Új privát üzeneted érkezett!

Csak egyetérteni tudok Bandikával és Orsival.
Egyik és legfontosabb: kistesó, másrészt én is az első 1 évben érzem alapvető fontosságúnak.
Most kövezzen meg bárki, de eléggé kiakaszt, hogy 1 éves 1 hetesen elválasztja magát a gyermekem erre többen sajnálkoznak, hogy hát jó lett volna, ha 2 éves koráig szopig. Sem Zalán sem az én igényem nem ez, szóval nem hiszem, hogy magyarázkodnom kellene.......... (jeannem, ez most nem neked szól, csak az utóbbi héten több ilyen hatás ért)

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:erre többen sajnálkoznak, hogy hát jó lett volna, ha 2 éves koráig szopig.

akiknek 95%a még 1 hónapig sem szoptatott, vagy max. fél évig.

erről itt nem sokat esett szó, de nekem igenis fárasztó már az, hogy több mint 1 éve, 2-3 óránként szopira készen kell állnom (ebben semmi túlzás nincs). Mert jó lenne picit egyedül lenni (na, ezért aztán kövek járnak nekem :wink: ), vagy esetleg 2 napot csak a párommal kettesben eltölteni.
Lassan ott tartok, hogy már a belső hangom sem hallom, mert valami mindig zajlik körülöttem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Bandika,
aranyos vagy, köszi a felajánlást, de itt a topikon többen is most egy lánytól rendelünk, aki elég jó áron hozza, amit megrendelünk. Szólj, ha esetleg érdekel, mert akkor írok elérhetőséget.

Lányok, akik nextet rendelnek: A héten leveleztem Dinával, beteg lett a gyereke, ezentúl a húga fogja bonyolítani a rendeléseket. Ez az új infó.

Jeannem,
ha olvastál esetleg más topikokat is, akkor biztosan észrevetted, hogy ez az egyik legszoptatáspártibb topik itt a babaneten. Meg merem kockáztatni, hogy a legszopibarátabb. Csak olvass bele néhányba, majd meglátod Te is. Mindazonáltal nekünk fontos, hogy készüljünk a kistetsóra, hisz a legtöbbünknek idáig is hosszú volt az út, és egyikünk se egy 20 éves csitri.

Lányok, Olivér újra visszaesett, megint lázas és az orra is jobban folyik.
20140901102739
 
 

 
 

Hajni

szegény Olivér, elviszed újra orvoshoz, vagy mit adsz neki?

Köszi az infót a nextes csajról, emilt írt neked?



Orsi

le a kalappal előtted! meg Bandika előtt és a többiek előtt is, akik egy év feletti gyereket szoptatnak.

milyen furcsa, én megtehetném, hogy akár fél napra is eltűnjek, de egyszerűen nem hagyom rá senkire nyugodtan Olivért, pedig lenne, aki vigyázzon rá. holnap is megyünk pl. B.csabára fodrászhoz, mindannyian (párom+Olivér is). én így vagyok nyugodt, ha a közelemben tudom Olivért.
Mostmár 1 éves, tudom, hogy nélkülem is meg lennének, de még mindig nem megy sajnos.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hahó,
köszi, hogy írtatok, tényleg nem szemrehányásnak szántam, csak kíváncsi voltam. Egyetértek, tényleg csak akkor jó a szopi a gyereknek is, ha a mamának nem szenvedés, és nem arra gondoltam, hogy a másfél éves gyerek is három óránként szopjon...

Hát persze, hogy a szoptatás csak egy faktor, de az az egy faktor, akkor működik ideálisan, ha kitart 2 évig. (persze az ideális csak a cél, amit nem mindig tudunk elérni...)

Szerencsére már az én gyerekeim is csak reggel meg este szopiznak, így - mivel én is megzakkannék már, ha nem menekülhetnék néha el, tudok mellettük suliba járni, kicsit dolgozni, szombatonként meg egész napra lepasszolom őket a nagyihoz, hogy romantikázhassunk egy kicsit :oops: . Szerencsés az, akinek a gyereke magától hagyja abba a szopizást, az lenne a jó, ha minél többen meg tudnánk ezt várni - de én sem szeretnék két éves kor után szoptatni. Néha nekem is tele van a hócipóm a kölkökkel és akkor bezárkózom a gyerekszobába, ezek meg csináljanak, amit akarnak :lol:

Tudom, hogy ez egy szoptatáspárti topic, pont azért olvaslak titeket, mert szimpatikusak vagytok. Szóval, bocs...
jeannem
 
 


Zsuzsi,
én írtam neki, mert még lógott egy pulcsival. A dokit hívtam, azt mondta, hogyha még holnap is lázas, kezdjük el az antibiotikumot, eddig csak lightosan gyógyítgattam. Én se tudom ott hagyni sehol: technikailag meg lelkileg se... :roll:
20140901102739
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

le a kalappal előtted! meg Bandika előtt és a többiek előtt is, akik egy év feletti gyereket szoptatnak.

tudod, hogy nem (alapvetően nem) rajtam múlik :roll: :shock: :wink:

a reggel-esti szopi felőlem aztán mehetne 2 éves kor után is, mert az nem annyira kötött már, inkább csak megszokás, mint valós táplálkozás.

de ma Lilire egy szavam nem lehet, reggel megevett egy fél kiflit egy fél nektarinnal, ebédkor is egész jól evett.
Most én picit bekeményítettem :oops:, 10ó ill. uzsonnakor nincs szopi - ezeket a típusú kajákat eszi meg a legjobban -, így napközben 3szor szopik + hajnalban ill.ha kell éjjel akkor.
de 2.5 óránál tovább még sosem voltam tőle távol.

Nekem van 2 olyan ember is akire rá tudnám bízni, de hosszabb idő csak úgy megoldható, ha hazaugrom közben.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


otthagyni :P

Van egy ismerősöm, egyéves gyerekkel. Felhív a múltkor, aztán megkérdezte, hogy nem vigyáznék-e decemberig a fiára, mert most lett volna addig melója. Hát mondtam neki, hogy eszem ágában sincs. Ő meg azt mondta, hogy fordított esetben ő tök szívesen vigyázna Olivérre. (Hozzáteszem, hogy most már biztosan elindul apa műsora, én lehetnék az egyik felelős szerki, ha visszamennék. De akkor még hétvégén se látnám a fiamat, fürdetésre pedig esélytelen lenne hazaérni: se apa, se én, úgyhogy teljesen off! ) Mondta mindezt azután, hogy a gyereke havonta kétszer kórházba kerül legtöbbsazör azért, mert leesik vhonnan - kiskorában pedig állandóan leejtették. Minden nyavaját elkap a gyerek, úgyhogy gondolhatjátok, hogy tud vigyázni rá! Biztos odaadnám neki Olivért! :twisted:
20140901102739
 
 


Hajni :D
megértem, hogy nem :lol: :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta:Lányok, Olivér újra visszaesett, megint lázas és az orra is jobban folyik.

Jobbulást Olivérnek!

csak orrfolyás a tünet v. torka is piros?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
köszi! Hétfőn, mikor megnézte a doki, akkor piros volt, azt mondta vírus. Úgyhogy csak lázcsillapítót, szemcseppet meg köptetőt kapott. Most nem tudom, piros-e...
20140901102739
 
 


Húúúúúúúúú, mennyit írtatok!!! :lol:

Zsuzsi! Bálintnak mindegy, milyen joghurt: natúr és gyümölcsös egyaránt mehet! :lol:

Hajni! Megírod nekem priviben az új rendelési elérhetőségeket? (Gyereket én se adnám... anyósnak volt egy érdekes beszólása: jövőre Bálintot is elviszi a Balatonra nyaralni... eddig 2x látta... ja, hát persze... hogy emberek miket gondolnak... :twisted: )

Szopi: én örülök, hogy van, szeretem, hogy van. Nálunk reggeli+esti szopi megy, de ha itthon vagyunk, akkor ebéd után (fekvés előtt) és alvásból ébredve is van szopi. Egyébként a reggeli-esti, és ez szuper. Én akkor sem választanám el, ha kistesóra "gyúrnék", igazságtalannak érezném vele szemben, hogy azért választom el, mert... aztán meg a kistesó szophat amíg akar. Szóval én kivárnám (pedig nem vagyok én se fiatal). a kis korkülönbségre meg nem esküszöm, pont annyi előnye van, mint hátránya, és a nagyobb korkülönbségnekk is megvannak a maga előnyei. Én ha lehetne még, akkor azt szeretném, akkor jöjjön a kistesó, amikor a nagy már épp ovis.

Orsi, írdd már meg, milyen felvágottat veszel, mert ezek az eladó nénik nem nagyon szeretik nekem felolvasni a címkét! :lol:

dkata
 
 


dkata írta:Orsi, írdd már meg, milyen felvágottat veszel, mert ezek az eladó nénik nem nagyon szeretik nekem felolvasni a címkét! :lol:

nem hosszú a lista, mert kevésféle van itthon.

interspar:
berger parizer - rá van írva, hogy izfokozótól mentes
berger sonkák (mind1ik ízfokozótól mentes)
pick téliszalámi

ennyi... más nálunk nem fogy, mert sokszor van felvágott helyett kence v. sült hús.

ami nálam is "szemét" az a bacon, azt még nem sikerült kiváltani.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta: Én akkor sem választanám el, ha kistesóra "gyúrnék", igazságtalannak érezném vele szemben, hogy azért választom el, mert...

ezt valahol én is így érzem, bár azért nem mind1 hogy mennyi idősen történik meg ez a tudatos elválasztás.

egy bnőm most a 7 hónapos kisfiát választotta el... no, ez nem szimpi.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Köszi! Ez a sparban is van? És Lilinek is adsz téli szalámit?
Persze, szerintem se mindegy, mert a keresztfiaméknál volt pont ez, azért nem is nagyon jött a kistesó, de Gergő 3 éves koráig szopizott. Azért ott már el lehet választani, kistesó ide vagy oda. :lol: 7 hónaposan nem. Én barátnőmnek 7 hósan hagyta abba a szopit (sztrájk), de nem is szoktatta vissza. Ez se valami jó.

dkata
 
 


Kata :D
szerintem elvileg sparban is szokott lenni, bár én oda ritkán járok, más esik közel.
Téliszalámit nem kap. Ő ált. kencékkel kapja, mert ha nem leeszi a tetejét, és nem eszi meg a kenyeret, akkor sem, ha egyesével adom :?

(de a téliszalámi minőségre emlékeim szerint elég jó)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Téliszalámit a penész miatt kérdezem. Nálunk is Ádám imádja (meg én is :oops: ).

dkata
 
 


dkata írta:Téliszalámit a penész miatt kérdezem. N

bele sem gondoltam... nem tudom. :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, nem is meséltem.
Lili totál sapkamániás, ha meglát egyet, azonnal felveszi :) és utána marha büszke magára.
Kép

a másik tündéri húzása, hogy minden zenére rázza a seggét. Hétvégén eskövőn voltunk, a templomban a nászindulótól elkezdve mindent végigtáncolt :) :D :) :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szaisztok :)

Zsuzsi :)
Balázs sem nagyon eszik mostanában, de azt figyeltem meg, hogy nagy melegben neki sincs túl nagy étvágya. Na meg szegénynek 4 foga jön felül, a két rágó, meg a szemfogak. A nagy áttörés már megvolt, de még van mindenk kinőni :roll: A legjobb, hogy a fogzástól olyan hígat kakil, hogy állandőan kifolyik a pelusból és naponta 4x öltöztethetem át.

Orsi :)
Balázs a kencéket is leeszi a kenyérről. Áltlában elöbb megeszi a paradicsomot, aztán a kencét, vagy a szalálmit és a végén a kenyeret. Lekvárt, vajat, májkrámet, mindet lenyalogat, lecsipeget a kenyérről, és csak aztán eszi meg a maradékot :D
Apropó, milyen kencéket csinálsz? Én húskémet, májkrémet, padlizsánkrémet, körözöttet és tojáskrémet szoktam neki adni, de ha van más ötleted is szívesen veszem.


Szopi: én örülök is meg nem is, hogy abbahagyta. A teseó miatt jó, a lelkemnek nem anniyra. Én tulajdonképpen elválasztottam, mert már szenvedés volt szoptatni, anniyra minden más érdekelte közben. Az altatás elötti összebújás hiányzik egy kicsit, de azért az nagyon jó, hogy este a férjem megfürdeti és elalatatja és én meg lógathatom a lábam végre :D Na meg ha itt vannak a nagyszülők, akkor el tudok menni elintézni ezt-azt, mert nem kell készenlétben állni, jó neki a gyümölcs meg a joghurt is.

wish
 
 


Orsi

nagyon cuki Lili :D

Wish

az mit jelent, hogy kevesebbet eszik Balázs? Mennyivel kevesebbet? Olivér úgy az 1/5 -t eszi a szokásos mennyiségnek. ma 100 gr tejpép és 100 gr főzelék volt az adagja. utoljára délben evett. és így feküdt most le. nem tudom, mi a fenét csináljak.
A körözöttet és padlizsánkrémet hogy csinálod?

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni,
Jobbulást a Kiskomidnak!
Milyen műsort csinál Apa?
Milyen árfolyamon számol a Nextes rendelésnél a csajszi? Pesten veszitek át vagy kintről postáz? Bnőmtől aktuális árfolyamon kapom, viszont van posta ktg Londonból

Orsi,
Nagyon helyes Lili a sapiban! 8)
Bali is mindig táncol és énekel, ha zenét hall, zabálnivaló!

Kata,
A 3 év nálam még kis korkülönbség. Köztünk tesómmal 12 év van, én inkább pótmami voltam, mint tesó.
Lehet, hogy kistesónak több szopi jut, de ő meg már nem lehet első baba. 1:1 :lol: Egyébként nekem sem jutott volna eszembe 1 év előtt elválasztani. Most már majdnem 14 hós, de még így sem megy, nagyon ragaszkodik hozzá a kis 'Cicikiráyfi'.

Wish,
Engem is érdekelnének a kence receptek, a husis is.

Csajok,
Bölcsiről nem írtatok, nincs tapasztalat?

Kép
bandika
 
 


cicikirályfi... ez jó! :lol: :lol: :lol:

jeannem,
Hát, gondolkoztam, hogy írjak-e a szopiról... na mindegy, második körben megteszem. Nekem a fiam 8 hónaposan egyszercsak megelégelte, és volt két elég vicces jelenet köztünk, amikor még megpróbáltam a szájába tuszakolni... de aztán annyira hülyén éreztem ettől magam, hogy soha többet! :roll:
A lányom 11 hós koráig szopott, a végén mennyiségileg monnyuk kb. 20 gr volt, és már csak cuminak használt inkább, úgyhogy neki egy icipicit "besegítettem" abban, hogy hagyjuk abba, de egyáltalán nem ellenkezett. Szerintem mindenki maga érzi, hogy meddig jó nekik. Én egy idő után rosszul éreztem magam, mikor már elég nagyok voltak a babáim. Tök utálom, mikor egy járó-beszélő gyerek odamegy az anyjához, és elkezdi húzkodni a pólóját...
(Így is a mai napig furcsán érzem magam ciciileg szex közben, hogy ez nemrég még a gyerekeimé volt...)

orsi,
én úúúúgy szeretem, mikor olyanokat írsz, hogy valami nem megy neked! (bocs) 8) :wink: (A férjemnek csak úgy beszélek rólad, hogy na túúúdod, az a lány mondta az Interneten, aki mindent jobban tud! 8) )
Egyedüllét: ma sem fexem már le éjfél előtt... Mindenki más persze alszik... :roll: Az is "isteni", hogy el kell járnom a derekam miatt kezelésekre, az a 8 perc fekvés, amíg mágneseznek, az csak az enyém! :) (Ha csak magamtól mennék mondjuk aerobikra, lelkiism.furd.som lenne... :roll: )
Lili egyre csibészesebb, és egyre jobban hasonlít a srácokra is, nem? Vagy csak a sapi teszi?

wish,
akkor Balázs még szépen eszik... Bencsikének az első falatot mindig le kell dobnia, a másodikat megrágja és kiköpi, a harmadiktól már megy ált.ban a dolog, aztán a végén megint egy-két katona a földre, tányér is utána, majd a kéz hajbatörlése jelzi, hogy az evés befejezve! 8)

hajni,
komoly dilemma ez a munka-kérdés, szegény! Megértem, hogy tipródsz! Én nem értek a férjem munkájához, de máris irigykedek, hogy bezzeg ő minden reggel nekivághat a kalandoknak! Na nem mintha hiányozna a munka! Csak úgy érzem, az sokkal könnyebb, bemenni egy munkahelyre és tenni a dolgodat, mint nap mint nap kitalálni, hogy mivel kötheted le a gyerek(ek) érdeklődését a konyhaszekrény kipakolása és a magnógombok nyomogatása között.
Fú, ma is mire elindultunk volna a játszótérre, mindenki kidőlt. Addigra ált.ban már túl vagyunk a reggeli pörgésen, kész csatatér a konyha, a szobákban rendet rakok, öltözünk, pelenkázunk, cipőt húzunk (amíg egyik fel, a másik le), persze közben üvöltenek, mert addig se mehetnek szanaszéjjel... Úgyhogy minden reggel próbálgatjuk, ki bírja tovább.
Most már megtanultak lemászni az ágyról; most ezt játsszuk: lefekszünk, ők lecsusszannak, szaladnak szanaszét, fiókok ki, bugyik röpülnek, én ordítok, átviszem őket a saját ágyukba, ők ordítanak, én újra magamhoz veszem őket, aztán vagy megy még egy kör lecsusszanás, vagy nem. Esetleg "csak" az ágy feletti polc lesöprése az ágyra, vagy a könyvek lehajigálása... mozgalmas a reggelünk, na! :? :shock:
A játszótér sem a "régi", amikor még csak elnézelődtek, hintázgattak békésen... :roll: Most puff bele a homokozóba, a csap a másik nagy érdeklődési kör, meg körülötte a sár.
Na jó, abbahagyom a panaszkodást! :roll: (Azé' írjatok valami jó kis szolidarítóst, hogy nektek is elevenek...! :wink: )
Amúgy ééédes kis manócskák!
Mutatják, hol a szemük, nyúlnak bele, közben hunyorognak, csinálják a csip-csip csókát, Norina kulcsolja a kezét, Bencsi mint a kozákok, a könyökét markolja, meg kell őket zabálni! :D :D :D Ja, meg persze a fenékrázás a zenére, hajaj!

KépKép
pompomlány
 
 


bandika írta:Bnőmtől aktuális árfolyamon kapom, viszont van posta ktg Londonból

szerintem az úgy tuti olcsóbb. Én az ebayen szoktam az új nexteket venni és ált. 5% postát fizetek rá.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


pompomlány írta: Tök utálom, mikor egy járó-beszélő gyerek odamegy az anyjához, és elkezdi húzkodni a pólóját...

orsi,
én úúúúgy szeretem, mikor olyanokat írsz, hogy valami nem megy neked! (bocs) 8) :wink:

Lili egyre csibészesebb, és egyre jobban hasonlít a srácokra is, nem? Vagy csak a sapi teszi?

na, azt én sem bírnám, ha Lili rángatná a pólóm. Az számomra is rémesen néz ki, szerencsére ő is tudja, hogy ilyet nem csinálunk :)

hehehehe :lol: :lol: örömködj, hogy én is bénázom, ami pedig tök mindennapos, írhatnék listát azokról a dolgokról, amiket marhára nem tudok megcsinálni.

Lilinek nem kell ötleteket adni csibészség terén, elég belevaló csajszi, nem egy kényes plázacica :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


pompomlány írta: (Azé' írjatok valami jó kis szolidarítóst, hogy nektek is elevenek...! :wink: )

áá dehogy, az én gyerekeim ülnek magukban és jógyerekekként viselkednek :wink: :shock: :lol: :lol:

reggeli életkép:
Lili kel 5.50kor (1-2 hete már nem szokott ilyen korán kelni, de ez így jött össze), én persze tök kómás. Áthozom az ágyamba, ő megszerzi az egyik párnát és a Mátétól tanult hasraesős technikát gyakorolja vele. (feláll maga előtt a párna, majd beleugrik az ágyba)
ca. 10 perc múlva felébred Levi is, ekkor már ketten ugrálnak,majd rájönnek, hogy rám is rám lehet ugrani - tényleg nagyon vicces :? -, majd lemásznak az ágyról, majd felmásznak rá, majd le, majd fel... majd megint ugrálás az ágyon.
Lili köhzben talált egy valahonnan elcsent félpár gyerek cipőt és jól fejbe....tt vele, ekkor már tényleg fel kellett ébrednem.
Ezek után felkeltünk :twisted: :evil:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok :P
3 napja van hintánk, s azóta az evések utáni hisztije Márknak megszűnt, mert csak beleteszem és bealszik 8)
Köszönöm szépen az ötletet! :D

Kérdés:
Tegnap 3 órát volt benne... nem sok ez? Mert hát neki jó, meg nekem is... de a kis gerincének? Bár megjegyzem, hogy keveset vannak vízszintesben, max. 10 órát, mert napközben meg a pihenőszékben vannak... de most mit csináljak, abban elvannak jól, az ágyban, pontosabban vízszintesben meg nyivákolnak...

Köszi,
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni :D
megválaszoltad a kérdésed szerintem :wink:
a csönd sokmindennél többet és :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
nagyon édes Lili! A kis keze hurkái, mintha Zalánomét látnám :) Életkép nem semmi :D

ma reggel Zalán is f6 kor kelt, pedig kb. másfél hónapja 7ig alszik.......... Sőt, az fél 12es elalvásánál is 10 percet üvöltött, pedig már arról is leszokott egyideje :? front van, vagy mi? csak, hogy foghassam vmire....

Fanni
mennyire tudod hátradönteni a hintát?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Fanni

melyiket vettétek?
biztosan nem árt neki, Olivér volt, hogy 3 órát is aludt benne.

Pompi, Orsi

úgy szeretem olvasni, amikor ilyen részletesen írtok történeteket.
Nálunk még a szépen hintázgatós időszak van a játszótéren, kicsit így is homokos lesz Olivér, lesz ennél rosszabb? :D :D :D

Lányok,

kipanaszkodom magam én is utoljára a kajával kapcsolatban, aztán túllépek rajta és valami megoldást keresek.
Ma reggel se evett Olivér, így a kezébe adtam a kenyér sarkát, s ahogy önfeledten majszolgatta, be tudtam lapátolni pár kanál tejpépet.
Milyen érdekes, hogy az embernek mennyi elve, elhatározása van, aztán rájön, hogy hoppá, nem úgy van az, a gyerek majd eldönti. Ilyen volt pl. még születése előtt, hogy nálunk aztán nem lesz cumi. 5 napos koráig tartottam ki az elhatározásom mellett.
Aztán ilyen ez a kaja téma is. Én szépen kigondoltam, hogy kb másfél éves koráig 2* eszik főzeléket naponta, aztán az estit majd kiváltja kenyér sonkával. Olivér nem így gondolta, ő egyik napról a másikra befejezte a főzelék evést. Még párszor azért erőltetem persze, de rájöttem, hogy ő akar enni, méghozzá kézzel.
Most teljesen új kajákon kell gondolkodnom, hogy mit tudok kirakni a tálcára, amit onnan felszedeget.
A családom annyit mondott erre, hogy "na végre, legalább normális kajákat adsz ezentúl Olivérnek"

Kép
zsuzsi73
 
 


Hali!

Olivérnek azóta semmi baja, remélem, most már így marad. :D

Kata,
A csaj elérhetősége nem változott, ugyanoda kell írni neki – legalábbis nem jelezte, hogy változás lenne.

Orsi,
Nagyon helyes Lili, a cipőcskéje is gyönyörű! Liliputi, igaz? Olivér engem is ütöget, ha nem akarok kimászni az ágyból…:? :-)

Wish,
Bejelentkeztetek már a Kaáliba? A májhoz és a húshoz mit adsz, hogy krém lesz?

Bandika,
Szerintem akkor neked olcsóbb. Mi 1 font = 390 Ft-os áron vesszük, és ha jól emlékszem postaköltség csak Mao.-ról van, a kamion idehozza, a csaj anyukája meg Pestről postázza, de személyesen is át lehet venni onnan, ahol dolgozik. (már nem emlékszem, hogy hanyadik kerület… )
Apa egy talk show-t indít el az egyik legnagyobb kereskedelmi csatornán, szeptembertől kerül adásba. A többi még egyelőre titokos…:wink:

Pompi,
Te a játszóra átöltözteted őket? Sajna én már kezdek ezen gondolkodni, sajnálom a gyönyörű ruháit, hogy azokat tegye tönkre. Játszós ruhája meg jóformán nincs is…

Erről jut eszembe, képzeljétek, a Benettonban 1800Ft-ok a gyerekpólók és van egy csomó fajta még! :D Apának is vettem néhány inget, aztán itthon vettük észre, hogy női az összes!:lol:

Fanni,
Örülök, hogy bejött a hinta! :D Az én fiam is állandóan abban aludt napközben, és amikor éjjel felkelt hisztizni, nem aludt vissza máshogy, sokszor akkor is a hintába került. Ja, és ugyanúgy oldalt aludt a kiságyban, mint a te fiaid. Most ezt azért írom, hogy figyelj arra, hogy legyenek azért hasonfekve is. Olivér 7,5 hós volt, mikor elkezdett rendesen forogni (ez elég későn van, van olyan gyerek, aki már 3 hósan megfordul ), már egy Pető intézetes mozgásfejlesztőhöz is elvittük. Sajnos ez annak is volt köszönhető, hogy a gyereket nem késztette semmi mozgásra. A hason fekvésből alakul ugyanis ki az összes többi mozgásforma. Itt a topikon többen kínlódtunk hasonlóval.

Zsuzsi,
„Ember tervez, gyerek végez!”:wink: Az én Cilukámra is tök igaz!:D
20140901102739
 
 


zsuzsi73 írta:Nálunk még a szépen hintázgatós időszak van a játszótéren, kicsit így is homokos lesz Olivér, lesz ennél rosszabb? :D :D :D

ááá dehogy, sosem :D :D :D

hajni777 írta:Orsi,
Nagyon helyes Lili, a cipőcskéje is gyönyörű! Liliputi, igaz?

nem, pediped, ennek vastagabb a talpa, nem az a vékony bőr, de ez is puhatalpú, kintre való.

hajni777 írta:Te a játszóra átöltözteted őket? Sajna én már kezdek ezen gondolkodni, sajnálom a gyönyörű ruháit, hogy azokat tegye tönkre. Játszós ruhája meg jóformán nincs is…

no, de a ruha arra való, hogy használjuk :wink:
én max. játszótér _után_ öltöztetm át Lilit, ha irtó rettenetes koszos lesz, de ált. nem kell.
és simán fodrosban is homokozunk, mosógép megbírkózik vele.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
tudom, tényleg arra való...., de akkor is sajnálom! MIntahogy az én rucijaim is. Nekem még az ovis ruháim is kifogástalan állapotban voltak, mindig is vigyáztam mindenemre. :roll:

Bandika,
bölcsis okosságot nem tudok mondani... Barátnőmék a lakóhelyükön íratták be a gyereket oviba, de csak azért, mert jött a kisebb, és így nem kellett messzire furikázni. A tesómék viszont a szomszéd városba íratták Lorcsit oviba, mert az nagyságrendekkel jobb, mint az ő kisvárusukban lévők. Viszont a majdani iskolán nagyon gondolkodnak egyrészt a minőség miatt szintén, másrészt a barátok miatt, ahogy írtad. Most még nem olyan vészes, hogy egy másik városban vannak a barátai, de később tiniként majd nem tud együtt lófrálni velük, mindig meg kell szervezni a különórákat, a hazamenetelt...stb.
20140901102739
 
 


Hajni :D
no, de akkor minek a szép ruha, ha sosem adjuk rá? :D :D

Bandika :D
szerintem bölcsiben még nincs akkor társasági élet, hogy számítana hova jár bölcsibe.
oda írasd ahova felveszik :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta: Nekem még az ovis ruháim is kifogástalan állapotban voltak, mindig is vigyáztam mindenemre. :roll:
.

azért ne feledd, hogy Te lány vagy!

a használatban meg nem mennek tönkre a ruhák szerintem,főleg nem ebben a korban.

nálunk a foltok száma az önálló evéskor nőtt meg ill. néha fűfoltosak a nadrágok.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


na ja, nálunk a gyümifoltok a fő ludasak... De ha homokozóba pakolom, akkor az is szép! A múltkor nekifogott kézzel kiásni egy tuját... :? :lol:
20140901102739
 
 


Nálunk nem kell játszótérre menni ahhoz, hogy mindene fullkosz legyen. Kimegyünk az udvarra, és hajrá. Minden kimenetel után min. gatyacsere.

Zsuzsi
tényleg nem könnyű, ha nem iszik tápszert. Mert a kaját tényleg akkor tudnád letojni, ha ez meglenne. De tényleg kizárt, hogy mindent úgy csináljunk, ahogy terveztük. Nekem a cumit sikerült, de egy csomó nagy nevelési elvemet feladtam.

Most a vezetgetéssel vagyok nagy bajban. Elhatároztam, hogy nem lesz, tologatta is szépen a kocsiját, most meg nem tudom, miért, de csak belém csimpaszkodva akar járkálni, az utóbbi 2 napban mászni nem akar, csak járni, de azt meg nem tud nélkülem :roll: Nagyon rosszat tesz a vezetgetés???

Kép
Kép
emma1976
 
 


Aanda! :)
A múltkor elfelejtettem írni, hogy nagyon édik a fiúk, és tényleg nagyon-nagyon hasonlítanak egymásra.

Orsi! :)
Tündéri Lili! Olyan édes a kis foga, meg azok a kis hurkák. :)
Tánci-tánci nálunk is megy! :)

Pompi! :)
Ha ez megnyugtat: Kláribaba sem az "leteszem, és ottmarad" típusú gyerek. És neki sem kell a szomszédba menni egy-két jó ötletért.
A múlt héten pl. már jó fél perce gyanúsan nagy volt a csend: a következő kép fogad: cumi a WC-ben, Kláribaba pedig nyomkodja lefelé a WC-kefével a cumit. :shock:

Kérdésem is lenne: Kláribaba teljesen odavan a szappanbuborékért. Van valakinek valami jó "receptje", hogy hogyan lehet otthon folyadékot csinálni hozzá?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kismokus 2008.08.01 20:50-kor.

Kép Kép
kismokus
 
 


emma1976 írta:Nagyon rosszat tesz a vezetgetés???

a derekadnak??? mindenképp :wink:

jah, nálunk sem feltétlenül a játszótéren lesznek koszosok, itthon is van homok meg föld is :D :D

Kismókus :D
tescoban van 1 literes utántöltő, az tuti működik.
otthon glicerint kell beletenni, hogy normális buborékok legyenek, egyszerűbb a tescos.

Hajni :D
de a gyümifolt kijön vanish-sel, én azon nem túráztatom magam, eddig olyan típusú folt mind kijött.
A homokfoltot nem bírom 1-2 cuccból sehogy sem kiszedni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :)
Köszi, tényleg így a legegyszerűbb. :lol: Bár a mi kis béna tesconk-ban tuti nincs. :evil: De nem baj, jövő héten megyünk "normális" tesco felé, majd ott nézek! :wink:

Kép Kép
kismokus
 
 


kismokus írta:Orsi! :)
Köszi, tényleg így a legegyszerűbb. :lol: Bár a mi kis béna tesconk-ban tuti nincs. :evil: De nem baj, jövő héten megyünk "normális" tesco felé, majd ott nézek! :wink:

szerintem van mindenhol.
felénkis béna a tesco, de ez van, elektromos buborékfújóval együtt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :)
Na, akkor megnézem! Az elektromos buborékfújót már beszereztük. :lol:

Más:
Láttátok, hogy most már lehet utólag is szerkeszteni az üzeneteket? Ez nekem tetszik, időnként ugyanis sikerül felreírni ezt-azt.

Kép Kép
kismokus
 
 


Emma :P
Kb. 130 fokig

Zsuzsi :P
A hordozhatót

Hajni :P
Köszi, figyelek majd. Bár Milán már 2x magától hasra fordult és egyik oldaláról a másikra pedig szinte minden nap többször is.

Lányok :?
Milán folyton tátog,cuppog, sír, mint aki éhes. Alig 3 kg, de 70-80-akat eszik terv szerint 3 óránként, de addig ő nem vár, már 1óra múlva enne. Cumisüvegből eszik , de anyatej, s ha utána cicire teszem, 1 perc és bealszik, majd felébred és megint lógna cicin, de közben nem eszik. Ha nem kap semmit, vígasztalhatatlanul sír. Cumit kiköpi, ha a kisujjamat szopizza, az olykor bejön.
Volt ilyen valakinél? Mit lehet tenni :?: :shock:

Köszi,
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Icsilya,
Bocs, csak előttem még az a hsz-sod van, ahogy tűsarkúban-terepjáróval-3 gyerekkel közlekedsz! 8) :?

Zsuzsi,
Az elején én is aszittem, h ezt csak más gyereke csinálhatja! Aztán beletörődik a zember…
Evés: ó, hát nálunk is kikérik maguknak, mikor reggelire v. uzsira kanalasat akarok adni… csipegetni szeretnek!

Hajni,
Nincs átöltöztetés, csak levetkőztetés, mikor hazajövünk… Úgyis gyorsan kinövik a ruhákat… illetve csak Bencsi, Norinának meg ezer van (mivel még Bencsitől is örököl)
Nekem meg soxor sikerül fehér naciban lemennem, de sebaj, a többi már a mosógép dolga!

Kismóki, :lol: :lol:
Buborék: folyékony szappan + víz
Szerk: nem láttam, köszi, bár egy ideje - ezt is másoktól csentem - Word-ben írok aztán Copy! :wink:

Fanni,
Sajna nincs ötletem… Nálunk a cumi bejött… nagyon… Nem szomjas? :?
Nálunk is anno nagyon rákapott a kislányom a hintára, mi is aggódtunk a benne töltött idő mennyiségén… de olyan egyenes a háta, hogy a vonalzó hozzá képest…! Ne aggódj!

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:Icsilya,
Bocs, csak előttem még az a hsz-sod van, ahogy tűsarkúban-terepjáróval-3 gyerekkel közlekedsz! 8) :?

na, azt azért mostanában is előadom, sőt mióta 60 alatt vagyok egyre inkább :)
bár a tűsarkú azért ritka, de 7 cmes cipőm elég sok van :) :)

fanni73 írta:Lányok :?
Milán folyton tátog,cuppog, sír, mint aki éhes. Alig 3 kg, de 70-80-akat eszik terv szerint 3 óránként, de addig ő nem vár, már 1óra múlva enne. Cumisüvegből eszik , de anyatej, s ha utána cicire teszem, 1 perc és bealszik, majd felébred és megint lógna cicin, de közben nem eszik. Ha nem kap semmit, vígasztalhatatlanul sír. Cumit kiköpi, ha a kisujjamat szopizza, az olykor bejön.
Volt ilyen valakinél? Mit lehet tenni :?: :shock:

nagy Milán szopásigénye, nem gondolnám, hogy éhes - bár a 3 órát sem Máté sem Lili nem tartotta sosem, akkor sem, mikor 160at ettek, 2-2.5 órára kértek enni és szoptak is rendesen.
A cumit enyémek sem fogadták el, tehát mellre kellene tenni. Tudom, most nagyon okosat mondtam, mert ikrekkel ez szívás, de nincs jobb tippem. És a cumit egyikük sem fogadta el cici helyett.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi :P
Köszi. Nem, nem szomjas, kap édeskömény teát, de grimaszol. Tudja, hogy nem tejci. Amúgy a tápit is éppúgy elfogadja, mint az anyatejet... szerencsére, mert már 2-3x is kell adjak nekik naponta :(

Orsi :P
Az ő igényeit csak akkor tudnám kielégíteni, ha rákötném a cicimre :lol: Mondjuk tegnap dr. Milán volt, mert a begyulladt cicimből 5 perc alatt kihúzta a tejcsit, amit a fejőgépnek nem sikerült :D

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni :D
tudom, nem vigasztal, de vannak ilyen gyerekek.
(tudom, hogy a hátad sem szuper,meg ikeid vannak, meg minden, de ha akarod, akkor hordozókendővel, ilyen pici babát úgy magadra tudsz tenni, hogy akár állandóan mellen legyen.)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Fanni
Nagyon édesek a Picurkáitok!
Cicizés: nálunk Áronka nagy cicis, sajna bizonyos téren még most is, vagyis azért baj mert a cumi őt sem érdekli, csak a cici, vagyis a cumit eldobja olyan messzire amennyire csak tudja, helyette a cicin lógna, így szeretne aludni a kis drágám, és ezért sajna éjszaka elég sokszor fel is kell, hogy megkapja cumi helyett, és ügye ilyenkor az éjszaka közepén már ott is landol mellettem, és mikor megnyekken akkor cici a szájba egy kicsit, utána kisidő múlva nagy nehezen kiveszem és már alszik is egy ideig, tudom ezt én rontottam el de nagyon.

Azt szeretném kérdezni, hogy az normális, hogy Áronkánk még csak kúszik, 4kéz-láb még nem megy (de kúszni is úgy kúszik hogy a bal lábát szinte csak húzza - amúgy kúszáson kívűl ugyan úgy használja mint a jobbot - , a jobbat rakja béka állásba is), de emellett a kiságyban már feláll :shock:

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Fanni
Barnus is legszívesebben mindig a cicin lógna, pedig már lassan 8 hónapos. Igza, az utóbbi pár hétben lett ilyen. Hát nálam pontos evésidő még mindig nuku, őt pl. teljesen változó, hogy mikor szoptatom, sokszor az elalváshoz igényli. Éjjel meg 2-3-szor is kelek hozzá, szopi és alvás tovább. Elég kimerítő, de majd csak kinövi. Aliz a másik véglet, neki már nem kell cici.

KépKép
lili73
 
 


Hajni!
Én sem öltöztetem át őket játszótér előtt. Sőt most hogy marha meleg van és éjjel is csak bodyban alszanak simán azt adom rájuk éjjelre ami másnap jó lesz. Így reggel csak peluscsere egy kisgatya cipő és már mehetün is :)

Pompi!
Ne izgulj nálunk is mozgalmas a reggel és minden napszak bár én az estét utálom a legjobban ha már választani kell. Akkor a legnehezebb még valamit kitalálni ami leköti őket 5 percre.

De reggeli életképet én is írok:

Végre két hete fél 7-kor kellek.Kivétel Eszti mert ő 5 körül kiabál hogy anya anya anya és odamegyek megsimi közöm még feküdjön le és ledöl :) Aztán fél 7-kor kellnek röhögve de ha nem veszem ki őket bizony tombolnak. (arról már letettem hogy az ágyba hozom őket mert ott a lámpától kezdve mindent szétszednek). Kiveszem őket a szobájukba és én még egy kicsit ott a játszószőnyegre ledölnék de nemhagynak rámmásznak ha becsukom a szemem nyomkodják meg kiabálják anya anya így indul a nap :( öltözés közben hatszor körberohanják a lakást. Majd reggelit készítünk kisasztalnál eszik a kenyeret ált zökkenőmentesen de van hogy valamelyik leborítja :) majd elindulunk a játszóra.

SZOPÁS témához:
Ugyan én nem szoptattam, de ettől függetlenül bennem kvázi még mindig nagyon rossz érzések vannak. Fejtem nekik elég sokáig egyszer csak nem bírtam tovább nem volt erőm minden reggel azért 5-kor kellni hogy még nyugiban kifejjek meg 11-kor fejni még... eldönöttem elapasztottam de lelkiismeret furdalásom van hgoy kvázi az én lustaságom miatt csak 17 hónapig kaptak anyatejet holott tejem lett volna csak már erőm kedvem nem... Tudom így is sokat tettem sokan nem tennék de lelkileg van egy kis rossz érzésem emiatt. Remélem mindenki jól érti amit írni szerettem volna.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: