Új privát üzeneted érkezett!

Fanni! Én bizony cicire tenném, amikor csak lehet (akkor több lenne a tej is, és nem kellene 2-3x tápszer - szerintem).

Apróbetűs: én bizony nem hagynék egy 7-8 hós gyereket szopit befejezni. Ez sztrájk, nem DÖNTÉS. Kb. olyan, mintha megkérdezném tőle 7 hósan, akar-e egyetemre menni, és ennek megfelelően takarékoskodnék... Szóval ekkora szabadságot nem adunk egy babának... Másik, még apróbetűsebb: én bizony nem nagyon engedném polcot lesöpörni meg hasonlókat... csak módjával... szerintem keretek között lehet élni, de ha mindent szabad, akkor hol a keret? :wink: :lol:

Hajni! Meggyógyult már Olivér?

Zsuzsi! Tényleg elég keveset eszik Olivér... de iszik rendesen? Szerintem ez az egyik legrosszabb dolog, ha nem eszik és nem is tudod belediktálni sehogy... Enyém Bálint eszik, Őt nem zavarja a meleg se... pl. vacsora: egy szelet májkrémes kenyér, 9 db koktélparadicsom, egy szelet sajt, fél paprika és egy kefir (amit én akartam megenni, de elette előlem :shock: ).

dkata
 
 


Zsebi! Én értem, és hidd el, más fele annyi ideig se csinálta volna! Ennyivel könnyebb a szoptatás: ott az összebújás és nem a munka (fejés van). Nekem Bálint még mindig szopik, de ha fejnem kellett volna, tutira nem tudtam volna eddig csinálni! Szóval ügyes voltál... :wink:

dkata
 
 


Kata,
gondolom nekem szólt a az egyik apróbetűs. Én lennék a legboldogabb, ha Aliz újra szopizna. De hogy fejni nem fogok, az tuti. Így is nagyon sok áldozatot hozok a gyerekeimért, nem akarok a végletekig elmenni. Néha így is roncsnak érzem magam. Sokszor más az ideális és más a megvalósítható, a körülmények is nagyban befolyásolják a dolgot. És azért két egykorúval biztosan egészen más, mint egyszem csecsemővel. Egyszóval, én nem vagyok annyira szigorú, ki tudja, melyik babának mi jó, mi nem, annyira mások.

KépKép
lili73
 
 

 
 

dkata írta:de ha mindent szabad, akkor hol a keret? :wink: :lol:

a 4 fal :lol: :lol: :lol:

de egyébként ebben mi Katával többször megbeszéltük, hogy hasonlóan gondolkodunk. Én fiúkkal sem pakoltam el semmit - ok, a viráokat igen, mert nem akartam, hogy a tanulási folyamatban kinyírják 2 nagy virágom -, Lilivel sem pakolok, és nem rámol le semmit.
Van egy polcuk, ahol a játékok vannak, azt kipakolják, de azon kívül semmihez sem nyúl, pedig sok dolgot elér már.

Abban is abszolút egyetértek, hogy 7-8 hósan ezt sztrájk és nem a szopás elhagyása. Enne tudatában kell döntést hozni a helyzetről.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zseboroszlán írta:Sőt most hogy marha meleg van és éjjel is csak bodyban alszanak simán azt adom rájuk éjjelre ami másnap jó lesz. Í

én ezt mindig is így csinálom... ez ciki???
éjjelre itt mindenki külön ruhát ad???
vagy nem értem :oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Annyit megteszek, hogy reggelente bepróbálkozom nála. Ma reggel pl. hajlandó volt szopizni, viszont úgy érzem, nem szopja ki rendesen. Olyan, mintha csak úgy ímmel-ámmal szopizna. A doktornéni egyébként azt mondta, hogy adjak egyhangú kaját, és akkor lehet, hogy vissza akar térni a szopira. De továbbra is úgy érzem, hogy nem dől össze a világ, ha nem sikerül egy éves korig szoptatni egy gyereket, fontosabb, hogy szeressék vagy pl. hogy apukája és anyukája harmóniában éljen. Pedig istenemre, nagyon szeretek szoptatni.

KépKép
lili73
 
 


Icsilya, én sem adok rá más ruhát, fürcsi után ruhacsere, és utána másnapig abban van.... :lol:

gondolom, ne aggódjak, hogy nem ül, csak fókázva kúszik ímmel-ámmal...(védőnő lecseszett, azonnal doki mert ez baj, és mi az hogy fókázva kúszik, miért nem emeli a lábát és mi íz hogy neki a forgás könnyebb neki kúszni kell és nem forogni...a válaszom az volt neki:CSAK mert a gyerek így akarja...)
Vendég
 


Nálunk mindig van egy kinevezett alvó body, pár napig abban alszanak, aztán mosás.

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok

Én is fürcsi után tiszta bady és abban van Áronka, és régen Ákosnál is így volt, + ha rossz az idő akkor kap még a badyra pizsit (rövidet, vagy tipegőt)

Hunci
ne izgulj! nálunk Áronka még kúszik, pedig tud ő már 4kéz-lábra is állni meg minden, és a kiságyban és a járókában ha mérges (ha aludnia kéne) fel is áll.
Ákos is elég későn állt fel sok gyerekhez képest, és mégis nála 2-3 hét alatt úgy beindult ekkor minden hogy az 1 éves szülinapján már jóformán szaladt :lol: .

Sziasztok

Erika

Ui: nem tud valaki valamilyen jó altatási módot, mert Áronkám majd kinyomja a szemeit olyan álmos sokszor délelőtt, de semmilyen módon nem hajlandó aludni, se ölben se cicin, stb. semmilyen variációban sajna, és persze délben is alszik fél órát, majd mennem kell összebújni vele hogy még aludjon fél - 1 órát legalább
azt ne írjátok hogy hagyjam sírni a kiságyban, mert ott feláll, és régen is mikor még nem voltak ilyen tudományai, ment neki a rácsnak és verte be a fejecskéjét, és ordít-ordított ahogy a száján kifér stb.
a B1 vitamin eddig nem jött be :cry:
és így persze éjjszaka is sokszor kell cumizni cicin
én is régen azt mondtam hogy mi tuti nem fogunk együtt aludni 1 ágyban a gyerekkel, de ügye ahhoz hogy ne legyek tiszta gyagya nappal a kialvatlanságtól, így általában az éjszakák felét már 4esben töltjük az ágyban.



Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika! :) Hunci! :)
Mozgással nálunk is van egy kis lemaradás. Dani pár nap múlva 10 hónapos lesz és igazából még csak forog, hason körbe pörög és hátra felé kúszik. Dévényeshez járunk pár hete, szerinte izomtónus gyengesége van.

Sokáig idegeltem rajta, most már nem. Örülök, hogy járunk tornára és próbáljuk fejleszteni.
Amúgy pedig boldog vagyok, mert jól és mindent megeszik és kíválóan alszik. Nálunk a mozgás a gyenge láncszem.

Jud

Kép
jud71
 
 


Erika:

http://www.kismamablog.hu/babazas/alvas ... k-kezelese

Jud, vigyem én is vagy akkor még várjak kicsit?Ami nincs még:mászás, ülés, állás, kúszás kivéve a fókakúszás.Ami tud: fóka kúszás, pörgés-forgás, négykézláb ringatja magát.
Vendég
 


Sziasztok :)

A kencerecepteket mindjárt feltszem a receptesbe.

Zsuzsi :)
Hát a nomrál mennyiség 1/5-nél többet eszik Balázs, kb a felét, de mostanában nagyon válogat és szinte semmiből nem eszik sokat. Sokat itatom, hogy nem száradjon ki, de azt gondolom, hogy éhen nem fog halni, azértha éhes eszik. Legfeljebb nem hízik, már nem anniyra picibaba, hogy ez baj legyen. A banánt azt általában elnyammogja, meg az almát is, és a joghurtot is megeszi többnyire. Ha úgy érzem, hogy keveset evett napközben, akkor este kicsit több tápszert csinálok, hogy nem aradjon éhes, de általában nem isza meg. A lányeg szerintem, hogy a folyadék meglegyen, ha a mellé valamit eszik, akkor nagy baja nem lehet.

Fanni :)
Ha akarsz próbálkozni a cumiztatással a cicizés helyett. Próbáld ki a szilikon és latex cumit is. Balázs csak a latex cumival volt hajlandó cumizni, a szilikont kiköpte. És elég sokáig kelett tuszkolni a szájába, mire végre elfogadta.

Erika :)
Én több könyvet elolvastam az alatatásáról, és saját módszert alakítottam ki. Amikor elhagytuka szopit, akkor úgy altattam el, hogy éneketem neki és ringatva fel alá járkáltam vele a szobában :roll: Aztán szépen próbáltam elhagyni egy-egy "segítséget" az altatásból és most ott tartunk, hogy ő fekszik (forgolódik) a kiságyában én meg ülök a fotelban és verset mondok neki. Néha feláll és kér engem, olyanakor megsimizem, visszfektetem, ha sír kiveszem és megölelgetem, de aztán visszeteszem és folytatom a verselést. Ezt a hétren sikerült eléreni, és kb 3 hónap volt, mire ide elértünk, szóval sok-sok türelem kell hozzá. A végső terv persze az, hogy egy mese, aztán kimegyek és egyedül alszik el, de úgy érzem, hogy fokozatosan szépen eljutunk majd oda is :) Sírni nem hagytam, mert az nálunk sem vált be.

öltöztetés: Én éjjelre pizsit adok rá, viszont ha ilyen meleg van, akkor napközben sokszor body helyett csak pólót vagy kisinget kap magára. Egyébként meg akkor öltöztetem át, ha vizes/saras lesz a játszótéren. Szóval, van hogy többször is egy nap :wink: Balázsnak is nagy favorit a vízcsap, illetve az egyik játszótéren kis szökőkutas tavacska van, amibe mindig bele akar mászni teljesen. Nagy barátunk a mosógép, nem is tudom, nagyanyáink hogy bírták :)

wish
 
 


Hunci! :)
Szerintem teljesen jó az, amiket a babád csinál. Nem hiszem, hogy Nektek dévényeshez kellene járnotok, de Orsi, Zsuzsi a profi szakértő ebben!

Jud

Kép
jud71
 
 


Sziasztok

Hunci - Wish
köszi szépen

Hunci
innen szedtem a B1 vitamint is ami nem segített csak az első 1-2 napon, de azóta minden olyan mint előtte :cry:
De most majd kipróbálom a Homeos bogyikat amik az oldal alján vannak, hátha segítenek.

Wish
altatásnál az a baj hogy én ha apjuk éjszakás akkor egyedül vagyok velük már délután öttől (folyamatos műszakba jár) és így az altatásnál Ákos odafekszik hozzám, és szerintem ezt látva Áronka is jönni akarna, pedig elaludni végül Ákos is a saját ágyában szokott, csak neki tovább tart, énekelni én is szoktam neki, Áronkánál bejött (Ákosnál nem volt olyan módszer amit egymás után 2x is bejött volna), és persze a lényeg, hogy apjuk Ákost úgy altatja el, hogy odabújik hozzá (vagyis félig a mi ágyunkon félig Ákos ágyában alszik), és mikor néha ezt szóvá teszem akkor erre az a válasza, hogy 10-15 év múlva vissza fogjuk sírni ezeket az időket.

De valszeg most a fogzás is nagyban bezavar, mert a napokban kibújt az első fogacskája, és már látszik a mellette lévő is igyekszik.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika

jó tanácsot sajnos nem tudok adni, mert nálunk jól működött az egyedül elalvás tanítása, miután elolvastam az Aludj jól gyermekem-et. Én nagyon korán kezdtem, már Olivér 3 hónapos korában és akkor még nagyon könnyű volt a saját szobájába, saját ágyába átszoktatni.
Jó az a lista, amit Hunci feltett.
Meg egy ötlet még: lehet kapni a HIPP-től "Jó éjt tea"-t babáknak.

Wish

köszi a recepteket.
A mesélésről jut eszembe, én este eddig sosem meséltem (csak napközben, ha a mesekönyvvel játszunk), mert Olivér szinte mindig elalszik, amint leteszem. Megpuszilom, meg elmondom, mennyire szeretem és már alszik is.
Szerintetek, ha esténként beülnék hozzá és mesét mondanék, az nem borítana fel mindent?

Hunci,

Szerintem a kisfiadnál az összképet kellene látni, mert pl. a mászással nincs elkésve. Olivér még csak a napokban kezdett mászni, de szerintem teljesen kimaradt volna, ha nem járunk a dévény tornára.
Én nagyon örülök, hogy mi járunk, rengeteget fejlődött Olivér, nagyon szép a tartása és nagyon sokat mozog.
7 hónapos korában még csak hanyatt feküdt egész nap, mert hason se volt hajlandó. 10 hónaposan pedig felállt és kb. 1 hónapja megy minden mellett, kapaszkodva (önállóan még nem)

Kata

persze, iszik rendesen Olivér, 1 liter fölött naponta.
olyan jó, hogy írtad a joghurtot, én azt még nem adtam volna, de valamelyik reggel, amikor már sokadik napja szinte semmit nem evett, ettem a szokásos reggeli joghurtomat (meggyeset), s úgy voltam vele, adok neki egy kanállal, hátha ezt megeszi. Csak úgy tátogott utána, adtam pár kanállal, elsőre nem mertem többet. Nem lett semmi baja tőle, úgyhogy most bővült a paletta a joghurttal.
Amúgy javult már valamelyest a helyzet, tegnap meg ma már újra 4-szer evett.

Zsebi

álatok hány fok van a lakásban? csak bodyban alszanak a gyerekek? alulról nem adsz kisnadrágot rájuk? én amikor csak bodyt adtam Olivérre, reggel hideg volt a lába.

Orsi és akinek nagyobb gyereke van

2 éves gyerekkel nyaralásnál kell még a babakocsi?
korai még a kérdés, de most jutott eszembe, hogy jövő nyáron, mielőtt Olivér betölti a 2 évet, repülővel akarunk menni (mert ingyenes neki) nyaralni, de én a babakocsinkat nem adom fel csomagnak.

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi és akinek nagyobb gyereke van

2 éves gyerekkel nyaralásnál kell még a babakocsi?
korai még a kérdés, de most jutott eszembe, hogy jövő nyáron, mielőtt Olivér betölti a 2 évet, repülővel akarunk menni (mert ingyenes neki) nyaralni, de én a babakocsinkat nem adom fel csomagnak.

az attól függ, hogy egyébként használjátok-e :wink:

de a babakocsit tudtommal a gépen elveszik és nem csomagként megy, legalbbis így gondolom.
Mi szeptemberbe megyünk Londonba Lilivel, és azt gondoltam így lesz ill. bnő mintha ezt mesélte volna.

de ennek Anikó a nagy tudója, Anikó merre jársz?? :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, Lili is bodyban alszik mióta ilyen meleg van, egy pléddel takarom be, és olyan 24 fok lehet az alsó szinten.

kéne vennem egy vékony hálózsákot...

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hello!

öltöztetés: na, a hétvégén nem öltöztettem át, nem is volt olyan vészes, pedig megint földet túrt. Csak így meg a déli alváshoz kell levetkőztetni... :roll: Éjszakára én ált. egy szál napozót adok rá, mert annak van pici lábrésze is. Olivér mindig kitakarózik. Nappalra meg ált. pólót adok rá vmi gatyusszal. A bodykat azért részesítem kevésbé előnyben, mert tisztába tevésnél sokat számít az a 3 patent is. :? Azért az is előfordul, hogy az esti marad rajta nappal is.

