Új privát üzeneted érkezett!

marcsi: a mese nem választás kérdése. főleg mert a dackorszakban samu arra is nemet mond amire igent mondana :. a mese egy rituálé része, ami pont azt védi ki a mindennap ismétlődésével, h parázzon az elalvásnál! az a lényeg, h a mindennapos ismétlődés biztonságot ad a babának! mindenképpen vezesd be! én nem ülnék otrt amig elalszik. mesélnék, megnyugtatnám és kijönnék! a mese azért is fontos, mert így fel tudja dolgozni az egész napját. átbeszélitek, és így már nem fog parázni. samu végigkommenteli az egész róla és a napjáról szóló mesét. ez segít neki oldani a feszültségeket. szóval sztem mindenkéoppen iszonyú fontos.

niki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
így néz ki pontosan az esti rituálé. (kb 8 hónapos kora óta. persze akkor még csak fejből nagyon rövid mese + ének volt. előtte meg csak ének!)
először rövid sok képes mese jön. pl vidám mesék, ilyesmi. (szókincsfejlesztés :))

aztán villany lekapcs, megfogom a kezét és jön a samumese.
a mese így néz ki pl.: "samunak nagyon jó napja volt. reggel amikor felkelt, átment anyáék ágyába és anya mega apa meséltek neki a kisvakondról. utána együtt megreggeliztünk..." stb. tehát egy olyan mese, amnek samu a főszereplője.

amikor vége, akkor (pl): és anya azt is elmondta samunak, h ő a világon a legokosabb és legszebb kisfiú (:)) aki nagyon ügyesen ma egész nap a bilibe pisilt....stb. (ha valamitől félt aznap, akkor arról is beszélünk. v ha valami esemény közeleg, amire felkészítem.)

és azttán anya azt énekelte, h "édes álmot, jó éjt....." stb kb 3x 4x.
aztán: jó éjt samu puszi.

és kijövök. ezek után ált. samu még vagy 20 percet dumál magában. ha nagyon fáradt akkor csak 5-10 percet. aztán elalszik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kerekpocak 2008.08.07 08:49-kor.
kerekpocak

ja. tegnap samu hisztijében hátravágta magát. én elkaptam, h ne csattanjon a feje. a karjánál fogva. valszin a szalagot elszakítottam, v kificamítottam a karját... most mentek a sebészetre.
annyira félek h begipszelik. iszonyatos. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
kerekpocak

Jajjjj Zsófi! Ez elég szarul hangzik! :( :( :( Drukkok, hogy ne legyen semmi komoly baja a karjának. :? De hát baszki inkább a karja sérüljön meg, mint a fejét törje be.... óóóóhhhh!!!!

Esti rituálé: Nagyon tetszik, amit csináltok Zsófi!!! Én is szeretném már bevezetni a mesélést este, de kicsit félek. Úgy megszokta már Tarek, hogy ha nem magától alszik el pl a nappaliban, akkor együtt lefekszünk a kanapéra, ami a szobájában van és ott alszik el. Van, hogy szinte rögtön, de nálunk is szokott olyan lenni, hogy még hancúrozna egy kicsit. Én szoktam ezt hagyni neki, de csak annyira, hogy ne pörögjön fel tőle. :) Kicsit megharapdálom, megpuszilgatom stb és aztán megkérem, hogy mostmár csicsiskáljon! :) Szted nem lepődne meg, ha mesélnék neki??? Nem keltené fel az annyira az érdeklődését, hogy inkább figyelne és nem aludna el? Amúgy én sem tudok kimenni a szobából, míg el nem alszik. De ez nem szokott hosszú idő lenni.

fatima

[quote="kerekpocak"]m írta:kerekpocakarcsi: a mese nem választás kérdése! főleg mert a dackorszakban arra is nemet mond amire igent mondana :. a mese egy rituálé része, ami pont azt védi ki a mindennap ismétlődésével, h parázzon az elalvásnál! az a lényeg, h a mindennapos ismétlődés biztonságot ad a babának! mindenképpen vezesd be! én nem ülnék otrt amig elalszik. mesélnék, megnyugtatnám és kijönnék! a mese azért is fontos, mert így fel tudja dolgozni az egész napját. átbeszélitek, és így már nem fog parázni. samu végigkommenteli az egész róla és a napjáról szóló mesét. ez segít neki oldani a feszültségeket. szóval sztem mindenkéoppen iszonyú fontos.

