Új privát üzeneted érkezett!

Sophie szüljünk együtt Pénteken :wink:

húú én mostanában hajnalban főzök amikor hüvi van.. másképp nem bírnám!

ma töltött patiszont csináltam, meg tegnapról maradt sült husi...

nasinak meg sárgadinnye

még ó, hogy nem sok petrezselyem zöldjét ettem, mert csak tegnap hívta fel rá a figyelmem egy néni... :? marad a fekvés..ás közben a suttogót olvasgatom

Pihenjetek ti is lányok!
Vendég

Sziasztok!

A csecsemők, még ha nem is tudnak szopizni, 2-3 napra elegendő tartaléka van, tehát nem kell neki semmit sem adni. Az előtej, sötétebb sárgás színű, nagyon sűrű és televan számára szüséges tápanyaggal és pár csepp is eléág. Ne stresszeljetek, mert attól csak rosszabb lesz.

Nekem az előtej kb. 1,5 hónapja jelent meg, fura volt.

A hasam már leszállt legalább 2 hete... mindenki azt kérdezni, hogy mikor szülök, mert nagyon lent van. Ezt érzem is, mert a bugyim most méginkább visszapöndörödik és az éjszakai pisilés rém álom, mert annyira fáj, pedig a mennyiség sokkal kevesebb.

Mi nagyon jót alszunk 1-2 pisilés után folyt köv, ma is 11,5 órát aludtam egyhuzamban. Nem fáj semmim. Állítólag még túl jól vagyok a szüléshez, úgyhogy mi még várunk.

Még mindig sokat mocorog, bár nem függ össze teljesen.

Nekünk is már a várakozás rossz, már nagyon várjuk, minden nap, de másfelöl meg olyan jó ez az érzés. :)

Szüljön, aki szeretne.

Ja a meleget én is utálom!!!

K.
Vendég

Nálam nincs semmilyen keméynedés, görcs... egyszer volt szerdán, hogy labdává gömbölyödött a méhem és nagyon kemény volt kb. 2-3 percig, de nem járt fájdalommal.

Elvileg ez is előjel, de semmi azóta.
Vendég

teával kapcsolatban :
régimódi védőnő lehet, mert ma már nem ajánlják mert nem kell cukros micsodákkal itatni a babát (megrontja a fogkezdeményeit)csak az első napokban , de akkor is cici után (amíg csak előtej van) és lehet a kupakból is, hogy ha aggódik a mami , hogy aztán meg nemakar cicizni...szóval elvileg elég a tejci, de ha mégsem mert 40fok van simán lehet még szomjas szopi után is, de akkor vagy babavizet vagy forralt lehűlt vizzel lehet oltani a szomját...ezt mondják a tapasztaltak...

én egyébként viszek saját cumisüveget a kórházba, mert ha kell neki bármit adni ,akkor sajátból elkerülendő a szájpenész meg a miegymása közösből...gondoljátok, hogy minden baba után sterilizálnak a csecsemősök(minimum 20baba) :?

sniki!én tegnap akartam szülni, de ezekszerint csak én a babám nem:cry:
hétfön ctg/nst
kedden dokibácsi de a recepciós csajszival megbeszéltük, hogy addigra biztos megszülök, gyhogy fiktív időpontot íír nekem!! :wink: :wink: aranyos, hogy így drukkol :)

sniki!lehet, hogy ki kell várnunk szépen a sorunkat?csimby van soron...
a szülésznő is megmondta, hogy az utolsó napok évezredeknek tűnnek :roll: :roll:

na mindegy elfoglalom magam valahogy és nem úgy mint tegnap...egész délután sírtam :cry:
Vendég

sziasztok :)

na lassan de biztosan kész a gulyásleves, én marha még csipetkét is gyártottam hozzá házilag ;) nem volt túl jó ötlet a főzés, de legalább van fincsi kaja:) nagyon leveses vagyok és már jó rég nem ettem, mert nem volt lelkierőm megcsinálni....

Csandikám, remélem már jobb a kedved és remélem Zsófinak is ;)
utólagos engedelmeddel én is elmentettem a számodat és Csimbyét is ;)

fel a fejjel csajszik már tényleg nincs sok hátra, elvégre "repülő fent, baba bent még nem maradt" én most ezzel vígasztalom magam, akármilyen nehéz is ;)

és még vasalnom is kell ma, meg porszívózni, meg egy kicsit átrendezni a babaszobát, hogy még jobban kézre álljanak a dolgok ;) jesszusom, ezt leírni is sok volt ;)

sniky

Hazaértünk végre :) anyukám nagyon vicces, de komolyan. Mikor egy kicsit aggódni mertem, hogy most utaznak el és ott leszek egy gyerekkel meg a nagyival egy hétig, akkor azt mondta, hogy ne aggódjak már annyit. Most meg mikor indulunk hazafelé aggódva mondja, hogy azért most már ha lehet ne menjek, vezessek egyedül. :?: :?: csak tudnám mi változott tegnap óta, na mindegy, úgyse tudok mást tenni, mint egyedül, ja bocs, a fiammal jönni, menni, vezetni. Itthon csak nem ülök még három-négy hétig.

Na akkor most főzni is kellene valamit....
Vendég

Niki, nekem kb. ugyanennyi tennivalóm van :?

Csenge, üdv újra itthon. Irigyellek, hogy még ilyen aktív vagy. Bár most nekem is lenne kedvem kimozdulni, de a meleg és a sok tennivaló visszatart. Közben meg persze nem csinálok itt semmit.

Csajok, állítólag jövő héten hétvégén is lesz hidegfront, nem csak hétfő este. Mondjuk nekem a hétfői jobb lenne.

szuszu

Lányok! nyugodtan mentsétek el a számom, meg sem kell kérdezni! ;)

Mi túl vagyunk az ebéden, de szerencsére volt "maradék", így tényleg csak egy rizst főztem magamnak ;)

Niki, köszi az érdeklődést, már jobb a kedvem!

Voltunk gyógyszertárban is, vettünk homeos bogyót az allergiára! Hát, én nagyon bízom benne! ;) Katasztrófa ez az allergia... Nem tudom, hogy Yuyun kívül ki érintett még a témában, de pont ma beszéltük apával, hogy, aki ezt kitalálta, ráadásul terhességgel együtt, az egy nagy dög, mert ez így tényleg elviselhetetlen! :( Na mindegy, nem nyávogok!

Kíváncsi lennék, hogy a kis picúrkák hogy bírják az ilyen hőséget!? Mennyire borítja fel a még amúgy is elég labilis napirendjüket!? Anyucik?

Ja, és Barbi, van valami rosszidő kilátásban mostanság nálatok? Jöhetne errefelé is már végre, az a hidegfront! Vagy csak úgy egy kis enyhülés!

Dia, én amúgy úgy tudom a teával kapcsolatban, ha adsz is neki, akkor is csak simán, nem cukorral, citrommal, hiszen cukrot kb. 1 éves koráig nem is nagyon ajánlott! Szóval vagy babavíz, vagy felforralt, majd lehűtött víz (csíramentes), vagy nagyon utolsó sorban tea, de csakis valami olyasmi, amit ilyen picik is ihatnak, szóval koffein mentes és mindenféle adalék nélkül!

Cumisüveg kérdéssel kapcsolatban, nekem azt javasolta az egyik barátnőm, hogy vigyek sajátot, mert, amit a kórházban adnak, annak orrán-száján folyik a cucc, szóval szegény gyerek belefullad a kiömlő folyadékból! Így én szerintem viszek, bár nem szívesen használnám!

Most mosom kb. az utolsó adag babarucit, szerintem délután ebben a hőségben le is szárad! Vasalni majd hétfőn, vagy, ha jön a jó idő, de, ha esetleg közbejön valami, mondjuk egy szülés (:P), akkor majd anyum kivasal!

Na, Mecsi tényleg eltűnt... És Yuyu? Ő most van a telken? Vagy nála is van valami?

sophie27

Zsófi, én ugyan nem vagyok allergiás, de meg vagyok fázva július közepe óta és nem bírok meggyógyulni. Én ettől vagyok kikészülve, hogy mindig amikor kicsit jobban vagyok, akkor újra elkezd fájni a torkom. Pedig szedek mindeféle homeós bogyót, meg szirupot, de nekem ezek nem segítenek. Nekem anno is mindig csak az antibotikum segített. Egy évben egyszer vagyok beteg, de akkor rendesen. Na mindegy, remélem szülés közben erről a problémáról el fogok felejtkezni.
Közben felállítottam a vasalódeszkát, el is kezdek vasalni.

szuszu

Páromnak jó ötletei vannak :) haggyuk a főzést, éljen a lehűtött dinnye és fő egy nagy fazék kukorica. Úgysem vagyok éhes ebben a melegben.

Szuszu, a hidegfrontot én is várom, de csak azért, hogy lehűtse végre a levegőt :) holnaptól kezdődnek a játszóteres, motorozós hétköznapok. Meg a Nagyiért is aggódok, amikor ilyen meleg van.

A babaruha mosást csak egy hét múlva tervezem elkezdeni.

Zsófi, az allergia tényleg rossz lehet. Sajnálom, hogy még ezzel is küszködnöd kell. Én hiszek a homeopátiában, szerintem érdemes próbálkozni, csak nem árt egy szakember, aki tanácsot ad, mert jól el kell találni megfelelő szert és dózist. Szerdán megyek a homeopátiás dokinőmhöz, a szülés előtt, alatt, után használható bogyókról szeretnék vele konzultálni.

ééés kedden végre én is megyek az első CTG-re, meg beszélgetni a szülésznőmmel.

Kedden szeretnék menni végre tornázni a Szent Imrébe. Érdekel ez még valakit??? :) Ági, hiányozni fogsz :lol:
Vendég

húúúú, nagyon de nagyon jóllaktam a leveskéből és most ömlik rólam a víz:)

raktam pici tejfölt is a tányérkámba, hát mit mondjak isteni lett tőle ;)
pihenek picit aztán porszívózás és a többi, Szuszu ne kapkodj Te sem, csak szépen lassan komótosan ;)

sniky

http://www.csaladinet.hu/index.php?modu ... 1217455200

Egy cikk a szoptatásról, a családinet hírlevélben volt a link, ami jár nekem minden héten. Ismeritek?
Vendég

Lányok, ennek a cikknek a vége a lényeg számomra. Péntek óta mondom a férjemnek, hogy ablakot kell takarítani és a takarítás is megvolt már , és ha lenne erőm ebben a nagy melegben, akkor újra kezdeném az egészet előről.
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=95&cid=50171

Mecsi szerintem szépítegti a babaszobát. :D

Ági te milyen fantasztikusan nézel ki! Meg nem mondani, hogy 1 héttel ezelőtt még bébi volt a pocidban.

Tegnap férjemmel lementünk az itteni játszótérre beszélgeti a szülőkkel, szomszédokkal. Olyan furcsa volt nézni a gyerekeket. hogy ezek milyen rosszak :twisted: :D Férjemmel hiába beszéltek nekünk a felnőttek, ámulva figyeltük ahogy az egyik gyerek végig szalad a legnagyobb pocsolyában, másik miután az anyja levetkőztette a sáros ruhájából beleszaladt a homokozóba és persze beleült a homokba bugyi minden nélkül....A vízbombát megállás nélkül gyártották :D Haláliak voltak, sokat nevettünk.

Kép
andaka

Sziasztok!

Még mi is itt vagyunk! Viszont Mecsi szerintem lehet, hogy már babázik, hiszen minden nap jelentkezett ezidáig. Kíváncsi vagyok! Úgy néz ki, mégsem vár meg! :(

Nem is tudom, hogy bírtok ebben a nagy melegben főzőcskézni és vasalni. Nekem semmihez sincs kedvem, csak pillegek.

Du-án megyünk mi is egy kis kiruccanásra, hekkezni! :-)

Majd este jövök, hátha lesz újabb babás hír.

rizsimami

Andaka, azért ez vicces, minél többször szül egy nő, annál kevésbbé tudja megállapítani, hogy elkezdődött a szülés??? Azért reménykedem, hogy feltűnik majd, ha menni kell :lol:

Egy órás fürcsi a legújabb Kismama magazinnal nagyon jót tett :lol: most persze már megint dől rólam a víz :twisted: viszont a főtt kukorica nagyon fincsi lett!
Vendég

Szilvi, és hol lehet jó hekket kapni? Azt az egyet még én is megeszem a halak közül, mert kényelmes, és lehet simán falni, nem kell szórakozni a szálkákkal!

Lassan indulunk mi is, megyünk át az anyum tesójáékhoz, mert voltak név és szülinapok, remélem, hogy ott jól leszek, mert nálunk úgy látszik, hogy iszonyat parlagfű mennyiség lehet, hogy ilyen ramatyul vagyok!

Aztán este még jönnek párom kollégái (egy pár), hogy megnézzék a lakást, szóval van még mára program, de legalább akkor már jobb idő van!

Homeos dologkat eddig nem használtam, de most hinni akarok benne, úgyhogy remélem, hogy segít.

Jaaa, én itt az egyik gyógyszertárban voltam, ott azt mondta a hölgy, hogy valami képzésen volt nemrég, ahol sok újdonságról hallottak, többek között, hogy a málnalevél teát nem ajánlják, mert a mamának jó, de a babánál okozhat vérnyomás csökkenést... Én mondtam, hogy ittam párszor, de a székrekedés miatt már nem teszem. Ellenben a homeos szülésfelkészítő bogyókat nagyon dícsérte!

Kitartást mindenkinek a mai forrósághoz, aztán este, vagy holnap reggel jövök!

Puszi mindenkinek!

sophie27

lányok én alig pihegek -..kínszenvedés ez a meleg és szegény pici pocakosom is nagyon lustika...
Vendég

[quote="sophie27"]
írta:
sophie27Jaaa, én itt az egyik gyógyszertárban voltam, ott azt mondta a hölgy, hogy valami képzésen volt nemrég, ahol sok újdonságról hallottak, többek között, hogy a málnalevél teát nem ajánlják, mert a mamának jó, de a babánál okozhat vérnyomás csökkenést... Én mondtam, hogy ittam párszor, de a székrekedés miatt már nem teszem. Ellenben a homeos szülésfelkészítő bogyókat nagyon dícsérte!

!

ez tényleg érdekes :shock:
Vendég

Hahóóó! Kép

Még egyben vagyunk ám! Rizsi ne izgulj megvárlak! Vicces volt olvasni hogy így hiányoltok, de jól esett ám!!! :D:D
Reggel 9ig szunya volt , tegnap este totál kidöltem a végtagjaim a fejem mindenem bedagadt ettől a melegtől.Reggel meg ugyanúgy ébredtem plussz 110es pulzusszámmal. Kicsit szarul vagyok ma, de fészketrakok. Ma felrakták a fiúk a napocskás lámpát a babaszobába meg a drágámmal kitakarítottok vizkőtlenítettük a fürdőt és kicsit át is rendeztük. Most már csak kis takaritások maradtak hátra.
Én ma tészta carbonara-t főztem jól be is laktunk.

Aproonak mielőbbi felépülést!

Minden kedves anyukának pedig nagyon boldog problémamentes napokat.
Pöttöm is jól eltünt Nonókáról nincs uj hírünk :?: :?:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

ilyen a lámpánk ikeás :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok!

mecsi tegnap akkor jól ledôlt szunyázni... :D ...és neki lesz babája elöbb... :D ...nem ér ám beelôzni, kéremszépen... :D ...

mi tegnap csarnokoztunk és fôztünk: gyöngytyúkleves+a cobjai sütve...
ma meg ôszibaracklekvárt csináltam ,de csak 4 kisüveg lett a sok kilóból :roll:
ja és az utolsó adag málnalevélteámat fôztem meg, úgyhogy tényleg szülhetnénk már...
Vendég

Kép

Viszont egész nap görcsölget a hasam , meg szerintem a mezitlábaskodástól fel is fáztam :( még ebbe a melegbe is képes vagyok ilyenre.

Mára elbúcsúzom. Ha szülök én szólok Andaka éllettársnémnak :lol: aztán majd ő értesít titeket, de ez még úgy se most lesz. Nekem még kell egy hét úgy érzem.

Puszi mindenkinek! Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

hahó! még én is megvagyok. :D

iszonyat ez a meleg. már én is délelőtt a síráson gondolkoztam, mert annyira nem tudtam mit csinálni, hogy ne folyon rólam a víz patakokban....egyfolytában zuhanyozok, a ventilátorok meg semmit nem érnek...

dia: az a pingvines párásító, amit vettek pontosan melyik? tudsz róla infót adni, vagy linket esetleg? barátnőm felajánlotta, hogy ajándékba vesznek a babusnak párásítót, szóval most keresgélek. elvileg a mecsi által ajánlott tefalt néztem ki, de lehet, hogy ez jobb??
amúgy szerintem ilyenkor már nem fordulnk vissza a babák, mert nincs akkora helyük és ez a fordulás gondolom nekik is kényelmetlen lenne. szóval ne izgulj!

én salátát csináltam ebédre, de rosszullettem tőle...szerintem a hagyma miatt. :?

csenge: irigyellek, hogy még akarsz tornára menni. én alig bírok mozogni a meleg miatt,pedig a lábam nem is dagad. inkább az ujjaim szoktak teljesen bucira dagadni napközben.

én még nem forszírozom a szülést, de ettől függetlenül jó lenne már túllenni rajta. :lol:

én csak jövőhét pénteken megyek ctg-re, addig csak pihenni és várakozni kell.
lei

mecsi!
lehet, hogy ez nem fölfázás!!az imént olvastam andaka jóvoltából:
"– Ha egy először szülő azt mondja, hogy óránként pisilési ingere volt egész délelőtt, most meg félóránként, akkor lehet tudni, hogy aznap várhatóan szülni fog. (Ezek már valódi méhösszehúzódások, csak a teste nem ismeri föl – egyszerre a hólyag is húzódik, ezt érzi a kontrakció helyett, de majd ha másodszor szül, ezt már helyesen fogja értelmezni.) "
Vendég

Lei, csak szólok,hogy az eboltban akciós a tefal párásító és van személyes átvétel is:
http://www.ebolt.hu/product100333_category2286.html

Na megyünk egyet fagyizni. Legalább kimozdulunk. Kivasaltam, kisúroltam a baba kiskádját, kisúroltam a mosogatót, másra most nem vagyok képes.

szuszu

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat, szerintünk is gyönyörű gyerek :)
A helyzet javulóban van, Zorka gyógyítja anyát :)

Mindjárt olvasok, csak gyorsan válaszolok, míg nem feledem!
Kitti: mellszívó nem kell a kórházba, nem is engedik használni. Nem szabad, a csecsemősök segítenek szopizni, a megszületett babónak diónyi gyomra van, és a tej mennyiségével tágul, ezt ő állítja be magának az elejétől (ezt hagytam én itthon figyelmen kívül).
Szobák: a szobák nem gázak, a fürdő elmegy, de a wc-ről nem nyilatkoznék túl jókat! Én amellett, hogy gátsebem van, nem ültem rá, mert hát inkább nem........ Vagyis egyszer igen, mikor nagy wcznem kellett, de vettem ilyen antibakteriális wc-törlőkendőt, meg lehet kapni papír wc ülőkét és azt is ráraktam. Ha olyan szobába kerültök, hogy nincs fürdő és wc, akkor ne a legutsó wc-be menjetek, hanem a zuhany mellettibe, mert ott van ablak és van levegő. A másikban leizzadsz teljesen.

Arra készüljetek, hogy az ágy tábori, vagyis el sem fértek rajta a babával, nekem 2 centi jutott, tehát az éjszakák rosszak, meg ha többen vagytok a babuk egymást keltik, kivéve Zorkát, mert ő le sem tojta a többieket :)

Ami fontos, az a dupla mennyiségű tena extra!

Ilyen jó gyereket, lassan unatkozunk mellette. Eszik és alszik, meg mosolyog és nézelődik. Sírni csak fürcsinél, mikor kiveszem. :)

Jaj annyira cuki a többi babó is, most néztem a képeket! :)

Lányok akik még nem szültetek, kitartás, már tényleg nem sok :)

Ritus

Kép
rituspoc

Most fejeztem be az utolsó adag mosást, az ágyneműket, falvédőt, játékokat,... már csak ki kell vasalni.

A párom holnaptól újra dolgozil, 2 hét szabi után .. :( így az összes ruháját kivasaltam kora délután, eltartott egy darabig, mert 2 hete csak a legszükségesebbeket vasaltam.

Bár felajánlotta, hogy kivasal ő, csak az én egyes "rafinált" ruháimat ne kelljen, mert az kínlódás neki... :) aranyos volt.

Én a dinnyére vagyok rákattanva, egész nap csak azt ennék. Melegételt nem is nagyon kívánom, de azért eszem.

Sajnos azt kell, hogy írjam, hogy irigylem a "szülteket", mert annyira vágyom rá, hogy megérinthessem, láthassam, szeretgethessem már babót. :P A párom úgyanígy van vele. :)

Egy kis hűvös ide is jöhetne, napon a hőmérő 47,5 fokot mutat. :evil:
Vendég

CsAndi én még nem akarok szülni :shock: :shock: :shock: még egy kicsit nem , most valahogy úgy még szeretnék pár napot ellenni kettesben magammal meg a párommal. Azt hiszem kicsit beijedtem, hogy minden olyan kész és jó már és hogy jön egy nagy változás.

Pihenjetek és egyetek jókat!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

mecsi!ok csak nagyon eltüntél, de mire beírtam te is elôkerültél csak azt még nem láttal...beelôzés visszavonva!!!értékrlve :D
Vendég

Sziasztok!

Most fejeztem be a süti sütést, és mindjárt elájulok a melegtől!! Na de fincsi lett, igy talán megérte!
A dinnyére én is rávagyok most kattanva, ettem is ma egy negyedet! Csak most nem győzök a wc-re rohangálni!

Lei,
Ime a link amit találtam a párásitóhoz. Sztem nagyon jópofa, ahogyan a pingvin szájából jön ki a pára. Na és jól is működik, tegnap este már használtuk és nem dugult be az orrom az éjszaka folyamán! Ja, és nagyon halk is! http://www.prakti.hu/index.php?mod=term ... zam=179209

Érdekes az a cikk a szülésről. Hát igen, én is attól félek hogy nem fogom tudni hogy ez már az. Szivem szerint már többször is bementem volna a korházba hogy na most tuti szülni fogunk, de mindig az volt, hogy még egy kicsit várjuk, próbáljunk meg aludni, és erre mindig el is múltak a fájások. És még jó, hogy nem mentem be mert én nem szeretném, ha bent tartanának, pláne ilyen melegbe!! Én azért drukkolok, hogy nekem elfolyon majd a magzatvizem, mert az már tuti biztos jel, és nem kell találgatni hogy ez már tényleg szülési fájás vagy csak jósló. Majd kiderül!!

Kép
Kép
dia123

Na megjöttünk a fagyiból. Hát nagyon kemény volt. Megint ahogy leértünk a ház elé elkezdtem keményedni. Azt hittem nem is bírok elmenni a fagyizóig. Hihetetlen, gyakorlatilag csak tyúklépésben tudok már közlekedni. Itthon ez nem tűnik fel, de azt utcán egyből. Mindenesetre megkértem a férjemet, hogy kedden vigyen el ctg-re, mert én már nem hiszem, hogy egyedül neki mernék vágni ilyen útnak, pláne nem kocsival.

Jaj Ritus, én annyira irigyellek, hogy már együtt vagytok a babával. Nagyon várom már én is.

szuszu

Sziasztok! Megvagyok ám én is, csak ma a bátyáméknál voltunk névnapozni ;-)

Gondoltam, mire fellépek, biztos lesz valami babás hír, de tévedtem... Na majd holnap, ha jön a hidegfront...

Egy pénteki szülésre én is beneveznék, ha lehet :roll: De még mindig semmi jele...

Zsófi, már beindult a parlagfűszezon? Én pár hete elkezdtem szedni megelőzés képpen egy homeós bogyót, és eddig nem is jött elő, de nem akarom elkiabálni... Remélem, Neked is be fog válni, amit kaptál rá... (Én ambrosia artemisfoliát vagy mit szedek, de azt hiszem ez úgy az igazi, ha már a szezon előtt elkezded szedni)

yuyu79

na én is végeztem mára, poszívózás is kész, vasalás marad holnapra, hacsak nem jön közbe vmi más program ;)

viszont ömlik rólam a víz...:( megyek is zuhanyozni, aztán eszem egy adag fagyit a hűtőből :))

Szuszu ismerős az érzés, nekem nagyon rossz, hogy alapvető dolgokra képtelen vagyok és már minden nagyon nehéz, de minden egyes nappal közelebb kerülök ahhoz a gyönyörű perchez, amikor először találkozhatok a kisfiammal, és ez nagyon jó érzés!!!
:))) csak ne lennék már ennyire türelmetlen....

Én már régóta nem bírok sehova egyedül menni és most az utóbbi 1 hétben már kocsival is nagyon rossz, össze-vissza rázkódik a szuper magyar útjainkon a pocakom és a lakója is, nekem olyankor egyből keményedik a pocóm.

Na irány a zuhany, majd még benézek később ;)

sniky

szerintem holnaptól ismét beindul a babaeső, mert egy jó pár napja csend van ezen a téren ;)
yuyu, felírtalak péntekre ;))

sniky

hú de sokan szülünk Pénteken :wink:

én már nem bírom a meleget! hideget akajok! már bőgök mert folyik rólam a víz! ááááááááááááá

de jó ez a párársító! meggondolandó, pedig eddig azt mondtam nem kell... :lol:

na ez az én parám is, hogy honnan tudom mikor kell menni.. meg hogy pont egyedül leszek itthon...
Vendég

Igen, sokan tervezzük péntekre, kiváncsi vagyok összejön akár 1 -nek is közülünk ;-)

yuyu79

Itt egy cikk, hogy hogyan lehet a fájásokat csalogatni:
http://www.kismama.hu/babavaras/fajascsalogatok/1739/

Nekem mióta megjöttünk a sétából azóta vannak összehúzódásaim, de annyira nem fájnak, szóval gondolom ez még semmi komolyat nem jelent. Viszont megy a hasam. :?

szuszu

Sziasztok csajok!

Annyit írtatok, hogy csak felületesen tudtam végigszaladni a több száz oldalon :wink:

Gratula minden új kismaminak, Ritus, Aproo, Jázmin stb...ha vki kimaradt ezer bocsánat érte.

Kissé hulla vagyok, éjszaka Nono 3 óránként eszik, de olyan kis nyüszögősen alszik, így abban a 2,5 szabad órámban nem alszom mélyen, mert nem tud az agyam kikapcsolni, ugrásra készen vagyok.

Amúgy nappal tényleg nincs vele sok baj, még mindig sokat eszik, mohón, annyira hallani ahogy kortyol, mindig nagyokat nevetünk rajta, és persze szopi után nagy elégedett mosoly a jutalmunk.
Apukája olyan kis gondoskodó, amennyire félt, hogy mi lesz, most annál jobban helytáll. Nagyon büszke vagyok rá.

Csütörtökön volt nálunk a gyerekorvos, tapasztalat ua. mint Ágiéknál. Pisi, kaki mindenhol :lol:
Nonoka már csütörtökön visszanyerte a születési súlyát, tegnap pedig a meztelen súlya 4020 gramm volt :!:
Azaz 2 nap alatt 150 grammot hízott.

Az istvános személyzettel nekem sem volt semmi gondom.
Műtét után bekerültem a szobámba, 6 óráig nem emelhettem fel a fejem, de a spinál miatt még vagy 2 óráig úgy remegtem, mint a kocsonya. Közben meg már jozták Noelt, mert már az öklét tömködte a kicsi szájába. Persze elég érdekes volt hanyadt fekve, remegve szopiztatni, de a lényeg, hogy a pici evett :lol: Mellbimbóm már ekkor véres lett.
A csecsemős nővérek rendesek voltak, az egyik kifejezetten sokat segített, Zsuzsának hívták, a fürdetést külön meg is mutatta csak nekünk. És sokat jött nézni, hogy boldogulunk a szopival.
Tejem már vasárnap este volt, nekem kifejezetten mondták, hogy ne fejjek, mert csak több lesz. Masszázs és meleg borogatás.

Nekem tena csak az első nap kellett, aztán áttértem az éjszakai alwaysra, itthon egyből a sima betétre, mert annyira nem vérezgettem.
Megmaradt a laktoherb is bontatlan csomiban, plusz a tena bugyi is, akinek kell szívesen odaadom, bár gondolom a kórházi csomag már mindenkinél régen összepakolva.
Császár után én is majdnem elájultam, amikor este fürdeni kellett menni. A felkelés még most is rossz,pl. ha sokat fekszem éjszaka és nincs bejáratva.
Pénteken voltam varratszedésen, 1 perc volt az egész, pocim a haskötő miatt gyorsan lapul, sebem alig látszik.
Nekem azért nem olvadnak a kilóim, 73,5 kg-val mentem szülni, ma reggel 62,5 voltam.
Remélem a szopi tényleg fogyaszt, mert a mellem miatt kevés régi holmim jön rám, és persze a csípőm, hasam sem a régi, így meg vagyok lőve mit is vegyek magamra :cry:
Nonoka napi 10-12-szer szopizik, eddigi rekordunk 140 volt :lol:

Új képeket még nem raktuk fel a gépre, de egyből hozom nektek, ha meglesz. :oops:
Én is el vagyok olvadva az én kicsi fiamtól...hihetetlen mennyire zabálnivaló tud lenni.

Bocsánat, ha hosszú lettem, de most aludt el, megpróbáltam kihasználni ezt a kis szabadidőt :wink:

Mindenkinek gyors és mihamarabbi szülést kívánok! Már aki akarja, persze :wink:

pöttömpanni

Boniko,
Minden lehetséges :D Akkor hajrá, jöhetnek a lurkók!!!

Nem semmi, hogy mit össze főzőcskéztek! Én nagyon el vagyok kényeztetve ezen a téren, jó rég nem kellett főznöm. Most is a pizzánkat várjuk :oops:

Szuszu,
te zuglói vagy, ugye? Hol laksz pontosan? Láttam ma egy méretes pocakot, és beugrottál a képed alapján. Még az is lehet, hogy te voltál :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Még annyit, hogy a sebes mellbimbóra nekem a garmastan tökéletes volt. Viszont le kell mosni szopi előtt, nem úgy, mint az aventeset.
Pelust napi 3 db-ot adtak a kórházban, liberot, 2es méretet. na az tökéletes pelus!
Itthon volt egy nagy csomag pampers, és huggies, de egyik sem volt olyan jó, mint a libero.
A huggies-on vannak hatalmas fodrok az oldalán, hát baromi idegesítő, hogy azt kell kifordítgatni, főleg ha a babus izeg mozog a kezed alatt.
A pampers meg egyszerűen átengedte a kaksit. :roll:
Alig várom, hogy elfogyjanak...

A köldökcsonkunk hamarosan le fog esni, már nagyon várom, ugyanis mindig rohangálunk kaki után kezet mosni, hogy leápolhassuk a köldökét, de ugye a csap a fürdőben van, és ha egyedül lennék nem tudnám ezt megoldani, mert nem hagyhatom egyedül a pelenkázón.
Na elhallgatok mára.

Mindenkinek szép estét, szép álmokat, vagy kisbabust reggelre :wink:

pöttömpanni

Köszönjük a beszámolót Pöttöm. Persze várjuk a képeket is, ha lesz rá időd. Úgy látom, hogy nagyon ügyesen veszed az akadályokat, született anyuka vagy.

Rita, igen zuglói vagyok, a Kassai téren lakunk. És ma 5 után indultunk el fagyizni. Fekete gatyában és fehér trikóban voltam és meg lehetett ismerni arról, hogy csoszogva vonszolom magam.

szuszu

[quote="sniky"]s írta:snikyzerintem holnaptól ismét beindul a babaeső, mert egy jó pár napja csend van ezen a téren ;)
yuyu, felírtalak péntekre ;))

NEKEM BÁRMIKOR JÓ!!TÖKRE RÁÉREK!!NOS AKKOR MIKOR SZÜLJÜNK NIKIKÉM?? :wink: :wink:
Vendég

pöttöm!már nagyon vártunk, hogy mesélj és gyere ha tudsz pici idôt szakítani!!köszönjük a hasznos információkat!rengeteg segítség a tapasztalt szájából az információ :)
Vendég

Szia Pöttöm, de jó, hogy jelentkeztél és köszi a beszámolót is, nagyon hasznos tud lenni, a még egyben lévőknek ;)

gyere majd és mesélj minél többet, ahogy van időd, bár gondolom ez most így kezdetben még nem megy olyan könnyen.
Képeket ahogy tudsz hozzál nekünk, mert nagyon szeretek gyönyörködni a picúrokban :)

Andi, felőlem már most indulhatunk:)

sniky

:( Még mindig nincs újabb baba! Pedig már nagyon rá vagyok készülve, hogy amikor jövök, akkor itt vár a hír, hogy újabb babócával gyarapodtunk! Talán a holnapi hidegfront tényleg beindítja a folyamatot.

Zsófi! Mi a Római partra járunk hekkezni, ott nagyon finomat lehet kapni, csak hát az Tőletek igen messze van sajnos. Annyi de annyi baba volt a parton, hogy az szinte hihetetlen.

Mecsi! Hát én már tényleg tutira vettem, hogy azért nem jelentkeztél ma, mert már babázol. Én holnaphoz egy hétre szeretnék szülni, mert akkor van itthon a dokim és a szülésznőm is, de néha azt érzem, hogy már nem érdekel, csak jöjjön már! Mindig az aktuális hangulatom határozza meg, mennyire vagyok türelmes!

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Szilvi

rizsimami

Pöttöm,
Jó olvasni a soraidat, remélem hamar kipihened magad :)

Szuszu,
Hát ez tök vicces, akkor mi szomszédok vagyunk :lol: Mi is a Kassai téren lakunk, a 25-ben :D És tuti téged meg a párod láttalak, de lebuktál, mert süti is volt nálatok 8) Én meg a kisfiamat bicajoztattam körbe-karikába a házatok előtt egy elég élénk piros pocakban :) Akkor te vagy a titokzatos augusztusi kismama, akiről a védőnő beszélt nekem, csak már jóval korábban. És dokit választottál? Vagy marad a körzetes rém???? (már bocsi, de minden anyuka menekül tőle)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rita, hát ez nagyszerű :D
Pedig én is néztelek téged, hogy tutira még egy csomó időd van a szülésig, mert olyan könnyedén mozogtál.
Mi a 26-ban lakunk :wink:
Hihetetlen, hogy itt lakunk egymás szájában. Nekem az lesz a dokim, aki hivatalosan a körzeti. De én csak jókat hallottam róla, mert akitől vettük a lakást, annak a csajnak két gyereke van és a mai napig visszajár ehhez a dokihoz. Mondjuk nem találkoztam még vele, mert szabin van, csakúgy, mint a védőnő. Akkor valaki más dokit ajánlasz? Te kihez jársz Zalánnal?

Jaj de örülök, legalább lesz kivel bandázni a játszótéren.

Tényleg vettünk sütit, de nem ettem belőle. :oops:

szuszu

Sziasztok!

Délután 5 óta fájásaim vannak. Elkezdtük írni és most olyan 12-13 percnél járok.
Nem tudom biztosan, de szerintem ezek már igazi fájások lehetnek...nem mindegyik egyforma erős igaz, de volt néhány, ami iszonyú volt. Apa nagyon segítőkész, elmagyarázta hogy vegyem a levegőt, mert én teljesen elfelejtettem, amit a tanfolyamon mondtak. Azt hiszem ez sokat segít.
Amúgy teljesen bizonytalan vagyok, mert minden görcs után pisi és mindig jön egy kis nyákdugó. Elképzelhető ez szerintetek?
Nem akarok gusztustalan lenni, de ilyen barnás pirosas és azon parázok, hogy észrevenném-e, ha mondjuk a lepény kezdene leválni?!
Na be is fejezem, mert még magamnak is sok vagyok..... :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Csimby, nem vagy sok.
Drukkolok neked. Szerintem nincs semmi baj, csak elkezdődött a vajúdásod. Nekem azt mondta a dokim, hogy ráérek akkor elindulni, ha ötperces rendszeres fájások vannak legalább 1 órán keresztül. Addig lehet pl. kádban ülni, mert az összerendezi a fájásokat. Szerintem mindnyájan bizonytalanok leszünk, ha eljön az idő. Remélem minden jól megy. Hajrá. Ügyes leszel!

Én nem is voltam ilyen tanfolyamon, így nincs is mit elfelejteni :cry:

szuszu

Köszi, aranyos vagy! :) A drukkok jól jönnek!

Nem is a fájások, hanem a véres izé miatt aggódom, de feleslegesen meg nem akarok bemenni. Várok türelmesen inkább!
Jó lenne egyet aludni, de abszolut nem megy. :(

Tényleg Szuszu Te miért vagy még fent? :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?