Zsuzsi,
Lorcsitól (húgom lánya - de már biztos tudjátok :D ) 3 éves kora után tudtuk elvenni a babakocsit, amikor már kellett az öcsinek. Bár szerintem Ő már elég nagy volt akkor, de szerintem igen kevés az a gyerek, aki kétéves kora előtt hosszabb sétákra képes a saját lábán. Én tutira nem indulnék el külföldre babakocsi nélkül! Amúgy miért nem akarod vinni? Ja, a repülő 2 éves kor alatt sem ingyenes, a reptéri illetéket, kerozin-felárat meg ilyeneket fizetni kell, országtól és távolságtól függ, hogy mennyi. (Ugyanez van a felnőtt fapadosoknál is, ezeket ott is kell fizetni. Csak hogy tudj kalkulálni, Olivérnek Thaiföld úgy, hogy elvileg ingyenes volt a repjegy, majdnem 100ezerbe került! )
A babakocsit csak a beszállásnál veszik el, és hátraviszik a csomagtérbe, és rádobják (szó szerint ) a többi csomag tetejére. Nagyon kevés kivétel van, hogy felviheted a fedélzetre a babakocsit, de akkor csak az első sorba ülhetsz, mert ott van elég hely neki. De azt hiszem, hogy a Malévnek csak egy ilyen gépe van, ahova fölfér, a többi túl kicsi. És inkább a menetrendszerinti, mint a charter. És persze csak akkor viheted fel, ha a fő-légiutaskísérő és a pilóta rábólint. (Lorcsi így utazott egyszer. ) Úgyhogy inkább csomagtér, gyerek meg ölben. :D
20140901102739
 
 


Hello, lányok,
lehet, hogy jóra fordulnak a dolgok, mert Alizka ma reggel is hajlandó volt szopizni. :lol: Talán még visszatalál anyukájához :P :lol:

Barnus viszont éjjel egy és négy tájékán, majd félóránként nyüszít. Gyorsan kikapom az ágyból, hogy Alizt fel ne ébressze, és cicire teszem, mert a simogatás nem hat. Nem tudom, jól teszem-e. Talán továbbra is a fogai, mert már a 7-8. is bújik ki.

KépKép
lili73
 
 


Lili! Nem Neked szólt az apróbetűs, hanem általában arról, hogy azért egy pár hónapos gyerekre ÉN nem bízok felelős döntést. :lol:
(A nagy szabadságot egyébként nagyobb korban már megszívtam, azaz egy gyereket szerintem azért elég sokáig kell korlátozni - ilyen pl. hogy nem voltam elég szigorú sport ügyben, így most a nagyfiam kb. a számítógép mellett sportol :twisted: :twisted: :twisted: .)
Egyébként tök jó, hogy szopizik, a lényeg, hogy próbáld, mert visszatalál! :lol: (A két kicsi gyerekről egyszerre meg nincs fogalmam, de arról igen, hogy mikor nálam egyik fekszik, másik kel, mikor pihennék, éjjel menni kell a nagyért, nem tudok elmenni a szülőire, mert a kicsit nincs hova tegyem, a beíratkozást a középiskolába végigordította... de vinnem kellett, mert hova tenném? Szóval ennek is megvan a maga szépsége... legjobban "szeretem", mikor Ádám az elektromos gitáron játszik, Bálint meg aludna. :twisted: )

Csajok, elutazunk elvileg 10 napra a Balcsira. Van valakinek valami jó kis listája, mit kell vinni? Ráadásul apartman, tehát több dolog kell, mint egy szállodában... De így lesz 2 szobánk, nappali meg konyha, nem kell Bálintot zavarnom ha alszik. Majd kiderül, hogy bírjuk, lehet hogy már 5 nap múlva itthon virítunk. :lol:

dkata
 
 


Orsi

és a 24 fokban nem kevés az egy szál body? mert gondolom a takaró nincs rajt. a brendonban nagyon szuper vékony hálózsákot láttam, én őszire ilyet fogok venni.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25

Anikó amúgy nyaral :D :D :D

Kata

de jó lesz netek is, hova mentek konkrétan?

Hajni

épp azért nem akarom feladni, mert ráhajítják a többi bőröndre, és félek, hogy tönkremegy. Drága volt és sajnálom. arra gondoltam, az is megoldás lehet, hogy veszek ott kint egy pár ezer ft-os esernyőkocsit, aztán majd lesz vele valami.
Ezt nem tudtam, hogy kell fizetni neki illetéket, stb, jó hogy írtad, így ezzel kalkulálok. Thaiföldre ezek drágák alapból is, mi csak max 1-2 órát akarunk repülni.

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

és a 24 fokban nem kevés az egy szál body? mert gondolom a takaró nincs rajt. a brendonban nagyon szuper vékony hálózsákot láttam, én őszire ilyet fogok venni.

nem hideg semmilye, meg össze sincs kucorodva, így úgy gondolom, nem fázik.
amikor lefekszem betakarom, de ált. meleg mindene amikor ébred, ergo olyan nagyon nem rúgja le magáról.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata
jó Balcsizást!!!

Zsuzsi
Jó előre gondolkozol :D
erről kismama barátnőm jut eszembe, aki június végén szült, és július közepén elkezdte szervezni a szilveszteri bulit :D gondolta, akkor már talán kiszabadul 1-2 órát :D

Nálunk is 24-25 fok van, és Zalán is egy szál bodyban alszik. Próbáltam a vékony hálózsákot, de nem aludt benne olyan jól, mint így. Vékony takaró van, de általában a hasa alatt találom meg.
Tegnap unokatesó szülinapi bulija volt, Zalán totál kifáradt a nagy hancúrozásban, 12 órát aludt éjszaka. :shock: Pedig nála az átlag a 10 és fél, 11 már nagyon jónak számít

Lili
örülök, hogy Alíz szopizik

Zsuzsi
és az 1 liter az víz nálatok? Azt issza, és tápszert ugyanabból nem? Nálunk a natúr joghurt 10 hónapos korától megy, gyümölcsöst nem is tudom mikor kezdtük, de majdnem minden nap lecsúszik neki 1.

Tényleg kérdés: van olyan fajta joghurt, ami nem olyan jó? én kezdtem a gyerekjghurttal, de most már simán adom neki a felnőttet, főleg aldis milfinát, remélem nem gáz!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma

sajnos nem csak víz az 1 liter, hanem tea, üdítő (hipp-es, cukor nélküli) és Jana víz. próbálkozom, hogy először mindig a vízzel kínálom, abból pár korty elég. aztán tartom a teát, a 200 ml-t úgy le tudja húzni, hogy levegőt se vesz.
Igazából nincs konkrétan semmi nyaralás kilátásban, csak jó lenne elutazni, amíg nem kell érte olyan sokat fizetni.
Én Olivérnek danon joghurtot adok, az aldisat nem ismerem, de az összetevőkből biztosan kiderül, hogy jó-e.
A 12 óra alvás tényleg szuper :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :)
Én azért alatatom pizsamában, mert úgy be van takrva az egséz teste, viszont így nem takor be.
Szerintem hamagától alszik el, ne abajgasd a meséléssel, hanem örüljélneki :D

Hajni :)
Kell rendszeresíteni egy ágytakarót, amibe a játszóterezős ruhában fekteted, és akkor nem lesz koszos az ágya.

Lili :)
Hajrá Alíz :)

Kata :)
Jó nyaralást!
Én a fél gyerekszobát fel szoktam pakolni, ha elutazunk :D
Szerintem gondod végig, hogy mi az, ami mindeképpen kell nektek és hívd fel őket, hogy van-e nekik.

wish
 
 


Ja...
Erika :)
Szerintem mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mi az, ami felvállaható még neki a gyerekért és mi az ami már nem. Ha nektek megfelel így az alatatás/alvás, akkor hagyd a fenébe, ha meg nem, akkor próbálj meg változtati rajta Tudom nem könnyű, de abban biztos lehetsz, hogy varászmódszer nincs, vagy neked, vagy a gyerkenek fárasztó/fájdalmas a másra való átszoktatás. Szerintem a férjeddel is beszéd meg, hogy te mit hogy szeretnél csinálni, mert te vagy többet a gyerekekkel, ezért a te alvárásaidat kellene inkább alapul venni. Egyébként az is simán működik, hogy veled másképp alaszank el, mint az apjukkal, mert ennyi idős korban már simán tudják, hogy van amit anyával nem lehet,d e apával igen, vagy fordítva.

wish
 
 


Kata :P
Cicire teszem, "amikor csak lehet". Nehéz ügy, mert a másik nem hajlandó szopizni, így miatta mindenképp fejni kell. Eleve a fejést nehéz megoldani, mert a nap folyamán kevésszer fordul elő, hogy csend van. Üvöltő gyerek mellett pedig sem szoptatni, sem fejni nem tudok :( De Zsebi nekem jó példa olyan szempontból, hogy a csak fejésnél sem apad el a tej... Különben pedig szerintem az is igen is fontos, hogy Anya ne legyen totál leamortizálva, mert másképp fordul a gyerekekhez. Tudom magamról, mert volt már pár zombi napom...

Zsebikém :P
Te egy hős vagy, hogy 17 hónapig fejtél! Lelkifurdalásod van :shock: Én kitüntetlek az év mamija címével ezért!

Wish :P
Köszi a tippet, beszerzek egy latexet, kipróbálom!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Lányok,
köszi a hajrát :lol:

Na most én se tettem be őket a nyári hálózsákba. Egy szál rövidujjú bodyban vannak, és amint látom, már mindkettő ki is takarózott, amin nem csodálkozom, mert 27 fok van a szobában (becsuktam az ablakot a vihar miatt, amiből aztán nem is lett semmi :roll: )

KépKép
lili73
 
 


Fanni!
Köszönöm. Kvázi amiatt van néha ha belegonolok lelkifurim hogy csak azért mert már "nincs kedvem" fejni hagytam abba. Egyszóal nincs mire, kire fogni csak magamra. De az én döntésem volt. :)
ÉN mindig akkor fejtem mikor megetettem őket és nálunk akkor csend volt és szépen kifejtem. Vagy úgy hogy ők a pihenőszékben vagy ez az íves játszóka alatt volak (pihenőszéket tudtam a lábammal billegtetni) vagy ha alvás volt ők az ágyukban.Nekem ez bevált. Ill még hajnalban ébredés előtt meg éjjel mikor aludtak.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Zsebi,
sztem is egy hős vagy!

Hajni,
enyémek is folyamatosan halandzsáznak,Arni kedvenc szava most a "kambia",aminek nem tudjuk a jelentését,de ez mellett már rengeteg szót mondanak!
Iwiw-et néztem,képek szuperek!
Nekünk is fix ajtórácsunk van,átlépjük. :roll:
Apa melója nagyon izgi lehet!

Pompi,
gratula Bencsinek az elinduláshoz!Elevenségről később írok.

Hunci,
enyémek is cumiznak,bár egyre kevesebbet.A fogaik nem állnak el,Nuk fogszabályozós szilikonjuk van.Eszem ágában sincs elvenni tőlük!

Zsuzsi,
húú,Olivér is 1 éves már!
Ne aggódj a kevés kaja miatt,meleg van!Márk egy ideig azért nem evett kanállal,mert afta volt a szájában,amit csak nehezen vettem észre. :oops:

Orsi,
Lili továbbra is gyönyörű!
Mi az a homokfolt?

Emma,
vezetgetés helyett próbáld meg magadhoz csalogatni pl. a kiságy szélétől először 30-40 cm-t,úgy,hogy nyújtsd felé a kezedet,közben ülj a szőnyegen.Nekünk ez bejött,gyorsan elkezdtek önnállóan menni.

Kata,
Bálintnak jóóóó étvágy van!
lista:amit én bepakoltam az alapvatő dolgokon kívül a nyaraláshoz:ajtórács(meredek lépcső vezetett az emeletre),bébiőrző,kisméretű porszívó+orrszívó cső,mosogatószivacsok+konyhai törlőrongy,mosószer,öblítő,domestos,műanyag tálcák,légycsapó,ruhacsipeszek+kötél,konyharuha,vakdugók,szekrényzárak,kábelkötözők,kispárnák,digitális óra éjszakára,elemlámpa,fűszerek.-mindenre szükségünk volt.

A nyaralés nagyon jól sikerült!!!!!!!!!!!!!Mi Apával nagyon elfáradtunk,még 1-2 nap kell,hogy kipihenjem magam.Fiúk hozták a formájukat,a parton mindig a szomszédok napteje,pumpája,telefonja,papucsa,kajája kellett.Üveges kaját vittem nekik,de kiröhögtek,hogy mit akarok azzal máá,a mi lecsónkat ették,és még lángost,kukoricát,gyrost.
Az alvással csak az első nap volt gond,kicsit hisztiztek,pedig odafelé nem is aludtak el.Furcsa volt nekik az új környezet,utazóágy.A házunk előtt volt egy homokozó,vittük a medencét is,így jól elvoltak délelőtt,a partra csak délután mentünk ki.Szinte mindig pucéran rohangáltak,először lepisilték az összes törölkötőt,utána már a fűbe sikerült.Vettünk nekik csattogó szárnyú falepkét,na annak nagy sikere volt,de csak 1 napig!
A Balcsiban imádtak fürdeni,alig tudtuk őket kihozni,pedig már lilult a szájuk.A nekik majdnek nyakig érő vízben rohangáltak,a térdig érő kevés volt nekik.Az úszógumi is csak 2 napig volt érdekes.
Szóval jól sikerült minden,a jó időt is kifogtuk.Szerencsére volt légkondi a házban.Furcsa is volt tegnap éjjel a meleg lakásban,de a vihar is jókor jött.

Andi
Kép
aanda
 
 


Aanda

jól felpakoltatok a nyaralásra!
szuper lehetett én is vágyok a Balcsira, az idén mindenki ott nyaral :D

Épp tegnap jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy van valami Olivér szájában, ami miatt nem akar kanalazni? Próbálgatom vizsgálni, de nehezen tudok benézni a szájába.

Kép
zsuzsi73
 
 


Andi :P
Jót nevettem a Balcsis beszámolódon :)

Zsebi :P
Ne legyen. De tényleg. Bőőőven egy életre elegendő immunitást kaptak Tőled!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


38,5öm van. Nem érzem, hogy gyulladt lenne a mellem, de 20 perc/db-ig fejtem, így már biztosan nincs...
A lefejt tejet öntsem ki? Meg a napközbenit is, mert már akkor is gyenge voltam, csak most kezdett rázni a hideg...
Bevettem Panadolt... gyerekek nem lázasak egyelőre legalábbis. Nem tudom, mi lehet, ki sem tettem a lábam itthonról mióta hazajöttünk a kórházból..
Köszi,
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


fanni73 írta:38,5öm van. Nem érzem, hogy gyulladt lenne a mellem, de 20 perc/db-ig fejtem, így már biztosan nincs...
A lefejt tejet öntsem ki? Meg a napközbenit is, mert már akkor is gyenge voltam, csak most kezdett rázni a hideg...

nehogy!!!
lázasan is lehet szoptatni!!!

nyugdtan csinálj mindent úgy mint eddig.

(a tejben benne vannak az immunanyagok, amik védid a manóid az ellen ami miatt te belázadostál)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fanni,
jobbulást! Biztos le vagy gyengülve. Emlékszem milyen megterhelő volt testileg, lelkileg az az első időszak. Nekem volt olyan, hogy éjjel fekve szoptattam, és kértem a párom, hogy tegye rám a télikabátot, mert vacogok a fáradtságtól, pedig volt a szobában 22-23 fok. Vitamint szedsz? Eszel rendesen, iszol eleget?

KépKép
lili73
 
 


Orsi, Lili
Köszönöm. 39,2-ig ment fel éjfélig, aztán aludtam 2,5 órát és f3-kor már elhoztam Apától az egyik gyereket, mert addigra visszament 38-ra. Már nem vagyok lázas... ha van olyan, hogy láz a fáradtságtól, akkor nekem az lehetett. Ha nincs, akkor valami olyan mellgyulladás, amitől úgy igazán nem fájt a cicim.

Lili,
C vitamint szedek, magnéziumot és calciumot. És cink is van benne. Hiányzik valami vitamin még ehhez?
Én a 27 fokban dideregtem... Enni eszem, mert folyton éhes vagyok, de az ivás... nagyon keveset iszom. Apa csinált nekem most 2 liter teát, hogy azt igyam meg délelőtt. Már jól állok vele, talán azért is, mert a gyerekek elég sokáig hisztiztek tegnap és most nagyon jól alszanak :)

Köszönöm még1x a gyors válaszokat!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


fanni73 írta:akkor valami olyan mellgyulladás, amitől úgy igazán nem fájt a cicim.

olyan nincs. A mellgyulladást észreveszed.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fanni
jobbulást! próbálj meg sokat inni! ha nem kívánod, akkor is vegyél erőt magadon! Én 1 gyerekkel is 3,5-4litert lenyomtam szopi alatt, mondjuk állandóan szomjas is voltam.
Kitartás! Fél éves koruktól könnyebb lesz, 1 évesen meg hawai :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Fanni,
azt tényleg tutira észrevennéd! Nagyon magas lázzal jár a mellgyulladás, fájdalmas csomóval, kívülről pedig bőrpírral a csomó fölött. És szinte mindig csak az egyik mellet érinti egyszerre. Lázasan nyugodtan szoptathatsz! Én az első 6 hétben voltam szinte folyamatosan lázas (39-40 fok - mellgyulladás ), Olivér pedig a múlt héten volt először beteg. Csak szopott! :D
Szerintem még vasat szedhetnél esetleg - a vastartalék szülés utánra iszonyúan megcsappan, és így a gyerekeknek se jut elég. Én elevitet szedtem majdnem fél évig szülés után is.

Andi,
műanyag tálca, digitális óra is? :lol: Befértetek az autóba? :D Képek a nyaralásról? Az ajtórács nekünk a lépcsőhöz kell, úgyhogy bajos lenne átlépni.

Kata,
jó nyaralást! Mi is magyünk pénteken, de csak 3 napra... :(

Katyerina,
Ti is nyaraltok?

Wish,
Olivér a nagyágyon alszik, nincs kedvem mindig lerámolni róla, pedig jó ötlet lenne az ágytakaró... Mondjuk Ő úgy alszik, hogy az egész ágyat végighempergi álmában, aztán tök máshol kel fel, mint ahová feküdt. Nemis tudom mi lenne vele a kiságyában... :lol:

Lányok, nyugtassatok meg, hogy ez a nagyon műszaki beállítottság még nem jelenti azt, hogy vmi mezőgazdasági gépszerelő lesz a fiamból! :roll: Az apám ilyen megrögzött gépmániás, mi apával anti-műszakisok vagyunk. Segíteni se tudnánk neki semmiben. Vagy ez jellemző a fiúkra?
20140901102739
 
 


Fanni,
a kaja meg az ivás tényleg nagyon fontos, különben csökken a tejci!
20140901102739
 
 


Zsuzsi! Balatonlellére megyünk.

Andi! Köszi a listát!

Fanni! Ilyen melegben azt mondják, 3-4 liter folyadék is kell az embernek, Te meg még szoptatsz is!!! Szerintem úgy számolj, hogy melegtől függetlenül 2 liter kell neked (plusz a meleg miatt), és add hozzá, amit a lurkóknak szánsz. Ez a minimum, amit meg kell inni. Nekem is nehezen ment, én mértem, kitettem kancsóba, meg fogtam egy-egy ásványvizes palackot...Ügyes legyél! :lol:

Csajok, elköszönök, ha megjöttünk, jelentkezem, kíváncsi vagyok, milyen lesz. Kicsit azért félek tőle, hogy tudom majd Bálintot "korlátozni" ott... :lol: No meg hogy tudok majd hajnalonként olimpiát nézni.... (Kismókus, és te készülsz már? Én NAGYON! :lol: :lol: :lol: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2008.08.06 13:01-kor.

dkata
 
 


Kata,
ha még olvasol: mi is oda megyünk!!!:D Tali???
20140901102739
 
 


Fanni,
én valami általános vitaminkomplexre gondoltam, Elevitet én is szedtem...most meg Centrumot szedek, mert krónikus orrnyálkahártya-szárazságban szenvedek. Fül-orr-gégész szerint általános vitaminhiány okozhatja.

Járókából szerintetek is a rácsos a nyerő, nem a hálós?

Kiságyban nálatok mindenhol vastag rácsvédő van, hogy ne üssék be a fejüket? Aliz a kis kíváncsi természetével el tudná vajon viselni azt?

Alizka ma reggel is, délben is szopizott. Barni viszont éjjel óránként nyüszített, eddigi legrosszabb éjszakája volt. Ti adtok fogzásra fájdalomcsillapítót? Eddig úgy gondoltam, nem akarok ilyesmivel élni, de hosszú távon, ha ez így folytatódik...

most más nem jut eszembe... :lol:
csak hogy jó nyaralást a nyaralóknak!

KépKép
lili73
 
 


Lili! Fogzásra: Dentinox gél, vagy homeos golyó (Chamomilla vulgaris 2 golyócska).

Hajni! Küldesz egy tel. számot priviben? :lol: :lol: :lol: (Csak összejön?!)

dkata
 
 


Fanni

kitartás! én is lázas voltam az elején, és a hideg rázott a fáradtságtól.
1 év múlva nem is fogsz már erre emlékezni.

Hajni

a kiságyban megfogná Olivért a rács :D szóval abban is elférne biztos :D az enyém is forgolódik örökké, éjszaka is szoktam hallani, ahogy nagyokat koppan a feje.

Miért baj, ha mezőgazdasági gépszerelő lesz a fiad?
Olyan érdekes, hogy pl. Olivér pici baba kora óta az autók után érdeklődik, meg mminden gép után, ami zúg. pl. plüss figurák sose érdekelték. Reggelenként amikor lemegyünk, a fűnyíró autót keressük, s bárhol nyírja a füvet, mi azt végig nézzük. És Olivér soha nem unja.

Képzeljétek, ma először nem rohantam oda Olivérhez, ahogy megütötte magát. Rögtön rázendített, máskor felkapom azonnal, ma nem tettem ezt (nem volt rá azonnal lehetőségem). Kb. 20 másodperc múlva elhallgatott, s játszott tovább békésen a fakanállal (azzal vágta febe magát). Lehet, hogy nem kellene mindig odarohannom?

Kép
zsuzsi73
 
 


Lili, én hálós járókát vettem, mert összecsukható...és jó nagy is 118*110-es jól elvan benne.
Fogzásra én nem adok homeos cuccokat, én nem tartom helyesnek hogy homeozik néha hónapokon át, mégha nem is lehet hozzászokni, akkor sem traktálnám vele...
Helyette aloe vera zöld géllel mosom a két fogát ami már kint van és azzal masszirozom az inyét is. Meg 2 hós kora óta borostyánlánca van, de ebben nem sokan hisznek, én igen.Fogzásra és alvászavarra is jó a borostyán.

Kijött a gyerek 3. foga és ezt sem vettem észre, ez idági tök jó, 3-ból 3 ami fel sem tűnt :lol:
Vendég
 


Lili

én kb. 6 hónapos korában szedtem le a fejvbédőt, kb. 3-szor sírt fel Olivér az elején, ha beütötte a fejét álmában, aztán többet soha.

Nekünk hálós járókánk van, de nem marad meg benne, sőt, szinte nem is volt még benne, játéktartónak használjuk.
lehet, hogy a rácsos jobb, én azért nem olyat vettem, mert akkor ott a kiságy.

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Lehet, hogy nem kellene mindig odarohannom?

én nem szoktam sosem :wink:
csak ha tényleg valami nagy dolog történik.
általában ha beüti magát, rámosolygok -hogy érezze nincs nagy gond - és mondom neki, hogy mindjárt elmúlik, megsimizen a fejét.

sokszor azt látom - nem rád vonatkozik,de játszón pl. - hogy a gyerek anya reakciója miatt ijed meg és kezd el sírni, abszolút tipikus.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata,
küldtem! :lol:

Lili,
nekünk rácsos járókánk van! :D

Zsuzsi,
Az én fiamnak a daru az isten, ami a szemközti szállodát építi, meg a targonca. De bármi jöhet, ami traktor, munkagép vagy ilyesmi. :roll: :lol: Jobban örülnék, ha olyan szakmát választana, amiben mi is otthon vagyunk - bár szegénynek így eléggé korlátozódtak a lehetőségei... 8) :lol:
Én apró dolgoknál nem ölelem meg mindig, sokszor csak annyit mondok, hogy semmi baj, aztán észre se veszi. De a sírásán rögtön meghallom, ha vmi nagyobb baj van, pl. ma is becsípte az ujját. Akkor mindig fölveszem, és megvígasztalom és ált. hamar abbahagyja a sírást is.
20140901102739
 
 


icsilya írta:
sokszor azt látom - nem rád vonatkozik,de játszón pl. - hogy a gyerek anya reakciója miatt ijed meg és kezd el sírni, abszolút tipikus.


Abszolút egyetértek!!!!!!Az ijedségtől ijed meg a gyerek az esetek nagy többségében.

Lili, fejvédő nem kell már, ha beveri, sír egy kicsit, de legközelebb tudni fogja, hogy beverheti a fejét és vigyáznia kell :wink:
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: