Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem bírom ki, hogy ne kukkantsak be egy pillanatra: ma meglepetésként hazaengedtek minket, pár órája itthon vagyunk. Ilka épp szuszog, a fiúk elmentek kicsit mozogni a játszóra, én meg aklimatizálódom.
Épp elküldtem némi harc árán Enikő jól megérdemelt jutalmát, a fényképet Ilkáról. Ha láttamozta, Nektek is küldök - de ami jár, az jár, ő volt a legközelebb a tippjével a valós időponthoz :wink:
Nemsokára igyekszem beszámolót is írni - meglátjuk, mikorra áll be valami kis rend itt az életben. Visszaolvasni is szeretnék már, hogy tudjam, hogy vagytok.
Egyelőre megyek vissza fejni (már 120 ml-t lekaptam, hogy kis időre visszaadhassam Pamela Anderson megérdemelt helyét a ranglistán, hihhhetetlen, amit "ezek" művelnek itt velem :oops: ).

Csak még annyit, lányok, hogy NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM! Nagyon őszintén: Ti voltatok a lelki társaim azen az úton, és azt hiszem, óriási szerepetek van benne, hogy ilyen szép élmény lett számomra a kislányom születése. Ezért is történt, hogy a szüleink felhívása után még a szülőágyról Nektek írtam az első sms-t, mikor letelt a két órás együttlét ideje, és a babát elvitték kicsit.

Szeretettel üdvözlök mindenkit:

Zsolka

Kép

Kép
zsolka
 
 


Szia Zsolka!!!! :D :D :D
De jó, h már otthon vagytok! Remélem, h minden ok lesz majd a két gyerekkel! De amilyen humorod van, biztosan nem lesz nagyon nehéz! :D
Természetesen várjuk a beszámolót a szülésről és a többiről. Pl. hogy egyenesen a babanet elől mentél-e szülni, mert Csibe már 3/4-ed kilenckor jött a hírrel, Te pedig még előző este 11 után még írtál vmit ide.
És nagyon-nagyon várjuk majd a képet is Ilkáról, persze csak, ha a mi időnk is eljön ezzel kapcsolatban.... :D
Viki
Vendég
 


Zsolka, de jó olvasni téged!!! örülök, hogy ilyen pozitív lett az élmény! :D :D :D
várjuk a beszámolót majd!!

Enikő, nem nagy, 3,5 év. 19 évesen szült.

Narco, nem is kérdeztem, szóba se került, csak mondta, hogy egy gyerek is elég a mai világban, mindent megadni neki, stb. meg is értettem volna, ha nem sírt volna 40-50 éves kora között, hogy apám miért nem engedi még egy gyereket szülni.... :twisted:
köszi a drukkot! hatott, mert elvállal a doki!!!!!!!! 8) 8) 8)
viszont ma vagy holnap még vissza kell mennem a régihez kontrollra. :roll:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 

 
 

Zsolka üdv itthon és a babaneten! Nagyon örült mindenki nektek és várunk a beszámolóval ahogy majd az időd engedi. Nagyon örülök, hogy sikerült neked is átélned a természetes szülés szépségeit és remélem már nem bánkódsz a múlt miatt és úgy érzed, mindennek így kellett lennie, eltölt a teljesség és boldogság érzése, a picúr jól van, sokat szopik (az általad írt ciciparaméretből legalábbis erre következtetek) és ami nem utolsó szempont - alszik és jó baba lesz! Gratula még egyszer. Köszönjük, hogy ilyen hamar értesítettél minket!

Mamacsibe! örülök, hogy elvállalt az új doki. Jó érzés, mi? Mesélj majd róla meg az új helyről!

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Megpróbáltam volna veletek megosztani a gyönyörű Ilka fotóját. De sajnos nem sikerült. Vagy nem lehet a priviből, vagy én vagyok béna, de nem ment. Annyit azért elárulok, hogy gyönyöri kis csajszi.

Puszi, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Meggymag, az nem mostanában lesz, megmondta, a héten tuti nem tud fogadni. épp most próbálom az asszisztensét hívni időpontért.
a régihez meg ma megyek vissza magánba, egyszerűen nem tudok félnapokat a kórházban tölteni. jaj uh is lesz látom picurkámat :D

pusz mindenkinek :D

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Kukk,
fiúk balra el, Ilka alszik, én meg mindent egyszerre akarok csinálni... :shock: Most pl. nagyon szeretném csatolni a képeket, hátha nekem sikerül ismét, nem csak Enikőnek ment el tegnap.
Aranyos kislány, eszik-alszik, ahogy kell, és tűr mindent, ami itt körülötte zajlik, beleértve Andris szeretethullámainak tarajozódásait is :D Egyedül az alvással van gondunk, mármint Andrisnak és nekem, kinek-kinek a sajátjával :? Andrisnak nem lenne, ha én nem ragaszkodnék most kicsit jobban az enyémhez: este szerette volna, ha mint máskor, én altatom (laza fél-egy órás projekt, a csillagok állásától függően), de félidőben Ilka felébredt és enni kért, tíz percig a férjem odakinn ringatta, ami működőképes halasztási technikának bizonyult a lány szempontjából, de Andris a szobából innentől azt hallgatta és kommentálta, hogy mikor hall egy kósza nyikkantást ("Íííta sííí!!") - hát nem volt értelme húzni, kimentem, Andris romokban ("Andris, ki kell mennem, mert Ilka sír." "Ands sííí!" - és tényleg, már sírt is, keservesen :( ) Aztán az apja mégiscsak el tudta altatni, de nem volt jó érzés. Éjjel meg a szokásos négy körüli kicsit-felébred-betakarom-máralszikis projektet akartam volna átadni a férjemnek, de rosszul jöttünk ki ebből is: a csalódástól Andris teljesen felébredt és kijött értem, be kellett mennem és melléfekve visszaaltatni. Hát... ezt nem tudom, hogy fogom bírni - Ilka olyan 2.5-3 óránként kér enni. Pláne ha esetleg egybeesik a kettő... ajjajaj! Nálatok hogy van ez éjjel??? Kérek tanácsot!

No megyek a többi dolgot egyszerre-csinálni, de még előbb rakok képet, ha sikerül. Pusssz. Kép Kép

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka!
Tényleg nagyon gyönyörű baba Ilka, és milyen szupi neve van :)
Minden jót nektek, az időbeosztáshoz meg kicsi idő kell majd, de szerintem meg fog oldódni majd. Puszi :)

Kép
narco
 
 


Zsolka, gyönyörű ez a pici lány!! :D :D :D
altatáshoz nem tudok hozzászólni, remélem a többiek okosakat mondanak.

dokit megjártam, uh végül nem volt. a méhem 10 hetesnek megfelel, az utrogestant még 1 hétig szedem, csökkentett adagban, aztán elhagyhatom.
egész egyszerűen nem térek magamhoz, mennyire más minden magánban... csak úgy időpont nélkül beestem, sokan vártak (én is 1,5 órát,de egy szót se szólok), mégis volt idő mindenre...
a szentimrés doki rendelőjét viszont egész délután nem tudtam utolérni. vagy foglalt volt, vagy nem vették fel. ha 15-ször nem próbáltam, egyszer se... most úgy érzem, nagyon nem lejátszott meccs ez még :roll:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Zsolka! Tanácsot sajnos én sem tudok adni. Csak figyelek és tanulom tőled, hogy mit hogyan kell megoldani. Azt hiszem rá kell szoktatnom a kisfiamat, hogy szülésig megtanuljon egyedül elaludni. :D
Kitartást! És ahogy időd engedi várunk egy szüléstörténetet is.

Mamacsibe! Ne keseredj el. Lehet, hogy senki nem volt a rendelőben. Rendelési időben hívtad?

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Szia Zsolka!
Hát, nagyon édi a kislányod, látszik, h nem sovány baba! :D Kis szépség!
Altatással kapcs-ban nincs sok ötletem, Ágostont soha nem ringattuk. Nálunk az esti szertartás (fürcsi, tejivás vmelyik szülő ölében a Híradót bámulva, estimese az ágyban, esti ima és alvás) változatlan, a végrehajtók változhatnak, legalábbis Á. legtöbbször nem rendez faksznit belőle. Amit tudok mondani az annyi, h ne érezd magad nagyon rosszul amiatt, ha Andris sír az ilyen dolgokon. Természetes, h sír, de hidd el, h nagyon rugalmasak ezek a kölykök! Ha párszor elmagyarázod neki, h most menned kell a kicsilányhoz, akkor végül elfogadja. Természetesen szigorúan indokolt esetben! Én az elején nagyon sokat hagytam a Mikit sírni, h Á-nak "kedvezzek", de ezt már nem tehetem meg, mert azért Miki agya is fejlődik ugyebár.... Mostanra viszont Á. elfelejtette, h valaha volt egyedül, amikor csak övé volt minden figyelmünk. Szóval: szerintem ne gebedj meg abban, h mindenkinek a legjobbat akarod tenni, mert úgysem megy! Viszont mondd mindenkinek sokat, h mennyire nagyon szereted őket! Mi szoktunk Á-val kompakt-szeretetpillanatokat tartani, ami -úgy veszem észre- hosszú időre kielégíti az én nagyfiamat.
Hát, "röviden" ennyit az én tapasztalataimról. :D

Nárco!
Igen, férjem is jót nevetett rajta, h meggyszószszagúnak tartottam Ágostont! Miki születésekor jöttem rá, h az a friss hús szaga! Az új ember szaga, ami kb 2 napig megmarad, aztán sajnos elillan örökre! :D

Enikő!
Kicsit lemaradtam: akkor most Csenge vagy nem a baba a pocidban?