Zsófi, köszi a véleményt, de:

ilyen típusú mesélés nálunk is volt kb. 18-20 hós koráig. azóta változott ő is, meg a szitu is.

egyébként Laura inkább igent mond az esti mesére, ha TÉNYLEG szeretné hallani (napja válogatja, h. mit mond), itt nem érvényesül a dackorszakos nem.
tehát az a tapasztalatom, h. esetek többségében inkább igent mond, mert addig sem kell aludni. :lol:
volt olyan, h. a "nem kej"-nél elkezdtem neki mesélni, szintén magáról, v. azt ami vele történt, csak a kedvencei (Kormi és Cirmi cica) voltak a szereplők.
és volt olyan, h. amikor így "rákényszerítettem a mesét," akkor 10 mondat után közölte (közbevágott), h. "Anya, ajszoj vejem?"
na most akkor én nem fogom csakazértis elmondani a mondókámat.

mi bölcsi után beszélgetünk a napjáról, amikor elhozom, és sétálunk a játszóra, v. kocsiba ülünk és megyünk vhová. nálunk ez működik. és tényleg beszélgetünk, mert már ő is tud igen-en és nem-en kívül elmondani dolgokat.
megmondom őszintén - magamból kiindulva - én az ágyban magam sem szeretnék már feszültségekről beszélgetni, csak megnyugató dolgokról. szerintem jobb a félelmet v. feszülséget adott szituban kezelni

plusz nehezíti a helyzetemet, h. amikor ki akarok jönni, akkor nem az 1 éves kori sírás van, amit számomra könnyebb volt kezelni, hanem mondja, h. "Anya deje vissza a tyobába" meg "Ajszoj vejem" ?
nekem ehhez nincs erőm...... mármint végigjárni a lépcsőket, mint amikor 1 éves volt, és csak sírással kommunikált :cry: nekem szívfacsaró, ahogy hív vissza. (persze úgy is lehet nézni, h. marionettbábuként rángat, de úgy meg tudom sajnálni, h. többet van nélkülem, mint velem, blabla... :arrow: kifogáskeresés gyenge anyának... :wink: )

szóval nálunk a fentiek működnek mesélés / beszélgetés terén.

vmi más testreszabottabb dolgot kell kitalálnom újbóli egyedül elalvás terén, de köszönöm a véleményt !
egyébként ha 5 perc lenne, amíg elalszik (és nekem ott kell lennem), nem zavarna de a fél óra - 40 p brutál sok.
szal majd matekolok mi lenne jó........

Marcsi

KépKép
alon

jézusom, szegény Samu !
drukkolok, h. ne legyen semmi komoly !
erős legényke, és biztos hamar meggyógyul a karja ! még ilyenkor olyan hamar regenerálódnak !
de ahogy Fatima is írja, még mindig így, minthogy betörjön a buksija...

Marcsi

KépKép
alon

[quote="niki30"][ írta:niki30b]Marcsi,
Bár az ágy kurvára nyikorog (bassza meg :evil: ), úgyhogy múltkor a földön végeztük, hihi. Hát evvan, majd két év múlva külön háló és akkor szétszexeljük az egész házat, háhh. :D

nem feltétlen erre gondoltam, hanem úgy általában, h. hogy telik az estétek.. de most már tudom... 8) te kis céda.. :lol:

Marcsi

KépKép
alon

persze ha kifejezetten elutasítja adott esetben a mesét, akkor nyilván nem szabad ráerőszakolni.
feszültségerkről pedig ne úgy értsd, h a kövképpen: "és akkor téged fejbevágott a pisti amíg annyira nem fájt h sírni kezdtél..." hanem megnyugtató elsimító módon.

tudom milyen ez, samuval 12-18 hónapos koráig szinte minden este 2-3 órás virrasztásokat csaptunk, amikor úgy sirdogált, h 'anya gyeje'. nyilván én sem hagytam magára. de nyilván én is megoldást kerestem.
spock azt írja, h üljünk az ágya mellett amíg elalszik és beckeljük ki ezt az időt. kerüljünk minden drasztikus változást. és az segíthet, ha du atomra kifárasztjuk a gyereket v eltoljuk kicsit az elalvási idejét.

én valszin a rituálészerű lefektetést hangsúlyznám és esetleg a résnyire hagyott ajtót? puszi, anya kimegy--de itt van a szomszéd szobában, ne félj-- és ha kell vissza-vissza menni. de nem ülni ott.
nekem az nem menne. (már az ott ülés)
kerekpocak

fatima: én fokozatosan vezetnék be rituálét. először minden este közvetlenül elalvás előtt dalolnék (mindig u.a.) aztán mese és a könyv+saját mese+dalt csak sokkal később. az túl sok lenne.
nem hiszem h felpörögne tőle, pont az a lényege h lenyugodjon.
kerekpocak

ficam!!!
semmit nem kell vele csinálni!!! hála a jó istennek.

okulásul: a gyerekekete tilos a karjuknál fogva húzni, emelni, rántani, megfogni, eséstől visszatartani (by doki). nem bírja az izületük. azt mondta inkább esenn hátra. majd legközelebb nem fog.

HUH.
kerekpocak

Hála az Égnek Zsófi, hogy nem lett semmi baja Samunak!
Majd később jövök még...

fatima

Zsófi, jaj de jó, h. egy ficammal megúsztátok !
tudja mozgatni - használni ? fájdalmat kell csillapítani ?

ajtó mindig is nyitva van -volt, amíg el nem alszik, mert egyébként fél.
ez még jó fél éve így működött, h. puszi, kimentem, ő a sötétben egy picit játszott, aztán elaludt.
most is így működik, csak kimenni nem tudok. :lol: végülis azt csinálom, amit Spock doki javasol, csak nekem terhemre van, mert Laura mindig példásan aludt el.
mindegy, remélem találok megoldást. vagy elmúlik ez is hétfőről keddre, mint az esti tápszer.

ja, a lefárasztás sem működik (már) sajna, így is 9-f10 amíg elalszik (a 8 helyett), de szerintem éjfélig is fent pörögne, ha hagynánk. :lol:

köszi még 1x az észrevételt !
ja, és hidd el, nem úgy képzeltem, ahogy Pistikével példálóztál.. :lol::lol:

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Örülök, h Samu jól van! Hát nem tudom, h melyik a kisebb rossz, ha hanyatt esik mondjuk a gerincére v. kificamodik a karja, mert visszatartod? Én a ficamra szavaszok azt hiszem! :roll:
Tényleg jó, h lehet szerkeszteni a hsz-t, most ki is használtam!

Kriszti, üdv itthon! Gyere és mesélj, Balázs hogy bírta az utazást? Gratulálok a fogacskához? Melyik jött ki?

Niki: most akkor már dolgozol?

Fatima: jó, h Ti is gyógyulgattok! Mamád hogy van?

Én is mesélek már Emmának az esti tápizás közben, aztán egyenesen megy az ágyba. Aztán ha majd nem lesz már tápi, akkor marad a mese, és ezzel a folytonosság. Legalábbis remélem. Egyébként sokszor én is az adott napot mesélem el, nem is tudom, h hogy találtam ezt ki.
Altatás ügyben meg a simogatás vált be nekünk. Eleinte amíg el nem aludt, aztán kicsit kevesebbett.... végül csak letettük, megsimiztük és kijöttünk. Most is így megy, és 99százalékban elalszik egyedül (kop-kop). Persze biztos nem alkalmazható minden életkorban!

Emma reggelente már tejet kap tápi helyett. Várok egy kicsit, aztán lecseréljük szép fokozatosan az estit is! Egyelőre semmi változást nem vettem észre, remélem nem is lesz semmi gond! Emma nem úgy néz ki, mint aki észrevette a változást! :shock:

Aki szokott forralni tejet :arrow: hogy nem égetitek le?????? Nekem mindig odakap, és karamell- szerű mellékíze lesz. :oops:

Zsu
svs

[quote="svs"], írta:svs Most is így megy, és 99százalékban elalszik egyedül (kop-kop). Persze biztos nem alkalmazható minden életkorban!

Aki szokott forralni tejet :arrow: hogy nem égetitek le?????? Nekem mindig odakap, és karamell- szerű mellékíze lesz. :oops:

Zsu, Laura is ebben a korban, mint most Emma, simán elaludt magától, sőt még fél éve is.
most meg nem.
remélem nálatok megmarad... :lol:

én nem forralok tejet - de nekünk megboldogult lánykoromban volt ilyen spéci forraló izénk, ami fütyült, ha felforrt a cucc. ilyen duplafalú edény, vizet kellett bele tölteni, és a víz fütyült. na abban tuti nem égett oda.
nem tudom mostanában lehet-e ilyet kapni még ?

Marcsi

KépKép
alon

ma beterítem az oldalt....

egyébként arra is gondoltam, h. Laura este akarja pótolni, amit napközben elmulasztottunk, mármint az együtt létet.
hiába ezt szokta meg, de azért biztos nehéz neki, h. reggel 8-kor lát utoljára, és legkorábban du.5-kor legközelebb. ha dolgom van, és nem tudom őt vinni, akkor még később.
szal napi 2-4 órát vagyunk csak együtt... ezért SINCS szívem keménykedni most vele.

2 éves korban nincs újabb szeparációs szorongás ?

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Zsófi, azért jó, h. nem történt nagyobb baj, de jaaajjj.
Megijedtél gondolom. Nagyon sírt, mi?
(most azért szerencse, h. Csaba otthon van, ilyenkor nem lenne egyszerű a két gyerekkel rohanni az ügyeletre.)

