Új privát üzeneted érkezett!

Ha tudnátok milyen türelmetlen a fiam! Ha hasra fordítom (már csak egy kicsit kell segíteni neki), egyfolytába mászna előre, és ettől marha pipa, mert még nem megy neki. :) De nagyon dolgozik a kérdésen!
Vendég
 


Sziasztok!
Tényleg különbözőek vagyunk. Én mindent kisterilizálok használat után és a babavizet is felforralom. :roll:
Lehet, hogy nem kellene ennyire pedánsnak lennem, de már megszoktam.

Judit, Magika,
boldog hófordulót kívánok!!!

Tegnapelőtt megérkezett a mei tai-om. Nekem és Lilinek nagyon bejön. Olyan jókat alszik benne :) :) Csak ne lenne olyan meleg :roll:

Kép
emi29
 
 


Marjan,
Te miért a gyedet várod? Nem szülési szabadságon vagy?
Én úgy tudtam, hogy a szülési szabi alatt a TGYÁS jár, amit a munkáltató fizet. De lehet, hogy tévedek... :roll: :roll:

Kép
emi29
 
 

 
 

Sziasztok!

Vagyok én is, olvaslak titeket, csak sokszor nincs időm írni. Vagy rossz a babanet, vagy Atival kell foglalkoznom.
Szerintem a jó idő is rátesz, hogy kevesebben jönnek.

Sterilizálás: Én forró vízzel szoktam kimosni üveget és kb 3-4 naponta főzöm ki. Cumit nem használ, úgyhogy azzal nem kell foglalkoznom.

Víz: Sima csapvizet forralok, nagyobb adagot, amit hogyha kell, már csak melegítek.

Szájbaturkálás: Ez már nálunk is elkezdődött. Már-már szinte fuldoklik. És hason fekve ő is szenved, hogy elérje az előtte levő játékot, de még nem megy és rettentő dühös tud lenni.

A ti gyerkőceitek nem nyügik ma? Biztos a meleg. Délután megfürdettem, aztán megetettem. Most alszik.
De az is lehet, hogy a foga jön, mert néha olyan keservesen felsír, aztán 1 perc múlva meg már vigyorog.

Na nem fárasztalak titeket! :)

Edina


Kép
medina83
 
 


Emi

dehogynem, igazad van!tgyás:))) és az mikor jön?

medina

dehogy fárasztasz!

mi most elmegyünk dédipapához a telekre.
sziasztok, jó hétvégét!!!

Kép
marjan78
 
 


Marjan,
én azt akkor kapom, amikor a fizetést is kaptam (a júliusit ma kaptam meg)

Medina,
Sajnálom. Nekünk tegnap volt extra nyügi napunk. Szerencsére ma sokkal jobban viselkedik a kiscsaj.

Kép
emi29
 
 


Nono!!!!!!!!!!

Látod tényleg levagyok maradva ,nemtudtam,hogy voltak olyanok akik sértődésüknek hangot adva távoztak!
:shock:

Sajnálom,hogy ilyen egyáltalán előfordulhat,mindannyian mások vagyunk és mindenki a saját belátása szeint cselekszik!

Persze,hogy vannak vélemény külöbségek, de akkor is jó,hogy tapasztalatokat lehet cserélni! :lol: :wink:

KépKép
KépKép
nicci
 
 


marjan: Jó hétvégét!

Emi: Szerencsére 2 órát aludt a fürcsi után és még most is nagyon jó kedve van! Apának magyaráz egyfolytában! :) :) :)

babyteve: Én csodállak a kitartásodért! Nem semmi lehet! Hordozó + kendő! Le a kalappal!

Edina


Kép
medina83
 
 


Nyűgi napunk ma volt bár csak délután :roll: :?

És egyik gyereknél se sterilizáltam, igaz csak szopiznak, így könnyebb, cumisüveget nem is hazsnálunk

Emi: nem tennél fel képet rólatok mei tai-jal? Érdekelne :wink: :)

Meleg van :x

Jó hétvégét! (bár én még jövök asszem
)

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok!
vagyok ám, de inkább csak olvasgatok... :roll:
Nagyon jók a hozzátápis képek! Micsoda tátogások! :lol:

Sterilizálás:
ha véletlenül fejek, előtte mindig sterilizálok... cumi, cumisüveg nálunk nem jön be, Lillus nem fogadja el.

viszont a kezét könyékig dugja a szájába... :? még csak bokákolás volt tőle, hányás nem...

Kérdés:
Mikotról lehet kiszedni a szűkítőt a hordozóból??
És a sportkocsit lehet már használni? Közel vízszintesig dönthető, de nem gondolom, hogy rosszabb lenne, mint a hordozó... :roll:

Valakinek van Chicco Trio 4 Me babakocsija, de nem emlékszem kinek... :roll: mi úgy rendeltük netről, szerintem egy-két dolgot kifelejtettek belőle... :evil:

Amúgy mi is nyüglődünk, kedd óta olya "fura"... akkor kapta az oltást. Azóta nem is forog a hasára, előtte meg folyamatosan... Nem lenne jó, ha beteg lenne, Levi jövő héten Finnországban lesz hétfőtől péntekig... :? :cry:

Ja, és pöttyök nálunk is vannak... :(

ercsi_3
 
 


emi,
örülök, h sikerült a dokival előrébb hozatni a rota oltást. kiváncsi vagyok, hogy lilire lesz-e vmilyen hatása, változni fog-e tőle. Dani változott az idő tájt (hogy írják?), de nem tudom, hogy volt-e összefüggés.
hozzátápi,
a milupás h.a. vaniliás tejpép nagyon jó. ízlik Daninak (szerintem sincs rossz íze, megkóstoltam) . (amúgy mintát lehet kérni a honlapjukon). uzsira kapja, majd este szopi mind2 ciciből. 2 napja kapja és lehet, hogy már kevés volt a tej, mivel az esti szopit ő hagyja abba magától és elégedetten mosolyog rám. ez pedig már nem tudom mikor volt utoljára...
ercsi,
nekünk chicco trio 3 van. mi hiányzik szerinted belőle?
szűkítőt szerintem kiveheted, egy csomó ember nem is használ olyant. Dani utálta, mi sem nagyon erőltettük. a sportkocsit meg kb. 4 hónapos kortól - legalábbis nekem most mondta a dokinő, hogy használhatom, meg egy ismerősöm is ekkor kezdte használni. aztán volt aki a hordozót rakta fel 4-6 hónapos kora között. most mi is a hordozót rakjuk fel este, mert abból tök jól tud nézelődni. a mózest délelőtt még használom, mert abban kényelmesebb tud aludni, de tudod, hogy azt is lehet dönteni, ugye????illetve a feje alatt megemelni? (ha nem: a mozes fejrész alatt kívül van egy "kör-alak", azt kell tekerni...)
szerilizálás: hááát, én tök kampányszerűen csinálom. néha-néha. bár cumi nem kell neki, és csak a "teás cumisüveget" szoktam néha. Viszont "kezet égető vízben" mosom el.
judit,
köszi a köszöntést. a hétvégén valamikor irok Neked egy hosszút, bár ezer helyre megyünk. viszont elküldhetnéd nekem a születés történetedet, mert nagyon érdekel.

Kép
1bambi
 
 


Szerintem kellett volna hozzá esővédő, meg egy kereszt-merevítő a sportkocsi lábrészéhez... :roll: Igen, tudom, hogy a mózes is dönthető, de annyira meleg van, hogy abba nagyon beizzad, ezért gondolkodtam a sportkocsin, de azt hiszem, várok még egy kicsit vele... A hordozóban szoktunk csavarogni amúgy (azt bírom a legkönnyebben lecipelni a harmadikról...), de nem tudom, mennyire jó az is a hátának... Á, inkább itthon maradunk, és lefektetem az ágyra! :lol:

ercsi_3
 
 


Bambi: nyammmi, de szerettem :D :D :D Lau nem ette én meg odavoltam ezért a tejpépért (A többiféle nem ízlett) és amikor mondtam páromnak, de jó lesz a másodikkal is etetni (ill enni vele) akkor kinevetett :roll:

Kép Kép
celesztina
 
 


De jó, hogy ismét jobban pörög a topic!

Kritta: Nem megoldás, ha elmész. Szép babád van!

1Bambi: Te is szimpi vagy, úgy szeretem olvasni a hsz-eidet.

Szösszenet: Nálunk is van néha kipirosodás a toka alatt, nem sebes neki sem, kis olajjal bekenem vagy csak egyszerűen szárazon tartom, figyelek fürcsi után, és másnapra már nem is piros. Azért lehet piros sztem, legalábbis Boginál, mert ha bukik, akkor odafolyik a tejcsi, és mivel rejtett terület, nem lehet könnyen észrevenni.

Köszi a köszöntést Bogika nevében is. :D

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


ercsi,
esővédő volt nekünk, nem tudom mi az a keresztmerevítő :cry: :cry: :oops: :oops:
de jezseknek is ilyen kocsija van.
bolond lány! akkor csak heverjetek otthon. de vigyázz, hogy milyen szivacsra fekteted, nehogy túl süppedős legyen, mert lehet, hogy nem jó a hátának. talán a földre fektesd, az elég egyenes és kemény :lol: :lol: :lol:
celesztina: jaj, már megint csak gyerek témáról tudtatok beszélni??? :lol: :lol: :lol: de ha máshogy nézzük, akkor kajáról dumáltatok! :lol: :lol: :lol:

Kép
1bambi
 
 


Téjé, Magi: Boldog hófordulót a csemetéknek!

Mango: Tök jó a kajálós kép Csengéről. Nagyon szép kislány!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Na szééép... Le lettem bolondozva... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jó kemény matracunk van, az tuti egészséges! :D (Amúgy se merek lemenni mostanság vele, kb 40 fokok vannak mifelénk... :S vagy zuhog az eső... Tök jó... :S) szerintem kéne egy merevítő a sportkocsi láb részéhez... de lehet, csak a bolondságom mondatja ezt velem... :P

bolodg névnapot a Bogiknak!

És bolodg hófordulót a babóknak!

Volt téma a "miről beszélgessünk"... engem is zavar, hogy csak annyit tudok Levinek elmesélni, hogy mikor aludt, mikor evett, mennyit nyöszörgött stb... Esetleg azt, hogy milyen balhé van itt... Már mondtam neki, h ez tök sz.r nekem, de megnyugtatott, hogy 1. érdekli, 2. mondjam csak! :D

ercsi_3
 
 


na majd lefotozom a bolond lánynak a szekerünket, oszt megnézheti, hogy azon van-e keresztmerevítő!
nem kell dicsekedni az időjárással, mert itt tegnap olyan, de olyan vihar volt, hogy a szemben levő ház nyitott ablakai kitörtek és ömlött az eső, és az összes növényünk feldőlt a teraszon, és az öreg bambi félt, és a kis bambival a kezében megpróbált az ablakoktól a legmesszebb elhelyezkedni, és csak fújt a szél is, és .... szóval nem kell ám a szélsőségekhez németo-ba költözni...

Kép
1bambi
 
 


Ma nagyon megijedtem, mert Bogi lábbal úgy feltolta magát a kiságyban, hogy a feje a rácsnak ütődött. Halasztgattam, de kell egy rácsvédő sürgősen. Vagy az sem véd annyira ilyen esetekben? Szegényke biztos megüthette nagyon, mert sírt, de lehet, hogy csak megijedt, mert nem haladt tovább.

Sterilizálás: Én Neomagnollal is fertőtlenítek, de amit lehet, kifőzöm. Én sem használok cumisüveget, viszont a játékait mindet kifertőtlenítettem, kimostam, és a kiskanalát is fertőtleníteni szoktam, amivel be szoktam adni neki a Konakiont és az angolvizet.

Kézevés nálunk is megy, akár éhes, akár nem.

Bogi ma extra nyűgi volt, ha nem az ölemben volt, így totál fáj mindenem. Ha viszont ölben volt úgy mosolygott egyfolytában, és annyit dumált, hogy majd' megettem a kis drágámat. És este elaludt a saját költésű altatódalomra! Mostanában már nemcsak cicin alszik el, ez nála óriási dolog!
Tegnap voltak itt vendégek, és olyan jó hatással voltak Bogira, hogy egész idő alatt vigyorgott mindenkire, még csak el sem görbült a szája! Bezzeg, mikor apukám meglátogatott minket pár hete: egész idő alatt sírt, nyűgösködött. Szóval alakulunk hasfájásilag, pozitív irányba! :D

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Nah .. hogy beindult a topic :) Szuper!!!

A 2-3 napos orvosi hintőporos és babaolajos kezelgetés után, mostanra eltűnt a toka-ránc pirosság :)
Nekünk is a befolyt bukástól pirosodott ki valószínűleg ...

Bambi - Ezt a vaníliás cuccost én is megkérdem a dokimtól!

Sterilizálás - Hát, ezt én sem viszem túlzásba .. hiszen már úgyis mindent töm a szájába, össze-vissza taperol .. szöszöl ..
Én vagy csapvizet forralok, vagy babavizet .. váltogatom .. de mindenképp felforralom rendesen, és hagyom kihűlni, és az alját leöntöm én is, azt nem adom oda...

Szűkítő - Alíznak még kell .. szerintem anélkül nagyon lebukna oldalra a feje amikor bealszik.

Eri - A hordozóban már én is alig bírom el Alízt .. iszonyú nehéz.
Valamelyik nap lemértem .. már 5850 gramm a kisasszony ..
Hasonló korúak, ti mennyik vagytok?
Lili baba? Danika? Többiek?
Az én babakocsim eleve nem mózeses, és majdnem vízszintig dönthető .. Alíz már csak úgy utazik el benne, ha meg van emelve .. és tud nézelődni.

Ma a lánykám este 9-kor elaludt .. félek ebből hajnali ébresztés lesz :D

Kép
szösszenet
 
 


Na, még lökök pár képet, aztán eltűnök egy kicsit. Kiírtam magam...
Ja, és kiscica, Te még tartozol Anikós fotókkal. És Maszat hol evett porcukrot? (Csokit gondolom az egyik fotón, vagy nem?)


Itt volt a párom legjobb barátja Kenguru-foldról. Danit jött meglátogatni. És hát próbáljuk Kis Torresnek: nevelni :lol: :lol: :lol:
Kép
bebörtönözve:
Kép
buborékot fújni csúcs szuper dolog:
[img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2.7991.jpg[/img]

Kép
erre meg amit mondom a párom, azt úrinő füle nem hallotta meg:
Kép

Kép
1bambi
 
 


Szösz,
egy sülyban vannak a csemeték :lol: :lol: :lol:

Kép
1bambi
 
 


Ja, és a Bogi-babáknak nagyon boldog névnapot!!!

Magika, Téjé - Ti lurkóitoknak meg boldog harmad évet :D

Kép
szösszenet
 
 


Bambi - Nagyon szuperek a képek :)
A buborékfújós a kedvenc! ÉS gyönyörű kék szemei vannak :) csodaszép :)
Akkor ő is ilyen súlyos már? Én leszakadok ..

Kép
szösszenet
 
 


Bambi: Aranyos Dani baba, nekem is a bubifújós a kedvenc. Rád hasonlít, ahogy ennyiből következtetni lehet.

Szössz: Én is a súlya miatt nem bírom már sokáig Bogit cipelni, ráadásul ő már 6,7 kg! :shock: Nem tudom, hová nő, totál kivan a hátam-vállam!

Ercsi, Szössz: Köszi!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Liza most 5350 :) A ht-vel végre sikerült meghíznunk a minimumot... Viszont fogy a tecsi a mélyhűtőből, szereznem kell a törpinek újra :( Ha hallotok valahol, szóljatok plíz :)

Szűlítő: Mi is kivettük a hordozóból, most a sportkocsiban van :) A hordozóban nem billen oldalra, ebben meg még igen. Viszont a mózest már nem díjazza, így azt csak akkor tudom használni, ha tudom hogy aludni fog...

Sportkocsi: Mint feljebb írtam, mi már használjuk, a mienk is majdnem vízszintesig dönthető.

Megyek, mert még nincsenek meg a szendvicsek (most fő a holnapi kaja, jó vok mi? :):):):)) és még fürdeni is akarok mielőtt megjön az uram :) Holnap állatkertbe megyünk :)

Meg moziba este 2esben :) El se hiszem :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Jó reggelt,


Bambi: jók a fotók, nekem az utolsó a kedvencem :D

Zsu: azta, mozi 2sben? az jó lehet :D Nagyi segít és bevállalta mindegyik gyereket? (nálunk asszem a 2vel sem birkózna meg egyik sem... de leht csak túlféltem őket megint)

Fura, képzeljétek, de összementem :shock: :?
Tegnap felvettem egy ruhámat ami végre újra rámjön (pont tavaly akkor vettük amielőtt megtudtuk hogy bővülni fog családunk -kb pont 1 éve) és túl hosszú az alja
Mondtam páromnak (végre nem gyerekes téma csak áttételesen :wink: ) és azt mondta ő is észrevette
Más is ment össze szülés után?


Ma meg 5kor keltem etetni és oooolyan friss vagyok -már meg is volt a heti nagybevásárlás a tescoban :lol: (jövő héten megpróbálkozom újra a főzéssel, remélem menni fog különben fogyózós hét lesz)

ééés valamit akartam még írni
ja
babakocsi: nekünk ugye a csomagtartó mérete fő szempont volt így olyanunk van ami nem dől 150 fokig se -talánb az állatkertes fotón látszik. Nincs benne sokat a kicsi de a vízszintestől ez jó messze van

Kép Kép
celesztina
 
 


sziasztok

ma megyünk lagziba:)
5órától lesz vendégvárás.visszük a fiukat ameddig birják.utánna haza hozzuk őket megfürdetjük,lefektetjük őket majd anyós vigyázza álmukat.Kikinek lesz tejcsi a hűtőbe ha netán megébredne.de remélem nem fog.
bár megint kezd elromlani.megint 2x kelünk éjjel :( :(
Vendég
 


Jó Reggelt Mamik!

Bambi, Szöszi
Boldog Hófordulót Nektek!!!

Emlékxem milyen nagy pezsgés volt itt fennt topikon 4 hónappal ezelőtt!
Olyan jó visszaemlékezni rá!! 8)

Bambi
Nagyon jók a képek!!!
Anikós képek váratnak magukra, mert mikor fotózás után megkatuk az albumot, akkor megkatuk a cd-t is, de az meg üres volt.
Aztán megbeszéltük, h majd talizunk vmikor, de az nem jött össze eddig, mert Anikó időközben férjhez ment, és erre a hónapra tettük át a talit.. De ha meglesz hozok..
Csoki, igen jól emlékszel, a fotózás alkalmával kósolta meg, utána meg a porcukrot, mert ha már a csoki becsúszott, akkor párom simán lenyalatta az ujjárol a cukrot is. Először csak ízlelgette, aztán eltünt párom ujja Maszat szájába.. :lol:

Szöszi
Mi is megemeljük már Maszat alatt a babakocsit. Ezt csak azért írom, mert nekünk is olyan van, mint Nektek! És ő még pluszban ki is rakja a lábait a karfára, úgy utazik.. Nagyon édi!
Súly: Mi most 6700 g-ok vagyunk. Súlyos eléggé, de nekem már megszota a kezem, viszon hordozóval nagyon nehéz!

Ercsi
Sajnálom, h párod nem lesz otthon olyan sokáig!! Majd gyere ide gyakrabban, és gyorsabban elmegy az idő..

Medina
De jó, h jöttél, már jó rég nem írtatok Ti sem!!

Celesztina
Nekem nem tűnt fel, h összementem, csak az, h kiszélesedtem.
Poci még mindig megvan zebracsíkkal. Azt hiszem 2 részes fürdőrucikat buktam. :?

Bolygó
Boginak boldog névnapot!!

Zsu
Jó mozizást Nektek!

Babyteve
Képekre én is kiváncsi vagyok!
Tényleg, Kamilláról tudunk vmit, Ők is jó régen írtak!! :roll:

Sterilizáslás
Én kiforralok még mindent, de mivel mi is nagyrészt még cicizünk, így ez most még nem olyan fárasztó.

Rólunk
Tegnap voltunk plébánián keresztelés miatt! Mielőtt odaértünk volna, akkor jutott az eszembe, h otthon hagytam az születési kivonatát..
És tök jó, azt mondták, h lehet templomi esküvőnk, attól függetlenül is, h én nem vagyok megkeresztelve.. Viszont, az h Maszatot megkereszteljük, ahhoz meg nekünk jó lenne összeházasudnunk, szóval a pap a keresztelő után szívesen összead minket. Az eszem megáll, ránk akart erőltetni egy esküvőt csak úgy vasárnap délelőtt.
Azért remélem meg lehet győzni őket, h mi ezt nem most szeretnénk..
Ja és a plébános elég gáz volt, mert pont jött, mikor beszéltünk egy irodistával, párom köszönt neki, h dícsértessék, én meg nagy polgári köszönéssel (jónapot kívánok), de ő semmit nem mondott nekünk.
Pedig a dícsértessékre nem kellett volna visszamondana vmit???

Na befogom, nagyon sokat írtam..

Ja, és ma megyünk campiba babauszit nézni Emiékkel! Tart velünk még vki???

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Bambi, Szössz: Boldog 4. hófordulót a babátoknak!

Lolka: Nektek boldog 3. hófordulót!

Marjan: Jó kikapcsolódást!

Zsuzsófi: Irigyellek a moziért!

Kiscica: Köszi! Egy súlyban vannak a babáink, Bogi is annyi. :)

Lekri: Jó mulatást nektek!

Hasam nekem is nagyon gáz még, bár már csak pár kg fölösleg van rajtam, de az tuti mind a hasam és a fenekem. És apró vízszintes csíkok maradtak, olyan, mintha ráncos lenne a bőröm... :?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Szióka!Bocs a feszkóért! :)

azóta önvizsg-t tartottam :oops: :oops: :oops:
Elég náthás votam a héten,ezért nem tudtunk kimozdulni és befordultam. Fruzsi is nyügös volt főleg tegnap előtt mikor már a kertben is szenvedett kénytelen voltam vele sétálni,de majdnem elájultam a melegtől. Lehet szedni kéne gravidát,mert gyengusz vagyok,de nem akarok tovább hízni. :roll:
Én parázok túl mindent most azon aggódom, h kinkeservesen emeli Fruzsi a fejét,de nem tarja meg hason a kitámasztás még nagyon messzinek tünik.
Lekri Kristóf nagyon ügyesen tarja magát! :lol:
bambi nagyon szép kisrapek Márk!
Én nem hordozom Virág,mert akkor is szopni akarna ált.

Kép
kritta
 
 


Bambi!

Szépséges kék szemű babácskád van! :lol:

Szűkítő:Mi már rég nem használjuk,kihíztunk belőlle! :wink:

Súly:Félve írom le:7580g :wink: :lol: (Óriás baby)


Mozi,Lagzi!!!!!!!!!Mindkettőre szívessen elmennék! :wink: :lol:

KépKép
KépKép
nicci
 
 


Kritta Bambi kisfiát nem Márknak hívják! Ő Dani. Márk Nonoéknél van.

Majd még írok, de most megyek, mert főzés takarítás, délután és holnap is babanézés, zenés táncos medencés kirohanás. Csak a gyerekem bírja nyugalommal ! :wink:

Kép
téjé
 
 


Megjött a bolondlány! (mármint én... mielőtt vki félreérti... :wink: ) :lol:

1Bambi: nagyon szépséges a kispasid! Amúgy nem hagytak ki semmi keresztmerevítőt, rájöttem, hogy kell rendesen összerakni... :oops: :lol: Téllllleg bolond vagyok... :lol: Le is vittük a sportkocsiban, tetszett neki, de dönteni nem nagyon tudjuk, mert lecsúszik aranyom... Még picike... :lol: de lényegesen szellősebb, mint a mózes, és így csak Lilut kell lecipelnem! :wink:

Köszönöm a szűkítő hozzászólásokat! Igazából majdnem 1 hete kivettük, csak kíváncsi voltam, h jól tettem-e...? :wink:

Kiscica: köszi az invitálást, tuti jövök sokat jövőhéten, Ti lesztek az egyetlen felnőtt "társaságom"... furi, amit a papról írtál... :roll: de én nem értek az ilyenekhez... :wink:
amúgy jövő héten gyakorolhatom a megkopott németemet... egyedül megyek masszázsra, meg Liluról igazolványképet csináltatni... :roll:

boldog hófordulót a ma ünneplőknek!!

Kicsinyítettem Nektek pár képet:
csíknézegetős:Kép
Ma reggeli kitúrás:Kép sportkocsis:Kép
reggeli:Kép

ercsi_3
 
 


szasztok,

Kiscica: nálunk is ez volt a lelkésszel -no nem az h nem köszönt volna hanem kérdezte volt-e egyházi esküvő, nem? no akkor uzsgyi a keresztelő előtt ha akarjuk. De nekünk jól jött mert így szombaton volt és nem az istentisztelet keretén belül. Az úgy azért ünnepibb volt. A nem köszönés durva :twisted:

Nicci: Julinka ugyan kisebb pár hóval de sztem annyi idősen ő is lesz ugyannnyi kiló :wink:

Kép Kép
celesztina
 
 


ma nagyot sétáltunk és láttam futó embert olyan futó-babakocsival. Olyan vicces volt. Egy apuka volt és a kicsi édesdeden aludt nem zavarta meg nem is vagyok ilyesmi ellen csak olyan mulatságos volt elképzelni párom hasonló szituban :lol:

Ercsi: jók a fotók!

Bambi, Szösz: grat a hófordhoz!

Emi, Kiscica: milyen volt a babauszi? (bár msot még csak néztétek nem?)

Kép Kép
celesztina
 
 


no és tegnap óta Julinka csak úgy van el ha kézben/ölben/vállon tartom. Senki más nem jó neki. Ez aranyos tőle :D de azért remélem ma lesz időm estefele főzni egy kicsit... (asszem a megoldás egy mei tai vagy kendő lesz -abban ellenne -ma kipróbáltuk- és én is tudnék tenni-venni)
celesztina
 
 


Celesztina: Julinka hány kg most? Tegnap mértem Bogit, és ő már 6,7! Bogi is csak kézben van el, nem érdekes neki, hogy olyankor nem foglalkozok vele mindig, csak a testközelség a fontos neki.

Emi, Kiscica: A babaúszira én is kíváncsi vagyok.

Ercsi: Szépen tartja magát Lillus! Irigyellek a németért.

Nicci: Pár hét, és Bogi és Celesztina Julinkája is annyi, amilyen ütemben fejlődnek.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Szűkítő: Most nagyon pipa vagyok, mert voltunk ma délután bevásárolni, vittük Bogit is, és annyira beizzadt a fejecskéje a vacak szűkítőbe, ráadásul műszálas... Egy textilpelust raktam a feje alá, de akkor is! :evil: Mikor hazajöttünk, gyorsan megszoptattam, aztán megfürdettem, annyira ki volt melegedve, tüzelt az egész gyerek. Most lett volna jó menni, de párom eltervezte, hogy füvetnyír, és azért mégsem dolgozhat kint a tűző napon... Jó lenne egy klíma a kocsiba, mert így hőgutát kap szegény gyerek!
Na mindegy, az a lényeg, hogy most elégedetten alszik leánykám, nincs semmi baja, csak én vagyok olyan, hogy agyonparázok mindent (jogosan).

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok,

Mindenekelőtt:
Cica, örülök, hogy személyesen is megismerhettelek téged és a családodat. Nagyon jó fej a párod, Maszat pedig egy tünemény. Nagyon cuki!!

Bambi, Szöszke!
Boldog hófordulót kívánok!

A Hófehér fóka úszóiskolában voltunk a Nagytétényi úton (Campona mellett)
Az uszodában két medence van. Egy gyerek medence és egy felnőtt. A gyerek medence 4 részre van osztva, ugyanis a babák is négy csoportba vannak beosztva. Amikor mi ott voltunk, akkor két foglalkozás ment, egy kezdő és egy haladó. Mi egy üvegablakon keresztül nézhettük az eseményeket, mert nem vittünk papucsot... Nekem úgy tűnt, hogy a babák jól érezték magukat a vízben. A második csoportban már úsziztak is. Volt ott egy várandós kismama, akinek a kisfia lent úszott a haladó csoportban. Ő is csak jókat mondott az uszodáról. Kiderült, hogy a foglalkozások után itt is van lehetőség egy kis "szabadfoglalkozásra" a babával. Ehhez akár két csúszdát is igénybe lehet venni.

Egyébként a foglalkozások gyermekorvos és védőnő jelenlétében zajlanak. A medence vízhőfoka 31 °C. Órák csak szombaton vannak, 8 és 18 óra között. Mindig egész órakor indul foglalkozás. Az oktatók felsőfokú végzettséggel rendelkező pedagógusok, orvosok, vagy egészségügyi szakemberek. A csoportlétszám max 12 fő, de ez a választott időponttól és a tanult anyagtól függ. Nekünk azt mondták, hogy a délelőtti órákban vannak a legtöbben és dél és 3 között a legkevesebben.

A "személyzet" is nagyon kedves és segítőkész volt. Rákérdeztünk a beiratkozásra is. Azt kérték, hogy két héttel azelőtt, hogy szeretnénk elkezdeni a tanfolyamot, hívjuk fel őket és beírnak. Mivel Balának is szimpatikus volt a hely, így szeptembertől megyünk.
6000 Ft 4 alkalom. A bérletet úgy adják ki, hogy már rajta vannak az időpontok. 1 óra 45 perces. Azt kérik, hogy ha lehet ne hagyjunk ki órát. Ha valami mégis közbejön, akkor előtte szóljunk. Ha három hétig nem jelenik meg a baba a foglalkozáson, akkor törlik a nevét.

Celesztina,
kértél képet a mei tai-ról. Ime:

Kép

Egyébként Lilinek még mindig bejön. Két hátránya van szerintem. Az egyik az, hogy nagyon meleg (persze 30 fokban, mi nem az...), a másik, hogy még nem lát ki belőle Lili:) De azért jó elvan benne:))
Eleinte féltem egy kicsit, hogy majd nem tudom egyedül felkötni, de alaptalan volt, mert tényleg nagyon egyszerű.

Kép
emi29
 
 


kritta! bambinak Danija van! Márkom nekem van! De sebaj, látom tényleg nagyon kakukk vagy.


Képzeljétek! Ma voltunk moziban, most estünk haza. Márk tente, Szo nagyinál.
Az X-aktákat néztük meg. Tudtam előre h nem lesz nagy lövés így nem okozott csalódást. inkább csak az érzés h elmehettünk kettesben! Csúúúúcs volt! :D 8)
De halljátok ez a Duna Plaza hogy lepukkant. Kb 3 éve voltam utoljára de tiszta gáz lett...... Eddig bizti voltam benne, h csak a Pólusba nem szabad mennem sötétedés után egyedül de most már tom h ide sem. A parkoló sötét és lerobbant...a sötétben olyanok a falak mintha itt-ott véres lenne. És ezt nem a film miatt mondom mert mikor megérkeztünk is ilyennek tűnt nem csak hazafelé. A film amúgy egy sima esti filmnek beillett de nem mozifilmnek. Semmi para nem volt benne pedig azért reméltem veszettül. És a történet meg? Hááát...hagyjuk. De mozi apával kettesben az valami.

Emi: én is gondolkodtam a mei taion de drága és nem vált be nekünk a kenguru sem így nem merek beruházni de nagyon klassz látom. És milyen sovánka lettél! :)
Vendég
 


Még egy kérdés! Hova tűnt a privi üzenetek fül fenntről?
Vendég
 


Sziasztok!
Régen jártam erre, de most visszaolvastam egy kicsit...és gyönyörködtem a babafotókban :D

Emi,
szépek vagytok meitai-ostól együtt. Ez liliputis, ugye?

Nono,
liliputis, babaközelben-es mei-tai szerintem nem drága, kb. 7 ezer Ft, de a babaközelben oldalon szabásminta is van, ha tudsz varrni, vagy meg tudsz kérni valakit, meg lehet házilag is csinálni.

Celesztina,
Áginál ( www.hordozo.hu ) a gyerek nem akadálya a tanfolyamnak! Nem tudom, miért írtad, hogy nem tudsz kendős tanfolyamra menni, de ha a gyerekek miatt, akkor ne gondolkodj tovább. Én még a nagyobbik lánykámat is vittem, és abból sem volt gond, más is hozta, eljátszottak együtt.

Virág,
jó a fotód a háti kötésről a másik topikban, ügyes vagy. Gyakorlat teszi a mestert, menni fog. Tudom, unalmas vagyok, de tényleg érdemes elmenni Ágihoz, főleg, ha úgy látod, hogy Gertrúd szeret a hátadon lenni. Én már bánom, hogy csak a harmadik gyerek előtt mentem el hozzá. Már az elsővel kellett volna.

Mi jól vagyunk, Zsigi kb. 6,5 kiló, pontosan nem tudom, mert Erdélyben vagyunk, régen nem mértem. 3 hós koráig csak tejet kapott, hála-hála itt is a tejtestvéreink anyukáinak! Most tápszer van, de ha hazamegyünk, megint elővesszük a fagyasztott tejeket. A legényke édes, sokat mosolyog, szeret rajtam lenni kendőben, én is szeretem, ha rajtam van. Egyelőre nem tervezem a hozzátáplálást, majd féléves kora körül. És csak nagyon ritkán sterilizálok neki, forró vízzel mosogatom a cumisüvegeit, ennyi. Cumija nincs, ő is az ujját szopja már, mint a nővérei. Nagyon kiegyensúlyozott, békés baba, szépen alszik is. Én egy boldog, kipihent háromgyerekes anyuka vagyok... :wink: :lol: Tényleg.

Szép napokat kívánok Mindnyájatoknak,
Nuska
nuska1
 
 


Nono: Nekem nincs tapasztalatom mei tai és kenguru ügyben, de pont most beszéltem egy ismerősömmel erről, és tapasztalata szerint a mei tai-ban jobban eloszlik a súly és kényelmesebb is, mint a kenguru. Persze te tudod. Én lehet, hogy kipróbálom majd, még meggondolom. Bár tényleg eléggé gáz az ára.

Emi: Nagyon csini vagy! Irigyellek a babaúszásért.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


[quote="nono26"]M írta:nono26ég egy kérdés! Hova tűnt a privi üzenetek fül fenntről?


Azt hittem csak én nem látom, de akkor meg vagyok nyugodva.. :lol:

EMI
Én is örülök, h megismerhettelek Benneteket!! Ti is nagyon jó fejek voltatok, Lili pedig annyira aranyos!!! Kis pici arca még mindig itt van előttem, tényleg kis törékeny!!
Basszus olyan jó lenne menni veletek uszizni, de ez a szeptember nagyon húzos nekünk. Mind a kettőknek ebben a hónapban van a szülinapja, ezt nem is mondtam...
De októbertől megyünk, és ki tudja, lehet tényleg bevártok minket!! :wink:

Nono
Örülök, h kicsit ki tudtatok szabadulni, azért meg külön irígy vagyok, h kettesben.

Ercsi
Nagyon édes a kisCsajod!!!

Kritta
Ne rágódj a dolgokon! Az már fél siker, h önelemzést tartottál!! Remélem így a párkapcsolatod helyrehozásához is tettél egy lépést.

Hú, még akartam vmit írni.., de mit?? :roll:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Megvan

Téjé
Gyere majd élménybeszámolóval!!

Emi
Még annyit, h miután átmentünk anyósékhoz, ő kitalálta, h beviszi Maszatot a medencéjükbe... :evil:
Szerinted?? Mondtam neki, h nem mehet sehova, szoktatni kell, és az a víz ott náluk sokkal klórosabb, bár szerinte az uszis víz a klórosabb..
Na mind1, Maszat megúszta és nem úszott!!
JA és vettem fürdőrucit, a felsőrészt a Tescoban 800 Ft, alsó Decatlon (na ezt tuti nem így kellett írni) 2500.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Bolygó: „csak” 6,5 volt pont tegnap néztem. Tegnap mi is autóztunk a déli hőségben sajna, szegény kisebb úgy kivolt mikor hazaértünk, hogy szopizni is alig tudott. Úgy emlékeztem h kevésbé meleget mondtak.

Emi: köszönöm az infot az usziról és a mei tai-ról is, mindkettő hazsnos és nagyon tanulságos. (bár uszit mi nem tervezünk, de majdnem kedvem lett hozzá a beszámolód alapján –végül is Julinka ma először fürdött a nagy kádban, élvezte nagyon)
Ne haragudj, elfelejtettem melyik „cégtől” rendeltél mei tai-t: babaközelben vagy liliputi avgy más? Minta alapján sem tudtam beazonosítani. De az jó, ha bevált, amikor kicsim kézben van akkor is megizzad, tegnap a kendőzéskor kevésbé izzadt meg (lehet a kendő beszívta az izzadtságát?) de persze azért úgy is megizzadt. Ennyi fokban ezt asszem nem lehet elkerülni sajna


Tegnap láttam egy mei tai-t, Kozyt élőben –jól nézett ki. És ha már hordozásról van szó: hátamra kötötték kendővel Julinkát –furcsa volt eleinte kicsit félve sétálgattam vele de stabilan fogta a kendő és nagyon jót szundizott.

Nono: mi pont azért vennénk mei tait mert a kenguru nem vált be (többféle sem) és ennél könnyebb a méretet a hordozó szülőhöz és a babához igazítani. Meg Márknak is szép súlya volt eddig is így őt is háton lenne kényelmesebb hordozni arra meg ez a mei tai jó.
Kár, hogy a mozi annyira nem volt jó, de ha maga a kikapcsolódás jó volt pároddal akkor az remek
Nem is tudtam, hogy a duna pláza ilyen lett, legutóbb az átépítése közben voltam akkor sem volt vmi bíztató a helyzet, de gondoltam pont ezért építik át
A privi üzi fül tényleg hol van? Írtam pü-t hátha akkor meglesz


Mei tai áráról még: tudom, viszonyítás kérdése de sztem új kengurut sem lehet nagyon olcsóbban kapni (mi vettünk ugyan 4500-ért de gáz, kaptunk egy 9000-t az jobb, de az is „eláll” a mt meg postával együtt 8500-9000 körül van, de persze van drágább is)


Nuska: azóta utána-érdeklődtem és mint írtad is a nagyobb gyerek sem akadály ami klassz. „kipihent háromgyerekes anyuka” :shock: tyű, az nem semmi! Sztem egy gyerek mellett is nehéz kipihentnek lenni hát még többnél! Le a kalappal :wink:

Kép Kép
celesztina
 
 


[quote="kisscica80"] írta:kisscica80
[quote="nono26"]M írta:nono26ég egy kérdés! Hova tűnt a privi üzenetek fül fenntről?


Azt hittem csak én nem látom, de akkor meg vagyok nyugodva.. :lol:



Ezek szerint sehol sincs! azt hittem nekem caraxik csak a netem meg az oldalam :D
Vendég
 


nuska! valóban nem drága a mei tai ha beválik. De ha úgy járok vele mint a kenguruval akkor az már túl sok ablakon kidobott pénz.

celesztina! csak kívülről csináltak ezt azt a Dunán nekem úgy rémlik. De sztem nagyon gáz a helyzet. Nem egy Budai extrás pláza.

kiscca! sztem nem lett volna baja a babának ha úszik anyóssal. De persze te tudod. A babuszin tuti szennyezettebb a víz. mert ugye amikor babákkal úszol akkor tényleg csak baba van a vízben de előtte és utána más is...sok sok idegen ember sokféle nyavjával és sokan bizony belecsuriznak...mert nem előszőr hallottam sajna h ezt még minidg sok felnőtt megteszi, pláne az idősebb férfiak. De te vagy az anya és te tudod mi a jó a babádnak! Sorry h egy kicsit más véleményen vagyok. [size=7]. Én nem szeretem a babuszit pont ezek miatt. Ezért nem vittem Szo-t sem. De ettől még persze lehet jó, csak paraanya avagyok.
Vendég
 


Nuska!
Jó, hogy újra itt vagy. Nagyon jól hangzik a "háromgyerekes kipihent anyuka" fogalma. A tanfolyamot valóban halogatom, annyi más dolgom van, tényleg annyira megéri? Ma reggel próbáltam egy zsebes hátit, az biztonságosabbnak tűnik mint ez a batyus, de za nagyon nem ment. Nehéz volt hátravinni az anyagot, alig hajlott a karom. De nem adom föl.

Emi!
Jól néztek ki Lilivel a Mei Taiban. Bevált? Kényelmes mindkettőtöknek?

Nono!
Gratula a mozihoz! Akármilyen volt is a film, valóban a kettesben eltöltött idő számít.

Celesztina!
Hol próbáltál hordozókat? Érdekelne. Vagy mégis összejött egytanfolyam?

Kritta!
Drukkolok, hogy helyrejöjjetek a pároddal. Babó születése után pár hétig nálunk is voltak kisebb problémák (amiket nem írtam le ide), de megoldottuk. Szerintem fő a jó kommunikáció, és hogy mindketten akarjátok megérteni egymást. És próbáld meg kipihenni magad, szerintem másként nem lehet.

Babaúszósokra kicsit irígykedem, biztosan jó multaság babónak és szülőnek egyaránt. Nekem erre nem lesz időm, én most valahogy azt szervezem és zon agyalok, hogy szeptembertől az egyetemet valahogyan beiktassam az életembe. Pedig már éppp kezdtem kipihenni magam, jaj mi lesz majd akkortól...

/Kenguruhoz egy apróság: mi beruháztunk egy Ergóra, ami sokkal-sokkal drágább, mint amiket itt írtok, de nagyon-nagyon kényelmes. Pillanatnyilag az egyetlen probléma vele (mert hát miét lenne ez is tökéletes), hogy még kell hozzá egy szűkítő, amivel viszont babó lába nem békában van, és nem is lát ki, pedig már szeretne. A rendes használathoz még egy kicsit nőnie kell. De én bízom benne, hogy 1-2 hónap múlva ez "tökéletes" lesz. Állítólag a Manduca is hsonló, csak arról nekem kevesebb infót sikerült beszereznem. És ezeket nem kell kötözgetni./
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?