Csibe!
Ezek a dokik mind ilyenek! Ha nem magánrendelőbe mégy, kénytelen vagy nemcsak hosszú ideig várakozni, de jóelőre felkészülni a kérdéssekkel is, mert abban a nagy rohanásban az embernek minden kiszáll a fejéből. Nem rosszabb az terhesgondozás egy kórházben, csak kicsit rohanós és kényelmetlen. Viszont olcsóbb! Szerintem addig nem izgulj az új doki miatt, amíg nem taliztatok személyesen, és lehet, h ez az "elérhetetlenség" is csak egyszeri volt!
Hihetetlenkedve olvastam, amit az anyukádról írtál! Nagyon szomorú, h ílyen a viszonyotok! Remélhetőleg helyre tudjátok ezt vmikor hozni!

No, megyek csicsizni!
Viki
Vendég
 


Ja, és Ágoston nevében is köszönöm a szülinapi jókívánságokat! :D
Vendég
 


Mamacsibe!
Akkor most hogy álla helyzet? Magánban voltál időpont nélkül, és mégis fogadtak, mert ez jól hangzik. Egyébént a dokik tényleg jobbak magánban :)

Rétes!
ÁGOSTONNAK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!

Ez nagyon jól hangzik: szeretetpillanat. Most, hoyg mondod nekem is bevillant, hoyg minden nap azért vany 4-5 ilyen pillanatom mindkét lánnyal :)
Imádkozás, sajna ezt még nem tudtam bevezetni, mert ha ott vagyok az égyban mellettük,a kkor tűlpörögnek, de szeretném, mert mi vallásosoak vagyunk.
Meggyszószt én nem vettem észre :(

Kép
narco
 
 


Sziasztok!

Viki! Az utolsó ultrahang és a doki szerint Csenge megkukacosodott, de azért még várok egy ultrahangig legalább. Levente is anno 100% lány volt az utolsó hónapig. :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Írnék, merr volna mit, de legkisebb csemetém szétrúg, meg a gépet is, úgyhogy majd este jövök!

Zsolka!azért annyit, hogy: üdv a kiskorkülönbséges 2 gyerekesek táborában :lol: Úgyhogy nyugi! Nem keseregni, lesz ez még rosszabb is... :D haha, bocsi, de tényleg. Egyébként csak egy rövid ideig. Minél hamarabb beletörődsz és nem próbálsz mindenkinek megfelelni, annál hamarab belerázódtok.

Kép

Kép
megymag
 
 


Enikő :lol: a volt férjem barátainál volt olyan, hogy még szülés napján is kislányt vártak. aztán megszületett Petike :lol:
nekem 21. héttől folyamatosan mondták, és jól, hogy picilány várható, már profi vagyok az uh-képek elemzésében :D

a doki mondta, mikor telefonáljak, délután, mert akkor lesznek bent. hát, nálam a délután kimeríti a 13.45-17.30 közötti időszak fogalmát... ma azt hiszem nem volt rendelés (de nem vagyok benne biztos, mert ez nem egy doki rendelője, hanem 2-é vagy 3-é), és szintén nem tudtam őket elérni. hát holnap még teszek próbát, mert holnap is van rendelés. az a furcsa, hogy 3 hete elértem a rendelőt időn kívül, épp ők mondták, mikor hívjam a doki mobilját... hát meglátjuk.
a soron kívül fogadás a régi dokira vonatkozik. eddig mindig utolértem aznap, amikorra kitaláltam, hogy gáz van, még ha vártam is rá, ez azért nagyon meggondolandó. lehet, hogy nem szabad vele szoptatásról beszélgetni, és akkor minden ok?
jaj, annyira nem tudom mit tegyek. bár elhatároztam, ha valami nem stimmel, szó nélkül váltok, most mégis lelkifurim van. épp azon gondolkodok, hogy mit mondok a másik dokinak, akit most próbálok felkeresni, ha mégis az első mellett döntök... ráadásul ide a régi dokimhoz szept 9-ére már be is írtak, akkor kell mennem legközelebb.

az sztk-s-kórházi ambulancia persze oké lenne, ha bármikor tudnék bébiszittert szerezni Lindának, mert hogy órákat várni vele a folyóson nem való, az biztos. de sajnos nincs ilyenem, csak néha tudom megoldani.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok! Itt vagyok, ma nem volt egy szusszanásnyi időm sem nap közben.

Zsolka! Most láttam csak a képet. Nagyon édes a kislányod, az enyém ugyanígy feküdt és olyan drágán alszanak. Jaj, ilyenkor van még valami édes messzi dolog bennük, valami titokzatos, nekem már hiányzik ez, te élvezd ki amennyire lehet, és sztem Andris miatt ne legyen lelkifurid, majd belerázódik. És csak csigavér-tudom nem könnyű. Nálunk apa már nagypocakosan átvette az esti lefekvés nagyját, a fürdetést is, és Ábelhez szerencsére nem kell kelni és magától alszik el, erre már kicsi baba korában rászoktattuk mind a két fiút. Persze előtte van hancúrozás, mese és minden ami kell, puszi pacsi de aztán imádkozás után ott marad és egyedül alszik el, sokszor fél óráig is mesél magának, mondókázik stb - kész kabaré, jót röhögünk kint a nappaliban. Mi egyszerre fürdetünk, Kolos mostanáig a kiskádban Ábel a nagyban apjával. Pár napja együtt a nagykádban, mert van egy maci alakú mű.a. fürdetőkagyló (vagy mi, nemtom a nevét) azt a nagy kádba is bele lehet tenni, még elfér benne a pici - döntve fekszik benne és akkor egy víz elég, no meg nem utolsó sorban nagyon élvezik egymás társaságát, a kicsi röhög Ábel minden mozdulatán, holott még nincs 6 hónapos se. 6 hónapos- te jó ég, de elment az idő.....
Aztán Kolos előbb kádból ki, türi, pelus, body, tesótól és apától elköszönés, D-vitamin, cici, énekelés, ágyba le, kicsi simi, ha kell és betakargatás és szunya. Kijövök tőle és becsatlakozom a fiúkhoz, akik ilyenkor rendszerint még a szülői szobában tombolnak. Ostor elő, fogkefe röpül, mese befejez, gyerek ágyba, sorompós, lidl-ös, pluszos, tekerős sorompós, elektromos sorompós villámmesék után ima és fájront!!! Na nálunk ilyen egy este. Sztem Rétesnél a pont! Tudod, ha te nyugi vagy, előbb utóbb a gyerek is! Ki fog alakulni minden, persze előbb még lesz pár napirendi ütközés, de te is rugalmasabb leszel, meg majd Ilkát is megismered majd.

Meggyszósz szaghoz! Ez tényleg a friss hús illata, némi fertőtlenítős lemosóval keverve és Rétes! tényleg elmúlik 2 nap alatt sajna. Én annyira szerettem és más-más volt mind a 2 gyerekem szaga. Mindig mondtam, hogy szag után is megismerném őket.

Mamacsibe! Kitartás! Velem ugyan ez volt a váltás előtt. A régi dokim mindig elérhető volt és sokáig én is tipródtam a kényelmi szempontok miatt, mire váltottam. És még ekkor sem volt vége a történetnek, mert egy harmadik doki lett a befutó...

Enikő! Ha nem Csenge és kukacos, akkor szabad tudnunk hogy mi? :lol:

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Mamacsibe! Szerintem egyszer legalább találkozz a dokival és kérjél tőle moil elérhetőséget. Ha nem ad és továbbra sem tudod elérni akkor még mindig válthatsz.

Mamacsibe! Ha igazán kukacos akkor valószínűleg Milán (bár erről még folynak a tárgyalások) :D
Olyan fura én semmilyen illatra nem emlékszem a gyerekkel kapcsolatban az első pár napban. Igaz, hogy szinte nem is láttam szegényt.
Amit leírtok az alapján egyre jobban félek, hogy mi lesz velem két gyerekkel. :( Én előtte is és utána is nagyon sokat leszek vele, velük egyedül és fogalmam sincs, hogy hogy fogom fürdetni, etetni, meg altatni őket.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Bocsánat! A második névmegymag akart lenni.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Bejelentkezés.
Az éjszaka nem egy pihentető napszak. Szerintetek? :?
Ilka sajna szakaszosan eszik. Vagyis húsz perc szopi után békésen bealszik, leteszem, és mire visszaérek a WC-ről és bevackolom magam, kéri a repetát... Így egy-egy menetet képes másfél-két órásra kihúzni (igazán nem tudom, mit csinálok rosszul - Andris hosszan evett, néha egy órát ott ültem, de legalább egyben nyomta, akkor lehetett tudni, hogy még eszik, és kész, csak lassan). Utána tart egy óra alvásszünetet, és kezdi elölről :shock: Andrisra ma egy szavam se lehetett - tegnap se - : egyetlen röpke betakarós-felsírás után aludt is tovább. A hölgy viszont nappal aludna. Tegnap de. 5 órát nyomott egyhuzamban, már fejnem kellett. Na ezen mi segít. Léécci ne mondjátok, hogy az idő, azt a tényezőt utálom :D

Megymag, jól hangzik ez az esti menet. Nálunk is van rituálé dögivel, épp csak az egyedül elalvás nem megy. Sose ment, sokat próbáltuk. Félek, nem most van itt az ideje a rászoktatásnak :(
Azért majd leírod, amit "lenne mit", ha nem rugdosott volna a gyermek a minap? Figyelek ám! :wink:

Mamacsibe: tökéletes doki nincs asszem. Ki kell válogatni a legfontosabb szempontokat, a többit kicsit "feszegetni", ha lehet, a legmaradékot meg elfogadni. Én legalábbis így csináltam. És akkor még mindig elég nehéz, tudom... Hajrá, kiváncsian várjuk az összehasonlító tapasztalatokat!

Enikő, engem is a frász kerülget, hogy mi lesz itt, mikor vége a férjem szabijának :shock: Próbálok nem belegondolni: két hét egy ekkora babánál nagy idő. Majd tudósítok, hogy ráhangolódj a káoszra, oks? :lol: Milán jó név. És egész klubot nyithattok Csibével!

Már elkezdtem történetet írni egyébként, csak lassan haladok. Pl. most is aludni rohanok épp... :wink: Szép nappalt nektek!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka!
Sztem leírtam, amit akartam, később, este. Nem akarlak az időtényezővel nyúzni, de tényleg az a legfőbb! Egyik barátnőm, akinek szintén 2 év van köztük azt mondta mindenre: egy tippem van: túlélés... Én nem látom ilyen vészesnek a helyzetet. Jó-jó, pár hónapja mintha én lettem volna, aki jött panszkodni, hmhm, emlékeztek még? De már belejöttem, és rájöttem, hogy egy kicsit többet kell gondolkodni, pattogni, logisztikázni, de egyébként megy minden. Neked is menni fog ám! Tanácsként csak annyi, hogy aludd ki magad amíg lehet, mármint amíg van veled valaki felnőtt otthon, (nem úgy, mint én...mert fúú de fene feldobott voltam), tanulj meg alvva szoptatni :lol: én ülve nyomom., gyorsan visszaaludni - relaxálós technika itt is jól jön, miután gyerkőc frankón kiverte a szemedből az álmot, és ne hagyd Ilkababát bealudni cicin. Erre van pár kegyetlen technika - hajhuzogatás, (gyengéden, azért maradjon haja), arcocska fújkálása - úgyis csak pár napig kell ez, de rá kell venni, hogy ne cicizzen másfél óránként, főleg éjjel, mert ki fogsz purcanni. Végső soron kiéheztetés, hogy utána jó sokat egyen. Én nem vagyok igány szerinti szopi- híve, egyik gyereknél se vált be, pont ilyenek miatt. És azt mondják a dokik, hogy a gyomornak is kell pihenés és időaz emésztésre. Az a bab, aki másfél-két óránként kap állandóan kaját sosem lesz igazán éhes, és a tejnek csak a szomjoltó hígabb részét kapja mindig és még a gyomra se tud pihenni és esetléeg fájhat is neki emiatt. Ez a személyes véleményem csak. De csak ide a köveket.. jujj, várom, majd hajolok...

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Enikő!
Nagyon jó név a Milán, nekem nagyon tetszik, ha fiam lett volna, akkor így hívtam volna :)

Zsolka!
Semmi sem lesz akkor. Gondold el, hogy nekünk az első éjszaka is egyedül volt, plusz a kórházban is egyedül voltam, és két egyidős volt. Mindenesetre senkinek nem ajánlom az ikerterhességet, csak aki feltétlenül azt szeretne. Túl kell élni, ennyi az egész, és látod nálunk sem voltsemmi gond, pedig nálunka nagyik csak 1-1 hetet voltak, aztán mentek haza, néha főzni jártak fel ennyi. Minden t meg lehet oldani, csak szervezés és a férjjel való megbeszélés kérdése :wink:

Kép
narco
 
 


lányok, köszi a biztatást!
ma végre utolértem a szentimrés doki rendelőjét, 21-én délután megyek hozzá, éppen az istenhegyi vérvétel+ ultrahang után.
hát kivi leszek...

Meggymag! ne hülyéskedj, nincsenek itt kövek :)
amit a kell-a-gyomornak-az-idő-ről írsz, az egészen egyszerűen nem igaz (a legtöbb doki a régi, isteni dolog a tápszer-iskolát fújja, amivel nincs is baj egész addig, amíg nem megy a szoptatás rovására, de sajnos még ma is el tudják érni, hogy jól szopó gyerekből tápszeres legyen... ezzel csak annyit akarok mondani, hogy attól, hogy gyerekorvos, még nem biztos, hogy ért a szoptatáshoz, tisztelet a kivételnek!)
a lányom a legjobb példa: ő egy igazi igény szerint szoptatott gyerek (volt 2 héttel ezelőttig), hízott mint egy kismalac, 4 hós korára megduplázta a születési súlyát (3,35 kg).
az elején én is nagyon megszenvedtem vele, ő 1.15 perc körüli szopásidőkkel kezdett otthon, amikor 45 percre lement pár hét alatt, már boldog voltam. közben be-bealudt, vagy nem is? tudja fene. ha tutira bealudt, akkor persze megpróbáltam letenni, és 1-2 óra múlva kezdődött minden előlről.
aztán lassan beállt persze, hisz túléltem, itt vagyok :lol:
persze az azért fontos, hogy ugyanabból a mellből kapjon kis szünet után, mert ha 20 perc után a másik jön, akkor tényleg igaz, hogy csak az előtejet kapja meg.

az is igaz persze, hogy ezt 2 gyerek mellett kvázi lehetetlen megcsinálni. nekem se szabad majd hagyni, hogy cicin bealudjon a kicsi, mert elég sok gond keveredhet belőle, én aztán jól tudom... úgyhogy a tippeket jegyzem! ;)
holnap megyek hordozókendős tanfolyamra, hogy a kicsit majd magamra tudjam kötni, és esetleg egyéb teendők elvégzése közben tudjam szoptatni, vagy altatni, vagy csak magammal vinni :)
tényleg, testvérkocsiról mi a véleményetek?

Bettinek is nemsokára eljön az ideje :)
remélem jönnek még kismamák, akik Enikő előtt vagy előttem szülnek, hogy gyűljenek a tapasztalatok :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!
Zsolka!
Azt gondolom tudod (csak bíztatásul, vagy elkeserítésül? írom le), hogy sok baba nem tudja az első időkben (ki tudja meddig?!) megkülönböztetni a nappalt az éjjtől. Miki se tudta, Á-ra nem emlékszem. Nálunk szerencsére csak pár napig tartott, h azt a kicsit, amit az első 2 hétben ébren töltött, azt mind éjjel tette. :?
Látod! Andrisod nagyon stramm kissrác, simán bele fog rázódni a dologba! Én csak azt tudom hajtogatni továbbra is, h amíg ilyen apró az Ilka, addig igyekezz Andris lelkét pátyolgatni! Ilkának a szopi pont elég testi-lelki kapcsolat veled, azon túl leginkább gondozást igényel (legalábbis jó esetben az elő 1-2 hétben túlnyomórészt alszanak az újszülöttek) még. Úgyhogy figyelj inkább Andrisra, h az első sokkoló napokon-heteken jól túljusson (itt egy új gyerek! még mindig itt van! mindenki őt akarja megnézni, nem engem! ő a kis édes, nem én! tejóég ez itt is marad mindig!). Ez az én tanácsom, a többi tényleg csak rutin kérdése.
Annyit még, h én a rituálék híve vagyok, mindig tudjuk, h mi lesz a kövi lépés a napban, mert úgy hiszem, a gyerekek így érzik magukat leginkább biztonságban, így nyugodtak. (nincs örökös harc a lefektetések körül, a kaja körül és a többi). Nekem ez nagyon sokat segített abban, h Miki is a "család része legyen", egyszerűen beillesztettük őt is a keretbe, és így végeredményben Ágostonhoz igazítottuk Mikit. Vagyis nem kellett a nagy életét a szükségesnél jobban megbolygatnunk. De pont most beszélgettem a snőmmel, és ő pl azt szereti, h náluk mindig máshogy történnek a dolgok, nincsenek kőbevésett szabályosságok. Én ezt nem bírnám, de nem vagyunk egyformák!

