. Imréből 1 nap utánmentem haza a második gyerekkel (na nem repestek érte, de a dokim szerint minden rendben volt), most is így tervezem, vagy még rövidebb idő után mennénk haza. Szóval, biztos hazamehetsz Teis, ha mind a ketten jól vagytok!

Linó
lino
 
 


Off:
Linó!
És alá kellett írnod valamit? Vagy kellett igazolás a gyerekdokitoktól, hogy majd kimegy minden nap? A dokid sem repesett, vagy ő azért támogatott ebben? Utána a 4. napon vissza kellett mennetek? Amikor elmentetek kaptatok zárójelentést, vagy hivatalosan benn feküdtél 4 napig?
Köszi!
Menta
menta
 
 


Off:
Menta: írok emilt!
lino
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?