Új privát üzeneted érkezett!

Curse,
ezt is nagyon köszi!!!

én is gratula minden friss pocakosnak!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Ó köszi gratulációkat, bár még inkább a drukkokra van szükség, mert ugye tudjuk, hogy volt már máskor is ott valaki. :lol: :lol: Szóval a lényeg, hogy maradjon is. Most pl. hétvégén Párizsba utazunk, amitől egy kicsit parázok, de dokim azt mondta, hogy simán repülhetek.

Rájli: a pihenőszékre nekünk egy jó ideig nincs szükségünk, szóval nyugodtan viheted. Jó sok gyereknek adott már némi nyugalmat, a szülőkről nem is beszélve. Szóval március közepéig szabad a pálya. :lol: Viszont az jó hír, hogy ma nyugisabb Borka.

Curse: ó bilit nagyon fogja értékelni Adél. Minél előbb ismerteted őket össze annál jobb. Együtt pocakodás az tényleg jó. Kicsit előrébb jársz, de sebaj. Te hogy vagy? Én annyira fáradékony, hogy csak na és a pocakom akkora, mint egy 4-5 hósnak.

Tudtok esetleg nekem segíteni? Valaki esetleg rejtett TB szakértő vagy ismer valakit aki nagyon járatos ebben, mert se a cégünk könyvelője, se a munkahelyem könyvelője nem tud választ adni a szitura, amiben vagyok. A lényeg, hogy ha mondjuk van két darab 4 órás munkaviszonyom, az egyik minimálbér (saját cég) a másik egy jó magas fizu, simán elérem vele a gyed toppot, akkor melyik alapján számítják ki az ellátmányomat később? Gondolom a minimálbér után, hogy nehogymááááá jó legyen nekem. Nagyon bonyolult most a munkába állásom, aug. 22től megyek vissza dolgozni és szépen ki is gondoltuk, hogy mi lesz, csak a pocakkal nem számoltam, illetve nekem trivi volt, hogy kapom majd a "rendes fizum" után, de persze a könyvelők beparáztatak, hogy nem nem az nem olyan biztos. Szóval ha valaki tud segíteni, várom akár itt a fórumon, akár emailben, akár priviben. Előre is hálás köci.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Jaj még egy esetleg van olyan, aki dupla minimálbér után fizetett járulékot és úgy ment Gyedre, Tgyásra mit tom én mire? Akkor vajon mennyit ad állambácsi. Jaj de utálom az ilyen kérdéseket. :lol:

Kép
Kép
johanna1975
 
 

 
 

Johi,
Akkor mennek a drukkok, de úgy sem lesz semmi baj :wink: ne aggódj! És oh, Párizs, annyira vágyom már oda vissza egy picit, persze a hülye franciákat leszámítva :lol:
A gyedre pedig ezt találtam a magyarorszag.hu-n:
A gyermekgondozási díj a naptári napi átlagkereset 70 %-a, de maximális összege, havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 %-a, amely összeg 2006-ban 87 500, 2007-ben 91 700 forint volt, 2008. január 1-étől 96 600 forint. (2003-tól az adott évre vonatkozó költségvetési törvény határozta meg a maximális összeget, ami 2004-ben és 2005-ben is a havi 83 000 forintot nem haladhatta meg). A gyed összegének megállapításánál jövedelemként csak azt az összeget (a továbbiakban: jövedelem) lehet figyelembe venni, amely után a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett volt.
Ha a biztosított személy egyidejűleg több jogviszony alapján is jogosult gyermekgondozási díjra, akkor a megállapított díjak összegét egybe kell számítani. Az ellátás azonban ebben az esetben sem haladhatja meg a maximális összeget.



Kép Kép
curse
 
 


Johi,
Ja és ez lemaradt :oops: szerencsére már egyre jobban vagyok, bár meg kell hagyni, tegnap volt az első alkalom, h kijött felül a cuccos :roll: Azt hiszem a tegnap estém volt az utolsó próbálkozásom az elevit és maltofer beszedésére. Totál nem bírom és ahogy beveszem, rögtön hányingerem lesz, amit vagy meg fogok vagy nem. Ugyanakkor meg bosszant a dolog, h nem bírom ezeket a vackokat bevenni, tök lelkifurom van, mert Adélnál hellyel-közzel sikerült. De most csóri ketteske így jár, a maradékból építkezik :(
Pedig most olvastam, h a folsav milyen fontos lenne :roll: majd legfeljebb mindennap májat eszek 8)
Neked pedig sok ++++ a fáradtsághoz!!! Én szerencsére mostanság szabadultam meg tőle, de addig nagyon vacak volt, főleg, h Adél nyúzott egyfolytában.

Kép Kép
curse
 
 


[quote="johanna1975"]J írta:johanna1975aj még egy esetleg van olyan, aki dupla minimálbér után fizetett járulékot és úgy ment Gyedre, Tgyásra mit tom én mire? Akkor vajon mennyit ad állambácsi. Jaj de utálom az ilyen kérdéseket. :lol:


Először is gratulálok ;-)
mÁSODSZOR nincs időm elolvasni visszamenőleg, nem tudom valaki írta-e, hogy mindig az előző évi jövedelem számít, node! én ennél sokkal jobb ötlettel bírok, én is ezt valósítottam meg. megírom priviben.

ancsipancsi
 
 


Curse,
nekem a nőgyogyó azt mondta anno, hogy a folsav a teherbeesés előtt szükséges, utána nincs jelentősége.
én Pregnavitot szedek, s soha nem volt tőle hányingerem.

ancsipancsi
 
 


Lányok: köszi a válaszokat... :-) Nos akkor folytatom kérdés özönömet....Vajon a gyes mellett munkabérem számít valamit? Nekem mi volt az ez évi bérem? Gyes? Volt munkám az vajon számít-e? Másrészt meg tényleg azt nem tom, ha két helyen fizetek mindenfélét, akkor mindkettő számít-e.. brrrr.... közben a párom is jó felhúzott, mondván miért nem megyek vissza 8 órában a munkahelyemre és akkor nincs kérdés... mondom okés akkor zárjuk be a bizniszt a gyes végéig, erre ideges lett. hihi...

Curse: lehet, hogy én is az elevittől vagyok szaharinul... bár előtte sem volt sokkal rózsásabb a helyzet. Maltofer helyett én természetes vasat nyomok, ettől legalább nincs szorulkálás.... De jó, hogy Te már nem vagy fáradt, bár már én is ott tartanék. Fanni mellett is nagyon nehéz. :lol:

Ancsi. köszi a privit, vissza priviztem.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Johi,
nna, így már értem, miért kellett ilyen hirtelen összeházasodni! :mrgreen: :mrgreen:

Én meg asszem öregszem, most már másodjára történik meg, h amikor 20 fokot változik egy napon belül az idő, minden bajom van. :shock:

Írtam párszor, h már 2x voltam a Balcsin a Skodával? :D Annyira élveztem az utat, h sajnáltam, h nem alkunk messzebb :lol: .

Curse,
mi tudunk variálni az ip-kal, mivel anyukám és anyukája a Balcsin lakik, akkor jövünk-megyünk, amikor kedvünk és az idő is úgy áll. ;) Barátosném épp ma sms-elte, h kövi életében pedagógus lesz. :mrgreen: Szar is ez, évi 40valahány nap szabi, és ennek nagy része nyáron... ;) Ilyenkor mindig eszembe jut, mennyit tudnak nyavajogni a pedagógusok, most bezzeg csönd van....
neet
neet
 
 


lányok,
nincs valakinek felesleges spar pontja?
most látom, h csak holnapig lehet kapni, nekem még 15b hibádzik a boldogsághoz, de 15k-ért nem fogok tudni holnap vásározni.

előre is köszi, ha van és megkaphatom.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Zsanci: sajnálom de azt sem tudom mi az a spar pont. :-(

Neet: enyém Skoda régen (105-ös) alig akart felmenni az érdi emelkedőn, én nem sírom vissza, mert mindig izgultam, hogy mikor áll le. Pedig imádtam a járgányt, az volt életem első saját autója. Mekkora fazon volt.... és mennyi "hülyeséget" csináltam vele.
Házasság, hát bár tudtam volna biztosra, hogy már pocakos leszek, biztosan nem parázok, hogy mikor jön a baba stb.... Végig benne volt a pakliban, hogy babás leszek az esküvőn, hiszen nagyon szerettünk volna tesót Fanninak. Igy most reméljük már tényleg lesz is nekije. :lol:

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Johi,
enyém is 105-ös. :mrgreen: És felmegy zokszó nélkül. ;)
neet
neet
 
 


Johi,
gyes meg ilyesmi nem számít bele az átlagkeresetedbe, csak a bér címén kapott összeg. két helyen is kapsz bért? (az a bér számít, ami után fizetik utánad a járulékokat.)

ancsipancsi
 
 


ZSan: nekem van spar pöttyöm!!! Eddig Kamillának raktam félre, de még nem ragacsolta be a füzetébe, szal ha kell dobom postán. Adj címet!

Most csak ennyi hirtelen vár a konyha

R
rylie
 
 


Én is üdvözlök minden új pocakban lakó babát!!!

Rylie,
Kiságyban ellevés - Csak nyújtsd a kisujjad és a fejed is akarják!!!! Skalpostul!!! Legalábbis az enyémek.
És asszem nekem nem is könyebb most, mint régen (csak megszépült a múlt). A játszótér egy rémálom - M azt akarja csinálni, mint a nagyok. Mászókázni és csúzdázni. Peti ellenben nem akar egyedül lenni (nagy is az a játszótér) ő a másik kezemet szorongatja.
Viszont M. tegnaptól JÁÁÁÁR, így előbb-utóbb egyszerűbb lesz az életem. (Gyorsabban fel tud szaladni a csúzdán és végre kipróbálhatja az állva csúszást, amire régóta hajt...)

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Johi,
Micsoda fogszabályozó!!!! Nekem még vasak voltak a fogaimon és néhányat tönkre is tettek. Persze ami megmaradt az szépen áll. És kb. 2 évig hordtam. :cry:

Curse,
Az én P-mnek korai lett volna a szobatisztaság, de ha nektek tetszik és van kedved (meg Adélnak is) meg energiád naná, hogy próbálkozz!!!

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Móni: képzeld Kamillát tökéletesen kielégítette a puszta látványom és hangom, nem kellett neki a "skalpom" :lol: Ott álltam/ültem a kiságy mellett és olvastam a mesét/csepel újságot/nők lapját/hvgt hangosan neki, szerencsére minden érdekelte :lol:
Na ez hiányzik mostan nekem, mert Bori tojik rá, mit mondok ő kézben akar lenni és slusz!
MArcinak gratulálok a járáshoz!! Keress kis játszóteret! Szerencsére a miénk ilyen és nem gond ha le van parkoltatva a babakocsi az árnyékba mert nincsenek távolságok. És úúútálom amikor Kamilla kifigyeli, hogy 7-8 évesek mit csinálnak és ő is azt csinálja :o Pl állva hintázik meg ilyesmi..

Johi: én a szakbarbártól kértem anno tanácsot, hogy hogy jövünk ki a legjobban.

Szrek: neked Ábel alszik újra rendesen??? Egyébként is hun vagy? Képzled Kamilla is a múlt héten játszotta azt, hogy egyik nap aludt du másik nap nem. Aztán visszaálltunk, de most megint itten szívja a vérem ahelyett hogy szunyna :x

Rylie
rylie
 
 


Zsan: megszámoltam: 17 pontom van, ha kell szólj!

R
rylie
 
 


Monisa: Marcinak én is gratulálok a járáshoz. Nekem is volt anno fém, én mondjuk azt nagyon szerettem, csak egy kis orvosi "műhiba"miatt nem ért semmit, úgyhogy kidobott idő és pénz volt. Aztán a következő is, sajnos tudnék mesélni, fogszabi témában nagyon otthon vagyok. :o :cry: :lol:

Rájli: ma felhívtam a Tb-t ők is magyaráztak valamit, amitől még kuszább lettem, viszont megoldódni látszik a dolog, egy nagyon rendes állandó munkahely segítségével. (ahol lehúztam 15 évet).

Ancsi: kaphatnék két helyen is bért, de szerencsére úgy néz ki, hogy régi munkahelyem, ahová négy órába mentem volna, megyek 8 órába. Igy megoldódni látszik, bár még majd hiszem ha látom. :-)

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Megjöttünk a Balcsiról, továbbra sem vagyok Balatonfan. Irtó tömeg, a jövőben inkább az Őrségbe megyünk sokat :)

Johi,
Dupla gratullla neked! De jó hír, szép év ez nektek :)

Csak nagyon nagyjából futottam át azt a kb 2 oldalt amit egy hét alatt írtatok, ami megütötte a szemem:

Zsan,
Nekem van egészségkártyám, mert béren kívüli juttatásként kapom. Régen jó volt, lehetett sportolásra wellnessre meg ilyenek...költeni, manapság nem sok mindenre jó. Én Sholl cipőkre költöm pl., meg egyágyas szülésre :mrgreen: , légzésfigyelőre stb... :D :D Patikákban lehet vele fizetni, de csak babaápolási cuccokat és vényköteleseket, kozmetikumokra stb már nem jó.
Kontaklencsénél is jó fizetőeszköz volt, de már 4 éve sasszem vagyok, szal nekem már nemigen kellene de havi 3e ami rámegy, az még elmegy cipőre :)

Kép
akata
 
 


Ja és Macs, sztahanovista :D
én is az voltam :)

Kép
akata
 
 


ésésés jövő héten kezdődik az ovibaszoktatás. léccci drukkoljatok, hogy jól érezze magát a manóm és ne sírjon, mert akkor én azon nyomban kiveszem 8)

Kép
akata
 
 


Sziasztok!

Gratula az új pocakosnak :D :D :D seeeeeeeeeeejtettem ;) :D :D

Mi most jöttünk meg a nyaralásból :D Balaton&Őrség (hallod, Kata? ;)) nagyon-nagyon jó volt :D apartmanban laktunk mindkét helyen, majd rakok fel képet, a csúcs Ábusnak szerintem a szentgotthárdi élményfürdő volt, ami sokkal sokkal jobb, mint az esztergomi, pedig az is elég jó ;) :D

Macs,
gratula Álmoshoz is meg a szobatisztasághoz is :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Rylie,
most jól aludt :D igazából marhára le kel fárasztani reggel-délelőtt, különben vagy egyáltalán nem alszik, vagy csak 5 körül szeretne, ami meg már izé....
biliprojekt? mi még nem nagyon állunk sehogy, de reménykedem ;)

Kata,
drukkolok :D

jáááj, és lefelejtettem lemondani a bölcsit (mert ugye felvették oviba) úgyhogy még ott is egy kör :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :roll:

kidőlés, jóéjt mindenkinek :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Szrek :D :D :D
na de miért nem találkoztunk???? Mi is 2 nap felmentünk a Balcsiról az őrségbe kipihenni a tömegnyomort :wink: Mondjuk nem Sztgotthárdra hanem egy 15 házból álló icipici falucskába.
Bili nálunk sem játszik, de ha nincs rajta pelus, szól hogy pisilni kell és szalad meglocsolni az almafát :D Balcsin is fürdőgatyába nyomtuk és ha pisilni kellett, hát nem volt kecmec odapisiltünk a törölközőnk mellé, aztán szépen eltemettük mint a cica :D

Kép
akata
 
 


Kata,
almafalocsolás :lol:
nálunk ez is változó, mert nem mindig szól előre, csak gatyában akar lenni, szólni nem, remélem, nem erőltetem túl a dolgot....
Mi sem Szentgotthárdon laktunk, hanem Felsőszölnökön, ami gyakorlatilag a legnyugatibb település Mo-n, ráadásul nem is a faluban, hanem még onnan is kijjebb - valóban az ország legnyugatibb házában :mrgreen: utána már semmi nem volt, csak zöld és a határ ;) :D :D nagyon szép volt, de pl a Hármashatár kőhöz a dagonya miatt nem tudtunk felmenni és még van egy csomó néznivaló, gyönyörű vidék :D tök jó, hogy hasonló programunk volt :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Sziasztok lányok!

Johi! Nagy-nagy gratulaaaaaa :lol: Most hol fogsz szülni? Maradsz a régi dokidnál vagy átjössz a Szt.Imrébe?

Rylie! Te csak ne is szólj semmit, mert legalább az egyik gyereked elvolt magában :)

Monisa! Gratula M-nek a járáshoz. :) Nem kapkodta el a dolgot :)

Akata! Én drukkolok az ovihoz. Nálatok is úgy van, hogy kezdésre teljesen be kell szoktatni? Nálunk ez a módi, hogy most a nyáron kell(ene) beszoktatni, emrt szept.1-től anyuka nem mehet be a gyerekkel. Hm. Bár én azt gondolom, hogy Grétivel nem lesz ilyen gond, inkább majd csak azzal, hogy nem akar majd hazajönni.

Zsan! Nem tudom, meddig lehet beváltani a Spar pontokat és kell -e még neked, de anyukám is szokta gyüjtögetni, elvileg ma megyünk Szolnokra, megkérdezem, maradt -e meg neki.

Bajnim ma reggelre csupa láz lett :cry: Olyan kis bágyadtka :( Hétfőn kapta a 18 hós oltást, de a doki azt mondta, hogy negyedik napon már nem lehet az oltás mellékhatása, úgyhogy délben húzunk a dokihoz, pedig akkor már Szolnokon szerettünk volna lenni. De mielőtt hozzányúl a gyerekhez én már kérek is egy pisibeutalót, biztos ami zicher.

És múlt héten elromlott a tuti jó kis fényképezőgépem, és tegnap telefonáltak a szervízből, hogy dobhatjuk a kukába, mert a javítás 50e ft lenne :twisted: , úgyhoyg kicsit hozzárakva már újat lehet venni.

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Lindi,
Nem, tulképp ez bölcsi ill. miniovi csoport még full toleranciával a gyerekekkel és az aggódó mamákkal szemben :D nem is való nekem ilyen, mert még visszaélek a lehetőséggel és hetekig oviba járok a köccel :mrgreen: De az Augusztust azért választottam, mert exóvónéni lévén emlékszem mennyivel könnyebb mindenkinek ha még a nyári időszakban kezdjük. Ákos nem ottalvós lesz, szal én inkább egy mindennapos játszóháznak nevezem ahonnét ebéd után hazajövünk :wink:
Gréti viszont már hozzászokott az ovikörnyezethez, ő biztos élvezi majd az első pillanattól. Jó neked, hogy túl vagy rajta :)

Kisün,
Marcinál hogy ment a bölcsibe szoktatás? A múltkor írtad, hogy szereti :)

Kép
akata
 
 


Szrek: pisiprojekt hm.. :? van amikor sikerül magától gyorsan a bilibe de ez még nagyon ritka, Legfőképp én szólok rá és 1,5 óránként kérlelhetetlenül ráültetem, persze ha van termés annak nagyon örülünk. Kakinál is kb 2x ment a szőnyegre szal felszedtem a szőnyeget, de ha időbe elkapom akkor ügyesen megy bilóba és roppant büszke rá. Szóval fél úton járunk :roll:

Irigy vagyok az oviért!!!!!!! Mostanában csupa kicsi van a játszón és Kamilla csak téblábol közöttük és amikor végre megjelenik egy vele egykorú akivel lehet vadulni akkor olyan boldog :( egyáltalán nem lesz korabeli gyerek aki marad, mind megy oviba...mi vagyunk az egyetlen lúzerek :cry:

Rylie
rylie
 
 


Lindi: fotómasinát tedd fel a tesz-veszre!!! Öcsém most adott el régi nem müködő nikont 8eért, egy gyüjtő buheravera vette meg !

R
rylie
 
 


hahó, csak gyors bekukk, mert rokonok nyaralnak nálunk éppen :)

Macs,
Álmoshoz gratula :D

Johi,
pocakhoz szintén gratula ill. drukkhegyek :D

KépKép
fibi
 
 


Ancsi,
Köszi a tippet :) de nekem alapjába véve gyógyszer és tsai undorom van :lol: Tehát nem terhesen is alig bírom beszedni őket, nem h terhesen :lol:
Igazából vmi olyasmi lenne jó, ami mondjuk szirupos vagy poralakú és folyadékba kell feloldani. Max. ezek mennek le a torkomon. Gondolom a pregnavit is gyógyszerszerűség (már mint a formája és az íze), mint az elevit :?

Johi,
Én is vasat akartam szedni, de aztán kiderült, h nekem folsavat kell és ezért írta fel a maltofert, de hát boáááááááá.
Tényleg és akkor hogy lesz nálad a kórház és a doki dolog?

Neet,
Akkor fussunk majd össze a balcsinál, ha már itt a szomszédban nem tudunk :mrgreen:
És egyébként én is rohadt irigy vagyok erre a sok szabira, amit a tanárok kapnak :lol: :wink:

Zsanci,
BORISZNAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT tegnapra!!! :D

Kép

Neet, Johi,
Nekünk 120-as skodánk volt anno és annak állandóan felforrt a vize, ráadásul nehezéket kellett tenni az elejébe (cementes zsák), h ne menjen ide-oda :mrgreen: Ettől függetlenül nagyon csipáztuk :wink:

Móni,
Hatalmas gratula Marcinak!!! :D :D

Kata,
Ovibeszoktatáshoz drukk-drukk!!!Almafalocsolás :lol:

Szrek,
De jó lehetett a kiruccanás! :D Képek?

Lindi,
Bajnikának bulást!!! Mi volt a dokinál?

Kép Kép
curse
 
 


Ja és képzeljétek a lényeget meg nem mesélem :D Szóval ma kellett visszamennem a Szent Lászlóba a leletek végett és jó hírt kaptam :D
Toxo ügyben nega lettem (IgG poz; IgM neg), vagyis voltam már és nincs friss fertőzésem :D :D
Ez a dokinő, akinél voltam eléggé ott van a toppon toxoba (szakértő) és most ő is azt mondta, h meg lehet újra kapni, tehát pocakosan kerüljük azokat a dolgokat, amiktől esetleg be lehet nyelni. Ja és még azt is elmondta, h a sztks leleteknek sem kell mindig hinni, mert elavult módszerrel és elavult eszközökkel dolgoznak. Jó mi?
Szóval ha vkinél hasonló probléma lesz, akkor irány inkább a Szent László kórház!
Ja és nem mellesleg a lyme eredményemet is megerősítették, h negatív :D :D Soha többet nem hiszek esküszöm az sztks leleteknek!!!

Kép Kép
curse
 
 


Curse! Hát ez nagyon jó hír :) Mondjuk azért ez elég gáz, hogy eddig meg izgultál miatta :?

Na, mi végül csak lejutottunk Szolnokra. Bajnikám ma 39 fokos lázzal ébredt, adtam neki kúpot, aztán fél 10-kor már újra elaludt, és akkor meg 39.5 -tel ébredt :? Popóban mértem, ott ugye 40-et mutatott, olyan hihetetlen, hogy az én kölkeim ritkán betegek, de akkor állandóan 40-es számokat látok (Bajni rekordja 40,2 volt, Grétié meg 40,8 ...) Na, mindenesetre csináltam neki egy hűtőfürdőt, ami hiába nem volt hideg, hanem inkább langyos-meleg, majd' bele fagyott.
A dokinéni szerint piros a torka, úgyhogy csak szükség esetén csillapítsam a lázát, illetve mivel itt a hétvége, ha szombaton is ilyen lázas lenne, akkor adjak neki antibiotikumot. Mondjuk ez már értékelendő, hogy nem azonnal azzal indított. Mindenesetre kértem tőle pisibeutalót, de azt már nem Pesten vittem el, hanem majd itt Szolnokon holnap reggel.
2 körül el is indultunk, szerencsére végigaludták az utat, de itt Bajnikám minden kúp és Nurofen ellenére csupa láz, nem ment 39 alá. Lábra se bírt állni, csak feküdt hol valakinek az ölében, hol csak a szőnyegen. Ráadásul este már olyan büdinek éreztem a pisijét, hogy elvittem az ügyeletre, de ott is csak azt mondták, hogy piros a torka és most nincs labor, úgyhoyg holnap reggel kell(ene) vinnem a H-ba vér- és vizeletvizsgálatra. Viszont adtak valami erősebb antibiotikumos kúpot láz ellen.
Ki is váltottam a kúpot, és vittem is Bajnit (hűtő)fürödni, előtte megmértem a lázát és 37,3 volt :shock: Így nem is hűtőfürdőt csináltam, és még így is fürdés után 37 volt neki :roll: Hm, ki érti ezt.
Mindenesetre ma vele alszok és holnap meg anyukám viszi a laborba a pisijét, ha gáz van vele, akkor meg az itteni beutalóval megyünk a H-ba.
Na, röviden ennyi a mi történetünk.

Ancsi! Végül vettem fülhőmérőt, de az a Scaneo sehol nem volt, vettem egy valami új fajtát, amire már nem kell olyan kis kupakot rajkni, és ezt is lehet homlokon is mérni, tök egyszerűen és tényleg pontosan mér.

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Lindi,
szupi. mondd a márkáját, hogy tudjam milyen a másik jó :)
ancsipancsi
 
 


Köszönjük szépen Borisz köszöntését!!!

(ha lenne képem, bizisten felraknám, de nincs :lol: )

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Boriszt Isten éltesse!
én szerencsére láttam és tudom, hogy nagyon szép gyerek! :)
ancsipancsi
 
 


Szijasztok,

Zsanci: Borisznak mi is nagyon sok boldogságot kívánunk és persze Anyukájának is.

Curse: ez aztán a nagy hír. Tök szuper, nagyon drukkoltam, de tényleg, hogy eddig paráztattak az betojás. :-( Lényeg, hogy most már akkor nyugi. Hihi Skoda ügyben hasonló élmények, képzeld engem az Erzsébet hídon (még zsák betétel előtt) két sávot áttett.

Curse, Lindi: hááááát az igazság az, hogy egy dokit próbáltam Szentimrében, aki nem vállalt, igy marad a régi jól bevállt. Igazából egy kört futottam, mert közel van a kórház stb... De nagyon is jó a mostani doki és akkor marad a másik kórház (Kútvölgyi). Remélem azért maradhatok köztetek. :-)

Lindi: Bajninak jobbulást, ezek a lázak olyan boááá. Bár, mint tudjuk a szervezet öngyógyítása, bár ilyen magasságban már nagyon gáz. De nekem mindig azt mondta a dokinénim, hogy a láznak örülni kell, mert a szervezet erősen védekezik. Hát köszi... :lol:

Rájli: tök átérzem a játszóteres és nem bölcsibe menő sztoritokat, mert tényleg nehéz lesz Kamillának társat taláni, de hidd el azért lesznek gyerekek és ne érezd magad lúzernak. Mert a lúzerek nem igy néznek ki. :lol: De tegnap én is azt tapasztaltam, hogy kis játszón minimanó gyerekek, a nagy játszin pedig olyan 6-12 éves korig. Szóval néha én sem tudom, hogy melyikre menjünk és hát tényleg az ovi az nagyon jó lesz.

Akata: drukkolok beszoktatás ügyben, már most van nektek? Nálunk szept 1. és onnan egy hét. Remélem Fanninál kevesebb lesz.

Munkaügyben: háááááááát le a kalappal állandó munkahelyem előtt, aki nagyon rendes és visszavett papíron 8 órában (egyébként 4) és fizet mint a katonatiszt. Én nem vártam tőlük el, sőt próbáltam ellene küzdeni, már már sikerült is, de sajnos a munkatörvénykönyve (én esetemben sajnos) nagyon védi a terhes mamikat és nem lehet kevesebbért alkalmazni, mint amennyiért régen ott voltam. Esetemben ez extrém magas és szerettem volna csökkenteni, de sajnos nem engedi a Törvény. Ég a búrám.... de legalább évekig lesz rendes gyedem. Ez azért nagyon jó, mert igy saját cégbe nem kell bejelntkezni, ahol nagyon nagyon neccesen lenne meg a 180 napom és ráadásul egy csomó lóvéba kerülni. Szóval emelem kalapom munkahelyem előtt. Köszi mindenkinek a segítséget, de most ez úgy látszik megoldódott.

Holnap indulunk (ana)Nászútra Párizsba... Remélem szuper lesz, Fanni megy anyuékhoz. Egyetlen gáz van, hogy időjárásügyileg nagyon kakát mondanak Párizsban. Na de valahogy majd elviseljük. :lol: :lol: :lol:

Szép napot mindeninek
JOhi és

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Rájli: természetesen ovit akartam irni.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sokáig Éljen Borisz! :D

Ismertek egy Edit nevű csecsemőst? Ma a diósdi játszón egymás mellett löktük a gyerekeket (ő nem az övét, mert az már 18 éves, amin jól elcsodálkoztam, mert tök fiatalnak tűnt a nőci), 25 éve van a H-nkban, szal biztos midnenki összefutott már vele. :) Pici a világ.
neet
neet
 
 


Sziasztok!

Mint afféle kósza, megnéztem az utóbbi két oldalt, és hááááát, nagy-nagy szeretettel gratulálok, Johi, Curse és Macs (ha vannak más pocakosok, azoknak is)! :D :D :D :D :D :D :D :D

Jaj, mi is szeretnénk Emmatesót, de előbb fogynom kell egy nagyot, aztán ellenőrizni a vérnyomásomat, egyebeket, és ha minden stimmel, na akkor esetleg bele merünk vágni. Szóval a leadandó kilók alapján kb. jövőre. :lol:

Nagyon jól vagyunk, Emma gyönyörű, zsizsik, okos, kedves, és nem is vagyok elfogult. :lol: Egy képet beteszek róla. Olykor, amikor csak gyorsan bekukkantottam hozzátok, kerestem a gyerekfotókat, és gyönyörűeket láttam, mindannyian olyan szépen fejlődnek!

Jó egészséget, sok örömet mindannyiótoknak!
Kátya

Kép
kincsimano
 
 


Neet: Editnek rövid szőke haja van nemde?

Kátya: Emma de széép..tessék gyakrabban jönni !!

Johi: vannak még rendes emberek, örülök, hogy megoldódott a gondot !
Jó nászutat ti kis csalósok!!! (előre dolgoztatok már hi-hi) :mrgreen:

Lindi: jobbulást Bajninak és Kamilla is ilyen extrém lázakat bír produkálni... :? Nem lehet, hogy fogzik Bajni mellesleg??
Remélem pisivel minden okés lesz !

Mi ma megyünk kontrollra Kamillával és remélem azt mondják, hogy nem kell diétázni tovább. Olyan jó lenne....

Rylie
rylie
 
 


Kátya,
nagyon szép a babád, komolyan! :)

Rájli,
de, igen, ő lesz az. :)

Itt van az ősz...?
neet
neet
 
 


Curse,
De jó, mármint a lelet!!!


Lindi,
Enyémek is elég (de nem elég) ritkán betegek, de a lázuk magas szokott lenni. De 41 fölé még nem ment. Mondjuk én nem a láztól parázom (másban élem ki magam).
Jobbulást B-nak!

Johi,
Szerintem is csak-csak elviselitek a szar időjárást abban a kis városkában...Majd beültök valahová, ha nagyon esik. Kérhettek vmi celofánba csomagolt buci-szendvicset csalamádéval resti stílusban (erről - is - híresek ott, nem?)

Kincsimanó,
Emma tényleg szép! Jó nagy szemei vannak!!


Neet,
Jó, hogy mostanság vagy...

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Mindenki fel van pörögve...

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


[quote="neet"][ írta:neetcolor=green]Sokáig [/color]Éljen Borisz! :D

Ismertek egy Edit nevű csecsemőst? Ma a diósdi játszón egymás mellett löktük a gyerekeket (ő nem az övét, mert az már 18 éves, amin jól elcsodálkoztam, mert tök fiatalnak tűnt a nőci), 25 éve van a H-nkban, szal biztos midnenki összefutott már vele. :) Pici a világ.
neet


Szerintem az én kedvenc csecsemősöm ez az Edit! legalábbis két Edit van, de szerintem ez az, amelyiket én kedvelem. Barna haj, fiatalos külső, s nekem mindkétszer ő segített kijönni a kórházból.

ancsipancsi
 
 


Lindi,
Bulást Bajnikának!!! Remélem azóta jobban van és a pisivel sem volt gond?!NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :D :D

Kép

Zsanci,
Ha nincsenek képek, legalább mesélj miket kapott Borisz! :wink: Mi érdekli most egy hatéves kisfiút :wink:

Johi,
Naná, h azért maradhatsz köztünk :wink: Az a lényeg, h olyan dokinál leszel, akit már ismersz és megbízol benne. És nagyon jó nászutazást, bár már lassan hazafelé jöttök :?
A munkahelyed meg tényleg nagyon szuper, ha ilyet bevállal :)

Kátya,
Jó, h jelentkeztél :D de azért jöhetnél sűrűbben is :wink: Emma pedig gyöngyörű :D Olyan igézőek a szemei :wink:

Rylie,
Mi volt a kontrollon?

Deni,
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D :D

Kép

Volt vki esetleg a kövi helyek vmelyikén? Bibione, Jesolo, Lignana? Ha igen, írna véleményt úgy mindenről akár priviben is.

Kép Kép
curse
 
 


Curse! Köszi a köszöntést :) Bakker 33 év :cry: Ennek örömére a barátnőmmel elmentem megnézni a Mamma mia-t! Annyira tetszett, hogy Petivel is el fogok rá menni. Bár ő lehet, hogy nem fogja annyira élvezni de én nagyon, még másodjára is.

