Új privát üzeneted érkezett!

Kiscica, mi is Decathlonoztunk tegnap, háááát, ki is borultam...direkt megnéztem az oldalunkon, hol lehet 44-es bikini felsőt kapni( :oops: ), mármint melyik áruházukban, és abudaörsi dobta ki, hogy van 20 db...elbumliztunk, na nem délben, hanem 2-kor, de Mira így is rommá izzadt, és feketében 42-es volt a legnagyobb. Találtam egy vkéket, meg vmi bugyirózsaszínt, a kéket utálom, maradt a rózsaszín...(kicsit átlátszó, de sajna, nem próbáltam fel, csak a 42-es feketét, de kilógott belőle mindenem, gondoltam, jó lesz a 44-es...) Itthon derült ki, hogy az is kicsi...gyártanak vhol 46-os ( :oops: ) csöcsitakarót? Szerdán megyünk pancsolni, és nem akarok nagy feltűnést kelteni...(a bugyival nincs gond, ott már az eredeti 36-os méret megy. Épp ezért, elég érdekesen nézek ki, alul vézna, felül meg.... :shock: :oops: ) Jaaaa, és a ráírt méretezések szerint, a 44-es USA mérete csak "M"....tehén amerikaiak...(A 36-os volt az "XXS"...ez mennyire gáz? :D )

Kép
babyteve2
 
 


Kenguru és bármilyen hordozó közt óriási a különbség...csak az a kenguru jó, amiben a baba lába térdtől térdig fogva van, tehát békázik a picur...aminek lyukak vannak kialakítva, és csak lóg benne, az nagyon káros... :( (Meg kényelmetlen is, párom vitte Gergőt kenguruban, én Mirát kendőben, és állandóan zaklattam, miért nem mellettünk jön...mondta, hogy túl gyorsan megyek, és ha átveszi az iramomat, akkor Gergő összes kilógó testrésze önálló életet él...ez egy kendőben nincs így, ott minden a helyén van... :D (Sajna, tényleg baromi drágák ezek a cuccok...de tutira megéri...)

Kép
babyteve2
 
 


Sziasztok,

kérdeztétek, hogy milyen mei-tai-om van. Én a Liliputitól rendeltem. A kiszállítással együtt kicsit kevesebb, mint 9000 Ft volt. Van egy Nandu kendőm is, de azt nem merem magamra kötni.
Lilinek egyébként a kenguru is bejött, de abban lógott a lába és akármilyen szorosra is állítottam, mégis nyiklett-nyaklott benne.
Sose gondoltam volna, hogy fogok használni hordozó eszközt, de nem bántam meg. A mei tai szerintem nagyon kényelmes. Nem is érzem, hogy egy majdnem 6 kilós gyereket cipelek benne. Meg is lepődtem, amikor először felvettem. Egyébként az álmom egy björn borg kenguru lenne. Láttam is a kenguru goldban majdnem 30 ezer Ft-ért. Na ennyit már én sem tudok kiadni rá.

Nuska,
örülök, hogy ilyen jól vagytok. Jó is, hogy jöttél, mert akartam kérdezni, hogy ebben a mei tai-ban jól helyezkedik Lili lába? Ez a jó békatartás? Tudom, hogy anno, amikor a chicco kengumat bemutattam itt a neten, pont te hívtad fel a figyelmemet a helyes lábtartásra.

Cicc,
Örülök, hogy találtál fürdőruckót. Hát a Decathlon a Tesconál tényleg drágább kicsit...
Ami az uszit illeti, amennyire ismerem magam tuti, hogy nem megyünk át az első vizsgán.

A babauszi mellé én még egy foglalkozást tervezek Lilinek. Valami éneklős, zenés, játszós foglalkozást keresek, de ahol mi lakunk persze az sincs:( Valaki tervez valami hasonlót?

Kép
emi29
 
 

 
 

Sziasztok! Jól eltűntem néhány napra, de mára már visszaolvastam. Nagyon gáz lett így a babanet kinézete, én gondolkozom, hogy írok a moderátornak.

Először is, amik lemaradtak a távollétemben:
Boldog hófordulót Magikáéknak, Juditéknak, Bambiéknak, Szösziéknek és Kiscicáéknak. Valamint boldog névnapot a Boglárkáknak.

Mint írtam, szerdán megkaptuk az oltást. Hát az én lányom igazán nyűgös tud lenni tőle. Ilyen még nem volt, de délutánra olyan fájdalmai lettek, hogy 3,5 órán keresztül egyfolytában sírt, nem lehetett megnyugtatni semmivel. Csak a második kúp segített rajta este. Viszont szerencsére reggelre már mosolyogva ébredtünk.
Csütrötökön megkóstoltuk az első adag tápit (Humana Ha). Anyatejcsiből mindig 60ml pótlást kért. na ez annyira ízlett neki, hogy 100ml alatt nem is csinálok, be is csókolja mind egy kortyig. Szerencsére egy nap csak 1-2 pótlás kell, az is inkább délután.

Szösszenet: te kérdezted, hogy valaki itatja e már a kicsit csőrös pohárból. Ajánlom neked az Avent szoptanít, vagy más néven tanuló üvegjét (DM kupon is van hozzá). Nálunk ez Bettinél nagyon bevált. Nagyon jó a csőrös feltéte az üvegnek. valamint ehhez az üveghez tartozik egy olyan etető cumi, amin háromféle lyuk van, annak megfeleően, hogy mit kap a baba. Csak a megfelelő irányban kell a baba szájába adni.

Tegnap kisasszonyt megmártóztattam a medencénkben (32 C), hát igen rázkódott csórikám a víztől.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kerekes97 2008.08.03 16:34-kor.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Nono: hú, budai pláza –legutóbb még jóval Lau születése előtt voltam ilyenben, nem egyszer voltunk utána is csak rohanni kellett :roll: de azt a mammutos bébi-barát szendvicsezőt megnéztük ott, kicsit azért csalódás volt az a hely is a plázára meg nem maradt időnk. Szóval nemtom milyenek :wink: az Árkádot ismerem meg a Pólust mostanság –de ősztől befogjuk a nagyit jobban és mi is kiruccanunk (ugyan hármasban hisz a kisebb még anyatejes és cuclit sehogy sem fogad el, de ő csendes szerencsére ….még)

Babauszi: hú, egy icipicit mindig is irigyeltem azokat akik tudnak menni, Lau utálta, feladtuk pedig vagy 10et fizettünk a havi díjra –grrrr- de amúgy is annyira nem állt be nekem a havi akkor és most se hogy semmi esélyem…

Virág: a margitszigeti rendezvényen voltunk és ott volt kendő-szakértő és felajánlotta, hogy a hátamra köti a lanájában (mármint lana márkájú kendőjében) Julinkát. De csak „ennyi” volt, a kozyt meg csak láttam egy másik anyukánál. De van egy klub b.örsön, hordozós, ott lehet mindenfélét fel- és kipróbálni (kendőket és mei tai-okat is) Itt még nem voltam, csak olvastam erről, de megpróbálok egyszer elmenni (a köv pont jövő pénteken lesz asszem)
Nem gond, ha kérdezek az Ergoról? Nekem bonyinak tűnik és csatos, ugye? Miért vagy miben más akkor mint egy kenguru? És a kicsid most hány kilós –amiatt kell a szűkítő, ugye? Mert Julinka nagyságra már elég nagy, a hordozóban nem is kell már a szűkítő azzal nem fér be, de az ergonál lehet ez más, olyat még nem láttam élőben. Kényelmesebb is mint a kendő?

Babyteve: ikrek után 36-os alsó???? :shock: hú nekem már gimiben is nagyobb volt sajna a sejhajom (de bikinifelsőt már ne is keresek –minek? Úgysincs…) a 36 nekem is XXS :lol:
Kendőkről még annyit, hogy úgy tudom érdemes tényleg drágát venni mert hosszabb távon behozza az árát: az olcsóbbakban a nehezebb babókat nehéz vinni, vághat a kendő (vki vitt nandut és neki vágta, míg a lana nem vágott neki sem)

Emi: jól hangzik amit a mei tai-ról írsz, a liliputiban már nincs is olyan szín mint amit a fotódon láttam, bár ami maradt az tetszik :D könnyen ment elsőre felkötni magadra?
És a zenés babafoglalkozásról: sztem nagyon jó ötlet –Laut is vittem párszor, bár állandóan nem tudtunk menni , de most megint élvezné, ősztől nézek majd vmit ahova mindkét kicsit vihetem és nem drága… Zenebölcsiben voltunk amúgy kisebb korában meg egy másikon, az ugyanolyan volt csak a neve volt más.

Zsuzsa: sztem is gáz ahogy kinéz, azt hittem a gépemen van csak ez de akkor ez az új dizájn? :shock: hú, de gáz, hogy az oltásnak ilyen rossz hatása lett Biankára. De jó, hogy másnapra jól lett és hogy így szereti a tápot –van étvágya :) :wink:

Kép Kép
celesztina
 
 


Celesztina,
kaptam egy A4-es lapot a mei tai-hoz azon szerepel, hogy hogy kell felkötni. Először anyu és a párom segített, de második alkalommal már egyedül csináltam. Egyáltalán nem nehéz.
Zenebölcsit keresek én is, de nem találok a környéken :(

Zsuzsa,
szegény Bianka! Örülök, hogy már túl van rajta! Sajnálom, hogy már ti is tápiztok, de az jó, hogy Bianak elfogadja :)

Bayteve,
44-es bikini? Remélem, találsz valahol.

Cicc,
Én sem engedem Lilit bevinni a medencébe még. Mondjuk a tesóm tavaly a 6 hónapos kislányát simán bevitte.
Egyébként nem is tudtam, hogy kibékültetek anyóssal :roll:

Nálunk is most jártak anyósék. Úgy tűnik, hogy Lili megbékélt vele, mert most nem kezdett el azonnal sírni, amikor meglátta, sőt még mosolygott is rá.

Kép
emi29
 
 


Celesztina,
még annyit akartam írni, hogy én nem ezt a színt rendeltem meg, hanem egy piros kék csíkosat, de aztán felhívtak, hogy az elfogyott. (Akkor már át volt utalva a lóvé) Kérdezték, hogy várok-e heteket, vagy jó lesz a másik csíkos. A másik mellett döntöttem. Végülis nem bántam meg. Jó kis föld színekből áll.

Kép
emi29
 
 


Emi!
Milyen utazóágyatok van, amiben Lili fekszik? A Bippánál vettétek? Én most keresek, mivel látod idáig nem jutott eszembe, hogy mivel Bius csak kiságyban hajlandó aludni babakocsiban nem, így utazóágyban viszont tudna kint aludni a levegőn. Jókor jut eszembe, mikor majdnem vége a nyárnak. :)

Igaz, hogy nem alszunk a babakocsiban, de mióta ültetem benne a legelső ültetési fokozatban, azóta akármennyit sétálhatunk elvan végig. Sok érdekes dolgot lát.

Most néztem, hogy 1998-ban aug. első hetében sorra döltek meg a melegrekordok. Sajnos volt benne részem pocakosan. Petrával 6.-ára voltam kiírva, de ő 13.-án bújt csak elő. És még utána is forróság volt.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Sziasztok,
azért a háromgyerekes kipihent anyuka formáját most kb. egy hónapig tudom hozni, amíg anyósoméknál nyaralunk, és nem én végzem a házimunka zömét, csak besegítek...és nem kell a férjemmel reggel hn 6-kor kelnem, nyolc felé kászálódunk csak ki. Ha vége a nyárnak, nem fogom ezt ilyen bátran állítani :lol:

Emi,
a mei-tai eleve nem engedi a baba lábát rosszul tartani, mert olyan széles, ami pont a két térdhajlat között tart. Ha Lili nagyobb lesz, a hátadon is tudod majd vinni. Itt találsz egy jó kis fórumot a mei-tairól:
http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=58

Itt pedig összegyűjtött videókat:
http://www.mamami.hu/forum/local_links.php?catid=8

A youtube-on is lehet találni mei-tai kötéseket. Szerintem ha egyet hajtasz rajta alul, akkor Lili jobban kilát belőle. Hidd el, ezzel nem csak pénzt spóroltál, messze jobbat tesz Lilinek és tovább is tudjátok használni, mint egy Baby Björn kengurut, ami ugye harmincezer Ft... :shock: Ha kipróbálnád a kendőt, lehet, hogy azt is megszeretnéd.

Virág, Celesztina,
én nagyon bánom, hogy nem az első gyerekkel mentem tanfolyamra, hanem autodidaktaként tanulgattam. Nagyon hasznos, mert olyan trükköket, fogásokat tanít meg Ági személyre szabottan, amit semmilyen videóból nem tudsz ellesni. Ági egyébként azt mondja, hogy ha jól van megkötve egy kötés, akkor mindegyik ugyanolyan jól tart. Tehát a keresztezett háti NEM biztonságosabb, mint a batyu. Neked esetleg komfortosabb érzés, de egy jó batyu ugyanolyan jól tarja a babádat.

Továbbra is nagy szeretettel, minden hátsó szándék nélkül ajánlom nektek az Életmód-hordozókendők topikot, ha érdeklődtök a hordozás iránt.

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Nuska, ezt én is alá tudom támasztani, Ági nekem még a sima elölhordozásban is segített! :D Én is ajánlom mindenkinek!

Ma felszenteltük az új Naniát, hááát, szépek voltunk...Gergő a Naniában, Mira hordozókendőben, Tomi meg mellettem...(a kutyákat is kellett volna vinnem, hogy "szebbek" legyünk...még jó, hogy csak a szemközti kiskocsma kisebbségi tagozata látott...(ők viszont voltak vagy 50-en :oops: , de legalább nem szóltak be..vagy csak nem hallottam :D ) Egy órán át vonultunk, tök jó volt, hogy nem vagyunk rászorulva Apára...

Igen, kéne egy Lana, kipróbáltam Ágiét, ég és föld egy rugalmashoz képest, sokkal jobban tart, és ugyanolyan puha..de egyelőre csak egy Nandut fogok tudni kisírni, mert ugye, háton hordozáshoz rugalmasat nem lehet használni...és egyre nehezebbek a kölkök...(Gergő mindjárt 6 kiló, Mira 5250)

Kép
babyteve2
 
 


Ja, és tényleg nagyon gáz a külalak...és a privit honnan lehet elérni? (Az emiles értesítésen kívül...)

Kép
babyteve2
 
 


Babyteve,
érdemes lenne használt kendőt nézned, azok legalább már be vannak járatva. Nanduval vigyázz, mert az első mosásnál 10 %-ot összemennek, és ez nincs benne a méretben. Itt sokféle használt kendőt találsz, rá is lehet kereseni, hogy csak a kendőket dobja ki:

http://www.babaszoba.hu/services/smalla ... 3-59FD12BA


vagy érdemes használt didymost ebayelni Németo-ból.

Emi,
még egy jó link a mei tai-hoz.

http://hugipakk.blog.hu/2008/03/24/baba ... hasznalata

üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Igen, ezt mondta Ági is, hogy ha nincs mosva, akkor mossák ki, és utána mérjék, így vegyek 4, 4-est.
Vennék én, csak Apát kell meggyőzni... :( (Ez a Nania is nagy lépés, de az óriási kocsival egyedül nem boldogulok...most egy darabig nem vesz semmilyen hordozóeszközt :D )

Most, hogy mobilabb vagyok (BKV-t még nem próbáltam :oops: , de talán menne...) NEM LESZ TALI VMIKOR? (Legalább CSEPEL-SZIGETI?)
(BKV-ra visszatérve: iszonyat változtatások lesznek a járatszámokban, meg az útvonalakon... :twisted: )

Kép
babyteve2
 
 


Sziasztok, mi lagziban voltunk, majd teszek fel képeket. Marci egy angyal volt. vacsit végigaludta autósülésben, majd szopi és kendőben hajnali 2-ig nyomtuk. táncoltunk is.

Köszi a hófordulós köszöntést, én is viszontkívánom azoknak, akikkel mindig együtt ünnepelünk:) hű, de szépen leírtam bunkó módon név nélkül.

Kevés időm van, mert ganézom ki alakást, csak annyit szerettem volna írni:

Celesztina, de jó, hogy voltál 2-án. ki volt a kendőszakértő? :) én megyek pénteken a klubba. nem jössz?

Emi, Mei tai szuper, nekem is van, de most pihen, mert bákatartásba nem teszem bele Marcit ebben a melegben, ha kilóg a lába, úgy meg pici hozzá. sztem is hajts fel egy csíknyit alul. És ne vegyél baby björn-t.

Én most kölcsönkendőzöm (Katja) és szuper.

Virág, Celsztina, 12-én (és 19-én) megyek hátikötés tanfolyamra. nem jelentkeztek ti is?


És rendeltem egy kendőcsodát. nem olcsó, de én babakocsira 18ezret költöttem, illetve csak 2 ezret, mert a többit apám fizette.

bocs, hogy csak a hordozós témák, de válaszolni akartam, mielőtt elfelejtem.



megyek takarítani. mert a lakás állapota annyira durva, hogy nem merem felhívni a védőnőt

lolka_zs
 
 


Lolka: kendőszakértő nem tudom pontosan, ki volt, annyit tudok egy la leches volt :oops: de nem mamamis ha jól sejtem.

Hova mész tanf-ra 12-én? tudnál linket beírni, kíváncsi lennék, meg utánaérdeklődnék. Bár asszem most a mei tai áll nyerésre és arra ruházunk be egyelőre.

Milyen kendőcsodát rendeltél?

Pénteken úgy néz talán tudok menni -nagyinál laudnánk mert ő 11. ker-i és onnan nincs messze b.örs, de innen nem vállalnám h 10re oda menjek :roll: szval még meg kellene dumcsizni a nagyival -ő még erről a tervemről nem tud :oops:

Kép Kép
celesztina
 
 


[quote="nono26"] írta:nono26De halljátok ez a Duna Plaza hogy lepukkant. Kb 3 éve voltam utoljára de tiszta gáz lett...... Eddig bizti voltam benne, h csak a Pólusba nem szabad mennem sötétedés után egyedül de most már tom h ide sem. A parkoló sötét és lerobbant...a sötétben olyanok a falak mintha itt-ott véres lenne. És ezt nem a film miatt mondom mert mikor megérkeztünk is ilyennek tűnt nem csak hazafelé. A film amúgy egy sima esti filmnek beillett de nem mozifilmnek. Semmi para nem volt benne pedig azért reméltem veszettül. És a történet meg? Hááát...hagyjuk. De mozi apával kettesben az valami.


kedvesem!

Megvédem a Duna P-t!!! Mi oda járunk Danival, mert hétvégén alig lézeng benne 1-2 ember. Tök nyugis, csend van, Dani tők jól alszik, míg mi nézelődünk, vásárolnuk.
Nekem az Árkád a kedvenc helyem, de az annyira zajos, hogy Dani tök kikészül.
Na, meg oda kocsival kell menni, ide meg gyalog 40 perc alatt ott vagyunk.
Szóval ebből a szempontból tuti hely!

Kép
1bambi
 
 


[quote="babyteve2"]K írta:babyteve2enguru és bármilyen hordozó közt óriási a különbség...csak az a kenguru jó, amiben a baba lába térdtől térdig fogva van, tehát békázik a picur...aminek lyukak vannak kialakítva, és csak lóg benne, az nagyon káros... :( (Meg kényelmetlen is, párom vitte Gergőt kenguruban, én Mirát kendőben, és állandóan zaklattam, miért nem mellettünk jön...mondta, hogy túl gyorsan megyek, és ha átveszi az iramomat, akkor Gergő összes kilógó testrésze önálló életet él...ez egy kendőben nincs így, ott minden a helyén van... :D (Sajna, tényleg baromi drágák ezek a cuccok...de tutira megéri...)


én nem értem, hogy melyik jó? mi az, hogy térdtől-térdig fogva van?
olyan, mint a terpesz pelus?
nekünk chicco van és tök úgy van benne a lába, mint a terpesz pelusokban...


Ja, és köszönjük a hófordulós köszöntést!

Téjé, nem ment e-mail, nem volt időm. Ma pl. voltunk a Velencei tónál Kajak-kenu OB-n, meg ezer más helyen...Majd pótlom.

Kép
1bambi
 
 


Celesztina!
Az Ergo csatos, de nem bonyolult. Nem lyukakon lóg ki a baba lába, hanem békában van (szűkítő nélkül persze).Itt vannak képek http://www.ergobabycarrier.com/gallery/ meg itt is http://www.mamami.hu/forum/local_links.php?catid=4 Nekem most sokkal kényelmesebb nek tűnik a nandu kendőmnél. Trudi most 6,38 kg, ma próbáltam bele szűkítő nélkül, de még mindig nem tud annyira széles lábtartást csinálni, ami ehhez kellene. Ez talán inkább magasság, nem súlyfüggő. A magyar használati egyébként 3-4 hós korig ajánlja a szűkítőt, az angol 5-6 hóig. (Drága volt, de én is olcsón vettem babakocsit, és még lehet, hogy el is adom, inkább hordozok).
Ez a margitszigeti rendezvény akkor jó lehetett. Kéne még hordozókat próbálgatni. Újabb kendőt mondjuk nem szándékozom venni.

Nuska!
Tudom, hogy nem reklámból ajánlod az oldalt. Értem amit írsz, csak még egy kicsit mindig ódzkodok a kötözéstől (persze azért csinálom), ezért megyek a könnyebbik irányba, lásd Ergo. A hugipakkos oldalt pont tegnap találtam meg, kár, hogy nem korábban. De talán még nem késő művelődni a témában.

A budaörsi klubon már gondolkoztam, meg a visegrádi utcain is,de eddig még csak a kerületben közlekedtem babóval hordozva (vezetni nem tudok).

Emi!
Megértelek a Baby björnnel, hogy az az álmod - ugyan fogalmam sincs, hogy az milyen. Én az Ergóval voltam így (és meg is vettük).
Zenebölcsi: biztos nagyon jó lehet. Én eredetileg szolfézs-zeneelmélet tanár vagyok, bár inkább nagyobbakat tanítottam (bölcsis korosztályt egyáltalán nem). Trudinak rendszeresen énekelek gyerekdalokat meg mozgunk rá (ritmus, lüktetés), és rettenetesen élvezi. Olyanokat visong meg magyaráz közben, szinte "énekel", hogy öröm nézni.
Vendég
 


Emi
www.lilafecske.hu esetleg? De lőrincen van sok helyen zenebölcsi, csak futólag olvasgattam. Én szeptemberben vagy a MŰPÁba viszem Ringatóra. Ingyenes. meglátjuk élvezi e. Ha bejön akkor itt helyben keresek rendszereset.

Bambi
nem is voltak privik a hétvégén, de én sem voltam gépközelben. Úgyhogy majd a szürke hétköznapok alkalmával várom.

Babanézős élménybeszámoló később

Kép
téjé
 
 


Sziasztok!

Ezer év után újra itt. Visszaolvasásra esélytelen vagyok, de a képeket megnézegettem. Gyönyörűségesek a babák! Próbálom újra felvenni a fonalat és gyakrabban jönni. Hsz-t, majd inkább akkor, ha jobban képben leszek, egyenlőre csak a fotóinkkal árasztom el az oldalt:

Két régebbi kedvenc:
Kép

Tominak elege van:
Kép

Ez már mostanában készült:
Kép

Törpék a fedélzeten: (és időközben Anya is megtanulta az elfogadható méretre történő kicsinyítést :wink: )
Kép

Tükrözve:
Kép

Kép

Kép
szofi74
 
 


Zsuzsófi, téged szeretnélek megkérdezni, mert írtad, hogy már attál a manócskának őszibarackot. Hétvégén megyünk a telekre majdnem 2 hétre és ott akarom ekezdeni neki a "normál" ételt., mert akkor már 3ésfél hós lesz, és már 7,53kg! Pépes őszivel gondoltam én is a kedzést. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy te elöbb egy-két kanállal kezdted, vagy egyböl belapátolta az egész mennyiséget? Mert minden könyv azt írja, hogy először egy majd kettő stb. kanállal próbálkozzunk. Meg azt sem tudom, hogy mikor adjam neki? Minden második etetésnél szopizik kb 40-50gr.-ot, a többi tápszer. Namármost elöbb szoptassam, majd a barack és a tápszer? Vagy hagyjam el a szopit? Mert a tápszert nem tudom, mert ugye a tejem kevés? Vagy amikor a gyümit kapja mást neadjak?
Telis ele vagyok kérdéssel! Ez a hülye védőnő, meg csak azt hajtogatja, hogy 8 hónaposan már húst is adhatok. Semmit nem segít!
Előre is köszi!
De ha másnak is van véleménye, ne fogja vissza magát! :lol:
Vendég
 


És még egy kis bohóckodás szintén régebbről.
Mi leszek, ha nagy leszek?

Rocker Baby:
Kép

Szuperhős akcióban:
Kép

Kép

Kép
szofi74
 
 


Szofi de jó, köszönjük a képeket!


csak a vasárnapot foglaltam össze, de nem sokban különbözött a szombattól, csak nyolccal többen voltak.

2008. augusztus 3.
Ma anya örömére 5.30-kor keltettem, de nem bírtam már tovább, mert éhes lettem. Akkor kaptam fini anyatejcsit, ettől elbódultam és anya mellett jót szunyókáltam. Aztán éktelen kutyaugatásra ébredtem 6.15kor, akkor ordítottam: anya menj már, és hozzál még kaját, kaját. Anya kikászálódott, én már ilyenkor nem kiabálok, és várok. Hozza hozza! Be is hörpöltem, és elterültem apa mellett. Anya állt és nézte, hogy ő vasárnap reggel hol tudna még aludni picit. De én szétterültem, annyira jól aludtam, hogy hallottam becsámborog a kisszobába. Picit durcizott és internetezni ült. Apával 8.15-ig punnyadtunk. Aztán a szokásos program, evés, alvás, nézelődés. Mikor 16.30 körül felébredtem, sok idegen néni várt az udvaron. Még nagyon álmos voltam, és picit zaklatott, hogy elkezdtek dicsérgetni, simogatni, a hajamat babrálni, lábat puszilni. Aztán egyre jobban élveztem. Eszembe se jutott hol van anya, se az hogy vacsit is kéne a pocakba tömni. Elbűvöltem a nőciket a nyugalmammal és a huncutkodásommal. Egészen 20-ig el sem aludtam. Sok marhaságot összehordtak, meg vicces fejeket vágtak. Vigyorogtam, gurguláztam, sikítoztam és nyálat fújtam. Ezt kapták tőlem ajándékba.

Kép
téjé
 
 


Téjé.
a homeós szer jó volt, Infanrix DPT+HiB. vettünk. Az oltás utáni napon kicsit nyűgösebb volt, de ennyi. A három hónapost akkor kapja majd, ha visszamegyünk Pestre.

Virág,
hordozós témában művelődni soha nem késő! Én a harmadik gyereknél is folyamatosan művelődök :lol:

Bambi,
A békaláb azt jelenti, hogy a hordozóeszköz a baba lábát alátámasztja az egyik térdhajlattól a másikig, tehát pont olyan széles. A combja merőleges a csípőjére, a térde meg a combjára. A csatolt képen jól látszik. Ha a chiccoban is így van Dani lába, az jó neki.

üdv,
Nuska

Kép lábtartás mei taiban
nuska1
 
 


Nuska akkor remek. Csütörtökön lesz oltás, majd bevetem újra. Nálunk is bejött. Végre látunk képet rólad! Pont ilyen sapink van. Kaptam, de nagyon imádom.

Kép
téjé
 
 


sziasztok

Hazajöttünk a telekről, egy picit körülményes volt, mert a nagyim május ban ment el és papa 78 éves tehát tőle nemigazán lehet elvárni a takarítást, ezért elég gázos állapotban volt a ház.. De együtt voltunk anyum,nagypapám, Dádi és én:)))))(a férjem(Gellért) az ő telkükön dolgozott)

Nekünk sajna nem jött be a MeiTai,mert Dádi túl kötött hozzá(Lolkáét próbáltam) valami más viszont kell, mert leszakad a hátam és nagyon alakul a bicepszem

Kiscica és a többi fotómodell :wink:
Anikó elérhetőségét megadjátok? És érdekelne a menete a fotózásnak( mennyi idő, mennyibe kerül, hova kell menni?....) ezt kapná a barátnőm 30. szülinapjára, neki ikrei vannak:))))


Lolka
Nem tudom hova mész tanfolyamra, de csatlakoznék.

Emi
Olyan helyesek vagytok :)

Talán végre megbékél a fórum!!!!Jó lenne...

Marjan

Kép
marjan78
 
 


Szofi: de jó, hogy írtál újra, valóban jó rég voltál itt, de milyen édes Mirtill és Tamás!! és miylen nagyok már4 Jók a képek nagyon

(elnézsét, a meleg miatt nyűgoi van, kisebb vállon és ficereg, de üvölt ha lerakom remélem azért olvasható amit yrok)

Jezsek: én úgy tudom, hogy eleinte szopi után egy kiskanállal kóstoltatni kell, hogy megszokja az ízét, eleinte a levét aztána pépet (hogy Launál hogy csináltuk már nem is emlékszem, de vhogy így) Amúgy jól láttam hogy 3,5 hósan majdnem 8 kilós? Jó csak 7,5. Kicsit elkezdtem aggódni, mert Julinka 2,5 hósan 7 körüli, de lehet majd egy hó múlva mi is ott tartunk :) Bár Launál is aggódom- ő meg túl sovány, hát, nekem semmi sem jó :lol:
Aztán még annyit, hogy a levet-pépet úgy adtam ahogy láttam hogy érdekli, szíveysen eszi. Asszem pont a barackkal voltunk úgy hogy egy kiskanálnyit akartam adni neki de úgy ízlett neki (bár ő olyían 5 hós volt) szóval sokat evett elsőre is és szívesen így annyita dtam qmennyit kért. És az a véleméynem h a szopit ne hagyd el, amíg tudod biztos jó ha szopik is.

Marjan: a bicepsz-alakulás miért gond? :wink: csak vicceltem

Tényleg, akartam írni, a keresztelő jól lezajlott -csak szüleim késtek az istentiszteletről fél órát :roll: - és a lelkész Juliánkának mondta :lol: Julinka helyett. Amikor voltam náal megbeszélni a
nevet direkt kijavítottam, de nem számított, azért nem zavar.

Kép Kép
celesztina
 
 


Nuska,
köszi a linkeket. Nagyon jók. A videóból még tanultam is :) :)

Szofi,
de jó! Végre!!! Nagyon szépek a gyerkőid. A Tominak elege van képen annyit röhögtem, de a gitározós sem rossz.

Judit,
hát igen a ringató, az szuper lehet. Csak nekem kicsit messze van. Nem is tudtam, hogy ingyenes. Oda be kell jelentkezni?
A lilafecskét néztem tegnap.. nem tudom...

Marjan,
üdv újra itt! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Sajnálom a papádat! Biztos nagyon rossz neki egyedül.

Virág,
hú, az az ergo is szuper lehet! Jól néz ki a képen. Én most már maradok az MT-nál

Na mennem is kell mert magához tért a Zsebibabám.
Csak még annyit, hogy egy éve pont ezen a napon tudtam meg, hogy babát várok :lol: :lol:

Kép
emi29
 
 


Zsuzsa,
még neked akartam írni, hogy igen a Bippában vettük az utazóágyat. Eleinte nem akartam utazóágyat, de aztán rájöttem, hogy tök jól lehet hasznosítani a nappaliban és a kertben. Nem bántam meg. Reggel kitolom a teraszra és egész nap abban szunyál Lili :)

Kép
emi29
 
 


Ha valaki valami nagyobb dolgot akar venni, akkor szóljon, mert van a Matti-ba kereskedői kártyám.

Kép
marjan78
 
 


Celesztina igen, jól láttad, majdnem 8kg! De eszik is rendesen! Azért vagyok kénytelen csak minden második etetésnél szoptatni, mert addigra jön össze 50gr. körüli. Ha hamarabb etetem, csak 10-20gr-nyi van, és hihetetlenűl föl tudja magát rajta idegesíteni, hogy hiába dolgozik nem jön! Rángatja a cicimet, morog, rugdalózik! Így most eszik reggel5-kor, 1-kor, és este 7-kor anyatejet a tápszer mellé.
Olyan szépek a babák! Azt néztem, hogy most már mindenki szépen kikerekedett, nem csecsemők, hanem szép gyerek arcuk van.
Én 2 féle kengurut is próbáltam, de a Marci nem bírja a korlátokat, még kézben sem szeret lenni. Amikor beletettem egyböl elkezdett hisztizni, amig ki nem vettem belőle. Úgyhogy nekünk marad a babakocsi. Én még a mózeskosárral használom, de már alig fér bele. Nem is tudom a sport részébe mikor tegyem bele. Az autóba sem a gyerekülésbe van, hanem ott is a mózesbe.
Vendég
 


Szofi!
Nagyon jók a képek, gyere gyakrabban!

Téjé!
Tetszett a beszámolód. Ezek szerint Nimród jól érezte magát.

Jezsek!
Neked valódi óriásbabád van! Van egy ismerősöm, neki 4 és fél hósan 9 kg lett a babája (ő mondjuk születésben is óriási volt, 4,80). Nem emlékszem, Marci mennyivel született? Hozzátápi sorrendjéről csak azt tudom mondani, amiket olvastam eddig (majd a többgyerekesek biztos gyakorlatiasabb tanácsokat adnak): ha az a cél, hogy minél előbb elválasszuk a babát, akkor szopás/tápszer előtt kell neki adni - így állítólag 1-2 hónap alatt már rendesen enni fog. Ha utána kapja, akkor sokkal lassabb a a folyamat.
Vendég
 


valóban óriás baba! Már csupa olyan rucit adok rá, ami 6hós babának jó. Már van egy csomó 68-as ruci, ami nem jó. Most olyan poló van rajta, amibe az van írva 6-9 hónap :roll: Majd rakok föl képet, Ha este Apa jó formába lesz, lefényképeztetem magunkat, már csak a méretek miatt, én vagyok 156cm, hozzám képest egy kis óriás! Ja és 3550gr, 51cm-rel született. 25.-én voltunk a dokinál, akkor volt 6540gr, 63cm. Szegény Anyósoméket szídtam, mert voltak olasz o.-ba, és hoztak neki egy csomó rucit.Mind nyári és mind 6-9hósak. Még mondtam is, hogy ezek közül egyet sem fogok tudni ráadni a gyerekre, mert okt-januárig nem kell napozó a Marcinak. Erre már csak azokat tudom ráadni! :lol:
Vendég
 


Jezsek: a keresztelőn kicsimn is 78-80-as ruha volt -legalábbis a biléta szerint. Már ott tartok h össze fogom rakni a ruháit a nagy ruháival mert az meg olyan vékony h ugyanazok jók rájuk. (pl pár póló ugyan rövid a nagynak hosszabn amúgy még kényelmes lenne neki azok a kicsinek meg pont jók) Ó, és a pelusból is ugyanazt hazsnálják :lol:

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok,

Most jöttünk meg nem régen a kardiológustól. Szerencsére minden ok! Van egy kis zörej, de teljesen ártalmatlan, 1 éves korában kell menni csak kontrollra.
Szombaton voltunk wellnessni, dobok pár képet. 3 órát voltunk, nekem untig elég volt, jól éreztük magunkat, bár szinte csak a benti zárt részben voltunk, voltak egy páran... Kép Kép Kép
Nem kaptunk tescos csónakot, ez meg majdnem kicsi...
és egy friss kép is, még meleg :lol: Kép hello Mamik

KépKép
kisfruzsi
 
 


na sikerült egyet nem megfordítani, na mindegy..
pontosan lemértek minket 6 kg és 60 cm.
Vasárnap keresztelő, remélem nem sírja végig :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Ennyi szuper képet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Én is dobok párat! :wink:

Kép

Barnabi! :wink:

Kép

PÁ-PÁ

Kép Nagyobbacskám! :lol:


Kép Amikor még hideg volt!

KépKép
KépKép
nicci
 
 


Nicci,

csodaszépek a fiaid!!!!!!!!!!!

KépKép
kisfruzsi
 
 


Kisfruszi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


nagyon jók a pancsis képek,mi is voltunk tegnap!Imádtuk! :wink:

KépKép
KépKép
nicci
 
 


Fruzsi: jük a képek, édes Alma nagyon :D az úszópelus rajta?

Nicci: jó, hogy hoztál Te is fotókat! Aranyosak a fiúk :D

Jezsek: akartam kérdezni -szedsz vmi vitamint a szülés óta? (bár én Launál is szedtem...)

Kép Kép
celesztina
 
 


Kiscica Az a helyzet, ha az ember nincsen összeházasodva polgárilag (jó magyarosan) és vágyik egy szép esküvőre, akkor ez nem alkalmas rá. Keresztelő, aztán egy gyors igen igen. (bár én nem vagyok mérvadó, de azt gondolom októberig nem is lehetne leszervezni a lagzit sem) Ha meg nem szimpatikus a pap, én biztos nem maradnék. Hisz a lehetőség korlátlan. Van más templom. Na majd kíváncsi vagyok hogy döntötök.
Akkor holnaptól irány a magyartenger!? Épp gondoltam meglátogatlak, hogy eg ykicsit hüvösebbet mondanak, de itt a környéken is lesz valami program.

babaképek : tényleg nagyon helyesek vagyunk. :wink:

Zsuzsa
nem válaszoltál! Oltásos papír?

Emi tényleg sokat fogytál. Már régen találkoztunk, és akkor nem is túl szimpi környezetben.
Visszaolvastam. Nem megyünk át az első vizsgán, ezt mit jelent? A babaúszásra vonatkozott? Lilafecskét személyesen láttad? Én még nem. Gáz? Folytasuk priviben, majd írok. Ja nálatok a művházban nincs ilyesmi?

Babyteve biztosan lesz tali, de ebben a melegben senki nem vágyik rá szerintem. Majd ahogy elindul a hüvősebb szezon szervezkedés lesz. Gondolom!

Celesztina
nálatok nem az elején volt a keresztelés?mert akkor a szüleid le is maradhattak. Ha valakinek nevét nem mondják jól a nevét, attól idegrohamot kapok. Milyen kellemetlen már!

Én sem viszem a medencénkbe még a gyereket. Dokinéni nem támogatta.

Ma nagyon sírós a babócánk. Már minden lehetőséget kipipáltam, úgyhogy marad a hidegfront. Most épp alszik. Ma még az sem sokszor volt ma.

b]Virág[/b] mit tanulsz? Neked ki a védőnőd? Lakatoshoz tartozol?

Keresztelős képeket várunk! Celesztina, Kisfruzsi

Kép
téjé
 
 


Kiscica

köszi, már beszéltünk is Anikóval.

nicci

honnan van a baseball satyija a gyönyörűségednek?

marjan

Kép
marjan78
 
 


Marjan, sztem akkor jelentkezz be gyorsan. aug 12, 19-én hátihordozás, Lajos u.

http://www.hordozo.hu/hordozokendo/tanf ... kezesi-lap

nuska de szuép mei tai. honnan van?

Judit, 5:30 as kelés nálam bizony nem vállalható:) azt hiszem egy mázlista vagyok Marcival

Celesztina, a 2 csaj tényleg ugyanolyan pelust hord? ja és pénteken én Zuglóból megyek

Nicci, helyeseka fiúk nagyon

Emi, hogy repül az idő. én szept 5-én:)

Fruzsi, irigyellek a wellnesért. nagyon helyes Alma is.

Jezsek nagyon nagy a te Marcid. az enyém még sztem 6 kg sincs.

lolka_zs
 
 


Marjan!

sapi,cherokee tescos ,nem volt 400 ft!!!!!!!!!! :wink:

KépKép
KépKép
nicci
 
 


Celesztina, nem szedek már semmi vitamint, a szülés után elevitet kezdtem, de nem tudom lenyelni, fuldoklok tőle. Most a hajamat a Marci samponjával kezelem,( úgy néz ki használ ) egyébként meg eszek annyi mindent, hogy bőven van benne vitamin. Félek, hogy a tápszertől hízik, mint a gomba.
Örülök, hogy nem csak én szenvedek ma az alvással, nem igazán akar aludni. Most is csak dumál az ágyába.
Lolka az én kis drágám 2 hónaposan volt 5kg.
Vendég
 


Lányok, félreértés történt :lol:
A mei tai-os képen NEM én vagyok a babámmal! A netről kerestem képet, a www.babakozelben.hu oldalon, a galériában találtam. A fizimiskám kicsit hasonlít ehhez az anyukához, de nem én vagyok.

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


nicci
kösziiii

lolka

be is jelentkeztem

Kép
marjan78
 
 


Judit!
Azért nem írtam az oltásos papírt, mert mire én megkaptam a 3 hósat ti már túl voltatok az oltáson. Most is így lesz szerintem. Aug. közepén megyünk a védőnőhöz, és aug. végére van időpontom oltásra. (Más körzetben van a védőnő és a gyerekorvos.)

Viszont egy örömhír (legalábbis és nagyon örülök neki): a tegnap esti mérlegelésünk kereken 5000 g volt. Végre elértük ezt is.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Észrevettétek? Újból a régi a babanet. :D

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Szépek a babák!
Mééég, mások is rakjanak képeket!!!

Kép
1bambi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?