Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :D
Tegnap délután 17 órakkor megszületett Bende kislánya,Nikolett 3680 gr és 58 cm-rel! :D
Mindketten jól vannak! :D

KépKép
KépKép
andesz78
 
 


Andesz: Köszönjük szépen az infót :)

Bende: Gratulálok a kislányodhoz !!! :) Sok boldogágot és tejcít kívánok !!! :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


De rég jártam itt

Ancsi-pancsi: Gratulálok neked is a gyönyörűséges hölgyhöz!!! :)

Anyany: :( Sajnálom hogy ennyi gond van a szopiztatással. Csak csak megoldódik már valahogy

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 

 
 

bende

Gratulálok a kislányodhoz!!. Sok tejcit!!!! :D
Vendég
 


Bende
Gratulálok pici lányodhoz! Sok tejcit és zökkenőmentes szoptatást!

anyany
Kitartás! Ne add fel és ne keseredj el. Biztos már az is probléma, hogy idegesen ülsz le szopiztatni, hogy vajon sikrül-e. És ezt lánykád is megérzi rajtad.. Szorítok Nektek!
zsula
 
 


Bendének én is gratulálok és jó egészséget kívánok nekik.
Jó az örömhírt hallani. :)

Kép
Kép
tucsinke
 
 


bende! gratulálok a kislányodhoz! remélem hamarosan a beszámolódat is olvashatjuk!
Vendég
 


ancsi!
nálam a gátsebbel nem volt gond, nagoyn gyorsan gyógyult, viszont a varratokkal meggyűlt a bajom. ki is kellett szedni az 5. napon, hiába voltak felszívódó varrratok. viszont miután kiszedték, pár óra múlva nem csak szaladni, hanem ülni is tudam.
azaz ülve kínlódni a szopival...
Vendég
 


Bende!

Én is gratulálok a babádhoz! Várjuk a beszámolót! :D

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Bende! Gratulálok Neked! Örülök, hogy túl vagy rajta! Nagyon sok boldogságot kívánok az egész családnak és sok-sok tejcsit Nikinek!

Várjuk a babaképeket!
Egyébként én nem tudom, hogy mikortól szokás NST-re küldeni a kismamikat, de nekem a doki az aug.25-ét mondta. Elvileg egyébként az már a 35. hét vége, 36 eleje. Úgyhogy nagyjából stimmel.

Többiek, hogy vagytok? Rajtam erős depresszióhoz hasonló hangulat uralkodott tegnap egész nap. Este alig bírtam abbahagyni a bőgést.. De a miértre nem tudtam mit válaszolni.., Voltatok már így? Ez lehet a terhesség "mellékhatása" vagy ezé a bolond időjárásé? Nem tudom, de újabban elég gyakran magamba fordulok.. Nem is alszom rendesen (csak a pipolfen segítségével tudok elaludni, de akkor meg fáradtan kelek reggel).

Ki a következő szülő kismami akinek lehet drukkolni??

Rönééé



Kép
röné
 
 


Sziasztok Lányok!

Röné: Sajnálom hogy rossz kedved volt (remálem már nincs) Lehet hogy a hormonok dolgoznak.

Tényleg csajok! Hol vannak a babaképek? :)

Tegnap voltam a dokinál. megvizsgált de nincs UH-ja. Ezt nem értem mert ki van írva. Kinek BE még a dokija? Nála sem készül UH? 18-19 héten volt utóljára megvizualizálva a kincsem, és a kövi kötelező UH is 4 hét múlva lesz.
Azt sem tudom hogy eddig fejlődött-e rendesen a Manó.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Sziasztok
Gratulálok én is a babához sok boldogságot!!!!!!!!!!!
Röné: teljesen normális, ami most veled van velem is volt ilyen, én is sokat sírtam főleg azon hogy mekkora vagyok, nem fértem bele semmibe…………..
Ilyenkor a legjobb egy jó beszélgetés a legjobb barátnővel vagy anyukáddal.
Az alvásproblémákra szerintem inkább gyógynövény teát igyál attól, nem leszel reggelre fáradt, sweetdream (remélem jól írtam le) kapható még az auchanban is a teáknél nekem az nagyon jól bevált anno.

phpBB: Kép

Kép

S.Dóra
borz
 
 


Bende: Nagyon-nagyon gratulálok a picilányhoz, sok tejcit, és zökkenőmentes szopizást kívánok!

Anyany: szerintem nekem is a belső varratok fájnak. Még érzem, hogy lóg ki a cérna. Ha nem javul, akkor megkérdezem a 6 hetes kontrollon a dokit, hogy nem lehet-e kiszedni a belsőket, bár van belőlük bőven...

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Röné
Semmi gond, én is szoktam ilyeneket csinálni.. Párom meg sosem érti mi a bajom, szegény csak néz és vígasztal. Én meg nem tudom megmondani, hogy mi a bajom.. :)

Ma reggel kicsit megijedtem.. Reggeli pisiléskor véreztem picit, azt hittem baj van.
Irány a doki, hogy mi van. Aztán kiderült, hogy a múltkori hólyaghurutom nem jött rendben. Viszont Manóval minden oké. Szép nagy, most kb 3 kg körül van, doki szerint. Most 34 hetes vagyok, szerinte a szülési súly 4 kg körül lesz..
kicsit aggasztó... :oops: :oops:
zsula
 
 


zsula!

Ennyiidösen nekem is 3 kg sacolták és lett belöle 4.30 kg!
s. zsófia
 
 


Sziasztok!

Ancsi-pancsi és Bende:

Először is hatalmas irigykedő gratula a friss anyukáknak!!! Ügyesek vagytok!

Röné:

Azt hiszem én vagyok a következő.
Bár nem írok túl gyakran, így nem vagyok szerves része a csevejnek,de mindig benézek,hogy kivel mi van.

Aug. 5-re vagyunk kiírva, de már nagyon nyűgösen vagyok.

Szorítsatok....be vagyok rezelve. :)

Üdv:
Ancha
ancha1
 
 


Sziasztok!

Hogy mükszik a baba éjjel-nappal ott van velem szülés után? Mivel többen vannak egy szobában így a látogatás,babanézés,hogy mükszik?

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Röné,

ez a hangulat nálam is néha előfordul, csak nem hagyja a kislányom hogy sokáig tartson.

Tegnap voltam NST-n elég aktív a kölyök, nem most fog még kibújni szerintem.
Képzeld tegnap is megint benn volt szegény doki, de mondta, hogy szerdán már elutazik. :) Mondtam menjen nyugodtan, szeretném megvárni inkább mig visszajön. :lol:

ancha1 után azt hiszem én vagyok soron, ha jól tudom. :shock:

Kép
Kép
tucsinke
 
 


s.zsófia!
a baba valóban ott van veled, de ha akarod és van hely és pihenni szeretnél, le tudod adni az őrzőbe, de akkor vállalnod kell a kockázatot ,hogy megitatják cukrosvízzel.
én négyágyas szobában voltam. első nap csak ketten voltunk,de akkor a szobatársam gyereke üvöltött éjszaka. másnap meg az enyém. harmadnap már olyan fáradt voltam, hogy a két új anyuka gyerekére már fel sem ébredtem, csak az enyémre...

a látogatás: elvileg a szobába látogató nem mehet be. a babát kilehet vinni a folyosóra, vagy az ajóban megmutatni. de amúgy mindig bepofátlankodnak a látogatók. erre is van egy sztorim: apuka egy marha nagy kamerát hozott be a kórházba videózni a gyereket meg anyukát. de minek? ráadásul jött a nőcihez a fél város, mert mindenki a kórházban akarta látni azt a gyereket... szoptatásnál meg külön jó, ha benn van egy csomó ember...
Vendég
 


Sziasztok!

Zsula: Ne aggódj ezen. Barnira is azt mondták nagy baba lesz aztán nem. Lehet, hogy majd korábban is fog jönni.
Én tegnap voltam 26. hetet töltöttem be és 1300 gr a kislány. Nagy baba az enyém is állítólag de én ezen már nem is ijedek meg :)

Ahogy olvasom erre meg Zsófi az ellenpélda :)

Ancha1: Drukk ezerrel!!! :) Könynű és sima szülést kívánok Neked! Valahogy majd tessék minket értesíteni a baba érkezéséről :)
Ne légy berezelve, így is úgy is megszületik szóval felesleges, meg nincs is rá ok. Modnogasd magadnak és babócádnak hogy szépen simán végigcsináljátok. Nem lesz gond :)

Anyany: Azért ha szólsz a szobatársadnak csak nem sértődik meg hogy menjenek ki a látogatók a szobából. Ha Te nem viszel be látogatót ugyanezt elvárhatod szerintem vagy vannak akik ezen megsértődnek?

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


gratulálok bab születéséhez, jó egészséget és sok römet
kiseditke
 
 


Zsula: Az én kislányomra is 4 kg-ot jósoltak, és 3530g lett.
Nem tudnak ám olyan pontosan mérni...

Ancha: ne idegeskedj, ne aggódj, mert úgy jársz, mint én. A szülés előtti nap felment a vérnyomásom 190/110-re és majdnem megcsászároztak....kell az energia, pihenj sokat, vagy teljesen kifáradsz, mint én. Nem szabad félni. Arra kell majd koncentrálni, hogy hamar-hamar túlleszel rajta, és minden fájdalmat, fáradtságot megér.

Zsófi, én 2 ágyas szobában voltam, de sajna pont a nővérpulttal szemben. Volt egy idősebb szülésznő, aki ordibált befelé a szobába, mint egy idióta. Volt egy-két csecsemős nővér is, aki olyan bunkó volt, hogy még sírtam is. Hozzám kitolták a szülés után a babát, pedig még fel sem tudtam kelni wc-re sem. De aztán másnap normális csecsemős nővér volt, és ő bevitte éjszakára a picit, hogy tudjak pihenni. Érdekes, hogy nála egy baba sem sírt. Nagyon tündéri kedves volt. Egy pici alacsony szőke hajú csaj.
A cukros víz szerintem nem rossz dolog, mert első pár napban úgysincs tejci, és addíg legalább nem esik le a vércukorszintje a babának, és nem éhezik.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Én gondoltam hogy Bende hányásos napja után szülés következik!Nagyon nagy gratula neki és jó egészséget mindkettőjüknek.Én is végre betöltöttem a félidőt,innen már visszafelé számolunk... :lol: Sajnos sok dolgom van mostanság,megy a nagy télire eltevés fagyasztóba,befőttek,savanyúságok.De néha azért bekukkantok.jó éjt! :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Tegnap voltam dokinál és mindig nem tudom mi is lessz a csöpség. Megyünk 4d-re remélem ott megmutetja. A két lába közé bedugta a kezecskéjét. Kicsit meg vagyok ilyedve mert a külsö mészályam 1 cm-re ki van nyilva,a belsö zárt a két mészály közötti pedig 2 cm. Doki szerint nincs gond csak kiméljem magam.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


hát az én pici lányomat súlyügyileg nem nézték el. a doki a 35hetes ultrahangon azt mondta, hogy nem lesz sokkal több 3kilónál, és igaza lett. 3220!
pedig azért paráztam eléggé, mert a párom 4300-zal született, bár én akkor sem voltam nagy... Zsófibaba meg olyan "pontjó"
:D :D :D
Vendég
 


egy kérdés!
létezik egy olyan készülék, aminek a neve SNS- szoptant. a medela gyártja. használta már valaki?
ma volt nálam egy barátnőm, aki nagoyn bízott magában, hogy majd neki biztosan sikerülni fog rácuppantani a cicimre a kislányomat, de Zsófi volt az erősebb...
:( :( :( :( :(
szóval az a készülék esetleg segíthetne, hogy a picilány megtanuljon rendesen szopizni???
szerintetek?
Vendég
 


Anyany, én ebben a kérdésben nem vagyok otthon.. Így sajna nem tudok neked segíteni.. Esetleg írd be a keresőbe, hátha találsz róla vmi infót a neten!

S.Zsófi, nem kell megijedni, nekem uez történt a 22. héten. Akkor írt ki a doki. Először szigorúan feküdtem kb. 1,5-2 hetet. Utána a kontrollon már azt mondta a doki, hogy nem kell a szigorú ágynyugalom, de pihenjek sokat. Bevásárlótúrákat felejtsd el, és ne emelgess, ne cipekedj, ne mászkálj órákig! Minden rendben lesz, ha betartod a sok pihit!! Nekem azóta sem nyílt tovább a méhszáj, pedig már rég nem kímélem magam annyira mint eleinte a nagy riadalom után.

Sarmon, gratula a félidőhöz. Nekem a 20. hét után nagyon felgyorsultak a hetek.. Én valahogy leragadtam a 25-nél, erre már azt veszem észre, hogy "mindjárt" szülök.

Furcsa, hogy egyes emberek milyen tapintatlanok tudnak lenni. Hihetetlen, hogy még a kismamának kellene szólni a másik látogatójának, hogy ugyan máá ez egy szülészet-nőgyógy-i osztály, menejn már ki.. Én kiakadok az ilyenektől.

Súly: nekem a 30. héten saccolta 1,5 kg-ra.. Valahogy nem izgat ez a dolog, mert befolyásolni nem tudom, és a lényeg hogy egészséges legyen. Tutira ugysem tudják megmondani, vagy eltalálják, vayg nem.. Persze túl nagy babát én sem szeretnék, de akkora lesz amekkora.. Már várom nagyon :D

Ancha! Kitartás, és próbálj meg lazítani, ne idegeskedj! Nincs ugyan még tapasztalatom, de annál rosszabb minél jobban rágörcsöl valaki! Drukkolunk neked, hogy gyorsan túl legyél rajta!!

Depis hangulat: igen, valamivel jobb a helyzet, de még nem az igazi. Majd lesz jobb is. Ma zene-nosztalgia terápiát tartottam. Előszedtem régen hallott cd-imet, és tőlem szokatlan hangerővel hallgattam, és az emlékek meg az ismerős zene jobb kedvre derítettekk. (Imádom az arab-török zenét, van néhány spec. a gyűjteményemben :lol: )

Tünde, juj, te már most NST-re mész?? De furi. Doki előtt le a kalappal, mert sokan nem mennek be szabi alatt még ha egy kismama előre felfogadja akkor sem.. De biztosan megéri neki bemenni.
Nekem azt mondta, hogy 11-től megint rendesen elérhető lesz. Nem sok pihenést hagy magának..

Ja, és amint az időpontot látjátok, megint nem tudok aludni :cry:
Nehéz lesz így ez a 1,5 hónap..

Rönééé



Kép
röné
 
 


Röné,

már hétfőn a második NST-re megyek. De katasztrofa hogy a papírokra mennyit kell várni ott. A vizsgálat gyorsan megy.

Szerdán már elutazott a doki, úgyhogy másfél hétig most senki sem tudja elérni. Hál istennek beleegyezett, hogy Móron csináltassam meg az utolsó ultrahangot. Holnap megyek és kiváncsi vagyok mekkora babát mondanak. Bár itt elég régi, rozoga gép van.

Az alvással nekem is problémám van, már nagyon xrul alszom. És eléggé fáradt vagyok, Lili sem hagy pihenni. Már alkalmazom a gátmasszázst és szedem a homeos bogyókat is.

Ki hogy bírja a fülledt meleget? Én eddig egész jól. De két napja kivagyok. Lehet azért mert már közeledik az idő. :D

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Köszönöm mindenkinek a bíztatást, igyekszem türelemmel lenni.

Ha mostanában bújik ki Bence fiam,akkor bizony nélkülöznünk kell a dokit,mert Rubliczky doktor bácsi most külföldön van. :(
Remélem valami normális ügyeletes lesz,ha úgy alakul.
Amúgy iszonyú rendes pali....még majdnem ő kért elnézést,hogy nem lesz itt pár napig,de 10-én jön haza és akkor már este hívjam,ha van valami. :)

A meleget én csak lehúzott redőnyök mögött bírom.

Röné:

én a nehéz púp miatt nem tudok aludni,egyszerűen nem bírja a gerincem átfordítani a túloldalra,amikor már nem érzem a bal oldalamat. Akkor ücsörgök az ágy szélén,mint egy szerencsétlen és kicsit később lerakom magam jobbra.
Már csukott szemmel is megy. :D

Kérdés:

Akinek csináltak már valaha 40. hét utáni magzatvíz vizsgálatot,elmesélné mire lehet számítani?

Köszi

Ancha
ancha1
 
 


ancha1,

nekem is ő a doki bácsim, bár én augusztus 26-27re vagyok kíirva, de remélem nem jön ennyivel előbb és megvárja a doki bácsit a bébim.

Ne félj a magzatvizsgálattól. Nekem anno a lányom miatt mivel túlhordtam néztek, de nem fájt, csak egy kicsit kellemetlen volt.

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Sziasztok!

Hazajöttünk. Majd jövök a részletekkel.
bende
 
 


Bende: nagy izgalommal várjuk a részleteket, meg képet is picurkáról.

Ancha: nekem a kiírt időpontban, tehát a 40. héten csinált a doki magzatvízvizsgálatot, de egyáltalán nem fájt. Még annyira sem volt kellemetlen, mint a rákszűrés. Ügyes és gyors volt a dokibácsi...

Lányok, érdekell valakit egy origi üveg Waleda gátmasszázsolaj. Csak természetes növényi kivonatokból van. Én megvettem, de nem használtam. Fel sincs bontva. 2000Ft-ért szívesen odaadom valakinek. Én 2500Ft-ért vettem. Ha kell el is postázom. Ha érdekell valakit, írjon privit.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Lányok!

Egy kérdés: Fehérváron minden héten néznek flowmetriát is az NST után? Csak érdekelne.

Ma mivel szabin van a doki bácsink, ezért megengedte hogy Móron csináltassam meg a 36. heti UH-t. De nagyon kiakasztottak. És olyan adatokat mértek amit a dokim 2 hete mért, sőt még annál kisebb a babám. De mondjuk a lányomnál anno, igaz a szülészettel nem volt bajom. Móron szültem a lányom. Végig akkor meg nagy babát mondtak, aztán megszületett 3 kilóval. Most nagyon beszarattak, mert elég kicsi igy a súlya.

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Tünde, ne ijedj meg, tudod ahány doki, ahány UH-gép, annyi félét mondanak. A súly nagyon relatív, és nem könnyű megbecsülni!
Szóval nyugi, és bízz a mi dokinkban meg az ő szavában!
Igen kevés van már neked hátra, nem hiányzik neked most az idegeskedés..

Rönééé



Kép
röné
 
 


Ne ilyedj meg az én lányom is ott született. Én már 3 nappal elötte befeküdtem mivel tulhortam és a szülés elött az ügy. doki 3.35 kg-nak mérte 4.30 babámat. Mikor már 38 hetesen 3.75-nek mérte a dokim.
s. zsófia
 
 


Köszi csajok a nyugtatást.
Azthiszem ha 10-én már itthon lesz a dokim felhívom és megnézetem magam.

Hát idegeskedni tényleg nem szeretnék. :lol:

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Sziasztok lányok! Azoknak a kismsmiknak,akiknek már meg van a babájuk,hatalmas nagygratula,és nagyon jó egészséget,és sok boldogságot kívánok :lol: :lol: :lol: Akik még kismamik,azok vigyázzanak magukra :!: :!: :!:

Tücsinke!

A Móri uh-ról annyit,hogy nekem a kiírt napon se vette észre a doki,hogy nincs minden rendbe :!: :!: Ez nem azért írtam,hogy bárkit is ilyesztegessek,de a móri uh-n nem sok mindent látnak!

Kriszti

Kép
flacsikriszti
 
 


Sziasztok!

Nincs minden Nst után flowmetria, csak túlhordás esetén. Most teszek fel képet, ha lesz időm, megírom a születéstörténetet, de a 2008 augusztusi babáknál is elovashatjátok.
Csak annyit előzetesen, hogy nem volt könnyű, de mindenki nagyon-nagyon segítőkész és aranyos volt, a szülőszobát és az osztályt is beleértve. Nem lehet egy rossz szavam a csecsemősökre sem. Szóval, aki most készül szülni, annak hajrá és csak optimistán.
Ja, még valami egy ,, anyuka,, otthagyott egy csodálatosan szép kisfiút a kórházban. Ez volt a legrosszabb élmény, ami ott történt velem. :(
Most megyek, mert szülés után nagyon vérszegény lettem, étvágyam szinte semmi, de a Pockunk szopizik ezerrel. Kép Kép Kép Kép
bende
 
 


BENDE! Hatalmas nagy gratula a kisasszonyhoz!
Gyönyörűűűűűűűűűű!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon jó egészséget kívánok mindkettőtöknek, és sok tejcit!!!

Őszintén örülök, hogy csak jó élményeid voltak!!
A kisfiút nagyon sajnálom! Hogy lehet egy anyuka ilyen kegyetlen! BRRR kiráz a hideg tőle!


KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Bende: Nagyon édi és szép a kislányod! :)
Az az "anyuka" pedig remélem megkapja amit megérdemel.
Remélem hamar találnak a kisdednek egy kedves családot, bár ahogy ismerem a bürokráciát akár évek is eltelhetnek :(

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Születéstörténet, ha nem szól közbe a csajszi:
Szombat este 10 körül éreztem meg az első fájásokat és bár a magzatvíz nem szivárgott lett egy kicsi rózsaszínes- barnás vérzésem. Éjfélkor már elég rendszeresen fájdogáltam 4 percenként, kettőkor felkeltettem a páromat és fél háromkor érkeztünk a kórházba. Ott megvizsgáltak és sajnos kiderült, hogy még csak szűk egy ujjnyira vagyok nyitva. :( Hazaküldtem a páromat, hogy majd reggel jöjjön vissza. (-kor mentünk be a szülőszobába- szabad volt a szuperágyas- aztán labdán ülve a zuhany alatt fájogattam. Elég lassan ment, valamikor dél körül lettem n2 ujjnyi, akko burkot repesztettek. Innentől már nem ment annyira jól, mert belázasodtam és őszintén szólva, szerintem néha nem is voltam magamnál. Kaptam oxitocint és aztán már tényleg összefolyt az egész. A legvégén már a szülésznő kezét harapdáltam. Csak a párom számolta, hogy hány injekciót, infúziót kaptam én már csak tartottam, a fenekem, a kezem, mikor mit kértek. Mikor végre kitágultam és tolhattam, az maga volt amegváltás, 15 perc alatt meg is született a pici. mikor megszűnt a feszítő érzés, azt hittem, hogy még csak a feje bújt ki, de már oda is rakták a hasamra, tehát kicsússzant egészen. a gátmetszést és az érzéstelenítőt egészen távolról éreztem, nem fájt. mikor odatették a hasamra- párom szerin mintha egy vödör vízzel öntöttek volna nyakon, kitisztult minden, mintha nem is lett volna előtte az a tizensok óra. pici elment apukájával fürdeni, nekem meg nem akart a méhlepény megszületni, hiába nyomogatták a hasamat. elaltattak és úgy szedték ki és ekkor is varrtak össze. este 7 után ébredtem, még a páromat is visszaengedték és a picit is odaadták. aztán kivittek az osztályra, kétágyasba kerültem, a nővérpulttal szemben, de nagyon jó volt. sajnos kiderült, hogy a műtét alatt nagyon sok vért vesztettem, ezért másnap reggel vért vettek, hogy kapjak-e transzfúziót. egy nagyon aranyos nővérke segített felkelni, elsőre mégf segítséggel is összeestem. térdeltem a zuhanyzóban, úgy mosdatott le. aztán kihozták a picit és megszoptathattam. nagyon ügyesen szopizik, volt előtejem és később lett rendesen tejem is. mostanra beállt a kereslet- kínálat még fejnem sem kell. a mellbimbóm nem érzékény, nem sebes és 10-15 perc alatt végez a kisasszony egy evéssel. de folytatom- délelőtt kaptam infúziót, délutánra erőre kaptam és estére már én pelenkáztam. mindkettőnknek antibiotikumot kellettkapnunk, a lázam miatt, ezért egy nappal később jöhettünk haza- most mennem kell később folyt.
bende
 
 


Bende: Hát nem volt egyszerű akkor. A lényeg hogy nagyon ügyi a kislányod, és a szopival nincs gond.
Örülök hogy minden rendben van :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


remélem ezen a fórumon időnként megfordulnak a fehérvári szülészet dolgozói...
Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki a kórházban töltött 10 nap alatt tartotta bennem a lelket, külön köszönet Olgának, aki a válságos percekben fogta a kezem,Szilvinek, Kittinek, Ildinek ,akik leültek az ágyam szélére... Bognár doktonőnek, aki mindent megtett a kislányomért, a PIC dolgozóinak és akiknek nem tudtam megjegyezni a nevét....
Augusztus elsején született imádott kislányom Viola Lilla, 710 grammal, terhességem 25.hetében.Két napon át küzdött, vasárnap reggel távozott..gyönyörű, tökéletes baba volt...

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci: Nagyon sajnálom! :( Nem istudom ilyenkor mit lehetne mondani, egyszerűen felfoghatatlan.
Részvétem!!!

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Tünci:
mérhetetlenül sajnálom! Mit is lehet mondani ilyenkor tényleg??
Fogadd őszinte részvétem.



Bende: nem volt egyszerű a szülés. De megérte minden pillanat, igaz?
Én is a nővérpulttal szemben lévő szobában voltam a kétágyasban :))
Térdenállva zuhanyzás ismerős! Én is így csináltam, csak engem nem mosdatott a nővérke, csak nézett, mint egy hülye...de azért egyedül is sikerült megmosakodni, utána meg elájulni :)

Én nem is írtam, hogy a méhlepényt meg sem kellett szülnöm, mert kicsúszott magától, a szülésznő egy picit meghúzta, és meg is volt. A doki meg is lepődött, hogy amíg ő elfordult és visszanézett, már kinnt is volt. Legalább ezzel nem kellett szenvedni.

Ügyes a picilányod szopi ügyben. Az én lányom órákig szórakozik a cicivel, már nem tudom mit kezdjek vele, mert elalszik mindíg rajta, nem lakik jól persze, és mindíg keltegetni kell. Viszont az éjszakát átalussza. Este 10-től reggel 5-ig durmol.

Van ötletetek csajok, mit csináljak a folyton cicin lógni akaró bealvós kislányommal, hogy ne tartson órákig egy szopi? Már egymásba érnek a szoptatások..

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Tünci,

én is nagyon sajnálom. Fogadd részvétem. :cry:

Bende,
nem volt neked sem egy könnyű szülésed, de már foghatod a babót a karodban.

ancsi pancsi,
sajnos semmi ötletem erre, a lányom ugyanezt csinálta velem. Nálunk a cumi sem vált be. Sohasem cumizott. Kitartás :)

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Tünci!

Nagyon-nagyon sajnálom fogadd mélységesen őszinte részvétem. Ahogy elolvastam a hírt elsírtam magam. Remélem a következő hónapokban minden a terveitek szerint alakul és ha testvérkét szeretnétek, hamar meghozza a gólya. Jó lenne, ha időnként bekukkantanál és megosztanád velünk örömödet, bánatodat, bármit amit érzel. (mi is elvesztettünk egy testvérkét, de mi jóval korábban, ezért úgy gondolom sokkal könnyebben elengedtük, mint amivel most Neked kell megküzdened )
Nagy-nagy ölelést küldök Neked!!!

Ancsi-pancsi! én hamar leszoktattam a játékról, ha érzem , hogy nem eszik, először megcsiklandozom, megsimogatom. Ha felébred cuppog tovább. Ha nem kicsit elhúzom a szájától, ha utána kap, akkor még eszik, ha nem akkor szundi. A barátnőm is így járt. Sokszor órákon keresztül nem kelt fel a kanapéról.
Niki hamar végez, egy éjszakai szopi, tisztábatevéssel, böfivel 20 perc. Éjszaka 4 órákat alszik, nappal 2-3-t, de már van úgy, hogy 1 órát ébren nézelődik közben.
Tegnap azért tűntem el, mert MEGVOLT AZ ELSŐ SÉTÁNK!!!!!Kicsit nyűgi volt a leányzó, mikor öltöztettem, de amint elindultunk a babakocsival úgy bealudt, hogy egy csomószor megálltunk, hogy megnézzük, lélegzik-e. Ja, én nem tolhattam a kocsit, csak a büszke Apukája! Remélem azért néha nekem is szabad lesz majd :)

Szóval Folyt: ezúton szeretnék én is köszönetet mondani, mindenkinek, aki akár egy percet is foglalkozott velünk. Vegera doktor úrnak, aki egyetlen mondatával reményt adott hajnalban: ,,nem kell aggódni még ma meglesz a pici,, Bata doktor úrnak, aki figyelemmel kísérte a vajúdásom, Külön köszönet Csetényi doktor úrnak aki levezette a szülést és utána elvégezte rajtam a műtétet. Köszönet még két fiatal doktor nőnek, akikkel találkoztam, de a nevüket sajnos nem tudtam megjegyezni.
Hálás vagyok minden csecsemősnővérnek, akik minden kérdésemre válaszoltak, segítettek és már ők sajnálták a kislányomat, mikor meg kellett szúrniuk. Jó érzés volt, hogy együtt örültek velünk, mikor jó híreket kaptunk a laborból és hazajöhettünk. Köszönet a gyermekágyas osztály összes dolgozójának, elismeréssel adózom a munkájuknak, mikor 12 órás műszakban, annyi minden van rájuk bízva, hogy én csak kapkodtam a fejem.
A legnagyobb köszönet a szülésznőt illeti, Szilvit, akinek a legnehezebb pillanatokban harapdáltam a kezét, aki tartotta bennem fél napon keresztül a lelket és akinek megígértem, hogy szaván fogom, ha a kitolási szakban 15 percen belül még sem lesz meg a baba. De meglett, mert megígérte.
Az osztály összes dolgozójának jó egészséget kívánok sok erőt a munkájukhoz, mert nap, mint nap, olyan nehézségekkel (pl. ágyhiány) szembesülnek, amik tőlük függetlenek.

Jó egészséget és boldog életet kívánok még, az ott hagyott kisfiúnak, Bécikének is. Remélem olyan helyre kerül, ahol már nagyon-nagyon vártak egy babára.
bende
 
 


A fájdalmam ellenére mindenkinek gratulálok a babájához, vigyázzatok nagyon rájuk!!!
Az én kis Angyalkámra remélem már az Édesapám vigyáz az égben !!!Az azóta eltelt minden óra,minden perc, olyan fájdalommal van tele, hogy nem tudom hogy bírom ki, amíg kissebbedni fog..
Háromszor jártam meg a vajúdót,láttam a sok kismamát szenvedni,s aztán az egészet elfelejtve magukhoz ölelték a babájukat..az én fájdalmam olyan hiábavalónak tűnik.. láttam ahogy az inkubátorban mozog a pici keze a takaró alatt,volt kis haja ,szemöldöke, körmei..egyszerűen nem értem hogy tőrténhetett ez!!!!!!!azt érzem hogy az egész élet kevés lesz hogy megbocsájtsam magamnak, hogy nem tudtam tovább hordani...az első gyermekünk, hét hosszú évet vártunk rá...

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Sziasztok!

Pár nap kihagyás után ismét. Otthon még nincs net, de azért majd néha bekukkantok.

Tünci
Őszintén sajnálom, ami veletek történt. Ilyenkor tényleg nem is tudja az ember, mit mondjon.. Részvétem!
Szeressétek egymást nagyon pároddal és ne adjátok fel!
zsula
 
 


Tünci!

Megértem a fájdalmadat, de nem írom, hogy átérzem a mélységét, mert hogy mekkora veszteség ért, azt csak Te érezheted át. Mi úgy búcsúztunk a testvérkétől, mikor végre fizikailag megerősödtem, hogy írtam egy verset és azt kis csomagocskában rákötöztük egy lufira. Utána kimentünk egy tónak a partjára és ott elengedtük a lufit. Mindketten sírtunk a párommal és addig néztünk felfelé, míg el nem tűnt a lufi az égen. Sajnos nem találom a verset, csak egyetlen sora rémlik
,, És ha már Te is úgy látod jónak, ajándékozz meg minket egy testvérkével,,

Így ismeretlenül is kérlek, hogy ne okold magad, hisz biztosan nem Te tehetsz a történtekről. Én is okoltam magam, de hidd el nem szabad. Nem kell megbocsátanod magadnak, hisz nincs is mit. ,,Angyalok szülei vagyunk,, de hinned kell benne, hogy egyszer egy olyan angyalkád lesz, aki a kezedben tarthatsz. Nagyon-nagyon sok erőt kívánok most Neked és azt, hogy ez még jobban erősítse a kapcsolatot a pároddal. Kapaszkodjatok egymásba, hisz csak Ti ketten érzitek most ugyanazt. Ahogy benned, biztosan a párodban is felmerült, hogy önmagát okolja, ne hagyjátok, hogy ez közétek álljon.
Ha szeretnél beszélgetni, írhatsz priviben is, megtisztelő lenne a bizalmad.
Az egész családom ölel Benneteket.
bende
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?