Új privát üzeneted érkezett!

lányok! lehet, hogy most kinevettek, de itt ülök egy szál bugyiban a gép előtt, és már napok óta érzem a mellem... hangsúlyozom, hogy sosem volt előtejem, erre most az előbb, nem tudom, hogy miért, de megnyomtam a mellbimbóm, és kijött egy minicsepp tej...

ez most nagyon durva! nekem még tényleg nem volt ilyenben részem! gondolom, hogy ez teljesen normális, hiszen valakinek sokkal hamarabb van, de mondom, nem magától jött, szóval ilyen védő még nem kell, de lehet, hogy ez szülésig egyre erősödni fog? vagy lehet, hogy ez csak ilyen egyszeri dolog? vagy? mire Mecsi felkel, megszülök!? :D

sophie27

Zsófi, nyugi, szerintem ez nem jelent semmit... Nekem kb 2-3 hónapja van előtejem, de nem mindig, csak időnként több-kevesebb... Ettől még nem fogsz megszülni szerintem olyan hirtelen ;-)

yuyu79

Ja és állítólag nem szabad nyomkodni, mert begyulladhat, vagy mi...

yuyu79

na ja, nyomkodni nem akarom, csak olyan hirtelen történt a dolog, hogy nem tudtam, hogy most mi, és megpróbáltam, hogy ez most akkor tényleg az, vagy sem!

persze, a szüléssel csak vicceltem! ;) mármint, hogy Mecsi örüljön, hogy hátha! :)

amúgy csak a szoptatáskor kell odafigyelni arra, hogy külön türcsivel töröljük? vagy már ilyenkor? Te hogy csinálod?

huh. jön a hírek, majd még jövök!

sophie27

Én most még nem használok külön törölközőt... Viszont mostanában kicsit kiszárad a mellbimbóm, úgyhogy be szoktam kenni mellbimbó ápoló krémmel.

yuyu79

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a sok hasznos tanácsot, próbálkozom mindenféle trükkel, fejek, és próbálom belediktálni. Remélem idővel jobban fog szopizni. Ma jön este a doktornéni hozzánk, nagyon izgulok, hogy mit mond majd, annyira jó lenne, ha nem lenne semmi probléma.

Olvastam, hogy téma volt a magzatvízfolyás. Hát nekem akkorát pukkant a burok, hogy a Csanád is hallotta az ágyba mellettem. És megállíthatatlanul folyt. Higgyétek el, ha beindul a dolog, nem fogjátok összetéveszteni, semmivel. De a fájásokat sem. Világért sem akarok ijesztgetni, de közelében sincs a "sima" görcsökhöz. Ez van, nem kell félni, túl kell élni és kész. Fáj, de igazából egy nap alatt el is fogjátok felejteni. Úgyhogy, Lei, és mindenki aki fél, meglátjátok, majd utána úgy fogod érezni, a babáért százszor nagyobbat is elviselnél.

Teszek fel még pár képet, ti is láthassátok, milyen szépséges a mi kis büszkeségünk.
Illetve csináltam egy aktuális pocakfotót :) nagyon hiányzik ám a kis gömbölyded hasi...

Kép Kép Kép Kép

KépKép
columbine

Ági, hihetetlen, hogy Te szülted Lilikét ;-) Sokan a legjobb formájukban se néznek így ki, mint Te 6 nappal a szülés után... A hasad is majdnem tök lapos... hát ez felháborító :wink:

Lili baba tényleg nagyon cuki! Drukkolok hogy minden rendben legyen, és a szoptatás is egyre jobban alakuljon Nálatok!

yuyu79

Zsófi :lol: :lol: váltsál le az alvással mert nekem nem megy!! :(:( Pedig annyira álmos vagyok. Azért írtam amit írtam mert sokszor már úgy irsz mint aki már nagyon akarja vagy benne lenne jó nagy hévvel vagy a szülés felé, meg millió kérdés..... :lol: De ez nem rossz félre ne érts szerintem tök aranyos vagy így!!! :)

Niki fahéjas alma na az se rossz. Amúgy a palacsintát is tej nélkül csináltam meg!mert úgy is lehet bár kicsit olyan strandos ize lett , de ha már strandra nem jutok el legalább ez a feeling jutott.