A gyerekek meggyógyultak, mert időközben Grétikém is elkapta a kórt, ami mindkét gyereknél kemény 1 napig (se) tartott, de az jó intenzív volt (legalábbis láz ügyileg). Bajnikámnak meglett a pisieredménye is, amit 11-re sikerült is bevinni a laborba, mert a kis disznónak 7-kor felragasztottam a pisizacsit és 11-ig egy cseppet se pislantott bele, aztán 11-kor már nem bírta tovább és még túl is folyatta :) Szóval mire az eredmény meglett, a dokink már sehol nem volt, így egy ismerős doki elemzte ki, hogy a keton azért pozitív, mert nem ivott eleget, a fehérje meg valószínűleg az előző nap benyelt lázcsillapítóktól pozitív, a vizsgálatot mindenképp meg kell ismételni, de én most egyelőre nem erőltetem a dolgot, mivel Szolnokon vagyunk.
Grétikém meg szombat estére lázasodott be, de nem is nagyon izgultam, mert tudtam, hogy reggelere kutya baja sem lesz, és lőn.

Úgyhogy ez valami alattomos, kicsit kevesebb mint 24 órás vírus.

Lehet mondtam már, hogy anyukám minden hónapban bevállal egy hétvégét a gyerekekkel, az augusztusit most ejtjük meg a hétvégén, úgyhogy én csütötökön szépen hazahúzok a gyerekek nélkül és lesz 3 szabad napunk. Illetve számomra csak 2, mert vasárnap megyünk Kecskemétre a repülős napokra, amihez nekem nem sok kedvem van ...

Jó éjt :)

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Sziaasztoook!!!
Gyors bekukk, és lááám: CURSE&JOHI nagynagy gratulla!!!! :) :)
Nem olv.vissza, és most is csak 2percem van. :) Hiányoztok!
Mi Szte-n, gyerekek folyamatosan a kertben/kismediben/Dunában...nagyon élvezik. Amíg ilyen jó az idő, maradunk. (Ma csak ügyimtézni jöttünk Bpre Apjukkal, csajok a Nagyival maradtak.)
Mindenkinek puszi, és gondolok rátok!!!!
rídonli#
 
 


Sziasztok,
múlt csütörtökön írtam egy hosszút (wordben ;-) ),de lefagyott a gép,s buktam az egészet...:-(
Nem tudok mindent újra pötyögni,csak pár dolog:
sok-sok boldogságot Johi!!!!

És gratu Johi és Curse!!!!!!!

Macs,
éljen a felhőtlen pocakosodás és a kiskukis kép is ;-) Jóóó sokáig húzod majd az igát a m.helyeden!!! :shock:

Rájli,
még réééég kérdezted a magadról leszoktatást, én részemről annyit mesélnék tapasztalatot, hogy Atim ugyanilyen kis csimpuszka, hogy mindig rajtam kellett lógnia (s ha nyűgje van, most is képes egész nap rajtam csüngeni),s nálam bevált, hogy elfogadtam,h ennyire kellek neki és kész. Nem tart sokáig ,s megfogadtam,ha ez kell neki, akkor megadom.Bár sokszor tényleg a végemet járom (most kicsivel 10kg fölött van!),s sokszor nem bírok főzni, takarítani stb.De azt hiszem az kevésbé fogja meghatározni a kis lelkét majd felnőttként :-)
(Jah és cumit ilyen formában ő is utálta és szopizni sem volt hajlandó csak azért,h azzal elaltassam pl...átlátott rajtam ;-) )


Curse,
a fentiek szerint leginkább sem a jó sem a rossz eredménynek nem kéne hinni az sztk-ban, s ebbe elég sz*r belegondolni... :-S
Bilit nyugodtan előszedheted sztem is, főleg, hogy jövőre, mikor már úgymond sürget az idő kicsit kevesebb hajlandóságot fogsz ezirányban mutatni sztem,mikor épp szopiztatsz vagy altatasz, vagy rázod ketteske sejhaját ;-)

Lindi,
jó,h már kigyógyultaka gyerkők! Te hogy bírod nélkülük olyan sok napig???Én egy napnál tovább el sem bírom képzelni. (Egyelőre?...)

Kátya,
Emmád gyönyörűűűűűű!

Mi bolhacsípés hszeket köszönjük, egyre gázabb volt, s elcipeltem a hülye dokinéninkhez,aki csak annyit mondott,h csalánkiütés VALAMITŐL. Király... és az előtte lévő láz, meg hasmenés nem igazán érdekelte...NAa mindegy, pár napig rettenetesen nézett ki, de csak egy éjszakát viszketett szegénykémnek borzasztóan, aztán csak a látvány volt rémes.

És Ati tegnap teljesen egyedül 9 (!!!!!!) lépést ment a nővére felé.Azt hiszem elég erős a motivációja ;-)
És Eszter gyönyörű nyelvhelyességgel és választékosan beszél,+naggyon jó dumái vannak , mint pl:
rajtam tanga, ő utánam jön:
"Anya, milyen semmi bugyi ez???"

És 95%-osan szobatiszta, úgyhogy nyár végére tuti tipp mindenkinek,aki gyors eredményt akar: 2-3délután dinnye-evészet, minek következtében esitg 77-szer kell pisilni, s 3nap múlva már érti a lényeget ;-) (És ezzel megspórol a acsaládnak súlyos tizenezret is )

Még próbálok 1kérdéssel jönni...
Most L.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szelloke 2008.08.12 21:02-kor.

Kép
Kép
szelloke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?