Tök örülök, h. leírtátok lányok az esti rituálékat, ez számomra például nagyon hasznos és hasznát is veszem.
Ez jó, h. megbeszélitek a napi dolgokat és Samu a főszereplő. Tetszik. Kipróbálom.
(nekünk is megvan a vidám mesék, de még Emmának az korai.)
Egyébként én is attól félek, h. ha elkezdek neki mesélni (könyvből??

:?: ), akkor felélénkül és nem elálmosodik.

Nálunk most az van, h. ugye az esti cicit még megkapja, azon kicsit elbóbiskol, aztán be az ágyba, vagy elalszik ott 10-20 perc alatt úgy, h. elsimogatom és ki sem kell venni, vagy kiveszem és akkor a vállamon kezd beájulni és mielőtt elaludni be az ágyába.
Simi, kicsi éneklés, de tök halkan, szinte suttogva, nah őt ez abszolút elálmosítja. Sokszor úgy éneklem, h. szinte ne értse a szöveget, mert akkor egy-egy szóra felkapja a fejét (hülye vagyok, mi?).

Marcsi, ez olyan érdekes, h. különböző korszakok váltják egymást. Volt idő, mikor Emma is egyedül aludt el, aztán jött a cicin elalvós korszak, most meg így.
Szóval biztos nálatok is változni fog, csak meg kell találni azt a számára legideálisabb rítust. Gondolom.
30-40 perc után egyébként már én is kivagyok, az nekem is sok altatásból. Ilyenkor apa felvált.
És nem mindig lehet őket kifárasztani, szóval vannak napok, mikor nem úgy jön ki a lépés.

Marcsi, jah, nem erre gondoltál. Te, eddig tévézgettünk Emma mellett, de mostanában pl. azt sem. Sz.gép az megy, meg olvasunk, ez a legújabb esti program, meg az, h. nem sokkal Emma után mi is bealszunk.
:)

Zsu, még ez a havi egyszeri 2 órás munkám van, aztán szept.ben beszoktatás, és szerintem úgy igazán okt-ben kezdek dolgozni.

Emma csak ritkán iszik tejet, de én nem forralgatom, csak melegítem.
:oops:
Mikor akarod totálisan elhagyni a tápszert?

Kép
niki30

vettem egy csomó pici matricát. mondtam tegnap samunak h minden bilibe kakilásnál ka egyet amit a bilire ragaszthat és neki lesz a legszebb bilije.

ééééééééés

MA KÉTSZER BELEKAKILT!!!!!!!! szólt h bili (didi :lol: :lol: :lol: ) és kakilt!!!!

és se a játszón, se a dokinál nem pisilt! csak itthon a bilibe!!!
kerekpocak

dehogy van itthon csaba!! dógozik, mint llat. zabos is vlt, h nem rohanhatott.
ahogy a doki nyomogatta, helyreugrott. azóta mintha semmi abj nem lett volna.

samu nem kap tejet-- nem is forralom így, ebben nemtok segíteni. :cry:

2 éves korban nem szepiszori :lol: :lol: :lol: van, hanem általános rettegés. ahogy tágul a tudatuk, szegények ráébrednek milyen rémes hely ez a mi kis világunk...
kerekpocak

juj Zsófi, matrica nagyon klassz ötlet !
lehet a tesónál majd alkalmazom.. (még nincs project, mielőtt vki rákérdezne... )

Niki, én még mindig a mai első hsz-den rötyögök, ráadásul laptetőre is kerültél vele. külön jó :wink:

Fatima, elektromos zsírizé:
én már mindent bevetek... de minél többel próbálkozom, a háj úgy tűnik egyre fixebben kapaszkodik belém. :cry:
rámraknak ilyen tappancsokat mint a CTG-nél v. EKG-nál, oda ahonnan fogyni akarok. aztán vezetik bele az áramot, ami erős izomösszehúzódást generál :arrow: ez fogyaszt. illetve fogyasztANA, de én nem észlelek semmit. ja, és nem folyamatosan van összerántva az izom, hanem így pulzál kb. 1-2 mp-ként.
kb.ennyi.

Marcsi

KépKép
alon

Na végre én is itt vagyok!Eddig a lakást próbáltam rendbe rakni kisebb nagyobb sikerrel,de most már elegem lett.
Akkor sztori rólunk..
A hazamenetelünk szerencsére nagyon jól sikerült.Balázs végig aludta az utat mind a kétszer,pedig nem kis távolság(700km).Igaz este indultunk a fürcsi,kaja után,és csak mikor megérkeztünk akkor ébredt meg.Rengeteget tekeregtünk,pihentünk,csak az első 2 nap volt húzósabb,míg megszokta az úgymond idegen embereket körülötte.
Első nap apával koncerten voltunk,ez volt az első alakalom,hogy bébiszittyó vigyázott rá,de szerencsére semmi gond nem volt.
Végiglátogattuk a rokonságot,persze mindenki ölbe vette,aminek sjna most iszom a levét,mert azóta folyton ölbe szeretne lenni.Mióta hazajöttünk megy a leszoktatás,és ma már szerencsére nem volt annyira rafkós gyerek.
Enni továbbra sem eszik majdnem semmit anyatejen kívűl,egyszerűen állhatok a fejem tetejére is,akkor sem kell sem tápszer,sem tejpép.Egy pici gyümölcsöt nyammog csak be,de mást nem hajlandó.Főzhetek neki bármit,csak forgatja a szájában,és kiköpi.
Voltunk esküvőn,persze násznagyok lévén Balázsra egész nap a nővérem vigyázott.Szegénykém elég nehezen viselte a hiányunkat.Varrattam neki kis székely inget vitézkötéses mellénnyel,mondanom sem kell mekkora sikere volt benne.
Egyszóval minden jó volt minden szép volt,egy jó ideig mindenféle képpen feltöltődtünk.

Zsu-a bal alsó metszőfoga bújt ki Balázsnak,de már úton van a jobb is.Hajaj messze van még,míg az összes előbújik.

Niki- :lol: :lol: teljen el gyorsan ez a két év,és akkor mehet nyugodtan az ungabunga :D Ezért jó,hogy Balázs külön szobában alszik,hogy este verhetjük szét a hálószobát,akkor sem ébred meg.
Zsófi-édes kis Samu,jó,hogy nem lett semmi baja a karjának.Nekem is tetszik nagyon az esti rituálétok.
Sajnos ehhez a témához még nem nagyon tudok hozzászólni,de szívom magamba a sok információt,hogy mire arra kerül a sor tudjam mit kell csinálni.

macarella

Hihi-Marcsi nekem tetszik ez a fogyasztó izé,hátha szép lassan leolvadnak azok a kva zsírszövetek

macarella

Jajj és Zsófi-nagyon jó ez a matricás ötlet,mennyire ügyi vagy,ezt is megjegyeztem a későbbiekre.

macarella

elmegyünk pelus nélkül sétálni.... drukkoljatok, h ne kelljen túl sokszor ruhátváltani...
kerekpocak

Kriszti, olvasom, h. Balázs nem nagyon eszik semmit, csak anyatejet.
Nálunk is volt ilyen időszak. Emma mondjuk a mai napig nem eszik semmilyen pépet.
Szóval ő is csak max pici gyümölcsöt evett meg cicit. A főzelékeket (amiket én csináltam) legtöbbször elutasította. Bébiételek közül sem mindegyiket ette meg.
Marha nehéz időszak volt. Tudom. De végülis hízott, úgyhogy nem aggódtam. Vagy aggódtam csajok? :roll: :lol: Picit.
Még azt lehetne, h. kipróbálsz pár üvegeset is, hátha az bejön neki.

Hozzáteszem, most Emma szinte mindent megeszik, nagyon jó az étvágya és nem győzök rá főzni.
Szóval lesz ez másként nyugi.

Nincs kép a vitézkötéses mellényes Balázsról?

Zsófi mizu? Hogy ment?
Kiváncsi vagyok.
A házban lévő szomszédkisfiúnál én ezt végignéztem, h. smint ment a peluselhagyás. Anitánál mindig volt két garnitura zokni, alsógatya, naci, szóval HAJRÁÁÁ! Biztos lesz néhány baleset. Bár ki tudja, lehet gyorsan megtanulja.

Kép
niki30

Matricás ötlet tényleg coool! Zsófi tőled tanul az egész topic basszus!

Kép
niki30

NEM VOLT BALESET!!!!!

(kb 40 percenként mondtam neki, h gyere pisilünk, és öntöztük a fa tövét. mindig korrektül pisilt.) ANNYIRA BÜSZKE VAGYOK!!!
ma 1 hete nem használunk pelust, csak alváshoz.
kerekpocak

Sajnálom lányok, mostanában nem ézem ezt a topikolást.
Ha úgy engedi időm, azért majd követem az eseményeket, és ha úgy érzem majd írok is néha.

Nelly

Kép
breeki

Gratulálok Samunak a pelus nélküli léthez!

Nelly

Kép
breeki

naaaaaaaaaa, nelly. gyere! engem érdekel mi van szonival!! meg veled is!!! pl éjszakák azóta is jók??
kerekpocak

marcsi: én minden nap elhatározom, h megyek futni. aztán estére hulla vagyok és nem bírok elmenni.
kerekpocak

Sziasztok lányok!

Megjöttünk a nyaralásból, sikerült elolvasnom a termést, nem volt kevés idő. :shock:

Samunak utólag is Boldog 2. Születésnapot!!!!!!!
Mi is mentünk volna a zsúrra, de sajna nem voltunk itthon.
Örülök, hogy minden rendben a kis szőke herceg karjával. Néha nekem is az az érzésem, hogy kitépem a helyéből, ezentúl tutira figyelni fogok. Köszi Zsófi, hogy leírtad.

Fatima: örülök, hogy Tarekkal gyógyulgattok. Nagyon sajnálom amikor beteg egy baba. :(
Luca is tiszta kiütés (de csak a felsőteste), elég csúnya neki. Melegkiütésre tippelek, 6 napja tart neki, de holnap elviszem tanácsadásra.

Kriszti: szuper, hogy Balázs jól aludt, nagy szerencse. Én is mindig úgy indulok neki hosszabb útnak (100 km), hogy beleessen az alvásidejébe. Így legalább nyugi van.

Elküldöm...

Edis

Kép
ediske

Na...csak nem lett nagy piros Samu köszöntése. :evil: (soha nem sikerül).

Sajna nálunk is romlottak az éjszakák. Egészen 8 hónapos koráig átaludta az éjszakát, most meg mindig ébred egyszer és nagyon sír. Fogalmam nincs mi lehet a baj. Mindig visszaaltattam, de kelt megint kb. fél óra múlva.
1 hete megetetem, így alszik tovább reggelig. Lehet, hogy nem elég tápláló a tejem és este nem lakik jól??? Vagyis akkor igen, de éjszakára elfogy a muníció. Az, hogy hajnalban kel...6 s fél 7 között. :shock:

Kriszti: köszi, hogy gondoltál ránk.

Hoztam pár képet Kép Kép Kép

Edis

Kép
ediske

JUJJ DE CUKIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Kösziiiiiiiiiiii :)

Edis

Kép
ediske

Niki-a próféta szóljon belőled,és álljon helyre a rend,mert megőrülök ettől a nemevéstől.Mindig az az érzésem,hogy nincs is már elég tejem,hogy jóllakjon,de ha éhes lenne ordítana nem??? :? Estére már alig jut valami,a tegnap pl.teát adtam pótlásnak,mert csak azt hajlandó meginni.Az üveges kajákat is próbáltam,van egy pár kedvenc,de azt sem eszi meg mindig.Eleinte bevágott egy egész üveggel,most meg egy fél után már finnyázik.
Vannak képek a kis rucijában,igaz nem az esküvőn készültek,mert nem igazán volt feladva rá annyira meleg volt,és Balázs amugy sem volt nagyon jelen az eseményen.
Teszek fel képeket,csak még lusta voltam letölteni az egészet,de ma megpróbálom bepótolni.

Zsófi-micsoga hír,ügyes ez a Samu gyerek.Ahhoz képest,hog későbbre tervezted a szobatisztaságra való szoktatást ha jól emlékszem,nagyon jól haladtok.Hiába na,ügyes anyuka,ügyes gyerek :D :D
Csak gratulálni tudok.

Edis-írtó jó képek,milyen volt a nyaralás?Luca élvezte?
Hát az éjszakai alvásról nekem is lenne mit meséljek,totál felborult minden rendszer.Ahhoz képest,hogy volt mikor átaludta az éjszakát,most 3-4-szer is felkel,de nem is csodálkozom,hiszen nem lakik jól este.Jajj,csak egy kis tápszert fogadna el,mennyire könnyebb lenne minden.

macarella

Kép
Kép
Kép

folyt.köv.

macarella

Zsófi: GRATULÁLOK Samunak a bilibe kakiláshoz!!! Nem hittem volna hogy ilyen gyorsan fog működni a dolog, de hát Samu okos kisfiú, még ha a matrica ajándék ötlet motiválja is valamennyire. Kedvet kaptam én is bilit venni, de tudom hogy korai. Olyan jó lenne már, mert Beni annyira türelmetlen a pelusozásnál és alig bírom elterelni a figyelmét. Nem baj már "csak" egy év. Jó hogy nem lett nagy balesete a karjának!!! Annyira vigyáz az ember és most pont ez volt a baj, a 22-es csapdája..
Altatás szertartás nekem is nagyon tetszik, én próbáltam mesélni már Beninek nappal és este is de annyira nem köti le semmilyen szöveg, nála csak a rímelő dolgok jönnek be, Török és a tehenke, Iciripiciri, ezért én mondókázok. Már ott tartok hogy én is versikében beszélek hozzá. Remélem elmúlik.

Fatima: Igazad van abban amit írtál!!!! Egyetértek!!! Mondjuk én nem éreztem úgy hogy bárki kötelező jelleggel írna csak és hogy mindenki számára fontos a fórum, de hát mondjuk én ilyen vagyok. Végülis jól sült el, mindeni próbált aktívabb lenni és megbántódott, de ezt is azt igazolja hogy fontos az itteni társaság. Ami viszont tény, hogy nincs értelme azokkal csevegni csak akikkel amúgy is... Tarek most már tünetmentes? Mert akkor jövünk!!!!

Niki: Huncut kis asszonyság vagy te! :wink: :wink: Drukkolok én is, hogy mielőbb legyen külön szobája Emmának. :oops: Bölcsi miatt nem izgulsz? Én már abbahagytam végre az emiatti félelmeimmel való foglalkozást, ugyanis Beni annyira szépen eljátszik más gyerekekkel, nagyon igényli és szerintem jó lesz neki majd. Persze megszervezem hogy legkésőbb 4-kor mindig érte menjen valaki. Megyünk beiratkozni a hónapban. Melyik bölibe is fog járni Emma? Volt szó a XI. kerről is.

Kriszti: Hajrá kajapróbálgatás! Előbb-utóbb csak megtaláljátok azt ami ízlik neki. Az elején nehezebben megy, mi is egy hónapig csak kóstolgattunk és csak az alma ízlett, aztán fokozatosan sikerült mást is megkedveltetni. Sokáig mindenhez almát tettem, hogy megegye. Az anyatej után nem elég édes a rendes kaja. Szép ruhás Bazsi képet én is szeretnék látni!!!

Marcsi: Fogyi téma engem is érdekel! 1 évet adtam magamnak és még mindig maradt rajtam 10 kiló plusz pedig már jócskán túllépetem. Remélem ha már nem kap cicit Beni sikerülni fog, addig figyelek a praktikákra és gyűjtöm az infókat.
Munka mellett nehéz lehet hosszú altatással küszködni, remélem sikerül Laurát valami jó ötlettel gyors alvásra bírni!! Nekem nincs tanácsom, én nagyon engedékeny tipus vagyok, Beni még mindig cicit alszik el este és nem is tudom mi lesz ha vége, gondolom még rosszabb mint Lolónál!! Mondjuk pár perc alatt bealszik és csak beteszem az ágyba, de már lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem csecsemő már és mégis úgy bánok vele esténként.

Edis: Nagyon cuki Luca a függönyös képen!! Meg együtt is helyesek vagytok!! MI van a műtét nyomával? Beni is hajnalban ébred, pedig kap vacsit és anyatejet is este. Ennyi alvás elég nekik. Nappal is alszik még?

Zsu: Én sem forralok tejet, mert még nem is tejezünk. Hogy kezdted bevezetni? Reggel már nem szeretnék szoptatni, de nem tudom hogy kezdjek hozzá. Milyen tejet kell adni? Vegyek először valami extrát vagy jó a sima tartós esetleg jobb a nem tartós??

Nelly: Szonja és te is hiányoznázok, úgyhogy gyere!!!

Jajj nálunk HISZTIKORSZAK van, ulrabutál. Ha nem úgy van ahogy őfelsége akarja hangosan kiabál és ordít könny nélkül és követeli hogy vegyem fel.
Tanácsok??????

Szép napot mindenkinek!!!!!

Kép
viky30

Jajj és Nelly-én is szeretném,ha írnál Szonjusról,ha ritkán is,de tudósíts minket :D ,nem ér csak úgy lelépni :D

macarella

Nagyon cuki Bazsi!!!! Nem látszik rajta hogy kevesez eszik, kis helyes massziv baba! Aközös kép is jó, te is jól nézel ki.

Kép
viky30

Kép

Na itt egy kép hisztikirályról. Nekem csak a karom látszik, de elég is.
dagi és csúnya vagyok....

Kép
viky30

Kép
Kép -itt még fogacska nélkül

macarella

Jó reggelt!

Kriszti, uggggyyyanez volt nálunk is. Nem reklamált, h. éhes, de később rájöttem, igenis tápláló volt még neki a tejem és dettó fél üveg fogyott csak, egy egészet képtelen volt megenni.
Ne aggódj, nem érdemes. A képen látni, h. szép husiban van, úgyhogy szerintem nincs ok aggodalomra.
Nagyon vagány kisrác, kis kockás inges:) Te is nagyon jól nézel ki, már amennyit látok belőled! Komolyan. Nem teszel fel egész alakosat? Zöld ruha volt rajtad? Mutiiii!

Viki, izgatott vagyok ingább, mint izgulok (böli). Várom már!
Beni mikor fog menni?

Zsófi, nah, ez nagyon klassz, fatöve pisilés, de jó, ez fiúknál milyen könnyen megoldható :lol:
Ügyes fiú!
De tényleg, 2 évesen nem semmi. Csak így tovább!

Edis, milyen kis szöszi lett Luca! Nagyon kis szép kislány!

Kép
niki30

Jaajj, Beni még mindig csúcs. Egyébként Viki tök érdekes, mert Beni nő, nő, de alapvetően ugyanaz a huncut, vidám, mosolygós képe van.

Kép
niki30

sziasztok !

Edis, hogy van Luca sebe ?
annyira szép a kisasszony ! te meg nagyon csini vagy !
mindegyik kép klassz, de a függönybe bújós-kukucsos vezet nálam !

hányszor eszik főzeléket Luca ? tényleg lehet, h. nem elég már neki a vacsi (Laurának is volt ilyen korszaka)
akkor én a védőnő tanácsára 2x kezdtem főzeléket adni (ebéd + késő du.) és akkor - asszem - elmaradtak a felkelések.

Viki, nem is tudtam, h. ti is kezditek majd a bölcsit. mikortól ?
tök jó felfogásod van egyébként... nem egy gyerekvesztőhely az az intézmény..
akkor jól értem visszamész "rendesen" is dolgozni ?

egyébként pont azon röhögtünk az egyik barátnőmmel, h. az ő kisfiát meg Laurát is "megviselte" az 1 hónap szünet.
az utolsó 2 hétben már nyűgösebb volt, kizökkent a megszokásból-mókuskerékből, és már kérdezgette minden reggel , "bölcsibe megyünk ?" , szerintem hiányoztak a kis barátai.
az első reggel szünet után ujjongva fogadták egymást, megsimogatták akit épp behozott az anyukája-apukája. nagyon cukik voltak. :) :)

folyt.........

Marcsi

KépKép
alon

Annyira édes ez a kis mosolygós Beni gyerek,elképzelni nemtudom,hogy ő hisztizni is tud.Minden képen fülig ér a kis szája.

A karodat ne is említsd,már ott tartok,hogy inkább a fenekemen legyen plussz kiló,mintsem a karomon,így én is olyan vagyok mint egy jó tenyeres talpas menyecske.

Niki-nem az esküvőn voltam a zöld ruhában,de a kedvedért teszek fel képet ,nem ér ám kacagni :D :D

macarella

na szal annyi, h. egyik oldalról kapom a megjegyzéseket, meg a ki nem mondott bírálatot, h. "teatttyaúristen, bölcsibe járatod azt a szegény kislányt??" ugyanakkor mi meg imádjuk. 8) :D

nagyon szép Beni !
egyébként nem akarlak elkeseríteni, de EZ a hiszti még kutyafüle a 2 éves korihoz képest... :wink:

Kriszti, micsoda kis hajasbaba a fiad ! és micsoda szemek !
kajaügyben mi is végigjártuk ezeket a stációkat ! plusz Laura rettentő vékonyka is hozzá.. szal no para, nem fog éhenhalni. de megértem, mert én is u.ezt csináltam.

Zsófi, gratula Samunak !
pelenkanélküliség rulez !

Marcsi

KépKép
alon

Köszi az Emmával leírt tapasztalataidat,ezek szerint van remény :D

macarella

ma ment samu először bölcsibe pelus nélkül! úgy izgulok, h mi lesz!!!!
küldtem vele 3-4 váltás ruhát.... jaj jaj!!!!

kriszti balázs tündéri édes ezzel a göndör hajjal! nagyon cuki! az a baj, h úgy segítenék evéssel kapcsolatban, de 1. samu mindig nagyon jó evő volt (sőt...) 2. nem nagyon emlékszem már hogy volt. ami viszont feltűnt nekem, h balázs még csak 7 hónapos lesz. szóval samu kb ilyenkor kezdett főzit enni. szóval még pici balázs ám! asszem samu kb 7-8 hónapos koráig max egy fél üveggel evett meg azt is gyümiből. és csak később kedvelte meg igazán a főzit annyira, h egy egész üveget benyomjon!

folyt.köv. csak jónás felébredt.
kerekpocak

Zsófi, ma már van bölcsitek?
Pelus nélkül ment a kis drága, egyem a szívét.

Hány órát van bennt ilyenkor

Ti hány hónaposan is kezdtétek a bölcsit? :roll: Már nem emlékszem pontosan. Heti 3 nap?

Kép
niki30

És köszi nektek is lányok,akkor no para , elmulik valamikor ez a sztrájkolás.

Na és akkor a képek jómagamról,csak most,soha többé!!!
Kép -a hátér kicsit gáz
Kép -az esküvőn,ez talán még gázabb

macarella

[quote="kerekpocak"]m írta:kerekpocaka ment samu először bölcsibe pelus nélkül! úgy izgulok, h mi lesz!!!!

max bepisil és átöltöztetik... :wink:
de bizti ügyi lesz !!

Kriszti mi is a gáz ?
nagyon csini vagy !

Marcsi

KépKép
alon

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?