Külön törölköző? mié?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Hát a higiénia miatt, gondolom... nekünk is mondott ilyesmit a védőnő... De ez talán a kórházban a legfontosabb, hogy mondjuk legalább alulra meg felülre külön törölközőt használjunk, főleg amíg sok a vérzés.

yuyu79

na láccik hogy fáradt vagyok fogalmazás 1-es!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Igaz nekem még van egy kis időm, de már én is szeretnék menni.
Szerdán voltam ctg és azt mondta a nő hogy már méhösszehúzódásaim vannak. Megkérdezte mennyi idős vagyok és meglepődött mikor mondtam hogy 36 hetes. Azt hitte hogy már 38 vagy több. 60-as volt az alsó csík. Majd kedden kell mennem megint pont a szülinapomon.
ti viszitek a kórházi csomagot mikor mentek ctg-re?
Ez az állandó pisilés :x , már teljesen kikészit.
A párom engem is shrekkezik. Shrek lábúnak hív , mert annyira bedagad. Már reggel elég ha lefözök egy kávét és már dagad is.
Mindenkinek kitartás.

Kép
nitty

Makadu és mindenki aki elolvasta a szüléstörténetemet. Nem állítom, hogy könnyű volt, de akármennyiszer végigcsinálnám ezért a csodálatos lánykáért. És tényleg igaz, hogy amint odateszik a pocira, megszűnik minden fájdalom.

Ne féljetek, fáj, fáj, nem mindenkinek megy gyorsan és könnyen, de a végeredmény, ( aki éppen az előbb kakilt le ) kárpótol mindenért.

Hajrá Lányok, mindenkinek megy a drukk, futárt nem küldök, mert összekeveri a címeket :)
bende

Ági !!!!!

Hihetetlenül jól nézel ki, éppen csak nem kockás a hasad....
El sem hiszem, hogy Te 6 napja szültél ;)

nagyon szépek vagytok!!!

sniky

ági!tényleg tündéri a baba és az , hogy te ilyen jól nézel ki és ennyire nincsen hasad azt is igazolja, hogy jól szopik a kicsi, neem?szopizás közben húzódik össze a méh az ingerek hatására?!
mindenesetre bíztató a küllemed, de mondjuk te pocakkal is elég vékonyka voltál és neked nem vizesedett a lábad sem, ha jól emlékszem. :roll:
Vendég

Ági, nagyon jól nézel ki, csakúgy, mint a kislányod. Szerintem nincs neki semmi baja, annyira kis édes, egészséges kisbabának tűnik a képek alapján. Mégegyszer gartulálok hozzá.

Niki, én holnap ezt fogom főzni: http://kicsivu.freeblog.hu/archives/200 ... ngo_lassi/
A lassit nem csinálom, csak a curry-t és basmati rizs lesz hozzá.

Képzeljétek, elindultunk sétálni, de kb. 50 méter után vissza kellett fordulni, mert annyira elkezdett keményedni a hasam, hogy levegőt sem kaptam. Ma nagyon sokat keményedtem és az előbb, amikor beugrottak a szüleim, akkor anyukám azt mondta, hogy totál megváltozott az arcom (1 hete találkoztumk). Most nem tudom, hogy az arcom is vizesedik (valószínüleg), vagy az van, amit a Kismamában olvastam ma, hogy van, akinek látszik az arcán, ha hamarosan szülni fog. Amúgy ma átléptem a +16 kg kategóriába. Jó lenne már nem hízni. És jó lenne, ha nem fájna a fejem.

Mikor jön már Apróka férje?

szuszu

Sziasztok lányok!

Mi is itthon!
Minden rendben, egy valamit kivéve, annyi tejem van, hogy a mellem szét akar durranni, de már tiszta csomó és nem tudok mit csinálni, Zorka szopizott 5-kor sokat az egyikből és lefejtem eddig belőle 80 ml, de kő kemény és a másik meg szét fog durrani. Anyucik járt már így valaki? Segítsetek!
Állok és folyamatossan csöpög a tejem mindkét mellemből, plussz a melltartóbetét 2 perc alatt átázik!
Kivagyok! Holnap rakok fel képeket, mert tündéri ez a bébi és olvasok is talán.
A szülésről a Jani beszámolt, hát borzalmas volt, de megérte, mert itt van Zorkababa, aki minden szopi után hálásan mosolyog, hogy ez az mami köszi, csak kb 10 gyerek kéne, hogy ne gyulladjon be a cicim.

Ja és képzeljétek 79 kg-mal mentem szülni, 68-al kezdtem a terhességet és most vagyok 70, de két hatalmas dudával, amik fejenként 2-2 kg.

Mindenkinek sok puszi!

Ritus

Kép
rituspoc

Ági elképesztóen jól nézel ki..és kishercegnő is!

Szuszu én is úgy hallottam, hogy amikor az arc elkezd deformálódni.... :wink:

HOl van már Aprooka párja? :roll:
Vendég

Szuszu, én is hallottam ilyesmit, ebből hamarosan Andris baba lesz ;)

Üdv újra itthon Ritus:) sajnos én a kérdésedre nem tudom a megoldást... :(

sniky

Ági! Nagyon szépek vagytok, Te pedig hihetetlen jól nézel ki!!

Szuszu! Arcd változásáról annyit, hogy nekem pont a szülésznőm mondta szerdán, hogy én még nem fogok szülni, mert az arcom nem változott. Szóval lehetséges, hogy hamarosan a Te babádat csodáljuk itt a fórumon.

Apró párja jól megvárat minket! :(

rizsimami

aproo apuka biztosan nem bír elszakadni kis családjától...mondjuk megtudom érteni :D :D
Vendég

Ági,
Ez hihetetlen!!!!! Hogy te mennyire csinos vagy! És a lánykád is gyönyörű ám!!!

Ritus,
zuhanyozd a cickóidat, és közben masszírozd apró körkörös mozdulatokkal a csomókat. és fejjél, amennyit csak tudsz! nekem nagyon sokszor ez volt az esti program, amikor már a fiúk aludtak :( De ezzel meg tudod előzni, hogy begyulladjon a melled. Még azt is csinlhatod, hogy nem ugyanabban a pózban szoptatsz-lehet, hogy még nehéz-, és szoptatás közben is a csomókat masszírozd. Hát, próba cseresznye, sok sikert :D

Vajon mikor tudunk vmit már Aprooról????

Andi,
rhrita@freemail.hu a címem, és köszi még egyszer!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

hrk!akkor megin elment :D
Vendég

Ági, nagyon jól néztek ki kislánykáddal együtt! ;) És Barbi hogy megmondta, hogy Te már a szülés másnapján a régi rucikban fogsz feszíteni! ;) Irígylésre méltó alkat! Gratula!

Rita, üdv újra itthon! Csak ügyesen, fejjed ezerrel, az segíthet, bár nem tudom, hogy nem lesz-e ugyanakkor tejszaporító hatása!?

Azért Te sem vagy semmi, már ilyen jól visszament a súlyod, bár gondolom, hogy alkatilag még más vagy, mint szülés előtt, vagy, csak a két cickó, ami más, mint azelőtt?

Szuszu, nekem ma pont anyum mondta, hogy anno, mikor én születtem a nagyim bent volt látogatóban anyunál a kórházban és ő már akkor délután mondta, hogy látta anyun, hogy baba lesz hamarosan. Szóval biztosan van valami ebben az arc változásos dologban!

Mecsi, hát, nem tudom. Én nem félek, inkább nagyon kíváncsi vagyok, de sokszor megrettenek azért attól, hogy lehet, hogy holnap már 3-an leszünk, és, hogy ez mekkora felelősség, stb. stb., szóval nem tudom, hogy mit is szeretnék! Szülni, vagy még kicsit érlelni a lelkem? :) Bár az én kiírásom az valami nagy kavar, szóval passzolom, hogy mikor is lenne itt az időm! (számított aug. 16.; első két uh szerint aug. 26-30 között...)

Aprooka apuka lehet, hogy dolgozik, és majd csak éjjel jön fel, de remélem, hogy reggelre már lesz valami hír, mert megőrülök a kíváncsiságtól! Mi lehetett a para? Lehet, hogy ugyanaz, mint Bendenél, vagy valami hasonló!? Na, nem találgatok, majd minden kiderül!

sophie27

ja és a külön törölközővel kapcsolatban csak annyit, hogy azt mondták, ha vesszük le a hálóinget, akkor is óvatosan, lehetőség szerint úgy, hogy a hálóink alja ne érjen a mellünkhöz, még akkor sem, ha a ruha nem szennyezett vérrel! szóval vigyázni kell, mert csúnya mellgyulladás lehet a vége!

na, én lefekszem, mert oszlop lábaim nagyon zsibbadnak, és holnap amúgy is nagyon komoly nap vár rám... :S megyünk családi partyra és rohadt messzire, meg semmi kedvem hozzá, szóval erre rá kell pihenni!

reggel benézek, hátha Andrika, vagy Barnus megérkezik közénk! ;) netán Csenge!? :)

jó éjt mindenkinek!!!

sophie27

Andriska akart lenni, bocsi Szuszu :oops:

sophie27

Hát lányok, én csak keményedek, de fájásaim nincsenek, a nyákdugó sem bukkant fel még eddig és magzatvíz sem szivárgott. De olyan kényelmetlenül érzem magam, hogy csak na. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az éjszaka. De jó lett volna már meggyógyulni! Mindig arra gondolok, hogy majd megszületik a baba és egyből megfertőzöm a megfázásommal.

szuszu

Ritus én még nem vagyok tapasztalt , de barátnőm megtanitott a cicmasszázsra, mert neki is bedurrantak plusz szegénynek a bimbója is bevarrosodott annyira szétrágta a kislánya.
Nagyon kemény és fájdalmas de muszály csinálni ilyen helyzetben,, különben nagyon eldurvulhat a helyzet. Fentről lefele erősen kell maszírozni a bimbó felé. Mintha szétakarnád nyomni a csomókat körkörös mozdulatokkal.Nekem kb úgy tűnt mint egy erős fejés, vagy mintha gumiciciket nyomkodnának. Az a baj hogy ezt nem lehet igazán elmagyarázni de a védőnődet megkéne kérni hogy mutassa meg.

ÁGI ez hihhettetlen! Annyira csini voltál eddig is és most mintha nem is szültél volna!

Szép anyuci mindenki! ügyesek vagytok lányok kitartás! Én csak amire anyuka barátnőim tanitgatnak azt tudom megosztani veletek néha de talán az is segithet.

Jó éjt mindenkinek!! Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ritus, nem lehet künnyű, de remélem, sikerül kimasszíroznod... Tarts ki, és tényleg kérj segítséget a védőnőtől, vagy tapasztalt anyukáktól, ha van iylen ismerősöd!

Szuszu, még meggyógyulhatsz, ha bent marad Andris még egy hétig, nem? Nyugi, nem lesz semmi gond...

Aprooka párja, merre vagy? Úgy várunk már, mint a messiást ;-)

yuyu79

Huu, csajok, nekünk megvan az első nagy sztori a babával :)
Jött ma a doktornéni, sikerült egy nagyon bűbájos és profi dokinőt kikapni, a zárójelentést szóról szóra végigmagyarázta és minden kérdésünkre részletesen válaszolt, kiderült, hogy nincs semmi a baj a baba szopizásával, sőt, kicsit túl etettem :) Azt mondta, a gyerekek nem halnak éhen csöndben, ha éhes, majd úgyis sír és akkor kell egyen, ne ébresztgessem. Úgyhogy nagyon megnyugodtam.

De a nagy poén: Le kellett vetkőztetni, hogy megvizsgálja, éppen a csípőjét nézte, amikor egyszer csak hatalmasat kakilt, pont telibe kapta a dokinőt, a karja ruhája, mindene úszott, mint a képen amit Barbi tett fel nemrég. Mi meg hirtelen azt se tudtuk röhögjünk vagy süllyedjünk el :) ezt a cikit :) a dokinő meg csak annyit mondott, hogy üzemi baleset és hogy nagyon szép, egészséges a kakija :) a kislány meg akkorát vigyorgott, mintha tudta volna mit csinált, és utána eresztett egy kis pisit is, a biztonság kedvéért. :lol: :lol: :lol:

Rita, nagyon nézz utána, nehogy begyulladjon a melled, biztosan lehet valahogy apasztani kicsit, a neten nagyon sok szoptatási tanácsadó van, én is sok hasznosat találtam.

Mindenkinek jó éjt, vigyázzatok magatokra, na meg a babákra kint és bent.

KépKép
columbine

Ági, ez nem semmi mutatvány lehetett, jól bemutatkozott Lili a dokinőnek :lol: Tök jó, hogy így meg tudott nyugtani egyébként... szóval akkor minden rendben :)

yuyu79

Igen, szerencsére, csak sikerült az aggódós anyuka formámat hozni. Mindig van és lesz min izgulni ahogy látom már :) De igyekszem nem túlzásba vinni...

KépKép
columbine

Jó az új vonalzód :D

yuyu79

Jó éjszakát! Menjél ám Te is pihizni! Alszik a Kiscsajszi?

yuyu79

Jó reggelt!

látom AProoékról még dsemmi..

Ági és ha túlzásba viszed? :wink:
Vendég

Jó reggelt!

Boniko látom, Te is jó korán fent vagy...

:( Erre én is jövök, de semmi... Na talán majd ma, mire hazaérünk a nagy családi körútról.

Amúgy kb. 5 órát aludtam az éjjel, és akkor sokat mondok. Mindegy, már fel sem veszem!

Inkább a lábam zavar, hogy most reggel is oszlop, és tök kényelmetlen érzés! Nagyon a végét járom/járjuk már...

És ma gondolom, hogy megyin hatszáz fok lesz... :( Juhéjj!

Mondjuk egy vízzel teli medencében még akár élvezném is, de így, hogy a hasamban van egy vízzel telt medence!?

Ha nem jönnék indulásig, akkor szép napot mindenkinek!

sophie27

jó reggelt! Engem is kivágott az ágy :cry: pedig annyira fáradt vagyok, nagyon hosszú volt a tegnap. Este még elmentünk tescozni is:(

Gyermekorvos terén én nagyon félek. Elvileg a 8.kerületibe tartozunk hát az ám egy igazi putri hely és oda nem szivesen vinném be babókámat. Védőnőm meg azt mondta hogy nagyon jó a dokinő, bár kicsit utálják a stílusát a telepen lakó kismamik de viszont szakmailag nagyon tuti. Még nem is találkoztunk vele és a védőnőnk meg azt mondta nem is kell majd ha kijön elég lesz akkor találkozni. Szerintetek azért jövőhéten felkeressük??? Mi van ha nekem egyálltalán nem szimpatikus. Akkor keresni kéne másikat.

Ági örülök hogy minden oké!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, szerintem bármikor válthattok orvost, ha nem szimpi.. Bár szerintem jobb ha megismerkedsz vele inkább előre, és ha úgy gondolod, még tudsz másikat keresni...

yuyu79

Sziasztok!

Én is itt, egyelőre még egészben, viszonylag nyugis éjszaka után. Beüzemeltük este a ventillátort, úgy tudtam csak aludni ;)

Ági, nem semmi lehetett a kiscsaj, jót mosolyogtam rajta Örülök, hogy minden rendben veletek!

Látom Apróóékról még mindig semmi hír, már megöl a kíváncsiság!!!

Zsófi, nagyon vigyázz magadra az úton! Csodállak, hogy Te még tudsz utazgatni, nekem már az sem megy. Mindig elkezdek csúnyán görcsölni még az autóban is :( így én már tényleg nem mozdulok ki sehova, max. a boltig.

Mecsi pár hete mi is megejtettük a tesco-s bevásárlást, abban is el lehet fáradni durván, én a végére úgy éreztem, hogy leszakad a derekam, mondjuk én +30 kg-ot hurcizok mindenhova:( hogy az hogy fog eltűnni rólam, az még rejtély....

Na megyek iszom egy jó tejeskávét, aztán jövök;)

sniky

Jó regelt! Én is reméltem, hogy lesz hír már Aprooról...

Ági, a pocakos képet szemtelenség volt felrakni :lol: én még terhesség előtt sem néztem ki így, amikor végre lefogytam a majd 10 évvel ezelőtti súlyomra. Lili pedig nagy művésznő már most :lol: a dokinőt úgy látszik kiválasztotta magának. Örülök, hogy ilyen jó fej dokinőt sikerült kifogni, fontos a jó gyerekorvos, remélem ezután is csak jó tapasztalataitok lesznek vele kapcsolatban.

Ritus, ahogy a többiek írták, meg linkekekt küldtek, stb. De tényleg az lenne a legjobb ha lenne valaki, aki gyakorlatban tud segíteni, védőnő vagy barátnő, mert úgy mégiscsak egyszerűbb megtanulni maszírozni, fejni a cicit. Ha nincs, akkor javaslom, hogy hívj fel egy szoptatási tanácsadót a La Leche Ligától (ők gyakorlatilag tapasztalt anyukák) és beszélj vele www.lll.hu.

Szuszu, az arc megváltozása lehet a szülés közeledtének a jele. Régen a bábák, tapasztalt asszonyok ebből tényleg meg tudták állapítani, hogy közeleg az idő. Bár nem mindenkinek látszik meg az arcán, nekem pl. nem változott. De lehet, hogy majd most :)

Zsófi, én tegnap aludtam kb 5 órát :( ma egész sokat, igaz 1-2 órás részletetkben. Nagyim sem volt jól az este, persze próbálta titkolni. Most várom, hogy jöjjön és lássam, hogy jól van-e.
Vendég

Vannak egy jó páran azért akik eltűntek.
Pl Felicia valami rossz hírt kapott legutoljára azóta se jelentkezett.
Mákszem is megszült de nem is irt egy sort se ??? hhhmmm még van valaki de már nem tudom.

Igen ez a sok plussz kiló megnehezíti a létezésünket :shock: én is megyek reggelizek. Párocskám még huzza a szunya. Olyan jó nézni ahogy alszik.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok!

Én minden nap olvaslak benneteket de írni már az örökmozgó nagy mellett nem tudok!

Minden már boldog megszült anyukának és kisbabaának sok-sok tejcsit és nyugodt éjszakákat.

Nekünk várakozóknak pedig gyors és szép szülést!

Tegnap megjött anyukám végre így már tudok jönni.

Nálam a méhszáj 2111 es lett és keményedések is vannak de más semmi sajnos az első szülésem császár volt de ha minden igaz most simán próbálkozunk!

Rizsimami!

Láttam téged is érint a strepto reméllem nem lesz baj a babáinkkal!

Mindenkinek szép napot!!!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Jó reggelt!

Hát ezért siettem felkelni? :( azt hittem lesznek hírek Apróékról...., szegéyn Péter biztos nem ér rá.... :(

Hűűűű Ági ez igen, nem semmi az alakod...nagyon édes a kislányotok! és angyon jófej a dokinő!

Zsófi vigyázz magatokra, meleg lesz....

Szuszu nálunk is dívik ez az arc megváltozásos dolog, mármint,h mondják,h megváltozott mész szülni.

Mecsi gondolj bele, ha a férjedet ilyen jó nézni, milyen jó lesz,majd a kis szuszogós csomagot nézni....

Na megyek eszek valami értelmeset én is, már túl vagyok egy banánon meg egy kis tábla csokin is... :oops: :oops:

Szép napocskát Mindenkinek!
makadu

Szia Betti!

Igen, sajnos érint. Így én nem üldögélhetek itthon, ha elkezdődik a szülés, mert a vajúdás alatt kell kapnom 2 adag infúziót! :( De inkább ez legyen, mint hogy valami történjen. A Szent Imrében nagyon körültekintőek ezügyben, hála az égnek. Már körbejártam a témát minden irányból!

Te hol fogsz szülni?
Első babánál nem volt?

Szilvi

rizsimami

Szerintem a vonalzónak nem azt kellene kiírni, hogy Anyának már nagy pocakja van! Inkább valami olyat, hogy Anyának már nagyon-nagyon nagy nagy, hatalmas, óriási stb. pocakja van, és lassan szétdurran az egész.
Ti hogy bírjátok? Főleg akik az utolsó napokat tapossák. Minden elismerésem.

rizsimami

Mecsi, Csimby hiányzik egy ideje, ő következik a sorban, érzem hogy baba van készülőben náluk ;)

Szilvi, nagyon-nagyon nehéz így az utolsó pár napban, nem véletlen nyafogok mindennap, hogy történjen már meg a kettéválás ;)

sniky

Ráadásul amikor én születtem, +két hétig bent maradtam anyukám hasában, remélem ez nem örökletes... :shock:
mert abba bele sem merek gondolni, hogy aug. végére maradhatok... :shock:

sniky

Üdv a topiklakóknak, én aprooka férje vagyok!

Megszületett Prücsök (Levente László) 3200g 57cm 8/10es apgar, jól vannak mind a ketten. A születés pontos ideje azt hiszem 13ó 53p (aug 1), de majd még le kell ellenőrizni a zárójelentésben.

Bocsánat h csak most írok a tegnapról meg a tegnapelőttről, de tegnap este elaludtam írás közben.
Szóval úgy kezdődött, h csüt (júl. 31) reggel elkezdett szivárogni a magzatvizünk, úgyhogy bementünk a kórházba h valaki mondja meg h mi legyen. Ekkor még nem beszéltünk szülésről, mert fájások nem igazán voltak, csak egy egy kósza. Este fele én elmentem dolgozni, mert azt mondták, h kicsit megfigyelik, aztán reggel mehet haza. Mire beértem a munkahelyemre felhívott, h 1ujjnyi a méhszája és mégis szülünk. Meló lemond, vissza a kórházba. Az éjszakát végigvajúdtuk, nem volt annyira gáz, én még bóbiskoltam is egy kicsit. Eredmény semmi, hajnalban még mindig bő 1 ujjnyi. Akkor jött az oxytocin. Na az kemény volt, jöttek a sűrűbb erősebb fájások, 1 óra alatt 2 ujjnyi 2,5 óra alatt 3 ujj, na mondom nem sokára szülünk. De 3 ujjnál megállt és e centit se tágult tovább, persze hozzá kell tennem, h már mind aketten(hárman) ki voltunk, persze főleg szegény Zsó. Végül a fájástevékenység sem volt olyan mint kellett volna, úgyh tegnap dél körül úgy döntöttek h császár lesz, mert ezzela szenvedéssel nem megyünk semmire. Nagy nehezen összeállt a team, nem törték össze magukat, mert h nem akut(a babaszívhang végig jó volt) akkor ráér... A megduplázott adag oxytocintól megszabadították, és feltöltötték infúzióval. Jött a császár, minden oké volt, csak épp az derült ki, h mekkora mázli (Isteni Gondviselés) volt h nem volt rendes tágulás meg fájás dupla adag oxytocin ellenére sem, mert rendes úton soha nem születhetett volna meg, ugyanis a kölsökzsinór 2szer a nyakára egyszer meg mellkasára volt csavarodva. Huh... Hát erre mondják a mentősöknél, hogy az élethez szerencse kell...

A lényeg h jól vagyunk mindannyian tegnap együtt szoptattunk, mert Zsó még nem emelhtte fel a fejét a spinál miatt meg feküdni kellett 12 órát (most már lejárt). Puszil mindenkit és kíván mindenkinek könnyű szülést! :D

üdv: egy boldog apuka

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Péter, köszönjük a beszámolót! Nagy gratuláció a fiatokhoz! Aproonak gyors felépülést kívánok és jó egészséget mindkettőjüknek!
Vendég

Szia Aprooka férje.. hát tényleg a gondviselés ami közbeszólt!

örülök, hogy minden rendben van most már..egy hatalmas ölelés anyukának, apukának és Leventének!
Vendég

Péter, jaj, de jó, hogy végre jelentkeztél, már nagyon vártunk!!!
Örülök, hogy a nehézségek ellenére mindannyian jól vagytok! Gratulálok a kis trónörököshöz és jó egészséget kívánok sok tejcsivel :)

Sok puszi Zsófinak és a picinek és várjuk a képeket is lehetőség szerint ;)

sniky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?