Új privát üzeneted érkezett!

Csöre!

A negyediket nálunk is megrendelték, szintén ezzel az indokkal.
Marci áprilisi, Julcsi szeptemberi, Kispötty januári...

Ruha-ügy: én már lelkibeteg vagyok, ha haza kell mennem, a doboz-erdő nem akar csökkenni, a gyerekruhákat is kellene szortírozni, s vár néhány saját-ruha kidobás (kiskori ruhácskáim is :)) megfelelő áhitat, visszamlékezés és könnyhullatás után :)
Tavasszal egy IKEA-s nagy kék szatyor kinőtt kiscipőt adtam egy anyaotthonnak, na és elvittük a Vöröskereszthez az összes kisrucit! :evil: Erre rá másfél hónapra kiderült, babázni fogunk januártól! :lol:
Most van még néhány hetem iskolakezdésig, hogy rendbetegyem a kéglit, már herótom van a rendetlenségtől!!!

Katuska!
Ha kész vagy, küldj egy fotót a szobáról!
Ja, és nagyon vigyázz magadra!

batkata :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Batkata: a Borbála nekem is nagyon tetszik, de olyan nem fer, hogy december 4-én van a névnapja! Akkor névnap-mikulás-karácsony-szülinap körben lenne a gyerek... tapasztalatból mondom (én, aki ezt megéltem gyerekként...) hogy nem frankó :(
A fertőzésre: jobbulást, nagyon vigyázz magadra! És tény: inkább antibaci, mint baci...
A turit mindenképpen megnézem, hátha... bár csütörtökig nem járok arra... és nem vagyok "vékony és hosszúlábú kismama" :D
A programozott szülésről... igaza lehet a dokinak, hogy nem akar terhelni ilyen előzményekkel, szerintem hallgass rá. Biztos nem fogja előbb kivenni, minthogy az jó lenne a babónak :) És tapasztalatból: sokkal jobb, ha sokan tudnak figyelni RÁd a szülésnél, írtam korábban a szülés sztoriaimat, hát, a lányomnál a nagy forgalomban nem sok figyelem jutott rám... a szükséges persze igen, de annál nem több.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre!
A neveknél a naptár-faktor eddig nem is jutott eszembe.
No majd szétnézek. Ma például Boglárka napja van... :lol:
De akkor az oviban meg a suliban nem fogják tudni köszönteni.
Tavasszal meg húsvét van, bár a Karácsony tényleg dominánsabb...

A Bori még mindig jobb, mint a keresztfiam: Karácsonykor született... és februárban van a névnapja, Balázs...

Na megyek, mert bezár a munkahelyem... Hiszen nyár van, vagy mi.

Megyek ajándékot venni, holnap Turára megyünk a barátainkhoz, van két lurkójuk: Botond és Rózsa. No nekik veszek valami izgi dolgot a Fakopáncsban.
Hm, ez a Rózsa nem is olyan rossz név, de inkább a Rozália. A Julianna mellé teljesen jó a Rozi, a Bori :wink:

Este még benézek, addig is legyetek jók, ne rakoncátlankodjatok! ;)

batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 

 
 

Sziasztok!

Elképesztő, hogy pörög a topic, vagy 1 órámba tellett, mire végigolvastam az elmúl 2 nap eseményeit :)

Kata, képzeld, elhoztam az AFP eredményemet, de azt mondta az asszisztensnő, akitől megkaptam, hogy ő nem mondhat semmit, mert ez csak a genetikai UH-gal együtt mond valós eredményt.
Az eredmények: AFP 32 ng/ml, wAFP 33,4 ng/ml, MOM 0,9. Ahogy néztem a neten, ezek nagyjából jó értékek. Ami jobban izgat, hogy a vizeletre azt írták, hogy „3 vagy többféle baktérium tenyészett ki. Kontamináció?” Ezt tudja valaki, hogy mit jelent?

Batkata, nem semmi történet, de remélem, megnyugodtál azóta, és minden rendben!

Katuska, felháborító, ami veletek történt, de sajnos én már nem lepődök meg semmit. Mi is hasonlóképpen jártunk az apósommal azzal a különbséggel, hogy őt nem vették fel az osztályra, viszont befektették és ellátták… csak kaját nem kapott. Mi már ezen is kiakadtunk, mármint nem a hozzáállás miatt, hanem, hogy 40 év TB fizetés után ez jár valakinek. Apukádnak mindenesetre jobbulást kívánok!!
Hú, de félelmetes ahogy Máté varr! :D

Moffli, ez is egy „érdekes” történet. Remélem, rendben vagytok azóta. Vigyázz magadra!

Csöre, nyugi, biztos minden rendben lesz. Ne stresszelj, az árt a babának!

Eperfagyi, remélem, jobban vagy, főleg úgy, hogy már az új macinacid és a rózsaszín bandázsod is megvan.

Rólam: Tegnap előtt este végre egyértelműen megmutatta magát a Kiscsillagunk! Éreztük, és láttuk is, egészen kidomborodott néha. Tegnap este megismételte, csak sokkal intenzívebben. Fantasztikus érzés!

Kép
petne
 
 


Csöre!
A neveknél a naptár-faktor eddig nem is jutott eszembe.
No majd szétnézek. Ma például Boglárka napja van... :lol:
De akkor az oviban meg a suliban nem fogják tudni köszönteni.
Tavasszal meg húsvét van, bár a Karácsony tényleg dominánsabb...

A Bori még mindig jobb, mint a keresztfiam: Karácsonykor született... és februárban van a névnapja, Balázs...

Na megyek, mert bezár a munkahelyem... Hiszen nyár van, vagy mi.

Megyek ajándékot venni, holnap Turára megyünk a barátainkhoz, van két lurkójuk: Botond és Rózsa. No nekik veszek valami izgi dolgot a Fakopáncsban.
Hm, ez a Rózsa nem is olyan rossz név, de inkább a Rozália. A Julianna mellé teljesen jó a Rozi, a Bori :wink:

Este még benézek, addig is legyetek jók, ne rakoncátlankodjatok! ;)

batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Petne!

Ez tök jó!
Egyébként az egész terhességben én a babócával való kommunikálást élveztem a legjobban... Remélem, az apája büszke volt! :)

na megyek, majd este folytatom, mert tényleg bezárnak!

:lol:

batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Petne: tök jó :) mostmár sokat fog domborodni :)
(Nekem a párnáim még mindig takarják egy kicsit, bár határozottan érezni, amikor végre hajlandó vagyok lenyugodni... )
Nem stresszelek nagyon :? csak azért mégis...
Az AFP-d, amennyire én értek hozzá, teljesen jó. A kontaminációt sajnos nem tudom, mi, hátha jön Vcrane/Vicky és megmondja :)

Batkata: a Rózsa is jó, Roziként is :) meg a Bogi is :)
Hihetetlen, hogy ezeknek a gyerkőcöknek egy rugóra jár az agyuk :D méghogy még egy nyári tesó :lol: mondjuk 4-et terveztünk, de ezután nem tudom, be merjek-e még egyet vállalni... öreg is vagyok, meg nem 100% egészségügyileg... majd meglátjuk :) mindenki azt mondja, hogy a baba majd "helyretesz" :)
Nálunk is április és október a másik kettő :) Kispocok meg ugye december vagy január... A fiamnak egyébként szintén gáz: a névnapja és a szülinapja között szokott lenni a Húsvét félúton... dehát én ilyen genyó anyuja voltam :wink:
Kisrucik: én is szétpasszoltam őket, igaz, családon belül: hátha valamennyi visszacsorog belőle... bár a gyerekeim ruckói az eltérő szezon miatt nem biztos, hogy jók lennének...

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


BAtkata! igazad van, inkább a gyógyszer, mint a fertőzés! épp most olvasgattam a könyvemben erről, hogy csak nagyon kevés gyógyszer van amit nem lehet terhesség alatt szedni, de azt nem is írják fel! A második trimeszterben már oylan erős a baba, hogy nem árt neki, viszont a fertőzés igen!

Tök üres a hűtő én meg éhes vagyok:( de nemsokára jön apa és megyünk vásárolni kaját meg festéket kevertetni.
Azt nem tudom Mátét hova teszem amíg festek mert apa meg kint vágja a cserepeket géppel, mert azzal burkoljuk le az előszobát, étkezőt. Igazi rusztikus hangulatban:)
MAjd készítek képeket hogyan bénázok:)

Nekem a névválasztásnál nagyon fontos a jelentése is. SAjnos a FAnninak nincs jelentése mert önállósult a Franciskából:( A fiú névben a Csabát szemeltem ki, aminek a jelentése ajándék. Érdekes mert a Máté meg Isten ajándéka:) szóval gyüjtöm az ajándékokat:)

Tegnap anya volt bent apánál, mondta a doki, hogy vastagbél daganatot távolítottak el, még egy hét mire megjön az eredmény, hogy vissza állíthatják-e az eredeti állapotot...szóval még van remény! Enni még nem ehet csak infúzió...

Petne! A kontamició szerintem azt jelenti nálad, hogy három baktérim keveredése. Legalábbis a kontamináció keveredést, összetételt jelent.

Kíváncsi leszek majd mik lesznek a divatos nevek mikor szülünk!
A játszótéren mostanában midnen második gyerek Levente, Botond, Zsombor, Lilla, Benedek. Lányneveket nem is nagyon szoktam hallani...talán azért mert azokra nem kiabálnak annyit? :)
katuska79
 
 


Felülírom a párnácskáim fedő hatására vonatkozó előző üzenetemet: nem (csaK) azért nem látszik, mert a párnácskák takarják, hanem azért, mert csak akkor hajlandó aktivizálni magát, ha odateszem a kezem a pocimra :) a kis trükkös :) így persze, hogy nem látni... Persze amúgy is mocorog, de attól indul be, ha anya kezét érzi :) meg anya figyelmét :) akkor olyan lesz, mint a báttyuskája: "anya, szeretnék valamit mondani... anya, szeretnék valamit mondani - anya türelmesen várja, mit szeretne - anya, szeretnék mondani valamit - fogy a türelem: na mondjad fiam - csak azt szeretném mondani, hogy.... " tehát addig nem mondja, amíg nem válaszolok neki... pedig teljesen figyelek :)

Katuska: divatos nevek? hát, évek óta nem nagyon változik a top 10... sztem is azért nem hallassz lánynevet, mert azok nyugisabbak :) máramelyik :) én egyformán kiabálok mind a kettővel :D Fanni is van, legalábbis felénk. Meg Bence, Bálint, Laci (az 50 éve örök sláger :)), Dani, Csenge, Anna (szintén örök listás) De a gyakori neveket is lehet becézni úgy, hogy egyedi legyen :)
Apukádnak nagyon szorítok...
Azért tényleg óvatosan a festéssel: csak maszkban, ne szipkázd be azt a sok vegyianyagot (én is úgy szoktam, meg gumikesztyűben, és van egy tetőtől talpig festőmezem is, bár lehet, hogy utóbbit kidobtam).
Tervezem, hogy nekiállok a sógornőmtől kapott régi kredenc felújításának... a kredencek a gügyüjeim :oops: de nem támogat a család. Ezt az egyet titokban csempésztem haza :) szép, de komoly felújításra szorul: csiszolás, festés, egyes helyeken pótlás. De már teljesen megvan fejben a dolog. Attól tartok, jövő évre marad, nem szeretném, ha az asztmám bedurranna... meg Hanna is árulkodna a doktornéninek :wink: :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Hanna, nem lehet megnézni a blog oldalad... nem enged be. Bár lehet, hogy átmeneti.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Petne: a kontamináció "keresztbefertőződést, felülfertőződést "jelent, vagyis több baktérium van jelen egyszerre. Tanulmányaim alapján, legalábbis.

Katuska: a Martin pedig Mars istenhez hasonlót, merészet jelent :shock: Valami ilyesmit olvastam :oops: Majd világra jön kis pajzsban :lol: Más se hiányozna :wink: Mi is ezért tettünk le a Dávidról, mert december 31 a névnapja....na azért ez így húzós lenne neki ,szegénykémnek :oops:
Tényleg vigyázz a festéssel, ha lehet, feltétlen nyitott ablaknál és jó szellőzéssel!

Olyan jó látni, hogy vannak akik harmadik, negyedik babát terveznek, még a jelenlegivel a pocakban! Én is már tervezem, hogy hogy lenne jó a kistesó, a férjem meg mosolyog, hogy majd szülés után nyilatkozzak --de szerintem egyszerűen nem lehet semmi olyan szörnyű, hogy önként azt mondjam, önként nem akarok másikat.

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata: hozzáállás kérdése: a szülés természetes dolog, ha olyan szörnyű lenne, akkor régen kihalt volna az emberiség :D bár vannak, akik rendesen megszenvednek a babájukért. Ez szerintem részben hozzáállás kérdése is (nem minden esetben), sajnos sok ilyet láttam a környezetemben.
Kistesó: én a kis korkülönbség híve vagyok: teljesen jól elvannak együtt a fiam 2 éves kora óta... (18 hónap a különbség) simán el tudom képzelni, hogy másoknál korábban is. Másoknál meg más jön be :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Én olyan kis ügyes vagyok, úgy szórom a pénzt, hogy csak na!
Az elmúlt 3 órában vettem két kismamanadrágot!
Csöre! Elmentem a kismamaboltba, s vettem egy vászon csípőnadrágot, meg egy betétes kék bársonynadrágot télre, most csak 4000 Ft volt a 10.000 ft helyett. Azt tervezem, megveszem a méretemben kapható barnát is, ha a jövő héten még lesz. :)
Ha nem, elmegyek a József krt-ra.

Aztán kifosztottam a Fakopáncs boltot, vettem a kislánynak egy aranyos babát, a fiúcskának meg egy jó kis fajátékot.
Julcsi is kapott egy kemény 290 Ft-ot érő királylány ujjbábot. :)

Utána riasztottam a családot, hogy irány ovis szandált venni a Julinak. trátá-trátátátááááá!!!
Vettünk is, a kis édes mindjárt 30-as szandált kapott. (Az én lábam 35-36-os!!! Segítség!!!) Persze lányosat és rózsaszínt...
A fiamnak már nagyobb a lába, mint az enyém. :( Büdös kölkek!!!

Utána megfagyiztattam a családot, most pedig bevágtam fél liter kaukázusi kefirt, előkészülök az esti antibiotikumra :)

Már várom az estét, Kispötty nekem is szokott üzenni, ha lenyugszom, s érzi anyiska pracliját :)
Bár én igyekszem bevonni az apját is a buliba, hadd szokják egymást. Így történt, hogy valamelyik nap megrúgta az apáját. :D

Na megyek egy kicsit pihizek, de még az is meglehet, hogy szétnézek, mit lehet itt enni :)

Katuska!
Jó hűtőfeltöltést és festékkeverést. Ne aggódj!
Legfeljebb Máté is segít a festésben. Később mindig meg tudjátok majd mutatni a vendégeknek: ez a folt akkor keletkezett, mikor Máté belesett a festékesvödörbe ;)
Komolyra fordítva a szót: szurkolok, s aztán csak óvatosan!

Apukádnak meg jobbulást. Az eredmény után biztosan lesz utókezelés is, legalábbis az anyukámnál és apósomnál volt/van.
Sok erőt és kitartást apukádnak is és nektek is!

Szeretettel:
batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Kata!

A szüléseim állítólag marha rizikósak voltak, majdnem ottmaradtam mindkettővel.
A vajúdás és a kitolási szakasz elejét mindkettőnél meg tudtam élni.
A fájdalom, meg minden ellenére nagy élmény volt, kevesebb lennék, ha nem éltem volna meg.

Én az első szülésem utáni héten kész voltam újra átélni az egészet!
És most is megtenném, ha lehetne, de tutira császár lesz. :( De hát ez van, attól még lehet egy babóca kerek és okso-ügyes-szép és bátor :)

Egy nagyon fontos titka van szerintem az egésznek: ha lehet és megengedik, akkor hagyd, hogy a tested irányítson!
Tök buli lesz, meglátod, a nők tudnak szülni, csak hagyni kell, hogy rájöjjenek.

No kimegyünk aszalódni a játszira, Juli be van sózva! Én meg aludnék, mint a mormota!!!! ühüm, ühüm :(

Batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Batkata: az én lányom lába 36-os :lol: most mit kezdjek vele? :) A fiamé 34-es. Az enyém is csak 37-es :)
Rajtam nagyon bénák voltak a csípőnacik :( pedig felpróbáltam S-L között mindet. Hát, nem minden formára jó... a kordokra én is benézek majd, de csak ősszel, hátha nől még a hátsóm :D Vigyázz, állítólag a József körúti üzlet a teljesárú, a Bartókos az outlet, legalábbis nekem ezt mondta a néni.
Én is pihiznék... azért ülök a gép előtt, és nem a ruhákat pakolom... azok az ágyat foglalják éppen el teljes szélességben. Csinálom a szekrényben a helyet az új méretemnek :D De lassan megjönnek a hétvégi vendégeim is.
Szép hétvégét mindenkinek!

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Batkata,Csöre: köszi a véleményeket! Csak azért írtam, hogy kicsi eséllyel döntenék úgy, hogy nem vállalok többet, mert hallottam olyat, hogy na, ez olyan borzasztó, hogy soha többet,még ha fizetnének sem (hozzáteszem nem volt komplikáció, semmi ilyesmi)
Én is a kis korkülönbség híve lennék, örülnék, ha hamar kaphatna kistesót :D
Batkata:nagy lábon él a kisleány :lol:
Vásárlás: én mostanában a Vaterára kaptam rá, vettem már két kordnacit télire, szinte új állapotban meg egy vadiúj ruhát, tök cuki hosszú, kötényruha szerű nyáriruci, sötétzöld.
Meg figyelem a leárazásokat!
Figyelem!!! Kaptam emailt a Lövőház utcai b-boom kismamaruhástól, augusztus 1-től minden nyári cucc 20-30-50 % akcióban!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


szijjasztok!

Nem semmi,mekkora lábon élnek a tesók. :lol: Mi lesz velük később?Anyukák meg majd csónakázhatnak benne. :wink:

katuska:ügyes legyél festésnél, de tényleg vigyázz,használj maszkot!!Már nagyon kiváncsi vagyok a végeredményre!

Engem sosem érdekelt,hogy mi az éppen divatos név. Hangzás alapján tetszenek a nevek.De ha már tudjuk, hogy milyen nemű,akkor már a jelentését is megnézem.

Kicsit irigykedem, hogy már érezhetitek a babótokat.Így tudjátok, hogy minden rendben van vele. Mi még jó sokat várhatunk rá. :cry: Egyrészt mert első baba, másrészt, mert elölfekvő a méhlepény. :( Bocsi, csak kicsit most depis vagyok, belefáradtam ebbe a sok rosszba, ami velünk már eddig megtörtént. Nem tudok felhőtlenül örülni a babának, és a félsz most már végig fog kísérni. :( Csak eléggé fáj, hogy mások elvetetik a babájukat, mi,akik sokat szenvedünk, hogy babánk legyen, nekünk nem felhőtlen a terhesség. :cry:

Ráadásul párom is csak hétfőn ér haza, mert görögben ragadt. :cry:

Kép
moffli82
 
 


Moffli!

Nyugi, minden rendben lesz!
Sajnos a dolgokat nem lehet siettetni, legszívesebben én már a karomban tartanám.
Bár, ha belegondolok, hogy a császárok miatt ez lesz az utolsó terhességem... úgyhogy inkább kiélvezem minden percét.
Ne aggódj! A vége felé az lesz a baj, hogy a bordáid kozé akasztja a tappancsát!!! ;)

Abban meg teljesen egyetértek, hogy vannak olyanok, akik nem fogadják el a hozzájuk érkező életeket, sokan meg nagyon sokat szenvednek és tűrnek, hogy megfoganjon bennük az élet! És ez így nem igazságos dolog!

A párod meg mindjárt otthon lesz, addig pihenj sokat, aludj és beszélgess a babócáddal! MINDEN RENDBEN LESZ VELE, HIGGY BENNE ÉS BÍZZ MAGADBAN! :)

Nagy ölelés: batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Sziasztok!

Most értem haza egy munkahelyi banzájról :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Katuska
Mielőbbi jobbulást apukádnak!

Eperfagyi
Akkor kicsit megnyugodtál? :wink:
Rókica időnként nálam is van. Kicsit ciki munka közben :oops:

Batkata
Hivatalosan úgyis az utolsó mensestől számolódik a terhesség, az, hogy az UH-gép kiad egy terhességi időt, az arra jó, hogy lehessen összehasonlítani, hogy nincs-e nagy eltérés.
Gyógyszert mit kell szedned? (a gyógyszergyárak önmaguk védelmében írják ezt a gyógyszerek tájékoztatójába. Ténylegesen nem túl sok és általában nem a mindennapi kórságok kezelésére vannak, amik tényleg ártalmasak...)
Hegszétválás :cry: UH-n nem nézték? :roll:

Petne
Kontamináció: amikor nem steril körülmények között veszik le a vizeletmintát (nem steril pohárba, nem előzetes fertőtlenítés után), a bőrről, a hüvelyi váladékból kerülhetnek bele más baktériumok

Bocs, ha valamit kihagytam :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Gyors beköszönés így reggel, mert Balcsira készülünk -- már ha férjecském felébred... :lol: Nem 11-kor akarok indulni :P :lol:

Moffli! Hidd el, minden rendben lesz, nagyon drukkolok ám Nektek, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan Te is érzed majd fickándozni a Babát és ahogy Batkata is írta, majd fogsz még sóhajtozni, mikor bordán rúg :lol: Tudom, bárcsak ott tartanánk már! Én annyira érzem, hogy nagyon bugyog esténként, hol itt, hol ott, meg hullámoztat :oops: De én is várom, hogy nagyobb legyen, mikor már tényleg tud rúgni :lol: Nagy ölelés Neked a kitartáshoz!!!

Vcrane:ja, ez a róki ilyen :oops: Te szegény, Neked munka közben? Szerencsére nekem mindig magányos óráimra tartogatta magát, mikor már itthon voltam, férjecském még nem, na akkor aztán.... A gyógyszerek mellékhatásaihoz annyit fűznék hozzá, hogy ez így igaz, a gyógyszergyárak önvédelemből írnak le mindent, ami legalább 1x ismerten előfordult,hogy legyen mire hivatkozni. De úgy tudom, tényleg elég kis arány az, ami valóban gondot okozhat és az nem az Algopyrin lesz (persze, nem marokszámra szedve, de ez amúgy sem túl reális :oops: )

Batkata: Megnyugtatásul :lol: Emlékeim szerint a lánykád korában én is hasonló méreteket öltöttem lábilag, aztán most olyan 38-39-es, cipője válogatja (szóval nem lett 48-as :lol: )

Na, megyek, összecuccolom a fürdőholmit, mert a férjem beájult, esze ágában sincs ébredezni :lol: Most keltsem fel? :oops:
Nagy puszi mindenkinek, este szerintem még jövök, vagy holnap!

Kata

PS: 2 nap a genetikai UH-ig! HURRÁ!!!!!!!!!!!!!! :oops:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Vicky és a többiek, köszi. Akkor ez azt jelenti, hogy eredendően nem a vizeletben van a többféle baci, hanem csak kívülről fertőződött? Pedig zuhanyzás után "töltöttem meg a poharat", igaz, utána egy kórházi WC-ben öntöttem át a kapott kémcsőbe. Remélem, csak ennyi, és nincs semmi baj.

Ami a divatos neveket illeti, mi is igyekeztünk úgy választani, hogy ne legyen minden második osztálytársnak ugyanaz a neve. A Danin éppen ezért még mindig gondolkodunk.

Moffli, kitartás, előbb utóbb eljön a mocorgásnak is az ideje. Már csak kettőt kell aludni, és a párod is itthon lesz :)

Batkata, érdekes, amit a szülésről írsz. Én is hiszek abban, hogy a test sok mindenben irányít, én a kajákról is azt gondolom, hogy azt kell enni, amit kívánok. Viszont a sógornőm úgy járt szülésnél, hogy nem hallgatott az orvosra, és tolt akkor is, amikor nem szabadott volna, aztán a végén kirobbant az unokaöcsém, a sógornőm meg szanaszét szakadt. Persze ő elég fiatal volt és önfejű, lehet, hogy önző is, és túl akart lenni az egészen, és nem is a testére és a babára figyelt.

Csöre, hogy neked mekkora gyerekeid vannak :roll:

Kép
petne
 
 


Szép napot mindenkinek!

petne írta:Vicky és a többiek, köszi. Akkor ez azt jelenti, hogy eredendően nem a vizeletben van a többféle baci, hanem csak kívülről fertőződött? Pedig zuhanyzás után "töltöttem meg a poharat", igaz, utána egy kórházi WC-ben öntöttem át a kapott kémcsőbe. Remélem, csak ennyi, és nincs semmi baj.


Igen, valószínű, hogy úgy keveredett a baci a vizeletbe.

Kata
Volt, hogy vizsgálat közben kellett kimennem :oops:
Ciki :cry:


Alex baba növeszti a lakosztályát...
Kép
Vendég
 


sziasztok!

Vcrane, nagyon szépen nő a pocid! Én még mindig nem híztam egy dekát sem :roll:

Kata, jó Balcsizást! 8) De jó neked, 2 nap és láthatod Martint! Nekem még 1,5 hét a genetikai UH-ig (muszáj volt későbbre tennem, mert elutazunk :? )

Moffly, próbálj csak pozitív dolgokra gondolni, arra, hogy babát vársz és milyen csoda zajlik éppen benned! A negatív gondolatokat próbáld meg teljesen száműzni, hidd el, a babák is érzik a gondolatainkat!

Csöre, de jó, hogy már te is látod a Manó rúgásait! :D

A priviket megkaptam, majd dobok táblát (közös nevező nincs a talival kapcs-ban... :roll: ), de most mennem kell főzni...

Kép
vickybabe
 
 


Vicky, nagyon csinos poci. Nem semmi, hogy 16 hetesen már milyen szép nagy a pocid! Láthatóan minden oda ment, mert mindenhol máshol nagyon vékony vagy.

Kép
petne
 
 


szijasztok!

Köszönöm a kedves,bíztató szavakat! Nagyon aranyosak vagytok! Ma már kicsit jobban vagyok,csak nagyon hiányzik a férjecském. :cry: Múlt héten is csak össz-vissz 2 órát láttam a kórház miatt. :( És annyira rossz, hogy nem tudok róla semmit,mert éppen görög és olaszo. közt utazik a hajón,ahol persze nix térerő. :cry:

vicky:szépen gömbölyödik a pocak! :lol:

Kérnék egy kis tanácsot:már hetek óta naponta többször iszonyatosan ég a mellbimbóm. Nagyon fááááj. Ez normális,vagy mitől lehet? És olykor szinte ellilul,nagyon ijesztő. :? Tudtok rá vmit tanácsolni?

Kép
moffli82
 
 


vcrane írta:
Batkata
Hivatalosan úgyis az utolsó mensestől számolódik a terhesség, az, hogy az UH-gép kiad egy terhességi időt, az arra jó, hogy lehessen összehasonlítani, hogy nincs-e nagy eltérés.
Gyógyszert mit kell szedned? (a gyógyszergyárak önmaguk védelmében írják ezt a gyógyszerek tájékoztatójába. Ténylegesen nem túl sok és általában nem a mindennapi kórságok kezelésére vannak, amik tényleg ártalmasak...)
Hegszétválás :cry: UH-n nem nézték? :roll:


Szia Vcrane!

A hivatalos számítási időt én is tudom, s nem is lennék berezelve, ha a kiskönyvemben az orvosom nem húzza át a védőnő által a menses alapján kiszámolt időpontot, s nem írja be az új időpontot, mondván: több, mint 2 hét az eltérés (jan. 11. helyett jan. 29.)
De majd kedden találkozom vele, s megkérdem, mi van.
A másik ami miatt cidrizek egy "kicsit", hogy biztosan császár lesz (az első kettő is az volt), s nem vagyok biztos, hogy elég éretten fogják kivenni a pocakból, bár nyilván az orvos is a legkésőbbi időpontot fogja választani...

Gyógyszer:
Ceroxim, 250 mg, napi 2x1 tabl., 5 napig.
Utána újra lesz laborvizsgálat, s aztán kiderül, mi van.

Hegszétválás:
nem, nem nézték UH-n, de az előzményeknél felvették.

batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Vcrane!

Bocs az előbb nem írtam: nagyon helyes az a poci! :)

Üdv: batkata :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Petne!

Én nem azt mondtam, hogy nem kell hallgatni az orvosra, mert én is hamarabb szerettem volna nyomni, mint ahogy engedték, de aztán szót fogadtam.
Főleg az első szülésnél érdemes a dokira és a szülésznőre figyelni.
Nekem pl. jobban esett a szaggatott levegővétel, de aztán mondta a szülésznő, hogy az nem jó a babócának, s én rávettem magam, hogy OK, akkor mély levegő...
Kb. a tizedik után jobb lett mély levegővel is.

A szülés jó esetben egy bazi nagy együttműködés a szülők, a baba és az orvosok-szülésznők-csecsemősök között.
Nagyon nehéz megtenni, nekem az elsőnél sikerült, a másodiknál kevésbé, a mostaninál meg abszolút az orvosok kezében leszek (császár). :(
És ez nem az orvosok-ápolók minősítésse, hanem egyszerűen más a szitu...

No jó éjt!
batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk, jót Balcsiztunk nagyon, isteni a víz!
Vickybabe:Nekem meg azért kellett kicsit előre hoznom, mert rákövetkező héten utazunk, utána meg a 21.hét, mire el tudnék menni, így meg elvben 18+5 leszek, gondolom, az jó :lol: Martinka egyébként a strandon is nagyokat rugizott, biztos csodálkozott, hogy én is vízben vagyok, nem csak ő :lol: Aztán küldtem neki palacsintát, azt ugye Balcsin nem lehet kihagyni, látszólag ízlett neki :D Volt ám a strandon rengeteg baba, picik, kicsik, csak lestem :lol:
Vcrane: irtó helyes a pocid, mostmár igazán fiús :lol: Olyan szépen úgy nő, mint amilyenre a fiút szokták fogni :D
Szegény, képzelem, milyen kellemetlen lehetett kimenni... Nekem szerencsére munkában nem jött rám, csak a kollegák néznek rám néha aggódva, mikor nagy levegőkkel próbálok valami szépre gondolni :oops:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Dobok én is egy Balcsi utáni pocifotót :lol: Kép

Jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok!

Családi program volt a hétvégén. Most értünk haza.
Mutatok Valakit:

Kép


Visszaolvasok.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Hanna
Gyönyörű :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata
Ciki kimenni :oops:
De eddig szerencsére a páciensek megértőek voltak :wink:
Aranyos a pocid :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

NA végeztem, most itt ülök a félig üres szobában:) jól kifáradtam tegnap, de kész lettem estére. Alapozó festéssel színnel együtt. Először jól megijdetem mert tökre oyaln korházi zöld színe volt a falnak de aztán szépen kivilágosodott. Estére oylanizomláz volt a hátmaban, hogy nem bírtam Mátét lefeketetn, csak kiterültem és kész:)
Nyugi ezek már nem oylan festékek, mint régen voltak, hacsak nem kortyolok bele, ártani nem fog senkinek. Ennyi erővel az utcára kimenni veszélyesebb dolog a szmog miatt...ablak festés meg nem volt, de arra is csak vizes bázisú festéket szoktunk használni...

Előkotrom a kártya olvasót és teszek fel képeket is.

Egyetértek az előttem szólókkal a szülést illetően. Oda kell figyelni arra amit mondanak még akkor is ha elsőre furcsán hangzik, de tényleg jobb! És arra kell gondolni közben, hogy minden egyes fájás, minden perc közelebb visza boldogsághoz! Utána tényleg nem fáj semmi bármiylen hihetetlen is abban a pillanatban ami akár örökkévalóságnak tűnik, holott csak egy perc.
Félni lehet tőle, mint általában az ismeretlentől, de nem szabad hagyni, hogy ez eluralkodjon! NAgyon büszkék lesztek magatokra és a párotok is rátok örök életetekben!

Moffli! igen természetes ha ég a mellbimbód! próbálj meg vaalmi más ruhát felvenni mert lehet az irritálja! Vagy ha a melltartó is dörzsöli akkor nyugodtan használj szoptatós melltartó betétet, hogy ne dörzsölődjön!
katuska79
 
 


alapozás
Kép

ez lett a szín, csak a kép nem adja vissza rendesen...nem is tudom almazöld vagy inkább halvány pisztácia... Kép

Máté meg addig fürdött kint a festékes vödörben:) már cak víz volt benne.


Kép
katuska79
 
 


jut eszembe nem tudtok véletlen valami jó öltöny boltot? Ahol kicsi pénzért max 50 ezerért lehet venni szépet? Augusztus végén megyünk esküvőre és a párom lesz a tanu:) Ráadásul neki tuti alakítani is kell mert oyaln szerencsés alkat:) Széles vállak, nagy pocak, alacsony termet...igazi dalia:)
Most a Mrsale-t nézem a 6. kerületben...
katuska79
 
 


Sziasztok!

Csöre! Nem parázunk! :) Minden ok lesz!

Moffli! Légyszi, ne legyél negatív. A babának nem tesz jót! Minden rendben lesz.

Vicky! Csodaszép Alex lakja!!!
Köszönjük a dicséretet.

Vickybabe! Áttehetsz kékbe. :wink:

Kata! Csodaszép Martin baba lakja. :wink:

Katuska! Mostmár tessék pihenni!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Hanna, gratula a kukishoz :lol: :lol: :lol:

Katus, ügyes vagy ezzel a festéssel! Jöhetnél hozzánk is :wink:

Kata, nagyon csini vagy :D

Íme egyre csak kékülő táblánk :lol: :lol: :lol: , talira mint látjátok, nincs közös nevező... :roll: aki pl. esküvő miatt lőtte ki a hétvégét, annak a vasárnap se lenne jó?

Kép

Kép
vickybabe
 
 


Sziasztok Lányok! Szép a tegnapi-mai termés :)

Hanna: rögtön láttam a kis kukacot a lába között :D nagy gratula hozzá :)

Vicky, Kata: micsoda pocik :) látom, csinálják a helyet a fiúk :D
Én sajnos megint úgy érzem, hogy nem nőtt :( Sőt, ma 2 cm-el kisebb, mint 2 napja... na jó, nem parázok... csak egy kicsit :oops: És még 1,5 hét a genetikai UH... igaz, addig egyszer még megyek a dokimhoz, és ott megkuksizom :) szerintem rohanok, amint tudok :oops:

MOffli: akkor már csak egyet kell aludni :) :wink:
Az égő mellbimbóra volt valami szoptatós kence, ami nekem bejött, de a nevét nem tudom :( bocsi

Katuska: fiam is valami hasonlót választott a saját szobájába :) szép zöld, bár nekem az a vad narancs is tetszett, amit eltüntettél :)
Öltöny: ház izé... az én párom sem egy konfekcióméret: magas, vállas pocakos.... mi az outletekben néztük régebben (Budaörs, Törökbálint), de ott nagyon esetleges, hogy mit fogsz ki. Igazán jót a Skálában kapott

Vicky, Kata: együttérzek a rókakoma miatt... (meg akinek még visszajár) mostmár lassan biztos jobb lesz... nekem már az émelygés is teljesen megszűnt.

Szülés, levegővétel: én az első babánál nem vettem levegőt (én elég jól bírom... ) meg is kaptam a nagy lecseszést meg a kis oxigénmaszkot, mert nem kapott a baba oxigént... szóval ezerrel a szülésznőre és a dokira...


Petne: Hát igen, gyermekeim nem átlagos méretűek :D Apucira ütöttek :) Most vettem a 7,5 éves lányomra a decathlonban 12 évesekre való tréninget és fürdőruhát... nem érdemes a 10-est, mert az neccesen jó. És kell az új majd tornaórára. Hát nem anyucira fognak ütni, az biztos :) de nem bánom :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Katuska, szuper ügyik vagytok! A képen igen, olyan pisztáciás, de nagyon szép, olyan megnyugtató színe van -- és nem kórházzöld, egyáltalán :wink: Látom, Máté is kivette a részét a festésből, hogy pancsol :lol:
Egyébként, ha a MrSale a Weiner Leó utcai, akkor mi is szoktunk oda menni az urammal, csak most próbáltam kiagyalni a nevét :lol: Ki lehet fogni jó dolgokat és pikk-pakk méretre alakítják, pár nap, úgy emlékszem. Mi jó néhány nadrágot vettünk ott, mert elég nagy az árkülönbség más boltokhoz képest, és max a tavalyi divat szerinti öltönyt/nadrágot veszünk -- nincs ráírva :lol:

Hanna, nagyon édike Zsebike! Nagy gratula! Ezek szerint hozzátok sem megyünk udvarolni :lol: :lol: :lol:

Köszönjük a pocakdícséreteket :D Megnyugodtam, hogy akkor nem kicsi, mert nekem mindig ilkyen mániáim vannak, hogy mindjárt félidő és nem pici-e? :lol: Szegény férjem, naponta nyugtat, hogy pont jó méretű :lol:

Vickybabe: nekema 16.-a sajna semmiképp nem jó, mert nem leszünk itthon...Talán a 23.-a tűnik a legesélyesebbnek jelen pillanatban? Látom, Csörének nem jó :(

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Moffli! Mellbimbóirritációra: Unguentum contra rhagades mamillae -- ez gyógyszertárban ott helyben készítendő kence. Igazándiból szoptatósoknak szokták adni, de gondolom, hasonlóak a tünetek. A lényeg, hogy nyílt sebekre nem szabad alkalmazni. Kérd meg a dokid, hogy írja fel, vagy lehet, hogy a háziorvos is megteszi. Enyhe fertőtlenítő,bőrnyugtató hatású.
Hogy van mára a lelked??

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Hát a tali időpontjáról: nem lehet, hogy ősszel könnyebb összehangolni? Most mindenki hol ilyenkor, hol olyankor nyaral... ha a 30 mindenki másnak jó, max a következő talira megyek el :)

Kata: egyáltalán nem pici a pocid, igaza van a párodnak, pont jó :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre! Nagyon szépen köszi! :wink:

Katuska! Mi a Heim Pál mögött vettünk, valami nagykerben. Hihetetlen olcsó is volt.


Kata! Nagyon szépen köszi!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Csöre: de én nem szeretném, hogy ne tudjunk egyszerre talizni :)
Szeptemberben szerintem nekünk továbbra is jó minden hétvége, előrelátható nagy progink nincs.
Mégegyszer köszi a pocakméret megnyugtatást :lol:

Katuska: csatlakozom Hannához, valahol ott a Nagyvárad tér-Elnök utca környékén van, vagy legalábbis volt egy ilyen öltönyös/nadrágos, pont sarkon, ahogy jobbra megy az Elnök utca.

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


SZIJJASZTOK!

Ma már kicsit jobb a kedvem, de azért nagyon lassan telik a nap. :cry:

Hanna:nagyon aranyos a kis kukis! :lol: Olyan szépen mosolyog.

kata:köszi a tippet,majd rákérdezek terhesgondozáson, 11én úgyis megyek AFPre. Nálunk ugyanis terhesgondozáson veszik le. Már most tudom,hogy nem lesz jó az érték,mert akkor még csak 15+6 naposak leszünk. Mindegy, legfeljebb rá 2-3 hétre megint láthatom UH-on a babót. :lol:
sZÉP A POCAKOD,NE AGGÓDJ!

katuska:szép lett a szoba,ügyi vagy!!Máté meg egyszerűen zabálni való! :wink:

Kép
moffli82
 
 


Sziasztok!!!

Látom, mindenki egyre jobban érzi magát!

Nekem az első 12 hétben semmi bajom nem volt, most meg hétfő óta émelygek, szédelgek, hányingerem van.
Arra gondoltam, hogy esetleg ettől a nagy melegtől van.
Ti hogy bírjátok???

A párom ma csinált pocakfotót:
Kép

Eddig alig volt látható változás a pocakon (persze én érzékeltem, főleg a ruhákon), de most hirtelen nagyon megindult.
Mondjuk én sajnos eddig mindenhová híztam, dehát sosem voltam vékony alkat. Mindig is kemény koplalásba került, hogy tűrhetően nézzek ki. :cry: Na most nem vagyok hajlandó koplalni, ráérek vele majd szülés és szoptatás után, persze azért próbálom megkeresni az arany középutat. :oops:

Kép
jandrea
 
 


Sziasztok,


Csatlakozhatok hozzátok?
Már egy ideje olvaslak titeket, csak mostanra küzdöttem meg a regisztrációval.

Adatok: jan. 26-ra várjuk a babát.
31 leszek, ez az első baba. Nevekben még nincs döntés, eddig a legvalószínűbb a Nelli és Levente. A Margit kórházban fogok szülni.

Neméről még semmi biztosat nem tudunk, de a férjem és én is úgy érezzük, hogy fiú lesz:) Persze a lánynak is nagyon örülnénk, testvért is tervezünk.

Másfél hét múlva megyek AFP-re, akkor lesz a terheléses cukor is. Nektek már volt terheléses cukor? Úgy rémlik még senki nem írt róla.

Ruhák: még csak egy kilót híztam, így megoldom a készletből. Voltam ennél 4 kg-va is több, és mivel mindig hasra hízom, elég volt ásni a szekrényben. Ami teljesen röhejes: már egy nagyobb melltartót kellett vennem. És az is tud nyomni...., most tényleg vegyek egy szoptatós melltartót egy kismamaboltban?

GombócMakka
gombócmakka
 
 


Jaj, és még egy kérdésem lenne: vonalzót hogy csináltatok? (én vagyok a béna felhasználó tipikus esete...)

GombócMakka
gombócmakka
 
 


SZia Gombócmakka!

Vehetsz nyugodtan szoptatós melltartót, én is fel szoktam venni mert sokkal kényelmesebb! De igazából egy sima mezei melltartóval is ki lehet húzni a szoptatást és nem is kerül sokba. A lényeg, hogy ne legyen benne merevítő és jól tartson. Túl sokat ne vásárolj be belőle mert a szülés után pár nappal megint nő majd akár két méretet is!
Egy két jószabású sport melltartó is megteszi amit majd ha szoptatsz csak simán le vagy felhúzod a melledről és kész. Én a kínaiban vettem pamut szoptatós melltartót amin oylan lekapcsolható ablak van 550.-Ft-ért :)

Jandrea! Neked ism klasz a pocid! NA igen innentől kezdve csak gyúrnak odabent a babócák:) Növesztik azokat az édi hurkákat magukra:)

Köszi a tippet az öltönyre! A WWeiner Leót megnézzük, meg a másik Elnök utcait is mert úgyis megyünk be az Orczy térre.

A szeptemberi tali lehet azért is jobb, mert mindenki túl lenne a genetiaki UH-on, megnyugodna, hogy minden OK és talán kiderül egyre több kiskukis is:)

Gombócmakka írok privit a vonalzóról!
katuska79
 
 


Jó reggelt!

Gombócmakka! Üdv itt! A vonalzó készítést Vicky leírta a topic elején még. :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Sziasztok!

Szia Gombócmakka :) Üdv itt :) Szerintem sem kell feltétlenül szoptatós melltartó. Nehéz megjósolni, mekkorára fog nőlni a végére, illetve a szoptatásra...
Terheléses cukor? Nekem Kispocok a harmadik, de még soha nem volt terheléses cukorvizsgálatom... remélem, most is megúszom :) Egyébként később szokott lenni, a 20-24-ik hét környékén. Nem magas a cukrod? Nem az indokolja?

Jandrea: azért nem látszott eddig, mert eddig mindenhová ment: elbújt a kis trükkös :) de látod, mennyire más mindenki: nekem most nem nől vagy 2 hete (amikor elkezdtem parázni, hogy nem nől, elkezdtem mérni is :oops: ) a 13-ik héten kapott egy marhanagy lendületet, azóta a kialakított helyet lakja be... azért nem félek, hogy pici marad :). És Kispocok jó fej, naponta többször jól megpiszkál belülről, hogy tudjam, minden rendben van :D
És eszedbe ne jusson koplalni... az nem igaz, hogy a gyerek a tartalékaidból is megél, nincs is mindenből tartalék (tudom, hogy amúgy sem koplalnál :wink: )
Egyébként ma én is émelygek :( de hogy miért? szerintem semmi olyat nem ettem, ami indokolná...

Hehe, Katuska, látom, Te a kukisoknak drukkolsz :D Jövő szerdán megírom, hol tartunk kukac ügyben :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: