Új privát üzeneted érkezett!

Mecsi, azt szokták ajánlani, hogy néhány héttel a szülés előtt ismerkedj meg a leendő gyerekorvossal. lehet, hogy ad már recepteket is, meg tájékoztatod arról, hogy hamarosan baba lesz, menjen ki majd hozzátok. ha nem szimpi, akkor már kereshetsz is másikat! De persze lehet később is váltani.

Niki, sajnálom, hogy ilyen nehezen bírod már az utolsó napokat :( Én mondjuk ezt nem is tehetm meg, lehet, hogy ez segít :lol: mert a kisfiamat nekem kell majd egyedül ellátnom az utolsó napig. Segítségem otthon nincs, most épp bébiszitterünk se, bár jövő héten talán jön egy fiatal lány, kipróbáljuk. Páromnak meg a szabijai be vannak osztva, a szülés után tud csak pár napot velünk lenni.
Vendég

Szia Péter!

Köszönjük, hogy a nagy fáradtság ellenére mégis tudtál jönni, és leírtad, hogy mi is volt nálatok a szitu! Ha tudsz, esetleg képet is feltölthetsz, mert nagyon kíváncsiak vagyunk ám az első igazi augusztusi kiskrapekra! ;)

Mondjuk ez a köldökzsinórós cucc eléggé rémisztő, hogy miért nem uh-znak meg, mielőtt elkezdődik a szülés! Illetve, mikor voltatok még szerdán, vagy mikor uh-n, ott még nem látszódott ez? :( Sajnálom, hogy császár lett, persze Prücsi és Zsófi érdekében az ember mindent elvállal!

Gratulálunk a boldog anyucinak és persze apucinak!

Na, indulunk! De már most szakad rólam a víz, ráadásul kijött az allergiám is! :(

sophie27

Csenge, tényleg nem lehet egyszerű neked egyedül...:(
asszem nem is nyavalygok tovább, inkább összekapom magam és várok türelmesen..;)

sniky

Sziasztok!

Ági: Hihetetlen milyen jól nézel ki....nem semmi néhány nappal szülés után. Lilibaba jól bemutatkozott a doktornőnek! :)

Aproo apuka: Nagyon-nagy gratula Nektek és örülök, hogy végül minden rendben van.Szegény Apro jól megszenvedett, de az eredmény mindenért kárpótol! Nem vették észre, hogy rá van tekeredve a köldökzsinór?

Bocsi, hogy a héten eltűntem, de apa itthon van és dolgozik a gépen, én meg nem akartam zavarni. Olvasni néha tudtalak azért Benneteket!
Köszi lányok, hogy hiányoltok, de nálunk még mindig semmi! Vagyis ez azért nem teljesen igaz, mert ma reggelre elment a nyákdugóm, a hasam kb 2 napja lejjebb van és tegnap egyik ismerősünk megállapította, hogy fel van puffadva az arcom. Néha van egy-egy pici fájás, meg néha keményedés, de ezen kívül semmi. Orvosom holnap este jön meg a nyaralásból, úgyhogy Hannánknak még addig ki kell tartani odabent. :)
Ja meg néhány napja iszonyúan fáj a medencém, meg a derekam....azt mondják ez is jel.... mi meg csak várunk! :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Csimby, szia :)

Nagyon mennek a drukkok nektek, ebből hamarosan baba lesz és most nézem, hogy már csak 3 napod vana kiírt időpontig ;)
lehet, hogy a kiscsaj pontosan fog érkezni? ;)

vigyázz magatokra és ha van vmi, jelezd nekünk!!!

sniky

Aproo, Péter!
nagy-nagy gratula a kisfiatokhoz! Csak célbaért a sok-sok drukk, amit küldtünk nektek, hála istennek :)

Ági,
nem semmi bemutatkozás a kiscsaj részéről :lol:

Andi,
köszi a papirosokat, megjöttek!!!

Úgy látom mindenki (majdnem)szeretne már lebabázni :D Mi tagadás, nálunk is jól jönne a gólya hétvégén, de amióta az apjuk hazajött, nem görcsölök :( Csak keményedek, és irtóra fáj a szeméremcsontom és a combom. Ez sajna kevés, úgyhogy jól el is megyünk egyet sétálni a János-hegyre.

Csenge,
Átérzem a helyzeted, annyi különbséggel, hogy én azért odamentem anyumékhoz lakni Zalánnal, és csak amikor Levente itthon van, akkor jövünk haza. De így sem egyszerű, mondjuk legalább van segítségem...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Niki, nem azért írtam :lol: szerencsére én nagyon jól érzem magamat. Mondjuk nem is híztam sokat (bár kíváncsi vagyok, hogy mennyi lett a +10-ből ezen a héten), de ezt csak úgy tudtam tartani, hogy többször diétáztam, vagyis néhány napig kerültem az édességet, szénhidrátot, főleg zöldségen, gyümölcsön éltem. Nagyon nem akarok sokat felszedni, mert tudom magamról, hogy nehezen fogyok le. De neked biztosan gyorsan fog menni!
Vendég

Csenge, biztos nem fog könnyen lemenni, de most nem is izgatom magam rajta, csak tényleg nehéz, hogy minden nap egy cementeszsáknyi súlyt cipelek, na de magamnak köszönhetem.
Illetve a dohányzás rovására is írható belőle szerintem egy 10-es, mert sajnos csak akkor hagytam abba, amikor kiderült, hogy jön a baba, előtte nem ment a leszokás..:(
+ az is közrejátszott, hogy egyáltalán nem figyeltem oda, hogy mit eszek, amit megkívántam, megettem, most meg iszom a levét ;) na de ráérek majd utána leadni, szépen lassan..;)

sniky

Köszi Niki és Neked is megya drukk! Az a 2 nap, ami köztünk van...hát, az semmi! :)
Én ha melegebb idő van és vizesedem, akkor +18nál járok, ha hűvösebb van, akkor "csak" 15, 16nál.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Nagy -nagy gratula Aprooéknak, Péter, köszönjük a részletes beszámolót! Kérünk képet is, ha lehet :P Kár, hogy császár lett, de lényeg, hogy jól vannak :)

yuyu79

Csimby, csak nem Te leszel a következő? ;-)

yuyu79

Kedden megyek NST-re megint és akkor magzatvizet is vesznek. Doki szerint az sokaknál beindítja a szülést. Bízom benne, ha addig nem is, de akkor beindul. :)

Az lehet szerintetek, hogy nálunk nem nézik a fájásokat csak a baba szívhangját NST-n?

Cs.

Kép

Kép
csimby

Csenge, Rita, nem lehet könnyű a törpék mellet kibírni az utolsó heteket... minden elismerésem!

Állítólag nekem is lejjebb ment már a hasam, de egyébként semmi jel... Még a nyákdugóm is megvan :roll:

yuyu79

Márt, Nálatok NST-n nem két vonal van? Ha 2 van, akkor az alsó mutatja a fájásokat, a felső a szívhangot...

Miért vesznek magzatvizet? Hogy nem magzatszurkos-e?

yuyu79

Julcsi, nekem is megvan még a nyákdugóm, minden pisilésnél reménykedek, hogy találkozom vele, de eddig semmi ;)

Csimby, tényleg... miért vesznek mintát a magzatvízből???
a 2 nap különbség tényleg semmi, de tiéd az elsőbbség ;)

sniky

Üdv csajok!

Kitartás mindenkinek!

Peti, köszönjük a beszámolót. Szerencsére minden jól alakult és mindenki rendben van. Gyors felépülést Zsófinak és mielőbbi hazatérést!

Szerencsére tudtam az éjjel aludni, igaz kb. kétóránként, aztán meg végül hatkor felébredtem, de nekiálltam olvasni és sikerült még kilencig visszaaludni. Az éjjel már megint voltak mensis görcseim, majdnem végig, de tudtam tőlük aludni. Szerencsére. Szóval még várunk. Nekem úgy tűnik a hasam is fent van még eléggé. Most az idegesít kicsit, hogy a jobb kezemen a gyűrűsujjam folyamatosan zsibbad. De ez legyen a legkevesebb bajom. Pihenjetek sokat!

16 babás tábla:
Kép

szuszu

Aproo javított egy kicsit a nemek arányán ;-)

yuyu79

Szia Szuszu, jó reggelt:)

Kitartás Neked is, már nincs sok hátra;) egyébként nekem is zsibbad, de hol az egyik kezemen, hol a másikon és az összes ujjam vége...:( elég kellemetlen tud lenni...

fejed rendben? Remélem már nem fáj?!

sniky

:) néztem én is:) 10 lány és 6 fiú :)
8-an előttem, 8-an utánam szültek ;)

sniky

Niki, ügyes vagy, hogy sikerült leszokni a cigiről és sajnos ez legtöbbször súlygyarapodással jár. Egy barátnőm csak nagy nehezen tudta letenni még terhesség alatt is és sajnos szülés után egy hónappal már szép lassan vissza is szokott (szoptatás közben :( ) pedig nagyon drukkoltam neki, hogy végleg sikerüljön letenni. De tényleg lehet, hogy hamar lemennek majd a kilók rólad szoptatás alatt, mert ez szokott a gyakoribb lenni, nem mint nálam, aki még hízott is 5 kilót az első félév alatt :shock:
Vendég

Csenge, reménykedem, aztán majd meglátjuk ;)
mindenesetre azért titokban beszereztem a "Változz vissza" dvd-t :))) hehe... szülés utáni torna és étrend, remélem joibb lesz mint a Rubint Rékás dvd, mert az nagyon nem jött be, fel is teszem a vaterára egy pár eladó rucival együtt;)

sniky

Tényleg az a gyakoribb, hogy fogy az ember a szoptatás alatt? Azt hittem, azok csak a szerencsés kivételek...

yuyu79

Péter,
Köszönjük a beszámolót, és gratula! Hát nem semmi ez a köldökzsinor dolog. Érdekes, mert a bnőm aki most szült, vele is ugyanez volt, hogy a zsinor a pici nyaka köré volt tekeredve 2x, nem is indult meg magától a szülés hanem oxitocyn stb. Mondjuk neki nem császároztak, de nagy nagy szerencséjük volt, hogy nem történt baj. Mintha a természet érezné és igy próbálná jelezni, hogy valami nincsen rendben, ezért vagy nem indul be magától a szülés vagy csak megindul de megakad valahol. Na de mindenesetre gratula a picihez és sok sok boldogságot!! :D

Kép
Kép
dia123

Julcsi én többektől hallottam már, hogy a szoptatás a legjobb "fogyókúra"... de szerintem ez is alkat kérdése, majd kiderül;)

sniky

Én most egy picit aggódom, mert sem tegnap sem ma idáig nem nagyon éreztem mozgást odabentről. Pedig nagyon figyelem ám, de még semmi.....Ébresztgetni pedig nem akarom, nem szeretném megzavarni a szunyát (remélem csak az van), de már nagyon aggódik anya!! :cry:

Kép
Kép
dia123

Megjött a párom, végre! :D hosszú volt ez a hét nélküle. Törpém meg a nagyival játszik, ezért érek rá ennyire :D de megyek most már, egy kicsit össze kellene kapni a házat, mielőtt anyumék megjönnek holnap, ne kelljen nekik ezzel foglalkozni.

Aproo, csak most esett le, a fiadat pont úgy hívják, mint a bátyámat! Jókis névpáros :wink:

Zsófi, akartam még írni, hogy szívesen leszek utolsó mohikán :lol:
Vendég

Julcsi, persze attól is függ, hogy mit és mennyit eszik az ember közben :) nekem például hatalmas étvágyam volt szoptatás alatt, az elején legalábbis nagyon is és sajnos nem is válogattam, faltam mindent, ami a kezem ügyébe került. Meg elég sok teát, malatáakávét ittam, persze sok cukorral. Most majd igyekszem erre is jobban odafigyelni. De a szoptatás kb 500 kalóriát égett el plusszban naponta (ez gondolom csak átlag..)

Niki, majd számolj be hogy vált be neked a dvd, kíváncsi vagyok rá. Ha jó, akkor lehet én is megnézemmajd magamnak.

Dia, nincs olyan étel vagy ital, amire reagálni szokott?? Csoki, szénsavas, hideg, stb, bármi?? Biztos nincs semmi gond, a végén már nem sok helyük van mocorogni.
Jaj, még főzniis kellene valamit! De mit??? Még ötletem sincs.
Vendég

dia, inkább egy picit ébresztgesd én azt mondom, mint hogy aggódj folyamatosan..;)

sniky

Csenge, biztos igazad van, de akinek kevés teje van, annak muszáj eleget enni, nem nagyon foghatja vissza magát... Legalábbis a családban több ilyet halllottam, hogy ha kevesebbet evett, csökkent a tej mennyiség...

yuyu79

Itt Gyórben a kiírt időpontban mindig van NST és magzatvízvétel. Gondolom, hogy engedjék-e túlhordani vagy ne?! De amúgy fogalmam sincs. Azt hittem, mindenhol így van, de ezek szerint nem!

Ja és a papíron 2 csík van, de nekem soha nem mondták, hogy az a fájás lenne. Na most gyorsan meg is nézem miket produkáltam eddig! :)

Dia szerintem ne aggódj, hogy nem mocorog, mert épp tegnap kérdezte tőlem egy doki, hogy mozog-e rendesen a KisCsaj. Mondtam, hogy 2 napja szinte semmit, azt mondta, hogy az szuper, mert akkor beékelődött és már nincs helye mozogni. Innét már csak néhány nap van....

Cs.

Kép

Kép
csimby

Csimby, ez a magzatvízvétel tényleg érdekes, én se halélottam még róla. Legalábbis nem rztinszerüen. És hogy veszik le?? És mit néznek??

Julcsi, én nem azt mondom, hogy ne együnk eleget, hanem azt, hogy nálam a túl sok cukor, szénhidrát volt a bűnös, erre kell jobban odafigyeljek (na meg a tábla csokikra :wink: )
Vendég

Sziasztok!

Kedves Péter, tiszta szívből gratulálunk Nektek! Jó egészséget és nagyon-nagyon sok együtt eltöltött boldog órát kívánunk!! :)

k.a.t.i.c.a

Köszi a biztatást lányok! Remélem akkor tényleg nincsen gond. A savanyúra szokott reagálni, viszont nemrég reggeliztünk, és most egy falat se menne le a torkomon! Na majd ebédhez eszek egy jó kis savanyú ubit, hátha beindul a drága!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Itt vagyunk már mi is, tegnap haza is engedtek. Egyenlőre energiám még nem volt olvasgatni, de látom a táblából, hogy szépen gyarapodtunk. Gratulálok mindenkinek! A még egyben lévőknek pedig kitartást!

Mi jól vagyunk, bár ez a második császár már egy kicsit húzósabb volt, de másnap reggelre már így is elég mozgékony voltam. Azért amikor felfeküdtem a műtőasztalra azt mondtam, hogy na ezt nem szeretném még egyszer átélni. Kisasszony elég jókat alszik. Első éjjel amit együtt töltöttünk este kilenctől reggel nyolcig szunyált, én meg már izgultam, hogy mi van már. Tejcsi indulgat, de adok neki pótlást. Iszonyúan fáj a bimbóm, így elkezdtünk bimbóvédővel szopizni, így valamivel jobb. Remélem egy-két hét és beáll ez is.

Megyek, mert ébredezik. Puszi, Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!
Nálunk minden rendben, csak sajnos ritkán jutok a gép elé.
Gratulálok minden újdonsült anyukának és apukának :)

Málna nagyon édes baba, általában csak eszik és alszik, bár néha azért vannak nyűgösebb fél órái is, de olyankor legalább lehet egy kicsit kényeztetni :)
Rengeteg tejem van, és bár úgy terveztem, hogy nem fogom fejni, most kénytelen vagyok, persze ennél nagyobb gondunk ne legyen :)

A szülés előtt állóknak szorítok, és csak annyit tanácsolnék, hogy bármilyen nehéz is a szülés, végül minden pillanata megéri!!!!
Ha valamiben tudok segíteni, vagy van kérdésetek, akkor próbálok válaszolni.

Ezt az oldalt pedig folyamatosan frissítjük Málna babáról.
http://picasaweb.google.com/farmer72/MLna

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csajok!
Csak kipróbálom az új vonalzónkat, bocsi!

<
sziszka78
Tolna

Szilvi, nagyon jók a képek! A tejmennyiség meg előbb-utóbb beáll a kicsi szükségletei szerint, nekem is kellett fejnem az elején, főleg ha éjszaka több órát aludt egyhuzamban.

Andi, a bimbóvédő nagyon hasznos, csak nem könnyű leszokni róla :( Az egyik kórházas előadáson viszont mondtak egy nagyon jó ötletet erre (kár, hogy én ezt nem tudtam annak idején). A neonatológus azt tanácsolta, hogy amikor le akarod szoktatni a picit a bimbóvédőről kezd el szép lassan levágni belőle egy-egy pici darabot, kb 1 mm egy alkalommal, persze a lyukaktól indulva :) és szép lassan elfogy a bimbóvédő, állítólag így mindkettőtök számára könnyebb lesz a leszokás.
Vendég

Sziszka, nagyon édesek a képek és a videók is !!!
tünemény az a játszószőnyeges ügyeskedés ;)

Kellemes 7végét Nektek is!

sniky

Szisszka nagyon édes málna baba!

Péter és Apró gratulálok kisfiatokhoz! Gyors gyógyulást anyucinak és sok tejcit kívánok!

kórházas pakkba berakjam a mellszívót is?

meg egy papiros kérdés: nálunk a hivatalban adnak kelengye pénzt,de csatolni kell a gyerek személyijét és lakcím kártyáját. Most hüle vagyok,mert úgy emlékszem csak 16 évesen kaptunk szeméylit, vagy ők a bolondok és csak kitolás az egész?
makadu

14 évesen kaptunk személyit, de lehet hogy most már máshogy van, és korábban is lehet igényelni, nem tudom... Bár én úgy tudom hogy csak lakcímkártya, meg TAJ kártya kell a kicsiknek...

yuyu79

Na így nézek ki ma reggel 70 kilósan :oops: :
Kép

szuszu

Csak gyors bekukk,
Apró, nagyon gratulálok, hős vagy, nagyon megszenvedtél, le a kalappal, de a dokikra nyomdafestéket nem tűrő dolgokat tudok csak mondani, egy UH igazán nem nagy ügy lett volna...

nem igaz, hogy semmit nem tudnak rendesen csinálni. A kórházban annyi félrekezelést láttam, el se hinnétek. Grrr, tiszta pipa vagyok ilyenkor.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
columbine

Na én még durmoltam kicsit, most meg itthon punnyadás pedig megint mehetnékem van :oops: , de apa nem visz sehova. Imád itthon unatkozni meg tévézni én meg nem :(

szuszu szép nagy pocak de legalább máshova nem nagyon híztál. viszont neked még szerintem nem szállt le a pocakod, elég fent van még ahogy nézegetem.

Aproonak kitartás és jobbulást és nagy boldogságot a picihez nektek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Aprónak és Péternek gratulálok! Hihetetlen a természet. Biztos azért nem haladt rendesen a szülés, mert a köldökzsinór bekavart.

Mecsi! Nekem is mehetnékem van, de azt is megértem, hogy a párom inkább piheg hétvégén, mikor végre van rá egy kis ideje!

Szuszu! Ne aggódj! Tényleg csak a pocidra híztál. Ma én is megütöttem a +15kg-ot, és még nekem van két hetem! :?

rizsimami

sziasztok!
még egyben vagyok....elég rossz éjszaka után. fél négykor arra ébredtem, hogy iszonyúan görcsölök. ez tartott vagy 15 percig. Aztán elmúlt és fél ötkor megint egy tíz perces görcsölés. Hát szenvedtem rendesen. Aztán abba maradt. Mos már minden OK, de azért leizzadtam rendesen....
amúgy is megdöglöm itt a panelban....iszonyat ez az idő :x

Ági! nagyon jól nézel ki! és a kislányod is édes!! :lol:

Aprokának nagy gratula,nem lehetett semmi eza szülés. Örülök, hogy végül minden jól alakult.

puszi mindenkinek és próbáljatok minél többet inni és zuhanyozni naponta többször.

Anyukák! Azt honnan tudjátok megállapítni, hogy a baba hogyan szeret aludni? Mármint hason vagy háton? Jelzi valahogy, ha nem jó neki az adott fekvési póz???
lei

Nincs tapasztalatom, de szerintem egyértelműen jelzi, pl. nem hajlandó az adott pózban elaludni, nem??

Lei, akkor lehet hogy Te is beelőzöl? Én még nem görcsölök... .persze lehet hogy aztán minden előjel nélkül egyszer csak megyek szülni ;-)

yuyu79

Ennyire még sosem örültem egy jó nagy oldalba rúgásnak!! :D
Sikerült találnom egy jó savankás almát, és ahogyan elkezdtem enni, meg is kaptam a magamét!! Azóta meg éreztem mocorgást, szóval akkor minden okés. Viszont a lábait áthelyezte a másik oldalra, mert most ott érzem a térdét, ami hetekig a bal oldalamnál volt. Megfordulni azért remélem már nem tud!! :shock:

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Mi is egyben, szerintünk megvárjuk a kiírt időt. Ritkán jövök, mert a gép fent van az emelten és ott meleg van és nincs kedvem levegőtlenségben ücsörögni. :((

Szoptatással kapcsoaltban, nézzétek meg a szoptatasert.hu -t ez Sződy Jusit oldala, ő a kismama magazin szerkesztője. Nagyon kedves, segítőkész és profi, ha mailen nem válaszol, akkor esetleg megadom a telefonszámát. Meg ha jól emlékszem szerdánként van tanácsadásra.

Ő volt a felkészítőn az előadó a szoptatásról egy csomó hasznos infót mondott és adott anyagot is.

Gratulálok a babákhoz és a babaképek is olyan édesek.

K.
Vendég

Dia, ha megfordulna, azt már igencsak megéreznéd ;-)

Nekem a lábai napról napra, hol jobb, hol bal oldalon vannak...

Nekem meg most bedagadtak a lábaim, pedig eddig nem volt ilyen problémám... Lehet, az utolsó héten most minden előjön :roll:

yuyu79

Sziasztok!

Köszi a tippeket, de jól elba......! Elnézést a kifejezésért. Mint utolsó tanács a kórházi védőnéni fejési utasítását elfogadtam, ezt nem kellett volna, mert ezzel csináltam bajt. Nem szabad fejni és semmit sem........ a baba állítja a tejet, ami nekem tökéletes lett volna, de hát ha a védőnéni ezt mondta megfogadtam. Ezért bedurrant a mellem, éjjel nem aludtam, minden csupa tej és folyik azóta is. Felhívtam az Istvános csecsemő osztályt, hogy segítsenek,m ert a kezem nem tudom lerakni és felemelni,m ert a hónom alja is be van durranva. Kb 150 ml fejés után is ugyan akkora a cicim mint volt és 5 perc alatt csak duplája lett! Erre mondta a csecsmős, hogy baj nem szabad fejni és ki mondta ezt a h......séget. Mondtam, hogy a kolléganője, tőle kb 1 méterre. Szóval a megoldás, hogy békénhagyom, mert ez a tejbelővelés ideje, ami kb 4-5 nap, aztán beáll. Én ezt kicsit elb.........

Na a lényeg, hogy mindenki magában bízzon, tényleg van anyai ösztön, én most tejcsárda lettem, legalább 10 gyereket tudnék egyhuzamban szoptatni. Remélem visszaáll, mert ha az egyik kannából eszik, a másiknak kinyitják a csapját és folyik :) E mellett az egész cicim egy hatalmas csomó, de mikrózok pelust és azt kell rárakni az lazít, meg a manóka majd segít, csak nem annyit ami van benne. Remélem a nagy masszázzsal meg fejéssel nem csináltam bajt a cicimnek!

Az én kislányom igazi művésznő, tegnap éjjel az egész ruhatárát felpróbálta, mert 2*betrottyolt, meg kifolyik a tejcsi (egész ruha ázik). Most édesen alszik, mindjárt felrakom a képet!

Gratulálok minden kis jövevényhez, majd megnézem a fotókat, csak épp ülni nem tudok még.........

Kitartás a még nem szülőknek, és most aludjatok, mert utána nem tudtok. Én 4 napi nem alvás után megtanultam szopi közben aludni (remélem nem ejtem le a Zorcsit).

Sok puszi mindenkinek

Ja elvileg maszírozni sem lehet, mert az is tejcsit növel, az meg nekünk nem kéne most

Ritus

Kép
rituspoc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?