Új privát üzeneted érkezett!

Celesztina
En masfel hete rendeltem közvetlen Nemeto.-bol a Didymos JAN kendöt..vasarnap megrendeltük a neten es kedden mar itt volt. A postaköltseg ide majd´10€ volt, maga a kendö 6 -os meret 104, 90€. Asszem magyarorszagra a "tenyleges" postaköltseget szamoljak - de nem tudom, hogy az mennyi!

En nagyon elvezem JANt, egesz mas egy hivatalosan is hordozokendöt megkötni, mint a sajat gyartmanyt!!!A szeleket olyan klasszul meg lehet huzni es eleve egyes reszeit a többitöl függetlenül lehet szorosabbra huzni - persze bizonyos hataron belül... :D

:arrow: Tegnap kiprobaltam egy X -re kötött kendöben a szoptatast. Lea nem ült bennefüggölegesen, hanem feküdt vizszintesenes a törzset tamasztotta az X. A fejet en a könyökhajlatommal es a labait a masik kezemmel. Es közben meg setaltunk is. Persze nem törekszem a menet közbeni szoptatasra, de most nem ment mashogy!De szükseg eseten hasznalhato.... :lol:

doc
elöl hordott alvo kislanyt puszilgatni/szagolgatni - en is imadom!!!
Ja, en egyebkent szinten külföldön elek!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Tündi! Mindegy, hogy van a gyerek feje, ez az ő dolga. Vannak babák, akik csak úgy hajlandóak lenni, hogy az orrukat belédfúrják. Ok így, semmi gond. Tanfolyami helyszíneket itt találod.Üvöltő baba miatt ne izgasd Magad, gyere! Háton hordozni újszülött kortól lehet, nem kell hozzá tartani a fejét. Természeti népek közül egyet sem tudok, akik hordoznának elöl – nekik is fura lenne. Szerintem hallgass a megérzéseidre, én úgy hallom, jókat súgnak! Én is ettem le babát, ki tudja, hányszor. Én is konyharuhát szoktam ráteríteni...

hordozo
 
 


Livus!

Tényleg ugyanaz a MT. :oops: A múltkor kicsit felületesebben néztem meg. :oops: Bár úgy is nagyon tetszett.

Gondolkodtam már használt kendőn is.

Nagyon jó lenne eljutni, csak az a baj, hogy vonattal még nem utaztattam a babámat. Ugyanis apa dolgozik. Hát az út nekem kb úgy néz ki, hogy buszra fel (30perc) Ceglédig, ott vonatra fel (1 óra) Nyugatiig, és onnan Budaörsre (? idő). Egyedül rengetegszer utaztam, mivel az ELTE-n tanultam, de így babával. Háát! :roll:
Aztán lehet. hogy mégis rászánom magam, mert itthonról mindig csak "picit irigykedve" olvasom, hogy milyen jó nektek ott együtt.

Köszi a segítséget!

Ancsurka

KépKép
ancsurka77
 
 

 
 

Livi!

Köszi sokat segítettél, nemcsak most, hanem már korábban is. Én is elég csonti vagyok vállban, ezért is fontos, hogy jó kendőt vegyek. Mondjuk a legfontosabb a baba.

Babakocsiba még nem raktam. Jobb, ha rajtam van. Én nagyon élvezem és ő is.

Azt hiszem valahogy tényleg tapiznom kéne kendőket. Jó lenne valahogy eljutni 8-án. No majd megnézem mire jutok.

Még egyszer ezer köszönet a sok segítségért. :)

Ancsurka

KépKép
ancsurka77
 
 


liv731,

amikor ezt írod: "Szerinte a mei-tai 13 kilónál már összehasonlíthatatlanul veri mindkét kendőnket." akkorúgy érted, hogy ekkora súlynál jobb a mei tai? ha igen miért? jobban eloszlik a súly?
A mei tait nem próbáltam még. :oops:
doc
 
 


Ja, en egyebkent szinten külföldön elek![/quote]

Látom :wink:
Az én némettudásom megfakult már.... :oops:
És hogy ne offoljak, didymoskendőm sajnos még nincs, de ami késik nem múlik! A múltkor majdnem vettem egy katjat, de végül mégsem vettem. Meg az a kasmír kendő is nagyon tetszik, csak egyrészt sehol nem látom,másfelől nemrég vettem egykarikáskendőt így sikerült lenulláznom a kendőkeretet... :roll:
doc
 
 


doc: hehe, igen. :D A párom nagyon szereti a mei-tai-t. Szerinte a nagyot vinni kényelmesebb abban.
Szerintem azért azt is vedd számításba azért, hogy egy pasi mondja, aki a mei-tai-t egyedül is fel tudja venni! :D A mei tai egyébként nagyon kényelmes, ha jól veszi fel az ember.(Nekünk is egy Kozynk van.)
És persze más vinni egy husi babát, aki mondjuk 12-13 kiló és egy csontos, magas 3 évest.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Celesztina: gondolom, erre az Origós-kengurus cikkre gondoltál, ugye?
http://www.origo.hu/itthon/20080725-ken ... szter.html

Én is elkeseredtem rajta tegnap. Főleg a hozzászóláskon. Na meg a szakértő orvos véleményén... :cry:

KépKép
livus
 
 


[quote="livus"]C írta:livuselesztina: gondolom, erre az Origós-kengurus cikkre gondoltál, ugye?
http://www.origo.hu/itthon/20080725-ken ... szter.html

Én is elkeseredtem rajta tegnap. Főleg a hozzászóláskon. Na meg a szakértő orvos véleményén... :cry:


Kár hogy nem hordozókendőt vagy ergonómikus hordozótmondott a miniszter, ahogy az is, hogy télleg nagyon büdös van Bp-n.

AZ ortopéddokinak annyiban igaza van, hogy az a hordozó nemjó a gyreknek amiben himbilimbizik a lába meg tökegyenes a gerince. Persze az is lehjet hogy el kéne küldenivalami izmos tovébbképzésre, hogy megtanuéja, hogy ha békatartásban van a kiskölök lába és rendesen rá van kötve az anyjára/apjára akkor az nem káros, sőőőőőőőt!
doc
 
 


Livus: a hsz-kat inkább el sem olvastam :roll:
de jellemző -végre szó van a babakocsin kívüli baba-hozrodzásról és akkor is így és sokan ezt olvassák és el is hiszik. :( Az meg hogy mei tai kínai nekik :wink:


Használ(t) vki hmongot?
Nekünk ma érkezett és nagyon tetszik -bár csak itthon próbáltam. Csak kíváncsi lennék, mire kell ügyelni a kötésnél és igazából csak egyféle kötést ismerek, neten sem találtam mást, csak podegit, úgy is köthetem mint azt?
celesztina
 
 


no, podegi-féle elől/hátul kötés vállon átvezetve ment, csak az maradt kérdésként bennem, hogy 2 hós lánykámat hogy vegyem hátra? :shock: Próbűltam úgy hogy a hóna alatt átvezetni a pántokat és így óvatosan miközben előre hajolok kissé de nem ment :? Vkinek van ötlete? Még keresek majd videót ilyesmiről p-vel.

Kép Kép
celesztina
 
 


[quote="livus"]C írta:livuselesztina: gondolom, erre az Origós-kengurus cikkre gondoltál, ugye?
http://www.origo.hu/itthon/20080725-ken ... szter.html

Én is elkeseredtem rajta tegnap. Főleg a hozzászóláskon. Na meg a szakértő orvos véleményén... :cry:


Lehet, hogy mi is csatlakozunk a holnapi sétához? Kéne naggyon sok kendőben, MT-ban hordozó anyuka, hogy jó feltűnő legyen ez a lehetőség :)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kene irni valami cikkecsket. Aztan megkerni az origosokat, h ezt is jelentessek mar meg. Ha mar nem tudjak, mi a kulonbseg a hordozok es hordozok kozott.

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok, csak egy apró és jelentéktelen hozzászólás: Szerintem a skandinávoknak vannak a legeslegszebb hordozóik, nem is szállítanak Európán kívülre, használtan sem , ezért az USA-ban igen nagy harc megy egy-egy darabért. Személyes kedvencem a gyönyörű Kleinsmekker.

kamcsatka
 
 


Varda: szerintem gyertek egész nyugodtan :) Amúgy elég sok kendős szokott lenni (szokott? :lol: Én is tavaly voltam először :lol: )
Ehhez képest a Kismamában idén is ugyanaz az ezeréves fotó van a programajánló mellett, amin egy kifele nézve alvó kengurus baba látható többek között :(

Biobaba: azóta nem néztem rá erre az Origós cikkre, úgyhogy nem tudom, mi sült ki a hsz.okból (gondolom, nem sok értelmes) de arra gondoltam, lehet, hogy akkor kellett volna legalább kommentezni egyet, és egy kis fényt gyújtani a fejekben néhány linkkel :roll:

Valakinek nincs ismerőse az Origónál?

KépKép
livus
 
 


Livus, a kommentezesnek nincs ertelme, cikk kell:)

Biobaba
biobaba
 
 


Holnapi séta? Gyújtsatok nálam fényt,lécci, nem tudom milyen séta.
banya
 
 


A La Leche Liga szervezi Séta a szoptatásért alapvetően, de lesz sok hordozós anyuka is.

De nem sikerült újra megtalálnom a tali pontos helyét és idejét, így tűnik, mégse leszünk ott.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Margit sziget, 10 óra. Köszi varda :) (lenyomoztam)
banya
 
 


Jaj, ide nem lett berakva! :o
Hátha még reggel frissibe kedvet kap valaki, bemásolom

[quote]A írta: La Leche Liga és A „Szoptatásért Magyar Egyesület” szeretettel vár mindenkit a hagyományos
„SÉTA A SZOPTATÁSÉRT”
rendezvényére, 2008. augusztus 2.-án, szombaton 10 órakor.

Találkozunk a Margit-szigeten a szökőkútnál, innen sétálunk a játszótérre, mely az új Széchy Tamás uszoda északi oldalán van, ahol egy kellemes, családi délelőtt vár minket.

Itt lehetőség lesz személyesen találkozni a La Leche Liga szoptatási tanácsadóival,

kiscsoportos beszélgetéseken vehetnek részt, a gyerekeknek pedig kézműves foglalkozást szervezünk.

A beszélgetések témái:

Hogyan segítsük anyatársainkat a szoptatásban?

Mit tegyünk a jó szándékú, családon belüli segítőkkel?

A helyszínen természetesen kaphatóak lesznek a Liga kiadványai.

Kérjük, hogy aki tud, hozzon magával egy kis süteményt, egészséges rágcsálnivalót vagy gyümölcsöt!

Mindenkit szeretettel várunk

Eső esetén rendezvényünket a Margit Terasz étterem fedett teraszán tartjuk meg

__________________

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!

Olyan irigykedve olvasom, amikor 'nagy' gyerekek anyukái panaszkodnak a kendőzés átmeneti bojkottja miatt, nálunk már most jelentkeznek problémák, pedig Samu csak 7 hónapos. Az a baj, hogy az én drága gyermekem a világ legtürelmetlenebb pasija, azt a két percet sem bírja ki, amíg felkötöm a hátamra. Annyit fészkelődik, ami még a jobbik eset, meg feszíti hátra magát, hogy utólag mindig kiderül, hogy még egy csomót kell szorítanom a kendőn, mert tök laza a felső széle. Tegnap meg egyenesen fél órát hisztizett, annyira, hogy a végén nem is mentünk sehova, mert addigra én személy szerint már annyira ideges voltam, hogy nem voltam hajlandó tovább küzdeni vele, pedig megpróbáltam már csípőkötést is, amibe ugye csak készen kell beletenni, nem macerálom a kötéssel is. Pedig a szépséges Madriddal akartam menni :-( Ha létezne egy szuper teleportáló berendezésem, amivel belevarázsolnám a kész batyuba, akkor nem lenne semmi gáz, mert ha elindulunk, akkor már szereti, csak a macerát kezdte nagyon rühelleni. Ezért nem bírok vele megetetni egy rendes adag kaját sem, egyébként, mert nagyon unja, hogy 1 percnél tovább üljön egy helyben. Borzasztó egy sajtkukac :D Sajnos nálunk a séta+majd felveszem még nem játszik, négykézláb mégsem vihetem pórázon az utcán :lol: Remélem, tanul egy kis türelmet!

Orsi, megnéztem az a dán oldalt, és nagyon sírtam utána! Kapcsolatom még lenne skandináv országba, de 30-40ezer+pk egy kicsit nehezen adható be apának :-) meg szerintem is sok. De tényleg gyönyörűek!!! ALig tudtam választani, de végül úgy döntöttem, hogy ezért akár embert is ölnék (de a vásárlás kizárt :lol: )
danann
 
 


[quote="danann"]S írta:danannziasztok!

Olyan irigykedve olvasom, amikor 'nagy' gyerekek anyukái panaszkodnak a kendőzés átmeneti bojkottja miatt, nálunk már most jelentkeznek problémák, pedig Samu csak 7 hónapos. Az a baj, hogy az én drága gyermekem a világ legtürelmetlenebb pasija, azt a két percet sem bírja ki, amíg felkötöm a hátamra. Annyit fészkelődik, ami még a jobbik eset, meg feszíti hátra magát, hogy utólag mindig kiderül, hogy még egy csomót kell szorítanom a kendőn, mert tök laza a felső széle. Tegnap meg egyenesen fél órát hisztizett, annyira, hogy a végén nem is mentünk sehova, mert addigra én személy szerint már annyira ideges voltam, hogy nem voltam hajlandó tovább küzdeni vele, pedig megpróbáltam már csípőkötést is, amibe ugye csak készen kell beletenni, nem macerálom a kötéssel is. Pedig a szépséges Madriddal akartam menni :-( Ha létezne egy szuper teleportáló berendezésem, amivel belevarázsolnám a kész batyuba, akkor nem lenne semmi gáz, mert ha elindulunk, akkor már szereti, csak a macerát kezdte nagyon rühelleni. Ezért nem bírok vele megetetni egy rendes adag kaját sem, egyébként, mert nagyon unja, hogy 1 percnél tovább üljön egy helyben. Borzasztó egy sajtkukac :D Sajnos nálunk a séta+majd felveszem még nem játszik, négykézláb mégsem vihetem pórázon az utcán :lol: Remélem, tanul egy kis türelmet!

Orsi, megnéztem az a dán oldalt, és nagyon sírtam utána! Kapcsolatom még lenne skandináv országba, de 30-40ezer+pk egy kicsit nehezen adható be apának :-) meg szerintem is sok. De tényleg gyönyörűek!!! ALig tudtam választani, de végül úgy döntöttem, hogy ezért akár embert is ölnék (de a vásárlás kizárt :lol: )


Nekem is ekkora a lányzó és ő is annyit ficereg a hátamon, hogy csak akkor tudom felkötni, ha valaki odafogja... :shock:
Előre/csípőre gond nélkül, metr előre megkötöm, belerakom, nincs ideje kimászni.
Ha háton akarom vinni, akkor manducában viszem, manduca a fotelbe, gyerek bele, eléülök és egy szempillantás alatt a hátamon van. Csak nem tudom olyan magasra kötni mint a sálban, pedig nekem az valahogy jobban esik ha magasan utazik. No de ennél nagyobb bajom sose legyen. :)
doc
 
 


mi az a hmong?
doc
 
 


[quote="kamcsatka"]S írta:kamcsatkaziasztok, csak egy apró és jelentéktelen hozzászólás: Szerintem a skandinávoknak vannak a legeslegszebb hordozóik, nem is szállítanak Európán kívülre, használtan sem , ezért az USA-ban igen nagy harc megy egy-egy darabért. Személyes kedvencem a gyönyörű Kleinsmekker.



Télleg szépek....csak szerintem piszok sokba kerülnek. Sajnos. :cry:
doc
 
 


Sziasztok!

Azóta is folyamatosan olvasgatlak benneteket (és más hordozós fórumokat is) és próbálkozom.

Sikerült fölpakolni a hátamra némi segítséggel (első próbálkozás, nézzétek el, ha nem túl jó). Már 6300 gr, ő ugyan kényelmesen van elöl is, de nekem nem annyira az, meg leülni sem tudok vele itthon, mert ott lógnak a lábai elöl. Úgy tűnt, itt háton nagyon tetszene neki, nagyon jól elnézelődött, én pedig le tudtam végre ülni vele. A kötést a mamamiról néztem. Nem szorítja ez a lábát? Bár ha valami nem tetszik neki, úgyis szól.
Kép Kép Kép
Vendég
 


doc: a hmong pont olyan mint a podeagi csak a "törzs" része más alakú.
celesztina
 
 


Sziasztok,

Mocorgós gyerek hátra: én az Ági-féle hátra vevés szoros kendővel módszert használom, kendővel, mei tai-jal és podegivel is.
Kép
(Kendős képem nincs, de ugyanígy van az is.) A másik fiammal a csípőről hátratevés simán ment, de Boldi túl eleven hozzá.

OFF: elaludt szegény, míg csináltam az ebédet.
Kép


Virág,

szerintem első próbálkozásnak szuper! :) Az biztos, hogy milliószor jobb, mint amit én kendővel az első hónapokban műveltem. :lol:
A nandummal sajnos nekem is gyakran felcsúszott a feneke alól egy idő után. Majd Ági biztosan ír tippeket.
De a lányzónak tetszik, szemmel láthatóan. :)

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76
 
 


Lívia, nem a felvevés a baj, azt még bírja, hanem az a másfél perc, amíg aztán a vállamon elrendezem a kendőt, illetve szépen átvezetem a lába alatt. Amikor felkerül a hátamra, akkor kb 15 másodpercig vigyorog, meg örül magának (mindig a tükörnél csinálom, mert eddig tovább szórakoztatta a látvány), de aztán UUUUUNCSIIIIII, és akkor vergődni kell, meg a kezünkkel feszegetni a kendőt, meg homorítani ezerrel...egyszóval minden erőnkkel akadályozni az ügymenetet :-) Kicsit lehet, hogy jobb lenne, ha nem akarnám, hogy belül legyen a keze, és a hóna alatt vezetném a kendőt, de mivel 99%, hogy elalszik, félek, hogy úgy nagyon hátrakonyulna, és nem hiszem, hogy ki tudnám rángatni a kendőt a hóna alól.
danann
 
 


Lívia!
Köszi a reagálást. A fenék alatt én is bizonytalannak éreztem.

Ma próbálkoztam egy háti zsebes keresztezettel, de ez alig ment. Egyszerűen nem bírtam hátranyúlni megigazítani az anyagot. Majd gyakorlok még. Baba jól bírta.
Vendég
 


Danann, szerintem próbáld ki a kitett kezes változatot. Az én gyerekem egész nyáron hol oldalra, hol hátra lógatott fejjel aludt, és nagyon jól érezte magát. Baja biztos nem lesz tőle, csak látványnak szokatlan a mi kultúránkban. Hordozós népségeknél természetes ;)
Itt például oldalra lógott épp:
Kép

Más:
A hordozás nem túl magas láznál jó lehet, mert hasonlóan működik, mint egy hűtőfürdő. Végülis te csak 36 és fél fokos vagy. Csak legyetek mindketten meztelenek :P
Ja az infó szopis tanácsadótól származik.

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Danann: szerintem is tedd ki a kezét! :) Ha nagyon zavar a fejlógatás, akkor köst oda az alvó baba fejét egy vékony gézsállal

Lívia: nagyon jó az alvós kép ;)

Sáfrány meg nagyon vagány! 8)

KépKép
livus
 
 


Hát jóóó, ha ennyien mondjátok... megpróbálom kilógatott kezekkel. Csak azt nem tudom, hogy fogok rácsapni, ha a boltban elkezd nyúlkálni :lol: Na, majd megoldom.
Lehet, engem tényleg jobban idegesít a hátra lógó feje, főleg tömegközlekedésen, mindig ezt hiszem, hogy a következő fékezésnél meg rándulásnál rossz lesz neki...
danann
 
 


Ági:

Bocs, hogy csak most reagálok, de egy hétig nem nagyon voltam netközelben. Köszönöm a biztatást, ez a "gyerekfelmászatás" tényleg nagyon jó ötletnek tűnik. 18-án megyünk haladó tanfolyamra, majd akkor mutasd meg, lécci. Magamtól nem merek kísérletezni vele.

Kamcsatka:

Jól következtetek, hogy a klub nem 1-én volt, hanem 8-án lesz? Ha így van, és van még hely nekünk, tudnál hozni Bambino Mio leszoktató bugyit 11 kilós gyerekre mutatóba (esetleg megvételre)? Egyre inkább kacérkodom a pelus nélküli hordozás gondolatával, de még nem vagyunk megbízhatóan szobatiszták, és nem szeretnék a hátamba kapni egy pisit. Egy leszoktató bugyi remek átmeneti megoldás lehetne. A Kushies úgy láttam, hogy vastag (és drága is), a képek szerint a Bambino Mio sokkal véknyabb.

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Györgyi,
mi is megyünk 18-án haladó tanfolyamra Ágihoz, de jó! A klubba úgysem jutok el sem most (még Erdélyben vagyunk jövő hétfőig), sem szeptemberben, mert azon a héten kezdi a nagylányom az ovit, és nem szeretném bent altatni, akkor meg nem érek vissza Kőbányára Budaörsről fél egyre. Monapelnek is van leszoktató bugyija, azt nézted?

Szinte négy hónapos gyereket már lehet kitett kézzel hátra kötni?

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Sziasztok!

Én még új vagyok ezen a fórumon, danann hatására szeretnék beleugrani a hordozásba. Kisfiam már 6,4 kiló körül van, de még csak most lesz 3 hónapos, a fejét-törzsét még nem tartja. 2 hónapos koráig a babaerszénnyel próbálkoztam, de nem sok sikerrel, nem szerette, hogy eltűnt, ill. elég kitekert volt benne. Sajnos elég későn kezdtem a hordozót kipróbálni, és hozzá van szokva, hogy keze-lába úgy jár, ahogy neki tetszik, ezért amikor először kendőbe ültettem, nagyon tiltakozott (aztán belealudt). A gondom az, hogy mostanában egy pillanatra sem lehet már egyedül hagyni, folyton cipelnem kell a lakásban a vállamon, de ez már nagyon fárasztó, úgyhogy megint szeretnék megpróbálkozni a hordozással. Szerintetek ekkora babával kendőbe invesztáljak, vagy próbálkozzunk mei taijal? Az itt olvasottak alapján vennék didymos kendőt is, bár az a bajom alapvetően a kendőkkel, hogy nem tudom, milyen tapintásúak, melyik lenne a legkellemesebb. A mei tait anyukám meg tudná varrni (ő varrónő), de erről nem tudom, milyenek a tapasztalatok. Segítsetek légyszí!

gabi

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Nuska, szerintem attól függ, tartja-e magát már eléggé.
Gabi, mindkét hordozó jó lehet, bár én ekkora babával még mindenképp kendőpárti vagyok. Klubba nem tudsz eljönni nézelődni, próbálgatni?
Kisvic, most látom, milyen gyönyörűt alkottál :)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


[quote="livia76"]Sziasztok,

Mocorgós gyerek hátra: én az Ági-féle hátra vevés szoros kendővel módszert használom, kendővel, mei tai-jal és podegivel is.


Én sajnos nem tudom mi az az Ági-féle módszer.... :cry:
doc
 
 


Tegnap voltam "kendőtalin" aholis sok szép hordozóval volt szerencsém találkozni, kendővel, mei tai-jal, annyi féle-fajta volt, hogy csak pislogtam...amikor meg láttam azokat a pár hetes iciripiciri babákat az anyukájukra kötve, hát nagyon rámjött, hogy énisénisénis! :)
Az én lányom mást se csinált, csak laposkúszásban közelítette boldogan sikongatva a babakollégákat, odaérve kiszedte a kezükből a traktort, textilkönyvet, műanyag starwarsos katonát és a szájába tömte.... :?
Aztán annyira felpörgött, hogy félóra sétálás után aludt csak el a kendőben.
doc
 
 


Nuska, Gergőt már lehet kitett kézzel háton hordozni....Ha elég jól tartja magát, akkor simán... :D

Kép
babyteve2
 
 


Doc: tett fel róla képet Lívia ;)
Az a lényeg, hogy a kendőt a gyerek "köré" teszed, és elöl, a mellkasánál a felső szegést olyan szrosan összefogod, hogy csak a mutatóujjad férjen be a kendő és a gyerek közé :)
Így már érthetőbb? :roll:

KépKép
livus
 
 


[quote="livus"]D írta:livusoc: tett fel róla képet Lívia ;)
Az a lényeg, hogy a kendőt a gyerek "köré" teszed, és elöl, a mellkasánál a felső szegést olyan szrosan összefogod, hogy csak a mutatóujjad férjen be a kendő és a gyerek közé :)
Így már érthetőbb? :roll:



Értem, csak fekvő gyereket nem bírok a hátamra emelni. Értem ezalatt, hogy fekszik, alatta a kendő, összefogom és megemelem. Instabil csukló, ínhüvelygyuszi.... :?
Én úgy szoktam, hogy ül a lányzó a földön, kendő a háta köré, bal kézzel a bal, jobb kézzel a jobb vállát fogom meg és hussssss, fellendítem a hátamra. EKkor jön a kendőigazgatás, amit -ha nem vagyok elég gyors- elun. De ma sikerült előbb megkötni, csak közben kidugta a jobb vállát.
doc
 
 


Doc: úgy is jó, ahogy leírtad a felvételt. Az a Superman vagy Mikulás vagy mi... Lívia tudja a nevét ;)

KépKép
livus
 
 


Sáfrány írta:

[quote]K írta:isvic, most látom, milyen gyönyörűt alkottál
Köszönöm, Eszter!

És itt a legújabb:

Kép SSC Kép SSC :lol:

kisvic
 
 


Sziasztok!

Kérdezném még egyszer, ezúttal mindenkitől, aki tudja a választ: a klub 8-án lesz, vagy már volt elsején?

Köszönöm!

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Nuska:

Néztem a Monapel leszoktatót is, szintén neten, mint a másik kettőt. A képek alapján a Kushis és a Monapel inkább pelenka, mint bugyi (a vastagságát tekintve), a Bambino Mio pedig inkább bugyi, mint pelenka. Utóbbi szimpatikusabb, meg olcsóbb is.

Ma először kipróbáltuk pelus nélkül a hordozást. Asszem kaptam néhány cseppet a hátamba (Árnika legalábbis azt jelezte), de utólag, otthon sem tudtam eldönteni, hogy tényleg pisi volt-e vagy csak szimplán összeizzadtunk. Ennél nagyobb gond volt, hogy a fenekéről így sokkal könnyebben lecsúszik a kendő. Mikor rájöttem, szinte végig hazafelé tartottam a kendő alsó szélét. A pelenka bugyra megfogja a kendőt, most nemtom hogy oldom meg ezt a csúszkálós problémát. Már ha kendőzünk még sokáig egyáltalán, mert ma is egyfolytában fészkelődött, nyafizott. Van egy vékony nyári karikásunk, vittem azt is, hogy majd váltunk, de nagyon kényelmetlen volt, éreztem, hogy nagyon terheli a gerincemet, még ha nem fáj is.

Ja , és a beszólások közül az a legkellemetlenebb, ami igaz. Ácsorgás villamosmegállóban, idős hölgy Árnikához: "Ó te szegény baba, milyen meleged lehet!" Szó, ami szó, tényleg nem fáztunk. Pedig akkor épp nem is csinált műsort a gyerek, csak úgy volt, és majszolgatta a nyugtatónak szánt banánt. Ha "műsor" van, legszívesebben elsüllyednék.

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Györgyi, 8-án lesz klub.

Kati
katicabogár
 
 


Györgyi: nem lehet, hogy túl szoros lett az alsó szegés? :roll: A papírpelus sem egy nagy cucc, meg hát szobatiszta gyerekeket is szoktak hordozni :roll:

A klubra jelentkezni kell a Mamamis topicban. Itt: http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=307

KépKép
livus
 
 


Itt a legalsót hogy köti szerintetek???? A legutolsó kép.
http://www.wearyourbaby.org/Default.aspx?tabid=182[/img]

kisvic
 
 


Kisvic: nekem nem jön be a link :(

KépKép
livus
 
 


Köszönöm az infót, most próbálok jelentkezni a klubra. :)

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?