Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok LÁnyok!

Már régen jártam itt :oops: De Blanka elég sok időmet leköti, és ha akarok haladni a háztartással is, muszáj néha mást is csinálnom :evil:

Eszter, gratulálok nekted! Én is várom a beszámolódat. A seb miatt ne aggódj, úgy lesz mint Melus mondta, olyan hamar begyógyul, hogy el is fogod felejteni :-) Jó babázást és sok tejcikét nektek!

Tamara, nekünk az Espumisan nagyon jól bevált hasfájás ellen. Bár nem merem azt mondani hogy Blanka kimondottan hasfájós lenne, de neki is nehezen ment a büfögés. Az Infacolt is használtuk, de az Infacol nagy buborékká alakítja a pocakban kisbubikat és lehet, hogy ez annyira nem jött be a babának. Most nincs baj. Csodálatosan alszunk, eszünk. Este 9-kor fekszünk és 3/4 5-ig alszunk! Tényleg olyan Blanka mintha kicserélték volna. Már 4200 grammok vagyunk meztelen. Mi is megyünk mindenfele. Igaz még olyan zárt térbe nem, ahol egyszerre sok ember van, de már lesétáltunk a doktor nénihez, és a védőnőhöz méreckedni. A héten megyünk hasi és koponya uh-ra is.
Hétvégén pedig voltunk, a duna parton a kedvenc éttermünkben, igaz csak a teraszon és ott is jókat horpaszott a pici, szombat délelőtt shoppinggoltam míg apucika sétált vele, vasárnap pedig fagyizni voltunk vele. Nagyon élvezi az autót, aminek mi külön örülünk, mert hallottunk már, hogy van olyan baba aki nem szeret autóban utazni.

Én nagyon odafigyelek, hogy mit eszem, nem eszem hüvelyeseket, és a K betüsöket is kerülöm, de néha még is van pici kiütés Blankán. Ez ellen nagyon nem lehet mit csinálni. Pl. ittam egy jó tejeskávét a hétvégén, annyira élveztük a jó időt szombaton apával egy kávézó teraszán :oops: nem bírtam ellenállni neki. Hát sajnos ennek muszáj lesz a későbbiekben, mert Blankán rögtön kiütközött a tej.
Egyébként azt olvastam, hogy mértékkel mindent lehet enni, és legyen változatos nem szabad átesni a ló túlsó oldalára, mert olvastam olyan csajról aki még a pörköltet nokedlival sem eszi, mert attól is fáj a hasa a gyereknek. :roll: Nem tudom, de akkor meg mitől lesz energiája szoptatni? Mert enni azért kell!

Nekem az LLL a szoptatási pozitúrákban segített, most már bátrabban merem fekve szoptatni a gyereket (vagy jobban alápárnázom a karom ha ülve szoptatok!), pl. hétvégén reggel csak fektetve szopiztunk és utána egymás mellett aludtunk a franciágyban, olyan jó volt hármasban lustizni.
A legnagyobb örömömre Blanka is aludt köztünk, idáig még nem volt ilyen.

Fogamzásgátló: nekem szerintem továbbra is marad majd a hüvelygyűrű, ez anno bevált (nem kell mindennap odafigyelni a beszedésére), és mivel nem természetes úton szültem, nem is lesz gond vele. Azt hiszem szoptatás alatt is lehet használni.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok Lányok!

Reggel tök jó idő volt, voltunk sétálni, de azt hiszem ma megint hőség lesz :roll:

Boti ma fél 4kor kelt fel először :) Olyan jó volt így egyben sokat aludni. CSak a melleim miatt ébredtem fel többször. Ti mit csináltok/csináltatok amikor éjjel nem evett a lurkó? Csak kicsit szívtatok le vagy teljesen leszivtátok a melleteket?

Hasfájás ellen tegnap elkezdtük adni Botinak az Angol vizet. VAlakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Remélem beválik :)

Timi, mizújs veletek, nagyon eltűntél...?!!!

Tündi, azt hiszem Te kérdezted a Tenna betétet, nekem sok kellett, de én nagyon véreztem, én 2 csomagot elhasználtam :oops: gondolom normál esetben ennél kevesebb is elég!
Sok sikert Luca szobatisztaság projektéhez!

Szép napot minden Anyának, BAbának és Pocakosnak!

Melus

Kép
melus79
 
 


Timi, 7végén mi is szoktunk egy ágyban aludni Botival (szpoi után ott marad velünk), mi is angyon élvezzük! A BAbó nekünk így hosszabb ideig alszik :roll: mint egyedül. Afekve szopi nálunk is bevált, mondjuk én csak éjszaka-hajnalban szoptatok így, egyébként ülve szoktam.
Szerintem is változatosan kell enni, kerülve a durva kajákat.
Próbáld ki a laktózmentes tejet, én azzal iszom a kis kávémat, nincs kiütése Botinak tőle. Én nem bírnék tej nélkül élni, mert világ életemben imádtam és nehéz lenne lemondani róla :oops: persze ha allergiás lenne Boti megtenném!

Melus

Kép
melus79
 
 

 
 

Szia Melus!

Köszi a tippet a laktózmentes tejről. Ilyet minden boltban lehet kapni? Van ennek valami külön neve? Igazából imádom a tejeskávét, annyira jól esik kiülni a teraszra egy picit pihizni, kávézni :oops: amikor Blanus alszik ... sajnálnám ha ez a kis szeánsz kimaradna az életemből amíg szopizunk.

Tudod mi az érdekes, hogy a kávéházi kávé után lett csúnya a bőre, ha itthonitól nem. Lehet, hogy a kávé volt a gond???, mert itthon koffeinmenteset szoktam inni.

Boti is elkezdett hurkásodni?
Mert Blanka kezd átalakulni vasgyúró bébivé :-))) Ja és olyan kajás volt a hétvégén, hogy egy pillanat alatt kiszívta a karját ... (azt kezdte el enni :oops: ) amikor észrevettem, hogy milyen folt van a kezén én síró,- a férjem meg röhögőgörcsöt kapott :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Igen, Boti is nagy vasgyúró :) Már 5680 gramm volt pénteken :roll:
Ő is szopja az öklét, ha nem idejében kaját...Bár nálunk most pár napja nem eszik annyit, gondolom a meleg miatt is van, így muszáj volt megint fejnem kicsit.
Vigyázz Te is a melleidre, egy ismerősőmnek másodjára is mellgyulladása lett, mert eldugult egy tejcsatornája :(

A laktózmentes tejnek nincs külön neve, nagyobb boltokban van, én Millit szoktam venni, a Metroban pl. az van. De azt hiszem több gyártónak is van laktózmentes teje. Az ízében nincs különbség, csak talán picit édesebb mint a sima tej. Szerintem nem kell lemondanod erről a kis szeánszról :)
Puszi

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

a jó hír 25-én megszületett Levente 4200gram és 56 cm. Volt minden a szülés alatt höl az, hogy császároznak,hol az hogy nem végül vákuum segítségével "természetes úton" meglett. Majd részletesen beszámolok. A hazaérkezés is "jól sikerült" egy kis költözéssel egybekötve. Így reggel 10-kor eljöttünk a kórházból és este 8-kor értünk az "új házba". A gép meg most került elő így gyorsan megírtam jó hírt. Ha jól láttam akkor Ezsternek is megszületett a babája és Tamarának is. Nekik nagy nagy gratula.

Tamara Te nem a 12szoba 4-es ágyán feküdtél?
A táblázatot meg ígérem igyekszem frissíteni.

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Kata: de igen, ott fekudtem. Talalkoztunk???????????


mi is szoktunk fekve szopizni, delutan a csendes piheno elott meg az esti nagy nyuglodesben, mi szinte minden hajnalban magunk koze vesszuk, apukaja kerleli mindig, na meg tovabb is alszik. Napkozben ulve, es sokszor honaalj tartassal, mert en ott erzem mindig legkemenyebbnek a cicit, masszirozom is.

Annan is vannak pottyok, de en azt hittem melegkiutes, na majd megkerdem a vedonot, ma jon.
Anna annyira nincs el a babakocsiban, illetve nem sir de nem is alszik....Ennek a kiscsajnak igen kicsi az alvas igenye.....Bar most epp kendoben log rajtam es szundizik.

Melinda: sajna ejjszakai cici gond nalunk nincs, ha nem is eszik, akkor se feszul, reggel neha csorog kicsit, olyankor fejek mielott Anna ebred.

En egesz emberien vagyok, ott lenn meg neha szur, nyom, faj.....de teljesen tudok mozogni, ulni.....Mar annyira sapadt se vagyok.
Es ma eloszor le es fol cipeltem egyedul a kocsit.Gyulolni fogom, de nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Igen dog meleg van sajna mindketten izzadunk ezerrel, de azert setaltunk egyet.
Meg majd esye is fogunk, mert egy oraval hatrebb toltuk a furdest, a 7 tul korai volt.

Szep napot mindenkinek!
aaa3
 
 


Sziasztok lányok,

Ne haragudjatok hogy igy 'ismeretlenül' betörök ide, meg szeretném kérdezni hogy ti melyik dokit ajánlanátok az Uzsokiban, és milyenek ott a körülmények a szülészeten ?
Most még csak 6. hétben vagyok és dokit keresek. Már van egy kisfiam, akit a Jánosban szültem, a dokim szuper volt, de a János csecsemőosztálya csapnivaló volt, nem szeretnék mégegyszer ott szülni. Meg közben el is költöztünk, most itt lakunk 4 házra az Uzsokitól, igazán közel lenne....de olyan nehéz jó dokit találni.
Azt sem tudom hogy itt a szülészet az új részben van-e vagy a régiben, milyen a szülőszoba, van-e valami alternatív dolog (kád, labda stb) van-e alapból gátmetszés...
Ha tudtok segíteni azt megköszönném mert elég tanácstalan vagyok...

Köszönöm,
Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


sziasztok!
na akkor az én történetem: múlt héten leutaztunk Vonyrcvashegyre (keszthely mellett), hogy még örüljünk egy kicsit a szabadlétnek, napsütésnek, (magyar) tengerpartnak... Minden szép és jó volt: nappal strand, este vacsora a helyi kis hangulatos étterembe. Vasárnap újra irány a Balaton, amikor is aztán éreztem, hogy folyik a magzatvíz...
Aminek nem is igazán hittem, mert fájásaim meg egyáltalán nem voltak. Férjem elvitt a keszthelyi hórházba, ahol megállapították, hogy valóban megindult a szülés, de mivel csak szűk egy ujjnyira voltam nyitott, az orvos azt mondta, hogy ezzel még felérünk Pestre ha akarunk, csak nekünk kell dönteni. Na hívtuk a szülésznőt, aki szintén azt mondta, hogy felérünk. Mivel csak du. 2 óra volt ezért neki mertünk vágni az autópályának: 2 óra alatt Keszhelyről az Uzsokiba értünk.
Még szerencse, hogy a kórházi csomagomat pénteken készítettem össze és velünk volt a kocsiban. A kórházban már mindenki várt a neonatologustól a szülésznőn keresztül a Csapó dokiig és mindenki csak mint "keszthelyi anyuka" emlegetett... Innen az események felpörögtek: vizsgálat, beöntés, infuzió és mivel farfekvés volt, koraszülött (2 nap híján nem lett volna az), fájásgyengeség, időelötti burokrepedés, ezért vajudni se hagytak - irány a műtő...
Glória Nóra így múlt vasárnap 18.14-kor 2750 grammal és 49 cm-rel érkezett közénk :D . Első nap sokat sírtam, mert mivel picike volt ezért benttartották, mert nagyon fázott és nyöszörgött, az utolsóelőtti nap meg besárgult és fototerápián kellett lennie, de mostmár itthon vagyunk és egy angyalka ez a lány: eszik-alszik-néha picit nyöszörög, ha unatkozik, de nagyon jó kislány :D . Minden nap elsírom magam, ha eszembe jut, hogy milyen jó, hogy velünk van...

Kép
chesther
 
 


és apa mindent rendbetett, ami a hátralévő 3 hét miatt még rendezetlen volt: munka után éjjfél kettőig csinosította minden nap a lakást és Glória szobáját, és még arra is maradt energiája, hogy egy nagy csokor rózsával jöjjön értem a kórházba... (na megint sírok...) most is éppen ügyet intéz...
tényleg azt a kórházi papírt amit a Csombó Szilvi adott ezzel kapcsolatban nem tudja esetleg valaki bescannelve elküldeni nekem, mert nálunk elveszett a forgatagban és kicsit elveszettek vagyunk így mi is...a címem: lukacs.eszter@t-online.hu. Előre is köszi, ha valaki ezt meg tudja tenni!!!
Örömmel olvasom, hogy növekednek a babuskák, ígérem még jobban is visszaolvasok, de írjatok, szerintem el tudom majd legalább olvasni, ilyen kisangyal mellett....

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Kata, gratulálok és sok tejcsit és egészséget kívánok Nektek is!

Ti hogy tudjátok eldönteni, hogy az kaja kiütés?
Szerintem mindenből mértékkel lehet enni.
Én egyedül a cigiről tudtam eddig a gyerekek miatt lemondani
:oops: Tejet elég sokat iszom, és kávét is napi kettőt néha háromat is.

Én csak fekve szoktam szoptatni, nekem ez jött be. Ez akkor gond, ha úton van az ember.

Vera, ez a bkv táblázat rosszul érintett. Örülök, ha hazatalálok majd. Miért kellett a buszok nevét átvariálni? Gondolom az új táblák sem ingyen lesznek. Na mindegy.

Ma három kávé lesz, mindjárt elalszom.
Dorka bezzeg nem álmos, egész nap beszél. Nem akart ma lefeküdni sem. Szerdán lehet elutazunk, még nem dőlt el és egész nap az utitervet állítja össze. Kár volt neki már most szólni.
Hajrá Luca, menni fog! Rolcsi már csak WC-be intézi a nagydolgát, sőt tegnap azért is megküzdöttünk, hogy ne ő akarja a fenekét megtöröni. Nem akarta nekem engedni.
Boltos sztoriról jut eszembe, hogy nekem a múltkor a DM-be a WC papírt nem akarta odaadni Roli a pénztárnál. Ott húztuk mind a ketten a sor meg állt mögöttünk. :oops:

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Eszter!

Gratulálok Nektek ... történetedet olvasva én is elérzékenyültem, bár ma egésznap sírok, mert az esküvői videónkat néztem a szomszéd barátosnémmal :oops:
Na szóval, ne aggódj az érzékenység miatt, ez teljesen természetes, nekem anno a kórházban is azt mondták a csajok, hogy sírjak nyugodtan, inkább így jöjjön ki a feszültség, érzékenység mint becsavarodjunk :lol: A babóca meg hamar összefogja szedni magát, az én egyik legjobb barátnőm 35. hétre szült és már olyan nagy fiú a kisfia, pikk-pakk behozta a lemaradást. Legyetek nagyon nagyon boldogok, sok tejcikét kívánok nektek és vigyázzatok picurra.
Ja ha valami segítség kell papír ügyek intézésében kérdezz, mert bescannelni nem tudok itthon semmit, de mi már mindent elintéztünk és simán ment 1 nap alatt a férjem mindent megjárt.
Az én férjem is takarított míg a kórházban voltam és egy nagyon szép tiszta lakás várt rám otthon, persze jól el is pityeregtem magam. Azért olyan cucik tudnak lenni ezek a pasik :-)

Ja ma kaptam meg a családi pótlékot is :-) de TGyás még nem érkezett meg. Nem tudja valaki, hogy ezt mennyi időn belül küldik?

Kriszta, üdv itt! Én javasolnám, hogy olvass egy kicsit vissza, a fórumban, sok hasznos információt találnál. Orvost ajánlani elég szubjektív, mindenkinek más jön be ... és mindenki a saját orvosára esküszik. Ha esetleg van olyan orvos akiről szívesen vennél infót írd meg. Labda van szülőszobán, de kád nincs. Igazából nagyon sok féle alternatív vajúdási lehetőség nincs. Nekem konkrétan fekve kellett, ami nem tetszett. Egyébként minden mással megvoltam elégedve.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Jó reggelt csajok!

Már 5.30kor kidobott az ágy, pedig fél 1kor feküdtünk le aludni.
Eszter jó, hogy újra itt vagy!!!
TEgnap is szült egy Uzsokis kismama barátnőm. Eszter te találkoztál is vele. Aki vasárnapra volt kiírva. Tegnap mikor kerestem, és nem vette fel, írtam neki üzit, hogy csak nem babát hozott a hétvége, azt írta picit később, hogy "Most jön...Ez az epidurális király"

Ezerrel pakolásztam tegnap este, pedig a szomszédokkal még fél 10kor kukoricáztunk. Utána haza jöttünk, kivasaltam, elpakoltam a konyhába, ügyes vltam . :oops: Ma reggel is már pakolással kezdtem a napot. Lehet babázom napokon belül?
TEgnap annyi ruhát kaptam még a szomszédomtól képzeljétek. Pedig azt hittem enyi ruha bőven elég ami nekünk van, de hogy nekik mennyi maradt a kislányuk után.
Majd még jövök...

Kép
andaka
 
 


Lányok másnak is volt olyan, hogy melegséget érzett a lábfejében?Nekem ma már kétszer is volt ilyen. De pár másodperc múlva el is múlik.

Kép
andaka
 
 


Szia Kata!

Nagy gratula Leventéhez! Szép nagy baba lett!
Jó egészséget nektek és sok tejcit!

Szerintem a táblázattal még ráérsz, inkább pihenj, babázz :wink:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Kata, Eszter, még egyszer nagy gratula mindkettőtöknek! Pihenjetek, egyetek rendesen! sok tejcit kívánok nektek és minden jót!Tegyetek majd fel képeket, ha lesz egy pici időtök!

Én ma reggel elmentem a piacra, Boti addig Apukájával volt. Néha jó 1 órácskára elmenni otthonról, de mindig vágyakozom haza egy fél óra után :roll:

Én már megkaptam a Tgyás-t, viszont családi pótlékot még nem. Remélem nem sokat húzzák az időt és hamarosan azt is megkapjuk!

Tamara, veletek mizujs? Anna Babáról új képek?

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Kata: Gratula Leventéhez! Nem semmi, mekkora baba lett. Nem csodállom, hogy kellett egy kis "segítség". :lol:
Eszter: Nektek is mégegyszer sok örömet a kicsi lányhoz! :lol: Remélem Nekünk nem Nyíregyházáról (lagzi) kell hétvégén hazarobognunk, mert akkor hozzád hasonló cipőben fogok járni, csak még Csapó sem lesz. :roll: Mindenesetre összepakolom én is a kórházi cuccot és beteszem a kocsiba.
Andi: Most látom, hogy Te már nagyon a hajrában vagy. :lol:

Tegnap belevágtunk a szobatisztaságba. Nem volt mit tenni, a kisasszony a boltból hazafelé elkezdett vetkőzni, hogy vegyem le a pisis pelust. Levettem, nem volt pisis, de egyből utána az utcán elintézte. A délelőtt tragikus volt - bugyicserék, kiöntött bili, ide-oda alkotás - aztán a délután egész jól ment. Úgy tűnik nálunk csak a WC jön be. Kakinál szólt, hogy menjünk, a pisinél viszont időnként rá kell ültetnem. Ha nem vagyok elég figyelmes órailag, akkor becsorog a bugyiba és már veszi is lefele. Hát majd meglátjuk, mire jutunk. A matrica nem motiválja, viszont azt csípi, hogy ő törölheti meg a punciját meg a fenekét és utána lehúzhatja a budit. Szerencsére a kézmosással sincs gondunk. Csütörtökön NST + Csapó, így anyós vigyáz Lucura - hát bajban lesz. Nála mindenhol (még a konyhában is) szőnyeg van.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Gratulálok Katának!!

Jaj, egy picit én is dicsekedem. Lali tegnap vc-be és bilibe is pisilt.
Vasárnap jött anyukám, igy neki kezdtünk a dolognak. Vasárnap mást se csináltam, csak törölgettem utána a parkettát. Tegnap aztán volt siker élmény. Ma még semmi sem volt. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok Lányok!

Kitartást a nagyok szobatisztaságra neveléséhez. Most hogy olvasgatom, hogy miket éltek át :-) hát nem semmi amit a drágaságok csinálnak. Még bele sem gondoltam, hogy egyszer majd nekem is meg kell szenvednem Blankával, hogy a wc-be pisiljen :-)

De a legnagyobb gratula azoknak, akik ezt most pocakkal vagy egy nagyon picike mellett teszik. Pont ezen gondokoztam hogy mennyi korkülönbség legyen majd a két gyerek között. Bár nem mintha szeretném most egy másikat, sőőőőt jelen pillanatban azt mondom a férjemnek, hogy több nem kell. De a barátnők azt mondják ez természetes :-)) Állítólag eljön majd az az idő amikor kell egy második :shock:

Andi, nekem nem volt ilyen melegség érzetem a lábamban.
De ez semmit sem jelent, nekem egy csomó klasszikus tünet nem volt, helyette volt egy rakás másik :lol: Pl. derékfájásom sem volt, és olyan fájásaim sem, hogy a földön csúsztam-másztam volna. :roll:
A 10 perces méhösszehúzódásaim sem fájtak, csak éreztem őket ... na jó néha egy-egy :lol:

Képzeljétek most jön nem sokára az új védőnőm, mert a régi terhes és most fog bemutatkozni az új ... én meg itthon feküdtem egy macinaciban tökre semmit sem csinálva, na kaphatom össze magam és a lakást :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Na csajok ezt el kell pletykáljam :lol:

Itt volt az új védőnőm, hát tanácsot kérni nem valószínű, hogy tőle fogok, mert bármelyikőtök többet tud szerintem nekem segíteni. 23 éves lány, (tapasztalata 0 a szülésről, terhességről, gyermeknevelésről) az agya tökre nem itt járt nálunk. Össze-vissza kérdezgetett mindent, én először próbáltam szépen válaszolni neki, de miután rájöttem, hogy nem figyel oda a válaszaimra, úgy döntöttem, hogy nem erőltetem magam. Pl: mi volt a szülésnél? erre elmondtam, hogy császárral szültem, de a baba rendben van ... stb. Következő kérdés: és a gátsebem? ... :shock: erre mondom, nem volt gátsebem, mert császárral szültem :lol:
Majd kérdi, hogy miért voltunk ilyen korán a tanácsadáson, mondom azért mert a doktor nénihez mentünk beutalóért, mert megyünk a héten koponya és hasi uh-ra. Erre a kérdése: miért? :shock: mondom mert kötelező :lol: Válasz: Jaaa!

Na szóval ez volt az a pont, amikortól úgy döntöttem, hogy nem erőltetem magam. :roll:

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!
Timi - vicces amit az új védőnőről írtál :-) - jót nevettem.
Lányok hajrá a szobatisztasághoz, drukkolok!
Andi - még van 2 napod, hogy Csapó elhagyja a zűrzavart, de szerintem inkább várd meg míg visszajön. És végül a Fábin is egy jóképű orvos :-)
Ma reggel be kellett mennünk a kórházba, mert a császáros varrásom felett egy 10*2 cm nagyságú duzzanat keletkezett -Csapó kb. reggel pont ezer felé akart szétszakadni, de azonnal előrevett, és rögtön meg is műtott a kisvizsgálóban. Nem egy kellemes, mert valami váladék összegyűlt a nagy melegben és azt most jól felvágta, és gondolhatjátok nekem (pontosabban a férjem elvállalta) kell tisztogatni a nyílt sebet. Na de nem részletezem. Legalább nem kerültem vissza a kórházba, mert attól nagyon féltem, hogy elszakítanak a Pincikémtől... Holnap megyek újra, addig "csináld magad" mozgalom van.
Ma Glóri elég sokat nyűgösködött, de most alszik mint a tej :-). Sikerült átcsábítanom a fodrászomat, így most befesti a hajam, mert már kezdtem úgy kinézni, mint szörnyella de frász....
majd még jövök

Kép
chesther
 
 


azt nem tudja valaki, hogy a családi pótlék igényló lap 2. oldalán (ha egy gyerek van) mit kell beikszelni a beszámítás jogcíme oszlopban: 1. Tanulmányok folytatása, 2. Saját jogán jogosult, 3. Intézményben elhelyezett - mert ránk azt hiszem egyik se vonatkozik...

Kép
chesther
 
 


Szia Eszter!

Nem semmi amit írtál a sebedről. Hát kívánom, hogy hamar begyógyuljun, mert ez elég gáz. Nekem hála semmi problémám nincs vele, max annyi, hogy nem tetszik, hogy ott van :roll: De legalább a bikiniben nem látszik :-)

És fáj most? Kicsit fura volt olvasni, hogy felvágta ezt a duzzanatot a doki. És amikor csinálta akkor éreztél valamit? Kaptál érzéstelenítőt?

A családi pótlék igénylőn hagyd ki azt a részt, lesz 1-2 olyan lap amin szinte csak az első oldalt kell kitölteni.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Timi: "Jó" kis védőnőt fogtatok ki. Bízz benne, hogy nem sokat fog zargatni.
Eszter: Ez durva! Mielőbbi jobbulát kívánok!
Hajni: Szurkolok Nektek Lalihoz! Nálunk ma 1 "baleset" kivételével mindent a budiba sikerült a kisasszonynak produkálni, de szerintem a hétre ennyi, ugyanis holnap vendégünk lesz, csütörtökön Luca anyósnál lesz, pénteken meg már utazunk a lagzi színhelyére (Nyíregyháza mellé) és csak vasárnap jövünk haza. Előre félek, hogy mi lesz, ha Lucu ott is ragaszkodni fog a pelusnélküliséghez.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Timi, hát a védőnő azt hiszem nem sokat ért a terhességhez, és a szüléshez sem, ha azt gondolta, hogy császárnál is van gátseb!!!!Az internet és a könyvek szerencsére elég jók :)
Kipróbáltad a laktózmentes tejet?

Eszter, nekem is volt duzzanat a sebem felett, ha megemeltem magam, de egy nap alatt mindig lehúzódott, gondolom nekem fel tudott szívódni az a kis váladék, nálad meg felgyűlt. Én múlt héten voltam kontrollon, azt mondta a doki a vágás nyoma halványodni fog, és nekem akkora már a duzzanat is szintre teljesen eltűnt.
Gyógyulást neked!

Tündi, kitartást Lucuhoz :) Biztos hamarosan meglesz az eredménye!!!Jó lagzizást!

Többiek mizujs?

Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Ma délelőtt elég szépen alszik Blankám, biztos most pihizi ki az éjszakát. Hajnalban mikor felkelt, nem óhajtott visszaaludni, ilyet nem szokott csinálni!!! Az 1 órás ringatás vége azt lett, hogy lefektettem közénk a nagyágyba, cicire tettem majd pikk-pakk elszenderült. Aztán vittem is vissza a kiságyába. Lehet, hogy ezt nem így kellene, mert egy ismerősömtől hallottam, hogy cicin nem jó elaltatni a gyereket, mert ha felriad akkor keresni fogja az anyát. És már ilyen pici korban is megkell tanulnia elaludni egyedül. Na ma olvastam a kismama magazinban, hogy ez egy marhaság, a hiedelmekkel ellentétben szinte minden kultúrában elfogadott és teljesen természetes dolog (nem sérül tőle a gyerek) ha az anya közelsége mellett alszik el. Úgy hogy most megnyugodtam :lol:

Hát igen jól kifogtam a védőnőmet, és még cigiszagot is éreztem rajta ... na mindegy, az biztos, hogy nem fogom állandóan hívogatni :-)

Képzeljétek, hétvégén mi is megyünk esküvőre, és Blanka először nem otthon fog aludni, már előre parázok, hogy mi lesz. Igaz nem leszünk sokáig, és a helyszín is közel lesz anyósomékhoz (mert ott fogunk aludni) de hát mégis ... még nem voltam távol tőle 1 percre sem. :?

Melus, még nem próbáltam a laktózmentes tejet, majd a hétvégén körbenézek az Auchanban. Itt a kisboltban nincs ilyen tej az tuti.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

Voltam ma CTG-én és találkoztam Fábián doktor úrral is.Majd szülés után nyilatkozom róla.
Jó lenne holnap megszülni... de semmi jele. Ma sétálok egy nagyot, letudom a fodrászt és hátha...

Nagyon el van tűnve mindenki!!! Mi ez itt kérem szépen??? Szabin vagytok?

Vasárnap megyek be reggel 7-re Fábiánhoz, megnézi a magzatvizet. Ha nem találja tisztának, akkor szülünk... na ez ami megijesztett picit, megszoktam Csapónál ezt a lazaságot, hogy én csak maradjak nyugton, nincs miért paráznom. Elején kicsit idegesített, hogy nem mond semmit például a leleteimre, de ez isszonyat jó volt, mert így nem idegeskedtem semmin.

Eszter mizujs veletek? Hogy vagytok? REmélem gyógyul már a sebed! Nem volt elég a köldökcsonk ápolása??? Gyógyulást kívánok!

hord vagy hordott valaki szülés után hasszorító pántot vagy bugyit? Hasznos?

Kép
andaka
 
 


Szia Andi!

Miért akarsz holnap szülni? Holnap még itt lesz a dokid?
Egyébként én is 4 nappal a kiírt időpont előtt szültem Blankát, lehet hogy nálad is bejön :wink:

Én császáros voltam, de hordtam hasleszorítóövet, és nagyon jó volt, úgy egyben tartotta a hasam. Pár nap után szinte "szaladtam". Egyébként mondták is a többiek a kórházban, hogy én milyen fitten jövök megyek. És nem tudom, hogy ennek tudható be, de nekem hasam sem maradt.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!
elnézést, hogy csak úgy bepofátlankodok hozzátok!
24 hetes kismama vagyok, és novemberben születik meg első babánk. Az Uzsokiban szeretnék szülni (nincs messze tőlünk), és nem lesz fogadott orvosom. (Terhesgondozásra magánorvoshoz járok)
A kérdésem az lenne, hogy szülés előtt mi a teendő? Be kell jelentkezni előre, hogy ott szeretnék szülni?
A szülésfelkészítő tanfolyamokkal és kismamatornával kapcsolatban kivel kell felvenni a kapcsolatot?
Elnézést, a "buta" kérdéseimért, de első baba, és semmi tapasztalat.
lab.de
 
 


Szia Timi!

Igen, holnap még itt lesz a dokim! Legközelebb pedig 18.-án lesz. Én várnék addig is szivesen, de figyeljétek meg, Zsófika hétvégén biztos ki akar majd bújni, amikor már pont nem lesz itthon.
Pedig a csajok mindig ügyesebbek... :D Blankánál is látszik :-)

Szerintem én is benevezek majd egy ilyen hasszorítóra.
Jó, hogy neked így bevált!

De melegem lett megint. Hol van az a híres hidegfront, amit a hétre ígértek?

Kép
andaka
 
 


Szia lab.de!

Multkor mikor ott voltam UH-án, jött egy kismama, aki csak ott várt, hogy majd akkor megvizsgálják és majd ott fog szülni. Erre mintha azt hallottam volna az aszisztenső azt mondta neki, hogy de sajnos ez nem így működik, hogy csak odajön, hanem kell választania egy ovost, ez lehet magán vagy pedig az Őrs esztékában az orvosok is itt szülnek, és ezután tud itt szülni.
Na de ez egyáltalán nem biztos, hogy így van, ezért inkább hívd fel a kórházat és kérdezd meg.
Hol van magánorvosod? Vagy vele szeretnél az Uzsokiban szülni?

Kép
andaka
 
 


Szia Andaka!

Dr Erdélyihez járok magánrendelésre, de ő már az elején mondta, nem tud elvállalni, mert egész nov-ben külföldön lesz. Én viszont maradtam nála, mert utánaolvastam rengeteg helyen, és legtöbben fleeslegesnek tartották a fogadott dokit. Így nem volt baj, hogy nem tudok nála szülni, de azért a vizsgálatokra hozzá járok, így kényelmesebb.
lab.de
 
 


Szia Andi!

Lehet, hogy tényleg együtt fogunk szülni? :D
Nálam már pénteken lesz magzatvíz-vizsgálat :? (Máténál is volt; sajnos elég kellemetlen procedúra, még akkor is, ha nyitva a méhszáj...)
Tegnap voltam az orvosomnál, bár nyílik és puhul a méhszáj, még semmi jele, hogy a kisasszony ki szeretne jönni. (Egyébként ő is Zsófi lesz :D ). Kb. 6-7 napot fog várni a doki, aztán szülésindítás...

Lányok,
volt valaki közületek fizetős szobában? Mi a tapsztalatotok?

Minden kismamának és babának további szép estét kívánok!

Cupicica (39+5)
cupicica
 
 


Lab.de , de ismerős az ERdélyi doktor úr neve. Biztosan itt ismerik sokan.

Kismama barátnőmet ma látogattam meg a 6-os szobában, ami 1 ágyas. Úgy láttam élvezi a dolgot, jól nézett ki a szoba, teljesen felszerelt. Annyi , hogy a fürdő részét mások is használják, pontosan nem tudom melyik szoba még. Viszon szeritnem piszok drága 10ezer/nap.

Cupicica lehet tényleg egyszerre bujnak ki a csajok? :-) Jó lenne!

Van még egy kismama, akivel levelezek, ő holnapra van kiírva. Kíváncsi vagyok mi van vele, igaz reggel még olvastam tőle e-mailt.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

lab.de! Én is novemberre várom, és szintén az első. :-) Ha úgysem sztk-s rendelésre jársz, akkor szerintem járj olyan dokihoz, akinél szülhetsz. Még most bőven érthető a váltás, időben van szerintem. Én a Deés utcába járok rendelésre és nagyon kedvelem a doktor bácsit :-)
almi
 
 


Sziasztok!

Fizetős szobán én is gondolkoztam már, mert olvastam jó pár negatívumot a többágyasról, pl. hogy nem mehetnek be a családtagok, ki kell tolni a babát a folyosóra... ez igaz??? Mert azért ha 5 napot bent kell maradni, szeretném, ha a párom bejöhetne a szobába, ahol vagyok :? Ez a minimum!
Az egyágyas nekem nem jönne be, jó lenne azért, ha lenne mellettem valaki, aki esetleg még tapasztaltabb is, mint én.
Majd remélem a szeptemberben induló szülésfelkészítőn többet megtudok!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok lányok!

Ma túl vagyunk a koponya és hasi uh-n. Blanka egész jól türte, nagyon édesbogyó volt, imádom a lányom :oops:
A doktor néni és az asszisztens is nagyon jó fejek voltak, Blankának mindene a helyén van hála az égnek, mondta a doktor nő, hogy még a petefészkét is szépen lehetett látni :-) Na így a nagymamaságom is sínen van :-)

A szobákkal kapcsolatban, nem biztos hogy aznap lesz szabad ágy olyan szobában ami fizetős. Én is olyanba szerettem volna menni, ráadásul anyum az uzsokiban dolgozik, és már egy-két héttel a szülés előtt a főnővérrel is egyeztetett ezügyben. Sőt nem is mi akartunk ilyen szobában lenni, a főnővér ajánlotta fel ...
Mégis telt ház volt, így mentem az 5-ös szobába.

Utólag visszagondolva egyáltalán nem bántam meg, mert tapasztalt anyukákkal voltam együtt, akik sokat segítettek és az egyetlen olyan szoba volt a folyosón ahol volt saját fürdő + wc így senkivel sem kellett közösködni, na jó persze a szobatársakkal, de nem kellett a folyosóra kijárni ha pl. éjszaka jött az emberre a pisilhetnék. Ráadásul én császáros voltam, és nem tudom, hogy ezt mindenki kap-e vagy csak a csaszisok, de kaptam ilyen jó kis székletindítót (édes szirup) amitől egynap többször is szaladni kellett, így még ebből a szempontból is jó volt, hogy közel volt és tutira szabad volt a wc!
De ez az én véleményem, egyébként mellettünk volt egy 1 ágyas szoba, tv-s, külön wc-s minden. Ott ilyen utólag beépített wc volt/van, ami darálja a cuccot, hát az sem egy leányálom, mert úgy zakatolt mikor lehúzták, mint egy rakéta, a csecsemős főnővér mindig mondta, hogy most fog elszállni :lol: Gondoljatok bele azt egy kisbabával hallgatni közvetlen közelről!

Az tény, hogy a többágyas szobába nem mehet be látogató, de én nem bántam, a babát kitolni a folyosóra pedig egyáltalán nem gáz (max. ha huzat van betakarjátok) ... nekem a nap fénypontja volt amikor végre kimozdulhattam a csöppséggel "sétálni" és várt kint apa.
Úgysem tudtok 5 napon keresztül egyhelyben ülni és feküdni :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Most szállt el, amit írtam! :evil: :evil: :evil: Kezdhetem előről...

Köszönöm szépen a válaszokat/véleményeket a külön szobáról. Két éve Újpesten egy kétágyasban voltam egyedül Mátéval, amit nem bántam meg, annak ellenére, hogy első baba volt. Igaz, ott éjszakára elvitték a babákat (nappal végig velünk voltak, kivéve a látogatás idején, amikor tévén keresztül mutatták meg őket a rokonoknak), hogy a mamák tudjanak pihenni. Persze most már nem "félek" a 24 órás rooming-in-től sem, mert van már némi fogalmam/tapasztalatom arról, hogy mit kell csinálni egy kisbabával, ha felsír... :D
Szóval én főleg a nyugalom és a pihenés, nem pedig a fürdő és a WC miatt mennék külön szobába (bár persze ezek a kényelmi szempontok sem utolsók). Tehát ha lesz szabad hely, élni fogok a lehetőséggel.

Annak sem örülök túlzottan, hogy a babák a folyósón vannak a látogatás alatt...

Ha az ember már tud tejcsit lefejni, otthonról hozott cumisüvegbe be lehet tenni, vagy csak kórháziba?

Más téma: úgy tudom, ha valaki az Uzsokihoz (vagy bmelyik másik kórházhoz) tartozik, akkor ott kötelesek őt fogadni szülni is, még akkor is, ha nem oda járt előzőleg, vagy nincs saját orvosa.
Lab.de, esetleg érdemes lenne egy uzsokis szülésznőt választanod. Ha nincs semmi gond a szülés alatt, akkor az orvosnak amúgy sincs sok feladata; a szülésznő pedig már a terhesség utolsó heteiben (pl. ctg-k) is sokat tud segíteni.

Cupicica
cupicica
 
 


Sziasztok!

Timi: Luca mindig a cicin aludt el este és nem volt semmi gond Vele éjszaka. Amint leszokott a ciciről (15 hónaposan :oops: ) egyből megtanult egyedül elaludni. Ja és hiába aludt, alszik el egyedül este, éjszaka még mindig van, hogy kellni kell hozzá. Szóval én nem látok olyan marha nagy összefüggést az egyedül elalvás meg az éjszakai "anya jön!" között.

Szoba: Én anno kifejezetten örültem, hogy nem vagyok egyedül a szobában. A szobatársaim nagyon sokat segítettek, lévén, hogy az egyedüli első gyerekes voltam a szobában.

Ma voltam NST-n meg Csapónál. Szerencsére Dalmára szépen hatott a fél tábla mogyorós csoki :oops: , amit bekajáltam, így most nem kellett mégegyszer "sorbaállnom". :lol: Szerencsére minden leletem (1 órás vércukor, ellenanyag, baktérium tenyészet, vér, vizelet, GBS) negatív, de ennek ellenére 2 hetes antibiotikum kúra, meg szülésnél 3 óránként penicilin és Dalmát is el fogják kezdeni kezelni, mert Lucával pozitív lett a Streptococcus és Csapó nem akar kockáztatni.

Holnap utazunk. Jó 7végét mindenkinek!

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


SZiasztok

Orvost semmiképpen sem szeretnék fogadni. Nincs kedvem százezret fizetni a semmiért. Elég sok rosszat hallottam ismerősöktől a fogadott orvosokkal kapcsolatban. És elég sok helyen olvastam is! Ezért dokit semmiképpen sem választunk, de a szülésznőn még gondolkodunk, elvégre ő foglalkozik a kismamákkal a legtöbbet a szülés alatt.
Olvastam lesz szülésfelkészítő tanfolyam szeptembertől.
Erre kinél lehet jelentkezni? És hol lesz?

köszi

Detti
lab.de
 
 


Sziasztok!

Detti - én is arra várom már május óta, hogy mehessek a szülésfelkészítőre az Uzsokiba, hogy pontosan mikor kezdődik, az majd ki lesz ragasztva a kórházban valahol. Szerintem jelentkezni nem kell, csak menni, valahol valami kis faházban van a hátsó udvaron, de ezt én is csak onnan tudom, hogy itt olvastam még áprilisban :lol:
Nekem van fogadott dokim, szülésznőm pedig nincs. Uzsokiban jó szülésznő? Vagy kérdezzem meg a dokit, hogy kivel dolgozna szívesen együtt? Amúgy ha fogadok, mennyibe kerül? Mert azt tudom, hogy a dokim mennyit kér a szülésért, de a szülésznő? :shock:
Annyira sokba kerül a gyerekvállalás, hogy most már a fizetős szobán tényleg elgondolkoztam, de párom nem örülne, ha a folyósra szorulnánk ki a babával, szóval még nem tudom, mi lesz, de köszönöm az infókat!
Jó annak, aki már túlvan a szülésen, a kórházban tartózkodáson, otthon van és bár van biztos meló dögivel, én már szeretnék ott tartani! :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Tündi!

Én is így látom ezt az elalvás dolgot, ...apukám mondta, hogy régen nem volt ennyire túl misztifikálva a gyereknevelés mint most. Én soha nem lettem ébresztve akkor etettek, ha sírtam és éhes voltam, ringattak ha kellett ... még is ember lett belőlem, ja és nem voltam hisztis gyerek!

Látom lányok, nagyon féltek attól, hogy a babát kitoljátok a folyosóra. Én is ugyanígy álltam az elején a dologhoz :-))))) ... ha lesz fizetős szoba és megtudjátok oldani akkor menjetek olyanba, ha pedig nem majd meglátjátok, hogy tökre jó a babával kint is lenni. Mamák néha csak úgy is kiültünk, beszélgettünk kicsit, levegőztünk. :-))

Ha tudsz fejni, akkor fejhetsz, a fejődet ki is sterilizálják a csecsemősök, és saját cumisüvegből is adhatod a picinek a tejet. Az egyik szobatársam is így csinálta, mert nem kiemelkedő bimbói voltak és a baba mellbimbó védővel nem tudott szopizni, így muszáj volt fejnie és így etetni.

Az ultrahang vizsgáló mellett szokták kiírni a szülésfelkészítő pontos menetrendjét, érdemes nézni, mikortól és hol lesz. Én úgy tudom, hogy szeptembertől lesz a következő.

A dokik nem szoktak beleszólni a szülésznő választásba, de ha gondoljátok érdemes megkérdezni, hogy ő kit ajánl. Aki nem fogad dokit, mert elvből nem akar fizetni a "semmiért" (bár én ezzel azért 100%-osan nem értek egyet) annak érdemes szülésznőt választani. A szülésznő tudtommal nem mondhat árat, de olyan 20-40ezer forintig terjedő összegeket kapnak az anyukáktól. Én nem fizettem és nem volt fogadott szülésznőm, de egy nagyon rendes nőt fogtam ki. A műtéttől másnap reggelig nagyon sokszor bent volt mellettem, itatott szívószállal, mert a fejemet nem tudtam megemelni és nem is szabad! Reggel felkeltett műtét után, kikísért a fürdőbe, lefürdetett végig ott állt mellettem, átkötötte a sebem, segítet öltözni, felfeküdni az ágyra. Hajnalban többször is bent volt. Reggel 6-kor küldtem egy üzit a férjemnek, hogy ezerrel jöjjön és hozzon pénzt, mert szeretnék neki pénzt adni, mert annyira rendes volt. Sajnos a reggeli váltás után már nem jött többet így hiába sietett a férjem, hogy beérjem 7 előtt nem tudtam pénzt adni a szülésznőnek. Szóval ebből csak azt szűrtem le, hogy nekik ez a dolguk, ez a feladatuk és ha egy fityinget sem adsz akkor is megcsinálnak mindent.

Egyébként a kismamákat, ha területileg illetékes kórházba megy, kutyakötelességük fogadni még akkor is ha nincs választott orvosa az anyukának.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

picit el voltam tűnve. a gépünk is bekrepált, újra kellett telepíteni. itt van a nyum jó egy hátig, picit van időm többmindenre. nem panaszkodok, Dorka édes baba. ma 7kor keltünk 8)

jövő hétvégén teszi meg az első nagy útját, haza Sopronba. kiváncsi leszek, hogy érzi majd magát idegen helyen.

jó hétvégét mindenkinek

Kép
.ivett
 
 


igy igaz ahogy Timi irja, ha oda tartozik valaki teruletileg szulhet ott doki es szuleszno nelkul, es nem is kell hozza az sem h terhesgondozasra a korhaz orvosahoz jarjon.
szoval lab.de nyugodtan jarj erdelyihez- egy arany ember en is nala kezdtem- es szulj az ugyeletesnel, en is ugy szultem. ha biztonsagra vagysz valamilyen szinten inkabb szulesznot fofaddj, rajta sokkal tobb mulik......igaz nekem nem vvolt az se fogadott, de a masodik valtas akinel vajudtam egy angyal volt, szinte alig hagyott magamra, es amikor mar csak mi voltunk szuloszoban( vagy hatan megszultek mire vegul en is, csak az ejjel, delutan masik 4en is :twisted: ) akkor mindket ugyeletes szuleszno ott volt drukkolt, segitett, mmindent megtettek.

Ha most kene dontenem sem lenne dokim, de szulesznom igen, azt hiszem Magdinak hivjak azt a kedves holgyet aki nekem nagyon sokat jelentett h o van ott.


Rolunk: 2 napig itt volt anya, igy tiszta jo dolgunk volt, meg masfel orara ferjemmel kettesben kimenot is kaptunk( miert is ne a doktorno akkor jott :lol: , de nem volt gond), tejci tavabbra sincs eleg, es egyre nagyobb az etvagya a kislanynak.ma voltunk meredszkedni 3480 es 2950ne; jottunk haza, meg lettunk dicserve,
bar elotte vedono jol lecseszett miert etetek olyan surun, ezer faj Anna hasa es ezert nem alszik, szoval jott a terror h harom orankent, ket napig ment, de ma annyira nyugos9 most is kezemben van), a front megviseli. szoval ma megint nem aludt, csak delelott fel orat, ketto elott fel orat, es 4tol fel hatig, koztes idoben meg sirt, de nagyon, ha nem volt kezben. no mar most en ilyen hangulataban nem fogom ezzel kinozni, hogy na na nincs meg ido, nincs cici....no mindegy, majd igyekszem, de vannak szituk amikor inkabb a szivem diktal- meg ha a derekam le is szakad es semmit nem tudok csinalni tole:)
Meg most hetvegen 3masban vagyunk aztan parom meg dolgozni :cry: , szerdan meg meg radiator csere is, mert lerohadt az elozo :twisted: , no mindegy ha mozgalmas, szep az elet :lol:

Mindenkinek szep heyveget!
aaa3
 
 


sziasztok!
olyan szép az élet :D . Pincike 3 óránként eszik, aztán alszik. Fürdetéskor se nyügi már annyira, szépen gyarapszik, van tejcsi is... Férjem épp megjegyezte, hogy sokkal nehezebbre számított. Már eljár edzeni újra, és ha nekem setátomgna a seb a hasamon, akkor felötlen lenne az öröm :D . Tapasztalt anyukák mondják meg nekem, hogy nem lesz ez máshogy soha se...Jó kivéve, ha jön a foga vagy beteg...
Tündi - örülök, hogy majdnem minden rendben volt a Csapónál - aranyember az tény...
Cupicica - nekem volt szülésznőm, teljesen meg voltam vele elégedve, mondjuk sok teendője nem volt velem, mert csak 2x voltam nála CTG-n, meg 1 óra volt a felkészítés a császárra, igazából az éjjeles szülésznő ránk is mindig odafigyelt - a Krisztina, még utána is, mikor újra ő volt a soros... Igazából mindegyik szülésznő nagyon kedves volt. A választott orvos meg Csapó doktor volt, aki bár számomra néha kicsit érdekes stílust adott elő, de szakértelmét tekintve soha nem voltak kétségeim, rendkívül alapos, megfontolt ember...
Tamara - radiátorcsere? Nem kellemes, de gondolj arra, hogy legalább nincs most hideg...
Timi - köszi az infót családi pótlékkal kapcsolatban. A hasi és koponya UH-ot hol csináltattátok. Milyen korban kell ezt? Ez fizetős ugye?
sziasztok, aki hétvégén utazik, annak jó utat és mindenkinek szép hétvégét!
PS: Pincike képzeljétek lehet vasárnapra eléri a 3000 g-ot (2660-at mértünk szombaton) és akkor mehetünk egy picit sétálni :D

Kép
chesther
 
 


Sziasztok

Doki kérdés:
mindenki maga erejéhez mérten dönti el, hogy tud-e és akar-e fogadni.
Bevallom én nem a szülés lebonyolításban látom a saját orvos fontosságát mert ott gyakorlatilag a szülésznő csinál szinte mindent, hanem a szülés előtti és utáni folyamatban.
Mivel túlhordással befekvős voltam már, volt alkalmam más pocakosokat megismernem. Nekik sajnos nem volt fogadott orvosuk, és az Ő történeteiket hallgatva nagyon örültem hogy volt saját orvosom és főleg hogy ilyen orvosom volt.
Azt tapasztaltam, hogy ha van saját dokid, akkor egyrészt mindíg minden vizsgálat kézben van tartva, semmi nem marad el, oda van rád figyelve, másrészt pedig amiben tud mindenben segít ami a kórházi kényelmedet, érdekedet szolgálja. Az én dokim legalábbis ezt tette.

Szülésznő nekünk nem volt fogadott, de maximálisan elégedett voltam, azt hiszem ennél több figyelmet, segítséget, kedvességet már nem kaphattam volna. El kell mondanom a számomra legszimpatikusabb szülésznőt fogtam ki pont és nála is szerettem volna szülni. Természetesen megháláltuk.

Kép
Kép
prünty
 
 


Tamara: a szülésznőd Magdi nem egy alacsony szemüveges 40-es hölgy volt?

Kép
Kép
prünty
 
 


Szia Eszter!

Ha beszélsz a védőnővel kérdezd meg tőle, hogy hova kell mennetek UH-ra és csípőszűrésre, Budaörsön nem tudom hogy van. Amint meg van a pici TAJ kártyája már hívd is a rendelőintézetet vagy azt a helyet ahova kaptál telefonszámot. Én itt Dunakeszin intéztem, itt lakunk, nekem ez a legegyszerűbb. Mi viszonylag hamar kaptunk is időpontot. (1 hónaposan voltunk) Nem fizetős volt. Csak akkor fizetős, ha valami magán uh-n csináltatod, ha pl. nagyon sokára kapsz időpontot. Sokan ezért mennek fizetős helyre.


Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

nálunk a dokinő adott beutalót csípőszűrésre, és az uh-ra is. mi picit későn jutunk el oda,mert csak szept. közepére kaptam időpontot. de állítólag 4 hós környékén a legjobb csináli a babáknak, mert akkor lehet jobban látni már valamit.ezt a szűrésen mondta a doki.

nekem sem volt fogadott szülésznőm, de nekem sincs emiatt rossz tapasztalatom velük kapcsolatban. szülés után mág volt hogy a wcre is utánam jött,hogy minden rendben van e.
olyan hihetetlen, hogy lassan már 3 hónapja történt minden.
ma is 6.20kor kelt először Dorka, és este 11kor már alukált. vajon ez így marad? :roll:
igaz napközben nem igazán alszik, csak 10-20 percekre. de elvan a kis játéka alatt,és már csapkodja a kis kezével. :P

megjött az eső is. remélem azért sikerül kimenni sétálni.

Kép
.ivett
 
 


Siasztok!

CSak bejelentkezem. örülök, hogy mindenki jól van!
Én még egyben...Semmi tünetek...Talán annyi, hogy tegnap hasmenés.

Jók legyetek!

Kép
andaka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?