Csibe!
Na, jó hír, h végre elérted a dokit. Remélem jó benyomást kelt majd benned!
Tesókocsi nálunk nem kellett volna. Kaptam volna kölcsön, ha kell, de nem kellett. Szerintem ez azon múlik, h Linda milyen gyalogló, vagy motorozó, vagy ilyesmi. Ha sokat van babakocsiban, akkor lehet, h van értelme, de azért addig még sok víz lefolyik a Dunán. Én aszondom, h ráérsz venni, ha veszel akkor is, amikor a kis LénaMilán megszületik, vagy már közel a vég. De nálunk pl úgy volt, h Ágososton csak 2-3 hétig szabotálta a gyaloglást (addig meg nem is tudtam babakocsiba tenni), aztán már Mikit toltam, ő meg jött gyalog, mint azelőtt. Most meg azt csinálom, h ha elfárad, vagy nagyon sietek, akkor leszedem a kocsiról a korlátot és odaültetem a Miki lábai közé, félig a kocsiban, félig a felhajtott lábtartón ül. Ezt Miki is élvezi, mert kaparhatja Ágoston hátát, meg Á. is élvezi, mert Mik kaparja a hátát. :D
A kendő nagyon jó!!! Én is sokat használtam az elején, amikor Miki hasfájós volt. Így tudtam Á-val lenni. Most nem nagyon használom, mert melegünk van benne, meg mostmár a csípőhordozás jön csak be, mert Mik mindent látni akar. A múltkor felkötöttem a hátamra, a füzet rajzza alapján, de nem ítéltem elég stabilnak (ezt már mások is mondták), majd lehet kikísérletezek vmi mást. Én alapvetően saját kreációkat szoktam csinálni, amikről néha kiderül, h szabályosak. :D

Megymag!
A túlélés tulképpen elég jó hozzáállás, amennyiben azt vesszük, h időlegesen mindenben kissé alább kell adni a mércét. Nem mintha nálam alapvetően is túl magasan lett volna, úgyhogy még abból alább adni, komoly frusztáció. :D Főként, ami a tisztaságot illeti... :?
A pattogni alatt nagyon is értem, mit értesz! Még akkor is totál kifáradok a nap végére, ha ki sem mozdultunk a lakásból! Márpedig olyan nagyon ritkán van, mi gyakorlatilag a társasházunk kertjében élünk... :? Szóval az embernek fel kell adnia a kényelmes, leülünk-egy-félórára-játszani-a-szőnyegre-amíg-megfő-a-leves dolgait. Az a tényvalóság, h ugrálni kell sokat.
Szopi témában én veled értek egyet. Bár én az igény szerinti szopit régen úgy értelmeztem, h akkor etetem, amikor éhes. De rájöttem, h leginkább azt értik mások alatta, h akkor szoptatom, ha nyűgös. Én akkor cumit adtam/adok a gyereknek. Sose szerettem nagyon szoptatni, de már nincs miatta lelkifurim. Á. 6, Mik 5,5 hónapig kapott kizárólag anyatejet enni, utána keztem hozzátápláni. Bár tulajdnoképpen az is kiderült már számomra, h akkor kezdtem őket elválasztani, mert számomra mindig is az volt a cél, h kiváltsak vmi étkezést. Mik most lesz 7 hós, de már csak 1 teljesen szopis kaja van(a hajnali míting, amikor nyilvánvaló okok miatt nem kezdek el semmi kotyvasztani), meg du. és este szopizik a kaja után, reggel és délben csak kanalas kaja van. Sokan ezen elborzadnak, meg azon is, h tejpépet adtam neki 5,5 hósan, amivel nem is titkolt célom az volt, h átaludja az éjjszakát (ha nem is rögtön, de másfél-2 hít múltán tényleg átaludta, csak 5-6 között kel fel vmikor, és este 8-kor alszik el). De láthatóan nincs semmi baja, hízik is, okosodik is, mozgolódik is. Úgyhogy.... :D
Csibe jól megfogta a dolog velejét, 2 gyerek mellett már más a leányzó fekvése sok dologban. Természetesen nem állítom, h az igény szerinti szoptatás rabszolgameló, amit csak a legelszántabbak tudnak megcsinálni, de nekem fizikailag és lelkileg se ment volna. Miknél meg főként nem, mert én már a 3. éve vagy terhes vagyok, vagy szoptatok (Mik szopi mellett fogant, 4 hónapig még szoptattam), és őszintén nagyon elegem van már belőle! Más ezt a nőisége kiteljesedéseként éli meg akár 6 éven át is, nekem ez a 3 év már túl sok. Ettől függetlenül azt tervezem, h Mik is 12 hós koráig fog szopizni.

Jesszusom, egy regényt írtam! Mentségemre szóljon, h a férjem ma focizni van! Bocsi, bocsi!!! :D
Viki
Vendég
 


Rétes, mindenben egyetértek veled. Főleg, hogy azt mondod, hogy sokan a nyügit is éhségnek értelmezik. Én kipróbáltam az igény szerinti szopit, össze-vissza napirendhez, alváshoz vezetett, nygösebb lett, kevésbé kiszámítható a nappal és éjjel is igény szerint szopott volna. Na neeeem. Szépen visszaáltunk "az igény szerint rendszeresen" üzemmódra, és higgyétek el igény szerint rendszeresen 3- 3,5 órára szopik, persze ehhez pár napig következetesnek kellett lenni. Én továbbra is hiszek benne, hogy a gyomornak pihennie kell, és nálunk emiatt egyetlen doki sem tukmálja a tápszert, mindenki nagyon anyatej párti és sztem attól, hogy valaki a rendszeres szopit szorgalmazza nem lesz kevés a teje és nem vezet tápszerezéshez. Sőt! Sok lesz és frankón beáll a kereslet-kínálat. Meg hát ugye a mi civilizációnk a rendszerességen alapul nem természeti népek vagyunk, sajnos más az életünk és a gyerekeké is. Persze nem az első napokról és első hétről beszélet! Pár naposan én is cicire tettem, amikor csak lehetett, hogy beinduljon a tej. De ahogy elég lett én törekedtem a rendszerességre. Szóval rétes mindenben egyetértek veled, annyi különbséggel, hogy én imádok szoptatani!!! :lol: Teljes testi-lelki kötődés, nekem egy gyönyörűség, sosem gyönyörködöm benne/bennük annyit, mint ilyenkor.

Én is elkezdtem hozzátáplálni úgy egy hete, (holnap után lesz féléves...) de az éjjel fél 2-es szopihoz úgy látszik ragaszkodik. Azért bíztató Rétes, amit írtál, hogy kellett egy kis idő, nagyon szurkolj, mert szeretnék már naaaagyon aluszkálni reggel 5ig legalább...(Szép álmokatt....hahahaha)

Mi is sokat kenguruztunk az elején, de már szépen önállósodik. Néha jó lenne a csípőhordozás. A Prémaxx-ot néztem, nagyon tetszik. Van vkinek tapasztalata?

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Holnap elutazunk 5 hétre, szept 17-én jövünk haza.
Nagyon fogtok hiányozni!
Problémamentes babavárást és jó babázást kívánok nektek addig is.
Zsolka! Kifúrja az oldalamat a kiváncsiság a szüléstörténeted miatt. Most várhatok rá másfél hónapot! :(

Puszi mindenkinek, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Ó, Enikő, pedig csak egy kicsit kellett volna várnod: épp most készültem el vele :( Hát ez van. Lesz miért hazajönni :lol:

Lányok, megírtam. És most valahogy úgy érzem, olyan személyes lett, hogy én ezt nem rakom ki ide a nagy közösbe (Danának is írtam anno, hogy mélyen tisztelem, aki ilyen nyitott tud lenni - én nem tudnék). Úgy érzem, Veletek, akik velem voltatok - de még hogy!- örömmel megosztom ezeket az élményeket, de annak nem tudnék örülni, ha bárki, aki idetéved, ezt olvasgatná. Ezért úgy döntöttem, hogy valamennyiötöknek elküldöm priviben. Lessétek lécci, és ha bármelyikötöknek nem érkezne meg, azonnal visítani!! Mindenkinek, aki itt hozzászólogatott, szeretném elküldeni, max bénaságból akadhat el! (Lidke és Rita nagyon régen jártak már erre, nekik elsőre nem küldöm, nem akarom rájuk tukmálni - de lányok, szóljatok, ha kéritek, már megy is!!!) Jó lesz így?

Igény szerinti szopihoz: hát én Mamacsibe táborát erősítem (hello Csibe :wink: ), Andrissal fárasztó volt az első időszak ilyen szempontból, az tény, mert néha másfél óránként szopizott egy órán át, de nulla hasfájás, semmi rászokás. Ő egy ilyen gyerek. Azóta is szívesen eszik egyébként többször keveset. Én azt hiszem, a szopi messze több, mint tápanyagfelvétel. Ha nyűgösködésre kell neki, arra is jó. Aztán meg néha csak szomjasak, azért a sok kis pár-kortynyi. Más kérdés, hogy az én igényem éjjel más lenne pillanatnyilag. De még így is egyszerűbb mellre tenni, mint valami más módszerekkel nyüglődni, míg megnyugszik. Bár ma épp egyetlen egyszer kelt fel a lány, 5-kor! Annyit zabált láncban este kb. két órán át (!), hogy már azt hittem, ilyen nincs is, és ki fogja bukni az egészet, helyette beájult tőle. Kár, hogy 3-kor a csapkodó viharra felébredtem egyébként. Jellemző... :evil:

Rétes, ha Miki elfogadta és jó étvággyal benyomta a hozzátápos kaját, akkor épp itt volt az ideje! Andrissal anno már alig vártam, hogy lássam, amint eszegeti a kanálka almapépet, mifenét, ezért 5,5 hónaposan elkezdtem én is kínálgatni. Hát ami fintorokat és szájzárat én bezsebeltem! Még jópár hétig tartott, mire a fiú méltóztatott bármit is elfogadni, akármilyen kis mennyiségben is. Egyszerűen nem jött még el az ideje, csak én voltam buzgómócsing.

Mamacsibe, nagyszerű, hogy előbbre léptél dokifronton! Most már "csak" dönteni kell majd... Lazán, megérzésből! :wink:

No megyek, mert fejetlenség van itt, fejni kell, mert szétdurranok.
Mennek a privik!
Pusza.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Ja, még annyit, hogy iszonyú hosszú lett :oops: Magamnak is írtam. Ezer bocs!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Na hát én most mindenkinek elküdtem, és azt írta ki mindig, hogy elment. De a kimenő fiókomban csak Enikőé jelent meg :? Franc érti. Lécci nézzétek, hogy megjött-e, ha nem, akkor ujrázok!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka!
Nagyon köszönöm a szép és megható történetet. Ügyes voltál és ösztönös, így kell ezt csinálni. Megértem, hogy nem akarod kitenni ide a közösbe, de sokat lehetne tanulni belőle mindenkinek. Azt hiszem nagyon jól jött ki neked is, és sok hasonlóságot látok a szülés megindulásával kapcsolatban. Az aznapi ellazulást, beszélgetést a férjeddel, a szép napot, a magadra találást, a szorongások elengedését. Nagyon jól csináltad. Már csak azért is, mert látom, volt közben jó pár nehézség is - átlag magyar szülészetből,kórházból, megjegyzésből adódóan és nagyon ügyes vagy, hogy ezeket sikerült valóban elengedned a füled mellett. Ebből is látszik, mi magunk mennyit tehetünk a szép szülésért. Persze nem is Te lennél, ha nem lett volna egy-két pillanat, amikor fülig ért a szám. Nem tudom, hogy a lámpaoszlopos vagy a szerelős epizód tetszett-e a legjobban... :lol: Nem semmi csaj vagy.

Érdekes, hogy ez is közös bennünk, nekem is van énekes múltam - no meg egy sikertelen és jól elszúrt akadémiai felvételim - de lagalább a szüléskor én is hasznát láttam.

Örülök, hogy a betapintás nem fájt. Engem nem kérdeztek, hogy kérem-e az altatást hozzá, de nem is bántam, mert én is csak addig voltam távol a picitől, amíg a többi anyuka, azaz csak amíg ellátták, hsizen az elalvás sem volt több egy percnél - összesen max 10 perc, csak egy felületes altatás volt, egy szunyóka...

Szóval köszi hogy megosztottad velünk, sokat lehet tanulni belőle, lassan növekszik itt a kollektív tapasztalat. Nyithatnánk valami önsegélyező klubot. Vagy már úgy is működünk......?Én annyira örülök, hogy még egy valakinek teljesült a vágya és még egy szép topicbabánk van.

De a szerelős történet- hát az nem semmi. Kár, hogy a fazon reakcióját és arcát nem volt alkalmad (gondolom) megfigyelni....Szegény, ő is zavarban volt gondolom.

Kép

Kép
megymag
 
 


Zsolka!
Megkaptam a történetedet, és nagyon jóleső érzéssel olvastam végig! Úgy örülök, h ilyen "jól" sikerült az egész dolog, h mindenen túl tudtad magad tenni, még a szerelőn is! Atyaég! Szerelő a szülőszobán, az agyam eldobom! :D
Oxitocin dolog, milyen fura! Én kaptam a hüvelyi szüléskor, jól be is gorombította a fájásaimat. Másoktól viszont azt hallottam, amit Tőled is, h a császár után nem adják. :shock:
Kultúráltan vajúdni vajon hogy lehet? :D Vicces, h mindenkinek vannak nagy elhatározásai szülés előtt (nem ül labdára, pl :D ), én nem akartam feküdni. Aztán nem ment állva a dolog, fekve, hanyadt volt a legjobb.... :wink:
Örülök, h jó volt a szülésznő is, az sokat számít! Lehet, h most én kapok majd köveket, de én úgy gondolom, h mivel nekik ez a szakmájuk, ők "jobban tudják", mint én, h hogyan kell szülni. Örömmel hagyatkoztam rá a szülésznőre, követtem az utasításait. Ez különösen a tolásnál jött jól. Mint Neked is, nekem is azt monták, h kapaszkodjak meg azon a lehetetlenül messze lévő két boton, csukjam be a szemem, vegyek nagy levegőt, maradjak csendben és nyomjak. Ment is rendesen előre a dolog.
Férjed hogyan élte meg a dolgot? Mit szólt a szerelőhöz? :D :D
Milyen volt a gyerekágyas osztályon? Ott is 24 órás rooming in van?
És egy utolsó kérdés: Hogy lehet vajúdás közben énekelni?! Én meg se tudtam szólalni, még a férjemmel is csak kézmozdulatokkal kommunikáltam (ez azt jelenti, h ellöktem a kezét), nem hogy daloljak! Különben nem is tudok énekelni, ez csak elvi kérdés...
Olyan jó volt olvasni ezt a történetet, ami bővelkedik kalandban, humorban és örömben! És még azt is megtudtuk, h Zsófia a neved... Nekem legalábbis ez új info volt! :D
No, megyek hímzek tovább!
Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy bezavargok ide, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy babákkal, gyermekekkel, szüléssel, szülőséggel kapcsolatos portált.

A portál elérhetősége: http://portal.lilimode.hu

Találtok is sok érdekes dolgot, például cikkeket, (cégek tömény mennyiségű hirdetéseitől mentes) apróhirdetési rendszert, fórumot, szakértőket, recepteket, meséket és verseket, ajánlókat.

Ezen kívül egy különleges dolgot is találtok: egy ingyenesen letölthető havi magazint, amely teljesen reklámmentes.

Minden hónapban nyereményjátékot is indítunk, ami például most az iskolakezdéssel kapcsolatos, így akinek iskolába menő, vagy iskolás korú gyermeke van, azt biztos érdekelni fogja!

Azok, akik szeptember 15-ig regisztrálnak sorsoláson is részt vesznek, ahol értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Kérlek nézzétek meg a portált, és ha tetszik, regisztráljatok!

Köszi,

hanee
hanee
 
 


Jujuj, ilyen bekiabálások után halnak le a topikok általában!
Gyorsan tovább lendítem!

Andris ma egy szemernyit nem volt hajlandó aludni délután. Egy percet sem! :shock: Én már teljesen kiakadtam, volt minden: kiabálás, orrvérzés (azt nem én okoztam :wink: - csak az volt a hab a tortán), Ilka-piszkálás, mert hogy megpróbáltam, hogy együtt aludjunk... Pfhű, ha nem lett volna otthon a férjem, nem tudom, mit csinálok, nagyon kiborító volt. Utána az apja sem tudta elaltatni, másfél óra után egyszerűen elkezdték a délutánt, szerencsémre házon kívül, így én legalább aludtam.
Máshol is ilyen remekül alakult a mai nap?

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka!
Köszönöm, hogy nekem is elküldted a történetet, nagyon meghatott. Annyira, hogy sírtam is rajta rendesen....
Gratulálok. Remélem megnyugodott a lelked, és teljes lehet így az életed.
Milyen konzekvenciát vonhatunk le a dologból? Sok sikert továbbra is.

Andris problémájában nem igazán tudok neked segíteni, hiszen azért az n helyzetem más. Sok-sok türelmet kívánok neked. Puszi.

Kép
narco
 
 


Jaj lányok, olyan aranyosak vagytok, ahogy így "befogadtátok" a történetemet. Tök jó figyelni, hogy kit mi ragadott meg leginkább az egészből - annyira TI vagytok!
Tényleg szép is volt, meg néhol vicces nagyon, és még szinte "kalandos" is, ahogy Viki írta. Utólag egész meglepő, hogy fér bele ennyi esemény és ennyi érzés pár órába. Talán épp ezért olyan intenzív élmény egy szülés, nem?

Gyermekágy: két év alatt nagyot fordult a világ kereke. Akkor az elvi rooming-in ellenére mindenkit rádumáltak, akit lehetett, hogy éjjelre tolja be a babákat, és valahogy a kismamák közt is az volt a "divat", hogy éjjelre nem maradtak kinn a kicsik, mert "pihenni csak kell", és aki mégis kinn akarta hagyni, azzal temperamentum szerint bántak: volt szoba, hallottam, ahol kiutálták az egyik anyukát, máshol aki akarta, benn hagyta és csitítgatta, ahogy tudta a bébit. Mára másként állnak a dolgok - gyanítom, hogy a megnövekedett szülés- és a stagnáló csecsemős-szám romló arányának is köszönhetően - , alapból természetes, hogy kinn van a gyerek az anyukával, de természetesen be is lehet tolni bármikor, főleg az elején fel is ajánlják. Ezzel együtt mindenki nagyon-nagyon kedves, de tényleg, állati segítőkész gárda van a csecsemőn! Én végül egy egyágyas szobába kerültem (ezért fizettünk, mintha nyaralnék 8) ), így nem volt kérdés. De pl. Andrissal még meg kellett küzdenem pszichológiai síkon az uralkodó szemlélettel, mert mondták, hogy "akkor az én felelősségem, ha bármi baja lesz", meg hogy "egy ilyen pici baba nagyon csendben tud ám aspirálni!..." De azért győztem, és Andris is velem volt, és az első kör után nagyonis támogattak.
Egyébként képzeljétek, az egyik csecsemős bejött, mikor elfoglaltam a szobát, és azt mondta, hallotta, milyen ügyesek voltunk, és ők mind iszonyúan örültek neki, hogy sikerült, és hogy egyáltalán megpróbáltam, és ezt még az orvosomnak is elmondták már! És hogy sajnos nem sok van ilyen, az elmúlt évben kb. 3 vbac volt itt (mármint sikeres - azt nem tudom, hányan akarták volna ). Hát nem nagyon kedves? Nekem tök jól esett, és aztán jött a dokim, és mesélte, hogy tényleg őt is elkapták a folyosón, és lelkendeztek! :D

Férjem és a szerelő: na látod, Rétes, ezt nem is tudom! Megyek és megkérdezem, mit szólt. Nekem épp elég volt, amit én szóltam :lol:

Privi-kontra nyilvános: tudom én, hogy mindenkinek jót tesz ilyet olvasni, és én is teljes szívemből hálás vagyok a "nagy elődöknek" mind. De mikor írtam, el akartam engedni minden kontrollt, csak írtam, ahogy bennem volt, cenzúra nélkül. És mikor a végén elolvastam, olyan nagyon bensőségesnek tűnt, hogy egyszerre eltűnt belőlem minden maradék "népművelő" késztetés is :oops: Megvágni nem akartam, miattatok, hogy lássátok az egészet, hát így döntöttem. Az utókor bocsánatát kérem! (Bár amilyen alapossággal "kijegyzeteltétek" ide, lassan nem maradnak le a követők sem semmiről - még talán a telefonszámomat kell alkalmas helyen közzétennem :lol: Asszem, így van jól, beáll az egyensúly.)

Partvonal-téma: képzeljétek, Andrisnak éjjel megint vérzett az orra! :? Egy nap alatt harmadszor, és most brutálisan. Nagyon szenvedünk ettől, már tél óta. Szed Rutascorbint, de nem érezzük a hatását - igaz, ki tudja mi lenne nélküle... Egyszóval néhány hetente egyszer mindig ránk tör egy-egy ilyen orrvérzős sorozat. És ez mindenki számára megterhelő, hiába próbáljuk higgadtan kezelni, csaphoz állunk, pacsálunk addig, míg eláll, én közben törölgetem... Általában nagyon hamar meg is szűnik, és most már ő sem ijed meg, mint az elején. De pl. ha éjjel jön, akkor fáradt és nyűgös, utálja a villanyfényt, csak kapaszkodna a nyakamba - ilyenkor általában nekivetkőzöm én is, hogy legalább csak a fehérneműm legyen tiszta vér, az ölelgetésre nagy szüksége van. És persze komplett ágynemű és pizsicsere... Bár ma éjjel azt már kihagytuk, most húzom újra. (Így legalább nem kellett partedli a reggelihez :wink: ) Az nyilvánvaló, hogy piszkálja az orrát, de gyanítom, hogy időnként magától is eleredhet neki, illetve éjjel rászólni sem tudok. Nálunk nagyon párás a levegő, azzal nem lehet gond. Elég tanácstalan vagyok...El fogom vinni fül-orr-gégészhez, de csak ellenőrzés végett. Nem hiszem, hogy a szokásos kiégetős módszer - már ha még azt alkalmazzák rutinból, mint régen, mikor az unokatesómnak égették ki vagy ötször, tök fölöslegesen :shock: - az lenne, amire vágyunk orrvérzés helyett. Akkor talán már inkább a törölgetés, csaphozállás. És hátha kinőjük. Vagy már nem is tudom. Éjjel azt gondoltam, ennél minden jobb. De szegény fiam utálja, ha az orrához nyúlnak, Sterimarral sem enged belefújni, pedig az talán jót tenne a kis megkínzott nyálkahártyájának. Az is biztos, hogy a helyi SZTK-ba nem viszem, ott még csak félrekezeltek minket (mármint a férjemet meg engem), akármivel mentünk. Valakinek van ilyen téren tapasztalata? Az ember csak elmegy a kórházba a szakrendelésre, vagy kell beutaló? Nem igazodom el az új (?) rendszerben.

Viki, mit hímzel? Vagy már írtad, figyeljek jobban? :shock:
No megyek. Mosni. :(

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Zsolka, köszi hogy elküldted a történetedet! le a kalappal, tényleg nagyon ügyes voltál, hogy a sok zavaró tényezőt ki tudtad iktatni!!
idióta szülésznők, mi az hogy kultúráltan vajúdni, meg hogy te alkalmazkodj??
a szerelő is várhatott volna, hiszen ha meg tudja csinálni, akkor se biztos, hogy rögtön egy egyperces babán kellene tesztelni...
hát ez az én véleményem :)
ne haragudj, biztos kérdeztem már régebben, ez melyik kórház?

más: a férjemet felfüggesztették, hamarosan kiderül, kirúgják-e, vagy ő fog felmondani azonnali hatállyal. mocskos szemét banda, jogi útra fogjuk terelni valószínűleg, szerencsére van már egy jó ügyvédünk.
drukkokat kérünk, hogy sikerüljön ezt a régit hamar lezárni, és új állást találnia!

most a laptop helyett asztali gépem van, csak asztal nincs hozzá, nem valami felemelő a földön gubbasztani, ritkán fogok jönni.

pénteken találtkoztam egy csajjal aki májusban szült az istvános doktornőmnél császár után, és nagyon pozitív tapasztalatai voltak vele. 6 napot túlhordta a babát. a terhesgondozása pocsék, ebben megegyeztünk. hát, nagyon meglátom, hiszen végül is az a fontos, szüléskor hogyan viselkedik.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Zsolka!
Csak, h vígasztaljalak: tegnap Ágoston se aludt egy szemhunyásnyit se délután... :? Ilyen eddig talán csak 1X volt, hát, remélem nem lesz belőle rendszer. Most meg Mik nyűglődik itt már egy órája. Annyira mérges vagyok, h majdnem felrobbanok! :evil: Miatta Á-t is később tudtam leektetni, mert arra vártam, h Mik elaludjon a gyrekszobában, utána tettem volna le Á-t. De végül Miket kihoztam, és csodák-csodája Á. SZÓ NÉLÜL lefeküdt, és le is aludt. (lehet, h később kell ezentúl lefektetnem, vagy mesélnem kellene neki ilyenkor is, ki tudja...) Olyan álmos, h alig bírja már a fejét tartani, de azért se alszik! Még azt se hagyja, h elsímogassam! A guta megüt, h csendben kell vmennyire tartanom, h Á-t ne ébressze fel, pedig most nagyon szívesen hagynáb bőgni a kis gengszert! Annyira mérges vagyok, h a telefonokat is kikapcsoltam, nehogy vki felhívjon, mert tuti leüvöltöm a fejét. :shock:
Na, elaludt. Nem tom mi van velem, máskor is vannak ilyen szituk, de most vhogy elszakadt bennem vmi.... Lehet, a mensi az oka mindennek? Vagy fogjuk rá, h az.
Andrisnak mindig vérzett az orra? Mitől van ez? Mert azt tudom, h felnőtteknél a magasvérnyomás miatt is lehet, de gyerekeknél mi az oka? Nagyon vacak lehet egy-egy ilyen éjjel! Sajnos nem tudok semmilyen tanácsot adni, nem ismerem az orrvérzést.
Szerintem ez a beutalósdi értelmét veszítette amióta eltörölték a vizitdíjat. Legalábbis én úgy gondolom. Lehet, h elméletileg kell beutaló ilyen-olyan szakrendelésekre, de nekem az a tapasztalatom, h ellátják azt is, akinek nincs beutalója minden különösebb fakszni nélkül.
Mindig 100 féle dolgot hímzek egyszerre, most óvodászsákra bazi nagy pöttyöslabdát, könyvborítót és táskát. Legalább van, ami kikapcsol a vasaláson kívül is! :D
Tényleg, én sem emlékszem, h ez melyik kóráh, ahogy a múlt évben csak 3 db VBAC volt. Ez nagyon kevésnek hangzik!

Csibe!
Mi a baj a férjed mhelyén? NAgyon komolyan hangzott, amit írtál a peres útra terelésről! Remélem a ti igazatok fog győzni!

Na, megpróbálom összeszedni magamat mielőtt a fiúk felébrednek! Hihetetlen, h milyen feszült vagyok ma! Pedig ma van 9. éve, h megismerkedtünk a férjemmel, a napfogyatkozáson! Asszem este lazításul iszunk vmi finomat!
Üdv: Viki
Vendég
 


Hát tényleg nagyon ki lehetek, annyi a félreütés a szövegemben, h csak na! Ezvan, bocsi!
Vendég
 


Rétes!
Szegényem, sajnálom :(
Mielőbbi megnyugvást kívánok :)

Mamacsibe!
Elmeséled? Engem nagyon kívncsivá tetél, persze ha nem lehet, akkor ne....
Remélem azért megoldódik az ügyetek, ha peres út, akkor hajrá, szurkolok.

Zsolka!
Mióta emlékszem, azóta én is orrvérzéses voltam. Rutascorbint szedtem, nekem bevált, vagy lehet csak kinőttem. Általában ez egy érgomyolag, ami vérezni szokott, fejlődési rendellenesség, nekünk benne van a családban. Szerintem ellene nem nagyon lehet tenni semmit, sok hús, vas és C-vitamin.

Kép
narco
 
 


Ajjajaj, látom, másnak is kijut!
Szegénykéim, most sorban mindenkivel együttérzek.
Rétes, akkor megint bejött, hogy egymásra vannak hangolva ezek a gyerkők: állandóan tapasztalom, hogy egy-egy rémes éjszakánk után csupa kómás anyukával találkozom a játszótéren, és mindenki csak megértően bólogat... :D Még az is stimmel, hogy ma meg a kicsi makrancoskodik: délelőtt először vittem ki őket, mármint Ilkával már voltunk egyszer sétálni két napja este, de akkor együtt mind, most viszont a férjem az egész éjszakás kaland után kidőlt, muszáj volt kicsit aludni hagyni, mert délután megint nekilódult az ügyintézésnek (agyrém, ahány helyre kell menni száz kiló papírral és meghatalmazásokkal, hogy valami módon beindítsuk a pénzfolyamot! :evil: ). Így hát kivonultunk, én ugyan csak sétára gondoltam, de Ilka olyan hisztit csapott tíz perccel indulás (és négy egymás után benyomott "reggeli"...) után, hogy sürgősen a játszótér felé kellett kanyarodnunk, hogy leülhessek megszoptatni. Még vagy háromszor... :shock: Közben persze Andris a legmagasabb mászóka legmagasabb ágán kukorékolt, frász kerülgetett, onnan már le sem tudom venni, csak aláállni lehet. Ilka közben a kocsiban üvölt... Brrr. Kicsit túl ügyes a fiam, olyan helyekre is stabilan felmászik, ahová még nem kéne neki tudni - és akkor nyugodtabb lenne az élet. Igaz, sosem esik le, mert tényleg ügyi, de hát azért ez inkább apai idegeknek való móka így.
Azt is átérzem, hogy tök dühös vagy Mikire - egy barátunk egyenesen azt mondta egyszer, hogy szerinte igazán akkor válik szülővé az ember, mikor legalább egyszer érezte már úgy, hogy falhoz kenné azt a büdös kölköt éjjel kettő és három között :lol:

Csibe, ez tényleg durván hangzik! :? Nyomasztó lehet, remélem, erős lelkű a férjed, és nem szorongja agyon magát, hogy hogy lesz, mint lesz, hanem átverekszi magát ezen a nehéz időszakon. Tényleg örömmel olvasnánk többet, de az is igaz, hogy nem mindent lehet leírni. Minden esetre nagyon-nagyon drukk, és kitartást!
Az orvosról meg jó ilyet hallani. Már nem az első gyereked, így a terhesgondozástól talán te sem a megnyugtatgatást várod. Ha a futószalag mellett alapos és gondos tud lenni, csak nem tutujgat, akkor tényleg százszor többet nyom a latba, hogy a szülésnél milyen!

Nárcó: na végre egy ember, akinek volt valaha ilyen! Hadd kérdezzek még: te mikorra nőtted ki? És soha nem is próbáltál orvosilag kezelni? És kaptál vasat is külön, vagy csak kajában nyomtad befele? Tényleg valószínű, hogy valami ilyen ér-izé lehet, mert mindig a bal oldal vérzik csak, most már figyelem egy ideje. Ma megpróbáltam orrkenőccsel bekenegetni egy kicsit belül neki, azt legalább hagyta - meglepetés. Hátha az is segít. Igaz ami igaz, a férjem is ilyen orrvérzős, de neki talán inkább az orrsövényferdülés miatti sok-sok orrfújástól van. Asszem, ott az oldalak közt sincs különbség.

Egyébként megkérdeztem a szülőszobás szerelőről, a következő volt a válasz:
"Ja! Hát az tényleg izé volt!..." - és vigyorog hétágra. :D Szerintetek...? Bolondok ezek a férjek! :wink:

Az Uzsokiban szültem, szerintem valahol írtam már. Hót nem oda tartozunk, de az orvos, akihez már régen jártam, ott dolgozik. Na és ezt legalább nem szüntették meg :shock: Csibe, abszolut értem az ellenérzéseket, tényleg nem egy alter-mamaközpontú hely a szülészet, a max kényelmi szolgáltatás a labda :roll: . Viszont TÉNYLEG nagyon kedvesek voltak mind-mind, a szülésznőm meg az etikett szerinti pozíciójával már ott helyben is rém vicces volt. Fiatal, most várja az első gyerekét - mint a végére megtudtuk -, szerintem pár hónap múlva ennél is jobb fej lesz. Majd már a következő szülésemre :wink: A csecsemősök meg komolyan állati helyesek egytől egyig. Két éve még leadta a drótot egy kismama, hogy tízből van két bunkó, de mostanra azok felszívódtak.

Nohát Rétes, hogy valakit a vasalás kikapcsoljon! :shock: Nálunk igazi wellness-park várna, csak szólj, ha jönnél relaxálni :lol:

Lányok, alszik minden gyerekem!! Én meg itt kávézgatok. Hát ez egy álom...

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok LÁnyok!

Bocsi hogy nem vagyok de nálunk nagy lakásfelújítás van, többnyire a szomszédban vagyunk, hogy ne legyünk útban...így nincs netezés...viszont remekül összedolgozunk a szomszédasszonyommal, hét gyerek plusz két férj összesen....nagyüzemben nyomjuk :D PLáne hogy valami hasmenős hányós vírus rendetlenkedik közöttük...nem könnyű.

Látom van mindenkinek mivel "bajlódni"...

Zsolka, én nem kaptam meg a történeted. Bár a hozzászólásokat olvasva az már sejthető hogy nagyon jó lehet. Örülök nektek én is szívből.

Megyek is mert legkisebb Simon babám hiányol, igaz nagyon diszkréten teszi, de nem várom meg míg bepörög.

Puszik
Dana

Kép
danaaia
 
 


Dana most küldöm újra, lessed! Nem értem, miért nem ment át, itt jelezte :( Remélem, most sik.

Kép

Kép
zsolka
 
 


na, csak bekukkantottam még :)
Zsolka, az orrvérzés remélem megoldódik! szörnyű lehet nézni, tényleg. szerencsére ebben semmi tapasztalatom nincs személyes (kivéve hogy a férjemnek néha szokott, de az egyértelműen a magas vérnyomás miatt van, és tényleg ritkán).

együttérzek veletek csajok!!! az én lányom is kitalálta, hogy nincs alvás délután. 2 napja ez a divat. kelés (végleges) 7 körül, 10-11 körül félóra-45 perc alvás, és estig megy a buli... igaz, ma negyed 8-kor kidőlt...

a férjem mhelyéről: felfüggesztették és auditot rendeltek el ellene, de úgy, hogy sem ő, sem a jogi képviselő nem lehet jelen, kvázi kitiltották az épületből is. ezen kívül meg is fenyegették, valamint biztosak vagyunk benne, hogy lehallgatják a céges telefonját. amit le akart adni, de nem vették el tőle, mondván hogy jelszavak miatt felhívják, egyszer se hívták, viszont új alkalmazásokat telepíttetnek- jönnek az sms-ek a szolgáltatótól-a telefonra....

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Hahó itt egy élőhalott hullajelölt! Lebetegedtem és Kolos is! Éjszakák - nem kapunk levegőt, no comment, orrszívás éjjel 3-kor stb stb.

Még aza jó hogy Ábel nagyinál van - remélem ő megússza így.

Most csak slágvortokban vagyok képes reagálni.

Mamacsibe! Kitartás!!! Adj erőt a párodnak. Ez így már komolyan hangzik, nem hiszem, hogy viszakoznak, lehet tényleg jobb, ha új mhely után néztek! Kívánom h minél hamarabb. Ha nincs igazuk, tessék küzdeni.

Zsolka! Mászókás sztori lesz még egy pár. Recept nincs csak önmagunk nyugtatgatása - úgysem lesz semmi baj .. mondom ezt én akinek a gyereke nyaraláskor naponta landolt a fején... még most is megvan a "tihanyi luk..." a homlokán.. Orrvérzéshez sajna semmit nem tudok hozzátenni, javasolni, szegény Andris....kezdi megszokni?

Rétes! Vannak ilyen sz@r napok és tényleg néha a falhoz vágná az ember.. szerencsére csak néha...Aki mondta, nemtom ki: tényleg van valami abban hogy akkor válik szülővé ha...persze senki nem tesz ilyet (ép elméjű) de azért ilyenkor már nagyon kivan az illető, ugye...

Most elaludt, nemtom hogyan, mert nem kap levegőt a drágám, orsszívás, orrcsepp ellenére sem... úgyhogy bemásztam az ágyba, onnan nyomom. Éjjel sikerült rávennem hogy háton aludjon, nagyon odavan, ha hajlandó volt erre. Persze hozzám képest sokkal jobban van, meglátszik, hogy ciciből jön neki az ellenanyag.

Egyébként érdekes, Ábellal, hajszálra ugyanígy volt, 6 hónapos korában uí. betegek lettünk. Doktornénink és szupernagyink szerint 6 hós korra némileg csökken az anyatejben levő ellenanyag mennyiség és ugye a hozzátáplálás miatt eleve kevesebbet is szopik. Nálunk is ez van. Nagyon gyorsan és szívesen eszik mást (gyümit, sinlaccal, meg magában, meg tejpépet, meg krumplit is kapott már anyatejjel turmixolva, meg néha rávetődik a kiflimre - ezt ugyan nem kéne, de hát ez van...) és hát bejátszik hogy állandóan a nagyot stíröli és ha asztalhoz ülünk és Ábel igen, de ő nincs ott, na azt nem bírja elviselni - már pici kora óta. és akkor odavesszük és különböző kajákra veti rá magát... Nerhéz ellenálni. Na azért a marhapörkölt meg a szalonna még várat magára. Szóval imád enni és persze még mellette lelkesen szopizik is, de ha jól bekajált akkor nyilván csak pár korty szomjoltásra. Ma eddig rengeteget szopizott, hagyom is, hadd menjen neki a természetes gyógyszer - én meg senyvedek csak.. bocs a slágvortos hsz hosszúra sikerált, de itt az ágyikóban szárnyakat kaptam... Azért nem húzom tovább - nem lesz aláírás...
megymag
 
 


Rétes! Á már most megy oviba? És már tudod is a jelét, vagy hogyan? Esetleg másnak csinálod? Nekem is ovi után kell néznem, nehéz ügy lesz, bár már van egy, ahova tuti mehet, februártól, de szeretnék egy kicsivel megfelelőbbet. Hallottam Pesten milyen nehéz a helyzet. Hogy álltok a témával? Kétévesek anyui! Megvan már, hogy ki hova megy?
megymag
 
 


Sziasztok!
Megymag!
Bátyám kislányának hímzem a zsákot, mostmár készen van. Mi még egyáltalán nem gondolkodtuk az ovin, de jövőre szeretném ha Á. menne (augusztusban lesz majd 3, éppen elég idős lesz). Viszont akkor már nem fogunk Pesten lakni, Bagra költözünk a jövő hónapban, így ott fog oviba járni. Remélem be fog férni! :D
Na, most húzok, mert a Á. vizilabdát bámul a tvben, Mik meg körbe-körbe kajtat a lakásban hason!
Viki
Vendég
 


Meggymag, jobbulást mindkettőtöknek!!!
az anyatejet mint orrcseppet próbáltad már? az is lazítja, és korlátlanul használható, az orrcseppekkel ellentétben. és még a baby loof (vagy luuf) nagyon jó, a hátára kenni!
pont a napokban gondolkodtunk azon, LénaMilán milyen hamar hozzá lesz táplálva, Linda biztos a szájába nyomja majd a vajas zsömlét stb. :D

köszi a biztatást mindenkinek! a férjem szerencsére nem egy elveszett ember, ma már volt interjún is- ha holnap visszahívják, még lehet is belőle valami :) én sokkal idegesebb voltam. de most már ok :)
picikém már mocorog. :) hihetetlennek tűnhet, de szerintem a 18-20, másodiknál 16. heti "előírt" magzatmozgás-érzékelést azoknak találták ki, akik tényleg nem érzik korábban, hogy ne idegeskedjenek. akárki akármit mond, ez már az én kis törpém 8)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Mamacsibe!
Ajánlom figyelmedbe: http://www.cvcentrum.hu/career.php?menu ... eer_style=
Sajna nekem is szemét a munkahelyem, nagy kakiban vagyok sajna, bár a jog engem véd, mgsem tudom érvényesíteni.
Szóval nyálazzátok át, amit elmondtál, több helyen megsértették a TV-t. Sok sikert nektek is.
Az, hogy már munkát talált nagyon szuper, szurkolok, hoyg felvegyék, és jobb legyen, mint az első .

Kép
narco
 
 


Hello,
mindenki alszik. Csak a lánykám sajna elég szakaszosan - úgy látszik, még a délelőtthöz sorolta az előző órákat, akkor szokott ilyen zsinórbanevős lenni, délután mindig szunyál nagyokat. De talán most...

Csibe, hogy mik vannak, komolyan, az ember örül, hogy otthon van gyeden, vagy mi... Horrorisztikusan hangzik, amit leírsz, én már szétstresszeltem volna magam, minden elismerésem Neked is meg a férjednek is a léleknyugalomért! Na és lett ma telefon???
A baby loof az mi? Krém? Életemben nem hallottam.
És igen-igen-igen! Én is 10-11. héten éreztem Ilkát mocorogni! Andrist anno csak a 17-en, pedig nála hátul tapadt a lepény, vagyis előre felé volt a baba, most fordítva. Tényleg hamarabb megy ez másodszorra, tök reális.

Hozzátáplálás - haha, hát ez is egy olyan dolog lehet, mint annyi minden más: a második gyereké már nem olyan meleg, nem olyan vasalt, nem olyan steril - és úgy látszik, hamarabb lesz benne glutén és tojás is, hála az elsőszülöttnek. Gondolom, ezt is túlélik, mint a többi szabálytalanságot :D

Nárcó, Te meg ne hagyd magad! Ha már szívsz itt a munkábaállással keresztbe meg vissza, legalább már ne toljanak ki Veled! (Komolyan nem tudom megérteni az ilyen munkáltatókat. Tényleg lehet valaki ennyire "önző" - még ha a cég érdekeit nézi is -, hogy akár jogtalanságot is keresztülvisz egy kismamával szemben???) Hát, lassan el vagyok ájulva a jó kis közalkalmazotti helyemtől... :shock: ott legalább nem cs*getik az ember lányát.

Megymag, Te szegény! Ne halj meg! Igen, mi is a szoptatások számának csökkenésekor lettünk betegek, tényleg. Csak én azt hittem, hogy ez a nyári féléveseket elkerüli. Ezek szerint nem megúszható. Viszont tavaly télen ezerrel szedtük a Béres cseppet, és egyetlen novemberi náthán kívül semmi baja nem volt sem Andrisnak, sem az anyukájának egész télen!!!
(Egyébként ari vagy, hogy az aláírástól megkíméltél minket. Igazán sokat segített! :lol: )

Phű, akartam kérdezni: a doktornénink ezer választható oltást felsorolt (már el is felejtettem, hogy ennyi féle létezik :shock: ), amiket be lehet adatni. Mi Andrisnak anno csak az agyhártya elleni oltást adattuk be a kötelezőkön kívül, tavaly meg kapott kullancs-oltást, mert sokat megyünk szabadba, kirándulni. Azóta persze lette újabbak is, Rota-cseppeket pl. még nem ajánlgattak nekünk két éve. Bárányhimlőt meg már akkor is ajánlgatták, de valahogy fölöslegesnek tűnt. Bár bevallom, most a szülés előtt pár héttel leizzadtam, mikor az egyik játszótéri ismerős család minden csimotája pöttyös lett bárányhimlővel... Ti hogy döntöttetek ezekről? (Már persze az anyagi szempontokon kívül - mert hogy egy pneumococcus-túrát végigcsinálni kész nagyberuházás lenne, az most nemigen menne, ami azt illeti. Bár azt pont pedzegetik, mint ami ingyenessé fog válni.)

Óvoda: hát én úgy vagyok vele, hogy sok víz lefolyik addig a Dunán, és majd még meglátjuk, hogy lesz. Én anno első gyerekként 5 éves koromig otthon voltam, de a húgom pl. 3-mal ovis lett. Andrissal kapcsolatban majd meglátjuk még, hogy lesz jó. Nem akarom minden áron "beóvodázni", ráadásul van egy olyan tervünk, hogy közelebb költöznénk addig a szüleinkhez - a város másik felén laknak mind a rokonok, szinte rosszabb, mintha vidék lenne... - , akkor megy úgysem itt kéne keresni. De hát ez is bizonytalan még. De hallom én is, hogy nem egyszerű kérdés, pláne, ahol a másodikkal otthon van az anyuka.

Viki, hol van Bag? (Jó, tudom, megnézem a térképet... :oops: ) És miért pont oda mentek? És ott kertes házatok lesz? Mosogatógéppel? És már a jövő hónapban költöztök??? Azta, akkor most ezerrel pakolás, festés, hurcolkodás jön? Tök jó. :D

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka!

Nagyon köszönöm a történeteteket!Gyönyörű!!!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: